Page 1

13

vrijstaande woningen

Wonen aan het water in een authentiek Hollands landschap

deelplan De Bron Vathorst - Amersfoort


Amersfoort met haar middeleeuws centrum in een groen hart.

door Amersfoorters.

van vele activiteiten en

evenementen, die druk werden bezocht en niet alleen

Amersfoort vierde in 2009 haar 750 jarig bestaan. Dit stond in het teken


4

Inmiddels telt Amersfoort meer dan 140.000 inwoners, en groeit voortdurend door, gericht op de toekomst met de ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel ‘Vathorst’. De ‘Keistad’ biedt een uitstekend voorzieningenniveau. Zo is er een gevarieërd winkelaanbod, zowel in de vele kleine oude straatjes en steegjes als in eigentijdse overdekte winkelcentra. Verder zijn er diverse culinaire eetgelegenheden in het top segment en geven de diverse pleinen met terrassen een ontspannen sfeer. Amersfoort biedt een aantal culturele instellingen en musea; zoals het Lieve Vrouwe theater, het cultureel centrum De Flint, museum Flehite, het Mondriaanhuis, AKG De Ploegh, de Zonnehof CMK, het Grand Theater en het Armando Museum. Amersfoort voorziet haar inwoners tevens van een scala aan onderwijs- en gezondheidsvoorzieningen.

Het hart van Amersfoort ziet haar toekomstige vernieuwing terug in het centraal stadsgebied, waar de Eem deel van uitmaakt.

Amersfoort is een stad met een goed bewaarde historische stadskern, maar de stad bleef echter niet in het verleden staan, uitbreidingen met nieuwbouw als ‘Kattenbroek’ en ‘Nieuwland’ tonen dit aan.

Vathorst is het nieuwe stadsdeel van Amersfoort Centraal gelegen en omgeven door een groen buitengebied liggen vele mogelijkheden voor sport en buitenrecreatie in directe omgeving. Van het Gooi en het Eemland in het westen, de Gelderse Vallei en de Veluwe in het oosten en de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug in het zuiden en zuidoosten. Golfliefhebbers vinden in de nabije omgeving diverse golfbanen, terwijl de stranden langs het Eem- en het Veluwemeer, en de voormalige Zuiderzeehaven Harderwijk ruimte bieden voor diverse watersportmogelijkheden.

5


6

B

A1

Voetbal/tennisvelden Restaurant Kinderopvang Middelbaar onderwijs

Basisonderwijs Kinderopvang Waterhart

3

Basisonderwijs Kinderopvang Cultuurhuis De Kamers Natuurboerderij Diverse restaurants Kerk

Brinkcluster

4

$

Basisonderwijs Kinderopvang Gezondheidscentrum

Laakcluster

Vathorst voorziet in vele voorzieningen, zoals woonwinkel IKEA, bouwmarkt Karwei, restaurants De Stadskamer en Houtrust, eetcafe DimS, fitnessclub Fit2Move, tennisvereniging LTC Vathorst, voetbalvereniging VOP en hockeyclub Eemvallei.

'

A

C

Compleet aanbod op fietsafstand

VOORZIENINGEN

2

Olympus

1

De Bron

5 6 Diverse restaurants Tennisbanen Fitness Buurthuis De Dissel Kerk

Hooglanderveen

A Bouwlocatie ‘Amarillo’

A28

&

E

Winkelcentrum Bibliotheek Middelbaar onderwijs Station Kerk

Nieuw Veen

7 Voetbal/hockeyvelden Sk8park GymXL

Fithorst

Fotografie: Your Captain

A

A

Deze recreatieplas wordt begrensd met een boulevard. Een schiereiland vormt de basis voor het scholencluster. De Bron, centraal gelegen in Vathorst, zal doorkruist worden met diverse wandel- en fietspaden.

De ‘vierkante’ vorm van deelplan De Bron herinnert ons aan de oorspronkelijke verkaveling van dit gebied. De Bron wordt omlijst met bebouwing en omringd door water. Het ‘waterhart’ zal de locatie worden voor vele culturele evenementen.

7


8

paden en wegen, waterlopen, sloten en kanaaltjes, en beeldbepalende solitaire bomen, bosschages en houtwallen, die het polderlandschap al eeuwen tekenen, worden opgenomen in dit nieuwe Amersfoortse stadsdeel. En verder zal een groot deel van de her en der verspreide bestaande bebouwing deel gaan uitmaken van Vathorst, zoals de oude dorpskern van Hooglanderveen. Daardoor ontstaat er een afwisselend stedelijk beeld en ziet de omgeving er direct uit alsof er al lange tijd mensen wonen. Vathorst zal uiteindelijk 11.000 woningen tellen. Ruim voordat het stadsdeel klaar is, zullen tal van voorzieningen gereed zijn. In Vathorst worden twee openluchtsportcomplexen aangelegd. Daarnaast zijn de ontsluitingen - op de A1 en de A28 - inmiddels in gebruik.

Toch zijn het niet alleen de vele deelplannen die van Vathorst ‘een wereld van verschil’ maken. Ook veel van de oorspronkelijke infrastructuur als

menige andere nieuwbouwwijk in Nederland. De wijk, qua omvang met een duidelijke stadsallure, zal bestaan uit allerlei kleinere en grote deelplannen. Elk met hun eigen sfeer en stijl, variërend van zowel hechte stedelijke bebouwing als landschappelijke, groenrijke woonbestemmingen en waterrijk wonen zoals in ‘Amarillo’ [De Bron] gerealiseerd gaat worden.

Vathorst is in verschillende opzichten een heel andere wijk dan

Het oorspronkelijke concept van een wereld van verschil

van heel Vathorst beloofd te worden.

een levendige boulevard en een divers voorzieningencluster het culturele centrum

Neem bijvoorbeeld De Bron: een veelbelovende wijk, die met een wijds waterhart,

neemt de nieuwsgierigheid naar de nog te bouwen stadsdelen alleen maar toe.

Nu diverse delen van Vathorst vaste vormen hebben aangenomen,

Bij de ontwikkeling van ‘Amarillo’ worden aantrekkelijke vrijstaande woningen gerealiseerd. De zonnige gevels zijn uit een oker-gele steen van hoogwaardige kwaliteit opgetrokken. De daken zijn voorzien van antracietkleurige pannen. De woningen, met ruime achtertuin, zijn voorzien van erkers en een grote garage met extra parkeergelegenheid op eigen terrein. ‘Amarillo’ ligt tegenover bestaande houtwallen in een waterrijke omgeving, nabij de vele voorzieningen van Vathorst én de ontsluitingswegen, fietspaden en wandelroutes.

9


10

'

(

Genietend wonen in bestaand groen!

&

)

*

+

,

-

.

&%

&&

&'

&(

11


12

optie uitbouw

13


14

Tegenover de voorgevels van ‘Amarillo’ staat de oorspronkelijke houtwal van wilgen. Deze staan langs de oever van een oer Hollandse waterpartij. De eend, meerkoet, waterkip, kikker, salamander, rietvoorn en de reiger zullen uw toekomstige overburen worden.

Uw auto staat beschermd in de garage en er is rekening gehouden met een extra parkeergelegenheid op eigen grond.

De erkers geven een rijke lichtinval in uw ‘living’.

De tuitgevels vertonen geraffineerde details, zoals de rollagen langs de dakranden. De uitstekende rollagen langs de raampartijen en de geaccentueerde donkere hoekstenen geven de woningen een ‘oud Hollandsch’ karakter.

De vrijstaande woningen staan garant voor een aangename privacy in een sociale omgeving. Het vrije uitzicht op sloten en kanaaltjes, beeldbepalende solitaire bomen, bosschages en houtwallen, en een idylische waterpartij, zorgt voor een rustieke landelijke sfeer.

15


16

691

woonkamer

hal

toilet

woonkeuken

6810

Begane grond

berging

3504

Schaal 1:50

12310 760

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

12310

5950

slaapkamer 3

badkamer

slaapkamer 1

slaapkamer 2

overloop

6810

Eerste verdieping

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Schaal 1:50

17


18

12310

cv

onbenoemde ruimte

6810

Tweede verdieping

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Schaal 1:50

19


20

Schaal 1:50

Optie dubbele deur

woonkamer

hal

toilet

Optie aanbouw

Optie aangepaste erker

keuken

Optie beganegrond

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

berging

3950

Schaal 1:50

4440 2950 4000

4950

Optie 2e verdieping

6810

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

21


22

De tuinen bieden alle ruimte om van het buitenleven te genieten.

De vrijstaande woningen hebben een ruime living met open keuken, inpandige toegang tot de garage en aanbouw / uitbreiding (optioneel), 3 slaapkamers, badkamer met 2de toilet en grote zolder.

Impressie woningen in straatbeeld

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Genietend wonen in een Oer-Hollands landschap!

23


24

rechterzijgevel

linkerzijgevel

voorgevel

achtergevel

Gevelaanzichten

Gevelaanzichten Schaal 1:80

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Schaal 1:80

25


26

rechterzijgevel

linkerzijgevel

voorgevel

achtergevel

Gevelaanzichten optie

Gevelaanzichten optie Schaalloos

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Schaalloos

27


28

De tuinen bieden alle ruimte om van het buitenleven te genieten.

De vrijstaande woningen hebben een ruime living met open keuken, inpandige toegang tot de garage en aanbouw / uitbreiding (optioneel), 3 slaapkamers, badkamer met 2de toilet en grote zolder.

Impressie woningen in straatbeeld

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Genietend wonen in een waterrijke omgeving!

29


30

Vrij op naam (v.o.n.) De koopsommen van onze woningen zijn vrij op naam, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het verwerven van een eigen huis gemoeid zijn, in de koopsom zijn inbegrepen:

Notaris De eigendomsoverdracht van de te bouwen woning geschiedt door middel van een zogenaamde “akte van levering” bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt de uiterste datum van de overdracht vermeld, terwijl tevens rekening moet worden gehouden met de geldigheidsduur van de hypotheekaanbieding. Vóór de datum van de notarieel transport zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, op die datum, verschuldigde bedrag is aangegeven (inclusief bijkomende kosten). Op de afrekening wordt tevens vermeld welk bedrag u aan de notaris moet overmaken. Het hypotheekbedrag dat in depot blijft, moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden uit eigen middelen. Dan ook dient, indien dit noodzakelijk is, een bankgarantie te worden gesteld. Op de transportdatum worden in het algemeen twee akten getekend: de akte van levering en de hypotheekakte.

Wanneer u moet gaan betalen In de koop-/aannemingsovereenkomst treft u een overzicht van betalingstermijnen aan. Na ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst wacht u af tot wij u reeds vervallen termijnen in rekening brengen. Er zijn dan een aantal mogelijkheden: 1. Maakt u gebruik van “eigen geld”, dan betaalt u de factuur. 2. Maakt u gebruik van een hypotheek en is de hypotheekakte nog niet gepasseerd dan betaalt u nog niet. U heeft dan automatisch uitstel van betaling, zoals ook in de koop-/aannemingsovereenkomst vermeld staat. Over de verschuldigde, maar niet betaalde grondkosten en termijnen, wordt de overeengekomen rente berekend. Deze rente wordt bij de notariële akte van levering met u verrekend. Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat een (bouw) termijn is vervallen, ontvangt u van ons een verzoek tot betaling.

Koop-/aannemingsovereenkomst Met het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst verplicht u zich tot het betalen van de koopsom, terwijl wij ons door medeondertekening verplichten tot de bouw van de woning. Nadat de overeenkomst door koper en verkoper is getekend, ontvangt u hiervan een kopie. Het originele exemplaar wordt naar de notaris gezonden die de notariële akte van levering opmaakt.

Garantie Op de woningen is de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling 2010 van toepassing. Woningborg NV is een zelfstandig schadeverzekeringsbedrijf dat gespecialiseerd is in het waarborgen van woninggaranties. Omdat Woningborg een verzekeringsmaatschappij is valt zij onder het toezicht van de Nederlandse Bank. Verkrijgers van een Woningborgcertificaat hebben daarmee de zekerheid dat de verstrekte waarborgen zijn ondergebracht van een vergunninghoudende verzekeringsmaatschappij, die onder toezicht staat van de Nederlandse Bank. Het waarborgcertificaat betekent voor u als koper dat u met een financieel gezonde en technisch vakbekwame onderneming zaken doet. U ontvangt bij de Koop- en Aannemingsovereenkomst het boekje “Woningborg Garantie- en Waarborgregeling 2010” Hierin worden de Garantie- en Waarborgregelingen en de garantietermijnen per onderdeel uitgebreid omschreven. De Garantie- en Waarborgregeling is primair gekoppeld aan de woning, zodat u bij verkoop binnen de garantietermijn de rechten uit de Garantie- en Waarborgregeling kunt overdragen aan de nieuwe eigenaar. Belangrijk is ook nog om te vermelden dat meerwerk dat u rechtstreeks met ons bent overgekomen, ook onder de toepasselijke Garantie- en Waarborgregeling valt. Meer informatie over Woningborg en de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling kunt u nalezen op de website: www.woningborg.nl

A. Mogelijkheden meerwerk Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegenheid gesteld te kiezen uit een ruime mogelijkheid aan wijzigingen, zodat de woning zoveel mogelijk kan worden aangepast aan persoonlijke wensen. Een overzicht van deze wijzigingen treft u aan op de standaard meer- en minderwerklijst. Het is natuurlijk mogelijk dat u meer- en minderwerk wensen heeft die niet voorkomen op deze lijst. Vandaar dat wij u, voor een nog nader door ons aan te geven datum, eerst de mogelijkheid bieden individuele wensen schriftelijk in te dienen, een en ander met inachtneming van de hierna onder B genoemde restricties. De gehonoreerde wensen worden vervolgens geprijsd en opgenomen in een aanvullende meer- en minderwerklijst die u te zijner tijd wordt toegezonden. Vanaf dat moment bent u in het bezit van de standaard en aanvullende meer- en minderwerklijst, die u tezamen éénmalig retourneert vóór een nog nader te bepalen sluitingsdatum. Gezien de noodzakelijke werkvoorbereiding kunnen aanvullingen en wijzigingen op het meer- en minderwerk na de sluitingsdatum niet in behandeling worden genomen. B. insturen van individuele wensen Alhoewel het de intentie is om zoveel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alles te honoreren. De woning dient bij oplevering te voldoen aan het Bouwbesluit, de NEN-normen, de eisen van Nutsbedrijven, Brandveiligheidvoorschriften, de garantie- en waarborgregeling Woningborg en de aanvullende overheidseisen. In verband met deze eisen, de seriematigheid van het bouwproject, constructieve en/of esthetische redenen, is (tenzij reeds opgenomen in de meer- en minderwerklijst) het weglaten c.q. wijzigen van sommige essentiële onderdelen niet mogelijk. Zoals bijvoorbeeld: - Aanpassingen aan buitengevels (het verplaatsen van ramen en deuren, afmetingen, kleur- en materiaalwijzigingen). - Verplaatsen van leidingen, leidingschachten, standleidingen, hemelwaterafvoeren, meterkasten, kruipluiken of verdeeleenheid vloerverwarming. - C.V.-leidingen en andere leidingen in vloeren worden niet omgelegd - Verplaatsen of wijzigen van de C.V.-ketel en/of de verwarmingselementen, thermostaat. - Het wijzigen van hang- en sluitwerk. - Het wijzigen of toevoegen van elektrapunten en elektraleidingen.

Prijsstijging De met u in de koop-/aannemingsovereenkomst overeengekomen totale koopsom staat vast met uitzondering van wijzigingen in het B.T.W.-tarief. Loon- en materiaalkostenstijgingen tijdens de bouw zijn voor rekening en risico van de ondernemer.

Hypotheek tijdens de bouw Na de notariële overdracht ontvangt u van ons de nota’s voor de (bouw)termijnen in tweevoud. Het kopie zendt u zo spoedig mogelijk voorzien van uw handtekening naar uw geldgever, die voor betaling zal zorgen. Vanaf de transportdatum betaalt u hypotheekrente tijdens de bouw. Deze is opgebouwd uit de rente die u betaalt over het volledige hypotheekbedrag, met de daarop eventueel in mindering te brengen ontvangen renten over het nog in depot staande bedrag.

De met de financiering van uw woning verband houdende kosten, welke niet in de koop-/aanneemsom zijn begrepen, kunnen zijn: - De kosten verbonden met het aangaan van een hypothecaire lening (afsluitkosten, taxatiekosten etc.) - De premie voor de opstal- en/of risicoverzekering - Eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering (spaarpremie) - De (bouw)rente over de grondkosten en de vervallen maar niet betaalde termijnen tot de transportdatum - De notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte - Eventueel meerwerk ten opzichte van de standaard woning

- Grondkosten - Bouwkosten - Architectenhonorarium - Notarishonorarium inzake transportakte - Gemeenteleges - B.T.W. - Kadastraal recht - Bouwvergunning - Technische aansluitkosten: water, riool, gas en elektra.

Wijzigingen Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect(en),

F. Keukeninrichting Er wordt op dit project geen keuken geleverd en er wordt ook geen projectleverancier aan u toegewezen. Dit geeft u de volledige vrijheid om met een keukenleverancier van uw eigen keuze uw keuken uit te kiezen. De wanden ter plaatse van de keuken worden behangklaar opgeleverd. Het leveren en monteren van de keuken moet na de oplevering van uw woning plaatsvinden. Het leidingwerk van de keuken wordt op de standaard locatie afgedopt conform de tekeningen. Indien u het aanpassen van het leidingwerk (water, gas, riolering en elektra) door ons wil laten uitvoeren tijdens de bouw geldt de volgende procedure. U zorgt dat wij een technische tekening van uw keuken krijgen met daarop duidelijk aangegeven waar alle keukenaansluitingen e.d. geplaatst moeten worden de tekening moet volledig zijn, dat wil zeggen dat alle punten voorzien moeten zijn van een maatvoering zowel in hoogte als in de lengterichting. Onduidelijke tekeningen worden niet in behandeling genomen. Er zal een offerte opgesteld worden aan de hand van uw tekening welke u toegezonden wordt. Indien u akkoord gaat met de offerte, ondertekend u deze en retourneert de ondertekende offerte binnen 7 dagen na ontvangst. De keukenaansluitingen worden dan voor de oplevering van uw woning aangepast. Indien u niet akkoord gaat met de offerte, dient u dat binnen 7 dagen schriftelijk kenbaar te maken. De keukenaansluitingen worden dan standaard uitgevoerd. Wijzigingen in de keukenaansluitingen worden tot een nog nader te bepalen sluitingsdatum in behandeling genomen. Over de sluitingsdatum wordt u nader bericht. Na de betreffende sluitingsdatum kunnen geen opdrachten of wijzigingen meer in behandeling worden genomen.

De projecttegel, sanitairleverancier en de sluitingsdata zijn op dit moment nog niet bekend. U ontvangt hierover rond de aanvang van de bouw bericht. Na de betreffende sluitingsdata kunnen geen opdrachten/wijzigingen in behandeling worden genomen. De woning zal, indien u voor de sluitingsdata geen keuze kenbaar heeft gemaakt, standaard worden uitgevoerd.

E. Tegelwerk Voor alle wijzigingen ten aanzien van het tegelwerk geldt in principe dezelfde werkwijze als voor het sanitair. Hier is de tegelleverancier de aangewezen partij waar u met uw vragen over het tegelwerk in het toilet en de badkamer terecht kunt.

D. Sanitair Het in de verkoopbrochure beschreven standaard sanitair zal te bezichtigen zijn bij de projectsanitairleverancier. U ontvangt rechtstreeks van deze leverancier een uitnodiging om de showroom te bezoeken. Deze uitnodiging kunt u rond de aanvang van de bouw tegemoet zien. Tijdens het bezoek kunt u, naast het bezichtigen van het standaard sanitair, geïnformeerd worden over de mogelijkheden tot aanpassing binnen de sanitaire ruimten. De sanitairleverancier is de aangewezen partij waar u met uw vragen en wensen voor een nog nader bekend te maken sluitingdatum terecht kunt en waar men onze kopers graag van diens is. Zij zijn op de hoogte van het bouwproject en staan in verbinding met de bouwkundige aannemer, de loodgieter, de elektricien en de CV-installateur. Deze partijen dragen zorg voor een juiste en correcte invulling.

C. Warmwaterinstallatie (indien uw woning is voorzien van meer dan één badkamer) De standaard warmwaterinstallatie is, conform Woningborg garantienormen, afgestemd op het gebruik van een tappunt in bad- of doucheruimte. Wilt u in beide badruimte tegelijk gebruik kunnen maken van bad of douche, dan is het noodzakelijk om via meerwerk de warmwatercapaciteit te vergroten.

- Het verkleinen van bergruimten. - Het wijzigen van vensterbanken. - Het wijzigen van de kleurkeuze van het binnenschilderwerk. - Aanbrengen van spuitwerk of sierpleister op wanden, want de aannemer geeft geen garantie op scheurvorming. Goede voorlichting door de vakhandel is gewenst indien u na oplevering van de woning dit soort wandversiering zelf laten aanbrengen. - Betegeling van andere vloeren dan die in sanitaire ruimten. - Het los of niet leveren van bouwmaterialen c.q. onderdelen (tegels, sanitair, deuren, verwarmingselementen, afwerkvloeren, etc.).

Situatie Het ontwikkelen van een wijk is een voortdurend proces waarbij, naarmate dit proces vordert, een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaatsvindt. De situatietekeningen die in deze brochure zijn opgenomen of zijn toegevoegd aan deze brochure, betreffen in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de situering van de groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen. Uitdrukkelijk wijzen wij u erop dat tekeningen, voor zover niet behorend bij een bestemmings- of uitwerkplan, geen juridische werking hebben, zodat daaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Algemeen Controleer voor de opleveringsdatum: - Uw opstalverzekering. - Uw inboedelverzekering.

Onderhoudsperiode De eventuele onvolkomenheden geconstateerd tijdens de oplevering, worden zo snel mogelijk verholpen. Gedurende zes maanden, gerekend vanaf de datum van oplevering, kunt u nieuwe onvolkomenheden die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het “werken”schriftelijk aan ons meedelen. Nadat alle voor herstel in aanmerking komende onvolkomenheden, waarvan schriftelijk melding is gemaakt, zijn verholpen, worden wij geacht aan onze verplichtingen te hebben voldaan. Eventuele onvolkomenheden na deze periode worden conform de van toepassing zijnde regeling van Woningborg behandeld.

Constructie Een nieuwbouwwoning heeft in de eerste periode van bewoning een hoge vochtigheidsgraad. Daarom raden wij u aan in deze periode goed te ventileren en niet te hard te stoken. Ondanks dat blijft het mogelijk dat er krimpscheurtjes ontstaan. Het is raadzaam in de beginperiode genoegen te nemen met het zogenoemde “bouwbehang”. Tegelvloeren, grindvloeren, natuursteenvloeren etc. kunnen niet zonder meer op de afwerkvloer worden aangebracht. Door droging en werking van de onderliggende constructievloer alsmede van de afwerkvloer ontstaan krimpscheurtjes die doorgegeven worden aan de tegel- en andere harde vloeren. Speciale voorzieningen in de afwerkvloer worden in dit geval vereist. U dient de leverancier van uw ‘harde’ vloerbedekking hierover te informeren.

Oplevering/sleuteloverhandiging Na aanvang van de bouw wordt u een globale opleveringsprognose gegeven. De datum waarop uw woning waarschijnlijk aan u wordt opgeleverd, is op die termijn niet exact aan te geven. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat een woningbouwproject altijd uniek is en er veel onzekere factoren zijn. Als het vriest, kan er niet worden gemetseld; als er veel regen valt, kan er niet worden geschilderd, etc. In een later stadium van de bouw kunnen de prognoses natuurlijk steeds gespecificeerde worden. Wij kunnen u helaas niet eerder dan maximaal twee weken voor de oplevering informeren over de definitieve opleveringsdatum en het tijdstip. Derhalve adviseren wij u een ruime marge te nemen ten opzichte van tussentijds aan u verstuurde prognoses voor het maken van afspraken met uw leveranciers e.d. Wanneer de woning opleveringsgereed is, ontvangt u een uitnodiging om samen met onze opzichter/uitvoerder uw woning te inspecteren. Tijdens deze inspectie worden eventueel nog aanwezige onvolkomenheden schriftelijk vastgelegd. Indien u vooraf aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan en de akte van levering van de woning en eventuele hypotheekakte is voldaan, ontvangt u na ondertekening van het ‘Proces verbaal van oplevering’ de sleutels van uw woning. Tevens zal onze opzichter/uitvoerder u een onderhoudsboekje verstrekken waarin onderhoudsaanbevelingen zijn opgenomen.

constructeur(s) en adviseur(s) van het plan. Ondanks dat, moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiend uit bijvoorbeeld een gewijzigde constructie, aanvullende eisen van de overheid en/of nutsbedrijven, stedenbouwkundige verkaveling etc. Tevens behoudt de opdrachtgever zich het recht voor, op of aan de opstallen de naar zijn oordeel noodzakelijke architectonische of technische wijzigingen aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij uitvoering blijkt. Wijzigingen mogen geen afbreuk doen aan waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. De op tekening ingeschreven maten zijn “circa” maten. Maten ten behoeve van meubilair, gordijnen etc. dienen derhalve na oplevering op de bouw te worden opgenomen. Over- of ondermaat van de perceeloppervlakte is niet verrekenbaar.

Wegwijzer

Wegwijzer

Algemeen Indien u besluit een woning van ons te kopen, kunt u er van overtuigd zijn dat wij alles in het werk zullen stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. Het is ons streven om een zo goed mogelijk product te leveren. Onderstaand geven wij u een overzicht van de gang van zaken vanaf het tekenen van de voorovereenkomst.

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

31


32

Functie: Verblijfsruimte Verblijfsruimte Verblijfsruimte Verblijfsruimte Badruimte Toiletruimte Verkeersruimte Technische ruimte Technische ruimte Verkeersruimte Verkeersruimte Onbenoemde ruimte Onbenoemde ruimte

Er worden geen erfscheidingen e.d. geleverd cq. geplaatst. Op de hoek en van de percelen worden bij de oplevering perkoenpaaltjes geplaatst.

5. Terreininventaris

Er wordt geen bestrating geleverd cq. aangebracht.

4. Bestrating

Als peil geldt de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning ter plaatse van de voordeur. Vanaf dit peil worden de hoogtematen gemeten. De juiste hoogte wordt bepaald in samenwerking met de gemeente.

3. Peil

Benaming: Woonkamer Keuken Slaapkamer Werkkamer Badkamer Toilet Hal Meterkast Installatieruimte Overloop Trap Zolder Berging

Dit project wordt gerealiseerd volgens de eisen van het Bouwbesluit. In het Bouwbesluit worden de benamingen van de verschillende vertrekken anders genoemd dan in verkoopbrochures en op tekeningen. Hierin wordt niet gesproken over woonkamer, hal of berging, maar over verblijfsruimte, verkeersruimte of onbenoemde ruimte. Daar waar in de technische omschrijving en op de tekeningen de benamingen zijn aangehouden kan ook de functie worden gelezen:

2. Indeling (volgens bouwbesluit):

De uitvoeringsduur van de woning is vastgelegd in de koop-/aannemingsovereenkomst en wordt gerekend in werkbare werkdagen vanaf de datum van het gereedkomen van de ruwe begane grondvloer. De woningen zijn onderdeel van het totale project. Het bouwproces zal daardoor niet altijd continu kunnen verlopen. De volgorde waarin de woningen worden gebouwd en opgeleverd wordt bepaald door het uitvoeringsteam. De aannemer kan van deze opleveringsvolgorde afwijken zonder dat hieraan enig recht kan worden ontleend.

De knieschotten (indien nodig) worden bekleed met houtvezelplaat met een afschroef luik. De dakelementen en knieschotten worden niet nader afgewerkt. De daken worden bedekt met keramische dakpannen. De platte daken van de berging worden voorzien van een bitumineuze dakbedekking met een ballastlaag van grind. Op de dakranden worden aluminium daktrimmen aangebracht.

De dakconstructie van de hellende daken bestaat uit geïsoleerde dakelementen (prefab of gordingenkap) met een isolatiewaarde van RC › 4,0m2 K/W. De onderzijde van de dakelementen bestaat uit een constructieve houtvezelplaat. Daar waar op de tekening staat aangegeven, worden constructieve knieschotten aangebracht.

12. Daken

De buitengevels van de woningen en berging bestaan uit metselwerk, zoals aangegeven op de gevelaanzichten. Het metselwerk wordt voorzien van de benodigde dilataties. Het metselwerk wordt uitgevoerd met een zand/cementvoeg, platvol gevoegd. De kleur van de gevelsteen en de voegen is aangegeven in de kleur- en materiaalstaat. De kozijnen met een gemetselde borstwering worden aan de buitenzijde voorzien van keramische raamdorpels. Onder de kozijnen op het maaiveld komen geïsoleerde kantplanken. Voor de ondersteuning van het metselwerk boven de buitenkozijnen komen, waar nodig, stalen lateien of geveldragers.

11. Buitengevels

De dragende bouwmuren, de stabiliteitswanden en de binnenspouwbladen van de buitengevels worden uitgevoerd in kalkzandsteen. De kopgevelwand 2e verdieping wordt uitgevoerd in kalkzandsteen of houtskeletbouw.

10. Dragende wanden

De begane grondvloer wordt uitgevoerd als een geprefabriceerde geisoleerde betonvloer met een isolatiewaarde van RC › 4,0m2 K/W. De kruipruimte onder de vloer is bereikbaar via in de vloer opgenomen kruipluiken zoals aangegeven op de tekening. De 1e en 2e verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als betonvloeren. In het plafond (onderzijde) blijven op de onderlinge aansluitingen V-naden zichtbaar.

9. Vloeren

De fundering van de woning wordt als gewapende betonfundering uitgevoerd, waaronder de benodigde betonpalen of funderingsstroken. De constructies worden in overeenstemming met de tekeningen en berekeningen van de constructeur uitgevoerd. (goedgekeurd door de gemeente).

8. Fundering

De buitenriolering is een gescheiden rioolsysteem. Het vuilwaterriool en hemelwaterriolering worden op het gemeenteriool aangesloten. Het systeem wordt belucht en is voorzien van ontstoppingsmogelijkheden. De buitenriolering wordt uitgevoerd in recyclebaar pvc.

7. Buitenriolering

Voor het maken van de funderingen, leidingen, verhardingen en het op hoogte brengen van het terrein worden de benodigde ontgravingen en aanvullingen verricht. Onder de vrijdragende begane grondvloer van de woningen komt een kruipruimte met een bodemafsluiting van zand. Volgens het Bouwbesluit worden geen eisen gesteld aan de kruipruimte en is het toegestaan dat er door hevige regenval en/of een hoge grondwaterstand water in de kruipruimte blijft staan. De tuin wordt aangevuld met aanwezige grond.

De maten op de bouwkundige verkooptekeningen zijn globale maten. De in de brochure opgenomen foto’s, inrichtingstekeningen, artistimpressions e.d. zijn uitsluitend bedoeld als schematische voorstelling en dienen niet ter bepaling van enig recht. Daar waar op de tekeningen keukeninrichting, huishoudelijke apparaten, meubilair, tuinaankleding etc... staan aangegeven, is dat uitsluitend gedaan ter illustratie. Deze worden niet meegeleverd. De plaats van de hemelwaterafvoeren kan na uitwerking van de plannen nog wijzigen. De op de tekeningen aangegeven alternatieven en opties behoren niet tot de basislevering.

6. Grondwerk

Deze projectbrochure is met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekening, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, constructeur en adviseurs van het plan. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen die voortkomen uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven.

Alle buitendeuren worden voorzien van gelijksluitende eurocilinders. Deurkrukken en kortschilden zijn geeloxeerd lichtmetaal.

Sloten van binnendeuren: Woonkamer : Loopslot Slaapkamer : Dag- en nachtslot Badkamer : Vrij- en bezetslot Toilet : Vrij- en bezetslot

Alle draaiende delen in de kozijnen worden voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. Het in de buitenkozijnen toe te passen hang- en sluitwerk is waar nodig inbraakwerend in overeenstemming met het Bouwbesluit en de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

19. Hang- en sluitwerk

De binnenkozijnen zijn fabrieksmatig afgelakte plaatstalen kozijnen met bovenlicht, met een smalle bovendorpel. De bovenlichten worden voorzien van enkel glas. Het bovenlicht van de meterkast heeft een dicht paneel. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren zonder glasopeningen en hebben een hoogte van ca. 2300mm. Bij de badkamer en de toiletruimtes komt een kunststenen onderdorpel. Onder de overige binnendeurkozijnen worden geen dorpels aangebracht.

18. Binnenkozijnen en deuren

De niet dragende binnenwanden worden uitgevoerd in zogenaamde lichte scheidingswanden van gipsblokken met een dikte van 70 of 100mm conform tekening.

17. Binnenwanden

De trappen in de woningen worden uitgevoerd in vurenhout. De trap naar de 1e verdieping is een dichte trap voorzien van stootborden tussen de treden. De trap van de 1e verdieping naar zolder is een open trap. Langs de muren worden leuningen aangebracht. Aan de open zijden van de trappen komen traphekken.

16. Trappen

Alle buitenkozijnen worden gemaakt van hardhout en waar nodig aan de binnenzijde afgetimmerd. De buitenkozijnen worden voorzien van de nodige condensprofielen, tochtstrippen en slijtstrippen. De draaiende delen worden voorzien van kierdichting. In de buitenkozijnen worden waar nodig ventilatieroosters opgenomen, volgens nadere berekening. De roosters worden verdekt geplaatst boven het kozijn. De deur naar de berging is een metalen kanteldeur (hand bediend). De deur van de berging naar de tuin is een hardhouten deur bezet met enkel glas (kleur helder).

15. Buitenkozijnen, deuren en ramen

Staalwerk dat met de buitenlucht in aanraking komt worden thermisch verzinkt en voor zover in het zicht, voorzien van een kleurcoating. Staalwerk dat niet met de buitenlucht in aanraking komt wordt voorzien van een grondverf. Waar onderdelen in het zicht blijven, worden ze afgeschilderd. Aluminiumprofielen die met de buitenlucht in aanraking komen worden geanodiseerd of voorzien van een kleurcoating.

14. Metaalwerken

Het regenwater wordt afgevoerd door middel van kunststof hemelwaterafvoeren. Plaats en aantal van de hemelwaterafvoeren kan na uitwerking van de plannen nog wijzigen. De hemelwaterafvoeren worden aangesloten op de buitenriolering.

13. Goten en hemelwaterafvoer

De houten buitenkozijnen, ramen, de buitendeuren, de trappen, de traphekken en de betimmeringen worden dekkend geschilderd met enkele uitzonderingen. De houten trapleuningen tegen de wand worden blank gelakt. De traptreden, de stootborden en de onderzijde van de trap in de kastruimte worden alleen voorzien van grondverf. De binnenkozijnen en binnendeuren en kozijnen worden fabrieksmatig afgelakt en krijgen op de bouw geen verdere behandeling. De dakplaten en de knieschotten blijven onbehandeld. Leidingen worden niet geschilderd.

23. Schilderwerk

De vloeren van het toilet en de badkamer worden in de hoeken van kitvoegen voorzien. Ter plaatse van de badkamer en toilet worden onder de deur kunststenen dorpels aangebracht

Vloeren Er kan een keuze worden gemaakt uit een zorgvuldig samengestelde collectie vloertegels, afm. 20x20cm voor de volgende te betegelen vloeren: - De vloer van de toilet. - De vloer van de badkamer.

Wanden Er kan een keuze worden gemaakt uit een zorgvuldig samengestelde collectie wandtegels, standaard afm. 20x25cm. De wanden van het toilet tot ca. 120cm hoogte. De wanden van de badkamer tot ca. 2100cm hoogte. Bij de wanden van het toilet en de badkamer worden de inwendige hoeken van kitvoegen voorzien. De wanden boven het tegelwerk in toilet en badkamer worden van structuurspuitwerk voorzien.

22. Tegelwerk

De wanden boven het tegelwerk in toilet en badkamer en de betonplafonds in de woningen worden afgewerkt met structuurspuitwerk. De wanden in de meterkast en achter de knieschotten worden onafgewerkt opgeleverd.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Met behangklaar wordt bedoeld dat u hierop zelf behang kunt aanbrengen. Voordat u gaat behangen, moet u nog wel een aantal voorbereidingen treffen. Bijvoorbeeld kleine oneffenheden verwijderen, kleine gaatjes vullen, stofvrij maken en sterk zuigende ondergronden voorbewerken. Tip: de eerste periode is er bouwvocht in uw woning aanwezig. Dat kan ervoor zorgen dat er verkleuringen of vocht- en schimmelplekken op het behang komen. Om dit te beperken, kunt u het beste regelmatig matig stoken en tegelijk goed ventileren totdat het meeste vocht is verdampt.

21. Stukadoorswerk

In de glasvakken van de buitenkozijnen, ramen en deuren wordt HR++ isolatieglas toegepast. In de bovenlichten van de binnenkozijnen wordt enkel blank glas geplaatst. De bovenlichten van het kozijn van de meterkast wordt voorzien van een dicht paneel. Het draaiend raam in badkamer wordt een zogenaamd hardglazen isoraam .

20. Beglazing

Technische omschrijving

Technische omschrijving

1. Algemeen:

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

33


34

20˚C 20˚C 22˚C 20˚C 15˚C

Leidingkoker en de ontluchtingsleiding op de 2e verdieping komen in het zicht. Bij de opstelplaats voor de keuken wordt de riolering standaard afgedopt boven de vloer.

De binnenriolering is van kunststof en voert het water naar het buitenriool vanaf de volgende toestellen: - Closet en fonteintje in het toilet op de begane grond. - Wastafel, douche en toilet in de badkamer. - CV-ketel. - Wasmachine opstelling.

27. Binnenriolering

- Woonkamer - Keuken - Badkamer - Slaapkamer - Hal

Per woning wordt een volautomatische gasgestookte centrale verwarmingsinstallatie geïnstalleerd (HR-combiketel CW-klasse 4) voorzien van een kamerthermostaat. De capaciteit van de installatie is berekend volgens de eisen van Woningborg, waarbij de vertrektemperaturen zoals onderstaand genoemd bereikt en behouden kunnen worden bij een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken en een in werking zijde mechanische ventilatie. (uitgaande van een buitentemperatuur en een windsnelheid die ter plaatse normatief is voor de bepaling van de benodigde capaciteit. Als verwarmingslichamen worden radiatoren toegepast. De aangegeven plaatsing op tekening is indicatief, de exacte plaats, aantal en afmeting van de verwarmingslichamen wordt nader bepaald aan de hand van de transmissieberekening van de installateur.

26. Centrale verwarming

Badkamer, toilet en de wasmachine opstellingsruimte worden mechanisch geventileerd. De driestandenschakelaar ten behoeve van de bediening van het systeem wordt geplaatst in de badkamer. Er is geen ventilatieventiel in de keuken aanwezig. Het is om deze reden niet mogelijk om een motorloze afzuigkap in de keken te monteren. Het is wel mogelijk om een recirculatiekap in de keuken te plaatsen of een afzuigkap met een motor met een voorziening door de gevel voor de afvoer naar buiten. In de woonkamer wordt een intelligent ventilatietoestel geplaatst op de achtergevel. Dit toestel garandeert een optimaal binnenklimaat, door een automatische meting van CO2 en vocht en door toepassing van een hoogwaardig filter. Het toestel zuigt rechtstreeks door de gevel buitenlucht aan. Doordat de aangezogen buitenlucht langs de warmtewisselaar van het toestel wordt geleid, wordt er voorverwarmde lucht de ruimte in geblazen en wordt tocht of warmteverlies door ventilatie voorkomen. Het toestel wordt weggewerkt achter een radiator welke (indien in werking) de uitgeblazen lucht aanvullend verwarmd.

25. Mechanische ventilatie

De gasleiding voldoen aan de eisen van het nutsbedrijf. De gasleiding wordt vanaf de gasmeter in de meterkast gelegd naar de navolgende punten: - Kooktoestel in de keuken. (afgedopt opgeleverd). - CV-ketel/Warmwaterapparaat. (2e verdieping). De aansluitkosten zijn voor rekening van Schoonderbeek BV.

31. Gasinstallatie

Badkamer 1e verdieping: - Closetcombinatie (wandcloset) Villeroy & Boch, kleur wit. - Wastafelcombinatie Omnia Architectura met Grohe Costa watermengkraan, chromen vloerbuis, planchet en spiegel. - Douchecombinatie Groheterm 1000 thermostatische douchemengkraan, glijstangcombinatie met waterbesparende handdouche. - Villeroy & Boch Omnia Architectura 180 x 80 cm kunststof bad, acryl, kleur wit.

Toilet begane grond: - Closetcombinatie (wandcloset) Villeroy & Boch, kleur wit. - Fonteincombinatie Omnia Architectura met Grohe Costa fonteinkraan met chromen vloerbuis en sifon.

Het op de tekening aangegeven sanitair wordt geleverd en aangesloten op de leidingwerken en riolering.

30. Sanitair

De installatie voldoet aan de eisen gesteld in NEN1010 en het bouwbesluit alsmede aan de eisen van het Nutsbedrijf. Schakelaars en wandcontactdozen worden afgemonteerd met wit (gebroken) schakelmateriaal. De woning wordt voorzien van een belinstallatie bestaande uit een drukker, beltrafo en schelinstallatie. De aansluitkosten (1x35A) zijn voor rekening van Schoonderbeek BV. De individuele (aansluit) kosten van de telefoon, glasvezel en CAI zijn voor rekening van koper.

De technische installatie wordt aangelegd vanuit de meterkast verdeeld over meerdere groepen, naar diverse aansluitpunten. De verschillende aansluitpunten bevinden zich op de volgende hoogtes boven de vloer: ca. maten - Wandcontactdozen woon- en slaapkamers : 300 mm - Wandcontactdozen en schakelaars boven aanrechtblad : 1,250 mm - Wandcontactdozen onder het aanrechtblad : 650 mm - Wandcontactdoos wasmachine : 1,250 mm - Dozen t.b.v. CAI/TEL : 300mm

29. Elektrotechnische installatie

De warmwaterleiding wordt vanaf de warmtepompinstallatie aangesloten op: - De douche- en wastafelmengkraan in de badkamer. - De afgedopte leiding voor de keukenmengkraan.

De koudwaterleiding wordt aangelegd vanaf de watermeter in de meterkast. De volgende tappunten worden op de koudwaterleiding aangesloten: - Het closet en fonteintje in het toilet op de begane grond. - De afgedopte leiding voor de keukenmengkraan. - De douchemengkraan. - De wastafelkraan in de badkamer. - Closet badkamer. - Het aansluitpunt voor de wasmachine op zolder.

Installatie

28. Waterinstallatie

De binnenkozijnen worden waar nodig aan de binnenzijde voorzien van aftimmerlatten. Er worden geen “vloerplinten” geleverd of gemonteerd. De trapgaten worden afgetimmerd met multiplex. De achter- en zijwand van de meterkast wordt voorzien van de vereiste meterkastborden.

Hardhout Hardhout Metaal Hout Keramisch

Kozijnen Draaiende delen Garagedeur Voordeur Pannen

Kunststof Keramisch

Schoorsteen

Raamdorpels

Metaal gepoedercoat

Boeidelen/klossen/erkers/berging

Hemelwaterafvoeren

Staal verzinkt gepoedercoat Hout/multiplex

Gevellateien

Baksteen handvorm Baksteen handvorm

Speklagen berging

Materiaal

Gevels

Onderdeel

Kleur- en materiaalstaat

Technische omschrijving

24. Binnentimmerwerk

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Deelplan De Bron Vathorst - 13 vrijstaande woningen

Antraciet

Donkergrijs

Donkergrijs

Grijs Ral 7036

Wit Ral 9001

Zwart

Grijs

Zwart

Grijs/wit Ral9001/7036

Bruin-beige Ral 1011

Antraciet

Okergeel

Kleur

35


Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Realisatie:

www.domicilium.nl

Ontwerp, fotograďŹ e en Artist Impression: Zwartbont [Luc Reefman & Marco Manders]

www.woonvast.nl

Verkoop informatie:

Brochure Amarillo  
Brochure Amarillo  

Brochure Amarillo

Advertisement