Page 1

Water bij u thuis

Waterleidingmaatschappij Drenthe


Drinkwater, een kwaliteitsproduct Drinkwater is het enige levensmiddel dat bij u thuis wordt afgeleverd. Gewoon uit de kraan en altijd vers. Er komt heel wat bij kijken om het water te winnen, te zuiveren en te bezorgen. WMD controleert nauwkeurig of het water voldoet aan de strenge normen van de Waterleidingwet.

WMD

uw drinkwaterbedrijf

Waterwingebieden De waterwingebieden in Drenthe zijn prachtige natuurgebieden. Hier liggen de bronnen voor ons drinkwater. Het water dat iedere dag uit de kraan komt. Ook bij u in de buurt is zo’n waterwingebied waar u kunt wandelen en ontdekken wat er leeft, groeit en bloeit. Duurzaam WMD werkt aan een zo goed mogelijk evenwicht tussen milieu, mens en maatschappij. Wij investeren continu in een duurzame, klimaatneutrale waterwinning. Zo kunnen ook volgende generaties rekenen op drinkwater van topkwaliteit. Grenzeloos WMD deelt kennis en ervaring graag met de rest van de wereld. Wie beseft dat wereldwijd bijna een miljard mensen geen schoon drinkwater hebben, begrijpt dat onze hulp meer dan nodig is.


Wist u dat > Vrijwel al uw waterzaken kunt u regelen via wmd.nl. Op onze site vindt u ook veel handige informatie over drinkwater en WMD. > Drinkwater in Drenthe is op de meeste plaatsen zacht (8,5 graden Duits). De samenstelling en hardheid verschilt per regio. Voor de exacte kwaliteit van uw drinkwater kunt u terecht op wmd.nl > Nederlanders gebruiken per dag gemiddeld 120 liter water per persoon. Dat zijn 12 emmers vol. Het meeste wordt gebruikt om de douchen of het toilet door te spoelen. > Betrekt u een nieuwbouwwoning? Spoel de leidingen en nieuwe kranen de eerste tijd dagelijks goed door. Kijk ook op kraandoorspoelen.nl

> Controleer af en toe op lekkage. Dat kan heel eenvoudig door op de watermeter te kijken. Als er geen water wordt gebruikt hoort de meter stil te staan. > Langere tijd van huis geweest? Laat het koude en warme water bij alle kranen voor gebruik minimaal ĂŠĂŠn minuut doorstromen. > Om legionella te voorkomen moet u uw warmwatertoestel afstellen boven de 60 oC. > Komt er maar een klein straaltje water uit de kraan? Voor u WMD belt is het slim om even te kijken of het ligt aan het zeefje in de kop van de kraan. > Heel soms valt de drinkwatervoor ziening uit. WMD verstrekt vijfliterflessen water als eerste hulp bij werkzaam heden en storingen.


Klantenpanel Een klantenpanel adviseert WMD om onze service verder te verbeteren. Lees meer op wmd.nl of mail naar info@klantenpanel.nl Verhuizen Een verhuizing regelt u snel op wmd.nl of met een telefoontje naar Klantenservice. Zonder verhuismelding blijft u verantwoordelijk voor het waterverbruik in het pand. Automatisch betalen Snel en gemakkelijk betalen? Regel uw automatische betaling op wmd.nl of met onze Klantenservice. Tarieven WMD is sinds jaar en dag ĂŠĂŠn van de goedkoopste drinkwaterbedrijven van Nederland. De actuele tarieven vindt u op wmd.nl. Spelregels Bij een goede relatie horen afspraken. Wij hebben deze spelregels gepubliceerd op wmd.nl in de Algemene Voorwaarden Drinkwater, de Aansluitvoorwaarden Drinkwater en de Tarievenregeling.

wmd.nl

Klantenservice (0592) 85 45 50 Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur Ernstige storing (0592) 85 45 45 24 uur per dag, 7 dagen in de week Internet info@wmd.nl wmd.nl Postadres Postbus 18 9400 AA Assen Legitimatie Alle medewerkers van WMD kunnen zich legitimeren.

Verhuisfolder  

Verhuisfolder van Waterleidingmaatschappij Drenthe

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you