Page 1

nieuws productinfo trends ontwikkelingen projecten actueel

NAJAAR 2011 Jaargang 4


Uitgave: Wolfs Groep Euregiopark 8 6467 JE Kerkrade Tel (045) 5410900 Fax (045) 5410906 Mail info@wolfs.nl Web www.wolfs.nl Realisatie: JWINDESIGN Landgraaf Fotografie: Archief Klanten JoWolfs Projecten Leveranciers Wolfs Groep: Wolfs Beheer Wolfs Verlichting Creatinglight Wolfs Outlet JWINDESIGN

2


INHOUD/VOORWOORD Geachte relatie, Na de crisisjaren lijkt het er op dat wij de zwaarste tijden achter de rug hebben. Zoals al eerder in ons magazine aangegeven hebben wij nooit meegedaan aan het negativisme en doemdenken en zijn op zoek gegaan naar zaken, die voor ons van belang waren om de algehele crisis te bedwingen en dat is ons zeer goed gelukt. Het jaar 2011 is inmiddels al ver over de helft als u dit leest en het blijkt ook voor ons een zeer goed jaar te worden. De achtergebleven projecten zijn er weer, de retailmarkt trekt aan en er wordt weer geinvesteerd. De deskundigheid van onze adviseurs, onze nieuwe dikke catalogus en het aantrekken van meerdere nieuwe exclusieve fabrikanten hebben ons de afgelopen tijd geen windeieren gelegd. Ook is onze prachtige showroom weer vernieuwd.

Hier worden de allerlaatste nieuwe technieken op het gebied van licht en led toegepast. Ook is de collectie uitgebreid met een aantal designmodellen. Onze speciaal opgeleide showroom-medewerkers kunnen u alles tonen en een goede uitleg geven.

Kortom, Wolfs Verlichting is weer helemaal klaar voor de komende jaren om u als relatie alles te bieden, waar u als klant recht op heeft. Hopelijk vindt u in dit magazine weer enkele zaken die uw interesse in Wolfs Verlichting weer doen toenemen.

Door de toenemende vraag naar onze producten en diensten hebben wij zelfs ook het personeelsbestand weer met meerdere mensen uit moeten breiden. Zo hebben wij de binnendienst versterkt, een nieuwe buitendienst medewerker en een nieuwe man in het magazijn (Meer hierover kunt u lezen verderop in dit blad ).

Ik wens u veel leesplezier met ons nieuwe Wolfs Magazine najaar 2011 Jo Wolfs

Ondanks de kritische geluiden vanuit de markt in de afgelopen tijd zijn wij steeds in onze eigen kwaliteit blijven geloven en zien nu het resultaat. Reden te over om met nog meer vertrouwen de toekomst tegemoet te zien.

www.osram-benelux.com

LEDVANCE® Downlights: duurzaam, efficiënt en compact

MOLTOLUCE nieuws

INNOVATIE diwotronic OSRAM Benelux B.V.

pagina 4-5

DeLaMar theater

LEDVANCE ® Downlights – van S tot XL. Met de nieuwste LED-technologie transformeren deze downlights tot absolute highlights. Compact, gemakkelijk te installeren en met een levensduur tot 50.000 uur. Met een efficiëntie van meer dan 50 lm/W zijn ze ideaal voor in meubels en plafonds. Uitermate geschikt als vervanger in halogeen- en compact fluorescentietoepassingen. Laat u inspireren: www.osram-benelux.com

Osram Ledvance 210x297mm.indd

Link staat synoniem voor een uitzonderlijke flexibiliteit in architecturale verlichting. Link begint bij één verbindingspunt en ontvouwt een waaier van creatieve lichtoplossingen. De nieuwste REO LED versie maakt gebruik van dimbare en uiterst krachtige leds, die garant staan voor een intens warm licht. Een combinatie van duurzame technologie en uitstekende lichtkwaliteit.

2

Wist U dat ? nieuws

13-12-10

16:51

AZM Maastricht

skeff

bianco

nestor

Nieuwe ogusr! catalchik baa nu bes

bestel uw gratis

exemplaar via

tubbels

deltalight.com

be creative be fashionable be multiline MULTILINE Nederland bv Planning • Showroom • Studiedienst Gildenstraat 26 • 4143 HS Leerdam Tel +31 (0)345-622001 • Fax +31 (0)345-633688 sales@multiline-licht.nl

Advertentie MUL-NED.indd 1

Wolfs 07-2011.indd 1

impuls-track

www.multiline-licht.nl

1 2/08/11 07:53

20/07/11 14:34

Showroom nieuws

ARRESTHUIS Roermond

Product nieuws

Projecten diversen

3


LICHT IS PASSIE Molto Luce - een onderneming die sinds de oprichting in 1981 helemaal in het teken staat van licht, waar de uitdaging een harmonisch geheel vormt tussen licht en donker en de functionaliteit gekoppeld is aan design. Een onderneming die met zijn concepten, producten en dienstverlening een nieuwe trend zet op het gebied van verlichting. Fritz Eiber, de oprichter – ook vandaag nog aan het hoofd van de onderneming – heeft bijna 30 jaar geleden de fundamenten gelegd voor een onderneming die inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de internationale verlichtingsmarkt. Met Moltoluce heeft hij zijn interesse in licht en architectuur, even als zijn “ fingerspitzengefühl” voor design en zijn liefde voor Italië omgezet in een succesvolle onderneming. Bepalend voor het succes van de onderneming was en is nog steeds de hoge kwaliteitsnorm en het design, de sterke binding met klanten, maar ook de bereidwilligheid om veranderingen door te voeren.

Een van die belangrijke veranderingen was de beslissing om in 2002 met de eigen ontwikkeling en productie van eigen verlichting te starten, een belangrijke stap en bepalend voor de toekomst. Inmiddels heeft Moltoluce 220 medewerkers en is als gerenommeerde “ lichtprofie” een prima partner voor projecten en de retailmarkt. Talrijke referenties nationaal en internationaal bewijzen de indrukwekkende mogelijkheden van deze fabrikant. Wolfs Verlichting BV heeft een exclusief contract voor de verdeling in Nederland van het merk Moltoluce. Vraag hier documentatie en blijf op de hoogte van de innovatieve en designproducten van Moltoluce. Zie hier en op de volgende pagina weer enkele nieuwe artikelen van deze fabrikant. Kijk ook op www.moltoluce.com

Born to B Led Serie in- en opbouwarmaturen voorzien van een mat glazen huis met LED tot 27W en leverbaar in diverse afmetingen van 120x120 tot 300x300mm. Balance Een nieuwe serie hang- en railarmaturen, vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, voorzien van poedercoating in zwart of wit. Armatuur is voorzien van 4 x LED 4W en is ook leverbaar in een dimbare versie.

4


Gustav Een schitterende wandverlichting van gepoederd aluminium, voorzien van 1 x LED 3.5W 350mA in 3000K of 4000K. Incl. convertor Jeans Een prachtige serie verlichting, zowel staand als hangend, van metaal met poedercoating in zwart of wit, gecombineerd met kappen voorzien van een jeans opdruk.

Lion Lion is een zeer krachtige serie LED Multichip-Array rail stralers, die door het gebruik van de modernste „State of the Art“ LED-Technologie opvalt. Bijzondere eigenschappen van de 22 Watt-LED stralers zijn het tijdloze design,het koelen van de LED, het zeer laag energieverbruik en het UV en IR vrije licht. Ook aan de opgedampte aluminium reflector is zeer veel aandacht besteed, waardoor een homogeen lichtrendement verwezenlijkt wordt. De LION is leverbaar in de combinaties aluminium gëeloxeerd / zwart of wit met LED-Multichip in de lichtkleuren 4200K of 3200K. Door de lange levensduur van ~ 50.000 uur zijn de zeer lage onderhoudsen energiekosten te verwaarlozen.

Soho M LED Een krachtige LED straler 19.2W draai/ kantelbaar en leverbaar in wit, zwart of tweekleurig. Voorzien van convertor en euroadapter.

5


www.osram-benelux.com

OSRAM Benelux B.V.

LEDVANCE® Downlights: duurzaam, efficiënt en compact

LEDVANCE® Downlights – van S tot XL. Met de nieuwste LED-technologie transformeren deze downlights tot absolute highlights. Compact, gemakkelijk te installeren en met een levensduur tot 50.000 uur. Met een efficiëntie van meer dan 50 lm/W zijn ze ideaal voor in meubels en plafonds. Uitermate geschikt als vervanger in halogeen- en compact fluorescentietoepassingen. Laat u inspireren: www.osram-benelux.com


EEN ECHTE INNOVATIE

Wolfs Verlichting BV breidt het programma LED Retrofit verlichting uit. In de bestaande, vertrouwde inbouwspots kunnen naast de halogeenlichtbronnen ook de laatste nieuwe LED lichtbronnen van Osram: de PARATHOM PRO MR16, verkrijgbaar in 5,5W en in 10W. Om de lichtbronnen te voeden is er een gloednieuwe trafo ontwikkeld, die geschikt is voor èn de halogeenlichtbronnen èn de LED lichtbronnen, zonder de beperkingen die andere trafo’s wel hebben. Dit betekent dat voor zowel halogeen- en LED lampen vanaf nu nog maar één type trafo nodig is. Deze nieuwe DIWOTRONIC® universele trafo heeft geen minimum vermogen en werkt dus al met slechts één lichtbron. Wanneer in eerste instantie gekozen wordt voor een halogeenlichtbron, kan die altijd en zonder problemen later vervangen worden door de nieuwe LED lichtbron, zonder ook een nieuwe trafo te hoeven aanschaffen. Daarnaast is de trafo tot 150VA belastbaar en voorzien van een reeds gemonteerde 6-voudige AMP verdeler en een eurosnoer. Er is dus voor montage niet eens een schroevendraaier nodig. Deze exclusieve trafo is universeel dimbaar (zelfs met KNX) bij gebruik van halogeenlichtbronnen en/of de Osram PARATHOM PRO lichtbron. Uiteraard voldoet deze trafo aan hoge kwaliteitseisen en keurmerken en bedraagt de garantieperiode maar liefst 5 jaar.

®

De LED lampen van Osram zijn niet alleen modern en stijlvol, maar bieden met hun uitzonderlijke eigenschappen op het gebied van zuinigheid, (licht)kwaliteit en duurzaamheid een scala aan voordelen, zoals o.a.: * geen UV straling * lage warmteontwikkeling * bij inschakelen direct 100% licht * warmwitte lichtkleur, vergelijkbaar met gloeilamp * energiebesparing tot 80% t.o.v. gloeilampen * levensduur tot 25 jaar en langer * schok- en trillingsbestendig * 5,5 W vergelijkbaar met 20W halogeen * 10W vergelijkbaar met 35W halogeen De LED lichtbronnen en de trafo zijn uiteraard ook geschikt om toe te passen in bestaande inbouwspots. De halogeenlichtbronnen kunnen één op één vervangen worden door de LED lichtbronnen, wat inhoudt dat de bestaande inbouwspots niet vervangen hoeven te worden. De trafo dient uiteraard wel geschikt te zijn, zoals de nieuwe DIWOTRONIC ®150VA universele trafo.

Diwotronic is een geregistreerde merknaam van Wolfs Verlichting BV

7


DeLaMar Theater Amsterdam Afgelopen jaar werd in hartje Amsterdam de bouw van één van de meest prestigieuze theaters afgerond, namelijk de nieuwbouw van het DeLaMar Theater aan de Marnixstraat, nabij het Leidsche Plein. Na een periode van 6 jaar voorbereiding werd in september 2008 de eerste paal de grond in gedraaid en startte de krappe bouwtijd, die eind november 2010 werd bekroond met de grote opening door Koningin Beatrix. Het Theater is eigendom van de Van den Ende Foundation, waamee Joop en Janine van den Ende de doelstelling hebben om een aanbod van hoogwaardig en aantrekkelijk theater samen te laten vallen met het stimuleren van (jong) talent, cultuur-educatie en cultureel ondernemerschap. Het gebouw kent een rijke historie en fungeert al sinds 1947 als theater. Zie ook www.delamar.nl Als het DeLaMar Theater op 28 november 2011 zijn deuren opent, telt het theater twee zalen. Een zaal met 600 stoelen, gebouwd in de stijl van het vroegere nieuwe DeLaMar Theater en een grote zaal met 950 stoelen. Beide zalen zijn voorzien van een orkestbak.

8

Er zijn acht ruime foyers, een grand café, een repetitielokaal, kleedkamers, een artiestenfoyer, kantoren en een inpandige laad- en losruimte. Volgens eigen zeggen van Joop van den Ende zitten er in dit theater meer computers dan in een ziekenhuis. Architect Arno Meijs van AMA Group Architecten uit Maastricht ontwierp dit bouwkundig en technisch hoogwaardig project. Arno Meijs is al jaren de vaste architect van Joop van den Ende en ontwierp al vele theaters in binnen- en buitenland, zoals ook het Beatrixtheater en het Circustheater in Scheveningen, zie ook www.amagroup.info. Net zoals in andere theaters had Wolfs Verlichting de eer ook hier de verlichting te mogen leveren. Architect Arno Meijs ontwierp een verlichtingsplan waarbij de gewenste sfeer werd benadrukt door de toepassing van hoogwaardige verlichtingsarmaturen, variërend van sfeervolle inbouwspots, accentuerende LED koofverlichting, High Quality LED armaturen, decoratieve armaturen en functionele armaturen.

Als niet te missen blikvanger hangen in een foyer op de begane grond 3 gigantische kroonluchters, speciaal ontworpen volgens de wensen en de eisen van de architect. Deze kroonluchters werden ter plekke gemonteerd door medewerkers van de fabrikant De verlichting werd geplaatst door Mega Elektra Projecten BV uit Amsterdam, die tevens zorg droeg voor de totale elektrotechnische installatie. Door langdurige en nauwe communicatie tussen Wolfs Verlichting, de installateur en de architect gedurende het hele ontwerp- en bouwproces werd het beoogde resultaat bereikt. Van den Ende vindt dat wie de hoofdprijs betaalt voor een theaterkaartje, moet worden omringd door weelde en 100% moet kunnen genieten. Het interieur van het DeLaMar theater legt de bezoeker in de watten vanaf het moment dat hij binnenkomt tot na het voldane vertrek. De verlichting levert daartoe een belangrijk bijdrage en Wolfs Verlichting is er trots op om wederom bij zo’n prestigieus project betrokken te mogen zijn.


9


Link staat synoniem voor een uitzonderlijke flexibiliteit in architecturale verlichting. Link begint bij ĂŠĂŠn verbindingspunt en ontvouwt een waaier van creatieve lichtoplossingen. De nieuwste REO LED versie maakt gebruik van dimbare en uiterst krachtige leds, die garant staan voor een intens warm licht. Een combinatie van duurzame technologie en uitstekende lichtkwaliteit.

e Nieuw gus catalo hikbaar! nu besc

r via tis exemplaa ra g w u l e st e b

m deltalight.co


In Memoriam

Wist u dat.....?

Wist u dat onze chauffeur Frans is overleden? Niet geheel onverwacht, maar voor ons allemaal veel te vroeg is op 59 jarige leeftijd Frans Habets in zijn vertrouwde omgeving overleden. Frans was bij Wolfs Verlichting al meer dan 14 jaar in dienst als chauffeur en als zodanig bekend bij het merendeel van onze klanten. Frans was niet alleen een zeer gewaardeerde collega, maar ook als mens en verenigingsman een bekend figuur in de regio. Frans werd ziek de dag voor koniginnendag in het jaar 2009, maar er bleef hoop en na een jaar werd hij zo goed als genezen verklaard. Helaas bij de volgende controle bleek de ziekte weer in alle hevigheid toegeslagen te hebben en ging het snel bergafwaarts met Frans. Jo Wolfs heeft niet alleen een werknemer, maar ook een goede vriend verloren.

Binnendienst Wist u, dat Marcel Mahr niet alleen zijn mannetje staat als prins carnaval van Kerkrade? Na meer dan 5 jaar werkzaam te zijn geweest als magazijnmedewerker heeft Marcel de stap gemaakt als commerciÍle binnendienst-medewerker. Marcel, inmiddels ook in het huwelijksbootje gestapt met zijn Kim, staat bij zijn collega’s en veel balie klanten bekend als de man van de lol en de grappen. Ook beweegt hij zich van en naar zijn werk met een electrische fiets, zodat hij alle energie in zijn werk op de binnendienst kan stoppen. Marcel heeft inmiddels een gedegen vakkennis opgedaan en is zeer begaan met licht. Dus ook voor technische en overige vragen kunt u vanaf nu terecht bij Marcel. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Buitendienst Wist u dat wij vanaf 1 september een nieuwe buitendienstmedewerker er bij hebben Het was niet gemakkelijk om een keuze te maken uit de zeer vele reacties die wij mochten ontvangen op onze advertentie voor een nieuwe buitendienst medewerker. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de 28 jarige Yorick Slots, woonachtig in Herten. Yorick heeft als taak het bezoeken van installateurs en adviesbureaus door heel Nederland waarbij de nadruk ligt op het pakket van Moltoluce, Eyeleds en Insta. Uiteraard kunt u ook bij Yorick terecht met vragen over het totale leveringspakket van Wolfs Verlichting. Wij weten zeker dat Yorick zal slagen binnen ons team.

11


Wist u dat.....? Nieuwe flitser Wist u dat er bij Wolfs Verlichting een nieuwe flitser rondrijdt? Het komt regelmatig voor dat er snel iets ergens in het land op een project aanwezig moet zijn. Daarom heeft Wolfs Verlichting deze snelle ‘ boodschapper” aangeschaft om zodoende een nog betere service naar onze klanten te kunnen bieden. Mocht u deze auto ergens in het land in uw achteruit kijkspiegel op de Nederlandse wegen zien, maak dan even wat ruimte want gegarandeerd dat de chauffeur veel haast heeft om iets met spoed af te leveren. Het is in de praktijk gebleken dat de klanten deze extra service zeer op prijs stellen. Overigens blijft onze eigen dienst gewoon de normale dagen rijden en hebben wij via GLS nog steeds onze 24 uur service voor de bestellingen.

Nieuwe magazijnmedewerker Wist u dat er bij Wolfs Verlichting een nieuwe magazijn medewerker bij is gekomen.? Door de toenemende drukte ook in het magazijn was het nodig om ook daar de boel te versterken. Dit is gebeurd in de persoon van Marco Lennertz. Marco is geboren en getogen in Kerkrade en is 28 jaar. Zijn hobby is boksen. Dat zou je zo gezien aan zijn postuur niet zeggen. Dit is wel de reden waarom Marco door zijn collega’s met een “ beetje” respect wordt behandeld, want wij weten nog hoe goed hij kan boksen. Marco heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een waardevolle kracht in het magazijn en het ziet er naar uit dat ook hij een blijvertje gaat worden. Hier en daar zal Marco nog bijgeschoold worden, en ook hij zal dan uitgroeien tot een vaste medewerker binnen het team.

Jubilaris Wist u dat wij bij Wolfs Verlichting alweer een jubilaris in ons midden hebben? Op 1 september is het 12.5 jaar geleden dat Kurt Meese in dienst kwam bij Wolfs Verlichting als accountmanager. Kurt heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot commercieël directeur en is daardoor verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Wolfs Verlichting. Ook stuurt Kurt de buitendienst aan en is betrokken bij grote projecten. Volgens zijn collega’s ontwikkelt hij de laatste tijd wel wat vreemde hobby’s. Zo wordt hij regelmatig gespot in een knalrose Fiat 500, waarin hij vol trots rond toert. Als hij dit doet in het kader van bezuinigingen is het prima, want deze overigens prachtige auto zal minder verbruiken dan zijn eigen “Meeserati”.

12


skeff

bianco

nestor

tubbels

be creative be fashionable be multiline MULTILINE Nederland bv Planning • Showroom • Studiedienst Gildenstraat 26 • 4143 HS Leerdam Tel +31 (0)345-622001 • Fax +31 (0)345-633688 sales@multiline-licht.nl

impuls-track

www.multiline-licht.nl


Deux Pièces

Professional adjustable power LED spotlight

14


SHOWROOM

Showroom

Onze showroom heeft inmiddels weer een grondige metamorfose ondergaan. Hier vindt men weer een aantal nieuwe artikelen, waarbij de nadruk iets meer ligt op de decoratieve projectverlichting. Ook is er meer ruimte ingeruimd voor het brede assortiment van Moltoluce, waarvoor Wolfs Verlichting de exclusieve verdeler is voor Nederland. Kom naar Kerkrade en verwonder u over het ruime aanbod in verlichting voor de professionele lichtmarkt.

15


Nieuwe Personeelrestaurant AZM te Maastricht Onlangs werd in het AZM te Maastricht een grote verbouwing afgerond met betrekking tot de keuken en het personeelsrestaurant. Beide ruimtes kregen een andere locatie en moesten dus volledig nieuw worden gerealiseerd. De oude faciliteiten voldeden na 20 jaar niet meer aan de huidige wensen en eisen. Om die reden melde Architect Luc Nooijen van Architecten aan de Maas uit Maastricht zich bij Wolfs Verlichting om samen met Kurt Meese een passend verlichtingsplan te bedenken. Het personeelsrestaurant moest ondanks zijn enorme omvang een knusse en huiselijke uitstraling krijgen, zodat de medewerkers van het Academisch Ziekenhuis Maastricht zichzelf een moment van rust kunnen gunnen in de juiste sfeer. De grote ruimte is om die reden in het ontwerp onderverdeeld in diverse kleinere zones. De restaurantbezoekers kunnen zelf bepalen in welke sfeer ze willen plaatsnemen, zoals in de knusse “diner” , de luxe “sigarenlounge” of op een open “terras”. Alle 5 de verschillende zitgebieden hebben een geheel eigen identiteit en uitstraling, die is terug te vinden in het interieur, de afwerking en natuurlijk in de verlichting.

16

De wensen en de eisen van de architecten werden meegenomen in de lichtberekeningen en de uitgekozen verlichtingsarmaturen zorgden voor een tevreden resultaat in het ontwerptraject. Zo is de ene zone voorzien van een egale basisverlichting, hier en daar onderbroken door grote decoratieve koepelvormige hanglampen. Deze hanglampen zijn uitgevoerd in een speciaal aangepaste kleur die terug te vinden is in andere delen van het interieur in die zone. Een andere terrasachtige zone wordt verlicht door een enorme hoeveelheid aan grote lichtobjecten in de vorm van ufo-vormige lampen met diameters van 80 en 115 cm. De eerder genoemde ‘diner’ is verlicht door decoratieve hanglampen boven de tafels, die worden ondersteund door de verlichting van een 10 meter lang lichtelement boven een hogere lees/ eettafel. Er zijn twee zones met een luxere uitstraling. In één luxere zone staan twee grote tafels, waaraan dus ook vergaderd kan worden en in een andere luxere zone staan knusse zitjes. In deze laatste zone is het mogelijk om de koofverlichting in het plafond van kleur te laten veranderen.

De bediening hiervoor is bewust in deze zone geplaatst, waardoor de bezoeker zelf kan ‘spelen’ met het licht. In alle andere zones is ook koofverlichting gerealiseerd, weliswaar in een warmwitte lichtkleur, allemaal uitgevoerd in hoogwaardige LED strips. In het centrale middengebied bevinden zich de uitgiftebuffetten en de high-tec afrekenapparatuur, waarbij de bezoeker zelf zijn eigen eten en drinken kan afrekenen. Sturing en alle spots zijn voorzien van LED modules. Door toepassing van onze nieuwe Diwotronic 1-150VA universeel dimbare trafo zijn deze LED modules probleemloos DALI-dimbaar. Het plaatsen van de verlichting werd uitgevoerd door een specialistisch team van installatiebedrijf COFELY, die tevens zorg hebben gedragen voor de totale E-installatie. Het resultaat mag er zijn en wederom zijn we er trots op om een project van deze omvang met dit kwaliteitsniveau te mogen toevoegen aan onze referentielijst.


17


PRODUCTNIEUWS

Nieuwe FSIGN(LED) serie

Basis van de nieuwe serie FSIGN(LED) technologie is een aluminium platine die enerzijds dient als statisch element en anderzijds de ontstane warmte van de LED’s afvoert naar het armatuur. Hierdoor worden door verschillende bouwelementen van de platine de temperaturen blijvend laag gehouden, wat de levensduur van de LED’s ten goede komt. Kernpunt van FSIGN(LED) is een multchip LED van 1.4W met een minimum aan warmteontwikkeling. Deze chip bestaat uit drie halfgeleiderchips, die het blauwe licht vrijwel elimineren en waarover heen een geel photoluminerende laag is aangebracht, Hierdoor ontstaat een warme kleurtemperatuur van 3000K en wordt een kleurweergave van CRI>80 gegarandeerd. De serie bestaat uit een compleet programma van tafel-, wand- en vloerlampen.

18


PRODUCTNIEUWS

SOLAR LAMPEN Solarlampen zijn optimale straat en plein verlichtings armaturen, waarvoor geen graafwerkzaamheden en leidingwerk verricht hoeven te worden. Hierdoor bieden deze Solarlampen ongekende mogelijkheden tot het verlichten van o.a. parkeerplaatsen, pleinen, parken en straten. Door het gebruik van hoogwaardige LED’s worden de onderhoudskosten tot een minimum beperkt, ook al omdat deze LED’s minimaal 50.000 branduren hebben. De gebruikte Solar modules zijn van zeer hoog kwaliteitsgehalte. Door de geringe UV straling worden ook geen insecten aangetrokken en verminderen daardoor de z.g. insecten vervuiling. Deze armaturen vindt u ook in onze showroom.

19


Eyeleds ® Floorleds is een gepatenteerde, innovatieve

serie “ walkover” LED verlichting, welke speciaal ontwikkeld is voor inbouw in vloeren. Floorleds is uniek in zijn soort: de ultravlak geconstrueerde LED lichtpunten met een inbouwdiepte van slechts 6.5mm, bieden een ongekend installatiegemak en blinken vervolgens uit in functionele esthetiek, zowel in professionele als in residentiële toepassingen. Floorleds biedt sfeer-, oriëntatie-, markeer- en veiligheidslicht in tapijt, parket, laminaat, natuursteen en quartzvloeren. Floorleds zijn leverbaar in ronde en vierkante uitvoering met LED lichtkleuren warm wit, koud wit en blauw.

Eyeleds ® Outdoor is een innovatieve serie buitenverlichting, gebaseerd op efficiënte en duurzame LED techniek. De stijlvolle inbouwverlichting is vervaardigd uit topkwaliteit geborsteld RVS316 en voorzien van een UV-bestendige, slagvaste polycarbonaat lens; materialen die garant staan voor langdurig en zorgeloos gebruiksplezier. Door haar compacte afmetingen laat Eyeleds® Outdoor zich eenvoudig installeren in bv. stenen, tegels, vlonders, terras- en steigerplanken. Het hoogwaardige en zeer gemakkelijke “ plug en play” ( Pro) aansluitsyeteem maakt een snelle en foutloze installatie mogelijk. Deze LED armatuurtjes zijn leverbaar in de LED lichtkleuren warm wit, koud wit, blauw en amber.

Eyeleds ® Powereye onderscheidt zich als een de-

coratieve en functionele lichtinnovatie. In de ultravlakke Eyeleds behuizing bevindt zich een Power-LED met grootse prestaties. Door de geringe inbouwdiepte van 6.5mm is de Power Eye perfect geschikt voor gebruik in plafonds, onder keukenkastjes, in vitrines en boekenkasten of als sfeervol accentlicht in nisjes. Het product is zeer eenvoudig in te bouwen in materialen zoals ( natuur) steen, hout, stuc- en plasterwerk en vindt daarnaast haar toepaasing in plinten, trappen en profielen. Beschikbaar in koud of warm witte uitvoering, en leverbaar in twee modellen, 360 open- en de 180 half open uitvoering.

20

Voor meer informatie ons of kijkofop Voor meer informatie kijk opbel www.wolfs.nl opwww.eyeleds.com www. eyeleds.com


PRODUCTNIEUWS

PowerEYE HP 360 Fixed, een 12mm diepe aluminium LED straler 1.3W . 2700K

PowerEYE HP 360 Adjusteble rond voor installaties in plafonds etc. LED verstelbaar 1.3W . 2700K

PowerEYE HP 360 Adjusteble vierkant voor installaties in plafonds etc. LED verstelbaar 1.3W . 2700K

PowerEYE HP 360 Outdoor Twin een site-lite spot 2.6W . 2700K voor het verlichten van paden etc. deze spot is IP67 waterdicht

SpikeEYE Triple, een decoratieve outdoor straler 3.8W . 2700K. Deze spot is waterdicht IP67 en is vervaardigd van hoogwaardig aluminium

EYELEDS EYELEDS gaat het succesvolle programma uitbreiden met een nieuwe collectie armaturen met krachtige LED’s 12V/dc, die zowel binnen als buiten ingezet kunnen worden. Hier enkele voorbeelden van deze nieuwe serie, die eind oktober van dit jaar op de markt komen, en door Wolfs Verlichting exclusief voor Nederland gedistribueerd worden. Kijk ook op onze website www.wolfs.nl of vraag de nieuwe folder en datasheets aan bij onze afdeling verkoop.

PowerEYE HP 360 Outdoor T. Deze power High Performance (HP) 360 straler is met zijn krachtige 1.3 Cree LED uitermate geschikt voor buiten. De spot is IP67 en is leverbaar met een heldere lens van 60º. De spot is bestand tegen temperaturen van -10 to +40º

PowerEYE HP 360 Underwater is een decoratieve en krachtige LED onderwaterspot IP68. De spot is voorzien van 3 LED Cree Led’s met een totaal vermogen van 8W. De spot is vervaardigd van hoogwaardig waterbestendig RVS

21


Het Arresthuis Roermond Sinds april is Nederland een spectaculaire overnachtingsplek rijker op een historische locatie: de voormalige gevangenis van Roermond. Ooit een plek, waar niemand vrijwillig kwam. Nu het luxe Van der Valk Hotel Het Arresthuis, waar iedereen zich met liefde zal laten opsluiten.

Karakteristieke sfeer

De elementen van de gevangenis uit 1863 zijn intact gebleven, waardoor het pand een zeer karakteristieke sfeer heeft. Uiteraard zal geen gast de ontberingen van vroegere tijden meer hoeven doorstaan. Integendeel: u zult in Het Arresthuis heerlijk in de watten worden gelegd.

22

Nieuwste design

De 105 cellen zijn verbouwd tot 36 luxe kamers en zeven suites. Stuk voor stuk modern en stijlvol ingericht met het nieuwste design en de meest luxe snufjes, zoals een iPod dockingstation, airco, gratis WiFi, flatscreen tv en automatische verduistering. Ook hebben alle kamers een heerlijk comfortabel tweepersoons bed, rainshower, zithoek, minibar en koffie- en theezetfaciliteiten. Even helemaal ontspannen of sportief bijblijven kan in de sauna en fitness. Zoals u leest: aan luxe zal het u niet ontbreken tijdens uw verblijf in Het Arresthuis.

Ook hier werd, evenals in meerdere hotels van het Van der Valk concern, door Wolfs Verlichting een belangrijke bijdrage geleverd aan de sfeer van het Arresthuis. Samen met Techval installatiebedrijf, Van der Valk Design en Marc Roering is er veel overleg geweest en heeft men een lichtplan gemaakt, wat uiteindelijk heeft geleid tot dit verbluffend resultaat. Bewust is gekozen voor een verlichting, waarmee men zelf de sfeer kan bepalen door toepassen van LED met RGB, zodat individueel de kleuren bepaald kunnen worden. Hier laat Wolfs Verlichting weer zien dat ook dit soort projecten perfect ingevuld kunnen worden.


23


PROJECTEN

De showroom van de merken Sphinx, Keramag en Koralle laat beknopt een serie opbouw zien van deze drie merken en is bedoeld voor de professionele markt. Sphinx en Keramag leveren hoofdzakelijk keramische producten terwijl Koralle de douchebakken en douchewanden laat zien. Omdat de meeste opstellingen zwart of donkergrijs zijn, moest hier met een lichtplan terdege rekening mee worden gehouden. In samenwerking met Boers en Roosenboom werd deze showroom omgetoverd tot een prachtige presentatie.

24


PROJECTEN

Hal van groot kantorencomplex, uitgevoerd met Logout van Moltoluce. Let op de mooie doorlopende lichtlijnen zonder schaduw onderbreking.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe Porsche Servicecentrum Limburg in Maastricht. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Marc Roering en Coumans Electro uit Beek. SO.CAP. een groothandel in kappers benodigdheden. In opdracht van SO CAP werd hier in samenwerking met Waterval Electro uit Heerlen een zeer mooie showroom gerealiseerd. Hier werd de inbouw JET van Moltoluce met succes toegepast in een zeer strak plafond, gecombineerd met kleuren LED.

Een ruimte van kasteel Bloemendaal in Vaals, waar in opdracht van het v.d. Valk concern in samenwerking met installatie bedrijf Spie meerdere ruimtes zijn voorzien van LED verlichting

25


info@metalmek.nl - www.metalmek.nl

Ultra dun LED armatuur met volledig gesloten bovenzijde, sluit naadloos aan in modulaire systeemplanfonds, door middel van accessoires ook toe te passen als opbouw en pendelarmatuur. De positie van de LED’s in combinatie met de hoogwaardige opaal methacrylaat afscherming zorgen voor een zeer gelijkmatige lichtdistributie. TOEPASSING: algemene verlichting van kantoren, winkels, verkeersruimtes, zorgsector.

GREEN PANEL 9990

EENVOUDIGE INSTALLATIE

Ra

>90

K 3000 / 4000 mm 295x595 21,5 W mm 595x595 41,6 W mm 295x1195 45,2 W


Luxalon 20 jaar aan de top.

Luxalon jubileert dit jaar. Het bekende topmerk voor plafondsystemen is in 2011 precies 20 jaar succesvol op de Nederlandse consumentenmarkt. En dat wordt in stijl gevierd met een aantal toepasselijke, feestelijke acties.

Introductie

Zo introduceert Luxalon speciaal voor deze gelegenheid een 20cm breed plafondpaneel in de kleuren wit en metallic. En om het feest compleet te maken is er een aantrekkelijke korting die naadloos op het jubileumfeest aansluit; de panelen zijn maar liefst 20% goedkoper.

Altijd een feest in huis.

Daarnaast houden consumenten ook nog de keuze uit al die andere fraaie Luxalon-Plafonds voor onder meer de badkamer en de keuken. Plafonds, die door de veelvoud aan mogelijkheden, altijd perfect aansluiten op de individuele smaak van de consument.

Verlichting

Wolfs Verlichting is al 20 jaar een betrouwbare leverancier voor de verlichting in de panelen en plafonds van Luxalon. Uiteraard feliciteren wij Luxalon met dit jubileum en hopen de prima samenwerking ook de komende jaren op dezelfde voet voort te zetten. Kijk voor meer informatie op www.domestica.nl


MAATWERK. Regelmatig worden door Wolfs Verlichting maatwerk-oplossingen bedacht samen met architecten, installateurs en andere opdrachtgevers. Ook bestaat de mogelijkheid om speciale armturen te construeren. Een mooi voorbeeld is een kroonluchter van 3 meter doorsnede en 5 meter hoog. Deze werd speciaal vervaardigd voor de grote hal van Snowworld in Landgraaf. Een armatuur met 36 lichtpunten, voorzien van spaarlampen en vervaardigd van RVS. Een schitterende blijkvanger en door het maatwerk een exclusief exemplaar. De kroonluchter werd overigens ter plekke gemonteerd. Alweer een bewijs van de veelzijdigheid van Wolfs Verlichting.

28


PROJECTEN

1

2 1 Hotel v.d. Valk Heerlen 2 Hotel v.d. Valk Heerlen 3. LED Ambiente ontvangsthal 4. Fabrieksgebouw verlicht met LED

3

4 29


PROJECTEN

Woonhuis

Op deze pagina enkele voorbeelden van privewonigen. Wolfs Verlichting maakt op aanvraag een lichtplan zowel voor binnen en buiten. Laat u adviseren door onze vakkundige lichtadviseurs. Het is belangrijk in een vroeg stadium aan het licht te denken, zodat er de nodige bouwkundige voorzieningen getroffen kunnen worden.

30


Wolfs Verlichting BV Specialisten in licht

Parkstad 5924 Euregiopark 8 6467 JE Kerkrade ( NL ) T 045 5410900 F 045 5410906 E info@wolfs.nl I www.wolfs.nl

Correspondentie: Postbus 1155 6460 BD Kerkrade

Wolfs Magazine 2011  

Wolfs Magazine 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you