a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Westland woont Westland leeft 2 OKTOBER 2019 SPECIALE UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND

EXCLUSIEF INTERVIEW EDWARD KOORNNEEF

woontrends NVM OPEN HUIZEN ROUTE


Westland woont, Westland leeft

2

Gratis oriëntatie­ gesprek

Wat zjn uw hypotheekmogeljkheden? ( Op huizenjacht? ( Verbouwingsplannen? ( Hypotheek oversluiten?

Onze hypotheekadviseurs geven u graag inzicht in uw mogelijkheden met een gratis oriëntatiegesprek. Meld u nu aan via univezuidholland.nl/orientatiegesprek.

Univé Zuid-Holland Wilhelminaplein 13, Naaldwijk 015 274 2424 zuidholland@unive.nl

2 OKTOBER 2019


Westland woont, Westland leeft

3

Wonen in het Westland

Grote plannen voor de woningmarkt In de troonrede stond Koning Willem-Alexander specifiek stil bij de woningmarkt anno 2019. Die is namelijk allesbehalve rustig en voorspelbaar. Al jaren is het duidelijk dat Nederland flink aan de bak moet als iedereen straks nog een dak boven zijn hoofd wil hebben. Het aantal woningen groeit niet even hard als het aantal inwoners. Daarom liet minister Ollongren eerder al vastleggen dat er jaarlijks 75.000 woningen moeten worden bijgebouwd. Maar in 2018 werd dat aantal niet gehaald en de kans dat het in 2019 lukt is uiterst klein omdat een rechterlijke uitspraak roet (stikstof) in het eten gooit. Deze zomer oordeelde de Raad van State dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet deugd. De PAS was bedacht om vergunningen voor nieuwe bouwprojecten in de buurt van Natura 2000-gebieden te kunnen verlenen. Het idee was dat het bouwen gewoon door kon gaan en dat men achteraf maatregelen nam om de uitstoot van onder meer stikstof te compenseren. De rechter vindt echter dat het niet zeker is dat met de maatregelen in de PAS de natuurdoelen daadwerkelijk halen. Dat betekent dat veel projecten vertraagt of zelfs geschrapt worden.

Ontwikkelingen Wat het verdwijnen van de PAS voor Westland betekent is nog niet duidelijk. “De vernietiging van de PAS en de huidige onduidelijke situatie kan leiden tot vertraging van plannen, waarvan niet op voorhand kan worden uitgesloten dat er geen significante negatieve effecten op het Natura-2000 gebied zijn”, antwoordde wethouder Cobie Gardien-Reinders op vragen van WestlandVerstandig. “Rond de Haagweg speelt een aantal ontwikkelingen van Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom (OBWZ) en een aantal ontwikkelingen van de gemeente Den Haag. Per ontwikkeling wordt er gekeken of er significante negatieve effecten zijn te verwachten voor het nabij gelegen Natura-2000 gebied. Voor wat betreft de ontwikkeling van de 500 woningen in Westmade Noord (voormalige glastuinbouwgebied) zijn er geen significante negatieve effecten te verwachten. Dit blijkt uit een rapportage van Anteagroup. Voor de overige ontwikkelingen wordt dit nog onderzocht.”

Wat de gemiddelde prijs of de verkooptijd van een woning ook mag wezen; voor u als bewoner gaat het Foto: NVM erom dat een huis een thuis is.

Impuls De nieuwe werkelijkheid omtrent de PAS betekent nog meer druk op de huizenmarkt. Het kabinet heeft plannen om de woningmarkt uit het slop te trekken. “Om sneller en meer woningen te kunnen bouwen voor starters en middeninkomens, komt er een woningbouwimpuls en krijgen corporaties die meer sociale woningen bouwen een korting op de verhuurdersheffing”, aldus Zijne Majesteit op de derde dinsdag van september.

Woningmarktregisseur De NVM juicht de plannen van Rutte III toe, maar houdt ook wat te wensen over. De vereniging van makelaars spreekt van ‘crisis’ op de woningmarkt en wil, naast de toegezegde financiën, ook een woningmarktregisseur die rechtstreeks aan de minister rapporteert. Voorzitter Onno Hoes: “Naast geld om te bouwen, heb je ook locaties nodig en bestuurlijke wil. Het zou goed zijn wanneer er iemand wordt aangewezen die de regie en de daadkracht moet bewaken. Zo’n ‘woningmarktregisseur’ moet bóven de gemeenten en provincies staan en rechtstreeks onder de minister vallen. Hij of zij moet de partijen bij elkaar brengen; niet alleen gemeenten en provincies, maar ook bouwers, financiers en natuur- en milieuorganisaties.”

Cijfers Al deze ontwikkelingen hebben natuurlijk hun invloed op de vraag, het aanbod en daarmee

de prijs van koopwoningen. Woningmarktcijfers van na Prinsjesdag zijn nog niet bekend. De meest recente berekeningen van NVM voor Regio Westland gaan over het tweede kwartaal van 2019. Dit laten zien dat er opnieuw meer woningen zijn verkocht. In het Westland werden, ten opzichte van het tweede kwartaal van 2018 in dezelfde drie maanden in 2019 15,8% meer woningen verkocht (307). Ten opzichte van van het voorgaande kwartaal zijn er 5,8% meer woningen verkocht. Het Westland laat een prijsstijging zien van 3,5% ten opzichte van een jaar geleden en ten opzichte van het voorgaande kwartaal een stijging van 1,9%. De gemiddelde transactieprijs is 303.000 euro en de gemiddelde verkooptijd bedraagt 36 dagen versus 42 dagen ten opzichte van een jaar geleden.

Droomhuis Wat de gemiddelde prijs of de verkooptijd van een woning ook mag wezen; voor u als bewoner gaat het erom dat een huis een thuis is. De beste manier om te bepalen of een toekomstige woning misschien uw droomstek is, is om tijdens de NVM Open Huizen Dag zoveel mogelijk interessante woningen te bezoeken. In deze krant vindt u een mooi overzicht van te koop aangeboden woningen. U vindt nieuws en interessante achtergrond artikelen en bovendien krijgt u inspiratie voor het de inrichting en aankleding van uw huis. Blader snel verder!

Colofon ‘Westland woont, Westland leeft’ is een speciale uitgave bij de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl


4

Westland woont, Westland leeft

2 OKTOBER 2019


Westland woont, Westland leeft

5

Edward Koornneef

‘De Rentmeester wordt een prachtig project’ Acht jaar na aankoop van de grond, is er groen licht voor de bouw van project De Rentmeester in het centrum van Naaldwijk. Dit groene licht kwam er echter niet zonder slag of stoot. Edward Koornneef, algemeen directeur van de Koornneef Retailgroep, kijkt terug op een turbulente periode en is blij dat hij nu vooruit kan kijken naar de bouw van een mooi project. door Geraldine Hindriksen Toen acht jaar geleden de grond voor project De Rentmeester werd aangekocht, kon Edward Koornneef niet bedenken dat het zo veel voeten in de aarde zou hebben voordat daadwerkelijk aan het project begonnen zou kunnen worden. Edward Koornneef: “In eerste instantie leken er geen bezwaren te zijn. Met de bewoners achter het project waren in fase 1 goede regelingen getroffen, maar zij maakten in fase 2 wél bezwaar en stapten naar de Raad van State. Ook winkelcentrum De Tuinen had er geen moeite mee; het plan werd zelfs toegejuicht. Maar toen na het faillissement van V&D supermarkt Dirk van den Broek zich in De Tuinen vestigde, werd ook door Stichting Spoorwegpensioenfonds - de eigenaar van De Tuinen - bij de Raad van State beroep aangetekend. Daarnaast waren er nog vijf lokale winkeliers die bezwaar maakten. Dit alles heeft de ontwikkeling van het project erg in de weg gezeten.”

Teleurgesteld Op de vraag of hij teleurgesteld is over deze gang van zaken, heeft Edward Koornneef een duidelijk antwoord: “Uiteraard! Het was vervelend dat je een deal sluit met mensen, elkaar een hand geeft en je een week later dezelfde bewoners tegen je hebt. Bovendien deden er in die tijd over mij persoonlijk diverse geruchten de ronde die absoluut niet waar waren. Al met al was het een lastige tijd. We hebben ons toen teruggetrokken en een nieuw plan ontwikkeld. Na de uitspraak van de Raad van State in 2017 hebben wij een deel van het plan aangepast en nu hebben we groen licht gekregen.”

Foodmarkt In De Rentmeester komt ook een Jumbo Foodmarkt waardoor de huidige supermarkt aan de Emmastraat zal verdwijnen. ‘’In de Foodmarkt zullen bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks iedere dag verse maaltijden bereiden zoals

Edward Koornneef: “Door de komst van de Foodmarkt creëren we extra werkgelegenheid in Westland.’’

broodjes, wokgerechten, sushi, vis en pizza’s. De producten kunnen kant en klaar worden meegenomen of worden genuttigd in het Jumbo Foodcafé waar plaats is voor 180 personen en waar men ook terecht kan voor koffie met wat lekkers. Wij verwachten dat ook inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland naar de Foodmarkt komen, wat dus ook goed is voor de winkeliers in De Tuinen en daaromheen. Ik ben ervan overtuigd dat de Foodmarkt en supermarkt Dirk van den Broek goed naast elkaar kunnen omdat Dirk buurtvoorzienend is en geen regiofunctie heeft. De wereld van de supermarkt is aan het veranderen. Onderzoek heeft aangetoond dat over zo’n zes jaar 15% van de omzet online zal zijn. Dit is nu landelijk gemiddeld 6%. De supermarkt op zich blijft bestaan maar niet meer in de traditionele vorm. Met de Foodmarkt gaan we terug naar diverse speciaalzaken met veel vers onder één dak. We kregen eerder de vraag wat we zouden gaan betekenen voor ouderen en eenzamen. Ik weet zeker dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van het Foodcafé; dat wordt een mooie ontmoetingsplek.”

Werkgelegenheid De laatste jaren zijn er door Koornneef diverse projecten ontwikkeld. “In Oud-Beijerland wordt deze week onze vernieuwde winkel geopend. Deze winkel krijgt een groot aantal onderdelen van een Foodmarkt en wordt de mooiste supermarkt van de Hoekse Waard. In die regio krijgen we alle medewerking van de gemeente, terwijl dat

in Westland stroever verloopt. Denk aan de ontwikkeling van een nieuwe supermarkt in Kwintsheul die zo moeizaam verliep, terwijl die winkel nu een groot succes is. Ook de ontwikkelingen die we in Wateringen willen doen, verlopen niet vlot. Maar goed, in Naaldwijk zal in 2021 - tien jaar na aankoop van de grond een Jumbo Foodmarkt geopend worden. Door de komst van de Foodmarkt creëren we extra werkgelegenheid in Westland. En binnen nu en drie jaar zullen we een tweede Foodmarkt openen buiten Westland. Hierdoor groeien we naar 700 medewerkers in Westland en 700 daarbuiten.”

De Rentmeester Edward Koornneef ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Ik heb privé een pittige tijd gehad maar gelukkig gaat alles nu weer goed. De afgelopen jaren hebben veel projecten stilgestaan, maar een voor een komt het nu toch tot uitvoer. Na regen komt zonneschijn.” Met een glimlach voegt hij eraan toe: “Ik ben ontzettend blij dat De Rentmeester doorgaat, want we hadden geen plan B. De Rentmeester is een prachtig project met boven de Jumbo Foodmarkt 47 koopappartementen. Voor de bewoners komt er een aparte parkeeringang.” De bouw van De Rentmeester zal starten in het eerste kwartaal van 2020. Informatie over het project en de start van de verkoop is te vinden op www.woneninderentmeester.nl.

Foto: gh


Westland woont, Westland leeft

6

2 OKTOBER 2019

U wilt hier nooit meer weg Graaf van Zande. Met de mooiste appartementen en woningen in allerlei uitvoeringen. Van groot tot en met heel groot. Met een prachtig uitzicht, alle ruimte en comfort. En dat op een ideale locatie, naast de ecologische zone en vlakbij het centrum van ’s-Gravenzande.

Welke woningen en appartementen zijn nog beschikbaar?

• Woonoppervlaktes van 87 tot en met 160 m2

De woningen en appartementen van Graaf van Zande zijn onderling

• Privé parkeerplaats • Ruime balkons, tuinen of terrassen aan het water • Geweldige binnentuin van 900 m2 • Door en door duurzaam • Beschermde omgeving, ideaal voor kleine kinderen • Dichtbij centrum, scholen en sportverenigingen

verschillend maar hebben ook een grote overeenkomst: iedereen vindt hier zijn heerlijke woonplek. Welke wensen en mogelijkheden u ook heeft. Er zijn nog woningen en appartementen van verschillende types beschikbaar vanaf € 330.000,- (V.O.N.) Graaf van Zande, heerlijke binnenen buitenverblijven.

• Naast de ecozone, dichtbij strand en volop groen • Geweldige bereikbaarheid

graafvanzande.nl

T 0174-225600

T 0174-419000

Oktober-aanbieding van uw inbouwspecialist:

Bosch inbouwvaatwasser SMV46IX10N

INBOUWKASTEN EN INTERIEURS ZONWERING EN RAAMDECORATIE

Select Dealer van het jaar 2019 van de regio

VEILIGHEID EN INBRAAKPREVENTIE

* A++ , 46db * neerklapbare/ verstelbare rekken * rvs kuipmateriaal * info-light op de vloer * speed- en extra droogfunctie * montage € 89,95 * zolang de voorraad strekt

NU VOOR

-

€649, VLEERSTEEG 4 | 2291 AD DA WATERINGEN

Bel 0174 357 357 • stijlplus.nl

Julianastraat 1 AA, Wateringen T (0174) 29 32 89 E info@wimvanleeuwen.nl www.wimvanleeuwen.nl


Westland woont, Westland leeft

leverancier van alle bekende merken

7

Laagste prijs Hoogste kwaliteit

WONINGINRICHTING WONINGINRIC RICHTING WONINGINRICHTING CTW ACTIEPRIJS STUNTPRIJS ROLGORDIJNEN A IE NG WONINGINRICHTING WONING 2 € 24,95 p/m 400 cm breed WONINGINRICHTING WONINGINRIC € 49,95 p/m RICHTING WONINGINRICHTING W p/m2 ACTIE €47,50 NG WONINGINRICHTING WONING WONINGINRICHTING WONINGINRIC KEUZE UIT 10 KLEUREN ACTIEPRIJS ALL-IN RICHTING W €37,95 p/m2 WONINGINRICHTING € 325, NG WONINGINRICHTING WONING W A A R

U

A L

TAPIJT

R U I M

LAMINAAT

4 0

J A A R

O V E R

D E

V L O E R

K O M T !

VINYL

inclusief plaatsen

20 kleuren op maat gemaakt. Hoogte 180 cm

BREEDTE

6 mm dik - 5 kleuren - 6 jaar garantie inclusief ondervloer en plaatsen!

PVC VLOER VISGRAAT

2,5 mm dik met een slijtlaag van 0,55 mm

incl. 1 keer egaliseren en plaatsen

TRAP BEKLEDEN

STRONG!

Uw dichte trap standaard van 13 treden geheel gestoffeerd incl. tapijt en arbeidsloon

PVC VLOER

XL plank - 0,30 mm slijtlaag. Keuze uit 10 kleuren

incl. 1 keer egaliseren en plaatsen

MET BOUCLÉ TAPIJT STRONG

SUPERSTUNT

00

PRIJS

BREEDTE

PRIJS

50 cm

€ 48,00

200 cm

€ 128,00

60 cm

54,00

210 cm

€ 132,00

70 cm

58,00

220 cm

€ 136,00

80 cm

62,00

230 cm

€ 140,00

90 cm

66,00

240 cm

€ 144,00

100 cm

72,00

250 cm

€ 148,00

110 cm

76,00

260 cm

€ 192.00

120 cm

80,00

270 cm

€ 198,00

130 cm

€ 84,00

280 cm

€ 202,00

140 cm

88,00

290 cm

€ 206,00

150 cm

94,00

300 cm

€ 212,00

160 cm

98,00

310 cm

€ 216.00

170 cm

€ 102,00

320 cm

€ 220,00

180 cm

€ 106,00

330 cm

€ 226,00

190 cm

€ 110,00

350 cm

€ 234,00

MEER DAN 100 ROLLEN OP VOORRAAD • HORREN • TAPIJT • VINYL • MARMOLEUM • PVC • LAMINAAT • GORDIJN & VITRAGES • LAMELLEN JALOEZIEËN • ROLGORDIJNEN • SHUTTERS • VERF & BEHANG • BUITENZONWERING

Driebergenstraat 305 2546 BH Den Haag

RICHTING

www.cortapijt.nl

070-3676409

WONINGINRICHTING

ZIE OOK ONZE ACTIE’S OP WWW.CORTAPIJT.NL ABSOLUTE TOPKWALITEIT

Pronk Kozijnen

• GESPECIALISEERD IN PROJECTEN • BEHANG- EN SCHILDERWERKSERVICE •

Nieuweweg 3 2685 AP Poeldijk

T 0174-794888 www.pronkkozijnen.nl

W


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober 11:00 - 15:00 uur nvmopenhuizendag.nl Te koop via Malkenhorst Makelaars.

OPEN HUIZEN ROUTE Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Woning op het oog,wat nu? Vraag naar ons gratis

Koop inZicht gesprek! Service van Waarde voor Wonen! www.waardevoorwonen.nl

Graaf Florisplein 52

Mr. Schokkingstraat 58

Abeelstraat 14 d

‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande

Modern – Ruim – Balkon op het zuiden – In centrum gelegen Vraagprijs € 235.000,- k.k.

BINNENKORT ONLINE

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

Vraagprijs € 295.000,- k.k.

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Luxe penthouse met eigen parkeerplaats nabij centrum te koop Vraagprijs: € 415.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

TeTekoop koop via Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 5 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

Te koop via

Te koop via


OPEN HUIZEN ROUTE Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Prins Willem Alexanderstraat 59

Smetana 5

Maasdijk

Naaldwijk ’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Sfeervolle 6-kamer tussenwoning met vrij uitzicht Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Malkenhorst Makelaars.

“Dit huis had ik zelf nooit gevonden!”

5-kamer eengezinswoning op loopafstand van het centrum Vraagprijs: € 299.500,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

AANKOOPTeMakelaars. MAKELAAR TeTekoop viaviaMalkenhorst koop via Malkenhorst Makelaars. koopUW Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. WWW.MAATENRAAD.NL Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

OPEN HUIZEN ROUTE

www.waardevoorwonen.nl

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

INLOOPEVENT

Bruinvis 18

Naaldwijk ’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

Naaldwijk

Kantoor geopend van 11.00-15.00 uur bent u van harte welkom!

425.000,- K.K.

Modern ingericht, instapklaar en kindvriendelijke ligging. Vraagprijs: € 407.000,- k.k.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest! • circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

Bijzonder ruim en aantrekkelijk gelegen herenhuis Vraagprijs: € 450.000,- k.k.

Heulweg 80 Kwintsheul

OPEN HUIZEN ROUTE Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

OPEN HUIZEN ROUTE Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Secretaris Verhoeffweg 9 21

Opstalweg 35

Naaldwijk

Naaldwijk ’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

Malkenhorst Makelaars.

0174 – 706 020

’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

425.000,- K.K.

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Vrijstaande woning op ruim perceel met garage, hobbykas en moestuin Vraagprijs: € 639.000,- k.k.

Vrijstaande woning met zonnige achtertuin, eigen parkeerplaatsen en garage Vraagprijs: € 669.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

TeTekoop koop via Malkenhorst Makelaars. TeTekoop koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. koop via Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars.

OPEN HUIZEN ROUTE

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Zaterdag 24 november van 13.00 – 15.00 uur

Wonen op hoog niveau TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Jan Barendselaan 2a

Poeldijk ’S-GRAVENZANDE - LEEUWERIKLAAN 15

Ruime vrijstaande woning met oprit en carport, op centrale locatie Vraagprijs: € 565.000,- k.k.

• circa 120 m² woonoppervlakte en een fraai uitzicht door de vele ramen in de woonkamer • ruime woonkamer van maar liefst ca. 55 m² en open keuken • keuken in hoekopstelling v.v. afzuigkap, keramische kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser • appartementengebouw is v.v. kunststof kozijnen • zonnig en royaal terras van ca. 19 m² (z-w) met vrij uitzicht over ‘s-Gravenzande • moderne badkamer v.v. eerste klas materialen met ligbad en douchecabine • twee ruime slaapkamers • ruime inpandige berging/bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en droger • parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage aanwezig • ruime inpandige fietsenberging • actieve VvE

TeTekoop koop via Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst MalkenhorstTeMakelaars. Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

Wateringen 5-kamer hoekwoning met vrij uitzicht op het Hofpark. Vraagprijs € 330.000,- k.k.

gekocht?

Hofzicht 77

Wateringen

425.000,- K.K.

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

Hofzicht 53

Woning

MAKELAARDIJ VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN ‘s-Gravenzandseweg 1 2671 JJ Naaldwijk 0174-671767 info@baljeuenstaal.nl www.baljeuenstaal.nl

Wij verzorgen snel een NWWI-taxatie voor uw hypotheek!

4-kamer tussenwoning met zonnige tuin en dubbele berging. Vraagprijs € 285.000,- k.k.

0174 - 670 720

www.jcvmakelaars.nl

www.waardevoorwonen.nl

Anijsstraat 11

INLOOPEVENT

Colenstraat 9a

Wateringen 4-kamer tussenwoning met heerlijke achtertuin Vraagprijs: € 339.000,- k.k.

Wateringen

Kantoor geopend van 11.00-15.00 uur bent u van harte welkom!

• percee woono • indelin - bega (68 m

Van Koppenweg 17

Naaldwijk

In de ‘Residentie ‘s-Gravenstaete’ wordt dit unieke appartement te koop aangeboden! Het appartement dat met zijn hoekligging op de tweede verdieping en aan twee zijden glas, veel licht en ruimte biedt. Bovendien een schitterend weids en levendig uitzicht over ’s-Gravenzande richting de kust, zonder dat u het contact met de begane grond verliest!

KIJK VOOR HET VOLLEDIGE AANBOD OP ONZE WEBSITE.

• vrijstaa uitgeb

TE KOOP MERELLAAN 1363 TE MAASSLUIS € 499.000,- K.K.

WONEN IN ’S-GRAVENZANDE

Prachtig licht en royaal 3-kamer appartement Vraagprijs € 475.000,- k.k.

‘s-Gravenzandseweg 1 2671 JJ Naaldwijk 0174-671767 info@baljeuenstaal.nl www.baljeuenstaal.nl

Te koop via Malkenhorst Makelaars.

Te koopvia via Malkenhorst Makelaars. TeTekoop Makelaars. Te koop Malkenhorst Makelaars. koopviaviaMalkenhorst Malkenhorst Makelaars. Te koop via Malkenhorst Makelaars. Interesse? Bel direct 0174 - 628 628 voor meer informatie of kijk op www.malkenhorstmakelaars.nl

MAKELAARDIJ VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN

Dreeslaan 156

Fraaie vrijstaande villa met veel daglicht. Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Heulweg 80 Kwintsheul

OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 5 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

- verdie cv-rui • schuur kracht en loo • verand voorno • mogel bouwk


Westland woont, Westland leeft

10

1.099,-

2 OKTOBER 2019

1.

679,-

869,-

499,-

Autumn days Warme gezellige herfstdagen thuis

3.

2.

6. 4.

5.

1. woonprogramma Delaware van Lamulux, bestaande uit o.a. dressoirs, diverse kasten en tafels 2. fauteuil Bea in stof 259,- 3. stoel Raidah PU leer 79,- 4. elementenbank Daniek zelf samen te stellen, afgebeeld in 85x276/230x99 cm in stof Tokai 1.579,- 5. salontafelset Vadin Lamulux ø60/ø70/ø80 cm 419,6. boekenkast Taneka 188x85x35 cm metaal/mangohout 439,-

OTAK Westland Woutersweg 2b ‘s-Gravenzande Telefoon: 0174 - 440013 Je vindt ons in de Multimate in ‘s-Gravenzande


Westland woont, Westland leeft

11

Zonne-energie groeit in Westland

Voor monumentenbeziters wordt naar oplossingen gezocht Westland haalt in hoog tempo steeds meer zonne-energie van de daken. Meer zonnepanelen, meer zon en feller schijnende zon zijn debet aan de groeiende zonne-energie. Bewoners van monumentale panden kunnen alleen bij hoge uitzondering bijdragen aan en profiteren van zonne-energie. Er wordt gezocht naar een oplossing. door Evelyne Lammerding Op een krappe 5868 locaties in Westland zijn bijna 176.000 zonnepanelen te vinden. Het gaat om 15.140 installaties van zonnepanelen op de daken van woningen en bedrijven. Dat blijkt uit een recente ruwe inventarisatie van de gemeente Westland.

Meer Tien procent van de Westlandse woningen heeft zonnepanelen en vijf procent van de Westlandse bedrijven is voorzien van de installaties die Veel zonneduurzaam energie opwekken. Samen levepanelen zijn ren ze 63.980 megawatt (mw) op. Dat is aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren. geïnstalleerd op Volgens gegevens van het Centraal Bureau daken van koopvan de Statistiek (CBS) werd in 2017 in woningen. totaal 23.452 mw opgewekt en in 2018 was dat 32.669. Daarmee groeide de hoeveelheid zonne-energie in Westland al harder dan in Midden-Delfland en Delft. En die groei kan nog wel even doorgaan. Volgens de gemeente zijn nog veel daken die geschikt zijn om zonnepanelen op te installeren onbezet.

Proef In Heenweg en De Lier loopt sinds mei een proef met zonnepanelen op daken van in totaal achttien woningen van Arcade. Op die manier wil de corporatie bijdragen aan het terugdringen van de Co2-uitstoot en daarmee aan duurzaamheid. Met de proef wil Arcade ervaring opdoen. Een corporatiewoordvoerder laat weten na de evaluatie meer te kunnen zeggen of en hoe de proef in de toekomst wordt uitgebreid. Ook over wat de proef heeft opgeleverd, kan zij in een later stadium meer zeggen. Veel zonnepanelen zijn geïnstalleerd op daken van koopwoningen. In Wateringen bijvoorbeeld hebben de meeste leden van de bewonersvereniging De Venen zo’n zeven jaar geleden gezamenlijk zonnepanelen op de daken laten installeren.

Welstand Westland telt grofweg driehonderd monumentale panden. Dat zijn de gemeentelijke en rijksmonumenten samen. Eigenaren van monumentale panden die graag zonne-energie willen genereren,

Als het aan Piet van der Valk ligt, bepalen buren samen de kleur en afwerking van zonnepanelen. Foto: Stock

mogen niet zomaar panelen laten installeren. Aanvragen moeten voldoen aan tien welstandscriteria uit de Westlandse welstandsnota. De voorwaarden gaan over onder meer de plek van plaatsen, kleur en vormgeving van de zonnepanelen. De welstandscommissie toetst elke aanvraag afzonderlijk. De Westlandse monumentencommissie heeft een adviserende rol bij het verlenen van monumentale vergunningen en doet ook aanbevelingen bij de selectie van nieuwe gemeentelijke monumenten. De laatste tijd zijn er veel aanvragen geweest voor het plaatsen van zonnepanelen op monumentale daken. En veel hebben nul op rekest gekregen. Dat zegt Piet van der Valk. Hij zit onder andere als bouwkundige in de monumentencommissie. Waar lopen eigenaren van monumenten tegenaan als zij zonnepanelen willen plaatsen? Vuistregel is dat zodra zonnepanelen vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, er geen toestemming komt voor het plaatsen van een installatie, legt Van der Valk eenvoudig uit. “Aan de Dijkweg in Honselersdijk bijvoorbeeld staat een huis met Oegstgeester klokpannen. In het hele Westland zijn er maar twee panden die deze unieke dakpannen hebben. Daar kan je dus geen zonnepanelen op installeren.’’

Oplossingen Desondanks kan Van der Valk toch oplossingen bedenken voor eigenaren om mee te investeren in zonnepanelen. De bouwkundige woont zelf in een monument en wilde zelf zijn steentje bijdragen aan verbetering van het milieu. Maar hij liep natuurlijk tegen dezelfde regels aan. Toch vond hij een oplossing. Zijn zonnepanelen heeft hij niet op het dak van zijn woning laten installeren, maar op de schuur die geen monumentale status heeft. “De panelen zijn ook op een gave manier opgelegd. Ik heb eigenlijk een compleet nieuwe dak door de panelen. De panelen hebben één kleur. De rand

eromheen is van dezelfde kleur. Dat geeft een rustiger beeld dan bijvoorbeeld blauwe panelen met een aluminium rand eromheen, zoals je veel ziet.’’ Voor monumentenbezitters die geen schuurtjes zonder monumentale status hebben, zoekt de monumentencommissie naar mogelijkheden om hen toch te kunnen laten meedoen aan het opwekken van schone zonneenergie. Veel kan Van der Valk daar nog niet over zeggen. Het idee is om monumentenbezitters de mogelijkheid te bieden binnen hun postcodegebied zonne-energie te laten opwekken. Daarvoor zouden zij bijvoorbeeld het dak of delen van daken van een ander kunnen huren. Het effect van hun zonnepanelen zouden zij dan krijgen. Maar er zitten nog vele haken en ogen aan het verhaal, benadrukt Van der Valk. De monumentencommissie gaat nog in gesprek met bijvoorbeeld bedrijven.

Veel hebben nul op rekest gekregen.

Esthetiek De bouwkundige heeft esthetiek hoog in het vaandel staan. Wat hem betreft let iedereen op de kleur van de panelen, de afwerking en installatiewijze. Van der Valk kent nieuwbouwwoningen waar de panelen verdiept in de dakpannen zijn geïnstalleerd, iets wat hij toejuicht. Daarnaast vindt hij het prijzenswaardig als bewoners van rijtjeshuizen met elkaar overleggen voor de aanschaf van zonnepanelen. Samen kunnen zij ervoor zorgen dat een rij dezelfde panelen heeft. En dat geeft een fraaie uitstraling aan een dak met zonnepanelen.


Westland woont, Westland leeft

12

2 OKTOBER 2019

OPEN

HUIZEN

DAG

KIJK OP HELMHEUS.NL VOOR DE DEELNEMENDE WONINGEN

11:00 - 15:00

ZATERDAG 5 OKTOBER Ron van Reenen Interieur

Een winkel boordevol woonideeën!

QUEEN@BEDS- BEDDEN, MEUBELS & MEER Huis & het thuis gevoel is belangrijks voor jong & oud. Iedereen begint en eindigt de dag in bed en thuis. Kwaliteit en luxe bieden met persoonlijke service is ons streven! We hebben dit vertaald in benodigdheden voor het hele huis. Queen@beds biedt (lounge)banken, stoelen, tafels, kasten, etc. aan om van uw huis een waar paradijs te maken.

25

Stel uw eigen boxspring samen of kies een mooi bed met hoogwaardige matrassen uit. Ook kunt u bij ons de nieuwste exclusieve woonaccessoires vinden om uw huidige interieur een finishing touch te geven. Iedereen zal kunnen slagen bij Queen@beds. Queen@beds is o.a. dealer van: Richmond Interiors

■ VLOERBEDEKK I NG ■ HOUTEN VLOEREN / LAM I NAAT

Eichholtz

Axelsson

■ V I TRAGE EN GORD I JNEN ■ B I NNEN - EN BU I TENZONWER I NG

Voor inspiratie, sfeerfoto’s en de nieuwste producten:   Queenatbeds

■ BEHANG EN SCH I LDERWERK

Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (maandag gesloten)

Schoolstraat 30a, 3151 AZ Hoek van Holland, Tel. (0174) 418 466, Fax: (0174) 416 112, info@ronvanreenen.nl

www.ronvanreenen.nl

Showroom Molenstraat 20 2671EX Naaldwijk www.queenatbeds.nl info@queenatbeds.nl


Westland woont, Westland leeft

13

Ron van der Burg

‘Ik denk graag positief en in oplossingen’ Voor Westlander Ron van der Burg is het als idealist een uitdaging om een innovatief huis zo duurzaam en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dat is hem goed gelukt. Er staat een prachtige ‘kaswoning’ in het Poelzonegebied! door Fred Louter Jaren geleden was de redactie van ‘Binnen kijken bij’ ook al eens te gast bij Van der Burg, directeur van kassenbouwbedrijf Nobutec in Wateringen. Hij was toen nog volop bezig met de bouw van zijn eigen kaswoning, met een kas die rechtstreeks aansluit op ‘de normale’ woning. “Op dat moment naderden we de eindfase van de bouw van onze woning aan de Meloenlaan in ‘s-Gravenzande”, zegt Van der Burg. “Inmiddels zijn we een paar jaar verder en kan ik zeggen dat het… nog altijd niet af is, haha! Natuurlijk wonen we er met ons gezin (Ron, Annelies en de vijf kinderen, red.) wel al een paar jaar in, maar voor mijn gevoel is zo’n woning nooit echt helemaal klaar. Je blijft altijd kijken of het anders kan, bijvoorbeeld qua techniek en inrichting. Maar het is niet erg dat het voor mijn gevoel nog altijd niet af is. Het is goed zoals het nu is. Misschien dat er over een tijdje weer inspiratie komt om in actie te komen. Voor dit moment is het prima.”

Klimaat Het woningproject heeft hem heel veel geleerd over de manier waarop we als mensen omgaan met energie in woningbouw: “Het tekenen en bouwen van onze woning heeft mijn creativiteit persoonlijk, maar ook vakmatig enorm geprikkeld. Ik denk dat we anders moeten gaan kijken naar duurzaamheid en temperatuurschommelingen. De kas is hier een prachtige aanvulling in. Deze is bedacht als energiebuffer, die alle seizoenen heerlijk gebruikt kan worden. Door het vele licht en een net iets ander klimaat is het daar heerlijk vertoeven; het voelt dan dichter bij búiten. In mijn werk kom ik steeds meer in aanraking met speciale toepassingen met kasconstructies. De ervaring van onze woning komt dan heel goed van pas.”

Opvang Van der Burg is er inmiddels achter dat in de ont-

Ron van der Burg: “Voor mijn gevoel is zo’n woning nooit echt helemaal klaar.”

werpfase enkele dingen anders hadden gekund. Zo kan de woning door de extreme isolatie de via apparaten en mensen opgewekte warmte niet goed kwijt. Daardoor is het soms iets te warm in de woning. Van der Burg: “Dan kan je zeggen: dan plaats je toch een airco, maar dat zou niet passen in de filosofie van dit huis. De uitdaging is om nog meer gebruik van de kas te maken.” Een ander aspect is de grootte van de woning. “Ik heb het ontworpen op basis van een gezin met vijf kinderen. Inmiddels is de oudste het huis uit en zijn de anderen ook vaak weg. Dat betekent dat het nu best groot is. Daarom sta ik open voor andere gebruikersdoeleinden. Zo hadden wij recent contact met de stichting Takecarebnb over de tijdelijke opvang van twee Syrische statushouders. Die hadden wij hier graag welkom geheten, zodat de woning toch optimaal gebruikt wordt. Gelukkig voor hen was er al een oplossing qua huisvesting gevonden, maar het zou hier zeker gepast hebben. Ik denk nu eenmaal graag positief én in oplossingen.”

Foto’s: FL


14

Westland woont, Westland leeft

2 OKTOBER 2019


Westland woont, Westland leeft

15

KLUSBOODSCHAPPEN DOE JE BIJ

w u e e Z De Inkopen bij BouwCenter De Zeeuw Poeldijk is net zo eenvoudig als in de supermarkt. Uw dagelijkse klusboodschappen vindt u allemaal in ons brede assortiment. Inladen en op pad naar de volgende klus. Lekker makkelijk. De professionele ssende professional weten ten alen n in ons Profcenter en kijken ijken ld badkamers en sanitair anitair oom. Super!

? ou ps en b

. Da tp e, b

aa

me

nn urur urur

Openingstijden maandag t/m vrijdag 07.00 tot 17.00 uur, zaterdag 07.00 tot 12.00 uur

le n r.

r!

BouwCenter De Zeeuw Poeldijk Slachthuiskade 30 ijk 2685 LN Poeldijk nl Telefoon: 0174 245 516 nl info@imabodezeeuw.nl www.imabodezeeuw.nl


16

Westland woont, Westland leeft

2 OKTOBER 2019

Ontmoet 5 oktobe ons de Furiear op in Maass de luis

Je nieuwe (t)huis is aan te fietsen Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland, gelegen tussen de steden Rotterdam en Den Haag en op 10 metrominuten van het strand Hoek van Holland. Binnen 20 minuten bent u op de fiets in het Westland of in het groene en waterrijke natuurgebied Midden-Delfland.

Wonen in Wilgenrijk Het woongebied Wilgenrijk is stijlvol, landelijk, groen en waterrijk. U vindt er rust die zeldzaam is in deze bruisende regio en kinderen kunnen er heerlijk en veilig spelen. Vanaf dit najaar gaan er weer verschillende huizen in prachtige kleinschalige buurten in verkoop: statige herenhuizen, twee-ondereen- kaphuizen, bereikbare koophuizen in korte rijen en vrije sector huurhuizen. In de Woonwinkel van Wilgenrijk kunt u zich alvast oriĂŤnteren bij de maquette en de schetsen van de nieuwe huizen. Meer weten? Bekijk het huidige en aankomende huizenaanbod en meer informatie over Wilgenrijk op www.wilgenrijk.nl/huizen

Weverskade 110, Maassluis l 085 792 82 02 l woonwinkel@wilgenrijk.nl l wilgenrijk.nl l M P


Westland woont, Westland leeft

17

Woongeluk in de nieuwbouwwijk

Maar de voorzieningen kunnen beter Veel Westlanders vinden hun woongeluk in een van de kersverse nieuwbouwwijken. Een heel aantal is nog in aanbouw. Tijdens een rondgang door een aantal nieuwe wijken zeggen bewoners fijn te wonen. Maar op het voorzieningenniveau valt nog wel wat aan te merken, blijkt uit de reacties. door Evelyne Lammerding Dijckerwaal op de grens van ‘s-Gravenzande en Naaldwijk, Duingeest vlak achter de duinen van Monster en Hoogeland in Naaldwijk zijn nieuwbouwwijken in aanbouw. Ze worden in fasen opgeleverd. Sommige bewoners hebben al echte voor- en achtertuinen, anderen zitten er zo recent dat ze nog uitkijken op een bouwstraat. Helder is wel hoe de straten lopen en welke voorzieningen er komen.

Wegen In Duingeest zijn de bewoners blij met hun huizen en hun woonlocatie. Maar wie je ook aanspreekt, iedere bewoner begint over de wegen. Of beter: De weg. Er is maar één toegangsweg voor de wijk. En die ‘Er is geen is nog smal ook. Wie de wijk inrijdt en winkeltje of bij het rechtsaf slaan een tegenligger buurtcentrum ontmoet, krijgt het moeilijk bij het gepland’ elkaar passeren. Een soort knik in de weg - het punt waar buiten- en binnenring in elkaar overgaan – belemmert een vloeiende doorgang. Een weg cirkelt om de wijk heen. Verder ligt er een binnenring met één

rijrichting. Silvia Bakker woont sinds drie jaar aan de binnenring, een eindje de wijk in. “Ik moet rechtsom de hele buitenring omrijden om aan het einde de binnenring op te draaien om bij mijn huis te komen.’’

Speeltuin Bij de toegang van de wijk ligt een speeltuin. “Precies op het punt waar alle verkeer in- en uitrijdt,’’ wijst Bakker. “Je weet hoe kinderen zijn. Die schieten soms plotseling weg. Dat kan ook de straat op zijn.’’ Verder zijn er volgens de bewoonster te weinig parkeerplaatsen voor bezoekers. Voor bewoners zijn er gereserveerde plekken. “Er zijn vijf openbare plekken op vijftien huizen. Je hoeft je verjaardag maar te vieren en de meesten zullen geen plek vinden.’’ Daarnaast wijst ze op onzichtbare stoepen; weg en trottoir liggen op dezelfde hoogte en kleurverschil van stenen moet duidelijk maken wat straat en stoep is. “Onbegrijpelijk voor bezoekers.’’

Bouwentree Duingeest is nog niet af. In de richting van ‘s-Gravenzande zijn twee appartementenblokken in aanbouw. Later worden er nog eens twee

appartementenblokken richting de duinen gebouwd. Daarbij komen er ook nog eengezinswoningen tussen de bestaande wijk en de appartementen. Ook deze toekomstige bewoners moeten straks gebruikmaken van die ene smalle toegangsweg. Maar er is in de buurt van de in aanbouw zijnde appartementen toch duidelijk nog een uitvalsweg te zien. “Die wordt gesloten als de bouw is afgerond,’’ weet Johan Groenewoud. Hij woont sinds anderhalf jaar aan de rand van Duingeest. “Het is een bouwentree. Ze hebben er nu hekken voor gezet. Het mag geen toe- en afrit worden voor de wijk. Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat, als er nog eens honderdvijftig woningen zijn bijgebouwd.’’ Sytze Dijkstra die vier jaar in Duingeest woont, begint ook direct over de toegang. “Het is nu al druk om 17.00 uur, hoe moet dat als straks de laatste fase af is?” Hij merkt daarbij op dat er veel onoverzichtelijke plekken zijn.

Uitvalswegen

‘Het is nu al

Opvallend genoeg druk om 17.00 uur, beginnen ook bewoners hoe moet dat als van Hoogeland ‘fase 3’ straks de laatste aan de buitenkant van de fase af is?’ nieuwbouwwijk, over de toegang. “De uitvalswegen zijn minimaal. Vanaf de drukke rotonde aan de Zuidweg kan je de wijk in. Straks kan je er aan de andere kant ook in en uit, richting de Tiendweg. Het stuk dat daarvoor is gereserveerd, is heel smal terwijl het straks drukker wordt. Ik denk dat het onveilig wordt,’’ zegt Emily Cancedda die drie jaar in de wijk woont. Cancedda begrijpt verder niet hoe het kan dat er niet van meet af aan een school in de kinderrijke wijk is geplaatst. “Als hier een school was geweest, had ik mijn kinderen daar zeker naar toe gebracht. Nu zitten ze al op een andere school. Ik ga ze niet verplaatsen als hier straks een basisschool staat.’’ Verder zeggen wijkbewoners kleine middenstand te missen, zoals een bakker. Natasja Duindam vindt daarbij dat het karig is gesteld met het groen in de wijk. “Er staan tien boompjes en er is een speeltuin met kunstgras.’’ Haar eigen voor- en achtertuin houdt ze bewust groen en onbetegeld.

Onkruid

De speeltuin in Duingeest ligt bij het punt waar alle verkeer samenkomt.

Foto: EL

Over het groen in Dijckerwaal zijn de bewoners hoogst verbaasd. Het is er massaal aanwezig. In de vorm van onkruid. Bewoners vragen zich af waarom er al maanden niet naar om wordt gekeken. Ander euvel is de Grote Vos, de weg die door het midden van de wijk loopt. Sandra Krouwer heeft er reflecterende ‘Slow’-borden in poppenvorm aan de kant van de weg geplaatst. Jonge bewoners rijden er volgens haar en enkele andere buurtbewoners met hoge snelheid doorheen. “Dit is een kinderrijke wijk.’’ Daarbij valt het haar op dat de Grote Vos nu al als sluiproute voor verkeer tussen ‘s-Gravenzande en Naaldwijk wordt gebruikt. Krouwer vraagt zich af of er nog openbaar vervoer in de buurt gaat komen. “Er is geen winkeltje of buurtcentrum gepland, maar dat zou wel goed zijn voor de wijk.’’


Westland woont, Westland leeft

18

2 OKTOBER 2019

VRIJSTAANDE VILLA’S & TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN

Op 17 oktober start de verkoop van de tweede fase van woonproject Aan de Nieuwe Vaart in ’s-Gravenzande. Een groot deel van de eerste 23 tweeonder-een-kapwoningen en villa’s is al verkocht, de laatste 16 van fase 2 zijn nog allemaal vacant. Maar wees er snel bij, want de verkoop van de eerste fase - eerder dit jaar - ging razendsnel.

START VERKOOP FASE 2 Donderdag 17 oktober, van 16.00 tot 18.00 uur Te gast op het kantoor: Van Baar Makelaars, Secretaris Verhoeffweg 19E, Naaldwijk U bent van harte welkom!

Tijdens de bijeenkomst kan informatie worden ingewonnen over onder andere het verschil in woningtypen, de duurzaamheid van de woningen, de koperskeuzelijst en de toegepaste materialen. Het verkoopteam van Aan de Nieuwe Vaart is aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen. De 39 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s komen te staan op een van de mooiste plekken van ’s-Gravenzande. Daarbij zijn de woningen zó ontworpen, dat ze op een organische manier één zullen worden met de omgeving. Andere pluspunten zijn de fraaie verkaveling, diversiteit in woningtypen, positionering aan het water en de prachtige ligging langs de Nieuwe Vaart en de ecologische zone. En ‘last but not least’ heeft u met nieuwbouw de komende jaren minimaal onderhoud en een lage energierekening.

AANDENIEUWEVAART.NL

Er gaat niets boven een vloer van Het Rijswijkse Vloerenhuis Wij zijn dé premium in Nederland.

NU VOETENBANK INCL. TAFELBLAD GRATIS bij aankoop van de Stella of Bella bank van Stressless!

dealer

Ook bent U bij ons op het juiste adres voor Floorify, Aspecta, Meister en COREtec PVC Vloeren, hoge kwaliteit tapijten, luxe binnenzonwering en gordijnen.

Stressless® Stella 2,5 zits met voetenbank incl. tafelblad zie reviede op onws webs ze ite

Wegens daverend succes aanbieding verlengd

Perfecte installatie met onze Quick-Step Master Installer legservice met levenslange leggarantie

6 HALEN, 5 BETALEN!

Kwaliteit heeft een naam. Volg ons op Facebook met spectaculaire acties

Showroom: Verrijn Stuartlaan 11 Rijswijk/Plaspoelpolder

Nu nog meer keuze uit verschillende modellen

T: 070 41 51 460 • info@hetrijswijksevloerenhuis.nl

www.hetrijswijksevloerenhuis.nl Bij ons kunt u ook terecht voor shutters, tapijt, gordijnen en zonwering

Loosduinse Hoofdstraat 315 | www.offerswonenenmode.nl


Westland woont, Westland leeft

19

Nieuwe organisatie Woonbeurs-Westland 2020 Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 wordt opnieuw Woonbeurs-Westland georganiseerd. De vijfde editie van het evenement vindt plaats in ‘De Veiling’ te Poeldijk en heeft een vernieuwde organisatie. Yvonne van Luijk van Home Sweet Home draagt het stokje over aan Spontaan Communicatie & Organisatie. De organisatie van de jubileumeditie van de beurs is in handen van Spontaan Communicatie & Organisatie. Yvonne van Luijk van Home Sweet Home startte de beurs vijf jaar geleden. Zij miste een dergelijk evenement in Westland om haar bedrijf te presenteren. In 2015 organiseerde zij voor het eerst zelf een Woonbeurs samen met haar dochter Carmen Zuidgeest. Woonbeurs-Westland kent tot op heden vier edities en trekt ieder jaar meer bezoekers. Yvonne wil zich in de toekomst weer volledig focussen op haar grote passie voor interieur en klanten adviseren en voorzien van haar bijzondere raambekleding. Daarom draagt zij de organisatie over aan Spontaan Communicatie & Organisatie.

Succes

Yvonne van Luijk (l.) en Rianne de Goeij.

Foto: PR

Carmen Zuidgeest is vanaf de start nauw betrokken bij de organisatie van de beurs en blijft deze organiseren vanuit haar functie bij Spontaan samen met Rianne de Goeij. Carmen is het eerste aanspreekpunt voor exposanten en coördineert de

t h c é k j i l e d Ein l e b a t r o f com ? n e p sla

www.voorechtlekkerslapen.nl

volledige beurs. “Ik ben heel blij dat Spontaan Communicatie de organisatie van de beurs overneemt. Ik ben ervan overtuigd dat zij de geschikte partij zijn om deze beurs verder uit te bouwen en het succes van de woonbeurs vast te houden. Ik kijk dan ook uit naar een succesvolle beurs waar ik zeker als deelnemer te vinden ben”, aldus Yvonne van Luijk. Rianne de Goeij, eigenaresse van Spontaan Communicatie & Organisatie is op haar beurt verheugd over de toevoeging van deze beurs aan haar portfolio. “De organisatie van Woonbeurs-Westland inclusief de marketing en communicatie rondom een dergelijk evenement sluit naadloos aan bij de werkzaamheden van Spontaan. De beurs is al succesvol maar kan op sommige punten vernieuwd worden. Hier ga ik dan ook graag mee aan de slag.

Poeldijk Woonbeurs-Westland heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden in De Kiem te ‘s-Gravenzande. Het evenement verhuist naar Poeldijk. De Veiling (voorheen de Leuningjes) heeft een metamorfose ondergaan. Waardoor het nu een uitstekende locatie is voor WoonbeursWestland met alle gewenste voorzieningen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.woonbeurs-westland.nl.

Royal Health Foam matrasspecialist sinds 1998

Showroom 6 dagen p.w. geopend · Soetensstraat 18, Scheveningen. Tel: 070-3387010

Matrassenfabriek Scheveningen · persoonlijk advies · medische kwaliteit schuim · leverancier ziekenhuizen · 45 nachten proefslapen


Westland woont, Westland leeft

20

2 OKTOBER 2019

Je eerste huis kopen? Wij adviseren je graag Je wilt dolgraag je eerste huis kopen. Dan wordt er vandaag de dag nogal wat van je gevraagd. Wij geven je graag advies op basis van jouw situatie. Start je oriĂŤntatie vandaag nog met een persoonlijk video- of telefoongesprek en kom naar ons Eerste-Huis-Event!

Meer info en aanmelden? Kijk op Rabobank.nl/Westland

er b o t k o 16 s i u H e t Eers Event

alle a- merken in 1000 m² showroom! totale badkamerverbouwing eigen team ervaren monteurs alles in een hand! vrijblijvende prijsopgaaf wand- en vloertegels

Uw badkamer, onze zorg! Zichtenburglaan 150 2544 EB Den Haag

(070) 367 23 29 www.harrysuiker.nl


Westland woont, Westland leeft

21

Offers Wonen en Mode

‘Service en kwaliteit voor een goede prijs’ Eén winkel waar je terecht kan voor de volledige inrichting; van de kelder tot aan de zolder. Dat is Offers Wonen en Mode aan de Loosduinse Hoofdstraat 315 in Den Haag. Met meer dan negentig jaar ervaring staat het familiebedrijf zeer goed bekend. Cor Offers, de derde generatie, geeft aan waarom Offers Wonen en Mode de ideale keuze is voor iedereen die houdt van woongenot en comfort: “We hebben een enorm uitgebreid assortiment vloeren, raambekleding, meubels, interieur en nog veel meer. We hebben letterlijk alles onder één dak!” Maar, met alleen een groot assortiment kom je er niet, weet Cor. “Wij onderscheiden ons

doordat we service en kwaliteit bieden, voor een goede prijs. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we iedereen voorzien van het juiste advies. We denken graag mee met de klant. Een nieuw bed kan in alle rust uitgeprobeerd worden in onze showroom en wie bij een nieuwe stoel twijfelt kan hem gerust een weekend mee naar huis krijgen bij wijze van ‘proefzit’. Zitcomfort is belangrijk. We hebben een groot assortiment fauteuils die handmatig of elektrisch verstelbaar zijn en speciaal voor de klant op maat worden gemaakt.” Ook bij Offers Wonen en Mode wordt oktober woonmaand gevierd. Cor: “We hebben een aantal leuke acties. Bijvoorbeeld eetkamer-

Cor en Carolien Offers voorzien iedereen van goed advies. stoelen van Van Bree; 6 halen 5 betalen of een gratis hocker bij een Stressless bank.” Zie ook de advertentie elders in deze krant.

Foto: PR

Offers Wonen en Mode is te vinden aan de Loosduinse Hoofdstraat 315 in Den Haag. Zie www.offerswoonidee.nl voor meer informatie.

Interieurdesign voor langdurig woongeluk! Met de bouw van duizenden woningen in de komende jaren, neemt ook de behoefte en interesse van consumenten voor woninginrichting toe. Dé plek waar het inrichten van een droomhuis – groot of klein – kan beginnen, is in hartje Rotterdam bij Maison Sucre!

Voor eigenaresse Sharon StreuperKievits van Maison Sucre bestaat er niets mooiers: klanten helpen aan een sfeervol interieur waarin ze zich écht helemaal thuis voelen en waarin ze een stukje identiteit van zichzelf terug kunnen vinden. In 2013 startte ze met compagnon Rob van Velzen haar eigen zaak nabij de bekende Kubuswoningen in de havenstad. “Maison Sucre heeft een inspirerende showroom voor iedereen die houdt van smaak, warmte,

stijl én gezelligheid,” zegt Sharon. “We richten ons vooral op mensen en gezinnen die het ijn vinden om samen met ons na te denken hoe ze hun woning het beste tot zijn recht kunnen laten komen, zodat deze gaat bij dragen aan hun eigen welzijn en levensgeluk.”

Klassieke stijl De verijnde interieurs die worden gecreëerd zijn stuk voor stuk uniek en staan bekend om hun warme en uitnodigende uitstraling. Sharon: ”Wij zijn fan van klassieke details en verwerken deze graag als eyecatchers in onze interieurs. De klassieke (nieuw)bouwstijl is al jaren een favoriet van veel mensen. De sierlijke en statige woningen zijn charmant en tijdloos, wat veel mensen aanspreekt. Het inrichten van een huis neemt een hoop tijd en energie in beslag. Er moeten veel verschillende keuzes gemaakt worden in kort tijdsbestek. Past de keuken wel bij de inrichting, welke vloer en verfkleuren matchen mooi bij elkaar? Mensen weten vaak precies wat ze mooi vinden, het

is soms alleen lastig de juiste combinaties samen te stellen tot een sfeervol geheel. Wij herkennen al deze issues en zijn inmiddels expert op het gebied van al deze “interieurworstelingen”. Door onze begeleiding doet u alleen goede aankopen en ontstaat er een persoonlijk interieurontwerp, waarin al uw woonwensen worden vertaald.’

Gratis intakegesprek Om tot een dergelijk interieur te komen, gaat Sharon overigens niet over één nacht ijs. Een (gratis) intakegesprek maakt onderdeel uit van het proces om tot het ideale interieurplaatje te komen. Sharon: “Ik wil de klant persoonlijk leren kennen, zodat ik goed in kan schatten welke smaak hij of zij heeft. Samen maken we een stap-

penplan, waarin alle onderdelen van het interieur worden besproken. Onze collectie meubelen biedt zowel klassieke details als modernere vormen. Ik nodig iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom met daarin een vijftiental inspirerende interieurs. De koie staat klaar en er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur van de winkel én in de directe omgeving.”

Maison Sucre Groenendaal 245 3011 ZW Rotterdam 010 760 18 50 info@maisonsucre.nl www.maisonsucre.nl

RUIM 300 SOORTEN ste p o o k d e o g e d d Altij ALTIJD 20% ONDER DE BOEKPRIJZEN Alti behangcompany.nl | Warmoezenierstraat 14 Naaldwijk behangcompany.nl | Warmoezenierstraat 14 Naaldwijk


Westland woont, Westland leeft

22

2 OKTOBER 2019

Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van de acties en woontrends.

Hier komen ideeën samen

Wandkastje JYSK Fauteuil ‘Orange slice’ Troost Interieurs

Ladela bank € 899,-

Auping plaza nachtkastje Pixel

Vloerlamp Rami zwart € 90,- Kwantum

Auping Plaza - Ladela wonen - Roobol - Troost Interieurs - Keuken Vision - Beterbed - Wooning - Kwantum - Leen Bakker - Pronto wonen - Woonstijlgalerie - Grando Keukens - Keukenstunter -Sanistunter - Jysk

www.woonboulevardnaaldwijk.nl


Westland woont, Westland leeft

23

Westlanders bovengemiddeld tevreden over woning Westlanders zijn bovengemiddeld tevreden over woning. Dat blijkt uit het Woon Onderzoek Nederland 2018, een driejaarlijkse enquête van het CBS onder bijna 68.000 Nederlanders. Huishoudens waren in 2018 minder vaak tevreden met hun woning dan in de jaren daarvoor. Vooral onder huishoudens in een huurwoning nam de tevredenheid af: in 2018 was 71 procent van de huurders (zeer) tevreden met de woning. In 2009 was dat nog 81 procent. Tussen sociale huurders en particuliere huurders zijn er nagenoeg geen verschillen in tevredenheid met de woning. Van de huishoudens in een koopwoning gaf ruim 93 procent in 2018 aan (zeer) tevreden te zijn met de woning. In 2006 was bijna 97 procent (zeer) tevreden. In 2018 woonden zo’n 4,5 miljoen huishoudens in een koopwoning, 2,1 miljoen huishoudens in een sociale huurwoning en 910.000 huishoudens in een particuliere huurwoning. Westland scoort overigens vrij positief in het onderzoek. Eigenaren van woningen waren in

Westland in 95,4% van de gevallen zeer tevreden met de woning. Onder de Westlandse huurders was dit percentage 73,9%.

Buitenruimte Huishoudens is ook gevraagd naar hun tevredenheid over specifieke kenmerken van de woning. 61 procent van de huishoudens vindt dat er voldoende buitenruimte, zoals een tuin of balkon, bij de woning zit. In 2015 vond 67 procent dat nog. De daling was onder eigenaren wat sterker dan onder huurders. Ook vonden minder huishoudens in 2018 hun woning over het algemeen sfeervol. Onder huurders daalde het aandeel dat de woning goed onderhouden vindt. Huishoudens vonden de indeling van hun woning in 2018 wel wat vaker geschikt dan in eerdere jaren.

Verhuizen De mate van ontevredenheid met de huidige woning kan een belangrijke reden zijn voor huishoudens om te willen verhuizen. Zo wilde in 2018 van alle huishoudens die (zeer) tevreden zijn met hun woning ruim 4 procent beslist binnen twee jaar verhuizen, terwijl dit aandeel bij huishoudens die niet tevreden waren met 21 procent bijna vijf keer zo groot was. Ook het percentage dat aangaf misschien te willen verhuizen was groter onder huishoudens die niet tevreden waren dan huishoudens die wel tevreden waren met de woning.

Roterdam Van alle gemeenten die in 2018 100.000 inwoners of meer hadden, was het aandeel eigenaren dat (zeer) tevreden was met de woning met 87 procent het kleinst in Rotterdam. In Den Bosch en Ede was dat percentage met 97 het hoogst. Van de vier grootste gemeenten waren eigenaren in Utrecht (94 procent) het vaakst tevreden.

De meeste Westlanders zijn blij met hun woning.

Foto: Stock

Laminaatenparket.nl heet het grootste aanbod tegen de laagste prijzen Laminaatenparket.nl is een vloerenwinkel met A-merken voor de laagste prijs. “Met 7 vestigingen blijven we groeien en hebben al vele nieuwbouwprojecten voorzien van vloeren. Op zoek naar PVC vloeren, laminaat of houten vloeren? Wij hebben ze! En ook nog eens in verschillende patronen en motieven zoals visgraat, Hongaarse punt,

betonlook of gewone stroken. Met een voorraad van 100.000 m2 aan vloeren in ons magazijn hebben wij voor ieder wat wils en kunnen we snel leveren. De grote showroom op de Binckhorstlaan 126 in Den Haag toont vele soorten vloeren en raamdecoratie. Dit is fijn want een vloer in het echt bekijken blijft de voorkeur houden van vele

kopers. Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke advies van professionele verkopers. Wanneer u voor Laminaatenparket.nl kiest en besluit uw vloer te laten plaatsen door ons staat er een team van professionele en kundige, eigen leggers voor u klaar! Buiten particuliere verkoop leveren wij ook

de mooiste en voordeligste vloeren voor veel vastgoed makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek onze showroom!” Binckhorstlaan 126, Den Haag. Kijk voor meer informatie op: www.laminaatenparket.nl.


Westland woont, Westland leeft

24

De mooiste ProямБteer nu van

2 OKTOBER 2019

keukens vindt u bij Koolschijn

25% KORTING

* op alle SieMatic keukens en de complete Koolschijn Collection *vraag naar de voorwaarden

GROOTSTE COLLECTIE WAND- EN VLOERTEGELS!

Meer dan 40 badkameropstellingen

Rotterdamseweg 352 2628 AT DELFT Tel: 015 - 251 71 71

KEUKENS | BADKAMERS | WAND- EN VLOERTEGELS | HAARDEN | BOUWMATERIALEN

Showroom 2500m2

www.koolschijn.nl


Westland woont, Westland leeft

25

Zomerdijk 34 B www.transparantkeukens.nl Zomerdijk 34 B www.transparantkeukens.nl Zomerdijk 34 Binfo@transparantkeukens.nl www.transparantkeukens.nl 3143 CT Maassluis 3143 CT info@transparantkeukens.nl Maassluis Zomerdijk 34 B www.transparantkeukens.nl 0628 045 248 Facebook: Transparantkeukens Maassluis info@transparantkeukens.nl 0628 045 248 Facebook: Transparantkeukens Zomerdijk 34 B 3143 CT www.transparantkeukens.nl 3143 CT Maassluis info@transparantkeukens.nl 3143 CT Maassluis info@transparantkeukens.nl 0628 045 248 Facebook: Transparantkeukens 0628 045 248 Facebook: Transparantkeukens 0628 045 248

Facebook: Transparantkeukens

Geef je een ei weg, dan wel de echte!

Geef je een ei weg,Geef danje wel de echte! een ei weg, dan wel de echte!

Voor iedere nieuwe keukenkoper 2019 een Echte Big Green Egg met starters pakket

Geef je een ei weg, dan wel de echte!

Gee

Voor i

Voor iedere nieuwe keukenkoper 2019 een Echte Green Egg met pakket Voor iedereBig nieuwe keukenkoper 2019starters een Echte Big Green Egg met starters pakket ‘BESTE SERVICE’

Geef je een eiTransparant weg,Keukens dan wel perdedirectechte! introduceert een uniek service programma. - Beste service en nazorg! (snelheid is troef) Geef je een ei weg, dan - Beste advies Voor iedere nieuwe keukenkoper 2019 een Echte Big Green Egg met starters pakket

Voor iedere nieuwe keukenkoper 2019 een Echte Big Green Egg met starters pakket - Beste kwaliteit keuken, apparatuur, werkblad en accessoires Voor iedere nieuwe keukenkoper 2019 een Echte Bi - Beste prijs Transparant-Keukens introduceert per direct een uniek service programma. Beste leveringsvoorwaarden - Beste service en nazorg! (snelheid is troef) per direct een uniek service programma. Keukens introduceert - Transparant Beste Transparante offerte Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond

‘BESTE SERVICE’ ‘BESTE SERVICE’

‘BESTE SERVICE’

- Beste advies - Beste service enservice nazorg! (snelheid is troef) Transparant Keukens introduceert per direct een uniek programma. - Beste kwaliteit keuken, apparatuur, werkblad en accessoires Beste advies T ‘BESTE SERVICE’ - Beste service en nazorg! (snelheid troef) - Besteisprijs - Beste kwaliteit keuken, apparatuur, werkblad en accessoires ‘BESTE SER Transparant Keukens introduceert per direct een uniek service programma. - Beste leveringsvoorwaarden - Beste prijs - Beste advies Beste Transparante offerte Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond- Beste- service en-nazorg! (snelheid is troef) Transparant Keukens introduceert per Beste leveringsvoorwaarden - Beste kwaliteit keuken, apparatuur, werkblad en accessoires - Beste Transparante offerte - Beste service en nazorg! (snelheid Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond - Beste advies - Beste prijs - Beste kwaliteit keuken, apparatuur, werkblad en accessoires - Beste advies - Beste leveringsvoorwaarden - Beste prijs - Beste kwaliteit keuken, apparatuu - Beste leveringsvoorwaarden - Beste Transparante offerte afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond - Beste prijs - Beste Transparante offerte Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond - Beste leveringsvoorwaarden - Beste Transparante offerte Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond

Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond

25 jaar

r Geeft al 25 jaa stijl, kleur en warmte ting sfeer, aan uw inrich

25 jaar

10% korting op gordijnen en behang van Casamance

10% korting op gordijnen en behang van Casamance

10% korting op zonwering van Erfal.

Dekor Woninginrichting Plein 3 Wateringen www.dekor-wateringen.nl 10% korting 10% korting Dekor 10% korting op zonweringWoninginrichting van Erfal. op zonwering info@dekor-wateringen.nl

op gordijnen en behang van Casamance

Plein 3

van Erfal

DEKOR WONINGINRICHTING • Plein 3 • Wateringen www.dekor-wateringen.nl • info@dekor-wateringen.nl

Wateringen

Vraag naar de acievoorwaarden in de winkel.

www.dekor-wateringen.nl info@dekor-wateringen.nl

-


Westland woont, Westland leeft

26

2 OKTOBER 2019

Er is zilver gevonden in Wateringen

Zes gouden kansen Als er een regenboog in Wateringen te zien is dan eindigt die beslist in de Prins Clausstraat. Onder de naam Zilverkwartier verschijnen daar zes prachtige ruime villa’s met een schat aan indrukwekkende eigenschappen voor heel veel woongeluk.

• De kavels variëren van 319 tot 365 m² • Woonkamers van 41 m² met woonkeukens van 29 m² • Twee parkeerplaatsen op eigen terrein • Zonnige tuinen op het Zuidwesten • Vele mogelijkheden om de woningen nog meer eigen te maken • Ideale ligging, 5 minuten van het gezellige centrum • Scholen en sportaccommodaties op loopafstand.

U mag gerust concluderen dat de woningen van Zilverkwartier gouden kansen zijn. De verkoop is inmiddels gestart en vanaf € 755.000,- (VON) kunt u uw geluk gaan delen met alle anderen. Voor meer informatie kijk op www.zilverkwartier.nl.

www.zilverkwartier.nl verkoop@weboma.nl

T 0174 22 56 00

Reeds 65% verkocht! Eengezinswoning

Eengezinswoning

De Rietzanger

De Waterjufer

Wonen vanaf 125 m2

Wonen vanaf 132 m2

Nog 3 woningen te koop

Nog 1 woning te koop

vanaf € 356.000 v.o.n.

voor € 379.000 v.o.n.

Half vrijstaande villa

Vrijstaande villa

De Rietkraag

De Waterspiegel

Wonen vanaf 167 m2

Wonen vanaf 179 m2

Nog 6 woningen te koop

Nog 1 woning te koop

voor € 577.500 v.o.n.

voor € 719.000 v.o.n.

Da a r w il t u n at u u r l ijk ó ók wo nen! www.natuurlijk-wonen.nu

óf b e l d e ma ke l a a r 0 174 4 1 9 0 0 0

Bouw & Ontwikkeling

Bouw & Ontwikkeling


Westland woont, Westland leeft

27

Start verkoop Aan de Nieuwe Vaart fase 2: mis hem niet ‘since 1962’

Hoflaan 166, ‘s-Gravenzande

De woningen zijn zo ontworpen dat ze op een organische manier één zijn met de omgeving.

Op een perceel van maar liefst 1.255 m² en op een aantrekkelijke locatie bevindt zich een prachtige vrijstaande bungalow met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein en een grote garage, voorzien van alle gemakken en multifunctioneel bruikbaar. Denk aan praktijk aan huis of mantelzorgwoning. Het woonoppervlakte van meer dan 200 m² is riant te noemen. De zeer goed onderhouden en fraai aangelegde tuin beschikt over veel privacy, groen, diverse zonneterrassen en een overdekte buitenkeuken. Vraagprijs vanaf € 800.000,- k.k. BEKIJK ONS ACTUELE AANBOD OP WWW.BORGDORFF.NL KERKPLEIN 12 | 2681 BB MONSTER | 0174 - 28 60 80 | MONSTER@BORGDORFF.NL

Op 17 oktober start de verkoop van de tweede fase Aan de Nieuwe Vaart in ‘s-Gravenzande. Een groot deel van de eerste 23 twee-onder-een-kapwoningen en villa’s is al verkocht, de laatste 16 van fase 2 zijn nog allemaal vacant. Maar wees er snel bij, want de verkoop van de eerste fase - eerder dit jaar - ging razendsnel. In korte tijd was meer dan tachtig procent van de woningen verkocht. Als locatie voor de aftrap is gekozen voor makelaarskantoor Van Baar Makelaars aan de Secretaris Verhoeffweg 19E in Naaldwijk. Tijdens de bijeenkomst kunt u informatie inwinnen over onder andere het verschil in woningtypen, de duurzaamheid van de woningen, de mogelijke opties en de toegepaste materialen. Het verkoopteam van Aan de Nieuwe Vaart is aanwezig voor het beantwoorden van alle vragen.

Foto: PR

39 woningen op prachtlocatie in ‘s-Gravenzande De verwachtingen voor de tweede fase zijn hoog gespannen. De 39 twee-onder-eenkapwoningen en vrijstaande villa’s komen te staan op een van de mooiste plekken van ‘s-Gravenzande. Daarbij zijn de woningen zó ontworpen, dat ze op een organische manier één zijn met de omgeving. Andere pluspunten zijn de fraaie verkaveling, diversiteit in woningtypen, positionering aan het water en de prachtige ligging langs de Nieuwe Vaart en de ecologische zone.

Belangstelling? De start verkoop zal plaatsvinden tussen 16.00 en 18.00 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen en zich te oriënteren of in te schrijven voor de laatste 16 woningen van Aan de Nieuwe Vaart.

Schilderwerk, Verf en toebehoren, Behang, Gordijnen, Raamdecoratie, Shuters, Harde en zachte vloeren, Karpeten, Meubels, Relaxfauteuils, Verlichting, Accessoires.


Westland woont, Westland leeft

28

2 OKTOBER 2019

DE KADE MAASSLUIS WEIDS WONEN AAN DE WATERWEG Een in ieder opzicht aantrekkelijk nieuwbouwproject met een grote diversiteit aan woningtypes in diverse prijsklassen. Naar hartenlust genieten van natuur en buitenleven. En prima bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Zeg nou zelf… Zo wil iedereen toch graag wonen?

Binnenkort in verkoop

PANORAMISCH, LIEFLIJK OF STOER... LAAT JE WOONDROMEN IN VERVULLING GAAN

Start verkoop zaterdag 19 oktober

Start verkoop woensdag 30 oktober

Start verkoop woensdag 30 oktober

LUXUEUS GENIETEN VAN HET UITZICHT IN RESIDENCE BOONERSLUYS.

LIEFLIJK WONEN IN EEN GROENE OMGEVING

STOER WONEN AAN DE BOOMRIJKE HANDELSKADE

24 luxe panorama appartementen en 4 riante penthouses met groot balkon en weids panorama. Prijsindicatie vanaf ca. € 435.000 v.o.n.

18 royale 2-onder-1-kapwoningen, 1 vrijstaande villa en 28 geschakelde woningen, klassiek vormgegeven. Prijsindicatie vanaf circa € 320.000 v.o.n.

21 stoere stadswoningen met tuin op het zuiden en ruimte voor kantoor of praktijk aan huis. Prijsindicatie vanaf circa € 350.000 v.o.n.

Binnenkort in verkoop! Meld je nù aan op www.dekademaassluis.nl


Westland woont, Westland leeft

29

Cees en Helen Suijkens

‘We houden zeker van gezelligheid!’ Op de rand van Poeldijk en Den Haag wonen in de Adriana van Roonlaan (gemeente Den Haag) sinds maart 2017 Cees (66) en Helen Suijkens (62) met - niet te vergeten - hun hond Boris. De woning is helemaal afgestemd op hun eigen wensen en behoeften en dat heeft geresulteerd in een paradijsje: modern, stijlvol, maar toch ook heel warm en gezellig. door Fred Louter Cees en Helen wonen eigenlijk midden in de geschiedenis. Direct naast hun huis ligt het centrale wijkspeeltuintje, met daarop diverse elementen en toestellen die verwijzen naar het rijke religieuze verleden in Poeldijk en omgeving. “Het is moeilijk voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond hier een abdij, waarnaar alle straatnamen zijn vernoemd”, zegt Helen. “Het geeft de wijk echt iets speciaals wat mij betreft. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het heden. Het is hier heerlijk rustig wonen, al is de wijk nog vrij nieuw. Wat opvalt is ook de diversiteit van de woningen. Dat is een positief gevolg van het feit dat er meerdere projectontwikkelaars in de wijk actief zijn geweest, met hun eigen projecten en bouwstijlen.”

Roomdivider De volledig zelf ontworpen en ingerichte woning van Cees en Helen laat zich aan de buitenkant karakteriseren als strak en modern, met daarbij veel oog voor symmetrie. Opvallend is de kleurstelling van de bakstenen, met als afwijkend element de schoorsteen, die zorgt voor de afvoer van rookgas die afkomstig is uit de stijlvolle haard in de woonkamer. Cees: “Op die haard zijn we eigenlijk wel heel trots. Het is niet alleen heel gezellig in de woonkamer als hij brandt, maar hij heeft ook de functie van een roomdivider. Zonder een dergelijke onderbreking zou de begane grond te veel één geheel worden. Nu is er een duidelijke afscheiding tussen het loungegedeelte met de banken, televisie en het eetgedeelte.” Een opvallende blikvanger in de woonkamer is verder een enorm schilderij met daarop een tiental zwemmende guppies. “Een verwijzing naar mijn eigen verleden in Scheveningen”, lacht Cees. “Nee hoor”, zegt Helen. “We hebben hier naast de kleuren bruin en grijs (zoals de gietvloer met reliëfmotief, red.) ook veel wit, met name op de muren. Zo’n schilderij met al die felle kleurtjes breekt dat op een goede manier.”

Cees en Helen Suijkens, met hond Boris.

Eetafel Aan de grootte van de centraal gepositioneerde boomstamtafel is duidelijk te zien dat Cees en Helen veel waarde hechten aan gezelligheid. Met een beetje verbeelding zie je ze al met vrienden aan de tafel zitten, genietend van een heerlijk diner, onderwijl nippend aan een lekker glas wijn. “We houden zeker van gezelligheid. Het is bijvoorbeeld heerlijk om met de familie aan deze achtpersoonstafel te zitten. Maandag is voor ons oppasdag, we hebben dan de drie kleinkinderen over de vloer. Aan het einde van de dag komen de kinderen langs om de kleinkinderen op te halen. We eten dan met het hele gezin, hartstikke gezellig natuurlijk.” De kleinkinderen hebben op de tweede verdieping ook nog eens de mogelijkheid om te blijven logeren. “We hebben er bewust voor gekozen om de woning uit drie woonlagen op te bouwen”, aldus Cees. “Dat is niet alleen praktischer voor onze huidige gezinssituatie met kinderen en kleinkinderen, maar het is ook bewust gedaan als investering naar de toekomst. Wij wonen dan weliswaar samen hier, maar door het op deze manier in te delen is de woning in de toekomst interessant voor een iets bredere doelgroep.”

Foto’s: FL


30

Westland woont, Westland leeft

2 OKTOBER 2019

11 oktober start verkoop Groots en energieneutraal wonen in een dorpse sfeer

Na succ esvolle eerste fase, binnen kort i verkoo n p

fase 2!

GlasZichtMaasdijk.nl

GlasZicht

Vrijdag 11 oktober tussen 16.00 - 18.00 uur Locatie: Lans, Maasambacht 2b in Maasdijk


Westland woont, Westland leeft

31

Woon- en interieurtrends

De populaire woonstijlen van nu Woontrends komen en gaan. Elk jaar zijn er wel nieuwe ontwikkelingen te zien op het gebied van interieur en aankleding in huis. Toch blijft de inrichting van een huis vooral een kwestie van smaak en stijl. De afgelopen jaren is een aantal woonstijlen steeds populairder geworden. We zetten er hier een aantal voor je een rij. Scandinavisch Een Scandinavisch interieur is rustig en eenvoudig waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de kleuren wit, grijs, zwart en bruin. Dit klinkt misschien heel kil, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Er wordt in een Scandinavisch interieur veel gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen zoals wol, linnen en kurk en dit kan juist voor een heel warm effect zorgen. Verder is ruimtelijkheid heel belangrijk bij deze woonstijl. Dus geen bomvolle kamers, maar meubels en accessoires mooi in balans met voldoende vrije ruimte.

Landelijk Veel accessoires, ronde vormen, natuurlijke materialen en stenen vloeren. Zomaar een greep uit de kenmerken van een landelijk interieur. Het buitenleven en nostalgie staan centraal bij deze woonstijl. Meubels mogen ruw en onbewerkt zijn en bijvoorbeeld ook draagbalken mogen zichtbaar zijn. Wit, grijs en beige zijn veel gebruikte basiskleuren in een landelijk interieur. Daarbij worden vaak donkere kleuren gebruikt als zwart, groen en blauw. Wat ook regelmatig te zien is in een landelijk ingerichte woning is riet; dit kan zowel in meubels als in accessoires zijn verwerkt.

Retro Je waant je helemaal terug in de jaren zestig of zeventig met een retro interieur. Deze woonstijl

Meubels gebaseerd op vroegere tijden en groene planten als de sanseveria zijn ideaal voor een retro interieur. Foto’s: Stock

is terug van weggeweest. Denk aan ronde vormen, drukke prints, het gebruik van kunststof en natuurlijk mogen kleuren als oranje, geel en bruin niet ontbreken. Organische, geometrische en gebogen patronen en vormen zijn een echte must in een retro woning. Daarnaast staat de functionaliteit van de meubels voorop in deze woonstijl. Tot slot passen planten als de sanseveria en de pannenkoekenplant heel goed in dit retro interieur.

Oriëntaals Haal het Verre Oosten in huis met een Oriëntaals interieur. Met onder meer handgeweven vloerkleden en sierkussens in warme vrolijke kleuren wordt een rijke en gezellige sfeer gecreëerd. Bij deze rijke sfeer passen ook luxe materialen als zijde en fluweel. Een Oriëntaalse woonstijl is heel kleurrijk; denk aan diepe kleuren als paars, olijf en oker en dit vaak in combinatie

Een ruimtelijk indeling en veel wit zie je terug in de Scandinavische woonstijl.

met mooie aardetinten. In een Oriëntaals interieur zie je vaak hele specifieke, Oosterse, accessoires. Hanglampen vol perforaties, lantaarns, boeddhabeeldjes en natuurlijk wat wierrook maken deze Aziatische woonstijl helemaal compleet.

Industrieel Een industrieel interieur is te omschrijven als robuust en stoer. In deze woonstijl wordt vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren en vanzelfsprekend - industriële materialen als metaal en beton. Een betonnen vloer, stalen deuren en oude meubels als legerkisten en lockerkasten passen perfect in deze woonstijl. Echt veel kleur komt er niet voor in dit interieur. Vaak wordt voornamelijk gebruik gemaakt van zwart, wit en grijs met daarbij natuurlijke kleuren van leer, hout en steen. Ook het gebruik van accessoires is in deze woonstijl minimaal.

Met onder meer handgeweven vloerkleden en sierkussens in warme vrolijke kleuren wordt een rijke en gezellige sfeer gecreëerd in een Oriëntaals interieur.


Westland woont, Westland leeft

32

2 OKTOBER 2019

Taets van Amerongenstraat 4

Ahornstraat 2 11

de Konnighstraat 15

MONSTER

MONSTER

‘S-GRAVENZANDE

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

‘since 1962’

NVM Open Huizen Dag zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 15.00 uur Frisolaan 15 POELDIJK

? n e p o k r e v is u h w Jou

Hoflaan 166 ‘S-GRAVENZANDE

! s g n la je ij b g a a r g n e Wij kom

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Vraagprijs vanaf € 800.000,- k.k.

Oleander 25

Schouman 15

MONSTER

MONSTER

Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Vlotlaan 3

Wassenaarstraat 11

MONSTER

MONSTER

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Wiegers 10

Verhagenplein 20

MONSTER

NAALDWIJK

Landelijk open huis 5 oktober a.s. 11.00-15.00 uur.

Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Bekijk onze website voor deelnemende panden.

Vraagprijs € 460.000,- k.k.

Ambachtshof 28

Woudveen 7

Poeldijksepad 12 a

Secretaris Verhoeffweg 9 app. 7

WATERINGEN

WATERINGEN

HONSELERSDIJK

NAALDWIJK

Vraagprijs € 485.000,- k.k.

Vraagprijs € 545.000,- k.k.

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Vraagprijs € 465.000,- k.k.

BEKIJK ONS ACTUELE AANBOD OP WWW.BORGDORFF.NL

Profile for WL Media

SPE 2019-10-02.pdf  

SPE 2019-10-02.pdf  

Profile for wlmedia