Issuu on Google+

2014

BOS- EN TUINPRODUCTEN


Daag het onmogelijke uit.

2


Wij bewegen ons voortdurend in nieuwe richtingen om uit te dagen wat men als onmogelijk beschouwt. Deze ontdekkingsdrang in combinatie met eersteklas constructeurswerk heeft in de loop der jaren geleid tot een aantal innovatieve oplossingen en machines. Producten die uw werk niet alleen sneller maken, maar u ook helpen om veiliger en comfortabeler te werken. Deze catalogus introduceert onze nieuwste slimme producten, die ervoor zullen zorgen dat uw werk resultaten oplevert om trots op te zijn, of u nu een professional of een particulier bent. En waarmee u schijnbaar onmogelijke taken aan kunt.

3


U weet welke eisen u heeft. Wij hebben de producten om hieraan te voldoen. Alles wat wij doen is gebaseerd op uw wensen. Door producten te leveren met vermogen, prestaties en design, voldoen we voortdurend aan de verwachtingen van onze gebruikers. Door met de nieuwste technologie te werken, brengen we producten op de markt die het dagelijkse werk voor professionele gebruikers én particulieren vereenvoudigen.Wij zijn trots op onze producten en willen dat ook ú trots bent. Dit jaar vindt u vele nieuwe producten die uw werk naar een hoger niveau zullen tillen voor nog betere resultaten.

ROBOTMAAIERS

GAZONMAAIERS

4

142

126

MOTORZEISEN  TRIMMERS

42


TUINTRACTOREN

108

Accu series

6

Motorkettingzagen

10

Bosmaaiers

34

Motorzeisen  /  T rimmers

42

Heggenscharen

62

Bladblazers

74

Doorslijpmachines

82

Riders

88

Tuintractoren

108

Gazonmaaiers

126

Robotmaaiers

142

Grondfrezen

154

Sneeuwblazers

164

Beschermende kleding

172

Zaag-  /  maai-uitrusting en gereedschap

204

Alle prijzen in de catalogus zijn de adviesprijzen inclusief BTW. Ze gelden tot en met 31 december 2014. Elke winkelier bepaalt de exacte prijs van elk product. Prijswijzigingen ten gevolge van wisselkoersen enz. kunnen voorkomen.

5


Koploper op het gebied van innovatie en technologie. Een uitzonderlijke design, kwaliteitsconstructies en vooruit denken is wat Husqvarna machines tot de nummer één keuze gemaakt heeft voor gebruikers over de hele wereld. Het jaar 2012 bracht een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Husqvarna. We introduceerden een reeks professioneel presterende accu machines met een zeer efficiënt motordesign en een krachtige 36 V Li-ion accu – zo samengesteld dat ze benzineprestaties, stille bediening en geen directe emissie leveren. Het betreft kettingzagen, trimmers en een heggenschaar die een grote efficiency combineren met schoon werken. Plus een Rider met een bedrijfstijd tot 90 minuten. Ideaal voor milieubewuste gebruikers die het vermogen en de prestaties van de Husqvarna benzinemachines wensen.

Nieuwe accu power. Dezelfde Husqvarna prestaties. We introduceren nu de Husqvarna Accu Series. Dit is een reeks zeer efficiënte handgedragen machines, die werken op een krachtige 36 V Li-ion accu. De accu geeft u een hoog en constant vermogen, met prestaties gelijk aan onze machines op benzine. U krijgt aanzienlijk minder geluid, onderhoud, trillingen – en geen directe emissie. Bovendien kunt u de accu van de ene machine naar de andere verplaatsen en zo blijven werken.

6

ACCU SERIES


De oplader is ver voor u klaar. De nieuwe accu wordt geleverd met een uitzonderlijk snelle oplader. Als u twee accu’s heeft, bent u in staat nonstop te werken, omdat de oplaadtijd korter is dan de werktijd.

Te allen tijde opladen

Er is geen geheugeneffect, ook niet wanneer u half lege accu’s oplaadt.

Snelstartend oplaadsysteem

De actieve accukoeling na gebruik verkort de oplaadtijd.

Intelligente ontlaadbescherming

Beschermt tegen compleet ontladen en zorgt voor extra lange levensduur.

Intelligent beheer van laadvermogen

Elke accucel wordt bewaakt om het oplaadproces te optimaliseren.

Thermobag

Beschermt de accu’s tegen kou en vuil, zodat u probleemloos kunt werken.

ACCU SERIES

7


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN ACCUVERMOGEN

De aanzienlijk verminderde trillingen stellen u in staat langere dagen te maken met minder spanning op schouders en armen.

De accu betekent een stille werking, beter gebruikerscomfort en een laag onderhoudsniveau. Het eenvoudige wisselen van de accu van de ene machine naar een andere, houdt u aan het werk.

HOGE PRESTATIES

STILLE WERKING

Speciaal ontwikkelde, borstelloze motoren zorgen voor 25 % meer efficiÍntie dan een standaard motor met koolborstels. Dit betekent dat de motoren een hoog en consistent koppel leveren, ook wanneer u hoog, ruig of nat gras en opslag maait.

Het lage geluidsniveau zorgt voor comfortabele werkomstandigheden en weinig overlast voor anderen vergeleken met benzinemachines. Ideaal voor woonwijken waar geluid een probleem kan zijn.

LICHTGEWICHT EN EEN GOEDE BALANS De stevige constructie bestaat uit de voorhandgreep, die dichtbij het zwaartepunt van de machines zit, zodat ze licht en goed gebalanceerd zijn. Hierdoor wordt het werk comfortabel en minder inspannend.

Niet alle genoemde eigenschappen zijn op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie over verschillende producten vindt u in de desbetreffende hoofdstukken en technische tabellen.

8

ACCU SERIES


Deze ergonomisch ontworpen ruggedragen accu heeft een comfortabel instelbaar harnas en u kunt er 13 uur onafgebroken mee werken voordat u weer moet opladen.

Tot 90 minuten bedrijfstijd en minder onderhoud; geen brandstof, geen olie en geen snaarservice.

2-richting rotatie. De trimmerkop kan tegen de klok in of met de klok mee draaien. Hiermee voorkomt u gras op de paden.

Het stuursysteem zorgt voor een uitstekende hantering in krappe ruimtes, op hellingen en rond obstakels.

Lichtgewicht en comfortabel gebalanceerde producten voor de beste ergonomie en werkroutines.

MAXIMALE BEDRIJFSTIJD

INTUÏTIEF TOETSENBORD

EEN ACCU VOOR ALLEMAAL

Kies de normale of de savE™ stand, afhankelijk van de omstandigheden, voor maximaal vermogen of maximale bedrijfstijd. Wat u ook kiest, het resultaat wordt perfect.

De intuïtieve toetsenbordbediening maakt starten en stoppen gemakkelijker. Druk gewoon op de knop voor een snelle respons.

Omdat al onze handgedragen machines hetzelfde type accu gebruiken, bent u in staat de accu van de ene machine te halen en op de andere te plaatsen om aan het werk te blijven.

ACCU SERIES

9


Jaar na jaar meer vermogen en betere prestaties. Onze ontwikkeling stopt nooit. Wij verbeteren onze producten ieder jaar om ze het vermogen, prestaties en design te geven dat aan uw verwachtingen voldoet. En u bent degene die ons inspireert. We luisteren en maken producten met functies gebaseerd op uw wensen. Op de volgende bladzijden willen we graag met u delen wat nieuw is in ons assortiment kettingzagen en u de kans geven om enkele van onze nieuwste oplossingen op het gebied van productverbetering te ervaren.

10

KETTINGZ AGEN


KETTINGZ AGEN

11


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN KETTINGZAGEN

Nieuw ontwerp handgreep Laag motorhuis

X-Torq

Duidelijk overzicht

Ergonomische startgreep AutoTune™ Brandstofpomp Magnesium carter Driedelige krukas

Voet grip

Minder gyrokrachten

Air Injection™

X-TORQ

AUTOTUNE™

REVBOOST™

De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maxi­ maal 75 %.

Levert optimale motorprestaties door de automatische fijnafstelling van de motor. U verliest geen tijd met het handmatig afstellen van de carburateur. Autotune™ compenseert voor verschillende brandstoffen, hoogte, vochtigheid, vervuilde filter en omgevingstemperaturen.

Snelle acceleratie en hogere kettingsnelheid voor de beste snoeiresultaten. Sneller, flexi­­beler en makkelijker werking.

Niet alle genoemde eigenschappen zijn op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

12

Kijkglas brandstofpeil

KETTINGZ AGEN


Indicatie kettingrem Smart Start decompressieklep Low Vib RevBoost™ Kliksluiting cilinderdeksel Automatische stopreturnschakelaar Gecombineerde choke /stophendel

Geborgde zaagbladmoeren

Lange glijrails

Aan zijkant gemonteerde ketting-spanner

SMART START

AIR INJECTION™

LOW VIB

De motor en starter zijn ontwikkeld om de motor snel en met weinig inspanning te kunnen starten. De weerstand in het startkoord is tot 40 % verminderd.

Centrifugaal luchtreinigingssysteem voor minder slijtage en langere intervallen tussen het reinigen van het filter. U zult in staat zijn langer achter elkaar te werken.

Effectieve antitrilling-dempers absorberen trillingen en verminderen het effect op de armen en handen van de gebruiker. Voor een comfortabelere bediening.

KETTINGZ AGEN

13


Hogere kettingsnelheid en geoptimaliseerd motorvermogen.

REVBOOST™ Snelle acceleratie en

hogere kettingsnelheid voor de beste snoeiresultaten.

AUTOTUNE™ Een innovatie die ervoor zorgt dat de motor optimaal loopt, ongeacht factoren zoals weers­ omstandigheden en de soort brandstof.

Maximale power en prestaties met onze meest geavanceerde kettingzagen. Vermogen, prestaties en eigenschappen geschikt voor lange veeleisende werkperioden. Van onze XP®-ketting­ zagen, die zijn uitgerust met de allernieuwste eigenschappen om in iedere situatie de beste prestaties te krijgen. De Air Injection™ houdt de motor schoon, de Low Vib technologie vermindert de trillingen en AutoTune™ zorgt ervoor dat de motor in alle weersomstandigheden optimaal loopt. Tot onze nieuwe accu kettingzagen, die zorgen voor een unieke combinatie van een hoge efficiëntie en schoon werk. Geen directe emissie en u krijgt minder geluid, trillingen en onderhoud. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 28 – 33.

14

KETTINGZ AGEN


PRIJS vanaf: € 1.479,–*

PRIJS vanaf: € 1.419,– 60 cm

HUSQVARNA 3120 XP ® 118,8 cm³, 6,2 kW, zaagbladlengte 60 – 105 cm, 10,4 kg. Low Vib. * Vanaf prijs zonder zaagblad en ketting.

HUSQVARNA 395 XP ® 93,6 cm³, 4,9 kW, zaagbladlengte 45 – 90 cm, 7,9 kg, Air Injection™ en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur.

PRIJS vanaf: € 1.299,– 50 cm

PRIJS vanaf: € 1.239,– 45 cm

HUSQVARNA 390 XP ® 87,9 cm³, 4,8 kW, zaagbladlengte 45 – 70 cm , 7,1 kg. Air Injection™ en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur.

HUSQVARNA 576 XP ® AUTOTUNE™ 73,5 cm³, 4,2 kW, zaagbladlengte 38 – 70 cm, 6,8 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur. Ook verkrijgbaar met AutoTune™.

PRIJS vanaf: € 1.169,– 45 cm 

PRIJS vanaf: € 1.069,– 45 cm

HUSQVARNA 372 XP ® 70,7 cm³, 4,1 kW, zaagbladlengte 40 – 71 cm, 6,4 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur.

HUSQVARNA 562 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, zaagbladlengte 38 – 71 cm, 5,7 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur.

PRIJS vanaf: € 1.059,– 38 cm 

PRIJS vanaf: € 859,– 38 cm 

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, zaagbladlengte 33 – 50 cm, 5,6 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur.

HUSQVARNA 550 XP ® 50,1 cm³, 2,8 kW, zaagbladlengte 33 – 50 cm, 4,9 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwarmde handgrepen en carburateur.

Accu kettingzagen met hoge prestaties. Een door Husqvarna ontwikkelde motor levert een hoge kettingsnelheid en de allerbeste zaag­ prestaties op. Intuïtieve toetsenbordbediening om te starten en stoppen met een druk op de knop. Kies de savE™ stand voor maximale bedrijfstijd.

Efficiënte, door Husqvarna ontwikkelde motor.

PRIJS vanaf: excl. 2 accu’s en snellader € 459,– incl. 2 accu’s en snellader € 889,–

HUSQVARNA 536Li XP ® 36 V, zaagbladlengte 25 – 36 cm 3,7 kg (2,4 kg zonder accu). Kettingsnelheid 20 m /s.

De kettingzaag wordt bediend met een intuïtief toetsenbord.

Het lage geluidsniveau zorgt voor comfortabele werkomstandigheden en weinig overlast, ideaal voor woonwijken.

KETTINGZ AGEN

15


Een schonere kettingzaag met minder trillingen.

AIR INJECTION™ Voorkomt dat er

stof in de motor komt. Dit verlengt de levensduur van de motor en vermindert de noodzaak van filter schoonmaken.

LOW VIB De Low Vib technologie vermindert de trillingen en maakt de kettingzaag extra flexibel.

16

KETTINGZ AGEN

Fantastisch vermogen en minder emissie met de X-Torq motor. De X-Torq motor heeft een lager brandstofverbruik en minder emissie van uitlaatgassen, waardoor u comfortabeler en zuiniger kunt werken. Een aantal van deze kettingzagen heeft meer eigenschappen waarmee u een fantastisch resultaat krijgt met minder moeite. Neem ­bijvoorbeeld het reinigingssysteem Air Injection™, het TrioBrake™ systeem dat zorgt voor een veilige bediening of het Low Vib trillingsdempingssysteem.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 28 – 33.


Het TrioBrake™ systeem werkt veiliger en is ergonomischer, terwijl comfort standaard wordt meegeleverd. Een unieke voorziening, die de kettingrem activeert. Dit gebeurt automatisch door de traagheidsklachten of mechanisch met uw linker- of rechterhand. Hiermee kunt u veiliger, makkelijker en efficiënter werken op een meer ergonomische wijze met minder belasting van uw lichaam.

De kettingrem is ontworpen om op drie manieren te kunnen worden geactiveerd. A Als uw linkerpols de terugslagbescherming naar voren dwingt, zal de kettingrem actief worden. B Na de terugslag zal de kettingrem reageren op de massa-traagheidskrachten die vrijkomen. C Met TrioBrake™: Als uw rechterpols de beveiliging op de achterhandgreep omhoog duwt, wordt de kettingrem geactiveerd.

PRIJS vanaf: € 879,– 45 cm 

HUSQVARNA 365 70,7 cm³, 3,6 kW, zaagbladlengte 38 – 71 cm, 6,4 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

HUSQVARNA 570 AUTOTUNE™ 67,9 cm³, 3,6 kW, zaagbladlengte 38–71 cm, 6,8 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar met verwamde handgrepen en carburateur. Ook verkrijgbaar met AutoTune™.

PRIJS vanaf: € 839,– 38 cm 

PRIJS vanaf: € 789,– 38 cm

HUSQVARNA 556 / 555 59,8 cm³, 3,1 kW, zaagbladlengte 33 – 50 cm, 5,6 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

HUSQVARNA 545 TRIOBRAKE™ 50,1 cm³, 2,5 kW, zaagbladlengte 33–50 cm, 4,9 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar zonder TrioBrake™.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

KETTINGZ AGEN

17


Waar u aan moet denken wanneer u met een Husqvarna kettingzaag werkt. Hoe kies ik de juiste kettingzaag? Bedenk hoe vaak u de zaag wilt gaan gebruiken en waarvoor u hem wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld af en toe haardhout zaagt of een boom kapt, geeft u wellicht de voorkeur geven aan een zaag voor thuisgebruik zoals de Husqvarna 236, of een all-round kettingzaag zoals de Husqvarna 435 e-series. Hoe leer ik om een kettingzaag goed te gebruiken? De basisprincipes van zaagtechnieken, veiligheid en onderhoud kunnen worden bestudeerd in de handleiding van uw Husqvarna kettingzaag en in diverse instructieboeken of films. Om praktische kennis op te doen is praktijkervaring nodig en u kunt overwegen een cursus te volgen. Wat voor beschermingsmiddelen heb ik nodig om met een kettingzaag te werken? Gebruik nooit een kettingzaag zonder een veiligheidsbroek met zaag­ bescherming, een helm met vizier en gehoorbescherming, schoeisel met zaagbescherming en handschoenen. U moet ook een EHBO-set bij u hebben en bij voorkeur een mobiele telefoon. Wat voor soort brandstof moet ik gebruiken en kan ik een willekeurige kettingolie gebruiken? De kettingzagen van Husqvarna moeten altijd lopen op een mengsel van benzine en tweetakt- olie van goede kwaliteit. Als u de tweetaktolie van Husqvarna gebruikt, die geoptimaliseerd is voor de motoren van Husqvarna, is een 2 % mengsel voldoende. Ja, vooropgesteld dat de tweetakstolie van goede kwaliteit is, het liefst biologisch afbreekbaar. Om de levensduur van het zaagblad en de ketting te optimaliseren raden we onze eigen plantaardige kettingzaagolie aan, geoptimaliseerd voor Husqvarna’s kettingzagen. Wanneer moet ik de ketting vijlen? Kan ik dit zelf doen? Een scherpe ketting zaagt moeiteloos door het hout en produceert grof zaagsel. Een vuistregel is om iedere keer dat u tankt de ketting te vijlen. Dat kunt u zelf doen, het gemakkelijkst is om daarvoor een Husqvarna vijlset te gebruiken.

Leer om te gaan met uw kettingzaag. U vindt alle informatie die u nodig heeft op husqvarna.com /  nl of bij uw plaatselijke dealer. Het kan moeilijk zijn om de juiste kettingzaag te kiezen en het kost tijd om te leren de zaag correct te gebruiken. Wij zijn er om u te begeleiden en u bruikbare informatie te geven zodat uw bediening veiliger, makkelijker en efficiënter wordt. Op www.husqvarna.com / nl vindt u heel veel informatie èn uw dichtstbijzijnde dealer. Wij zijn er om u te helpen.

18

KETTINGZ AGEN


Het is wat u toevoegt, dat het verschil maakt. Helmen, vizieren en gehoor足 bescherming zijn vanzelfsprekende accessoires wanneer u met een kettingzaag werkt. Ons assortiment geeft u de bescherming die u nodig heeft.

Onze gereedschapsriem is compleet met twee holsters, achterstuk, tilhaak, tang en meetlint.

De Husqvarna veiligheidslaarzen zijn licht en comfortabel en houden uw voeten droog, veilig en in staat iedere dag weer te werken.

We leveren olie die geschikt is voor uw werk足omstandigheden en die uw prestaties optimali足 seert. In combinatie met speciaal ontwikkelde additieven geeft de olie u een fantatische smering, bescherming en een schonere motor.

We hebben verschillende series beschermende kleding ontworpen, waarbij iedere serie rekening houdt met de vereisten die horen bij het desbetreffende soort werk. Van de allernieuwste innovaties op het gebied van design en de materialen van Technical Extreme tot de betaalbare veiligheid van de Classic kleding.

We hebben een uitgebreid assortiment handschoenen, allemaal van leer, speciaal ontworpen voor werken met de kettingzaag.

Ons unieke vijlgereedschap bestaat uit een vijlmal en een dieptestellermal. In combinatie met een ronde en een platte vijl zorgt dit voor de juiste vijlhoek.

Lees meer op bladzijde 172.

KETTINGZ AGEN

19


Minder emissie en betere controle.

X-TORQ De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

MAKKELIJKE HANTERING Deze

kettingzagen zijn ontworpen om snel te starten en extra gebruiksvriendelijk te zijn.

All-round kettingzagen voorbereid op alle situaties. Husqvarna all-round benzine kettingzagen zijn gemakkelijk te starten en eenvoudig te manoeuvreren, ideaal voor wie niet zo vaak zaagt. Dankzij de X-Torq motor zal het werk comfortabel zijn, omdat er minder uitlaatemissie is en er minder brandstof nodig is, waardoor u flexibeler en zuiniger kunt werken. Al deze kettingzagen ­hebben bovendien het Low Vib systeem, dat de trillingen vermindert om zo uw werk nóg comfortabeler te maken. Onze accu kettingzagen leveren een nieuwe manier van werken door hun unieke combinatie van hoge efficiëntie en schoon werk. Geen directe emissie en u krijgt minder geluid, trillingen en onderhoud. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 28 – 33.

20

KETTINGZ AGEN


PRIJS vanaf: € 799,– 50 cm 

PRIJS vanaf: € 759,– 45 cm 

HUSQVARNA 465 RANCHER 64,1 cm³, 3,2 kW, zaagbladlengte 38 – 60 cm, 6,1 kg. Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ en Low Vib.

HUSQVARNA 460 RANCHER 64,1 cm³, 3,0 kW, zaagbladlengte 33 – 60 cm, 6,1 kg. Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ en Low Vib.

PRIJS vanaf: € 669,– 38 cm 

PRIJS vanaf: € 689,– 38 cm

HUSQVARNA 455 RANCHER CLASSIC 55,5 cm³, 2,6 kW, zaagbladlengte 33– 50 cm, 6,0 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Ook verkrijgbaar in e-series.

HUSQVARNA 450 e-SERIES 50,2 cm³, 2,4 kW, zaagbladlengte 33 – 50 cm, 5,1 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

PRIJS vanaf: € 649,– 38 cm 

PRIJS vanaf: € 559,– 38 cm 

HUSQVARNA 445 e-SERIES TRIOBRAKE™ 45,7 cm³, 2,1 kW, zaagbladlengte 33– 50 cm, 5,1 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar zonder TrioBrake™. Ook verkrijgbaar zonder e-series.

HUSQVARNA 440 e-SERIES TRIOBRAKE™ 40,9 cm³, 1,8 kW, zaagbladlengte 33– 45 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar zonder TrioBrake™.

PRIJS vanaf: € 479,– 35 cm 

PRIJS vanaf: € 419,– 38 cm

N ieuw!

HUSQVARNA 439 35,2 cm³, 1,5 kW, zaagbladlengte 30 – 40 cm, 3,9 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

PRIJS vanaf: excl. accu en lader € 409,– incl. accu en lader € 629,–

HUSQVARNA 436Li 36 V, zaagbladlengte 25 – 36 cm 3,7 kg (2,5 kg zonder accu). Kettingsnelheid 15 m /s.

HUSQVARNA 435 40,9 cm³, 1,6 kW, zaagbladlengte 33 – 45 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib. Verkrijgbaar in e-series.

Laders die een nieuwe standaard zetten. U kunt prestaties en een snelle laadtijd verwachten, die u niet in de steek zullen laten.

KETTINGZ AGEN

21


Snellere start en veiliger werken.

SMART START De motor en starter zijn ontwikkeld om de machine snel en met weinig moeite te kunnen starten.

TRIOBRAKE™ De kettingrem kan

op drie manieren geactiveerd worden, hierdoor kunt u veiliger, makkelijker en efficiënter werken op een veel ergo­ nomischere manier.

22

KETTINGZ AGEN

Makkelijk te starten, eenvoudig te hanteren en veilig te gebruiken. Deze kettingzagen leveren uitstekende zaagprestaties, zijn makkelijk te starten en worden geleverd met eigenschappen die uw werk comfortabel en flexibel maken. De krachtige X-Torq motor zal alle lichtere zaagwerkzaamheden makkelijk, efficiënt en leuk maken. De motor stoot minder uitlaatgassen uit en maakt uw werk comfortabel en plezierig.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 28 – 33.


PRIJS vanaf: € 319,– 36 cm 

HUSQVARNA 135 e-SERIES TRIOBRAKE™ 40,9 cm³, 1,5 kW, zaagbladlengte 36 – 40 cm, 4,8 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

Wij zijn er om u te begeleiden en u bruikbare informatie te geven, zodat uw werk veiliger, makke­ lijker en efficiënter wordt. Op www.husqvarna.com/nl vindt u heel veel informatie èn uw dichtstbijzijnde dealer.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

HUSQVARNA 135 e-SERIES 40,9 cm³, 1,5 kW, zaagbladlengte 36 – 40 cm, 4,6 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

PRIJS vanaf: € 279,– 36 cm 

HUSQVARNA 135 40,9 cm³, 1,4 kW, zaagbladlengte 35 – 40 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

KETTINGZ AGEN

23


Werk veilig en ergonomisch.

EXTRA OOG Hiermee lukt het om de

zaag snel en makkelijk aan het klimharnas te bevestigen.

COMFORTABELE HANDGREPEN

Handgrepen, die zijn ontworpen om een fantastische ergonomie op te leveren en om uw werk comfortabel te maken. U kunt kiezen uit 3 verschillende maten.

Compacte kettingzagen met een laag gewicht, die overal bij kunnen – altijd. Kettingzagen op benzine in slanke, lichte en compacte behuizing stellen u in staat te werken met de beste prestaties, ook wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Low Vib helpt zodat u comfortabel kunt werken en Air Injection™ zorgt ervoor dat u het filter niet zo vaak hoeft te vervangen. Onze nieuwe accu ketting­ zagen zorgen voor een unieke combinatie van een hoge efficiëntie en schoon werk. Geen directe emissie en u krijgt minder geluid, trillingen en onderhoud. Al deze machines zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele boomverzorgers. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 28 – 33.

24

KETTINGZ AGEN


Zorg voor een veilige werking met onze brede reeks accessoires.

BOOMVERZORGERSHELM Een lichtgewicht helm met unieke instelmogelijkheden van het binnenwerk, wat de helm een perfecte balans en stabiliteit geeft.

TECHLITE™ ZAAGBLAD BOOMVERZORGERS 20 % lichter dan een gewoon gelamineerd zaagblad en met 25 % betere stijfheid. Het is minder geneigd te buigen en heeft een laag gewicht, zodat de kettingzaag beter in balans is. Lees meer op bladzijde 182.

Accu kettingzagen met hoge prestaties. Ontworpen voor professionele gebruikers, die een lichtgewicht en gebalanceerde kettingzaag willen met een goede ergo­ nomie. Geniet van unieke eigenschappen zoals gemakkelijke bediening met een centrale bedieningseenheid.

Kies de savE™ stand voor maximale bedrijfstijd.

Twee ogen maken het eenvoudig het touw aan het klimtuig te bevestigen.

PRIJS vanaf: € 759,– 30 cm

PRIJS vanaf: excl. 2 accu’s en snellader € 459,– incl. 2 accu’s en snellader € 889,–

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, zaagbladlengte 30 – 40 cm, 3,7 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq en Low Vib.

HUSQVARNA T536Li XP ® 36 V, zaagbladlengte 25 – 36 cm 3,6 kg (2,4 kg zonder accu). Kettingsnelheid 20 m /s.

PRIJS vanaf: € 459,– 30 cm

PRIJS vanaf: € 509,– 25 cm

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, zaagbladlengte 30 – 35 cm, 3,4 kg. X-Torq en Low Vib.

HUSQVARNA T425 25,4 cm³, 0,96 kW, zaagbladlengte 25 cm, 3,0 kg.

KETTINGZ AGEN

25


Minder inspanning nodig.

TELESCOPISCHE STEEL De steel heeft een telescopische functie om snel de zaaghoogte aan te passen.

MAKKELIJK TE HANTEREN

De motor is in de lengte geplaatst om een slanke, makkelijk te hanteren zaag te krijgen.

26

KETTINGZ AGEN

Stille, elektrische zagen, ideaal voor lichtere zaagwerkzaamheden. Wat u aan vermogen verliest, verdient u terug aan comfort. Deze elektrische kettingzagen zijn stil, en vrij van emissie en ideaal voor het lichtere zaagwerk en timmerwerkzaamheden. Terwijl u wint aan flexibiliteit, kunt u nog steeds een hoog koppel, vermogen en prestaties verwachten. Deze zagen zijn uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken en de elektronische SoftStart™ verbetert de controle tijdens het zagen.


Ergonomische kettingzagen die zelfs de meest lastige taken aankunnen. Het snoeien van een dichte boomkroon kan u dwingen tot een onnatuurlijke werkhouding, die schadelijk voor uw gezondheid kan zijn. Onze professionele stoksnoeizagen zijn ontworpen om te voorkomen dat u met een verkeerde houding werkt en stellen u in staat een high-end resultaat te bereiken. Deze flexibele kettingzagen zijn licht, goed gebalanceerd en hebben aan de achterkant gemonteerde motoren, die u een snelle acceleratie geven.

327P5X

327P4

327PT5S

24,5 0,9 86 105 3,4 / 1,9 6,4 350

24,5 0,9 95 105 2,9 / 2,8 6,1 240

24,5 0,9 92 105 2,4 / 5,4 7,3 397

― • • • • • • • • •

― • ― • • ― • • • ―

• ― • • • ― ― • • •

€ 809,–

€ 859,–

TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³ Vermogensoutput, kW * Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) ** Geluidsvermogen, L WA dB(A) Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) linker / rechter handgreep, m /s² *** Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg Lengte, verlengd, met zaaguitrusting, cm FUNCTIES Telescopische steel Smart Start Stootbescherming achter Auto return stopschakelaar Brandstofpomp Deelbare steel Balanceerelement Kettingspanner Kettingsmering Balance Flex™ PRIJS

= Standaard  ― = Niet standaard  * Lees meer over motorvermogen op bladzijde 28.  ** Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. Typische variatie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau, berekend als de tijdsgewogen energiesom voor het trillingsniveau bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaardafwijking) van 1 m/s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

321 Electric

317 Electric

230 2000 4,4 / 5,4 4,4 3 / 8 35 – 40 /14 – 16

230 1700 4,4 / 5,4 4,4 3 / 8 35 – 40 /14 – 16

• • • •

― • ― •

€ 269,–

€ 219,–

TECHNISCHE SPECIFICATIES Voltage,V Nominaal vermogen, W Trillingen voorste / achterste handgreep (a hv , eq), m /s² * Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg Kettingsteek Advieslengte zaagblad, min – max, cm / inch FUNCTIES Electronic SoftStart™ Automatische kettingrem Overbelastingsbeveiliging Kijkglas oliepeil PRIJS

= Standaard  ― = Niet standaard  * Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, berekend als de tijdsgewogen energiesom voor het trillingsniveau bij verschillende werkomstandigheden. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

KETTINGZ AGEN

27


PRODUCTGIDS – KETTINGZAGEN

BENZINE KETTINGZAGEN

576 XP ® 576 XP ®G AutoTune™ AutoTune™

3120 XP ®

395 XP ®

395 XP ®G

390 XP ®

390 XP ®G

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

73,5

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel gebruik Parttime professioneel gebruik Alle gebruik Gebruik in vrije tijd / haardhout TECHNISCHE SPECIFICATIES 118,8

94

94

88

88

73,5

Vermogensoutput, kW

Cilinderinhoud, cm³

6,2

4,9

4,9

4,8

4,8

4,2

4,2

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

102

102

102

107,5

107,5

105

105

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² * * * Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

116

115

115

118

118

116

116

6,7 / 7,8

6,5 /10,2

6,5 /10,2

5,8 / 7

5,8 / 7

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

10,4

7,9

8,1

7,1

7,3

6,8

6,9

.404 60 –105 / 24 – 42

3 / 8 / .404 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8 46 – 70 / 18 – 28

3 / 8 46 – 70 / 18 – 28

3 / 8 38 – 70 / 15 – 28

3 / 8 38 – 70 / 15 – 28

Kettingsteek Advieslengte zaagblad, min – max, cm / inch FUNCTIES

AutoTune™

TrioBrake™

― •

Automatische kettingrem

Air Injection™

X-Torq

RevBoost™

Low Vib

Smart Start

Magnesium carter

Brandstofpomp

Gecombineerde choke /stophendel

― •

Snelsluiting op luchtfilterdeksel Kliksluiting cilinderdeksel

Snelsluiting op luchtfilter

Geborgde zaagbladmoeren

Kijkglas brandstofpeil

Instelbare oliepomp

Kettingspanner aan zijkant

Gereedschapsloze kettingspanner

Handgreepverwarming

Carburateurverwarming

Geïntegreerd oog

PRIJS VANAF

€ 1.479,–

€ 1.419,–

€ 1.479,–

€ 1.299,–

€ 1.359,–

€ 1.239,–

€ 1.299,–

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het geluidsdrukniveau bij verschillende werkomstandigheden. De typische statistische dispersie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 / EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het trillingsniveau bij verschillende werkomstandigheden. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s ².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

28

KETTINGZ AGEN


576 XP ®

576 XP ®G

372 XP ®

372 XP ®G

562 XP ®

562 XP ®G

560 XP ®

560 XP ®G

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

550 XP ® 550 XP ®G TrioBrake™ TrioBrake™

550 XP ®

550 XP ®G

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

73,5

73,5

70,7

70,7

59,8

59,8

59,8

59,8

50,1

50,1

50,1

4,2

4,2

4,1

4,1

3,5

3,5

3,5

3,5

2,8

2,8

2,8

50,1 2,8

105

105

110

110

106

106

106

106

106

106

106

106

116

116

119

119

118

118

118

118

116

116

116

116

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

4 / 5,4

4 / 5,4

4,4 / 5,3

4,4 / 5,3

4,4 / 5,3

4,4 / 5,3

3 / 3,7

3 / 3,7

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

6,6

6,8

6,4

6,6

5,7

5,9

5,6

5,8

5,0

5,2

4,9

5,1

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 41 – 71 / 16 – 28

3 / 8 41 – 71 / 16 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 33 – 50 / 13 – 20

.325 /  3 / 8 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

€ 1.169,–

€ 1.229,–

€ 1.069,–

€ 1.119,–

€ 1.059,–

€ 1.109,–

€ 939,–

€ 859,–

€ 909,–

KETTINGZ AGEN

29


PRODUCTGIDS – KETTINGZAGEN

BENZINE KETTINGZAGEN

365

570 AutoTune™

570

556

555

545 TrioBrake™

545

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel gebruik

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

Parttime professioneel gebruik

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Alle gebruik

●●

●●

●●

●●

Gebruik in vrije tijd / haardhout TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

70,7

68

68

59,8

59,8

50,1

Vermogensoutput, kW

3,6

3,6

3,6

3,1

3,1

2,5

2,5

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

110

105

105

106

106

106

106

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² * * * Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

119

116

115

118

118

116

116

4 / 5,4

3,2 / 3,4

3,2 / 3,4

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

3 / 3,7

2,8 / 3,7

6,4

6,8

6,6

5,8

5,6

5,0

4,9

3 / 8 41 – 71 / 16 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8 38 – 71 / 15 – 28

.325 / 3 / 8 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

Kettingsteek Advieslengte zaagblad, min – max, cm / inch

50,1

FUNCTIES •

AutoTune™

TrioBrake™

Air Injection™

X-Torq

Automatische kettingrem

RevBoost™ Low Vib

Smart Start

Magnesium carter

Brandstofpomp

Gecombineerde choke  / stophendel

Kliksluiting cilinderdeksel

Snelsluiting op luchtfilter

Geborgde zaagbladmoeren

Kijkglas brandstofpeil

Instelbare oliepomp

Kettingspanner aan zijkant

Gereedschapsloze kettingspanner

Handgreepverwarming

Carburateurverwarming

Geïntegreerd oog

PRIJS VANAF

€ 879,–

€ 839,–

€ 789,–

€ 759,–

Snelsluiting op luchtfilterdeksel

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het geluidsdrukniveau bij verschillende werkomstandigheden. De typische statistische dispersie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 / EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1– 3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het trillingsniveau bij verschillende werkomstandigheden. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s ².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

30

KETTINGZ AGEN


465 Rancher

460 Rancher

455 Rancher Classic

455 Rancher

450 e-series

445 e-series TrioBrake™

445 e-series

445

440 e-series TrioBrake™

440 e-series

439

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

64,1

64,1

55,5

55,5

50,2

45,7

45,7

45,7

40,9

40,9

3,2

3,0

2,6

2,6

2,4

2,1

2,1

2,1

1,8

1,8

35,2 1,5

109

108

104

104

104

103

103

103

102

102

102

119

119

114

114

115

114

114

114

114

114

112

3,9 / 5,5

4 / 5

3,4 / 4,5

3,4 / 4,5

2,3 / 2,7

2,8 / 3,3

1,9 / 2,6

1,9 / 2,6

2,5 / 3,1

2,5 / 3,2

5,5 / 4,8

6,1

6,1

6,0

5,9

5,1

5,2

5,1

4,9

4,6

4,4

3,9

3 / 8 38 – 61 / 15 – 24

3 / 8 38 – 61 / 15 – 24

325 / 3 / 8 38 – 51 / 15 – 20

.325 38 – 51 / 15 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 50 / 13 – 20

.325 33 – 46 / 13 –18

.325 33 – 46 / 13 –18

3 / 8 30 – 40 / 12 –16

€ 799,–

€ 759,–

€ 669,–

€ 689,–

€ 649,–

€ 619,–

€ 559,–

€ 519,–

€ 479,–

KETTINGZ AGEN

31


PRODUCTGIDS – KETTINGZAGEN

BENZINE KETTINGZAGEN

435 e-series

435

135 e-series TrioBrake™

135 e-series

135

T540 XP ®

T435

T425

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel gebruik

●●●

●●

Parttime professioneel gebruik

●●

●●●

●●●

●●

●●

Alle gebruik

●●●

●●●

●●

●●

●●

Gebruik in vrije tijd / haardhout

●●

●●

●●●

●●●

●●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

40,9

40,9

40,9

40,9

40,9

37,7

35,2

25,4

Vermogensoutput, kW

1,6

1,6

1,5

1,5

1,5

1,8

1,5

0,96

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

102

102

102

102

102

104

103

95,7

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² * * * Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

114

114

114

114

114

116

114

110

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

3,9 / 3,8

3,9 / 3,8

3,9 / 3,8

3,1 / 3,2

4,1 / 3,9

3,4 / 3,3

4,4

4,2

4,8

4,6

4,4

3,7

3,4

3,0

.325 33 – 45 / 13 –18

.325 33 – 45 / 13 –18

3 / 8 LP 35 – 40 / 14 –16

3 / 8 LP 35 – 40 / 14 –16

3 / 8 LP 35 – 40 / 14 –16

3 / 8 30 – 40 / 12 –16

3 / 8 LP / 3 / 8 30 – 35 / 12 –14

1 / 4 / 3 / 8 25 – 25 / 10 –10

Kettingsteek Advieslengte zaagblad, min – max, cm / inch FUNCTIES

AutoTune™

TrioBrake™

Automatische kettingrem

Air Injection™

Low Vib

Smart Start

Brandstofpomp

Gecombineerde choke /stophendel

X-Torq RevBoost™

Magnesium carter

Snelsluiting op luchtfilterdeksel Kliksluiting cilinderdeksel Snelsluiting op luchtfilter Geborgde zaagbladmoeren

Kijkglas brandstofpeil

Instelbare oliepomp

Kettingspanner aan zijkant

Gereedschapsloze kettingspanner Handgreepverwarming

Carburateurverwarming

Geïntegreerd oog

PRIJS VANAF

€ 459,–

€ 419,–

€ 319,–

€ 279,–

€ 759,–

€ 459,–

€ 509,–

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het geluidsdrukniveau bij verschillende werkomstandigheden. De typische statistische dispersie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 / EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1– 3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, berekend als het tijdsgewogen energietotaal voor het trillingsniveau bij verschillende werkomstandigheden. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s ².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

32

KETTINGZ AGEN


ACCU KETTINGZAGEN

536Li XP ®

436Li

T536Li XP ®

AANBEVELINGEN Fulltime gebruik

●●●

●●

●●●

Parttime gebruik

●●

●●●

●●

Gebruik in vrije tijd / haardhout

●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES BLDC (borstelloos)

BLDC (borstelloos)

Olietank volume, l

Motortype

0,2

0,2

BLDC (borstelloos) 0,2

Gewicht (excl. accu en zaaguitrusting), kg

2,4

2,5

2,4

Gewicht van een accu, kg

1,3

1,3

1,3

Kettingsnelheid max. vermogen, m /s

20

15

20

Accu capaciteit,  Ah

3

3

3

Accu voltage,V

36

36

36 25 / 35

25 / 35

25 / 35

Bedrijfstijd accu (vrijloop) met savE™ geactiveerd, min

Typische acculaadtijd voor 80 % / 100 %, min

35

35

35

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)

93

93

93

2,5 / 2,8

2,2 / 2,4

2,0 / 2,4

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m/s² * FUNCTIES Li-ion stroom

savE™

Intuïtief toetsenbord

Opklapdop tank

Geborgde zaagbladmoeren

Automatische kettingrem

Gereedschapsloze kettingspanner

Riem oog

€ 459,–

€ 409,–

€ 459,–

PRIJS VANAF

= Standaard  ― = Niet standaard  * Equivalent trillingsniveau, volgens EN 60745-2-13. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische statistische dispersie (standaard afwijking) van 1 m / s². De gepresenteerde trillingsgegevens komen van metingen als de machine is uitgerust met een zaagblad en het aanbevolen kettingtype. Als de machine is uitgerust met een andere zaagbladlengte, kan het trillingsniveau variëren met max. ±  1,5 m / s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

KETTINGZ AGEN

33


Hogere maaisnelheid, uitstekende ergonomie en maximaal vermogen. Lange en veeleisende werkperioden in het bos vragen om apparatuur met het beste aan vermogen, prestaties, ergonomie en veiligheid. De professionele bosmaaiers van Husqvarna halen zo veel mogelijk belasting van uw werk en u krijgt een krachtige, maar wel flexibele werking.

34

BOSMA AIERS


BOSMA AIERS

35


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN BOSMAAIERS

Duimgashendel

Handgreepverwarming

Verstelbaar stuur

Hoekoverbrenging voor bosbouw

Compacte steel Low Vib

BALANCE XT™ HARNAS Het nieuwe Balance XT™ harnas heeft eigenschappen die u extra comfort zullen bieden. Brede, gevoerde en aansluitende banden maken het harnas comfortabel om te dragen en verminderen de belasting op bovenlijf en schouders.

TOTALE GEWICHTS­ VERDELING Het harnas en het verende frame zorgen voor een optimale gewichtsverdeling.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

36

BOSMA AIERS

X-TORQ De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.


Comfortabel harnas Flexibele zaagvering Deelbare steel Automatische kettingsmering

Draaiend, verstelbaar oog voor harnashaak Verstelbare voorhandgreep Optimale gewichtsverdeling

Smart Start Brandstofpomp

X-Torq

HOEKOVERBRENGING VOOR BOSBOUW De hoekoverbrenging vergemakkelijkt bediening tijdens het omzagen van bomen. Dankzij de hoek van het zaagmes valt de boom in de juiste richting.

LOW VIB

COMMERCIEEL

De motoren zijn voorzien van zeer doeltreffende anti-trildempers, die trillingen absorberen, uw armen en handen sparen en u tijdens langere werkperioden comfortabeler laten werken.

Ons assortiment bosmaaiers is ontwikkeld voor fulltime uitdunwerkzaamheden onder zware omstandigheden. U kunt professioneel vermogen en resultaten verwachten.

BOSMA AIERS

37


Goede prestaties en makkelijk in gebruik.

OPTIMALE TRANSMISSIE De trans­missie levert professionele prestaties en is ontworpen voor de zware werkzaamheden in het bos.

HANDGREEPVERWARMING

Thermostaatgeregelde verwarming in de handgrepen voor werken onder koude en natte omstandigheden.

38

BOSMA AIERS

Sterke, snelle en efficiënte bosmaaiers. Krachtige en goed gebalanceerde bosmaaiers die zijn gemaakt voor zware, lange en veeleisende werkperioden in het bos. De motor is ontworpen om maximaal vermogen te leveren met weinig trillingen en een lager brand­stof­ verbruik. De transmissies zijn speciaal ontwikkeld voor maaiwerkzaamheden in het bos om uw prestaties te maximaliseren. Alle eigenschappen zijn gecombineerd om bosmaaiers te creëren die sterk zijn, eenvoudig te gebruiken en het zwaarste werk gemakkelijker maken.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 40.


Kijk op bladzijde 40 om te zien welk model harnas bij welke machine wordt meegeleverd.

Een ergonomisch harnas van Husqvarna zal de belasting verdelen en u helpen correct te bewegen. Een harnas zal uw bewegingsvrijheid tijdens het werk verbeteren en u in staat stellen veiliger te werken. Het vermindert bovendien de belasting van uw lichaam. Daarom heeft Husqvarna uitgebreid onderzoek gedaan en harnassen ontwikkeld die u helpen zoveel mogelijk profijt van uw machine te hebben. Het op de juiste manier gebruiken van een machine maakt ook een verschil in de hantering en de resultaten die u krijgt. Onze ergonomisch ontworpen harnassen verdelen zeer efficiënt het gewicht van de machine om een maximale balans te krijgen. De machine voelt lichter en beter manoeuvreerbaar aan en is minder inspannend om mee te werken. Lees meer op bladzijde 196.

PRIJS: € 1.409,–

HUSQVARNA 555FXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,1 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ harnas en verwarmde handgrepen.

HUSQVARNA 555FX 53,3 cm³, 2,8 kW, 8,9 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start en Balance XT™ harnas.

PRIJS: € 1.079,–

HUSQVARNA 545FXT 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,3 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ harnas en verwarmde handgrepen.

HUSQVARNA 545FX 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,1 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start en Balance XT™ harnas.

Unieke ergonomische oplossingen, ontworpen voor zwaar werk in het bos. Uitzonderlijk eenvoudig te bedienen bosmaaier met hoge prestaties en unieke ergonomische oplossingen, ontworpen voor fulltime bosbouw.

HUSQVARNA 535FBX 34,6 cm³, 1,6 kW, 12,2 kg, .325", X-Torq motor, Low Vib, Auto return stopschakelaar, deelbare steel en flexibele zaagvering.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

BOSMA AIERS

39


PRODUCTGIDS – BOSMAAIERS

555FXT

555FX

545FXT

545FX

535FBX

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel maaien Fulltime maaien / trimmen Parttime professioneel gebruik bos / struiken / gras

●●

Af en toe trimmen tuinbezitters TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

53,3

53,3

45,7

45,7

Vermogensoutput, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

34,6 1,6

Gewicht (zonder maai-uitrusting), kg

9,1

8,9

8,3

8,1

12,2 0,6

Brandstoftank capaciteit, liter

1,1

1,1

0,9

0,9

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)  *

103

103

99

99

94

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * *

117

117

114

114

111

2,1 / 2,3

2,1 / 2,3

2 / 3,2

2 / 3,2

1,8 / 1,2

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) linker / rechter handgreep, m /s² * * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s²  * * * FUNCTIES X-Torq motor

Low Vib

Smart Start

― •

Auto return stopschakelaar

Brandstofpomp

Verstelbaar stuur

― ―

Handgreepverwarming Deelbare steel Hoekoverbrenging voor bosbouw Flexibele zaagvering

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

.325" 13" Pixel

€ 1.409,–

€ 1.079,–

HARNASSEN Balance XT™ ZAAG- EN MAAIUITRUSTING

PRIJS VANAF

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22868, dB(A). De gerapporteerde gegevens voor het equivalent geluidsdrukniveau hebben een typische statistische dispersie (standaard afwijking) van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gerapporteerde geluidsvermogen van de machine is gemeten met het originele maaihulpstuk, dat voor het hoogste niveau zorgt. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau (ahv,eq) bij handgrepen, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22867, m /s². De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

40

BOSMA AIERS


Verbeterde efficiëntie, comfort en veiligheid met accessoires van Husqvarna. De juiste accessoires, beschermingsmiddelen en kleding maken uw werk veiliger en efficiënter. Onze reeks accessoires voor bosmaaiers, motorzeisen en trimmers heeft alles wat u nodig heeft en leidt tot echte voordelen voor uw algemeen welzijn, werkomstandigheden en vooral uw productiviteit.

Met de nieuw ontworpen combican kunt u snel tanken zonder spetteren of morsen. De afmeting van de jerrycans zorgt voor een optimale brandstof/olie verhouding (5,0/2,5 liter). De combican heeft ook een verbeterd draagsysteem voor gereedschap en vaak benodigde onderdelen.

Wij zorgen ervoor dat u de juiste machine kiest voor uw werkzaamheden.

GRASTRIMMER Het bijhouden van de randen rond het gazon, het gras laag houden op moeilijk bereikbare plaatsen en het maaien van grote stukken land, bramen, brandnetels en ongewenste struiken.

MOTORZEIS Je zou kunnen zeggen dat een motorzeis een grastrimmer is die is ontworpen voor de zwaardere taken. Wanneer u lang gras, struikgewas of kleine bomen moet weghalen, kunt u een motor­ zeis of een bosmaaier overwegen.

BOSMAAIER Professionele machines voor het professionele maaiwerk in het bos. Deze machines zijn robuust en leveren een fantastische vermogen, speciaal voor het zware werk in de bosbouw.

husqvarna.com  / nl Breng voor meer informatie een bezoek aan onze website. Daar vindt u vergelijkings­ tabellen, video’s, pagina’s met ons complete assortiment motorzeisen, bosmaaiers en trimmers, beschermingskleding en accessoires. Daar vindt u ook aanvullend advies om u te helpen bepalen welke machine de juiste is voor het werk dat u in gedachten heeft.

ACCESSOIRES

41


High-end resultaten onder alle omstandigheden. Het kan moeilijk zijn de juiste machine te vinden voor uw specifieke wensen. We hebben onze motorzeisen en trimmers in vijf verschillende categorieën ingedeeld om uw zoektocht te vereenvoudigen en te zorgen dat u de machine kiest die perfect bij uw wensen past. Onze motorzeisen en trimmers combineren vermogen met een laag gewicht, zijn gemakkelijk en ergonomisch te gebruiken en zorgen dat u een resultaat krijgt om trots op te zijn.

42

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS


MOTOR ZEISEN / TRIMMERS

43


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN MOTOR ZEISEN EN

Verstelbaar oog voor harnashaak Verstelbaar stuur

Hoekoverbrenging met hoog koppel Hoge stuurboom

Low Vib

BALANS

SMART START

X-TORQ

De handgrepen hebben een ontwerp, dat verstelbaar is en trillingsdemping heeft. Inclusief harnas, alles om uw werk comfor­ tabel te maken.

De motor en starter zijn ontwikkeld om de machine snel en met weinig inspanning te kunnen starten, zodat u sneller kunt beginnen.

De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

44

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS


TRIMMERS

Tap-n-Go trimmerkop „Click on” accessoires

Deelbare steel

Soft-grip handgrepen

Smart Start

X-Torq

BALANCE XT™ HARNAS

LOW VIB

COMMERCIEEL

Het nieuwe Balance XT™ harnas heeft eigenschappen die u extra comfort bieden. Brede, gevoerde banden maken het harnas comfortabel om te dragen en verminderen de belasting op bovenlijf en schouders.

De motoren zijn voorzien van zeer doeltreffende anti-trildempers, die trillingen absorberen, uw armen en handen sparen om u tijdens langere werperioden comfortabeler te laten werken.

Alle Husqvarna motorzeisen hebben met elkaar gemeen dat ze krachtige, industriële machines zijn met een ergonomisch design voor vele jaren veeleisende gebruik.

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS

45


Functies voor efficiënt en handig gebruik. Deze ergonomisch ontworpen ruggedragen accu heeft een comfortabel instelbaar harnas en kan worden gebruikt met alle handgedragen Husqvarna accu apparatuur.

N ieuw!

PAST PERFECT Instelbare positie van het ruggedragen pakket, draaiende schouder­ banden en een flexibele heupplaat zorgen voor uitstekende ergonomie, flexibiliteit en perfecte pasvorm voor iedereen.

FLEXIBELE HANTERING

Kabelgeleiding voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers op het harnas en een heupriem zorgen voor maximale veiligheid en een flexibele hantering.

Motorzeisen, speciaal ontwikkeld voor een ergonomische bediening. Verschillende werkzaamheden vragen om verschillende soorten overbrengingen. Al onze motorzeisen, of ze nu op benzine of een accu lopen, zijn gespecialiseerd in ergonomie en comfort en ideaal voor lange, veeleisende en intensieve werkzaamheden. De machines zijn ontwikkeld om vele jaren zwaar werk aan te kunnen. De motoren leveren veel vermogen en de optimaal gebogen sturen en trillingsgedempte handgrepen zorgen ervoor dat u onder alle omstandigheden efficiënt en comfor­ tabel kunt werken. Als u onze apparatuur op accu kiest zal geen emissie of geluid de omgeving overlast bezorgen. En u kunt uw gehoorbescherming thuis laten! Uitgezonderd accu kettingzagen! Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.

46

MOTOR ZEISEN


PRIJS: € 1.419,–

HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ harnas, verstelbaar stuur en hoge stuurboom.

PRIJS: € 1.099,– 

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ harnas, verstelbaar stuur en hoge stuurboom.

HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg. X-Torq motor, Low Vib, Stand alone starter en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 999,–

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,7 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance X™ harnas, verstelbaar stuur, hoge stuurboom en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 799,–

PRIJS: € 719,–

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg. X-Torq motor, Low Vib, Balance X™ harnas, verstelbaar stuur, hoge stuurboom en Combi-beschermkap.

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg. X-Torq motor, Low Vib, Balance 35 harnas, verstelbaar stuur, hoge stuurboom en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 599,–

PRIJS: € 599,–

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg. Low Vib, Smart Start, Balance 35 harnas, verstelbaar stuur, hoge stuurboom en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 559,–

HUSQVARNA 327RJX 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,9 kg. Smart Start, harnas met enkele band, verstelbaar stuur, Combi-beschermkap en J-handgreep.

PRIJS vanaf: excl 2 accu’s en snellader € 409,– incl 2 accu’s en snellader € 869,–

HUSQVARNA 536LiR 36 V, 5,0 kg (3,8 kg zonder accu), savE™ voor maximale bedrijfstijd, , 2-richting rotatie kop, instelbare stuurboom, ­intuïtief toetsenbord en een Balance 35 B harnas.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg. Benzinemotor, Smart Start, verstelbaar stuur, Balance 35 harnas en Combi-beschermkap.

PRIJS: €499,–

HUSQVARNA 323R-II 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, standaard dubbel harnas, verstelbaar stuur en Combi-beschermkap.

PRIJS vanaf: excl 1 accu en snellader € 359,– incl 1 accu en snellader € 609,–

HUSQVARNA 536LiL 36 V, 4,2 kg (3,0 kg zonder accu), savE™ voor maximale bedrijfstijd, 2-richting rotatie kop, instelbare stuurboom en intuïtief toetsenbord.

MOTOR ZEISEN

47


Kwaliteitsdelen voor doeltreffende werking.

GEGARANDEERDE DUUR­ ZAAMHEID Het robuuste ontwerp

zorgt dat uw motorzeis lang meegaat.

DUURZAAM LUCHTFILTER Zorgt

voor lange bedrijfstijd en probleemloos gebruik.

48

MOTOR ZEISEN

Robuuste motorzeisen gemaakt voor zware taken. Met een professionele en robuuste motorzeis kunt u ieder karwei efficiënt en comfortabel uitvoeren. Het design is geavanceerd, maar wel robuust en kent geen compromissen met betrekking tot kwaliteit. Als u op zoek bent naar een jarenlang probleemloze werking en langdurige prestaties, moet u een van deze machines hebben. Ze zijn uitzonderlijk duurzaam en gemakkelijk in gebruik, service en onderhoud.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.


HUSQVARNA 553RS 50,6 cm³, 2,3 kW, 8,6 kg. X-Torq motor, Standaard dubbel harnas, Combi-beschermkap, heavy duty koppeling en stevige handgrepen.

HUSQVARNA 535RJ 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,0 kg. X-Torq motor, harnas met enkele band, Combi-beschermkap en J-handgreep.

PRIJS: € 699,–

HUSQVARNA 543RS 40,1 cm³, 1,5 kW, 7,4 kg. X-Torq motor, Standaard dubbel harnas, Combi-beschermkap, heavy duty koppeling en stevige handgrepen.

HUSQVARNA 253RJ 50,6 cm³, 2,3 kW, 7,9 kg. X-Torq motor, standaard dubbel harnas, heavy duty koppeling, Combi-beschermkap en J-handgreep.

HUSQVARNA 533RS 29,5 cm³, 1 kW, 7,1 kg. X-Torq motor, Standaard dubbel harnas, Combi-beschermkap, heavy duty koppeling en stevige hand­grepen.

HUSQVARNA 243RJ 40,1 cm³, 1,47 kW, 7,3 kg. X-Torq motor, harnas met enkele band, Combi-beschermkap, heavy duty koppeling en J-handgreep.

HUSQVARNA 153R 50,2 cm³, 1,6 kW, 7,6 kg. Standaard dubbel harnas, Combi-­ beschermkap, heavy duty koppeling en stevige handgrepen.

HUSQVARNA 233RJ 29,5 cm³, 1 kW, 5,1 kg. X-Torq motor, harnas met enkele band, Combi-beschermkap, heavy duty koppeling en J-handgreep.

HUSQVARNA 535LS 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. X-Torq motor, Stand alone starter, Auto return stopschakelaar en heavy duty hoekoverbrenging.

HUSQVARNA 327LS 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,7 kg. Stand alone starter, Auto return stopschakelaar en heavy duty hoekoverbrenging.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

MOTOR ZEISEN

49


Kies uw accessoire en werk met lage emissie.

X-TORQ De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

Veelzijdige motorzeisen, klaar om gras te maaien, bomen om te zagen of te trimmen. Deze motorzeisen hebben vele gezichten. Ze zijn standaard uitgerust met een grasmes, trimmerkop en zaagblad, die makkelijk te bevestigen zijn en waardoor u veel mogelijkheden krijgt. Alle modellen worden bovendien geleverd met een X-Torq motor, die de schadelijke ­uitlaatemissie met 75 % vermindert en de brandstof­ efficiëntie tot 20 % verbetert.

COMBI-BESCHERMKAP De combibeschermkap kan worden gebruikt in combinatie met een grasmes of een trimmerkop.

50

MOTOR ZEISEN

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.


Meer klussen met slechts één machine. Deze machines zijn ideaal voor iedereen die de voordelen zoekt van verschillende soorten machines, maar een flexibele oplossing nodig heeft. De FR motorzeisen bieden u drie voordelen in één effectief pakket. Gebruik de trimmerkop om de randen van het gazon te trimmen of om brandnetels en ongewenste struiken te maaien. Bevestig het grasmes wanneer uw langer gras of steviger opslag wilt maaien en gebruik het zaagblad wanneer u kleine bomen wilt omzagen. Met andere woorden, deze machines zijn multifunctioneel en alle maai-accessoires worden meegeleverd.

HUSQVARNA 345FR 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg. X-Torq motor, Low Vib, Smart Start, Balance X™ harnas, verstelbaar stuur en Combi-beschermkap.

HUSQVARNA 336FR 34,6 cm³, 1,4 kW, 7 kg. X-Torq motor, Balance 35 ­harnas, ­verstelbaar stuur en Combi-beschermkap.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

husqvarna.com / nl Lees meer over onze producten en zoek uw dichtstbijzijnde dealer.

MOTOR ZEISEN

51


Werk met weinig onderbrekingen en minder lawaai.

LOW NOISE De machines zijn

ontworpen om weinig geluid voort te brengen, perfect voor woonwijken.

TAP-N-GO TRIMMERKOPPEN

De trimmerdraad wordt automatisch aangevoerd wanneer de kop tegen de grond wordt geduwd.

52

TRIMMERS

Makkelijk te bedienen trimmers voor veeleisende tuinbezitters. Trimmers en motorzeisen met vermogen, duurzaamheid en veelzijdigheid voor tuinbezitters die hun tuin in vorm willen houden. Het lage gewicht maakt deze machines uitzonderlijk flexibel en ze zijn ontworpen om weinig geluid te maken – perfect voor wie in een woonwijk woont. De smart start-functie stelt de motor in staat snel te starten met minimale inspanning. Voor woonwijken geeft de nieuwe reeks accu trimmers u de prestaties van Husqvarna, zonder de buurt te storen. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.


PRIJS: € 579,–

HUSQVARNA 135R 34,6 cm³, 1,4 kW, 6,8 kg. X-Torq motor, standaard dubbel ­harnas, Auto return stopschakelaar, verstelbaar stuur en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 399,–

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Smart Start, standaard dubbel harnas, Auto return stopschakelaar en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 379,–

HUSQVARNA 128L 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start en Auto return stopschakelaar en Combi-beschermkap.

HUSQVARNA 128RJ 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start, harnas met enkele riem, Auto return stopschakelaar en Combi-beschermkap.

PRIJS: € 235,–

HUSQVARNA 128C 28 cm³, 0,8 kW, 4,4 kg. Smart Start en Auto return stopschakelaar.

PRIJS vanaf: excl accu en snellader € 259,– incl accu en snellader € 459,–

HUSQVARNA 136LiC 36 V, 4,3 kg (3,1 kg zonder accu), savE™ voor maximale bedrijfstijd, verstelbaar stuur, intuïtief toetsenbord.

PRIJS: € 195,–

HUSQVARNA 122C 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,4 kg. Low noise motor, Smart Start en Auto return stopschakelaar.

Laders die een nieuwe standaard zetten. U kunt prestaties en een snelle laadtijd verwachten, die u niet in de steek zullen laten.

Werk veilig en verwacht eersteklas resultaten. Wanneer u een motorzeis of trimmer gebruikt moet u naast oogbescherming en een vizier ook een werkbroek en veiligheidsschoeisel dragen. U moet bovendien de handschoenen en ge­hoor­­­bescherming niet vergeten. Ons com­plete assortiment maai-uitrusting zorgt ervoor dat u een resultaat krijgt om trots op te zijn. Lees meer op bladzijde 172. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

TRIMMERS

53


Functioneel en veelzijdig.

„CLICK ON” ACCESSOIRES Met

de snelkoppeling is het makkelijk tussen de verschillende accessoires te wisselen.

DEELBARE STEEL De deelbare steel

zorgt voor flexibiliteit en maakt transport en opbergen eenvoudig.

Eén machine voor alle soorten maaiwerkzaamheden in en om de tuin. Hou het hoge gras en de opslag in greppels en weiden mooi bij met één van onze drie combi-motorzeisen. De combi-motorzeisen hebben drie mogelijke accessoires. Een trimmer, grasmaaier en zaagblad. Geniet van het snel wisselen van hulpmiddel zonder de hele machine te veranderen. Het wisselen gaat gemakkelijk, omdat het onderdeel van de steel met een snelsluiting loslaat. Kies uit een zaagblad om kleine bomen weg te zagen, een grasmaaier om lang gras te maaien en een trimmerkop om grasrandjes bij te werken – wat uw tuin nodig heeft. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.

54

COMBI - MOTOR ZEISEN


Trimmerkop, grasmes of zaagblad? Kies de juiste accessoires voor doeltreffend bijwerken. TRIMMERKOP Gebruik een trimmerkop

voor dicht gras en onkruid. Het werkt doeltreffend stukken bij waar gazonmaaiers niet bij kunnen of die niet geschikt zijn om normaal te maaien.

GRASMES Voor dicht, hoog gras, maar niet

voor houtachtige gewassen. Het mes gaat met gemak door de lastigste opslag of onkruid. Dit vermindert de tijd die moet worden besteed aan zagen en maaien met bijna de helft.

ZAAGBLAD Deze zaagbladen zijn uitste-

kend voor houtachtige gewassen en andere dikke begroeiing. Bij opslag en kleine bomen maakt een zaagblad uw werk lichter en u krijgt de totale veelzijdigheid van uw Husqvarna Combi-motorzeis.

HUSQVARNA 543RBK 40,1 cm³, 1,5 kW, 10,6 kg. X-Torq motor, Stand alone starter, Combi-beschermkap en „Click on” accessoires.

HUSQVARNA 336RK 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg. X-Torq motor, Balance 35 ­harnas, verstelbaar stuur, Combi-beschermkap, deelbare steel en „Click on” accessoires.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg. Low Vib, Smart Start, Balance 35 ­harnas, deelbare steel, verstelbaar stuur, hoge stuurboom, ­Combi-beschermkap en „Click on” accessoires.

COMBI - MOTOR ZEISEN

55


Comfortabele veelzijdigheid.

„CLICK ON” ACCESSOIRES

Vanwege de snelkoppeling is het makkelijk tussen de verschillende accessoires te wisselen.

Houd uw tuin bij met één machine. Een breed assortiment accessoires maakt deze combitrimmers tot veelzijdige machines die min of meer uw hele tuin kunnen bijhouden: gras trimmen, haag knippen, vegen, blazen, snoeien, randjes bijwerken en grond bewerken met één en dezelfde basis machine. De motoren zijn gemaakt voor weinig lawaai en vers­toring, waardoor deze reeks perfect is voor iedereen die in een woonwijk woont.

GRASTRIMMER Voor hoog gras en

onkruid. Het zal doeltreffend de stukken bijwerken waar gazonmaaiers niet bij kunnen. Kan ook los gekocht worden.

56

COMBI -TRIMMERS

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 58 – 61.


HEGGENSCHAREN Rechte lijnen, of welk vorm dan ook, liggen nu binnen bereik. Verkrijgbaar in twee lengtes. Prijs vanaf € 119,–

KANTENSNIJDER Houdt gazons, paden en borders mooi met een rechte nette rand. Prijs vanaf € 119,–

BEZEM Een rubber bezemhulpstuk met grote capaciteit dat veegt zonder sporen na te laten. Breedte 60 cm. Prijs vanaf € 465,–

STOKSNOEIZAAG Zorgt voor extra bereik waar dat nodig is. Zaagt takken tot ca. 15 cm dik door. Prijs vanaf € 139,–

BLAZER Veelzijdige blaasunit reinigt wat u wilt, wanneer u dat wilt. Prijs vanaf € 109,–

FREES Ideaal in kwetsbare borders en rond de stammen van bomen. Prijs vanaf € 259,–

PRIJS vanaf: € 589,–

PRIJS: € 609,–

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, comfort stuur en „Click on” accessoires.

HUSQVARNA 324LDX 25 cm³, 0,8 kW, 5,4 kg. Smart Start, benzinemotor, comfort stuur en „Click on” accessoires.

PRIJS: € 429,– 

PRIJS: € 379,–

HUSQVARNA 128LDX 28 cm³, 0,8 kW, 4,9 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, Combi-beschermkap en „Click on” accessoires.

HUSQVARNA 122LD 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,8 kg. Low noise motor, Smart Start, Auto return stopschakelaar, Combi-beschermkap en „Click on” accessoires.

COMBI -TRIMMERS

57


PRODUCTGIDS – MOTORZEISEN EN TRIMMERS

555RXT

553RBX

545RXT

545RX

535RXT

535RX

327RX

324RX

Fulltime maaien / trimmen

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Parttime professioneel gebruik bos / struiken / gras

●●

●●

●●

●●

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel maaien

Af en toe trimmen tuinbezitters TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

53,3

50,6

45,7

45,7

34,6

34,6

24,5

25

Vermogensoutput, kW

2,8

2,3

2,1

2,1

1,6

1,6

0,9

0,8

Gewicht (zonder maai-uitrusting), kg

9,2

12,1

8,5

8,7

6,2

6,1

5,4

5,5

Brandstoftank capaciteit, liter

1,1

0,8

0,9

0,9

0,6

0,6

0,5

0,5

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

101

97

100

101

96

95

95

93

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) linker / rechter handgreep, m /s² * * *

121

118

117

117

113

113

110

106

1,5 /1,6

2,7 / 3,8

3,2 / 2,9

3,2 / 2,9

2,4 / 3,1

3,4 / 4,1

5,3 / 5,9

2,9 / 3,1

FUNCTIES X-Torq motor

Benzinemotor

Low Vib

Auto return stopschakelaar

Brandstofpomp

Hoge stuurboom

Verstelbaar stuur

Ergonomische handgreep

Soft-grip handgrepen

Hoekoverbrenging maaien

Smart Start Stand alone starter

Deelbare steel „Click on” accessoires

Combi-beschermkap

Tap-n-Go trimmerkop

Verstelbaar oog voor harnashaak

HARNASSEN Balance XT™

Balance X™

Balance 35

Standaard dubbel

Standaard enkel

• / • / ( • )

•/•/―

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

€ 1.419,–

€ 1.099,–

€ 999,–

€ 799,–

€ 719,–

€ 599,–

€ 599,–

ZAAG- EN MAAIUITRUSTING

PRIJS

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22868, dB(A). De gerapporteerde gegevens voor het equivalent geluidsdrukniveau hebben een typische statistische dispersie (standaard afwijking) van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gerapporteerde geluidsvermogen van de machine is gemeten met het originele zaaghulpstuk, dat voor het hoogste niveau zorgt. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau (ahv,eq) bij handgrepen, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22867, m /s². De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen van de aangegeven

motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

58

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS


327RJX

323R-II

553RS

543RS

533RS

153R

535RJ

253RJ

243RJ

233RJ

535LS

327LS

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

345FR

336FR

● ●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

24,5

24,5

50,6

40,1

29,5

50,2

34,6

50,6

40,1

29,5

34,6

24,5

45,7

0,9

0,9

2,3

1,5

1,0

1,6

1,6

2,3

1,47

1,0

1,6

0,9

2,1

1,4

5,0

5,1

8,6

7,4

7,1

7,6

6,0

7,9

7,3

5,1

5,9

4,8

8,5

7,0

0,5

0,5

0,8

0,75

0,7

1,0

0,6

0,8

0,75

0,7

0,6

0,5

0,9

0,6

96

95

102

95

95

95

100

102

95

95

100

98

100

98

110

110

118

118

112

115

116

118

118

116

116

110

117

113

6,8 / 4,4

3,9 / 2,8

2,8 / 3,6

3,5 / 3,0

3,1 / 3,8

4,1 / 3,5

4,0 / 4,1

3,4 / 3,9

2,4 / 4,0

2,6 /1,7

4,7 / 6,6

4,2 / 3,1

3,6 / 3,8

3,7 / 2,7

���

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/•

•/•/•

€ 559,–

€ 499,–

€ 699,–

 • / ( • ) / ―  • / ( • ) / ―

34,6

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS

59


PRODUCTGIDS – MOTORZEISEN EN TRIMMERS

135R

128R

128L

128RJ

128C

122C

Parttime professioneel gebruik bos / struiken / gras

Af en toe trimmen tuinbezitters

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

543RBK

336RK

327RDX

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

AANBEVELINGEN Fulltime professioneel maaien Fulltime maaien / trimmen

TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

34,6

28

28

28

28

21,7

40,1

34,6

Vermogensoutput, kW

1,4

0,8

0,8

0,8

0,8

0,6

1,47

1,4

24,5 0,9

Gewicht (zonder maai-uitrusting), kg

6,8

5,0

4,8

4,8

4,4

4,4

10,6

7,4

5,6 0,5

Brandstoftank capaciteit, liter

0,6

0,4

0,4

0,4

0,4

0,36

0,75

0,6

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

98

98

97

98

97

88

99

98

95

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) linker / rechter handgreep, m /s² * * *

113

114

114

114

114

104

114

113

110

2,9 / 2,5

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

5,0 / 3,6

4,8 / 4,6

3,5 / 5,0

5,3 / 5,9

FUNCTIES X-Torq motor

Benzinemotor

― •

Low Vib

Smart Start

Stand alone starter

Auto return stopschakelaar

Brandstofpomp

Hoge stuurboom

Verstelbaar stuur

Ergonomische handgreep

Deelbare steel

„Click on” accessoires

Combi-beschermkap

Tap-n-Go trimmerkop

Verstelbaar oog voor harnashaak

Soft-grip handgrepen Hoekoverbrenging maaien

HARNASSEN Balance XT™

Balance X™

Balance 35

Standaard dubbel

Standaard enkel

• / • / ( • )

• / • / ( • )

 • / ( • ) / ―

•/•/―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

•/•/―

•/•/•

• / • / ( • )

€ 579,–

€ 399,–

€ 379,–

€ 235,–

€ 195,–

€ 609,–

ZAAG- EN MAAIUITRUSTING

PRIJS

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22868, dB(A). De gerapporteerde gegevens voor het equivalent geluidsdrukniveau hebben een typische statistische dispersie (standaard afwijking) van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gerapporteerde geluidsvermogen van de machine is gemeten met het originele zaaghulpstuk, dat voor het hoogste niveau zorgt. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau (ahv,eq) bij handgrepen, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22867, m /s². De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen van de aangegeven

motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

60

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS


327LDX

324LDX

128LDX

122LD

ACCU TRIMMERS

536LiR

536LiL

136LiC

Fulltime gras maaien

●●●

●●

Parttime gras maaien

●●

●●●

Af en toe trimmen tuinbezitters

●●●

AANBEVELINGEN

●●●

●●●

●●●

●●● TECHNISCHE SPECIFICATIES BLDC (borstelloos) 5,1

BLDC (borstelloos) 4,3

PMDC (4-borstels) 4,3

Gewicht van een accu, kg

1,3

1,3

1,3

Accu capaciteit,  Ah

3,0

3,0

3,0

Accuspanning, V

36

36

36

25 / 35

25 / 35

55 / 70

60

60

35

Motortype 24,5

25

28

21,7

0,9

0,8

0,8

0,6

5,1

5,4

4,9

4,8

0,5

0,5

0,4

0,3

94

97

94

90

110

107

114

108

2,9 / 3,4

4,1 / 4,1

3,2 / 3,4

3,6 / 3,5

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

€ 589,–

€ 609,–

€ 429,–

€ 379,–

Gewicht met accu (excl. zaaguitrusting), kg

Typische acculaadtijd voor 80 % / 100 %, min Bedrijfstijd accu (vrijloop) met savE™ geactiveerd, min Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) linker / rechter handgreep, m /s² Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² 

76

81

76

2,6 / 2,1

1,7 / 0,5

1,9 / 1,6

Li-ion stroom

savE™

Intuïtief toetsenbord

Bidirectionele rotatie

Hoge stuurboom

Comfortabel harnas

 • / ― / ―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

FUNCTIES

HARNASSEN Balance 35 B ZAAG- EN MAAIUITRUSTING

PRIJS

€ 409,–

€ 359,–

€ 259,–

excl. 1 accu en snellader

excl. 2 accu’s en snellader

excl. accu en snellader

incl. 1 accu en snellader

incl. 2 accu’s en snellader

incl. accu en snellader

€ 689,–

€ 609,–

€ 459,–

= Standaard  ― = Niet standaard  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

MOTOR ZEISEN / TRIMMERS

61


Zorg dat u uw hagen altijd bijwerkt met een eersteklas resultaat. Het kost tijd en zorg om een gezonde en mooie haag te krijgen. Verschillende hagen hebben verschillend gereedschap nodig. In gevoelige omgevingen geven onze accu heggenscharen u ook het extra voordeel van stil bedrijf. Alle heggenscharen van Husqvarna zijn krachtig, nauwkeurig en efficiĂŤnt en in ons brede assortiment vindt u een model voor alle verschillende wensen. Wij helpen u bij het vinden van het juiste model voor u en uw taken.

62

HEGGENSCHAREN


HEGGENSCHAREN

63


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN HEGGENSCHAREN

Smart Start Low noise motor Scherpe knipmessen

Lage trillingen Draaibare achterhandgreep Auto return stopschakelaar

VERSTELBAAR

ANTI-TRILLINGSSYSTEEM

Sommige heggenscharen van Husqvarna zijn voorzien van verstelbare knipbalken. Deze functie zorgt voor meer veelzijdigheid, beter comfort en maakt het werk minder vermoeiend.

Alle modellen zijn ontworpen om het trillingsniveau te verlagen, waardoor de bediening comfortabeler en ergonomischer wordt.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

64

HEGGENSCHAREN

DUURZAME OVERBRENGINGEN Alle onderdelen op een Husqvarna heggenschaar worden gemaakt van de beste materialen met zorgvuldige controles. Op die manier kunnen we garanderen dat al onze producten en onderdelen lang meegaan.


Scherpe knipmessen Knipbalk met afstandsbediening

Verstelbare hoek knipbalk

Auto return stopschakelaar

Zachte handvatten

Smart Start

SMART START

WEINIG GELUID

X-TORQ

De motor en starter zijn ontwikkeld om de machine snel en met weinig inspanning te kunnen starten, zodat u sneller kunt beginnen.

De laag geluid motoren en het speciale design maken onze heggenscharen stil en makkelijk te gebruiken. Erg belangrijk voor iedereen die werkt in bijvoorbeeld woonwijken.

De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

HEGGENSCHAREN

65


Comfortabel knippen binnen bereik.

GROOT BEREIK De knipbalken zijn ontworpen om u een groot bereik te geven, terwijl u toch ergonomisch kunt werken.

KNIPBALK MET AFSTANDS­ BEDIENING Pas de stand van de knip-

balk eenvoudig af tijdens het werk aan om uw comfort te vergroten.

66

HEGGENSCHAREN

Professionele heggenscharen met een uitstekende ergonomie. Alle professionele heggenscharen van Husqvarna, op benzine en op accu, leveren hoge prestaties en een fantastische ergonomie. Op die momenten dat u moeilijke plaatsen wilt bereiken zonder prestaties te verliezen, is een stokheggenschaar met verstelbare knipbalken een goede keuze. Als u onze accu-apparatuur kiest zal geen emissie of geluid de omgeving overlast bezorgen. En u kunt zonder gehoorbescherming werken! Voor de volledige productgids, zie bladzijde 72 – 73.


PRIJS: € 769,–

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, meslengte 55 cm, lengte 234 cm, 6,6 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, afstandsbediening, verstel­ bare knipbalk, transportstand en stootbescherming achter.

PRIJS: € 749,–

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, meslengte 55 cm, lengte 174 cm, 6,5 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, afstandsbediening en verstelbare knipbalk.

PRIJS: € 719,–

PRIJS: € 659,–

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, meslengte 65 cm, lengte 157 cm, 6,2 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar en verstelbare knipbalk.

HUSQVARNA 325HD75X 24,5 cm³, 0,7 kW, meslengte 73,5 cm, 6,3 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, Low Vib en draaibare achterhandgreep.

Prijs vanaf €449,–

PRIJS: € 619,–

zonder lader en accu

N ieuw!

HUSQVARNA 325HD60X 24,5 cm³, 0,7 kW, meslengte 60 cm, 6,0 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, Low Vib en draaibare achterhandgreep.

HUSQVARNA 536LiHD70X 36 V, PMDC (4-borstels), 5,1 kg (3,8 kg zonder accu), meslengte 70 cm, savE™ voor maximale bedrijfstijd, voorzien van draaibaar achterhandgreep.

Prijs vanaf € 399.– zonder lader en accu

N ieuw!

N ieuw!

HUSQVARNA 536LiHD60X 36 V, PMDC (4-borstels), 5,0 kg (3,7 kg zonder accu), meslengte 60 cm, savE™ voor maximale bedrijfstijd, intuïtief toetsenbord en draaiende achterhandgreep.

husqvarna.com / nl Lees meer over onze producten en zoek uw dichtstbijzijnde dealer.

Een volle dag werken met één keer laden. De nieuwe Husqvarna ruggedragen accu is het meest comfortabele en ergonomische accuharnas op de markt. De capaciteit is zes keer hoger dan van een standaard Husqvarna accu, u hoeft dus niet op te laden tot de werkdag voorbij is. Het kan worden gebruikt met alle handgedragen Husqvarna accu-apparatuur.

HEGGENSCHAREN

67


Een sterke motor met veel vermogen.

ROBUUST DESIGN Het robuuste

design verlengt de levensduur en zorgt dat de heggenschaar klaar is voor het zware werk.

X-TORQ De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

68

HEGGENSCHAREN

Veelzijdige, robuuste heggenscharen met krachtige motoren. Zelfs bij de zwaarste en meest veeleisende werkzaam­ heden doen deze stevige heggenscharen hun werk. De X-Torq motor levert maximaal vermogen terwijl het brandstofverbruik afneemt, zodat u topprestaties kunt leveren gedurende langere werkperioden. Sommige modellen worden geleverd met draaibare achterhandgrepen, die het knippen van de zij- en bovenkant van hagen vereenvoudigen.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 72 –73.


PRIJS: € 659,–

PRIJS: € 619,–

HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, meslengte 75 cm, 6,0 kg. Stand alone starter, X-Torq motor, Low Vib en draaibare achterhandgreep.

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, meslengte 60 cm, 5,8 kg. Stand alone starter, X-Torq motor, Low Vib en draaibare achterhandgreep.

PRIJS: € 689,–

PRIJS: € 639,–

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, meslengte 108 cm, 6,1 kg. Stand alone starter en X-Torq motor.

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, meslengte 75 cm, 5,8 kg. Stand alone starter en X-Torq motor.

HEGGENSCHAREN

69


Stil en zorgeloos gebruik.

WEINIG GELUID Heggenscharen die spe­ciaal zijn ontworpen om weinig geluid voort te brengen, wat minder overlast voor de buurt inhoudt.

SMART START De motor is ont­ worpen om snel te starten met minimale inspanning.

70

HEGGENSCHAREN

Slimme heggenscharen met weinig geluid, weinig trillingen en meer comfort. Deze lichtgewicht, flexibele en stille heggenscharen zijn perfect voor iedereen die in een woonwijk woont. De motoren zijn zodanig ontwikkelt dat ze weinig trillingen opleveren, de emissie verminderen maar wel het vermogen handhaven, zodat u in staat bent veel comfortabeler te werken. Alle modellen zijn uitgerust met Smart Start, zodat de motor snel start met minimale inspanning. Onze accu heggenschaar zorgt voor een unieke combinatie van hoge efficiëntie en schoon werk. En door de gebalanceerde actie kunt u genieten van urenlang vreedzaam trimmen.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 72 – 73.


STILLE WERKING

Het lage geluidsniveau zorgt voor comfortabele werkomstandigheden en weinig overlast voor anderen.

LICHTGEWICHT EN EEN GOEDE BALANS

MAXIMALE BEDRIJFSTIJD

Lichtgewicht en comfortabel gebalanceerd voor de beste ergonomie en werkroutines.

Kies de savE™ stand voor maximale bedrijfstijd en perfecte knipresultaten.

Waarom zou u een accu heggenschaar kiezen? Een laag geluidsniveau. Geen directe emissie. Weinig trillingen. Een perfecte balans. Hoge prestaties. Dit zijn enkele criteria voor een uitstekende heggenschaar. En dit is wat u krijgt met een heggenschaar uit de Husqvarna Accu Series. Het betekent dat u een lichtgewicht, perfect gebalanceerde heggenschaar krijgt, waarmee u comfortabel werkt, ook na uren hagen knippen. Bovendien krijgt u het lage onderhoud dat bij accugereedschap hoort.

PRIJS: € 469,–

HUSQVARNA 122HD60 21,7 cm³, 0,6 kW, meslengte 59 cm, 4,9 kg . Smart Start, Auto return stopschakelaar, low noise motor, Low Vib en draaiende achterhandgreep.

PRIJS vanaf: excl. accu en lader € 329,– incl. accu en lader € 489,–

HUSQVARNA 136LiHD50 36 V, 4,5 kg (3,7 kg zonder accu), meslengte 50 cm, savE™ voor maximale bedrijfstijd en intuïtief toetsenbord.

PRIJS: € 399,–

HUSQVARNA 122HD45 21,7 cm³, 0,6 kW, meslengte 45 cm, 4,7 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, low noise motor en Low Vib.

Gegarandeerde veiligheid met accessoires van Husqvarna. Wanneer u een heggenschaar gebruikt, moet u altijd handschoenen, gehoorbescherming en een veiligheidsbril dragen. Ons assortiment veiligheidskleding en accessoires is uitgebreid, maar hier volgen enkele aanbevelingen. Lees meer op bladzijde 172.

HEGGENSCHAREN

71


PRODUCTGIDS – HEGGENSCHAREN

BENZINE HEGGENSCHAREN

327HE4X

327HE3X

327HDA65X

325HD75X

AANBEVELINGEN Hoge / gewone / lage hagen

●/

/●

/●/●

/●/

/●/

Brede hagen

●●●

●●●

●●

●●

Hagen in vorm knippen

●●

●●●

●●●

●●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

24,5

24,5

24,5

24,5

Vermogensoutput, kW

0,9

0,9

0,9

0,7

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) *

92

94

94

98

Geluidsvermogen, L WA dB(A) * *

106

106

106

111

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² * * *

4 / 5

4 / 4

4,2 / 4,2

2,8 / 2,8

Meslengte, cm

55

55

65

73,5

Gewicht, kg

6,6

6,5

6,2

6,3

EIGENSCHAPPEN •

Auto return stopschakelaar

Brandstofpomp

Smart Start Stand alone starter

Low noise motor X-Torq motor

Low Vib

Draaibare achterhandgreep

Zachte handvatten

Afstandsbediening

Verstelbare knipbalk

Transportstand

Stootbescherming achter

€ 769,–

€ 749,–

€ 719,–

€ 659,–

PRIJS

= Standaard  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau bij het oor van de operator, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22868, dB(A). De gerapporteerde gegevens voor het equivalent geluidsdrukniveau hebben een typische statistische dispersie (standaard afwijking) van 1 dB(A).  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gerapporteerde geluidsvermogen van de machine is gemeten met het originele zaaghulpstuk, dat voor het hoogste niveau zorgt. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau (ahv,eq) bij handgrepen, gemeten volgens EN ISO 11806 en ISO 22867, m /s². De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1 m /s².  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006/42EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen van

de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

72

HEGGENSCHAREN


325HD60X

226HD75S

/●/

226HD60S

/●/

226HS99S

/●/

/●/

226HS75S

122HD60

/●/

122HD45

/●/

/●/

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

24,5

23,6

23,6

23,6

23,6

21,7

21,7

0,7

0,85

0,85

0,85

0,85

0,6

0,6

97

91

91

92

93

94

93

111

104

100

104

104

101

101

2,4 / 3,8

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

5,6 / 3,3

7,7 / 3,2

4,1 / 3,6

2,9 / 4,9

60

75

60

108

75

59

45

6,0

6,0

5,8

6,1

5,8

4,9

4,7

― ―

€ 619,–

€ 659,–

€ 619,–

€ 689,–

€ 639,–

€ 469,–

€ 399,–

ACCU HEGGENSCHAREN

536LiHD70X

536LiHD60X

136LiHD50

AANBEVELINGEN Hoge / gewone / lage hagen

/●/●

/●/●

/●/

Brede hagen

●●●

●●

●●

Hagen in vorm knippen

●●●

●●●

●●●

PMDC

TECHNISCHE SPECIFICATIES Motortype

PMDC

PMDC

Gewicht met accu, kg

5,1

5,0

4,5

Gewicht zonder accu, kg

3,8

3,7

3,7

Meslengte, cm

70

60

50

Accu capaciteit, Ah

4,2

4,2

1,5

Accu voltage,V

36

36

36

25 / 30

25 / 30

30 / 40

Bedrijfstijd accu (vrijloop) met savE™ geactiveerd, min

90

100

45

Geluidsvermogenniveau gegarandeerd (L  WA, dB(A)

94

94

91

2,4 / 2,1

1,3 / 1,1

1,6 / 2,8

Li-ion stroom

savE™

Intuïtief toetsenbord

€ 399,–

zonder accu en lader

Typische acculaadtijd voor 80/100 %, min

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achter handgreep, m /s² EIGENSCHAPPEN

PRIJS

€ 449,–

zonder accu en lader

zonder accu en lader

€ 329,–

€ 489,–

met accu en lader

= Standaard  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

HEGGENSCHAREN

73


Het terrein schoonmaken met minimale inspanning. Wat het ook is dat de schoonheid van uw land verbergt, het kan gemakkelijk worden verwijderd met één van onze krachtige blazers. Laat blad, takjes, gras, stof, spinnenwebben, zand, grind, én het harde werk, verdwijnen. De Husqvarna blazers zijn ergonomisch, efficiënt en prettig om te gebruiken. Gebaseerd op de omvang van uw werkterrein en uw eisen, zorgen wij ervoor dat u een blazer kiest die perfect bij u past.

74

BL A ZERS


BL A ZERS

75


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN BLAZERS

Auto return stopschakelaar

Cruise control In-lijn luchtuitlaat

Smart Start

Opzuigen mogelijk

AIR INJECTION™

LOW VIB

GELUIDSDEMPING

Centrifugaal luchtreinigingssysteem voor minder slijtage en langere intervallen tussen het reinigen van het filter.

Effectieve dempers absorberen trillingen en sparen zo de armen en handen van de gebruiker. Voor een comfortabelere bediening.

De 356BTX is speciaal ontworpen om minder geluid voort te brengen. Zo bent u in staat zonder zorgen te werken, ook als u bij scholen, ziekenhuizen en in dorpen of steden werkt.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

76

BL A ZERS


Luchtfilter, professioneel

Snelsluiting op luchtfilter

Brede schouderriemen Het beste blaasvermogen ter wereld Comfortabele schouderriem

Air Injection™ Efficiënt rotordesign

Verstelbare handgreep

X-Torq

Heupgordel

X-TORQ

OPZUIGEN MOGELIJK

CRUISE CONTROL

De motortechnologie X-Torq zorgt voor een hoog koppel en verlaagt het brandstofverbruik tot wel 20 % en de uitlaatemissie met maximaal 75 %.

Sommige blazers kunnen veranderd worden in een stofzuiger, om vuil te verzamelen.

U kunt de snelheid van de motor instellen, zodat u de volledige controle over uw werk hebt.

BL A ZERS

77


Slimme functies voor uw comfort.

COMFORTABELE HARNASSEN

Het harnas vermindert de belasting van uw rug, zodat u comfortabel kunt werken.

GEHOEKTE HANDGREEP Voor zo

min mogelijk belasting van de gebruiker is de handgreep op de blazers van Husqvarna zo ontworpen dat de laterale krachten, die door de luchtstroom en de motor worden veroorzaakt, worden geneutraliseerd.

78

BL A ZERS

Krachtige en betrouwbare blazers die elke klus klaren. In ons assortiment vindt u alle modellen, van lichtgewicht blazers tot de meest krachtige ruggedragen blazers. Ze zijn allemaal gemakkelijk te gebruiken, ergonomisch en hebben een grote capaciteit. De ruggedragen modellen worden geleverd met een harnas met een heupgordel en een brede schouderriemen, die de belasting van uw rug verminderen. Door het professionele luchtfilter is het mogelijk lang achter elkaar te werken in een stoffige omgeving.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 80 – 81.


Wat voor soort brandstof moet ik gebruiken?

PRIJS: € 849,–

De blazers van Husqvarna moeten altijd lopen op een mengsel van benzine en tweetaktolie van goede kwaliteit. Als u de tweetaktolie van Husqvarna gebruikt, die geoptimaliseerd is voor de motoren van Husqvarna, is een 2 % mengsel voldoende. Kant en klaar gemengde brandstof is ook verkrijgbaar bij ­Husqvarna. Vraag uw dealer om advies.

HUSQVARNA 580BTS 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2m / s, 11,8 kg. X-Torq motor, professioneel luchtfilter, Air Injection™, Low Vib, verstelbare handgrepen en Cruise control.

PRIJS: € 779,–

PRIJS: € 739,–

HUSQVARNA 570BTS 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / s, 11,2 kg. X-Torq motor, professioneel luchtfilter, Low Vib, verstelbare handgrepen en Cruise control.

HUSQVARNA 356BTX 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / s, 10,4 kg. Air Injection™, Low Vib, verstelbare handgrepen, Cruise control en effectieve geluidsdemping.

PRIJS: € 569,–

PRIJS: € 459,–

HUSQVARNA 350BT 50,2 cm³, 14 m³ / min, 80,47 m / s, 10,21 kg. X-Torq motor, Low Vib, verstelbare handgrepen en Cruise control.

HUSQVARNA 530BT 29,5 cm³, 10,2 m³ / min, 64,82 m / s, 6,7 kg. X-Torq motor, Low Vib, verstelbare handgrepen en Cruise control.

PRIJS: € 389,–

PRIJS: € 299,–

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,35 kg. Smart Start, Auto return stopschakelaar, zuigfunctie, mulchfunctie, inlijn luchtuitlaat en Cruise control.

HUSQVARNA 125B 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,26 kg. Auto return stopschakelaar, inlijn luchtuitlaat en Cruise control.

BL A ZERS

79


PRODUCTGIDS – BLAZERS

580BTS

570BTS

356BTX

●●●

●●●

●●●

AANBEVELINGEN Fulltime gebruik Parttime gebruik Zo nu en dan TECHNISCHE SPECIFICATIES Cilinderinhoud, cm³

75,6

65,6

51,7

Vermogensoutput, kW

3,1

2,9

2,4

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) * 

100

99

91

Geluidsdruk, (15 m) dB(A)

77

76

64

Geluidsvermogen, L WA, dB(A) * *

112

110

100

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) handgreep, m /s² * * *

1,6

1,8

3,9

Luchtsnelheid, m /s

92,2

105,6

79,13

Luchtstroom, ventilatorhuis, m³ / min

29

27,5

21,7

Luchtstroom, blaaspijp, m³ / min

25,7

21,8

13,4

Gewicht, kg

11,8

11,2

10,4

Capaciteit opzuigen, liter EIGENSCHAPPEN X-Torq motor

Luchtfilter, professioneel

Air Injection™

Low Vib

Smart Start Auto return stopschakelaar

Opzuigen mogelijk

Versnipperfunctie

Ergonomische handgreep

Verstelbare handvatten

Soft-grip handgreep

Effectieve geluidsdemping

In-lijn uitlaat

Ergonomisch harnas

Brandstofpomp

Cruise control

€ 849,–

€ 779,–

€ 739,–

PRIJS

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Equivalent geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, gemeten volgens EN15503 dB (A). Het equivalent geluidsdrukniveau is berekend met een werkcyclus met een duur van 1/ 7 op stationaire en 6 / 7 op overtoeren. Het gerapporteerde equivalent geluidsdrukniveau voor de machine hebben een typische statistische dispersie (standaardafwijking) van 1 dB(A). ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  *** Equivalent trillingsniveau (a hv,eq) bij handgrepen, gemeten volgens EN15503, m /s². Het equivalent trillingsniveau is berekend met een werkcyclus met een duur van 1 / 7 op stationaire en 6 / 7 op overtoeren. De gerapporteerde gegevens voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking van 1 m/s²).  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 /42 /EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij opgegeven toerental) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit, is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

80

BL A ZERS


350BT

530BT

125BVX

125B

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

50,2

29,5

28

28

1,6

0,96

0,8

0,8

94

94

92

92

71

69

70

70

104

102

107

107

2,2

2,5

11,1

11,1

80,47

64,82

76

76

19,6

12,2

13,31

13,31

14

10,2

12,03

12,03

10,21

6,7

4,35

4,26

64,35

― ―

€ 569,–

€ 459,–

€ 389,–

€ 299,–

BL A ZERS

81


Marktleidende doorslijpmachines die u voorzien van vermogen met precisie. Het assortiment van Husqvarna bestaat uit doorslijpmachines op benzine en twee elektrische machines, die bij de meest krachtige van de markt horen. Het is de voortdurend ontwikkeling van onze producten, die zorgt voor grote nauwkeurigheid, efficiency en vermogen. Hierdoor zijn wij marktleider geworden op het gebied van handgedragen doorslijpmachines. Op de volgende bladzijden helpen wij u een machine te vinden die bij uw behoeften past.

ERGONOMIE

X-TORQ

DEX

Een lichtgewicht, compact design en optimaal geplaatste handgrepen, met een uitstekend anti-trillingssysteem. Bij elkaar maakt dit de machines eenvoudiger te hanteren en u wordt minder moe als u lang moet werken.

Uw werk wordt veel comfortabeler en ook economischer met de X-Torq technologie. Daarmee wordt de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tot wel 75 % minder en daalt het brandstofverbruik met 20 %. En het nieuwe cilinderontwerp van de K 760 verbetert de efficiënte X-Torq motor nog meer.

DEX, ons stofverwijderingssysteem, bestaat uit een aantal oplossingen om de hoeveelheid stof te minimaliseren. Veel van onze machines zijn uitgerust met een slimme waterbesparende kit voor nat zagen, die het stof doeltreffend bindt. Voor droog zagen heeft de K 3000 Vac een gebruikersvriendelijke stofzuigunit.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar.

82

DOORSLIJPMACHINES


DURASTARTER™

ACTIVE AIR FILTRATION™

SMARTCARB™

Een gepatenteerde, stofdichte starterunit, waarvan de starterveer en het lager van de poelie afgedicht zijn. Dit maakt de starter bijna onderhoudsvrij, wat de betrouwbaarheid van onze doorslijpmachines nog verder vergroot.

Eén van de meest efficiënte luchtfiltersystemen op de markt. Langere serviceintervallen en minder motorslijtage – ook onder zware omstandigheden.

Geïntegreerde automatische filtercompensatie zorgt voor een hoog vemogen en verlaagt het brandstofverbruik. Dit leidt tot een veel efficiëntere en zuinigere werking.

DOORSLIJPMACHINES

83


Op benzine of elektrisch?

BENZINE Krachtige en efficiënte door­ slijpmachines, die tot 5,8 kW leveren. Zeer productief bij langdurige zaagwerkzaam­ heden buiten vanwege de geavanceerde ­trillingsdemping, best-in-class ergonomie, hoge vermogen/gewicht ratio en de minimale servicevereisten.

ELEKTRISCH Voor droog én nat zagen.

Geen emissie en een fantastisch stofbeheersingssysteem, ideaal om binnen en in kwetsbare omgevingen te zagen. Snel en eenvoudig zagen en aanpassen van bouwblokken, leidingen, verstevigingen, steunen enz. op locatie.

84

DOORSLIJPMACHINES

Doorslijpmachines waarmee u alle soorten materiaal comfortabel en makkelijk doorzaagt. Onze doorslijpmachines op benzine staan bekend om hun zuinige X-Torq motoren met veel vermogen en de fantastische trillingsdemping. Perfect voor het droog of nat zagen van trottoirbanden en tegels bij tuinaanleg.   Onze elektrische doorslijpmachines zijn nu verkrijg­ baar in versies voor droog en nat zagen; de K 3000 Wet minimaliseert de hoeveelheid water en slib tijdens het zagen en de K 3000 Vac maakt het mogelijk droog te zagen met een minimale hoeveelheid stof.


PRIJS vanaf: € 1.771,– inclusief zaagblad

HUSQVARNA K 1260 Benzine, zaagbladdiameter 350 / 400 mm, 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 / 14,4 kg, zaagdiepte 125 / 145 mm, Active Air Filtration™, SmartCarb™ en EasyStart.

PRIJS vanaf: € 1.505,– inclusief zaagblad

HUSQVARNA K 970 Benzine, zaagbladdiameter 300 / 350 / 400 mm, 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg, zaagdiepte 100 / 125 / 145 mm, X-Torq, Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge en EasyStart.

PRIJS vanaf: € 1.305,– inclusief stil zaagblad

PRIJS vanaf: € 1.305,– inclusief zaagblad

HUSQVARNA K 760 Benzine, zaagbladdiameter 300 / 350 mm, 74 cm³, 3,7 kW, 9,6 / 9,8 kg, zaagdiepte 100 / 125 mm, X-Torq, Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge en EasyStart.

HUSQVARNA K 3000 WET Elektrisch, zaagbladdiameter 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 8,5 kg, zaagdiepte 125 mm, Elgard™ en SoftStart™. Zuigunit verkrijgbaar als accessoire – voor droog zagen met een minimum aan stof.

PRIJS vanaf: € 1.305,– inclusief stil zaagblad husqvarna.com / nl Lees meer over onze producten en zoek uw dichtstbijzijnde dealer.

HUSQVARNA K 3000 VAC Elektrisch, zaagbladdiameter 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 7,9 kg (excl. stofzuigunit), stofzuigunit 1,0 kg, zaagdiepte 119 mm, Elgard™ en SoftStart™.

Superieure stofopvang met de stofzuigunit. De stofzuigunit is onderdeel van DEX (Dust Extinguisher System). De stofopvang is onverslaanbaar en het maakt het mogelijk om te zagen zonder water. U kunt eenvoudig wisselen tussen traditioneel zagen en zagen met afzuiging.

Eenvoudig aan te brengen:

U begint door de stofzuigunit op de rails aan de achterkant van de beschermkap te schuiven.

Zorg ervoor dat de borgsteun bovenop het verhoogde deel van de beschermkap rust. Kantel de steun omhoog en druk hem op de beschermkap.

Sluit een stofzuigerslang op de stofzuigunit aan en de installatie is compleet. U kunt nu zagen met de stofzuigunit.

DOORSLIJPMACHINES

85


Accessoires die u de controle geven over alle zaagwerkzaamheden.

86

HUSQVARNA KV  970 / 1260 Een compacte zaagtrolley voor de Husqvarna K 970 en K 1260. Maakt het gemakkelijk om in rechte of gebogen lijnen en dicht bij wanden en trottoirbanden te zagen. Compact en makkelijk op te klappen en te transporteren.

HUSQVARNA KV 760 Een compacte zaagtrolley voor de Husqvarna K 760. Maakt het gemakkelijk om in rechte of gebogen lijnen en dicht bij wanden en trottoirbanden te zagen. Compact en makkelijk op te klappen en te transporteren.

TRANSPORTKISTEN Perfect ter bescherming zodat er geen apparatuur ver­ loren kan raken tijdens het vervoer tussen werklocaties. Gemaakt van triplex met metalen verstevigingen aan randen en hoeken.

HUSQVARNA DC 1400 Efficiënte, compacte, éénfase stofopvangunit. De K 3000 vac en de DC 1400 vormen een perfecte combinatie voor droog zagen voor werkzaamheden waarbij makkelijk draagbaar materiaal nodig is.

HUSQVARNA WT 15 Een compacte en eenvoudig te gebruiken watertank met elektrische pomp. De tank heeft een capaciteit van 15 liter en daarmee kunt u onafgebroken 45 minuten lang zagen. Met accu, 18,5 V Gardena Li-Ion accusysteem.

WATERDRUKTANK Geschikt voor 15 liter en geleverd met een slang van 3 meter, die wordt aangesloten op de natzaagkit van de doorslijpmachine.   WATERSLANG 9 meter lang met GARDENA snelsluitingen.

MOTORSET Bestaat uit een compleet carter met gemonteerde krukas, zuiger en cilinder. Handig in geval van urgente reparaties.

TWEETAKTOLIE IN EEN HANDIGE DOSEERFLES Voldoet aan de strengste normen van JASO / ISOGlobal FB / EGB. Doseringen van 2 cl., die moeten worden gemengd met een liter benzine. Zo krijgt u snel en eenvoudig het juiste oliemengsel.

BENZINETANK MET ANTIMORS-SCHENKTUIT Bijtanken wordt makkelijk. Gemaakt van sterk kunststof, heeft een capaciteit van 6 liter. Goedgekeurd volgens de VN-regelgeving.

DOORSLIJPMACHINES


Zaagbladen voor alle soorten zaagwerk.

Diagrip2™ zorgt voor optimale distributie van de diamanten en houdt ze langer in het segment. Het resultaat zijn zaagbladen met een superieure zaagcapaciteit, langere levensduur en een soepele, snelle zaagsnede.

De eigenschappen van een zaagblad worden bepaald door de toepassing, het materiaal dat gezaagd moet worden en de machine die wordt gebruikt. Voor maximale efficiency en kostenbewustheid dient u een zaagblad te kiezen met de eigenschappen die passen bij de klus die u gaat uitvoeren. De Husqvarna Diagrip2™ series zijn onze diamantzaagbladen met topprestaties, gemaakt voor professionele gebruikers en efficiënt, frequent zagen. De Husqvarna MT series bestaat uit onze gebalanceerde prestatie-zaagbladen, ontworpen voor als men zo nu en dan zaagt.

„Easy-fit”, een asbus om het asgat te vergroten. Verwijder de asbus en u gaat van een asgat van 20,0 naar 25,4 mm.

HUSQVARNA S 1400 DIAGRIP2™ SERIES

HUSQVARNA MT-SERIES

De beste keuze voor de professional.

Kostenbewuste basislijn.

De S 1400 Diagrip2™ series diamantzaagbladen leveren sneller zagen, eenvoudiger bediening en een langere levensduur voor zagen in alle materialen, ook zwaar versterkt beton. Diameter 300, 350 en 400 mm. Easy-fit asbus om het asgat te vergroten van 20,0 naar 25,4 mm. S1445 aanbevolen voor stratenmakers en hoveniers.

De MT-series diamantzaagbladen zijn geoptimaliseerd voor het minder intensieve professionele doorzagen van bijna alle materialen. De zaagbladen hebben een goede balans tussen prestatie en prijs. Diameter 300, 350 en 400 mm. Easy-fit asbus om het asgat te vergroten van 20,0 naar 25,4 mm. MT 15+ aanbevolen voor stratenmakers en hoveniers.

S 1400 DIAGRIP2™ SERIES S 1435

S 1445

S 1465

MT SERIES S 1485

MT 85

MT 65

MT  15 +

TE ZAGEN MATERIAAL Graniet

●●●

Marmer

●●●

Verhard beton

●●●

●●●

●●●

●●

●●●

Versterkt beton

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Baksteen

●●

●●

●●●

●●●

●●

Dakpannen

●●

●●

●●●

●●

●●●

Schurend materiaal

●●●

●●

●●●

Asfalt

●●

●●●

●●

Smeedijzer

PRIJS VANAF

€ 216,–

€ 228,–

€ 228,–

€ 216,–

€ 89,–

€ 107,–

€ 71,–

● ● ● = Optimaal  ● ● ● = Goed  ● ● ● = Acceptabel  ● ● ● = Niet aanbevolen

DOORSLIJPMACHINES

87


Zelfs de grootste gazons zullen klein lijken. Het kan zwaar en tijdrovend zijn om gras te maaien, vooral als het om een groot gazon gaat of als er veel obstakels staan. Met behulp van een Husqvarna Rider met gelede besturing en, aan de voorzijde gemonteerd maaidek, zal de combinatie van controle, comfort en efficiĂŤntie ervoor zorgen dat u plezierig kunt werken. Het zal moeilijk zijn om plaatsen te vinden waar deze machines niet bij kunnen.

88

RIDERS


RIDERS

89


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN RIDERS

Urenmeter Comfort stoel met hoge rugleuning

12 V uitgang

Makkelijk bereikbare hendels

Motor achter bestuurder Makkelijk te bereiken servicepunten

Vier even grote wielen

Gelede besturing Pendelende achteras

Pedaalbediende hydrostatische transmissie

Robuust chassis

All-Wheel-Drive

X-tra efficiency

ONOVERTROFFEN MANOEUVREERBAARHEID Door het unieke stuursysteem kunnen de achterwielen onder de machine draaien. Het resultaat is uitmuntende manoeuvreerbaarheid en intuïtieve bediening, wat betekent dat u gemakkelijk rond obstakels als bomen en struiken kunt rijden met de hendels.

MAAIBEREIK Het aan de voorzijde gemonteerde maaidek geeft uitstekend overzicht over het werkgebied, waardoor u randen kunt bijwerken en makkelijk in hoeken en onder struiken kunt komen.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

90

RIDERS

VEELZIJDIGE MAAISYSTEMEN Het Combi-maaidek biedt de veelzijdigheid van twee verschillende maaisystemen. U kunt kiezen uit BioClip voor het bemesten van het gazon en achteruitworp voor efficiënt maaien op terreinen met langer en dikker gras.


Stuurbekrachtiging

Breng een bezoek aan www.youtube.com/Husqvarnaworldwide of scan de QR-tag om onze Riders in actie te zien.

Toolframe

Voorverlichting

Opbergvak Externe benzinedop met grote diameter

Automatische mesinschakeling Transparante brandstoftank Fleshouder Aan voorzijde gemonteerd maaidek

Combidek

SERVICEPOSITIE Met een schoon maaidek krijgt u altijd de ­beste maairesultaten. U kunt het maaidek gemakkelijk in servicepositie kantelen, waardoor het makkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

COMFORTABELE POSITIE BESTUURDER

MAKKELIJK BEREIKBARE HENDELS

Met een Rider krijgt u veiligheid, stabiliteit en tractie op zowel vlak terrein als op hellingen. Het lage zwaartepunt van de Rider draagt bij tot extra goede tractie en geeft de gebruiker een comfortabel „laagzit”-gevoel.

Alle hendels zijn ergonomisch geplaatst en gemakke­­lijk vanaf de bestuurdersstoel te ­bereiken. De maaimessen worden automatisch ingeschakeld zodra het maaidek omlaag gaat.

RIDERS

91


Een flexibele operator in een klasse op zich.

HYDRAULISCHE GEREEDSCHAPSLIFT Premium nauwkeurig-

heid en controle bij de bediening van maaidekken en accessoires.

STUURBEKRACHTIGING

Stuurbekrachtiging maakt het rijden minder inspannend en plezieriger.

Geniet van zorgeloos grasmaaien met onze meest geavanceerde Riders. Deze modellen zijn een uitstekende keuze voor landgoederen, sportclubs en hotels waar professionele kracht, comfort en capaciteit vereist is. Uitgerust met slimme eigenschappen om uw werk comfortabel en efficiënt te maken. Geniet van de stuurbekrachtiging, hydraulische gereedschapslift, koplampen en de snelle gereedschapsbevestiging om moeiteloos en efficiënt van accessoire te veranderen. Een fantastische combinatie die onberispelijke resultaten belooft. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 106 – 107.

92

RIDERS


Betere grip met onze all-wheel-drive. De modellen uit de 400-series hebben een efficiënte all-wheel-aandrijving. Dat is ideaal om het hele jaar door te kunnen werken op ongelijke, natte en glibberige ondergrond en hellingen.

PRIJS: € 9.499,–

PRIJS: € 11.199,–

Prijs exclusief maaidek

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 422Ts AWD Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin, 12,6 kW @ 3000 tpm, hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 103, Combi 112, Combi 122. Stuurbekrachtiging.

HUSQVARNA R 418Ts AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 10,6 kW @ 2900 tpm, Hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Stuurbekrachtiging.

Machine voor het hele jaar. Met de modellen uit de 400-serie kun je ideaal verschillende taken uitvoeren. Dankzij accessoires zoals een klepelmaaier, bezem, sneeuwblazer en trailer kunnen ze het hele jaar door grote terreinen bijhouden. De quick tool connection maakt het extra eenvoudig om de, aan de voorzijde gemonteerde accessoires, te wisselen. Voor meer informatie over de accessoires, zie bladzijde 102.

RIDERS

93


Uitmuntende flexibiliteit en manoeuvreerbaarheid.

TOOLFRAME Wissel makkelijk tussen, aan de voorzijde gemonteerde maaidekken en accessoires, zonder dat gereedschap of nieuwe snaren nodig zijn.

ALL-WHEEL-DRIVE Geeft grip op

ongelijke, natte en glibberige ondergrond en hellingen. AWD stelt automatisch de tractie op alle wielen in, afhankelijk van de situatie en soort ondergrond.

94

RIDERS

Ervaar het hele jaar door fantastische resultaten. Deze veelzijdige machines kunnen het hele jaar door gebruikt worden, dankzij het brede assortiment accessoires. U hebt tevens de mogelijkheid te kiezen uit drie verschillende Combi maaidekken. Dus of u nu een land- of vastgoedeigenaar bent, die onovertroffen ­efficiency, manoeuvreerbaarheid en perfecte resultaten vereist, kies de Rider 300-series. Voor extra tractie op moeilijke ondergrond kunt u een AWD-model ­overwegen.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 106 – 107.


PRIJS: € 8.499,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 316TXs AWD Kawasaki FH Series V-Twin, 9,8 kW @ 3100 tpm, hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Stuurbekrachtiging. X-tra efficiency.

PRIJS: € 7.499,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 316T AWD Kawasaki FH Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 tpm, hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

PRIJS: € 6.099,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 320 AWD Briggs & Stratton Endurance 4195, 10,6 kW @ 2900 tpm, ­hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

PRIJS: € 7.999,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 316Ts AWD Kawasaki FH Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 tpm, hydrostatische AWD. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Stuurbekrachtiging.

PRIJS: € 5.899,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 316T Kawasaki FH Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 tpm, hydrostatisch. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

PRIJS: € 5.199,–

Prijs exclusief maaidek 

HUSQVARNA R 318 Briggs & Stratton Endurance 4175, 9,6 kW @ 2900 tpm, ­hydrostatisch. Optionele maaidekken: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Minder geluid voor een comfortabeler rit. Alle 200- en 300-Ridermodellen zijn uitgerust met een nieuwe, grotere geluidsdemper. Deze geluidsdemper reduceert de harde geluiden waar het menselijk oor het meest gevoelig voor is en brengt in plaats daarvan een meer aantrekkelijk en vriendelijke toon voort. In aanvulling op de grotere geluiddemper hebben de X-modellen een motorkap met geluidsabsorberend materiaal voor een nog betere geluidskwaliteit. Deze aanvullende geluidstechnologie maakt het mogelijk het motorvermogen te verhogen en daardoor ook de mes- en grondsnelheid, waardoor de X-modellen extra efficiënt zijn.

RIDERS

95


Maaien met gemak en precisie.

HYDROSTATISCHE TRANSMISSIE

Met pedaalbediende transmissie wordt uw maaien veel efficiënter. Aparte pedalen voor vooruit en achteruit rijden.

TRIMMEN MOGELIJK Het aan de voorzijde gemonteerde maaidek zorgt voor een uitstekend overzicht van het werkterrein, waardoor u ook dichtbij nauwkeurig kunt trimmen.

96

RIDERS

Efficiënte Riders die het werk doen met een minimum aan inspanning. Maak het werk af met een minimum aan inspanning en geniet van de rit. Kies voor BioClip of achteruitworp, afhankelijk van hoe vaak u maait en wat voor soort resultaten u nastreeft. Sommige modellen hebben optionele maaidekken, terwijl andere standaard het 94 cm brede dek hebben. Deze Riders zijn geschikt voor tuinbezitters, die een hoge efficiency, gebruiksgemak, eersteklas manoeuvreerbaarheid en resultaten wensen. Kies het AWD-model voor nog meer grip en het X-model voor extra efficiency. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 106 – 107.


Combidek. Het Combi-maaidek biedt twee ver­schillende maaisystemen. De standaard maaistand is BioClip (versnipperen), dat de beste maairesultaten levert op vaak gemaaide terreinen. Het gras wordt in fijne stukjes gesneden die snel compo­steren en als natuurlijke bemesting naar het gazon terugkeren.   Door de BioClip plug van het maaidek te halen, krijgt u achteruitworp, dat geschikt is voor terreinen die minder vaak gemaaid worden. De achteruitworp stand kan hoger en zwaarder gras aan dan de BioClip stand. Als u de voorkeur geeft aan nette maairesultaten, wilt u waars­chijnlijk een getrokken opvangbak plaatsen om het maaisel efficiënt te verzamelen. U kunt de opvangbak makkelijk legen vanaf de bestuurderszitplaats. PRIJS: € 5.599,–

Prijs inclusief maaidek 

HUSQVARNA R 215TX Briggs & Stratton Intek V-Twin, 12,8 kW @ 3100 tpm, hydrostatisch. Inclusief maaidek: Combi 103. Optioneel maaidek: Combi 94. X-tra efficiency.

PRIJS: € 4.799,–

Prijs inclusief maaidek 

HUSQVARNA R 216 Briggs & Stratton Intek, 9,6 kW @ 2900 tpm, hydrostatisch. Inclusief maaidek: Combi 94. Optioneel maaidek: Combi 103.

PRIJS: € 5.599,–

Prijs inclusief maaidek 

HUSQVARNA R 216 AWD Briggs & Stratton Intek, 9,6 kW @ 2900 tpm, hydrostatische AWD. Inclusief maaidek: Combi 94. Optioneel maaidek: Combi 103.

PRIJS: € 4.199,–

Prijs inclusief maaidek 

HUSQVARNA R 213C Briggs & Stratton Intek, 6,7 kW @ 3000 tpm, hydrostatisch. Inclusief maaidek: Combi 94.

RIDERS

97


Flexibele bediening en een gezond gazon.

COMPACT ONTWERP Gemakke­ lijker te manoeuvreren in smalle en lastige ruimtes, minder ruimte nodig voor opbergen.

Kleinere machines met de kenmerken van de ware Riders. Deze compacte machines zijn perfect voor de kleinere tuinen en hebben alle karakteristieke eigenschappen die u kunt verwachten, maar in een kleiner, compacter pakket. De gelede besturing, aan voorzijde gemonteerd maaidek en een comfortabele bestuurdersplaats zorgen voor een plezierige rit. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 106 – 107.

BIOCLIP MAAIDEK Het gras wordt

in kleine stukjes gesneden die snel composteren en als natuurlijke bemesting naar het gazon terugkeren.

98

RIDERS


Superieure manoeuvreerbaarheid. Het stuursysteem zorgt voor een eersteklas manoeuvreerbaarheid en maakt het ge­mak­ke­ lijk rond obstakels zoals bomen, struiken en bloembedden te rijden. De efficiënte achter­ wielaandrijving zorgt voor uitstekende tractie tijdens het maaien op hellingen. Bij elkaar leveren deze twee eigenschappen een best-in-class maaibereik op.

PRIJS: € 3.599,–

PRIJS: € 3.099,–

HUSQVARNA R 115C Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 9,5 kW @ 3000 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 95 cm.

HUSQVARNA R 112C Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,4 kW @ 3000 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 85 cm.

PRIJS: € 2.699,–

husqvarna.com / nl Lees meer over onze producten en zoek uw dichtstbijzijnde dealer.

HUSQVARNA R 112C5 Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,4 kW @ 3000 tpm, handgeschakeld. Maaibreedte 85 cm.

RIDERS

99


Minder inspanning nodig voor een prachtig gazon.

MINDER GELUID De accu betekent een stille werking, een beter gebruikerscomfort en ook nog eens minder geluidsoverlast voor de buren.

Een stille en comfortabele rit met een verbluffend resultaat. Met bijna 90 minuten bedrijfstijd, afhankelijk van de staat van het gazon, biedt deze Rider Accu u een comfortabelere rit met weinig geluid en geen directe emissie. De perfecte keuze voor milieubewuste huizenbezitters, die net zo veel geven om hun buren als om prestaties en resultaten.

MINDER ONDERHOUD De Rider

Accu heeft minder onderhoud nodig vergeleken met een machine op benzine. Geen brandstof, geen olie en geen onderhoud aan de snaar. Breng een bezoek aan www.youtube.com /  Husqvarnaworldwide of scan de QR-tag om onze Rider Accu in actie te zien.

100

RIDERS


RIDER ACCU AANBEVELINGEN Kleine particuliere tuinen

●●

Kleine / middelgrote particuliere tuinen

●●●

Middelgrote / grote particuliere tuinen Grote particuliere tuinen / Grootgrondbezitters TECHNISCHE SPECIFICATIES Maximale bedrijfstijd, min Accutype Accucapaciteit, Ah Accuvoltage,V Typische laadtijd, uur Aandrijfmotor, W

90 * Lood zuur 135 36 (3 5 12) ~ 16 1500 (elektrische aandrijving)

Mesmotoren, W

2 5 800

Maaimethode

BioClip

Maaibreedte, cm

85

Maaihoogte, mm

25 – 70

Messen Aandrijvingsmethode Snelheid vooruit, min – max, km / u Snelheid achteruit, min – max, km / u Bandenafmetingen

2 Oneindige snelheidsaandrijving (hydrostatisch gevoel) 0 – 7,5 0 – 2,5 155 / 50-8

FUNCTIES Gelede besturing

Aan voorzijde gemonteerd maaidek

Compact design

Automatische mesinschakeling

Comfortabele bestuurderspositie.

Makkelijk bereikbare hendels

Fleshouder

PRIJS

€ 4.099,– 

= Verkrijgbaar  * Afhankelijk van staat gazon.

Kies de normale of de savE™ stand, afhankelijk van de omstandigheden, voor maximaal vermogen of maximale bedrijfstijd. Wat u ook kiest, het maairesultaat wordt perfect.

Het unieke stuursysteem in combinatie met achter­ wielaandrijving en het maaidek aan de voor­zijde zorgen voor een eersteklas manoeuvreerbaarheid en tractie, en ook nog eens een uitstekend overzicht over het te maaien terrein. RIDERS

101


Gebruik uw Rider het hele jaar door.

SNEEUWBLAZER Bevestig een

sneeuwblazer aan uw Rider als de winter komt.

EÊn machine – heel veel verschijningen. Een Husqvarna Rider past zich goed aan de seizoenen aan. In plaats van verschillende machines te kopen voor verschillende taken, kunt u een Rider overwegen met zijn uitgebreide reeks accessoires. We hebben trailers, bezems, sneeuwblazers en nog veel meer, waardoor deze machines uitzonderlijk veelzijdig worden.

KLEPELMAAIER Robuuste, betrouwbare klepelmaaier voor ruw terrein met hoog gras en lage opslag.

102

ACCESSOIRES RIDERS


TRAILER PROFI / TRAILER 275 / TRAILER Ruime trailers gemaakt van stevig staal. Afneembare laadklep voor makkelijk laden en lossen. Het Profi-model heeft een ­k iepfunctie. Laadafmetingen (L 5 B 5 H): Profi – 123 5 90 5 30 cm, 275 – 125 5 83 5 31 cm, Trailer – 97 5 72 5 28 cm.

SWEEPER / OPVANGBAK Ruime en flexibele opvangbak die het opvegen van gras en blad overbodig maakt. Kan eenvoudig vanaf de bestuurderszitplaats worden geleegd. Verstelbare hoogte-instelling.

STROOIER PROFI Robuuste strooier voor kunstmest, zout, zand, gravel enz. Elektrische controle van de wals zorgt voor gelijkmatige verspreiding. 12 V uitlaat nodig. Werkbreedte: 100 cm.

STROOIERS Het grotere model heeft een strooibreedte van 300 – 360 cm. Capaciteit circa 75 kg. Het strooien is makkelijk in te stellen Het kleinere model heeft een strooibreedte van 120  – 240 cm met een capaciteit van 30 kg.

VERTICUTEERHARK Efficiënte en stevige verticuteerhark om mos weg te halen. Kan tot 32 kg verzwaard worden, afhankelijk van de grondcondities. Breedte 102 cm.

GRINDHARK Een krachtige hark met praktische rubberen wielen, die uw grindpad snel weer mooi en netjes maakt. Heeft gebogen pennen die meebuigen wanneer u achteruit rijdt. Werkbreedte 110 cm.

husqvarna.com / nl Breng voor meer informatie een bezoek aan onze website. Daar vindt u ook aanvullend advies om u te helpen bepalen welke machine de juiste is voor het werk dat u in gedachten heeft. BELUCHTER Deze beluchter maakt gaten in het gazon zodat lucht en meststof binnen kunnen dringen. Werkbreedte 102 cm.

ACCESSOIRES RIDERS

103


BEZEM Lichte, duurzame bezem om snel en efficiënt zand, grind, blad of een dun laagje sneeuw weg te vegen. Veegt tot aan wanden, hekken enz. Kan vanaf de bestuurdersplaats in een andere hoek worden gezet. Werkbreedte 114 – 120 cm. (Bezem op de foto is geschikt voor het frame op de Rider 300-series. Spatbescherming verkrijgbaar als accessoire.)

104

KLEPELMAAIER Robuuste en betrouwbare klepelmaaier, voorzien van een slijtvaste hoekoverbrenging voor maximale levensduur. Kan worden voorzien van een verticuteerrol met vrij hangende klepels als accessoire. Maaibreedte voor beide rollen 100 cm. Past op Rider 400-series.

KLEPELMAAIER Past op het toolframe op de Rider 300-series. Robuuste, betrouwbare klepelmaaier voor ruwe oppervlakken met wild gras en lage opslag. Kan ook worden voorzien van een verticuteerrol als accessoire. Maaibreedte 90 cm.

SNEEUWSCHUIF Brede, stabiele sneeuwschuif om bijv. paden en garageopritten te vegen. Instelbaar in verschillende hoeken naar zowel rechts of links. Samen met sneeuw­kettingen en wielverzwaarders gebruiken (niet voor AWD-modellen). Werkbreedte 107 – 125 cm. Rubberen schraaprand als accessoire verkrijgbaar. (Schuif op de foto past op toolframe van de Rider 300-series.)

OPKLAPBARE SNEEUWSCHUIF Compacte en flexibele opklapbare schuif van heavy-duty staal. Door de mechanisch instelbare schuiven is het te gebruiken als V-punt – of diagonale sneeuwploeg. Uitgerust met rubber schraaprand. (De sneeuwploeg op de afbeelding is geschikt voor de Rider 400-series.)

SNEEUWBLAZER Een twee-staps sneeuwblazer met hoge capaciteit voor de Rider 300-series. Gemakkelijk op het toolframe te monteren. De uitblaasopening kan 180° draaien. Werkbreedte 107 cm. Bij het gebruik van dit accessoire moeten wielverzwaarders en sneeuwkettingen worden aangebracht (niet op AWD-modellen).

SNEEUWBLAZER Een zeer efficiënte sneeuwblazer met een werkbreedte van 100 cm. De uitblaasopening kan 210° worden gedraaid. Moet samen met wielverzwaarders en sneeuwkettingen worden gebruikt (niet voor AWD-modellen). Eenvoudig aan te brengen. Past op de Rider 400-series.

ACCESSOIRES RIDERS


SNEEUWKETTINGEN Geven goede grip wanneer u sneeuw ruimt.

WIELVERZWAARDERS / CONTRAGEWICHTEN Voor betere grip op gladde ondergrond en stabielere werking. Gewicht 18 kg.

OPKLAPBARE ARMLEUNING MET BEVESTIGING Past op de Rider 300-series met stoel met hoge rugleuning. De linker- en rechter armleuning worden apart verkocht.

KANTENSNIJDER Zorgt voor mooie en precies afgesneden grasranden. Instelbare snijdiepte.

GRAMMER PRIMO M STOEL Comfortstoel met optionele armleuningen, die in hoogte en hoek verstelbaar zijn, steunt het lichaam optimaal. Voorzien van steun voor de gevoelige lendenstreek. Past op de Rider 400-series. AFDEKZEIL Gemaakt van watervast nylon met een instelbaar trekkoord en ventilatiegaten.

OPRIJPLATEN Gebogen rijplaten, gemaakt van zeewaterbestendig aluminium. Antislip oppervlak.

ACCULADER BC 0.8 Volautomatische oplader voor 12 V lood-zuur accu's van 1,2 – 32 Ah. De oplader is geschikt voor onderhoudsopladen tot 100Ah. Perfect voor seizoensmachines.

SET KOPLAMPEN Led koplampen om uw werk eenvoudiger te maken als het buiten donker is. Past op de Rider 200- en 300-series.

ACCESSOIRES RIDERS

105


PRODUCTGIDS – RIDERS R 316TXs AWD

R 316Ts AWD

R 316T AWD

R 316T

R 422Ts AWD

R 418Ts AWD

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin 12,6 @ 3000

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

10,6 @ 2900

9,8 @ 3100

9,6 @ 2900

9,6 @ 2900

9,6 @ 2900

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

17 Hydrostatisch AWD Kanzaki

14 Hydrostatisch AWD Kanzaki

12 Hydrostatisch AWD Kanzaki

12 Hydrostatisch AWD Kanzaki

12 Hydrostatisch AWD Kanzaki

Hydrostatisch

Geluidsvermogenniveau, gegarandeerd (L  WA), dB(A) *

103

98

99

98

98

98

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A) * *

88

83

84

83

83

83

AANBEVELINGEN Kleine particuliere tuinen Kleine / middelgrote particuliere tuinen Middelgrote / grote particuliere tuinen Grote particuliere tuinen / Grootgrondbezitters TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant Motornaam Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Accu,V  / Ah Type motorsmering Brandstofcapaciteit, liter Transmissietype Transmissie fabrikant

Trillingsniveau stuurwiel, m / s² * * *

12

Tuff Torq

3,5

2,6

2,5

2,5

2,5

2,5

Maaibreedte, min – max, cm

0,7 BioClip /  Achteruitworp 103 – 122

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

Maaihoogte, min – max, mm

Trillingsniveau stoel, m / s² * * * Maaimethoden

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

Cirkel niet gemaaid, cm

60

50

30

30

30

30

Maaimessen

3

3

3

3

3

3

Bandenafmeting, voor, inch

200 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Bandenafmeting, achter, inch

200 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Basismachine, lengte, cm

207

202

202

202

202

202

Basismachine, breedte, cm

90

90

89

89

89

89

Basismachine, hoogte, cm

116

113

115

115

115

115

Gewicht, kg

330

299

267

262

258

239

Gelede besturing

Maaidek gemonteerd aan voorkant

All-Wheel-Drive

Toolframe

Stuurbekrachtiging

FUNCTIES

Hydraulische gereedschapslift

Servicepositie

Automatische mesinschakeling

Pendelende achteras

Koplampen

Urenteller

12 V uitgang

Externe benzinedop

Transparante benzinetank

Combi 85

Combi 95

Combi 94

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 103

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 112

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 122

( • )

€ 11.199,– excl. maaidek

€ 9.499,– excl. maaidek

€ 8.499,– excl. maaidek

€ 7.999,– excl. maaidek

€ 7.499,– excl. maaidek

€ 5.899,– excl. maaidek

X-tra efficiency

OPTIONELE MAAIDEKKEN

PRIJS VANAF

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Geluidsemissie in de omgeving gemeten en berekend als gegarandeerd geluidsvermogen volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–2 dB(A).  ** Het geluidsdrukniveau volgens ISO 5395 en EN 836. De gerapporteerde gegevens voor het geluidsdrukniveau hebben een typische dispersie (standaard afwijking) van 1,2 dB(A).  Geluidsemissie en geluidsdrukniveau kunnen worden beïnvloed door de gebruikte maaieenheid. De opgegeven getallen betreffen de machine uitgerust met de meest gebruikte maaieenheid voor het desbetreffende model maaier. Voor meer informatie, zie de Gebruikshandleiding.  *** Trillingsniveau volgens ISO 5395 en EN 836. De gerapporteerde gegevens voor trillingen hebben een typische statistische dispersie van 0,2 m/s² (stuurwiel) en 0,8 m/s² (stoel).

106

RIDERS


R 320 AWD

R 318

R 215TX

R 216 AWD

R 216

R 213C

R 115C

R 112C

R 112C5

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Endurance Series

Endurance Series

Intek V-Twin

Intek

10,6 @ 2900

9,6 @ 2900

12,8 @ 3100

9,6 @ 2900

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

Volledige smering Volledige smering Volledige smering

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Intek

Intek

PowerBuilt AVS

PowerBuilt

PowerBuilt

9,6 @ 2900

6,7 @ 3000

9,5 @ 3000

6,4 @ 3000

6,4 @ 3000

12 / 24

12 / 24

12 / 21

12 / 20

12 / 20

Druksmering

Druksmering

Druksmering

Splash

Splash

Splash

12

12

7

4

4

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Handmatig Peerless

12 Hydrostatisch AWD Kanzaki

12

12

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Tuff Torq

Tuff Torq

12 Hydrostatisch AWD Tuff Torq

Tuff Torq

Tuff Torq

Tuff Torq

Tuff Torq

99

99

98

100

100

100

99

99

99

84

84

83

85

85

84

85

84

84

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

1,6

1,6

1,6

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 112

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 103

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 103

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94 – 103

0,7 BioClip /  Achteruitworp 94

0,2 BioClip /  Achteruitworp 95

0,7 BioClip /  Achteruitworp 85

0,7 BioClip /  Achteruitworp 85

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 70

25 – 70

30

30

30

30

30

30

95

65

65

3

3

3

3

3

3

2

2

2

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

202

202

190

190

190

223

229

212

212

89

89

89

89

89

100

99

88

88

115

115

107

107

107

107

108

108

108

253

234

211

217

198

229

219

191

191

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

€ 6.099,– excl. maaidek

€ 5.199,– excl. maaidek

€ 5.599,– incl. maaidek

€ 5.599,– incl. maaidek

€ 4.799,– incl. maaidek

€ 4.199,– incl. maaidek

€ 3.599,–

€ 3.099,–

€ 2.699,–

NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 / 42 / EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen

van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij de gespecificeerde tpm) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

RIDERS

107


Tractoren die zijn gemaakt om alles uit uw tuinwerk­ zaamheden te halen. Een breed assortiment accessoires en een geïntegreerde keuze uit meerdere maaimethodes, maken uw tractor uitstekend bruikbaar. Perfect voor efficiënt gazononderhoud en diverse taken in uw tuin. Wanneer u de tractor gebruikt voor grasmaaien kunt u uit drie maaisystemen kiezen – opvangen, BioClip en uitworp. Zo kunt u efficiënt maaien op alle soorten gazons. De Husqvarna tractoren kunnen worden voorzien van trailers, strooiers, sneeuwblazers enzovoorts.

108

TUINTR ACTOREN


TUINTR ACTOREN

109


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN TUINTRACTOREN

Urenmeter

Ergonomisch stuur

Maaihoogteinstelling op bumper

Bekerhouder

Voorverlichting

Gegoten vooras

Poedergecoat maaidek

EENVOUDIGE BEDIENING MET PEDALEN De pedaalbediende hydrostatische transmissie zorgt voor eenvoudige controle van snelheid en richting. Aparte pedalen voor vooruit en achteruit.

Aansluiting waterslang

KLEINER NIET GEMAAID STUK Onze tractoren uit het topsegment hebben de nieuwe U-Cut™ stuurtechnologie, waardoor het gemakkelijker is te draaien en rond obstakels te maaien. Dit betekent kleinere niet gemaaide stukken, extra efficiënt maaien en een betere manoeuvreerbaarheid.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

110

TUINTR ACTOREN

RAPIDREPLACE™ MAAIMESSYSTEEM U kunt de maaimessen zonder enig gereedschap makkelijk weghalen en vervangen. Dit betekent veilige en snelle service van de messen – en met scherpere messen krijgt u een gezonder gazon.


Pedaalbediende hydrostatische transmissie Instelbare, verschuifbare stoel

Accu-indicator met oplaadaansluiting Elektrische mesinschakeling Cruise control

Elektrisch legen opvangbak

Breng een bezoek aan www.youtube. com /Husqvarnaworldwide of scan de QR-tag om onze tuintractoren in actie te zien.

BioClip van bestuurdersplaats Vrije doorstap

Versterkt maaidek Air Induction™ RapidReplace™

ROBUUSTE MAAIDEKKEN

BIOCLIP VANAF DE STOEL

De versterkte en poedergecoate maaidekken gaan langer mee en zijn beter bestand tegen corrosie.

Schakel eenvoudig tussen opvangen en BioClip (mulchen) door een op het dashboard te bedienen centrale instelling. U hoeft niet van de stoel af te komen.

Pendelende vooras U-Cut™

GEBRUIK HET HELE JAAR DOOR Ons brede assortiment accessoires maakt onze tractoren nog flexibeler en het hele jaar door bruikbaar. Ze kunnen worden voorzien van trailers, sneeuwschuiven, bezems en dergelijke.

TUINTR ACTOREN

111


Tractoren die het hele jaar voor u zullen werken.

TWIN MOTOREN Deze werkpaarden hebben de krachtige twin-cilinder Kawasakimotoren met volledige druksmering, oliepomp en oliefilter.

ACCU-INDICATOR MET OPLAADAANSLUITING Geeft dui-

delijk aan wanneer de accu moet worden opgeladen. De oplaadaansluiting zit naast de indicator voor extra gemak.

112

TUINTR ACTOREN

Soms doet grootte er echt wel aan toe. Deze reeks bestaat uit onze meest geavanceerde tractoren. Allemaal voorzien van krachtige Kawasakimotoren en de extra gemakkelijke U-Cut™ stuurtechnologie – voor kleinere niet gemaaide stukken én efficiënter maaien. De GTH / YTH modellen bieden ook zij-uitworp, ideaal voor grote gazons. De CTH modellen hebben geïntegreerde opvang, voor huizenbezitters die uit zijn op extra nette maairesultaten. De CTH modellen hebben ook de gemakkelijke functie BioClip vanaf de bestuurdersplaats, om snel te kunnen wisselen tussen opvangen en BioClip. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 122 – 125.


PRIJS vanaf: € 5.599.–

HUSQVARNA GTH 264T Kawasaki FH Series V-Twin, 12,7 kW @ 2550 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 122 cm. U-Cut™. Niet gemaaide cirkel * : 79 cm.

N ieuw!

PRIJS: € 4.899.–

HUSQVARNA YTH 224TFi Briggs & Stratton Endurance Twin, 10,4 kW @ 2600 tpm. Elektronisch. Snelle hydrostatische transmissie. Maaibreedte 117 cm. RapidReplace™. Niet gemaaide cirkel*: 118 cm.

N ieuw!

PRIJS: € 5.299.–

HUSQVARNA CTH 224TFi Briggs & Stratton Endurance Twin, 10,4 kW @ 2600 tpm. Elektronisch. Snelle hydrostatische transmissie. Maaibreedte 107 cm. Niet gemaaide cirkel*: 95 cm. Capaciteit opvangbak: 320 l. BioClip vanaf bestuurdersplaats. PRIJS: € 5.099.–

HUSQVARNA CTH 224T Kawasaki FH Series V-Twin, 11,8 kW @ 2550 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 107 cm. U-Cut™, RapidReplace™. Niet gemaaide cirkel * : 70 cm. Capaciteit opvangbak: 320 l. Elektrisch legen opvangbak. BioClip vanaf bestuurdersplaats.

PRIJS: € 4.699.–

PRIJS: € 4.599.–

HUSQVARNA YTH 224T Kawasaki FH Series V-Twin, 11,8 kW @ 2550 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 117 cm. U-Cut™. RapidReplace™. Niet gemaaide cirkel * : 81 cm.

HUSQVARNA CTH 184T Kawasaki FH Series V-Twin, 10 kW @ 2600 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 107 cm. U-Cut™. Niet gemaaide cirkel * : 70 cm. Capaciteit opvangbak: 320 l. Elektrisch legen opvangbak. BioClip vanaf bestuurdersplaats.

PRIJS: € 3.699,– 

PRIJS: € 4.299,– 

HUSQVARNA YTH 184T Kawasaki FH Series V-Twin, 10 kW @ 2550 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 107 cm. U-Cut™. Niet gemaaide cirkel * : 85 cm.

HUSQVARNA CTH 164T Kawasaki FH Series V-Twin, 9,2 kW @ 2600 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 97 cm. U-Cut™. Niet gemaaide cirkel * : 85 cm. Capaciteit opvangbak: 320 l. BioClip vanaf bestuurdersplaats.

* Gemeten langs de rand van de draai.

TUINTR ACTOREN

113


Handige kenmerken die het werk eenvoudiger maken.

PEDAAL-BEDIENDE HYDRO­ STATISCHE TRANSMISSIE

Eenvoudiger bediening van snelheid en richting. Alle tractoren met een H in de modelnaam hebben pedaal Hydro.

HOOGTEINSTELLING OP DE BUMPER Makkelijk bereikbare maai-

hoogteinstelling voor betere ergonomie.

114

TUINTR ACTOREN

Efficiënte machines om het werk gedaan te krijgen. Voor veeleisende huizenbezitters, die efficiënte en betrouwbare machines wensen is deze reeks ideaal. Deze tractoren bieden een pedaal-bediende hydrostatische transmissie voor een makkelijke bediening (alleen de „H”-modellen). Met behulp van accessoires kunnen alle modellen veranderd worden tot een reeks diverse maaisystemen, afhankelijk van uw wensen. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 122 – 125.


Maaisystemen voor alle wensen. Als u de voorkeur geeft aan nette maairesultaten en het grasmaaisel, blad en ander vuil wilt verzamelen, moet u een CT / CTH tractor kiezen. Of koop een tractor met zij-uitworp en voeg een opvangaccessoire toe.   Als u uw gazon wilt bemesten terwijl u maait, kiest u de BioClip maaistand. Hiervoor is wel nodig dat er wat vaker wordt gemaaid. Op alle* CT / CTH tractoren wordt BioClip meegeleverd. Voor de modellen met zij-uitworp kan BioClip worden toegevoegd als accessoire.   Voor grasvelden, die zelden worden gemaaid, is een tractor met zij-uitworp de meest geschikte oplossing. Maar u kunt alle* CTH tractoren transformeren tot machines met uitworp. U hoeft alleen de deflecteur maar te plaatsen en u hebt achteruitworp. * De 126-series niet.

PRIJS: € 3.049,– 

HUSQVARNA LTH 174 KOHLER ® Courage, 8,6 kW @ 2500 tpm, hydrostatisch. ­M aaibreedte 107 cm. Niet gemaaide cirkel * : 120 cm.

PRIJS: € 2.749,– 

HUSQVARNA LTH 154 KOHLER ® Courage, 8,3 kW @ 2500 tpm, hydrostatisch. ­M aaibreedte 97 cm. Niet gemaaide cirkel * : 137 cm.

PRIJS: € 2.249,– 

HUSQVARNA LT 154 Briggs & Stratton Intek, 8,6 kW @ 2500 tpm, manual. Maaibreedte 97 cm. Niet gemaaide cirkel * : 137 cm.

PRIJS: € 4.199,– 

HUSQVARNA CTH 194 KOHLER ® Courage, 9,2 kW @ 2500 tpm, hydrostatisch. ­M aaibreedte 107 cm. U-Cut™. Niet gemaaide cirkel * : 70 cm. Capaciteit opvangbak: 320 l. BioClip vanaf bestuurdersplaats.

PRIJS: € 3.599,– 

HUSQVARNA CTH 174 KOHLER ® Courage, 8,8 kW @ 2500 tpm, hydrostatisch. ­M aaibreedte 97 cm. Niet gemaaide cirkel * : 107 cm. Capaciteit opvangbak: 220 l. Inclusief BioClip-plug.

PRIJS: € 3.049,– 

HUSQVARNA CT 154 Briggs & Stratton Intek, 8,6 kW @ 2500 tpm, manual. Maaibreedte 97 cm. Niet gemaaide cirkel * : 107 cm. Capaciteit opvangbak: 220 l. Inclusief BioClip-plug.

* Gemeten langs de rand van de draai.

TUINTR ACTOREN

115


Flexibiliteit met grotere efficiëntie.

COMPACT DESIGN Het extra compacte design maakt deze tractoren gemakkelijk te manoeuvreren in kleine en lastige ruimtes. Ze hebben ook minder ruimte voor opbergen nodig.

STEP-THROUGH Het chassisontwerp met step-through zorgt voor comfortabel op- en afstappen.

116

TUINTR ACTOREN

Hun afmeting maakt ze ideaal voor kleine tuinen, en om op te bergen. Deze compacte tuintractoren kunnen gemakkelijk door nauwe doorgangen en krappe ruimtes. Ze zijn ideaal voor huizenbezitters met kleine tuinen en beperkte opbergruimte. De H-modellen hebben pedaal-bediende hydrostatische transmissie, elektrische mesinschakeling en een urenteller met servicewaar­ schuwing, terwijl de andere modellen een handbediende transmissie hebben met zes versnellingen vooruit en één achteruit.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 122 – 125.


Geïntegreerde opvangbak. Als u grasmaaisel, bladeren en ander vuil wilt opvangen, dan is een tractor met een geïnte­ greerde opvangbak een goede keuze. De opvangbak wordt gemakkelijk geleegd vanaf de stoel van de bestuurder en een geluidssignaal laat u horen wanneer het tijd is om hem te legen.

PRIJS: € 2.049,– 

PRIJS: € 2.649,– 

HUSQVARNA LTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 77 cm. Niet gemaaide cirkel * : 130 cm.

HUSQVARNA CTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 tpm, hydrostatisch. Maaibreedte 77 cm. Capaciteit opvangbak: 200 l. Niet gemaaide cirkel * : 131 cm.

PRIJS: € 2.349,– 

HUSQVARNA LT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 tpm, manual. Maaibreedte 77 cm. Niet gemaaide cirkel * : 130 cm.

HUSQVARNA CT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 tpm, manual. Maaibreedte 77 cm. Niet gemaaide cirkel * : 131 cm. Capaciteit opvangbak: 200 l.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd. * Gemeten langs de rand van de draai.

TUINTR ACTOREN

117


Bescherm uw tractor en gebruik hem het hele jaar door.

AFDEKZEIL Ons waterbestendige,

volledige afdekzeil houdt uw tractor in goede staat en verlengt de levensduur.

Vorm een team met uw Husqvarna tractor en alle accessoires. Gebruik uw tractor niet alleen voor grasmaaien, want hij kan zo veel meer. Met een breed assortiment, speciaal ontworpen accesoires, worden Husqvarna tractoren veelzijdige machines die het werk in de tuin het hele jaar door kunnen vereenvoudigen. Bevestig een trailer, strooier of een sneeuwschuif en voer de klussen uit met minimale inspanning.

SNEEUWBLAZER Bevestig de twee-

staps sneeuwblazer om efficiĂŤnt sneeuw te ruimen. Moet gebruikt worden met sneeuwkettingen en contragewicht.

118

ACCESSOIRES TUINTR ACTOREN


AANHANGWAGEN PROFI /  AANHANGWAGEN 275  /  A ANHANGWAGEN Ruime aanhangwagen, gemaakt van robuust staal. Opklapbare achterklep voor eenvoudig in- en uitladen. Laden afmetingen. (L ✕ W ✕ H): Profi – 123 ✕ 90 ✕ 30 cm, 275 – 125 ✕ 83 ✕ 31 cm, Trailer – 97 ✕ 72 ✕ 28 cm.

ROL Voor het efficiënt gelijkmaken van ongelijke grond en het vastrijden van pas gezaaid zaad. Gewicht met water 182 kg. Afmetingen 46 ✕ 96 cm.

STROOIERS Het grotere model heeft een strooibreedte van 300 – 360 cm. Capaciteit circa 75 kg. Het strooien is makkelijk in te stellen Het kleinere model heeft een strooibreedte van 120 – 240 cm met een capaciteit van 30 kg.

VERTICUTEERHARK Efficiënte en stevige verticuteerhark om mos weg te halen. Kan tot 32 kg verzwaard worden, afhankelijk van de grondcondities. Breedte 102 cm.

GRINDHARK Een krachtige hark met praktische rubberen wielen, die uw grindpad snel weer mooi en netjes maakt. Heeft gebogen pennen die meebuigen wanneer u achteruit rijdt. Werkbreedte 110 cm.

BELUCHTER Deze spiker maakt gaten in het gazon zodat lucht en meststof binnen kunnen dringen. Werkbreedte 102 cm.

husqvarna.com / nl Bezoek de website voor het complete assortiment tractoren en accessoires. Daar vindt u ook vergelijkingstabellen, video’s en speciale aanbiedingen. We kunnen u ook van advies voorzien om u te helpen de juiste machine te vinden en we informeren u waar u de dichtstbijzijnde dealer kunt vinden.

ACCESSOIRES TUINTR ACTOREN

119


BEZEM * Een roterende bezem voor wie blad, sneeuw e.d. wil opruimen. Breedte 100 cm.

TWEE-STAPS SNEEUWBLAZER * Werkbreedte 107 cm. Moet gebruikt worden met sneeuwkettingen en contragewicht.

SNEEUWSCHUIF * Krachtige stalen schuif met beschermend veermechanisme. Te gebruiken met sneeuwkettingen en contragewicht. Werkbreedte 122 cm.

SNEEUW­ KETTINGEN * Geven goede grip wanneer u sneeuw ruimt.

RUBBEREN SCHRAAPRAND Voor op de rand van de sneeuwschuif om te voorkomen dat de grond door het metalen blad beschadigd raakt.

* Past niet op de 126-series.

120

ACCESSOIRES TUINTR ACTOREN

CONTRA­ GEWICHT * Contragewicht voor betere grip en bereikbaarheid. Gewicht 25 kg.


3 verschillende maaisystemen om te zorgen voor perfecte resultaten.   OPVANGBAK Voor de meest nette maairesultaten.   BIOCLIP Om uw gazon te bemesten.   UITWORP Voor zelden gemaaide gazons met lang gras.

OPVANGBAK * Ruime opvangbak, verkrijgbaar met twee of drie bakken. 210 of 315 liter capaciteit.

BIOCLIP-KIT Voor ombouw tot BioClip (mulchen). Voor sommige machines is een complete set nodig met messen en afdekkap voor de uitworpopening, terwijl voor andere de kap nodig is.

DEFLECTOR * Voor tractoren met geïntegreerde opvangbak. Verander uw tractor van opvanger tot achteruitworp.

ACCULADER BC 0.8 Volautomatische oplader voor 12 V lood-zuur accu's van 1,2 – 32 Ah. De oplader is geschikt voor onderhoudsopladen tot 100 Ah. Perfect voor seizoensmachines.

ARMLEUNINGEN * Voor een meer comfortabele bestuurderspositie.

BUMPER Voor montage aan de voorzijde van onze tractoren. Beschermt zeer doeltreffend de motorkap.

OPRIJPLATEN Gebogen rijplaten, gemaakt van zeewaterbestendig aluminium. Antislip oppervlak. AFDEKZEIL Gemaakt van watervast nylon met een instelbaar trekkoord en ventilatiegaten.

* Past niet op de 126-series.

ACCESSOIRES TUINTR ACTOREN

121


PRODUCTGIDS – TUINTRACTOREN MET ZIJ-UITWORP GTH 264T

YTH 224TFi

YTH 224T

AANBEVELINGEN Kleine particuliere tuinen Kleine / middelgrote particuliere tuinen Middelgrote / grote particuliere tuinen Grote particuliere tuinen / Grootgrondbezitters

●●●

●●●

●●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant Motornaam Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Accu,V  / Ah Type motorsmering Brandstofcapaciteit, liter

Kawasaki

Briggs & Stratton

Kawasaki

FS Series V-Twin

Endurance Series V-Twin

FS Series V-Twin

12,7 @ 2550

10,4 @ 2600

11,8 @ 2550

12 / 28

12 / 28

12 / 28

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

15,2

15,2

15,2

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Transmissie fabrikant

Hydro-Gear

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Aandrijvingsmethode

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Maaibreedte, cm

122

117

117

Cirkel niet gemaaid, cm *

79

118

81

Maaihoogte, min – max, mm

38 –114

25 –102

25 –102

Type maaidek

Stamped

Transmissietype

Maaimethoden

Stamped

Stamped

Anti-scalp wielen

4

4

4

Mesinschakeling

Elektrische

Elektrische

Elektrische

Opvangbak volume, liter

Hoog

Hoog

Hoog

Brush Guard Style Bumper

Brush Guard Style Bumper

Brush Guard Style Bumper

16 x 6,5-8

15 x 6-6

15 x 6-6

23 x 10,5-12

20 x 10-8

20 x 10-8

U-Cut™

Pedaalgestuurde hydrostatische transmissie

Stoelhoogte Bumper Bandenafmeting, voor, inch Bandenafmeting, achter, inch FUNCTIES

Snelle transmissie

Step-through

Toegankelijke hoogteinstelling

Instelbare, verschuifbare stoel

Ergonomisch stuur

Lampje voor „grasopvang legen”

Elektrisch legen opvangbak

BioClip van bestuurdersplaats

RapidReplace™

Versterkt maaidek

Poedergecoat maaidek

Gegoten vooras

Pendelende vooras

Dubbele stuurstang

Air Induction™

Aansluiting waterslang

Kijkglas brandstofpeil

Urenmeter

Accu-indicator met oplaadaansluiting

Koplampen

Bekerhouder

Opvangbak

( • )

( • )

( • )

Deflector

BioClip plug

― ( • )

― ( • )

― ( • )

€ 5.599,–

€ 4.899,–

€ 4.699,–

Cruise control Elektronica

MAAISYSTEMEN

BioClip-set / BioClip-kap

PRIJS VANAF

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Gemeten op de rand van de draai.  VERMOGEN  Met ingang van 1 januari 2010 is een nieuwe machinerichtlijn (2006 / 42 / EC) van kracht geworden waarin wordt gesteld dat fabrikanten het nominale vermogen van motoren moeten weergeven in kilowatt (kW). Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten tijdens normale werkomstandigheden en volgens de van toepassing zijnde regelgeving voor geluid volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

122

TUINTR ACTOREN


YTH 184T

LTH 174

LTH 154

LT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

LTH 126

LT 126

●●●

●●●

●●

●●

Kawasaki

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

FS Series V-Twin

Courage

Courage

Intek

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

10 @ 2550

8,6 @ 2500

8,3 @ 2500

8,6 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 20

12 / 20

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

Druksmering

Splash

Splash

15,2

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Handmatig

Hydrostatisch

Handmatig

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Handbediening

Pedaalbediening

Handbediening

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Zij-uitworp

Zij-uitworp

107

107

97

97

77

77

85

120

137

137

130

130

38 –102

38 –102

38 –102

38 –102

20 – 80

20 – 80

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

2

2

0

0

0

0

Elektrische

Elektrische

Elektrische

Handmatig

Elektrische

Handmatig

Hoog

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Tube Bumper

15 x 6-6

15 x 6-6

15 x 6-6

15 x 6-6

13 x 5-6

13 x 5-6

20 x 10-8

20 x 10-8

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

16 x 6,5-8

16 x 6,5-8

( • )

( • )

( • )

( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

€ 3.699,–

€ 3.049,–

€ 2.749,–

€ 2.249,–

€ 2.049,–

TUINTR ACTOREN

123


PRODUCTGIDS – TUINTRACTOREN MET GEÏNTEGREERDE OPVANG CTH 224TFi

CTH 224T

CTH 184T

AANBEVELINGEN Kleine particuliere tuinen Kleine / middelgrote particuliere tuinen

Middelgrote / grote particuliere tuinen

●●●

●●●

●●●

Grote particuliere tuinen / Grootgrondbezitters

●●

●●

●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant Motornaam Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Accu,V  / Ah Type motorsmering Brandstofcapaciteit, liter

Briggs & Stratton

Kawasaki

Kawasaki

Endurance Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

10,4 @ 2600

11,8 @ 2550

10 @ 2600

12 / 28

12 / 14

12 / 14

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

13,3

13,3

13,3

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Transmissie fabrikant

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Aandrijvingsmethode

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Pedaalbediening

BioClip / Opvangen

BioClip / Opvangen

BioClip / Opvangen

Maaibreedte, cm

107

107

107

Cirkel niet gemaaid, cm *

95

70

70

Maaihoogte, min – max, mm

26 –102

26 –102

26 –102

Type maaidek

Stamped

Transmissietype

Maaimethoden

Stamped

Stamped

Anti-scalp wielen

4

4

4

Mesinschakeling

Elektrische

Elektrische

Elektrische

Opvangbak volume, liter Stoelhoogte Bumper Bandenafmeting, voor, inch Bandenafmeting, achter, inch

320

320

320

Hoog

Hoog

Hoog

Brush Guard Style Bumper

Brush Guard Style Bumper

Tube Bumper

15 x 6-6

15 x 6-6

15 x 6-6

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

FUNCTIES ―

Pedaalgestuurde hydrostatische transmissie

Snelle transmissie

Cruise control

Elektronica

Step-through

Toegankelijke hoogteinstelling

Instelbare, verschuifbare stoel

Ergonomisch stuur

Lampje voor „grasopvang legen”

BioClip van bestuurdersplaats

RapidReplace™

Versterkt maaidek

Poedergecoat maaidek

Gegoten vooras

Pendelende vooras

Dubbele stuurstang

Air Induction™

Aansluiting waterslang

Kijkglas brandstofpeil

Urenmeter

U-Cut™

Elektrisch legen opvangbak

Accu-indicator met oplaadaansluiting

Koplampen

Bekerhouder

• ( • )

• ( • )

• ( • )

MAAISYSTEMEN Opvangbak Deflector BioClip plug

BioClip-set / BioClip-kap

€ 5.299,–

€ 5.099,–

€ 4.599,–

PRIJS VANAF

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  * Gemeten op de rand van de draai.  NOMINAAL VERMOGEN  Een nieuwe machinerichtlijn (2006 / 42 / EC) geldt vanaf 1 januari 2010. Fabrikanten dienen het nominale vermogen van motoren in kilowatt (kW) weer te geven. Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten tijdens normale werkomstandigheden en volgens de van toepassing zijnde regelgeving voor geluid volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

124

TUINTR ACTOREN


CTH 164T

CTH 194

CTH 174

CT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

CTH 126

CT 126

●●●

●●●

●●

●●

Kawasaki

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

FS Series V-Twin

Courage

Courage

Intek

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

9,2 @ 2600

9,2 @ 2500

8,8 @ 2500

8,6 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 14

12 / 14

12 / 14

12 / 14

12 / 20

12 / 20

Volledige smering

Volledige smering

Volledige smering

Druksmering

Splash

Splash

13,3

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Hydrostatisch

Handmatig

Hydrostatisch

Handmatig

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Pedaalbediening

Handbediening

Pedaalbediening

Handbediening

BioClip / Opvangen

BioClip / Opvangen

BioClip / Opvangen

BioClip / Opvangen

Opvangen

Opvangen

97

107

97

97

77

77

85

70

107

107

131

131

26 –102

26 –102

26 –102

26 –102

20 – 80

20 – 80

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

Stamped

2

4

2

2

0

0

Elektrische

Elektrische

Elektrische

Handmatig

Elektrische

Handmatig

320

320

220

220

200

200

Hoog

Hoog

Hoog

Medium

Medium

Medium

15 x 6-6

15 x 6-6

15 x 6-6

15 x 6-6

13 x 5-6

13 x 5-6

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

18 x 9,5-8

16 x 6,5-8

16 x 6,5-8

• ( • )

• ( • )

• ( • )

• ( • )

• ― ( • )

― ( • )

€ 4.299,–

€ 4.199,–

€ 3.599,–

€ 3.049,–

€ 2.649,–

€ 2.349,–

TUINTR ACTOREN

125


Eerste klas maaien met een eerste klas assortiment. Al onze gazonmaaiers zijn efficiĂŤnt en hebben een uitstekende ergonomie. Dus of u nu een model kiest met een enkele of variabele transmissie, u kunt een maaier verwachten die robuust en betrouwbaar is en een eerste klas resultaat levert. Alle modellen hebben betrouwbare, makkelijk te starten motoren met hoge specificaties en niet-roestende maaidekken, en leveren een eerste klas maairesultaat.

126

GA ZONMA AIERS


GA ZONMA AIERS

127


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN GAZONMAAIERS

AutoWalk™ 2 Elektrische start

Makkelijk te gebruiken opvangbak

AFTech™ Briggs & Stratton motor

Grof bandenprofiel Inklapbare handgreep­ beugel

Waterslang­ aansluiting

Hoogte-instelling handgreep Neerwaarts gerichte ventilatieopeningen Centrale instelling maaihoogte Wielen met dubbele kogellagers

Sterk stalen maaidek uit één stuk

Bumper

Verzinkt stalen maaidek

AUTOWALK™ 2

AFTECH™

DUURZAAM ONTWERP

De met twee handen te bedienen snelheidshendel maakt het mogelijk om te wisselen tussen rechter- en linkerhand om de snelheid aan te passen. Dit zorgt voor ergonomische bediening en maakt het ook gemakkelijker langs hagen en rond voorwerpen te maaien, omdat u de grip van één hand kan loslaten en de maaier blijft lopen.

De AFTech™ zal u eersteklas resultaten bezorgen. Het maaidek, de messen en de uitworp produceren een optimale luchtstroom. Dit betekent eersteklas resultaten bij alle maaimethoden.

Gebouwd met door en door robuuste oplossingen en componenten van hoge kwaliteit. Het maaidek is verzinkt en poedergecoat en uit één stuk gemaakt zonder gelaste onderdelen. De dikte van het stalen dek is 2 mm, wat nog meer duurzaamheid en stevigheid toevoegt.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

128

GA ZONMA AIERS


Mesrem (LC 356VB) Hoogte-instelling handgreep

Honda motor

3-in-1 maaisysteem

All-Wheel-Drive (AWD) met grof bandenprofiel Waterslang­ aansluiting Soft bag met neerwaartse ventilatie

Wielen met dubbele kogellagers

Sterk stalen maaidek uit één stuk

HOGE CAPACITEIT

ALL-WHEEL-DRIVE (AWD)

3-IN-1 MAAISYSTEEM

Onze grootste gazonmaaiers bieden extra brede maaidekken en opvangbakken met hoge capaciteit, om grote gazons zo efficiënt mogelijk te bewerken.

Verbetert het maaien op ongelijke, natte en gladde terreinen. Ook op hellingen wordt het maaien veel eenvoudiger

Kies de maaimethode die het beste past bij u en de wensen van uw tuin. Opvangen voor een net gazon, BioClip (mulchen) voor gazonbemesting of uitworp voor minder vaak gemaaide grasvelden.

GA ZONMA AIERS

129


Duurzaam  en lage trillingen.

SPECIAAL BIOCLIP-DEK Speciaal

ontwikkeld maaidek met een groot volume voor efficiënte BioClip resultaten. Gegoten uit één stuk aluminium.

ANTI-TRILHANDGREPEN

Een zijwaarts instelbare handgreep met een geavanceerd antitrilsysteem maakt het eenvoudig langs muren en hagen te werken.

130

GA ZONMA AIERS

Maaiers die lang meegaan, om vaak te gebruiken. Robuuste gazonmaaiers met een grotere duurzaamheid, gemaakt voor het zware werk. Het compacte ontwerp geeft ze een uitstekende manoeuvreerbaarheid en de handgreep met trillingsdemping maken de bediening ergonomisch. De eenvoudige en onderhoudsvrije voorwielaandrijving, maakt de maaiers gemakkelijk te manoeuvreren.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 138 – 141.


PRIJS: € 1.019,– 

HUSQVARNA LB 553S Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, BioClip, maaibreedte 53 cm, maaihoogte 27 – 65 mm. Zelfrijdend, één snelheid.

HUSQVARNA LB 553S e Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, BioClip, maaibreedte 53 cm, maaihoogte 27 – 65 mm. Zelfrijdend, één snelheid.

HUSQVARNA LB 548S e Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, BioClip / achter uitworp, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 30 – 60 mm. Zelfrijdend, één snelheid.

HUSQVARNA LB 448S Honda GCV140, 2,1 kW @ 2900 tpm, BioClip, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 30 – 60 mm. Zelfrijdend, één snelheid.

Honda GCV-motor.

HUSQVARNA LC 448S e Briggs & Stratton 850e Series, 3,2 kW @ 2900 tpm, Opvang /  BioClip / Achter uitworp, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 25 – 55 mm. Zelfrijdend, één snelheid.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

Motoren met een zware bovenliggende nokkenas (OHC) van kunsthars zijn een stille, duurzame en toch krachtige combinatie voor diverse veeleisende toepassingen. Hebben onder andere elektronische ontsteking, makkelijke start, eenvoudige toegang tot olieaftappunt en -bijvulpunt. CARB en EPA gecertificeerd. Geen katalysator nodig.

GA ZONMA AIERS

131


Functies voor efficiënt maaien.

ALL-WHEEL-DRIVE (AWD)

Verbetert de hantering op ongelijke, natte en gladde terreinen. Ook op hellingen wordt de hantering eenvoudiger.

MESREM Zit op de bovenste greep en is een betrouwbare en eenvoudige bediening om het maaimes uit of aan te zetten, terwijl de motor loopt. Ideaal tijdens het legen van de opvangbak.

Gazonmaaiers met het nieuwste AWD vermogen. De Husqvarna LC 356 AWD is een grote en sterke maaier met rijprestaties, die u nooit eerder gezien heeft. De intuïtieve snelheidscontrole en rijprestaties op alle wielen, geven de mogelijkheid om te maaien op steile hellingen en terreinen, die minder vaak worden bijgehouden. Het AWD-systeem loopt op superieure wijze over heuvels en door terrein met afwatergreppels. Een snelle maaisnelheid, een brede maaibreedte en niet minder dan 3 maaimethoden om uit te kiezen. De LC 356 series wordt aan­gevuld met modellen met 2 wielaandrijving en de mesremfunctie als optie. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 138 – 141.

132

GA ZONMA AIERS


PRIJS: € 899,– 

PRIJS: € 799,– 

HUSQVARNA LC 356 AWD Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, Opvang / BioClip / Zij uitworp, maaibreedte 56 cm, maaihoogte 38 – 110 mm. Zelfrijdend, variabele snelheid, All-Wheel-Drive en AutoWalk™ 2.

HUSQVARNA LC 356VB Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, Opvang / BioClip / Zij uitworp, maaibreedte 56 cm, maaihoogte 30 – 110 mm. Zelfrijdend, variabele snelheid, BBC en AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 649,– 

Maaimessen met kroonprofiel. De maaimessen met kroonprofiel zijn speciaal ontworpen voor uitstekende mulcheigenschappen. Ze genereren bovendien een krachtiger luchtstroom wanneer u het maaisel wilt opvangen.

HUSQVARNA LC 356V Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, Opvang / BioClip / Zij uitworp, maaibreedte 56 cm, maaihoogte 30 – 110 mm. Zelfrijdend, variabele snelheid en AutoWalk™ 2.

Hou uw tuin vrij van schadelijke stoffen! Aspen alkylaatbenzine bevat praktisch géén van de schadelijke koolwaterstoffen die in conventionele benzine voorkomen (benzeen, aromatische koolwaterstoffen, polycyclische aromaten (PAK) of olefinen). Dit houdt in dat carcinogene, slecht oplosbare en toxische PAK's in de emissie met wel 90 % verminderen. Alkylaatbenzine zorgt ook voor minder emissie van stikstofoxide en een gereduceerde bijdrage aan troposferische ozon. De benzine ruikt en walmt niet, u kunt dus van de frisse lucht genieten, terwijl u het gazon maait.

Sulphur, ppm

Aspen 4

Eco class 1 95 oktane unleaded

1

10

Aromatics, vol %

0,1

35

Benzen, vol %

0,01

1

Olefines, vol %

0,1

5 –13

GA ZONMA AIERS

133


Een comfortabele rit.

ANTISLIP PROFIEL Voor uitstekende tractie zonder onnodige sporen op het gazon na te laten.

Moderne gazonmaaiers voor veeleisende huizenbezitters. Deze reeks gazonmaaiers garandeert het beste aan ergonomie, duurzaamheid, prestaties en gebruiksgemak. Ontwikkeld om te zorgen voor perfecte opvangresultaten. De LC-modellen kunnen ook worden uitgerust met een optionele BioClip-set, met daarin een plug en het efficiënte mulchmes. Een krachtige motor en veel ergonomische eigenschappen maken de bediening flexibel en comfortabel.

AFTECH™ bezorgt u eersteklas resulta-

ten. Het maaidek, de messen en de uitworp produceren een optimale luchtstroom. Dit betekent eersteklas resultaten bij alle maaimethoden.

134

GA ZONMA AIERS

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 138 –141.


PRIJS: € 949,–

HUSQVARNA LC 353VE Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW @ 2900 tpm, Opvang / Achter uitworp, maaibreedte 53 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AFTech™, elektrische start en AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 849,–

HUSQVARNA LC 353V Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW @ 2900 tpm, Opvang / Achter uitworp, maaibreedte 53 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AFTech™ en AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 739,–

HUSQVARNA LC 348V Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW @ 2900 tpm, Opvangen /  Achter uitworp, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 949,–

HUSQVARNA LC 353VB Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW @ 2900 tpm, Opvang / Achter uitworp, maaibreedte 53 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AFTech™, BBC en AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 849,–

HUSQVARNA LC 348VE Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW @ 2900 tpm, Opvang /  Achter uitworp, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AFTech™, elektrische start en AutoWalk™ 2.

PRIJS: € 579,–

HUSQVARNA LB 348V Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW @ 2900 tpm, BioClip /  Zij uitworp, maaibreedte 48 cm, maaihoogte 25 – 75 mm. AutoWalk™ 2.

GA ZONMA AIERS

135


Betrouwbare machines.

ROBUUST Het sterke, gegoten aluminium chassis zorgt voor meer sterkte en een langere levensduur.

CENTRALE MAAIHOOGTE­ INSTELLING Snelle en makkelijke in-

stelling van de maaihoogte van het gras. Eén hendel regelt het complete dek.

Maaiers, geschikt voor alle soorten gazons. In dit assortiment vindt u gemakkelijk te gebruiken maaiers geschikt voor kleine, vlakke en ook grote, heuvelachtige gazons. De zelfrijdende motormaaiers geven u het vermogen dat u nodig heeft met variabele aandrijfsnelheid om uw rit perfect onder controle te hebben. De luchtkussenmaaier zweeft op een kussen van lucht, weegt slechts 15 kg en is zeer efficiënt op heuvelachtige gazons en hellingen tot 45°. Ook de duwmaaiers zijn licht, makkelijk te duwen en leveren een uitstekend maairesultaat op. Hun vlijmscherpe, extra geharde maaicilinder levert de gezondste maaibeurt voor uw gazon op. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 138 –141.

136

GA ZONMA AIERS


PRIJS: € 969,–

HUSQVARNA LC 351V Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW @ 2900 tpm, Opvang / BioClip / Achter uitworp, maaibreedte 50 cm, maai­ hoogte 28 – 75 mm. Zelfrijdend, variabele snelheid.

HUSQVARNA LC 351VH Honda GCV160, 2,8 kW @ 2900 tpm, Opvang / BioClip /  Achter uitworp, maaibreedte 50 cm, maaihoogte 28 – 75 mm. Zelfrijdend, variabele snelheid.

PRIJS: €889,–

HUSQVARNA LB 146 Briggs & Stratton 500e Series, 1,8 kW @ 2900 tpm, BioClip, maaibreedte 46 cm, maaihoogte 30 – 65 mm, duwmodel.

HUSQVARNA GX 560 Honda GCV160, 3 kW @ 3150 tpm, 163 cm³, 18,2 kg, werkhoek 45°, maaibreedte 50,5 cm, maaihoogte 10–30 mm en maaidek van ABS kunststof.

PRIJS: €145,–

HUSQVARNA NOVOLETTE 540 Maaibreedte 40 cm, maaihoogte 12–38 mm, 4 maaihoogtestappen, 9,1 kg. Opvangbak verkrijgbaar als accessoire.

PRIJS: €105,–

HUSQVARNA EXCLUSIVE 54 Maaibreedte 40 cm, maaihoogte 12–38 mm, 4 maaihoogtestappen, 8,6 kg. Opvangbak verkrijgbaar als accessoire.

Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

PRIJS: €129,–

HUSQVARNA NOVOCUT 64 Maaibreedte 40 cm, maaihoogte 12– 55 mm, oneindig aantal maaihoogtestappen, 8,7 kg. Opvangbak verkrijgbaar als accessoire.

De voordelen van opvangen. U krijgt een net resultaat wanneer u het gras opvangt. Er is minder kans op het verspreiden van onkruid en het verzamelde gras kan makkelijk in een compostbak worden geleegd. U kunt ook bladeren en kleine takjes verzamelen.

GA ZONMA AIERS

137


PRODUCTGIDS – GAZONMAAIERS LB 553S

LB 553S e

LB 548S e

●●●

●●●

●●●

AANBEVELINGEN Professional – voor commercieel gebruik Performance – voor veeleisende klanten Function – voor efficiënt onderhoud op regelmatige basis TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant Motornaam Cilinderinhoud, cc Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Brandstofcapaciteit, liter Aandrijfsysteem Aandrijfwielen Materiaal velgen Bandenafmeting, voor /achter, mm Snelheid, km / u Materiaal maaidek Maaimethoden Maaibreedte, cm Maaihoogte, min – max, mm

Honda

Honda

Honda

GCV160

GCV160

GCV160

160

160

160

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

0,9

0,9

0,93

Zelfrijdend, een snelheid

Zelfrijdend, een snelheid

Zelfrijdend, een snelheid Voor

Voor

Voor

Aluminium

Aluminium

Staal

203 / 203

203 / 203

203 / 203

4,8

4,8

5,0

Aluminium

Aluminium

Aluminium

BioClip

BioClip

BioClip

53

53

48

27 – 65

27 – 65

30 – 60

Maaihoogtestappen

5

5

6

Soort opvangbak

Opvangbak volume, liter Soort handgreep Gewicht, kg

Antitrilling

Antitrilling

Antitrilling

35

36,7

32,5

FUNCTIES AFTech™

AWD (All-Wheel-Drive)

Centrale instelling maaihoogte

Hoogte-instelling handgreep

Anti-trilstuur

Inklapbare handgreep

Elektrische start

Mesrem (BBC)

Roestvrij stalen bumper

Aansluiting waterslang

PRIJS VANAF

€ 1.019,–

Zij-instelbare hendel

Wielen met dubbele kogellagers

= Standaard  ― = Niet standaard  VERMOGEN  Met ingang van 1 januari 2010 is een nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EC) van kracht geworden, waarin wordt gesteld dat fabrikanten het nominale vermogen van motoren moeten weergeven in kilowatt (kW). Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij de gespecificeerde tpm) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

138

GA ZONMA AIERS


LB 448S

LC 448S e

LC 356 AWD

LC 356VB

LC 356V

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Honda

Briggs & Stratton

Honda

Honda

Honda

GCV 140

850e Series

GCV160

GCV160

GCV160

140

190

160

160

160

2,4 @ 2900

3,2 @ 2900

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

1,1

1,0

0,9

0,9

0,9

Zelfrijdend, een snelheid

Zelfrijdend, een snelheid

AutoWalk™ 2

AutoWalk™ 2

AutoWalk™ 2

Voor

Voor

Alle vier

Achter

Achter

Staal

Staal

Plastic

Plastic

Plastic

203 / 203

203 / 203

203 / 203

203 / 203

203 / 203

5,0

3,5

4,8

4,8

4,8

Aluminium

Aluminium

Staal

Staal

Staal

BioClip

Opvang / BioClip / Achter uitworp

Opvang / BioClip / Zij uitworp

Opvang / BioClip / Zij uitworp

Opvang / BioClip / Zij uitworp

48

48

56

56

56

30 – 60

25 – 55

38 – 108

30 – 110

30 – 110

6

6

9

9

9

Stofwerende soft bag

Textiel

Textiel

Textiel

65

68

68

68

Ergonomisch

Antitrilling

Ergonomisch

Ergonomisch

Ergonomisch

31

44

41,3

40,4

37,7

€ 899,–

€ 799,–

€ 649,–

GA ZONMA AIERS

139


PRODUCTGIDS – GAZONMAAIERS LC 353VE

LC 353VB

LC 353V

LC 348VE

●●●

●●●

●●●

●●●

AANBEVELINGEN Professional – voor commercieel gebruik Performance – voor veeleisende klanten Function – voor efficiënt onderhoud op regelmatige basis TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Motornaam

750e DOV Series

750e DOV Series

750e DOV Series

675e Series

161

161

161

190

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,4 @ 2900

1,0

1,0

1,0

1,2

Cilinderinhoud, cc Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Brandstofcapaciteit, liter Aandrijfsysteem

AutoWalk™ 2

AutoWalk™ 2

AutoWalk™ 2

AutoWalk™ 2

Aandrijfwielen

Achter

Achter

Achter

Achter

Materiaal velgen

Plastic

Plastic

Plastic

Plastic

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

Bandenafmeting, voor /achter, mm Snelheid, km / u Materiaal maaidek Maaimethoden Maaibreedte, cm Maaihoogte, min – max, mm Maaihoogtestappen Soort opvangbak Opvangbak volume, liter Soort handgreep Gewicht, kg

5,4

5,4

5,4

5,4

Verzinkt staal

Verzinkt staal

Verzinkt staal

Verzinkt staal

Opvang / Achteruitworp

Opvang / Achteruitworp

Opvang / Achteruitworp

Opvang / Achteruitworp

53

53

53

48

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

5 Harde bak met neerwaartse ventilatie 60

5 Harde bak met neerwaartse ventilatie 60

5 Harde bak met neerwaartse ventilatie 60

5 Harde bak met neerwaartse ventilatie 60

Comfort

Comfort

Comfort

Comfort

43

45

41

42

FUNCTIES •

Centrale instelling maaihoogte

Hoogte-instelling handgreep

Zij-instelbare hendel

Anti-trilstuur

AFTech™ AWD (All-Wheel-Drive)

Inklapbare handgreep

Elektrische start

Wielen met dubbele kogellagers

Roestvrij stalen bumper

Aansluiting waterslang

€ 949,–

€ 949,–

€ 849,–

€ 849,–

Mesrem (BBC)

PRIJS VANAF

= Standaard  ― = Niet standaard  VERMOGEN  Met ingang van 1 januari 2010 is een nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EC) van kracht geworden, waarin wordt gesteld dat fabrikanten het nominale vermogen van motoren moeten weergeven in kilowatt (kW). Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij de gespecificeerde tpm) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

140

GA ZONMA AIERS


LC 348V

LB 348V

●●●

●●●

LC 351V

LC 351VH

LB 146

GX 560

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Honda

Briggs & Stratton

Honda

650e Series

650e Series

750e DOV Series

GCV160

500e Series

GCV160

190

190

161

160

140

163

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,7 @ 2900

2,8 @ 2900

1,8 @ 2900

3,0 @ 3150

1,2

1,2

0,93

AutoWalk™ 2

Duw

Zwevend

Achter

Achter

0,93 Zelfrijdend, variabele snelheid Achter

0,8

AutoWalk™ 2

1,0 Zelfrijdend, variabele snelheid Achter

Plastic

Plastic

Plastic

Plastic

Plastic

210 / 210

210 / 210

190 / 210

190 / 210

170 / 170

5,4

5,4

4,5

4,5

Verzinkt staal

Verzinkt staal

Plastic

BioClip / Zij uitworp

Aluminium Opvang / BioClip / Achter uitworp 50

Plastic

Opvang / Achteruitworp

BioClip

46

50,5

28 – 75

30 – 65

10 – 30

48

48

Aluminium Opvang / BioClip / Achter uitworp 50

25 – 75

25 – 75

28 – 75

5 5 Harde bak met neerwaartse Harde bak met neerwaartse ventilatie ventilatie 60 60

6

6

3

3

Soft bag met harde kap

Soft bag met harde kap

60

60

Comfort

Comfort

Ergonomisch

Ergonomisch

Comfort

Comfort

40

36

42

41,7

18

18,2

€ 739,–

€ 579,–

€ 969,–

€ 889,–

GA ZONMA AIERS

141


Een perfect gazon, ook in werkelijkheid. Wat is ervoor nodig om te zorgen dat een robotmaaier het perfecte gazon levert in de omstandigheden zoals die voor bijna alle tuinen gelden, inclusief slecht weer, complexe vormen, nauwe doorgangen, hellingen, borders en andere obstakels? Dat kost ongeveer 20 jaar uitdagingen, ervaringen en voortdurende ontwikkeling, zouden wij zeggen. Sinds 1995 zijn we bezig om de originele Husqvarna Automower速 te verfijnen in het meest geteste, betrouwbare en extensieve assortiment robotmaaiers dat verkrijgbaar is. Onder de zeven huidige Automower速 modellen vindt u vast uw eigen favoriet, optimaal voor de afmeting en vorm van uw tuin.

142

ROBOTMA AIERS


ROBOTMA AIERS

143


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN ROBOTMAAIERS

Eenvoudige hoogteinstelling Informatiepaneel

Zonnepaneel

Pincodevergrendeling

Weersbestending

Timer Anti-diefstalalarm Stil maaien – 64 dB

NiMH accu

Til- en kantelsensoren

3 scharnierende maaimessen

BETROUWBAARHEID

GEEN GELUID OF EMISSIE

WEERTIMER

Husqvarna Automower® robotmaaiers zijn uitgerust met geavanceerde technische oplossingen voor het hoogste niveau van betrouwbaar­heid, kwaliteit en maairesultaten. Dit betekent zorge­ loze werking en een minimum aan toezicht.

De milieuvriendelijke robotmaaier loopt op een accu, maait het gras zonder schadelijke emissie en is zeer stil. Hij werkt in uw tuin zonder dat uw buren dit merken.

Past de werktijd aan aan het groeitempo van het gazon. Dit betekent dat Husqvarna 320 / 330 X hun maaitijd zullen maximaliseren tijdens periodes van sterke grasgroei. Bij zonnig of droog weer, of laat in het seizoen, zal de maaier minder lang maaien. Dat vermindert de slijtage van het gazon en de maaier.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

144

ROBOTMA AIERS


PARKEER-knop Automatisch opladen

Navigatie met GPS Informatiepaneel

Li-ion accu Timer

Pincodevergrendeling

Elektrische hoogte-instelling Weertimer

Automatische passage

Weersbestending

Stil maaien – 56 dB

Optionele verlichting

Anti-diefstalalarm

3 scharnierende maaimessen

OPTIMALE MAAIRESULTATEN Door scheermessen te gebruiken, krijgt een robotmaaier de mooiste snede om gazons die welige, groene look te geven wat met normale messen niet lukt. Het gemaaide gras bemest het gazon voor een gladgeschoren afwerking.

Til- en kantelsensoren

ZONNEPANEEL

NAVIGATIE MET GPS

Een ecologische droom! Geen geluid, geen emissie en op een zonnige dag bijna 50 % van de stroom van de zon. Als het bewolkt wordt of als het donker is, gaat hij automatisch over op de accu. Maar dat maakt voor u niet uit.

Een geïntegreerd GPS-systeem creëert een kaart van de tuin, inclusief de plaats van begrenzingsen begeleidingskabels. Husqvarna Automower® 330 X weet vervolgens exact welk deel van de tuin al gemaaid is en past het maaipatroon daarop aan. Dit zorgt voor een optimaal gemaaid gazon en een uitstekend maairesultaat.

ROBOTMA AIERS

145


Makkelijk en betrouwbaar bedrijf.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Geniet van nieuwe en verbeterde functies zoals de gebruikersinterface, grotere display, elektrische hoogte-instelling, makkelijkere installatie en automatische passage.

GPS COMMUNICATIE-UNIT Met uw smartphone bent u in staat om vanaf elke plek ter wereld met enkele modellen robotmaaiers te communiceren, ze te bedienen en zelfs op te sporen.

146

ROBOTMA AIERS

Moeiteloos maaien voor grote gazons. Het perfecte gazon, zonder mos, is een gazon dat vaak wordt gemaaid. Een robotmaaier maait zelf, de hele dag door en in alle weersomstandigheden, zonder toezicht. Hij functioneert op ongelijk terrein en op hellingen tot 45 %. Wanneer hij een obstakel tegenkomt, stopt hij en kiest een andere richting. Het is het unieke maaisysteem dat deze robotmaaiers zo uitzonderlijk efficiënt maakt, ongeacht de omstandigheden – en vaak maaien houdt een betere bemesting in. Het assortiment voldoet aan de eisen van gazons in alle groottes, van 2200 tot 6000 m². Voor de volledige productgids, zie bladzijde 152 – 153.


Automatische passage. De Husqvarna Automower® 320/330 X registreren automatisch nauwe passages en vinden zelfs hun weg door de nauwste doorgangen. Ze zullen hun route door de doorgang variëren om onplezierige slijtplekken te voorkomen.

N ieuw!

PRIJS: € 2.499,–

HUSQVARNA 320 Werkgebied tot 2200 m². Li-ion accu, Triplesearch, elektrische hoogte-instelling, weertimer. Verkrijgbaar in Polar white als optie.

PRIJS: € 2.999,–

HUSQVARNA SOLAR HYBRID Werkgebied tot 2200 m². Zonnepaneel/NiMH accu, timer, Quadsearch en GPS-communicatie-unit.

N ieuw!

PRIJS: € 3.099,–

HUSQVARNA 330 X Werkgebied tot 3200 m². Li-ion accu, Quadsearch, elektrische hoogte-instelling, weertimer, GPS-navigatie. Verkrijgbaar in Polar white als optie.

PRIJS: € 4.599,–

exclusief aanleg materiaal, zoals kabel etc.

HUSQVARNA 265 ACX Werkgebied tot 6000 m². Li-ion accu, Quadsearch, ultrasonische sensoren en GPS communicatie-unit.

ROBOTMA AIERS

147


Werkt na een druk op de knop en blijft aan de gang.

INSTELPANEEL Met het instelpaneel kunt u de robotmaaier aan persoonlijke voorkeuren aanpassen om bij veel verschillende tuinen en voorkeuren te passen.

BETROUWBAARHEID Husqvarna

heeft tijdens 20 jaar ontwikkeling het maaierconcept steeds verder verfijnd om het hoogste niveau van betrouwbaarheid, kwaliteit en maairesultaten met een minimum aan assistentie te verkrijgen.

148

ROBOTMA AIERS

Voor deze robotmaaiers is geen gazon te smal. Een klein gazon moet net zo vaak worden gemaaid als een groot gazon om er verzorgd uit te zien. Gelukkig heeft u geen groot, wijds gazon nodig om een robotmaaier te hebben. Het tegendeel is zelfs waar. De Husqvarna Automower® robotmaaiers in dit assortiment zijn ontworpen voor gazonafmetingen die lopen van 500 tot 1800 m². En u kunt er zeker van zijn dat ze ieder klein grassprietje net zo voorzichtig en vaak knippen als hun grote neven. Uw gazon wordt net zo groen en gazon als u zou wensen. Alleen door de meest natuurlijke bemeester te gebruiken – vaak maaien, stukje bij beetje. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 152 – 153.


PRIJS: € 1.499,–

PRIJS: € 1.799,–

HUSQVARNA 305 Werkgebied tot 500 m². Li-ion accu, singlesearch. Verkrijgbaar in Polar white als optie.

HUSQVARNA 308 Werkgebied tot 800 m². Li-ion accu, singlesearch. Verkrijgbaar in Polar white als optie.

PRIJS: € 2.199,–

HUSQVARNA 220 AC Werkgebied tot 1800 m². NiMH-accu, Triplesearch. Automower ® kleurcollectie als optie verkrijgbaar.

Bekijk de Automower ® installatiefilm voor een probleemloze installatie. Download een gratis QR reader voor uw smartphone en scan de code.

ROBOTMA AIERS

149


Werkt in alle weersom­ standigheden en laadt op indien nodig.

GEEN VRIJE DAGEN NODIG

De Automower® robotmaaier is ontworpen om alle dagen van de week, 24 uur per dag, dienst te doen en heeft geen vakantie nodig.

BESCHERMHUIS Biedt uw robotmaaier wat extra beschutting. Hoewel de maaier is ontworpen om te werken ongeacht de weersomstandigheden kan een kap natuurlijk wat extra bescherming bieden.

150

ROBOTMA AIERS

Intelligente accessoires maken het nog gemakkelijk om uw gazon gemaaid te krijgen. Uw Automower® robotmaaier is bijna klaar voor gebruik wanneer u hem krijgt. U hoeft alleen nog maar enkele kleine persoonlijke aanpassingen te maken. Onze reeks slimme accessoires vereenvoudigen de voorbereiden en zorgen dat het leuk wordt de robotmaaier te gebruiken.   Voor meer informatie over welk accessoire verkrijgbaar is voor elk model, zie bladzijde 152.


AUTOMOWER 速 KLEURCOLLECTIE Naast het originele ontwerp heeft u de mogelijkheid om uw Husqvarna robotmaaier te voorzien van een carrosserie in aantrekkelijk polar white of een andere kleur, afhankelijk van het geselecteerde model.

BESCHERMHUIS Beschermt het laadstation en de robotmaaier tegen zon en regen.

DRAAGTAS Een speciale draagtas maakt het eenvoudig de robotmaaier tussen gazons te verplaatsen.

MUURHOUDER Makkelijke opberghaak als de maaier niet wordt gebruikt of in de winter.

GPS COMMUNICATIE-UNIT GPS diefstaltracker. SMS-waarschuwing. Het wijzigen van instellingen kan op afstand worden gedaan, net als het weer足 geven van de huidige bedrijfsstatus.

SMS-EN OP AFSTAND Als iets onverwachts de werking verstoort, verzendt de robotmaaier een sms-bericht naar een voorgeprogrammeerde mobiele telefoon.

WIELSET VOOR HELLINGEN Vergroot de gronddruk van de voor足 wielen om de stabiliteit te vergroten als wordt gemaaid op hellingen.

SIGNAALVERSTERKER Vergroot de signaalsterkte naar een voldoende niveau in lange lusinstallaties.

WIELBORSTELSET Houdt de aandrijfwielen schoon om goede tractie te behouden.

GENERATOR TWEEDE GEBIED Stuurt het signaal in de tweede lus. Voor tuinen waar een tweede lus nodig is.

ROBOTMA AIERS

151


PRODUCTGIDS – ROBOTMAAIERS 265 ACX

330 X

SOLAR HYBRID

320

220 AC

308

305

●●●

●●●

AANBEVELINGEN Klein (≈ 400 m²), open, vlak met weinig obstakels

●●

●●●

Klein (≈ 400 m²), met hellingen en obstakels

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Klein (≈ 800 m²), open, vlak met weinig obstakels Klein – middelgroot (tot 1500 m²), open, vlak, weinig obstakels

●●

Klein – middelgroot (tot 1500 m²), met hellingen en obstakels

Klein – middelgroot (tot 1500 m²), meer dan één nauwe passage Klein – groot (tot 2500 m²), open, vlak, weinig obstakels

●●

Klein – groot (tot 2500 m²), hellingen en obstakels Groot (2500 – 6000 m²), open of complex, met of zonder hellingen en obstakels Zeer groot (groter dan 6000 m²)

●●

●●●

●●●

 ● ●

 *

 ●

 *

 ● ●

 *

 ● ●

 *

 ● ●

●●●

●●●

 *

    ● ●

 *

    ● ●

 *

   ● ●

 *

    ● ●

 *

TECHNISCHE SPECIFICATIES Capaciteit van het werkgebied, m² (+/– 20 %) Capaciteit per uur, m² Navigatiesysteem en startpunten Laadstroom,  A Laadsysteem Maai systeem Zoeksysteem Type borstelloze aandrijfmotor Type borstelloze messenmotor Accu type Accu capaciteit,  Ah Accu voltage,V Vermogen, W Maaibreedte, cm Maaihoogte, min – max, mm Geluidsniveau, dB(A) (gemeten / gegarandeerd) * * Gewicht, kg Alarm Begrenzingsdraad, m Krammen, st. Extra maaimessen, st.

6000 3200 2200 2200 1800 800 500 230 135 90 90 75 40 31 Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig 8,0 4,0 2,0 2,1 1,75 1,5 1,0 Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Onregelmatig Automatisch Automatisch Automatisch Automatisch Automatisch Automatisch Automatisch Viervoudig Viervoudig Drievoudig Viervoudig Drievoudig Enkelvoudig Enkelvoudig DC DC DC DC DC DC DC Driefase DC Driefase DC Driefase DC Driefase DC Driefase DC Driefase DC Driefase DC Li-ion Li-ion Li-ion NiMH NiMH Li-ion Li-ion 7,5 6,4 3,2 2,2 2,2 1,6 1,6 22 18 18 18 18 18 18 60 30 30 32 30 20 20 32 24 24 22 22 17 17 20 – 60 20 – 60 20 – 60 20 – 60 20 – 60 20 – 50 20 – 50 63 / 65 56 / 58 56 / 58 62 / 64 60 / 63 60 / 63 58 / 61 12,9 13,2 11,5 10,0 9,0 6,8 6,7 Hoog Hoog Medium Hoog Medium Medium Medium ― 400 250 250 250 200 150 ― 400 300 200 200 200 200 30 9 9 9 9 9 9

FUNCTIES Pincodevergrendeling Tilsensor Kantelsensor Toetsenbord met achtergrondverlichting Informatiepaneel met achtergrondverlichting Navigatie met GPS Weertimer Automatische passage Elektrische hoogte-instelling Maaien op de plek Ultrasonische sensor Afstandsbediening met GPS

• • • ― • ― ― ― ― ― • •

• • • • • • • • • • ― ―

• • • ― • ― • • • • ― ―

• • • ― • ― ― ― ― ― ― •

• • • ― • ― ― ― ― ― ― ―

• • • ― • ― ― ― ― ― ― ―

• • • ― • ― ― ― ― ― ― ―

― ― • • ― S • • • ― • •

― • • • • ― ― • ― • ― ―

― • • • ― ― ― • ― • ― ―

― ― • • ― S • • • ― • •

• • • • ― • • • • ― • •

― ― ― ― ― ― ― ― ― ― ― ―

― ― ― ― ― ― ― ― ― ― ― ―

€ 4.599,–

€ 3.099,–

€ 2.499,–

€ 2.999,–

€ 2.199,–

€ 1.799,–

€ 1.499,–

VERKRIJGBARE ACCESSOIRES Metallic gelakt frame Kap Muurhaak Zachte draagtas Koplampen voor GPS communicatie-unit Sms-en op afstand Wielborstelset Wielset voor hellingen Set voor ruw terrein Signaalversterker Generator tweede gebied PRIJS:

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar  S = Standaard  * Wanneer u meerdere Automower® robotmaaiers gebruikt. Vraag uw dealer om advies.  ** Geluidsemissie in de omgeving gemeten als geluidsvermogen (LWA) volgens EG-Richtlijn 2000 /14 /EG. Het gegarandeerde geluidsvermogenniveau is inclusief variatie in productie en een variatie van de testcode met 1–3 dB(A).  NOMINAAL VERMOGEN Het vermelde vermogen van de robotmaaiers is het gemiddelde nettovermogen tijdens het maaien. Massaproductiemaaimachines kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de uiteindelijke machine is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

152

ROBOTMA AIERS


Waar u aan moet denken wanneer u een keuze maakt uit de verschillende Automower® modellen. Om u te helpen het model te kiezen dat het beste is voor uw gazon, hebben we een lijst gemaakt met enkele tips. U kunt ook de tabel onderaan deze bladzijde bekijken. Afmeting werkgebied. Als uw gazon groter is dan 80 % van de aangegeven capaciteit van een specifiek model, raden wij aan een model met een grotere capaciteit te kiezen om een onovertroffen flexibiliteit zeker te stellen. Beschikbare bedrijfstijd.

Complexiteit van het werkgebied. Als het gebied uit een aantal gazons bestaat, die verbonden zijn door meer dan één nauwe passage (150 – 300 cm) raden we u aan een model te kiezen met twee geleidekabels (330 X, Solar Hybrid of 265 ACX). Hellingen. Als het gazon grote stukken heeft die meer dan 25 – 30 % hellen, raden we de 320, 330 X of de 265 ACX aan, die beter in staat zijn te maaien op zeer steile hellingen.

De capaciteit van het werkgebied in de tabel aan de linkerkant is gebaseerd op het feit dat de maaier 24 uur per dag, 7 dagen per week werkt. Heeft u liever dat de machine’s nachts niet werkt, dan neemt de capaciteit van het gebied met 33 % af.

Bepaal uw grenzen en u kunt gaan. ■■Volg

de bekabelingsgids om het werkgebied te definiëren. ■■Plaats het laadstation centraal in het door u aangewezen maaigebied. ■■Stel de maaihoogte en de maaifrequentie in. ■■Uw robotmaaier is nu klaar om aan het werk te gaan!

Bekijk de Automower ® installatie film voor een gratis probleemloze installatie. Download een gratis QR reader op uw smartphone en scan de code.

ROBOTMA AIERS

153


Een complete serie grondfrezen met vermogen, veelzijdigheid en ergonomische oplossingen. Al onze grondfrezen zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen en gemaakt voor vele jaren intensief gebruik. Het comfortabele stuursysteem en de bijeen geplaatste bedieningen maken het werk eenvoudig. Het tegen de klok in draaiende systeem bewerkt de grond zeer efficiĂŤnt en is een goede voorbereiding voor zaaibedden.

154

GRONDFREZEN


GRONDFREZEN

155


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN GRONDFREZEN

Pneumatische inschakeling freesmessen

Inklapbare handgreepbeugel Oliebadfilter

Met ketting aangedreven transmissie

FREESMESSEN MET HELICOIL De vorm van de freesmessen zorgen voor makkelijke bediening in zware omstandigheden.

Freesmessen met helicoil

BETROUWBARE TRANSMISSIE Afneembaar transmissiehuis met een smeernippel voor makkelijk onderhoud en, indien nodig, een model met een ingekapselde heavy-duty waterdichte versie.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

156

GRONDFREZEN

ERGONOMISCH STUUR Ergonomisch ontworpen stuur met comfortabele soft-grip en makkelijk bereikbare hendels. Opklapbaar voor makkelijk opbergen en vervoer.


SequentiĂŤle 3-versnellingsbak

Opklapbaar transportwiel

Premium motor Volledig instelbaar stuur

Achteruitversnelling

Trekstang

Gewasbescherming

Beschermkap freesmessen

MOTOREN MET HOGE SPECS

SLIMME OPLOSSINGEN

De betrouwbare en krachtige motoren zorgen voor uitstekende smering en koeling en weinig emissie als ze belast worden.

Alle componenten in onze grondfrezen zijn van de hoogste kwaliteit en grondig getest om voor optimale duurzaamheid te zorgen.

VEELZIJDIG DOOR ACCESSOIRES Het brede assortiment accessoires haalt het beste uit onze grondfrezen met veelzijdig gereedschap, dat kan worden gebruikt voor veel verschillende taken in en rond uw tuin.

GRONDFREZEN

157


Ga efficiënt om met uw aarde en gazons.

EFFICIËNTIE De freesmessen kunnen zowel voorwaarts als achterwaarts draaien. Voorwaarts voor het grondfrezen van de toplaag, achterwaarts voor het diep bewerken van de grond.

MANOEUVREERBAARHEID

De pneumatische koppeling gebruikt persluchttechniek voor een flexibele en makkelijke bediening.

158

GRONDFREZEN

Krachtige frezen die het werk gewoon doen. Ons brede assortiment bestaat uit zowel heavy-duty grondfrezen met indrukwekkende capaciteit, als gemakke­ lijk te bedienen frezen om bedden voor te bereiden of kleine stukjes grond en tuinen te bewerken. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is het stevige en betrouwbare design, wat zorgt voor een lange levensduur én een perfect resultaat. Een aantal praktische accessoires zoals verticuteerhark, aanaardploeg, onkruidhark, kantensnijder en beluchter is verkrijgbaar. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 162 – 163.


PRIJS: € 1.625,– 

HUSQVARNA TR 530 Subaru EX21, 3,9 kW @ 3600 tpm, ketting / handmatig, werkbreedte 53 cm en werkdiepte ≈ 18 cm.

PRIJS: € 1.169,– 

HUSQVARNA TR 430 Subaru EX17, 3,2 kW @ 3600 tpm, ketting / handmatig, werkbreedte 43 cm en werkdiepte ≈ 15 cm.

PRIJS: € 1.625,– 

HUSQVARNA TF 536 Subaru EP17, 3,7 kW @ 3400 tpm, ketting/handmatig, werkbreedte 90 cm en werkdiepte ≈ 30 cm.

PRIJS: € 1.015,– 

PRIJS vanaf: € 709,– 

HUSQVARNA TF 434 Subaru EX21, 3,7 kW @ 3400 tpm, ketting / pneumatisch (TF 434P), ketting/handmatig (TF 434), werkbreedte 80 cm en werkdiepte ≈ 30 cm.

HUSQVARNA TF 334 / TF 324 Briggs & Stratton 950 Series, 4.5 kW @ 3300 tpm (TF 334) / Briggs & Stratton 750 Series, 3.3 kW @ 3300 tpm (TF 324), ketting / handmatig, werkbreedte 80 / 60 cm en werkdiepte ≈ 30 cm.

PRIJS: € 589,– 

PRIJS: € 529,– 

HUSQVARNA TF 224 Briggs & Stratton 550 Series, 2,3 kW @ 3150 tpm, ketting / hand­ matig, werkbreedte 60 cm en werkdiepte ≈ 25 cm.

HUSQVARNA T300RS Subaru EH035, 1 kW @ 6000 tpm, wormoverbrenging / handmatig, werkbreedte 24 cm en werkdiepte ≈ 15 cm.

GRONDFREZEN

159


Betrouwbare machines met veelzijdige capaciteiten.

KWALITEIT VOOR DE LANGE TERMIJN Onze lange ervaring gecombi-

neerd met hoge eisen aan componenten garanderen productiviteit en een lange productlevensduur.

Haal meer uit uw grondfrees. Het brede assortiment accessoires geeft onze grondfrezen hun veelzijdigheid. De mogelijkheden zijn bijna onbe­perkt. Een verticuteerhark, aanaardploeg, onkruidhark, kantensnijder en beluchter kunnen u samen met uw frees helpen uw aarde voor te bereiden met efficiënt gebruik van uw tijd en een minimale inspanning. Voor meer informatie over welk accessoire verkrijgbaar is voor elk model, zie bladzijde 162 – 163.

MEER DAN ALLEEN BEWERKEN

Dit multigereedschap zal, uitgerust met of zonder accessoires, een onmisbare hulp zijn voor een zeer lange tijd.

160

GRONDFREZEN


PRIJS: € 125,–  VERTICUTEERHARK Krijg een prachtig gazon door het mos uit uw gazon te halen met dit verticuteeraccessoire.

PRIJS: € 79,–  KANTENSNIJDER Gebruik uw grondfrees om randen bij te werken met de kantensnijder. U krijgt sneller en met minder inspanning mooie duidelijke randen.

AARDAPPELOOGSTPLOEG Accessoire om snel en moeiteloos aardappels of knollen te oogsten.

AANAARDPLOEG MET METALEN WIELEN Accessoire om aardappels te laten groeien en ze te beschermen tegen onkruid en daglicht.

RUBBEREN WIELEN Met een wielenset kan de grondfrees worden aangepast en worden gebruikt als tweewiels tractor. PLOEG MET RUBBEREN WIELEN Complete ploeg en wielenset waarmee u over de aarde kunt draaien en rijen kunt maken terwijl u onkruid onderspit.

EXTRA FREESMESSEN Uitbreiding van de freesmessen voor extra werkbreedte.

SNEEUWSCHUIF Brede, stabiele sneeuwschuif om bijvoorbeeld tuinen en garage­ opritten te vegen.

husqvarna.com / nl Breng een bezoek aan de website voor het volledige assortiment grondfrezen en hun accessoires, vergelijkingstabellen en informatie waar u een dealer bij u in de buurt kunt vinden.

GRONDFREZEN

161


PRODUCTGIDS – GRONDFREZEN

TR 530

TR 430

TR 430 Dual

●●●

●●●

●●●

TF 536

AANBEVELINGEN Frequent gebruik – onbewerkt en begroeid land Frequent gebruik – ploegen, frezen en aanaarden

●● ●●●

Frequent gebruik – licht freeswerk, verticuteren en randjes bijwerken Zelden gebruik – frezen en aanaarden

●●

TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant Motornaam Cilinderinhoud, cc Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Brandstofcapaciteit, liter

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

EX21

EX17

EX17

EP17

211

169

169

169

3,9 @ 3600

3,2 @ 3600

3,2 @ 3600

3,7 @ 3400

3,6

3,4

3,4

3,4

Achterunit

Achterunit

Achterunit

Voorunit

Werkbreedte, cm

53

43

43

90

Werkdiepte, cm

18

15

15

30

Diepteinstelling, stappen

7

7

7

299

190

190

35 –120

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

Freestype

Rotatiesnelheid, tpm Transmissietype Versnellingen vooruit

1

1

1

2

Versnellingen achteruit

1

1

1

1

Gewicht, kg

93

90

90

70

FUNCTIES Dubbel draaiende pennen Tegen de rijrichting in draaiende messen Inklapbare handgreepbeugel

Draaghandvat

Verticaal instelbaar stuur

Horizontaal instelbaar stuur

Transportwiel / en

1

Trekstang

Gewasbescherming

Afneembare transmissie

Waterdichte transmissie

Pneumatische inschakeling

Op stuur gemonteerde versnellingshendel

Aangedreven wielen

Achteruitversnelling

Chevronbanden

Aanaarder

Aanaarder met metalen wielen

Verticuteerhark

Onkruidgereedschap

Beluchter

Kantensnijder

Sneeuwschuif

Ploeg

Rubberen wielen

€ 1.625,– 

€ 1.169,– 

€ 1.625,–

Contragewicht Beschermkap VERKRIJGBARE ACCESSOIRES

PRIJS

= Standaard  ― = Niet standaard  VERMOGEN  Met ingang van 1 januari 2010 is een nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EC) van kracht geworden, waarin wordt gesteld dat fabrikanten het nominale vermogen van motoren moeten weergeven in kilowatt (kW). Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij de gespecificeerde tpm) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226. Producten die niet zijn geprijsd worden niet in de Benelux gevoerd.

162

GRONDFREZEN


TF 434P 

TF 434

TF 334

TF 324 

TF 224

T300RS

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

Subaru

Subaru

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Subaru

EP17

EP17

950 Series

750 Series

550 Series

EH035

169

169

208

163

127

33,5

3,7 @ 3400

3,7 @ 3400

4,5 @ 3300

3,3 @ 3300

2,3 @ 3150

1,0 @ 6000

3,4

3,4

3,1

3,1

2,0

0,7

Voorunit

Voorunit

Voorunit

Voorunit

Voorunit

Voorunit

80

80

80

60

60

24

30

30

30

30

25

15

28 –165

28 –165

118

115

157

Ketting / Pneumatisch

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

Ketting / Handmatig

167 Wormoverbrenging /  Handmatig 1

2

2

1

1

1

1

1

1

1

59

58

56

54

53

12

― •

1

1

1

1

1

€ 1.015,–

€ 865,–

€ 709,–

€ 589,–

€ 529,–

GRONDFREZEN

163


Geniet van de winter en laat het zware werk aan ons over. De eerste sneeuw is altijd een leuke verrassing, maar de lange en koude winter die erop volgt betekent zwaar werk. De Husqvarna sneeuwblazers met hoge capaciteit kunnen de winter niet verkorten, maar ze kunnen het werk minder zwaar maken met efficiënt tijdsgebruik zodat de winter korter lijkt. Afhankelijk van de grootte van uw werkterrein helpen wij u om de perfecte sneeuwblazer te vinden om u door de winter te helpen – én van de winter te genieten.

164

SNEEUWBL A ZERS


SNEEUWBL A ZERS

165


ONTDEK EEN NIEUWE DIMENSIE IN DE ONTWIKKELING VAN SNEEUWBLAZERS Stuurbekrachtiging Hydrostatische transmissie Halogeen verlichting

Hendelbediende deflecteur

Hogesnelheids rotor Schoonmaakstok Snijder voor sneeuwbanken Handgreep足 verwarming

Tweetrapssysteem

Elektrische starter

Rupsbanden

Heavy duty, instelbare schoenen

EENTRAPSSYSTEEM

TWEETRAPSSYSTEEM

De met multiplex versterkte zuigerbladen vegen effici谷nt sneeuw met direct contact met de grond. Een uitstekende oplossing voor garage-opritten, tuiningangen en paden.

De sneeuw wordt door een krachtige vijzel in de kast gevoerd om vervolgens door een rotor uit de uitworp te worden weggeblazen. Dit is de beste oplossingen voor grotere terreinen en openbare ruimtes.

Alle genoemde eigenschappen zijn niet op alle modellen verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de tabel met technische gegevens.

166

SNEEUWBL A ZERS

HYDROSTATISCHE TRANSMISSIE Bediening via een joystick op het gebruikers足 paneel. Variabele aandrijving vooruit en 足achteruit verbetert de wendbaarheid, waardoor u optimale prestaties krijgt onder wisselende omstandigheden.


Dubbele ledverlichting Rotator uitworp met afstandsbediening Makkelijk bereikbare brandstoftank

Snelsluiting opklapbaar stuur

Verstelbare deflector

Zuigsysteem Elektrische starter

Eentraps systeem

Multiplex versterkt zuigerblad

Efficiënte rubberen zuiger

STUURBEKRACHTIGING

RUPSBANDEN

ELEKTRISCHE STARTER

Een gemakkelijke stuurbekrachtiging stelt u in staat elk wiel /rupsband apart te bedienen, wat een superieure manoeuvreerbaarheid oplevert en ruimte voor 180° draaien.

Beklede rupsbanden zorgen voor onverslaanbare voortstuwing in diepe sneeuw en op gladde ondergrond. Werk op heuvels en moeilijk terrein met uitstekende resultaten.

Sluit de machine aan op een stopcontact en start de motor met een simpele druk op de knop. Ons startsysteem zorgt ervoor dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over een lege accu.

SNEEUWBL A ZERS

167


Hiermee kunt u de hele winter verschillende soorten sneeuw verwerken.

UITSTEKENDE PRESTATIES De hoogkwalitatieve motor en de uitstekende manoeuvreerbaarheid zorgen voor efficiënt tijdsgebruik en eersteklas resultaten.

NAUWKEURIG SNEEUWRUIMEN

Ons eentrapsmodel is uitgerust met een makkelijk te gebruiken afstandsbediende rotator voor de uitworp, die u helpt de sneeuw nauwkeurig weg te blazen.

168

SNEEUWBL A ZERS

Hou de sneeuw onder controle. Ook onder de zwaarste omstandigheden, laagste tempera­t uren en diepste sneeuw houdt u met onze, betrouwbare sneeuwblazers met hoge capaciteit, alles onder controle. Een robuust design, krachtige motoren en sterke wielen of rupsbanden leveren professionele prestaties en fantastische resultaten met minimale in­spanning. De stuurbekrachtiging maakt de sneeuw­ blazers gemakkelijk te manoeuvreren en de verwarmde handgrepen maken de bediening comfortabel. Sommige modellen hebben tevens een elektrische start – voor betrouwbaar en makkelijk starten in extra koude omstandigheden. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 170 –171.


PRIJS: € 3.299,– 

PRIJS: € 2.999,– 

HUSQVARNA ST 276EPT Briggs & Stratton 1650 Series, 7,3 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 76 cm, hydrostatische transmissie, tweetrapssysteem, rupsbanden, elektrische starter en stuurbekrachtiging.

HUSQVARNA ST 268EPT Briggs & Stratton 1450 Series, 7,1 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 68 cm, hydrostatische transmissie, tweetrapssysteem, rupsbanden, elektrische starter en stuurbekrachtiging.

PRIJS: € 2.699,– 

PRIJS: € 2.399,– 

HUSQVARNA ST 276EP Briggs & Stratton 1650 Series, 7,3 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 76 cm, tweetrapssysteem, elektrische starter en stuurbe­k rachtiging.

HUSQVARNA ST 268EP Briggs & Stratton 1450 Series, 7,1 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 68 cm, tweetrapssysteem, elektrische starter en stuurbekrachtiging.

PRIJS: € 2.099,– 

PRIJS: € 1.549,– 

HUSQVARNA ST 261E Briggs & Stratton 1150 Series, 4,9 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 61 cm, tweetrapssysteem en elektrische starter.

HUSQVARNA 5524ST Briggs & Stratton 800 Series, 3,5 kW @ 3600 tpm, werkbreedte 61 cm, tweetrapssysteem.

PRIJS: € 859,– 

Eén- of tweetraps sneeuwblazer? Onze ééntraps sneeuwblazers zijn makkelijk te gebruiken en op te bergen. Tevens in no time klaar om aan het werk te gaan als het begint te sneeuwen. In het tweetraps systeem wordt de sneeuw door een zuigerschroef in de kast gevoerd en dan door een rotor door de uitworp weggeblazen. Onze tweetraps sneeuwblazers zijn echt onze meest efficiënte, dus voor de grotere karweien raden wij ze ten zeerste aan.

HUSQVARNA ST 121E LCT 208, 4,0 kW @ 3450 tpm, werkbreedte 53 cm, eentraps­ systeem, zuigsysteem en elektrische starter.

SNEEUWBL A ZERS

169


PRODUCTGIDS – SNEEUWBLAZERS

ST 276EPT

ST 268EPT

ST 276EP

AANBEVELINGEN Frequent gebruik – moeilijke ondergrond

●●●

●●●

●●

Frequent gebruik – normale ondergrond

●●

●●

●●●

Zelden gebruik – grote hoeveelheden sneeuw

●●

Zelden gebruik – kleine hoeveelheden sneeuw TECHNISCHE SPECIFICATIES Motorfabrikant

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Motortype

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Motornaam

1650 Series

1450 Series

1650 Series

342

305

342

7,3 @ 3600

7,1 @ 3600

7,3 @ 3600

Brandstofcapaciteit, liter

3,0

3,0

3,0

Werkbreedte, cm

76

68

76

Inlaathoogte, cm

58,5

58,5

58,5

Cilinderinhoud, cc Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW

Zuigerdiameter, cm Bandenafmeting, enkele as, inch Gewicht, kg

30,5

30,5

30,5

Rupsbanden

Rupsbanden

16 x 6,5

155

148

108

FUNCTIES ―

Twee-traps systeem

Een-traps systeem

Hydrostatische transmissie

Elektrische starter

Stuurbekrachtiging

Differentieelvergrendeling

Variabele rijsnelheid

Handgreepverwarming

Heavy duty zuiger

Heavy duty zuigerhuis

Voetbediende zuigerinstelling Premium stuurkabels

• •

• •

― •

Hendelbediende uitworp

Hendelbediende deflector

Deflectorverlenging

Hogesnelheids rotor

Invoerschroef met kogellagers

Led koplampen

Schoonmaakstok

Snijder voor sneeuwbanken

Rupsbanden

Snelsluiting opklapbaar stuur

Halogeen koplamp

Heavy duty schoenen

Instelbare schoenen

( • )

€ 3.299,–

€ 2.999,–

€ 2.699,–

X-trac, banden met zwaar profiel

Sneeuwkettingen

PRIJS

= Standaard  ( ) = Accessoire  ― = Niet standaard  VERMOGEN  Met ingang van 1 januari 2010 is een nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EC) van kracht geworden, waarin wordt gesteld dat fabrikanten het nominale vermogen van motoren moeten weergeven in kilowatt (kW). Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij de gespecificeerde tpm) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349/ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.  Lijst met eigenschappen op bladzijde 226.

170

SNEEUWBL A ZERS


ST 268EP

ST 261E

5524ST

ST 121E

●● ●●●

●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

LCT

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

OHV

1450 Series

1150 Series

800 Series

LCT 208

305

250

205

208

7,1 @ 3600

4,9 @ 3600

3,5 @ 3600

4,0 @ 3450

3,0

3,0

3,0

1,4

68

61

61

53

58,5

58,5

58,5

33

30,5

30,5

30,5

21

16 x 6,5

16 x 4,8

16 x 4,8

8 x 1,75

107

103

103

42

― •

― •

― ―

― •

( • )

( • )

( • )

€ 2.399,–

€ 2.099,–

€ 1.549,–

€ 859,–

SNEEUWBL A ZERS

171


Beschermende kleding en werkkleding die bij de klus passen. Wat u op het werk draagt, zou moeten afhangen van de eisen van de werksituatie. We hebben verschillende reeksen beschermende kleding ontworpen, waarbij iedere reeks rekening houdt met de vereisten, die horen bij het desbetreffende soort werk. Onze kleding dekt alles, van de allernieuwste innovaties op het gebied van design en materialen van Technical Extreme-reeks tot de betaalbare veiligheid van de Classic kleding.

GELAAGDE BESCHERMING Met geavanceerde technologie hebben we zaagbeschermingsmateriaal ontwikkeld dat bestaat uit minder lagen. Het is daardoor lichter, maar biedt nog wel dezelfde bescherming. Het materiaal en het laagjesontwerp bestaat uit lange vezels, die in de ketting verstrikt kunnen raken.

172

BESCHERMENDE KLEDING

BETROUWBARE VEILIGHEID DOOR REGELMATIG TESTEN

HOUD UW SPULLEN IN GOEDE STAAT

Beschermende kleding voor bosbouwwerk moet een CE-keurmerk hebben. Als het dan ook nog eens het EuroTest-keurmerk heeft, weet u dat willekeurig gekozen exemplaren regelmatig opnieuw worden geïnspecteerd door een geaccrediteerd instituut.

Het is belangrijk dat u uw kleding regelmatig wast om de beschermende kwaliteiten te helpen behouden en dat u regelmatig con­t roleert op beschadiging. Dit geldt voor alle kleding inclusief handschoenen. Vervang mogelijk beschadigde delen. Lees altijd de labels / het gebruikshand­boek voor advies.


COMFORTABELE EN ­B ESCHERMENDE KLEDING We maken onze beschermingsmiddelen en ­kleding zo comfortabel en ergonomisch, dat u ze tijdens het werk kunt gebruiken zonder dat ze u beperken of storen.

CORDURA® EN ARAMIDE Cordura® is een duurzaam synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in kleding voor zwaar werk in moeilijke omstandigheden. Aramide wordt gebruikt vanwege zijn hoge slijtweerstand, gecombineerd met een uitstekende sterkte bij een laag gewicht. Het materiaal wordt veel gebruikt in de ruimtevaart en voor militaire toepassingen. De polyamidevezels hebben ­uitstekende slijteigenschappen.

LABELS GEVEN DE BESCHERMINGSKLASSE WEER U vindt deze labels op al onze kleding met zaagbescherming. De indeling is gebaseerd op het vermogen om de ketting te stoppen bij verschillende snelheden. Klasse 0 (16 m /s), Klasse 1 (20 m /s), Klasse 2 (24 m /s) en Klasse 3 (28 m /s). Alle producten zijn, waar nodig, getest en goedgekeurd conform relevante Europese (CE) en Internationale (ISO) normen.

BESCHERMENDE KLEDING

173


Veiligheidskleding van de hoogste kwaliteit.

VERSTEVIGINGEN Verstevigingen op jack en broek voor een grote duurzaamheid en een lange levensduur.

PRAKTISCH De broek heeft bijvoorbeeld een haakje aan de binnenkant om de pijpen aan uw laarzen te bevestigen en een sneeuwslot om te voorkomen dat er vuil en sneeuw in de broek komt.

174

BESCHERMENDE KLEDING

Een reeks beschermede kleding ontworpen voor onze meest veeleisende gebruikers. De Technical extreme reeks bestaat uit werkkleding, die is ontworpen voor professioneel gebruik. Een reeks moderne kleding in het bovenste segment, gemaakt van een nieuw sterk materiaal met een aansluitende, maar zeer comfortabele pasvorm. Dit hoogkwalitatief materiaal en waterafstotende ritsen maken deze reeks geschikt voor het harde werk, wanneer zowel veiligheid als comfort van wezenlijk belang zijn. Verstevigingen op kritieke plaatsen, ventilatieritsen en voorgebogen knieÍn en mouwen zorgen voor een hoge duurzaamheid en comfort op lange werkdagen.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 198.


De Husqvarna kroon op de rug, een reflecterend en zichtbaar logo.

WERKJACK, TECHNICAL EXTREME Dit jack heeft een modern design met een slanke pasvorm en geavanceerd stretchmateriaal voor veel comfort en ergonomie. Het nieuwe versterkingsmateriaal wordt gebruikt op kritieke plaatsen, ventilatieritsen en voorgebogen mouwen ­zorgen voor een hoge duurzaamheid en comfort tijdens lange werkdagen. Heeft reflecterende stof op de schouders en mouwen, reflecterende randen en een bovendeel van high visibility oranje om ook in donkere omstandigheden zichtbaar te zijn. Voorzien van twee borstzakken. PRIJS: € 295,–

Verstevigingen met reflecterend materiaal op mouwen en schouders.

Instelbare taille voor beter comfort.

VEILIGHEIDSHEUPBROEK, TECHNICAL EXTREME Deze broek met zaagbescherming is ontworpen met een moderne slanke pasvorm en geavanceerd stretchmateriaal voor veel comfort en ergonomie. Het nieuwe versterkingsmateriaal wordt gebruikt op kritieke plaatsen, de ventilatieritsen en de voorgebogen knieën zorgen voor een hoge duurzaamheid en zijn geoptimaliseerd om met laarzen te dragen. Met twee voorzakken, twee achterzakken, één op de linker broekspijp en een duimstokzak. Inclusief afneembare bretels en de taille kan worden aangepast voor een perfecte pasvorm. De broek heeft ook reflecterende stof op de knieën.

Versteviging op de knieën van reflecterende stof.

Ventilatieritsen onder de armen.

PRIJS: € 330,–

BESCHERMENDE KLEDING

175


Comfort en veiligheid in balans op een professioneel gebruikersniveau.

BETER ZICHTBAAR Tevens met een

reflecterend logo op de borst.

Geavanceerde bescherming voor harde omgevingen. De Technical Series bestaat uit een assortiment kleding die een goede zaagbescherming biedt en de drager toch in staat stelt het dagelijkse werk comfortabel uit te voeren. Het Technical assortiment, dat geavanceerd zaagbeschermingsmateriaal gebruikt, is ontworpen om lichter, sterker en, vooral, meer flexibel te zijn. Aanvullende eigen­ schappen maken het verschil als u de broek tijdens lange werkdagen draagt.

ONTWORPEN VOOR HET WERK

Ventilatieritsen aan de achterkant van de pijpen voor comfort. Duimstokzak die voor gebruik open moet worden getornd.

176

BESCHERMENDE KLEDING

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 198 – 199.


WERKJACK TECHNICAL Een modern ontwerp met nauwe pasvorm en 4-wegs stretchmateriaal voor een hoog comfort en ergonomie. Aramide en Cordura® versteviging op kritieke punten en ventilatieritsen onder de mouwen voor een hoge duurzaamheid en comfort. Met een groot reflecterend logo op de borst en reflecterend tape op de mouwen is de zichtbaarheid in donkere en mistige omstandigheden goed. Twee borstzakken met rits. Klittenband aan het uiteinde van de mouwen en een verstelbaar koord in de taille en bovenaan het jack zorgen voor een perfecte pasvorm. WERKJACK ARBOR 20 Dit nieuwe jack met zaagbescherming is speciaal ontwikkeld voor boomverzorgers en heeft een modern ontwerp. Gebaseerd op het materiaal van het Technical werkjack.

PRIJS: € 205,–

PRIJS: € 199,–

VEILIGHEIDSBROEK: TUIN- OF HEUPBROEK, TECHNICAL 20 A Een modern ontwerp met nauwe pasvorm en 4-wegs stretchmateriaal voor een hoog comfort en ergonomie. Aramide en Cordura ® versterking op kritieke stukken en ventilatieritsen aan de achterkant van de pijpen. High visibility oranje kleur met groot ref­lec­ terend logo en reflecterende band op het rugpand. Twee voorzakken en twee achterzakken, één op de linker broekspijp en een duimstokzak. Voorgevormde knieën voor meer comfort en betere beweging. Ook verkrijgbaar als timmermansbroek. PRIJS vanaf: € 235,– GETAILLEERDE VEILIGHEIDSBROEK TECHNICAL 20 C Voorzien van zaagbescherming rond de hele pijp. Brede elastische taille en een verlengd achterdeel. PRIJS: € 295,–

N ieuw!

Ritsventilatie voor comfortabele werkomstandig­ heden gedurende de hele dag.

JACK, TECHNICAL HIGH VIZ Een jack in signaal kleur met aansluitende pasvorm en tweewegs stretchmateriaal waardoor u altijd comfortabel kunt werken. Ventilatieritsen onder de armen en een open pas op het rugpand houden u koel, ook tijdens veeleisend werk en warme dagen. Het jack heeft twee borstzakken. Met elastisch koord waarmee u zowel de taille als de onderkant van het jack makkelijk instelt. PRIJS vanaf: € 259,–

BESCHERMENDE KLEDING

177


Praktische bescherming, ontworpen voor dagelijks gebruik.

EXTRA BESCHERMING WAAR DAT NODIG IS Extra versteviging

aan de onderkant van de pijpen voor hoge duurzaamheid.

Werkkleding voor een hoog niveau veiligheid en uitstekende duurzaamheid. Functionele, beschermende kleding met goedgekeurde zaagbescherming om het hele jaar door te gebruiken. Gemaakt van duurzame materialen die voldoen aan de eisen voor zware werkdagen waar kettingzaagbescherming essentieel is, maar met de pasvorm en het comfort die lange werkdagen makkelijker maken.

DUURZAAM VIERWEGS STRETCH MATERIAAL Een ken-

merk voor de Functional 24 voor nog meer comfort.

178

BESCHERMENDE KLEDING

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 198 – 199.


WERKJACK FUNCTIONAL Functionele, beschermende kleding van stevig en duurzaam materiaal, die goed past en is ontworpen om het hele jaar door gedragen te worden. Inclusief versteviging op ellebogen, tweewegs ventilatierits onder de mouwen voor ventilatie, reflecterende logo's en tape van high visibility materiaal op mouwen voor betere zichtbaarheid. De taille, het onderdeel van het jack en de knopen aan de mouwuiteinden zijn verstelbaar voor een perfecte pasvorm. Het jack heeft ook twee borstzakken en een comfortabele kraag met zachte voering. PRIJS: € 125,–

VEILIGHEIDSHEUPBROEK, FUNCTIONAL 20 A Voor wie functionele, beschermingskleding wenst van robuuste en duurzame materialen, die goed passen en ontworpen zijn voor alle seizoenen. Met extra versteviging op knieën en onderkant van de pijp, groot reflecterend logo, ventilatieritsen en ref­ lecterend tape aan de achterkant van de pijpen. Drie zakken met rits, twee voor en één aan de achterkant en een verhoogde achterkant voor comfort. PRIJS: € 165,–

Twee zakken met ritsen makkelijk bereikbaar aan voorkant.

VEILIGHEIDSTUINBROEK, FUNCTIONAL 20 A Nette en modern ontworpen tuinbroek met kwaliteit in de details; extra versteviging op knieën en onderkant van de pijp, groot reflecterend logo, ventilatieritsen en reflecterend tape aan de achterkant van de pijpen. Vijf zakken met rits, twee aan de voorkant, één aan de achterkant en twee op het borstdeel.

PRIJS: € 179,–

Versteviging aan het uiteinde van de mouwen voor hoge duurzaamheid en drukknopen voor een comfortabele pasvorm.

VEILIGHEIDSHEUPBROEK, FUNCTIONAL 24 A Heupbroek met zaagbescherming. De voorkant is gemaakt van 4-wegs stretch, het onder­ste deel van de broekspijp voor en achter is gemaakt van Cordura® nylon. Drie zakken met ritssluiting. Knopen voor bretels en duimstokzak op de rechterpijp. Hoge oranje achterkant voor betere zichtbaarheid.

PRIJS: € 205,–

Ventilatieritsen aan de pijpen, die open kunnen voor meer comfort.

BESCHERMENDE KLEDING

179


Kleding die uw basisbehoeften dekt in zware outdoor omstandigheden.

ZAKKEN Twee zijzakken en één borst-

zak, gemakkelijk te bereiken.

VENTILATIERITSEN Ventilatieritsen aan de achterkant van de pijpen voor een hele dag comfort.

180

BESCHERMENDE KLEDING

Beschermende kleding die beantwoordt aan de vereiste veiligheid. Een betaalbare reeks duurzame beschermende kleding die ademt. Alle kledingstukken zijn ontworpen om te voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en hebben extra eigenschappen waardoor ze de ideale keuze zijn voor wie af en toe met een kettingzaag werkt, maar wel hoge eisen heeft.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 199.


VEILIGHEIDSHEUPBROEK, CLASSIC Broek met zaagbescherming. Elastische taille, voorzakken met rits, een achterzak en ventilatie­ritsen aan achterkant broekspijpen. Duimstokzak op de pijp die voor gebruik open moet worden getornd. PRIJS: € 89,–

WERKJACK CLASSIC Heeft een sierlijk en modern design met kwaliteit in de details, zoals een groot reflecterend logo. Knopen aan de mouwuiteinden voor een aansluitende pasvorm en een bovendeel in high viz oranje voor de zichtbaarheid. Heeft een borstzak met rits en twee zakken aan de zijkant. PRIJS: € 55,–

VEILIGHEIDSBROEKSPIJPEN, CLASSIC Perfect voor wie zo nu en dan een kettingzaag gebruikt. Broekspijpen in een maat die over uw normale werkbroek heen kunnen worden gebruikt. Ideaal voor het werk in warme weersomstandigheden. Ritsen over de volle lengte aan de achterkant en een tailleriem met instelbare hoogte en taillewijdte. PRIJS: € 115,–

VEILIGHEIDSTUINBROEK, CLASSIC Tuinbroek met zaagbescherming. Heeft een zak met rits op het borstdeel en twee steekzakken. Een sierlijk en modern design met reflecterende logo's, zakken met rits voor ventilatie en een duimstokzak op de broekspijp. De bretels zijn van high visibility materiaal en kunnen eenvoudig worden vastgemaakt.

Zakken met rits aan de voorzijde.

PRIJS: € 99,–

BESCHERMENDE KLEDING

181


Professionele accessoires voor boomverzorgers ter beschermen.

BOOMVERZORGERSHELM Helm

met fantastische ventilatie en een instelsysteem met 2 draaiknoppen om de op uw hoofd te centreren en zo voor een perfecte pasvorm zorgt. Zeer laag gewicht.

OOG Uniek ontworpen oog, een veilige

manier om de kettingzaag aan de strop te bevestigen.

182

BESCHERMENDE KLEDING

Accessoires voor boom­ verzorgers van top tot teen. Een assortiment slimme en betrouwbare producten, die voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en die uw dagelijkse werk als boomverzorgers veiliger en productiever maken. Alle producten zijn van de hoogste kwaliteit en u vindt enkele unieke accessoires, die iedere boomverzorger nodig heeft.   Voor de volledige productgids, zie bladzijde 198 – 203 .


PRIJS: € 145,– BOOMVERZORGERSHELM, TECHNICAL Lichtgewicht en ademende helm voor professionele boomverzorgers. Goedgekeurd voor werk op hoogtes. Heeft een unieke afstelling met twee draaiknoppen, die het hoofd in de helm centreren voor de beste balans en stabiliteit. HANDSCHOENEN, TECHNICAL Korte en nauwe pasvorm voor betere bewegingsmogelijkheden. Met of zonder zaagbescherming. Geitenleren handpalm met interlock jersey en grijs schuim. ­Gelamineerde spandex stof aan bovenkant. Meer handschoenen op bladzijde 195 .

PRIJS: € 295,–

WERKJACK, TECHNICAL EXTREME Jack met een reflecterende rand en een bovendeel van high viz oranje voor zichtbaarheid bij werken in donkere omstandigheden. Zie ook op bladzijde 174  – 175.

PRIJS vanaf: € 25,– VEILIGHEIDSHEUPBROEK, TECHNICAL EXTREME Broek, inclusief bretels, en een taille die extra aangetrokken kan worden voor een perfecte pasvorm. Zie ook op bladzijde 174  – 175. PRIJS: € 330,–

HOGE LEREN SCHOENEN MET ZAAGBESCHERMING, TECHNICAL 24 Aangepast met een nieuwe hielconstructie, stabieler bovendeel met zachte binnenkant voor comfort en een nieuwe zool voor meer grip bij koude omstandigheden. Gemaakt van Sympatex, dat is een 100 % waterproof en ademend materiaal van hoge kwaliteit. Meer details op bladzijde 191. PRIJS: € 305,–

OOG Oog met een uniek ontwerp, gemaakt voor boomverzorgers die een standaard kettingzaag gebruiken. Biedt een veilige manier om de kettingzaag aan een strop te bevestigen. Met een overbelastings­ sluiting.

KETTINGZAAGSTROP Te gebruiken in combinatie met een kettingzaaghaak om de kettingzaag aan een riem vast te maken. Elastisch ontwerp. Meet 0,5 m in ontspannen staat en 1,25 m volledig uitgerekt.

PRIJS: € 20,–

TECHLITE™ ZAAGBLAD BOOMVERZORGER 20 % lichter dan een gewoon gelamineerd zaagblad en met 25 % betere stijfheid. Het is minder geneigd te buigen en heeft een laag gewicht, zodat de kettingzaag beter in balans is.

PRIJS: € 25,–

KETTINGZAAGHAKEN Om een kettingzaag eenvoudig aan een harnas te bevestigen. Stevige constructie. 577 43 79-01 (voor harnas met afneembare riem) Prijs: € 36,– 580 80 03-01 (speciaal voor de T540 XP ®). Prijs: € 15,–

H37 MINI KETTING Met een 15 % betere zaagprestatie en verbeterde beginsnede. Met een lage kick-back functie en een blue label keurmerk volgens ANSI B175.1. Goed gebalanceerde prestaties voor 35 tot 45 cc professionele kettingzagen.

BESCHERMENDE KLEDING

183


Kleed u veilig, werk comfortabel en wees productiever.

VENTILATIE Ventilatieritsen onder de mouwen voor een betere temperatuur.

WISSELVALLIG WEER

Waterafstotend materiaal aan de voorkant en aan de zijkanten van de pijpen met gepolsterde bescherming.

184

BESCHERMENDE KLEDING

Kleding van hoge kwaliteit, gemaakt voor comfortabele tuinwerkzaamheden met een motorzeis. Het dragen van een harnas tijdens lange werkuren met een motorzeis of trimmer stelt speciale eisen aan het comfort en de functionaliteit van de kleding. Op de juiste plaatsen vindt u praktische details, zoals polstering en zakken met rits zijn net zo belangrijk als comfortabele voering en naden, ventilatieritsen en duurzame bescherming tegen opspattend grind. Voor de volledige productgids, zie bladzijde 200.


N ieuw!

WERKJACK, TECHNICAL Een jack dat speciaal is ontworpen om lange uren met een harnas te werken. Plaats voor extra polstering om de schouders te ontlasten. Zakken zijn makkelijk te bereiken tijdens het dragen van een harnas. Versterkingen op kritieke punten vergroten de duurzaamheid en de levensduur. Ventilatieritsen onder de mouwen en een ventilatiepas op het rugpand leveren temperatuurcomfort op. Ergonomisch voorgebogen mouwen. PRIJS vanaf: € 85,–

N ieuw!

N ieuw!

WERKBROEK, TECHNICAL Een broek die speciaal is ontworpen om lange uren te werken met een motorzeis of trimmer. Plaats voor extra polstering om de heupen te ontlasten. Waterafstotend materiaal aan de voorkant en zijkant van de pijpen met extra polstering tegen grind. De oppervlaktebehandelde stof vereenvoudigt het wegvegen van nat gras. Versterkingen op kritieke punten vergroten de duurzaamheid en de levensduur. Ventilatieritsen aan de achterkant van de pijpen houden de temperatuur op een comfortabel niveau. Ergonomisch voorgebogen knieën. PRIJS vanaf: € 85,–

HUSQVARNA ACTIVE CLEANING Beschermende kleding moet regelmatig worden gewassen om de beschermende kwaliteiten te behouden. Ons speciale wasmiddel is fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar en is geclassificeerd als milieuvriendelijk. Ook doeltreffend om kettingzagen, tuinmachines, luchtfilters enz. schoon te maken. 505 69 85-70

JACK, TECHNICAL HIGH VIZ Een jack in signaal kleur met aansluitende pasvorm en tweewegs stretchmateriaal waardoor u altijd comfortabel kunt werken. Ventilatieritsen onder de armen en een open pas op het rugpand houden u koel, ook tijdens veeleisend werk en warme dagen. Het jack heeft twee borstzakken. Met elastisch koord waarmee u zowel de taille als de onderkant van het jack makkelijk instelt.

PRIJS vanaf: € 259,–

HUSQVARNA BRETELS Extra brede bretels met instelbare lengte. Verkrijgbaar in twee modellen, met leren banden (505 61 85-10) of sterke metalen clips (505 61 85-00).

BESCHERMENDE KLEDING

185


Er bestaat geen slecht weer als je de juiste kleding hebt.

KWALITEITS WERKKLEDING

Ademende stof met een GORE-TEX速 laag houdt u altijd en overal comfortabel.

Er gaat niets boven een GORE-TEX速 laag in nat en winderig weer. Droog een comfortabel warm blijven ongeacht het weer is een basisrecht bij outdoor werkzaamheden. Ons assortiment werkkleding van hoge kwaliteit dekt diverse aspecten van het probleem en biedt een breed assortiment designs en materialen, inclusief een laag GORE-TEX速 om te passen bij verschillende werksituaties.

FUNCTIONEEL ONTWERP

Kenmerken zoals voorgebogen armen en knie谷n zorgen voor uitstekende ergonomie en versterkingen stellen u in staat om in veeleisende omgevingen te werken.

186

BESCHERMENDE KLEDING

Voor de volledige productgids, zie bladzijde 200.


ALLWEATHER JACK, TECHNICAL, MET GORE-TEX® LAAG Jack gemaakt van een stof van hoge kwaliteit met versteviging op extra kritieke punten. De GORE-TEX® laag zorgt voor een uitstekende bescherming tegen regen en wind. Ademende stof, ventilatieritsen onder de mouwen en een ventilatiepas op het rugpand houden u altijd comfortabel. Makkelijk bereikbare zakken met ritsen en een verlengde rugpand dat voorkomt dat het jack boven uw broek omhoog glijdt. Het jack heeft voorgebogen mouwen voor fantastische beweegbaarheid en reflecterende logo's voor goede zichtbaarheid.

N ieuw!

PRIJS vanaf: € 300,–

N ieuw!

ALLWEATHER BROEK, TECHNICAL, MET GORE-TEX® LAAG Een duurzame broek van hoge kwaliteit met GORE-TEX® laag voor een onovertroffen bescherming tegen regen en wind. De ademende stof houdt u comfortabel en door de versteviging op kritieke punten kunt u ook in veeleisende omgevingen werken. De voorgebogen knieën bieden een uitstekende ergonomie en de reflec­ terende band en logo's zorgen dat u goed zichtbaar bent. PRIJS vanaf: € 350,–