Page 1

inclusief

VELO NIEUWS

WATERINGSE KRANT Woensdag 12 september 2018

op pagina 7

22 september

Wateringen Presenteert Doet uw bedrijf tijdens Wateringen Presenteert op 22 september ook mee met de show, heeft u een workshop of demonstratie? Volgende week verschijnt in de Wateringse Krant ‘Wateringen Presenteert’. Op deze pagina’s kunt u uw bedrijf presenteren aan een breed publiek. De advertenties op de pagina’s worden aangeboden tegen een voordelig tarief. Wilt u uw bedrijf of activiteit promoten op deze pagina’s? Neem dan contact op met Bianca de Koning via bdekoning@uitgeverijwestmedia.nl of 0174-624212. Reserveren kan tot en met maandag 17 september.

Leger des Heils zoekt collectanten Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Westland voor de jaarlijkse collecteweek van 26 november tot en met 1 december. Het Leger des Heils organiseert maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus. Deze activiteiten worden dus volledig betaald vanuit donaties. Onder de noemer ‘Je bent niet alleen’ organiseert het Leger des Heils daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 26 november tot en met 1 december. Meld je aan via www. legerdesheils.nl/collecte.

Uitgave van Uitgeverij West Media bv redactie.wk@uitgeverijwestmedia.nl | advertentie.wk@uitgeverijwestmedia.nl

het weekblad voor wateringen, kwintsheul en wateringse veld

Wethouder overhandigt ‘monumentensleutel’ Ruim veertig Westlandse monumenten zetten afgelopen weekend hun deuren open voor Open Monumentendag. Het weekend werd vrijdagavond afgetrapt bij de Sint-Andreaskerk in Kwintsheul. Wethouder Vreugdenhil, die per paard en wagen vanuit Wateringen was overgekomen, overhandigde symbolisch de ‘monumentensleutel’ aan Arie Storm, voorzitter van Stichting Monumentaal Westland. In Wateringen waren de Hofboerderij, Korenmolen Windlust, de Hervormde Kerk, de Sint Jan de Doper kerk en de Duiventoren en fruitmuur St. Jan de Doper achter de kerk te bekijken. In Kwintsheul ging het om de Andreaskerk, Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck en het gemaal Gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder. Wethouder Piet Vreugdenhil overhandigt de sleutel aan voorzitter Arie Storm

Zoektocht naar kater Gerrit/Lucas/Emiel Via Facebook is een zoektocht opgezet naar de rood-witte kater Gerrit. De kat woonde tot voor kort bij een Haags gezin maar nam deze zomer de benen na de geboorte van een zoontje. Gerrit werd op 1 juli aangemeld bij Amivedi. De Dierenambulance pikte op 25 juni een rood-witte kat op in de buurt waar Gerrit woonde maar omdat de foto wazig was, legde niemand de link met de vermiste kater. Gerrit kwam in het Haags Dierencentrum aan de Lozerlaan. Het duurde enige tijd voordat iemand Gerrit herkende in de wazige foto en de eigenaar informeerde. Helaas was het kwaad toen al geschied; Gerrit, die in het asiel de naam Lucas kreeg, was in augustus al door

een nieuw gezin geadopteerd. Zij noemden hem waarschijnlijk Emiel. Het asiel mag, vanwege de privacywetgeving, geen informatie geven over de nieuwe eigenaar van Gerrit/Lucas/Emiel en zodoende hebben de oude eigenaren van de kater Facebook aangewend om in contact te komen met de nieuwe baasjes. De zoektocht is heeft inmiddels ook al aandacht van De Telegraaf, Radio 538 en Hart van Nederland gekregen. De eigenaren loven euro 250 uit voor de gouden tip die Gerrit weer naar huis brengt. Wie meer weet kan op Facebook zoeken naar de groep ‘Breng kater Gerrit thuis, mogelijke adoptienaam Emiel of Lucas’.

Foto: Thierry Schut

‘Geheime asbeststukken bestaan niet’ Oud-griffier Nico Broekema van de gemeente Westland zou zijn ontslagen omdat hij van plan was geheime stukken te lekken die helemaal niet blijken te bestaan. Dat stelt althans asbestdeskundige Gerwin Lensink in een verklaring die de voormalige griffier naar de gemeenteraad heeft gestuurd. AD Westland meldt dat op 11 september. “De wettelijk verplichte asbestinventarisatierapporten die ten grondslag hadden moeten liggen aan de asbestsanering van gebouwen en openbare ruimte in Wateringen nooit zijn gemaakt”, aldus Lensink in zijn verklaring. Lensink vroeg in 2015 per e-mail om die rapporten bij Broekema omdat het ontbreken ervan zou betekenen dat het gebied na de asbestbrand in januari van dat jaar

niet vrijgegeven had mogen worden. Lensink houdt zich al jaren bezig met misstanden op het gebied van asbest. Broekema werd vervolgens ontslagen omdat hij voornemens zou zijn om geheime stukken te lekken, maar de rapporten blijken nu dus niet te bestaan volgens Broekema en Lensink. De verklaring van Broekema werd gestuurd in het kader van de rechtszaak die dinsdag 18 september dient. Daarin vecht de oud-griffier zijn ontslag aan. Broekema werd in september 2016 op non-actief gezet wegens schending van geheimhouding, schending van regels als het gaat om onpartijdigheid en onafhankelijkheid en ongepaste bejegening van medewerkers en derden. De oud-griffier heeft alles altijd ontkend.

Wateringse juf Sandra in finale

LINNEWEEVER... WAAROM ZOU U MET MINDER GENOEGEN NEMEN

HERENSTRAAT 15 2291 BB WATERINGEN T. 0174 29 31 40 F. 0174 29 68 20 INFO@LINNEWEEVER.NL WWW.LINNEWEEVER.NL

Kater Gerrit, mogelijk ook bekend als Lucas of Emiel.

Foto: Privé

St. Jozefschool houdt alternatieve estafettestaking Vandaag, woensdag 12 september, leggen de meeste Westlandse basisscholen het werk neer om te staken. De vakbonden organiseren deze staking omdat zij vinden dat de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt om de salarissen te verhogen, te weinig zijn om de salariskloof met het voorgezet onderwijs te dichten. De St. Jozefbasisschool in Wateringen is solidair met de actie, maar ze

willen de school liever niet sluiten omdat ze kinderen en ouders een rustige en stabiele start van het schooljaar gunnen. Daarom organiseren zij deze ochtend een alternatieve en letterlijke ‘estafettestaking’ op school. Dit houdt in dat de leerkrachten deze ochtend hun lessen geven volgens het rooster om de onrust en extra werkdruk te voorkomen. Daarnaast lopen de leerkrachten gevolgd door de

kinderen een estafette, waarbij de leerkrachten op dat moment even de lessen staken. Om 12.00 uur wordt het stokje symbolisch overgedragen aan het bestuur van de school en de ouders, die hiervoor zijn uitgenodigd. Met deze alternatieve staking ioopt de school op een positieve en sportieve wijze aandacht te vragen voor de werkdruk en de lage lonen in het primair onderwijs.

Sandra Helleman uit Wateringen zit in de finale van ‘Een 10 voor de juf ’. Voor het zesde jaar op rij strijden basisschoolleerkrachten om het hoogste rapportcijfer van Nederland. Op de vraag ‘welke juf of meester verdient een 10?’ hebben leerlingen, ouders en collega’s van basisscholen massaal gereageerd. Uit de vele inzendingen selecteerde een jury per regio een finalist: Sandra Helleman uit Wateringen (regio Midden), Bart Heijnen uit Geleen (regio Zuid) en Roeling Tissingh uit Ruinerwold (regio Noord). Juf Sandra Helleman (39) van groep 7 van basisschool De Kyckert in Wateringen is al 10 jaar juf en wordt door haar leerlingen omschreven als vrolijk en nooit chagrijnig. De klas is best wel druk, maar toch heeft Sandra oog voor elk kind en zorgt dat niemand zich buitengesloten voelt. Sandra houdt van een gezellige sfeer. Ze heeft zelfs een appeltaart voor de hele klas gebakken en deed afgelopen winter na schooltijd mee met sneeuwballen gooien. Via de Facebookpagina van Een 10 voor de Juf (www.facebook.

Juf Sandra Helleman wordt door haar leerlingen omschreven als vrolijk en nooit chagrijnig. Foto: Een 10 voor de juf

com/een10voordejuf) kan van 12 tot en met 26 september gestemd worden. De winnaar wordt begin oktober, vlak voor de Dag van de Leraar, bekend gemaakt. Hij of zij wordt ‘s ochtends verrast in de klas en flink in de bloemen gezet. De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. De stichting roept ouders op om stil te staan bij het vele extra werk dat leerkrachten in het basisonderwijs vaak verrichten voor het welzijn van hun kinderen.


2

|

Wateringse Krant 12 september 2018

Pensioen in zicht? Koop een nieuw huis!

BELEEF DE UITHOF

Als je je pensioen nadert of er al van geniet, woon je waarschijnlijk al jaren in je huidige huis. Misschien groeiden je kinderen er op, je kent de buren en je hebt er je hobby’s. Toch kan het verstandig zijn juist nú een nieuw huis te kopen. Waarom? De afgelopen jaren viel het niet mee om op latere leeftijd een nieuw huis te kopen. Als je binnen tien jaar met pensioen ging of al pensioen had, kwam je in veel gevallen niet in aanmerking voor een nieuwe hypotheek. Zelfs als je ‘m prima zou kunnen betalen, ook over tien jaar of langer.

Oud huis ...

of nieuwbouw

Maar de regels zijn veranderd. Er wordt nog steeds rekening gehouden met je (naderende) pensioen, maar hypotheekverstrekkers mogen het maximale hypotheekbedrag voortaan toetsen op basis van de werkelijke lasten die je naar verwachting krijgt, in plaats van de maximaal berekende lasten. Dat is prettig, want de maximale hypotheek valt een stuk hoger uit. En dan kun je mogelijk ineens wél kopen! Deze aanpassing geldt als je NHG-garantie op je hypotheek hebt en je nieuwe huis maximaal € 265.000 waard is.

Tuin ...

of dakterras

Een adviseur die alles regelt

of zelf online afsluiten?

Je hebt andere woonwensen dan toen je je huidige huis kocht. Mensen veranderen nou eenmaal in de loop van de tijd. Gelukkig maar eigenlijk (had je dertig jaar geleden kunnen voorspellen hoe je leven er nu uit zou zien?). Een nieuw huis dat beter bij je huidige levensstijl past, dat zou best fijn zijn. Is het dan nu de tijd om op zoek te gaan? Ja, beslist! Verwacht wordt dat in 2019 de rente weer stijgt, waardoor een nieuw huis duurder wordt. Vandaar dat veel leeftijdgenoten nu om zich heen kijken naar het huis dat bij hun huidige leven past. Dit is het moment!

Wat je ook kiest, je krijgt altijd ons advies Kijk op hypotheker.nl

YESSS, DE WINTER KOMT ERAAN! SCHAATSLES OP ELK NIVEAU!

Wil je weten hoe je dat moment optimaal kunt benutten? Bel even voor een afspraak, kijk op www.hypotheker.nl of kom langs. We helpen je graag om gedegen uit te zoeken of een nieuw huis past bij jouw (in zicht komende) pensioen.

GRATIS PROEFLES DEUITHOF.NL/SCHAATSLES

Michel de Wijer

De Hypotheker Wateringen

Kijk op hypotheker.nl

BEGINNERSCURSUS • TOERTOCHTTRAINING PRESTATIE-TRAINING • HAPPY KIDS

WWateringen, a t e r i n g e n , Plein Plein2 2, ( 0174)2525 , (0174) 7070 30 30 Beatrixlaan 9 4 3 943, , (070) 390 390 92 5092 50 RRijswijk i j s w i j k ,Prinses Prinses Beatrixlaan ( 070) 214214 29 72 DDelft e l f t , Westvest Westvest1 (015) 1, ( 015) 29 72

TA X I W ATERINGEN • Taxivervoer • Rolstoelvervoer • Ziekenfondsvervoer

(DSW)

✆ (0174) 29 40 71 vakkundig geleverd en geplaatst geplaatst Vakkundig geleverd en geplaatst

ISOLATIEGLAS FIGUURGLAS INBRAAKWEREND GLAS •

Glashandel

F. van Hagen telefoon: 0174-292357 

• Tel: 0174 - 292357

Op zoek naar een nieuwe baan?

Stijg tot grote hoogte! www.westlandsebanen.nl

www.glashandelvanhagen.nl

BEL VRIJBLIJVEND

Garage GarageHerman Herman

Bens Techniek

Onderhoud, reparatie & Onderhoud, reparatie & APK APK Onderhoud, Onderhoud, reparatie reparatie & & APK APK voor personenauto’s personenauto’s enbedrijfswagens bedrijfswagens voor en bedrijfswagens voor voor personenauto’s personenauto’s en en bedrijfswagens www.villaokidoki-kdv.nl

2291 2291 NS NS Wateringen Wateringen BENS TECHNIEK

HERMAN Veenland 9 - Wateringen TEL 0174 - 295103 ma t/m vr 8.00 - 17.00 uur

Ik zoek een eerlijke, betrouwbare

TOURCARAVAN te koop bel: 06-52278529


12 september 2018 Wateringse Krant

Open ochtend Seniorweb Zaterdag 15 september wordt er door Seniorweb Westland een open ochtend georganiseerd in de bibliotheek aan de Dorpskade 3 Wateringen. Tijdens deze ochtend kan men zich inschrijven voor een workshop of cursus. Er zijn workshops voor computerbeveiliging, WhatsApp, het gebruik van de smartphone en ook ‘digitaal nalaten’. De open ochtend is van 10.30 tot 12.00 uur.

|

3

Bewoners bezorgd over bouwplan Kerklaan

Meezingen met Timeless Op woensdagavond 19 september stelt Popkoor Timeless haar deuren open voor geïnteresseerden. Op deze open repetitieavond kun je meezingen met dit 40-koppige koor onder leiding van Peter Dingemanse. Ze gaan werken aan een nieuw nummer voor de show van 2020, maar ook liedjes van de recente show ‘24 uur met Timeless’ zullen ten gehore worden gebracht. De vaste band is ook aanwezig. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje aan de bar. Wie tussen de 25 en 45 jaar is en mee wil werken aan de nieuwe show is welkom om 20.00 uur in Nederland 3 aan de Lange Spruit 84 in Wateringen.

belangrijke nummers

112

– Alarmnummer Als elke seconde telt – Politie Westland 0900-8844 – Meld misdaad anoniem 0800-7000 Aangifte kan ook via www.politie.nl – VRH Brandweer Westland 088-8869442 – Centrale Huisartsenpost Westland 0174-638738 uitsluitend op afspraak – Spoednummer huisartsen Wateringen, Kwintsheul 0174-298989 – Wateringse Apotheek 0174-293973 – Apotheek De Beemd 0174-210450 – Dierenambulance De Wijs 070-3660909 – Dierenkliniek Wateringen 0174-290336 Spoed/weekend 0900- 3344455 – Dierenbescherming, afd. Westland 0174-630863 – Verloskundigen 06-24713713 – Careyn wijkverpleging Wateringen 0174-219534, bezoekadres De Ark kamer 200, ma-vr 13.00 tot 14.00 uur – Pieter van Foreest Cliëntenservice 015-2513690 – Vitis Welzijn 0174-630358, Buurt InformatiePunt ma en wo 09.00 - 12.00 uur Herenstraat 85 (De Ark) – Opvoedsteunpunt Wateringse Veld 070-3795575 – Meldpunt leefomgeving Westland 14 0174 Den Haag 14 070

Het gaat om het voormalige pand van BMW-garage Dries.

Het bouwplan voor een appartementencomplex met vijf woonlagen aan de Kerklaan in Wateringen is door ambtenaren bestempeld als ‘kansrijk’. Bewoners zien zo’n groot complex totaal niet zitten. Het laatste woord is er nog niet over gesproken. Een projectontwikkelaar wil aan de Kerklaan, op de waar eerst BMW-garage Dries zat, een gebouw neerzetten van vijf woonlagen. Daarvoor is in mei een eerste plan aan de gemeente voorgelegd. De gemeente heeft de eerste aanzet voor het plan beoordeeld en een positief advies meegegeven, mits er nog aanpassingen worden gedaan. Zo moet er nog worden gesleuteld aan het aantal bouwlagen en parkeerplaatsen. Dat heeft een gemeentemedewerker vori-

Foto: Google Maps

De ontwikkelaar heeft daarna een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Deze bleek echter niet compleet. De aanvraag wordt nog aangevuld en later opnieuw ingediend.

ge week woensdag gezegd in de commissie EFO. Raadsleden zijn in deze commissie bijgepraat over het Wateringse plan. Bewoners Straatbewoner Frank Beuker heeft ingesproken namens de bewoners. Die hebben zich inmiddels verenigd in de belangengroep bewoners Kerklaan. Dat er nieuwe woningen zijn gepland, is het probleem niet. Het gaat hen om de vijf woonlagen. ‘Te massaal’, naar hun smaak. Drie woonlagen is volgens hen nog te behapstukken op deze locatie. Daarnaast missen de Kerklaanbewoners hun inbreng in het plan. Zij kregen de plannen tijdens een informatie-avond in juni voor het eerst te zien. Compleet en wel, terwijl zij er graag van tevoren op in hadden gespeeld. Verder werd op deze informatieavond duidelijk dat er 130 belangstellenden zijn voor de woningen.

Kritiek Vanuit de politiek klinkt kritiek op de gang van zaken. De kleinere oppositiepartijen van PvdA, GroenLinks, D66 en ook coalitiepartij ChristenUnie/SGP zijn op zijn minst verbaasd over het ambtelijk advies waarin het plan kansrijk is genoemd. Wat betreft GroenLinks gaat de stekker eruit. D66 opperde een complex van drie in plaats van vijf woonlagen te bouwen. Oppositiepartij GemeenteBelang Westland geeft het college mee de bewoners er meer bij te betrekken en ook Wonen Wateringen die een visie heeft, zijn zegje te laten doen. “want iedereen wil wel woningen in plaats van bedrijven,” ziet

GBW-raadslid André van den Berg. Bewoners krijgen nog de gelegenheid hun zienswijzen en bezwaren in te dienen, maar volgens Van den Berg was het praktischer geweest hen van meet af aan te betrekken bij plannen, juist om lange procedures achteraf te vermijden. De gemeentemedewerker zegt op haar beurt een projectontwikkelaar niet te kunnen dwingen met bewoners in gesprek te gaan. Overleg Wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP) heeft uitgelegd dat er ambtelijk nog aan het plan wordt gewerkt. Hij en LPF-wethouder Cobie Gardien, die volgende week terug is van vakantie, gaan binnenkort met de projectontwikkelaar om tafel. Zij gaan bekijken of en in welke vorm het plan verder kan worden ontwikkeld. De wethouder wilde geen toezeggingen doen.

Jubileum bij De Blokkendoos

Groot podium zoek jong muzikaal talent

De Blokkendoos, een Wateringse woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten van Stichting Philadelphia Zorg, bestaat tien jaar en viert dat op vrijdag 14 september. De feestdag, bedoelt voor cliënten, vrijwilligers en begeleiding begint rond het middaguur met koffie, gebak en versiering. De

colofon

is een uitgave van Uitgeverij West Media bv. Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk Telefoon 0174-624212 www.uitgeverijwestmedia.nl

club gaat vervolgens naar Monster voor een tweeënhalf uur durende rondvaart door Westland. Daarna wordt er een luxe warm en koud buffet gegeten en ‘s avonds treedt de band Blue Crystal op. Op deze feestavond, die rond half elf wordt afgesloten, is ook familie van de cliënten welkom.

(advertorial)

Verschijning wekelijks op woensdag Oplage 15.400 Deadline redactie Zaterdag 12.00 uur. Deadline advertenties Maandag 12.00 uur.

Kerklaanplan gaat veranderd worden. Westland Verstandig is het met de omwonenden eens: te hoog, te massaal en een plan wat niet past in de omgeving. College maakt een puinhoop van de woningontwikkeling aan De Driesprong in Kwintsheul

Aanleveren persberichten Digitaal aanleveren via redactie.wk@uitgeverijwestmedia.nl Aanleveren advertenties Digitaal aanleveren vóór maandagochtend 12.00 uur via advertentie.wk@uitgeverijwestmedia.nl Voor algemene vragen advertentie.wk@uitgeverijwestmedia.nl Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

niet ontvangen?

info@broosverspreidingen.nl Tel. 0174 - 514 508 Tijdens kantooruren bereikbaar. Als u vóór vrijdag 12.30 uur belt, krijgt u de krant nabezorgd.

Op zondag 6 januari is WestlandTheater De Naald podium vooral weer de vierde editie van het Nieuwjaarconcert Knallend Westland. Jong talent speelt een grote rol In deze show vol muziek, dans en theater. Met het concert wil de organisatie jonge, gepassioneerde en talentvolle musici en zangers uit het Westland de kans bieden voor een groot publiek op te treden, samen met professionele en goede amateurartiesten. Op zaterdag 13 oktober vinden de audities plaats. Inschrijven hier-

Foto: Justin Manders

voor, solo of met een groep, band of koor, kan tot en met vrijdag 5 oktober op www.westlandnieuwjaarsconcert.nl. Speciale gast bij Knallend Westland 2019 is de veelzijdige kleinkunstenares Elke Vierveijzer, in 2017 winnares van het Rabo Talenten Concours. Ook Blazers Collectief WEST, professionele en amateurmusici, Dansschool Dans Creatie en Theaterschool Koperen Kees werken mee aan het optreden.

WK / VN

BROOS VERSPREIDINGEN

Knallend Westland wordt voor de vierde keer gehouden.

Vorige week is door de raadscommissie behandeld de brief van de omwonenden tegen het nieuwbouwplan waar nu de BMW-garage staat aan de Kerklaan. Dat plan deugt niet en Westland Verstandig nam al eerder actie. Behalve het College waren de meeste raadsfracties van mening dat dit plan er niet moet komen. Woningen prima, maar wel passend in de omgeving. Het College van CDA, LPF, VVD en CU-SGP wordt terecht teruggefloten. Ook bleek vorige week dat de dringende woningbouw aan De Driesprong nog jaren gaat duren. Ineens moet er een structuurvisie komen en moet de Provincie nog instemmen. Ook zijn nog geen gronden verworven. Westland

Verstandig vindt dit onacceptabel en strijdig met de gewekte verwachtingen en met de belangen van Kwintsheul. Zonodig moet dan maar een andere locatie eerst ontwikkeld worden! Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.

Zie ook: www.westlandverstandig.nl


4

|

Wateringse Krant 12 september 2018

familieberichten

elk budge “Liefdevol afscheid nemen...”

kerknieuws ST. ANDREASPAROCHIE - KERKSTRAAT 20, KWINTSHEUL - WWW.RKWESTLAND.NL Zo 16 september 9.30 uur: Woord- en Communieviering met cantor. Voorganger: mevrouw A. van Lier ST. JAN DE DOPERPAROCHIE - HERENSTRAAT 162, WATERINGEN - WWW.RKWESTLAND.NL Za 15 september 19.00 uur: : Eucharistieviering met Corbulo. Voorganger: pastor M. Straathof Zo 16 september 9.30 uur: Eucharistieviering met Jubilate Deo heren. Voorganger: pastor M. Straathof

Désirée Meisenbourg T 06 1357 8251 Lupine uitvaartverzorging Herenstraat 22 2291 BG Wateringen

0174 - 27.00.90

Kijk voor meer informatie op: www.yarden.nl/meyer In bezit van het keurmerk uitvaartzorg

Op zaterdag van 14 tot 16.00 uur bent u welkom, om even in de kerk te zijn, in alle rust de kerk te bezichtigen, een kaarsje op te steken en/of een gesprekje te voeren. ST. JOSEPHPAROCHIE - HARRY HOEKSTRAAT 37, WATERINGEN - WWW.RKWESTLAND.NL Zo 16 september 11.00 uur: Eucharistieviering met Jubilate Deo dames. Voorganger: pastor M. Straatho HERVORMDE GEMEENTE - PLEIN 9, WATERINGEN - WWW.HERVORMDEGEMEENTEWATERINGEN.NL KERKDIENST VIA DE RADIO OP 148,9625 MHZ Zo 16 september 10.00 uur: ds. J. Henzen. Startzondag. 19.00 uur ds. M. Treuren, Pijnacker.

Afscheid met hart en ziel

Op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staat de kerk aan het Plein open voor iedereen die eens binnen wil kijken of voor een praatje, een moment van rust en/of een gesprek en indien gewenst voorbeden te vragen voor de situatie waarin men verkeert.

Sjef Noordermeer Natascha van Zeijl-Vis

PROTESTANTSE GEMEENTE ‘DE LICHTBRON’ - PIETER VAN DER PLASSTRAAT 3 WATERINGEN WWW.PROTESTANTSEKERK-DELICHTBRON.NL

Tel.: 0174-257474

Zo 16 september9.30 uur ds. O. Elseman, Den Haag. Startdienst in samenwerking met de Pieter van der

info@embrasseuitvaart.nl

Plasschool. Er is kindernevendienst en kinderoppas. Na de dienst staat de koffie klaar. KAPEL DE ARK - HERENSTRAAT 85 WATERINGEN Za 15 september 10.00 uur Woord- en Communieviering. Voorganger: Nico Meijer

Geef de mensen die je lief hebt het afscheid van hun leven

VOLLE EVANGELIE MARANATHA KERK WATERINGEN KERKGEBOUW ‘DE LICHTBRON’, PIETER V.D. PLASSTRAAT 3, WATERINGEN Zo 16 september 13.00 uur Eredienst o.l.v. br. Marcel Lie uit Naaldwijk.

24 uur bereikbaar

BOEI 90 - HTTP://WWW.BOEI90.NL

06-12477496

LOCATIE: WATERINGSE VELD COLLEGE, MISSOURI 1, 2548 HT DEN HAAG

0174 - 29 29 26 | www.silene-uitvaart.nl Herenstraat 68 te Wateringen

Dukky Schreiber

BOEI 90 is een nieuwe kerk in Wateringse Veld. Zo 16 september 10.30 uur Inloop 11.00 uur Bijeenkomst

het Keringhuis In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland

Publiekscentrum Water in Zuid-Holland ingen Rondleid positie ieve ex Interact s eelplaat Watersp ts a arkeerpla Ruime p s a nt/terr Restaura rten Rondvaa

Ervaar de

Fu

www.keringhuis.nl

sl gs

e in b em

er

pt

on

se

ti

nc

15

3

t/m 7 OKTOBER 2018

BRADERIE | SCHEPEN BEZICHTIGEN | FOODCOURT | KERMIS LAMPIONNENOPTOCHT | HET ‘FOUTE’ FURIEADE FEEST | LAZY SUNDAY

*

8 01

ng

ti

r2

ui

Maeslantkeringweg 139 | 3151 ZZ Hoek van Holland t. 088 797 06 30 | info@keringhuis.nl *Onder voorbehoud. Kijk voor meer informatie op onze website.

CLASSIC POP | FEELGOOD MARKT | MUZIEK VAN O.A. VINCHENZO FURIEADE.NL ! " $


12 september 2018 Wateringse Krant

Bingo Vindt u bingo ook een leuk spelletje? Noteer dan zondag 28 oktober alvast in uw agenda. Dan is het namelijk bingomiddag in wijkcentrum Terra Nova in Wateringen. De bingo start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen 4 euro voor drie rondes inclusief twee kopjes koffie of thee. Er zijn in totaal 30 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Meld u nu aan bij David van Beekum via 0174 – 820254, 06 - 83717499 of d.v.beekum@ vitiswelzijn.nl.

Optreden Musica Corda Orkestje Musica Corda Orkestje treedt zaterdagochtend 22 september, tijdens Burendag, op in wijkcentrum Terra Nova in Wateringen in het kader van Welzijn met Muziek. Iedereen is van harte welkom bij het gratis optreden van dit enthousiaste orkest. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.

Westlands Dameskoor in Terra Nova In het kader van ‘Welzijn met Muziek’ treedt het Westlands Dameskoor dinsdagavond 25 september op in Wijkcentrum Terra Nova aan het Het Tolland 2 in Wateringen. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Fonds Westland en Vitis Welzijn.

V.l.n.r: Maurice van Lis (namens Quintus), Chris Eekhout (namens Eekhout Bouw), Rob Vis (namens Quintus) en John van der Valk (namens Quintus). Foto: Quintus

Gedurende de zomerperiode is het bestuur Stichting Beheer en Exploitatie Sportaccommodatie Quintus druk bezig geweest om de laatste puntjes op de i te zetten ten behoeve van het renovatieplan van de voorzieningen van de Eekhouthal. Tijdens het afgelopen seizoen is veelvuldig met de diverse

verenigingen en leden gesproken over wensen/behoeften en uiteindelijke invulling van de geplande renovatie van onder andere de kleedkamers van de Eekhouthal. Het overleg heeft uiteindelijk geresulteerd in een plan van aanpak en bijbehorende tekeningen waarna gezocht is naar een aannemer om

Informatieavond over Kanker en werk Woensdagavond 19 september vertelt Marisca Urbanus in Inloophuis Carma in Naaldwijk over rechten, plichten en re-integratiemogelijkheden van de werkende kankerpatiënt. Zij heeft haar persoonlijke ervaringen met kanker én professionele ervaring als HR adviseur gebundeld en geeft een inspirerende en energieke presentatie, mét humor. Werkgevers en leidinggevenden zijn ook welkom. De avond wordt gehouden in Inloophuis Carma aan de Dijkweg 21 in Naaldwijk en begint om 19.30 uur. Aanmelden via info@ inloophuiscarma.nl.

tot uitvoer te komen. Het is uiteindelijk gelukt volgens planning kort na de zomervakantie de overeenkomst met de aannemer te ondertekenen zodat in het laatste kwartaal van 2018 de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Na de eerder goed verlopen samenwerking tijdens de 1e

en 2e fase van de nieuwbouw van Quintus is wederom gekozen voor samenwerking met Eekhout Bouw als hoofdaannemer. Op 28 augustus heeft het accommodatiebestuur de aanneemovereenkomst ondertekend met Chris Eekhout namens Eekhout Bouw. Gedurende de renovatie zullen de kleedkamers (van spelers/speelster maar zeker ook scheidsrechters), toiletten(minder valide toegankelijk), bergings-/krachtruimte en verzorgingsruimte onder handen worden genomen. Alles wordt voorzien van comfort wat vandaag de dag verwacht mag worden gecombineerd met duurzame technieken om zo het complex verder te verduurzamen. Waarbij zowel de behoefte van de topselecties van de handbal zijn opgenomen, maar ook verbeteringen in toegankelijkheid voor de rolstoelsporters op het complex. Om deze plannen mede te realiseren heeft Stichting Beheer en Exploitatie Sportaccommodatie Quintus de ‘obligatielening 20182026’ uitgeschreven, waarbij 2% rente wordt geboden voor een looptijd van 8 jaar.

Kennismaken met World Cleanup Day in Wateringen D66 Westland Zaterdag 15 september is de Dag van de Democratie. In veel plaatsen in het land zijn er activiteiten om bestuur en politiek dichter bij de inwoners te krijgen. In Westland zetten de fractie en het partijbestuur van D66 van 11.00 tot 13.00 uur de deur van het gemeentehuis open. Dit is een uitgelezen kans voor de Westlanders om kennis te maken met de fractievoorzitter, de steunraadsleden en de fractieme-

dewerkers. De fractieleden geven rondleidingen door de raadzaal en de B&W-kamer en beantwoorden vragen over actuele politiek. Iedereen met interesse in of vragen over het Westlandse gemeentebestuur en de rol van D66 in de raad, is welkom in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Vanwege het weekend is de entree aan de achterzijde van het gebouw. Aanmelden is niet nodig.

Genootschap presenteert jaarboek Genootschap Oud-Westland presenteert op 15 september haar nieuwe jaarboek. Wethouder Piet Vreugdenhil zal het jaarboek uitreiken aan Mia Vijverberg-Jessen en Gert Kögeler. De uitreiking vindt plaats in de kerk van de Hervormde gemeente in Ter Heijde aan Zee en begint om 15.00 uur. In het jaarboek komen verschillende onderwerpen aan bod. De verzuiling en ontzuiling van de Westlandse tuinbouw is onderwerp van een postuum verschenen bijdrage van dr. Ir. Aad Vijverberg. De rijk

5

Renovatie kleedkamers Eekhouthal start oktober

Hoedjes bij KVG Kwintsheul Dinsdag 18 september start het KVG Kwintsheul het tweede deel van haar jaarprogramma met een spetterende hoedjesshow. Deze avond komt Wil Gorter op bezoek met 400 hoedjes. Bij de hoedjes vertelt ze anekdotes, zingt ze liedjes of leest ze een gedichtje voor. Deze avond wordt gehouden in de Kastanjehof aan de Kerkstraat 43a, Kwintsheul en begint om 20.00 uur. Niet leden zijn van harte welkom en betalen 3,50 euro.

|

geïllustreerde bijdrage van drs. Frank de Klerk geeft onder de titel ‘RK vaandels in het Westland’ een inkijkje in de katholieke zuil. Dr. Adri van Vliet bespreekt in het artikel ‘Ambtenaren, vierscharen, meesters en voogden’ de bestuurlijke verhouding tussen Monster en Ter Heijde in de 17e eeuw. Het jaarboek bevat voorts artikelen over de ontwikkeling van de familie M. Valstar naar de Best Fresh Group, de wegbetering in het Westland rond 1930, de klok van ‘t Woudt, Everaard van Vlaardingen

gemeentehuis. Daar wordt de ‘opbrengst’ gesorteerd, gewogen, gefotografeerd en opgeslagen in de Nederlandse zwerfvuildatabase. Op de Clean-up team Wateringen Facebookpagina - Niet lulluh maar vulluh - kunt u zich aanmelden. Wilt u in een team mee voor bijvoorbeeld het Hofpark, de Herenstraat, of Noordweg, kom dan om 10:00 uur naar de tent. Anders raapt u, zolang nodig is, op eigen tempo in de straat, buurt of buitenruimte.

en een grafelijke hof in de Lier, de archeologische kroniek van het Westland over 2017, een bibliografie Westland 2017, een verslag van de Oud-Westlandprijs, In Memoria van Wim Kögeler en Aad Vijverberg en het jaarverslag van het Genootschap Oud-Westland van de secretaris maken het jaarboek compleet. Het boek is vanaf maandag 17 september verkrijgbaar bij boekhandel Vingerling en het Westlands Museum. De prijs bedraagt 14,95 euro.

Drie punkbands in NL3 Liefhebbers van punkmuziek kunnen op vrijdag 14 september los gaan in de mosh pit van WPC Nederland 3 in Wateringen. Die avond spelen drie punkbands in het popcentrum aan de Lange Spruit 84. Op het programma staan Scotty Doesn’t Know, The Hormones en Worst Example. Scotty Doesn’t Know is een gloednieuwe en jonge pop-punk band uit Voorburg. Inspiratie van deze jonge leden komt uit elke hoek van de muziek, maar één ding hebben ze gemeen: de muziek die ze maken is hard en verfrissend. De band speelt covers van onder andere Green Day en Lit, aangevuld met enkele eigen nummers. Speciaal voor de fans van old skool brengen de Hormones een

Op 15 september is het World Cleanup Day. Die dag gaan overal ter wereld mensen naar buiten om zwerfvuil op te rapen. Ook in Wateringen is een team actief. Om 10.00 wordt gestart. Iedereen kan dan in zijn eigen tempo, in zijn eigen buurt of straat of vanaf het startpunt op aanwijzing van een van de teamleden aan het rapen gaan in de openbare ruimte. De focus ligt daarbij op de ruimte naast de fietspaden, in het groen en de sloten. Tot 16.00 uur kan het zwerfafval worden ingeleverd bij de tent voor het oude

ode aan de pioniers in het genre. De band speelt live met dezelfde puurheid en energie die de echte Ramones 40 jaar geleden tot icoon heeft gebracht. Dit inclusief de ronkende gitaren, strakke drums, pompende bas en meerstemmige zang. The Worst Example is een snel groeiende band uit omgeving Den Haag/Westland. Het geluid van het viertal klinkt als een orgie van Pennywise, Green Day, NOFX en Bad Religion. De set bestaat uit een combinatie van eigen werk, aangevuld met enkele covers. Waaronder ook de eerste single, ‘Password’, die al meer dan 3500 keer gestreamed is. De avond begint om 21.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Entree bedraagt 5 euro.

Deze zaterdag wordt in Wateringen zoveel mogelijk zwerfvuil opgeraapt.

Foto: PR

Gratis cursus Digisterker De dienstverlening van de overheid wordt bijna alleen nog digitaal aangeboden. Het maken van een afspraak bij de gemeente of een vraag aan de belastingdienst, het gaat allemaal via de computer. Dit heeft voor veel mensen voordelen, maar niet iedereen is digi-vaardig genoeg. Daarom is er de cursus Digisterker! Met deze cursus leert iedereen om zelfstandig gebruik te maken van de digitale overheid, zoals omgaan met DigiD, de website raadple-

gen van Gemeente Westland of MijnOverheid. Op donderdag 27 september start de cursus Digisterker in Bibliotheek Wateringen van 9.30 tot 11.30 uur. De cursus wordt gegeven in samenwerking met SeniorWeb en bestaat uit vier bijeenkomsten. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat. Aanmelden kan via de balie in de bibliotheek of via klantenservice op 0174-226404 of via de website www.bibliotheekwestland.nl.


6

|

Wateringse Krant 12 september 2018

Kia Picanto Rijklaar vanaf € 11.895,Private Lease vanaf € 189,-/mnd

Kia Picanto X-Line Rijklaar vanaf € 17.945,Private Lease vanaf € 264,-/mnd

Kia Niro Rijklaar vanaf € 27.495,-

Kia Sportage Rijklaar vanaf € 31.385,-

Private Lease vanaf € 379,-/mnd

Private Lease vanaf € 399,-/mnd

Voorkom de prijsverhoging in september. Profiteer nu nog van veel voordeel!

Autobedrijf Aad van der Burg B.V. Jupiter 2-4, 2685 LR Poeldijk, Tel. (0174) 213 041

Weten wat je auto waard is? Doe de gratis op www.kia-westland.nl

Gem. gecombineerd brandstofverbruik: 3,8 – 5,4 l/100km, 26,3 – 18,5 km/l. CO2-uitstoot: 88 – 124 g/km. Genoemde actie en bijbehorende consumentenadviesprijzen zijn geldig voor de genoemde modellen uit voorraad met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 31-08-2018 en uiterste registratiedatum van 29-09-2018. In verband met de wijzigingen in de wetgeving omtrent brandstofverbruik en emissie moet er voor een specifieke bestellingen t.o.v. een voorraadmodel vanaf het vierde kwartaal meer BPM worden afgedragen door de consument. Het voordeel betreft de belastingbesparing ten opzichte van een aanschaf o.b.v een specifieke bestelling in het vierde kwartaal. Genoemde prijs is inclusief btw/bpm en kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingsbijdrage, leges, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer. Prijs is excl. metallic lak. Private lease-aanbod via Kia Autolease. De getoonde prijs betreft een vanaftarief gebaseerd op een looptijd van 48 maanden in combinatie met 10.000 km per jaar en ten minste 6 schadevrije jaren. Alle vermelde private lease-tarieven gelden alleen voor auto’s die vallen binnen de wettelijke overgangsregeling en die deel uitmaken van onze voorraad (NEDC/Euro 6b). Het product bevat alle componenten zoals voorgeschreven door Stichting Keurmerk Private Lease. Deze actie is geldig t/m 29-09-2018. Informeer naar de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Koninklijke IJsvereniging

HARD GAAT-IE start weer met SCHAATLESSEN op de Uithof voor jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. De eerste cursus begint op zaterdag 6 oktober 2018. Inschrijving kan via de website www.hard-gaatie.nl

Zoekt een

ONDERHOUD / SERVICE MONTEUR

Op 26 september 2018 valt er

Uitdagende technische baan In een leuk team Voor meer info over de vacature kijk op onze site:

www.huismanscherming.nl

bij 5.000 gezinnen in De Lier het boek 125 JAAR KONINKLIJKE IJSVERENIGING HARD GAAT-IE op de deurmat. Houd deze datum dus in de gaten!!! Leden van HARD GAAT-IE buiten De Lier krijgen het boek

Interesse – mail of bel: thea@huismanscherming.nl Thea: 06-51050739

Leehove 39, 2678 MA De Lier . Tel. 0174-512733 . www.huismanscherming.nl

eveneens uitgereikt.

125 jaa

Koninkl ijke IJsv er

Hard G

r

enigin

aat-ieg 1893-2

018


12 september 2018 Wateringse Krant

|

7

voetbal

VELO moet winst laten aan Die Haghe

VELO

NIEUWS

sportverening velo | noordweg 26, wateringen | telefoon 0174 - 29 27 79 / 0174 - 29 26 96 | e-mail info@velo.nl | internet www.velo.nl

badminton Ondanks het grote veldoverwicht vielen er in de 1e helft nog geen doelpunten. Ook in de 2e helft kwam VELO zondag er niet echt aan te pas en werd dat overwicht wel uitgedrukt in doelpunten en kon Die Haghe met 0-3 de tweede bekerwinst bijschrijven. Vanaf het begin bepaalde 1e klasser Die Haghe het beeld van de wedstrijd. VELO werd teruggedrongen op eigen veld en moest zich beperken tot verdedigen. Bij balbezit werd de bal eigenlijk direct al weer ingeleverd waardoor VELO niet onder de druk vandaan kwam. In de beginfase bijna al de voorsprong voor Die Haghe maar het door VELO-verdediger Ryan Donders van richting veranderde schot van Die Haghe-middenvelder Peter de Kleer ging net over het doel. In het verloop van de 1e helft kreeg Die Haghe meer dan voldoende kansen om de score te openen maar schoten en kopballen van Peter de Kleer, Arnout Ooijevaar en Mark van Kippersluis gingen naast of over het doel of VELO-doelman Roy van Oossanen was de reddende engel. In de 2e helft, met Iliass Oukhattou voor Justin Donders, min of meer hetzelfde spelbeeld. Al snel viel de openingstreffer voor Die Haghe. Uit een corner kopte Yannick Nyanor op de paal maar in de rebound ging de inzet van Arnout Ooijvaar via enkele benen toch in het doel ging, 0-1. Bij VELO kwam na een uur voetbal Deniz Arslan in het veld voor Imad Talhaoui, later gestart met de training maar kan wel van waarde zijn in de kwetsbare VELO-defensie. VELO kwam een korte periode een beetje onder de druk vandaan en kreeg zelfs mogelijkheden om te scoren. Een kopbal van Tony van den IJssel werd geblokt, een wegdraaiend schot van Djamairo Rigters werd mooi in de verre hoek geplukt door doelman Bas Drost en enkele schoten van Tony van den IJssel gingen naast of over het doel van Die Haghe. In de laatste 20 minuten trok het goed combinerende Die Haghe de wedstrijd weer naar zich toe en kwamen en ook nog twee doelpunten. Uit een vrije trap van Sami Aoulad Said werd een inzet van Sebastiaan van der Starre (exVELO) nog gekeerd door doelman Roy van Oossanen maar bij een later spelmoment kon Sebastiaan van der Starre zich toch laten feliciteren door zijn ploegmakkers. Uit een voorzet van Sami Aoulad Said kopte van der Starre de bal fraai in de verre hoek, 0-2. In de slotfase nog een derde doelpunt voor Die Haghe toen de bal uit een corner via Robin Laming en enkele VELO-benen in het doel verdween, 0-3. Een meer dan verdiende zege voor Die Haghe dat hiermee doorgaat naar de volgende bekerronde. In de laatste bekerwedstrijd speelt Die Haghe as. zaterdag nog uit bij SC Monster en gaat VELO as. zondag de strijd aan met GDA.

Le Credit Sportif VELO overtuigend van start in de Eredivisie badminton

VELO wil dit seizoen strijden om de bovenste plekken in de Eredivisie.

In de sfeervolle sporthal Hoge Veld in Den Haag heeft het eerste team van Le Credit Sportif VELO met 6-2 gewonnen van AviAir Almere. Daarmee staat het team uit Wateringen op de 2e plaats in de Eredivisie. Opvallend was de overwinning van Dorien Lups tegen Manon Sibbald. In

een zeer sterke wedstrijd was Dorien in 3e sets te sterk voor haar “angstgegner”. Na een serie nederlagen betekent deze overwinning een belangrijke doorbraak: “Een goede start van het seizoen, dit smaakt naar meer!”, aldus een dolblije Dorien Lups.

Foto: VELO badminton

Tamara van der Hoeven, dit seizoen overgekomen van AviAir Almere, was helaas op de baan de grote afwezige bij het team uit Wateringen. Een knieblessure zorgt ervoor dat haar debuut nog even op zich laat wachten. Wendy Slaats, vaste speelster van het 2e team van VELO, bewees een

waardige vervanger te zijn. In een spannende driesetter won zij haar damesenkel. De andere nieuwkomer Ralph Starren kende een stroeve start in de herenenkel tegen Aram Mahmoud. In twee sets ging hij strijdend ten onder. In de gemengd dubbel liet Ralph, samen met Wendy Slaats, zien een versterking te zijn voor het team uit Wateringen. Ondanks de nederlaag in drie sets was bij vlagen snel en tactisch sterk spel zichtbaar, wat in het vervolg van het seizoen ongetwijfeld nog winstpartijen gaat opleveren. Ook Myke Halkema, Jim Middelburg en Alex Vlaar zijn overtuigend aan het seizoen begonnen. De drie sterkhouders laten er geen misverstand over bestaan, dat VELO dit seizoen wil strijden om de bovenste plekken in de Eredivisie. Op zaterdag 15 september neemt Le Credit Sportif VELO het op tegen Hoornse BV. De promovendus uit Hoorn kende een verrassend sterke competitiestart door met 7-1 te winnen van Roosterse BV. Er staat dus direct een topper op het programma tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Alle support is welkom! De wedstrijd vangt om 17.00 uur aan in de VELO-hal, Noordweg 26 in Wateringen. Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl.

badminton

voetbal

VELO (Zat) pakt in slotfase Actiemaand nieuwe volle winst op TAC ‘90 leden VELO had het niet gemakkelijk in de bekerwedstrijd tegen 2e klasser TAC´90 en wist pas in de slotfase met 0-1 de overwinning veilig te stellen. VELO was in de 1e helft wel beter dan de tegenstander maar was ook slordig en kon moeizaam een gaatje vinden in de compacte verdediging van TAC´90. De dreiging van TAC´90 ontstond vooral uit slordig balverlies en een slechte veldbezetting aan de kant van VELO. Er waren aan beide kanten geen echte kansen om tot scoren te komen. In de 2e helft speelde TAC´90 met meer lef en liet de thuisploeg ook

zien dat het aanvallend over goede kwaliteiten beschikt. De wedstrijd werd opener en een doelpunt aan beide kanten kon eigenlijk niet uitblijven. VELO-doelman Dion van Wijk hield met fraaie reddingen zijn team op de been en het was routinier Glenn van den Nieuwenhuijsen die in de 89e minuut met het enige doelpunt VELO de volle winst bezorgde. A.s. zaterdag speelt het naar de 2e klasse gepromoveerde VELO in de 3e bekerwedstrijd thuis tegen het naar de 1e klasse gepromoveerde Honselersdijk, aanvang 14.30 uur. Een mooie derby die veel toeschouwers verdient.

badminton

Algemene Leden Vergadering Uitnodiging voor alle seniorleden en ouders van jeugdleden van VELO Badminton voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 1 oktober 2018, aanvang 20.00 uur. De vergadering wordt gehouden in de VELO-kantine in Wateringen.

De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur. Verdere informatie volgt, maar reserveer deze datum alvast in de agenda. Voor vragen: secretaris@ velo-badminton.nl of Thea Suijkerland 0174-293593 of 06-21885226.

Begin september start VELO Badminton het seizoen weer met een actiemaand voor nieuwe leden. Bij inschrijving kunnen de nieuwe leden kiezen uit een korting op de contributie of een gratis badmintonracket. Ook bestaat de mogelijkheid voor het aangaan van een proeflidmaatschap voor drie maanden. Jeugd op donderdagmiddag Voor de jeugd is er weer volop ruimte voor nieuwe leden. Badminton is cool, en meer sport dan veel mensen denken. Je mag altijd een paar keer meespelen, om te kijken of je het leuk vindt. Je kunt met badminton al beginnen vanaf 6 tot 8 jaar, maar ook als je ouder bent, kun je zo gaan badmintonnen. Spelenderwijs krijg je de techniek en de tactiek van het spel door en speel je partijtjes, alleen tegen een ander (het enkelspel) of

met twee tegen twee (het dubbelspel). Alle leeftijdsgroepen spelen vanaf dit seizoen in de donderdagnamiddag. De basisschooljeugd speelt van 17.00 tot 18.30 uur, de middelbare school jeugd van 17.30 tot 19.00 uur. In beide groepen kun je als nieuweling aansluiten. Voor volwassen vier mogelijkheden Ook voor volwassenen is er ruimte voor nieuwe leden, je kuntkiezen uit vier mogelijkheden. Zowel op dinsdagmorgen als om donderdagmorgen wordt er gespeeld van 9.00 tot 11.30 uur. Op de woensdagavond bent u welkom vanaf 19.30 uur, en op de vrijdagavond beginnen we om 20.30 uur. Bij alle groepen is er begeleiding en kunnen nieuwelingen snel aansluiten. Heeft u nog vragen over badminton bij VELO: ledenadministratie@ VELO-badminton.nl.


8

|

Wateringse Krant 12 september 2018

ONTDEK JE TALENT MET MUZIEKMEESTERS

Concert voor Ukkies Voor kinderen van 0 tot 5 jaar en ouders, opa’s of oma’s Door docenten van Muziekmeesters Westland Basisschool De Achtsprong, Sportlaan 47, De Lier Zaterdag 15 september, aanvang 10.30 uur Toegang kinderen grais, volwassenen € 5,00 Kaarten bestellen door te mailen naar info@muziekmeesterswestland.nl Betalen uitsluitend contant aan de zaal

Kijk ook op de website voor nie uwe cursuss en en grais p roeless en Spelen Met Mu ziek

KIJK VOOR ALLE GRATIS facebook.com/Muziekmeesters

@Muziekmeesters

www.muziekmeesterswestland.nl

PROEFLESSEN IN DE MAAND SEPTEMBER OP ONZE WEBSITES

Wk 2018 09 12  
Wk 2018 09 12