Issuu on Google+


STUDIO PROJECT

Cyclo-ffice

Ps Ai Pr

MAX


High and enclosed typical offices are a major issue causing people to become unhealthy which lead to illness like diabetes , high blood pressure and heart problem due to being inactive , consuming irregular and uncontrolled diet.

Cyclo - ffice is a unique multi storey office

bridge connecting 5th storey carpark of Keppel tower , 5th storey of 100am shopping mall and 3rd storey of HDB near tanjong pagar mrt station. These 3 points mark the daily routine of a working lifestyle. “Working, Eating and Living.” It benefit not only working adult but also the residents staying there and shoppers in 100am shopping mall.

Cyclo - ffice

CARLTON

RICE

GAR NG PA

GAR PLAZA TANJONG PAPORE POOLS SHITA SINGA CHEF YAMA HDB A ND SH OP HO USES

GOPENG

ST

TANJO

RESIDENTS

OASIA

RD

NTUC FAIRP

CITY

100AM SH

AI RATTANA TH

LL

OPPING MA

SHOPPERS

OFFICERS

ENGGOR ST

KEPPEL OFFICE TOWER G RD HOE CHIAN

LIM TECK

LIVING OFFICE

KIM RD

SHOPPING

P R O C E S S

1


2


PARTY DECK VIEWING DECK

CANTEEN KOPITIAM FOOD COURT

MEETING SPACE RESTING SPOT

WORK SPACE RESTING SPOT EXERCISING BRIDGE


PLAN

1

2

3

4

5

6


ELEVATION 1

6

2

7

3

8

4

9

5

10

WATERFOUNTAIN SELF-PEDALLING ELEVATOR CANTEEN MEETING SPACE LOBBY INDIVIDUAL WORKSPACE STREAM OF WATER


STUDIO PROJECT

Cavevex

Ps Ai Pr

MAX


Front

Cavevex is a unique bridge located in Singapore's Pulau Ubin island that connects the kampung to the middle of the lake. The lake is a popular destination in pulau bin. Tourist and locals will love to visit the lake. Cavevex is a large bridge that provides visitors such as hikers or cyclist a place to rest while enjoying the view of the surrounding area. Moving through the bridge visitors will feel peaceful and calm. When crossing the bridge, visitors can choose one of the two paths available, one with a shelter that visitors can cross when there is rain and yet still are able to enjoy the view of the area during rainy days by looking through the glass of the bridge, the other which provides a clear open air view of the surroundings. The form of the glass is wavy. Hence, when looking through, it creates an interesting picture of the colours of nature. Cavevex also strategically located to provide a great spot for visitors who are interested in bird spotting or who are hoping to catch a glimpse of the elusive otters native to the area.

Top

How is Cavevex created? The noose can be used as - A column - Handrail to prevent people from falling. - Ladder for people to climb so that they are able to get into second Storey of the bridge. Concave It forms a shape of a roof or a shelter. Convex It forms a bowl shape. The sides prevent people from falling off the bridge. Flat Visitors can travel through easier.

Cavevex


Choose 10 frames from video. Printed and trace on paper. Consolidated it onto a mahjong paper

1

Create a video through verb (Blinking and Sneezing)

2

P R O C E S S

Create a model to show interpretation

3 Create a consolidate projection device to show a consolidate projection of the 10 picture

Built a marble machine that interpret blinking and sneezing as a group

5

4


STUDIO PROJECT

True Colour

Ps Ai Pr

MAX


True Colour

True Colour is located in between “313” shopping mall and the new “Orchard Central” extension. The structure designed to display the bicycles is a unique structure made from mostly black, white and transparent acrylic plastic, depicting that of roads and specially selected to be in strong contrast with the variety of bright colorful bicycles available on display, making the bicycles stand out more when displayed.

Furthermore, Brompton’s latest product is their new range of foldable bicycle; this is further emphasized with the folding and collapsing design of the structure. The structure is made up of two interlocking joints, building the core frame of the structure, then joining the column and wall, the joints, walls and columns are joint in such a where whereby the bicycles are displayed in crossed shaped boxes in various different heights surrounding the interior of the structure. The interior of the structure also features benches for people to rest in as well as information about the bicycle and is even spacious enough for customers to test the bikes inside the structure. Users cannot cross the boundary of the location or the bike will alarm. Thus, there is no worries about theft. Cycling is widely regarded as a very effective and efficient mode of transportation.It is a sport that makes you feel happy, relax and fit. When cycling on a bike it is a unique feeling that gives us freedom wherever we are or wherever we are going. By using this concept, True Colour have 2 pathway that gives the people the freedom to choose their own path.


P R O C E S S

Built 2 joints

Make models to show how it can interlock

Duplicate the 2 joints and create walls, beam and column

Interlocking system

1

2

3

Design a display for branding that have been given (Brompton)

Bench

Column


STUDIO PROJECT

REMAP

Ps


Legend Coloured and underlined annotation means changes have been done

Shelve

More cabinet

SECTION

Drawer that can turn into a table

ELEVATION SIDE

FRIDGE

SHELF TO PUT PLATES AIR VENTILATION

BASIN

PACKAGING FOOD AREA

CHOPPING BOARD

CHICKEN DISPLAY


Solutions:

Cabinet that is used to put plates in an orderly and vertical manner. This will help the vendor to easily get the plates. This cabinet is also able to turn into a table. One of the drawer can be pulled out to form a table

Fridge

Stove Display Shelve

The sink is next to the stove and chopping area. Whenever the cooker hands is dirty he can wash his hands immediately.

Shelves

PLAN VIEW

In the olden days chicken rice is sold in a booth

Booth Sign board Shelvs

More cabinet

Exterior cabinet

Foldable chair

ELEVATION FRONT

REMAP

Seng Bee Chicken Rice Store

Blk 724 ave 6 #01-31 Problem Identified

Cooker Cashier Customer 1 Customer 2

1)In the interior of the shop, it looks very squeezy and suffocating due to the shelves for putting plates. Besides that, 2)The interior of it looks metallic which doesn’t signify a store selling chicken rice. 3)The plates are stack high up making the seller having difficulty in getting the plates. 4)During their break time or less busy time they will walk out of the store and sit down. Whenever there is a customer, they have to walk into the store and serve them. Making them very tired. After redesigning the layout, Seng Bee Chicken rice store becomes more spacious and functional for it’s staff. There are also space in the store for their staff to rest and have their breaktime while looking after their store. The materials used also helps to bring back the atmosphere of a traditional chicken rice store .


STUDIO PROJECT

PRIVACULENT

PRIVACULENT P R O C E S S

Identify a shopping mall Map the place where shoppers usually walk on Identify the spot where shoppers doesn’t walk on

Create transitional spaces on the spot that have been identified

Privaculent is located in the atrium of

NEX shopping mall, Serangoon. Shoppers are able to take a rest or wait for their friends in this transitional space. As they are resting shoppers are able to enjoy the movement of people walking by lying down, looking onto the curve ceiling. Shoppers moving by will be reflected onto concave and convex mirror that creates an interesting motion. Besides that, the window is made up of translucent glass giving sense of privacy but at the same time shoppers able to see the movement of people walking by. It is design in different sizes as the art of motion is captured into the different size.

EXISTING SITE

PRIVACULENT


TRACING


MODEL MAKING

ROCKECHINE Sketch a flying machine with our own creativity. Example given was the “ House Moving Castle�

Hunt for spoiled or unwanted electrical component

Buit a model by using spare and scrap electrical components. No glue or gum were use in the process of making. Instead, screws are use as joints to hold the structure together and even tools such as a saw and drill are use to help create the model.


PROCESS OF MAKING

P R O C E S S

SPOILT/UNWANTED ELECTRONIC COMPONENT


MODEL MAKING

P R O C E S S

LOST TAIJI

SLIDE AND SPIN

RESCUING

CLIMBING

MURDER


ROKETIVITY

Identify spaces in flying machine

Include activity into the interesting spaces Photoshop our friends into those interesting spaces that are identified.

DANCE

HIDE N SEEK

RESTING IN CABIN HOLE


Light Design

SPINE


The Spine is a versatile and unique lamp inspired

by the form of a human's spine and the colour changing abilities of a chameleon. The Spine is an interactive lamp suitable for all age groups with its unique features such as being able to change colours to suit the current mood and atmosphere desired by its user as well as detach and re-attach itself to play games such as Jenga. While having these unique features, the lamp is also suitable to be used as a simple table lamp or side lamp, with its ability to also display bright and warm colours for more practical uses.

Concept 1) Collapsible 2) Layering 3) Interlocking

DImension 210 x 210 x 350 mm

Process

v

Spine


Front

Side

Plan

1:1 scale model

Mock up

Function

Materials

1) Is able to stack up by interlocking instead of using glue.

1) 10 pieces of wood (210x210) 2) Vinyl (2m) 3) 36 mini pieces of transparent colored acrylic 4) 2 led warm light

2) Able to change colour of acrylic to suit the mood of the user 3) Collapsible

Tools

1) Penknife 2) Acrylic cutter

Joints


Light Design

Chairish

Ps

MAX


INTERNSHIP

Commercial Design

Ps

MAX


CURVE DISPLAY BOOK SHELVE LIBRARY


MEETING ROOM

UTILITIES ROOM


INDIVIDUAL WORKSPACE

RENOVATION FOR

OFFICE


FRONT COUNTER TV CABINET AB VOLVO CAR COMPANY


SALON


INTERNSHIP

Residential Design

Ps

MAX


WONG XIU LING

wongxiuling@outlook.com +65 82858587


Wong xiu ling