Page 1

Vruchtentuin den Heyligen Berg:

Haast is hier niet welkom

plan

Vallei Randenbroek Zuid Dit is een uitgave van de Alliantie.

Juni 2011 Voor deze uitgave zijn de

‘Haast is hier niet welkom’ staat te lezen op het bordje bij de ingang van vruchtentuin den Heyligen Berg. En je snapt meteen waarom. Ruik de bloesem, strijk neer op het terras en geniet van een heerlijke boerenlunch. Het kan allemaal in deze oude kloostertuin op loopafstand van uw nieuwe huis.

meest recente tekeningen gebruikt. Tekeningen en

informatie kunnen echter

nog wijzigen. Alle tekeningen zijn schaalloos. Aan deze

uitgave en getoonde tekeningen

Verkoop Plan Vallei

kunnen geen rechten worden ontleend.

Alles biologisch Bij den Heyligen Berg kun je even onthaasten. In de tuin of de kas serveren Seth en Jet je een heerlijk broodje. Of een goede kop koffie of thee met versgebakken appeltaart. Alles biologisch. Je kunt er vergaderen, een feestje houden en zelfs trouwen. Kinderen leven zich uit in de scheepszandbak of op de schommels. De kas- of eigenlijk ‘moestuinorangerie’- wordt ‘s avonds omgetoverd tot biologisch eetlokaal het Geitenwollen Sokje. Daar zwaait Jet de scepter over de keuken. Ze kookt er met de opbrengst van de groenten- en vruchtentuin.

Ontwikkeling de Alliantie Uitvoering Plegt-Vos Wonen BV Architecten K2 en Korth Tielens Verkoop en Informatie Woonvast Makelaars

Stadsring 139 Amersfoort

Zonnewarmte Seth beheert de tuin. Hij kweekt er vooral mooie oude vruchtenrassen. Zoals sterappels, juttepeer en morel: een kleine friszure kers. “Je kunt er fantastisch mee koken! Wij maken er bijvoorbeeld jam en chutney van die wij verkopen in ons winkeltje waar je ook voor biologisch brood en zuivel terecht kunt. Bezoekers zeggen vaak: het lijkt hier wel Frankrijk! Dat komt door de sfeer en door de warmte van de zon. De tuin is helemaal ommuurd met het oog op de vruchten: door de beschutting groeien die als kool! ”

033 - 422 10 10

info@woonvast.nl Concept en tekst Bureau voor

Gebiedscommunicatie

Concept en vormgeving Endure Design Druk De Groot Drukkerij Fotoʼs Robert Jan Stokman

Endure Design

Openingstijden: Aalbes

Morel

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Artist Impressions Axes Virtual Creations Plattegronden Ywish Styling

Randenbroekzuid.nl We informeren je graag over de voortgang van Randenbroek Zuid. Kijk op www.randenbroekzuid.nl voor de meest

actuele informatie over het gebied, de woningen en de

Fietsen, varen en picknicken

Duurzame buurt met karakter

43 woningen in plan Vallei

8 twee-onder-één-kap

16 ruime rijwoningen

19 rijwoningen

verkoopfases. Via deze website kun je je ook aanmelden als

je interesse hebt in een koopwoning zodat we je persoonlijk op de hoogte kunnen houden. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Kijk voor actuele in formatie even op de website: www. denheyligenberg.nl Sterappel

Veenbes

De plannen voor Randenbroek Zuid zijn onderdeel van ‘Amersfoort Vernieuwt’.

RZ_MontageOmslag-300511.indd 1

31-05-11 14:56


Plan Vallei

Stoer metselwerk en mooie details

zpad Berlio 80 81 82 83 84

de lro

ve lb ee k

t iko vs kis tra a Ts ja ut e de lr o

Smet

Smetan astraat

traat anas

Wa n

be

en

Debussystraat

ilig He

“Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten”

traat

W an

traat s i d l Viva

86

Vo sh eu

Vivaldis

ut e

85

lplan tsoe n

Ga

Berliozpad

Rave

n a a l s i sthu

Voordat ze met het ontwerpen van de huizen aan de slag gingen bestudeerden de architecten de bestaande bebouwing. Gus Tielens en Mike Korth van Korth Tielens architecten ontwierpen woningtypen Sterappel en Aalbes. “We hebben goed naar de bestaande wijk gekeken. Wat ons opviel was het stoere metselwerk, de zorgvuldige overgangen tussen de woning en de straat en de met zorg ontworpen details. Zoals een mooie omlijsting van de ramen en openslaande deuren met Franse balkonhekjes op de verdieping. Deze aspecten hebben ons geïnspireerd voor het ontwerp voor de nieuwe woningen.”

rge rw

eg

Van binnen naar buiten Judith Korpershoek en Jan-Richard Kikkert van architectenbureau K2 ontwierpen woningtypen Veenbes en Morel. “Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten. Alle woningtypen hebben standaard of optioneel openslaande deuren zodat je zo naar buiten loopt. Wij hebben ervoor gekozen om de toiletten en badkamers een raam te geven, zodat je ook op die plekken naar buiten kunt kijken. Door de uitzonderlijk goede isolatie hebben de woningen dikke muren. Daardoor kun je bijvoorbeeld werken met verdiept aangebrachte ramen en vensterbanken die uitnodigen om er bloemen en planten neer te zetten.”

2

1

Zwarteweg

Woningen Rijwoning Sterappel Ruime rijwoning Aalbes

3

Ruime rijwoning Veenbes

Ra

nd

Twee-onder-een-kapwoningen Morel

Omgeving

4

1

Winkelcentrum Euterpeplein

2

Binnenstad Amersfoort

3

Park Randenbroek

4

Kinderboerderij “De Vosheuvel”

5

Honk- en softbalveld

5

Stedenbouwkundig plan

RZ_MontageOmslag-300511.indd 2

31-05-11 14:57

we

g


Inhoudsopgave Randenbroek Zuid Plan Vallei

02

Het beste van twee werelden in één buurt

04

Shoppen, uitgaan en cultuur proeven

06

Perfecte starterswoning: Sterappel

08

Ruime woning: Aalbes

16

Royale woning: Veenbes

24

Riante twee-onder-een-kapwoning: Morel

32

Jouw persoonlijke moodboard

38

Stad & Land-trend in vijf stappen

39

Jouw droomkeuken

40

Een badkamer naar wens

41

Kleuren- en materialenschema

42

Afwerkstaat

43

Een buurt met karakter

44

Randenbroek Zuid bestaat uit diverse deelplannen. Dit is Plan Vallei met 43 koopwoningen in vier verschillende woningentypen. Genoemd naar vruchtensoorten die in de vruchtentuin van den Heyligen Berg worden gekweekt. Zoals de aalbes, de veenbes, de morel en de sterappel.

Plattegrond Randenbroek Zuid

46

Kijk en geniet en zie wat Randenbroek Zuid je te bieden heeft.

08

Randenbroek Zuid Stad & Park Soms tref je het en vind je een droomhuis op een plek die alles heeft. Randenbroek Zuid is zo’n plek. Aan de groene rand van Amersfoort met Park Randenbroek als achtertuin verrijst in de komende jaren een kleinschalige woonbuurt. Met diverse woningtypen in een wijk waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn. De prachtige historische binnenstad ligt op loopafstand en sport, scholen, kinderopvang en winkels zijn om de hoek.

16

Sterappel

Veenbes

Rijwoningen

24

32

Aalbes

Ruime rijwoningen

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 1

Ruime rijwoningen

Morel

Twee-onder-eenkapwoningen

31-05-11 15:23


2

Plan Vallei

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 2

31-05-11 15:23


3

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 3

31-05-11 15:23


4

Het beste van twee werelden in één bijzondere buurt: Randenbroek Zuid Als je op zoek gaat naar een plek om te wonen moet je meestal kiezen tussen de reuring van de stad en de rust en ruimte van het platteland. Je hebt geluk…Er is een plek die alles heeft: Randenbroek Zuid. Aan de zuidkant van Amersfoort verrijst de komende jaren een bijzondere nieuwe buurt. Met mooie eengezinswoningen, starterswoningen en appartementen. In een ruime setting met veel privacy en groen. Een buurt met een eigen karakter in de nabijheid van een bestaande wijk met uitstekende voorzieningen. Zoals een winkelcentrum, goed openbaar

vervoer, scholen, sportvelden en horeca. Een kindvriendelijke buurt ook, op een bijzonder aantrekkelijke locatie: centraal gelegen nabij uitvalswegen, tussen bossen, landgoederen en historische beken. En slechts een wandeling verwijderd van de sfeervolle Amersfoortse binnenstad. Maak kennis met Randenbroek Zuid!

Winkelcentrum Euterpeplein: alle dagelijkse boodschappen bij de hand 1

Of je nu loopt, fietst of de auto pakt: vanuit Randenbroek Zuid ben je in een mum van tijd op het driehoekige Euterpeplein. Een begrip bij Randenbroekers. Parkeren is er gratis en er is eigenlijk altijd plek. Het winkelaanbod voorziet

1

in alle denkbare dagelijkse boodschappen. Je vindt er zowel een supermarkt met ruime openingstijden als speciaalzaken. En verder een vaste bloemenstal, een viskraam, horeca, een apotheek en kapsalons. Op vrijdag is het koopavond.

Zie de uitklapbare overzichtskaart aan de rechterkant van deze brochure voor de locatie van de nummers.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 4

31-05-11 15:23


Een ode aan

Randenbroek Zuid door Arjen van der Linden

5

Maar dat willen we allemaal Wonen bij het bos De stad de sportclub En het water De hei het bootje En lekker waardevast Voor later Maar dat willen we allemaal Een mooie buurt Kruidig groen en veilig Uitzicht over velden En gratis parkeren hier Is meer dan heilig Kan ‘k je melden Maar dat willen we allemaal Op loopafstand De middeleeuwse stad Door Monnickendam Naar stad en park En perk of zelfs per boot naar ‘t werk Dat willen we toch allemaal Blijft dus de vraag Is er nog wat vrij Daar hier nu vandaag Of staan ze in de rij Klaar als vorst te wonen

Er is een plek die alles heeft. Die plek is Randenbroek Zuid. # Wonen in een groene oase # Al het goede van de stad om de hoek # Veel ruimte en privacy # Centrale ligging dicht bij uitvalswegen

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 5

Ja – dat kunnen we allemaal

Arjen van der Linden Stadsdichter Arjen van der Linden woont zelf dicht bij Randenbroek Zuid. Als geen ander kent hij de geneugten van het gebied. Verknocht als hij is aan de oude binnenstad en als liefhebber van sport en groen schreef hij een ode aan Randenbroek Zuid.

31-05-11 15:23


Shoppen, uitgaan en cultuur proeven in de binnenstad 2

6

Ontdek de charmes van de Amersfoortse binnenstad. Vanuit Randenbroek Zuid wandel je er in een kwartier naartoe. In de binnenstad vind je veel leuke, bijzondere winkeltjes. En zowel traditionele als hippe horeca. Als de zon even schijnt, lokken de terrasjes op de stadspleinen. Als je van kunst en cultuur houdt, kun je je hart ophalen. Bijvoorbeeld bij De Zonnehof, bij KADE of in

theater De Flint. Voor kleinere voorstellingen en filmhuisfilms is Theater De Lieve Vrouw d茅 plek. De laatste jaren breidt het centrum van Amersfoort zich uit. Langs de Eem, net buiten de Koppelpoort, is een aantrekkelijk uitgaansgebied ontstaan. Om te loungen of lunchen. Dineren met een ster. Een kop koffie of een borrel drinken. Of een potje beachvolleybal spelen op het stadsstrand.

Park Randenbroek als achtertuin

3

De mooiste route van Randenbroek Zuid naar de sfeervolle binnenstad voert door het Park Randenbroek, een middeleeuws landgoed. Het statige landhuis staat nog steeds in volle glorie in het park. Met in het koetshuis een poppentheater. Het gazon voor het huis is ideaal voor een picknick met vrienden, terwijl de kinderen klimmen en klauteren in de speeltuin. Langs de rand van het park slingert de Heiligenbergerbeek. Wie in de binnenstad opstapt, vaart zo door het park tot aan de Stadsboerderij tegenover Randenbroek Zuid. De komende jaren wordt het park n贸g aantrekkelijker. Er komt een theehuis of restaurant in het landhuis en een beeldentuin in de oude moestuin. De tennisbaan maakt plaats voor een kleurige Dahliatuin. En op de ijsbaan kun je niet alleen schaatsen, maar ook skeeleren.

1

Zie de uitklapbare overzichtskaart aan de rechterkant van deze brochure voor de locatie van de nummers.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 6

31-05-11 15:23


Geitjes aaien bij Stadsboerderij De Vosheuvel 4

7

Recht tegenover Randenbroek Zuid aan de Heiligenbergerweg ligt Stadsboerderij De Vosheuvel. Kinderen kuieren er zo tussen de lammetjes en de geiten. Ze hebben er vriendelijke varkens, trotse pauwen en bijzondere kippen. Het is een fantastisch logeeradres voor konijnen en cavia’s en bij het winkeltje koop je kakelverse eieren en honing of een lekker ijsje.

Van Amersfoirde tot Amersfoort Wie Amersfoort vandaag de dag kent, kan zich nauwelijks voorstellen hoe het ooit begon. Met een kleine nederzetting in de vroege middeleeuwen. Een plek (voirde) in de Eem (of Amer) waar je de oversteek kon maken. Tegenwoordig is het een

welvarende, middelgrote stad met meer dan 150.000 inwoners. De centrale ligging aan de rand van de randstad en dicht bij de Veluwe maakt Amersfoort geliefd bij zowel bedrijfsleven als gezinnen.

Op je stalen ros naar het sportveld!

5

Sportief en bewoner van Randenbroek Zuid? Dat is goed bekeken! Er is bijna geen plek in Amersfoort waar je op korte afstand zóveel sportieve kanten uit kunt. Stap gewoon op je fiets of loop je voordeur uit. En je bent zo bij Sportpark Dorrestein waar je kunt voetballen of baseball spelen. Schaatsen en – binnenkort – skeeleren kan aan de Rubensstraat. Gek op water? Pak je kano en ga de Heiligenbergerbeek op. Of neem je zwemtas en ga duiken, schoonspringen of waterpolo’en in het Sportfondsenbad. Gewoon baantjes trekken of recreatief zwemmen kan natuurlijk ook. Tussen Randenbroek Zuid en Leusden vind je het Lockhorsterbos, het recreatiegebied De Schammer en Landgoed Den Treek: alle drie perfect voor wie graag fietst of hardloopt.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 7

31-05-11 15:23


Perfecte starterswoning

Sterappel

8

Sterappel Oudhollands appelras genoemd naar de stervorm die je krijgt als je hem doorsnijdt. De sterappel heeft een diepe, wat paarsig rode kleur met lichte spikkeltjes. Het vruchtvlees is wit en heeft een karakteristieke smaak.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 8

31-05-11 15:24


Type Sterappel Sterappel is een perfecte woning voor starters en kleinere gezinnen. De woningen hebben vrij uitzicht op het nieuwe Berliozpark, de groene overgangszone tussen de bestaande wijk en Randenbroek Zuid. Aan de voorkant springt de benedenverdieping in. De ruimte onder het overstek is bestraat, waardoor er een terrasstrook ontstaat die uitnodigt om potplanten of een zitje neer te zetten. Een gemetselde plantenbak naast de entree vormt de begrenzing tussen de woningen. Aan de achterzijde kan voor nog meer woongenot een uitbouw gerealiseerd worden. De voorslaapkamer op de eerste verdieping heeft heerlijke openslaande deuren met een Frans balkonhek. Aan de achterkant heb je de mogelijkheid te kiezen voor een luxe kingsize bedroom, of twee kleinere kamers. De zolder biedt ook nog eens plaats aan een of twee kamers en een flinke overloop. De ruime achtertuin op het zuiden biedt door de afsluiting met een schutting of stenen muur en een houten berging optimale privacy.

De hoekwoning, bouwnummer 79, op de kop van de rij, heeft een stoere torenvorm. De woning is net even groter met woonkamer/keuken, een bijzondere masterbedroom en een iets kleinere slaapkamer op de tweede verdieping en een aantrekkelijke extra torenkamer met hoog plafond.

9

“Inspringende voorzijde en details in metselwerk geven de woning extra karakter” Op het dak van de hoekwoning vangen zonnepanelen zonne-energie op, zodat je nog minder energie verbruikt. De tuin is omheind door een gemetselde muur met een open structuur, waarlangs klimplanten kunnen groeien. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats op het binnenterrein van het woonblok.

Links: Rijwoningen bouwnummers 61-78 Sterappel. Boven: Hoekwoning bouwnummer 79 Sterappel. In de tekeningen op deze pagina’s zijn enkele opties opgenomen.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 9

31-05-11 15:24


Sterappel 10

Sterappel bouwnummers 61-78 Perfecte woning voor starters en kleine gezinnen, met vrij uitzicht op het groene Berliozpark.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 10

31-05-11 15:24


11

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 11

31-05-11 15:24


Bouwnummers

61-78

Sterappel

12

Begane grond

Optie uitbouw.

ca. 8,3 meter

Door de openslaande deuren wandel je zo de tuin in.

Keuken naar wens open of gesloten.

Genieten aan de voorzijde van de woning.

ca. 4,8 meter

Sterappel • Woonoppervlakte: 102 m2 • Kaveloppervlakte: 103 – 121 m2

• Badkamer: 5 m2 • Twee of drie slaapkamers op eerste verdieping: 11-16 m2

• Woonkamer met openslaande tuindeuren: 19 m2 • Optioneel: uitbouw begane grond • Keuken naar wens open of gesloten: 10 m2

• Ruime zolder, optioneel slaapkamer en/of berging: 22 m2 • Optioneel: dakkapel /dakramen • Vloerverwarming op de begane grond

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 12

31-05-11 15:24


13

Twee of drie slaapkamers mogelijk.

Tweede verdieping

ca. 8,3 meter

ca. 5,7 meter

Eerste verdieping

ca. 4,8 meter ca. 4,8 meter

De zolder is ruim met mogelijkheden voor een dakkapel, dakraam of extra kamers.

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 13

31-05-11 15:24


Bouwnummer

79

Sterappel

14

ca. 3,5 meter

Openslaande deuren naar de tuin op het zuiden.

ca. 8,3 meter

Begane grond

Keuken naar wens open of gesloten.

Bijzondere indeling met extra veel ruimte.

ca. 5,3 meter

ca. 2,3 meter

Sterappel hoekwoning • • • • •

Woonoppervlakte: 112 m2 Kaveloppervlakte: 160 m2 Aparte keuken met openslaande deuren: 13 m2 Woonkamer: 17 m2 Badkamer: 6 m2

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 14

• • • • •

Drie of vier slaapkamers op eerste verdieping: 9-17 m2 Bergkast eerste verdieping Ruime zolder met torenkamer en optie berging: 12-28 m2 Dakramen optioneel Vloerverwarming op de begane grond

31-05-11 15:24


15

ca. 3,5 meter

Eerste verdieping

Royale masterbedroom. ca. 8,3 meter

Bergkast.

Tweede verdieping ca. 3,5 meter

ca. 2,3 meter

ca.

3,8

me ter

ca. 5,7 meter

ca. 5,3 meter

De bijzondere torenkamer heeft een hoog plafond.

Ruime overloop

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 15

31-05-11 15:24


Ruime woning

Aalbes

16

Aalbes Friszure, rode of witte trosbes. Één struik brengt rond augustus drie à vier kilo bessen op. Veel gebruikt ter garnering, maar ook heerlijk als jam. Of als zoetzuur accent bij vlees en bijvoorbeeld zuurkool. Goed alternatief voor de cranberry.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 16

31-05-11 15:24


Type Aalbes Aalbes is dé woning voor mensen die graag ruim wonen in een huis met uitstraling. Deze woningen met bijzondere elementen, liggen aan een straat met breed trottoir langs de rand van de woonbuurt bij de groene zone van de Vosheuvelbeek. Net als bij alle woningen in plan Vallei is bij Aalbes veel zorg besteed aan de overgang van binnen naar buiten en van tuin naar straat. Zo zijn de ramen aan de voorzijde verdiept aangebracht. Dit geeft een bijzonder effect. De nissen nodigen uit om ze op te sieren met potplanten en -bloemen. Net als het Franse balkonhek met openslaande deuren op de eerste verdieping. De open keuken bevindt zich aan de voorzijde. De royale woonkamer ligt aan de achterzijde en kan desgewenst met uitbouw worden opgeleverd. Vanuit de woonkamer loop je zo door openslaande deuren de ruime tuin, met uitstekende zonligging, in. Op de eerste verdieping vind je een masterbedroom en twee iets kleinere slaapkamers. Het is mogelijk hier

een apart toilet te realiseren. De badkamer kan naar wens worden uitgerust met bad en aparte douche. Ook de zolder is een volwaardige leefverdieping, die je naar wens kunt indelen. Bijvoorbeeld met twee slaapkamers of een slaapkamer en een tweede badkamer, naast een kleinere was- en droogruimte. De hoekwoning op de kop van de rij heeft een stoere torenvorm opzij. Deze woning is net even groter en een kwartslag gedraaid, waardoor de ingang opzij is.

17

“Ruim wonen in een huis met uitstraling” De hoekwoning, bouwnummer 86, kenmerkt zich door een grote leefkeuken aan de voorkant, speels gevormde slaapkamers en een bijzonder fraaie torenkamer met hoog plafond op zolder. Op het dak van deze hoekwoning vangen panelen zonne-energie op.

Links: Hoekwoning bouwnummer 86 Aalbes. Boven: Rijwoningen bouwnummers 80-85 Aalbes. In de tekeningen op deze pagina’s zijn enkele opties opgenomen.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 17

31-05-11 15:25


Aalbes 18

Aalbes bouwnummers 80-85 Een woning voor mensen die graag ruim wonen in een huis met uitstraling. Met bijzondere elementen en zorg voor details.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 18

31-05-11 15:25


19 13

Artist impressie hoekwoning type 1 Sterappel

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 19

31-05-11 15:25


Bouwnummers

80-85

Aalbes

20

Begane grond

ca. 9 meter

Je loopt door de openslaande deuren zo de ruime tuin in.

Een hoekkeuken is ook mogelijk. ca. 5,4 meter

Aalbes • • • • •

Woonoppervlak: 125 m2 Kaveloppervlak: 116 - 182 m2 Ruime woonkamer: 23 m2 Open of gesloten keuken: 14 m2 Optioneel: uitbouw begane grond

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 20

• • • •

Badkamer: 6 m2 Drie slaapkamers op eerste verdieping: 8-14 m2 Optioneel: apart toilet op eerste verdieping Royale zolder met mogelijkheid voor een tweede badkamer of extra slaapkamers en/of berging: 28 m2 • Vloerverwarming op de begane grond

31-05-11 15:25


21

Tweede verdieping

ca. 9 meter

ca. 6 meter

Eerste verdieping

ca. 5,4 meter ca. 5,4 meter

De zolder is een volwaardige leefverdieping die je naar wens kunt indelen met extra slaapkamers of badkamer en berging.

Apart toilet mogelijk.

De badkamer kan naar wens worden uitgerust met bad en aparte douche.

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 21

31-05-11 15:25


Bouwnummer

86

Aalbes

22

ca. 4,2 meter

ca.

ca. 9 meter

Begane grond

De hoekwoning is nog ruimer en heeft een riante tuin.

6,5 er met

Een grote leefkeuken aan de voorzijde. Extra bergruimte.

ca. 3 meter

ca. 2 meter

Aalbes hoekwoning • Woonoppervlak: 129 m2 • Kaveloppervlak: 213 m2

• Badkamer: 6 m2 • Drie slaapkamers op eerste verdieping: 10-13 m2

• Ruime woonkamer met openslaande deuren en open leefkeuken: 18 m2 • Keuken open of gesloten mogelijk: 16 m2 • Extra bergruimte

• Royale zolder met mogelijkheid voor een tweede badkamer en extra slaapkamer of berging: 30 m2 • Vloerverwarming op de begane grond • Optioneel: dakraam

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 22

31-05-11 15:25


23

ca. 4,2 meter

Eerste verdieping

ca. 9 meter

Een bijzondere fraaie torenkamer met hoog plafond en extra indelingen.

ca. 6,5 er

met ca. 4,2 meter

ca. 2,3 meter

ca. 2,6 meter

ca.

ca. 6 meter

Naar wens bad en douche.

4,2 er met

Ruime slaapkamers met volop mogelijkheden.

Tweede verdieping ca. 5,5 meter

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 23

31-05-11 15:25


Royale woning

Veenbes

24

Veenbes De veenbes is beter bekend als de cranberry en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In de negentiende eeuw spoelde een vat met veenbessen aan op Terschelling. De bessen bleken het daar prima te doen. Veenbessen zitten barstensvol vitamine C en antioxidanten. Net als de aalbes zijn ze friszuur. Door ze te koken met suiker krijg je een heerlijke compote.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 24

31-05-11 15:25


Type Veenbes De Veenbes is een heerlijke, royale eengezinswoning met een tuin op het zuiden. Door subtiele, steeds veranderende geveldetails en de trapeziumvormige bouw van het woonblok ogen de woningen speels. Bijzonder zijn ook de ramen: op het verdiept aangebrachte keukenraam en het badkamerraam na, lopen zij alle door van vloer tot plafond. Hierdoor wordt de verbinding tussen binnen en buiten door alle seizoenen heen, nog eens extra benadrukt. Veenbes heeft tal van mogelijkheden om hem in te delen zoals jij dat wilt en is uit te breiden met een uitbouw aan de achterzijde. Als je de keuken bij de woonkamer trekt creëer je een enorme leefruimte. Het is ook mogelijk de keuken als aparte ruimte te laten realiseren. Openslaande deuren (optie) aan de achterzijde van de woonkamer leiden je direct naar de zonnige tuin die aan de achterzijde is afgesloten met een pergola, een houten berging en een parkeerplaats. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers.

De kamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren en een bijzonder fraai Frans balkonhek. Een werkkamer of liever een extra badkamer? Op de ruime zolder kan het allebei. Hier kunnen naar wens twee kamers of een slaapof werkkamer met een tweede badkamer worden gerealiseerd.

25

“Heerlijke royale woning met tuin op het zuiden” Voor wie net een beetje meer wil is de hoekwoning, bouwnummer 108, een perfecte optie. De woning valt op door zijn bijzondere vorm met een grote leefkeuken met openslaande tuindeuren aan de achterzijde. Op de eerste verdieping liggen drie slaapkamers. Ook is er plek voor een gesloten berging op de overloop. De ruime zolder kan op twee manieren worden ingedeeld: met een aparte kamer voor wasmachine en droger en een fraaie torenkamer met extra hoog plafond. Of met – naast de torenkamer – een berging en een tweede badkamer. Op het dak van deze hoekwoning vangen panelen zonne-energie op.

Links: Hoekwoning bouwnummer 108 Veenbes. Boven: Rijwoningen bouwnummers 100-107 Veenbes. In de tekeningen op deze pagina’s zijn enkele opties opgenomen.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 25

31-05-11 15:25


Veenbes 26

Veenbes bouwnummers 100-107 Een heerlijke royale rijwoning met de tuin op het zuiden. Met tal van mogelijkheden om de woning in te delen of uit te breiden zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld met de optie openslaande deuren.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 26

31-05-11 15:25


27 13

Artist impressie hoekwoning type 1 Sterappel

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 27

31-05-11 15:25


Bouwnummers

100-107

Veenbes

28

Het is een optie om het leefgedeelte uit te bouwen.

Begane grond

ca. 8,7 meter

Alle ramen lopen van vloer tot plafond. Dat brengt buiten naar binnen. Optie openslaande deuren.

Een enorme leefruimte door de open keuken.

ca. 5,4 meter

Veenbes • • • • • •

Woonoppervlakte: 124 m2 Kaveloppervlakte: 134 - 221 m2 incl. inrit Woonkamer: 25 m2 Ruime open keuken: 11 m2 Optioneel: uitbouw begane grond Keuken naar wens open of gesloten

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 28

• Badkamer: 7 m2 • • • • •

Drie slaapkamers op eerste verdieping: 9-12 m2 Zolder met verschillende indelingsmogelijkheden: 25 m2 Optioneel: dakkapel /dakramen Parkeerplaats op eigen terrein Vloerverwarming op de begane grond

31-05-11 15:26


29

Optie dakkapel of vensters.

Tweede verdieping

ca. 8,7 meter

ca. 5,3 meter

Eerste verdieping

ca. 5,4 meter

ca. 5,4 meter

Mogelijkheid om een bad en aparte douche aan te brengen.

Optie twee slaapkamers of badkamer.

De kamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren en een fraai Frans balkonhek.

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 29

31-05-11 15:26


Bouwnummer

108

Veenbes

30

ca. 4 meter

Begane grond

ca.

6,6

met

er

ca. 8,7 meter

Openslaande deuren aan de zijkant geven de mogelijkheid om de zijtuin van de woning optimaal te gebruiken (optie).

Door de bijzondere vorm ontstaat een enorme leefruimte.

ca. 5,7 meter

Veenbes hoekwoning • • • • •

Woonoppervlakte: 127 m2 Kaveloppervlakte: 185 m2 incl. inrit Ruime woonkamer: 21 m2 Leefkeuken met openslaande deuren: 16 m2 Badkamer: 6 m2

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 30

• • • • •

Drie slaapkamers op eerste verdieping: 8-13 m2 Zolder met verschillende indelingsmogelijkheden: 25 m2 Optioneel: dakkapel /dakramen Eigen parkeerplaats Vloerverwarming op de begane grond

31-05-11 15:26


31

ca. 4 meter

Eerste verdieping

ca. 8,7 meter

Ruime overloop met extra kast mogelijkheid.

De ruime zolder met een aparte ruimte voor de wasmachine of een extra badkamer.

ca.

6,6

met

er

ca. 4 meter

ca. 2,9 meter

ca. 2,2 meter

ca. 5,3 meter

ca. 2,8 meter

ca.

3m eter

Mogelijkheid voor bad en aparte douche.

Mogelijkheid voor slaapkamer, douche en berging. Optioneel dakkapel of dakvenster.

Tweede verdieping ca. 4,9 meter

ca. 2,5 meter

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 31

31-05-11 15:26


Riante twee-onder-een-kapwoning

Morel

32

Morel Je zou het niet zeggen, maar het oude kersenras ‘morel’ is familie van de rozen. Morellen herken je aan hun kleine formaat en donkerrode kleur. Ze smaken friszuur. In België wordt de morel ‘kriek’genoemd en is zij vooral bekend van het ‘kriekenbier’.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 32

31-05-11 15:26


Type Morel Morel is de ideale woning voor gezinnen die graag bijzonder royaal wonen op ruime percelen grenzend aan het Ravelplantsoen. Geen standaardkamers maar volop ruimte om de woning naar eigen wens in te delen. Met mogelijkheden voor een uitbouw aan de achterzijde of aan de zijkant van de woning. Zo ontstaat er ruimte voor een werkruimte, een praktijk aan huis of gewoon nóg meer leefruimte. De ramen die van vloer tot plafond doorlopen benadrukken de verbinding tussen binnen en buiten door alle seizoenen heen. Bij Morel kom je aan de zijkant binnen, een paar passen verwijderd van de riante leefkeuken, waar het gezellig tafelen is. Aan de achterzijde ligt de ruime woonkamer van waaruit openslaande deuren naar de ongekend grote tuin leiden. Keuken en woonkamer maken samen een geweldige leefruimte. Maar soms is het prettig om deze ruimten van elkaar af te scheiden. Hiervoor kun je ensuitedeuren laten aanbrengen. De tuinbegrenzing

aan de voor- en/of zijkant van de woningen – een gemetselde lage muur met haag erachter – biedt een rustige, kwalitatief hoogwaardige aanblik. Ook aan de overgang van de tuin naar het binnenterrein is veel aandacht besteed: met pergola’s en plantschermen bij de carport en een ruime stenen berging.

33

“Extra grote kamers en een tweede badkamer behoren ook tot de mogelijkheden” De eerste verdieping is flexibel in te delen. Met een extra kamer of juist royalere slaapkamers. De badkamer is compleet met dubbele wastafel, bad en douchegedeelte. De grote zolderverdieping biedt meer dan voldoende ruimte voor twee volwaardige kamers en een berging. Maar twee extra grote kamers en een tweede badkamer behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Verder is er nog een optie voor een garage in plaats van de berging.

Links: Twee-onder-een-kapwoning bouwnummer 109-116 Morel. Boven: Interieurimpressie keuken Morel. In de tekeningen op deze pagina’s zijn enkele opties opgenomen.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 33

31-05-11 15:26


Morel 34

Morel bouwnummers 109-116 De woning voor als je ruimte zoekt. Een uitbouw aan de achterzijde of praktijkruimte aan de zijkant. Het is allemaal mogelijk.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 34

31-05-11 15:26


35 13

Artist impressie hoekwoning type 1 Sterappel

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 35

31-05-11 15:26


Bouwnummers

109-116

Morel

36

Begane grond

ca. 10 meter

De ramen lopen van vloer tot plafond waardoor buiten naar binnen komt.

ca. 5,7 meter

Bloembakken als bijzonder detail.

Een riante keuken waar het gezellig tafelen is.

Morel • Netto-woonoppervlakte: 150 m2 • Kaveloppervlakte: 305 - 402 m2 incl. inrit • Royale benedenverdieping met leefkeuken (18 m2) en woonkamer (23 m2), optioneel: ensuite • Optioneel: uitbouw aan achter- en/of zijkant voor uitbreiden woonkamer of praktijkruimte of slaapkamer met badkamer • Badkamer: 6 m2

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 36

• Drie of vier slaapkamers op eerste verdieping: 10-17 m2 • Grote zolder met mogelijkheid voor twee slaapkamers en een tweede badkamer: 31 m2 • Optioneel: dakkapel /dakramen • Zonnepanelen • Twee parkeerplaatsen op eigen terrein • Vloerverwarming op de begane grond • Ruime stenen buitenberging met mogelijkheid garage

31-05-11 15:26


37

ca. 5,7 meter

Flexibel in te delen met een extra kamer of juist nog royalere ruimtes.

ca. 6,1 meter

Tweede verdieping

ca. 3 meter

ca. 10 meter

Eerste verdieping

ca. 5,7 meter

Een zolderverdieping met twee volwaardige kamers of ruimte voor een extra badkamer of berging.

In de ingekleurde plattegrond op deze pagina zijn verschillende opties (tegen meerprijs) ingetekend. De plattegronden zijn schaalloos. De basisindeling vind je op de verkooptekeningen. Deze staan op www.randenbroekzuid.nl en zijn verkrijgbaar bij de makelaar.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 37

31-05-11 15:26


Get in the mood

38

met jouw persoonlijke moodboard

Een nieuwe woning is de uitgelezen kans om de inrichting te kiezen die bij je past. Jouw eigen sfeer, indeling en bijzondere elementen. Lastig om te kiezen? Maak dan eens een ‘moodboard’. Een collage van sferen, meubels en bijvoorbeeld stoffen die jou aanspreken. Zo doe je ideeën op en kom je helemaal in de stemming voor jouw nieuwe stek. Een persoonlijk moodboard geeft je zicht op wat jou aanspreekt. En dat helpt je om een kleurenplan voor je huis te maken. Moodboard en kleurenplan klaar? Puzzelen maar!

Knippen, zagen en printen maar! Zo maak je een moodboard: neem een groot stuk karton en ga met een flinke stapel interieur-, mode- en designbladen aan tafel zitten. Vergeet ook niet te kijken op internet. Bijvoorbeeld op de site van VT Wonen. Heb je stukjes stof of andere materialen bij de hand die jou aanspreken? Neem die dan ook mee. Knip, scheur, zaag en print alles uit wat jou aanspreekt en maak een mooie collage op het karton.

Erop uit voor kleurstalen Is je moodboard klaar? Kijk dan welke kleuren er het meest op terugkomen. Dat zijn de kleuren die je terug wilt zien in je interieur. Neem je moodboard eventueel mee naar de verfwinkel en woninginrichtingszaken. Dat helpt bij de keuze. Haal zoveel mogelijk kleurstalen in huis die de kleuren uit je moodboard benaderen.

Puzzelen met plattegronden Maak een plattegrond (schaal 1 op 50) van de verschillende ruimten in je huis. Let daarbij op de lichtval. Bedenk wat je wilt accentueren of juist camoufleren. Moet de ruimte groter of kleiner lijken? Waar zet je meubels? Met het moodboard, de kleurstalen en de plattegrond lukt het je om een harmonieuze inrichting te bedenken die goed past bij de sfeer en ruimten in je huis.

Voorbeeld van een moodboard.

Handige apps voor de iPhone en iPad Histor Helemaal weg van de kleur van dat bootje op Kreta? Of die klimroos in je achtertuin? Maak er een foto van en upload hem. De Histor App selecteert uit alle 1250 Historkleuren de verf die jouw favoriete kleur het dichtst benadert. Luxaflex De hele collectie Luxaflex paneelgordijnen in alle denkbare kleuren en formaten. Interior Designs Inspirations Laat je inspireren door deze collectie designinterieurs van over de hele wereld. Van Amsterdam tot New York - en van Rome tot Rio de Janeiro. Dream Home Deze app helpt je om te spelen met ruimte aan de hand van kamertype, kleur en stijl.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 38

31-05-11 15:26


Stad & Land-trend in vijf stappen

39

Hoe drukker het leven wordt, hoe meer we hunkeren naar groen, buiten en bewust. De nieuwe woonmodetrend ‘Stad & Land’ weerspiegelt dat verlangen. Lees hier hoe je in vijf stappen je huis knus, natuurlijk en toch hip inricht.

1. Kleuren & materialen

Kies voor een mix van lichte houten meubelen en veel textiel. Stoer leer combineer je met zachte ‘matte’ stoffen in groentinten, zomers geel en naturellen. Wit is de basis, maar één muur krijgt juist een andere kleur: bijvoorbeeld champagne of leger- of grasgroen!

2. Accessoires

Met krukjes, poefjes en – nieuw – de ladder, ontstaat dynamiek. Grote kamerbomen, takken, tropische planten en veldboeketten brengen het landelijke interieur tot leven.

3. Verlichting

Experimenteer met sfeerlicht en zoek naar een verzameling van verschillende lampen: oud en nieuw, groot en klein, hightech en handgemaakt.

4. Vloer

Op de vloer zijn landelijke tegels, houten vloerdelen, natuurlijk kurk of look-a-likes in linoleum geschikt. Kleden met streepdessin in zomerse kleuren en gevlochten matten zijn hip voor binnen én buiten.

5. Textiel

Verzamel kussens in allerlei vormen en maten: fel of naturel, gebreid, gevlochten of gehaakt. De bank mag er weer vol mee liggen. Gek op breien? Brei dan een vrolijk ‘jasje’ voor een vaas, theepot, lamp of zelfs de poot van een tafel of de tak van een boom. Wild breien noemen ze dat! Als je daar zelf geen tijd voor hebt, kies dan voor breisels van Nederlandse ontwerpers als Ineke Visser van HeinsHome.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 39

31-05-11 15:27


Jouw droomkeuken 40

In het huis dat helemaal naar jouw wens wordt ingericht, hoort de keuken van je dromen. Voor het plan Vallei in Randenbroek Zuid is Keukenhome de geselecteerde projectleverancier. Bij de aankoop van de woning ontvang je een waardecertificaat. Daarmee kun je een keuken naar jouw wensen uitzoeken. Keukenhome is helemaal op de hoogte van de afmetingen en technische specificaties van jouw woning en coördineert het inmeten, bestellen en tijdig plaatsen van je keuken. Keukenhome is een toonaangevende keukenleverancier en biedt een actuele collectie keukens en apparatuur in tal van stijlen. Zo kun je samen met de adviseur bepalen welke inrichting je kiest. Op deze manier neemt Keukenhome je veel werk uit handen en kun je straks genieten van een complete en goed afgewerkte keuken in je eigen stijl. Keukens voor elk budget Om je alvast te feliciteren met je nieuwe woning bieden we een waardecertificaat aan van: Morel: € 4000,Aalbes € 2750,Veenbes € 2750,Sterappel € 1000,-

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 40

31-05-11 15:27


Een badkamer naar wens 41

De badkamer en het toilet van je nieuwe droomhuis worden ingericht met kwaliteitsmateriaal van Villeroy en Boch. Deze leverancier staat garant voor mooi afgewerkt sanitair dat voldoet aan de hoogste eisen. Op basis van je eigen wensen kun je een keuze maken voor tegelwerk. En natuurlijk is het mogelijk om de basisinrichting van het sanitair verder uit te breiden of aan te passen.

Sanitair

De woningen zijn standaard uitgerust met het volgende sanitair:

Sterappel

Aalbes

Veenbes

Morel

Hangend closet

Fontein inclusief kraan

Thermostatische douchemengkraan en glijstangset

Wastafel met spiegel en mengkraan

Toilet

Badkamer

Dubbele wastafel met spiegel en mengkraan

Hangend closet

• •

Ligbad (acryl)

Tegelwerk

De wandtegels hebben een afmeting van 20 x 25 cm en de vloertegels een afmeting van 20 x 20 cm. Vanzelfsprekend is er in de basisserie keuze uit meerdere kleurtinten. De wandtegels in de badkamer lopen van de vloer tot aan het plafond. Ook de vloeren worden afgewerkt met tegels, het plafond wordt voorzien van spuitwerk. In het toilet worden wandtegels aangebracht tot ca. 120 cm boven de vloer met daarboven spuitwerk. De vloer wordt afgewerkt met vloertegels en het plafond van spuitwerk.

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 41

31-05-11 15:27


Kleuren- en materialenschema Sterappel en Aalbes Onderdeel

Materiaal

Kleur

Woning Metselwerk Voorzone type Sterappel Bloembak type Sterappel Voegwerk Buitenkozijnen Draaiende delen Voordeur Franse balkons Dakpan Luifel Raamdorpel Dakrand/goot voorgevel Goot achtergevel Hemelwaterafvoer voorgevel Hemelwaterafvoer achtergevel

42

Baksteen, dikformaat in wildverband Straatsteen Baksteen, dikformaat Mortel, terugliggend Hardhout Hardhout Hardhout Metaal Keramische dakpan Beton Beton Beton Kunststof Aluminium Kunststof

Rood genuanceerd Rood genuanceerd Rood genuanceerd Grijs/donkergrijs Gebroken wit Gebroken wit Gebroken wit Gebroken wit Middengrijs Lichtgrijs/wit Lichtgrijs/wit Lichtgrijs/wit Grijs Grijs Grijs

Staande houten planken Kunststof Staande houten planken Metaal Metaal Baksteen, dikformaat in wildverband

Melkwit Wit Melkwit Gebroken wit Rood genuanceerd

Straatwerk en parkeerplaatsen Aanduiding parkeerplaats en speelvelden

Betonklinker Betonklinker

Grijs Wit

Beplanting

Beukenhaag, bomen

Groen

Berging Berging Hemelwaterafvoer berging Hekwerk en poort Poort type Aalbes, bouwnr 80 Plantscherm Tuinmuur

Binnenterrein

Veenbes en Morel Onderdeel

Materiaal

Kleur

Woning Metselwerk Metselwerk borstweringen/terugliggend Bloembak Voegwerk Buitenkozijnen Draaiende delen Voordeur Franse balkons Dakpan Luifel Raam-/lekdorpel Dakgoot Hemelwaterafvoer achtergevel Hemelwaterafvoer voorgevel

Baksteen, waalformaat in halfsteensverband Baksteen waalformaat in halfsteensverband Prefabbeton met motief Mortel, terugliggend Hardhout Hardhout Multiplex met glasopening Metaal, watergesneden plantmotief Keramische dakpan Houtconstructie met steenstrips Aluminium Aluminium Kunststof rond Metaal/kunststof vierkant

Rood genuanceerd Warm antraciet genuanceerd Zandbeige Antraciet/grijs Zandbeige Zandbeige Grijsbruin Grijsbruin Warm antraciet Rood genuanceerd Grijsbruin Grijsbruin Grijs Gonkerbruin

Staande houten planken Baksteen, waalformaat in halfsteensverband Kunststof Metaal Baksteen, waalformaat in halfsteensverband/opengewerkt

Grijsbruin (mushroom) Rood genuanceerd Grijs Rood genuanceerd

Baksteen, waalformaat Baksteen, waalformaat, beukenhaag Beukenhaag

Rood genuanceerd Rood genuanceerd -

Berging/carport/binnenterrein Berging Veenbes Berging Morel Hemelwaterafvoer Plantscherm Tuinmuur

Erfscheidingen

Tuinmuur Tuinmuur met haag Haag

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 42

31-05-11 15:27


Afwerkstaat Ruimte

Afwerking Vloer

Entree

Wand

Diversen/uitrusting * Plafond

Dekvloer

Behangklaar

Spuitwerk

• Belinstallatie • Rookmelder • Meterkast

Toilet

Vloertegels, dekvloer

Wandtegels tot een hoogte van ca. 120 cm, daarboven spuitwerk

Spuitwerk

• Vrijhangend toilet • Fonteintje • Afzuigpunt mechanische ventilatie

Keuken

Dekvloer

Behangklaar

Spuitwerk

• Twee afzuigpunten voor de mechanische ventilatie, waarvan één afzuigpunt gebruikt kan worden voor de aansluiting van een motorloze afzuigkap • Aansluitpunten voor water, gas en riool (afgedopt)

Woonkamer

Dekvloer

Behangklaar

Spuitwerk

• Rookmelder (indien noodzakelijk) • Kamerthermostaat • Aansluitpunt (bedraad) voor CAI en KPN

Badkamer

Vloertegels, dekvloer

Wandtegels tot plafond

Spuitwerk

• Wastafel met kraan • Extra wastafel met kraan bij woningtype Morel • Planchet en spiegel • Verdiept gedeelte in tegelvloer t.b.v. douchehoek • Douche, mengkraan met handdouche en glijstang • (Optioneel) vrijhangend toilet • Afzuigpunt mechanische ventilatie

Overloop

Dekvloer

Behangklaar

Spuitwerk

• Rookmelder

Slaapkamers

Dekvloer

Behangklaar

Spuitwerk

• Loze (onbedraad) aansluitpunten voor CAI en KPN (alleen in slaapkamer 1) • Rookmelder (indien noodzakelijk)

Zolderruimte

Dekvloer

Onbehandeld, woningscheidende wanden behangklaar

Onbehandelde dakplaten. Eventuele dakplaten in het zicht van slaapkamers op zolder worden met spuitwerk afgewerkt.

• • • •

Berging

Metselwerk (ongeïsoleerd)

Metselwerk (ongeïsoleerd)

Onbehandeld (ongeïsoleerd)

-

Metselwerk (ongeïsoleerd)

Metselwerk (ongeïsoleerd)

Onbehandeld (ongeïsoleerd)

-

Verkeersruimte

Verkeersruimte

Metselwerk berging (woningtype Morel)

Berging Houten berging (overige woningtypen)

Opstelplaats Opstelplaats Opstelplaats Opstelplaats

mechanische ventilatie-unit HR-cv-ketel wasmachine wasdroger

* Elektravoorzieningen zijn conform de NEN 1010 bepaald

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 43

31-05-11 15:27


Een buurt met karakter 44

“Een buurt met een eigen karakter, die aansluit bij de bestaande wijk. Ruim en groen. Met variatie in woningen, maar vooral ook samenhang voor het oog. Opgetrokken uit duurzame materialen. Tijdloos, met het comfort van nu.” Zo ziet Pieter Jannink Randenbroek Zuid. Hij is stedenbouwkundige bij Must.

Het resultaat mag er zijn: # Duurzame materialen # De buurt is ruim opgezet # Kinderen spelen veilig # Woningen uitzonderlijk energiezuinig

Autovrij spelen Samen met buurtbewoners werkte Pieter Jannink de uitgangspunten voor de nieuwe buurt uit in een stedenbouwkundig plan. Het resultaat mag er zijn. Randenbroek Zuid wordt een ruim opgezette buurt, omringd en verbonden door groenstroken. Tussen volwassen bomen en oude houtwallen. Begrensd door parkjes, boerderijen, het Valleikanaal en de Vosheuvelbeek. Kinderen spelen veilig in het hart van de buurt: auto’s mogen daar niet komen.

“Ruim opgezette buurt omringd en verbonden door groene stroken”

RZ_MagazineBinnenwerk-310511.indd 44

Uitzonderlijk energiezuinig De woningen in Randenbroek Zuid zijn straks uitzonderlijk energiezuinig. Dat kan doordat duurzaamheid als uitgangspunt is meegenomen in het ontwerp. Hiervoor schoof Kiki van der Veen van Viac Installatieadviseurs aan tafel bij de architecten. Kiki: “Het energieverbruik van de huishoudens zal heel beperkt zijn. Dit kan doordat de muren, vloeren en het dak zeer goed geïsoleerd zijn en het mechanisch ventilatiesysteem reageert op de hoeveelheid CO2 in de lucht. Ook zijn de ramen zó ontworpen dat ze optimaal gebruik maken van de warmte van de zon.”

31-05-11 15:27


Plan Vallei

Stoer metselwerk en mooie details

zpad Berlio 80 81 82 83 84

de lro

ve lb ee k

t iko vs kis tra a Ts ja ut e de lr o

Smet

Smetan astraat

traat anas

Wa n

be

en

Debussystraat

ilig He

“Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten”

traat

W an

traat s i d l Viva

86

Vo sh eu

Vivaldis

ut e

85

lplan tsoe n

Ga

Berliozpad

Rave

n a a l s i sthu

Voordat ze met het ontwerpen van de huizen aan de slag gingen bestudeerden de architecten de bestaande bebouwing. Gus Tielens en Mike Korth van Korth Tielens architecten ontwierpen woningtypen Sterappel en Aalbes. “We hebben goed naar de bestaande wijk gekeken. Wat ons opviel was het stoere metselwerk, de zorgvuldige overgangen tussen de woning en de straat en de met zorg ontworpen details. Zoals een mooie omlijsting van de ramen en openslaande deuren met Franse balkonhekjes op de verdieping. Deze aspecten hebben ons geïnspireerd voor het ontwerp voor de nieuwe woningen.”

rge rw

eg

Van binnen naar buiten Judith Korpershoek en Jan-Richard Kikkert van architectenbureau K2 ontwierpen woningtypen Veenbes en Morel. “Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten. Alle woningtypen hebben standaard of optioneel openslaande deuren zodat je zo naar buiten loopt. Wij hebben ervoor gekozen om de toiletten en badkamers een raam te geven, zodat je ook op die plekken naar buiten kunt kijken. Door de uitzonderlijk goede isolatie hebben de woningen dikke muren. Daardoor kun je bijvoorbeeld werken met verdiept aangebrachte ramen en vensterbanken die uitnodigen om er bloemen en planten neer te zetten.”

2

1

Zwarteweg

Woningen Rijwoning Sterappel Ruime rijwoning Aalbes

3

Ruime rijwoning Veenbes

Ra

nd

Twee-onder-een-kapwoningen Morel

Omgeving

4

1

Winkelcentrum Euterpeplein

2

Binnenstad Amersfoort

3

Park Randenbroek

4

Kinderboerderij “De Vosheuvel”

5

Honk- en softbalveld

5

Stedenbouwkundig plan

RZ_MontageOmslag-300511.indd 2

31-05-11 14:57

we

g


Vruchtentuin den Heyligen Berg:

Haast is hier niet welkom

plan

Vallei Randenbroek Zuid Dit is een uitgave van de Alliantie.

Juni 2011 Voor deze uitgave zijn de

‘Haast is hier niet welkom’ staat te lezen op het bordje bij de ingang van vruchtentuin den Heyligen Berg. En je snapt meteen waarom. Ruik de bloesem, strijk neer op het terras en geniet van een heerlijke boerenlunch. Het kan allemaal in deze oude kloostertuin op loopafstand van uw nieuwe huis.

meest recente tekeningen gebruikt. Tekeningen en

informatie kunnen echter

nog wijzigen. Alle tekeningen zijn schaalloos. Aan deze

uitgave en getoonde tekeningen

Verkoop Plan Vallei

kunnen geen rechten worden ontleend.

Alles biologisch Bij den Heyligen Berg kun je even onthaasten. In de tuin of de kas serveren Seth en Jet je een heerlijk broodje. Of een goede kop koffie of thee met versgebakken appeltaart. Alles biologisch. Je kunt er vergaderen, een feestje houden en zelfs trouwen. Kinderen leven zich uit in de scheepszandbak of op de schommels. De kas- of eigenlijk ‘moestuinorangerie’- wordt ‘s avonds omgetoverd tot biologisch eetlokaal het Geitenwollen Sokje. Daar zwaait Jet de scepter over de keuken. Ze kookt er met de opbrengst van de groenten- en vruchtentuin.

Ontwikkeling de Alliantie Uitvoering Plegt-Vos Wonen BV Architecten K2 en Korth Tielens Verkoop en Informatie Woonvast Makelaars

Stadsring 139 Amersfoort

Zonnewarmte Seth beheert de tuin. Hij kweekt er vooral mooie oude vruchtenrassen. Zoals sterappels, juttepeer en morel: een kleine friszure kers. “Je kunt er fantastisch mee koken! Wij maken er bijvoorbeeld jam en chutney van die wij verkopen in ons winkeltje waar je ook voor biologisch brood en zuivel terecht kunt. Bezoekers zeggen vaak: het lijkt hier wel Frankrijk! Dat komt door de sfeer en door de warmte van de zon. De tuin is helemaal ommuurd met het oog op de vruchten: door de beschutting groeien die als kool! ”

033 - 422 10 10

info@woonvast.nl Concept en tekst Bureau voor

Gebiedscommunicatie

Concept en vormgeving Endure Design Druk De Groot Drukkerij Fotoʼs Robert Jan Stokman

Endure Design

Openingstijden: Aalbes

Morel

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Artist Impressions Axes Virtual Creations Plattegronden Ywish Styling

Randenbroekzuid.nl We informeren je graag over de voortgang van Randenbroek Zuid. Kijk op www.randenbroekzuid.nl voor de meest

actuele informatie over het gebied, de woningen en de

Fietsen, varen en picknicken

Duurzame buurt met karakter

43 woningen in plan Vallei

8 twee-onder-één-kap

16 ruime rijwoningen

19 rijwoningen

verkoopfases. Via deze website kun je je ook aanmelden als

je interesse hebt in een koopwoning zodat we je persoonlijk op de hoogte kunnen houden. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Kijk voor actuele in formatie even op de website: www. denheyligenberg.nl Sterappel

Veenbes

De plannen voor Randenbroek Zuid zijn onderdeel van ‘Amersfoort Vernieuwt’.

RZ_MontageOmslag-300511.indd 1

31-05-11 14:56


Plan Vallei

Stoer metselwerk en mooie details

zpad Berlio 80 81 82 83 84

de lro

ve lb ee k

t iko vs kis tra a Ts ja ut e de lr o

Smet

Smetan astraat

traat anas

Wa n

be

en

Debussystraat

ilig He

“Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten”

traat

W an

traat s i d l Viva

86

Vo sh eu

Vivaldis

ut e

85

lplan tsoe n

Ga

Berliozpad

Rave

n a a l s i sthu

Voordat ze met het ontwerpen van de huizen aan de slag gingen bestudeerden de architecten de bestaande bebouwing. Gus Tielens en Mike Korth van Korth Tielens architecten ontwierpen woningtypen Sterappel en Aalbes. “We hebben goed naar de bestaande wijk gekeken. Wat ons opviel was het stoere metselwerk, de zorgvuldige overgangen tussen de woning en de straat en de met zorg ontworpen details. Zoals een mooie omlijsting van de ramen en openslaande deuren met Franse balkonhekjes op de verdieping. Deze aspecten hebben ons geïnspireerd voor het ontwerp voor de nieuwe woningen.”

rge rw

eg

Van binnen naar buiten Judith Korpershoek en Jan-Richard Kikkert van architectenbureau K2 ontwierpen woningtypen Veenbes en Morel. “Wij hebben veel aandacht besteed aan de overgang van binnen naar buiten. Alle woningtypen hebben standaard of optioneel openslaande deuren zodat je zo naar buiten loopt. Wij hebben ervoor gekozen om de toiletten en badkamers een raam te geven, zodat je ook op die plekken naar buiten kunt kijken. Door de uitzonderlijk goede isolatie hebben de woningen dikke muren. Daardoor kun je bijvoorbeeld werken met verdiept aangebrachte ramen en vensterbanken die uitnodigen om er bloemen en planten neer te zetten.”

2

1

Zwarteweg

Woningen Rijwoning Sterappel Ruime rijwoning Aalbes

3

Ruime rijwoning Veenbes

Ra

nd

Twee-onder-een-kapwoningen Morel

Omgeving

4

1

Winkelcentrum Euterpeplein

2

Binnenstad Amersfoort

3

Park Randenbroek

4

Kinderboerderij “De Vosheuvel”

5

Honk- en softbalveld

5

Stedenbouwkundig plan

RZ_MontageOmslag-300511.indd 2

31-05-11 14:57

we

g


Vruchtentuin den Heyligen Berg:

Haast is hier niet welkom

plan

Vallei Randenbroek Zuid Dit is een uitgave van de Alliantie.

Juni 2011 Voor deze uitgave zijn de

‘Haast is hier niet welkom’ staat te lezen op het bordje bij de ingang van vruchtentuin den Heyligen Berg. En je snapt meteen waarom. Ruik de bloesem, strijk neer op het terras en geniet van een heerlijke boerenlunch. Het kan allemaal in deze oude kloostertuin op loopafstand van uw nieuwe huis.

meest recente tekeningen gebruikt. Tekeningen en

informatie kunnen echter

nog wijzigen. Alle tekeningen zijn schaalloos. Aan deze

uitgave en getoonde tekeningen

Verkoop Plan Vallei

kunnen geen rechten worden ontleend.

Alles biologisch Bij den Heyligen Berg kun je even onthaasten. In de tuin of de kas serveren Seth en Jet je een heerlijk broodje. Of een goede kop koffie of thee met versgebakken appeltaart. Alles biologisch. Je kunt er vergaderen, een feestje houden en zelfs trouwen. Kinderen leven zich uit in de scheepszandbak of op de schommels. De kas- of eigenlijk ‘moestuinorangerie’- wordt ‘s avonds omgetoverd tot biologisch eetlokaal het Geitenwollen Sokje. Daar zwaait Jet de scepter over de keuken. Ze kookt er met de opbrengst van de groenten- en vruchtentuin.

Ontwikkeling de Alliantie Uitvoering Plegt-Vos Wonen BV Architecten K2 en Korth Tielens Verkoop en Informatie Woonvast Makelaars

Stadsring 139 Amersfoort

Zonnewarmte Seth beheert de tuin. Hij kweekt er vooral mooie oude vruchtenrassen. Zoals sterappels, juttepeer en morel: een kleine friszure kers. “Je kunt er fantastisch mee koken! Wij maken er bijvoorbeeld jam en chutney van die wij verkopen in ons winkeltje waar je ook voor biologisch brood en zuivel terecht kunt. Bezoekers zeggen vaak: het lijkt hier wel Frankrijk! Dat komt door de sfeer en door de warmte van de zon. De tuin is helemaal ommuurd met het oog op de vruchten: door de beschutting groeien die als kool! ”

033 - 422 10 10

info@woonvast.nl Concept en tekst Bureau voor

Gebiedscommunicatie

Concept en vormgeving Endure Design Druk De Groot Drukkerij Fotoʼs Robert Jan Stokman

Endure Design

Openingstijden: Aalbes

Morel

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 21.00 uur (avo ndeten) 09.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Artist Impressions Axes Virtual Creations Plattegronden Ywish Styling

Randenbroekzuid.nl We informeren je graag over de voortgang van Randenbroek Zuid. Kijk op www.randenbroekzuid.nl voor de meest

actuele informatie over het gebied, de woningen en de

Fietsen, varen en picknicken

Duurzame buurt met karakter

43 woningen in plan Vallei

8 twee-onder-één-kap

16 ruime rijwoningen

19 rijwoningen

verkoopfases. Via deze website kun je je ook aanmelden als

je interesse hebt in een koopwoning zodat we je persoonlijk op de hoogte kunnen houden. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Kijk voor actuele in formatie even op de website: www. denheyligenberg.nl Sterappel

Veenbes

De plannen voor Randenbroek Zuid zijn onderdeel van ‘Amersfoort Vernieuwt’.

RZ_MontageOmslag-300511.indd 1

31-05-11 14:56

Brochure Randenbroek Zuid  

Brochure Randenbroek Zuid

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you