Page 1

Foto: Jori - 12e jaargang - Nummer 23- Voorjaar 2012 - Prijs: e 2,45

WONENWONEN.NL

Win fantastische prijzen! Lees meer op pagina 16

No

23

In dit nummer:

Inrichten • Bedgeheimen • Vloeren • Verbouwen • Beveiliging • Keukens Haarden • Baden & Douchen • Designmeubelen • Beeld & Geluid • Tuintrends


Voorwoord

Het leven is een feest! Een gevallen kabinet, kredietcrisis, bezuinigingen... Afgaande op het nieuws, zou je haast de deur niet meer uit gaan. Dat hoeft ook helemaal niet. Als je ergens niet op moet bezuinigen is het je eigen, vertrouwde omgeving. Stop daarom met zwartkijken, breng kleur in je woning en geniet! Dat is wat wij hebben gedaan. Tijdens het samenstellen van deze uitgave hebben we weer volop genoten. De leukste woonnieuwtjes hebben we voor je verzameld in deze woonkrant. Zoals altijd hebben we weer een aantal fantastische woonprijzen voor je klaarstaan. Op pagina 16 lees je er alles over. Daarnaast laten we dagelijks mooie, leuke en opvallende trends zien op onze website. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren. Het leven is een feest!

Designmeubelen LEOLUX Horatio

Met Horatio biedt Leolux een zeer compleet programma met banken en aanbouwelementen, waarmee zowel compacte, als meer dan riante maatvoeringen mogelijk worden. Draaibare rugsteunen veranderen de bank in een chaise longue. De kostbare uitwerking met aluminium zichtdelen geven het ontwerp een onvergetelijk uiterlijk. Het hoge comfort zorgt voor een heel hoogwaardige zitbeleving, die nog eens vergroot wordt doordat de rugsteun tot bovenop de arm gedraaid kan worden.

Veel lees- en surfplezier.

LABEL Mali

Bij Label wordt naast de vormgeving de nadruk gelegd op het zitcomfort. Een Label stoel moet volgens ontwerper en eigenaar Gerard van den Berg “altijd lekker zitten”. Een goed voorbeeld is de eetkamerstoel Mali. De zachte zitting en rug geven optimaal comfort wat een uitkomst is voor lekker lang tafelen. Om deze reden is de stoel ook verkrijgbaar in een rolvoet uitvoering.

Uitgever

VIJF STERREN... Wat je in huis haalt, moet goed zijn. Daarom is ouderwetse service en vakkennis zo belangrijk. WonenWonen.nl heeft een selectie gemaakt van de beste vakspecialisten van Nederland. Als je zeker wilt weten dat je goed geholpen wordt, let dan op het 5 sterren specialistenlogo.  

Colofon WonenWonen.nl BV

Tel. 0162 - 38 77 77, Fax 0162 - 32 34 69 info@wonenwonen.nl, www.wonenwonen.nl Directie : Janno Verkooijen Binnendienst : Rob Claesen Claudia van der Schans Ilse Klop Paul van de Donk Grafische vormgeving & webdesign : FMG reclame BV Oplage : 370.000 exemplaren Distributie : Alfa verspreiding Redactiesecretariaat : Postbus 173, 5100 AD Dongen redactie@wonenwonen.nl Foto voorpagina : Jori

BERT PLANTAGIE Jigsaw

Voor de liefhebbers van moderne meubels heeft Roderick Vos de strakke bank Jigsaw ontworpen. De Jigsaw dankt zijn naam aan de bijzondere detaillering: het zitkussen loopt over in de armleuningen als een puzzelstuk (Jigsaw). De bijpassende fauteuils zijn, door de iets achterover hellende armleuningen, zo mogelijk nóg spannender qua design. Jigsaw is leverbaar in stof of leder.

MONTIS Gino

Het uitgangspunt van de bank was een comfortabel en uitnodigend element te creëren, dat de gebruiker naar eigen wens kan personaliseren. Door het binnen/buiten contrast van de “Gino“ is het mogelijk te spelen met een mix van verschillende materialen

en kleurcombinaties. Dankzij de fraaie uitstekende vorm van zijn achterwerk, leent “Gino” zich goed om vrij in de ruimte geplaatst te worden. “Gino”: tijdloos design met een lekker kontje, uitnodigend, casual met charme, individueel met Italian flair.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van zetfouten die - ondanks alle voorzorgen - in deze uitgave zouden voorkomen. Ook draagt de uitgever geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van redactie verstrekt door derden. Privacy Reglement Door het insturen van ons online antwoordformulier geeft u tevens aan dat u accoord gaat met ons privacy reglement. Voor meer informatie over dit reglement surft u naar: www.wonenwonen.nl

Keurmerk mkbOK

WonenWonen.nl mag sinds 2008 het officiële mkbOK Keurmerk voeren. Dit keurmerk staat voor eerlijk en betrouwbaar zaken doen. Meer informatie vindt u op www.mkbok.nl

WonenWonen 2 Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


Designmeubelen

Fatboy

Buggle-Up

Arco Leaf

Een kleine tafel met vele opties, die vergroot kan worden door een lichtgewicht inlegblad dat op handige wijze onder de tafel opgeborgen kan worden. Leaf is geschikt voor kleinere leefruimtes, maar ook voor restaurants en café’s.

Rolf Benz Freistil 183

Het bankenprogramma freistil 183 bestaat uit drie, vier, vijf, zes of zelfs meer banken in één. De losse zittingen kunnen naar wens gedraaid of los op de grond geplaatst worden. Het bankenprogramma werd speciaal voor Alexander, Daria, Klara en Ella geheel nieuw en zeer bont bekleed. De vrolijke modulariteit van freistil 183 zorgt voor een gezellige chaos met stijl. Alle Freistil meubelen zijn verkrijg-

baar in een fijne leer- en stoffencollectie die onder andere samen met de Duitse Hitex fabrikant Rohleder werd ontwikkeld. Creatieven kunnen kiezen uit 130 verschillende stofontwerpen en hun temperament expressie geven met coole uni’s, romantische bloemmotieven of Italiaans geïnspireerde meubelstoffen.

Neem je positie in, klaar voor de start, hou vast, en geniet! De Buggle-Up van Fatboy is vernieuwd. Het nieuwe ontwerp heeft verstelbare riemen, waardoor hij op simpele wijze de door jou gewenste positie inneemt. De Buggle-up is eigenlijk al een held, precies zoals hij is. Dus waarom zou je hem veranderen als hij gewoon werkt? Nou, de verandering die Fatboy heeft bedacht, doet je wellicht nog versteld staan... eh, zitten. Ze hebben namelijk de riemen aan de zijkant verstelbaar gemaakt, waardoor het mogelijk is om de Buggle-up in meerdere aangename posities te manoeuvreren. Hoe functioneel verleidelijk kun je het maken!

Designonstock.com Vico

Als er één fauteuil is die je meteen omarmt als je erin gaat zitten en die ondanks haar duidelijke vormgeving toch werkelijk in elk interieur past, is het wel model Vico van Designonstock.com. Vico combineert een ranke belijning met opvallend zitcomfort. Bij het ontwerp van de poef heeft Gijs Papavoine de detaillering perfect door laten lopen. Het resultaat is een luchtige zitcombinatie die zijn plaats in de woonkamer verdient door haar subtiele uiterlijk. Mooi in stof én in leer.

Pastoe Boxes

Dit nieuwe ontwerp van Studio Pastoe is een kastensysteem dat bestaat uit losse, open elementen in verschillende afmetingen. Doordat de zijdes, het bovenblad en de bodem met elkaar verlijmd zijn, blijven de verbindingen verborgen. Er kan gespeeld worden met het beeld door de terug liggende separatie en het achterpaneel een andere kleur te geven dan de romp. De elementen bieden opbergruimte voor boeken, apparatuur of accessoires.

Gelderland 7670 Yves

Designduo Scholten & Baijings ontwierp een royale, comfortabele bank met een tijdloos karakter. De hoge rugleuning en de ranke poten geven de bank een charmant en minimalistisch uiterlijk. De bekleding zit er

nonchalant omheen gevouwen. De zitkussens geven een ultiem comfort dankzij een uitgekiende mix van materialen, waaronder koudschuim staafjes en eendenveren. Verkrijgbaar als 2,5- en 3-zitsbank.

Zeitraum Twist Stone Twist Stone doet met zijn opvallende uiterlijk denken aan een koffietafel in de vorm van een hunebed. De ongebruikelijke vormgeving van het blad zorgt er voor dat je je één voelt met de natuur. Je zou haast geloven dat de tafel omgeven is door water, waardoor de huidige vorm is gecreëerd.

WonenWonen

4

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


Kombifire

Gas en hout in één haard

Vloeren bolefloor

Hardhouten vloeren

Kiezen tussen hout of gas. Veel mensen worstelen met de vraag welke haard het beste bij hen past. De crux is dat voor beide sfeermakers wat te zeggen is. Gelukkig hoeft die keuze niet langer gemaakt te worden. KombiFire is de enige sfeerhaard op gas én hout en laat de positieve aspecten van beide vuren excelleren in één uniek gepatenteerd wisselsysteem. Gas- en houtvuur branden volledig gescheiden van elkaar, waardoor stoken gegarandeerd veilig is. U bepaalt zelf wanneer er op gas of hout wordt gestookt en creëert daarmee een geschikt haardvuur voor ieder moment.

TULP

Barrel 06

De Barrel valt op door zijn XL-formaat en vorm die direct doet denken aan een groot olievat. Het product is functioneel en tijdloos van ontwerp. Te gebruiken als barbecue op 4 hoogtestanden en als vuurkorf. Omdat hij is voorzien van praktische wielen is verplaatsen geen probleem. De Barrel is leverbaar in de kleuren oranje, zwart of grijs.

dru app

3D haard in je eigen interieur

Het Nederlandse Bolefloor introduceerde onlangs als eerste ter wereld hardhouten vloeren waarvan de planken de natuurlijke kromming van de boom volgen. Met de nieuwe, duurzame technologie worden niet alleen meer planken per boom gemaakt; er ontstaan ook unieke vloeren met een stijlvol lijnenspel. Een prachtig voorbeeld van hoe slimme innovaties zorgen voor bijzonder interieurdesign. Waar conventionele vloeren van rechte planken maar een beperkt deel van elke boom gebruiken, benut Bolefloor zo’n 20 procent meer, waardoor minder restafval wordt verspild. Elke vloer gemaakt met de innovatieve technologie van het snel groeiende Nederlandse designbedrijf is zo uniek als elke afzonderlijke boom.

Gietvloeren

Veelzijdig en sfeerbepalend Eind jaren ’90 zijn architecten de aanstichters geweest van een esthetische ontwikkeling in geschiedenis van de gietvloer. Voorheen gebruikt om ondervloeren chemisch resistent en vloeistofdicht te maken, de naad-

loze uitstraling bleef echter de interieurdesigners niet onopgemerkt. De verandering van het basismateriaal epoxy naar polyurethaan heeft er voor gezorgd dat de functionele eigenschappen werden gecombineerd. Het aanbrengen van een gietvloer is zeer specialistisch. Houd rekening in uw planning met een volledige week. De gietvloer kan in principe op iedere grond worden aangebracht, zowel bestaande als nieuwe ondervloeren. Sommige ondergronden vergen echter wel enige voorbewerking. Gietvloeren zijn geliefd in strakke interieurstijlen. Door de veelzijdigheid van het product bepaalt u echter zelf de sfeer. Zo komt de gietvloer steeds meer voor in woonboerderijen, landelijke woningen of landelijke interieurstijlen. Een gietvloer oogt rustig, zonder enig overtreffende trap past de gietvloer zich aan op ieder interieur.

heuga tapijttegels Karpetten Designer

Speciaal voor haar karpettencollectie introduceert Heuga de Karpetten Designer, een volledig nieuw ontwerpprogramma. Met dit programma kun je heel eenvoudig je eigen karpet samenstellen en deze precies afstemmen op jouw persoonlijke smaak en interieur. De karpettencollectie van Heuga bestaat uit 3 basisdesigns: Chequer, Uni en Zones. Met de Karpetten Designer maak je eerst een keuze uit een van deze 3 basisontwerpen. Vervolgens kies je je kleuren, die je binnen het ontwerp heel gemakkelijk kunt wisselen zodat je snel kunt zien welke kleurencombinatie jouw favoriet is. Pas daarna eventueel de kleur van de wand aan en je eigen karpetontwerp is

klaar! Je kunt je ontwerp opslaan, afdrukken en zelfs direct linken aan je eigen Facebookpagina zodat je het kunt delen met je vrienden.

quick•step® Eligna Een haard kan heel mooi zijn in de showroom of folder, maar staat die wel in het eigen interieur? Met de unieke DRU 3D visualiser kan iedereen vooraf proberen welke DRU haard het meest geschikt is. Je projecteert de verschillende haarden virtueel in je eigen kamer en kan vanuit elke hoek bekijken wat het effect is. Om de app te gebruiken, volg je gewoon de stappen in het app-menu: bepaal de plek van de haard, plak de marker op, kies een van de zes DRU haarden, richt de camera van de smartphone op de marker ... en daar verschijnt de gewenste haard in 3D!

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

De vloeren van de toekomst zijn vloeren met een geschiedenis. Vloeren die een schitterend verhaal te vertellen hebben over liefde en leed, ruzies en vriendschappen, geluk en verdriet. Verweerde vloeren dus, met barstjes en sporen van wormgaatjes en spijkers. Met de Eligna introduceert Quick•Step® dit jaar planken in een nieuw formaat. De exclusieve breedte van 19 cm doet de verweerde dessins schitteren in al hun pracht, terwijl de lengte van 138 cm zowel kleine als grote ruimtes een uitgesproken visuele diepte geeft. Eligna-planken hebben geen groeven. Daardoor krijgt de vloer een strakke en hedendaagse uitstraling. WonenWonen

5


Baden & Douchen Villeroy & Boch Loop & Friends

Stock4Rolls®

“Goed design kent veel vrienden” is het motto van de succesvolle wastafelcollectie Loop & Friends, een serie waarin wordt gespeeld met geometrische vormen en die grote flexibiliteit biedt voor individuele badkamerontwerpen. De baden onderscheiden zich net als de rest van de collectie door het eenvoudige maar weldoordachte concept. Er is een keuze uit 22 modellen in alle gangbare maten, in twee kleuren (Wit Alpin en Star White) en twee binnenvormen (ovaal of rechthoekig). Welke van deze baden ook wordt gekozen, de uitmuntende kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de tijdloze vormgeving met zachte lijnvoering biedt een oneindige diversiteit aan ontwerpvoorkeuren voor elk type badkamer.

DURAVIT St. Trop

De stoomdouche „St.Trop“ van Duravit, ontworpen door Philipp Starck, wordt gekenmerkt door een brede omlijsting en een lichtstrook in het plafond. De douche heeft slechts één vierkante meter vloeroppervlak nodig. De Starck-armaturen en de luxe hoofddouche maken deze stoomdouche tot een volwaardige douche voor dagelijks gebruik. Als sobere rechthoek is zij consequent tot het wezenlijke teruggebracht. De deur vormt een lijst, als bij een schilderij. Daarmee wordt het interieur een projectiescherm waarop zich heel wat afspeelt: douchen met hand- of regendouche, stoomdouchen, wisselbaden met Kneipp-slang of gewoon relaxen in het zachte, aangename licht. Met een bedieningspaneel is de stoomdouche eenvoudig te regelen. Deze comfortdouche is verkrijgbaar in 27 meubelkleuren. Het krukje is gemaakt uit hittebestendig materiaal en is een op zichzelf staande sculptuur.

Inbouw-toiletroldispenser “Waar laat ik mijn reserve toiletrollen zo dat ze uit het zicht zijn en ik er toch makkelijk bij kan?” Op deze vraag is nu een goed antwoord. Omdat ieder inbouwtoilet een zee van ongebruikte ruimte opslokt, heeft ontwerper Mary Dekker deze ruimte op een mooie en intelligente wijze benut met Stock4Rolls®. Stock4Rolls® is een unieke inbouw toiletrolhouder voor 12 rollen die ingebouwd kan worden in een onbenutte holle wand zoals naast of boven een inbouwreservoir.

HANSGROHE Ecostat Select

Dornbracht

Horizontal shower In de Horizontal Shower kan men voor het eerst liggend genieten van het douchen met de Ambiance Tuning Technique. Daarmee vult Dornbracht de verticale douchebelevenis aan met een horizontale variant en komt zo tegemoet aan het verlangen naar natuurlijke elementen en een natuurlijke waterbelevenis. Met deze toepassing zet Dornbracht opnieuw een trend op het gebied van douchen. De horizontale douche combineert zes WaterBars die zijn geïntegreerd in een royaal doucheveld

boven een ligvlak. De verschillende soorten stralen kunnen gecombineerd worden tot voorgeprogrammeerde choreografieën van watertemperatuur en –hoeveelheid. Geheel naar wens evenwichtig, vitaliserend of ontspannend. De bediening geschiedt via het centrale bedieningselement eTool, dat in het hoofdgedeelte van het ligvlak geïntegreerd wordt. Van de horizontale douche kan men op de buik of op de rug liggend genieten. Het ligvlak zelf kan verwarmd worden.

De nieuwe Hansgrohe Ecostat Select thermostaten koppelen design aan een intuïtief bedieningscomfort. Het brede, vlakke oppervlak in wit of spiegelend chroom biedt ruimte voor douche- en badbenodigdheden. De grote, duidelijke symbolen voor het instellen van de waterhoeveelheid en -temperatuur zijn duidelijk zichtbaar en in combinatie met de ergonomische grepen laat de thermostaat zich intuïtief bedienen. Dankzij de EcoSmart technologie wordt de waterdoorstroom begrensd op 10 liter water per minuut. Het kraanhuis is volledig geïsoleerd, waardoor de buitenkant niet heet wordt. De SafetyStop functie beschermt tegen verbranding door heet water boven de 40°C.

WonenWonen

6

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


rex

Leaves

Keukens & Zo ALNO

Alnostar Cera

Breng de natuur terug in je woon- en werkomgeving met de keramische vloertegels uit de serie Leaves van Rex. Door toepassing van de nieuwste print en -druktechnieken is het verschil met de natuurstenen soorten niet of nauwelijks zichtbaar. Wel belangrijk is het verschil in onderhoud. Een tegelspecialist kan hier alles over vertellen.

Met een innovatieve produktlijn ontgint ALNO een nieuw terrein voor buitengewone en aansprekende keukens. Het natuurprodukt keramiek opent onverwachte dimensies bij design, kwaliteit en duurzaamheid. Wat geschikt is voor inzet in de ruimtevaarttechniek, is meer dan geschikt voor individuele, hoogwaardige keukens van het merk ALNO. Het natuurprodukt keramiek maakt een bijzonder precieze verwerking mogelijk, waardoor een doorgaand voegbeeld ontstaat. En het maakt elke keuken tot een unicum - of het nu de donkere uitvoering “Oxidenero” of de ivoorkleurige “Oxideavorio” betreft - geen enkele keuken is gelijk aan de andere. De ALNOSTAR CERA werd onderscheiden met de „Golden Award - Best of the Best” als keukeninnovatie van het jaar 2012. Het innovatieve, duurzame natuurprodukt keramiek, excellent design, duidelijke

functionaliteit en de superieure kwaliteit, hebben over de gehele linie overtuigd. De onderscheiding is vanwege de jury, welke bestaat uit gekwalificeerde vakexperts en de hoge consumentenwaardering een internationaal erkend en gewaardeerd keurmerk.

tagina

Varenna

Tagina Warmstones is een nieuwe collectie vloeren wand tegels voor het moderne leven. Een ideale ontmoetingsplaats tussen creativiteit en traditie. De brede waaier van formaten in de Warmstones collectie geeft een ongekende vrijheid van samenstellingen om de ruimtes voor wonen met ongepubliceerde en verrassende visies te verbeteren. Verkrijgbaar in negen kleurvariaties is Tagina Warmstones de ideale oplossing om residentiële en commerciële ruimtes af te werken in een elegante manier. Het wordt gekenmerkt door de ritmische afwisseling van lijnen en het dynamische karakter van de oppervlakken.

Op de Internationale beurs ‘Eurocucina’ in Milaan, presenteerde Varenna de nieuwe modellen en een verfijning van de bestaande modellen. Het resultaat was 1000 m2 design, een lust voor de zintuigen. Eén van de blikvangers was het model Matrix, compleet in een nieuw jasje gestoken. De esthetische keuken is uitgevoerd in de minimalistische hedendaagse stijl, zonder de warme uitstraling te verliezen. Het model Matrix heeft vele mogelijkheden, onder andere de maten van de deuren, de dieptes van de laden, interne LED verlichting en een zeer ruime kleurenkeus (30 kleuren) en vele hout fineersoorten. Prachtige accessoires maken uw keuken compleet, volledig in harmonie met de ruimte waarin men leeft en geniet.

Matrix

Warmstones

outdoorchef

Gezonder barbecueën

Floorgres Walks

Ga de uitdaging aan en zoek de verschillen, want slechts één op de duizend tegels uit de serie Walks van Floorgres is hetzelfde. Grote formaten vloertegels zetten de trend en worden steeds meer toegepast als wandbekleding in de badkamer. Prachtige strookmozaïeken geven prachtige accenten aan. De tegels zijn toepasbaar in alle woon- en winkelruimtes en geschikt voor vloerverwarming.

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

Outdoorchef, The Barbecue Company, onderzocht de barbecuestijl van Nederlanders. Meer dan een derde is de laatste twee jaar vaker gaan barbecueën, waarvan 15% wekelijks. De grootste groep, van ruim 30%, steekt gemiddeld 2 keer per maand de barbecue aan. Deze uitkomst heeft te maken met de trend dat de tuin en het terras steeds meer als woonruimte worden ingericht en gebruikt. Gezelligheid is echter ronduit de belangrijkste motivatie om te barbecueën, voor een kleine 6% is het eten bereiden op de barbecue het leukste. Wanneer zou men vaker barbecueën? Als de barbecue achteraf niet schoongemaakt hoeft te worden, zegt het merendeel met 42%. Maar liefst 55% geeft aan meer aandacht voor gezondere voeding voor op de barbecue te hebben, zoals groenten en magere vleessoorten. Een zelfde percentage zegt meer te variëren in vleessoorten en met groenten, waarmee de trend van buiten koken verder ingezet wordt. Slechts 5% heeft echter weleens een pizza op de barbecue gebakken. Een klein percentage, terwijl veel barbecues van Outdoorchef, zoals met een trechtersysteem en een ronde deksel, ook geschikt zijn voor het bakken en koken van gerechten. Bijna 50% van de vrouwen zegt dat zij de voorbereidingen doet en haar partner achter de barbecue staat. Andersom komt het niet voor dat vrouwen zich alleen met het barbecueën bezighouden. Bij ruim 30% van de respondenten verdeelt men de taken van het treffen van de voorbereidingen en het grillen. Kijk eens op www.outdoorcheffen.nl voor leuke tips en heerlijke recepten. WonenWonen

7


luxaflex Horren

In huis speelt ventilatie een belangrijke rol. Belangrijk hierbij is dat u frisse lucht naar binnen laat, maar insecten buiten houdt. Luxaflex® Horren zijn hiervoor de ideale oplossing en bieden volop mogelijkheden voor vrijwel ieder raam of elke deur. De Horren worden voor u op maat gemaakt van alleen de beste materialen.

Keukens & Zo Bulthaup b3

bulthaup is blijven werken aan zijn keukenklassieker bulthaup b3 om die te laten meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij. Vanuit de values die bulthaup groot hebben gemaakt, namelijk passie en consistentie, is het merk gegroeid naar een organisch concept voor de vormgeving van ruimtes en functies. Voelen, ruiken, proeven, ervaren - die dingen staan aan de basis van de nieuwe ontwikkeling. Drijvende kracht is passie. De passie om telkens opnieuw te kijken naar ruimtes, om bestaande situaties te analyseren en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Daarbij is bulthaup trouw gebleven aan de principes van het moderne design (Bauhaus, modernisme). Alleen heeft het adagium ‘form fol-

lows function’ bij bulthaup een eigentijdse invulling gekregen. Functionaliteit is geen waarde op zich, maar krijgt pas betekenis door de mens voor wie ze bedoeld is. Mensen veranderen en hun behoeften, wensen en leefsituaties veranderen mee.

CulimaAt

Keukenconcept Unum

harol Umbris

Met Umbris zet Harol een nieuwe generatie ‘schaduwmakers’ in de markt: zonwering en neerslagbescherming in één. Het aluminium lamellendak combineert zo het beste van twee werelden. Bij fel zonlicht kantel je de lamellen naargelang de stand van de zon, bij neerslag schuif je de lamellen in vlakke stand.

Keukenconcept Unum kenmerkt zich door de vele verborgen gadgets. Alles is onder handbereik zodat iedere (hobby)kok zich kan focussen op het creëren van mooie gerechten. Voor het bereiden van een gerecht wordt vaak met verse groenten gewerkt, welke gewassen en gesneden dienen te worden. Hiervoor is in het eiland een professionele module ingericht voorzien van passende kranen en een handige snijplank. Ook bevat de vierdeurs, met leder bekleedde kast een werkblok met daaronder een lade welke ruimte voor gedroogde kruiden en een broodmes met broodplank bevat. Onder het werkblad van gezoet marmer is een lade ingericht met warmhoud apparatuur. Hierdoor kunnen alle gerechten tegelijk op temperatuur geserveerd worden. De stoere wijnkast van Sub Zero is volledig in het keukenconcept geïntegreerd en houdt alle wijn op de juiste temperatuur.

siematic

BeauxArts.02

Nesling & Purple Frog

schaduwdoeken met natuurprints De nieuwe collectie schaduwdoeken van Nesling & Purple Frog zijn een lust voor het oog. BLOEM en BOOM zijn de eerste van een serie schaduwdoeken met levensgrote natuurprints. Verwelkom het lentegevoel met een zonnige klaproos of een frisgroen bladerendek.

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

De SieMatic BeauxArts keukenserie is gebaseerd op een mix van stijlen, zoals die aan het eind van de 19e eeuw aan de Parijs Ecole des Beaux Arts werd geïntroduceerd. Het was de tijd van de nieuwe rijkdom en maatschappelijk succes, die zichtbaar werd gemaakt in riante huizen, kantoren en openbare gebouwen. Architecten creëerden met Beaux Arts bouwwerken die net zo beroemd werden als zij zelf. Ruim twee eeuwen later herontdekte de

Amerikaanse keukendesigner Mick de Giulio deze stijl er ontwierp er -samen met SieMatic- prachtige keukens mee. De in april op de beurs in Milaan gepresenteerde nieuwe BeauxArts.02 serie voegt glamour toe aan de keuken: fronten en deuren van hoogglanzend, spiegelend metaal, elegant geronde werkbladen van licht natuursteen, fonkelende verchroomde grepen en ongekend mooi gelakt hout. Bijzonder stijlvolle, extroverte keukens die veel meer zijn dan een praktische werkruimte. BeauxArts is nog steeds een uiting van succes.

WonenWonen

9


Top 10 Top 10 Top 10 baskapel

jori

Deze vergunningsvrije dakkapel wordt uitgevoerd met Velux dakvensters, wat vele voordelen met zich meebrengt. Omdat de vensters in de BASkapel altijd nog schuin liggen heeft u een veel mooiere lichtinval dan bij een traditionele dakkapel waarbij de vensters vertikaal zijn geplaatst. De BASkapel kan in vele maten worden uitgevoerd. De maat is afhankelijk van de keuze van de VELUX dakvensters welke in de BASkapel door u worden gekozen. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

Met de IDAHO van JORI stemt u uw tv-fauteuil volledig af op wat uw lichaam en geest op dat moment verlangen. Genieten van uw favoriete feuilleton? Of languit gaan voor een goed boek? Of, waarom niet, voor een ‘power nap’. Het kan allemaal. En zelfs op maat, nu alle tv-fauteuils beschikbaar zijn in Mini, Medi of Maxi. Met het asynchrone mechanisme, waardoor de poef en de rug onafhankelijk van elkaar bewegen, bepaalt u helemaal zelf uw ideale positie. Kijkt u graag met gestrekte benen tv, terwijl u toch mooi rechtop zit? Uw televisie-avonden zullen (ont)spannender zijn dan ooit tevoren. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

mini

medi

maxi

helex

herso Bij meubelmakerij Herso in het Brabantse Loosbroek worden prachttafels gemaakt van het ecologisch én economisch verantwoorde No Waste hout. Wie “Afval is voedsel” van Michael Braungart heeft gelezen kent, het Cradle to Cradle-idee. Dat is een manier van produceren zonder afval. Zo werkt Herso. Alle materialen en daarvan gemaakte producten van de meubelmakerij hebben geen schadelijk effect op het milieu. Bovendien wordt voor elke tafel gemaakt uit afval, een nieuwe boom aangeplant op het 13 hectare bomenpark aan de meerstraat in Heeswijk! Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

De I-Frame 5045 is een unieke haard, die op de hoek van twee wanden geplaatst kan worden. Ideaal voor bijvoorbeeld L-vormige woonkamers. Van alle kanten is er zicht op het fraaie vuur dat als het ware om de wand heen zichtbaar is. Deze unieke haard kan op diverse wijze worden ingebouwd; als strakke kolom op de hoek, of met een fraai plateau langs één of beide muren. Boven op het vuurbed liggen naar keuze, stoere keien of sierlijke carrara steentjes. Ook een realistische keramische houtset behoort tot de opties. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

Küppersbusch Spraakmakend design is één. Techniek van de toekomst een tweede. Beide vindt u terug in de Black Chrome Editon. Exclusieve inbouwapparaten in een boeiend design, hoogwaardige apparatuur met een eigenzinnig eenvoudige bedieningscomfort. Küppersbusch draagt met de Chrome Edition bij tot uw toonaangevende keuken. Kort na de introductie van de Küppersbusch Black Chrome Edition is Küppersbusch onderscheiden met een Red Dot Award. Dit op basis van een hoogwaardig onderscheidende design. De Küppersbusch Black Chrome Edition bestaat uit diverse apparaten zoals; ovens, kookplaten, afzuigkappen en een inbouw LCD-TV met geïntegreerde DVD speler . Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

WonenWonen

10

www.wonenwonen.nl/top10


Top 10 Top 10 Top 10 Poseidon

LEOLUX

De watermatrassen in de Poseidon Spirit hebben een meervoudig stabilisatiesysteem. Onderop bevinden zich de gepatenteerde compartimenten die zorgen voor een perfecte hydraulische ondersteuning. Daar bovenop zijn fiberlagen, een zweeflaag en lumbarlagen geplaatst, die zorgen voor een perfect ligoppervlak met optimaal comfort. Het resultaat is een exclusief matras dat alle positieve eigenschappen van het slapen op water in zich heeft en toch vrijwel niet nadeint. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

De door Stefan Heiliger ontworpen Arabella van Leolux biedt een lijnenspel dat op het eerste gezicht vertrouwd is, maar bij nadere beschouwing verrast. Kleurcombinaties kunnen dit effect desgewenst versterken of afzwakken. De asymmetrische vorm creëert daarbij verschillende zitmomenten, elk met zijn eigen charme. De bijzondere vormgeving zorgt voor optimaal comfort. Of je nu lekker in de hoek zit of ligt. De Arabella is een oneindig object met eigenwijze trekjes en is leverbaar als 2,5 of 3-zits. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

QUOOKER De Fusion is het nieuwste model van de uitvinders van de kokend-water-kraan. Vanaf nu volstaat één kraan op het aanrecht: een mengkraan waar zowel warm en koud, als kokend water uit komt. Met deze nieuwe kraan is Quooker erin geslaagd dezelfde eigenschappen als van haar losse kranen te bieden, maar nu geïntegreerd in de meest complete mengkraan: energiezuinig, veilig, waterbesparend, tijdbesparend, en nu ook ruimtebesparend. En dat in een spectaculair, slank ontwerp. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

tiger Tiger introduceert een geheel nieuw assortiment waterbespaar producten geschikt voor alle “natte ruimtes” in huis. Zo kan op een fonteinkraan maar liefst 75 % water worden bespaard. Montage van de juiste besparende producten leveren bij wastafelkranen, zonder verlies van comfort, 50% waterbesparing op. U bespaart niet alleen water, maar ook nog eens energie. Het verwarmen van water is kostbaar en besparing hierop merkt u direct in uw portemonnee. De investering verdient zich dan ook al na enkele maanden terug! Niet onbelangrijk is natuurlijk de bijdrage aan een beter milieu. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

LABEL Label, lekker zitten en natuurlijke leersoorten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het toepassen van zorgvuldig geselecteerde leerkwaliteiten geven de meubels van Label hun typische karakter: stoer & stevig, echt & eerlijk, ruig & robuust. Met name ook het handschrift van ontwerper Gerard van den Berg bepaalt sinds jaar en dag het DNA van Label. Het zijn tijdloze modellen, die toen, nu én morgen de toon zetten. Een mooi voorbeeld daarvan is de fauteuil Cheo, die nog tot en met december 2012 een heel speciale actieprijs van slechts € 1695,- heeft. Meer informatie: www.wonenwonen.nl/top10

www.wonenwonen.nl/top10

WonenWonen

11


Beeld & Geluid LOEWE

Soundvision Met het audiosysteem Loewe SoundVision ontketent de Duitse premium producent een revolutie op de audiomarkt. Dit systeem is niet alleen toonaangevend door zijn weergaloze geluid, maar door zijn minimalistische, exclusieve design ook bijzonder innemend. Als All-in-One audiosysteem is de Loewe SoundVision een volledig onafhankelijk optredende protagonist, die echter vanzelfsprekend netwerkcompatibel is en daarom probleemloos kan worden geïntegreerd in een Home Entertainmentsysteem. De eenvoudige besturing via het compleet nieuw ontwikkelde bedieningsmenu zorgt daarbij voor het hoogste comfort – via het 7,5 inch Multi Touch Display of met de afstandsbediening Loewe Assist. Het audiosysteem is een hoogwaardig en intelligent sieraad voor het interieur. De slanke behuizing van het audiosysteem is vormgegeven in Aluminium Zilver of Aluminium Zwart. Het CD-loopwerk is er handig in verscholen door een Slot-in mechaniek. Bovendien kan het inlegwerk aan de zijkant door eenvoudige uitwisseling worden aangepast aan de persoonlijke smaak, waarbij een bijna onbeperkt kleurenspectrum ter beschikking staat. De Loewe SoundVision past daardoor op stijlvolle wijze bij elke individuele woonambiance. De bovenzijde van het muzieksysteem, waarin het Multi Touch Display

WonenWonen

12

Zou het niet mooi zijn om home cinema te ervaren zonder je te hoeven storen aan een wirwar van kabels, opvallende speakers en teveel afstandsbedieningen? Laat uw droom werkelijkheid worden met een tv meubel van Spectral. Tv-kijken verandert in een ware beleving van beeld en geluid waarin de nieuwste Apple® technieken naadloos kunnen worden geïntegreerd.

Theater zitmeubilair

is geïntegreerd, bestaat uit gepolijst en geëloxeerd aluminium. Een andere meerwaarde van de Loewe SoundVision bestaat uit zijn exacte fabricage: de aluminium behuizing is uit één stuk gefreesd.

VideoWave

Nieuwe generatie TV meubels

Home Cinema Modules

BOSE

Bose introduceert het VideoWave™ entertainment-systeem. Dit revolutionaire product herbergt een home cinema-geluidssysteem, een 1080p lcd-scherm van 46 inch en een muzieksysteem. Er zijn geen losse luidsprekers, luidsprekerkabels of aparte basmodule. Het is voor het eerst dat één systeem hd-beeldkwaliteit koppelt aan de geluidservaring van een hoogwaardig home cinema-systeem. Alle aangesloten apparaten - voor het kijken naar televisie en films of het luisteren naar muziek - worden bediend met één clickpad-afstandsbediening en een interface op het scherm. Het VideoWave™-systeem zorgt voor een onmiskenbare bioscoopervaring. Zelfs op de hoogste geluidsniveaus worden muziek en programma’s helder en zonder vervorming weergegeven. De diepe lage tonen die impact geven aan het geluid, worden gerealiseerd via een cluster met zes hoogwaardige woofers dat zorgvuldig is afgestemd op een nieuwe,

Spectral

krachtige waveguide van Bose. Een nieuwe innovatie van Bose, PhaseGuide™-geluidsradiatortechnologie, zorgt samen met een zevendelige luidsprekerarray en de geavanceerde digitale signaalverwerking van Bose voor ruimtelijk home cinema-geluid dat u omringt. Zo produceert het systeem een geluidsweergave die ver buiten het scherm reikt en ervoor zorgt dat geluid wordt gericht en klinkt op plaatsen waar geen luidsprekers zijn. Het gebruiksgemak van het VideoWave™-systeem is uniek in het home entertainment-segment. Alle moderne inhoud is eenvoudig op te roepen en te bedienen met één handige afstandsbediening met minder knoppen en een gebruiksvriendelijk clickpad. De nieuwe clickpad-afstandsbediening van Bose heeft een geïntegreerde sensor en bevat alleen knoppen voor de meest gebruikte functies: in- en uitschakelen, zenders wijzigen, volume aanpassen en bronnen selecteren.

Home Cinema Modules biedt Home theater zitmeubilair dat varieert van plaatsbesparende, traditionele bioscoopstoelen tot luxueuze elektrisch verstelbare bioscoopstoelen of trendy lounge meubels, en het comfort waardoor uw huisbioscoop een thuisbioscoop wordt! De luxe bioscoopstoelen van HomeCinemaModules combineren urenlang kijk- en luistergenot met zitcomfort! Ontspannen genieten van uw lievelingsfilms dankzij comfort in uw woonkamer, thuisbioscoop of televisiekamer. Comfort, techniek, ergonomisch design en een uitstraling die bij u past, maken deze luxe bioscoop stoelen bijzonder geschikt voor vele uren zit-, kijken luistergenot!

B&O PLAY Beolit 12

Bang &Olufsen heeft een nieuw submerk gelanceerd: B&O PLAY. Het submerkzal bestaan uit audio- en videoproducten die gebruiksgemak combineren met een hedendaags ontwerp van hoge kwaliteit voor de digitale generatie. Het eerste product dat zal worden uitgebracht, is het langverwachte draagbare muzieksysteem Beolit 12. B&O PLAY staat voor autonome producten waarvan de werking duidelijk en eenvoudig is.

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


Tuintrends De tuin leeft weer! De tuin is al weer een tijdje uit zijn lange winterslaap ontwaakt. Overal schiet fris groen uit de grond. De tuin bloeit weer! Het tuinjaar begint met prachtige, vrolijke, felle en zuivere kleuren. En het ruikt zo lekker buiten! Dat komt door die heerlijke voorjaarszon die de grond opwarmt, de verse zuurstof uit het jonge, met volle teugen ademende blad en de zachte bloemengeuren.

Insecten - de hommels als eerste - vliegen al druk van bloem naar bloem. Overal klinken blije, uitnodigende vogelgeluiden. Een heel nieuw tuinseizoen is begonnen. Ben je ook zo vol verwachting? Wordt het nog fijner in je tuin dan vorig jaar? Moet er nog veel gebeuren of heb je al een tuin waarin het vooral genieten is? Zo’n tuin waarin je alleen zo nu en dan een beetje hoeft bij te sturen om hem mooi te houden? Met de juiste beplanting kan dat. Daar is niet eens zo veel voor nodig.

GLOSTER

Buitenmeubelen En als je je tuin nu eens zou beschouwen als je persoonlijke moodboard? Een aantrekkelijke mix van je smaak en de trends van het moment? De nieuwe, ultralichte tuinmeubels van Gloster kun je alvast in een vingerknip aan je wensen aanpassen. De hoezen van de tijdloze klassiekers van het merk zijn namelijk verwisselbaar.

Teufel AUDIO

Muziek is de nieuwste tuintrend Als je tuin er perfect bij ligt en je kunt volop genieten dan zet je met mooie muziek toch wel de puntjes op de i. Overal waar goed geluid nodig is, past de Omniton 202 van Teufel Audio en is het de oplossing voor je akoestisch probleem. De universele stereoboxen worden met de wireless audioversterker RearStation 4 gecombineerd. Deze bundel biedt ultieme vrijheid. De robuuste, spatwaterdichte boxen zijn echte allrounders - zonder kabels. Muziek kan met de RearStation-uitbreiding draadloos naar maximaal 3 plaatsen binnens- en buitenshuis worden overgedragen. Geniet optimaal van je tuin met muziek zonder lastige kabels.

Nomad De Deep Seating-stoelen van de Nomad-lijn zijn ideaal om te loungen in open lucht - met een drankje bij het zwembad bijvoorbeeld. De ruime, afgeronde stoelen en poefs vallen verbazingwekkend licht uit, wat de moduleerbaarheid bijzonder groot maakt. Extra vrienden op komst? Geen probleem! De nomadische meubels laten zich makkelijk verplaatsen.

Royal Grass kunstgras Een ideale oplossing

Kunstgras van Royal Grass is voor steeds meer mensen een ideale oplossing om hun tuin er fantastisch uit te laten zien en met minimaal onderhoud ook mooi te houden. Kunstgras is praktisch onderhoudsvrij en een duurzame en stijlvolle oplossing voor iedere tuin. Als u een nieuwe tuin gaat aanleggen, raden wij u zeker aan om eens naar de mogelijkheden van kunstgras te kijken. Natuurlijk is ook een bestaande tuin in te richten met kunstgras van Royal Grass.

Zitlekker.nl buitenmeubelen

Puur Nederlands genieten, het hele jaar door Loungebank Shelter is opvallend door de strakke lijn. De zachte zit en de hoge armleuningen zorgen voor een comfortabele zit. De weersbestendige stoffering, samen met het gebruik van hoogwaardig RVS, garandeert zitplezier voor jaren. Loungebank Shelter is een design buitenmeubel dat het gehele jaar door buiten kan blijven staan en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Geen gesleep meer met kussens, na een Hollands regenbuitje is de bank ook zo weer droog. Deze bank uit de collectie gestoffeerde buitenmeubelen van Zitlekker.nl is in diverse uitvoeringen leverbaar, met of zonder armleuningen. In combinatie met de gelijkende loungesstoel Shell en een bijpassende hocker erbij is het helemaal af en rest alleen nog het genieten.

Asta Dining is nog altijd de belangrijkste component uit het Gloster-gamma. De nieuwe collectie van Asta speelt daar handig op in, met innovatieve stoelen voor op het terras of in de tuin. De hele lijn is gebaseerd op de designklassiekers uit de jaren vijftig. Het geraamte van de stapelbare stoelen - met of zonder armleuningen - bestaat uit roestvrij staal dat naadloos aan elkaar is gelast en daardoor één vloeiende beweging vormt. De armleuningen werden geparelstraald voor extra raffinement.

WOLF-Garten

Expert Scooter Pro Een zitmaaier maakt het maaien van het gazon tot een waar genot. Toch zijn ze voor sommige gazons te groot of is er geen ruimte om ze op te bergen. De nieuwe compacte EXPERT Scooter Pro is de perfecte oplossing. Hij neemt minder ruimte in beslag en is met een krachtige 420 cc motor prima uitgevoerd. Door het stalen chassis is de Scooter Pro ook bij intensiever gebruik bijzonder stabiel. Karakteristiek voor EXPERT is, naast vele doordachte functionaliteiten en details, de heel bijzondere vormgeving.

WonenWonen

14

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


WOLF-GARTEN Snoeien, harken, maaien of schoffelen; WOLFGarten heeft het juiste gereedschap voor iedere klus. Het onderhouden van de tuin wordt hiermee een ontspannen bezigheid.

Handgereedschap De fervente tuinliefhebber kent het verschijnsel: je zou nog best uren willen doorwerken in de tuin, maar je handen doen pijn van het werken met schepjes, handkrabbers en onkruidstekers. Met het handgereedschap van WOLF-Garten Premium is dat euvel verleden tijd. Door de drie ergonomische zones in de handgreep is er altijd een optimale grip zodat de hand niet overmatig wordt belast. Alleen tijdgebrek kan de tuinliefhebber er nog van weerhouden in één keer door te werken.

Bouwen & Verbouwen Je wilt meer luxe of er is gezinsuitbreiding op komst. Veel verbouwingen vinden plaats met als doel meer ruimte te creëren. Een eenvoudige en relatief goedkope manier om een woning uit te breiden, is het plaatsenvan een dakraam of dakkapel. In de Top 10 op pagina 10 en 11 kun je alles lezen over de prefab dakkapellen van Baskapel. Om een verbouwing tot een goed einde te brengen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Probeer vooraf uit te vinden of er vergunningen nodig zijn en maak een indicatie van de te verwachten kosten. Niet iedere verbouwing leidt direct tot waardevermeerdering. Bij een relatief lage investering en een goede afwerking is dit meestal wel het geval. Zeker als er na de verbouwing meer vierkante of kubieke meters zijn ontstaan. Om de verbouwing zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen, is het raadzaam een goede aannemer in te schakelen.

Balkondakramen

Elektromaaiers Met de introductie van de BluePower serie, ontketent WOLF-Garten wederom een revolutie in het gazon maaien. Het stroomverbruik van de elektromaaiers is gehalveerd, maar dankzij de BluePower technologie, blijft hetzelfde vermogen behouden. Tuin- en natuurliefhebbers worden tevreden gesteld; verbruikte men vroeger nog 1.600 Watt per uur om 1000 m² gazon te maaien, nu is dat slechts 700 Watt per uur! Met het unieke mulchsysteem behoudt het gazon in de zomer ook nog eens de voedingsstoffen die in het gras zitten en heb je minder maaiafval.

raam gesloten wordt, verdwijnen de balustrades in de raamconstructie. Dit voorkomt verontreiniging van de balustradeprofielen door bijvoorbeeld weersomstandigheden en houdt de esthetiek van het dak intact.

Beveiliging Nu we het toch over ramen hebben: met goede kozijnen en veiligheidsbeslag houdt u ongenode gasten buiten de deur. Inbrekers kiezen altijd voor de makkelijkste weg. Goed hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat de inbreker vaak al opgeeft voordat hij binnen is. Als het inbreken op het eerste gezicht te moeilijk lijkt, dan gaat een inbreker al snel door naar de volgende woning. Er zijn nog veel meer alternatieven de veiligheid te verhogen. Het laten plaatsen van een alarmsysteem geeft een veilig gevoel. Niet alleen is een dergelijk systeem gemakkelijk te bedienen, het geeft ook direct een signaal af naar een meldkamer. Van surveillance, al dan niet met honden, gaat een goede preventieve werking uit. Door dit gezamenlijk met de gehele buurt te doen, worden de kosten gespreid en kan de surveillant een groter gebied bestrijken. Ben je nieuwsgierig naar de beste manier van beveiligen van je eigen woning? Een beveiligingsbedrijf, te herkennen aan een van onderstaande keurmerken, kan het juiste advies geven.

Een andere manier om ruimte te winnen, is het plaatsen van een balkondakraam. Met het balkondakraam van FAKRO verandert de gebruiker een dicht dakraam in een handomdraai in een volledig en overdekt balkon. Dit alles door middel van een gemakkelijk te bedienen handgreep. Het balkondakraam bestaat uit twee vleugels, een onder- en bovenvleugel. De bovenvleugel klapt als uitzetdakraam tot 45° open en de ondervleugel klapt tot in een 90° verticale positie. De onderste vleugel heeft ingebouwde balustrades aan de zijkanten, die uitschuiven als het onderste gedeelte van het balkon geopend wordt. Om deze vleugel te sluiten kan eenvoudig gedrukt worden de groene knoppen, bevestigd in de balustradeprofielen. De vleugel kan gemakkelijk ingeklapt worden. Als het

Zitmaaiers De BluePower zitmaaiers hebben speciale ECO motoren; ze verbruiken minder brandstof, waardoor ook veel minder uitstoot van schadelijke stoffen!

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

WonenWonen

15


Win een Gacoli buitenlamp

LG

Art Cool

De unieke snoerloze buitenlampen van Gacoli zorgen voor een revolutie in buitenverlichting. De lampen kunnen écht overal neergezet worden; op het terras, in de tuin, op het strand, maar ook op een boot. Er is geen installatiewerk of dure bekabeling nodig. Dus de zithoek verplaatsen? Geen probleem; de lampen verplaatsten heel eenvoudig mee. Zoek een fijne plek buiten, plaats de lamp en de zon doet de rest!

Zo speel je mee

Om kans te maken op een Gacoli Buitenlamp ga je als volgt te werk: los onderstaande puzzel op en surf naar: www.wonenwonen.nl. Boven aan de pagina vind je een button ‘informatie aanvragen’. Hier kun je de oplossing invullen. Als je toch aan het surfen bent; schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief. Op die manier maak je iedere maand kans op leuke prijzen.

Horizontaal 1. Bril 6. Soort pompoen 11. Verhoogde toon 12. Japanse vrouwengordel 14. Big 15. Buitendijks, aangeslibd land 17. Breekbaar 19. Zijrivier van de Rijn 21. Natuurgeest 22. Beminde 24. Mannelijk dier 25. Persoonlijk voornaamwoord 26. Kind zonder ouders 27. Soldatenbrood 29. Dat is (afk.) 30. Financiële term 33. Alpenhuisje 35. Weeklacht 36. Slaapplaats 38. Ontvlekkingsmiddel 39. Val of buiteling 41. levensvreugde 43. Overwinning 45. Bepaalde hoeveelheid 46. Paard 47. Gat in het ijs 48. Niet langzaam Verticaal 1. Ongewild 2. Schoof 3. Raming 4. Aanhef van een brief (afk.) 5. Misère 6. Huisje voor krantenverkoop 7. Laatste kwartier (afk.) 8. Aanzien 9. Naaste 10. Groente 13. Buitenkansje 16. Olierijke vrucht 17. Knolgewas 18. Pleisterkalk 20. Hennepafval 22. Rivier in Oostenrijk 23. Huwelijk 26. Inmaak 28. Gebergte in Europa 31. Zedelijke fout 32. Dun 34. Hijstoestel 36. Vrucht 37. Zet 40. Moeder 41. Japans bordspel 42. Bazige vrouw 44. Bevel 1

3

2

4

5

11 15

12

21

18

31

0

35

32

40 46

24

33

42 47

29 34

38 0

37

41

45 0

0

43

0

44

35

33

12

Net als de meeste ingenieus ontworpen voorwerpen ziet de Daikin Emura warmtepomp voor wandmontage er onwaarschijnlijk eenvoudig uit. Het is haast niet te geloven dat deze mooie unit in zijn strakke behuizing uit geborsteld aluminium zoveel geavanceerde technologie herbergt. De Daikin Emura zorgt niet alleen voor koeling, verwarming, ventilatie en ontvochtiging maar combineert bovendien een strak design met een extreme energiezuinigheid en gebruiksvriendelijkheid.

48

ZIBRO

Oplossing: 3

Emura

10

20

28

27

36

9

19 23

26

30

8

Daikin

14

22

25

39 0

13

17

16

7

6

Normaal gesproken worden airco’s zó ontworpen dat ze nauwelijks gezien worden. Maar Art Cool airco’s van LG mogen juist wél gezien worden. Het zijn unieke, stijlvolle objecten, kunstwerken voor aan de muur. Bij de Art Cool Gallery units mag u dat letterlijk nemen, want dat zijn tevens design wissellijsten! Het allermooiste van de units is echter onzichtbaar, maar wél merkbaar: het aangename binnenklimaat waar ze voor zorgen.

22

32

SC 3125 Kids *Ga naar onze site: www.wonenwonen.nl en klik op de button ‘informatie aanvragen’. Hier kun je de oplossing gratis insturen.

Win een Solis Tea Maker Thee is Hot! De perfecte thee zetten is een kunst, maar niet met de SOLIS Tea Maker De nieuwe SOLIS Tea Maker zorgt voor een revolutie in theebeleving. Het theemandje in de waterkoker beweegt volledig automatisch op en neer waardoor de thee in alle rust kan trekken en je elke keer opnieuw kan genieten van de perfecte kop thee. Met de Tea Maker is je theewater altijd op de juiste temperatuur én heeft het de juiste trektijd. Met één druk op de knop kies je je favoriete theesoort en de gewenste sterkte.

Wil jij een Solis Tea Maker t.w.v. € 299,00 winnen? Om kans te maken op deze revolutie in theebeleving surf je snel naar onze Facebook pagina. Vind ons leuk en geef het antwoord op de prijsvraag. Je maakt dan automatisch kans op een Solis Tea Maker. Als je fan blijft, maak je regelmatig kans op fantastische woonprijzen.

Je vindt ons op www.facebook.com/WonenWonen

WonenWonen

16

Zibro introduceert de SC 3125 Kids, de eerste wandmodel airco speciaal voor kinderkamers en speelruimtes. In de zomer biedt de airco verkoeling en in de winter is het een energiezuinige verwarming dankzij de warmtepomp. De nieuwe Kids airco is onderdeel van de energiezuinige Inverterserie van Zibro. Deze technologie houdt de temperatuur in de ruimte nagenoeg gelijk. Zo worden kinderen bijvoorbeeld niet blootgesteld aan tocht en schommelende temperaturen. Bovendien scheelt het tot wel 35% energieverbruik ten opzichte van standaardairco’s.

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl


Heaven Topper collectie Vi-Spring stelt met trots haar Heaven Toppers collectie voor. Een Vi-Spring Topper biedt een extra laag comfort zodat uw bed nog luxueuzer aanvoelt. De Heaven Toppers collectie zorgt voor “De finishing touch” om uw levensveranderende Vi-Sping-slaapervaring te beginnen. Heaven matrastoppers van Vi-Spring worden handmatig, op maat gemaakt zodat ze perfect bij uw bed passen. Er zijn vier modellen, elk uitsluitend gevuld met de fijnste natuurlijke materialen voor buitengewoon comfort. De Heaven collectie bestaat uit vier luxueuze matrastoppers van Vi-Spring: Heaven Luxury Supreme, Heaven Luxury, Heaven en Dream. Een Heaven matrastopper biedt nog meer comfort en verhoogt de zachtheid van uw Vi-Spring-bed. Elke HeavenTopper is handmatig, op maat gemaakt en bedekt subtiel ritsen en noppen voor een onge-

Vi-Spring Volgens Vi-Spring is de keuze van het juiste bed een ervaring die iemands leven ingrijpend kan veranderen. Alle Vi-Spring bedden zijn handwerk en worden op bestelling in Devon (Engeland) vervaardigd. Deze compromisloze keuze komt voort uit de wetenschap dat slapen een uitermate persoonlijke zaak is. Alleen zó kan worden gegarandeerd dat ieder bed niet alleen super comfortabel is, maar de slaper ook daadwerkelijk ‘op het lijf’ geschreven is. Vi-Spring werd opgericht in 1901 en was de eerste beddenfabrikant die matrassen met individueel verpakte veren (‘pocketveren’) produceerde: een systeem dat een ware omwenteling veroorzaakte. Vi-Spring is nooit van zijn oorspronkelijke filosofie afgestapt en heeft de productie van zijn unieke kwaliteitsbedden steeds gebaseerd op een combinatie van uitmuntend vakmanschap en het gebruik van de allerbeste materialen. Vandaar ook dat Vi-Spring al meer dan 100 jaar de voorkeur geniet van mensen die het beste van het beste willen.

De beste materialen Voor de Masterpiece zijn alleen de beste natuurlijke materialen gebruikt. Zowel aan de vulling van de matrassen als aan de buitenbekleding is de allergrootste zorg besteed. De Masterpiece matras in gevuld met bamboe en Alpaca. De zijdeachtige bamboevezels staan in de textielindustrie bekend vanwege hun anti allergene en antibacteriële eigenschappen. Bovendien zorgen deze vezels voor een hoge mate van vochtabsorptie en ventilatie, waardoor de matras ademt en bij elke omgevingstemperatuur een optimaal comfort garandeert. Aplaca, bekend als ‘het goud van de Andes’, zorgt voor een aangename zachtheid van het slaapoppervlak.

stoorde nachtrust. Het is de perfecte keuze als u een ledikant hebt met een lattenbodem, om het comfort van uw matras te verhogen. Een Heaven matrastopper voegt een laag essentiële luxe toe aan uw bed. Elke Heaven Topper is rijkelijk gevuld met de fijnste, natuurlijke materialen zoals zuivere Britse fleecewol, Zuid-Amerikaanse paardenstaart en katoen. Een Heaven matrastopper is van nature anti-allergisch en hygiënisch, en kan gemakkelijk geborsteld, gedraaid of verlucht worden voor extra frisheid. Matrastoppers mogen niet gewassen of chemisch gereinigd worden. U kunt kiezen uit drie stijlvolle tijkontwerpen voor een afwerking op maat: Logo tijk, Spotlight Satin of Plain Satin. Elk model kan op aanvraag afgewerkt worden met een biesje in dezelfde stof als de topper.

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

De Masterpiece is bedekt met kwaliteitsstoffen van het Belgische textielbedrijf Maes of met een luxueuze stof naar eigen keuze.

Pontannee Het ‘Pontanee’ bed is ontworpen door de Belg Dirk Debbaut en kenmerkt zich door een mix van elegantie en comfort en is daarmee een aanwinst voor de ViSpring collectie.

Het nieuwe model Pontanee past met haar hedendaagse en tijdloze look zowel in een klassiek, als in een modern interieur. Zoals alle modellen uit de Vi-Spring collectie, bestaat ook dit matras voor 100% uit natuurlijke materialen zoals katoen, kokosvezel, lamswol, kasjmier, mohair en zijde. De matrassen worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen in het atelier in Engeland, wat een garantie is voor een optimaal comfort. De Pontanee heeft een massief houten frame dat volledig met de hand is vervaardigd en gestoffeerd. Het hoofdkussen is extra dik gevuld met veren. Het bed is volledig naar eigen smaak samen te stellen. Zo kan worden gekozen uit diverse stoffen en bedpootjes. Dit bed biedt alle comfort van een boxspring met een verenmatras, dat als het ware ‘zweeft’ in een sierlijk frame op pootjes. Een ideale combinatie van extreem comfort én elegantie.

WonenWonen

17


Carpe Diem Vinga

Bedgeheimen LED TV Bed

Eigentijds ontspannen

Vinga is de naam van het nieuwe elektrisch verstelbare bed van Carpe Diem. Door een nieuwe manier van denken en vele jaren ervaring met verstelbare bedden kunnen wij nu vol trots een veelzijdig bed presenteren, waarbij de unieke volgzaamheid en het comfort van Carpe Diem zijn ingebed in een modern design, fraaie vormen en functioneel gebruiksgemak. De uitgebreide beweeglijkheid van het bed biedt nieuwe mogelijkheden. Nieuwe vormen gericht op uw welbevinden en comfort, met ontspanning en functionaliteit in het achterhoofd. Vinga is tevens voorzien van vibratiemassage, een lendensteun voor optimaal zitcomfort en een behaaglijke nachtverlichting die u desgewenst kunt aandoen. Vinga is zoveel meer dan alleen maar een bed, het is een manier van leven die het bestaan een gouden randje geeft.

Living bed

By Haarhuis & Jansen

De nieuw ontworpen kunstlederen versie van het TV Bed, het Azure TVBed, wordt standaard uitgevoerd met een 32” LED TV en is al verkrijgbaar vanaf €2299,-In het unieke slimline voetbord van de TV Bedden bevindt zich de uiterst stille TV lift die ervoor zorgt dat de geïntegreerde LED TV in een handomdraai en op magische wijze tevoorschijn wordt getoverd. Het compartiment aan de zijkant van het TV Bed biedt alle ruimte en aansluit mogelijkheden voor de dvd-speler, satelliet tuner of game console. De 3 verschillende afmetingen waarin het TVBed te verkrijgen is, maken dit bed geschikt voor ieder formaat slaapkamer.

Auping Essential

De essentie van een bed? Volgens Koninklijke Auping bv is dat geborgenheid geven, comfort bieden en zorgen dat je uitgerust wakker wordt. Maar ook het gevoel van luxe en design, als middelpunt van je slaapkamerinterieur. De Auping ‘Essential’ is een design statement dat de essentie van slapen belichaamt en een must-have in de slaapkamer is. Het model oogt slank door zijn ranke belijning en taps toelopende poten. De omranding van het bed is gemaakt van licht aluminium en voor het hoofdbord is een combinatie van hout en kunststof gebruikt. Het licht gebogen hoofdbord omsluiert je als het ware als je slaapt. Hierdoor geeft het een gevoel van geborgenheid en rust in de slaapkamer. De drie stijlvolle basiskleuren passen in vrijwel elke slaapkamer en bij elke tijdsgeest: Pure White, Night Blue en Carbon Black.

Eastborn boxspringhoofdbord

Color Ambiance met Philips Living Colors verlichting

Livingbed is het verhaal over een doordacht en eerlijk bed waarbij Deens design, kwaliteit en effectiviteit samen komen in één product. We maken gebruik van de beste materialen om geweldig comfort te geven. Alle onderdelen zijn doordacht en ontwikkeld om de functionaliteit te verhogen en het ontwerp te bevestigen. Bovendien worden onze bedden daadwerkelijk in Denemarken gemaakt met de hoogste kwaliteitseisen. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Livingbed collectie hebben we ons laten inspireren door de Scandinavische cultuur, de natuur, kleur en de sfeer van de omgeving in combinatie met de trends van deze tijd. “Less is more” is de essentie van het nieuwe Scandinavische design waar eenvoud, strakke lijnen alsmede goede- en milieuvriendelijke materialen en degelijke kwaliteit de solide basis vormen. Livingbed zal vrijdag 15 Juni officieel geïntroduceerd worden bij Moes bedden aan de Binnenlaan 2 in Wolvega. Wilt u alvast informatie ontvangen over dit design merk met ongeëvenaard ligcomfort, of wilt u op de hoogte worden gehouden over de Livingbed dealer bij u in de buurt? Mail naar info@haarhuisenjansen.nl

Meer wooninformatie vindt u op www.wonenwonen.nl

Eastborn, specialist in boxsprings en matrassen, introduceert samen met Philips een nieuw hoofdbord ‘Color Ambiance’. Color Ambiance is een hoofdbord met ingebouwde LivingColors verlichting van Philips. Het hoofdbord zal worden geïntroduceerd in de Eastborn Prime, Master- en Sand Collection. Het Eastborn hoofdbord bevat hoge kwaliteit en veilige Philips LEDmodules en technologie. Op de afstandbediening van de Color Ambiance hoeft men alleen het kleurenwieltje aan te raken om de kamer een geheel eigen sfeer te geven. Eventueel kunnen er meerdere andere Philips lampen of schakelaars bediend worden met deze unieke afstandsbediening.

avek

Simmer boxspring De Simmer, het Friese woord voor zomer, is geïnspireerd op de Nederlandse zomers zoals we die kennen: een verfrissend briesje, witte wolken tegen een blauwe lucht, en aangename temperaturen. Dát zomerse gevoel kenmerkt Simmer. Want een Simmer bed ventileert als geen ander, en voelt daardoor heerlijk fris en comfortabel aan. Elke Simmer boxspring is voorzien van een duurzame en sterk ventilerende spiraalbodem. Het dwarsgespannen spiraalnet is veerkrachtig en heeft een zeer open structuur, waardoor de box goed kan ademen en de vochtregulatie optimaal is. Simmer is verkrijgbaar in een collectie fraaie stoffen, waaronder stoffen van De Ploeg. Het programma biedt drie nieuwe achterwanden, en keuze uit diverse bedpoten. WonenWonen

19


Kenmerken

Ook uw gazon heeft ‘m verdiend! Ook uw gazon heeft ‘m verdiend!

 420 CC OHV motor  Transmatic aandrijving met 6 versnellingen Kenmerken  Maaibreedte 76 cm • 420 CC OHV motor  Maaihoogte instelling, • Transmatic aandrijving met 5-voudig 38-95 mm 6 versnellingen Verstelbaar stuur en stoel • Maaibreedte 76 cm 3-in-1 : opvangen • Maaihoogte instelling, / mulchen / zij-uitworp 5-voudig 38-95 mm Grote 200 l. vangzak • Verstelbaar stuur en stoel • 3-in-1 : opvangen / Inclusief trekhaak mulchen / zij-uitworp  Wendbaar en compact • Grote 200 l. vangzak • Inclusief trekhaak • Wendbaar en compact

Verkrijgbaar bij uw WOLF-Garten EXPERT Dealer Verkrijgbaar bij uw WOLF-Garten EXPERT Dealer G.B.H. van de Riet B.V. - AMBT DELDEN I Veens Huis & Tuin - ANDELST I Geels Woonwarenhuis - BENNEKOM I Van Weelden - BILTHOVEN I Fixet Bladel - BLADEL I Handelsonderneming Fred Brouwer - BRAAMT I Enorm A. van de Veen - BUITENPOST I Hommo Koster B.V. - COEVORDEN I Provak Delfzijl - DELFZIJL I Chr. Veneberg IJzerwaren DEN HAM I Machinehandel De Groot - DEURNE I Van Hal Slijperij - DOETINCHEM I Mastermate Straatsma B.V. - DOKKUM I Roothans IJzerwaren B.V. - DOMMELEN I Van Veldhuysen Groentechniek B.V. - DOORN I Enorm Smits - DREUMEL I Welkoop Dronten - DRONTEN I Romach Tuin- en Parkmachines - ECK EN WIEL I Wamo B.V. - EDAM I J. Otten Tuinmachines B.V. - EDE I Tuin- en Parkmachines Elshout - ELSHOUT I Lozeman Tuinmachines Elst B.V. - ELST (gld) I Welkoop Emmeloord - EMMELOORD I Tijms V.O.F. GEESBRUG I Reekers Tuinmachines - GEESTEREN I Henk van Bijsterveldt Tuin- en Parkmachines - GOIRLE I Jennissen Handelsonderneming V.O.F. - GRONSVELD I Fixet Grootegast - GROOTEGAST I Kaelen IJzerwaren & Machines - GULPEN I Latugro Tech - HAAFTEN I Slijperij Teeuwen - HAARLEM I Hooghiemstra Hardegarijp B.V. HARDEGARIJP I De Gazonmaaier - HAREN I Wierré Las- en Reparatiebedrijf - HEDEL I L.M.B. Gebr. Freriks V.O.F. - HEELWEG I Welkoop Heerenveen - HEERENVEEN I Schout Tuinmachines - HEIKANT I Gooische Grasmachine Handel - HILVERSUM I ML Slijpservice - HOOGERHEIDE I Welkoop Hoogezand - HOOGEZAND I Keuper Tuin- en Parkmachines - HUMMELO I Brattinga IJzerwaren - JOURE I Enorm Kuiper Koekange B.V. - KOEKANGE I Mart Boukes Tuinmachines - KOLHORN I Welkoop Koudum - KOUDUM I Tuincentrum Laag Soeren - LAAG SOEREN I Slootsmid Laren B.V. - LAREN (gld) I Bruggeman Mechanisatie B.V. - LEMELE I Welkoop Lemmer LEMMER I Van Harn & Zn V.O.F. - LIENDEN I Nuyens Tuin & Groen Shop - LIMMEN I Lozeman Tuinmachines Lottum B.V. - LOTTUM (l) I E. Barten Tuin- & Parkmachines MARIAHOUT I Swinkels Tuin en Park - MIERLO I Mestenmaker Vlagtwedde B.V. - MUSSEL I Bergman Mechanisatie & Tuinmachines - NIEUWE PEKELA I E.G. Ten Kate V.O.F. NIEUWLEUSEN I v/d Visch Tuinmachines - NIJKERK I Tupa Tuin- en Parkmachines - NIJVERDAL I Van Liempd Tuin & Parkmachines B.V. - NISTELRODE I Versleijen Oirlo B.V. OIRLO I Van de Bosch Tuinmachines - OLDEBROEK I Takman Gereedschappen B.V. - OMMEN-ZWOLLE I Graafstra Mechanisatie & Staalconstructie - OOSTERWOLDE I Herman van der Gun - OUDENBOSCH I Van Steeg Tuinmachines - PUTTEN I Jonas Puttershoek - PUTTERSHOEK I Landbouwmechanisatiebedrijf C. van Os - RHENEN I Agro Service Koppenaal - RIDDERKERK I Buiter Roden B.V. - RODEN I Gielen Bos & Tuin - SCHINNEN I Breen IJzerwaren - SCHOORL I Lozeman Tuinmachines Smilde B.V. – SMILDE I Sleutjes B.V. - ST. MICHIELSGESTEL I Bosma Groene Vakzaak - ST. NICOLAASGA I De Vries Service Centre - STEENWIJK I Formido Surhuisterveen - SURHUISTERVEEN I M. den Bleker & Zn B.V. - TER AAR I Handelsonderneming R. Grooten - TER APEL I Derks Tuinmachines - UDEN I Tuinbouwservice Vullings - VENLO I Tuinwinkel De Ganzenbeek VOORTHUIZEN I Isidorus HT&D B.V. - WEERT I De Gazonmaaierspecialist Speelman - WESTERBORK I Multimate Van Buuren - WIERDEN I G.J. van Gurp Wijhe B.V. - WIJHE I C. van Leeuwen Landbouwmechanisatie - WIJK BIJ DUURSTEDE I Sennema Tuintotaal - WINSUM I E. Stemerdink & Zonen - WINTERSWIJK I Stuivenberg Tuinmachines WOUDENBERG I Fa. Machielse - WOUW I B&G Tuin- en Bosbouwartikelen - ZEIST I Fixet Zuidlaren - ZUIDLAREN I Takman - ZWOLLE - OMMEN I

www.wolf-garten.nl www.wolf-garten.nl

WonenWonen.nl nr. 23 eind mei 2012  

Een uitgave boordenvol met wooninsppiratie. Lees alles over de mooiste meubelen, badkamers, interieurstoffen, mooie vloeren en nog veel meer...

WonenWonen.nl nr. 23 eind mei 2012  

Een uitgave boordenvol met wooninsppiratie. Lees alles over de mooiste meubelen, badkamers, interieurstoffen, mooie vloeren en nog veel meer...

Advertisement