Page 1

Gebouwd voor zijn taak 7050 en 7050i Series zelfrijdende veldhakselaars


2

Inhoud

Inhoud Introductie

2–3

Gebouwd voor: Capaciteit – en kwaliteit

4–5

EfÞciënt oogsten

6–7

Soepele gewastroom

8–9

Maairegeling

10 – 11

Cabine en bedieningselementen

12 – 13

Prestaties

14 – 15

Toerental

16 – 17

Biogas – de complete oplossing

18 – 19

Maïs

20 – 21

Gras, gehele plant silage en hout

22 – 23

Gebouwd voor zijn taak

24 – 25

Technische gegevens

26 – 27


Zelfrijdende hakselaars

Gebouwd voor zijn taak: de John Deere zelfrijdende hakselaar. John Deere machines staan over de hele wereld bekend om hun buitengewone betrouwbaarheid. Dus als u investeert in een John Deere 7050 of 7050i hakselaar kunt u er zeker van zijn dat u een sterke, beproefde machine krijgt die het hele seizoen door werkt – zonder een slag te missen. Dat gezegd hebbende is betrouwbaarheid nog maar één van onze sterke punten! Deze veelzijdige machines hakselen topkwaliteit silage – en tophoeveelheden biomassa – winstgevender dan ooit tevoren. Dankzij onze krachtige i-oplossingen en stuursystemen leveren ze een consistente, hoge productiviteit, de klok rond. Ze kunnen zelfs de gegevens leveren, die u nodig hebt om uw bedrijf effectiever te managen. Met een sterk nieuw model, een groter programma voorzetstukken en onze nieuwe Dura Line onderdelen, is het programma van dit jaar het beste dat we ooit hebben gebouwd. Ontdek waarom!

3


4

Capaciteit – en kwaliteit

Gebouwd voor capaciteit – en kwaliteit. Iedereen heeft het over capaciteit, maar wij vinden dat er meer nodig is voor goed oogsten dan alleen vermogen. Want aan het eind van de dag is het altijd de ruwvoerkwaliteit die er het meest toe doet – niet hoeveel paardekrachten u op het land had. Dus, terwijl de John Deere hakselaars u alle vermogen en capaciteit geven die u nodig hebt, vergeten we nooit dat de kwaliteit voorop staat. Daarom besteden we zoveel aandacht aan het ontwerp en de bouw van onze machines. Te ten we ze zo intensief. En rusten we ze uit met intelligente systemen, die de productiviteit sterk verhogen en de kosten verlagen, maar toch zorgen voor betere resultaten dan ooit tevoren.


Capaciteit – en kwaliteit

Nieuw programma voorzetstukken. Geen taak is te groot voor onze nieuwe voorzetstukken. Ongeacht of u gras opraapt, gehele plant silage maait of de grootste maïspercelen in de regio oogst, wij hebben het bijpassende voorzetstuk. Het ’s nachts verwisselen van voorzetstukken gaat ook probleemloos. Dus u kunt zelfs verschillende gewassen oogsten op verschillende dagen zonder dure stilstandtijden.

Betrouwbaarheid waarop u kunt vertrouwen: Dura Line onderdelen. Verleng de levensduur. Reduceer stilstand. Krijg meer waarde voor uw geld met Dura Line slijtonderdelen. Met de nieuwe zware productlijn van Dura Line oogstmachine slijtonderdelen gaan uw onderdelen aanzienlijk langer mee. Durea Line onderdelen zijn beschikbaar voor alle slijtage gevoelige onderdelen zoals slijtdelen voor de blaaspijp, de ventilator, de messentrommel en de doorvoerkanalen.

5


6

EfÞciënt oogsten

4

8

Gebouwd voor efÞciënt oogsten.

2 6

1

Intelligente technologie – uw zakelijk voordeel De John Deere 7050’s zijn ontworpen en gebouwd om rond de klok te werken. Maar het is onze innovatieve technologie die ervoor zorgt dat dat zo blijft. U wilt een machine die geschikt is voor alle veldomstandigheden? Probeer het ProDrive rijaandrijvingssysteem. Wilt u een machine die de hele nacht kan werken? Kies AutoTrac automatische besturing. U hebt een machine nodig die silage met een hoge kwaliteit produceert? Kies de 7050 met zijn krachtige i-kenmerken – en die zal het automatisch voor u doen. De 7050i geeft u de middelen om uw bedrijf te runnen op een winstgevender manier dan ooit tevoren.

7

5 3

1 Op afstand managen van meerdere machines

Met JDLink kunt op afstand een compleet machinepark managen met één computer. Controleer machinelocatie en status … gebruiksrapporten … onderhoudskaarten … en u kunt zelfs alarmwaarschuwingen ontvangen via uw mobiele telefoon. 2 Sla al uw zakelijke informatie op

Onze HarvestDoc software slaat alle informatie op die u nodig hebt en het geeft loonwerkers de ßexibiliteit van verschillende facturatie-opties – per uur … brandstofverbruik …, geoogste hoeveelheid … en meer.


EfÞciënt oogsten

Gebouwd voor gelijkmatigheid. EfÞciënt oogsten gaat over gelijkmatigheid. En met de i-oplossingen kunt u er zeker van zijn dat, ongeacht wie de machine bedient, elke keer weer uitstekende resultaten worden behaald. De 7050i geeft u standaard drie geavanceerde systemen: HarvestLab, AutoLOC en HarvestDoc. Dit is wat zij doen: • HarvestLab Meet het drogestofgehalte tot ± 2 punten tijdens het werk. Elimineert de noodzaak om monsters te nemen voor laboratoriumonderzoek. • AutoLOC Combineert de IVLOC transmissie en de HarvestLab sensor, zodat de haksellengte automatisch wordt geoptimaliseerd, afhankelijk van de drogestofaßezingen door HarvestLab. • HarvestDoc Komt tot zijn recht wanneer de oogst voorbij is. Het houdt een permanente administratie bij van alle belangrijke invoergegevens voor oogstkartering – plus verschillende facturatie-opties voor loonwerkers.

3 Automatisch gemaaide kwaliteitssilage

Het AutoLOC maaisysteem is rechtstreeks verbonden met de HarvestLab sensor en de IVLOC transmissie, zodat de haksellengte automatisch wordt geoptimaliseerd voor een consistente hoge kwaliteit van de silage. 4 Meet het actuele drogestof gehalte

Met de HarvestLab sensor meet u zeer nauwkeurig het drogestofgehalte tot ± 2 punten tijdens het werk. Niet meer wachten tot de monsteruitslagen terug komen van het laboratorium!

5 Werken onder alle veldomstandigheden

Onze ProDrive rijaandrijving geeft u excellente grip op steile hellingen, op natte of droge percelen, op de weg of op het land. 6 Prettig werken door relaxed rijden

We hebben veel van de bedieningselementen van de hakselaar geautomatiseerd, zoals de metaaldetector, schakelen van versnellingen, messen slijpen, hoogte en schuinstelling van het maaibord en positie van de afvoerpijp.

7 Minimaliseer uw brandstofkosten

Wanneer u met volle capaciteit werkt tijdens het oogstseizoen zult u het superieure brandstofverbruik van onze PowerTech motoren weten te waarderen. 8 Maaien met maximale werkbreedte, hoe slecht het zicht ook is

AutoTrac besturing zorgt automatisch voor een optimale maaibreedte tijdens elke werkgang, hoe slecht het zicht ook is – dag en nacht.

7


8

Soepele gewastroom

Gebouwd voor een soepeler gewasstroom. De nieuwe 7050 serie gebruikt zijn vermogen verstandig. Een hoge productiviteit en brandstofefÞciency zijn gegarandeerd. Het gewasstroomontwerp beperkt frictie – en slijtage – tot een minimum. En elke component in het systeem is ontworpen om in volledige harmonie met alle andere te werken. Het resultaat? Een rustiger werking. Een soepele gewasstroom onder alle oogstomstandigheden. Een perfect gebruik van het aanwezige vermogen voor een optimale efÞciency. En geen compromissen wat betreft de silagekwaliteit!

3 4

1

2

5


Soepele gewastroom

5 stappen naar kwaliteitssilage met een hoge capaciteit. 1

Soepele gewasinvoer. Stalen invoerrollen voor zwaar gebruik houden de gewasmat strak en gelijkmatig voor nauwkeurig hakselen.

2

Gevoelige metaaldetector en stenenvangbak. Het zeer gevoelige metaaldetectorsysteem schakelt de aandrijving van de invoerrollen in een fractie van een seconde uit. Stenen vallen eenvoudig door de vanggoot.

3

EfÞciënte en nauwkeurig hakselen. Onze DuraDrum messenkooi heeft zich op het land bewezen in meer dan 18.000 hakselaars. Dankzij de automatische verstelling van het vaste mes is de snede glad, efÞciënt en minder vermogensbehoeftig. De DuraDrum messenkooi heeft: • tegengestelde draairichting met sterke vliegwielwerking voor hoge kwaliteit van slijpen • verstelling vast mes voor perfecte hakselsnede • gesegmenteerde messen voor ßexibele conÞguratie messenkooi

4

Effectieve korrelkneuzing. Doordat in de verschillende conÞguraties roltypen en snelheidsverschillen kunnen worden gecombineerd is onze korrelkneuzer op alles voorbereid. U kunt kiezen uit rollen voor maïs, gehele plant silage of specialistische gewassen, zoals sorghum.

5

Snel laden. De gewasversneller houdt de doorvoer snel en regelmatig. Dat betekent een consistente belading van de wagen – ongeacht het gewas of de omstandigheden.

Van maïs naar gras in enkele minuten Met onze makkelijk uit te nemen korrelkneuzer is het een eenmanstaak om in enkele minuten te switchen tussen maïs en gras. U kunt hem laten zakken met de kettinglier, of door op een knop te drukken met de optionele motoraandrijving. De korrelkneuzer heeft rollen, dus als hij op de grond staat kan hij van de hakselaar worden weggetrokken voor gemakkelijk onderhoud en opslag.

9


10

Regeling van het hakselen

Gebouwd voor een goede regeling van het hakselen. Scherpe messen betekenen een gunstiger brandstofverbruik, betere gewaskwaliteit en hogere tonnages. Om de messen in een 7050 hakselaar te slijpen hoeft u alleen maar op een knop in uw cabine te drukken. U kunt de cyclus zelfs onderbreken als u snel weer aan het werk moet. De messenkooi draait terug tijdens het slijpen, zodat de hiel van het mes het slijpblok eerst raakt. Daardoor ontstaat een zeer scherpe snijrand en blijven de messen langer scherp. De tegengestelde draairichting van de messenkooi en het 2-fasen verstelsysteem van het vaste mes leveren de accurate instellingen die u nodig hebt voor efÞciënt hakselen. Verstellen van de haksellengte terwijl u werkt kan niet eenvoudiger, dankzij de transmissie voor traploze instelling van de haksellengte (IVLOC). U hoeft alleen maar aan een knop te draaien om de haksellengte in te stellen van 4 – 19 mm (messenkooi met 56 messen), 5 – 22 mm (messenkooi met 48 messen), of 6 – 26 mm (messenkooi met 40 messen). Het nieuwe, optionele AutoLOC hakselsysteem gaat nog een stap verder. Het optimaliseert de haksellengte automatisch terwijl u oogst, gebaseerd op de drogestofgegevens die het krijgt van het HarvestLab systeem op de machine.


Regeling van het hakselen

IVLOC transmissie met hoge efÞciency De IVLOC transmissie combineert het beste van twee werelden: mechanische efÞciency en hydraulische regeling. Deze betrouwbare, vermogensefÞciënte eenheid is ook leverbaar met het optionele AutoLoc systeem.

Effectieve verwijdering van harde objecten Eventuele ijzerhoudende materialen worden gedetecteerd door een ultra gevoelige metaaldetector. Deze stopt de invoerrollen in slechts 40 milliseconden. Het indicatorpaneel in de cabine toont de bestuurder waar hij het object kan vinden, wat tijd en stress bespaart.

GewasspeciÞeke maaiborden. U kunt kiezen uit drie maaiborden, afhankelijk van uw gewas en maaiomstandigheden. De messenkooien met 40 en 48 messen zijn perfect voor lang gras, vezelgewassen en maïs. De messenkooi met 56 messen levert de kortste haksellengte (4 mm) en een uitstekende kwaliteit van de maïssilage, ook in droge omstandigheden.

11


12

Cabine en bedieningselementen

Gebouwd voor comfort. Geen wonder dat de bestuurders zo weg zijn van de 7050 serie. De panoramische cabine geeft u een fantastisch zicht rondom. Spiegels, schakelaars, displays – alles zit op de plek waar u het nodig hebt. Alleen de stoelhoogte verstellen, hoogte en diepte van het stuur instellen en u bent klaar om op weg te gaan! De hoofdbedieningselementen zouden niet simpeler gemaakt kunnen worden. EÊn handbediende hendel voor vooruit, stoppen en achteruit, plus een rij schakelaars voor de belangrijkste vermogensfuncties. Het voorzetstuk, de instelling van het vaste mes, de lospijppositie en de haksellengte kunnen allemaal automatisch worden bediend. En met het AutoTrac systeem voor handenvrije besturing haalt u het maximale uit elke werkgang die u maakt.


Cabine en bedieningselementen

Lossen zonder te knoeien Het uitstekende zicht maakt veilig en nauwkeurig rijden mogelijk.

Vingertop bediening Schakelaars en bedieningselementen zijn makkelijk aĂ&#x;eesbaar en logisch geplaatst.

Duidelijke instrumenten U kunt alle hoofdfuncties in een oogopslag controleren.

Uitstekend zicht bij nacht Met de sterke cabine- en rijenzoeklampen vindt u uw weg door de nacht.

13


14

Capaciteit

Gebouwd voor capaciteit. John Deere PowerTech Plus diesels zijn gebouwd voor dit werk. Dat betekent dat het van origine motoren zijn voor veldwerk – geen aangepaste vrachtwagenmotoren. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat motoren voor veldwerk gebouwd zijn voor zwaarder werk en een langere levensduur. De nieuwe 7050 is conform de strenge Tier III emissieregels en levert meer vermogen en koppel dan ooit tevoren. Ze hebben een turbolader met variabele geometrie, die het brandstofverbruik verlaagt en het koppel verhoogt bij lage motortoerentallen. Op die manier is de capaciteit van de 7050 serie hakselaars minder gevoelig voor plotselinge veranderingen van de omstandigheden of de dichtheid van het gewas. Oogst meer dan 300 ton per uur. Met een Cummins QSK19 motor, die meer dan 812 pk levert, zijn u en uw 7950 koning op het land, het hele seizoen door. En doordat de componenten voor de gewasstroom ontworpen zijn voor een maximale gewasstroom en minimale wrijving, zult u meer capaciteit en een hogere efÞciency ervaren dan ooit tevoren.


Capaciteit

5 stappen naar kwaliteitssilage met een hoge capaciteit. Verlaag de brandstofrekeningen – niet de capaciteit. Net als al het andere op de nieuwe 7050 is de Tier III PowerTech Plus motor voor dit werk gebouwd. Omdat ze ontworpen zijn voor gebruik op het land, hebben ze een turbolader met variabele geometrie, die het brandstofverbruik verlaagt en het koppel verhoogt bij lage motortoerentallen. Op die manier is de capaciteit van de 7050 serie hakselaars minder gevoelig voor plotselinge veranderingen van de omstandigheden of de dichtheid van het gewas.

1

Gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) Deze buiten gemonteerde eenheid verlaagt de piekverbrandingstemperatuur en vermindert de emissies zonder het brandstofverbruik te beïnvloeden.

2

Turbolader met variabele geometrie (VGT) De schoepen van de VGT veranderen van stand met de motorbelasting, waardoor reacties, brandstofverbruik en koppel bij lage toerentallen worden verbeterd.

3

Krachtig motormanagementsysteem ECU Tweemaal meer geheugen, vijf maal de rekenkracht van de Tier 2 motoren. Deze ECU levert “snapshot” diagnostiek, waarmee tot zeven sets diagnosegegevens kunnen worden opgeslagen.

4

Meerkleppen ontwerp en hogedruk inspuitsysteem. Vier kleppen per cilinder optimaliseren de hogedruk inspuiting. Een verbeterde luchtstroom betekent betere prestaties, betere brandstofeconomie en lagere emissies.

5

Minder onderhoud. Het olieÞlter hoeft maar om de 500 uur te worden vervangen (afhankelijk van het model). Ook de toegang tot de componenten is eenvoudiger.

15


16

Snelheid

Gebouwd voor snelheid. Met een topsnelheid op de weg van 40 km/u houdt de 7050 serie hakselaars trekkers en wagens moeiteloos bij. Daardoor krijgt u geen vertragingen wanneer u naar het land gaat. En met veldsnelheden tot 20 km/u krijgt u ook geen vertragingen bij het oogsten. Het optionele ProDrive rijaandrijvingssysteem is gebruiksvriendelijk. Het levert een enorme grip, waardoor u onder alle omstandigheden door kunt werken: nat of droog, steil of kwetsbaar. Het werkt ook soepel samen met het snelheidsmanagement systeem van de motor, voor optimalisering van de efĂžciency en om brandstof te besparen op de weg en op het land. Het systeem regelt het motortoerental en/of de rijsnelheid, om het brandstofverbruik te verlagen zonder de prestaties te verminderen. De 4-wielaandrijving heeft een volledig elektronisch wielslipregelsysteem, zodat altijd het maximale vermogen op de grond wordt overgebracht. Wanneer het gaat om veiligheid en bediening is er niets dat in de buurt komt van het ProDrive rijaandrijvingssysteem.


Snelheid

40

Hoge capaciteit. Hoge efÞciency. Automatisch schakelende versnellingsbak. Met de automatisch schakelende versnellingsbak met twee snelheidsgroepen kunt u de snelheid traploos regelen tussen 0 en 20 km/u op het land en tot 40 km/u op de weg. Zo bent u minder uren op de weg en oogst u meer gewas op het land. Automatisch differentieelslot. Het automatische differentieelslot treedt automatisch in werking voor een constante trekkracht van de voorwielen. Motor/toerental management. Het motor/toerental managementsysteem compenseert voor motorbelastingen om de brandstofefÞciency te verbeteren. Hoe? Door Þjnafstelling van ProDrive en de motoractiviteiten op zo’n manier, dat het optimale brandstofverbruik en de optimale snelheid op de weg, op het land en op de kopakkers gehandhaafd worden. Volledige ASR antislipregeling. De antislipregeling regelt de aandrijvingen van voor- en achteras, om te zorgen voor een permanente trekkracht, om brandstof te besparen en structuurbederf van de grond tegen te gaan. Automatisch remsysteem. De 2 natte schijfrempakketten op de vooras worden automatisch bediend. Dus alles wat u moet doen is het regelen van de voertuigsnelheid met de multifunctionele hendel!

17


18

Biogas – de complete oplossing

Gebouwd voor biomassa – de complete oplossing. Geen twijfel mogelijk – biomassa is een belangrijke bron van duurzame energie. Maar terwijl veel producenten nog steeds denken dat alleen de capaciteit van de hakselaar telt, kijken wij liever naar het hele plaatje. De John Deere 7050 serie is ontworpen voor een buitengewone betrouwbaarheid en doorvoercapaciteit. Dankzij onze efÞciënte aandrijßijn en soepele gewasstroom krijgt u een hoge hakselkwaliteit met de optimale, korte haksellengte. Plus natuurlijk ook nog de mogelijkheid om een scala aan gewassen te oogsten. En met krachtige management oplossingen, zoals HarvestLab, HarvestDoc en JDLink aan uw zijde, kunt u uw hele biomassa bedrijf even efÞciënt managen als u hakselt!


Biogas – de complete oplossing

Het HarvestLab systeem meet constant het drogestofgehalte van het gewas, zodat u de ideale haksellengte kunt instellen voor een optimale biogasproductie.

Met de HarvestDoc software kunt u opbrengstkaarten maken voor permanente vastlegging – door het verzamelen van gegevens over de totale geoogste massa, de totale geoogste oppervlakte en de coördinaten.

Met het JDLink* systeem kunt u uw machinepark van afstand beheren, rechtstreeks vanuit uw kantoor. Het volgt draadloos de machineprestaties, het brandstofverbruik en de locatie. En het stuurt zelfs email- of tekstberichten als waarschuwing, om u te helpen uw onderhoud te plannen gedurende het hele oogstseizoen.

*momenteel leverbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië.

19


20

Maïs

Gebouwd voor een breed scala van gewassen. Moet u een groot aantal verschillende gewassen oogsten onder alle veldomstandigheden? Onze sterke, duurzame voorzetstukken en pickups geven u de ßexibiliteit die u nodig hebt. Met hun lage maaihoogtes en geschiktheid voor hoge rijsnelheden presteren ze goed in gelegerde gewassen – en het ontwerp voor een lage onderhoudsbehoefte verzekert u van een jarenlang betrouwbaar gebruik. Het rijenonafhankelijke maaisysteem bezit snel draaiende maairotors en een freewheel mechanisme. Het maakt gebruik van rotorbladen met zaagvormige vertanding, met vervangbare segmenten, waarmee gemaaid kan worden over de gehele maaibreedte. Deze snel draaiende maairotors werken ook goed in moeilijke omstandigheden. Dat betekent onkruid, maar ook gewassen zoals sorghum, zonnebloemen, gehele plant silage, koolzaad, hennep of pampagras. Alles is ontworpen om maximaal gebruik te maken van het motorvermogen van de hakselaar; zelfs de gewasinvoer ligt in de lengterichting van de hoofd hakseleenheid. De twee onder een hoek staande, in verstek geplaatste invoertrommels zorgen voor een volledige verzameling over de hele kanaalbreedte. Zo proÞteert u, naast een optimale hakselkwaliteit, ook van een maximale productiviteit.

John Deere pionierde met rijenonafhankelijke hakseltechnologie. Dit maakt het mogelijk om maïs in elke richting te hakselen, wat vooral belangrijk is voor een gelegerd gewas.


Maïs

Welk voorzetstuk is het juiste voor mijn gewassen? We bieden u een breed programma voorzetstukken, met zowel grote als kleine trommels: Voorzetstukken met kleine trommels 330, 345, 360, 375 en 390 Plus 3, 4,5, 6, 7,5 en 9 m 4, 6, 8, 10 en 12 rijen

Voorzetstukken met grote trommels 445, 460 en 475 4,5, 6 en 7,5 m 6, 8 en 10 rijen

400 Serie: de serie voorzetstukken met grote trommels. 4,5, 6 of 7,5 m. Het ontwerp met grote trommels is gemaakt voor extreme oogstomstandigheden, zoals lange energiemaïs (meer dan 4 m). Het presteert buitengewoon goed in gelegerde gewassen en de grote verzameltrommels zorgen voor vrijwel verliesvrije invoer. De nieuwe 475 heeft twee kleine trommels aan beide buitenkanten. De kleine, naar buiten draaiende trommels leveren een constante materiaalstroom naar de grotere verzameltrommels.

300 Serie: de serie voorzetstukken met kleine trommels. 3, 4,5, 6 of 7,5 m. Een beproefd en getest ontwerp met een groot aantal jaren van gebruik, waarbij het zich heeft bewezen in een grote variëteit aan gewassoorten. Door hun korte bouw zijn minder contragewichten nodig, wat de asbelasting vermindert.

390 Plus 9 m. Dit voorzetstuk van 9 m met kleine trommels maait vrijwel alle soorten stengelgewassen. De teruggetrokken middencomponent verzamelt de enorme hoeveelheid gewas, in de lengterichting liggend, in brede bundels, zodat het een machine met een breed invoerkanaal tot zijn maximum kan voeden. Voor een nog soepeler gewasstroom zijn alle schrapers op afstand van het invoerkanaal geplaatst. Om kostbare oogsttijd te sparen kunt u het 9 m brede voorzetstuk in slechts enkele minuten opklappen tot een breedte van 3,3 m – en zelfs het steunwiel bevestigen zonder uit de cabine te komen.

21


22

Gras, gehele plant en hout

Gebouwd voor gras, gehele plant en hout. Naast de sterke voorzetstukken voor meerdere gewassen, bieden we ook een volledig nieuwe serie gespecialiseerde voorzetstukken voor alle soorten gewassen. Kijk voor gras naar de nieuwe 600C pickuplijn, met zijn nieuwe, gladde uiterlijk en standaard opklapbare steunwielen. Voor gehele plant silage kunt u het Quick Cut voorzetstuk proberen, met zijn zeer lage vermogensbehoefte. Of voor snel groeiende bomen het CRL houtsnijvoorzetstuk.

600C Serie 3, 4 en 4,5 m. De nieuwe 600C heeft een verbeterde aandrijßijn en een groot aantal nieuwe kenmerken en opties, voor perfecte aanpassing van de pickup aan de speciÞeke eisen en omstandigheden van de klanten. De kleine diameter van de pickuptrommel geeft de pickups een laag proÞel, zodat het gewas een kortere weg aßegt voor het de invoerrollen bereikt. Om de prestaties op ongelijke grond te verbeteren kunt u eenvoudig de standaard opklapbare steunwielen uitzetten. Deze hebben tien verschillende instellingen en kunnen eenvoudig zonder gereedschap worden versteld. In transportpositie vergrendelen ze automatisch.


Gras, gehele plant en hout

Gehele plant silage 5,6 m. Het Zürn QuickCut voorzetstuk werkt makkelijk en effectief in alle soorten gewassen en gewascombinaties. De schijvenmaaibalk maait vlak boven de grond en kan tot 4 cm hoogte werken in gelegerde gewassen. De maaibalk levert het gewas rechtstreeks aan de brede, dwars geplaatste invoervijzel. Het voorzetstuk is eenvoudig te monteren vanaf zijn transportwagen en er hoeft maar één aandrijfas te worden aangesloten wanneer u hem aan de hakselaar koppelt.

Hout 3 m. Haal alles uit het winterseizoen met dit sterke Short Rotation bosbouwvoorzetstuk!

23


24

Gebouwd voor zijn taak

Gebouwd voor zijn taak. Toen we de 7050 serie ontwierpen plaatsten we betrouwbaarheid en duurzaamheid bovenaan de lijst – net zoals u doet. Voorkomen is beter dan genezen, dus ontwikkelden we de stress en spanning al op het tekenbord weg uit de componenten. Vervolgens voerden we een wereldwijd, dynamisch testprogramma uit, in elk gewas en onder alle omstandigheden die u maar kunt bedenken. Pas daarna begonnen we met de serieproductie. We bouwen al onze hakselaars in Zweibrücken in Duitsland. Deze fabriek is volledig gecertiÞceerd volgens de ISO 9001 kwaliteitsstandaards en proÞteert van dezelfde rigoureuze productie- en testprocessen als onze trekker assemblagelijn.

Geavanceerd ontwerp Finite Element Analysis geeft de mogelijkheid van 3D componenten modellering, voor analyse van trillingen, structuur, vermoeidheid en warmte overdracht.

De laatste schakel in de ketting is ons op de fabriek getrainde dealernetwerk. Dat zorgt voor een minimale stilstandtijd en een maximale effectieve werktijd, door de 24-uurs onderdelenleveringen en de verlengde openingstijden gedurende het oogstseizoen.

Premium bouwkwaliteit De fabriek in Zweibrücken heeft jarenlange ervaring door het bouwen van meer dan 10.000 hakselaars.


Gebouwd voor zijn taak

We staan altijd achter u. Tijdens het oogstseizoen werken onze op de fabriek getrainde monteurs net zo lang door als u. Om u weer snel aan het werk te krijgen kunnen onze experts een stapsgewijze diagnose uitvoeren, direct op het land. Na het vaststellen van eventuele problemen kunnen ze de boordelektronica rechtstreeks vanuit hun laptop programmeren. Gemoedsrust. De beste manier om een consistent hoge kwaliteit te krijgen is door uw hakselaar in topconditie te houden. En de beste manier om dat te doen is het afsluiten van een PowerGard onderhouds- en servicecontract. Door de grote reeks mogelijke, te contracteren opties kunt u uw werkelijke gebruikskosten budgetteren – voor uw gemoedsrust tijdens het hele oogstseizoen. U kunt onderdelen ook altijd direct bestellen via JDParts.com. Dankzij de 24-uurs levering krijgt u ze in de meeste gevallen de volgende ochtend al aangeleverd, welk onderdeel het ook betreft.

25


26

Technische gegevens Model

JD 7750

JD 7550

Maximum vermogen bij 1900 tpm, kW (pk) Maximum vermogen bij 2100 tpm, kW (pk)

JD 7950 SAEJ 1995 597 (812) –

458 (625) 428 (582)

Extra vermogen, kW (pk)

30 (43)

Cummins QSK QSK 19 19 In lijn 6 –

John Deere PowerTech Plus 6135HZ 13,5 In lijn 6 1650

Motor Fabrikant Type Model Cilinderinhoud, l Cilinders Motortoerental rpm/min op de weg

3 snelheden GB ProDrive

JD 7350

JD 7250

458 (625) 428 (582)

JD 7450 Vermogen (ECER120 Norm) 409 (560) 383 (521)

352 (480) 330 (449)

281 (380) 261 (355)

30 (43)

26 (39)

22 (31)

20 (25)

John Deere PowerTech Plus 6135HZ 13,5 In lijn 6 1650 “Pompverstuivers +4 kleppen+EGR + VGT” Direct

John Deere PowerTech Plus 6090HZ 9 In lijn 6 1650 – “Common Rail verstuivers +4 kleppen+EGR + VGT” Direct

Meervoudige platen 4

Meervoudige platen 4

5

4

John Deere John Deere PowerTech Plus PowerTech Plus 6135HZ 6135HZ 13,5 13,5 In lijn 6 In lijn 6 1650 1650 Zo laag mogelijk, afhankelijk van motorbelasting (motortorental management) “Pompverstuivers “Pompverstuivers +4 kleppen+EGR +4 kleppen+EGR + VGT” + VGT” Direct Direct

Brandstofsysteem

CommonRail

Aandrijving koelventilator Aandrijßijn Rijkoppeling Aantal maaischijven Hoofdaandrijfriem Aandrijfriemspanning Hoofdaandrijving – polyriemen: riemen Rijaandrijving “Type – hydrostatisch Bereik (20 km/u) 3 versnellingen, schuine vertanding tandwielen”

Direct

“Pompverstuivers +4 kleppen+EGR + VGT” Direct

Meervoudige platen 5

Meervoudige platen 5

Meervoudige platen 5

7

7

7

NA

0 – 6,9

0 – 6,9

0 – 6,9

0 – 6,9

0 – 6,9

NA

0 – 13

0 – 13

0 – 13

0 – 13

0 – 13

0 – 20 0 – 8,6 0 – 19,6 0 – 25 0 – 10,2 0 – 19,6 0 – 30 Optioneel 0 – 20 (veld) 0 – 20 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 25 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 30 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 40 (weg) Optioneel

0 – 20 0 – 8,6 0 – 19,6 0 – 25 0 – 10,2 0 – 19,6 0 – 30 Optioneel 0 – 20 (veld) 0 – 20 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 25 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 30 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 40 (weg) Optioneel

0 – 20 0 – 8,6 0 – 19,6 0 – 25 0 – 10,2 0 – 19,6 0 – 30 Optioneel 0 – 20 (veld) 0 – 20 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 25 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 30 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 40 (weg) Optioneel

0 – 20 0 – 8,6 0 – 19,6 0 – 25 0 – 10,2 0 – 19,6 0 – 30 Optioneel 0 – 20 (veld) 0 – 20 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 25 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 30 (weg) 0 – 20 (veld) 0 – 40 (weg) Optioneel

0 – 20 0 – 8,6 0 – 19,6 0 – 25 0 – 10,2 0 – 19,6 0 – 30 Optioneel NA

NA

4,5, 4,0, 3,0 10/7,5 8/6 Optioneel Optioneel

4,5, 4,0, 3,0 10/7,5 8/6 Optioneel Optioneel

4,5, 4,0, 3,0 8/6 6/4,5 Optioneel Optioneel

4,5, 4,0, 3,0 8/6 6/4,5 Optioneel Optioneel

4,5, 4,0, 3,0 6/4,5 4/3 Optioneel Optioneel

4 Standaard 780 Traploos variabel std. n.a. 2

4 Standaard 660 Traploos variabel std. 4 snelheden opt. 2

4 Standaard 660 Traploos variabel std. 4 snelheden opt. 2

4 Standaard 660 IVLOC opt 4 snelheden opt 2

830 805/610 56, 48 of 40

710 683/610 56, 48 of 40

710 683/610 56, 48 of 40

710 683/610 56, 48 of 40

NA NA NA NA Bereik (30 km/u) NA NA NA Hydromechanische achteras NA “ProDrive Bereik (20 km/u) 0 – 20 (veld) Autoshift transmissie 0 – 20 (weg) Differentieelslot Bereik (25 km/u) 0 – 20 (veld) (automatisch en 0 – 25 (weg) handmatig) 0 – 20 (veld) Automatisch systeem met Bereik (30 km/u) natte remmen” 0 – 30 (weg) Bereik (40 km/u) 0 – 20 (veld) 0 – 40 (weg) Hydromechanische achteras + voll. antislipregeling Standaard Voorzetstukken Graspickups, m 4,5, 4,0, 3,0 12/9,0 Kemper rotatievoorzetstuk, rijen/m 10/7,5 Automatische besturing voor maïs Optioneel Geavanceerde maaibordbediening Optioneel Invoerrollen Opening invoerrollen Aantal 4 Metaaldetector Standaard Breedte voor (mm) 780 IVLOC.snelheid invoerrollen Traploos variabel std. Mechanische haksellengte. Snelheid invoerrollen n.a. Aantal snelheden voorzetstuk 2 Messenkooi Breedte messenkooibehuizing, mm 830 Cutterhead: breedte/diameter, mm 805/610 Aantal messen 56, 48 of 40 Bereik (25 km/u)

Technische gegevens en uitvoeringen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande aankondiging.

Meervoudige platen 4 Gewapend met kevlar Actieve hydraulische druk 6

Zwenkt weg, brede toegang 4 Standaard 660 Traploos variabel std. 4 snelheden opt. 2 710 683/610 56, 48 of 40

NA NA NA


Technische gegevens Model Messenkooi Toerental bij nominaal motortoerental, tpm Leverbare mestypes (gewas) Messenslijpsysteem Vast mes, omkeerbaar Vast mes, zelÞnstellend Korrelkneuzer Type Maïsrol, aantal tanden (verschil in rollentoerental %) Gehele plantsilage, aantal tanden (verschil in rollentoerental %) Sorghumrol, aantal tanden (verschil in rollentoerental %) Roldiameter, mm Gewasversneller Rotor diameter / breedte behuizing, mm Aantal messen Toerental (optioneel) Bodemplaat Afvoerpijp Zwenkbereik, graden Reikwijdte vanuit het midden (optioneel), m Hydraulisch omhoog en omlaag Dubbele pijpkap Automatische positie afvoerpijp Maaihoogte 40 messen, mm 48 messen, mm 56 messen, mm Elektrisch systeem (12 V) Accu’s (aantal), Ah Dynamo A Inhouden (tank) Brandstof, l Hydraulisch systeem, l Onderhoud Roterende radiateurzeefreiniger Automatisch smeersysteem, l Cabine Horizontaal en verticaal verstelbaar stuur Airconditioning en verwarming (ClimaTrak) Koelbox Bijrijdersstoel Hectareteller Bestuurdersinformatiesysteem CAN Bus elektronica Luchtgeveerde stoel Ruitenwisser zijkant Elektrisch instelbare en verwarmde buitenspiegels AMS oplossingen HarvestMon HarvestDoc HarvestLab AutoTrac Voertuig Met voorbanden Met achterbanden Transportlengte (zonder voorzetstuk), m Transportbreedte (zonder voorzetstuk), m Transporthoogte (tot cabinedak), m Werkhoogte (max.), m Ca. gewicht (zonder voorzetstuk), kg

JD 7950 1200

JD 7750 1200 Recht (gras) Gebogen (maïs)

JD 7550

JD 7450

1150

1150/1000

JD 7350

1150/1000 Recht (gras) Gebogen (maïs) Gehoekt (maïs) Terug draaien, afstandsbediening in cabine Standaard Standaard Standaard Standaard

Standaard Standaard

Standaard Standaard

Standaard Standaard

118 (21%) n.a. n.a. 240

118 (21%) n.a. n.a. 240

107 (21%) 160 (32%) 214 (32%) 216

560/632 20 1603 (-) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

560/632 20 1603 (-) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

405/506 12 1800 (2000) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

6...26 / 1 mm stappen 5...22 / 1 mm stappen 4...19 / 1 mm stappen

Gekartelde rollen, snel verwisselen en verwijderen 107 (21%) 160 (32%) 214 (32%) 216

JD 7250 1150/1000

Standaard Standaard

107 (21%) 160 (32%) 214 (32%) 216

107 (21%) 160 (32%) 214 (32%) 216

405/506 12 1800 (2000) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

405/506 12 1800 (2000) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

405/506 12 1800 (2000) 8 mm Hardox 500, snel te verwisselen

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

200 3,75 (4,55) Standaard Standaard Optioneel

6...26 / 1 mm stappen 5...22 / 1 mm stappen 4...19 / 1 mm stappen

6...26 / 1 mm stappen 5...22 / 1 mm stappen 4...19 / 1 mm stappen

6...26 / 1 mm stappen 5...22 / 1 mm stappen 4...19 / 1 mm stappen

6...26 / 1 mm stappen 5...22 / 1 mm stappen 4...19 / 1 mm stappen

6.5 – 9.2 / 13.8 – 19.4 5.4 – 9.2 / 11.5 – 16.2 4.7 – 6.6 / 9.9 – 13.9

(3) x 174 150 (12 V) + 70 (24 V)

(1) x 174 150

(1) x 174 150

(1) x 174 150

(1) x 174 150

(1) x 174 150

1100 46

1100 46

1100 46

1100 46

700 (1100 opt.) 46

700 (1100 opt.) 46

Standaard Standaard

Standaard Optioneel

Standaard Optioneel

Standaard Optioneel

Standaard Optioneel

Standaard Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel Optioneel

Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel

800/65R32 480/80R26 6,62 3,30/3,45** 3,7 6,2 14550

800/65R32 480/80R26 6,62 3,30/3,45** 3,7 6,2 12680

800/65R32 480/80R26 6,62 3,30/3,45** 3,7 6,2 11580

800/650R32 480/80R26 6,62 3,30/3,45** 3,7 6,2 11580

650/75R32 480/80R26 6,62 2,95/3,16** 3,7 6,2 11280

620/75R34 16.5/85-24 6,62 2,95 3,7 6,2 9755

** Afhankelijk van bandenmerk. Technische gegevens en uitvoeringen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande aankondiging.

27


Verkoop, service en ondersteuning van wereldklasse. De aankoop van een John Deere zelfrijdende hakselaar is slechts een eerste stap in de gehele John Deere eigenaarservaring. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en elk jaar weer bij ons terug komen, daarom zult u ondervinden dat we er zijn als u ons nodig hebt. Aan huis service door onze op de fabriek getrainde monteurs is nog maar één van de vele diensten die tezamen de John Deere eigenaarservaring vormen. ServiceADVISOR gecomputeriseerde diagnose zorgt voor een hoog aandeel reparaties bij het eerste bezoek en wanneer u daarbij onze omvangrijke onderdelenondersteuning rekent is de John Deere service onovertroffen. Originele John Deere onderdelen zijn ook ontworpen om langer mee te gaan. Neem onze Plus-50 olie en John Deere Þlters om uw hakselaar in uitstekende conditie te houden.

COFABEL N.V. 3071 Erps-Kwerps, België Tel.: 02-759.40.93 www.JohnDeere.be

8/09

1/1/2

LOUIS NAGEL B.V., NIJMEGEN tel. 024-371.66.00, fax: 024-378.22.70 e-mail: info@nagel.nl www.JohnDeere.nl

Uw John Deere dealer kan u een reeks Þnancieringsmogelijkheden aanbieden die net zo sterk zijn als onze andere producten. Vraag uw John Deere dealer naar de diverse Þnancieringsmogelijkheden die aansluiten op de speciÞeke eisen van uw bedrijf.

Deze documentatie is samengesteld voor wereldwijd gebruik. Omdat er gebruik is gemaakt van algemene informatie, afbeeldingen en beschrijvingen, kunnen sommige illustraties en tekst gaan over Þnancieringen, kredieten, verzekeringen, productspeciÞcaties en accessoires die NIET LEVERBAAR zijn in alle landen. RAADPLEEG UW PLAATSELIJKE DEALER VOOR DETAILS. John Deere behoudt zich het recht voor technische gegevens, ontwerp en prijzen van de in deze documentatie beschreven producten te wijzigen zonder voorafgaande aankondiging. “John Deere‘s groen en geel kleurenschema, het symbool van het springende hert en JOHN DEERE zijn handelsmerken van Deere & Company.”

YY0914447NL

“Financier voor de beste koop”.

John Deere Hakselaars  

John Deere Hakselaars

Advertisement