Bewaarkrant 2018

Page 1

De Schaapskooi

Bewaarnummer 2018 TC TOPSPIN IS EEN AFDELING VAN DE MARINDEBEDRIJF SPORT EN ONTSPANNINGSVERENIGINGBeste Topspinners Als je kijkt naar dit plaatje kun je je afvragen; wat ga ik doen om ervoor te zorgen dat het balletje niet aan mijn kant valt maar op die van de tegenstander. We zijn natuurlijk gedurende dit winterseizoen volop aan trainen om ervoor te zorgen dat hij aan de andere kant valt. Op het moment dat dit bewaarnummer weer bij u op de deurmat valt zitten we nog maar een maandje bij de start van onze nieuwe seizoen af. Zijn we er weer klaar voor of gaan we beginnen als we weer buiten kunnen spelen of zijn we al in een hal bezig om zo goed mogelijk aan de competitie te beginnen. Allemaal mogelijkheden om met ons geliefde spelletje bezig te zijn. We hebben ons als bestuur afgevraagd wat we zouden kunnen doen om de clubkampioenschappen weer eens nieuw leven in te kunnen blazen. We hebben daarom een nieuwe vorm gevonden waarvan we denken dat hij zal aanslaan. Ik zal niet alles in dit voorwoord erover vertellen want verderop in dit nummer staat alles uitgelegd. Wij denken dat deze vorm voor iedereen in ons drukke leven, een vrijheid biedt die het de moeite weer waard maakt om aan meerdere onderdelen mee te doen. Lees het en meldt je aan zodat we aan het eind van het seizoen weer clubkampioenen kunnen huldigen in alle spelvormen. Doen hoor!!!!!! Zoals jullie natuurlijk al weten gaan we dit jaar spelen op 4 banen. We zijn op onze voormalige banen 5 en 6 in afwachting van de komst van 3 Beachvolleybal velden die gaan komen. We houden jullie hiervan op de hoogte, want het gaat invloed hebben op de reuring op en rond het park, kantine en kleedkamers. Spelen op 4 banen houdt automatisch in dat de kans op “afgehangen� te worden groter is maar dat is bij Topspin nog nooit een punt geweest. Er zijn wat leden gestopt maar ook weer wat leden bijgekomen en wat het ledenaantal betreft zijn we redelijk stabiel gebleven, gelukkig want om ons heen horen we ook bij andere verenigingen andere geluiden dat de animo om te gaan tennissen minder geworden is. Met evenveel teams die competitie spelen, een nieuwe vorm clubkampioenschappen, een vol seizoen met de nieuwe jeugdcommissie, een nieuwe open toernooicommissie met als uitdaging het toernooi op 4 banen te moeten spelen en met een dak vol met zonnepanelen gaan we weer een mooi nieuw seizoen in. Als bestuur kunnen we niet anders zeggen als zorg dat je er klaar voor bent en tot ziens op de baan, we hebben er zin in.

We wensen jullie allemaal een heel mooi, gezellig, gezond en vooral sportief seizen toe.

Peter


DE SCHIEMAN Vakmanschap is Meesterschap

Het einde van het vaarseizoen nadert en de tijd is aangebroken voor onderhoud aan boten en tenten. Het winterseizoen is hier de beste tijd voor. Als u alles op tijd regelt voorkomt dit teleurstelling en lang wachten, u bent klaar voor het voorjaar. Al 25 jaar is Scheepstuigerij De Schieman actief door heel Nederland en bezig voor de watersport, de off-shore, en de Koninklijke Marine. De Schieman werkt regelmatig voor het Marinebedrijf en vervaardigt een grote diversiteit aan tuigonderdelen en complete

tuigages voor de gehele vloot. Zo hebben we o.a. de Stormbaan en Survivalbaan voor de Marinierskazerne in Doorn, gemaakt en gemonteerd. In samenwerking met HOC Versteeg Testing en Control Union doen we veel werk voor de

offshore en aanverwante bedrijven. Met de door de Schieman gemaakte staaldraadstroppen (2-, 3 en 4 sprongen) dragen we bij aan de continuïteit en veiligheid in deze branche. Op de 300 tons pers kunnen we tot 22 mm staaldraad verwerken.

BIJ DE SCHIEMAN KUNT U TERECHT VOOR:

TUIGWERK Zoals: schoten en vallen, landvasten, verstaging, staaldraad, klimnetten, loodsladders, afschermnetten, kluivernetten, stootwillen, veiligheidsnetten, vluchtladders, kabelaringen en kopleguanen, helidek-netten, kortom vele toepassingen waarin touw en staaldraad verwerkt zijn.

TOUWKUNST Voorbeeld hiervan is de 2 geheel van wit touw geknoopte afscheidingswanden voor de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Touw biedt vele mogelijkheden voor de creatieve geest.

ZEILMAKERSWERK

WORKSHOPS KNOPEN EN SPLITSEN

Zoals tentreparaties, op maat gemaakte bootkappen en kleden, zonneluifels, afdekkleden, ritsen vernieuwen, en bijvoorbeeld het vervaardigen van ramen in voortenten.

Voor de beginner die de meest praktische knopen en toepassingen zou willen leren tot aan de professional die meer zou willen weten over specifieke zaken. Informeer naar de mogelijkheden en data.

TRADITIONEEL TUIGWERK

WATERSPORTARTIKELEN

Voor onder andere het Marinemuseum, de Schorpioen (een bijna 140 jaar oud ramschip dat sinds 2000 deel uitmaakt van het Marinemuseum) de Nederlandse mijnenveger de “Abraham Crijnssen”, het Reddingsmuseum en het Marinebedrijf.

Voor alle onderdelen van uw boot. Vanuit de watersportcatalogi kunt u alles eenvoudig bestellen.

Scheepstuigerij De Schieman - Reigerstraat 1-3 - 1781 VE Den Helder T: 0223-623259 - F: 0223-613521 - M: 06-51081824 - E: info@deschieman.nl Geopend van vrijdag tot en met maandag van 8 tot 5 uur.


32ste jaargang

Bewaarnummer 2018

TENNISCOMPLEX “DE SCHAAPSKOOI” Schapendijkje 6 1782 TG Den Helder Tel. 0223-613077 NL08ABNA0587550465

Voorzitter: Peter Wezelman

NIEUWS- EN INFORMATIEBLAD VAN

Saturnus 3 1785 DX Den Helder info@topspin-mbsov.nl

06-51081824

Redactie commissie: Mieke Haak

Secretaris: Mieke Haak

06-83123345

Onderhoud website: Frans Vermeulen

Penningmeester: Edwin de Wit

06-33754029

Recreatiecommissie: Anita Schenk

06-15428018

Competitieleider: Anita Vermeulen

06-15428018

06-21558223 www.topspin-mbsov.nl

Ledenadministratie: Hans Boon e-mail:

06-22040906 jcboon@quicknet.nl

Tennislessen: Joep Maduro e-mail: Website:

Madurotennis 06-51080692 info@madurotennis.nl www.madurotennis.nl

06-18848701

Commissaris bar: Diny Kuiper José van Veen

06-15658070 06-40947227

Commissaris onderhoud Pierre van Veen

06-33742210

Public Relations/Sponsors Vacant

06-83123345

06-20248070

Technische commissie: Anita Vermeulen

Jeugdcommissie: Ramona MangelsdorfThomassen

CORRESPONDENTIE-ADRES:

TC Topspin is een afdeling van de Marine Bedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Den Helder KvK Alkmaar nr. V40634867


Slijpservice DE SCHIEMAN Voor het slijpen van o.a.: messen van blenders en keukenmachines, hakbijltjes, kaasschaven, pizzamessen, alle soorten scharen zoals kappers-, trim-, snoei of heggenscharen. Ook voor het slijpen van uw gereedschap kunt u bij ons terecht.

Na ĂŠĂŠn week vlijmscherp retour!

Reigerstraat 1-3 1781 VE Den Helder T: 0223-623259 E: info@deschieman.nl


CONTRIBUTIE 2018 In de algemene ledenvergadering van 30 november 2017 is besloten om de contributie voor 2018 te handhaven. De tennisbanen zijn door de leden het gehele jaar (behoudens bij vorst en de periode van intensief onderhoud in het voorjaar) te gebruiken.

De tarieven voor 2017 zijn:

t/m 12 jaar 13 t/m 17 jaar 18 t/m 59 jaar 60 jaar en ouder Studenten (uitwonend)*

€ 50.00 € 70.00 € 100.00 € 75.00 € 55.00

De leeftijd per 1 januari van het verenigingsjaar is bepalend voor de hoogte van de contributie.

BETALING VAN DE CONTRIBUTIE DOOR OVERSCHRIJVING ! Wij verzoeken u om de contributie over te maken op ons rekeningnummer:

NL08 ABNA 0587 5504 65 ten name van de penningmeester van T.C.Topspin/MBSOV. Onder vermelding van: contributie 2018 en de naam van de speler:

De contributie dient vóór 1 maart 2018 betaald te zijn. CONTRIBUTIE NIET BETAALD = GEEN TENNISPAS VOOR 2018 De contributie zal bij een herinnering tot betaling verhoogd worden met € 2,50 administratiekosten.

UITGIFTE TENNISPASSEN. De uitgifte van de tennispassen, in de kantine “De Schaapskooi”, zal plaatsvinden op:

Donderdag 22 maart 2018 na afloop van de Voorjaarsledenvergadering.


Taylor-MGB Beveiliging Vakmensen voor uw veiligheid !!!!!!!! Taylor-MGB Beveiliging is een dynamische onderneming, die zich gespecialiseerd heeft in hoogwaardige beveiligingstechnieken. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare partner te zijn op het gebied van beveiligingstechniek, bewaking, surveillance en alarmopvolging. Vanuit onze vestigingsplaats Den Helder word constant gezocht naar betere oplossingen om objecten te beveiligen. Nieuwe technieken worden snel geïntroduceerd waarbij de behoefte van de klant nooit uit het oog word verloren. MGB beveiligingen levert haar installatie en bewakingsdiensten aan het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en particulieren.

Kern activiteiten zijn bewaking- en surveillance diensten en het installeren, onderhouden en certificeren van: • Inbraak signalering Brandmeld- en ontruiminginstallaties • Camera- en toegangscontrole systemen • Draadloze netwerken Telefonie en clouddiensten • Leveren en onderhoud van blus- en veiligheidsmiddelen (REOB erkend) Aanvullende diensten: • Evenementen beveiliging, horeca beveiliging, port security (conform ISPS) • Permanente postbewaking, brand- en sluitrondes, mobiele surveillance • Het leveren van brandwachten, verkeersregelaars, EHBO- en BHV personeel • Leveren en onderhoud van veiligheidsmiddelen • Leveren en onderhoud blusmiddelen (REOB erkend) • Leveren en onderhouden van EHBO/BHV materialen

Wenst u meer informatie dan staan wij u graag te woord, wij zijn te bereiken op telefoon nummer 0223 637774, mailen mag natuurlijk ook: beveiliging@taylor-mgb.nl Taylor-MGB Beveiliging BV Drs. F. Bijlweg 238 1784 MC Den Helder T +31 223 668054


COMMISSIELEDEN 2018 Functie

NAAM

Comm. Recreatietennis

NAAM

Functie

Barcommissie

Anita Schenk Jose van Veen Frans Vermeulen

voorzitter lid lid

Jose en Diny Ruud Brondsema Vacature Vacature Vacature Vacature

voorzitter lid

Leo Meyer

wintertennis

Jose van Veen Diny Kuiper

bar beheerder bar beheerder

voorzitter penningmeester secretaris

Pierre van Veen Karel Gootjes Cees Sanders Henk Marsman Joop Rein Vacature

Commissie Jeugd Ramona Mangelsdorf-Th. Maureen ter Haar Chris de Vroom

Onderhoud

Topspin Open Tennistoernooi Yentl van Veen Leo Meijer JosĂŠ van Veen Steven Boomstra Sita Minkema Chris Heuvelman

voorzitter/vtl lid lid lid lid lid

Redactie Mieke Haak Ledenadministratie Hans Boon Website Frans Vermeulen

Technischecommissie Anita Vermeulen

P/R commissie VCL/VTL

Vacature

voorzitter lid lid lid lidAlgemene Voorjaarsleden vergadering Donderdag 22 Maart 2018 Aanvang: 20.30 uur Locatie: De Schaapskooi

Na afloop van de ledenvergadering is er gelegenheid om je tennispas op te halen!


Competitie data 2018 Zaterdag

Zondag

Dinsdag

Inhaaldagen

07 april 14 april 21 april 05 mei 12 mei 26 mei 02 juni

08 april 15 april 22 april 06 mei 13 mei 27 mei 03 juni

10 april 17 april 24 april 08 mei 15 mei 23 mei 30 mei

10 mei, 21 mei, 05 juni dinsdagcomp. 10 mei, 21 mei, 09 juni zaterdagcomp 10 mei, 21 mei, 09 juni zondagcomp.

Team Indeling Voorjaars Competitie 2018 Districtscompetitie: Zaterdag Heren 1 HD35+/3e kl.

Heren 1 35+/2e kl.

Gemengd 1 35+/3e kl.

M. Veen*(niet spelend) A. Leeuwestein M. Reus R. Schenk V. Lutterman J. van Eekelen R. van der Oord

P. Wezelman* R. Kooijman D. Kooij P. Mulder H. de Vries P. van Veen

L. Meijer* A. Bruul L. van Zanten S. Augustijn A. Schenk

Gemengd 2 35+/4e kl. F. Vermeulen* S. Holthuijsen R. Brondsema S. Minkema A. Vermeulen L. Klomp F. Kooistra H. Oostindier(reserve)


Districtscompetitie Zondag: Dames 1 DD35+/ 3e kl. M. Reek * Y. Heuvelman A. Tesselaar S. de Haas M. Klopstra N. Popma

Competitie Landelijk Zondag: Heren 1 / 5e kl. V. Stins* J. Walburg T. Krom D. van der Mee

Districtscompetitie Dinsdag: Dames 1 DD17+/1e kl.

Dames 2 DD50+/3e kl.

W. Dubbelaar * A. de Wit R. Docter A. Laan N. Lutterman G. Krediet

D. Gout * G. Bruul L. Petter D. Kuiper


Kleine bouwmaterialen of grote nieuwbouwprojecten BPG Den Helder is de regionale bouwpartner voor al uw bouwmaterialen. Ons assortiment is afgestemd op de wensen van u als particulier of professional in de bouw.  Breed en specifiek assortiment.  Grote voorraden dankzij een uitgebreid leveranciers netwerk.  Scherpe prijzen. Wij zijn flexibel, deskundig en geïnteresseerd.

BPG Den Helder Nijverheidsweg 13 1785 AA Den Helder Tel: 0223-798100 Fax:0223-798101 E-mail: info@bpgdenhelder.nl Website: www.bpgdenhelder.nl

OPENINGSTIJDEN SHOP Maandag t/m vrijdag 07:00 - 17:00 uur Zaterdag Gesloten Zondag Gesloten


Nieuwe invulling: verkort spelen De KNLTB is er voor alle tennissers en daarom luisteren we naar zowel de competitiespeler, als de potentiele competitiespeler, als de recreant. Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar compacte en planbare competitiedagen, is gezocht naar een nieuwe invulling van compact spelen. Er is gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle gemengd- en dubbelpartijen, omdat die maatregel van alle mogelijke maatregelen om een wedstrijd te bekorten met afstand de meeste voorkeur genoot van zowel de VCL’s als de spelers. Daarnaast sluit dit aan bij internationale ontwikkelingen, waar in de dubbelpartijen ook vaak een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set (ook op het allerhoogste niveau). Zo neemt de spanning van het spel toe en wordt het aantrekkelijker voor zowel de spelers als het publiek. Voor de fanatieke competitietennisser die juist graag lange wedstrijden speelt en die uithoudingsvermogen een belangrijk onderdeel vindt van de wedstrijd is verkort spelen misschien iets minder positief, dat begrijpen we. Maar het biedt een grote groep tennissers meer mogelijkheden om te tennissen en betrokken te zijn bij de club. Zo houden we de clubs gezond en kan iedereen tennissen in een veilig en plezierig sportklimaat. Hoe meer leden kunnen worden behouden, des te beter het is voor de club (denk aan meer vrijwilligers, een levendigere club, meer tegenstand op je eigen niveau etc.). We hopen op begrip van onze leden, zodat we met elkaar iedereen op zijn / haar manier kunnen laten genieten van de tennissport. NB. Verkort spelen houdt in dat er geen derde set gespeeld wordt, maar een super tie-break tot 10 punten!! Dit geldt alleen voor de dubbelpartijen.2018 Het bestuur is met het idee gekomen om de clubkampioenschappen weer nieuw leven in te blazen. Hoe dan zullen jullie denken? Nou, als volgt: We willen graag dat velen mee willen gaan doen met de nieuwe opzet die een grote mate van vrijheid biedt en niet alles in een korte periode moet spelen. We willen graag dat we aan het eind van het seizoen clubkampioenen hebben in de enkel, heren en dames dubbel, en ook in de mix dubbel.         

Als eerst de periode waarover we het gaan spelen. Vanaf het begin van het seizoen tot aan het einde van het seizoen. Een inschrijvingsmogelijkheid van alle drie de onderdelen, zoals hierboven genoemd. Alle vrijheid hebben om zelf uit te maken wanneer je wilt spelen tegen je tegenstanders in de poule of het schema. Na de wedstrijd de uitslag doorgegeven aan de clubkampioenschap leider. De stand van zaken wordt op de website gepubliceerd De schema’s worden naar speelsterkte ingedeeld. Stel dat er in een klasse te weinig deelnemers zijn voegen we die met een ander schema samen waarbij de sterkere spelers beginnen met 2 games achterstand aan het begin van elke set. Aan het einde van het seizoen hebben we dan echte clubkampioenen, die we dan ook kunnen huldigen op uiteraard gepaste wijze. Er wordt gespeeld volgens de competitieregels 2018, dus 2 gewonnen sets, en bij 1 tegen 1 in sets, een super Tiebreak. We hangen dit jaar weer af op het oude afhangbord. Er komen pasjes met de tekst “clubkampioenschapswedstrijd” wat inhoudt dat op een baan waarop deze wedstrijd gespeeld wordt niet afgehangen mag worden. Uiteraard houden we rekening met elkaar.

Door het op bovenstaande manier te doen behoudt iedereen de volledige vrijheid om af te spreken, wanneer en tegen wie je nog wilt / moet spelen. Wij hopen hiermee jullie interesse gewekt te hebben om enthousiast in te schrijven. Schrijf je in voor alle drie onderdelen en meldt het via het mailadres: clubkampioenschappen2018@topspin-mbsov.nl We houden jullie op de hoogte. Tot op de baan. Het bestuur


TENNIS IETS VOOR JOU? Voor: Waar: Wanneer: Start:

Senioren vanaf 18 jaar tennispark TC Topspin woensdag en vrijdag begin april

ORGANISEERT

MAAK KENNIS MET TENNIS VOOR VOLWASSENEN Wetenswaardigheden:        

4 proeflessen Je hoeft geen lid te zijn Rackets aanwezig Sportkleding en schoenen vereist Kosten € 30.- voor 4 trainingen De training duur 45 min. met max. 4 personen Opgaven via e-mail: info@madurotennis.nl Voor vragen: Joep Maduro 06-51080692


TC Topspin – MBSOV Komende zomer verzorgt clubtrainer Joep Maduro tennistrainingen. Senioren die lid zijn van TC Topspin - MBSOV kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier. De trainingen worden gegeven op woensdag en vrijdag op het tennispark van TC Topspin – MBSOV. Opgave: Inschrijven voor zomertennislessen 2018 met het Inschrijfformulier. Dit is te downloaden vanaf de website van TC Topspin (www.topspin-mbsov.nl

Wilt u meer informatie?  

Stuur uw bericht naar info@madurotennis.nl Bel Joep Maduro (06 - 510 80 692)


TOERNOOIKALENDER 2018 Week 24 25 26 26 27 28 29 29 30 31 31 32 33 34 34 35 36 36 37 38/39

Datum 11-06 t/m 17-06 18-06 t/m 24-06 25-06 t/m 01-07 25-06 t/m 01-07 02-07 t/m 08-07 09-07 t/m 15-07 15-07 t/m 22-07 15-07 t/m 22-07 23-07 t/m 29-07 30-07 t/m 05-08 30-07 t/m 05-08 06-08 t/m 12-08 13-08 t/m 19-08 20-08 t/m 26-08 20-08 t/m 26-08 27-08 t/m 02-09 03-09 t/m 09-09 03-09 t/m 09-09 10-09 t/m 16-09 17-09 t/m 30-09

Toernooi Dodo Toernooi MSV Zeemacht open Toernooi 22e Open Zwaluwtoernooi Open Kokkerstoernooi Springveertoernooi Zandlopertoernooi Tesseltoernooi $ 25.- Toernooi Badgastentoernooi Open Sluistoernooi Het Vlotbrugtoernooi Akse Media Opentoernooi Vikingtoernooi HTC Veteranentoernooi G&P Komtie Toernooi TC Topspin Opentoernooi Zeemacht Open Veteranentoernooi Moly 2018 ZAP Oude Zwaluw 40+ Toernooi `t Oghe Toe Dubbeltoernooi

Vereniging T.C. de Maaier MSV Zeemacht T.V. ZAP Breezand T.C. Hippo T.V. Anna-Paulowna T.V. Julianadorp T.V. Deuce Den Burg T.C. `t Ohge Callantsoog T.C. Petten T.V. Sluis T.V. `t Zand HTC Den Helder T.V. de Vlieter Den Oever HTC Den Helder Schager T.C. TC Topspin-MBSOV MSV Zeemacht TC Petten T.V. ZAP Breezand T.C. `t Oghe Callantsoog

De toernooinaam of de speelweek kunnen afwijken van de hierboven vermelde data en naam omdat de kalender nog niet zichtbaar was bij de KNLTB ten tijde van het maken van dit bewaarnummer.

RIJ JIJ OF RIJ IK!!!


Interne toernooien 2018 Clubkampioenschappen (Uitleg over de clubkampioenschappen staan eerder in dit blad)

Openingstoernooi* Lichtmixtoernooi* Surprisetoernooi* Wandelstoktoernooi* Zomeravondtoernooi* Sluitingstoernooi* *De datum waarop deze toernooien plaats vinden, wordt bekend gemaakt via de email.


Met mega mijn badkamer, keuken, tegels en meer‌ www.metmega.nl Industrieweg 60223-637262


TC TOPSPIN Opentoernooi

2018 27 augustus t/m 02 september www.topspin-mbsov.nlDATA KNLTB NAJAARSCOMPETITIE 2018

SPEELDAGEN WEEK

37

INHAALDAGEN 38

39

40

41

42

43

44

45

46

DINSDAG

11-sep 18-sep 25-sep

2-okt

9-okt

16-okt

23-okt

30-okt

6-nov

13-nov

WOENSDAG

12-sep 19-sep 26-sep

3-okt

10-okt

17-okt

24-okt

31-okt

7-nov

14-nov

DONDERDAG

13-sep 20-sep 27-sep

4-okt

11-okt

18-okt

25-okt

1-nov

8-nov

15-nov

VRIJDAG

14-sep 21-sep 28-sep

5-okt

12-okt

19-okt

26-okt

2-nov

9-nov

16-nov

ZATERDAG

15-sep 22-sep 29-sep

6-okt

13-okt

20-okt

27-okt

3-nov

10-nov 17-nov

ZONDAG

16-sep 23-sep 30-sep

7-okt

14-okt

21-okt

28-okt

4-nov

11-nov 18-nov

Meer informatie over de Najaarscompetitie vind je op de website van de KNLTB. KNLTB op social media:Wintertennis op zondagochtend.

Vanaf zondag 23 september start de wintertennis Zolang het weer het toelaat en de banen bespeelbaar blijven zal er iedere zondagochtend worden getennist. Aanvang 10.45 uur. Dan staat de koffie klaar.

De wintertennis wordt georganiseerd door Leo Meijer voor vragen kunt uw bij hem terecht of mail naar info@topspin-mbsov.nl


Al meer dan 25 jaar het adres voor Uw eigengemaakte snacks & maaltijden


Tennishal ‘t Schapendijkje

De beschikbaarheid van de hal is te vinden via: Beschikbaarheid Hal in de winter Beschikbaarheid Hal in de zomer Op de website www.topspin-mbsov.nl Het huren van de baan kost € 15.- per uur in de winter. In de zomer € 10.- per uur. Belangstellende kunnen zich aanmelden via info@topspin-mbsov.nl of telefonisch via 0223 613077 Voor het huren van de baan hoef je geen lid te zijn van de vereniging. De baan is voor iedereen beschikbaar.


Voor de onderstaande commissies wordt versterking gezocht. Barcommissie. Onderhoudscommissie. P/R en Sponsoring. Voor inlichtingen of aanmelden kunt u mailen naar info@topspin-mbsov.nl


Donderdagavond 20 november 2018 Najaarsledenvergadering TC Topspin/MBSOV

Aanvang: 20.30 uur Locatie: `De Schaapskooi`JEUGDPAGINA TC TOPSPIN


Voorzitter Even voorstellen‌.. Als nieuw lid van de jeugdcommissie tennis, wil ik mij even aan u voorstellen: Ik ben Ramona MangelsdorfThomassen, 39 jaar en moeder van Mano en Luc. Mijn agenda vult zich door de week met mijn uitdagende werk als logopedist voor jonge kinderen in mijn logopediepraktijk te Anna Paulowna. Daarnaast rijd ik western op mijn paard en taxi ik regelmatig voor de sporten van de jongens. Tennissen doe ik zelf niet, maar vind het wel leuk om dingen te organiseren voor kinderen en dat is meteen de reden om plaats te nemen in de commissie. Graag lever ik een bijdrage om de kinderen in een gezellige en ontspannen sfeer met elkaar te laten tennissen. Verder zou ik willen zeggen tegen de ouders en kinderen van Topspin; hebben jullie tips of ideeÍn, neem dan vooral contact met ons op! Tot ziens langs de baan! Ramona


Penningmeester Ik ben Maureen ter Haar als penningmeester nieuw lid van de Jeugdcommissie. Ik werk met veel plezier parttime in de gezondheidszorg en ik ben moeder van Madelon en Violet die beiden lid van topspin zijn. Naast dat ik getrouwd ben met Rob zijn mijn hobby's: veel wandelen ( met onze hond), lezen en reizen. Ik hoop op een leuke samenwerking met de jeugdleden, Topspin en niet te vergeten Joep Maduro.

Secretaris Mijn naam is Chris de Vroom, nadat ik gevraagd werd voor de nieuwe jeugdcommissie heb ik meteen ‘’ja’’ gezegd. Alhoewel ik geen tennisser ben vindt ik dat sport en met name voor de jeugd belangrijk . Ik ben betrokken via Topspin doordat mijn zoon Joe (18) bij deze gemoedelijke club is gaan tennissen. Naast Joe heb ik nog een dochter Jamie (21) en ben ik met Sylvia getrouwd. Ik ben makelaar/directeur van Noordstad Makelaardij van Twillert maar naast dit drukke werkleven heb ik nog voldoende tijd voor mijn gezinsleven en Topspin.


Competitie data jeugd 2018 Zondag

Inhaaldagen

08 april 15 april 22 april 06 mei 13 mei 27 mei 03 juni

10 mei, 21 mei, 10 juni

zondagcomp.

Competitie Landelijk Zondag: Gemengd 11 t/m 17 jaar/ 2e kl. Myrthe Klopstra* Madelon Noordover Mano Mangelsdorf Bart de Ruiter Lyon Josepha

Voorjaar 2018 Zondag 18 maart 2018 Zondag 25 maart 2018 Maandag 2 april 2018 Zondag 10 juni 2018 Zondag 17 juni 2018 Zondag 24 juni 2018 Zondag 1 juli 2018

Najaar 2018 Zondag 9 september 2018 Zondag 16 september 2018 Zondag 23 september 2018 Zondag 30 september 2018 Zondag 7 oktober 2018

Tenniskids Rood 2 Zondag:

Oranje 2 Zondag:

Groen 2 Zondag:

Katie Batenburg Lola Vink Ruben Brondsema Laura Kramer Jard van Duin Quinten Brandsema

Finn Scholten Liam van Leeuwen Fabian de Kool Lars Nielen Faye van Leeuwen

Bart van de Berg Cayden Nijsen Angelina Breijer Teuntje Wilms


AANMELDINGSFORMULIER JUNIOREN Hierbij geef ik mij op als lid van T.C. “TOPSPIN / MBSOV”, een afdeling van de MBSOV. Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals vermeld in het Huishoudelijk Reglement. (Gelieve de gevraagde informatie in blokletters in te vullen)

Voornaam:_____________________

Achternaam + Voorletter:___________________

Postcode:______________________

Adres:__________________________________

Woonplaats:____________________

Geboortedatum:____/____/________Man/Vrouw*

Telefoonnummer Vast/Mobiel:_______________________________________________ KNLTB nummer:_____________________ (indien bekend, nummer is niet vereniging gebonden

Speelsterkte: E___ /D___ Beginner/Reeds eerder getennist*

Emailadres:____________________________________________________ *Doorhalen wat niet van toepassing is. Tarieven 2018 Junioren t/m 12 jaar Junioren t/m 17 jaar

€ 50.00 € 70.00

De leeftijd per 1 januari van het verenigingsjaar is bepalend voor de hoogte van de contributie. Nieuwe jeugdleden kunnen profiteren van de volgende aanbieding in 2018: Op een pakket van 18 zomerlessen of 18 winterlessen biedt TC Topspin 25% korting. De korting hangt af van de datum van inschrijving. Voor 1 oktober geldt de korting voor de winterlessen. Voor 1 april geldt de korting voor de zomerlessen. De lessen worden verzorgt door Tennisschool Madurotennis. Opgave via info@topspin-mbsov.nl

Contributie: Bij inschrijving dient de contributie ineens te worden voldaan, op IBAN rekeningnummer NL 08 ABNA 0587550465 t.n.v. penningmeester T.C.Topspin onder vermelding: contributie van ……..(naam) De contributie dient ieder jaar voor 1 maart te zijn voldaan. Bij niet voldoen van de contributie zijn wij genoodzaakt deze vordering uit handen te geven aan een gerechtelijk deurwaarder. De meerkosten zijn dan voor uw rekening. Opzegging: Indien u niet vóór 1 december schriftelijk opzegt bij de ledenadministratie loopt uw lidmaatschap automatisch door naar het volgend jaar. De opzegging kan ook via E-mail, info@topspin-mbsov.nl

Originele Pasfoto Datum:____/____/_______ Handtekening ouder/voogd:________________________________ 35 x 45 mm U kunt dit formulier, met een originele pasfoto van 35 x 45 mm, opsturen naar: Ledenadministratie T.C.Topspin / MBSOV, Saturnus 3 1785DX Den Helder. info@topspin-mbsov.nl Voor verdere verenigingsinformatie verwijzen wij u graag naar www.topspin-mbsov.nl

Gelieve de pasfoto niet met een paperclip of nietje te bevestigen.


T.C.TOPSPIN/MBSOV PARKREGLEMENT 1. Bij het verlaten van de baan dient er te worden geveegd (bij droogte ook gesproeid) en eventuele lege flesjes, zakjes, te worden verwijderd 2. De tennisser dient gekleed te gaan in tennis / sportkleding. 3. Binnen de omrastering op ons park mogen geen rijwielen of anders soortgelijke vervoermiddelen geplaatst worden. 4. Rijwielen dienen in de daarvoor bestemde fietsenrek geplaatst te worden en niet binnen de afrastering van het park. Motorrijtuigen in de vakken voor ons park en niet voor de ingang. 5. Ouders/verzorgers dienen toezicht te houden op hun – en andere kinderen. Men draagt er gezamenlijk zorg voor dat deze kinderen geen overlast noch enige schade aan ons park kunnen veroorzaken. 6. Alleen spelers – welke hebben afgehangen – mogen binnen de afrastering op onze tennisbanen komen, of de daartoe bevoegde personen. 7. Men is verplicht in alle gevallen van beschadiging van banen, netpalen, netten, gereedschappen, meubilair of andere eigendommen van de vereniging of gemeente, terstond het bestuur over deze schade te informeren. 8. Honden op ons park dienen aangelijnd te zijn. 9. De vereniging neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor de eventueel ontvreemde en of verloren geraakte eigendommen van personen op ons park. 10.Tennislessen geschieden door een aangewezen tennisleraar op ons park. 11.Men dient zich op ons park te gedragen, het is verboden:  geheel of gedeeltelijk ontkleed te gaan;  met een bal buiten onze banen te spelen;  door de beplanting te lopen;  de muren en hekwerk te beklimmen;  bij overdadig natte banen deze te betreden;  de banen of bijbehorend terrein te verontreinigen.


T.C. TOPSPIN / MBSOV BAANREGLEMENT 1.

Bij het baan-afhangsysteem wordt gebruik gemaakt van de KNLTB-bondspas. Het afhangsysteem hangt in de kantine en indien de kantine gesloten is hangt er een afhangbord onder het balkon. Het afhangsysteem vraagt om een volledige opvolging van het reglement door alle leden. Afwijkingen worden niet toegestaan. Uitleg hangt naast het afhangbord.

2.

Bij het dubbelspel dienen er vier passen en bij het enkelspel dienen er twee passen te worden door heen geschoven.

3.

Zonder bondspas heeft men geen toegang tot de banen.

4.

De maximale duur van een baanreservering voor een enkel- of dubbelspel is drie kwartier.

5.

Het bestuur kan besluiten op drukke dagen/avonden geen enkelspel toe te staan.

6.

Indien men na een speelperiode door anderen wordt afgehangen, is men verplicht zichzelf een wachttijd op te leggen. U kunt alleen meteen spelen op een andere baan die vrij en nog niet afgehangen is.

7.

Het reserveren van één speelperiode kan alleen geschieden als men op het park aanwezig is en blijft.

8.

De banen mogen alleen betreden worden met goedgekeurd tennisschoeisel bestemd voor gravelbanen.

9.

Het is op de baan niet toegestaan om tijdens een wedstrijd kleding te dragen voorzien van reclameopdruk, welke niet aan de normen voldoen die door de KNLTB worden voorgeschreven.

10.

Het bestuur kan de banen voor speciale gelegenheden of doeleinden reserveren.

11.

Tijdens de competitie, kampioenschappen of toernooien is het mogelijk dat er géén vrije banen zijn.


Baanhuur bij T.C.Topspin/MBSOV 1:

Ieder lid van TC.Topspin mag max. 2x per seizoen een introducé op ons tenniscomplex introduceren.

2:

Men mag dan 1 x 45 min. – volgens ons afhangsysteem – spelen.

3:

Het lid dient zich VOORAF met naam en de naam van de introducé(es) bij de bar in te laten schrijven en tevens de kosten voldoen aan de aanwezige barmedewerker. Deze zal de introducépas door ons afhangsysteem halen.

4:

Het lid dient erop toe te zien dat de introducé het juiste schoeisel draagt.

5:

Kosten voor het spelen als lid met een introducé bedragen € 5,00

6:

Bij dubbelspel dient men € 7,00 te betalen (totaal) maar er moet minimaal 1 Topspinlid meespelen.

7:

Voor het verhuren van banen aan NIET leden zal de prijs van € 15,00 in rekening worden gebracht en hebben de niet leden ook recht om 45 minuten te spelen.

8:

Het bedrag dient men VOORAF aan de dan aanwezige barmedewerker te voldoen. Deze zal de introducé-passen door ons afhangsysteem halen.

9:

Indien het s’avonds druk is bezet met eigen leden die zitten te wachten om te mogen spelen, mag er NIET met een introducé worden getennist.


AANMELDINGSFORMULIER SENIOREN Hierbij geef ik mij op als lid van T.C. “TOPSPIN / MBSOV”, een afdeling van de MBSOV. Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals vermeld in het Huishoudelijk Reglement. (Gelieve de gevraagde informatie in blokletters in te vullen)

Voornaam:_____________________

Achternaam + Voorletter:___________________

Postcode:______________________

Adres:__________________________________

Woonplaats:____________________

Geboortedatum:____/____/________Man/Vrouw*

Telefoonnummer Vast/Mobiel:_______________________________________________ KNLTB nummer:_____________________ (indien bekend, nummer is niet vereniging gebonden

Speelsterkte: E___ /D___ Beginner/Reeds eerder getennist*

Emailadres:____________________________________________________ *Doorhalen wat niet van toepassing is.

AANVRAAG LIDMAATSCHAP VAN DE MBSOV U dient als gezin lid te zijn of te worden van de MBSOV ad € 24,- per jaar, waarbij inwonende kinderen van 21 jaar en ouder gerekend worden als lid.     

Bent u al lid van de MBSOV? Werkzaam bij Defensie .......... ? Welk bedrijf? Peoplesoft (“V”) nummer: Bankrekeningnummer (IBAN):

Ja / Nee * Ja / Nee * ______________________________ ______________________________ ______________________________

U gaat hierbij akkoord dat de contributie voor de MBSOV via een incasso rond de maand april automatisch wordt afgeschreven Datum: ____/____/______Handtekening: _____________________________ Contributie: Bij inschrijving dient de contributie ineens te worden voldaan, op IBAN rekeningnummer NL 08 ABNA 0587550465 t.n.v. penningmeester T.C.Topspin onder vermelding: contributie van ……..(naam) De contributie dient ieder jaar voor 1 maart te zijn voldaan. Bij niet voldoen van de contributie zijn wij genoodzaakt deze vordering uit handen te geven aan een gerechtelijk deurwaarder. De meerkosten zijn dan voor uw rekening. Opzegging: Indien u niet vóór 1 december schriftelijk opzegt bij de ledenadministratie. loopt uw lidmaatschap automatisch door naar het volgend jaar. Originele De opzegging kan ook via E-mail, info@topspin-mbsov.nl

Datum:____/____/_______

Handtekening:___________________________________

U kunt dit formulier, met een originele pasfoto van 35 x 45 mm, opsturen naar: Ledenadministratie T.C.Topspin / MBSOV, Saturnus 3 1785DX Den Helder. info@topspin-mbsov.nl

Pasfoto 35 x 45 mm Gelieve de pasfoto niet met een paperclip of nietje te bevestigen.

Voor verdere verenigingsinformatie verwijzen wij u graag naar de website www.topspin-mbsov.nlDE DIVERSE ONDERAFDELINGEN VAN DE MBSOV ZIJN; SPORT BADMINTON BILJARTCLUB BOOGSCHIETEN BRIDGEN DANSEN FITNESS SPORT TAFELTENNIS TENNIS TRIMMEN VOLLEYBAL WATERSPORT ONTSPANNING AUTO HOBBY CLUB DIGITAAL IN BEELD ELECTRONICA HOBBY CLUB TONEEL

CONTACT ADRES HOOFDGRACHT 1 1781 AA DEN HELDER 0223-657440 KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE WWW.MBSOV.NLVERZEKERINGEN