a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Westland woont Westland leeft 27 SEPTEMBER 2017 SPECIALE UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND

ACTUELE BOUWPROJECTEN

woontrends SPECIALE NVM OPEN HUIZEN ROUTE


Westland woont, Westland leeft

2

27 september 2017 7 oktober 2010

Proef de sfeer in je nieuwe keuken Bosch stoomoven

Spectaculaire actie

Inclusief: • Werkblad en spoelbak, • Grohe keukenkraan • RVS afzuigkap, gaskookplaat, vaatwasser, oven met magnetron en koelkast (102 cm) van

Gratis wand- en vloertegels bij aanschaf van een complete keuken. 8.898,-

4.449,-

1.399,-

799,-

OPENINGSTIJDEN:

KEUKENSTUNTER NAALDWIJK Gezelstraat 7 | 2671 BW Naaldwijk T. 0174-769125 | naaldwijk@keukenstunter.com

Ma. Di. t/m Do Vr

13.00 - 17.30 uur 10.00 - 17.30 uur 10.00 - 21.00 uur

Za 10.00 - 17.00 uur Zo 12.00 - 17.00 uur (iedere 1e zondag vd maand)

LUXE SHOWROOMS Kijk voor meer informatie op

www.keukenstunter.com

Het is nu hét moment om uw huis te verkopen! De woningmarkt is de laatste ijd enorm aangetrokken. Gelukkig worden er weer veel woningen verkocht. Rijnpoort Makelaars heet dan ook op veel ‘Te koop-borden’ het aanvullende bordje ‘Verkocht’ kunnen plaatsen. Dit tot volle tevredenheid van de vele klanten die zij van dienst is geweest. Heet u verkoopplannen? Rijnpoort Makelaars weet hoe u uw woning snel en vakkundig kunt verkopen.

Dat het een gunsige ijd is om een huis te verkopen blijkt wel uit de verkoopcijfers van het laatste jaar. Veel huizen worden er verkocht, en ook steeds vaker voor of zelfs boven de vraagprijs. Mocht u overwegen om uw huis te gaan verkopen, dan is dit wel hét moment om die stap te nemen! Anneke van RuijvenJanssen van Rijnpoort Makelaars vertelt u waarom: “Veel verkopers komen er nu achter hoe aantrekkelijk

het is om groter te kunnen gaan wonen zonder dat de maandlasten omhoog gaan. Steeds meer mensen ziten niet meer met een restschuld; het huis is vaak meer waard dan waarvoor het gefinancierd is. Neem daarbij de huidige lage hypotheekrente, dan wordt het nog gemakkelijker om nu opnieuw te gaan financieren. Er is veel vraag naar woningen en de onzekerheid bij een verkoop is echt weggenomen. Uiteraard zijn wij bereid hierover alle informaie te verstrekken.” Heet u verkoopplannen? Rijnpoort Makelaars komt graag bij u langs voor een vrijblijvend verkoopadvies. De marktwaarde van de woning wordt dan bepaald en de makelaar zal u graag helpen de woning tegen de beste prijs te verkopen. En wie weet staat er dan ook bij u binnenkort ‘Verkocht’ op het bordje ‘Te koop’! Alle informaie over Rijnpoort Makelaars is te vinden op www.rijnpoort.nl. Voor persoonlijk contact kunt u bellen naar 0174 294652. Het team van Rijnpoort Makelaars zal u graag te woord staan!

Het verkoopteam van Rijnpoort Makelaars

* Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Bosch actiekeuken


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

‘Gekte’ op woningmarkt

Huizenprijzen stijgen weer, aanbod daalt De woningmarkt in Nederland is verdeeld: in sommige regio’s is krapte, andere regio’s zijn ruimer in aanbod. Westland behoort tot de krappe woningmarkten, waar een koper vaak keuze heeft uit slechts 5 of minder woningen. Er is minder nieuw aanbod van bestaande woningen, waardoor de huizenprijzen weer wat

Ruim 14% wordt voor de vraagprijs verkocht.

Er is meer interesse, maar er komt weinig nieuw aanbod van bestaande woningen. Foto: PR

omhoog gaan.

Na 15 kwartalen is er een einde gekomen aan de stijging van het aantal transacties, rekende NVM afgelpen kwartaal voor. “Het gaat slechts om een daling van 0,8%, maar het is een belangrijk signaal in de bestaande koopwoningmarkt”, zegt Ger Jaarsma, voorzitter van NVM. De afname in transacties was hier al langer te zien. “Die ontwikkeling ging niet gepaard met een toename van nieuw aanbod: het aantal huishoudens dat de woning te koop zet, neemt niet echt toe en de nieuwbouw kan de vraag niet bijhouden.” Woningen wisselen dan ook snel van eigenaar: landelijk gezien is de verkooptijd gedaald tot een luttele 2 maanden.

Vraagprijs Logischerwijs volgt de wet van vraag en aanbod en stijgen de huizenprijzen. Het is in sommige gevallen zelfs zo dat woningen voor een bedrag boven de vraagprijs worden verkocht. Het landelijke aandeel is maar liefst 22,5%. Ruim 14% wordt bovendien voor de vraagprijs verkocht. “Dit zijn ongekend hoge percentages”, zegt de NVM-voorzitter. “Kopers zien zich door het gebrek aan aanbod en de vele vragers in de markt gedwongen om boven de vraagprijs te bieden. Het zijn niet alleen huishoudens die op zoek zijn naar een eigen woning, die als vragers in de markt actief zijn. Ook particuliere beleggers zijn actief en bieden vaak boven de vraagprijs mee.”

Nuchter

Starters

In onze regio lijkt het overbieden nog wel mee te vallen. Binnen de grenzen van de gemeente Westland gaat het om 16 procent van de gevallen, in Maassluis gebeurt het bij ongeveer 17 procent en Midden-Delfland is koploper met 18,5 procent. Ook Borgdorff Makelaars merkt de gekte op de woningmarkt. Makelaar mr. Irene Borgdorff RMT relativeert: “We moeten ons niet gek laten maken en vooral verstandig handelen. Is het pand wel echt zo veel waard als gevraagd of geboden wordt? Als aankoopmakelaar proberen we daar heel objectief naar te kijken. We geven kopers duidelijk mee: ‘dit bedrag is het pand waard en dit bedrag is emotionele waarde, omdat je het graag wilt hebben.” In Westland laat men zich niet zo gauw van de wijs brengen, merkt de makelaar. “In Den Haag, waar we ook een vestiging hebben, wordt vaker boven de vraagprijs geboden dan in Westland.”

Door de aanhoudende prijsstijgingen wordt het voor starters steeds moeilijker om een huis te kopen, constateert NVM-voorzitter Jaarsma. “Deze trend wordt in de nieuwbouw versterkt doordat de projectontwikkeling nauwelijks nieuwbouwwoningen goedkoper dan 200.000 euro ontwikkelt.” Toch zijn er financieel gezien wel meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, omdat de rente heel laag staat. Sommige hypotheken kunnen worden afgesloten tegen een rente van nog geen 2%.

Borgdorff noemt het de Westlandse nuchterheid. “Westlanders doen een bod en als dat niet genoeg blijkt te zijn, dan accepteren ze dat. De woning was dan niet voor hen bestemd. Maar aan de andere kant”, gaat ze verder, “als men een paar keer net mis heeft gegrepen bij een woning, dan zetten ze bij de volgende keer wel alles op alles om die woning te krijgen. Zeker als er weinig keuze is in hun prijsklasse en wijk of kern van voorkeur.”

Open huis Daarom is het toch een goede timing om juist nu een huis te kopen of verkopen. Tegen dezelfde maandlasten zou u immers groter kunnen wonen of u kiest voor dezelfde woonoppervlakte tegen aantrekkelijkere kosten. In deze nieuwe editie van ‘Westland woont, Westland leeft, geven we weer volop wooninspiratie. Aanstaande zaterdag 30 september is het weer de landelijke NVM Open Huizen Dag. Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur weer veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Het is een uitgelezen kans om interessante woningen te bekijken. Voor verkopers is het een mooie gelegenheid om de woning van zijn beste kant te laten zien. In deze krant is een overzicht opgenomen van de woningen die zaterdag de deuren open zetten.

Colofon ‘Westland woont, Westland leeft’ is een speciale uitgave bij de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl

3


Westland woont, Westland leeft

4

EINDELOOS VEEL

ADVIES EN INSTALLATIE VAN BEELD EN GELUID

MOGELIJKHEDEN

Mastersound adviseert al meer dan 25 jaar Mastersound adviseert al meer dan 25 jaar muziekliehebbers bij de aanschaf van een nieuwe muziekliefhebbers bij de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie. Wij luisteren naar uw wensen en laten geluidsinstallatie. Wij luisteren graag naar uw u graag ervaren hoe mooi muziek en beeld kunnen wensen en laten u graag ervaren hoe mooi muziek en zijn. Wij hebben een breed assortiment in diverse beeld kunnen zijn. Wij hebben een breed assortiment prijsklassen.

MET GLAS DE INDUSTRIËLE LIJN

in diverse prijsklassen.

Unieke, robuuste kozijnen met een “stalen“ uitstraling. HET alternatief wanneer u op zoek bent naar een industriële look in uw interieur.

U bent welkom in onze pas verbouwde winkel voor U bent welkomdemonstratie in onze winkel voorofeen uitgebreide een uitgebreide stereo surround en demonstratie stereo of surround en streaming streaming audio. Bovendien tonen wij u vol trots audio. Bovendien tonen u voltelevisies trots devan mooiste televisies de mooiste LED enwij OLED de merken van de merken LOEWE en LG. LOEWE en LG. MASTERSOUND, NOORDVLIET 29, MAASSLUIS WWW.MASTERSOUNDONLINE.NL

27 september 2017 7 oktober 2010

Glass Inside Westland ‘s-Gravenzandseweg 16a 2291 PE Wateringen T: 0174 296668 E: info@glassinside.nl

De Industriële lijn. Nu bij uw vertrouwde interieurglasspecialist. Loop binnen bij een van onze vestigingen voor een advies op maat. Of kijk voor een duidelijk zicht op:

www.glassinside.nl


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

Premies en seniorenmakelaars voor betere doorstroming De in 2013 door het rijk geïntroduceerde inkomensafhankelijk huurverhoging doet weinig om ‘scheefwonen’ tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat het ING Economisch Bureau liet uitvoeren door Kantar TNS. Het overgrote deel, 84 procent, van de huurders met een hoger inkomen geeft aan dat de huurverhogingen van de laatste jaren geen invloed hebben gehad op hun verhuisgedrag. Ook bij de lagere inkomens leidt de aangepaste huurverhoging niet tot veel doorstromen. Het beperkte effect heeft volgens het onderzoek verschillende redenen: ten eerste hebben grote levensveranderingen, zoals een relatie aangaan, kinderen krijgen of scheiden een veel grotere invloed op verhuisgedrag dan financiële veranderingen. Ten tweede zijn veel ‘scheefwoners’ al wat ouder. Ze zijn vaak honkvast en zullen niet zomaar verhuizen als gevolg van een huurverhoging. Tot slot werkt de financiële prikkel van de kleine inkomensafhankelijke huurverhoging onvoldoende, omdat scheefwoners weinig alternatieven hebben; vrije huur of koop zijn beiden te duur.

Starters en senioren Toch is een betere doorstroming op de huurwoningmarkt hard nodig, ook in het Westland. De

vraag naar betaalbare woningen in onze gemeente is groot en zal alleen maar groter worden. In haar Woonvisie 2030 gaat de gemeente er van uit dat er tot 2020 circa 35 ‘starters’ per jaar bij komen, die allemaal zelfstandig willen gaan wonen. De groep aan de andere kant van de wooncarrière, de senioren, stijgt nog harder. Dit komt door de trends van ‘ontgroening’ (minder kinderen) en ‘vergrijzing’ (meer ouderen). Om voor al deze Westlanders woonruimte te vinden, is het noodzakelijk dat mensen passend huren.

Premie Een mogelijkheid om mensen aan te zetten tot een verhuizing is een verhuispremie. Westland Verstandig vroeg deze zomer aan het college of zij deze optie wilde overwegen. De fractie gaf aan dat sommige Westlanders wel wilden verhuizen, maar daarvoor een compensatie wilden ontvangen voor hetgeen ze in de bestaande woning hebben aangebracht. Het college gaf echter aan daar geen heil in te zien. Zo’n verhuispremie is volgens hen maar beperkt succesvol gebleken. Bovendien blijft het maar de vraag of iemand verhuist vanwege de vergoeding of dat een verhuizing sowieso al in de planning stond.

Verleiden Liever zet de gemeente in op een ‘seniorenmakelaar’. Deze seniorenmakelaar moet ouderen ‘verleiden’ om te verhuizen van een sociale eengezinshuurwoning naar een seniorenwoning of -appartement. De ambitie van de gemeente is om tot en met 2018 jaarlijks 20 senioren op deze wijze

Scheefwoners zijn slecht voor de doorstroming van Foto: PR de woningmarkt. te laten doorstromen. Die wordt momenteel bij lange na niet gehaald, blijkt uit de antwoorden die het college in september van dit jaar gaf op de vragen van Westland Verstandig. De seniorenmakelaars zijn vanaf oktober 2016 actief en sinds die tijd zijn er slechts 4 verhuizingen zijn gerealiseerd door interventie van de verleidende makelaars. Deze verhuizingen hebben in 2017 plaatsgevonden. Daarnaast zijn via het reguliere systeem van woningtoewijzing in 2016 in totaal 148 Westlandse huishoudens doorgestroomd. Toch zet de gemeente vooralsnog in op de seniorenmakelaar om een betere doorstroming te realiseren. De aanpak wordt dit jaar geëvalueerd. Pas daarna zal de gemeente, indien nodig, aanvullende instrumenten verkennen om de doorstroming te bevorderen.

Je laat je toch niet gek maken door een overspannen huizenmarkt?

5


Westland woont, Westland leeft

6

27 september 2017 7 oktober 2010

Extra open op 23, 30 sept en 7 okt!

De Rabo Woonweken, open voor jouw woonwensen. Loop binnen zonder afspraak Van wonen in het centrum tot uitzicht over de weilanden. Loop met jouw woonwensen tijdens de woonweken vrijblijvend bij ons binnen. Elke vrijdag (12:00 - 16:30 uur in Naaldwijk) beantwoorden onze adviseurs direct je woonvragen. Tijdens de woonweken zijn we ook extra open op zaterdag!

Kijk op Rabobank.nl/woonweken voor locaties en openingstijden. Een aandeel in elkaar

“Casademarbella02” -15% VAKANTIEAPPARTEMENT VOOR 2 PERSONEN IN MARBELLA (SPANJE) (speciaal voor lezers van Het Hele Westland)

Zo eenvoudig werkt het: - Boek het appartement - Boek gewenste opties - Boek uw vlucht - En genieten maar...

BEZOEK en BOEK ons via

FACEBOOK

*tarieven zijn per nacht met een minimum van 4 nachten, wanneer u uw reservering boekt vóór 31 Oktober 2017 ontvangt u 15% korting op uw overnachtingskosten.

HOOG SEIZOEN: € 105,-

fb: @casademarbella02

MIDDEN SEIZOEN: € 91,00

LAAG SEIZOEN: € 70,00

casademarbella02@gmail.com

LONG TERM op aanvraag +31 620 966 647 +34 722 710 002


Westland woont, Westland leeft

binnenkijken bij

7 oktober 2010

Sylvia en Ted van der Burg

‘Wij gaan hier niet meer weg’ Wie kent niet het Heilige Geest Hofje in Naaldwijk met de idyllische huisjes in een oase van rust. Sylvia en Ted van der Burg wonen in een van de huisjes. door Geraldine Hindriksen Ze kennen elkaar nu vier jaar en zijn pas geleden in het huwelijksbootje gestapt. Sylvia (52) en Ted (47) van der Burg trouwden vanuit hun huisje en wandelden via een door vrienden neergelegde rode loper naar het kapelletje van het Heilige Geest Hofje. Sinds een jaar wonen ze in het huisje, dat ze huren van Vereniging Hendrick de Keyser in Amsterdam. Ze vinden het geweldig om er te wonen. “Er is hier veel sociale controle. Er wonen veel oudere mensen en als een van hen een tijdje niet is gezien, gaat iemand even vragen of alles goed is.” Vanaf de leeftijd van vijftig jaar mag je er wonen. Sylvia en Ted zijn het enige stel, de anderen zijn alleenstaande huurders. Sylvia: “Ted is hovenier en doet veel klusjes in het hofje. Daar is natuurlijk wel over nagedacht!” Ted: “Ik let bijvoorbeeld op losliggende dakpannen of een tegeltje dat scheef ligt.”

Je moet geen perfectionist zijn als je hier woont! Scheef

Het huisje van Sylvia en Ted ziet er aan de buitenkant niet groot uit, maar binnen valt de ruimte alleszins mee. Wat blijkt? In 1962 zijn de woningen vergroot door samenvoeging van twee huisjes. Het huisje heeft dan ook twee voordeuren waarvan er een gebruikt wordt. Via een piepklein halletje kom je in een ruime woonkeuken. De prachtige,

vierhonderd jaar oude tegelvloer en balken zijn fraai om te zien. Het huisje is een monument dus er mag niets veranderd worden. “Alles is oud hier en er zijn dan ook diverse regels. Je mag alleen elektrisch koken en geen losse kachels of open haard hebben. Je mag ook niet roken binnen. Tja, die balken zijn kurkdroog! Die balken lopen trouwens scheef en zijn gedraaid. Er zit een wokkel in. (Lachend) Als je hier iets recht ophangt, zie je dat de rest scheef is. Dus dat hang je dan ook een beetje scheef op. Je moet geen perfectionist zijn als je hier woont! De vloer is ook niet recht; dat kan je ook goed zien in de slaapkamer boven.”

Teil Het huis is heel gezellig en knus ingericht en ademt de sfeer van vroeger tijden. Het is echter wel van alle gemakken voorzien. Er is een ruime woonkamer met boven een ruime badkamer en slaapkamer en een extra kamertje. Ook is er zowel beneden als boven een toilet en er is zelfs nog een kleine vliering. Omdat het van oorsprong twee huisjes zijn, zijn er twee trappen. Eén trap is weggewerkt in een kast en de treden worden gebruikt als planken. Sylvia en Ted kopen qua inrichting zoveel mogelijk spullen van vroeger om het in stijl te houden. Ze genieten van het huis. “Wij gaan hier niet meer weg, alleen tussen zes planken. Of we moeten zo slecht ter been zijn dat de steile trap echt te steil wordt en we niet meer boven kunnen douchen. Dan zouden we terug moeten naar een zinken teil.” Ze schieten in de lach: “Zo’n teil past wel bij de inrichting. Misschien moeten we er alvast naar op zoek gaan!”

Sylvia en Ted van der Burg in hun idyllische Foto’s: gh huisje.

In 1962 zijn twee huisjes samengevoegd tot één.

De woonkeuken is ruim.

Eén van de twee trappen is omgebouwd tot kast.

Het uitzicht uit één van de raampjes.

7


Westland woont, Westland leeft

8

27 september 2017 7 oktober 2010

Vloeren | Vloerkleden | Gordijnen | Behang | Binnen- & buitenzonwering | Horren | Verf

20% KORTING*

20%

20% korting* op behangcollecties BN Wallcoverings

KORTING* OP DECORETTE VINYL, PVC, LAMINAAT, TAPIJT EN VLOERKLEDEN

20% KORTING*

20% korting* op Luxalex ® Plissé en Duette® Shades

Bekijk ons gehele assortiment op Decorette.nl

*Vraag naar de actievoorwaarden. De actie is geldig van 25.9 t/m 15.10.2017.

Choorstraat 87 - 2681 AR Monster • Telefoon (0174) 244834 • E-mail: verkoop@decorettevanrest.nl

op Decorette binnen- en buiten zonwering

GRATIS ACCESSOIRES Vraag in de winkel naar de voorwaarden

zo mooi kan perfectie zijn Exclusieve uitstraling ‘’op maat gemaakt’’

Enorm Brabander Doe-het-zelfspeciaalzaak Herenstraat 16, 2291 BG Wateringen T (0174) 29 61 41, F (0174) 29 65 43 E enorm@brabanderbv.nl www.enormbrabander.nl


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

Makelaar optimaliseert samen met ontwikkelaar nieuwbouwprojecten Bij de koop en verkoop van een woning wordt meestal gebruik gemaakt van de hulp en adviezen van een makelaar. Maar ook bij de ontwikkeling van een nieuwbouwproject wordt steeds vaker een makelaarskantoor betrokken. Angelique Grootscholten werkt bij Rijnpoort makelaars in Kwintsheul en zij richt zich, samen met haar collega’s Monique Strik en Nikki van der Houwen, volledig op deze nieuwbouwtak. Ontwikkelen

Wensen

“Wij hopen dat projectontwikkelaars ons zo vroeg mogelijk inschakelen wanneer zij met een nieuw project gaan starten. Als makelaar hebben wij veel kennis in huis over de wensen van de lokale markt. Door samen te werken met de ontwikkelaars kunnen we er voor zorgen dat de woningen en de wijk zo goed mogelijk passen bij de potentiële kopers”, vertelt Angelique. De makelaar geeft niet alleen advies over de indeling van de wijken en woningen, maar bijvoorbeeld ook over in welke prijscategorie er behoefte aan nieuwbouw is. “Ontwikkelaars hebben de grond soms al een lange tijd in bezit voordat zij er daadwerkelijk gaan bouwen. In een paar jaar tijd kan de behoefte in een gebied veranderen. Een voorbeeld hiervan is het project Woerdblok in Naaldwijk. In eerste instantie waren er plannen om de laatste fase te bebouwen met woningen in het hoge segment. Maar die plannen zijn van zo’n tien jaar geleden. En nu het project dus definitief ontwikkeld wordt, blijkt dat daar op dit moment veel minder behoefte aan is. Wij adviseren dan om daar in een andere prijsklasse te gaan bouwen.”

Het grote voordeel van de betrokkenheid van een makelaar bij de ontwikkeling van een nieuwbouwproject is volgens Angelique dat zij weten wat de wensen zijn in een bepaald gebied. “Westlanders vinden bijvoorbeeld de tuin heel erg belangrijk. De eerste vraag over een nieuwbouwwoning is heel vaak ‘Hoe groot is de tuin en wat is de ligging?’ Aan ons dan de taak om te proberen binnen het project zoveel mogelijk tuinen met een gunstige ligging te krijgen.” Iets anders waar de laatste tijd steeds meer vraag naar is, zijn gevels met mooie details in plaats van strakke ‘saaie’ gevels. “Huizen in de jaren dertig stijl zijn weer steeds meer in trek.” Maar ook binnenshuis zijn er allerlei zaken te benoemen die kopers graag willen, maar waar een ontwikkelaar niet altijd aan denkt. “We

Een tweede toilet is een vereiste.

zien nog altijd projecten waarbij een staand toilet de standaard is, terwijl eigenlijk iedereen tegenwoordig een hangend toilet wil. Ook een tweede toilet is in een eengezinswoning eigenlijk een vereiste tegenwoordig. Daarnaast willen de meeste mensen het liefst een dubbele wastafel in de badkamer en een inloopdouche. Een douchebak is iets wat echt niet meer van deze tijd is.” Op dit moment werkt Rijnpoort Makelaars mee aan onder meer de projecten De Hoven (Poeldijk), Poeldijk Dorp, Schelpenduin (Monster), Woerdblok (Naaldwijk) en Vroonpoort (Den Haag). De afwisseling maakt het werk volgens Angelique leuk en uitdagend. “Of het nu seniorenwoningen zijn, starterswoningen of luxe herenhuizen; ze moeten allemaal weer aan andere eisen voldoen. Dit hopen wij zo goed mogelijk te realiseren.”

Start-verkoopavond Als je besluit een nieuwbouwwoning te kopen, moet je vanzelfsprekend wel even geduld hebben voor je daadwerkelijk kan verhuizen. Angelique: “Nadat de plannen voor het project concreet zijn, gaat het verkoopproces beginnen. We beginnen dan altijd met een zogenoemde ‘Startverkoopavond’. Dit is een informatieve avond voor alle geïnteresseerden waarbij wij de plannen presenteren van het te bouwen project.” Na deze avond kan het inschrijven beginnen en zo’n twee weken later worden de huizen toegewezen. “Dan volgen er gesprekken met de kandidaatkopers waarin we de uitgebreide kopersinformatiemap doornemen. De kunst is om in dit gesprek er voor te zorgen dat de kopers een goed beeld kunnen vormen van een nog niet bestaand huis.” Degene die na dit gesprek besluiten de woning inderdaad te willen kopen, tekenen een koopakte. Pas als voor 70 procent van de woningen in het project zo’n koopakte is getekend, gaat het project door en kan de bouw beginnen. “Nadat de kopers de koopakte hebben getekend, krijgen zij nog de tijd om de financiën rond te krijgen. Ook kunnen zij later in een gesprek met de aannemer nog allerlei persoonlijke wensen doorgeven.” Er moeten dus een hoop stappen genomen worden voordat het nieuwbouwhuis bewoond kan worden. “Tussen de Start-Verkoopavond en de sleuteloverdracht zit meestal zo’n één tot anderhalf jaar.”

Monique Strik, Angelique Grootscholten en Nikki van der Houwen zijn bij Rijnpoort Makelaars Foto: Thierry Schut verantwoordelijk voor de nieuwbouwtak.

9


NVM OPEN H IZEN DAG Z R E B M E T P 30 SE

www.waardevoorwonen.nl

www.jcvmakelaars.nl

www.rijnpoort.nl

www.koeze.nl

www.overvoorde.nl

uur 0 :0 5 1 0 :0 11

Te koop viawww.janssen-vanoosten.nl Malkenhorst Makelaars.

OPEN H

N HUIZEN ROUTE

Zaterdag 24 n

g 24 november van 13.00 – 15.00 uur

n op hoog niveau

Wonen o

AAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

TE KOOP MERELLAAN 13

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

M

Maasdijk

Maassluis

Maassluis

Maassluis

Blauwhek 1

Wassenaer van Obdamstraat 35

Merellaan 1265

Bosboom Toussaintstraat 16

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Karakteristiek landhuis met garage op 1335 m2 grond aan vaarwater Vraagprijs: € 695.000,- k.k.

5 kamer woning met terras, garage en werk/slaapkamer op de begane grond Vraagprijs € 229.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

s.Malkenhorst Makelaars. ars.

p via

3 kamerappartement met uitzicht op 5 kamer hoekwoning gelegen op een de Nieuwe-Waterweg en eigen pp kavel van 315 m2 met parkeerplaats Vraagprijs € 269.000,k.k. via Malkenhorst Vraagprijs € 299.500,- k.k. Te koop Makelaars.

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

koop via Mal koop via MalkenhorstTeMakelaars. OPEN HUIZEN TeROUTE

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau

BEZICHTIGING OP AFSPRAAK

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

“Er zijn meerdere

Maassluis

Merellaan 1369

geïnteresseerden in de woning, hoe word

4 kamerappartement van 162 m2 met uitzicht op de Nieuwe-Waterweg en pp Vraagprijs € 485.000,- k.k.

ik koper?”

Monster

Monster

Monster

Molenstraat 51

Molenbrink 26

Herenstraat 7a

2-onder-1-kapwoning met achterom en zonnige achtertuin. Vraagprijs € 259.500,- k.k.

Comfortabel wonen in dit royaal en gelijkvloers 3-kamerapp., lift aanwezig. Vraagprijs € 285.000,- k.k.

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Nette maisonnette met 3 slaapkamers, in centrum, nabij het strand Vraagprijs: € 300.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

TeTekoop viaviaMalkenhorst koop via Malkenhorst Makelaars. koop MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,v.o.n

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

www.waardevoorwonen.nl

Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,- v.o.n

Monster

Monster

Monster

Molenstraat 80

Sweelinck 2

Molenstraat 47

Luxe 2-onder-1- kapwoning met garage, eigen oprit en veranda. Vraagprijs € 479.500,- k.k.

Vrijstaande villa met royale achtertuin en kantoor/praktijkruimte. Vraagprijs € 600.000,- k.k.

Riant vrijstaand herenhuis geschikt voor groot gezin of kantoor aan huis. Vraagprijs € 450.000,- k.k. Malkenhorst Makelaars.

.rijnpoort.nl

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau WONEN IN ’S-GRAVENZANDE

Koop inZicht gesprek!

Simon van Slingerlandtstraat 5 425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Appartement in centrum, zonnig balkon, eigen parkeerplaats Vraagprijs: € 229.500,- k.k.

TeTekoop viaviaMalkenhorst Makelaars. van Waarde voor Te koopWonen! via Malkenhorst Makelaars. koopService Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. www.waardevoorwonen.nl Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Zaterdag 24 n

Wonen o

TE KOOP MERELLAAN 13

VAN DE Naaldwijk

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

OPEN H

  

WEBSITES

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

-

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

KIJK OP DE

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

Vraag naar ons gratis

Monster

Madeweg 70 Vrijstaand wonen in karakteristieke villa met riante achtertuin en grasland. Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Telefoon 0174 294 652 rijnpoort.nl

OPEN HUIZEN ROUTE

Woning op het oog, wat nu?

Kijk voor al onze deelnemende panden op rijnpoort.nl

Op www.santen-gasille.nl vindt u een compleet overzicht van al onze panden!

DEELNEMENDE

M

Naaldwijk

MAKELAARS VOOR

Mr. Jan Tuningstraat 52

EEN OVERZICHT

Modern goed onderhouden eengezinswoning met zonnige achtertuin. Vraagprijs: € 240.000,- k.k.

VAN ALLE PANDEN

TeTekoop koop via Mal koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars.

OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 - 15.00 UUR


’S-GRAVENZANDE Te koop via rs. Malkenhorst Makelaa

ZATERDAG 30 SEPTEMBER ’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

www.borgdorff.nl

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

www.broch.nl

www.baljeuenstaal.nl

www.maatenraad.nl

TeTekoop koop via Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars U W

Te koop via vanruijvenmakelaardij.nl

N V M

M A K E L A A R Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorstwww.helmheus.nl Makelaars. www.santen-gasille.nl www.hulsebosch.nl

HUIZEN ROUTE

malkenhorstmakelaars.nl

OPEN HUIZEN ROUTE OPEN HUIZEN ROUTE OPEN HUIZEN ROUTE

november van 13.00 – 15.00 uur

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

op hoog niveau

Wonen op hoog niveau Wonen op hoog niveauWonen op hoog niveau

363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

“Dit huis Naaldwijk Naaldwijk Smetana 10 Prins Hendrikstraat 76 Kuyperstraat 24 had ik Eengezinswoning met tuinoverkapping 3-kamerappartement met ruime woonEengezinswoning met riante dakkapel zelf nooit en dakkapel op 2e etage kamer en moderne keuken en tuin op Zuiden in Pijletuinen Vraagprijs: € 244.000,- k.k. Vraagprijs: € 249.000,- k.k. Vraagprijs: € 269.000,- k.k. gevonden!” Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Naaldwijk

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

Naaldwijk

Simon van Slingerlandtstraat 15

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Modern penthouse met zonnig dakterras en eigen parkeerplaats Vraagprijs: € 295.000,- k.k.

koop via Malkenhorst koop via Malkenhorst koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via MalkenhorstTeMakelaars. Te koopMakelaars. via MalkenhorstTeMakelaars. Te koopMakelaars. via MalkenhorstTeMakelaars. www.waardevoorwonen.nl Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars.

alkenhorst Makelaars.

KIJK OP DE WEBSITES VAN DE DEELNEMENDE MAKELAARS VOOR

Op www.santen-gasille.nl vindt u een compleet

EEN OVERZICHT

Te koop via Malkenhorst Makelaars. VAN

overzicht

Naaldwijk

Atlantische Oceaan 45 Luxe 5-kamer hoekwoning met hoog afwerkingsniveau. Vraagprijs € 395.000,- k.k.

al onze panden! OPEN HUIZENvan ROUTE ALLE PANDEN

Kijk op www.maatenraad.nl voor al onze panden!

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Naaldwijk

Naaldwijk

Den Haag

Den Haag

Rentmeester 10

Koningstraat 39

Duke Ellingtonstraat 47

Max Euweweg 145

Tusseneengezinswoning met achtertuin op het zuidwesten en berging. Vraagprijs € 235.000,- k.k.

Luxueus 4-kamer penthouse met 2 dakterrassen en 3 parkeerplaatsen. Vraagprijs € 635.000,- k.k.

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

HUIZEN ROUTE

november van 13.00 – 15.00 uur

Levensloopbestendige vrijstaande woning met garage op ruim perceel Vraagprijs: € 599.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

TeTekoop koop via Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

op hoog niveau

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

‘s-Gravenzande

Wateringen

Professor van Arkelstraat 35

Poortweide 25

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

Goed onderhouden tussenwoning met riante achtertuin op Zuiden Vraagprijs: € 245.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

OPEN HUIZEN ROUTE

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

alkenhorst Makelaars.

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Royale 2-onder-1 kap woning aan vaarwater met garage en oprit Vraagprijs € 497.500,- k.k.

3-kmr app. op de 3de verd. met lift, berging en parkeerplaats Vraagprijs € 215.000,- k.k.

ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

GRAAG TOT ZIENS OP ZATERDAG 30 SEPTEMBER A.S. !

Woning gekocht?

Wij verzorgen snel een NWWI-taxatie voor uw hypotheek! www.waardevoorwonen.nl


Westland woont, Westland leeft

12

27 september 2017 7 oktober 2010

Overzicht Westlandse nieuwbouwprojecten Gemeente Westland wordt de komende jaren flink uitgebreid met nieuwbouwwoningen, zowel in

(1) Waelpark

(10) Molensloot-West

(21) Kerkstraat

Tussen ‘s-Gravenzande en Naaldwijk ligt Waelpark. Van het deelproject Dijckerwaal is de verkoop van de eerste drie fases afgerond en veel woningen zijn al bewoond. De vierde fase is inmiddels ook verkocht. In deelplan Poelkade Zuid van Waelpark zijn vrije kavels. De eerste fase van deelproject Vlindertuin is in verkoop. Voor deelgebied Rijnvaart is een bestemmingsplan in de maak. Op deze locatie wordt ook Mipatio ontwikkeld: een luxe woongebouw met 42 appartementen rondom een mediterrane privé-binnentuin. www.dijckerwaal.nl en www.facebook.com/ VlindertuinWestland en www.mipatio.nl

Nieuw Molensloot is het laatste stukje van Molensloot West in De Lier. Alle woningen zijn verkocht. Arcade realiseert langs het water aan de Parklaan 27 sociale huurappartementen. De bouw is gestart, de oplevering staat gepland voor tweede kwartaal 2018. www.nieuwmolensloot.nl en www.arcadewonen.nl

Op de voormalige locatie van autogarage Wittebrug langs de Heulse Kerkstraat heeft Bouhuisen 14 woningen in ontwikkeling, zowel eengezinswoningen en seniorenwoningen. Begin september was een informatieavond voor omwonenden. www.bouhuisen.nl

en nabij de kernen als op de zogenoemde uitleglocaties. We geven hier een zo compleet mogelijk overzicht van de huidige woningbouwprojecten in Westland.

(2) Waelplas Ten noorden van Waelpark, omsloten door de Poelmolenweg en Rijnvaartweg, ligt Waelplas. Er zijn kavels aan het water in vier deelgebieden: Verlengde Poelkade, Waelplas Eiland, Waelplas West en Poelmolenweg. De kavels komen in de loop van dit jaar in de verkoop. www.hetnieuwewestland.nl/project-waelplas

(22) Kerkstraat 77 (11) Lier Molen Sloot De nog onbebouwde hoek tussen de Veilingweg, de Blakervaart en de Lee wordt ontwikkeld onder de naam Lier Molen Sloot. Het plan wordt gesplitst in Molensloot en Liermolen. De input van de klankbordgroep bijeenkomst wordt meegenomen in het stedenbouwkundig ontwerp. Pas in februari 2018 zal een eerste paal de grond in gaan. www.nieuwbouw-delier.nl

Op de plek van voormalig bakkerij Blom op de hoek Kerkstraat/Vorkotterstraat moet woningbouw mogelijk worden. Een eerder plan voor een appartementencomplex is van tafel. De gemeente zal eerst zorgen voor een veilige verkeerssituatie bij de uitrit. De rest van het perceel komt beschikbaar voor woningbouw.

(23) De Bieb

In het Hof van Vreeburch aan de Vreeburchlaan is fase 4 in voorbereiding. Er komen appartementen, rij- en hoekwoningen en twee-onder-één-kap woningen. www.hofvanvreeburch.nl

Op de plek waar Heulenaars ooit hun boeken leenden aan de Leeuwerik, wordt nu project De Bieb ontwikkeld door Wonen Wateringen. De 21 huurappartementen zijn toegewezen en worden eind dit jaar opgeleverd. www.wonenwateringen.nl

(13) De Leilinden

(24) Juliahof

Het oude gemeentehuis in De Lier maakt plaats voor de Leilinden, een project met appartementen en eengezinswoningen aan het plein en het Perron. Alle woningen zijn verkocht, de bouw is in volle gang. www.deleilinden.nl

In het Wateringse Juliahof wordt nu gewerkt aan Julia’s Villa’s en Julia’s Eiland. De ruime woningen van Julia’s Villa’s worden gebouwd. De bouw van eerste fase van Julia’s Eiland start eind dit jaar. De tweede fase is in verkoop. www.nieuwbouw-juliahof.nl

(12) Hof van Vreeburch

(3) Tuinveld Appartementengebouw ‘s-Gravenduijn in ‘s-Gravenzande telt 20 luxe appartementen. De eerste bewoners nemen er in deze maanden hun intrek. Het is onderdeel van de nieuwe wijk Tuinveld. Daar zijn de laatste woningen in fase 3 in de verkoop. Er komen villa’s en twee-onder-een-kapwoningen, die ‘Nul op de Meter’ hebben. www.wonenintuinveld.nl en www.woneninsgravenduijn.nl

(4) Hart van ‘s-Gravenzande Het Hart van ‘s-Gravenzande omvat niet alleen een nieuw winkelcentrum, maar ook de ontwikkeling van 89 appartementen. Het eerste deel is in juni van dit jaar opgeleverd en een aantal is nog te koop. www.hartvansgravenzande.nl

(5) Villa Alba Aan de Van der Horstweg in ‘s-Gravenzande bouwt Arcade het appartementengebouw Villa Alba met twee vleugels en drie woonlagen. De bouw is 5 juli gestart en de oplevering is begin 2018 gepland. www.arcadewonen.nl

(14) Boomparck Aan de Van Poeljestraat in Buytenplaats te Honselersdijk bouwt Arcade 26 sociale huurappartementen verdeeld over zes verdiepingen. De bouw start naar verwachting vierde kwartaal 2017. www. arcadewonen.nl

(25) Oranjewijk

(15) Endeldijk

(26) Transformatiegebied Wateringen

De Endeldijk is een kleinschalig project in Honselersdijk, bestaande uit 6 appartementen met loggia. www.endeldijk.nl

Midden in het centrum van Honselersdijk zijn zes woningen met een dorps karakter gepland, waarvan 1 levensloopbestendige semi-bungalow. www. wonenaandedijkstraat.nl

Langs de Poeldijkseweg, Ambachtsweg en Erasmusweg is een transformatiegebied van 22 ha aangewezen waar woningen ontwikkeld zullen worden. Er is een participatietraject opgesteld waarin belanghebbenden en omwonenden met de grondeigenaren in gesprek gaan. Startbijeenkomsten waren afgelopen zomer. De gemeente gaat een gebiedvisie opstellen, die eind dit jaar gereed moet zijn. www.transformatiegebiedwateringen.nl

(17) Villa3

(27) De Zonnehof

Aan de rotonde van de Dijkstraat/Molenlaan maakt de in 1864 opgerichte woning aan de Endeldijk 3 plaats voor een kleinschalig complex met 6 appartementen. De ‘villa’ krijgt een historisch karakter in moderne stijl. www.villa3.nl

Wonen Wateringen en Philadelphia Zorg ontwikkelen samen een nieuwbouwproject voor de huisvesting van 24 mensen met een verstandelijke beperking. Locatie is voormalig kinderdagverblijf De Zonnehof aan de Dr. Schaepmanstraat. www. wonenwateringen.nl

(16) Wonen aan de Dijkstraat

In de Oranjewijk in Wateringen bouwt Weboma volgens het concept Je Eigen Huis Bouw Je Zelf in opdracht van Wonen Wateringen. www.jeeigenhuisbouwjezelf.nl

(6) Hofvaart Achter de Hoflaan wordt het project Hofvaart gerealiseerd. De zeven eengezinswoningen aan het water zijn allen verkocht en de bouw is zo goed als klaar. www.hofvaart.nl

(7) Multimate-locatie De plek van de oude Multimate aan de Sand Ambachtstraat wordt ontwikkeld voor woningen. In het ontwerp bestemmingsplan is een appartementencomplex voorzien van zes verdiepingen met 70 appartementen en eventueel ruimte voor gezondheidszorg.

(18) Mooi Uilehorst Op de plek van de voormalige peuterspeelzaal aan de Uilehorst in Honselersdijk worden 12 woningen aan een groen hofje gebouwd. 7 woningen zijn verkocht, de andere 5 zijn vrije sector huurwoningen. www.mooiuilehorst.nl

(8) De Watertuinen In de Watertuinen in Maasdijk is het laatste type woningen Waterhyacint van fase 3 in ontwikkeling. Ontwikkelaar Van Mierlo biedt de optie SMAAK om deze zelf samen te stellen. www.watertuinenmaasdijk.nl

(28) Kerklaan 81 Op de hoek Kerklaan - Noordweg is het project Kerklaan 81. De 16 eengezinswoningen zijn allen verkocht en gebouwd. www.kerklaan81.nl

(29) Park Leeuwenhoeck (19) Park Sonnehoeck De Ranken vormt het eerste wijkje van Park Sonnehoeck, aan de noordkant van Kwintsheul. De afbouw van de woningen in fase 1 is in volle gang. De tweede fase is in verkoop. www.deranken.nl en www.parksonnehoeck.nl

De nieuwe woonwijk Park Leeuwenhoeck komt tussen de Poeldijkseweg en het Groenepad, op de plek waar nu nog kwekerij Van Leeuwen is gevestigd. Er komen 23 royale eengezinswoningen en 28 riante twee-onder-een-kapwoningen omringd door groen en water. www.parkleeuwenhoeck.nl

(20) De Gouwse Oevers

(30) Poeldijkerhout

De wijk de Gouwse Oevers ligt in woongebied De Gouw in Kwintsheul waar de Gantel in de Hollewatering overgaat. Er zijn kavels aan het water beschikbaar. www.degouwseoevers.nl

De nieuwe wijk Poeldijkerhout aan de rand van Poeldijk heeft een groen karakter en ruime tuinen. De bouw van de eerste fase van woonbuurt De Hoven is in volle gang, de tweede fase is in

(9) De Omslag Aan de Sportlaan in De Lier ontwikkelt Borgdorff Makelaars 7 moderne eengezinswoningen. De woningen zijn er in twee typen en liggen aan het water. De verkoop is gestart. www.borgdorff.nl


Westland woont, Westland leeft we we g

35

30 25 32 31 Ni eu

34 37

g we len Mo

Ter Heijde Monster

24 26 28 27 Wateringen 25

29

Poeldijk

Poeldijkseweg

36

seweg

33

Watering

19

Emmastraat

eweg Nieuw

d en art Zw

er

la

an

ro ek we g

Kwintsheul

sw eg

42

Na

ald

40

wij

kse we g

te

jk Di

Naaldwijk

39 38 41 47

Wollebrand Veili

ngrou

te

Burgeme

Ga lg eg ew

Staelduinse Bos

ester Els en

46 Heenweg

ou gr

lin

i Ve

weg

2

45 43

w eg

Bo ter sw eg

Wo u

ijk

ld

id de lB

eg aw

n lia

7

1 asd

po

M

Ju

‘s-Gravenzande

Ma

ip

22 21 23

ijk

gin

nin Ko

44

4

5

W

20 17 15 14 16Honselersdijk 18

3

g we ul

He

48

6 weg rse

nste

Mo

12

9 De Lier 13

Ma

as

dij

k

11

10

eg ew

ds

u Wo

Maasdijk

8

verkoop. De Hoven 2 is verdeeld in drie gebieden. Eind dit jaar wordt begonnen met de aanleg van het Krekenpark, dat verbonden wordt met het Heuvelpark. www.dehoven-poeldijkerhout.nl en www.poeldijkerhout.nl

(31) De Groene Kreken Een deel van de Groene Kreken, tussen de Verburghlaan en de Arckelweg, is al bewoond. De bouw van de tweede fase is inmiddels gestart en de oplevering wordt november 2017 verwacht. www.degroenekreken.nl

(32) Barendshof Bouhuisen realiseert aan de Jan Barendselaan in Poeldijk 8 eengezinswoningen onder de naam Barendshof. Alle woningen zijn verkocht en de bouw is in de afrondende fase. www.bouhuisen.nl

(36) Duingeest

(44) Woerdblok

De nieuwe wijk Duingeest langs de Emmastraat krijgt steeds meer vorm. De eerste drie fasen zijn allemaal verkocht. Fase 4 is aanbouw en ook in fase 5 is de bouw gestart. Er komen daarnaast circa 50 koopappartementen en penthouses. www.duingeest.nl

Woerdblok in Naaldwijk bestaat uit vier wijken: Waterwijk, Zandstrand, Waterrijk en Zandheuvel. In Zandheuvel is deelproject De Meander grotendeels verkocht. Deelproject Wonen op ‘t Zand is in verkoop. www.woerdblok.nl

(45) Floriëndaal (37) De Admiraal In Ter Heijde komt het luxe appartementengebouw De Admiraal, gelegen aan het Willem III plein. De comfortabele woningen krijgen hun eigen parkeerplek in de privé stallingsgarage. www.wonenindeadmiraal.nl

(38) Het Koningshart In Het Koningshart in het centrum van Naaldwijk zijn de woningen en bedrijfsruimten opgeleverd. www.hetkoningshart.nl

(33) Poeldijk Dorp Tussen de Gantel en het centrum van Poeldijk wordt de nieuwe wijk Poeldijk Dorp ontwikkeld. De bouw van de woningen in fase 2 is gestart. Fase 3 is in verkoop en 10 ruime twee-onder-een-kapwoningen in fase 4 komen binnenkort in verkoop. Ook zijn er 40 appartementen in voorbereiding. www.poeldijkdorp.nl

(39) De Rentmeester Het project De Rentmeester in Naaldwijk omvat een grote supermarkt, een parkeergarage en 47 appartementen rond een ruime binnentuin. Het plan wordt bijgeschaafd nadat de Raad van State oordeelde dat de behoefte aan een supermarkt en het aantal parkeerplaatsen niet voldoende was onderbouwd. www.woneninderentmeester.nl

(34) Monster Noord In Monster worden vier deelgebieden ontwikkeld. Op het voormalig NAM-terrein aan de Rijnweg komen 19 vrijesector huurwoningen in het project Molenslag. Aan de andere kant van de strandopgang, tot aan de Argos benzinepomp, ligt de locatie Watergat, waar koopwoningen zullen komen. Onder Monster Noord valt ook Madewater, aan de Haagweg, waar villa’s worden gerealiseerd. Het tussengebied is ook nog in ontwikkeling voor woningbouw. www.dewestlandsezoom.nl

(35) Schelpenduin In Schelpenduin zijn vrije kavels en luxe woningen beschikbaar en wordt de grond bouwrijp gemaakt. Onderdeel is ook De 13 van Schelpenduin; de luxe twee-onder-een-kapwoningen zijn alle 13 verkocht. In Santhorsthof zijn al villa’s gerealiseerd en zijn nog diverse kavels beschikbaar. Voor het gebied Westmade – omsloten door de Haagweg, Oorberlaan en het Westerhonk-terrein – komt een nieuw plan om ook betaalbare appartementen en rijwoningen aan te kunnen bieden. www.schelpenduin.nl en www.de13vanschelpenduin.nl en www.mooiwonenindeduinen.nl

13

7 oktober 2010

(40) De Oude Veiling Aan de ‘s-Gravenzandseweg wordt de brandweerkazerne en het voormalig politiebureau herontwikkeld. Het plan omvat 40 oude renwoningen voor woongroep De Oude Veiling en een nieuwe brandweerkazerne. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2018 gestart kan worden.

Floriëndaal is verder in ontwikkeling met XL herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. www.floriendaal.nl

(46) Hoogeland In de wijk Hoogeland wordt aan verschillende deelprojecten gewerkt. In Hoogeland Oost zijn de eerste drie fasen rijwoningen uitverkocht. Nieuw in het aanbod zijn de XL woningen. Onder de naam Naeldertuin zijn woningen van type Kardoen in afronding. In La Fleurie zijn 24 woningen opgeleverd. Er verrijzen ook drie appartementengebouwen: Ibiza Plaza is opgeleverd en Ibiza Plaza the second en Ibiza Plaza the final zijn in aanbouw. Vorm ontwikkelt twee appartementencomplexen genaamd de Hoogeland Twins. Alle 50 appartementen zijn verkocht en de bouw is gestart. De eerste drie fasen van deelproject Hoogezande zijn helemaal verkocht en de bouw is in volle gang. In woonwijk De Hoogheyd heeft Bouhuisen Groep het grootste deel opgeleverd. In verkoop zijn nog enkele bouwkavels. AM Wonen realiseert Parc Hooglande: de verkoop van de eerste 21 woningen is gestart, de tweede fase komt binnenkort in verkoop. www.hoogeland-oost.nl www.naeldertuin. nl ww.ditismijnthuis.nl/woneninlafleurie www.ibizaplaza.nl www.hoogezande.nl www.vorm.nl/b2c/ projecten/hoogeland-twins www.bouhuisen.nl en www.parchooglande.nl

(41) Pijletuinenhof Het voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof in Naaldwijk is door KMV Vastgoed aangekocht, met als doel het te ontwikkelen naar woningbouw. In welke vorm is nog niet bekend.

(42) Geestweg Op de voormalige locatie van de Dalton Mavo aan de Geestweg in Naaldwijk moeten nieuwbouwwoningen komen. De plannen zijn nog in ontwikkeling.

(47) Chrysantenstraat Op de voormalige locatie van ISW Chrysantenstraat ontwikkelt Projectikon 21 betaalbare woningen. De woningen worden volgens het Begeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gebouwd, waarbij kopers zelf een woning kunnen samenstellen. Alle woningen zijn verkocht. www.chrysantenstraatbcpo.nl

(48) Gantel de Baak (43) De Watertoren Weboma zorgt voor de transformatie van de monumentale watertoren in Naaldwijk tot een state of the art wooncomplex. De acht appartementen en een penthouse zijn in verkoop. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het plan www.wonenindewatertoren.nl

In Gantel de Baak, fase 2, De Eilanden, zijn kavels te koop. Kopers kunnen de kavels zelf indelen en een woning laten ontwerpen en bouwen. Er is ook een derde fase in voorbereiding. www.hetnieuwewestland.nl

e

eind Oost


Westland woont, Westland leeft

14

27 september 2017 7 oktober 2010

www.mooiverkocht.nl / FB /Twitter

OPENHUIS : HOME SWEET HOME

30 september van 10:00 tot 16:00 uur Vlotlaan 408A, 2681 TV Monster Voor Exclusieve Gordijnen en Interieuradvies Heet u raambekleding nodig? Kom dan vrijblijvend kennis maken met de bijzonder mooie stofen collectie! Laat u verrassen door de veelal Italiaanse stofen. Service en kwaliteit staan hier op Nummero 1! www.yvonnevanluyk.nl M: 0645054820

Corine Haaring: +31 639 211 435 corine@mooiverkocht.nl

e ! d g r a a d a n n e m z i o u K pe n H O

EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN MET GLAS BADKAMERGLAS

Bekijk alle Open Huizen op Overvoorde.nl

Glass Inside Westland ‘s-Gravenzandseweg 16a 2291 PE Wateringen T: 0174 296668 E: info@glassinside.nl

De badkamer is tegenwoordig een ruimte waar je even tot jezelf komt. Tijd voor ontspanning en opladen. Creëer licht en ruimte met ons uitgebreide programma glazen douches . Nu bij uw vertrouwde interieurglasspecialist. Loop binnen bij een van onze vestigingen voor een advies op maat. Of kijk voor een duidelijk zicht op:

www.glassinside.nl


t i e o r g

In deze uitgave: Borgdorf Makelaars groeit verder Herinneringen aan het Hartmanplein Aanbod open huizen route


2 - BORGDORFF GROEIT

Borgdorf Makelaars Welkom bij één van onze vijf vestigingen:

Kerkplein 12 2681 BB MONSTER T 0174 - 28 60 80 E monster@borgdorff.nl

Plein 13 2291 CA WATERINGEN T 0174 - 22 50 50 E wateringen@borgdorff.nl

Koningstraat 2 2571 JV NAALDWIJK BINNENKORT GEOPEND

Grote Halstraat 12 2513 AX DEN HAAG T 070 - 312 49 00 E denhaag@borgdorff.nl

HOEK VAN HOLLAND Hoefslag 35

HONSELERSDIJK Platostraat 9

Royale eengezinswoning met 3 ruime slaapkamers nabij het centrum en gelegen op loopafstand van de duinen en het strand. In 2007 is de woning gedeeltelijk gerenoveerd en van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Leuk aan het water gelegen ruime en lichte eengezinswoning met zonnige achtertuin. De woning is recentelijk gebouwd (2013), keurig afgewerkt en zo te betrekken. De woning is zeer centraal gelegen in de populaire en kindvriendelijke nieuwbouwwijk Parckzight nabij de dorpskern van Honselersdijk.

Vraagprijs € 229.000 k.k.

Vraagprijs € 285.000 k.k.

Korte Hoogstraat 1 3131 BH VLAARDINGEN T 010 - 445 31 44 E vlaardingen@borgdorff.nl

HONSELERSDIJK Emmensstraat 7

HONSELERSDIJK Nieuweweg 79

In populaire woonwijk Buytenplaets Aquaparck gelegen perfect onderhouden royale waterwoning (geschakelde twee-onder-een-kapwoning) met ruim en zonnig terras. Deze moderne woning is zo te betrekken en is gelegen aan het water.

Karakteristieke kluswoning met grote tuin of royaal bouwperceel? De keuze is aan u. Met een perceeloppervlakte van ca. 1120 m² kunt u hier royaal wonen. De gemeente is eigenaar van het naastgelegen perceel en is hier voornemens een hier fraaie ecologische zone te creëren.

Vraagprijs € 339.000 k.k.

Vraagprijs € 450.000 k.k.

HONSELERSDIJK Van Poeljestraat 28 Recent gebouwd (2010), tot in de puntjes afgewerkt penthouse. Dit royale penthouse is gelegen op de derde verdieping van een luxe complex. Daarnaast voorzien van ruime woonkamer met open keuken en bijkeuken, 2 goede slaapkamers en parkeerplaats in de parkeergarage.

Vraagprijs € 489.000 k.k.

KWINTSHEUL Westerheul 1 Leuk aan het water gelegen 3-kamerappartement, gelegen op de begane grond met heerlijke tuin! De woning heeft een royale en lichte woonkamer met serre, twee ruime slaapkamers, een eigen carport en fietsenberging. Het kleinschalige complex ‘De Westerheul’ is gunstig gelegen nabij de gezellige dorpskern.

Vraagprijs € 265.000 k.k.

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

KIJK VOOR DEELNEMENDE WONINGEN OP

WWW.BORGDOFF.NL KIJK VOOR ALLE DEELNEMENDE WONINGEN OP WWW.BORGDOFF.NL


BORGDORFF GROEIT - 3

Borgdorf Makelaars groeit verder Borgdorff Makelaars is de grootste makelaar in de regio en zal de komende tijd nog verder gaan groeien. In november opent het kantoor in Naaldwijk, inmiddels de vijfde vestiging van de makelaarsfamilie. “De woningmarkt trekt weer aan en dus groeien wij mee”, zegt mr. Irene Borgdorff trots. Het makelaarskantoor met een historie van 55 jaar heeft al vier kantoren; in Monster, Wateringen, Den Haag en Vlaardingen. “Daarmee zijn we goed vertegenwoordigd in de regio. Omdat Naaldwijk een centrumfunctie heeft voor Westland, willen we ook daar een goed makelaarskantoor neerzetten. Bovendien doen we dat samen met de Hypotheekshop. Een goede combinatie, want kopers krijgen zo direct informatie over hun financiële mogelijkheden.” Disbalans De situatie op de woningmarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. “We zitten nu in een aantrekkende markt met opnieuw een disbalans. We merken dat het vertrouwen in de markt weer helemaal terug is. Dat zie je overal om je heen. In winkelcentrum de Tuinen zijn weer nieuwe huurders, mensen gaan weer shoppen, krijgen een nieuwe baan of promotie en gaan dus ook nadenken over verhuizen.”

Daardoor is er veel vraag, maar er is minder aanbod. “We zien ook nieuwe typen kopers op de markt als gevolg van de lage rente”, geeft Irene Borgdorff aan. “30% van de kopers wil beleggen in stenen, omdat de spaarrente zo laag is. Daarom kopen zij bijvoorbeeld een appartement om vervolgens te verhuren. Nog eens 30% heeft nu hoge woonlasten door een hoge hypotheekrente en wil verhuizen om tegen een gunstiger tarief te kunnen wonen. De laatste groep, zo’n 40%, bestaat eigenlijk uit de traditionele kopers. Zij willen het huis uit, groter wonen of hebben andere woonwensen.” Belang van makelaar Daardoor gebeuren er soms gekke dingen op de markt. De belangstelling voor woningen is groot en soms wordt zelfs meer dan de vraagprijs betaald. “Ons advies: laat je niet gek maken. Het is meer dan ooit belangrijk om een goede aankoopmakelaar mee te nemen die je verstandig adviseert. Is het pand echt zoveel waard? De aankoopmakelaar kan een goede strategie kiezen omdat hij kennis heeft van de markt en de voorwaarden omtrent financiering”, geeft Irene aan. Ook voor de verkopende partij is de makelaar van grote waarde. “Natuurlijk, er is veel vraag, maar dat betekent niet dat je door zelf een verkoopbord op te hangen

ook de beste koper vindt. De verkoopmakelaar bereikt een grotere doelgroep. Door zoveel mogelijk potentiële kopers te benaderen kun je een goede onderhandeling starten en de hoogste opbrengst realiseren. Het is verkeerde zuinigheid om te proberen zelf je huis te verkopen. Bovendien kunnen we kopers en verkopers goed adviseren over de procedures. Is het bijvoorbeeld slim om de sleutel al te geven als de verkoop nog onder financieel voorbehoud is?” Social media Vanuit de vier – binnenkort vijf – kantoren bedient Borgdorff Makelaars een grote markt en bereikt zij een grote doelgroep kopers. Daarbij wordt ook internet en

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

social media veelvuldig ingezet. “Zo ontstaat er veel reuring, zelfs over woningen die nog niet officieel te koop staan. Sinds kort zijn we daarnaast gaan vloggen, een live bezichtiging die we via Facebook uitzenden. We hebben al een aantal woningen verkocht na zo’n vlog”, zegt Irene enthousiast. “Dat gaat soms zo snel, dat een woning niet eens meer op Funda komt. We zorgen via alle kanalen voor veel aandacht voor de woningen, zodat we de beste koop of verkoop kunnen sluiten voor onze klanten.”


4 - BORGDORFF GROEIT

MAASDIJK Tuindersweg 65

MONSTER Molenstraat 1 b

Zeer royale en luxe gebouwde vrijstaande villa, type notariswoning, centraal gelegen in Maasdijk, met garage en zonnige tuin. De villa heeft een woonoppervlakte van maar liefst 239m² eigen grond. De woning is gebouwd in 2009 en is van alle gemakken voorzien.

In het gezellige centrum van Monster gelegen sfeervol en goed onderhouden 2- kamerappartement gelegen op de eerste etage met ruim, zonnig gezamenlijk dakterras met weids uitzicht over het Westland en fietsenberging in de onderbouw.

Vraagprijs € 765.000 k.k.

Vraagprijs € 150.000 k.k.

MONSTER Pluvierstraat 3

MONSTER Havenstraat 35

Ruime 2-onder-één-kapwoning met aangebouwde eetkamer, nokverhoging en zonnige achtertuin, gelegen aan groen speelplantsoen, om de hoek bij het strand en nabij het centrum van Monster.

Ruime 6- kamer maisonnette gelegen op de eerste en tweede etage van een klein (4 appartementen) complex. De woning is gelegen in het gezellige centrum van Monster.

Vraagprijs € 219.000 k.k.

Vraagprijs € 225.000 k.k.

MONSTER Goudenregenstraat 15 Royale eengezinswoning met vier ruime slaapkamers, balkon en royale voor- en achtertuin. De woning is gelegen nabij het gezellige centrum van Monster en op loopafstand van strand en scholen. Voor de woning is een speeltuintje gelegen.

Vraagprijs € 250.000 k.k.

MONSTER Beuckelaar 10 In kindvriendelijke woonwijk gelegen, ruime hoekwoning met grote zonnige achtertuin, moderne keuken en badkamer. Vanwege de slaapkamer en badkamer op de begane grond zeer geschikt als levensloopbestendige woning. De woning ligt op steenworp afstand van het strand en duinen!

Vraagprijs € 275.000 k.k.

MONSTER Kerkpad 2 k

MONSTER Acaciastraat 4

Midden in het gezellige centrum van Monster gelegen 3-kamerappartement. Gesitueerd op de bovenste etage van dit keurige complex met lift. Voorzien van royale woonkamer met open keuken, 2 ruime slaapkamers, grote badkamer en zonnig balkon op het zuidwesten.

In het gezellige centrum van Monster gelegen sfeervolle hoekwoning met aanbouw, zonnige achtertuin en royale garage/praktijkruimte. De woning ligt op steenworp afstand van het strand en duinen!

Vraagprijs € 275.000 k.k.

Vraagprijs € 279.500 k.k.

MONSTER Vivaldi 5

MONSTER Choorstraat 6 d

In populaire en kindvriendelijke woonomgeving gelegen ruime en goed onderhouden eengezinswoning met vergrote woonkamer, dakkapel aan de voor- en achterzijde, zonnige achtertuin en parkeergelegenheid op eigen terrein.

Wonen in één van de mooiste en nieuwe appartementen van Monster aan het Kerkplein? Aangeboden wordt een ruim appartement (ca. 99 m²) met groot terras van maar liefst 58 m² en balkon waar u heerlijk beschut kunt zitten en genieten van het uitzicht over het gezellige centrum van Monster.

Vraagprijs € 286.000 k.k.

Vraagprijs € 325.000 k.k.

MONSTER Madeweg 27 Riante bouwkavel van 765 m² perceel op prachtig landelijk gelegen locatie, nabij woongebied Polanen en Vroomdaal. Via fietspad bent u binnen 5 minuten op het strand. Volledig woonbestemming. Bouw uw eigen droomhuis!

Vraagprijs € 325.000 k.k.

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

MONSTER Poelenburgh 12 In rustig villawijkje, op loopafstand van het centrum en strand gelegen, een vrijstaande villa met prachtige woonkamer, ruime slaapkamer en badkamer op de begane grond. De villa heeft een perceeloppervlakte van 370 m² eigen grond met zonnige achtertuin op het zuidwesten.

KIJK VOOR DEELNEMENDE WONINGEN OP

WWW.BORGDOFF.NL

Vraagprijs € 450.000 k.k.

KIJK VOOR ALLE DEELNEMENDE WONINGEN OP WWW.BORGDOFF.NL


BORGDORFF GROEIT - 5

Herinneringen aan het Hartmanplein Dat Borgdorff Makelaars een familiebedrijf is met een lange historie, bleek onlangs weer. Irene Borgdoff ging samen met haar vader Theo Borgdorff sr op bezoek bij de nieuwe woning van Henk Zeeman, een jeugdvriend van Borgdorff sr. Theo Borgdoff richtte 55 jaar geleden het makelaarskantoor op en bracht het vak over op zijn kinderen. Zijn dochter Irene verkocht onlangs de woning van jeugdvriend Henk Zeeman aan het Hartmanplein 8 in Monster. Samen namen ze een kijkje in de nieuwe woning van Zeeman, waarbij natuurlijk veel herinneringen van vroeger werden opgehaald. In hun tienerjaren fietsten Henk en Theo vaak door het Westland en soms spraken ze bij wijze van grap af om werkelijk iedereen die ze tegenkwamen gedag te zeggen. Ook de pas verkochte woning bracht veel herinneringen boven. Het blok huizen aan het Hartmanplein werd gebouwd door Hartman uit Den Haag. In de oorlog verkocht hij ze aan een Duits gezinde zodat de woningen niet door de Duitsers gesloopt zouden worden. Na de oorlog konden de huurders de woningen kopen. De vader en een broer van Henk Zeeman kochten twee woningen. Vader Zeeman woonde eerder met zijn gezin aan de Rijnweg. Zijn moeder en zus regelde net voor de

oorlog al Hartmanplein 9 als huurwoning. Op een dag besloot zijn moeder te verhuizen, terwijl zijn vader aan het werk was. Toen vader na een dag werken terugkeerde aan de Rijnweg was het hele

huis leeg, waarop hij aan de buren vroeg: “Kan je mij ook zeggen waar ik woon?” De hele inboedel was overgebracht naar het Hartmanplein! Daar groeide Henk Zeeman samen met zijn ouders, broers

en zus op. Vanuit het huis op nummer 8 is hij getrouwd en ging naar zijn eigen stek. Nu is de woning verkocht en genieten nieuwe bewoners van deze plek vol geschiedenis.

MONSTER ‘s-Gravenzandseweg 1 B

MONSTER Zwartendijk 29

Royale en luxe afgewerkte twee-onder-éénkapwoning met uitgebouwde woonkamer, aangebouwde garage, 5 ruime slaapkamers, 2 balkons, moderne badkamer met douche, ligbad en wastafelmeubel en zonnige achtertuin.

Bent u op zoek naar een riante woning met grote praktijkruimte en veel parkeergelegenheid? Dan is deze woning een bezichtiging meer dan waard.

Vraagprijs € 475.000 k.k.

Vraagprijs € 625.000 k.k.

MONSTER Emmastraat 14

MONSTER Molenstraat 82

Riante vrijstaande woningen met fraai aangelegde voortuin, carport, schuur, ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en gelegen op een zeer royale kavel eigen grond van circa 749 m². Daarnaast beschikt de woning over een royale woonkamer met half open keuken, vier slaapkamers en een heerlijk grote achtertuin.

Fantastische ruime en moderne villa gebouwd in jaren 30 stijl in het rustige dorpscentrum van Monster, gelegen op slechts 850m van het strand en 5 km van de internationale school in Den Haag! De villa beschikt over een garage van ruim 65 m² en ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Vraagprijs € 635.000 k.k.

Vraagprijs € 1.150.000 k.k.

NAALDWIJK Prins Hendrikstraat 5 Midden in het centrum van Naaldwijk gelegen stadswoning met lichte en uitgebouwde woonkamer, nette keuken, 3 ruime slaapkamers en nette badkamer.

Huurprijs € 1.250 p.m.

NAALDWIJK Van Tijnplein 19 Middenin het gezellige centrum van Naaldwijk gelegen ruim 3-kamer appartement met zonnig balkon. De woning is gelegen op de derde etage van een kleinschalig appartementencomplex. Het complex is voorzien van een lift en bergingen in de onderbouw.

Vraagprijs € 197.500 k.k.

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR


6 - BORGDORFF GROEIT

NAALDWIJK Duiventorenstraat 4 Uniek jaren ‘30 hoekhuis met zonnige achtertuin, 4 ruime slaapkamers, nette open keuken, sfeervolle doorzonwoonkamer en gelegen midden in het centrum van Naaldwijk.

Vraagprijs € 219.000 k.k.

NAALDWIJK Diepenbrockstraat 6 In kindvriendelijke woonwijk gelegen ruime 5-kamer tussenwoning met aanbouw en zonnige achtertuin. De woning is gelegen op loopafstand van het gezellige centrum van Naaldwijk.

Vraagprijs € 251.500 k.k.

NAALDWIJK Kruisweg 12

NAALDWIJK Burgemeester Elsenweg 12 a

Op een fraaie locatie op loopafstand van de dorpskern ligt deze goed onderhouden tweelaagse hoekwoning (type drie-onder-een kap) met garage en oprit voor meerdere auto’s. Deze heerlijk lichte woning biedt verrassend veel ruimte en een beschutte tuin op het zuidwesten.

Unieke vrijstaande villa gelegen op een royaal perceel van ruim 1100 m². De woning heeft de beschikking over 4 slaapkamers waarvan 2 op de begane grond. De aangebouwde garage beschikt over een elektrische Crawford garagedeur met afstandsbediening. De achtertuin biedt veel privacy.

Vraagprijs € 419.000 k.k.

Vraagprijs € 500.000 k.k.

NAALDWIJK Monnikenlaan 37

NAALDWIJK Koraal 43

Schitterende penthouse met royaal dakterras op het zuiden en living met fantastisch uitzicht over het Westland in woonwijk ‘Woerdblok’. Het appartement is gelegen op loopafstand nabij het gezellige centrum van Naaldwijk en dichtbij uitvalswegen naar Den Haag en Rotterdam.

Riante vrijstaande villa gelegen op een buitenlocatie, met de perfecte gelegenheid voor diverse woonmogelijkheden of praktijkruimte/ bedrijf aan huis, op een ruime kavel grond met een oppervlakte van maar liefst 1.415 m² eigen grond.

Vraagprijs € 699.000 k.k.

Vraagprijs € 700.000 k.k.

POELDIJK Voorstraat 120

POELDIJK Julianastraat 60

Unieke twee-onder-een kapwoning met karakteristieke elementen, gelegen op een royaal perceel van 235 m² eigen grond nabij het gezellige centrum van Poeldijk.

Keurig afgewerkte eengezinswoning voorzien van zonnige achtertuin, 2 ruime slaapkamers en centrale ligging t.o.v. uitvalswegen, het strand en recreatiegebied Madestein. Daarnaast kunt u in Poeldijk terecht voor uw dagelijkse boodschappen, maar liggen Naaldwijk en Den Haag om de hoek.

Vraagprijs € 175.000 k.k.

Vraagprijs € 219.000 k.k.

POELDIJK Van de Graafstraat 6

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE

In kindvriendelijke woonwijk gelegen ruime en goed onderhouden tussenwoning met zonnige achtertuin en grote dakopbouw.

ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

Vraagprijs € 259.000 k.k.

POELDIJK Wateringseweg 10 Aan de doorgaande weg van Poeldijk naar Wateringen gelegen, mooie en karakteristieke vrijstaande woning met 2 ruime slaapkamers, ruime open keuken, nette badkamer en een grote garage.

Vraagprijs € 297.500 k.k.

POELDIJK Wateringseweg 69 Op unieke locatie gelegen riante vrijstaande woning, gelegen op royaal en zonnig perceel omgeven door doorgaand vaarwater, met nette keuken, royale woonkamers en 3 ruime slaapkamers.

Vraagprijs € 625.000 k.k.

KIJK VOOR DEELNEMENDE WONINGEN OP

WWW.BORGDOFF.NL KIJK VOOR ALLE DEELNEMENDE WONINGEN OP WWW.BORGDOFF.NL


BORGDORFF GROEIT - 7

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

KIJK VOOR DEELNEMENDE WONINGEN OP

WWW.BORGDOFF.NL POELDIJK Wateringseweg 105 a

RIJSWIJK Dennelaan 49

Een unieke en zeer ruime villa gelegen aan een royale waterpartij. De woning heeft een comfortabele indeling. Het riante perceel van 3100 m² is onder andere ingericht met een oprit, hobbykas, siertuin en een steiger aan het water.

Bijzonder leuke benedenwoning met eerste etage gelegen aan de gezellige Dennelaan in Rijswijk. Met sfeervolle indeling en riante achtertuin met ruime berging aanwezig.

Vraagprijs € 795.000 k.k.

Vraagprijs € 169.000 k.k.

‘S-GRAVENZANDE Rijnvaartweg 24

‘S-GRAVENZANDE Pieter Heusstraat 32

Nabij het gezellige centrum van ’s-Gravenzande gelegen volledig gemoderniseerd en tot in de puntjes verzorgd, royaal en licht 3-kamer hoekappartement met zonnig balkon en ruime fietsenberging in het souterrain.

In het gezellige centrum van ’s-Gravenzande gelegen zeer royaal en een verrassend ruim herenhuis (230 m² woonoppervlakte) met grote garage van 27 m² en heerlijk zonnige achtertuin, gelegen op het Zuidoosten.

Vraagprijs € 185.000 k.k.

Vraagprijs € 500.000 k.k.

‘S-GRAVENZANDE Monsterseweg 27

WATERINGEN Kantstijl 30

Hèt alternatief voor nieuwbouw: Uniek, geheel in uitmuntende staat gerenoveerd woon-/werkpand met een woonoppervlakte van circa 385 m². De woning is aan de binnenzijde geheel opnieuw opgetrokken volgens de laatste kwaliteitseisen. Centraal gelegen op 386 m² eigen grond.

Dit leuke 3-kamerappartement is gelegen dicht bij het gezellige centrum van Wateringen. De woning beschikt over een praktische indeling en een heerlijk balkon. U vindt uitvalswegen en diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en horecagelegenheden op korte afstand.

Vraagprijs € 850.000 k.k.

Vraagprijs € 169.000 k.k.

WATERINGEN Jasmijnpad 2 Royaal halfvrijstaand herenhuis met carport en inpandige berging, gelegen in een rustig en groen gedeelte van de geliefde en kindvriendelijke woonwijk ‘Essellanden’. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van diverse voorzieningen als scholen, speelgelegenheden, het dorpscentrum van Wateringen en diverse uitvalswegen.

Vraagprijs € 495.000 k.k.

WATERINGEN Aardbeienstraat 3

BOG Aanbod WATERINGEN Molenweer 16 Representatieve bedrijfsruimte van ca. 344m² gelegen aan de Molenweer te Wateringen. Het pand bestaat uit twee etages van ieder ca. 160m² heeft inpandig een verzorgde uitstraling en een praktische indeling.

Vraagprijs: € 24.000,- per jaar

In de populaire en kindvriendelijke wijk “Essellanden” ligt deze royale 2 onder 1 kapwoning met parkeerplaats op eigen terrein. Zeer rustige ligging met aan de voorzijde een groenstrook in een doodlopend straatje. De woning heeft een gunstige ligging ten opzichte van de diverse voorzieningen zoals basisscholen, uitvalswegen, openbaar vervoer en de dorpskern van Wateringen.

NAALDWIJK Prins Hendrikstraat 39-41 In de Prins Hendrikstraat in Naaldwijk is een multifunctionele bedrijfs/praktijkruimte beschikbaar met een frontbreedte van ruim 11 meter!! en een oppervlakte van circa 246 m². Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime opslagzolder. Het object is gelegen op loopafstand van winkelcentrum De Tuinen en het Wilhelminaplein. Aan de achterzijde bevindt zich het Graanveld/ Verhagenplein met voldoende parkeergelegenheid.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Speciale prijs €1.995,- per maand WATERINGEN Ambachtshof 2 Middenin het rustieke Westland, vindt u deze prachtige, unieke, onder architectuur gebouwde villa met een woonoppervlakte van maar liefst 411m². Rustig gelegen op een totaal van circa 3.000 m² eigen grond, in een fraaie en rustige woonwijk te Wateringen aan de rand van Den Haag.

Vraagprijs € 1.595.000 k.k.

NAJAARS OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 30 SEPTEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR


Westland woont, Westland leeft

Zomerdijk 34 B 3143 CT Maassluis 0628 045 248

www.transparantkeukens.nl info@transparantkeukens.nl Facebook: Transparantkeukens

Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond

7 oktober 2010

23


Westland woont, Westland leeft

24

27 september 2017 7 oktober 2010

Le

to

7. t ui 01 sl 2 g er in b ijv kto hr o sc 10 in g a e D sd n di

op

Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland

p!

Impressie vrijstaande villa

Uw woonwensen komen uit Ontdek de zelfbouwkavels van Gantel de Baak! Fantaseert u wel eens over het bouwen van uw eigen huis? Zelf de bouwstijl, de grootte en indeling van uw huis bepalen? In Gantel de Baak kunt u al uw woonwensen vervullen. Gantel de Baak krijgt de uitstraling van een moderne tuinwijk. De dragers van de wijk zijn de hagen langs de wegen en het water met de groene oevers, met ruimte voor een aanlegsteiger. Een prachtig, maar ook uniek gebied om te wonen. Of u nu kiest voor een kavel om zelf uw huis te laten bouwen, of voor een kant-en-klare woning. Er kan veel in Gantel de Baak. Start verkoop fase 2B Eind september is alle informatie van deze kavels digitaal beschikbaar. Schrijf u nu alvast in voor de e-mail nieuwsbrief op www.ganteldebaak.nl en mis het niet!

Start verkoop: ONW (zelf)bouwcafé dinsdag 3 oktober, Tiendweg 10, Naaldwijk Tijdens het ONW (zelf)bouwcafé van dinsdag 3 oktober 2017 kunt u binnenlopen en antwoord krijgen op al uw vragen over deze kavels en de inschrijfvoorwaarden. Deskundigen, zoals een architect, een financieel adviseur, een aannemer en een makelaar helpen u graag op weg naar het realiseren van uw droomhuis. Noteer deze datum alvast in uw agenda! U bent van 19.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom aan de Tiendweg 10 te Naaldwijk. De inschrijving sluit op dinsdag 10 oktober, 17.00 uur.

Meer weten? Kijk op www.ganteldebaak.nl.

www.ganteldebaak.nl


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

25

Gemak en besparing in een slim huis Met een druk op de knop alles in huis bedienen. De televisie en muziek aanzetten met een afstandbediening is bekend, maar je kunt tegenwoordig ook het licht aan- of uitdoen of de gordijnen sluiten vanaf je luie stoel. Zelfs als je niet thuis bent. De smart home raakt steeds meer ingeburgerd. De smart home is het huis van de toekomst. Zo’n huis biedt de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak. Apparaten in huis kunnen met elkaar communiceren via WiFi of Bluetooth. Denk daarbij aan huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, airconditioning, televisie, computers, spelcomputers, audiosystemen, beveligingssystemen en camera’s. Al deze apparaten kun je vervolgens op afstand bedienen, ongeacht in welke kamer je je bevindt. Via een smartphone, tablet of computer kun je de apparaten ook ver weg van huis bedienen.

Automatisch Smart home-oplossingen zijn om verschillende redenen interessant. Vooral vanwege energiebesparing, betere controle en mogelijke kostenbesparing gaan consumenten kijken naar de mogelijkheden om het huis slim in te richten. Ook het gemak dat je de toepassingen overal kunt bedienen spreekt een grote groep mensen aan. Mensen verwachten steeds vaker dat smart home ervoor zorgt dat alles in huis automatisch gebeurt en ze nergens meer aan hoeven denken. Je stelt een programma in voor de thermostaat en het huis is op de juiste momenten verwarmd - of juist niet. Ook stel je een programma in voor de verlichting,

TE KOOP

zodat er altijd een andere lamp in huis aan gaat. Dit geeft bovendien een veilig gevoel, want eventuele inbrekers krijgen altijd de indruk dat er zo iemand thuis is.

Slimme apparaten Uit onderzoek van GfK blijkt dat steeds meer consumenten interesse krijgen in dit soort smart home-toepassingen. Vooral de toepassingen op het gebied van gezondheid en beveiliging worden steeds populairder. Fabrikanten werken ondertussen aan het slimmer maken van bestaande apparaten. Zo is er een connected koffiemaker of slimme theepot, maar ook een camera voor in de koelkast, die toont wat er in zit. Die camera neemt elke keer dat je de deur opent een foto van de inhoud van de koelkast, die je kunt bekijken met een app op je smartphone. Zo hoef je dus nooit meer in de supermarkt te denken of je iets in huis hebt, want de foto laat altijd de meest recente inhoud zien.

In een smart home bedien je de apparaten op Foto: PR afstand.

Protocol Als alle apparaten in huis met elkaar kunnen communiceren, wordt het nog gemakkelijker. Zo kan een rookmelder de oven uitschakelen als het misgaat. Daarvoor moeten de apparaten wel op

hetzelfde netwerk en volgens hetzelfde protocol communiceren. Dat is een ontwikkeling die nog gaande is.

Julianaweg 22 ‘s-Gravenzande

OPEN

HUIS zaterdag 30 september 11.00 - 16.00 uur

Tel. 06 - 53631990 of 06 - 53857104

•• ACTIEF

•• BETROUWBAAR

•• PROFESSIONEEL

•• SUCCESVOL

DE MOOISTE WONINGEN - HET BESTE RESULTAAT WWW.ROESTSTAALDUINEN.NL & WWW.VIJVERBERG.NL •• 50 JAAR SUCCCESVOL, OOK VOOR UW KOSTBARE BEZIT!

DELFT: 015 2154848

BEL 010 591 1011 E info@roeststaalduinen.nl



WESTLAND MAKELAARS

BEL 0174 640001 E info@vijverberg.nl


Westland woont, Westland leeft

26

27 september 2017 7 oktober 2010

Badkamertrends 2017

De kleur zwart is nieuw en verrassend in de badkamer ‘s Ochtends is het vaak snel snel douchen, wassen, tanden poetsen en gaan. Maar ‘s avonds is de badkamer een oase van rust. Dé plek om letterlijk even de dag van je af te spoelen. Onder zo’n heerlijke regendouche of in een warm bad. En ontspannen te genieten van de kleuren en materialen die deze badkamer zo eigen, zo persoonlijk maken. Sfeerbepalend in de badkamer zijn niet alleen het sanitair en de accessoires, maar bijvoorbeeld ook de vloer en raambekleding. Dit zijn de nieuwste badkamertrends van dit jaar.

Raambekleding In de badkamer wil je enerzijds liefst zoveel mogelijk licht hebben, maar tegelijkertijd is deze ruimte zeer privé. Inkijk van buitenaf is niet gewenst. Met de juiste raambekleding sla je drie vliegen in één klap: je filtert het ‘harde’ daglicht van buiten, geeft pottenkijkers geen kans én zet met de juiste kleuren en materialen een fantastische sfeer neer. Kies in de badkamer natuurlijk altijd voor vochtbestendige materialen; of het nu een rolgordijn, jaloezie of plisségordijn wordt. Rolgordijnen zijn vooral heel praktisch in het gebruik en verkrijgbaar in vele kleuren én dessins. Liever horizontale of verticale jaloezieën? Kies dan in de badkamer voor aluminium of kunststof; vochtbestendige materialen die ook nog eens makkelijk te reinigen zijn.

Black Beauty Wat sierkussens, kandelaars, schalen en vazen doen voor de woonkamer, doen haken en grepen, beugels, kranen, spiegels en badtextiel voor de

badkamer: ze maken de ruimte ‘af’. Chroom was jarenlang toonaangevend. Daarna kwam er wat meer kleur, veel wit, en ook nieuwe materialen zoals hout werden gesignaleerd. Heel verrassend is de nieuwste trend op het gebied van badkamers: zwart. Denk aan zwarte tegels, zwarte waskommen en zwarte kranen.

Steengoed marmer Marmer en badkamers horen van oudsher bij elkaar. Denk maar aan de Romeinse of Engelse badhuizen van weleer. De vloeren, de baden zelf, de pilaren; alles was van marmer. Inmiddels maakt marmer een enorme revival door. Als tafelblad, keukenblad, in armaturen, in zitmeubelen en kasten. En uiteraard ook in de badkamer: van vloertegel tot wasbak. Vooral vrijstaande waszuilen lenen zich perfect voor een uitvoering in marmer.

Slipbestendig en stijlvol De basis van elke woonruimte is de vloer. Dat is in een badkamer niet anders. Wél worden aan een badkamervloer uiteraard hele specifieke eisen gesteld ten aanzien van de waterbestendigheid en veiligheid. Vinyl heeft in dit opzicht uitstekende eigenschappen: het is waterafstotend en antislip. Wel zo veilig dus. Verkrijgbaar in ingetogen matte

De kleur zwart zie je steeds meer terug in de badkamer; in de accessoires maar bijvoorbeeld ook bij de kranen of de wastafel. kleuren, verschillende natuurlijke hout- en steendessins, mét voelbaar en natuurgetrouw reliëf, en te leggen in leuke patronen. Een vinylvloer voelt soepel en comfortabel aan en is makkelijk in het onderhoud. Het is verrassend veelzijdig, maar vooral ook een veilige badkamervloer. Bron: Perscentrum Wonen

Hoe kan je bijdragen aan het vergroenen van de stad? Het klimaat verandert en het weer wordt minder stabiel. Het kan soms hard regenen andere periodes is het weer langere tijd droog. Het stedelijk watersysteem is hier niet op ingericht. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast. Maar ook droogte en warmte kunnen voor problemen zorgen. Het initiatief Huisje Boompje Beter geeft allerlei tips die kunnen bijdragen aan het vergroenen van de steden en op die manier te werken aan een klimaatbestendige en gezonde stad.

Regen De grootste delen van de stad hebben een hard en steenachtig oppervlak: stoepen, straten, gebouwen en parkeerplaatsen. Maar ook steeds meer tuinen worden dicht bestraat. Deze bestrating laat geen regenwater door en bijna overal wordt het regenwater dan ook door middel van het riool afgevoerd naar de zuivering. Als het hard regent, kan het riool de hoeveelheid regenwater niet aan en staat de straat blank. De meest gehoorde tip om hier zelf iets aan te doen is om in de tuin een deel van de tegels te vervangen voor beplanting. Het regenwater kan dan direct de grond in en dan

Door tegels te vervangen voor planten kan het regenwater beter afgevoerd worden.

wordt het riool dus minder belast. Andere tips van Huisje, Boompje, Beter zijn een infiltratiesysteem aanleggen in de tuin of een ‘groen dak’ nemen op de schuur of woning.

Droogte In periodes met weinig regen droogt de grond juist uit en daalt de grondwaterspiegel. Dit heeft onder meer een negatieve invloed op de biodiversiteit. Door regenwater op te slaan en vast te houden voor deze droge periodes -bijvoorbeeld in regentonnen of speciale schuttingreservoirs- kan dit probleem op een duurzame manier worden opgelost.

Temperatuur stijgt Behalve de hevigere regenval is ook de stijgende temperatuur een gevolg van de klimaatverandering. Een natuurlijke omgeving met begroeide oppervlakken en bomen zorgt voor schaduw en een lagere oppervlakte- en luchttemperatuur. Op onverhard en beplant oppervlak verdampt water, dit is de beste koeling voor de stad. Iets anders wat bijvoorbeeld bijdraagt is een haag als erfafscheiding nemen in plaats van een schutting. Meer informatie en tips zijn te vinden op www. huisjeboompjebeter.nl en via de gratis app.


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

MET EEN VEILIG GEVOEL HET NAJAAR IN! NAZOMERAC

TIE

10% KORTING OP ROLLUIKE N EN SCREENS!

N E D J I T S G N I OPEN IJDAG R V M / T G A D MAAN UR 9.00 - 17.00 U

ZATERDAG

UUR 10.00 - 15.00

In het najaar ongewenst bezoek of een laag-

Wilt u een indruk krijgen van de mogelijkheden?

staande zon in huis weren? DLN Multiservice

Kom dan kijken in de showroom van DLN

helpt u graag. Om te beginnen met een korting

Multiservice, aan de Huydecoperstraat 17a in

van 10% op rolluiken en screens. Gauw verdiend.

Hoek van Holland. Ook voor verbouwingen,

Goed geïnvesteerd. En gemakkelijk geïnstal-

aanbouwen, renovaties en andere werkzaam-

leerd. Want DLN Multiservice neemt u ook het

heden staan we voor u klaar.

opmeten en de montage uit handen.

Uw partner voor onderhoud en verbouw DEMOCENTER

TELEFOON 0174 - 254875

DLN MULTISERVICE BV

INFO@DLNMULTISERVICE.NL

HUYDECOPERSTRAAT 17A | 3151 NC HOEK VAN HOLLAND

WWW.DLNMULTISERVICE.NL

27


Westland woont, Westland leeft

28

27 september 2017 7 oktober 2010

DROMEN KOMEN UIT BIJ BE HAPPY WITH

w u e e Z e D

Nieuwe badkamer? Nieuwe badkamer? Blijf niet dagdromen, maar stap binnen bij BouwCenter De Zeeuw in Poeldijk. Daar vindt u alle actuele badkamertrends overzichtelijk gepresenteerd. In sprankelende opstellingen maakt u kennis met het pure wellness gevoel van modern badcomfort. Onze adviseurs vertalen uw wensen naar een badkamer die past bij uw ruimte, budget en stijl-voorkeur. Online badkamerontwerper! Thuis inspiratie opdoen? Kijk eens op www.imabodezeeuw.nl. Daar vindt u ook onze online badkamerontwerper!

Openingstijden Maandag t/m vrijdag Zaterdag

07.00 - 17.00 uur 07.00 - 12.00 uur

Slachthuiskade 30, 2685 LN Poeldijk T. 0174 245 516 - info@imabodezeeuw.nl www.imabodezeeuw.nl


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

Terug van weggeweest:

Dé Woonbeurs Westland Corine Haaring blaast de

Aanbod

Woonbeurs Westland nieuw leven in. Het gezicht achter MooiVerkocht.nl organiseerde al 5 keer eerder de Woonbeurs Westland in de Oude Kerk in Naaldwijk. Voor het laatst in 2013. “Nu de markt weer aantrekt, is het tijd voor een Woonbeurs”, vindt ze. Corine Haaring heeft ruime ervaring in de makelaardij. Ze werkte al tien jaar als nieuwbouwmakelaar en hypothecair planner, tot ze in 2008 startte met MooiVerkocht.nl, een bedrijf in verkoop- en interieurstyling en het inrichten van modelwoningen. Tijdens de jaarlijkse Woonbeurs bracht ze verschillende partijen uit de woningmarkt samen. “Er was veel belangstelling van bezoekers, gemiddeld ontvingen we zo’n 1250 bezoekers op een dag”, vertelt Corine. In 2013 werd de Woonbeurs voor het laatst gehouden, maar in 2017 komt er weer een nieuwe editie. “De woningmarkt is er weer aan toe!”

De Woonbeurs Westland 2017 zal gehouden worden op zaterdag 4 november. Er is plaats voor makelaars, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties, etc. die hun aanbod woningen, nieuwbouwprojecten en vrije kavels presenteren. Verder zijn er hypotheekverstrekkers en aanbieders van verzekeringen. “Ook is er ruimte voor de gemeente Westland, aannemers, villabouwers, architecten etc. Ook willen we de tuin, het interieur en andere zaken onder de aandacht brengen, bijvoorbeeld meubelmakers of interieurontwerpers, een hovenier, een meubelzaak met woonaccessoires”, zegt Corine, die deelnemers van harte uitnodigt zich aan te melden.

Feedback De nieuwste editie van de Woonbeurs Westland belooft nu al een interessante beurs te worden. “Op basis van de feedback van oud-deelnemers hebben we ervoor gekozen de beurs dit keer op één dag te houden. Verder is de Oude Kerk sinds de vorige editie gerestaureerd en dat biedt nieuwe mogelijkheden voor de beurs. Zo kan het koorhek nu helemaal naar achteren, waardoor er meer beursruimte is.”

Aanmelden Wie interesse heeft om deel te nemen aan de

Corine Haaring vindt dat het weer tijd is voor een Foto: RolfvanKoppen nieuwe woonbeurs. Woonbeurs Westland kan zich aanmelden bij Corine Haaring. U kunt zelf aangeven hoeveel ruimte u wenst en of gebruik maakt van een stand door de organisatie of er zelf een wilt bouwen. In de aanloop naar de Woonbeurs Westland wordt een goede pr-campagne gestart om bezoekers te werven. Voorgaande jaren werd er een magazine huis-aan-huis verspreid. “Onze ambitie is om dat dit jaar weer voor elkaar te krijgen.” Neem voor meer informatie contact op met Corine Haaring, 06-39211435 of corine@mooiverkocht.nl.

Bij Intratuin krijgt groen de hoofdrol in huis De herfst staat weer voor de deur. Bij Intratuin ‘s-Gravenzande is alles in gereedheid gebracht om

het binnen weer gezellig te maken volgens de laatste trends. De Intratuin heeft veel nieuwe plant/ pot combinaties, sfeervolle lichtmakers en heel veel leuke interieurspullen in de nieuwste kleuren, dessins en vormen. Bij de ‘s-Gravenzandse winkel laat men natuurlijk zien hoe dit allemaal leuk gecombineerd kan worden met planten.

Inspiratiedag Groen Wonen Op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur is de Inspiratie dag Groen Wonen bij Intratuin ‘s-Gravenzande. Met groene workshops, verrassende demonstraties, 20% korting op potten en heel veel groen voor binnen. Op deze feestelijke dag zullen een hapje en drankje niet ontbreken.

Workshop botanische kussens maken Groen wonen is voor iedereen weggelegd.

Foto: PR

Geef op zaterdag 14 oktober kussens een botanische look met textielverf en grote bladeren als sjabloon. Leg ze thuis op een in het oog springend

plekje! De workshop is op inschrijving en kost 10.- inclusief 2 kussenhoesjes.

Kidsactiviteiten Tijdens de herfstvakantie biedt Intratuin ‘s-Gravenzande diverse kidsactiviteiten aan. Kidsworkshop feestslinger voor vogels: Kom op woensdagmiddag 18 oktober een slingers vol lekkers rijgen! Ga aan de slag met dennenappels, rozijnen, appelschijven en doppinda’s en hang ze thuis in een boom. Kidsworkshop Halloween pompoen verven: Hoe eng wordt Halloween bij jullie thuis? Kom op woensdagmiddag 25 oktober bij Intratuin een pompoen beschilderen voor de spannendste dag van het jaar. De kidsworkshops zijn op inschrijving en kosten 2,50 inclusief limonade en wat lekkers. Opgeven voor de workshops kan via de servicebalie van Intratuin ‘s-Gravenzande.

Ladies Night bij Ladela Trendy Wonen Ladela Trendy Wonen in Naaldwijk organiseert op dinsdag 10 oktober een speciale Ladies Night, in samenwerking met Henders & Hazel en Margriet. Dames zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in de woonwinkel aan de Hovenierstraat 125 in Naaldwijk De Ladies Night staat bol van de activiteiten. Daniëlle Sinnema van Ladela vertelt: “We gaan er echt een geweldige avond van maken. Dat begint al bij de ontvangst; die is natuurlijk met een lekker glaasje bubbels. In onze showroom staan leuke stands van verschillende lokale ondernemers, zoals een nagelstyliste, een haarstyliste, dames-

modezaken en een bloemenstyliste. Ook houden we een smakelijke wijnproeverij.” De aanwezige dames kunnen ook kennis maken met de nieuwe interieurcollectie voor 2018. “Ook geven we op deze avond, en alleen op deze avond, 10% korting op ‘selected by Margiet’. Dat is een bijzondere collectie die in samenwerking met het damesblad is ontworpen. De interieurstylisten staan natuurlijk klaar om advies te geven.”

Korting Alle dames krijgen een leuke goodiebag van Henders & Hazel mee naar huis. Bovendien maken ze kans op een gratis abonnement op de Margriet

dankzij een winactie en worden er tegels van Sid Dickens verloot. “Daarnaast houden we zelf als Ladela ook een aantal leuke kortingsacties”, gaat Danielle verder. “Welke artikelen deze avond met korting worden aangeboden houden we geheim, maar ik wil wel alvast zeggen dat we een interessante aanbieding hebben op het mooie servies van Bunzlau Castle. Wie naar de avond wil komen moet zich vooraf even aanmelden. Dat kan via een e-mail aan info@ ladela.nl. VOL=VOL. Ladela Trendy Wonen is te vinden aan de Hovenierstraat 125 in Naaldwijk. De Ladies Night is van 19.00 tot 22.00 uur. Zie ook www.ladela.nl. Let op VOL=VOL.

29


30

Westland woont, Westland leeft

27 september 2017 7 oktober 2010

Op de woonboulevard Naaldwijk Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding Snel wisselende collectie Meer dan 250 soorten behang Bijna alles op voorraad behangcompany.nl | Warmoezenierstraat 14 Naaldwijk


Westland woont, Westland leeft

binnenkijken bij

7 oktober 2010

Joyce en Mark Tyrrell

‘We wilden het oude in de nieuwbouw brengen’ Ze kochten naar eigen zeggen een ‘gewoon rijtjeshuis’ en maakten er een huis van dat compleet naar eigen smaak is ingericht. Op een manier, dat je bijna niet kunt geloven dat dit een ‘gewoon rijtjeshuis’ is. Joyce en Mark Tyrrell wonen er met hun zoontje Kane en ook de twee zonen van Mark hebben een eigen kamer.

door Geraldine Hindriksen Joyce (32) en Mark Tyrrell (39) wonen sinds juli 2016 in een tusseneengezinswoning in Wateringen. Het huis werd gekocht in het project ‘Je eigen huis bouw je zelf’. Dit hield in dat je veel invloed had op de indeling en inrichting van de woning. Joyce vertelt hoe ze ermee aan de slag gingen: “Aan de woonkamer is een stukje aangebouwd, zodat de kamer ruimer is geworden. We hadden eigen ideeën qua invulling. Zo hadden we al een heel oude schuifdeur gekocht. De gang is een stukje doorgetrokken zodat de schuifdeur geplaatst kon worden. We hebben een sleuf in de vloer getrokken zodat hij rollend goed begeleid wordt. Dit is wel zo veilig, want dat ding weegt 180 kilo.”

‘Jij met je goeie ideeën...’

erbij uitgezocht. En van een blok beton hebben we een aanrechtblad laten maken. Dit staat heel stoer en is voor ons echt een eyecatcher.”

Joyce en Mark Tyrrell met zoontje Kane.

Trog De badkamer heeft een bijzondere wastafel. Joyce vertelt lachend hoe ze dit hebben aangepakt. “We wilden een stenen trog in de badkamer maar de jacht daartoe nam nogal wat tijd in beslag. Bij een zaak in Udenhout zagen we ergens buiten een oude trog staan, helemaal groen door het mos. Ik wist meteen: ‘Dat is ‘m!’ De scheur erin vond ik ook mooi. Mark is mijn smaak zeker gaan waarderen maar soms zegt hij heel voorzichtig: ‘Je slaat weleens door.’ Maar het is goed gekomen met die trog. Hij is gezandstraald en prachtig geworden. Mijn vader heeft een installatie met katrollen gemaakt om dat ding van 250 kilo naar boven te kunnen tillen. Ik hoor Mark nog zeggen: ‘Jij met je goeie ideeën...’ Haha, wat ik in mijn hoofd heb moet er ook komen. Gelukkig vinden we het allebei leuk om het wat anders dan anders te hebben en we zijn dan ook erg blij hoe het geworden is.”

Beton Het zelf mogen indelen van de woning was Joyce en Mark op het lijf geschreven. “Vanuit een basis kon je dingen aanpassen. De plaats van de badkamer en de wanden van de slaapkamer mocht je zelf bepalen. We hebben het huis casco op laten leveren en bijna alles zelf gedaan. Mark heeft twee rechterhanden: wat hij ziet kan hij ook maken. Zo heeft hij de keuken zelf geplaatst. Wij houden van robuust levend hout en hebben een prachtige houtsoort voor de keuken uitgezocht. Met een heel klein plankje als voorbeeld hebben we de waaltjes voor de stenen vloer in de keuken

Sober

Joyce en Mark houden van robuust hout.

Joyce en Mark wonen in een tussenwoning.

De inrichting van het huis is een combinatie van oud en nieuw. “We hebben nieuwe dingen, maar ook oude meubels een nieuw kleurtje gegeven. We wilden het oude in de nieuwbouw brengen en dat is gelukt. Onze stijl is landelijk met een industrieel tintje. Het is een sobere woonstijl: alles is lekker donker en neutraal met in de woonkamer als kleurig item een stoere groene bank. We houden van donker en branden graag kaarsen. We genieten enorm hier en gaan niet meer weg!” De schuifdeur van 180 kilo.

De stenen trog is een echte eyecatcher.

Foto’s: gh

31


Westland woont, Westland leeft

32

27 september 2017 7 oktober 2010

OTAK Westland Woutersweg 2b ‘s-Gravenzande Telefoon: 0174 - 440013 www.otak.nl Je vindt ons in de Multimate in ‘s-Gravenzande

In stof vanaf In stof vanaf:

1.169,-

269,-

MAKAN fauteuil

PYRALIS hoekbank, 63x275/241x98 cm

85x80x75 cm

Getoonde uitvoering in stof Arnage: 1.249,-

OKTOBER WOONMAAND HAAL DE WARME SFEER WEER IN HUIS

16 T/M 28 OKTOBER: EETKAMERSTOELEN: 6 HALEN = 5 BETALEN!

Set van 6 stuks: nu van 654,voor 545,-!

749,-

ARKANSAS dressoir 86x200x48 cm, Lamulux

979,MUMBAI eettafel 76x220x100 cm, oud eiken/metalen poten

ETIENNE stoel, 90x52x62,5 cm In stof Softyl 109,- per stuk


Westland woont, Westland leeft

7 oktober 2010

Woontrends najaar 2017

Duurzaam & gezond We doen er tegenwoordig alles aan om fit te zijn, goed te eten en zo lang mogelijk gezond en gelukkig te zijn. Ook duurzaamheid is een steeds belangrijker punt op de agenda en zijn we ons steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van de aarde.

Het gebruik van tweedehands meubels is niet alleen hip, maar ook heel duurzaam.

Ventilatie is net zo belangrijk als isolatie

Dus hoe doe je dat, zo duurzaam en gezond mogelijk leven én wonen? Zo veel mogelijk energie besparen, voldoende isoleren én ventileren, duurzame vloeren, ecologische verf en ergonomische meubelen zijn de huidige verantwoorde trends.

Verse lucht Isolatie is een eerste stap in energiebesparing. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is je huis in de zomer heerlijk koel. Maar pas op! Het gevolg is dat veel huizen luchtdicht zijn en dat is weer slecht voor je gezondheid. Goede ventilatie met verse lucht is nét zo belangrijk als goede isolatie. Even een paar uur een raampje open zetten is zeker niet voldoende om de vervuilde lucht in huis als gevolg van koken, wassen, douchen, werken, slapen, roken en het toilet te verbeteren. Voor de noodzakelijke verversing van de lucht in huis zijn er allerlei systemen ontwikkeld die de lucht afzuigen en waarbij direct buitenlucht in een ruimte wordt aangezogen.

Naast goede ventilatie kun je het binnenklimaat ook verbeteren door zonwering te plaatsen, te stoken met geschikt drooghout voor de open haard en luchtzuiverende planten (o.a. palmen, varens) in huis neer te zetten.

Gezond kleurtje Verfgebruik in ons interieur kan milieubewuster. Zo bestaat er tegenwoordig een volledig biologisch afbreekbare krijtverf. De verf is ambachtelijk vervaardigd uit uitsluitend hoogwaardige, minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Dit maakt de krijtverf 100% natuurlijk en daarmee het enige ecologische krijtverfmerk in Nederland. Door de natuurlijke kleurpigmenten ontstaan levendige, diepe kleuren.

Duurzame ondergrond Een vloer die goed isoleert, is belangrijk als je energie wilt besparen. Maar je maakt een vloer nog duurzamer door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Hout is natuurlijk het meest bekend, maar ook rubber, zeegras, wol, natuursteen kan gebruikt worden voor de vloer. Zeegras is waarschijnlijk lang niet bij iedereen bekend. Het

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout, kun je een vloer doorzamer maken.

is een grassoort welke wordt gekweekt in brak water bij de mondingen van een rivier in de zee. De vezels worden tot een harde draad gesponnen, waarvan vervolgens een tapijt geweven kan worden. Tapijten van zeegras hebben een mooie kleur, maar er is een beperkt kleurassortiment. Zeegras kan namelijk niet geverfd worden omdat het niet gevoelig is voor vocht. De natuurlijke kleuren varieren van beige tot geel, van bruin tot groen.

Recyclen De nieuwe luxe staat voor een perfect binnenklimaat en een duurzaam interieur met gerecyclede kleden, vintage meubelen en innovatief design. De sfeer is vooral persoonlijk en casual. Nieuw is de trendkleur denim blauw waarmee je meteen een rustgevend gevoel creëert. We zijn eigenlijk niet gemaakt om te zitten, dus hoe meer beweging in huis hoe beter het voor ons is. Meubelen gemaakt van oude materialen en toestellen uit de gymzaal zijn dus ideaal om dat sportieve karakter van je huis een boost te geven. Bron: Perscentrum Wonen en duurzaamthuis.nl

Varens hebben een luchtzuiverende functie en zijn dus heel geschikt voor in huis.

33


Westland woont, Westland leeft

34

27 september 2017 7 oktober 2010

NVM OPEN HUIZEN DAG 30

R E B M E T P 1SEAPRIL

r u u 0 0 : r 5 u u 1 0 0 : 5 0 00 11::0 1

U bent van harte welkom!


Westland woont, Westland leeft

TE HUUR

7 oktober 2010

35

EMMASTRAAT 8 TE MONSTER

Molenstraat 40, Naaldwijk 100 m2 winkel of kantoor ruimte op goede zichtlocatie in centrum van Naaldwijk, A1 locatie. Zeer geschikt qua bereikbaarheid en parkeermogelijkheden en het pand is keurig onderhouden. Door de diverse ramen aan de voorzijde van het pand is er een prettige lichtinval.

OPEN HUIS ZATERDAG 30 SEPTEMBER A.S. TUSSEN 11.00-15.00 UUR Vrijstaand sfeervol en goed onderhouden villa op royale kavel ca. 606 m² groot met voor- zij- én grote achtertuin.

Het geheel is voorzien van centrale verwarming met radiatoren en 2 airco units. Pand is per direct beschikbaar Bestemming: Het pand is qua ruimte en ligging zeer geschikt voor kantoorruimte, showroom, winkel of werkplek voor bijv. dienstverlening. Geen horeca mogelijk

- De woning heeft nog vele kenmerken uit de originele bouwperiode, maar is nu absoluut afgestemd op het comfort van vandaag de dag. - Ruime woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin. - Achtertuin met groen en terrassen met vlonders, ligging aan het water. - Oprit met parkeermogelijkheden voor twee auto’s.

Indeling Winkel met totale front breedte van 17 meter 2 grote en 2 kleinere ramen (hoek pand ) met knikarm zonwering Achter de winkel bevindt zich • een extra kantoorruimte, • opslagruimte (inbouwkasten) • apart toilet • keukenruimte met boiler • Pand is tevens voorzien van moderne rolluiken

Prijs € 2000 euro per maand (excl Gas en elektra), vrij van BTW

Meer informatie kunt u vinden op www.troostmakelaardij.nl

Prijs is inclusief gebruik van: Water; 2 airco units; rolluiken; beveiligingscamera’s; laminaatvloer

Contact Voor vragen en aanvullende informatie kunt U zich wenden tot: Hugo Krijger Rembrandtstraat 38 2671 GE Naaldwijk, 0174-631597 / 06-22025896, hugokrijger@hotmail.com

06-337 339 55 www.troostmakelaardij.nl

Ladies Night bij Henders & Hazel S E L E C T E D

B Y

M A R G R I E T

Wat kun je allemaal verwachten: Welkom met een bubbel Diverse leuke stands zoals een nagelstyliste, haarstyliste, bloemenstyliste en een wijnproeverij Voorproefje van de nieuwe collectie voor 2018 10% korting op de “selected by Margriet” collectie (alléén tijdens Ladies Night) Interieurstylistes voor advies Leuke goodiebags van Henders & Hazel en Margriet Trendy kleding voor nu Leuke winactie voor een gratis Margriet abonnement Verloting van Sid Dickens tegels Leuke aanbiedingen op Bunzlau servies Ladela Trendy Wonen Hovenierstraat 125 2671 DB Naaldwijk

Telefoon: 0174-622769 E-mail: info@ladela.nl www.ladela.net

Ladies Night Naaldwijk Dinsdag 10 oktober van 19.00-22.00 uur

Kom jij ook? Meld je aan per mail info@ladela.nl VOL = VOL!


36

Westland woont, Westland leeft

27 september 2017 7 oktober 2010

NOOIT GEWETEN DAT ZELF BOUWEN ZO INSPIREREND KAN ZIJN De heer Van der Niet

Laat u inspireren! Vraag nu het Livingstone inspiratieboek boordevol nieuwe woningideeën aan op www.livingstone.org

Al voordat uw villa wordt opgeleverd, voelt u zich thuis. De ruim dertig jaar ervaring in het ontzorgen van onze klanten maakt dat wij u persoonlijke aandacht, compromisloze kwaliteit en een soepel bouwproces tegen een scherpe prijs kunnen bieden. Welkom Thuis. “Alles ging stap voor stap, keurig op afspraak, heel plezierig, ontspannen en helemaal naar ons zin. Het is echt ons huis, wij hebben ieder hoekje geboren zien worden. Voor ons was Livingstone het perfecte bouwbedrijf!” Gehele recensie lezen? www.livingstone.org/familie-vanderniet. Voor inspiratie bent u ook van harte welkom in onze showroom in Breda! Vossenberg 4 4825 BH Breda Noord T 076 5735735

Profile for WL Media

Westland woont westland leeft najaar 2017  

Westland woont westland leeft najaar 2017  

Profile for wlmedia