Page 1

TEMA

jobba inne vägg / golv / tak

20% IT PÅ FIBO OCH HUNTON

Golvtrender

ökad efterfrågan på trägolv!

Allt för dina

inneprojekt!

20%

MISSA INTE VÅRA FINA ERBJUDANDEN!

PÅ INNERDÖRRAR FRÅN DIPLOMAT

ERBJUDANDENA GÄLLER 5/11 - 25/11 2018


VÄGG

Fördelar med Fibo

FIBO – ALTERNATIVET TILL KAKEL Nu under höstens innesäsong är det många som väljer att renovera sina kök och badrum som ju är ett både omfattande och tidsödande arbete. Men nu kan du glömma allt vad fuktspärr, primer, kakel, fix och fog heter. Med Fibos köks- och våtrumsskivor renoverar du ditt kök eller badrum snabbt och smidigt. När skivorna introducerades i Sverige 2006 var det några som höjde på ögonbrynen åt skivan som är både ytskikt och fuktspärr i ett och därmed kan monteras direkt på reglarna. Tolv år senare kan man konstatera

LIGHT BOARD® / Extra lätta konstruktioner + 25% LÄTTARE + ERGONOMISK + BÄTTRE MILJÖVAL När ergonomi i hantering och montage är viktigast!

ULTRA BOARD®

/ Robust och skruvfast konstruktion + EXTRA STYRKA + SKRUVA DIREKT I SKIVAN + EXTRA LJUD- OCH BRANDTÅLIG När du söker en extra stabil vägg och vill montera direkt i skivan!

WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK

att skivan börjar hitta sin nisch på marknaden. En firma som jobbat en hel del med Fibo-skivorna är Torebo Bygg i Vimmerby. – Vi har mest satt Fibo-skivor vid olika köksrenoveringar där de är otroligt lätta att jobba med och innebär en oerhörd tidsbesparing, säger Fredrik Ericsson, ägare till Torebo Bygg. Fredrik köper sina Fibo-skivor via Woody Carlenskogs i Vimmerby där Sven-Åke Johansson är butikschef. – Det märks att Fibo blivit ett alternativ till kakel när hus- och lägenhetsägare ska renovera sina badrum, kök, tvättstugor och toaletter, säger Sven-Åke.

STARK TOTALEKONOMI STARK TOTALEKONOMI Även om inköpspriset är högre än för kakel Även om inköpspriset är högre än för kakel blir totalekonomin bättre genom den enkla blir totalekonomin bättre genom den enkla monteringen och minimalt med förarbete då monteringen och minimalt med förarbete. skivorna kan monteras direkt på reglarna. 5 GÅNGER SNABBARE 5 GÅNGER SNABBARE Beräkningar visar att en genomsnittlig anBeräkningar visar att en genomsnittlig användare använder 5 gånger mer tid per kvavändare använder 5 gånger mer tid per kvadratmeter när man sätter kakel. dratmeter när man sätter kakel. TÄTT MED AQUALOCK TÄTT MED AQUALOCK Den unika fogen Aqualock låser fast skivorna Den unika fogen Aqualock låser fast skivorna i varandra, och med Fibo-Seal skapas en helt i varandra, och med Fibo-Seal skapas en helt tät och nästan osynlig fog. tät och nästan osynlig fog. GODKÄNDA FÖR VÅTRUM GODKÄNDA FÖR VÅTRUM Fibo är certifierat enligt Boverkets Byggregler Fibo är certifierat enligt Boverkets Byggregler av SP/Sitac, Sveriges Tekniska Forskningsinav SP/Sitac, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, som vattentätt ytskikt i alla zoner på stitut, som vattentätt ytskikt i alla zoner på vägg i våtutrymmen. vägg i våtutrymmen. Mer info om Fibo hittar du på fibo.se Mer info om Fibo hittar du på fibo.se


erb

jud

and

e!

Gör jobbet

enklare!

tätt! 100% Fibo, det n frå or

Väggskiv snabba och smidiga sättet att renovera ditt kök eller badrum!

En smart skiva som snabbt kan förvandla ett rum. Slipp att spackla och slipa med denna väggskiva som med hjälp av en unik låsprofil gör att väggen är färdig för målning alternativt tapetsering.

20% PÅ VÄGGSKIVOR FRÅN

FIBO

SNABBARE OCH SMARTARE MED FIBO! +

Enkel och snabb montering

+

Minimalt underhåll och enkel rengöring

+

100% vattentät yta i både badrum och kök

+

Godkänd för våtrum

+

Miljövänligt

+

Lättmonterat med unik låsprofil

+

Måla eller tapetsera direkt på skivorna

+

Väggskivorna är skruvfasta

+ 12x620x2390mm

BARA ATT MÅLA

DIREKT!

BÄTTRE LJUDISOLERING MED NYA SONUS Med nya PAROC Sonus mellanväggsskiva stänger du ute ljud och buller men behåller värmen. PAROC Stenull har förmågan att kombinera värme- och ljudisolerande egenskaper med ett högt brandmotstånd. Den optimerade vikten gör produkten till ett utmärkt och kostnadseffektivt alternativ för ljudisolering i trä- eller stålregelstommar. Skivan är enkel att hantera, skära och montera. Isoleringen sjunker inte ihop, krymper inte och tappar inte sina isolerande egenskaper.

WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK

VÄGG


GOLV

Trägolvet står sig starkt i Sverige Varje år redovisar branschorganisationen Golvbranschen (GBR) marknadsandelar för de olika golvmaterialen i Sverige. Siffror som visar att trägolv den senaste femårsperioden gjort ett rejält ryck som det ledande golvmaterialet på den svenska golvmarknaden.

får du en miljövänlig produkt med just mycket naturkänsla. Trägolv är även en inredningsdetalj som man numera gärna matchar utifrån både tapeter, möbler och bänkskivor, konstaterar Kährs försäljningschef Johan Svensson. Näst största golvtyp 2017 var plastgolven på 25 procent, som dock backat ett par procent från 2012 då man hade en marknadsandel på 27 procent. Tredje störst är laminatgolv med en marknadsandel 2017 på drygt 15 procent. En annan golvtyp som har en positiv trend är textil- och heltäckningsmattan som läggs framförallt i kontorslandskap och offentliga miljöer där man vill få ner ljudnivån (från 12 till 14 procent mellan 2012 och 2017). Medan dominanten från 1950- och 60-talet; linoleumgolven numera bara har en marknadsandel till knappt 9 procent.

Sedan 2012 har marknadsandelen för trägolv ökat med nästan 25 procent och hade förra året (helåret 2017) en total marknadsandel på 36 procent (mot 29 procent 2012). – Till stor del är det den kraftiga ökningen av nybyggda bostäder den senaste femårsperioden som slår igenom här, men trä är helt klart på modet, säger Fredrik Hydén, försäljningschef på Tarkett. En bild som delas av branschkollegan Kährs. – Trenden går mot mer naturnära material och med trägolv 100

ÖVRIGA 1,2

TRÄ & LAMINAT HAR HALVA MARKNADEN

LAMINAT 15,3

80

TEXTIL 13,7 60

Tittar man över tid så ser man hur Trä- och Laminatgolven växt kraftigt i popularitet från mitten av 1990-talet och hade 2017 tillsammans drygt 50 procent av den svenska golvmarknaden. Under samma period är det främst plastgolven som backat och har halverat sin marknadsandel sedan 90-talet.

PLAST 25,1

40

LINOLEUM 8,6

20

TRÄ 36,1

0 1955

60

65

70

75

80

85

90

95

2000

05

20

15 17

Alltid bra pris! 2

KÄHRS ALBA EK 499:-/M

tgolv med Mattlackat 1-stavs parket ådringar. och r one iati var färg stora . /frp kvm 9 15 mm. 2,1 (Rek pris 739:-/m2)

KÄHRS EK VIGO plank, matt lack, 15mm.

MED PASSION FÖR

TRÄ SEDAN 1857 Kährs grundades 1857 i Nybro, Småland och erbjuder golv gjorda med en äkta passion för trä och designade med både funktionalitet och skönhet i åtanke.

WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK

KÄHRS HEIDELBERG

KÄHRS EK LECCO

3-stav, lack, 15 mm.

3-stav, lack, 13 mm.


Äkta trägolv FRÅN TARKETT!

GOLV

VACKRA, HÅLLBARA TRÄGOLV SKAPADE AV NATUREN! Kontakta din lokala Woody Bygghandel för aktuellt sortiment och priser på golv från Tarkett!

+

GOLVTILLBEHÖREN DU BEHÖVER! 8790202 | BAKSMÄLLA

8790314 | TARKOFOAM

710266 | HANDKLOTS WOODLOC

PGUDLSW7 | MELLANLÄGG POLYETENFOAM

SubFloor

STÅLREGLAR

GOLVREGELSYSTEM

Med 50 års erfarenhet från golvbranschen, presenterar SubFloor den nya generationen funktionsgolv. SubFloor har en lösning för alla golvtyper!

100% VATTENTÅLIGT LAMINATGOLV!

Drömmer du om ett mjukt trägolv, men oroar dig för hållbarheten?

TRÄREGLAR

SUBFLOOR MÄNGDBERÄKNING mangdberakning.subfloor.se

Tack vare AquaSafe-tekniken hos Sensation-golven kan Pergo nu erbjuda ett golv som motstår vatten som aldrig förr.

UPPREGLAT GOLV | AKUSTIK GOLV | VENTILERADE GOLV WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK


SNYGGA TAK FÖR ALLA RUM!

TAK

TIDLÖS

elegans

Ett riktigt snyggt tak är ofta pricken över i:et och bidrar till att höja standarden i ett rum. Oavsett om du bygger nytt eller renoverar kan du uppfylla drömmen om ett elegant och stilfullt tak med Tak-Ess. Tak-Ess är tidlöst och harmonierar alltid med interiören oavsett om du föredrar klassiskt eller modernt. Vill du ha en annan färg än vitt efter något år? Inget problem, Tak-Ess går nämligen att målas över.

20% VOR FRÅN HUNTONIT

PÅ VÄGG- OCH TAKSKI

Snyggt för både tak och vägg!

Med innertak och väggskivor från Huntonit får du en produkt i hög kvalitet som är enkel att jobba med. Våra tak- och väggskivor kan användas i både nybyggnation som renovering och fungerar utmärkt i hemmets alla rum. Not och fjäder ger dold infästning samt enkelt och snabbt montage både på befintlig vägg och regelstomme.

WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK

SLITSTARK vorYTtillA-

Våra vägg- och takski er verkas av miljövänlig träfib . som målas hela fem gånger


ET H Y N

! TAK

SNABBT & ENKELT KLICKMONTAGE

Lättmonterat

NEDPENDLAT UNDERTAK

HÖG FLEXIBILITET

MED NEDPENDLAT UNDERTAK FRÅN LINDAB FÅR DU EN KOMPLETT LÖSNING MED MÅNGA FÖRDELAR: +

SNABBT OCH ENKELT KLICKMONTAGE

+

STEGLÖS PENDLINGSLÄNGD OCH ENKEL HÖJDJUSTERING

+

LJUDREDUCERANDE LÖSNING

+

STUM INSTALLATION SOM FÖRENKLAR MONTAGE AV GIPSSKIVOR

LÄGENHETSPACKAT Du har väl inte missat att du kan få ditt material sampackat i separata kollin anpassade per lägenhet, rum eller våning, t ex reglar, isolering och gipsskivor? Läs mer på woody.se/tjanster

WOODY BYGGHANDEL TEMA JOBBA INNE - VÄGG / GOLV / TAK


5/11

20%

*

- 25

DÖRRAR FÖR ALLA RUM! * ERBJUDANDET GÄLLER INNERDÖRRAR, KARM OCH TRÖSKLAR FRÅN DIPLOMAT.

PÅ INNERD ÖRRAR

20%

**

ISOLERA NATURLIGT OCH MILJÖVÄNLIGT KLARAR KRAVEN ENLIGT

/11

+

iCell Skiva är en miljövänlig isoleringsskiva av cellulosa, den används som til�läggsisolering eller inom nybyggnationer.

+

Cellulosaullens hygroskopiska och ljuddämpande egenskaper bidrar till att byggnaden andas, blir sundare och tystare.

+

iCell Skiva är lätt att hantera, dammar minimalt, inget kli eller andra irritationer.

**Erbjudandet gäller skivor 45, 70, 95, 120, 145 mm.

Vi reserverar ossBYGGHANDEL för eventuella tryckfel samt slutförsäljning. Erbjudandena kan inte kombineras WOODY med andra rabatter, och -gäller TEMA JOBBA INNE VÄGG 5/11 / GOLV-/25/11 TAK 2018, om inget annat anges.

Bygg hållbart! Valet är ditt! Vill du bygga mer hållbart så hjälper vi dig gärna! För att underlätta ditt val har vi märkt upp våra hållbara produkter. Utnyttja även våra tjänster som spar in på materialgången, avfallet och transporterna. Håll utkik efter följande märkningar och gör ett bra val!

201

8

Tema Jobba Inne v 45-47 | Woody Bygghandel  
Tema Jobba Inne v 45-47 | Woody Bygghandel