Emmastraat brochure issuu

Page 1

WONEN IN DE

Emmastraat

10 KARAKTERISTIEKE STARTERSWONINGEN IN HET HAVENKWARTIERThuis in Sliedrecht 04-05 Historie Emmastraat

06-07

Planoverzicht 08-09

Woningtype A 10-13

Woningtype B 14-17

Renovatie 18-19

Verkoopprocedure 20-21

Tablis Wonen 22-23

Welkom in de Emmastraat Aan de Emmastraat in Sliedrecht staan tien karakteristieke woningen van bijna 100 jaar oud. Deze woningen worden door Tablis Wonen gerenoveerd en krijgen een nieuw leven als starterswoningen. Je krijgt de kans om te starten in een karakteristieke en betaalbare woning met het comfort van een nieuwbouwwoning. En dat is bijzonder.

WONEN IN DE

Emmastraat

03


4

WONEN IN DE

Emmastraat


Thuis in Sliedrecht

De woningen zijn gelegen nabij het centrum van Sliedrecht. Wie uit Sliedrecht komt, weet dat vrijwel alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Voor je dagelijkse boodschappen kun je bij tal van supermarkten en verswinkels terecht. Om lekker uit eten te gaan zijn er genoeg leuke restaurants en eetcafĂŠs in de buurt. Voor een gezellige avond uit zijn er diverse horecagelegenheden in de buurt te vinden. Shoppen voor de nieuwste kleding, schoenen en elektronica kan op de Kerkbuurt en het Winklerplein.

Toch niet genoeg aan de voorzieningen van Sliedrecht? Door de nabij gelegen A15 ben je in ca. 20 minuten in het centrum van Rotterdam en in ca. 12 minuten in het centrum van Dordrecht. Ook als je veel met het openbare vervoer reist, zit je goed in Sliedrecht. De bus brengt je naar belangrijke ov-knooppunten zoals de trein en de grote busstations. Met de waterbus kom je eenvoudig in Dordrecht en omgeving. Vrijwel de gehele Randstad ligt binnen handbereik.

WONEN IN DE

Emmastraat

05


Emmastraat omstreeks 1960

6

WONEN IN DE

Emmastraat


Historie Emmastraat Kaart 1890

Emmastraat 1950

“De toekomst van Sliedrecht ligt niet binnen, maar buiten de dijk”. Onder de noemer “Sliedrecht vooruit” werd met succes in 1911 een vereniging opgericht met als doel het gemeentebestuur te overtuigen van de nieuwe uitbreiding van Sliedrecht en het bouwrijp maken van griend- en rietland voor woningbouw en industrieterrein. De gebiedsontwikkeling werd een belangrijk terrein voor zowel industrie als woningbouw waarin de haven een passende plaats heeft gevonden.

De woningen zijn gelegen in de onlangs geherstructureerde buurt “Het Havenkwartier”, de voormalige Oude Uitbreiding West. De wijk combineert vooroorlogse woningen met fraaie nieuwbouwwoningen en dat geeft een mooi resultaat. Je komt dus in een opgeknapte wijk te wonen vol met karakter en historische kenmerken. De karakteristieke jaren “20 en “30 woningen in Het Havenkwartier kenmerken zich door hun rijke historie. Omstreeks 1900 was Sliedrecht nog een langgerekt dorp van ruim zes kilometer, waarbij de woningen gebouwd zijn aan en langs de dijk. Deze dijk grenst direct aan de rivier de Merwede. In de jaren “20 maakte Dokter Langeveld zich hard voor het inpolderen en ophogen van twee zandplaten aan de buitenkant van de dijk. Eén van die zandplaten is uiteindelijk de Oude Uitbreiding West geworden.

WONEN IN DE

Emmastraat

07


Planoverzicht Zonstand Van de tien woningen worden er op korte termijn acht te koop aangeboden. Alle woningen hebben een tuin op het zuiden, waardoor deze het gehele jaar in het zonnetje staan. De afgesloten brandgang geeft de achtertuinen privacy. Er zijn twee woningentypen, namelijk woningtype A en woningtype B. Woningtype B heeft twee varianten die als B1 of B2 worden aangeduid.

N

W

18:27 onder

op 06:31

18

07

17

E

08 16

09 15

10 14

13

11

12

S

Lente/herfst N

21

06

20

W

07

19

08

18

09

17

E

10 16

11 15

12 14

13

S

Zomer N

W

E 16

N

15

14

13

12

11

S

Winter

08

WONEN IN DE

Emmastraat

10

09


WONEN IN DE

Emmastraat

9


10

WONEN IN DE

Emmastraat


Woningtype A

2/4

6/8

10 / 12

14 / 16

18 / 20

Dit is de grootste woning met een woonoppervlakte van ca. 97 m2.

Centrale hal

Woningtype A heeft een hal die de afzonderlijke ruimten met elkaar verbindt. Bij binnenkomst in de ruime hal ontstaat het gevoel van een historische woning. Aan het einde van de hal bevindt zich de keuken met aangrenzend de badkamer. De woonkamer is met ca. 30 m2 woonoppervlakte royaal qua omvang en heeft voldoende indelingsmogelijkheden. Op de eerste verdieping zijn er maar liefst vier slaapkamers. Door middel van een vlizotrap kan de (berg)zolder worden bereikt.

Ruime woonkamer Vier slaapkamers Tuin op het zuiden

WONEN IN DE

Emmastraat

11


Plattegronden

Ruime woonkamer

Begane grond * maten zijn indicatief 6,90M

4,40M

Badkamer in basis beneden

2,10M 10,60M

12

WONEN IN DE

Emmastraat


Vier slaapkamers

1e Verdieping * maten zijn indicatief

Bergruimte boven keuken 6,70M 6,70M

WONEN IN DE

Emmastraat

13


14

WONEN IN DE

Emmastraat


Woningtype B

2/4

6/8

10 / 12

14 / 16

18 / 20

Een bescheiden maar zeer aantrekkelijke starterswoning.

Ideaal voor starters

Er zijn twee varianten van woningtype B. Type B1 heeft een tuitgevel en een woonoppervlakte van ca. 69 m2. Type B2 heeft een dakkapel en is daardoor net iets kleiner met een woonoppervlakte van ca. 67 m2. De hal bij binnenkomst komt uit op de woonkamer en het toilet. De langwerpige woonkamer kan op verschillende manieren worden ingedeeld qua zitgedeelte en eetgedeelte. De keuken is gesitueerd in de aanbouw aan de achterzijde van de woning. De eerste verdieping is vanuit de woonkamer bereikbaar en heeft twee slaapkamers en een badkamer. De (berg)zolder is door middel van een vlizotrap te bereiken.

Ruime keuken Twee slaapkamers Tuin op het zuiden

WONEN IN DE

Emmastraat

15


Plattegronden Begane grond * maten zijn indicatief Verschillende indelingsmogelijkheden

Ruime keuken 4,30M 7,30M

16

WONEN IN DE

Emmastraat

4,40M


1e Verdieping * maten zijn indicatief Twee grote slaapkamers

4,30M 6,60M

Klustip Maak een toilet op de 1 e verdieping WONEN IN DE

Emmastraat

17


Renovatie

De woningen van bijna 100 jaar oud worden grondig gerenoveerd. Niet alleen wordt de woning opgeknapt, maar ook energiezuiniger gemaakt. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten en ben je tegelijkertijd milieubewust bezig. Omdat elke renovatie anders is, geven we een (globaal) beeld van de renovatiewerkzaamheden aan de woningen.

Wat wordt er gerenoveerd?* Een groot deel van de woning wordt vervangen, de vloer en wandafwerking wordt verwijderd en alle struiken in de tuin worden gerooid. Per woning kun je kiezen of je de bestaande keuken wil behouden of laten slopen. Kortom je komt in een “opgeruimde” woning terecht. Per onderdeel nader toegelicht: Toilet Het toilet wordt volledig vernieuwd met een wandcloset en tegelwerk (30x60cm) tot het plafond. Uitgevoerd in antracieten vloertegels en witte muurtegels. Badkamer De badkamer wordt volledig vernieuwd met een compleet sanitair en tegelwerk (30x60 cm) tot het plafond. Uitgevoerd in antracieten vloertegels en witte muurtegels.

18

WONEN IN DE

Emmastraat

Vloer begane grond, kruipruimte De begane grondvloer wordt geheel vervangen, tegelijkertijd wordt de kruipruimte geïsoleerd en toegankelijk gemaakt door middel van een kruipluik. Vensterbanken Er worden nieuwe vensterbanken geplaatst. Gevel De gevel wordt gereinigd en waar nodig worden de voegen hersteld. Aanbouw De aanbouw wordt aan de buitenzijde geïsoleerd en opnieuw gestuct. Kozijnen Er worden nieuwe draaiende delen geplaatst in de kozijnen op de eerste verdieping, de overige (historische) kozijnen worden gerepareerd en geschilderd. Deuren Er wordt een nieuwe voor- en achterdeur met hang en sluitwerk geplaatst.


Ventilatie Waar nodig worden er ventilatieroosters aangebracht. Bij de keuken, toilet en badkamer wordt een mechanisch (afzuig)ventilatiesysteem geplaatst. Dak De daken worden aan de buitenzijde ge誰soleerd en afgewerkt met nieuwe dakpannen en dakramen.

Asbest De woningen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest. Het geconstateerde asbest wordt verwijderd

Kortom de woningen zijn up-to-date en kunnen er weer jaren tegenaan!

CV-ketel De CV-ketel wordt vervangen. Loodgieterswerk Het loodgieterswerk wordt gecontroleerd en waar nodig hersteld c.q. vervangen. Elektra De elektra wordt gecontroleerd en waar nodig hersteld c.q. vervangen. Berging In de achtertuin wordt een nieuwe berging geplaatst conform de situatietekening.

Resterende werkzaamheden De woningen zijn karakteristiek, comfortabel en klaar voor een nieuwe toekomst. De woning is bijna woonklaar en het hele ingewikkelde (ver)bouwproces blijft je bespaard. Het belangrijkste wat je zelf nog moet doen is het kopen van een keuken en deze (laten) plaatsen. Kortom een nieuwe keuken, verven, behangen, het plaatsen van vloeren, inrichten en je kunt intrekken in je nieuwe droomwoning. Ideaal voor starters!

* Ondanks een zorgvuldige voorbereiding kunnen de toegelichte renovatiewerkzaamheden aan verandering onderhevig zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovengenoemde omschrijving.

WONEN IN DE

Emmastraat

19


Verkoopprocedure

Om in aanmerking te komen voor een starterswoning in de Emmastraat dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen om als starter aangemerkt te worden. Dit houdt in dat je aan het begin van je (koop)wooncarrière staat. De randvoorwaarden voor een starter zijn dat je: tussen de 21 en 35 jaar oud bent tenminste één jaar in Sliedrecht woont in een huurwoning of inwonend bent niet eerder een huis in eigendom hebt gehad

21 - 35 jaar

20

WONEN IN DE

Emmastraat

min. 1 jaar in Sliedrecht

eerste koopwoning


Schrijf je in voor een woning aan de Emmastraat! Bij serieuze interesse kun je je inschrijven voor een woning aan de Emmastraat, dit kan via www.wonenindeemmastraat.nl of de makelaar. De inschrijftermijn gaat van start in het eerste kwartaal van 2016. Na sluiting van de inschrijftermijn worden de woningen door middel van een lotingsprocedure toebedeeld. Gedurende de loting worden ge誰nteresseerden in een drietal groepen geplaatst. Inschrijvers die een sociale huurwoning (niet inwonend) bij Tablis Wonen achterlaten en die voldoen aan de randvoorwaarden hebben de meeste voorrang en worden in groep 1 geplaatst. Inschrijvers die aan alle randvoorwaarden voldoen maar geen sociale huurwoning achterlaten worden in groep 2 geplaatst. Alle overige inschrijvers worden in groep 3 geplaatst.

WONEN IN DE

Emmastraat

21


Over Tablis Wonen

“Goed wonen = samen doen”. Tablis Wonen is een woningcorporatie gevestigd in Sliedrecht. Wij verhuren ruim 4600 woningen in Sliedrecht en Molenwaard (Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Brandwijk en Goudriaan). Voor Tablis Wonen is het belangrijk dat mensen een fijn en betaalbaar thuis hebben. Een fijn en betaalbaar thuis met betaalbare woonlasten voor mensen met een bescheiden portemonnee. Daar focust Tablis Wonen zich meer dan ooit op. Tablis Wonen blijft investeren in duurzaamheid en energiebesparing. Om onze doelen te bereiken, is een goede samenwerking met gemeenten, huurdersorganisaties en belanghouders erg belangrijk. Want “Goed wonen = samen doen”.

22

WONEN IN DE

Emmastraat

Kernwaarden Klantgericht Wij weten goed wat onze klanten wensen. We faciliteren de klant zodat hij zelfstandig keuzes kan maken. Wij nemen verantwoordelijkheid en zijn daarop aanspreekbaar. Kostenbewust Wij werken doelmatig en daadkrachtig zodat we met minder middelen een optimaal resultaat bereiken. Dit passen we ook toe bij de energieprestatie van onze woningen. Samenwerkend Wij staan open voor samenwerking binnen en buiten onze organisatie. Wij staan naast de klant en gaan met hem in gesprek. Wij werken aan sterke verbindingen met onze partners om samen doelen te realiseren. Professioneel We gedragen ons professioneel. Dit komt tot uiting in onze communicatie, ons gedrag en ons uiterlijk. Professioneel gedrag is van groot belang voor het basisvertrouwen dat een klant in ons stelt. Resultaatgericht Wij zijn gefocust op wat er uit onze handen komt: het resultaat. Wij maken daarom tijdens het werk gerichte en efficiënte keuzes. Op deze manier presteren we immers sneller en beter.


WONEN IN DE

Emmastraat

23


Ontwikkeling Postbus 145 3360 AC Sliedrecht Telefoon: 0184 44 48 44 E-mail: info@tabliswonen.nl Website: www.tabliswonen.nl

Verkoop Kerkbuurt 134 3361 BL Sliedrecht Telefoon: 0184 49 94 44 E-mail: sliedrecht@kooyman.com Website: www.kooyman.com

24

WONEN IN DE

Emmastraat

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend

WWW.WONENINDEEMMASTRAAT.NL