Page 1

TRUCKERSWL 9e UITGAVE JULI 2018

! E E M S I T A NEEM GR

UNIEK PARTNERMODEL DON OPLEIDINGEN TEKNO EVENT 2018

WAS GEWELDIG! SUMMIT HEALTH ARBODIENST VOOR CHAUFFEURSKEURINGEN

ABC WESTLAND HEEFT WEER

RUIMTE BESCHIKBAAR

ALLES OVER DE RELATIE TUSSEN TNLC EN K&B TRANSPORT


TRUCKERSWL Creative Director Ardi Voskamp Sales Fred Louter Redactie Fred Louter (Tekstbureau Pensive) Grafisch Ontwerp Heidi Voskamp Een uitgave van Uitgeverij West Media Telefoonnummer 0174-624212

VOORWOORD Twee jaar Truckers WL! Beste lezers, we vieren deze editie een jubileum! Het is namelijk twee jaar geleden dat we bij Uitgeverij West Media besloten een magazine uit te gaan brengen over de Westlandse transportsector. Met verhalen van en over truckers, verzamelaars, transportondernemingen, dealers, toeleveranciers, economen et cetera. Dat bleek een goed idee, want de transportwereld in Westland heeft het magazine vanaf het eerste moment omarmd en daar zijn we maar wat blij mee en stiekem ook wel een beetje trots op. We hopen natuurlijk nog jaren door te kunnen gaan, maar dat hangt ook een beetje van ‘de markt’ af. Hebben we nog voldoende verhalen en advertenties om te publiceren? Dat is de vraag. Daarom vragen we u vooral om met ons mee te denken. Waarover? Misschien is er iets veranderd binnen uw organisatie, viert een medewerker een jubileum, heeft u een nieuw bedrijfspand et cetera. Geef het door, de lezers zijn er nieuwsgierig naar! Natuurlijk houden we dit ook zelf in de gaten, maar we weten natuurlijk ook niet alles. Dat bleek bijvoorbeeld recent toen iemand ons attent maakte op de over-

name van TNLC door K&B Transport. U leest er alles over. Ook waren we te gast bij DON Opleidingen, dat een zeer innovatief partnermodel hebben ontwikkeld, waarmee tegemoet wordt gekomen aan het opvullen van het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, heftruckchauffeurs en touringcarchauffeurs. Bijzonder was verder de wandeltocht Walk to the Tourmalet, die Cor en Jolanda Bouter van K&B Transport volbrachten voor het goede doel. Een verslag van hun heroïsche tocht leest u in deze editie. Verder natuurlijk onze vaste items, zoals De verzamelaar, Truck als tweede huis, de historische foto van Gerrit Boers en Transport in het kort. Kortom, genoeg leesvoer om weer een paar uurtjes lekker weg te zakken in uw favoriete transportmagazine. Wij wensen u namens alle medewerkers van West Media een fijne vakantie en zien u graag in september gezond weer terug! Keep on trucking!

Fred Louter

Redacteur Truckers WL, namens Uitgeverij West Media

De volgende editie van Truckers WL verschijnt eind september 2018. Adverteren, of nieuws voor ons magazine? Bel dan meteen met Truckers WL op 0174 - 624 212 en vraag naar Fred Louter.

Truckers WL

Juli 2018 3


Altijd een baan die perfect bij jou past! ANTIE!

100% BAANGAR

Al sinds 2016 is Transport People een begrip in de transport en logistiek. Als Westlands uitzendbureau helpen wij chauffeurs bij het vinden van een passende baan en koppelen wij ze aan bedrijven die op zoek zijn naar goede chauffeurs. Een schitterende wisselwerking, waar wij veel energie van krijgen, zeker als het een langdurige match betreft! Dat doen wij uiteraard vol passie en met de benodigde kennis en ervaring. Wij kunnen u verder over onze werkwijze vertellen, maar dat laten we liever aan twee van onze chauffeurs over.

Alexander van der Kruk

Jermain Nicolaas

43 jaar 20 jaar chauffeur

23 jaar 5 jaar chauffeur

“Via een openstaande vacature kwam ik bij Transport People terecht. Helaas was de vacature al vervuld, maar nadat ik mijn wensen had verteld aan Koen, beloofde hij mij terug te bellen. En dat deed hij! Hij vroeg mij op gesprek bij KP Holland en nu werk ik daar sinds februari 2018, ik heb het helemaal naar mijn zin. KP Holland is een goed en sociaal bedrijf met nette spullen en gezellige collega’s. Het werk is daar net zo belangrijk als mijn privéleven en dat is heel fijn!

“Op Facebook zag ik Transport People al voorbij komen, maar uiteindelijk ben ik actief door Angelo benaderd via een vacaturesite. Hij ging direct aan de slag met het zoeken naar mijn nieuwe baan en we hebben bij het eerste gesprek wat bedrijven besproken. De volgende dag kreeg ik zelfs een reactie en nu werk ik bij Transportbedrijf Koos van Gaalen. Ze staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit en dat past perfect bij mij, heb het erg naar mijn zin.

Transport People komt haar beloftes na en heeft fijne sociale medewerkers op kantoor, die belangstelling tonen in hun personeel. Er is altijd tijd voor een praatje, of het nu privé of zakelijk is – ze staan altijd voor je klaar.”

Ik geef Transport People een 10, dat klinkt en is erg hoog. Mijn wens was om weer aan de slag te gaan in de groente en fruit en dat doe ik nu ook weer, dus een 10 voor de goede match tussen mij en Koos van Gaalen Transport.”

TRANSPORTWEG 9B, 2676 LM MAASDIJK • INFO@TRANSPORTPEOPLE.NL • 0174 628 008 • WWW.TRANSPORTPEOPLE.NL


TRANSPORT IN HET KORT! Ook berichten voor Transport in het kort? Bel of mail ons!

Houd ons op de hoogte over actuele gebeurtenissen in uw organisatie, bijvoorbeeld uw nieuwe materieel, een verjaardag, jubileum, nieuwe grote opdrachtgever et cetera. Wij nemen het graag mee in de volgende editie van Truckers WL, die in september verschijnt. Bel voor uw berichten met Fred Louter op 06-172 284 37 of stuur een e-mail naar truckerswl@uitgeverijwestmedia.nl.

CBR SPEELT IN OP TRUCKPLATOONING Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houdt er rekening mee dat haar werk sterk beïnvloed gaat worden door de komst van zelfrijdende auto’s en de ontwikkelingen rond truckplatooning. Een speciale divisie houdt zich nu al bezig met de vraag wat dergelijke ontwikkelingen gaan betekenen voor een truckchauffeur. Dit schrijft het CBR in haar jaarverslag: “Met de opkomst van alle nieuwe technologieën gaat ons werk de komende tien jaar naar verwachting namelijk meer veranderen dan in de negentig jaar die het CBR bestaat”, aldus een medewerker. Het CBR gelooft in de komst van nieuwe technologieën in het verkeer en heeft daarvoor zelfs de missie bijgesteld. Naar verwachting vinden nog dit jaar proeven plaats in Nederland met truckplatoons, waarvoor het CBR met de RDW, Rijkswaterstaat en het ministerie samenwerkt. Bij truckplatooning rijden colonnes gekoppelde vrachtauto’s achter elkaar, terwijl alleen het eerste voertuig door een chauffeur bestuurd wordt. Wij van Truckers WL blijven deze ontwikkelingen natuurlijk net als onder meer de Westlandse transporteurs en dealers in de gaten houden!

Plannen EU weer in de koelkast

TRANSPORT COMPLEET KOMT ER WEER AAN Het duurt nog een paar maanden, maar de tijd vliegt, zeker ook in de transportsector. Daarom maken we u graag attent op de 14e editie van de beurs Transport Compleet in Gorinchem. Deze vindt plaats van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september. Transport Compleet is een regionale vakbeurs met een laagdrempelige sfeer. Tijdens dit netwerkevenement treffen bezoekers zakenrelaties en leggen zij een basis voor nieuwe samenwerkingen. De vakbeurs mag jaarlijks rekenen op 12.000 bezoekers. Tijdens inspirerende kennissessies en presentaties worden er tevens verschillende zeer interessante onderwerpen belicht. Opgeven kan uiteraard nog, ga daarvoor naar: www. booking.evenementenhal.nl.

PRIJSPUZZEL CIJFERCODE PUZZEL Doe ook deze editie weer mee met de prijspuzzel. Dit keer een cijfercode en stuur je oplossing voor 1 augustus naar truckerswl@uitgeverijwestmedia.nl

De aangekondigde wijzigingen in het wegvervoer gaan terug naar de tekentafel. Op deze spreekwoordelijke tafel lagen voorstellen die de rij- en rusttijden voor chauffeurs verslechterden en de race naar de bodem op loon- en arbeidsvoorwaarden zouden versterken. Deze plannen worden in juli nu nogmaals tegen het licht gehouden. Het gevolg van de plannen zou onder meer zijn dat ongelijke beloningen (dus oneerlijke concurrentie) blijven voortbestaan. Half juni sprak premier Rutte in Straatsburg nog wel de woorden dat hij ook voor chauffeurs voorstander is van gelijke lonen. Dat is dus goed nieuws voor de Nederlandse transportsector. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Uitslag Prijspuzzel Winnaars Ook in de vorige editie stond weer een puzzel, dit keer was het een Sudoku. De winnaars werden dit keer Carola Bouwsema en Pim Overwijn. Zij mochten een originele Truckers WL hooded sweater afhalen. Proficiat en veel plezier met de truien!

Ook een hooded sweater?

24,95

A B C D

E F G H

I J K L

M N O P

Q R S T

U V W X

Y Z

Bestel hem gewoon direct bij ons! Stuur een e-mail met je favoriete spreuk en je maat naar truckerswl@ uitgeverijwestmedia.nl. Meld in het bericht ook je naam, adres, postcode en woonplaats. Je ontvangt een bericht wanneer de hooded sweater in Naaldwijk voor je klaarligt en krijgt de factuur per e-mail toegestuurd.

Truckers WL

Juli 2018 5


WESTLAND TRAILER VERHUUR

• Hét verhuurbedrijf voor trekkers en opleggers! • Altijd 100-120 trailers op voorraad voor verhuur! • Trailers voor ieder transport! • Een goed onderhouden, jonge huurvloot waarin diverse modellen mogelijk zijn! • Gevestigd op Coldenhove, hét transporthart van Westland! • Koel-/vriesopleggers, containerchassis, schuifzeilopleggers, trekkers, bakwagens en aanhangers!

Westland Trailer Verhuur Transportweg 7 2676 LM Maasdijk 0174 540 336 www.wtvwestland.nl

Westland truck service Transportweg 21 2676 LM Maasdijk 0174 769 123 www.westlandtruckservice.nl info@westlandtruckservice.nl

Onze diensten: • Onderhoud en reparatie van álle merken vrachtwagens en opleggers/aanhangwagens • Jaarlijkse keuringen • Aircoservices • Hydrauliekopbouw • Tacho-ijkingen • Uitlezingen bij storingen

Let op: voor truckopbouw en accessoires kunt u niet langer bij ons terecht.

06-46064220 Naast vrachtautostoelen verkopen we ook stoeltjes voor heftruck, nieuwe en gebruikte camperstoelen en stoelen voor bussen en touringscars. U kunt onze showroom aan de Jupiter 19 te Poeldijk op afspraak bezoeken. Afspraak maken of meer info? Bel met Marco van der Scheer 06 - 46064220

WWW.VRACHTAUTOSTOELEN.NL


TEKNO EVENT 2018

Het was weer geweldig!

19 mei 2018 vond voor de 13e keer het Tekno Event in de De Lier plaats. Omdat Tekno dit jaar 90 jaar bestaat werd het een zeer speciale editie, met onder meer een unieke jubileumexpositie. In totaal bezochten een kleine 4.500 bezoekers het festivalterrein aan de Coldenhovelaan, waar Tekno sinds vorig jaar een nieuw en prachtig onderkomen heeft betrokken. Een van de activiteiten was om tegen betaling aan een goed doel een rondje te rijden in een echte truck van DON Opleidingen. In totaal leverde deze actie maar liefst â‚Ź 1.742,50 op. Een fraai resultaat! Natuurlijk was het absolute hoogtepunt van de dag weer de spectaculaire uitrijparade van trucks. Op deze pagina een toepasselijke fotocompilatie van het Tekno Event. Tot volgend jaar, truckers uit Westland en omstreken!

Truckers WL

Juli 2018 7 Juni


ABC WESTLAND BEHEER

Nieuwe ontwikkelingen maken bedrijventerrein n0g interessanter In een tijd waarin de vestigingsmogelijkheden voor Westlandse bedrijven steeds schaarser worden, komt ABC Westland Beheer in Poeldijk met goed nieuws. Per direct is er 4 hectare te koop, terwijl er 17 hectare binnen niet al te lange tijd beschikbaar komt. Enige restrictie: nieuwkomers moeten wel AGF-gerelateerd zijn.

Voor directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland Beheer zijn het drukke tijden. Tal van nieuwe ontwikkelingen spelen zich af op het bedrijventerrein, dat zich graag afficheert als hét agrologistieke centrum van de wereld. “Wij zijn inderdaad dé spil in de internationale agri- en foodsector”, zegt Rijsdijk. “Maar ook enkele sierteeltbedrijven en tuinbouwleveranciers maken gebruik van het terrein ABC Westland. Daarnaast hebben zich hier diverse dienstverlenende bedrijven gevestigd, werkzaam in bijvoorbeeld ICT, communicatie, accountancy, horeca et cetera, met dus

Truckers WL

Juli 2018 8

ook de focus op de AGF-sector. Dat zorgt voor een enorme synergie en tal van innige samenwerkingen die het AGF-cluster hier versterken. Dat is tevens ons unique selling point; het is aan ons om dit in stand te houden door er echt op toe te zien dat nieuwkomers iets toevoegen of onderdeel uitmaken van de keten.” GROTERE PARTIJEN Een van die nieuwe ontwikkelingen op ABC Westland is dus de directe uitgifte van 4 hectare bouwgrond. Rijsdijk: “Sinds 2007 kopen we grond op in de directe omgeving van

het terrein. Het gaat dan vaak om tuinbouwbestemmingen. We zijn nu in gesprek met nieuwe bedrijven die geïnteresseerd zijn om zich hier te vestigen. Daar komt op termijn nog eens zo’n 17 hectare bij, waarmee we in totaal naar 72 hectare gaan, ruim een verdubbeling van het aantal van 35 hectare, waarmee we in 1999 zijn gestart toen ABC Westland werd aangekocht door de beheermaatschappij. Natuurlijk is elk bedrijf hier welkom, maar we zouden het zeker toejuichen als ook grotere partijen im- en exporteurs en transportbedrijven zich zouden melden bij ons.


Zeker straks met de nieuwe 17 hectare grond ontstaan er weer tal van nieuwe kansen, met in het achterhoofd dat er in Westland in de toekomst amper nog nieuwe grond beschikbaar zal zijn en komen.” PARKMANAGEMENT EN DUURZAAMHEID Naast de verkoop van grond en verhuur van hallen en kantoren is ABC Westland Beheer als eigenaar uiteraard ook verantwoordelijk voor het parkmanagement van het terrein. Dat betekent onder meer het onderhoud en uitbreiden van het wegennet, water- en groenbeheer, beveiliging en glasvezelinternet. “Dat is prima verzorgd allemaal. We zetten momenteel heel erg in op duurzaamheid”, aldus Rijsdijk. “Logisch, de gehele AGF-keten is volop bezig met duurzame innovatie, van zowel producten als diensten. Dan kunnen wij uiteraard niet achterblijven. Maar het is niet alleen symboolpolitiek, we zijn het ook gewoon verplicht aan onszelf en de samenleving om duurzaam te opereren. Met bijna 19.000 zonnepanelen wekken we inmiddels 40% van de door onze huurders verbruikte energie duurzaam op. We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een biogasinstallatie, waarmee we het afval dat hier geproduceerd wordt omzetten tot gas. De allernieuwste ontwikkeling is dat we een bodemenergieplan hebben opgesteld, waarmee we via leidingen gebruik kunnen gaan maken van warmte- en koudeopslag uit de grond. Dat is nodig als we straks geen gas meer kunnen gebruiken. De komende jaren zullen er putten geslagen gaan worden, de nieuwbouw van de Best Fresh Group zal er binnenkort als eerste op aan worden gesloten. Kortom: ABC Westland wordt steeds interessanter en duurzamer. Het is goed dat de markt dit weet, we heten geïnteresseerde partijen graag van harte welkom om nader met ons kennis te maken.”

ABC Westland Beheer ABC Westland 140 2685 DB Poeldijk T 0174-289282 W www.abcwestland.nl

Herwi Rijsdijk

Foto: SD Communicatie, Naaldwijk

Truckers WL

Juli 2018 9


Freight line van der Windt

ABC Logistics

Solleveld Tanke Transport

D&W Trans

sen

n Van Spro

Van den Bo s

Van Daalen

SCHAALMODELLEN WESTLANDS TRANSPORT Tekno B.V. | www.tekno..nl | Coldenhovelaan 8 - De Lier | info@tekno.nl | Tel: +31 (0) 174 725600

Daar vind je het wel!

1 50 1 : 50

1 : 87 1

EXCLUSIEF IN EIGEN BEHEER UITGEBRACHT. ONGEËVENAARDE KWALITEIT. Ÿ UNIEK EIGEN FOTO MATERIAAL. Ÿ 200 + PAGINA’S, 500 + FOTO’S Ÿ VOLLEDIG IN KLEUR. Ÿ

Ÿ


aangewakkerd. Ik sleepte 32 jaar lang met een Stena Line-trekker trailers aan boord van de boten van Stena Line. Dat bracht mij uiteraard in contact met heel veel chauffeurs en transporteurs, waarmee je soms een band opbouwde, zoals met Thomas Boers, Visbeen of Van Benthem. Mijn laatste model heb ik nog gehad van Arie Visbeen, dus ook na mijn pensioen zijn de contacten nog altijd goed. Als er weer een nieuw model uitkomt, ga ik er als ik interesse in heb meteen achteraan. Hoe ik dat weet? Ik krijg uiteraard de nieuwsbrieven van Tekno, daarin staan de modellen die binnenkort uitkomen

De verzamelaar

Piet Voskamp

Voor Piet Voskamp (71) uit Hoek van Holland begon de liefde voor het verzamelen van miniatuurtrucks al heel vroeg in zijn leven. Als kleine jongen van 4 à 5 jaar kocht hij van zijn bij zijn vader (een Westlandse tomatentuinder) zuurverdiende centen bij Petri in Naaldwijk zijn eerste exemplaar. De liefde duurt tot op de dag van vandaag voort. “Wat ik zo leuk vind aan het verzamelen van miniatuurtrucks?”, lacht Voskamp, terwijl hij met zijn vinger naar zijn voorhoofd wijst. “Tja, dat zit tussen de oren hè, je moet er een beetje gek voor zijn, al was ik altijd al een beetje gek van auto’s. Mijn eerste échte Tekno-model was een VOLVO F88, gekregen van een oom. De duurste modellen kostten ooit ruim 100 gulden, van Visbeen en Beekenkamp.

Ik heb inmiddels ruim 100 miniaturen in de vitrine staan, dat is toch een aardig kapitaaltje bij elkaar. Gelukkig mogen ze van mijn vrouw beneden in de woonkamer staan, vaak staan ze ergens op zolder. Dit is toch leuker; heb je er elke dag plezier van.” Voskamp werkte een groot deel van zijn leven als chauffeur voor Stena Line in zijn huidige woonplaats. “Dat heeft de verzamelwoede verder

vermeld. De meest recente aankoop is een model van Thomas Boers. Dat vind ik meteen ook het transportbedrijf met de mooiste modellen. Vroeger hadden ze oranje kleuren, tegenwoordig is het blauw/wit, die heldere en mooie kleuren spreken me heel erg aan.” Voorlopig is de verzamelwoede van de Westlander nog niet gestild. “Als het een mooi model is en de prijs is redelijk, dan schaf ik graag weer een nieuw model aan. Soms maak ik ze ook zelf. Dan haal ik materiaal bij Tekno of maak het zelf van kunststofafval. Mijn nieuwste zelfgemaakte exemplaar is een trekker waarmee ik bij de Stena Line reed. Kortom, ik ben nog altijd een liefhebber, zelfs ruim 65 jaar nadat het allemaal begon!”

Truckers WL

Juli 2018 11


Lokale aanwezigheid cruciaal voor succesvolle dienstverlening’

De Winter Logistics neemt R. Gorissen Transport over De Winter Logistics uit Honselersdijk neemt per 1 juli 2018 R. Gorissen Transport uit Waddinxveen over. Beide bedrijven zetten maximaal in op het verbeteren van de dienstverlening voor klanten. De vestiging van R. Gorissen Transport in Waddinxveen wordt overgenomen, al het personeel gaat over en alle activiteiten worden voortgezet onder de vlag van De Winter Logistics. De Winter Logistics en R. Gorissen Transport zijn goede bekenden in de wereld van de sierteeltproducten. Voor beide bedrijven is de core business het verrichten van logistieke diensten voor kwekers en exporteurs van bloemen en planten. Het netwerk van De Winter Logistics wordt door deze overname verder uitgebreid met de standplaats in Waddinxveen. De combinatie

met de eigen locaties op de verschillende vestigingen, zorgt ervoor dat nog beter ingespeeld kan worden op de veranderende klantwensen. Eric de Winter en Arnoud de Vries zien grote voordelen van de overname: “Lokale aanwezigheid in de regio’s waar we actief zijn is cruciaal voor succesvolle dienstverlening. We zetten daarom alle activiteiten voort

vanuit de huidige locatie en creëren synergie door het bestaande, uitgebreide netwerk. Daarnaast kan De Winter Logistics door het versterken van het netwerk in deze regio de dienstverlening voor bestaande klanten nog verder verbeteren.” René Gorissen zegt over de overname: ”Ik ben hier zeer content mee. Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk van De Winter Logistics. Dit biedt veel voordelen voor onze klanten en tevens continuïteit voor ons personeel.”

Passende oplossingen voor transport en logistiek Prachtige sierteeltproducten behandel je met zorg, aandacht en verstand van zaken. Dat is in de kern wat we bij De Winter Logistics doen. Minder zichtbaar is het complexe samenspel van mensen en techniek dat al die ritten mogelijk maakt. Producten die met zorg zijn geteeld en gekweekt, moeten in topconditie hun bestemming bereiken. We weten dat onze rol in die keten van essentiële waarde is. Maak kennis met onze mensen, visie, vakmanschap en drive en lees hoe we uw business letterlijk en figuurlijk verder brengen: www.dewinterlogistics.nl.

Bedrijfsautotechnicus in Honselersdijk Ben jij de handige bedrijfsautotechnicus die wij zoeken? Als bedrijfsautotechnicus stel je o.a. diagnoses, spoor je storingen op en repareer je zelfstandig bedrijfswagens en verdere toebehoren. Wat vragen wij? Ambitieuze sleutelaars, met een diploma 1e of 2e (bedrijfswagen)monteur of een diploma MTS autotechniek. Aanvullende vakopleidingen of vergelijkbare praktische ervaring is een pré. APK Keurmeesters voor zowel lichte als zware bedrijfswagens zijn ook van harte welkom. Wie zijn wij? BLOM-DSW is een solide werkgever, bij wie dienstverlening hoog in het vaandel staat. Zowel in de werkplaats als op de ondersteunende afdelingen staan enthousiaste en gekwalificeerde mensen borg voor een goed advies en een degelijke service aan de klant. Wij bieden zelfstandige functies met ruimte voor eigen inbreng en initiatieven. De cultuur kenmerkt zich door een professionele maar informele sfeer met korte communicatielijnen.

Wat bieden wij? Een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een marktconform salaris. Tevens zijn er diverse mogelijkheden voor zowel interne als externe opleidingen. Reageren Heb je interesse in onze vacature, stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar Renée Goppel, r.goppel@blomdsw.nl. Je schriftelijke sollicitatie kun je richten aan BLOM-DSW, t.a.v. Renée Goppel, Nieuweweg 2, 2675 BC Honselersdijk. Voor nadere informatie over ons bedrijf kun je onze website bezoeken www.blomdsw.nl. Wij zijn tevens voor verschillende vestigingen op zoek naar leerlingen (Eerste) Bedrijfsautotechniek! Nieuweweg 2 2675 BC Honselersdijk Tel. 0174-63 73 83 www.blomdsw.nl


SUMMIT HEALTH & BUSINESS

Ook voor transportbedrijven dé gecertificeerde arbodienst in de regio Als transportonderneming wil je natuurlijk zo weinig mogelijk ziekteverzuim binnen je organisatie. Kwestie van geluk? Niet echt. U kunt ook zelf heel veel doen om werknemers duurzamer te laten functioneren in een gezonde werkomgeving. Theo Nass, Ellen Nass en Michèle van den Bijllaardt van Summit Health & Business in De Lier zijn eensgezind: als het om gezondheid gaat, zou preventief welzijnsbeleid veel meer het sleutelwoord moeten zijn. Natuurlijk voor particulieren, maar misschien nog wel meer voor bedrijven. “Tijdelijke of permanente uitval van personeel kost organisaties handenvol geld en kan het functioneren van een onderneming in het ergste geval zelfs bedreigen”, zegt Theo Nass. “Dat wil je niet. Bij Summit Health & Business vinden we dat er veel meer in het voortraject gedaan kan worden. Kom op tijd in actie, al helemaal als er onverhoopt tóch ziekteverzuim ontstaat. Dan is het nóg belangrijker om aangesloten te zijn bij een arbo-organisatie die het klappen van de zweep kent. Met alle disciplines onder één dak noemen we de arbodienst van Summit Health & Business daarom ook wel een expertisecentrum voor gezond werken.”

Certificaten ISO 9001 en SBCA Dat Summit Health & Business daadwerkelijk een professioneel expertisecentrum is, bewijzen de op 1 januari van dit jaar behaalde certificaten ISO 9001 en SBCA. Michèle van den Bijllaardt. “ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dit betekent dat al onze workflows en activiteiten wettelijk zijn geborgd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, waaronder de zojuist van kracht geworden wet op de privacy, de AVG. Het is voor bedrijven per 1 juli zelfs verplicht om aangesloten te zijn bij een arbodienst die beschikt over het SBCA certificaat. Is dat niet het geval, dan zijn ze verplicht om op zeer korte termijn over te stappen. Uiteraard staan we met Summit Health & Business ook open voor transportbedrijven die nog op zoek zijn en de zekerheid willen hebben van een betrouwbare arbopartner die wél voldoet aan alle

wettelijk voorgeschreven voorwaarden en daardoor automatisch ook betere kwaliteit levert.” Summit Health & Business Veilingweg 16a 2678 LN De Lier 0174 540 387 www.summithealthbusiness.nl

WIST U DAT U OOK VOOR CHAUFFEURSKEURINGEN TERECHT KUNT BIJ SUMMIT HEALTH & BUSINESS? Wilt u het rijbewijs C1, C, D1 of D, eventueel met aanhanger (E) halen of laten vernieuwen? Dan moet u zich laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Summit Health & Business is de enige gecertificeerde arbodienst in het Westland die deze keuringen mag uitvoeren. Heeft u medewerkers die gekeurd dienen te worden, neem dan voor meer informatie contact op met Summit Health & Business.

Truckers WL

Juli 2018 13


Het in 2000 opgerichte Westlandse bedrijf Trans-Peat is dé specialist in: • Logistiek • Bulktransport (met walking floors) • Kieptransport 40 en 45 ft high cube zeecontainers • Containertransport Het vervoer van grondstoffen voor de potgrondindustrie en het vervoer van potgrond met onze walking floors, alsmede het kiepen van 40 en 45 ft high cube containers, zijn onze dagelijkse activiteiten. Wij zijn een onafhankelijk opererende vervoerder. We werken met een geautomatiseerd systeem, dat gekoppeld is aan portbase, zodat we alle containeraanvragen soepel, snel en foutloos kunnen behandelen. We hebben een modern up-to-date wagenpark, dat bestaat uit euro 5 en 6 vrachtauto’s en kunnen dus zonder problemen naar de Maasvlakte rijden. Als u meer informatie wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Nationaal en internationaal transport!

Het kiepen van zeecontainers, in het bijzonder 40 en 45 ft. high cube containers, is één van onze specialiteiten.

Ons wagenpark dat wij 365/24/7 voor u ter beschikking hebben: 11 trekkers 7 kiepchassis 6 walking Floor

Waar ga je heen voor een verzekeringsadviseur met transportkennis? Misschien verrassend, maar een verzekeringsadviseur die thuis is op de weg, vindt u dicht bij huis. Hemelraad & Keijzer in De Lier is specialist in de transportsector. Al langer dan 25 jaar adviseren wij transportondernemingen en expediteurs in het Westland en daarbuiten over verzekeringen. Wij zijn een betrouwbare gesprekspartner over elk onderwerp. Of het nu gaat om bulkvervoer, gekoelde en bevroren lading, het uitbesteden van transport of vervoerdersaansprakelijkheid, Hemelraad & Keijzer is een betrouwbare gesprekspartner. Wij beschikken over een eigen schadeafdeling. U krijgt een eigen schadebehandelaar toegewezen, uw directe aanspreekpunt, die voor u de schadebehandeling door partijen nauwlettend volgt en zo correct mogelijk de schade zal afwikkelen. Als u wilt weten of wij ook voor u en uw bedrijf een toegevoegde waarde kunnen zijn, dan kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken. BEZOEKADRES HOOFDSTRAAT 86 2678 CM DE LIER POSTADRES POSTBUS 154 2678 ZK DE LIER T 0174 526767 INFO@HEMELRAADENKEIJZER.NL WWW.HEMELRAADENKEIJZER.NL


COR EN JOLANDA BOUTER NAMEN DEEL AAN WALK TO THE TOURMALET 2018

‘HET WAS EEN ZWARE, MAAR ONVERGETELIJKE BELEVENIS’ Woensdag 20 juni was voor Cor en Jolanda Bouter een dag om nooit meer te vergeten. Zij namen voor de eerste keer deel aan het evenement Walk tot he Tourmalet, waarmee via Team Westland geld wordt ingezameld voor (regionale) charitatieve instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker of onderzoek naar kanker. Zoals zoveel deelnemers hadden ook Cor en Jolanda, bekend uiteraard van hun transportbedrijf K&B Transport in Maasdijk, te maken met de ziekte die zovelen al in rouw heeft gedompeld: “Ook wij hebben inderdaad helaas ervaring met de ziekte kanker. Zes jaar geleden hebben wij namelijk onze zus/schoonzus op 49-jarige leeftijd verloren. Speciaal voor haar en andere vrienden en familie die de strijd niet hebben gewonnen of nog steeds aan het strijden zijn, besloten wij de strijd aan te gaan met de Tourmalet. Voor onze zus gold de spreuk ‘opgeven is geen optie’ zeer zeker. Dan kunnen wij niet achterblijven, toch?”

Cor en Jolanda vertrokken vrijdag 15 juni per auto al voor hun voettocht in Frankrijk. “We kwamen op zaterdagmiddag aan en hebben eerst een paar dagen kunnen acclimatiseren. Je leert mensen kennen, wandelt een beetje, maar we hebben ook nog een bezoekje gebracht aan Lourdes. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het evenement zelf. Woensdagochtend stonden we om half 5 op. Om vijf voor zeven vertrokken de wandelaars, 5 minuten later gevolgd door de fietsers. In totaal wandel je zo’n 18 kilometer bergop, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Dat is best pittig. Onderweg loop je soms een eindje met andere wandelaars op, maar iedereen heeft zijn eigen tempo. We liepen zelf het gehele traject samen. Een bijzonder moment is na 16 kilometer de tussenstop bij het monument, waar iedereen een gedenksteentje neer kan leggen ter nagedachtenis aan zijn of haar

verloren dierbaren. Dat is uiteraard een zeer emotioneel moment. Dan is het vervolgens nog 2 kilometer tot de top, waar je op prachtige wijze wordt binnengehaald door de organisatie en andere deelnemers. Dat is fantastisch om mee te maken!” Vervolgens was het uitrusten geblazen voor Cor en Jolanda, die het avontuur op donderdag 21 juni met alle deelnemers afsloten met een gezellige bbq en feestavond, waarop de geweldige organisatie ook de gezamenlijke opbrengst bekend maakte: 710.000 euro! “Een megabedrag natuurlijk, we zijn heel blij dat we ook een steentje bij hebben kunnen dragen”, aldus Cor en Jolanda. “We hebben het ervaren als een zware, maar tegelijkertijd ook onvergetelijke belevenis, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dus ook volgend jaar zijn we graag weer van de partij.”

Truckers WL

Juli 2018 15


DON OPLEIDINGEN HEEFT HAAR EIGEN VISIE OP HET CHAUFFEURSTEKORT:

MET ONS PARTNERMODEL WERKEN WE MET ELKAAR, NIET TEGEN ELKAAR’

De logistieke wereld zucht al enige tijd onder een enorm chauffeurstekort. Of het nu transportbedrijven, logistieke bedrijven, uitzendbureaus of personenvervoerbedrijven zijn, de vijver raakt leger en loopt niet uit zichzelf weer vol. Met een nieuw en uniek ‘partnermodel’ hoopt DON Opleidingen in Naaldwijk een constructieve bijdrage te leveren aan het creëren van nieuwe instroom. ‘Opleiden is dé oplossing’. Het zal zo’n jaar of twee geleden zijn geweest dat bij het in 1969 opgerichte DON Opleidingen het idee opborrelde om de transport- en logistieke sector te hulp te schieten. “De vraag vanuit de markt was groot, daarom zagen we het belang in om in actie te komen”, zegt manager opleidingen Thom Dijkxhoorn. “Bedrijven zaten en zitten met de handen in het haar als het gaat om het vinden van

gekwalificeerd personeel, zoals truckers, maar ook heftruckchauffeurs. Ze stapten letterlijk bij ons binnen met de vraag: ‘DON, we hebben dringend chauffeurs nodig, hebben jullie niet een oplossing?’ Wij denken graag mee, zijn er intern goed voor gaan zitten en ontwikkelden een platform: creëer een partnermodel waaraan bedrijven, zoals transporteurs en uitzendbureaus in de transportsector, tegen een kleine

jaarlijkse bijdrage deel kunnen nemen. Vervolgens zorgen we ervoor dat we goede kandidaten kunnen voorstellen aan onze partners. Als tegenprestatie leveren partners aan de kandidaten een baangarantie af. Indien er een opleidingsbehoefte is, wordt DON Opleidingen ingeschakeld." Andere vijver Hét grote voordeel van het innovatieve DON-partnermodel is dat DON Opleidingen niet in dezelfde vijver vist als de bedrijven zelf. Dijkxhoorn: “Nee, dat zou niets veranderen aan de krapte op de arbeidsmarkt voor chauffeurs. Het gaat erom dat we in deze sector gezamenlijk nieuwe


Janka van Emaus heeft genoten van haar opleiding! Een van de nieuwe chauffeurs uit het partnermodel van DON Opleidingen is Janka van Emaus. De 27-jarige Rotterdamse reed recent af voor haar Vrachtauto C-Rijbewijs en slaagde! Janka wilde eerst iets gaan doen in de ergotherapie, maar na een beroepentest werd het uiteindelijk toch een uitdagende baan in de transportsector. “Ik heb een heel goede opleiding gevolgd bij DON”, zegt Janka enthousiast. “In totaal tien lessen van drie uur. Dan leer je heel snel en heel veel. Nu ga ik via DON beginnen aan het Vrachtauto CE-Rijbewijs, dus met aanhanger. Als dat achter de rug is, ga ik met mijn baangarantie zo snel mogelijk aan de slag bij een transporteur. Ik kan namelijk niet wachten om echt op een vrachtwagen te gaan rijden.”

instroom creëren en de bedrijven elkaar niet beconcurreren als het gaat om chauffeurs. Wij zetten de fee die bedrijven betalen (995 euro, red.) om deel te nemen aan ons programma onder meer in voor online marketing. Deze (vaak) jonge doelgroep bereik je niet alleen meer met uitsluitend traditionele media waar transporteurs het vaak nog in zoeken. Onze partners geven ons via hun bijdrage de kans om op zoek te gaan naar de juiste kandidaten, die vervolgens bij ons kunnen worden opgeleid en de zekerheid van een uitdagende baan met een goed inkomen krijgen. Er leiden tenslotte meer wegen naar Rome, zoals iedereen in de transportsector ongetwijfeld weet.” ‘Nieuwe denken’ Inmiddels zijn er tientallen succesvolle kandidaten via het partnerprogramma bij de deelnemende bedrijven geplaatst. “Dat is natuurlijk fantastisch, maar we zijn er nog lang niet. Wij zouden dit model daarom graag intensiveren met meer partners, zodat we ook meer marketingmogelijkheden krijgen om de juiste kandidaten uit de markt te vissen. Dat kunnen kandidaten zijn die van school of uit andere sectors komen.’ De transportsector moet zich realiseren dat het in een situatie is beland die

om ‘nieuw denken’ vraagt. De tijd dat nieuwe chauffeurs vanzelf opgroeiden in bestaande transportomgevingen is geweest. De sector moet nu concurreren. Dat kan door onder meer het imago te verbeteren. Het moet een feestje worden om chauffeur te zijn met normale werktijden, een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Aan ons om als bedrijven in deze sector daar initiatieven in te nemen. Voor ons als DON Opleidingen betekent dat meedenken in oplossingen, waardoor we maatwerk leveren. Het goede nieuws voor alle partijen: opleiden is de oplossing!” Partners Aan het partnermodel van DON Opleidingen is inmiddels een negental bedrijven verbonden, te weten: Wematrans, Post-Kogeko, Aldiver, BVB Logistics, GJ Personeelsdiensten, MobiWerk, Start People, C. Vreugdenhil Int. Transport B.V. en Transport People. Ook geïnteresseerd in een partnerschap bij DON Opleidingen? Neem voor meer informatie contact op met Bart Bekkers op 0174 - 62 30 30. DON Opleidingen Galgepad 11, 2671 MV Naaldwijk 0174 62 30 30 www.donopleidingen.nl

DON: AL 49 JAAR BETROKKEN IN VERVOER EN OPLEIDINGEN! Anno 2018 is het inmiddels 49 jaar geleden dat DON Opleidingen als eenmanszaak startte met een eigen rijschool in de B-categorie. Oprichter Martien Don was in 1969 de grondlegger van het bedrijf in Westland. In 2004 nam zoon Marco Don samen met zijn broer Erwin de zaak over. Onder hun leiding ontwikkelde DON Opleidingen zich steeds meer tot een opleider. Inmiddels kunnen we spreken van een heus opleidingsinstituut, waarbij DON Opleidingen zowel de zakelijke als particuliere markt bedient met gespecialiseerde rijinstructeurs, docenten en opleidingsadviseurs voor een totaalpakket op het gebied van (beroeps)rijbewijzen, Arbo- en veiligheidstrainingen, chauffeurstrainingen, logistieke trainingen, nascholing van beroepschauffeurs en communicatietrainingen.

WAGENPARK

Door de nieuwe instroom van kandidaatchauffeurs heeft DON Opleidingen het toch al imposante wagenpark recent uitgebreid met enkele nieuwe voertuigen. Het gaat om vier nieuwe Mercedes-Benz Actros vrachtauto’s. De wagens zijn een mooie aanvulling op het vernieuwde en moderne wagenpark. De automaat voertuigen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Thom Dijkxhoorn: “De auto’s zijn zeer milieu- én gebruiksvriendelijk. Het is fijn om in een voertuig les te krijgen én geven dat veilig, gemakkelijk en superieur rijdt.” Door de nieuwe aanvulling betekent dit dat het DON-wagenpark nu bestaat uit 62 eenheden, onderverdeeld in onder meer elf vrachtauto’s, twee vrachtauto aanhangwagens, twee trekkers met opleggercombinaties een LZV-combinatie, één reachtruck, twee EPT’s en twee heftrucks.

Truckers WL

Juli 2018 17


Voskamp Truckstyling is dé specialist op het gebied van truckopbouw en accessoires

Voskamp Truckstyling Honderdland 159 • 2676 LT Maasdijk • 0174 769 096

De lekkerste t e h n a v n e l l a b Westland ABC Westland 251, 2685 DB Poeldijk

info@voskamptruckstyling.nl • www.voskamptruckstyling.nl

Dichtbij uw sector

Overal dichtbij Uw bedrijf, branche en uitdagingen, wij willen het van dichtbij meemaken. Vanuit een landelijk actieve organisatie met meer dan 900 specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering, maar met een kantoor bij u om de hoek. Met brede financiële kennis én specialistische branchekennis. Thuis in uw omgeving, dicht bij u en uw werkgebied. Daar zijn we op ons best. We voelen ons sterk betrokken bij en geloven in de kracht van het lokale midden- en kleinbedrijf. Daar weten we dan ook alles van. Ontdek het zelf en neem contact op met het kantoor bij u in de buurt. Waar u ook bent, wij zijn overal dichtbij.

Alfa Naaldwijk Tiendweg 6 2671 SB Naaldwijk 088 2532450 naaldwijk@alfa.nl


De historische foto van... Gerrit Boers!

W

e schrijven circa 1950. De plaats waar deze vrachtwagen van Gebr. v.d. Bos staat geparkeerd is Naaldwijk, waar het bedrijf destijds was gevestigd.

Het is hartje zomer, alles in het prachtige Westland stond in volle bloei toen deze foto werd gemaakt. De Ford van Gebr. v.d. Bos mag op het traditionele druivenfeest de trots van het Westland extra laten zien aan de Westlanders: druiven en wijnen. In het Westland had men toen veel druiventeelt en zelfs eigen wijnen, zoals op deze vrachtwagen tentoongesteld. Er was de zoete wijn Dollina, de vermouth Coppi en de heerlijke witte tafelwijn Preluda. De van druiven gemaakte wijnen bevinden zich in grote 700 liter-vaten.

producten. Het zal voor de chauffeur van deze Ford een mooi uitje zijn geweest om in Naaldwijk tussen alle praalwagens te mogen rijden. Het klapstuk van het druivenfeest was een grote kermis voor jong en oud.

Het druivenfeest was destijds een feest waar je het hele jaar naar uitkeek. De fanfare liep voorop, daarachter de druivenprinses, gevolgd door een imposante stoet praalwagens met daarop tal van prachtige Westlandse

Normaal werd deze Ford gebruikt voor het zwaardere werk in het groente- en fruittransport, waar Gebr. v.d. Bos toen al een specialist in was. Het ondernam met deze Ford talloze, voornamelijk binnenlandse, ritten,. De onderneming

In de 21e eeuw is de het begrip druivenprinses gelukkig weer in ere hersteld! De druiventeelt is wel bijna geheel verdwenen uit het Westland, met uitzondering van enkele hobbytuinders die dit arbeidsintensieve werk nog met veel plezier in stand houden.

ondernam in de jaren ‘50 ook al veel verre en gevaarlijke ritten naar onder meer Berlijn, wat best een hele toer was door het toenmalige OostDuitsland. Maar chauffeurs draaiden hun hand ook niet om voor ritten door andere Europese landen. Het transportbedrijf Gebr. v.d. Bos kennen we nu al jarenlang als CARGOBOSS (eerst Cargobos met 1 s), gevestigd op het Transportcentrum Coldenhove in Maasdijk. Anno 2018 is Cargoboss met meer dan 60 vrachtwagens actief. Het vervoert zowel Nederlandse groente en fruit als buitenlandse exoten, voornamelijk naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Daar mogen we als Westlanders best trots op zijn!

Truckers WL

Juli 2018 19


Berry (l) en Kevin Bouter

K&B TRANSPORT EN TNLC NU VAN DEZELFDE EIGENAREN

Familiebedrijf Bouter slaat vleugels uit met overname Het was sommige mensen vast al opgevallen: er rijdt sinds enige tijd een nieuw bestelbusje in de bekende blauwgrijze huisstijl van K&B Transport rond in Westland en omstreken. Bijzonder is wel dat niet de gegevens van K&B Transport op de auto staan vermeld, maar die van The New Logistics Company (TNLC). Hoe zit dat precies?, zo vroegen diverse geïnteresseerden al eens aan Kevin en Berry Bouter. Tijd voor beide broers om nadere uitleg te geven. ‘Het zijn twee aparte bedrijven, maar eigenlijk ook één’.

“Mijn vader Cor”, zo trapt Berry (36) in het kantoor van TNLC aan de Transportweg 55 af, “was met K&B Transport, een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in met name containervervoer, al enige jaren klant van TNLC. Een paar jaar geleden lieten beide partijen al eens merken dat ze eventueel geïnteresseerd in elkaar waren mocht het bedrijf TNLC ooit

Truckers WL

Juli 2018 20

verkocht worden. In 2016 werd dat concreet. Toen werd mijn vader door de voormalige eigenaren, waarvan er nog altijd een werkzaam is binnen TNLC, benaderd met de vraag of hij nog interesse had in een mogelijke overname. Dat had hij. We zijn toen met de familie gaan zitten en het resultaat was dat ik samen met mijn jongere broer Kevin het bedrijf over

zou nemen. Dat is halverwege 2017 gebeurd. K&B Transport en TNLC zijn nu uiteraard nog altijd twee aparte bedrijven, maar eigenlijk is het dus wel één organisatie.” Diepe De jongere Kevin (29) knikt instemmend. Met Kevin is meteen ook de man genoemd die de dagelijkse leiding binnen TNLC in handen kreeg. “Mijn broer Berry is dan wel medeeigenaar van TNLC”, legt Kevin uit, “maar hij houdt zich met name bezig met K&B Transport en heeft daar zijn handen vol aan. Dat geldt ook voor mij. Ik werd vorig jaar min of meer in het diepe gegooid als het gaat om de werkzaamheden binnen TNLC, maar


WAT DOET TNLC? The New Logistics Company (TNLC) houdt zich bezig met import, export, douane en opslag. Het is een expediteur die bekend is met diverse goederenstromen waaronder vers fruit, exoten, meubelen, metaalafvallen, auto-onderdelen, projectladingen, machinerie e.d. Het verzorgt handelingen voor haar cliënten, zoals douaneaangiften voor zowel vervoer, invoer, uitvoer en transito. Diverse wegvervoerders vervoeren voor TNLC dagelijks containers van en naar de havens, terwijl het ook kleinere hoeveelheden kan laten vervoeren. Het heeft met diverse rederijen goede contacten, zodat TNLC in staat is concurrerende tarieven voor alle verschepingen aan te bieden. vader nog actief in K&B Transport. Dat geldt tevens voor mijn moeder Jolanda en mijn zus Wendy. Ik denk niet dat mijn vader in 1991 dit ooit had durven dromen toen hij na een carrière bij Maarten Mooij met één wagen voor zichzelf begon. Inmiddels werken we bij K&B Transport met 22 mensen en bij TNLC met 10 en hebben we tientallen wagens rijden, gespecialiseerd in containertransport. Dat is toch iets om trots op te zijn.”

dat kon niet anders. Uiteraard was er wel altijd de steun en kennis van de voormalige eigenaar en van ons personeel. Na de nodige cursussen ben ik zelf nu ook goed op de hoogte van alle wet- en regelgeving als het gaat om formaliteiten rond import, export, douane en opslag, dus die achterstand heb ik inmiddels wel ingehaald. Het is voor ons als TNLC nu zaak om onze klantenkring te behouden dan wel uit te breiden en uiteraard de kwaliteit te blijven leveren die relaties van ons gewend zijn. Het grote voordeel voor de huidige en nieuwe klanten van K&B Transport is dat ze zowel de transportactiviteiten als alle afhandelingen bij ons onder kunnen brengen. Dat is een stukje gemak. Uiteraard schakelt TNLC ook regelmatig K&B in voor vervoer, al gebeurde dat vóór de overname ook al. Dat blijft zo, net zoals we ook andere transportondernemingen in zullen blijven zetten.”

Transportweg 55, 2676 LM Maasdijk Tel. 0174 446 090 www.tnlc.nl

Familiebedrijf Beide broers maken inmiddels onderdeel uit van een groeiend en gezond familiebedrijf. “Een familiebedrijf, zo kan je onze organisatie inmiddels echt wel omschrijven”, zeggen Berry en Kevin. “Naast wijzelf, is natuurlijk ook mijn

Transportweg 61, 2676 LM Maasdijk Tel. 0174 510 548 www.kbtransport.nl

TNLC IS LID VAN: FENEX, brancheorganisatie van expediteurs/logistieke dienstverleners en gecertificeerd voor: • AEO (Authorised Economic Operator) • IFS (International Food Standard) • SKAL (Bio controle)

WAT DOET K&B TRANSPORT? Voor containervervoer in binnen- en buitenland zijn relaties bij K&B Transport aan het juiste adres. Natuurlijk kan K&B Transport u ook terzijde staan voor andere vormen van transport. Voor goederen waarvan de hoeveelheid niet naar maat of gewicht gaat maar per stuk, kan K&B een passende offerte maken.

Truckers WL

Juli 2018 21


16

Zicht op • nummer 3 - 2018

PAS JIJ BIJ ONS BEDRIJF?

Bandenservice Klaas van der Eijk / Truck en Trailerservice Westland beschikt over een moderne bedrijfsruimte aan de Priel 80 te Hoek van Holland, waar behalve banden reparatie en montage, ook APK- keuringen en onderhoud en apk keuring aan zowel personenwagens, bedrijfswagens als vrachtwagens verricht wordt door een team met ervaren monteurs. Kortom een veelzijdige werkplaats. Wegens toenemende werkzaamheden zijn wij op zoek naar:

VRACHTWAGEN/TRAILER APK MONTEUR: Reparatie en onderhoud aan trekkend en getrokken materieel. Diagnose stellen m.b.t. elektrische storing Apk keuring verrichten Rem reparaties en onderhoud uit voeren aan alle merken Eisen: Inventief, klant- en oplossingsgericht Zelfstandig kunnen werken Minimaal 5 jaar monteur ervaring APK-bevoegdheid >3500 kg is een pré

PERSONENWAGEN APK MONTEUR: Reparatie en onderhoud uit voeren aan alle merken personenwagen en bestelwagen Diagnose stellen m.b.t. elektrische storing Apk keuringen verrichten Eisen: Inventief, klant- en oplossingsgericht Minimaal 5 jaar monteur ervaring APK-bevoegdheid <3500 kg is een pré

BANDENMONTEUR: Reparatie en montage van alle voorkomende bandenmaten luxewagen banden / truckbanden / shovelbanden / etc. Het repareren en vervangen van vrachtwagen banden op locatie buiten de werkplaats Service verlenen op snelwegen e/o rustplaats regio randstad Eisen: Inventief, klant- en oplossingsgericht Zelfstandig kunnen werken

WIJ BIEDEN:

• Salaris naar ervaring en kennis op basis metaalnijverheid cao • Interne opleidingen • Eventueel aanvullende opleidingen • Auto van de zaak behoort tot de mogelijkheden

SOLLICITEREN?

Stuur je sollicitatie naar bandenservice@kvdeijk.nl Priel 80 • 3151 ZK • Hoek van Holland • 0174 388 075


Rick Keus (27) uit Maassluis is momenteel de koning te rijk. De chauffeur van P.J. van der Gaag & Zn uit Rotterdam – eerder al werkzaam voor Freigtline en C. Vreugdenhil Transport – ontving zo’n maandje geleden een spiksplinternieuwe VOLVO FH 500 van zijn werkgever. Nadat hij als charter al werkzaam was bij zijn huidige werkgever, mocht hij na het stoppen van het charterbedrijf in vaste dienst komen bij zijn huidige werkgever. Een mooie beloning, die hem ook nog eens geheel nieuwe truck opleverde.

“Hij ruikt nog nieuw hè”, zegt Rick terwijl hij geparkeerd staat aan de Nieuwe Waterweg in zijn woonplaats. “Ik mocht van P.J. van der Gaag & Zn. na mijn officiële indiensttreding dus in een nieuwe VOLVO gaan rijden. Het is de eerste keer dat ik dit merk rijd, maar het bevalt prima. De auto is wel nog zo jong, dat ik nog heel veel moet ontdekken. Maar dat komt de komende tijd goed uiteraard.” “Ik rijd containers en koelers met vlees en vis in de gehele Benelux. Ik heb sinds 2 jaar een zoontje, Bram, daarom slaap ik in principe elke avond thuis. Desalniettemin kan ik overnachten in mijn cabine op een echte Boxspring. Er zit een magnetron en TV in, en de cabine herbergt ook koel- en vriesunits. De auto heeft internet, waarop navigatie, camera’s en uitgebreide veiligheidssystemen zijn aangesloten. Dat betekent dat de truck automatisch afstand houdt van ander verkeer en uit zichzelf tijdig afremt. De bekleding is van

Truck als

tweede huis topkwaliteit bruin/grijs leer. Verder heb ik in de cabine vaantjes, foto’s en andere spulletjes in relatie tot Spanje hangen. Ik ben helemaal verknocht aan dat land, heb in Alicante ook familie zitten en ga er binnenkort ook weer naartoe op vakantie. Kortom, mijn cabine voelt echt aan als een tweede huis.” “Wat de buitenkant betreft: de huisstijlkleur van P.J. van der Gaag & Zn. is een mooie, felle kleur rood. Mijn werkgever kocht hem uiteraard kaal, maar ik mocht zelf aangeven wat ik er allemaal bij wilde. Ik ben dus lekker mijn gang gegaan. Als je goed kijkt zie je de volgende extra’s: breedtelampjes voor, breedtelampjes in de grill, 5 verstralers óp dak, 2 verstralers ín dak, 2 hoornen en 5 rode lampen achterop. Dat alles bij elkaar maakt deze truck voor mij echt tot een plaatje. Ik ben er supertevreden mee.”

Ben jij ook trots op en blij mét je truck en wil jij ook je verhaal een keer vertellen in Truckers WL? Truckers WL Neem contact op met Fred Louter op 0174 624 212.

Juli 2018 23


Profile for WL Media

Truckers wl 9  

Truckers wl 9  

Profile for wlmedia