a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

jaar

JUBILEUM MA GAZI NE 2019 J UWELI ER ZWI NKE L S


2

Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

tamara comolli fine jewelry


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

VOOR

30

33

WOORD Het spreekwoord zegt dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Ja, na 30 jaar hebben wij het nog steeds ontzettend naar onze zin in ons bedrijf en met elkaar. Wij mogen ons gelukkig prijzen met onze klanten, het personeel en iedereen die ons dierbaar is. Dat is een groot goed waardoor het geen straf is om te werken.

In de afgelopen jaren zie je veranderingen in de maatschappij en het consumentengedrag en wij proberen iedere dag met elkaar daarin te innoveren. Wij hebben bijvoorbeeld iemand in huis voor marketing en communicatie, waardoor we zelf brochures kunnen maken, leuke evenementen kunnen organiseren en online actief kunnen zijn. Het is mooi om zo je eigen identiteit te kunnen behouden. Dit jaar staat in het teken van ons 30-jarig jubileum waarin we erg leuke evenementen hebben georganiseerd. Een kleine greep uit de activiteiten: de taartenactie, waarbij we 30 taarten hebben verdeeld onder mensen die door anderen waren opgegeven omdat ze een taart verdienden. Dit is zo’n leuk en dankbaar evenement geweest! Ook hebben we het hele jaar door de actie ‘Kraak de kluis’ gehad. Iedereen die iets kocht, mocht proberen de kluis te kraken.

Extra openingstijden december Zondag 15 december Zondag 22 december Maandag 23 december Dinsdag 24 december Zondag 29 december

12.00-17.00 12.00-17.00 11.00-17.30 09.00-17.00 12.00-17.00

Met het gehele team zijn we een weekend weggeweest naar Maastricht. Gezellig met elkaar de omgeving verkennen, genieten van het eten en drinken, we hebben lol gehad! Eerder dit jaar had ons personeel ons verwend met een verassingsavond met barbecue en een Zwinkels quiz. Zo hartverwarmend! Als laatste zijn wij supertrots op onze eigen brochure van de Millery-collectie. Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Wilt u deze brochure ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar Marketing@juwelierzwinkels.nl.

Wij wensen u veel leesplezier en een briljant, gelukkig en gezond 2020!

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen in ons en voor de afgelopen 30 jaar. Wij voelen ons dankbaar en hopen u in onze winkel te mogen blijven begroeten. Frans en Karin Zwinkels

TIRISI MODA

BEKIJK ONZE WEBSITE WWW.JUWELIERZWINKELS.NL VOOR ALLE OPENINGSTIJDEN De sieraden en horloges zijn niet specifiek op ware grootte afgebeeld. Alle prijzen en informatie in deze uitgave zijn onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

4

Goldsmiths who love Silver tisento-milano.com

juwelier Zwinkels 250x345.indd 1

19-09-19 09:44


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

599,- euro

30

5

249,- euro

CALVIN KLEIN Edelstaal met een geel vergulde laag.

59,- euro 129,- euro

TI SENTO 129,- euro

Stoere schakels, zilver met een geel vergulde laag.

TIRISI MODA 499, euro -

Kusjes wil toch iedereen? Zilver met rosegoud.

TI SENTO

99,- euro

TRENDY SIERADEN VOOR

vanaf 349,- euro per stuk

179,- euro

IEDEREEN 189,- euro

vanaf 49,- euro

139,- euro

Sportieve tijdloze dames horloges.

BLUSH Verfijnde 14 karaats gouden sieraden. De trend van het moment.

449,- euro

399,- euro

TOMMY HILFIGER

139,- euro

Zilver, goud en edelstaal, alles wordt met elkaar gecombineerd. Daar krijg je de meest verrassende combinaties van! Van fijn en elegant tot stoer en sportief, in diverse prijsklasse hebben we voor u in huis en adviseren u hierin graag!

GC WATCHES Stalen dames horloge met een tint rosé.

vanaf 259,- euro 399,- euro

JUST FRANKY Personaliseer je eigen sieraad in 14 karaats goud.

409,- euro

79,- euro

JUST FRANKY


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

6

Team Juwelier Zwinkels

‘ONS WERK IS MOOI EN

Nooit saai

door: Geraldine Hindriksen

Karin en Frans Zwinkels zijn de eigenaren van de prachtige juwelierszaak Zwinkels. Maar wat is een winkel zonder goed en deskundig personeel? Met daarbij een sfeer die zowel voor de personeelsleden als de klanten prettig is? Het echtpaar Zwinkels heeft het geluk te beschikken over een fantastisch team. In een gesprek met de personeelsleden wordt snel duidelijk dat het niet alleen fijn en deskundig samenwerken is; het is ook heel gezellig. MILLERY

Meet the team Annet

Frans

Jeanet

A

an een grote ronde tafel bij Juwelier Zwinkels vindt het gesprek plaats met Joyce, Marcel, Sanne, Ruben, Jeannet, Nancy en Joyce. Zij zijn vandaag aan het werk in de winkel. Het is bijna het volledige team; alleen Kitty, Annet, Yolanda en Antina ontbreken. De sfeer is gemoedelijk en als gevraagd wordt hoe het is om te werken in de juwelierszaak van Karin en Frans, steken ze graag van wal. “Ons werk is mooi en nooit saai en de sfeer is goed en gezellig. Vooral het samenwerken gaat prima. Iedereen heeft verstand van zaken en ook bij reparaties weten we wat er moet gebeuren of wanneer er iemand bijgehaald moet worden. We kennen elkaars kwaliteiten en elkaar aanvullen is de kracht van ons team.” Karin en Frans De samenwerking met Karin en Frans wordt als heel prettig ervaren. “Ze zijn niet echt een baas en staan tussen ons in. Maar indien nodig staan ze natuurlijk boven ons. Ze luisteren naar ons en vragen onze mening over verschillende dingen. Dat is leuk; we voelen ons bij de zaak betrokken. Het hebben van twee werkgevers is gemakkelijk want er is altijd een aanspreekpunt. Het is mooi zoals zij werken. Ze hebben beiden hun eigen taken en vullen elkaar aan. Wat we voor Karin en Frans fijn vinden, is dat ze met een gerust hart op vakantie kunnen. Wij weten allemaal van de hoed en de rand en als zij weg zijn is het voor ons een leuke uitdaging om met elkaar alles goed te laten verlopen.” Praktisch Over de winkel op zich niets dan lof. “Het is een heerlijke plek om te werken. De winkel is prachtig en praktisch ingericht. Er zijn plekken waar je rustig kunt zitten met een klant. Je kunt je afsluiten en toch heb je overal zicht over. We horen vaak van klanten dat ze het een mooie winkel vinden. Onze winkel is toegankelijk. De deur staat altijd open en dat nodigt mensen uit om binnen te komen. Je ziet regelmatig mensen voorbijwandelen die spontaan besluiten om onze winkel binnen te komen. Dat laagdrempelige is kenmerkend voor de zaak.

Joyce

Karin

Joyce


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

Iedereen is welkom; wij hebben voor elk wat wils in alle prijsklassen.”

30

mensen dat we voor een dagje iets uit de winkel dragen maar dat doen we nooit! We dragen onze eigen sieraden. Het is trouwens fijn dat we geen bedrijfskleding hoeven te dragen. We mogen helemaal onszelf zijn.” De sfeer aan de ronde tafel is uitermate gezellig te noemen; het lijkt soms net een kippenhok. “We zijn allemaal verschillend maar de relatie is heel goed. We doen weleens dingen buiten het werk samen, zoals naar de film gaan, een hapje eten of een borrel drinken op de braderie.” Ruben is een stagiair die besloten heeft na zijn stage op zaterdag te blijven werken bij Juwelier Zwinkels. “Dat besluit hebben we met gejuich ontvangen. En natuurlijk gevierd met taart. Tja, er is altijd wel reden voor een feestje.”

Aandacht De manier van winkelen is veranderd de laatste jaren. Dat merkt ook het personeel van de juwelierszaak. “Het vak verandert, winkels veranderen. We proberen mee te veranderen en in te spelen op ontwikkelingen, maar wij zijn een zaak waar mensen vaak komen voor speciale gelegenheden. En die speciale gelegenheden zullen blijven bestaan. Een sieraad of horloge dat je koopt, moet langere tijd meegaan. Het moet dus van een goede kwaliteit zijn en dat kan je niet bepalen via internet. Het is fijn om iets in een winkel te kunnen bekijken. Daarnaast leveren wij een stukje naservice zoals het schoonmaken van horloges en sieraden. En het gekochte 30-jarig bestaan artikel pakken we mooi in. Bovenal hebben wij Het jaar 2019 is het jaar van het 30-jarig bestaan een goede kennis van alles wat wij hier verkovan Juwelier Zwinkels, dat op verschillende pen. Wij krijgen bijvoorbeeld trainingen van de manieren is gevierd. “In mei hebben we met merken zelf.” het team een verrassingsavond georganiseerd. Wat voor de personeelsleden heel belangrijk Frans en Karin werden met een smoes naar een is, is het klanten goed kunnen locatie op het strand gebracht adviseren. “Wij proberen ons waar we een barbecue hadin de klant te verplaatsen. “Ik wil met de beste en den met daarbij een speciale Natuurlijk bij het uitkiezen van meest gepassioneerde Zwinkels-quiz. In juli bestoneen mooi sieraad of horloge, den we echt 30 jaar. Frans en mensen werken. maar er komen ook mensen Karin waren op dat moment op met erfstukken die een grote vakantie en wij werden op de emotionele waarde hebben. Het is dan de zaak verrast met taart en voor elke medewerbedoeling dat deze erfstukken vermaakt gaan ker een prachtige bos bloemen. Als klap op de worden en voor ons is het heel bijzonder dat vuurpijl hebben we in oktober een fantastisch wij hierin mogen adviseren. Dat is de kracht van verrassingsweekend weg gehad, georganiseerd onze juwelierszaak: dat we in iemands gevoel door Frans en Karin. Het hele jaar door hebben kunnen zitten en oprechte aandacht aan de we hints gekregen en voorpret voor het weekklant besteden. Alles heeft een verhaal, met een end gehad. Uiteindelijk zijn we naar Maastricht lach en een traan.” geweest waar we met z’n allen hebben genoten van een heerlijk en gezellig weekend.” Taart Voor Karin en Frans Zwinkels wil het team natuurOp de vraag of het salaris niet opgaat aan alle lijk een welgemeende felicitatie overbrengen. mooie artikelen die Juwelier Zwinkels verkoopt, “Wij feliciteren hen met het 30-jarig bestaan van wordt lachend gereageerd. “In het begin wil deze prachtige zaak! En we hopen met elkaar in je alles kopen, maar inmiddels hebben we wel goede gezondheid en met veel gezelligheid zo geleerd dat je rust moet bewaren. Soms denken door te blijven gaan. Op naar de 40!

Kitty

Marcel

7

Nancy

Yolanda

MILLERY

Sanne

Antina

Ruben


8

Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

www.tirisi.com

Tirisi Jewelry is made of 18K gold with high quality diamonds and fine handcut semi-precious stones


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

9

1.

2.

5. 3.

4.

1. 18krt gouden armbanden met diamant v.a. €1.995 2. 18krt roségouden ringen met diamant en kleurstenen v.a. €995 3. 18krt geelgouden ring met diamant €2.999 4. 18krt roségouden ring met diamant €4.499 5. 18krt roségouden ring met diamant €2.195 Linkse pagina: 18krt roségouden ringen met diamant v.a. €2.295. 18krt roségouden armbanden met diamant v.a. €5.495


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

10

r i n g

c a l l a

S C H A F F R AT H 1 92 3 .CO M

ladies automatic

Gwyneth Paltrow

live your passion

supports DonorsChoose

foundation.frederiqueconstant.com

R&C

by

DIAMOND JEWELLERY SINCE 1947


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

11

De favoriet van... TIMELESS 3300,- euro

GOLD

Wat is niet mooier dan een prachtig moment of herinnering bij u te dragen in een prachtig sieraad. Verfraaid met een edelsteen van de mooiste kwaliteit. Diamant en kleur edelstenen zijn niet meer weg te denken uit de juwelen van vandaag de dag.

0.09 crt 2280,- euro

... FRANS Ebel – Discovery Stoer heren horloge met prachtig automaat uurwerk.

SCHAFFRATH Schaffrath staat bekend op zijn unieke zettingen met diamant.

Een jubileum vier ik: Samen met Karin een heerlijk etentje

0.15 crt 2100,- euro

CHOICES BY DL Eenvoudig edelstenen wisselen door een uniek systeem.

4050,- euro 3765,- euro

... KARIN

vanaf 3795,- euro

Millery – Weerspiegeling Mijn nieuwe ontwerp waar ik trots op ben!

2550,- euro

Een jubileum vier ik: Met een mooi glas rose in Frankrijk in de zon

755,- euro

vanaf 1000,- euro per stuk

BRON 18 karaats sieraden van Nederlandse bodem met de mooiste edelstenen.

1790,- euro

MILLERY

... MARCEL Certina – Precidive Dit horloge heeft een heel mooi en precies uurwerk

Flower, door Karin Zwinkels zelf ontworpen en vervaardigd in eigen atelier.

Een jubileum vier ik: Met zelfgebakken appeltaart van mijn vrouw

cadeautip Zwinkels cadeaukaart Bepaal zelf het bedrag! Tip: ideaal als relatiegeschenk

vanaf 930,- euro per stuk


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

12

TROTS OP ONZE EIGEN In de afgelopen 30 jaar hebben wij drie prachtige ateliers opgebouwd. In deze ateliers zitten onze specialisten die reparaties in orde maken, ontwerpen en ook het eindproduct maken. De verhalen over de prachtige sieraden die daar gerepareerd of vermaakt worden, zijn altijd heel bijzonder.

Atelier

Horlogeatelier In het horlogeatelier werkt al jaren Marcel, onze horlogemaker. Tegenwoordig wordt hij versterkt door onze nieuwe collega Ruben. Samen verwisselen ze ontzettend veel batterijen, korten ze horlogebanden in en repareren ze de meest bijzondere uurwerken van quartz, automaat en handopwindhorloges. Klokkenatelier Uurwerken van klein tot groot: we zijn er gek op. Met passie worden in ons atelier diverse klokken gerepareerd; van een keukenklok tot aan de meest grote hangklokken of prachtige staande klokken. Met 30 jaar ervaring gaan wij graag elke uitdaging aan. Goudsmidatelier Door onze vakkundige goudsmeden worden wekelijks diverse reparaties uitgevoerd, zoals een ring op maat maken, een gebroken collier solderen, nieuwe edelstenen plaatsen of een sieraad voorzien van een persoonlijke gravure. Naast de reparaties genieten we van het, samen met de klant, vermaken van sieraden of het ontwerpen van een compleet nieuw sieraad. Millery In ons eigen atelier wordt ook het merk Millery vervaardigd. Karin Zwinkels ontwerpt sinds 2000 haar eigen sieradenlijn, die in ons atelier wordt gemaakt van 14-karaats goud met de meest prachtige edelstenen. Speciaal voor het 30-jarig bestaan van Juwelier Zwinkels heeft Karin de ‘Weerspiegeling’ ontworpen die is geïnspireerd op de snelle maatschappij van tegenwoordig. De banen die elkaar kruisen symboliseren een nieuwe toekomst die je de weg zal wijzen in een snelle wereld, waarin je je eigen ‘ik’ behoudt. De banen symboliseren die weg met daarbij aan beide kanten een weerspiegeling van diamanten. Op aanvraag ontwerpt Karin ook speciaal voor u een uniek sieraad.

De naam Millery is afgeleid van: Mill – Molenstraat Millenium – Jaar dat we onze lijn zijn gestart Jewellery – Sieraden


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

13

Weerspiegeling De banen die elkaar kruisen symboliseren een nieuwe toekomst die je de weg zal wijzen in een snelle wereld, waarin je je eigen ‘ik’ behoudt. De banen die gemaakt zijn symboliseren de weg. De diamanten weer­spiegelen aan beide kanten zowel op de weg als in de banen. De grootste briljant is ‘je eigen ik’en steekt er boven uit. De ringen zijn verkrijgbaar in geelgoud, witgoud of roségoud.

De brug Deze serie is ontworpen bij ons 25 jarig jubileum. De Brug is ontworpen met de betekenis: Verleden en heden worden met elkaar verbonden door middel van de brug die aan de onderzijde zit. De briljant maakt de circkel weer rond wat de stap naar de toekomst symboliseert. De Brug serie bestaat uit een ring, creolen, collier met hanger en armband. Verkrijgbaar in het geelgoud, witgoud of roségoud.

De rank In 2016 openden wij onze nieuwe winkel. In het ontwerp van de winkel is een stylistische druivenrank verwerkt. Hierbij is de set De Rank ontworpen. Een prachtige stijlvolle ring waarbij de briljanten de druivenrank symboliseren. Bij de ring is ook een choker ontworpen om de set compleet te maken. Verkrijgbaar in het geelgoud, witgoud en roségoud.


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

14

Naamloos-1 1

10-9-2019 17:07:45


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

De favoriet van... 3185,- euro

DIAMONDS ARE A GIRL’S

30

15

TAMARA COMOLLI

BEST FRIEND

18 karaats witgoud met briljant gezet 4990,- euro

Witgouden sieraden zijn tijdloos, sterk en zijn misschien wel het mooist als het verfraaid is met briljant. Naast de prachtige luxe merken in onze collectie zijn we ook erg trots dat Karin ontwerpen vervaardigd die uniek zijn in onze Millery collectie

... YOLANDA

2900,- euro

Choices by DL ring Nieuw model wat stoer en eigenwijs staat aan de hand.

FOPE

hanger 6990,- euro

18 karaats italiaans design.

Een jubileum vier ik: met een Maison Kelder taart

MILLERY

CHOICES BY DL

Westlandring, 14 karaats witgoud met briljant. 0.25 crt 2779,- euro 4665,- euro

Mix and match. Wissel eenvoudig de edelstenen passend bij uw outfit. 5100,- euro + edelsteen

4490,- euro

... JOYCE Choices by DL ring Gave ring die je ook als pinkring kan dragen. Op de gouden kop kan je een persoonlijke gravure laten plaatsen Een jubileum vier ik: met een Tapas met wijn

3750,- euro 2050,- euro

... JOYCE Rado – Golden Horse Stoer dames horloge met automaat uurwerk Een jubileum vier ik: met een kaasplankje met wijn

EBEL

Brazilia. Dames horloge met briljant.

TAMARA COMOLLI


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

RADO.COM

16

MASTER OF MATERIALS

RADO CAPTAIN COOK INSPIRED BY OUR VINTAGE ORIGINAL. SERIOUSLY IRRESISTIBLE.


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

De favoriet van...

30

17

2795,- euro

2350,- euro

RAYMOND WEIL

... SANNE Bron – armband Door het flexsysteem is het eenvoudig om te doen en staat het elegant. Een Xje wil je toch altijd bij je hebben?

Freelancerautomaat met chronograaf functie.

EBEL Discovery met zwarte of witte wijzerplaat.

Een jubileum vier ik: Witte chocolade taart van Bakkerij Vreugdenhil

1270,- euro 3200,- euro

vanaf 2280,- euro

530,- euro

BARAKA

3300,- euro

Italiaans design met 18 krt goud. 299,- euro

... ANNET

RADO

Schaffrath - Calla Een solitair hanger is altijd een mooie basis en staat altijd stijlvol.

Zwitsers automaat uurwerk is zichtbaar door de wijzerplaat.

Een jubileum vier ik: Met droge witte wijn op het terras op het strand

119,- euro 390,- euro

BUDDHA TO BUDDHA Zilver, zwart gerodineerd.

LUXURY ... JEANET Tamara Comolli – Sparkle chain Deze geelgouden schakel glanst onwijs mooi op de hals. Een jubileum vier ik: Marcepein cake van Bakkerij Vreugdenhil

WIJ ZIJN

acceptant

We zijn acceptant voor de VVV cadeaukaarten.

FOR MEN

Een prachtig horloge is al jaren het sieraad van de man. Tegenwoordig is de trend steeds meer dat je door de wijzerplaat het uurwerk kunt zien, een stukje vakmanschap.

BUDDHA TO BUDDHA Diverse zilveren zegelringen. vanaf 99,- euro

2050,- euro


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

18

Sarina Wiegman en Karin Zwinkels:

‘WIJ GAAN VOOR DE VOLLE HONDERD PROCENT’ door: Geraldine Hindriksen

Sarina Wiegman behaalt als bondscoach van het Nederlands damesvoetbalteam prachtige resultaten. Dit jaar werd het team tweede tijdens het WK, in 2017 eerste bij het EK en volgend jaar doet het team mee aan de Olympische Spelen. In een gesprek met Karin Zwinkels komt de liefde van Sarina voor het voetbal duidelijk naar voren. De twee dames blijken veel raakvlakken te hebben, zoals de liefde voor de sport en de gedrevenheid om wat je doet, goed te doen.

batiek deed, bal lopen en de slappe pop was. Dat was wel iedere dag trainen! Maar uiteindelijk bleef altijd voetbal over. Mijn ouders hebben mij overal in gesteund. Zij zeiden: ‘Je moet doen wat je leuk vindt.’ Al mijn keuzes zijn gebaseerd op voetbal. Maar er was toen helemaal als meisje geen perspectief om te gaan voetballen. Gemengde teams waren er nog niet. Dus ging ik illegaal tussen de jongens spelen. Ik had mijn haar heel kort opgeschoren zodat ze niet konden zien dat ik een meisje was. Totdat ze dat wél konden zien; toen mocht het niet meer tussen de jongens. Na de middelbare school ben ik een jaar naar Amerika gegaan want daar was het walhalla voor vrouwenvoetbal. Ik heb er een jaar college gevolgd en gevoetbald en dat was een geweldige ervaring! Daar zag ik dat er op vrouwenvoetbalgebied wél een omgeving was waar ik me thuis kon voelen en alles uit mezelf kon halen. De winnaarsmentaliteit en sportmentaliteit stonden me heel erg aan. Ik dacht: ‘Als we ooit in Nederland kunnen hebben wat ze hier in Amerika hebben…’ Als meisje kon je in Nederland geen profvoetballer of trainer worden. Ik was 19 jaar toen ik naar Amerika ging. Als je ziet wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Ik vind het mooi zoals het nu is: iedereen mag voetballen!”

Ring Het jaar dat Sarina in Amerika zat, werd haar team landskampioen. Ze ontving daarvoor een mooie ring. Ze toont Karin de ring. “Terug in Nederland heb ik hem afgedaan, maar toen er later een zwaar jaar op et gesprek tussen Sarina Wiegman (50) en Karin m’n werk kwam, heb ik hem toch Zwinkels (54) vindt plaats bij sportcomplex Quintus weer omgedaan en nooit meer afgein Kwintsheul. Sarina kijkt haar ogen uit: wat ziet het daan.” Karin reageert enthousiast: er allemaal mooi uit! Karin laat het graag zien; in haar “Dit vind ik heel bijzonder! Zo’n ring jeugd was ze als handbalster niet weg te slaan bij Quintus dus voor is een symbool. Ik ontwerp zelf siehaar is het een beetje als thuiskomen. Woont Karin al haar hele raden met een gedachte erachter. leven in het Westland, Sarina is opgegroeid in Den Haag. “Ik heb Toen onze zaak 25 jaar bestond, heb met mijn ouders op verschillende plekken in ik een ring gemaakt met een Den Haag gewoond. Ook met mijn echtgenoot bruggetje eronder. Met de Marten ben ik in Den Haag gaan wonen. Toen betekenis dat verleden en “Ik wil met de beste en heden met elkaar worden ons tweede kindje geboren zou gaan worden, meest gepassioneerde verbonden. Je kunt geen nu zestien jaar geleden, zijn we in Monster mensen werken. gaan wonen. Het voelde meteen goed: het is toekomst bouwen als je er gemoedelijk, we hadden de basisschool op geen fundering hebt. Als ik loopafstand, een speeltuintje in de buurt en veel jou zo hoor, dan is jouw ring contact met mensen. Echt meer dorps. Onze dochters hebben in eigenlijk een krachtbron. Leuk dat ze Monster op turnen, dansen en voetbal gezeten. Nu zijn we weer wat dat hebben gedaan in Amerika. Wij meer georiënteerd op Den Haag. Daar komen we veel, want onze hebben voor de handbaldames van families wonen er. De kinderen zitten in Den Haag op school, een het Nederlandse team ook een ring van onze dochters voetbalt er en Marten werkt als docent economie ontworpen. Die kregen ze toen ze op een school in Den Haag.” naar de Olympische Spelen gingen. En elke keer als ze nu een aantal Vrouwenvoetbal interlands hebben gespeeld, krijgen Als kind was het voor Sarina al duidelijk dat ze in haar leven wat ze er een diamantje bij.” Sarina: “Wat met sport wilde gaan doen. “Ik ben altijd gek geweest op voetballeuk! Toen we jong waren, heb ik een len en ik wist op de basisschool al dat ik naar de sportacademie ketting van mijn man gekregen, die zou gaan. Als kind heb ik veel sporten gedaan zoals judo, turnen, doe ik niet af. Net zoals deze met softbal en dansen. Mijn ouders reden met drie kinderen heel Den kopjes van de twee kinderen, mijn Haag door. Ik heb zelfs op een kindercircus gezeten waar ik acrotrouwring en de Amerikaanse ring.

H

Karin zit met een grote glimlach te luisteren. Ze herkent veel van Sarina in zichzelf. “Ik ga ook altijd voor de volle honderd procent. Ik werk veel en een uurtje meer maakt niet uit.


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

19

Ze hebben een emotionele waarde voor mij.” Honderd procent Terug in Nederland ging Sarina naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Aansluitend werd ze docent lichamelijke opvoeding op het Segbroek College in Den Haag. In 2006 werd ze trainer bij Ter Leede in Sassenheim, waar ze zelf jaren had gevoetbald. Een jaar later werd ze trainer bij ADO Den Haag, waardoor ze stopte met haar werk op school. In 2014 werd ze assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Sinds januari 2017 is ze bondscoach van dit elftal. Op de vraag of ze aspiraties heeft om coach van het herenteam te worden, antwoordt Sarina: “Ik wil met de beste en meest gepassioneerde mensen werken. Op dit moment voel ik me heel erg op mijn plaats waar ik nu zit en heb niet het idee dat ik hier nu klaar ben. Ik ben pas 2,5 jaar bondscoach en heb al veel mooie belevenissen gehad in een korte periode. Ik ben niet iemand die plant. Er zijn mensen die zeggen: ‘Ik wil over vijf jaar daar en daar staan.’ Ik weet ongeveer wel wat ik wil, maar ik plan niets. Ik ben het liefst altijd met voetbal bezig. Alleen toen de kinderen net waren geboren, heb ik bijna drie jaar niks gedaan. Even echt uit het voetballen geweest, alleen in het onderwijs gewerkt. Met die kleine baby’tjes wilde ik er ook honderd procent voor gaan. Ik kan niet dingen half doen of laten gaan; ik heb daarin duidelijke keuzes gemaakt. En Marten heeft mij de zetjes gegeven om daarna weer wat te gaan doen. Het is heel belangrijk dat er iemand achter je staat. Je hebt niet alles in de hand, maar wel hoe je het samen thuis regelt met de kinderen. Je gezin is de basis voor alles.” Karin zit met een grote glimlach te luisteren. Ze herkent veel van Sarina in zichzelf. “Ik ga ook altijd voor de volle honderd procent. Ik werk veel en een uurtje meer maakt niet uit. Daarnaast ga ik twee tot drie keer in de week sporten; ik wil fysiek voelen dat ik wat gedaan heb. Frans en ik doen veel samen: we werken samen, sporten samen. We pakken de racefiets en fietsen 60, 70 km en willen een gemiddelde halen van 30 km. Dan wil ik ook weleens op kop fietsen en m’n hartslag tot 160 laten gaan. Ook spinnen we samen en we zijn dan heel competitief. Lees verder op pagina 21

Nike bal: Sport 2000 Naaldwijk


20

Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

since 1989

Monzario is een Nederlands juwelenmerk sinds 1989. De Monzario collecties bestaan uit hoogwaardige sieraden vervaardigd in Italiaanse ateliers.

That Monzario feeling!

O1089 geel

O1089 geel, 14k geelgouden oorsieraden € 575,- • 938C geel, 14k geelgouden collier € 5.575,• 1227A geel, 14k geelgouden armband (links) € 2.475,- • 881A geel, 14k geelgouden armband (rechts) € 3.075,- • R719 bic, 18k bicolor gouden ring € 2.650,-

WWW.MONZARIO.COM


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

21

niveau communiceren.” Karin beaamt het: “Bij ons is het precies hetzelfde. Frans en ik zijn de eigenaar en we moeten soms bepaalde beslissingen nemen die niet altijd leuk zijn. Maar wij willen wel altijd tussen het team staan. Gewoon communiceren, ze moeten gemakkelijk bij mij aan kunnen kloppen als er wat is.”

Hardlopen vind ik ook heerlijk, maar dat doe ik überhaupt met wat ze ook doet – of het nu in het alleen. Heerlijk over het strand en door de duinen bedrijfsleven is of in de sport – harder bewijzen rennen. Tijdens het sporten kan je je gedachten dan een man. Toen wij met de zaak begonnen, ordenen. Twee jaar geleden hebben we de Mont werd er gevraagd: ‘Is de heer Zwinkels aanweVentoux gefietst. Als ik dan begin, leg ik mijzelf zig?’ En als ik vroeg waarom, kreeg ik als antecht druk op want ik wil niet falen, dat zit heel woord: ‘Ik wil de eigenaar.’ ‘Die staat voor u’ zei ik erg in mij. Maar zodra de druk dan. ‘Ja, maar ik wil de meneer’ eraf is, kan ik presteren. Ik heb was weer de reactie. Dus die gehandbald en daar had ik pre“Soms had ik er slapeloze man verwachtte dat de eigenaar sowieso een man was. Gelukkig cies hetzelfde. Na de eerste bal nachten van, is dat nu vele malen minder.” was de druk eraf. Ik wil winnen want ik weet wat ze er Sarina: “In het vrouwenvoetbal is maar ben bang om te falen.” allemaal voor doen” het zeker verbeterd, maar er zijn Sarina haakt er als een echte nog wel wat stappen te maken coach op in: “Wil je niet falen of hoor. Bijvoorbeeld de opleiding wil je niet verliezen? Ik denk dat voor meisjes. De kansen die meisjes krijgen in als je niet wilt verliezen en falen, je met verkeereen opleiding is minder dan bij de jongens. En de dingen bezig bent. Dan ben je in gedachten het gat in de betalingen moet kleiner worden.” bezig met wat je niet moet doen. We moeten het Nog een overeenkomst tussen Karin en Sarina is resultaat loslaten en dat kind in onszelf terughahet werken in een team. Staan ze tussen of boven len. Een kind wil met plezier met die bal voetbalhet team? Sarina: “Ik probeer tussen de vroulen. Wij zitten nu op een niveau waarin verwacht wordt dat we presteren, maar we willen wel dat wen te staan, maar je bent wel bondscoach. Je speelse erin houden. Je moet je stinkende best neemt de beslissingen, dus je staat er bepaalde doen en verder moet je helemaal niks, je mag momenten ook boven. Maar ik wil wel op gelijk alleen van alles.” Bewijzen Karin en Sarina praten nog wat door over hardlopen, het altijd maar voluit willen gaan terwijl dat niet per se hoeft en over het feit dat bewegen heel goed voor je is. Ook doen ze beiden yogaoefeningen om te ontspannen tussendoor. Dan komt het onderwerp ‘vrouw in de sport en in het bedrijf’ aan de orde. En ook hierin herkennen de dames veel in elkaar. Sarina: “Doordat we nu presteren, ben ik er veel rustiger onder geworden. Voorheen had ik meer last van het moeten. Kijk, hoe je het ook went of keert: in het vrouwenvoetbal moest je je, zeker een paar jaar terug, als vrouw dubbel en dwars bewijzen. Je kon je niet een fout permitteren, want dan ben je weer die vrouw. Gelukkig is dat met het worden van Europees kampioen en vicewereldkampioen wel veranderd.” Karin: “Een vrouw moet zich

Passie Er wordt veel gelachen tijdens het gezellige gesprek. In de media wordt weleens over Sarina gezegd dat ze hard is, maar daar is nu niets van te merken. Sarina: “Het hoort bij mijn functie: ik moet harde keuzes maken. Ik moet mensen opstellen, mensen selecteren en niet selecteren. Maar dat gaat mij niet in de koude kleren zitten hoor! Ik ga niet over één nacht ijs. Daar heb ik wel een weg in moeten vinden; soms had ik er slapeloze nachten van, want ik weet wat ze er allemaal voor doen en ik ben heel betrokken bij de spelers. Maar op een gegeven moment moet je leren dat opzij te zetten en even uit te schakelen anders heb je geen leven.” Karin reageert erop: “Ik vind je ook niet hard overkomen. Wat ik fijn vind, is dat je duidelijk bent. Je staat met beide pootjes op de grond en je bent gewoon duidelijk waar je voor staat.” Het gesprek loopt ten einde. De dames kunnen maar één conclusie trekken: ze werken beiden vanuit een gevoel van grote passie. Er honderd procent voor gaan en genieten van (bijna) ieder moment. Betaald krijgen voor je passie en je bevoorrecht voelen dat je zo mag werken. En met veel plezier doorgaan: Sarina in haar sport en Karin in haar bedrijf. Karin sluit af met de oprecht gemeende woorden: “Ik geniet heel erg van mijn werk, anders zou ik het niet al dertig jaar uithouden. In een winkel werken, zoals wij werken, is trouwens ook net topsport!”

Vanaf maart 2019 is Sarina ambassadeur voor Plan International Nederland en sponsort ze een meisje in Nicaragua. “Wij hebben het hier vaak over gelijkheid, gelijke kansen voor jongens en meisjes, maar wat ik in de wereld zie is dat die kansen er nog niet overal zijn, dat meisjes bijvoorbeeld niet naar school kunnen en in een omgeving terechtkomen waarin ze gewoon geen toekomstperspectief hebben. Ik hoop dat ik daaraan een bijdrage kan leveren, helpen om meisjes een betere toekomst te geven”.


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

22

SHARING GOOD MOMENTS:

COUNT ON ME

CERTINA AND THE DOUBLE SECURITY CONCEPT NEVER LET YOU DOWN. CERTINA.COM DS-1 · 2 BRACELETS WITH QUICK CHANGE SYSTEM · AUTOMATIC MOVEMENT · SWISS MADE

®


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

349,- euro

159,- euro

DIESEL

30

23

Verschillende tijden instellen? Geen probleem voor dit Diesel horloge.

159, euro -

FOSSIL

vanaf 280,- euro

CE

Sportief en classy.

RT

SEIKO

IN

A

SPORT 5. Deze lijn is in een waanzinnig gaaf nieuw jasje gestoken met automaat uurwerk. 795,- euro 159,- euro

CER

TINA

990,- euro

TOMMY HILFIGER Horloge met stalen of lederen band

CERTINA Automaat uurwerk en duik-waterdicht.

199,- euro

ALPINA

59,- euro

Zwitsers quarts uurwerk met een hippe nylon band.

REBELROSE Zilveren zegelringen met edelsteen.

550,- euro

550,- euro

vanaf 109,- euro

495,- euro

TRENDS

FOR MEN

REBEL & ROSE


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

24

1. 5.

7.

4. 6.

3.

2.

8.

9.

11.

12.

13.

14.

10.

17.

16.

18.

14 KARAAT GOUD MET ZIRKONIA 1. 3080YGO €189 2. 1190YGO €279 3. 1191YGO € 259 4. 3087YGO €139 5. 3081YGO €139 6. 3067YZI €189  7. 3065BZI €149 8. 1187BZI €259 9. 2162YGO €389 10. 2167BZI €139 11. 1199YZI €159 12. 1195YGO €109  13. 1197YGO €109 14. 1201YZI €159 15. 1193YGO €169 16. 7220YGO €119 17. 7198YZI €139 18. 7203YGO €139

15.


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

DE MERKEN VAN JUWELIER ZWINKELS HORLOGES Alpina Balmain Boccia Certina Diesel Ebel Fossil Frederique Constant GC Guess Ice Watch Kronaby Locman Michael Kors Pulsar Rado Raymond Weil Seiko Skagen Tommy Hilfiger TW Steel SIERADEN Baraka Blush Boccia Bron Buddha to Buddha Buddha to Buddha Goud Choices by DL Elements Fope Just Franky Karma Millery Monzario Morganne Bello Nol R&C Rabinovich Rebel & Rose Schaffrath Tamara Comolli Ti Sento Tirisi Jewerly Tirisi Moda

TROUWRINGEN Aller Spanninga Blumer Breuning

30

KRAAK DE KLUIS ACTIE 30 jaar bestaan en 30 cadeaus weggeven aan klanten, hoe leuk is dat? Het afgelopen jaar hebben wij 30 verschillende cadeaus weggegeven. Van prachtige zilveren colliers tot mooie Zwitserse horloges en zelfs een witgouden set met briljant. Het hele jaar mochten klanten die iets in de winkel hadden aangeschaft een poging wagen om de kluis te kraken, gaat die open? Dat heeft u geluk en is de inhoud voor de klant! In december gaan de laatste cadeaus in de kluis en hebben we 30 winnaars met een mooi cadeau naar huis laten gaan.

Een aantal gelukkige krakers met hun buit

25


26

Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

fope.com

AD Zwinkels.indd 1

10/09/19 11:45


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

30

27

440,- euro

TIRISI Lang collier is prachtig te combineren met deze briljanten oorknoppen. 2749,- euro

740,- euro 2195,- euro 2900,- euro

BUDDHA TO BUDDHA

18 karaats geelgouden sieraden. Massief en met de hand gemaakt.

SCHAFFRATH 18 karaats gouden ringen met briljant, uniek gezet.

MILLERY Rank. Deze ring is ontworpen door Karin voor de opening van onze huidige winkel. vanaf 3443,- euro vanaf 3900,- euro

LUXURY

JEWELRY 439,- euro

hanger vanaf 1560,- euro

CHOICES BY DL

Dames zegelring en hanger waarbij de edelstenen eenvoudig te wisselen zijn.

BALMAIN

3775,- euro

Zwitsers dames horloge met quarts uurwerk.

CHOICES BY DL


28

Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

balmain de balmain ii mini balmainwatches.com

REACH YOUR SUMMIT

STARTIMER PILOT Swiss Professional Pilot Watch INDEPENDENCE, PERSEVER ANCE, HERITAGE. www.alpina-watches.com


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

De favoriet van...

30

29

628,- euro

168,- euro

vanaf 79,- euro 2490,- euro

MORGANNE BELLO Vrolijke edelsteen aan een armband

... NANCY

NOL

498,- euro

Ambachtelijk gemeden zilveren sieraren.

MONZARIO

Tamara Comolli Prachtige armband van verschillende tinten maansteen en 18 karaats goud.

Zilveren grote creolen. Ze zijn weer terug van weggeweest!

Een jubileum vier ik: met een goede cappuccino en een lekker stukje taart

490,- euro

119,- euro 149,- euro

BOCCIA

119,- euro

Gemaakt van titanium, super licht en allergievrij

520,- euro

159,- euro

CERTINA

3695,- euro

... RUBEN Frederique Constant – Flyback Een stoer en gekleed horloge met een uurwerk wat door FC zelf ontworpen en vervaardigd is.

Sportief dames horloge waarmee gedoken mag worden

CERTINA

Een jubileum vier ik: met een lekker koud blond biertje

vanaf 600,- euro

TRENDS

VAN NU ELEMENTS

... KITTY

armband vanaf 77,- euro elementen vanaf 55,- euro

Stel je eigen armband samen met de gouden elementen

Millery – Kitty Witgouden solitair collier, stoere strakke vormgeving. Extra leuk is dat dit collier ook naar mij vernoemd is. Een jubileum vier ik: Zelfgemaakte monchou taart. Mijn collega’s zijn er ook gek op!

629,- euro 629,- euro

1950,- euro

... ANTINA Ebel – Brazilia Elegant dames horloge én rechthoekig. Weer eens wat anders!

BALMAIN Stoere sportieve dames horloge met zwitsers quarts uurwerk.

Een jubileum vier ik: met een vruchtentaart

CERTINA


30 30

Speciale uitgave van Uitgeverij West MediaSpeciale bv uitgave van Uitgeverij West Media bv

HOE EEN JUWELIER EN EEN WIJNGAARD GOED SAMENGAAN Frans en Karin Zwinkels, de eigenaren van Juwelier Zwinkels, zijn geboren en getogen in Westland. En wie aan Westland denkt, denkt aan de heerlijke druiven die er geteeld worden. Het is dan ook niet zo vreemd dat de juwelierswinkel aan de Molenstraat een druivenrank in het prachtige interieur heeft verwerkt. Met dit in gedachten bracht Karin Zwinkels afgelopen zomer een bezoek aan Wijngaard De Apostelhoeve in Maastricht. Het was een genot om daar een kijkje te mogen nemen en in een ‘sjoon’ gesprek met eigenaar Mathieu Hulst werd duidelijk dat – ondanks twee totaal verschillende werksferen – Karin en Mathieu wel degelijk overeenkomsten vertonen.

M

athieu Hulst (53) van wijngaard De Apostelhoeve kan gedreven vertellen over zijn bijzondere vak. Zijn vader begon 49 jaar geleden met de wijngaard en in 1985 nam Mathieu het stokje van zijn vader over. “Van huis uit is dit een klassiek landbouwbedrijf geweest. In de jaren 60 schakelde mijn vader over naar fruitteelt. Totdat hij in aanraking kwam met de wijncultuur. Hij besloot de stap te maken en in 1970 verschenen hier bovenop de Louwberg in Maastricht de eerste wijnstokken.” Rondleiding Wijngaard De Apostelhoeve is de oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. De wijngaard is 12 hectare groot en deze levert zes droge witte wijnen en twee mousserende wijnen. Er moet hard gewerkt worden om tot een goed resultaat te komen. Dat wordt Karin (54) wel duidelijk als ze ziet wat er komt kijken bij het maken van de lekkere wijnen. Tijdens een rondleiding toont Mathieu onder meer de plukmachine. “Deze rijdt over de rijen heen en trilt de druifjes eraf. Je oogst geen trossen, maar losse druifjes. Het duurt trouwens drie jaar voordat de druiven geschikt zijn voor wijn.” Op de vraag van Karin of er – net zoals bij de Westlandse druif – gekrent moet worden, antwoordt Mathieu ontkennend. “Nee, hier niet. Dat mag zelfs niet; het zou zelfs slecht zijn voor de druif. Een tafeldruif moet er mooi

en groot uitzien. Als je gaat krenten, worden de druiven dikker en zuigen zich vol met water. Volle druiven lijken mooier, maar kleine druiven zijn smaakvoller…” Vervolgens laat hij de wijnpers en de grote tonnen zien waarin de druiven zes tot acht weken moeten gisten voordat er gebotteld kan worden. “Als het zover is, bottelen we 15.000 flessen per dag. Vervolgens gaan we etiketteren en gaan de flessen in voorraadkisten. We doen dit allemaal zelf. Er komt veel bij kijken en het moet goed gebeuren. In totaal hebben we 100.000 flessen per jaar. Mensen romantiseren weleens ons werk en denken dan dat de flessen aan de struiken groeien. Het is gewoon keihard werken.” Beleving Na de rondleiding laat Karin Mathieu weten dat ze het een bijzondere beleving vond. Het is het begin van een geanimeerd gesprek waarin heel wat overeenkomsten tussen beiden naar voren komen. Mathieu: “De beleving is heel belangrijk voor de bezoekers van de wijngaard. Je ziet wat er aan voorafgaat voordat de wijn in de fles zit. Ze kunnen hier de wijnen proeven en ter plekke wijn kopen. En natuurlijk genieten van deze prachtige plek.” Karin: “Wij doen ook alles met beleving. Onze klanten krijgen veel persoonlijke aandacht. Begonnen we ooit met z’n tweeën, nu hebben we 13 personeelsleden. En ook wij werken met plezier op een prachtige plek: onze mooie winkel aan de Molenstraat 5 in Naaldwijk, waar we


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

sinds 2016 zitten.” Mathieu: “Wat voor ons leuk is, is dat je de mensen van het eindproduct ziet genieten. Dan zien we bijvoorbeeld als wij ergens een hapje gaan eten dat er op zes tafels een fles van ons in de koeler staat. Dat maakt je dan wel trots. Wijn heeft één functie: vragen naar het volgende glas, dat het de mensen bevalt, dat ze het lekker en leuk vinden en er een goed gevoel bij hebben.” Karin kan het beamen. “Voor ons is het belangrijk dat de klant met een goed gevoel de winkel uitgaat. En dat hij weer terugkomt.”

de mensen iets bijzonders en persoonlijks geven en ze met een mooi ingepakt geschenk de deur uit laten gaan.”

Toekomst Nog een overeenkomst is het hebben van een familiebedrijf. Zowel Mathieu als Karin werken nauw samen met hun partner. Het hebben van dezelfde betrokkenheid en het elkaar vrijlaten zijn hierbij belangrijke factoren. Hoe ziet de toekomst eruit voor Karin en Mathieu? Karin: “Rooskleurig met veel veranderingen. Je moet continu schakelen, het was vroeger meer geplaveid. Ambacht Als je nu een plan maakt moet je Hoe mooi het ook is op De het binnen een maand aanpassen.” Apostelhoeve, het is hard werken en Mathieu: “Voor ons geldt precies een goed resultaat is mede afhankehetzelfde. Je hebt internetverkopen, lijk van het weer. Mathieu: “Het weer de verschuiving van handelskanalen, geeft zorg. De natuur kan vrijgevig fusies. Je moet heel erg opletten. maar ook keihard zijn. Bijvoorbeeld En we moeten de ontwikkelingen in op warme dagen met onweer of het buitenland in de gaten houden.” door bevriezing en grote hagelsteKarin: “Er blijft veel nen. Wij hebben nu liefde over voor het 49 jaar deze wijnwerk, maar je moet gaard en gelukkig “We willen de mensen veel alerter zijn om je is het altijd goed staande te houden in gegaan.” iets bijzonders en deze maatschappij.” Karin heeft ook een persoonlijks geven. Mathieu: “We hebeigen kijk op haar ben twee producten werk. “De wereld waar mensen op kicken: als iemand verandert, de maatschappij veraneen mooi sieraad krijgt, is hij blij. dert, regels veranderen: je moet een En als ik ergens zit en ik zie mensen weg vinden om het voor jezelf leuk happy en met een goed gevoel wijn te houden. Het is hard werken, je drinken, dan is het goed. Dat geeft bent er 24/7 mee bezig. Maar het jezelf zoveel voldoening, dat je ook is ook heerlijk om als ondernemer veel makkelijker omgaat met dingen bepaalde vrijheden te hebben. En die wat tegenzitten of dingen die wat het allerbelangrijkste is: er verje opgelegd worden.” Karin: “Het andert veel, zowel op het gebied is misschien een beetje anticiperen van wijn als bij de juwelier, maar het in de maatschappij.” Mathieu: “De ambacht blijft.” toekomst is morgen.” Karin: “Niet Het woordje ambacht is gevallen. overmorgen.” Mathieu: “Bij ons gaat het om het Hoe mooi Mathieu het werken op ambacht om een bijzondere fles de wijngaard ook vindt, één ding wijn te maken en de mensen op een is voor hem het allerbelangrijkste: ontspannen en feestelijke manier te “Ik zie wel wat morgen komt. Het laten genieten van een glas heerlijke belangrijkste is wat geldt voor ieder wijn. Geschonken in een mooi glas mens: om gezond te blijven. Dit is en niet in een limonadeglas…” Karin: natuurlijk een cliché, maar dat je je “Wij hebben ook ons eigen ambacht mag omringen met mensen waar het en maken zelf sieraden. We willen

30

om gaat. Dat groepje wordt steeds kleiner naarmate je ouder wordt, je wordt zelf selectiever.” Karin: “Bij ons eigenlijk hetzelfde. Het allerbelangrijkste vind ik de familie om je heen, de mensen waar je van houdt. De gezondheid is misschien het grootste cliché, maar is wel het allerbelangrijkste. Dat het goed gaat met alle mensen in je naaste omgeving. En de winkel moet natuurlijk superleuk zijn. Ik heb altijd één stelregel: als werken werken wordt, ga ik stoppen.” Mathieu: “Helemaal mee eens!” Gezien het enthousiasme van beiden, zal dat nog wel even duren…

31 31


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

32

MAASTRICHT

Vijf tips

RESTAURANT

3. Le Fernand Franse bistro waarbij de gepassioneerde eigenaar zelf in open keuken staat om je te verrassen met een fantastische lunch of diner. Stenenburg 6 – Maastricht

1

1. Toutafait Voor een echt bijzonder diner zit u goed bij ToutAFait. Verfijnde gerechten, een ware beleving! Het resaurant is niet voor niets in sinds 2002 bekroond met een Michelin-ster. Sint Barnardusstraat 16-18 – Maastricht

2

2

3

3

4

4

5

5

1

SPECIAAL WINKELS

2. Laus Fanastisch italiaanse keuken met een eigen carpaccio bar. Carpaccio van ossenhaas tot aan octopus, een verrassende kaart. Bredestraat 7 – Maastricht

4. Blanche Dael Vers gebrande koffie koopt u bij deze prachtige speciaalzaak. Het is een feestje om te zien hoe uw koffiebonen vers gebrand worden. Echt Maastrichts vakmanschap. Wolfstraat 28 – Maastricht 5. De Pindakaaswinkel Een feestje voor alle Pindakaasliefhebbers. Verrassende smaken als Koffie/zeezout, Dadel met kaneel of pindakaas met witte chocolade. Laat je vooral verrassen door de vele verschillende smaken. Wolfstraat 5 Maastricht

Tip: Boek een culinaire stadswandeling in Maastricht

ZEKER HET BEZOEKEN WAARD


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

WIE JARIG IS Dat is wat wij dachten begin dit jaar. En bij jarig zijn hoort taart. Om die reden hebben wij maar liefst 30 taarten uitgedeeld. Dit jaar kon men iemand aandragen die een taart verdient,

EEN MOOI CADEAU VOOR JE

Geliefde Vier je liefde voor je vriendin of vrouw door ze de romantische sieraad van Facet te geven. Laat haar met sieraden zien hoe ze je laat lachen en hoe ze echte vreugde in je leven brengt.

Witgouden armband gezet met briljant

30

trakteert

iemand die 30 wordt, 30 jaar aan de zaak of om een andere bijzondere reden. Eind november waren de winnaars uitgenodigd bij ons in de winkel en hebben we in samenwerking met Bakkerij

Schalke 30 unieke Zwinkels taarten uitgereikt!

33


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

34

NO TIME LIKE THE FIRST. #MYCALVINS

DZ1902 199 €

DZ7429 409 €

dsl_fa19_coop_250x169mm_uk.indd 1

DZ4523 279 €

15.10.19 11:11


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

BEHIND THE

30

Scenes 2019 stond voor ons in het teken van het 30 jarig jubileum. Dat hebben wij, zoals u in de krant heeft gelezen met onze klanten gevierd, maar natuurlijk ook met ons team. Naast deze feestelijkheden hebben we ook ontzettend leuke events bezocht en mogen organiseren.

Zwinkels weekend in Maastricht

Team Zwinkels in het zonnetje gezet. 30 jaar Zwinkels doen we met elkaar.

Met elkaar eten voor de film.

Op bezoek bij de Apostelhoeve voor het interview

Een verassingsavond georganiseerd door het team voor Frans en Karin.

Op bezoek bij Tamara Comolli in Tegernsee

BRON event op locatie

Een borrel na de braderie van Naaldwijk

Choices by DL event

Heerlijk diner in Maastricht

Met Tamara Comolli de designer

EEN GEP ASSI ONEERD EN GEZELLI G T E A M

35


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

36

A.

B.

c.

A. SKW2692, 79€ | B. SKW6508, 99€ | C. SKW6512, 99€

skg_fa19_coop_250x169mm_uk.indd 1

15.10.19 11:11

3.

1.

2.

1.

2.

3.

W 12 8 0 L 1

W 12 8 0 L 2

W 12 8 0 L 3

€ 19 9

€ 219

€229


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

1.

2.

30

3.

37

4.

Nieuwe collectie Ga dit najaar voor een trendy horloge van Boccia Titanium. De combinatie van een rechthoekige titanium kast met een mooie leren of stalen band, maken deze horloges geschikt voor alle gelegenheden.

LOCMAN

®

ITALY

Millery By Juwelier Zwinkels

1. 3305-03 2. 3305-04 3. 3305-01 4. 3305-02

€ 109,€ 129,€ 109,€ 109,-


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

38

Y60001L1MF

Y60004L1MF

€ 499

€ 599

THE BEST OF SWISS PRECISION AND FRENCH STYLE

DINER ACTIE

Bij aanschaf van een mooi sieraad of horloge vanaf 1500 euro, ontvangt u bij Juwelier Zwinkels in samenwerking met c’est bon Chez Leon een verwenmenu voor 2 personen Inbegrepen: • Ontvangst met bubbels; • Alle drankjes; • Amuse • Brood en boter; • 3-gangen menu; • koffie Friandese

Prinses Julianastraat 11 2671 EH Naaldwijk Tel. 0174 610209 info@chezleon.nl www.chezleon.nl Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 24:00. Maandag zijn wij gesloten.

Actie geldig tot januari 2020.


FEESTDAGENMAGAZINE Juwelier Zwinkels | 11-12 december 2019

Westland ring Wij zijn trots op Westland waar de kassen het symbool zijn. De ring heeft 3 schuine daken wat ook in het logo van Westland is verwerkt. Witgoud - Kolken van de zee Geelgoud - Grond waar wij als westlander ons geluk mogen beleven Roodgoud - Westland bij nacht die toch volledig is verlicht

Millery By Juwelier Zwinkels

30

39


Speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv

The photography background is the visual art Othello by Le Corbusier. Le Corbusier, master architect of the 20th century also designed La Maison EBEL. EBEL.COM

© FLC / 2019, ProLitteris, Zurich.

©2019 EBEL – Ref. 1216447A

40

Profile for WL Media

SPE 2019-12-11.pdf  

SPE 2019-12-11.pdf  

Profile for wlmedia