a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

De beste wensen voor alle mensen

De beste wensen voor alle wensen... is een speciale bijlage bij Maassluise Courant van 19 december 2019


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

2

Graag nodigt de gemeente Maassluis u uit voor de

Zondag 22 december MARANATHAKERK (G.A.Brederolaan 49) 10.30u Kerstspecial “Leef Koninklijk” IMMANUËLKERK (L. Boonestraat 5) 15.00u Kinderkersfeest Dinsdag 24 december kerstavond PETRUS EN PAULUSKERK (Andreasplein 1) 18.30u Kinderkerstviering m.m.v. de Andreas Cantores MARANATHAKERK (G.A.Brederolaan 49) 19.00u en 21.00 u You say- een sfeervolle en muzikale vertelling. GROOTE KERK (Kerkplein 2) 19.30u Kerstappèl – zangdienst DE ARK (Rembrandtlaan 2) 21.00u “Kerst voor jou met beelden van de Zandschepper” PETRUS EN PAULUSKERK (Andreasplein 1)21.30u Eucharisieviering m.m.v. APPK-koor LEGER DES HEILS (Noordvliet 61-63) 22.00u Kerstnachtdienst GROOTE KERK (Kerkplein 2) 22.30u Kerstnachtdienst

NIEUW JAARS BJEEN KOMST Maandag 6 januari 2020 19.30 uur Theater Koningshof

Met diverse voorstellingen en de jaarljkse uitreiking van de Chapeau Komt u ook? Zou u dan uw naam, adresgegevens en met hoeveel personen u komt, willen doorgeven via: nieuwjaar@maassluis.nl

Woensdag 25 december ( 1e kerstdag) HET KOMPAS (Ibisstraat 1) 09.30u Kerstdienst m.m.v. de kinderen PETRUS EN PAULUSKERK 9.30u Eucharisieviering m.m.v. het Jongerenkoor “To be coninued” DE ARK (Rembrandtlaan 2) 10.00u Kerstgezinsdienst GROOTE KERK (Kerkplein 2) 10.00u Kerstmorgendienst IMMANUËLKERK (L. Boonestraat 5) 10.00u Kerstmorgendienst KONINGSHOF (Uiverlaan 20) 10.00u Kerstmorgendienst BAPTISTEN GEMEENTE (Fenacoliuslaan 16) 10.00u Gezinskerstviering BETHELKERK (Wagenstraat 9) 10.00u tradiionele Kerstdienst CHRISTENGENMEENTE Het Levende Woord (Dr. Jan Schoutenlaan 3) 10.30u Kerstviering LEGER DES HEILS (Noordvliet 61-63) 11.00-13.00u Kerstontmoeing Donderdag 26 december (2e Kerstdag) BETHELKERK 10.00u Kerstviering voor alle leetijden Protestantse Kerk:

Groote Kerk - Immanuëlkerk - Koningshof www.pknmaassluis.nl

Ev. Gem. Maassluis

Maranathakerk www.egma.nl

Leger des heils

Noordvliet www.legerdesheils.nl/korpsmaassluis

Rooms Katholieke kerk

Andreas, Petrus en Paulus kerk www.appp.nl

Ger. Kerk Vrijgemaakt

Het Kompas www.delier-maassluis.gkv.nl

Ned. Ger. Kerk

de Ark www.ngkmaassluis.nl

Chr. Ger. Kerk

Bethelkerk www.cgkmaassluis.nl

Bapisten

Fenacoliuslaan www.bapisten.nl/bapistengemeente-maassluis

Evang. Broederschap

Wite Kerkje www.ebg-roterdam.nl/maassluis

Het Plaform van kerken in Maassluis wenst iedereen gezegende Kerstdagen

Welkom thuis in al deze bijeenkomsten!

’s-Prinsensingel 2a Maasland - www.vdkraan.nl

Wij wensen u fijne dagen en een gezond en succesvol

2020

Alle kinderen, hun ouders/verzorgers en de medewerkers van Chr. Kinderopvang TIK TAK wensen u fijne feestdagen toe en een GEZEGEND 2020.


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

3

De allerbeste wensen voor 2020 De komende dagen zullen veel Maassluizers en Midden-Delflanders het weer tegen elkaar zeggen: ‘De beste wensen, hè?’ In de laatste weken van het jaar wensen we elkaar traditioneel alle goeds voor het komende jaar. ‘De beste wensen, voor alle mensen’, dus. Zoals ieder jaar geeft De Maassluise Courant deze speciale eindejaarsuitgave uit om iedereen een fijne feestdagen en een voorspoedig 2020 te wensen.

Met deze uitgave komt u helemaal in de stemming voor de feestdagen. Om het ultieme kerstgevoel op te roepen, hullen we de krant in een traditionele, winterse sfeer. Want hoewel een witte kerst ieder jaar op ieders verlanglijstje staat, is het al lang geen zekerheid meer dat de sneeuw op kerstmorgen neerdwarrelt. Toch hoort een witte deken er toch een beetje bij en in deze bijlage houden we daar gewoon aan vast.

Mensen De feestdagen zijn bij uitstek een tijd om stil te staan en na te denken. Hoe hebben we 2019 beleefd? We blikken met een aantal mensen

terug en vooruit. Bijvoorbeeld met Hans de Bruin. Het afgelopen jaar vond de 40e editie van de Furieade plaats; een belangrijk jaar dus voor de voorzitter van dit evenement, die tijdens dit maritieme feest bekend maakte te stoppen als voorzitter. Ook spreken we met tennisser Yoran Verschoor. Verschoor is selectietrainer van MTC Bequick en werd begin 2019 Nederlands kampioen. Later in het jaar mocht hij ook nog eens deelnemen aan het WK in Miami. Verder het verhaal van de in Maasland opgegroeide Jeff Jules Aurik. Jules identificeert zich als non-binair en vertelt over een inspirerende persoonlijke en professionele reis.

Wensen Verder leest u in deze bijlage weer een aantal mooie kerstgedichten en -verhalen die zijn ingezonden door onze lezers. Tot slot barst deze speciale bijlage uit zijn voegen met de gelukswensen van de Maassluise bedrijven die hun klanten willen bedanken voor hun klandizie en hen alle goeds voor 2020 willen wensen. Na het lezen van deze special bent u helemaal in de stemming voor de feestdagen! Wij van de Maassluise Courant en Uitgeverij West Media zijn helemaal klaar voor deze feestelijke dagen en voor het nieuwe jaar. We wensen iedereen gezellige feestdagen en een goed 2020.

Joke Cats krijgt positieve energie van werk voor Voedselbank Maassluis “Ik heb de neiging om alles op te pakken wat op mijn weg komt.” Joke Cats denkt er nog lang niet aan te stoppen als CEO van Voedselbank Maassluis. Ook niet nu ze tobt met haar gezondheid.

door Chrit Wilshaus Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor Joke, die naast haar activiteiten voor de voedselbank als ambulant begeleider in het basisonderwijs werkt. Sinds 2017 onderging ze een aantal operaties waarvan er één door een fout van het ziekenhuis niet goed afliep “Doordat ik als kind geen gipsbroek heb gekregen, wat eigenlijk wel had gemoeten, zijn mijn heupen atypisch versleten. Dat werd al vastgesteld toen ik begin 50 was maar voor kunstheupen kwam ik toen niet in aanmerking omdat ik, zeiden ze, nog te jong en vooral nog te actief was. Jaap (haar echtgenoot, red.) en ik hadden gehoopt dat ik na de tweede operatie aan mijn linker heup weer zou kunnen lopen als een kieviet, maar dat was even anders. En nu

heeft de podotherapeut ook nog geconstateerd dat mijn rechtervoet, doordat een spier het niet meer doet, de verkeerde kant op gaat. Nu sta ik dus op de wachtlijst voor ergotherapie en fysiotherapie in een revalidatiecentrum.” Ondertussen bleef Joke gewoon haar werk doen voor de voedselbank. “Ik krijg daar ook positieve energie van en mijn revalidatiearts zegt dat dat alleen maar goed is. Door een bacterie was ik de laatste drie maanden wel gevoeliger en dus emotioneel minder belastbaar en fysiek vermoeider.” Joke Cats denkt er nog lang niet aan te stoppen als CEO van Voedselbank Maassluis.

Gevoel van eigenwaarde Inmiddels heeft Voedselbank Maassluis het zogenaamde supermarktmodel ingevoerd. Joke daarover: “We zetten de producten neer zoals in de supermarkt en mensen lopen daar dan langs om te kiezen wat ze willen hebben. We werken daarbij met een systeem met kleurcodes. En daaruit kun je opmaken hoeveel je per gezin mag meenemen. Die kleuren hangen boven de productgroepen. Wat we teruggekregen van cliënten is dat het hen een gevoel van eigenwaarde geeft. Op deze manier krijgt

Foto: Roger van der Kraan

iedereen het aantal waar hij of zij recht op heeft.” Voedselbank Maassluis bedient momenteel wekelijks 720 monden in Maassluis. “Daaronder zijn 230 gezinnen en 335 kinderen.” Ook bij de kledingbank wordt nu anders gewerkt, vertelt Joke. “Vorig jaar hebben we snel omgeschakeld naar een hangsysteem en dat werkt prima. Ook de huishoud- en speelgoedbank ‘lopen’ nu beter. Vermeldenswaardig is verder dat

we onlangs een gift kregen van Wereldhave Nederland, eigenaar van Winkelcentrum Koningshoek. Het is mooi om te ervaren dat de winkeliers zich betrokken voelen bij ons en ook iets voor onze gebruikers willen doen.” Joke doet trouwens nog veel meer en loopt over van de ideeën (“stilstand is achteruitgang”). Wie daar meer over wil weten, kan terecht op: www.voedselbankmaassluis.nl en op de Facebookpagina.

Colofon ‘De Beste Wensen...’ is een extra uitgave van de regionale krant Maassluise Courant de Schakel. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv Oplage: 21.700 Foto’s voorpagina: Sjaak van den Heuvel, Koos Boshoven, Theo van Rijn Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.mc@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

4

Lichtjes in mijn hart Kleine lichtjes schiteren vrolijke liedjes klinken mensen vieren feest in mijn hart voelt het donker want ik mis je zo je lach, je stem, je ogen en je armen die het meest.

De PvdA Maassluis wenst u fijne feestdagen en een prachtig 2020!

Alle lichtjes doofden in mijn huis en in mijn leven want jouw leven ging voorbij en toch juist nu het donker is kan ik zo voelen kleine lichtjes stralen in mijn hart want daar ben jij. (Fleur Agema)

Maassluis maken we samen

De dames van Senz Uitvaartbegeleiding wensen u alle goeds voor het nieuwe jaar.

Fijne feestdagen en een geweldig nieuw woonjaar!

VOOR EEN GOED HYPOTHEEK ADVIES

A Jokweg 9, 3141 VD Maassluis T 010 23 44 177 E info@eurohypotheken.com

Marjolein Haalmeijer | 06 510 525 64 (24/7) | Kerkplein 6 | 3155 AM Maasland | www.senz.nu

SolarBox wenst iedereen van harte ijne feestdagen!

In 2019 hebben wij wee「 een bijdrage kunnen leve 「en aan het sociale beleid van de gemeente. Ook in 2020 mag u op ons rekenen.

あ勺 Adviesraad SAMENLEVINGSZAKEN MAASSLUIS

Verder een goede gezondheid én natuurlijk veel zonneschijn voor 2020. Dan kunnen we samen zorgen voor een mooi duurzaam jaar!

Hooipolderweg 20 Den Hoorn 0174-725700 info@solarbox.nl

Wilt u met ons meedenken of actief meedoen? Word dan lid van de Advies「aad of de Deskundigenpool. Kijk op de website voo 「 mee 「 info 「 matie. www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

5

Het jaar van... Hans de Bruin

Hectisch laatste jaar als Furieadevoorzitter De openingsact van de 40e Furieade door Close Act was dit jaar voor Hans de Bruin wel het gedenkwaardigst. Het vormde voor hem ook de kers op de taart van de tien jaar dat hij voorzitter van de Furieade was. Na deze editie zwaaide hij af. “Ik had voor mezelf al besloten dat ik tien jaar wel genoeg vond.”

Hans de Bruin nam dit jaar, na 10 jaar voorzitter te zijn geweest, afscheid van het Furieadebestuur.

door Chrit Wilshaus Het laatste jaar als voorzitter was volgens Hans een erg hectisch jaar. “Het programma dat we op vrijdagavond hebben geprogrammeerd kon eigenlijk niet”, vertelt hij met een grote grijns op zijn gezicht. “We kwamen voor allerlei uitdagingen te staan, waarbij de veiligheid steeds voorop heeft gestaan. Dat kon trouwens ook niet anders want de Veiligheidsregio (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, red.) zat ons steeds op de hielen. Maar de opening van de 40e Furieade moest iets bijzonders worden, vond ik en vonden wij van het Furieadebestuur allemaal. Al snel was het voor mij duidelijk dat we daarvoor Close Act zouden moeten hebben. Eigenlijk begin je dan aan een soort avontuur. Want zouden we het wel redden? Ook financieel gezien.” Vorig jaar, tijdens de 39e editie van de Furieade, was er al iemand van Close Act op langs geweest. “Die hebben we toen meegenomen en laten zien wat we allemaal deden. Toen zij die boten zag, kwam zij gelijk met het idee dat daar iemand tussen kon gaan lopen. Ze hadden iemand die dat goed kan, vertelde zij mij en dat ze dat in Hongkong ook wel deden, op een koord tussen twee flatgebouwen. Het naar Maassluis halen van de Close Actgroep was ook nog wel een dingetje; we moesten onderdak verzorgen voor 39 ‘man’ en we moesten voor eten en drinken en meer zorgen.” Ook het ondersteunend personeel deed mee in de show; zo liepen de chauffeurs bijvoorbeeld op stelten. “Plan was ook dat iemand van de ploeg vanaf de Schansbrug over een koord naar

een huis zou lopen. Drie weken van tevoren wilden ze foto’s van het huis. Foto’s gemaakt, foto’s opgestuurd. Krijg ik de melding terug: ‘Maar dat is niet het huis wat ik bedoel.’ Vervolgens ontstond er in de groep ook nog wat onenigheid over hoe de draad dan gespannen zou moeten worden. En om het compleet te maken, bleek de koorddanser te weinig draad bij zich te hebben.” Hectisch dus, maar uiteindelijk is het allemaal door de groep zelf opgelost. “Binnen het bestuur heeft iedereen een aantal taken en dit jaar had ik als extra taak het regelen van Close Act als openingsact op me genomen. Ondanks de hectiek vond het wel leuk om te doen en ben ik ook heel trots dat het goed is gegaan. Het is wel ons visitekaartje geworden!”

Helikopter In de tien jaar dat Hans voorzitter was is er zeker wel het een en ander veranderd. Vooral de eisen op het gebied van veiligheid zijn strenger geworden, heeft hij ervaren. “Zo hoefden we ons eerst niet druk te maken over de toegangen tot het parkoers. Het plaatsen van betonblokken aan het begin en einde van het parkoers hebben we gelukkig kunnen voorkomen. We hadden daar dan ook vorkheftrucks bij moeten zetten om die blokken weer weg te halen voor het geval er een ambulance door moest. Dit jaar werd er wel van ons geëist dat er bij alle hekken van die mannen en vrouwen met van die gele hesjes kwamen te staan. Waarom? Maar als je het niet doet en er gebeurt iets, ben je wel de klos. Al die eisen maken dat een evenement als de Furieade op den duur wel onbetaalbaar

Foto: Roger van der Kraan

wordt voor een organisatie die alleen met sponsorgelden werkt. Daar mag wel eens over nagedacht worden, vind ik. Ook door de politiek. En wat zeker ook niet meer kan, is een helikopter boven de havenkom rondjes laten draaien en een ‘drenkeling’ uit het water laten halen. Vroeger deden we dat gewoon maar daar hoef je nu niet meer mee aan te komen.”

Brandwacht “Bij de voorbereidingen van de 40e editie van de Furieade was het voor ons al snel duidelijk dat we daar vuurwerk bij wilden hebben. Maar op een gegeven moment werd er door de Veiligheidsregio gesteld dat dat niet kon. Dan moet je dus naar oplossingen gaan zoeken. Gelukkig hebben we dan mensen in het bestuur die dat dan op zich nemen. In overleg met de DCMR zijn we toen tot het compromis gekomen dat er wel een vuurwerkshow gegeven mocht worden maar niet langer dan tien minuten en het vuurwerk recht omhoog moest worden afgestoken. Bovendien moest er een brandwacht op het dak van De Haas staan. Zogezegd zo gedaan. Kwam er vrijdag iemand van de DCMR langs en vroeg wat die brandwacht daar deed, want die stond in het verspreidingsgebied van het vuurwerk. En dat mocht helemaal niet!” “De Furieade is allang niet alleen meer een bootjesfeest”, zo besluit De Bruin. “Het draait nu ook om allerlei publieksactiviteiten en dat moet zo blijven, vind ik.”


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

6

n e g a d t s e e f e jn fi u t s n e w n e v le s g in ig n e r e v t He ! r a ja w u ie n ig ll e z e g n e en een voorspoedig De bemanning van de Furie wenst u fijne feestdagen!

Er kan zoveel meer dan je denkt

Fijne feestdagen namens de Intocht Sinterklaas Maassluis stichting maassluis

Een fotogeniek 2020 toegewenst.

Gezellige feestdagen en een gelukkig 2020!

Veel succes voor de sportdammers Een gezond, gelukkig en succesvol 2020!

Fijne feestdagen en een succesvol 2020!

Fijne kerstdagen en een sportief 2020

Humanitas wenst u een Gelukkig Nieuwjaar

De beste zorg voor zieke kinderen www.lichtjessophia.nl

Ook in 2020 bieden wij weer ondersteuning bij de administratie.

Wij wensen u een gelukkig en sportief nieuwjaar

WENST U EEN FIJNE KERST EN EEN GOED 2020

Nieuwjaarsreceptie 4 januari 2020, 14.00 uur

Elke woensdag en vrijdag van 17:30 tot 19:00 uur:

JEUGDKARATE

Namens Stichting Voedselbank en Stichting Non Foodbank

Wij wensen u een fijn dansjaar!


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

7

Kerstverhalen van onze lezers Maassluis blijkt over veel schrijftalent te beschikken. Op onze oproep om uw kerstverhaal of -gedicht in te sturen voor deze speciale kerstkrant, kregen weer een aantal mooie inzendingen binnen. Leuke gedichten en bijzondere kerstverhalen. Een selectie van de inzendingen plaatsen we hier.

Jazeker! het team van

Kerstverhaal

De Kerstkrans Het is kerstavond als ik om zeven uur bij mijn buurman ‘ome’ Wout binnen stap om een kletspraatje te maken. Omdat hij alleen is doe ik dat een paar keer per week. “D’r staat hier een kerstkrans,” brult hij vanuit zijn leunstoel bij het raam als ik de deur achter mij dicht doe. “Ziet er goed uit”, zeg ik als ik de doos heb open gemaakt. “Vanmiddag bezorgd. ‘t Is er één met echte spijs. Van de warme bakker! Daar hou ik van!” “Van die warme bakker?”, vraag ik met een onschuldig gezicht. Als wanhopig gooit hij zijn armen in de lucht, schudt zijn hoofd alsof het eraf moet, rolt met zijn ogen en vertrekt zijn gezicht in een moedeloze misprijzende grimas. Grinnikend zegt hij dan: “Jij bent ook niet wijs!” “Zal ik maar een stukje voor je afsnijden,” stel ik voor. “Als jij meedoet en koffie zet, als je tijd hebt.” “Moet ‘ie in achten of in tienen, en wil je ‘m warm,” informeer ik, het laatste negerend. “Ik heb geen holle kiezen in mijn kunstgebit, hoor,” protesteert hij, “Doe maar in zessen, en warm hoeft niet als je maar die vieze gekleurde vruchies d’r vanaf haalt, want die zijn niet te pruimen.” Op alle fronten ben ik het met hem eens, en als de koffie en de kerstkrans op een

schoteltje op tafel staan ga ik bij hem zitten. “Van wie heb je ‘m?”, wil ik weten. “Van mijn ouwe baas.” “Gulle gever,” grijns ik. Hij schudt meewarig zijn hoofd: “Vroeger kregen we een kerstpakket. Blikje zalm, flesje wijn, nootjes en chocolaatjes, maar elk jaar werd die doos kleiner, en nou wordt je met een kerstkrans afgescheept.” Schouderophalend verzucht hij: “Daar ben je zevenennegentig voor geworden, heb je vijfenveertig jaar gebuffeld, en wordt er nog van je pensioen gepikt ook.” Bij de koffie heeft hij het stuk kerstkrans snel weggewerkt, en zegt: “Het kan me verder niet schelen, want elke dag komt er wel één van de kinderen of kleinkinderen, achterkleinkinderen en al dat aangetrouwde gespuis met of zonder aanhang. Ook met de feestdagen. Da’s veel belangrijker dan een kerstpakket, toch?” Ik knik, want ik kan niet anders met een volle mond. Met een tevreden gezicht, zegt hij dan: “Zullen we nog maar een bakkie nemen en allebei nog een stukkie! Vóór ‘ie gaat schimmelen. Hou ik nog over voor als ik vannacht honger krijg.” Pieter Wouter Broekharst

De Hypotheker

Maassluis

en Naaldwijk staat ook

in 2020 voor je klaar!

Wij wensen je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Kijk op hypotheker.nl

Maassluis, Wagenstraat 33, (010) 590 00 83 Naaldwijk, Molenstraat 37, (0174) 266 367

Wij wensen u een voorspoedig nieuwjaar! Kerstverhaal

Kerstmis 1944

Hongerwinter, ik was 6 jaar en ik mocht voor het eerst mee naar de Nachtmis. Vader was niet thuis, die was ingezet door de Duitsers bij een fabriek bij Bremen. Moeder moest het maar zien te rooien met 6 jongens. Netjes aangekleed gingen we midden in de nacht de deur uit. Het was ijzig koud en het was ook nog gaan sneeuwen. Echt Kerstmis. We hoorden onze voetstappen in de sneeuw knerspen. Wat een indruk voor zo’n kleine jongen. Heel voorbeeldig deed je alles wat moeder aangaf, want dat was je wel ingeprent, in de kerk moest je je gedragen en al helemaal met Kerstnacht. De kerk rook lekker naar wierook en dennengroen. Na de mis liepen we nog even langs de Kerststal, mijn moeder stak een kaarsje aan en na een korte blik van dichtbij gingen we weer naar huis.Het had flink doorgesneeuwd en het was, na zo’n lange zit in de kerk, buiten nog kouder. Thuis stond – in de goeie kamer – de ontbijttafel al gedekt. De kolenkachel was opgestookt en het was heerlijk warm. Thee met krentenbrood met roomboter en suiker, waar dat vandaan kwam? Geen idee, want dat was een onverwachtse tractatie. Maar toch! Gauw naar bed in de zolderkamer. Daar was het ijskoud en de vitrage zat – samen met de ijsbloemen – aan de ruiten vastgevroren. O wee

als je probeerde de vitrage los te trekken. Dan zwaaide er wat. En dan het kerstdiner. Ik geloof nooit dat wij dat zo noemden, maar het was – in die tijd – wel iets bijzonders: 1. Bouillion werd getrokken van runderbotten en een mergpijpje. Uren stond de soep op het petroleum stelletje te pruttelen en telkens werd er een beetje water bijgeschonken zodat het niet droogkookte. Een snufje zout erbij en de soep was klaar. Heldere bouillionsoep met vetkraaltjes. 2. Konijn met appelmoes en aardappelpuree. Wij hadden op de waranda een konijnenhok. De grootste – een Vlaamse Reus – werd met een tik achter de oren door Oom Piet slechtklaar gemaakt. Mijn moeder wist het altijd zo te verdelen, dat iedereen een achterpootje had en toch had dat – langgestoofde konijn – maar 2 achterpoten. 3. Griesmeelpudding met bessensap. Wordt nog steeds kant en klaar als Monatoetje verkocht, maar zo lekker als mijn moeder dat maakte ben ik nooit meer tegengekomen. In een tijd dat er heel weinig te koop was, hadden wij het lekkerste kerstdiner. Dagenlang voorbereid, het hele huis rook lekker! Jos. M. van Galen

www.vanstenisnotarishuis.nl • info@vanstenisnotarishuis.nl Slot de Houvelaan 28a, Postbus 24, 3155 ZG Maasland

Sigarenmagazijn Hartelust wenst iedereen prettige kerstdagen en een heel goed en gezellig 2020

Dorenda en Jacco, Berry en Yvonne Eva, Fenna Lenneke en Richard Rembrandtlaan 1, Winkelcentrum Palet, Maassluis, tel.: 010-5913184


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

8

Forum voor Maassluis wenst u prettige Kerstdagen en een heel goed 2020

Het Maassluisse Kaaswinkeltje wenst u heerlijke feestdagen en een gezond en gelukkig 2020 !

Fijne feestdagen en een gelukkig 2020!

Nieuwstraat 14, 3141 AA Maassluis tel. 010-5916892 www.hetkaaswinkeltje.nl

Martin Riem Vis ElkeUitvaartverzorging traan van verdriet &I N W wenst u Prettige Kerstdagen der van Pol isVan de start en een Gezond 2020 een herinnering Uitvaartverzorging Van der Pol aartverzorging Van der Pol FYSIOTHERAPEUT

NSTRUCTEUR

ORDIC

ALKING

Persoonlijk en Professioneel

Register Uitvaartverzorger

010-5903451

Register Uitvaartverzorger

Keurmerk Uitvaartzorg

De herinnering blijft...

ntrum “West” met 24 uur kamers, Houtsnipstraat 4 te Maassluis www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl

010-5903451

Uitvaartcentrum “West” met 24 uur kamers, Houtsnipstraat 4 te Maassluis Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl

010-5903451

24 uur per dag / 7 dagen per week Uitvaartcentrum “West” Houtsnipstraat 4, Maassluis www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl

Uitvaartverzorging Respect wenst u fijne en saamhorige feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 Berna Annemieke Joke

Keurmerk Uitvaartzorg

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

24 uur kamers Watermolen 74 3146 SR Maassluis Tel. 010-5920253 www.fysiotherapieriemvis.nl

Prettige Feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Artsen en medewerkers van Huisartsenpraktijk Parkhof wensen alle inwoners van Maassluis

prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2020

Jos Hollander Diewertje Ernst wensen al hun cliënten Prettige Kerstdagen en een gezond en liefdevol 2020. NATUURTHERAPIEËN, DRY NEEDLING, FYSIOTHERAPIE EN ACUPUNCTUUR Logger 1, 3144 GG Maassluis.

wenst u prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar! 1e en 2e Kerstdag zijn wij gesloten


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

9

Het jaar van... Jules Aurik ‘Be who you wanna be’

Nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn Jeff Jules Aurik heeft medio november besloten om door het leven te gaan als Jules Aurik. Jules identificeert zich als non-binair en vertelt over een inspirerende persoonlijke en professionele reis. Met als kers op de taart een rol in de van Broadway afkomstige musical Kinky Boots.

door Nancy Tielman De 23-jarige Jules is opgegroeid in Maasland. Met slechts acht jaar mocht Jules meedoen aan de breakdancegroep van Balletstudio WestSide in Maassluis. Eigenaresse Nancy Don was na één proefles al overtuigd van hun talent. De liefde voor dans en theater groeide bij Jules en hielp tegen gevoelens van eenzaamheid. Na de basisschool volgde De Theaterhavo/vwo in Rotterdam en met 18 jaar vertrok hen naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Afgelopen juli behaalde Jules de Bachelor ‘Urban contemporary dance’.

De weg naar het podium In 2018 vervulde Jules voor een stage de rol van ‘Swing’ in de musical Mamma Mia! Sinds november dit jaar speelt hen de rol van een van de zes Angels in de feel good musical Kinky Boots. “We komen op veel verschillende plekken. Elke stad brengt een eigen energie mee”, vertelt Jules enthousiast. Kinky Boots is gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige speelfilm. De Angels zijn de dansers van Lola, een dragqueen die een bijzondere persoonlijke groei doormaakt. Evenals Charlie, de zoon van de eigenaar van een schoenenfabriek. Beiden voldoen niet aan hun vaders ideaalbeeld. Het verhaal gaat over acceptatie, steun en moedigt kwetsbaarheid aan.

Op het leven geschreven Gedurende 130 voorstellingen, gemiddeld 6 dagen per week in 40 steden speelt Jules tot en met april 2020 een op het lijf geschreven rol. Jules heeft recentelijk ontdekt dat hen nonbinair is. Dat houdt in dat hen zich niet thuis voelt in één van de twee gender categorieën ‘man’ of ‘vrouw’. “In mei dit jaar heb ik dit naar buiten gebracht. Dat is best een worsteling

Jules Aurik: “Het leven draait om keuzes maken die jou gelukkig maken.” geweest. Vrouwelijkheid wordt ook vaak afgekeurd in de ‘commerciële wereld’. In de rol van ‘Angel’ wordt het juist aangemoedigd om vrouwelijke aspecten groter te maken. Die vrijheid is heerlijk. De kans om alle delen van jezelf te laten zien voelt als een frisse wind en helpt mij enorm bij het transformeren. De groep is enorm gepassioneerd en wil het beste uit zichzelf halen. Dat brengt een stuk kwetsbaarheid met zich mee. Bovendien geeft het energie als performer wanneer je geen kunstje staat te doen.”

Open blik op de toekomst “Soms vergeet ik bijna dat ik net ben afgestudeerd en pas 23 jaar ben. Ik heb veel ambities en ben breed geïnteresseerd. Dans, theater, musical, muziek, ‘spoken word’, ik vind het allemaal leuk. Ik speel soms met de gedachte om muziek uit te brengen of iets op YouTube te gaan doen. Projecten waar ik mij fijn bij voel, gepassioneerd over ben en die mij als performer en als persoon iets brengen. Dat is voor mij belangrijk!”

Een bijzondere Kerstmis Overgang naar Jules Het thema van Kinky Boots is ‘Be who you wanna be’, niet alleen on stage, maar ook off stage. “Iedereen is authentiek en open. Toen ik aangaf voortaan als Jules door het leven te willen gaan, was iedereen begripvol en werden direct de nodige aanpassingen in werking gezet. Dat is ontzettend fijn, want het is best een stap. In mei was ik er nog niet klaar voor, maar ik merkte wel dat de behoefte om mijn naam te veranderen steeds groter werd. Jeff paste niet meer, vanwege de mannelijke associatie. Maar het is moeilijk. Enerzijds neem je afscheid van iets, anderzijds is het heel bevrijdend.”

Jules is gezegend met begrip van hun familie. “Mijn partner, moeder en broer zijn erg steunend en open geweest. Dit jaar ben ik gelukkig vrij met kerst, wat in dit vak bijzonder is. Eerste kerstdag ben ik samen met mijn partner, dat zal vast heel speciaal worden. Onze relatie is zo puur. Dat kon ik eerder niet zo meemaken, omdat ik nog niet in contact stond met mezelf. De andere dag vier ik met familie.”

Kerstboodschap “Het leven draait om keuzes maken die jou gelukkig maken. Ik ben nu gelukkig, omdat ik probeer te leven zoals ik dat wil en niet vanuit de verwachting van anderen, angst voor reacties

Foto: Olivia Le Comte of een bepaald geweld. Leven in angst is geen leven. Soms is een situatie wel echt onveilig en maak je gedwongen andere keuzes op dat moment. Maar het leven hoort te draaien om jezelf kunnen zijn en connectie. Eerlijkheid is daarbij essentieel. Sta je dicht bij jezelf, dan is het ook mogelijk om dicht bij een ander te staan. Durf naar jezelf te kijken als je niet lekker in je vel zit, dingen anders lopen, of als je ongelukkig bent. Onderzoek waarom dat is en onderneem actie. Ga uit van wie jij bent. Misschien verlies je onderweg mensen, dat is pijnlijk. Maar richt je dan op je gekozen familie. Er komen mensen voor terug, waar je diepe banden mee zal hebben en relaties mee op kan bouwen die je eigen verwachtingen te boven gaan.” Ga voor meer informatie over Kinky Boots en een overzicht van de cast, speeldata en locaties naar de website www.degraafencornelissen.nl

Bij gender non-binaire personen bestaat soms de wens om gender neutrale voornaamwoorden te gebruiken. Geen hij, maar hen en geen zijn, maar hun.


anderpark 40

elstraat aat 24 24

WUNEI IN

UwUw NVMNVM Makelaar voor Maassluis en het Westland. Makelaar voor Maassluis en het Westl

* Kijk voor de voorwaarden op onze website.

verkoop bij Prins NVM Makelaardij en ontvang een welkomstdiner NIEUW voor 2 personen bij Grandcafé De Waker in Maassluis.* MAASINS LUIS!WUEIN * Kijk voor de voorwaarden op onze website. NI

LSSAAM Schubertlaan 912 912 Schubertlaan

10 !SIU

Kennismakingsdiner aktie De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019 MAASSLUIS LSSAAM

MAASSLUIS

SIU in Geef in maart of april als nieuwe opdrachtgever je!huis € 27.500,K.K. VRAAGPRIJS € 275.000,verkoop bij Prins NVM Makelaardij en ontvang een welkomstdiner Grandcafé De912 Waker in Maassluis.* Garage van Scorelstraatvoor 24 2 personen bijSchubertlaan VRAAGPRIJS

K.K.

eitka ren€i275.000,dsgnikamsinneK

MAASSLUIS Dr. A. Schweitzerdreef 231 MAASSLUIS * Kijk voor de voorwaarden op onze website. Oleanderpark 40

akingsdiner aktie

pril als nieuwe opdrachtgever je huis in RIJS € 289.500,K.K.

€ 27.500,-

VRAAGPRIJS

K.K.

VRAAGPRIJS

K.K.

eitka renidsgnikamsinneK

Apotheek de Jonge wenst u Fijne Kerstdagen eitka renidsgnikamsinneK en een Gezond 2020

esdreef 10 € 27.500,-

PRIJS

24

dreef 231

K.K.

€ 289.500,-

VRAAGPRIJS

VRAAGPRIJS

€ 275.000,-

K.K.

OleanderparkMAASSLUIS 40MAASSLUIS

€ 27.500,€VRAAGPRIJS 279.500,K.K. K.K. MAASSLUIS Schubertlaan 912

.etisbew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK *

WUNEI IN

M

K.K.

eitka r€e289.500,nidsgnikamsinneK

OleanderparkMAASSLUIS 40

Wegedoorn 2

S I U L S S A A M10 Kamerlingh Onnesdreef

SIULSS A A M

42 taartslerocS nav egaraG

siurlo ssoav aM VNUwU .dnaltseW t.edhnanltesesW iutlseshanaeM raraoolevkraaaMlekMaM VNMw

OleanderparkK.K. 40 A. Schweitzerdreef 231VRAAGPRIJS € 289.500,219 naaltrebuhcS € 279.500,-Dr.K.K. Wegedoorn 2 Kamerlingh Onnesdreef 10

VRAAGPRIJS

42 taartslerocS nav egaraG

219 naaltrebuhcS

.etisbew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK *

VRAAGPRIJS € 275.000,K.K. VRAAGPRIJS € 289.500,-

42 taartslerocS nav egaraG Garage van Scorelstraat 24

siurlo ssoav aM VNUwU .dnaltseW t.edhnanltesesW iutlseshanaeM raraoolevkraaaMlekMaM VNMw

231

K.K.

Dr. A. Schweitzerdreef 231 MAASSLUIS MAASSLUIS

MAASSLUIS

219 naaltrebuhcS

erlingh Onnesdreef 10 MAASSLUIS 27.500,-

K.K.

.dnaltseW teh ne siulssaaM roov raalekaM MVN wU

ASSLUIS

ef 231

UNEI IN € 275.000,WVRAAGPRIJS

AAM Kamerlingh Onnesdreef 10 eOleanderpark iMAASSLUIS tka!SIUrLSeSWegedoorn nidsgni2kamsKennismakingsdiner inneK aktie 40

Schubertlaan 912

ni siuh ej revegthcardpo ewuein sla lirpa fo traam ni feeG renidtsmoklew nee gnavtno ne jidraalekaM MVN snirP jib pookrev *.siulssaaM ni rekaW eD éfacdnarG jib nenosrep 2 roov

.etisbew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK *

42 taartslero!cSSIUnLaSvSeAgAaraG 219 naaltrebuhcS €ein275.000,ni siuh ej reveVRAAGPRIJS gthcardpo ewuMAASSLUIS sla lirpa fo traaK.K. m niGeef feeGin maart of april als nieuwe MAASSLUIS opdrachtgever je huis in renidtsmoklew nee gnavtno ne jidraalekaM MVVRAAGPRIJS N snverkoop irP jib po€obij k27.500,rPrins ev NVM K.K. Makelaardij en ontvang een welkomstdiner VRAAGPRIJS € 275.000,- K.K. ni siuh ej revegthcardpo ewuein sla lirpa fo traam ni feeG *.siulssaaM ni rekaW eD éfacdnarG jib nenosrep 2 rovoor ov 2 personen bij Grandcafé De Waker in Maassluis.* renidtsmoklew nee gnavtno ne jidraalekaM MVN snirP jib pookrev .etisb40 ew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK * * Kijk voor de voorwaarden op onze website. VRAAGPRIJS Oleanderpark K.K. *.siulssaaM ni rekaW eD éfacdnarG jib nenosrep 2 roov

€ 27.500,-

S

MAASSLUIS

K.K.

UwUw NVMNVM Makelaar voor Maassluis en het Westland. Makelaar voor Maassluis en het Westland.

ni siuh ej revegthcardpo ewuein sla lirpa fo traam ni feeG Makelaardij en ontvang een welkomstdiner Dr. A. Schweitzerdreef 231 Oleanderpark 40nee gnavtSchubertlaan MAASSLUIS renidtsm24okleMAASSLUIS w no ne jidraa912 lekaM MVN snirP jib pookrev Garage van Scorelstraat bij Grandcafé De Waker in Maassluis.* eD éfacdnarG€ji289.500,b nenosrep 2 roK.K. ov VRAAGPRIJS € 279.500,- K.K. *.siulssaaM ni rekaW VRAAGPRIJS jk voor de voorwaarden op onze website.

eitka renidsgnikamsinneK De Old Stars van Walking Football Excelsior Maassluis wensen iedereen € 350.000,fijne kerstdagen nslaan 9 Verhuisplannen in 2017? Apotheek De Jonge ASSLUIS en een gezond en sportief 2020! € 350.000,Verhuisplannen in 2017?

RIJS

€ 279.500,-

K.K.

.K.K

€ 279.500,RIJS

279.500,-

-,000.572 €

MAASSLUIS

SIULSS A A M

€ 349.500,-

.etisbew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK *

SIULSS A A M

-,000.572 €

-,005.72 € SJIRPGAA€ RV MAASSLUIS VRAAGPRIJS 349.500,-

VRAAGPRIJS MAASSLUIS219 naaltrebuMAASSLUIS 42 taartslerocS nav egaraG hcS SJIRPGA ARV

K.K.

04 krapVRAAGPRIJS rednaelO

K.K.

VRAAGPRIJS

.K.K

€ 289.500,-

K.K.

Kamerlingh Onnesdreef 10

.K.K

K.K.

.K.K -,005.982 € VRAAGPRIJS

-,005.72 € K.K.

.K.K

SJIRPGA ARV

VRAAGPRIJS €VRAAGPRIJS 350.000,S I U L S S A A04MkraprednaelO

SJIRPGA ARV VRAAGPRIJS

€ 349.500,-

*.siulssaaM ni rekaW eD éfacdnarG jib nenosrep 2 roov

.K.K -,00 0.572 € € 289.500,K.K.

VRAAGPRIJS

SJIRPGA ARV

OleanderparkMAASSLUIS 40

K.K.

Kamerlingh Onnesdreef 10

MAASSLUIS

-,005.982 €

-,005.972 €

.K.K

SJIRPGA ARV

.etisbew ezno po nedraaw roov ed roov kjiK *

.K.K

219 naaltrebuhcS

04 kraprednaelO

€ 279.500,K.K. VRAAGPRIJS € Henriette Bosmanslaan 9289.500,Kamerlingh Onnesdreef 10

MAASSLUIS € 349.500,K.K. VRAAGPRIJS € 350.000,S I U L S S A A MK.K. SIULSS A A M VRAAGPRIJS € 350.000,- K.K.

K.K. .K.K

132 fS eeIrU drL ezStiS ew cSM . A .rD AhA

ni siuh ej revegthcardpo ewuein sla lirpa fo traam ni feeG .K.K

MAASSLUIS VRAAGPRIJS € 350.000,MAASSLUIS S I U L SK.K. SA AM VRAAGPRIJS € 275.000,- K.K.

K.K.

Wegedoorn 2

MAASSLUIS SIULSS A A M

SIULSS A A M MAASSLUIS MAASSLUIS -,000.572 €

SJIRPGA ARV

132 feerdreztiew . Aok.rleDw nee gnavtno ne jidraalekaM MVN snirP jib pookrev reh nicdS tsm

MAASSLUIS

K.K.

VRAAGPRIJS

-,005.72 €

.K.K

SJIRPGA ARV

04 kraprednaelO

€ 27.500,-

K.K. 132 fVRAAGPRIJS eerdrezK.K. tiewhcS€. A279.500,.rD Dr. A. Schweitzerdreef 231 MAASSLUIS

Lorentzdreef 28 2 Wegedoorn € 289.500,-

Kamerlingh Onnesdreef 10

RIJS

K.K.

ni siuh ej revegthcardpo ewuein sla lirpa fo traam ni feeG .K.K renidtsmoklew nee gnavtno ne jidraalekaM MVN snirP jib pookrev *.siulssaaM ni10 rekaW eD éfacdnarG jib nenosrep 2 roov Kamerlingh Onnesdreef

MAASSLUIS

K.K.

VRAAGPRIJS

SJIRP.KG.KA A-,R 00V0.572 €

-,005.72 €

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

42 taartslerocS nav egaraG

132 feerdreztiewhcS . A .rD

.K.K

01 feerdsennO hgnilremaK

MAASSLUIS riette Bosmanslaan 9€ 350.000,349.500,VRAAGPRIJS

K.K.

SJIRPGA ARV

.K.K

132 fS eeIrU drL ezStiS ew cSM . A .rD AhA

SIULSS A A M

.K.K

SJIRPGA ARV

-,005.72 €

Wegedoorn 2

Kamerlingh Onnesdreef 10

01 feerdsennO hgnilremaK

Verhuisplannen 2017? Prins NVN Makelaarsin wenst u

SJIRPGA ARV

2 nroodegeW

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

132 feerdreztiewhcS . A .rD

04 kraprednaelO

SIULSS A A M SIULSS A A M .K -,005.972 € SJIRPGA ARV -,005.982 € SJIRPGAARV Lange Boonestraat 20 , 3142CC.KMaassluis • Tel: 010-5912234 - Fax: 010-5990806

Maak met ons een afspraak Verhuisplannen in 2017? Verhuisplannen Verhuisplannen in 2017? in 2017?verkoopadvies! voor een vrijblijvend MAASSLUIS MAASSLUIS MAASSLUIS MAASSLUIS € 349.500,€ 350.000,2 nroodegeW

splannen in 2017? Maak met ons een afspraak Maak met ons een afspraak K.K.

SIULSS A A M

-,005.72 €

.K.K -,005.972 € SJIRPGA ARV K.K. MAASSLUIS MAASSLUIS Bosmanslaan 9 S I UVL dS SegAeA0W4Mkrapred.nKa.KelO-,005.972 € HenrietteLorentzdreef Bosmanslaan 9 28 Lorentzdreef 28 VRAAGPRIJSHenriette 01 feerdBosmanslaan sennO hgnilreHenriette mVRAAGPRIJS a9K € 289.500,€ 279.500,K.K. .K.K K.K. -,005.982 € SJIR2PGnArAoRo SJIRPGA ARV

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

-,000.572 €

.dnaltseW teh ne siulssaaM roov raalekaM MVN wU

UwUw NVMNVM Makelaar voor Maassluis en het Westlan Makelaar voor Maassluis en h

ontvang eenin welkomstdiner nNVM bijMakelaardij GrandcaféenDe Waker Maassluis.* €website. 275.000,onen bij VRAAGPRIJS Grandcafé Waker in Maassluis.* K.K. Geef in maart of april als nieuwe opdrachtgever je huis in * Kijk voor de voorwaarden De op onze

01 feerdsennO hgnilremaK

2 nroodegeW

Huisartsenpraktijken “Het Anker” en Maak met ons een afspraak ‘‘De Kade’’ wensen al hun patiënten VRAAGPRIJS € 349.000,- K.K. VRAAGPRIJS € 379.500,- K.K. met ons een MAASSLUIS afspraak Henriette Bosmanslaan 9 Verhuisplannen in 2017? in 2017? SVerhuisplannen I U L S S A A Mvoor een vrijblijvend SIULSS A A M voor €een vrijblijvend verkoopadvies! verkoopadvies! -,005.943 € -,000.053 € € 379.500,349.000,prettige S I U L S S A A M kerstdagen en een SIULSS A A M rijblijvend verkoopadvies! -,005.943 € -,000.053 € MAASSLUIS MAASSLUIS Verhuisplannen in 2017? Maak met ons een €MAASSLUIS afspraak lpsiuhreV Maak met ons een afspraak MAASSLUIS gezond en gelukkig 2020! € 379.500,7102 ni nenna349.000,lpsiuhreVerhuisplannen V € 349.000,€?379.500,in 2017?verkoopadvies! waardebepaling! voor een vrijblijvend ? 7 1 0 2 n i n e n n a l p s i u h r e V tem kaaM voor een vrijblijvend verkoopadvies! Bedankt voor al uw wenskaarten. RIJS K.K. ?7102 ni nennalpsiuhreV 2jilbnjiir€vnne349.000,kaarpsons fa nee een sno teMAASSLUIS m kaaM Maak met afspraak enen roaolvpsiuhreV MAASSLUIS aardebepaling! ?d7n1e0vMakelaars 2jilbnjiirvnneenenhebben hrekennis V MAASSLUIS De deskundige makelaars en taxateurs 349.000,!seivvan da€p379.500,oPrins oMAASSLUIS krevNVM roaolvpsi€ualle Gratis waardebepaling! Henriette Bosmanslaan .K.K -,9 005.982 €

€ 349.500,-

.K.K

RIJS

379.500,-

K.K.

-,000.053 €

K.K.

.K.K

-,005.972 €

SJIRPGA ARV

K.K.

VRAAGPRIJS

€ 349.500,-

VRAAGPRIJS

K.K.

VRAAGPRIJS

K.K.

€ 350.000,-

€ 350.000,-28K.K. Lorentzdreef Lorentzdreef Henriette Bosmanslaan MAASSLUIS MAASSLUIS Verhuisplannen in 2017? Henriette9Bosmanslaan 9 28 voor een vrijblijvend verkoopadvies!

01VRAAGPRIJS feerdsennO hgnilremaK

SIULSS A A M

2 nroodegeW

SIULSS A A M

.K.K

K.K.

-,005.982 €

-,005.943 €

.K.K

SJIRPGA ARV

SIULSS A A M

Lorentzdreef 28

SA AM VRAAGPRIJS.K.K -,005.943 € SJIRPGSAIAURVL SK.K. .K.K -,000.053 € SJIRPGA ARV VRAAGPRIJS € 349.000,- K.K. VRAAGPRIJS 9 naalsnamsoB etteirneH

82 feerdztneroL

SIULSS A A M

MAASSLUIS

MAASSLUIS

.K.K JIRPGA ARV € 349.500,- SK.K. 82 feerdztneroLVRAAGPRIJS

K.K.

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

.K.K -,000.05 €PGSA JIRA PR GA .€ K.350.000,K S3JIR VARV K.K.

VRAAGPRIJS

9 9 naalsnamsoHenriette B etteirnBosmanslaan eH

VRAAGPRIJS

K.K.

.K.K

9 naalsnamsoB etteirneH

82 feerdztneroL

K.K.

.K.K

-,005.972 €

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

01 feerdsennO hgnilremaK

gezellige kerstdagen Gratis waardebepaling! en een waanzinnig nieuwjaar.

SJIRPGA ARV

VRAAGPRIJS 9 naalsnam soB etteirneH

MAASSLUIS

K.K.

VRAAGPRIJSS I U L S S A A M

SIULSS A A M

MAASSLUIS

SJIRPGA ARV

VRAAGPRIJS

.K.K

-,000.053 €

-,005.943 €

SK.K. IULSS A A M

SJIRPGA ARV

2 nroodegeW

.K.K

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

82 feerdztneroL .K.K

-,005.943 €

9 naalsnamsoB etteirneH

akelaars en taxateurs van Prins NVM Makelaars hebben alle kennis an vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de VRAAGPRIJS K.K. VRAAGPRIJS K.K. S Iover U L S Shet M S I U L S S€ A A379.500,M e lokale markt kunnen wij u advies geven verkoopklaar VRAAGPRIJS K.K. VRAAGPRIJS € 349.000,K.K. Met de omA Aaan de hand van vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. en taxateurs NVM hebben .K.K Makelaars -,000van .943uw € Swoning JIRPGalle A ARkennis V in de markt is. .K.K -,005.973 € SJIRPGA ARV ning en watvan dePrins courantheid SIULSS A A M factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de bekendheid van de lokale markt kunnen wij u advies geven over het.Kverkoopklaar MAASSLUIS MAASSLUIS .K -,000.943 € SJIRPGA ARV markt kunnen wij u advies geven over het verkoopklaar

Gratis waardebepaling!

SIULSS A A M

SJIRPGA ARV

82 feerdztneroL

.K.K

SJIRPGA ARV

9 naalsnamsoB etteirneH

SJIRPGA ARV

82 feerdztneroL

kaarpsfa nee sno tem kvoor aaM een vrijblijvend verkoopadvies! kaarpsfa nee sno tem kSaI UaLSM SA AM !seivdapookrev dnevjilbjirv nee roov -,005.973 € VRAAGPRIJS €de349.000,K.K. deskundige makelaars en taxateurs Makelaars hebben alle kennis aak met Prins NVM viaDe telefoon € 349.000,€NVM 379.500,wat de courantheid van uw Makelaars woning in markt is. seivdapookrev dnevjilbjirv nee roov maken enSI Uwat courantheid van uw woning in de markt !is. S010 I U L Svan S- A2600020 A Muw woning L S S Avan Ade M Prins

ASSLUIS

ng!

waardebepaling! !gnilapebeGratis draaw siwaardebepaling! tGratis arG !gnilapebedraaw sitarG !gnilapebbekendheid edraawGratis sitde arlokale G waardebepaling! van markt kunnen wij u advies geven over het verkoopklaar of ga naar www.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling

Artsen: Dr. van Krieken, Dr. Ottenkamp, Dr. van Beurden, Dr. Sprij, Dr. van Loon, Dr. Lapré, -,005.973 € S I U L S S A A MDr. Dousma, Dr. Zuur, Dr. Vriends. SIULSS A A M .K.K -,005.973 € SJIRPGA ARV .K.K -,000.943 € SJIRPGA ARV Assistentes en overige medewerkers: ed teM .gninow wu nav nelapeb et sjirp etsiuj ed nerotcaf elev nav dnah edom naa aan mo de hand van vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de sinnverkoopklaar ek ella nebbeh sraaleka! Mg MV etaxe atd ne r sraa alea kaw m egids nuikt sea d er DG raalkpookrev teh revo neveg seivda u jiw ne nnudeskundige k tkram elakol edmakelaars nav diehbekendheid dnekeen b taxateurs nN isnliraP npav esrub De Prins NVM Makelaars hebben alle kennis van de van lokale markt kunnen wij u advies geven over het van uw courantheid van uw woning in markt is. ei kgenliln ao newbbw eeen hu snraaavledkiaafspraak u en taexagtn nienPrins srw aalw ekuam id ed eMakelaars D en wat de met via telefoon 010 2600020 ede d teM .gninow w u nav nelapeb et sjirp etsiuj ed nerotcaf elev nav dnah ed naa mo .si tkram esdinnnMaak eMhtMnVaNrusnoicrPmaken endavtasrw o naeNVM vgwoning nneukkasm Caroline, Jessy, Lisette, Patricia, Leonie, en taxateurs van Prins NVM Makelaars hebben alle kennis maken uwde woning en wat de courantheid van uw woning in de markt is. ed teM .gninow wu nav nelapebom et sjirpaan etsiuj de ed nehand rotcaf elevan v naDe v dvele ndeskundige ah ed factoren naa mvan o makelaars juiste prijs te bepalen van uw woning. Met deraalkpookrev teh revo neveg seivda u jiw nennuk tkram elakol ed nav diehdnekeb raalkpoga okrev teh revo newww.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling veg seivda u jiw nennuk tkram elakol eom d navaan diehde dnehand keb van vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de ao newbbw ehu snraaavledkiaeMhtMnVaNrusn uen taexagtnnieno srw aalw ekuam ed eD .si tkram esdinnnei kgenliln oicrPendavtasrw naevgidnneukkasm markt kunnen wijkunnen u advies overover hethetverkoopklaar 200062 - 010 noofof ele.sti atkirvamsnaar readanli egnkinaoM Mubekendheid V arnp sde nlokale euknaavanM Astrid, Linda, Lisa, Joske, Marlies, Judith, Emine, ww naN v dsienhitrnP art ue ocm edktvan aaw eg nfia nobekendheid wew ekavan m de lokale markt wij ugeven advies geven verkoopklaar hebben alle 0kennis ed teM .gninow wu nav nelapeb et sjirp etsiuj ed nerotcaf elev nav dnah ed naa mo gnilapebedraawsitarg/ln.sraamaken lekaMaak mmvan vnsniuw reen p.wwoning wwafspraak rmaken aaMaak n en agvan fwat ouw een afspraak met Prins NVM Makelaars via telefoon 010 2600020 met Prins NVM Makelaars via telefoon 010 2600020 raalkpookrev teh revo neveg seivda u jiw nennuk tkram elakol ed nav diehdnekeb woning en wat de courantheid uw woning in de markt is. de courantheid van uwvan woning in de markt is. M MVN snirP tem kaarpsfa nee kaaM 0200062 - 010 noofele.sti atkirvamsreadanli egnkinaoM Mu V arnp snfianonweweuknaavanM ww naN v dsienhitrnP art ue ocm edktaaw eg ekam Mayra, Ramona, Daphne, Ingrid, Rukiye, Edith, w woning. Met de 0200062 - 0g1n0ilnapoeobfeeldertaaaiwv ssritaaarlge/klnaof .sraaga lekamnaar mvnsnirp.w wwof raaga n agnaar fo siwww.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling lapeegbie rg/ln.sraalekammvnsnirp.www raan ag fo www.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling nnemet k ellPrins a nebNVM beh sMakelaars raalekaM M VNtelefoon snirP na010 v sr-u2600020 etaxat ne sraalegknaim ddnruakaswesditeaD Maak een afspraak via 0200062 - 010 noofelet aiv sraalekaM MVN snirP tem kaarpsfa nee kaaM Maak een afspraak met Prins NVM Makelaars via telefoon 010 2600020 e d t e M . g n i n o w w u n a v n e l a p e b e t s j i r p e t s i u j e d n e r o t c a f e l e v n a v d n a h e d n a a m o Faye, Janine, Nuriye, Sylvia, Sascha. assluis of ga naar www.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling g n i l a p e b e d r a a w s i t a r g / l n . s r a a l e k a m m v n s n i r p . w w w r a a n a g fo sinnek ella nebbeh sraalekaM MVN snirP nav sruetaxat ne Mürberra, 2 CH Maassluis het verkoopklaar sraalekam egidnuksed eD aars en taxateurs van Prins NVM Makelaars hebben alle kennis r a a l k p o o k r e v t e h r e v o n e v e g s e i v d a u j i w n e n n u k t k r a m e l a k o l e d n a v d i e h d n e k e b nvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl of ga naar www.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling ed teM .gninow wu nav nelapeb et sjirp etsiuj ed nerotcaf elev nav dnah ed naa mo o@prinsnvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl VM Makelaars hebben alle kennis ele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de .si tkram ed ni gninow wu nav diehtnaruoc ed taw ne gninow wu nav nekam .K.K

MAASSLUIS .K.K -,00 5.973 € SJIRPGAde ARV juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de .K.K -,0 00.94aan 3 € SJIRde PGA AR V w.prinsnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling om hand van vele factoren I U Lkennis S S A A MS I U L S S A A M Svan I U L SPrins SA AM et NVM Makelaars De deskundige en taxateurs NVM Makelaars hebben Salle €Prins 379.500,K.K. via telefoon 010 - 2600020 VRAAGPRIJS € 349.000,K.K. makelaars verkoopklaar 00V0.943 € SJIRPGAARV .K.K -,005.973 € SJIRP.KG.KA A-,R .K.Ku -advies ,000.94geven 3 € SJIRover PGA ARhet V nvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling bekendheid van de lokale markt kunnen wij om aan de hand van vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de Maak een afspraak met Prins NVM Makelaars via telefoon 010 2600020 maken van uw woning en wat de courantheid van uw woning in de markt is. De deskundige makelaars en taxateurs van Prins NVM Makelaars hebben alle kennis sinnek ella nebbeh sraalekaM MVN snirP nav sruetaxat ne sraalekam egidnuksed eD

paling! waardebepaling!

VRAAGPRIJS

K.K.

VRAAGPRIJS

K.K.

!gnilapebedraaw sitarG

SJIRPGA ARV

SIULSS A A M

.K.K

SJIRPGA ARV

de markt is. kale markt kunnen wij u advies geven over het verkoopklaar

bepalen van uw woning. Met de g en wat de courantheid van uw woning in de markt is. s geven over het verkoopklaar siulssaaM HC 2413 | 51 teilvdrooN on 010 NVM - in2600020 rn aasln ekirap m.m nsw nirpl.nw.sw w woning r010 aaw lekam vnsnirp@ofni | 0200062 - 010 lnde .sMakelaars raamarkt lekamlnm.svis. wvw met Prins via telefoon - m2600020

raalkpookrev teh revo neveg seivda u jiw nennuk tkram elakol ed nav diehdnekeb .si tkram ed ni gninow wu nav diehtnaruoc ed taw ne gninow wu nav nekam

0200062 - 010 noofelet aiv sraalekaM MVN snirP tem kaarpsfa nee kaaM gnilapebedraawsitarg/ln.sraalekammvnsnirp.www raan ag fo siulssaaM HC 2413 | 51 teilvdrooN

ln.sraalekammvnsnirp@ofni | 0200062 - 010

insnvmmakelaars.nl/gratiswaardebepaling paling

15 | 3142 Maassluis Noordvliet 15 CH | 3142 CH Maassluis Noordvliet 15 | 3142 CH Maassluis Noordvliet

!gnilapebedraaw sitarG

M13HC| 254113te| il5v1dteriolvodN rooN siulssaaMsiuHlsCsa2a4 ln.sraalekammvnsnirp@ofni | 0200062 - 010 ln.sraalekammvnsnirpl.nw.sw raaw lekammvnsnirp@ofni | 0200062 - 010

Huisartsen Centrum Maassluis Praktijk “De Kade’ & Praktijk “Het Anker”

0200062 - 010 noofelet aiv sraalekaM MVN snirP tem kaarpsfa nee kaaM gnilapebedraawsitarg/ln.sraalekammvnsnirp.www raan ag fo

ln.sraalekammvnsnirp.www

Noordvliet 15 | 3142 CH Maassluis www.prinsnvmmakelaars.nl 010 - 2600020 www.prinsnvmmakelaars.nl | info@prinsnvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl rs via telefoon 010 -0102600020 - 2600020 | info@prinsnvmmakelaars.nl 010 - 2600020 | info@prinsnvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl iswaardebepaling Noordvliet 15 | 3142 Maassluis Noordvliet 15 CH | 3142 CH Maassluis 010 - 2600020 | info@prinsnvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl 010 - 2600020 | info@prinsnvmmakelaars.nl www.prinsnvmmakelaars.nl siulssaaM HC 2413 | 51 teilvdrooN

Maassluis rinsnvmmakelaars.nl

Seringenstraat 259, 3142 NV Maassluis

010 - 2600020 | info@prinsnvmmakelaars.nl

ln.sraalekammvnsnirp.www

ln.sraalekammvnsnirp@ofni | 0200062 - 010

ln.sraalekammvnsnirp.www

Het team van E.J. van der Meer Elekt�otechniek wenst u fijne feestdagen en een gezond en veilig 2020!

www.prinsnvmmakelaars.nl

De medewerkers van

vmmakelaars.nlFord

w.prinsnvmmakelaars.nl

siulssaaM HC 2413 | 51 teilvdrooN ln.sraalekammvnsnirp@ofni | 0200062 - 010

Korpershoek wensen

u een inspirerende Kersttijd en een positief 2020 toe!

J. van der Meer ‘s-Herenstraat 55 3155 SL Maasland Telefoon: 010 592 8105 info@ejvandermeer.nlGevelrenovatie

HUISMAN B.V. Telefoon 0174-51 51 18 | info@huismangevelrenovatie.nl

Wij wensen alle klanten en relaties prettige Kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar! Werkplaats Machinale: Oud Camp 14B 3155 BL Maasland - T: 06 24 42 27 45 info@bouwbedrijfadezeeuw.nl - www.bouwbedrijfadezeeuw.nl V E R B O U W

NIE U W B O U W

M A C HIN A L E H O U T B E W E R KIN G

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. ◆ Voegen uithakken | ◆ Gritstralen | ◆ Voegen | ◆ Impregneren

Vraag vrijblijvend een offerte aan Oud Camp 17, 3155 DL Maasland


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

W

n e ij w

11

estdagen en ee e f e n j f n u m n o l e a ma oi s g Y r Yen Willemien Vidya

20 20 !

Tiny Sjoukje Serpil Saskia Sami Roxanne Roos Ronley Robert Rilana Ramona Paul Patricia Nora Nel Nathalie Nathalie Natalie Muna Monique Miquel Michel Merrill Mathijs Marine Marin Marjolein Marijke Marga Marielle Mariel Marieke Mar Manuela Lote Lente Leen Leen Lakpa Kyra Kity Kimm Kees Katja Karin Karin Kamal Joyce Jolanda Jolanda Joke Johanna Jawad Jan Izabela Ismail Ingo Ilaysa Henny Haidy Gre Gabriëlle Froukje Frits Floriska Evert Eva Ernesto Erna Enisa Emrullah Elvira Elly Eduardo Edseline Dominique Dick Devony Denise Deborah Dad Corrie Clazina Cheryl Carla Bianca Bety Bert Beaudine Barbera Ariete Arianne Anoushka Anouar Annelies Anna Anja Anita Anita Amber Ali Alain

Kerstavond in de Ark Op Kerstavond, 24 december, om 21.00 uur is er in de Ark in Maassluis een kerst-event voor iedereen. Er zal op een laagdrempelige manier stilgestaan worden bij de geboorte van Jezus. Het thema van dit event is: Kerst voor jou! En aan de hand van liederen, verhalende beelden van de Zandschepper en verbindende teksten worden bezoekers meegenomen in het kerstverhaal. Het programma duurt ongeveer een uur en is voor jong en oud. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met warme winterse drankjes. Je vindt de Ark aan de Rembrandtstraat 2, de toegang is gratis.

Kerst en Nieuwjaarsdag in de Vliet Alle 55-plussers zijn met Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag van harte uitgenodigd in de recreatieruimte van de Vliet. Op Tweede Kerstdag worden de bezoekers tussen 15.00 en 17.00 uur verwend met allerlei lekkere hapjes, advocaat met slagroom en een lekker drankje. Ook als je een spelletje wil doen of wil biljarten ben je van harte welkom. Ook op Nieuwjaarsdag is de Vliet tussen 15.00 en 17.00 uur geopend voor een lekker hapje en drankje, een spelletje of gewoon een gezellige middag. Kaartjes kosten per middag 2,50 euro en zijn te verkrijgen aan de bar van de Vliet, Arthur van Schendelstraat 25 in Maassluis. Op Nieuwjaarsdag krijgt u 2 euro retour, de rest zal worden geschonken aan CliniClowns.

‘Kerstnachtzingen zorgt voor ultieme kerstgevoel’ Rosemarie Voogt, winnares van de Culturele Jongerenprijs Maassluis 2019, is dit jaar solist bij het Kerstnachtzingen. Samen met het publiek op de Markt zal ze ‘Er is een kindeke geboren op d ‘aard’ zingen. door Chrit Wilshaus Op dit moment speelt dit jonge Maassluise talent in de Little Shop of Horrors en in de voorstelling BEER van het Jeugdtheaterhuis. Kerstnachtzingen wordt dit jaar voor de 29e maal gehouden. “De kern van het orkest wordt uiteraard gevormd door musici uit Maassluis en Maasland. Verder komen de 40 muzikanten uit Vlaardingen, Schiedam, het Westland, Delft en Voorburg. Dus eigenlijk uit de hele regio”,

vertelt Kerstnachtzingen-dirigent Marcel van Raaij. “De meesten van hen ken ik inmiddels wel; het is toch wel een vaste groep die ieder jaar meedoet. De bezoekers komen trouwens ook uit de hele regio omdat die muzikanten weer allerlei fans meenemen. Mensen vertelden mij dat ze ieder jaar speciaal voor het Kerstnachtzingen naar Maassluis komen omdat ze het zo’n uniek evenement vinden. Maar het is natuurlijk inmiddels ook een mooie traditie geworden waar veel mensen van genieten. Het Kerstnachtzingen zorgt voor het ultieme kerstgevoel en is daarmee een mooi begin van de kerstdagen.” De Rotary Maassluis is wederom van de partij en zorgt met haar vrijwilligers voor een kraam waar gluhwein en chocolademelk wordt uitgedeeld.

Het Kerstnachtzingen trekt ieder jaar veel bezoekers.

Foto: Roger van der Kraan (archief )

Top 2000 Kerkdienst Eind van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel songs die mensen raken. Ze roepen emoties op en maken herinneringen wakker. Als eind december de lijst der lijsten de uren aftelt tot aan Bohemian Rhapsody is het tijd voor weer een Top2000 kerkdienst. Popmuziek en geloof gaan prima samen. Verrassend veel popsongs zijn geïnspireerd door verhalen of personen uit de Bijbel: Hallelujah van Leonard Cohen, By the rivers of Babylon van Boney-M natuurlijk, maar ook Judas van Lady Gaga en Jesus van Queen. En door een andere manier van luisteren krijgen sommige popsongs een andere lading: Human van Rag’n’Bone Man, Crazy van Lost Frequencies en The Cross van Prince bijvoorbeeld. Het lukt elk jaar weer om een compleet nieuw programma samen te stellen van bekende popsongs die terug te vinden zijn in de Top2000lijst. Ze worden met passie en veel gevoel gespeeld worden door de band Major Seventh. De band bestaat uit acht uiteenlopende muzikanten die elkaar vinden in de liefde voor muziek. Ze spelen de popsongs met respect voor het origineel, maar laten ook hun muzikale eigenheid doorklinken. De korte verbindende teksten tussen de nummers door nemen de bezoekers mee in een verhaal over geloof, hoop en liefde. De Top2000kerkdiensten zijn op 29 en 30 december om 20.00 uur. Het ‘Top2000café’ in het Atrium van theater Koningshof is vanaf 19.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater en via www.theaterkoningshof.nl.


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

12

Kerstbingo bij Drumfanfare Het Wapen van Maassluis de vrije ronde. In de laatste ronde kunt u maar liefst totaal 175 euro winnen. Met deze prijs, en misschien nog wel meer, kun je het thuisfront echt verrassen. De bingo zal worden gehouden in het Muziekgebouw aan de Dr. Albert Schweizerdreef 477. Vergeet als trouwe bezoeker niet uw stempelkaart mee te nemen. Aanvang van de bingo is om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Drumfanfare Het Wapen van Maassluis organiseert zaterdag aanstaande, 21 december, weer een gezellige en speciale kerstbingo in het Muziekgebouw. Net als altijd zijn er weer tal van mooie prijzen te winnen waaronder vele geldprijzen. In de tombola zit een ruim gevulde boodschappenmanden met artikelen die zo rond de kerst zeer handig zijn. Vergeet ook niet

Kerstconcert bij kaarslicht

Kerstnachtdienst in Groote Kerk verleend door een zang- en muziekgroepje; bestaande uit Elise Verkiel, Carlijn Dellebeke, Christiaan Schreuder, Eva Schreuder en Lukas Schreuder, onder leiding van Anja Brands. Voorganger in de dienst is ds. Chris Schreuder. Voor de dienst kunt u in de kerk koffie / thee drinken en na afloop wordt u een glas glühwein aangeboden. De dienst is op een zodanig tijdstip afgelopen, dat u daarna ook nog naar het traditionele Kerstnachtzingen op de Markt kunt gaan.

Op dinsdagavond 24 december is er een Kerstnachtdienst in de Groote Kerk in Maassluis. De dienst begint om 22.45 uur, maar al vanaf 22.30 uur worden er bekende kerstliederen met elkaar gezongen. In deze dienst wordt uiteraard het Kerstevangelie volgens Lucas 2 gelezen. Ook klinken oude profetische woorden uit het boek Micha. Het orgel wordt bespeeld door Jaap Kroonenburg. Verder wordt medewerking

Modern kerstconcert van De FurieToeters hard gerepeteerd voor dit concert. Het concert is gratis toegankelijk en aan het eind kunt u uw waardering uitdrukken in een gift en de opbrengst zullen zij schenken aan de Stichting Ambulancewens. Dus wilt u bij een wat ander kerstconcert aanwezig zijn, kom dan zondag 22 december naar Het Muziekgebouw. Er wordt om 15.00 uur gestart.

‘Een kerstverhaal...maar dan anders’, onder deze titel zal de Evenementenband De FurieToeters voor de eerste keer in haar bestaan een concert geven, een speciaal kerstconcert. Geen kerstconcert in de trant zoals er zovelen zijn in deze periode, maar het wordt een modern kerstverhaal doorspekt met hedendaagse muziek. Maanden wordt er al

1

2

3

4

5

6

18

7

8

9

19

31

47

36

42

43

52

53

57

58

63

54 59

61

66

82

83

77

84

91

85

92 97

103

98 104

109 110

93 99

94

95

75 78

79 88

123

128

129

90

102 107 113

118

122

89

101

112 117

80

96

106

111

121

87

100

105

116

86

67 70

74

76

115

62

69 73

51

56

65

72

46 50

64

71

17

33

45

55 60

16

38

49

68

81

32

37

44

48

15

26

35 41

14

Het is al jaren een begrip: de zaterdagavond vóór Kerst kunt u genieten van orgelspel bij het ‘Kerstconcert bij kaarslicht’. Deze traditie, ooit gestart door Feike Asma, wordt al meer dan 50 jaar voortgezet. Het concert wordt gegeven door Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het Garrels-orgel. Tijdens het concert wordt de verlichting zoveel mogelijk uitgeschakeld, zodat de kerk alleen verlicht wordt door het licht van de kaarsen. Dit zorgt elk jaar weer voor een unieke sfeer. Het concert begint en eindigt met bekende kerstliederen in de bewerkingen van

22

30

34 40

13

25

29

39

12

21

24

28

11

20

23 27

10

Tijdens het concert wordt de kerk hoofdzakelijk door kaarslicht verlicht.

119

108

114

120

124

125

126 127

130

131 PEJOVI

76

94

17

41

103 28 127 108 68 111

1

59

80

36

Foto: Henk van Oosten

Jan Zwart en Feike Asma. In het midden van het programma staan werken uit de orgelliteratuur geprogrammeerd van de componisten Händel, Balbastre, Franck, Gigout, Guilmant en Widor. Het concert vangt aan op 21 december 2019 om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 8 euro zijn verkrijgbaar aan de deur (incl. programmaboekje en koffie/thee na afloop). Tot 18 jaar is de toegang gratis. Dit concert van Stichting Garrels-orgel Maassluis komt tot stand met sponsoring van de Govert van Wijnstichting.

HOR.: 1 Wakker; 6 Hardgebakken spek; 10 Heilige; 13 Maalinrichting; 18 Biersoort; 19 Tijd voor Kerst; 21 En andere; 22 Welpenleidster; 23 Rivier in Duitsland; 24 Algehele afbraak; 26 Ton; 27 Laan; 29 Oude lengtemaat; 30 Chinese lengtemaat; 31 Dierengeluid; 33 Nikkel; 34 Visgerei; 35 Bakplaats; 36 Geen enkel ding; 39 Grote bijl; 40 Zilverpopulier; 43 Koffiedrank; 45 Sanitair; 47 Voor; 48 Kleur; 49 Omroep; 50 Bloeiwijze; 52 Vreemde taal; 54 Vernis; 55 Woud; 56 Zwaardwalvis; 57 Rivier in Rusland; 58 Landbouwwerktuig; 60. Neon; 61 Reeds; 63 Slot; 65 Titaan; 67 Bakboord; 68 Wondkramp; 69 Schoonmaakgerei; 71 Daar; 72 Nummer; 75 Damesblad; 76 IJzer (Chem.); 77 Alcoholics Anonymous; 79 Voetbalclub uit Alkmaar; 80 Maanstand; 81 Wild zwijn; 84 Vertrager; 85 Handwagen; 89 Stuk voor stuk; 91 Noach; 92 Grasvlakte in Zuid-Amerika; 95 Onbenullig; 96 Lidwoord; 97 Bladplant; 99 Krantenstalletje; 101 Vriend (Sp.); 102 Schrijfgerei; 104 Vervoermiddel; 106 Voerbak; 107 Europeaan; 109 Tandeloos zoogdier; 111 Lidwoord; 112 Muzieknoot; 113 Pro Deo (Lat.); 114 Telwoord; 115 Uitroep ter aansporing; 117 Europese hoofdstad; 120 Karakter; 121 Herbergier; 123 Soort onderwijs; 124 Wijnlokaal; 126 Watering; 128 Ontbering; 129 Loopvogel; 130 Slotwoord; 131 Slang. VER.: 1 Bijgenaamd; 2 Schuifbak; 3 Moerasplant; 4 Muzieknoot; 5 Molentrechter; 6 Stoeltjeslift; 7 Aristocratie; 8 Als volgt (afk.); 9 Hoofdkussen; 10 Hoop; 11 Landtong; 12 Begaafd; 13 Toverij; 14 In orde!; 15 Vreemde munt; 16 Geestdrift; 17 Volk; 20 Achter; 25 Maangodin; 28 Vordering; 32 Terreinfiets; 37 Europese taal; 38 Rivier in Duitsland; 39 Soort paard; 40 Paling; 41 Uitbouw; 42 Loofboom; 44 Rookgerei; 46 Deel van een. huis; 47 Hard werken; 51 Middeleeuwse straf; 53 Vierdeurs personenwagen; 59 Stijl; 62 Oudste Latijnse Bijbelvertaling; 64 Deel van de bijbel; 66 Spaans eiland; 67 De hand ophouden; 70 Bekende Nederlander (afk.); 73 Vaart; 74 Hofdienaar; 76 Vrouwenemancipatie; 78 Ontroerd; 82 Slim dier; 83 Verharde huid; 84 Turkse brandewijn; 86 Reeks; 87 Drink gerei; 88 Rivier (Spaans); 90 Kosten voor onderwijs; 93 Luchtwegaandoening; 98 Duitse zender; 100 Voederbak; 101 Aantekenboek; 102 Wortel; 103 Islamitisch decreet of vonnis; 105 Plaats in Drenthe; 107 Land in Azië; 108 Koord; 110 Zijrivier van de Donau; 113 Edelknaap; 116 Oude vochtmaat; 118 Optelling; 119 Militair; 122 Ambtshalve (Lat.); 125 Emeritus (afk.); 127 Water in Friesland.


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

13

Kerstverhalen van onze lezers Maassluis blijkt over veel schrijftalent te beschikken. Op onze oproep om uw kerstverhaal of -gedicht in te sturen voor deze speciale kerstkrant, kregen weer een aantal mooie inzendingen binnen. Leuke gedichten en bijzondere kerstverhalen. Een selectie van de inzendingen plaatsen we hier.

Wij wensen alle inwoners Kerstverhaal

fijne feestdagen Logeren en echt en een kansrijk 2020 ‘stok’brood ‘t Is een uur of drie, de middag voor kerstavond. Ik bereid me voor op twee dagen alleen. Nelly, met wie ik samenwoonde is een maand geleden terugverhuisd naar haar huisje op het Kerkeiland. Wij tweeën was geweldig, wij samen een stuk minder. Ze blijft een fijne vrouw! Ik heb mij goed voorbereid op de komende twee dagen: een biefstuk en een grillkip die buurvrouw Mieke meebracht. Vlees is niet goed voor het milieu -- en voor mij -- maar met Kerst wél. Zes uur gaat de bel, staat dochter Anna voor de deur met haar twee zoons. ‘Pap, ik heb laatst Vincent ontmoet en ik wil met hem uit eten gaan. De jongens kunnen toch wel bij jou slapen? Pap?’. ‘Als ze niets hoeven te eten dan gaat dat lukken’, zeg ik wat bits. ‘Pap, is geregeld, ik heb een tas met eten bij me, ook voor jou. Fijn pap, ik haal ze morgen weer op.’ En weg is ze. Eerste Kerstdag is een feest met die twee knullen. Met z’n drieën voor de tv kijken we enkele niet helemaal legaal gedownloade films. Films voor boven de twaalf, ze zijn twaalf en tien. Ze lezen alle ondertitels en begrijpen wat ze zien. Gaaf. Om negen uur gaat mijn mobiel. Anna: ‘Pap kunnen de jongens nog een nachtje bij jou blijven? Vincent en ik hebben het samen zo heerlijk!’

Tweede Kerstdag is het guur. Nog eens voor de tv vind ik geen optie. ‘Jongens, we gaan samen buiten eten!’. Ik pak een beetje bloem, een zakje gist, een snuf zout en maak met wat warm water een deegje en laat het rijzen. Deeg in een tas, een fles cola en een rest rode wijn. Geen glazen, slobberen. We lopen naar Avonturis, het park achter Het Balkon richting Maasdijk. Ik zeg de jongens een paar vingerdikke takken te zoeken. Op de vuurplaats begin ik fikkie te stoken met een handje aanmaakblokjes en wat houtjes. ‘Jongens, een deegje aan een tak kneden als stokbrood en boven de vlammen houden. Niet laten verbranden!’. Intussen open ik een blik knakworst van Anna. Heerlijk eten met een echt ‘stok’brood! Anna komt om negen uur, samen met Vincent. De jongens slapen. Zij verliefd, hij schuchter én verliefd. Fijne gozer, leuk gesprek. Rond twaalf vertrekken ze. Drie kussen van Anna en een stevige knuffel van Vincent. De jongens lopen slaapdronken mee. Een Kerst om nooit te vergeten. Wijnand Houdijk

Gedicht

Lotte en de ster Een grote ster licht stralend op aan de donkere, zwarte lucht. Lotte ziet het blij verwonderd en ze slaakt een diepe zucht. Dat móet de ster van Jezus zijn, ja heus, ze weet het echt! Als ze de ster nu volgen gaat komt ze vast bij Hem terecht. Lotte zet er flink de pas in, loopt een heel eind stevig door. Met haar neusje in de wolken volgt ze simpelweg zijn spoor. Even moet ze op adem komen dan pas ziet ze waar ze staat. Hé, dat is haar eigen huisje; ze is weer in haar eigen straat.

Hiervandaan is ze vertrokken, ze liep gewoon dus in het rond en heeft niet eens gemerkt dat de ster recht boven haar stond. De ster straalt onveranderd nog steeds boven haar hoofd,

alsof hij haar iets wil zeggen, alsof hij haar iets beloofd … Dan moet ze plotsklaps denken aan wat mama pas nog zei: ‘Jezus woont ook in jóuw hart, dus Hij is altijd heel dichtbij.’ Nu wordt Lotte warm van binnen steeds als ze de ster ziet staan; Sinds ze weet waar Jezus is, hoeft ze nooit meer op zoek te gaan! Irma Moekestorm


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

14

wenst u prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en vooral een veilig 2020! Tel. 06-51004213 • info@timmer-en-onderhoud.com • www.timmer-en-onderhoud.com

Bedankt voor al het vertrouwen in 2019. Fijne feestdagen en een mooi 2020! Team Theater Koningshof www.theaterkoningshof.nl theaterkoningshof.nl/events

www.autobedrijf-volkan.nl

Nijverheidstraat 4N 3144 CL Maassluis Telefoon : 010 - 752 30 69 Mobiel : 06 - 411 99 000

Schwagermann Maasdijk bv het installatiebedrijf voor duurzame oplossingen in:- sanitaire installaties - dakbedekking - lood- en zinkwerk - service en onderhoud Bandijkweg 40, 2676 LJ Maasdijk Telefoon (0174) 514968 info@schwagermannmaasdijk.nl www.schwagermannmaasdijk.nl

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2020!

Het team van De Winter & Rijkeboer wenst u, in dankbare herinnering aan uw dierbare, goede Kerstdagen toe. Wij danken u voor het vertrouwen in het afgelopen jaar.


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

15

Kerstverhalen van onze lezers Maassluis blijkt over veel schrijftalent te beschikken. Op onze oproep om uw kerstverhaal of -gedicht in te sturen voor deze speciale kerstkrant, kregen weer een aantal mooie inzendingen binnen. Leuke gedichten en bijzondere kerstverhalen. Een selectie van de inzendingen plaatsen we hier.

Snel online bestellen!

Gedicht

Gedicht

Engelen

Kerstfeest in Maassluis

Luister, de lucht is vol muziek Sta stil, dit is uniek ‘t Is Hemels mooi Luister, Engelen Kijk, de lucht is vol licht Wat een prachtig gezicht ‘t Is Hemels mooi Kijk, Engelen

Merry Christmas & Happy New Year!

Voel, de lucht is vol liefde Vergeet wat je griefde ‘t Is Hemels mooi Voel, Engelen Luister, Kijk en Voel En je weet wat ik bedoel ‘t Is Hemels mooi Zoveel Engelen Corry Camphens

Het ziet er sfeervol uit in het stadje Maassluis. Er flonkeren lichtjes in menig huis. Veel kerstbomen in menig top een ster, die zie je al van ver. Het doet mij denken aan een ster in Bethlehem, waar eens het kribje stond van hèm. Het kind wat lang geleden vrede bracht en vergiffenis. Het is alleen zo triest dat er nog altijd ergens op aarde oorlog,eenzaamheid en honger is. Daarom is mijn kerstwens:vrede ,gezondheid en geluk voor ieder mens. Misschien dat op een dag, mijn wens uitkomen mag.

Anneke de Graaf –Lagraauw

- NEN-EN 1090 gecertificeerd -

www.vanderendeconstructies.nl Honderdland 180, Maasdijk - (0174) 64 29 56 - info@vanderendeconstructies.nl

Gedicht

Kerst tweeduizend twintig Sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden Je hoort de kerstbellen in de verte rinkelen Het zijn dagen dat ruzies moeten worden vergeten En je over je ego heen moet stappen Want geen mens is beter dan de ander Luister naar de kerstbellen in de verte Geniet van de naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken En bedenk hoe goed wij het hebben

Ook jou zorgen zullen verdwijnen En alles zal goed komen Maar vooral geniet van het mooie om je heen Eens hoor jij dan ook de kerstbellen En zie je de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen Prettige kerstdagen en een fijn tweedduizend twintig Cornelis Brocard

Kerstverhaal

In de kou

Een mooi en gezond 2020

www.lely.com

‘Wat is het koud mama.’ ‘Daarom gaan we nu lekker naar huis Nils.’ Sneeuwvlokjes vallen op mijn neus. Mijn moeder houdt mijn hand stevig vast waardoor hij warm blijft. Als we door een winkelstraat lopen zie ik een vrouw zitten. Ze draagt een rafelige jas en een zwarte vieze sjaal. ‘Die mevrouw kan toch niet buiten in de kou zitten?’ ‘Dat kan ook niet lieverd, maar soms hebben mensen geen keus.’ ‘Kunnen we haar niet zelf in huis laten?’ Ze geeft geen antwoord maar een kus op mijn hoofd. We lopen naar de parkeergarage. Op de terugweg zeggen we niks tegen elkaar. Ze parkeert de auto en we lopen naar binnen. Wanneer het bedtijd is en ik word ingestopt vraag ik het nog een keer. ‘Het kan gewoon niet lieverd, sorry.’ Ze kust me op mijn wang en doet het licht uit. Ik kan niet slapen. Ik denk alleen maar aan die vrouw die in de kou zit. Net wanneer ik een oplossing heb val ik in slaap. Ik word wakker en maak me klaar voor school. Ik loop vol energie de klas in naar meester Jan. ‘Meester, ik heb een vraag: gisteren zag ik een vrouw helemaal alleen in de kou zitten en ik wil iets voor haar doen.’ ‘Dat

is heel lief van jou Nils. Wat ben je van plan?’ ‘Ik wil een heel groot deken voor haar maken zodat ze het niet meer koud heeft.’ De meester knikt en legt het aan de klas uit. Daarna gaat hij naar een winkel om de spullen te kopen. Als hij terugkomt gaan we aan de slag. Na een hele lange tijd is hij klaar. Wanneer ik het deken aan mijn moeder laat zien is ze trots. Ze zegt dat we het deken vanavond gaan brengen. Na een eeuwigheid gewacht te hebben, gaan we. We rijden naar de stad en ik draag het deken. Na een stukje gelopen te hebben zie ik de vrouw zitten. Ik loop met het deken naar haar toe. Ze kijkt me vol verbazing aan. ‘Alstublieft, dit hebben we voor u gemaakt.’ Blozend pakt ze het aan. ‘Dankjewel. Niemand heeft ooit zoiets aardigs voor mij gedaan. Ik denk dat ik kan zeggen dat dit een kerstgeschenk is. En jij bent het engeltje.’ Wat voelt het goed om die vrouw geholpen te helpen. Want zoals ze zei: als ik het niet doe, wie doet het dan wel? Daan Siskens (15 jaar)


16

De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

In De Tuinderij, Waar herinneringen ontstaan, Mooie momenten gevierd worden, Iedereen altijd welkom is, Zorgen wij ervoor dat u zich ook in 2020 thuis voelt

Fijne Feestdage n en een Gewoon. U niek. 2020

Recreatieve Feestlocatie - Hilarische Activiteiten • www.detuinderij.nl


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

17

Het jaar van... Yoran Verschoor

‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe sportieve doelen’ In februari van dit jaar werd Yoran Verschoor (35) Nederlands kampioen op het indoor tenniskampioenschap voor 35-plussers en in oktober was hij één van de drie spelers die Nederland vertegenwoordigde op het wereldkampioenschap in Miami. Op sportief gebied was 2019 dus een bijzonder jaar voor de selectietrainer van de Maassluise tennisvereniging MTC Bequick.

Tennisser Yoran Verschoor werd afgelopen jaar Nederlands kampioen en mocht vervolgens naar het WK.

Nieuwe uitdaging Over deelname aan het NK had hij zelf eigenlijk nog nooit nagedacht, maar toen Yoran vorig jaar december werd uitgenodigd om zich in te schrijven voor het Nederlands Kampioenschap Seniors (NKS) voor 35-plussers werd hij wel enthousiast over deze uitdaging. “Het leek me een mooi toernooi om een aantal leuke wedstrijden te spelen in de aanloop naar de competitie. “Het toernooi verliep goed en na een paar goede overwinning stond Yoran in de finale tegenover de als eerste geplaatste Jasper Smit. “Ik haalde in die wedstrijd een goed niveau en wist uiteindelijk van hem te winnen.

Ik heb in mijn tenniscarrière lang meegedraaid in de nationale top en veel wedstrijden en toernooien gespeeld. Maar dit was de eerste keer dat ik Nederlands kampioen werd, dus dat was natuurlijk wel een hele mooie ervaring.”

Nationaal team De bijzondere prestatie van de 35-jarige tennisser was niet onopgemerkt gebleven. Tijdens het toernooi werd hij aangesproken door de bondscoach van het Nederlands seniorenteam met de vraag of hij interesse zou hebben om deel te nemen aan het WK. “Dit kwam totaal onverwachts, maar ik heb aangegeven dat ik daar eventueel wel voor open zou staan. Pas veel later dat jaar werden de selectieprocedures opgestart en werd ik uiteindelijk geselecteerd.” En zo vloog Yoran op 17 oktober van dit jaar de Nederlandse spelersgroep en de bondscoach naar Miami. “Het is wel heel bijzonder om voor je land uit te kunnen komen op zo’n internationaal toernooi. We begonnen het toernooi sterk, maar verloren in de halve finale van Spanje; het team dat uiteindelijk wereldkampioen werd. We zijn uiteindelijke vierde van de wereld geworden. Bij dit toernooi kregen ook de nummers vier een medaille, dus daar heb ik nog wel een heel leuk aandenken aan over gehouden.”

Selectietrainer Yoran is geboren in Gouda en opgegroeid in Waddinxveen. “Toen bleek dat er voor mij niet genoeg uitdaging meer was bij de tennisvereniging in Waddinxveen ben ik bij TC Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel gaan spelen. Hier heb ik 14 jaar Eredivisie gespeeld en nog altijd train ik hier en speel ik competitie.” Twee jaar geleden werd hij benaderd door MTC Bequick met de vraag of hij selectietrainer wilde worden. “Dit doe ik nu een avond in de week met heel veel plezier. Ik werk hier met een leuke motiveerde groep. Verder probeer ook met de vereniging mee te denken over beleidsmatige onderwerpen.”

Mentale trainingen In het dagelijks leven is Yoran sport- en prestatiepsycholoog en heeft hij zijn eigen praktijk Intrinsiq in Maasland. Nadat hij in 2009 afstudeerde als Sociaal en Organisatie Psycholoog heeft Yoran zich aan de Vrije Universiteit Amsterdam nog verder gespecialiseerd in het begeleiden van sporters, particulieren en bedrijven. “Als sport- en prestatiepsycholoog heb ik heel erg gevarieerd werk. Ik begeleid verschillende sporters waaronder Olympische sporters en de spelers van het eerste team van voetbalclub Excelsior

Foto: Roger van der Kraan

Rotterdam. Maar ik ben bijvoorbeeld ook trainer Mentale Kracht bij de Nationale Politie en begeleidt docenten op het middelbaar onderwijs. Ontzettend divers werk dus en ik vind het onwijs leuk om te doen.”

Sportieve doelen Het runnen van een eigen bedrijf vraagt vanzelfsprekend veel tijd van Yoran, waardoor hij soms minder vaak op de tennisbaan staat dan gewild. “Behalve het training geven in Maassluis, train ik zelf nog een keer per week in Nieuwerkerk en daarnaast probeer ik nog wel regelmatig in een vrij uurtje een balletje te gaan slaan.” Yoran is een sportman in hart en nieren die zichzelf niet alleen op tennisgebied probeert uit te dagen. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe sportieve doelen. Zo ben ik nu bijvoorbeeld aan het trainen voor de marathon in Rotterdam. Ik ben al ingeschreven, dus als er geen gekke dingen gebeuren sta ik daar op 5 april volgend jaar aan de start.” Of hij begin volgend jaar ook zijn titel op het NK indoor gaat verdedigen weet hij nog niet zeker. “Maar als het in mijn schema past, wil ik daar zeker wel weer aan mee gaan doen. Ik heb er vorige jaar erg veel plezier aan beleefd.”


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

18

Residence Roosenburch

RE FFII R ETT

RIX ROEST-KERKLAAN

SCHILDERWERKEN

Schoonheidsspecialiste

MAASSLUIS 06 148 49 847 efiret@tiscali.nl / 010 59 222 19 info@firetschilderwerken.nl

Gespecialiseerd in elektrisch ontharen

fijne feestdagen Wenst u

20?

t in 20 Is dit uw uitzich

en een glansrijk 2018

fijne feestdagen en een glansrijk 2020

wenst haar relaties Fijne Kerstdagen en een goed 2020. Dépositaire Dr. Payot en Pupa Röntgendreef 3, 3146 BM Maassluis Telefoon 010-5917352

aar

enten beschikb

nog 3 appartem

WASSERIJ SMEELE wenst u fijne feestdagen en een schoon 2020!

Wij wensen u hele n e e n e n e g a d t s e e f Fijne ! 0 2 0 2 d n o z e g goed en

De Proeverij ijne feestdagen De Proeverij Proeverij De Zuidvliet 10-11 MAASSLUIS van Bram en Leo

F

Het Drankenkabinet T 010 599 04 De 60 Proeverij

Zuidvliet 10-11 MAASSLUIS

Zuidvliet 10-11 T 010 599MAASSLUIS 04 60 T 010 599 04 60

www.hetdrankenkabinet.nl www.hetdrankenkabinet.nl www.hetdrankenkabinet.nl

Grote Stern 2, 3181 SX, Rozenburg (Z-H) | 0181-740740 of 06-5132 9046 info@residence-roosenburch.org www.residence-roosenburch.org Industrieweg 8a 3144 CH Maassluis

Wij zoeken:

De fractie vanDede ChristenUnie basisfunctie: wenst u Prettige kerstdagen en een gezegend 2020.

Wij wensen u sfeervolle feestdagen en helpen u graag bij een gelukkig nieuw Woonjaar!

De belangrijkste werkzaamheden (makelaardij)

Dat het licht•• van Christus in u zichtbaar•• mag worden. Leo van der Wel, •Klarie Oosterman, John Dolstra, Paul Zwart • • • • •

Bij gebleken kwalificaties is het mogelijk de functie uit te breiden tot assistent-makelaar buitendienst. Dit houdt o.a. extra in: • • •

:eitcnufsisab eD

)jidraalekam( nedehmaazkrew etskjirgnaleb eD • • • • •

Kwaliteiten die wij verlangen:

Wij wensen u prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2020

:nekeoz jiW

• • • • •

raalekam-tnetsissa tot nedierb et tiu eitcnuf ed kjilegom teh si seitacifilawk nekelbeg jiB :ni artxe .a.o tduoh tiD .tsneidnetiub • • •

Voor informatie of mailen CV met bijlagen: Koeze Makelaars & Taxateurs bv, e-mail: erik@koeze.nl

:negnalrev jiw eid netietilawK

Slagerij Slagerij P. P.

uidvliet 7 - telefoon: 5912189 uidvliet 7 - telefoon: 5912189

MEER DAN 75 ZELFGEMAAKTE SPECIALITEITEN

,vb sruetaxaT & sraalekaM ezeoK :negaljib tem VC neliam fo eitamrofni rooV ln.ezeok@kire :liam-e

K


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

agen d t s e e F Prettige en een wjaar! u e i N edig o p s r o o V

Administratiekantoor Pro-Centen VOF Ook in 2020 staan wj weer geheel tot uw dienst om uw aangiten te verzorgen. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met John Dolstra of Marnix Overwater; Telefoon 010-4357371 of 06-51896605 Email: john@pro-centen.nl • Meer info: www.pro-centen.nl • Wegedoorn 7, 3142 KC Maassluis.

JéTé Woonidee wenst iedereen ijne feestdagen en een voorspoedig 2020. Tevens willen wij u informeren, dat het complete team van JéTé Woonidee na een jaar keihard werken een weekje rust neemt van 24 december tot en met 1 januari. Govert van Wijnkade 27 - Maassluis - T 010-7858947 - www.jetewoonidee.nl

19


20

De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

Dé specialist v/h spuiten van wanden en plafonds.

* Spuitwerk spachtelputz in verschillende kleuren en structuren. * Interessante nieuwbouwaanbiedingen * Wit en saucewerken * Latex spuitwerken * Voor bedrijf en particulier. Tel.: 010-5927389 06-54244920

Fijne feestdagen en een gezond en veilig 2020!

Automobielbedrijf Noorddijk Elektraweg 1, Maassluis, Tel.: 010-5912000

PROJECT STICHTING JARIKIN:

TUINBOUW IN HAITI De Westlandse stichting Jarikin bouwt al jaren succesvol aan een betere toekomst van de bevolking in Haïti. Vooral op het gebied van onderwijs zijn er al vele projecten gerealiseerd. Met het project ‘Tuinbouw in Haïti’ wordt er een proeftuin gebouwd, wordt er lesgegeven (in samenwerking met Rijk Zwaan) in horticultuur en wordt die kennis overgebracht op de lokale kwekers en boeren. Zo bouwen we structureel aan een betere toekomst van Haïti. Westlandse tuinbouw in Haïti! Een project van de Westlandse Stichting Jarikin. En daar hebben we uw (inanciële) hulp hard bij nodig!

Uw giften zijn bijzonder welkom op NL 68 ABNA 0259147931 tnv Stichting Jarikin te De Lier, Meer informatie: www.jarikin.nl 100% van uw giften komen bij het project terecht. Stichting Jarikin heeft een ANBI-status.


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

21

Kerstfeest met dameskoor Flair De jaarlijkse Kerst sing-in van dameskoor Flair vindt plaats op zaterdag 21 december in de recreatiezaal van seniorencomplex de Vliet, Arthur van Schendelstraat 25 in Maassluis. De toegang is gratis en om 13.30 uur gaan de deuren open. De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers. De dames van Flair zingen van 14.00 tot 15.00 uur hun kerstrepertoire dat dankzij dirigent Eric van Dalum een upgrade heeft gekregen. De begeleiding op piano wordt verzorgd door Marie Christine Goergen.

Dameskoor Flair zingt hun kerstrepetoire in de Vliet. Foto: PR

Muzikale vertelling YOU SAY in de EGMA Overal hoor je de megahit You Say van de Amerikaanse zangeres Lauren Daigle; of je nu in de supermarkt loopt, in de auto naar Sky Radio luistert of thuis op de bank via je playlist. Ook staat You Say al geruime tijd in de top 50 van radio 538. Geïnspireerd door dit prachtige nummer ontwikkelde de EGMA weer een sfeervolle muzikale vertelling voor Kerstavond. Voor de Amerikaanse zangeres is You Say een reminder dat, wanneer ze zich zwak of onzeker voelt, God haar precies het tegenovergestelde zegt. ‘Als ik zwak ben, is Hij sterk’ zegt ze. Dinsdagavond 24 december word je

ondergedompeld door de woorden en muziek van dit nummer die antwoord geven op vragen over het vinden van je identiteit. Je ontdekt wat God over jou zegt in welke situatie dan ook. You Say komt tot leven door dans, beelden, muziek, vertelling en samenzang. Om 19.00 of 21.00 uur. Op zondag 22 december om 10.30 uur is er een ander programma, een Kerst Special met als thema ‘Leef Koninklijk’ waarbij kinderen de sterren van de hemel spelen. Nodig je vrienden of familie uit en reserveer voor You Say je gratis kaartjes op www.egma. nl/kerst.

Martin Mans nieuwjaarorgelconcert in Maasland Bij gelegenheid van nieuwjaar komt orgelvirtuoos Martin Mans op vrijdag 3 januari 2020 naar Maasland voor een concert op het mooie orgel in de Oude Kerk. Het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes voor dit concert kosten 12,50 euro, dit is inclusief consumptie in de pauze. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang 5 euro. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.zingenenzo.com. Martin Mans geeft jaarlijks overal in het land zo’n tweehonderd druk bezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-

Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren Martin Mans zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant. Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (o.a. in ‘Nederland zingt’) en dirigeert o.a. de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation en het Mannenkoor De Gouwestem.

gecertificeerde haarwerksalon

Veerstraat 21 - 3142CP Maassluis - (010) 591 95 46 - inf 591 95 46 - info@virgokappersteam.nl - www.virgokappersteam.nl

V Martin Mans komt naar Maasland voor een nieuwjaars-orgelconcert.

Foto: Johan Blokker


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

22

enst u w s n e k u e K t n a r Team Transpa en en preige feestdag jaar! w u ie n ig d e o p s r o een vo

Doelstraat 16 3155 AH Maasland tel. 010 - 5914719

Zomerdijk 34 B 3143 CT Maassluis 0628 045 248

www.transparantkeukens.nl info@transparantkeukens.nl Facebook: Transparantkeukens

Doelstraat 16 3155 AH Maasland tel. 010 - 5914719

Prettige feestdagen en gelukkig 2020!

Koree | autobedrijf BV Renault |Rover |Mini |MG

Haven 45 - 3143 BD Maassluis - T. (010) 5928497 - (06) 21520263 - www.koreemaassluis.nl - www.minicenterkoree.nl

Wij wensen u fijne feestdagen en een goed en veilig 2020

Heerlijke feestdagen! Alles eigen fabrikaat.

Heinz autoservice • Mozartlaan 334 a Maassluis Tel. 010 – 591 28 35 • www.heinzautoservice.nl

Nieuwstraat 4 3131 AA Maassluis 010-5912052


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

23

29e editie

Kerstnachtzingen 2019 1. Komt Allen Tezamen Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde; Komt nu, o komt nu naar Bethlehem Ziet nu de vorst der englen hier geboren Komt , laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden, die Koning. De hemelse englen, riepen eens de herders weg van de kudde naar ‘t schemel dak. spoeden ook wij ons met eerbiedige schreden Komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden Komt, laten wij aanbidden, die Koning.

2. Er is een kindeke geboren op aard

7. Ere zij God. 4. Stille Nacht

Hulploos Kind, heilig Kind, dat zo trouw zondaars mint, ook voor mij hebt Ge-U rijkdom ontzegd, wordt Ge-op stro en in doeken gelegd Leer me-U danken daarvoor, Leer me-U danken daarvoor.

8. White Christmas Stille nacht, heilige nacht, Vreed’ en heil wordt gebracht Aan een wereld, verloren in schuld; Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen, Gode zij eer Amen, Gode zij eer.

Er is een kindeke geboren op aard Er is een kindeke geboren op aard ‘t kwam op de aarde voor ons allemaal ‘t kwam op de aarde voor ons allemaal Er is een kindeke geboren in ‘t strooi Er is een kindeke geboren in ‘t strooi ‘t lag in een kribbe bedekt met wat hooi ‘t lag in een kribbe bedekt met wat hooi ‘t kwam op de aarde en ‘t had er geen huis ‘t kwam op de aarde en ‘t had er geen huis ‘t kwam op de aarde en ‘t droeg al zijn kruis ‘t kwam op de aarde en ‘t droeg al zijn kruis ‘t kwam op de aarde voor ons allegaar ‘t kwam op de aarde voor ons allegaar en ‘t wenste ons allen een zalig nieuwjaar en ‘t wenste ons allen een zalig nieuwjaar

Ere zij God, Ere zij God, in den hoge, In den hoge, in den hoge! Vrede op aarde, vrede op aarden, In de mens een welbehagen. Ere zij God in den hoge. Ere zij God in den hoge. Vrede op Aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen, in de mensen een welbehagen, In de mensen een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God. Ere zij God. Ere zij God in den hoge, In den hoge ! Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Amen, Amen.

Stille Nacht, heilige nacht. Davids zoon, lang verwacht, Die miljoenen eens zaligen zal, Wordt geboren in Bethlehems stal, Hij der schepselen Heer, Hij, der schepselen, Heer.

I’m dreaming of a white Christmas Just like the ones i used to know Where the treetops glisten And children listen To hear sleigh bells in the snow I’m dreaming of a white Christmas With every Christmas card I write May your days be merry and bright and may all your Christmases be white

5. De herdertjes lagen bij nachte De herdertjes lagen bij nachte Zij lagen bij nacht in het veld Zij hielden vol trouwe de wachte Zij hadden hun schaapjes geteld Daar hoorden zij ‘d engelen zingen Hun liederen vloeiend en klaar De herders naar Bethlehem gingen ‘t Liep tegen het nieuwe jaar

I’m dreaming of a white Christmas With every Christmas card I write May your days be merry and bright And may all your Christmases be white

Lof aan U die eeuwig leeft En op aarde vrede geeft. Gij die ons geworden Taal en teken in de tijd. al uw glorie legt gij af, Ons tot redding uit het graf. dat wij ongerept en rein Nieuw geboren zouden zijn. Hoor, de englen zingen de eer, Van de nieuw geboren Heer.

6. Eer zij God in onze dagen (engelkens door het luchtruim zweven ) Engelkens door ‘t luchtruim zwevend, Zongen zo blij, zo wonderzacht, Van de Heer van dood en leven, die er vrede-op aarde bracht. Gloria in excelsis Deo, Gloria in excelsis Deo Zongen blij en wonderklare, van ‘t zoete kindje, rein en teer En de herdekens die er waren, Knielden bij de kribbe neer. Gloria in excelsis Deo, Gloria in excelsis Deo

He’s making a list, he’s checkin’it twice He’s gonna find out whose daugter you’re nice Santa Claus is comming to town ( 3 x ) He sees you when you’re sleeping He knows if you’re awake He knows if you’ve been bad or good ( so you’d ) better be good for goodness sake better be good for goodness sake

He sees you when you’re sleeping, he nows you’re awake He nows if you’ve been bad or good (so you’d) better be good for goodness sake Better be good for goodness sake

Toen zij er te Bethlehem kwamen Daar schoten drie stralen dooreen Een straal van omhoog zij vernamen Een straal uit het kribje benee Daar vlamd’ er een straal uit hun ogen En viel op het Kindeke teer Zij stonden tot schreiens bewogen En knielden bij Jesus neer Maria die bloosde van weelde, Van ootmoed en lieflijke vreugd. De goede Sint Jozef hij streelde, Het Kindje der mensen geneugt. De herders bevalen te weiden, Hun schaapkens aan d’engelenschaar. Wij kunnen van ‘t kribje niet scheiden, Wij wachten het nieuwe jaar

You’d better watch out, you’d better not cry You’d better not poud, I’m telling you why Santa Claus is comming to town (3x)

You’d better watch out, you’d better not cry You’d better not pout, I’m telling you why Santa Claus is comming to town ( 3 x )

You’d better watch out, you’d better not cry you’d better not pout I’m telling you why Santa Claus is comming to town (3x)

3. Hoor d’ engelen zingen de eer Hoor, de englen zingen de eer, Van de nieuw geboren Heer. Vreed’ op aarde, ‘t is vervuld, God verzoent der mensen schuld. Voegt U, volken, in het koor, Dat weerklinkt de hemel door. Zingt met algemene stem, Voor het kind van Bethlehem. Hoor, de englen zingen de eer, Van de nieuw geboren Heer.

9. Santa Claus is comming to town

10. All I want for Christmas I don’t want a lot for Christmas, There’s just one thing I need I don’t care about the presents, Underneath the Christmas tree I don’t need to hang my stocking, There upon the fireplace Santa Claus won’t make me happy, With a toy on Christmas day I just want you for my own. More than you could ever know Make my wish come true, All I want for Christmas is you, You baby I won’t ask for much this Christmas, I don’t even wish for snow I’m just gonna keep on waiting, Underneath the mistletoe I won’t make a list and send it. To the North Pole for Saint Nick I won’t even stay awake to, Hear those magic reindeers click ‘Cause I just want you here tonight, Holding on to me so tight What more can I do. Baby all I want for Christmas is you Ooh baby,

11. Feliz Navidad Feliz Navidad (2x), Feliz Navidad (2x), prospero ano y felicidad Feliz Navidad (2x), Feliz Navidad (2x), prospero ano y felicidad I wanna wish you a merry Christmas (3x), from the bottom of my heart. (Daarna herhalen vanaf het begin en doorgaan tot de muziek stopt)


De beste wensen voor alle mensen... | Maassluise Courant 19 december 2019

24

Autobedrijf Dijkstein wenst u fijne feestdagen en een veilig 2020

Wist u dat... Wij al bijna 40 jaar officiele Toyota dealer zijn voor Maassluis en omstreken

Wij voor alle merken lease reparatie en onderhoud mogen uitvoeren

Wij tevens ook Vakgarage zijn (universeel) Wij nr 3 van Nederland zijn in de NPS score Toyota landelijk

Wij u altijd welkom heetten voor een bakje koffie Wij Toyota Erkend Schadehersteller zijn Wij Schadegarant loket zijn Wij Achmea / centraal beheer loket zijn Wij gratis haal en brengservice hebben Wij gratis leenfietsen hebben

Wij alle merken velgen en banden verkopen Wij nieuwe en gebruikte Toyota’s verkopen Wij alle merken nieuw en gebruikte auto’s verkopen Wij alle merken Private Lease hebben Wij opslag hebben voor uw winterbanden Wij alle auto’s, scooters, motoren op uw naam kunnen zetten ( kentekenloket)

Wij altijd gratis u banden en vloeistoffen controleren Wij altijd meedenken met de klant Wij ook 2e hands onderdelen monteren

MAAR VOORAL… DE LEUKSTE GARAGE VAN MAASSLUIS ZIJN !!!!!!

DIJKSTEIN Al 35 jaar uw dealer voor Maassluis en omstreken

Profile for WL Media

SPE 2019-12-19.pdf  

SPE 2019-12-19.pdf  

Profile for wlmedia