UNICUS pavilions by Woodstoxx

Page 1

01


Unicus - pavilions

02


Oogstrelend, duurzaam en veelzijdig. Unicus combineert tijdloze architectuur met de bijzondere troeven van hout voor unieke bijgebouwen en hoogstaande paviljoenen.

03


Konstant Decleir, Robbert Desmet, GrĂŠgory Minne

Unicus verenigt het graag. Ervaring in hout, ontwerp en techniek.

Ervaring in hout, ontwerp en techniek. Unicus verenigt het allemaal. Ons merk is gegroeid uit een unieke samenwerking tussen Woodstoxx en Decleir Houtconstructies. De drie kameraden Robbert Desmet, GrĂŠgory Minne en Konstant Decleir zijn namelijk samen in dit avontuur gestapt. Woodstoxx is Belgisch specialist in houten vloeren en gevel- en wandbekleding. Decleir is toonaangevend in houtskeletbouw. Onze passie voor hout, liefde voor kwaliteit en een zwak voor vormgeving is wat ons samenbrengt.

Unicus - pavilions

04


Architectuur als een esthetisch onderdeel van de omgeving. Extra leefruimte, een knappe poolhouse, een gezellige bar, wellness in het groen of een uitbreiding van je kantoorruimte? Alles kan. Designers kneden je Unicuspaviljoen tot een uniek ontwerp dat helemaal aansluit bij je wensen. Elk Unicus-project is een ontwerp op maat. Ervaren designers en projectleiders begeleiden je tijdens het hele proces. Van ontwerp tot bouw en domotica. Jij geniet van een zorgeloze opbouw van je paviljoen.

05


Veelzijdig hout voor verrassende architectuur.

Hout leeft, hout inspireert. Het authentieke en natuurlijke karakter is de reden waarom we verliefd zijn op hout. En waarom we ervan overtuigd zijn dat dit het bouwmateriaal van de toekomst is. ZĂŠker voor verrassende architectuur. We hebben er dan ook onze expertise van gemaakt. Unicus staat voor strakke vormen en veelzijdige leefvolumes met een duurzaam karakter.

Unicus - pavilions

06


Elk ontwerp is anders. Elk gebouw is anders. Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat onze aanpak verschilt. Bij Unicus kiezen we steeds de beste technieken voor jouw specifieke wensen en ontwerp. Houtskeletbouw, massieve houtbouw met kruislaaghout (CLT) of fibreboard? Of een combinatie? We selecteren de meest efficiĂŤnte bouwmethodes.

Natuurlijk ontwerpt en bouwt Unicus unieke paviljoenen. Maar de ambitie reikt verder. We zijn ervan overtuigd dat hybride bouwsystemen met hout de toekomst vormen voor residentiĂŤle projecten en zelfs hoogbouw. Zo wordt hoogstaande architectuur ook duurzaam en allesomvattend. We zijn er alvast klaar voor.

07


Unicus - pavilions

08


Unicus #01 »

Spencer Hedendaagse architectuur: Spencer combineert volumes en materialen tot een ideale buitenruimte op maat. Je hebt meteen oneindig veel mogelijkheden binnen handbereik.

“De eindeloze variaties

zorgen voor een ongekende veelzijdigheid.” Simon Mailliard - designer bij Unicus

09


Houtbouw in een strakke uitvoering. Met Spencer kies je voor een modern en tijdloos ontwerp. Volgens jouw wensen wordt je houtbouw afgewerkt met elementen in glas, aluminium of zelfs een realistische betonlook. Zo geniet je van een open zicht op je tuin of omgeving in een functionele ontspanningsruimte, vier seizoenen lang. Spencer maakt gebruik van strakke lijnen en fijne randprofielen voor een optimale harmonie met de omgeving.

Unicus - pavilions

10


Waarom Spencer zo uniek is? Omdat het ontwerp eindeloze variaties mogelijk maakt volgens hetzelfde architecturale thema. Van materiaal tot indeling. Van oppervlakte tot afwerking. Spencer leent zich zowel voor poolhouses, ontspanningsruimtes als bedrijfsuitbreidingen. Ervaren designers ontwerpen een model op je maat.

11


Unicus - pavilions

12


Unicus #02 »

Skye Skye is een houten bijgebouw met een unieke architecturale uitstraling. Dankzij een combinatie van bouwelementen krijg je alle ruimte die je nodig hebt. Veelzijdige ontwerpen onder een vernieuwend dak: Skye giet het traditionele zadeldak in een verrassende uitvoering.

“Skye is een kameleon. Hij

past zich aan elke omgeving en functie aan.” Björn De Vos - Maister - ontwerper Skye en Spencer

13


Functionele duizendpoot. Van het verrassende dakontwerp tot de vernieuwende lijnen – al dan niet met glazen gevel: je profiteert van een veelzijdig gebouw met uiteenlopende volumes. Het uitgekiende design van Skye combineert esthetiek en functionaliteit. Uiteraard kies je zelf de materialen voor de afwerking van je gebouw. Onze houtbouwexperten en ontwerpers begeleiden je van eerste idee tot afgewerkt paviljoen.

Unicus - pavilions

14


Van buitenkantoor tot poolhouse. Unicus koppelt architectuur aan functionaliteit. Het maakt van Skye een kameleon. Dankzij variaties op maat sluit het ontwerp perfect aan bij je woonomgeving en past het bijgebouw zich volledig aan jouw noden aan. Van buitenkantoor tot poolhouse. Van zomerbar tot fitnessruimte.

15


Concept— varianten Onze basisontwerpen Skye en Spencer zijn modulair opgebouwd. En dat biedt ontelbare mogelijkheden, want de verschillende modules kunnen volledig volgens de wensen van de klant aan elkaar gepuzzeld worden. Laat dus gerust je fantasie de vrije loop. Onze designers mixen en matchen met plezier zoals jij het wil. Alles is mogelijk en flexibiliteit gaat voorop.

Hetzelfde geldt voor de afwerking. Spencer in glas en aluminium? Of Skye met een glazen gevel? Geen probleem. De modulaire opbouw en verschillende afwerkingsmaterialen resulteren in een ongeziene veelzijdigheid. En dat betekent bovendien dat de mogelijkheden verder reiken dan Skye en Spencer alleen. Heb je een eigen ontwerp voor ogen? We zitten graag samen met jou aan tafel om de verschillende opties te bespreken.

Unicus - pavilions

16


17


Vakantie — gevoel in een pure setting. Architecte Elise Kerckhof van 2.12 Architecten creëerde twee vakantiewoningen in Oostduinkerke volgens het Unicus-concept. “Eenvoudige, gezellige huisjes waar je echt thuis komt en je vakantie spontaan start”, schetst Kerckhof.

De vrouwelijke touch. “Vakantie kan wellicht wel een vrouwelijke touch gebruiken?” Kerckhof glimlacht. “Alle praktische zaken verpakken in een aangenaam, huiselijke jasje is misschien wel typisch vrouwelijk, dat klopt. Precies daar lag dan ook mijn focus.”

De huisjes kwamen in een bestaande verkaveling in de

Unicus kiest resoluut voor gebouwen in hout. Een

duinen, met geldende voorschriften dus. Binnen dat

statement waar de architecte wel achter staat. “Zelf

afgebakend kader ging Elise aan de slag. Ze liet zich leiden

werk ik graag met hout. Enerzijds is het een circulair

door wat ze zelf belangrijk vindt. “Ik ga zelf vaak op reis in

materiaal, dat perfect kan hergebruikt worden. Anderzijds

een vakantiehuisje. De positieve en negatieve ervaringen

is het flexibel. Het wordt prefab voorbereid, maar

kwamen hier goed van pas. Het zijn huisjes geworden

je kan op de site eenvoudig nog zaken aanpassen.

waar ik zelf met veel plezier eens op reis zou komen.”

Dat maakt hout een dankbaar bouwmateriaal.”

Unicus - pavilions

18


Elise Kerckhof - 2.12 Architecten

19


Unicus - pavilions

20


De Unicus Signatuur “The details are not the details. They make the design.� Charles Eames

Dat is bij Unicus niet anders. Elk paviljoen wordt tot in de puntjes afgewerkt. Fijne dakboorden en minimalistische vensters of vouwramen vormen daarbij onze stokpaardjes. Alsook de houten raamprofielen die we zelf produceren en onze eigen gepatenteerde gevelbekleding - het Unicusprofiel.

Mag het nog meer zijn? Een aantal extra opties kunnen de ervaring naar een nog hoger niveau tillen. Zo ontworpen we bijvoorbeeld de Unicus fireplace. Eventueel met barbecue, voor wie food en gezelligheid graag onder eenzelfde noemer plaatst.

21


Unicus - pavilions

22


23


+32 56 51 79 60 info@unicus.be

Toonzaal Menen Hogeweg 245 8930 Menen, BelgiĂŤ

Toonzaal Gent Kortrijksesteenweg 1157 9051 Sint-Denijs-Westrem, BelgiĂŤ

Paviljoenen horen thuis in de natuur. Onze brochure werd gedrukt op Olin Natural White. Dit papier wordt geproduceerd met behulp van FSC gecertificeerde pulp. Deze pulp is afkomstig uit verantwoorde bossen die beheerd worden volgens de richtlijnen van het Forest Stewardship Council (FSC). Op deze manier dragen we ons steentje bij. Concept & Layout by Maister.be

Unicus - pavilions

24