Van daalen optiek

Page 1

Onze droom komt uit

IN PRACHTIG HISTORISCH PAND

OPENING

VAN DAALEN OPTIEK - Naaldwijk

U BENT WELKOM OP VRIJDAG 8 SEPTEMBER OM 12.00 UUR

De vernieuwde Van Daalen Optiek opent op vrijdag 8 september haar deuren aan het Wilhelminaplein 1 in Naaldwijk. U bent van harte welkom om dit weekend de winkel te bewonderen. In deze krant leest u alles over de verhuizing, onze oogzorg en ambacht bij Van Daalen Optiek.


2

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

NIEUW Biofinity Energys™

Contactlenzen voor jouw digitale lifestyle! Bioinity Energys™ lenzen helpen het vermoeide, droge gevoel aan je ogen, veroorzaakt door het gebruik van digitale schermen, te verminderen. Ideaal tjdens on- en ofscreen activiteiten! Vraag je oorzorgspecialist naar de voordelen van Bioinity Energys™ contactlenzen www.coopervision.nl/biofinity-energys


Van Daalen Optiek naar nieuwe locatie

NIEUWE UITDAGING IN PRACHTIG HISTORISCH PAND

D

e opening van de nieuwe vestiging van Van Daalen Optiek is bijna zover. Op vrijdag 8 september gaat de lang gekoesterde wens van Pieter en Rosanne van Daalen in vervulling en opent de nieuwe winkel aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

“Na een jaar van voorbereidingen is het moment nu eindelijk daar: we gaan verhuizen”, vertelt Pieter trots. De opticien vertrekt na 20 jaar uit winkelcentrum De Tuinen en strijkt neer op een historische locatie aan het Wilhelminaplein. “Het is tijd voor de volgende stap, een grote stap. “Omdat we bijna letterlijk tegen het plafond lopen qua ruimte, zijn we al langer op zoek naar een grotere locatie. Toen dit prachtige pand aan het Wilhelminaplein beschikbaar kwam, hebben we die kans gepakt”, vertelt Pieter.

SFEER De opticien heeft zijn oog laten vallen op het voormalige raadhuis op de hoek van het Wilhelminaplein. “Het is een geweldig monumentaal pand. We zijn gevallen voor het karakter: dat past perfect bij de open en ambachtelijke sfeer van onze zaak”, geeft Rosanne aan. Het Wilhelminaplein is bovendien vertrouwd voor de familie Van Daalen: “Mijn ouders begonnen ook een optiek aan de overzijde van het plein, voordat we naar De Tuinen verhuisden. De tweede generatie gaat dus nu een nieuwe uitdaging aan op het ‘oude’ plein. Zo is de cirkel weer mooi rond, toch?”, vindt Pieter.

OTTICA

»

De Waag in het monumentale pand

Het oude raadhuis is een Rijksmonument en de wens van gemeente Westland was dat de nieuwe gebruiker het pand toegankelijk zou maken voor publiek. “Daar gaan wij voor zorgen”, verzekeren Pieter en Rosanne. “De panden zijn opgedeeld in meerdere ruimtes, waaronder de trouwzaal, de Waag en het gemeentelijk monument. We nemen alle ruimtes in gebruik. In de trouwzaal komt een espressobar, waar onze klanten even kunnen wachten met een kop koie. Maar ook gasten van buitenaf zijn hier van harte welkom voor een verse cappuccino

met een zoete lekkernij, een goed glas wijn en heerlijke ‘bites’.

OOGZORG Buiten het monumentale karakter van de nieuwe locatie, is vooral de ruimte een groot pluspunt voor Van Daalen Optiek. “We krijgen meer ruimte om onze oogzorg aan te bieden”, geeft Pieter aan. Klanten krijgen naast het meten van de nodige brilsterkte namelijk ook een deskundig oogonderzoek. Onze optometristen onderzoeken de binnen – en buitenkant van de ogen om eventuele oogaandoeningen of oogziekten op te sporen. De orthoptist is gespecialiseerd in het onderzoeken van oogafwijkingen bij o.a. kinderen. “In het nieuwe pand krijgen we de ruimte en apparatuur om deze oogonderzoeken nog beter uit te voeren. Verder wordt de contactlenspraktijk ruimer van opzet.” Is de sterkte eenmaal bepaald, dan kan gekeken worden naar de beste kijkoplossing. “Zowel voor de brillen als contactlenzen hebben we een bredere en meer professionele opzet.”

OPENING We kunnen niet wachten tot de opening van aanstaande vrijdag. Ons hele team heeft ontzettend zin in deze stap. We zijn benieuwd naar de reactie van bestaande en nieuwe klanten.


4

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

Bewogen geschiedenis voor Oude Raadhuis

WAPENSCHILD FREDERIK HENDRIK BEKROONT BOUWWERK IN 1688

Het karakteristieke pand op de hoek van het Wilhelminaplein kent een lange historie. Het pand is ruim vier eeuwen geleden opgericht in opdracht van de familie van Oranje-Nassau en heeft een belangrijke rol in de Naaldwijkse geschiedenis.

Voor het jaar 1500 werd het ambacht Naaldwijk bestuurd door ambachtsheren, die werden geholpen door schout en schepenen. Naaldwijk kwam door vererving in handen van de familie van OranjeNassau, waar in 1545 Willem van Oranje aan het hoofd stond. Onder zijn bewind werd in Naaldwijk het Oude Raadhuis gebouwd. De grond voor de oprichting van een ‘gemeen raet- of dinghuys’ werd geschonken door Willem Corszoon van Vliet.

FREDERIK HENDRIK

UITSPRAAK

Het Ambacht Naaldwijk kwam in 1612 via Prins Maurits onder bestuurlijke verant-

woording van Frederik Hendrik. Hij kocht alle bezittingen in het Westland van de Prins van Arenberg, die dat geërfd had van het adellijke geslacht Van Naeldwijck. Alle bestuurlijke rechten en de rechtspraak in Westland kwamen zo in één hand. Een domeinraad onder leiding van een rentmeester kreeg dit in beheer. Frederik Hendrik liet het Raadhuis in 1632 vergroten en verbouwen. De Renaissance voorgevel moest toen nog wel vorm krijgen. Op de begane grond aan de kant van het Marktveld was de waag. Alle zaken die op de markt verkocht werden, moesten daar gewogen worden tegen betaling van waaggeld. Het waagbriefje

garandeerde het juiste gewicht. De kleinzoon van Frederik Hendrik, Willem III, liet in 1688 het Oude Raadhuis nogmaals verbouwen. Onder zijn leiding werden de plannen van 1632 afgemaakt. Toen werden de laatste twee cijfers 88 in de gevelsteen toegevoegd. Ook het wapenschild van Frederik Hendrik in de topgevel werd toen ingehakt. Tijdens de Bataafse Republiek (1795-1806) werden de wapens van Frederik Hendrik en Willem III door de Fransen weggehakt, bij de restauratie in 1934 werden deze weer aangebracht.

RECHTSZAAL Achter de Waag was de rechtszaal; deze werd eerst Vierschaar genoemd. Vier geschoren touwen zorgden voor afbakening. Zowel de baljuw als welgeboren mannen uit Naaldwijk spraken recht, maar ook de schout en schepenen behandelden de lichtere vergrijpen. In enkele celruimtes in het gebouw konden personen en de veroordeelden voor ‘n tijd opgesloten worden. Met sierlijke letters probeerden sommige gevangenen hun sporen na te laten.


Centrum van bestuur

DRIE EEUWEN HISTORIE ALS RAADHUIS

»

Het Oude Raadhuis was lang in gebruik als trouwlocatie. Foto: Historisch Archief Westland

Het Raadhuis aan het Wilhelminaplein, officieel adres Herenstraat 6, bleef zijn functie als bestuurscentrum behouden. Drie eeuwen lang werd het omliggende gebied vanuit dit gebouw bestuurd.

Inmiddels was de gemeente Naaldwijk ontstaan, waar ook Honselersdijk en Maasdijk bij hoorden. In 1912 kocht het gemeentebestuur ook het naastliggende pand aan ‘t Wilhelminaplein. Daar woonde en werkte de familie Bongaards, voordat zij naar de Timmerwerf in De Lier verhuisde. Het buurpand was hard nodig om alle diensten van de gemeente een plek te geven. Toch was de ruimte niet genoeg; men wilde een nieuw raadhuis. In 1929 startten burgemeesters en wethouders van Naaldwijk een procedure om nieuw te kunnen bouwen. Dit initiatief strandde echter door de wereldwijde crises in die tijd.

NIEUW GEMEENTEHUIS

»

In 1936 werd het bestaande Raadhuis grondig gerestaureerd naar de plannen van architect A. A. de Kok. Zo kon het pand er weer even tegenaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef het gebouw gespaard en op 10 mei 1945 kon de vlag in top om de bevrijding te vieren. Het gemeentebestuur bleef het gebouw tot tot 1975 gebruiken als Raadhuis. Ondertussen was er gebouwd aan een nieuw gemeentehuis aan de Stokdijkkade. Dat

Bevrijdingsdag op het Wilhelminaplein.

werd eind 1974 in gebruik genomen door de gemeente Naaldwijk.

FRACTIES Het Oude Raadhuis bleef een plek voor bestuurlijke zaken: het SamenwerkingsOrgaan Westland (SOW), de voorloper van een centrale gemeente, heeft er in gehuisd. Daarna is het tot 2011 gebruikt door de Griffie en de Raadsfracties van Gemeente Westland. De fracties kregen ieder een eigen kamer in het grote pand; de kleinste fracties werden op zolder gezet en de grotere fracties kregen de bestuurskamer toegewezen. Toen voor hen een nieuwe plek werd gevonden in het Naaldwijkse gemeentehuis, kwam het Oude Raadhuis leeg te staan. Het werd anti-kraak bewoond, tot besloten werd tot restauratie.

Foto: Historisch Archief Westland

GRONDIGE RESTAURATIE

TROUWEN

In de jaren dat het Oude Raadhuis geen functie had, werd ook niets aan het onderhoud gedaan. Het historische pand raakte daardoor helaas enigszins in verval. Toen Van Haaren Vastgoed het pand in eigendom kreeg, werd meteen begonnen met de restauratie om het pand weer in oude glorie te herstellen.

Het Oude Raadhuis is dankzij een grondige restauratie weer een parel aan het Wilhelminaplein. In 2014 heeft Van Haaren Vastgoed het pand van de gemeente aangekocht en begon een grondige restauratie. “We begonnen met de buitengevel, zodat daar niet op bezuinigd hoefde te worden”, vertelt Pim van Haaren. Hij heeft een voorliefde voor 17e eeuwse panden, net als de betrokken aannemer en de architect. “De grootste klus was de vloer. Het pand was verzakt en de muren gescheurd, omdat er jarenlang zwaar verkeer langsreed vanwege het vroegere busstation op het plein. Dankzij een betonnen plaat onder de vloer moet het de komende 75 jaar weer stevig staan. Tot aan het dak toe is alles goed aangepakt en het pand staat er weer prachtig bij.”

»

Pieter van Daalen en Pim van Haaren

TROUWZAAL Behalve serieuze zaken, werden er ook vrolijke besluiten voltrokken. Zo zijn er bijna drie eeuwen lang huwelijken voltrokken in het historische pand. In de statige trouwzaal werden tot 1980 huwelijken gesloten. Om de voltooiing van de restauratiewerkzaamheden te vieren, werd daar in mei van dit jaar bij stilgestaan met een historische trouwpartij. ‘Willem Zwaard’ en ‘Saar Struis’ werden in een komische trouwerij in de echt verbonden.

»

De trouwzaal voor de restauratie.

Foto: FK


6

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

Samen streven naar vitaliteit, gezondheid en w

Wij wensen Van Daalen optiek heel veel succes met de opening aan het Wilhelminaplein. trainen ondernemers

GecertiďŹ ceerde Personal Trainers 7 dagen per week

Neem contact met ons op voor een afspraak of een proeftraining. JPT Personal Training & Coaching/Body฀&฀Mind฀

฀20฀-฀24฀฀ 2671฀BV฀฀Naaldwijk฀฀

JPTpersonaltraining

jeroenPronkJPT

JPTpersonaltraining

trainen ondernemers

Als trotse foodpartner van Ottica, wil Raaskal Foodcreators Van Daalen Optiek feliciteren met de schitterende nieuwe locatie!


Persoonlijke aandacht bij Van Daalen Optiek

ONZE SPECIALISTEN CAPRICE

HELMA

Administratie

Opticien & maatwerkspecialist

‘Mijn eerste werkdag moet nog komen, ik begin half september en ga mij bezig houden met de boekhouding. Leuk om de betrokkenheid van het team te voelen, ik voel mij zeer welkom.’

CELINE Gastvrouw & hoorspecialist

‘Als klein meisje met een bril vond ik de oogarts ontzettend interessant. Na een omweg werk ik nu zelf in de oogzorg. De combinatie van mode, zorg, techniek en mensen in dit vak maken het werk zo leuk. Het slijpen van de glazen is interessant, maar metingen zijn ook leuk om te doen.’

JANTIEN

‘Als gastvrouw ontvang ik de klanten in de winkel, stel brillen, voer reparaties uit en geef briladvies. Als specialist gehoor meet ik ook gehoorbescherming en zwemdoppen aan op maat. Ons team is top; iedereen zet zich in om een klant zo goed mogelijk te kunnen helpen.’

CINDY (staat niet op de foto) Optometrist & stijladviseuse

Orthoptist

Horeca

Gastvrouw ‘Met z’n allen zorgen we ervoor dat klanten tevreden de deur uitgaan. Of ze nu komen voor een nieuwe bril, reparatie, optometrisch onderzoek of lenzen. Dit is de service waar Van Daalen om bekend staat. Straks zitten we op het mooiste plekje van Naaldwijk.’

MENNO

SHARON

‘De contactlensafdeling is mijn verantwoording. Van het eerste advies en het luisteren naar de klant tot de totale nazorg. Ik werk al 33 jaar bij Van Daalen Optiek. Dit is voor mij de tweede verhuizing en alweer het vierde nieuwe interieur. Elke keer is het weer iets heel anders, en nu helemaal!’

MIRANDA Gastvrouw & contactlens assistent ‘Geen dag is hetzelfde en dat maakt dit werk zo leuk. Mijn hart ligt bij het werken met de lenzen. Ik geef instructies en beantwoord vragen over bijvoorbeeld lenzenvloeistof. Ja, ik werk al zo lang bij Van Daalen Optiek dat ik bijna bij het interieur hoor, ook in het nieuwe pand!’

Administratie

Binnenkort krijgen alle specialisten een nieuwe uitstraling. Zo wordt de nieuwe locatie en de mensen die er werken een ´ ´ geheel.

Optometrist ‘De klanten rekenen op onze kwaliteit en aandacht. Oogzorg staat bij ons voorop en dankzij de nieuwste apparatuur kunnen we afwijkingen in of op het oog snel opsporen. In het nieuwe pand hebben we grotere ruimtes beschikbaar en krijgt de optometrie een vaste ruimte, zodat we die zorg nog beter kunnen bieden’.

NATASJA

NIEUWE LOOK

TOM

‘Wij gaan de nieuwe uitdaging aan om naast Van Daalen Optiek een mooie horeca gelegenheid op te zetten. Wij heten u welkom bij OTTICA en zorgen dat elk moment een feestje wordt. Komt u snel langs voor een overheerlijke cappuccino, een speciaal bier of een verrassende lunch?’

Contactlensspecialist ‘Mijn taken zijn divers, maar met name de orthoptie is bijzonder. In Nederland zijn maar enkele opticiens die met orthopisten in huis werken. Dankzij deze specialisatie kunnen we ook bij jonge kinderen oogmetingen doen en hen behandelen voor diverse oogafwijkingen.’

KIM

‘Als optometrist zie ik klanten die klachten hebben met hun ogen of bij wie mijn collega’s een onverklaarbare verandering hebben gezien tijdens een oogmeting. Het is mooi dat we de tijd kunnen nemen om uitleg te geven aan de klant en de beste zorg te bieden.’

MAR & ANNE

‘Het is fijn onderdeel te zijn van het team en op de achtergrond mijn bijdrage te leveren. Het is leuk om te verhuizen naar een nieuwe werkomgeving, zeker als dat naar zo’n schiterend pand is aan het Wilhelminaplein. Mooi om te zien hoe dit van ontwerp op papier naar realisatie in praktijk is gegaan.’

Opticien & stijladviseuse ‘Ik ben nog redelijk nieuw bij Van Daalen Optiek. Ik voel mij vereerd dat ik meteen deze verhuizing en nieuwe stap mee mag maken. Een unieke werkomgeving met innovatieve apparatuur en een prachtig interieur.’

SYLVIE Optometrist i.o. & stijladviseuse ‘Als stagiair leerde ik het vak bij Van Daalen Optiek en nu ben ik er alweer twee jaar aan het werk. Het contact met klanten, mensen kunnen helpen aan hun optimale zicht en bezig zijn met de brillenmode: deze combinatie maakt mijn werk nooit saai.’

OLAV Bedrijfsleider & maatwerkspecialist ‘Dat we onze klanten verder kunnen helpen met een goed passende bril, voorzien van het helderste glas, is ons streven. De combinatie met een stukje ambacht maakt het werk nog mooier. De verhuizing is onwijs gaaf. Voor mij extra spannend, omdat ik een nieuwe functie krijg als bedrijfsleider’


8

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

Rabobank Westland feliciteert Als trotse leverancier van Van Daalen Optiek, feliciteren wij Pieter en Rosanne van Daalen met het 50 jarig jubileum en hun nieuwe uitdaging!

Van Daalen Optiek.

50 jarig jubileum en een prachtig nieuw pand Een mooie mijlpaal en tegelijkertijd een nieuwe start op een historische locatie aan het Wilhelminaplein. Rabobank Westland wenst Van Daalen Optiek nog vele succesvolle jaren toe!

www.rabobank.nl/westland Een aandeel in elkaar

Joshi Eyewear feliciteert Rosanne & Pieter van Van Daalen Optiek met hun 50-jarig bestaan en met de verhuizing naar het Wilhelminaplein.

Joshi Eyewear, dé huiscollectie van Van Daalen Optiek

Alcon feliciteert Van Daalen Opiek met de opening van de nieuwe winkel Veel succes namens het Alcon Sales & Markeing Team

FELICITEERT FELICITEERT

MET DE VAN DE DE PRACHTIGE PRACHTIGE NIEUWE NIEUWE WINKEL. WINKEL.฀ MET DE OPENING OPENING VAN ฀ WIJ TEAM VEEL VEEL SUCCES! SUCCES! WIJ WENSEN WENSEN HET HET TEAM


Onze optometrist spoort oogafwijkingen op

OOGMETING VOOR SCHERP ZICHT EN GEZONDHEID Door veranderingen in de ogen op tijd te signaleren, kunnen lichamelijke problemen voorkomen worden. Zo kunnen er veranderingen optreden in het netvlies bij een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes en bij gebruik van medicijnen. Roken en blootstelling aan zonlicht zijn ook risicofactoren voor het ontwikkelen van oogaandoeningen. “In het beginstadium zijn deze veranderingen subtiel, dus daar merkt u zelf niets van. Sommige aandoeningen kunnen zich ook ongemerkt ontwikkelen”, weet optometrist Tom Wille. “Pas later worden de aandoeningen duidelijk zichtbaar en wordt het zicht slechter. Vaak komen mensen pas op dat moment bij ons binnen.”

buiten spelen en veel tijd doorbrengen met smartphone of computer, ontwikkelen vaker myopie. Ons eerste advies is dus om dat te veranderen; ga vaker buiten spelen. Een andere oplossing is het gebruik van speciale nachtlenzen of multifocale lenzen. Die kunnen een progressieve minsterkte afremmen en een grotere afwijking voorkomen, terwijl je hiervoor in het ziekenhuis al gauw druppels krijgt voorgeschreven.”

OOGKEURING

»

Een preventieve oogcheck kan veel vertellen over de gezondheid.

N

SPECIALIST

aar een opticien ga je als je klachten hebt over verminderd zicht. Maar wist u dat een onderzoek van uw ogen veel kan vertellen over uw algehele gezondheid? Met een deskundig onderzoek kan onze optometrist eventuele oogaandoeningen en oogziekten opsporen.

SPECIALISTISCHE APPARATUUR De optometristen werken bij Van Daalen Optiek met de meest moderne apparatuur. Vaal uitgebreider dan in een regulier ziekenhuis. In huis zijn de OCT Scan, Fundusfotgrafie, Tonometrie, Pachymetrie, Cornea Topografie, Zeiss apparatuur en een eigen slijpatelier

Van Daalen optiek zou veel liever zien dat mensen een preventieve check van de ogen laten doen. “De afgelopen decennia is het aantal mensen met diabetes meer dan verdubbeld. Desondanks weet 1 op de 3 mensen niet dat hij of zij diabetes heeft. Bij de aandoening glaucoom weet de helft van de mensen met deze aandoening dit niet”, weet onze optometrist. “Zeker wanneer men al bekend is – in de familie – met een (oog)ziekte, is het belangrijk om de ogen te laten onderzoeken. Maar ook zonder risicofactoren is het verstandig om preventief de ogen te laten onderzoeken. Vergelijk het met een auto; die laat je ook jaarlijks of tweejaarlijks keuren op belangrijke punten. Dat zou je ook met je ogen moeten doen.”

SLIMME TECHNIEKEN Het is duidelijk dat bij de opticien al veel kennis in huis is over de gezondheid van uw ogen. Ook wanneer er geen directe gezondheidsproblemen zijn, is een goede oogmeting van belang, benadrukt de optometrist. “Door slimme technieken is het bijvoorbeeld mogelijk om de afwijking van de ogen af te remmen. Zo komt bijziendheid, myopie, steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook wordt het steeds extremer. Een van de oorzaken is het leefpatroon; kinderen die weinig

BLAUW LICHT Daglicht is belangrijk voor de ontwikkeling van de ogen. Maar er is ook licht dat schadelijk is voor de ogen. Als we naar buiten gaan op een zonnige dag, beschermen we onze ogen met een zonnebril tegen UV-licht. Van jongs af aan is het ook van belang om de ogen te beschermen tegen blauw licht, om het risico op oogproblemen op latere leeftijd te verminderen. De oplossing is een speciale coating op de brillenglazen die het schadelijke deel van het blauwe licht blokkeert. Dit geeft de ogen meer rust bij beeldschermwerk, het gebruik van een smartphone of tablet. Bovendien heeft het gebruik van een blauwfilter een positief effect op het dag- en nachtritme, waardoor je heerlijk uitgerust wakker wordt.

WAT DOET ONZE ORTHOPIST De ontwikkeling van het zien vindt in de eerste zes à zeven levensjaren plaats. Het vroegtijdig opsporen van afwijkingen bij kinderen is dus zeer van belang. Onze orthopist is gespecialiseerd in onderzoek naar het gezichtsvermogen en afwijkingen bij kinderogen. Zij kan specifieke onderzoeken uitvoeren en indien nodig een behandeling starten. De orthopist voert bij kinderen tot circa 12 jaar eerst een uitgebreid onderzoek uit naar het gezichtsvermogen, meet de eventuele brilsterkte en kan een bril voorschrijven. Een consult bij de orthopist voor kinderen tot 12 jaar kan zonder verwijsbrief van de huisarts aangevraagd worden. Daarnaast helpt de orthopist bij scheelzien en oogbewegingsstoornissen, dubbelzien, een lui oog en specifieke hoofdpijn- en leesklachten.


10

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

WIJ FELICITEREN VA N DA A L E N O PT I E K MET HUN N I E U W E LO O K

feliciteert Van Daalen optiek met de opening van het nieuwe pand én het 50-jarig jubileum!

“Miko Esprenzo Koffie Service feliciteert Van Daalen optiek met haar nieuwe, prachtige winkel. Een schitterende locatie op het Wilhelminaplein met een uniek concept. De espressobar is ingericht met een topkwaliteit Italiaanse espressomachine en de koffie gebrand door Freehand Coffee Roasters. Wij wensen de Pieter, Rosanne en alle medewerkers veel geluk en succes!

Miko Esprenzo Koffie Service Abc Westland 243 Poeldijk 0174-212349 www.beleefkoffie.nu H ER ENSTRA AT 33 - 2671 HZ NA ALDWIJ K - T 0174 62 40 70 - WWW.ROBVOLLEB R EGT.N L O P E N I N G S T I J D E N : D I .W O . D O . 9 . 3 0 U U R - 1 7 . 3 0 U U R

-

VR 9.30 - 21.00 UUR

-

ZA 9.30 - 17.00 UUR


Nieuw concept in het Westland

SMAKELIJK GENIETEN BIJ OTTICA

H

et prachtige historische pand aan het Wilhelminaplein is niet alleen voorbehouden aan de klanten van de optiekwinkel. In de trouwzaal van het Oude Raadhuis opent een horecagelegenheid met Coffee, Drinks & Bites.

Het was de wens van gemeente Westland dat de nieuwe gebruiker van het Oude Raadhuis een openbaar karakter zou geven aan het monumentale pand. Met name de originele trouwzaal verdient het om door meer mensen gezien te worden. In die ruimte opent Van Daalen Optiek een koffiebar, genaamd Ottica. “Ottica is het Italiaanse woord voor optiek en vat zo precies samen wat we willen bieden: een Italiaans gevoel in onze optiek dankzij een overheerlijke espresso of cappuccino”, geeft Rosanne aan. “Het is een uniek concept in het Westland, maar in Nederland zie je deze trend steeds vaker; een klein winkelbedrijf gecombineerd met horeca.”

HERENSTRAAT

VOUCHER 1 GRATIS SUPERFOOD BALL BIJ UW KOFFIE Geldig t/m 30 september 2017

Ottica heeft niet alleen een eigen naam, maar ook een eigen ingang: aan de Herenstraat 6. Iedereen is daar van harte welkom, ook als u op dat moment niet bij Van Daalen Optiek hoeft te zijn. Bij Ottica kunt u een verse cappuccino bestellen met zoete lekkernijen en genieten van een mooi glas wijn met overheerlijke Spaanse ham. Kom snel langs en laat u verrassen. Op speciale momenten krijgt de originele trouwzaal haar functie weer terug als trouwlocatie. De ruimte wordt omgebouwd zodat er plaats is voor het bruidspaar en enkele gasten, om op deze historische plek met elkaar in het huwelijk te treden.

GOED GLAS WIJN De koffie met gebak - of glas wijn - wordt u geserveerd door Mar Goedendorp en Anne van Bemmel, die samen aan een nieuwe uitdaging beginnen. Mar heeft ervaring in de thuiscatering dankzij haar

eigen cateringbedrijf. “Ik ben bovendien al jaren klant bij Van Daalen Optiek en zo raakte ik met Pieter in gesprek over deze nieuwe uitdaging”, vertelt Mar. “Ik vind het geweldig om te helpen dit op te starten en kijk er naar uit om de daghoreca te gaan draaien. Het contact met de klanten en samenwerken met jonge collega’s lijkt me ontzettend leuk.” Anne is een van de jongere collega’s. Ze werkte eerder in de horeca en was meteen enthousiast over Ottica. “Dit is een droombaan. Ik ben graag bezig met het maken van eten en drinken, maar vooral de mensen het naar hun zin maken. Doordat Ottica zo kleinschalig is, is het contact met de gasten heel persoonlijk. Van het moment dat ze binnenkomen totdat ze weer weg gaan wil ik hen goed verzorgen.”

PRONKSTUK Mar en Anne bereiden zich goed voor op de opening van Ottica. “De inrichting, de tafeltjes waar je straks aan kunt zitten, de kopjes waar we de koffie in serveren: overal wordt aan gedacht. Het is heel fijn dat we door Pieter en Rosanne bij deze beslissingen worden betrokken”, vertelt Anne. Natuurlijk wordt ook hun koffiekennis bijgespijkerd. Pronkstuk van Ottica wordt uiteraard een echte baristakoffiemachine, waar Mar en Anne al volop mee hebben leren werken zodat ze straks de lekkerste espresso’s, cappuccino’s en andere koffiesoorten kunnen bereiden. De openingstijden van Ottica zijn voorlopig identiek aan de optiekwinkel, behalve op maandag. Dan kunt u al eerder terecht voor de lunch.


12

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN


Of u nu kiest voor een bril of contactlenzen

KWALITEIT EN AMBACHT KOMEN SAMEN De bekende modemerken komen langzaam ook met wat grovere monturen. Uiteraard mooi gemaakt en van comfortabel materiaal met een heerlijke pasvorm, zodat de bril ijn draagbaar is. Je hebt bijna niet meer door dat je een bril draagt.

KLEUREN Wat kleuren betreft is de laatste 25 jaar praktisch elke kleur aan bod geweest in de monturen. De kleuren die men 25 jaar geleden overwegend gebruikte, worden vandaag de dag nog steeds gebruikt. Zwart en havanabruin blijven gewoon immens populair bij het ontwerpen van brillen. Kleurgebruik lijkt echter wel seizoensafhankelijk te zijn. Zo zien we in de lente en zomerperiode vaker opvallende kleuren, terwijl in de herfst en winter de meer getemperde kleuren aan bod komen. Op dit moment hebben we veel monturen in het zwart, blauw, rood en zelfs groen.

I

n het huidige modebeeld zien we nog steeds de retro- en vintage stijl. Ook in de brilmode is deze trend nog volop aanwezig. Die trend zal in 2018 nog wel even doorzetten.

SCHERP ZIEN ZONDER BRIL Wilt u ook beter zien zonder bril? Dan zijn lenzen een goede optie. U behoudt uw eigen look en krijgt er een zeer goede gezichtsscherpte voor terug. Voor elk oog is er wel een contactlensoplossing. De specialisten kijken samen met u welke lenzen het meest geschikt zijn voor de ogen en voor uw persoonlijke leefstijl. Misschien wilt u lenzen afwisselen met de bril, bijvoorbeeld tijdens het sporten, een avondje uit of tijdens het werk. Dan zijn daglenzen een goede optie. DreamLite lenzen zijn lenzen die juist ‘s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm

van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze, zodat u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Optimaal comfort! Wie een correctie voor veraf en dichtbij nodig heeft, kiest voor mulitfocale contactlenzen. Een leesbril is daardoor overbodig. Laat u informeren over de mogelijkheden. Van Daalen optiek levert uitsluitend A-merken en met de meest geavanceerde apparatuur.

NACHTLENZEN Deze lenzen kunnen ’s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze. Uw oog (hoornvlies) neemt een vorm aan, waardoor u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Met onze nachtlenzen kiest u dus voor optimaal comfort. Dag én nacht!

MULTIFOCALE LENZEN Zou het niet geweldig zijn om veraf en dichtbij zonder enige bril scherp te kunnen zien? Dat kan al een hele tijd met multifocale contactlenzen. Lang niet iedereen is op de hoogte van de multifocale lens, maar het heeft veel voordelen. Iets voor u?

..

Patrick ‘s Gravemade creeert

PURISTISCH EN HISTORISCH

»

WWW.SPILT.NL

Het prachtige interieur van Van Daalen Optiek is gecreëerd door Patrick ‘s Gravemade van SPILT. “Voor de optimale vertaling van Van Daalen 2.0 hebben we een puristische en historische stijl laten samensmelten. Vanuit ons diepste gevoel hebben we een uniek concept gecreëerd dat de zorg en persoonlijkheid van Rosanne en Pieter van Daalen weergeeft. Het staat voor de tijdloosheid en toekomst van Van Daalen Optiek. Bij binnenkomst van het pand krijg je direct een bepaald gevoel dat de creativiteit bevordert. Onze ideeën werden vanaf dag één omarmd door Rosanne en Pieter. We hebben van hen het volste vertrouwen gekregen om dit uit te voeren. Dat bevordert de mooiste creaties. Uiteindelijk mochten we het concept turn key opleveren: van ontwerp en lichtplan tot bouw en styling. Alle puntjes op de i sluiten aan op het concept.”


14

VAN DAALEN OPTIEK VERHUIST NAAR WILHELMINAPLEIN

Tom Davies feliciteert Van Daalen Optiek met de opening van hun nieuwe zaak en het 50-jarig jubileum


Gefeliciteerd met jullie prachtige zaak! (en nieuwe huisstijl)

Webdesign Graisch ontwerp Fotograie

Smederijstraat 27

2671 BV Naaldwijk

Webhosting

0174 235 692

www.imade.nl

Hier wordt gewerkt aan scherp zicht.

Anders kijken naar scherp zien

Procornea wenst van Daalen Optiek heel veel succes op hun nieuwe droomlocatie.


G 25% KORT IN

25% KORTING

25% KORTING

Op uw nieuwe bril

Op uw nieuwe zonnebril

OPENINGSACTIE NIEUWE WINKEL WILHELMINAPLEIN

WILHELMINAPLEIN 1 2671 GR NAALDWIJK 0174 629316 Actie geldig t/m 30 september 2017

www.vandaalenoptiek.nl