a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

ZATERDAG 5 OKTOBER 2019

BREEJE DURP MARKTPLEIN-LANGESTRAAT

’S-GRAVENZANDE SPECIALE UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND VAN 2 OKTOBER 2019

1


Het zijn weer Kinderspaarweken! Het zijn weer Kinderspaarweken!

Met Zilvervloot Sparen en JongWijs regelt u het in één keer goed voor uw kind. Met Zilvervloot Sparen spaart u een mooi startkapitaal voor uw (klein)kind bij elkaar. JongWijs is voor uw kind zélf. U bent welkom op ons kantoor! Met Zilvervloot Sparen en JongWijs regelt u het in één keer goed voor uw kind. n spaart u een mooi startkapitaal voor uw (klein)kind bij elkaar. e r Met Zilvervloot Sparen a p s Kom JongWijs ijg een is voor uw kind zélf. U bent welkom op ons kantoor!

en kr * e j t u a e cad

De Vries Verzekeringen

Mesdag 2 2681 MX MONSTER T (0174) 24 45 54 EDeinfo@devriesverzekeringen.nl Vries Verzekeringen www.devriesverzekeringen.nl IMesdag 2 2681 MX MONSTER T (0174) 24 45 54 E info@devriesverzekeringen.nl I www.devriesverzekeringen.nl

* Onze actie loopt2019 van 14 tot en met 25Vraag oktober 2019. Vraag naar de voorwaarden. * Onze actie loopt van 14 oktober totoktober en met2019 25 oktober 2019. naar de voorwaarden.

Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

2


Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

3

5 oktober - Breeje Durp Oldtimer Festival

Nieuw laagje lak voor oldtimer-event Komende zaterdag staat ‘s-Gravenzande - en eigenlijk het hele Westland - in het teken van het twaalfde Breeje Durp Oldtimer Festival. Vanuit het centrum van ‘s-Gravenzande rijdt een lange stoet oude auto’s en brommers een een route door het mooie Westland. Ondertussen worden in het gezellige

Het centrum van ‘s-Gravenzande wordt op zaterdag 5 oktober overgenomen door een bont gezelschap van bijzondere oldtimers. Op die dag vindt het Breeje Durp Oldtimer Festival plaats; een groot evenement waarbij klassieke auto’s en brommers centraal staan. De organisatie is dit jaar volledig in handen van het comité en BIZ Koopstad aan Zee, en gelet op het aantal inschrijvingen belooft het weer een mooie dag te worden. Cees Voorberg van het organiserende comité, dat verder bestaat uit Marc Kerklaan, Peter van Reenen, Ernst Jan van Schie, Nick van Hoeven en Jogchem Vellekoop, vertelt: “We hebben op dit moment meer aanmeldingen dan vorig jaar en de ervaring leert dat er op het laatste moment altijd nog veel bij komen. Je kunt wel stellen dat dit evenement inmiddels loopt als een goedgesmeerde klassieker!”

centrum zelf tal van activiteiten georganiseerd.

Vragen Maar hoewel oude en nostalgische voertuigen deze dag centraal staan, is het festival zelf allesbehalve oubollig. Cees: “Vorig jaar lanceerden we versie 2.0 van het festival en dit jaar gaan we verder met het vernieuwden. We hebben alles een beetje opgefrist. Een nieuw laagje lak, zogezegd. Zo hebben we een nieuw logo, is de routekaart helemaal vernieuwd en hebben we ook de puzzeltocht voor de auto’s en de brommers tegen het licht gehouden. Dit jaar moeten de coureurs bepaalde foto’s herkennen. Ook tijdens hun De start van de oldtimers is spectaculair. lunchpauze krijgen ze vragen voorgeschoteld. Natuurlijk hebben we ook als de rookwolken zijn opgetrokken is dit jaar weer een mooie route voor de er van alles te doen in ‘s-Gravenzande. auto’s bedacht en Oldtimer Brommer Het evenement heeft als centrum Club De Oudcamp heeft een tocht voor wederom het Marktplein en als aanvulde tweewielers uitgezet. Na afloop zijn ling het Graaf Willem II plein. Het Graaf er drie bekers te verdelen. Alle auto’s, Floris plein wordt gebruikt als parkeer tractoren, motoren en brommers van uitwijkmogelijkheid. Vanaf ‘s morgens 30 jaar en ouder zijn welkom.” 10.00 uur is er al muziek en vermaak op en rond het marktplein. De auto’s starten om 11.00 uur, de brommers om 11.30 uur.Cees: “We hebben een DJ die Citroën muziek draait, er staat een groot springPubliek dat zelf niet over een oldtikussen voor de kleintjes en later op de mer beschikt kan zich deze dag goed dag speelt er nog een band. De Graaf vermaken in ‘t Breeje Durp. Alleen al Willem II straat wordt omgetoverd tot de starts van de twee tochten zijn een een echte Citroën-straat. Vanwege het spektakel om mee te maken, maar ook

‘Breeje Durp Oldtimer Festival 2019’ is een extra uitgave van de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentie verkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv

Foto: Archief - Maarten van der Meer

100-jarig bestaan van dat merk showt Van Schie Citroën daar allemaal mooie oldtimers en bijzondere modellen. Voor alle Max Verstappen-fans hebben we op het Marktplein een Formule 1-simulator staan. Officieel voor de kinderen, maar papa’s en mama’s die ook een virtueel rondje willen scheuren zijn natuurlijk welkom. Bovendien kun je er leuke prijzen mee winnen; horloges van Vellekoop Juweliers! De HEMA pakt deze dag uit ook leuk uit. Ze komen met een foodtruck met worsten en ze drukken de foto’s die wij maken van de deelnemers meteen af, zodat ze die aan het einde van de dag kunnen komen ophalen.”

Goed doel Het evenement begint om 10.00 uur en na de prijsuitreiking, tussen 16.00 en 16.30 uur is het afgelopen. De opbrengst van het festival is bestemd voor Team Westland, die zich met haar jaarlijkse beklimming van de Tourmalet inzet voor het KWF. Het geld wordt bijeengebracht door bijdragen van sponsoren, het inschrijfgeld van deelnemers en andere acties. Zie voor meer www.sgravenzande. website/agenda en www.teamwestland.nl.

Stokdijkkade 10 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 www.uitgeverijwestmedia.nl advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl


4

Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

FysioZande al 37 jaar een begrip in hartje ’s-Gravenzande Aan de Langestraat 83-85 schuin tegenover de oude Dorpskerk is 37 jaar geleden FysioZande gestart. Eerst alleen in de sfeervolle oude ’Meelschuur van ’s-Gravenzande’ op nummer 85. Na de verhuizing van de apotheek in 2008 is het voorste pand, Langestraat 83 ook geheel verbouwd tot praktijkruimte en kon FysioZande zich gaan ontwikkelen tot de totaal aanbieder van therapie voor het gehele Westland.

10 therapeuten en 10-tallen specialisten Binnen de praktijk FysioZande staat een heel team van 10 personen voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen specialisatie om u de optimale hulp te bieden. De kennis van het team is altijd 100% up-to-date door de jaarlijkse cursussen en bijscholing die zij volgen. Door de breedte van ons team kunt u voor bijna alle denkbare aandoeningen terecht. Fysio Zande behandelt indien noodzakelijk ook bij u aan huis. Fysio Zande is voorzien van meerdere ruime oefenruimtes, ook rolstoel en scootmobiel toegankelijk. Fysio Zande is gevestigd in het centrum van ’s-Gravenzande met volop gratis parkeergelegenheid plus twee mindervalide parkeerplaatsen recht voor de deur.

Westlands steunpunt Parkinson, COPD, Claudicatio, Dystonie en Hartrevalidatie. Naast alle aangeboden therapieën is Fysio Zande tevens hét Westlandse steunpunt voor mensen met een chronische aandoening. Voor al deze aandoeningen zijn er gespecialiseerde therapeuten aanwezig.

’Meer gespecialiseerde hulp voor u’ Bij de ziektekostenverzekeraars en Zorg Instituut Nederlandse (ZiN) ligt de focus al een aantal jaren op de brede praktijken met meerdere therapeuten, veel specialisme en samenwerking tussen meerder disciplines. En eigenlijk is dit heel logisch. Alle fysiotherapeuten studeren af met een uitstekende basisopleiding en kennis. Maar zoals er in een ziekenhuis veel specialisten nodig zijn om iedereen de best mogelijke zorg te bieden geldt dit net zo goed binnen de hedendaagse Fysiotherapie. Iedere therapeut moet zich constant verder en specialistischer ontwikkelen om u de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Maar door de ongekende breedte van fysieke klachten die mensen kunnen hebben is het een utopie dat één therapeut zich in alle 1001 richtingen zou kunnen specialiseren. Dit is simpelweg onmogelijk. Daarom zult u bijna altijd de voor ú optimale behandeling krijgen bij FysioZande.

FysioSport Sporten onder begeleiding van de echte professional in bewegen. Alle FysioSportgroepen staan onder leiding van een Fysiotherapeut voor optimaal, veilig én gezellig sporten met uw persoonlijke doelstelling en oefenprogramma. In de 3 sportruimtes van ruim 250 m2 van Fysio Zande wordt dagelijks FysioSport gegeven, met begeleiding door één van onze professionele therapeuten. Er bestaat steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bewegen noodzakelijk is voor de gezondheid van geest en lichaam en bijdraagt aan een beter functioneren algemeen. Na een uitgebreide screening wordt uw persoonlijke oefenschema gemaakt. Hierin worden indien van toepassing specifieke oefeningen opgenomen voor uw persoonlijke aandachtspunten en oefeningen om gewoon lekker fit te blijven of om fit te worden. Juiste begeleiding Ook komt er steeds meer bewijs dat u beter af bent met de begeleiding van echte specialisten op het gebied van bewegen, inspanning met alle medische aspecten, indien u bekend bent met een aandoening zoals artrose, hartfalen,

hoge bloeddruk, terugkerende peesirritaties, diabetes etcetera. U kunt van ons een continue begeleiding verwachten en een pro-actieve opstelling m.b.t. ontstane problematiek en/of klachten verandering. Voor zwangeren is er deze mogelijkheid, na een intake bij een gespecialiseerde fysiotherapeut, zowel tijdens als na de zwangerschap om te werken aan een correcte houding en goede coördinatie van de bekkenbodem. Door de professionele persoonlijke begeleiding door de enige echte professionals op het gebied van bewegen bent u ervan verzekerd dat u hier op een veilige en verantwoorde wijze gaat werken aan uw fysieke conditie en uw krachtniveau gaat opbouwen. Mankeert u niets: ook dan is FysioSport er voor u. Bijvoorbeeld als u niet veel aan sport heeft gedaan en er aan denkt naar de sportschool te gaan is dit een uitstekende, verantwoorde manier om onder deskundige begeleiding de eerste stap te zetten, waarna u met basiskennis en een goede coördinatie aan de slag kunt bij de sport(school) van uw keuze. Of om gezellig bij uw vertrouwde FysioSport groep te blijven. Trainingsmogelijkheden U traint op een vast tijdstip in de ochtend, middag of avond van maandag t/m vrijdag. Uiteraard kunt u altijd wisselen van trainings-dag of uur en heeft u de keuze uit een abonnement voor 1, 2 of 3 uur per week.

Openingstijden De praktijk van FysioZande, gevestigd aan de Langestraat 83-85, 2691 BC in ’s-Gravenzande is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur geopend. Telefoon: 0174-417680. E-mail: praktijk@fysiozande.nl Website: www.fysiozande.nl

Therapie bij Chronische aandoeningen Fysio Zande is tevens ook dé Westlandse behandellocatie voor Chronische aandoeningen zoals CVA, Claudicatio (Etalagebenen) COPD, Dystonie, Hartfalen en Parkinson. Meerdere Fysiotherapeuten en Oefentherapeuten hebben de vereiste extra opleidingen gevolgd om u ook bij deze aandoeningen de best denkbare therapie aan te kunnen bieden. Hierdoor mogen wij bij deze aandoeningen voor alle zorgverzekeraars behandelen, zowel hier op de praktijk als bij u aan huis. Doordat FysioZande onder de overkoepelende naam Zande Therapie & Zorg ook onderdak biedt aan een 7-tal andere disciplines waaronder Huid- en Oedeemtherapie, Diëtetiek en Ergotherapie zijn er hele korte lijnen indien u meerdere therapieën te gelijker tijd nodig heeft. En daar waar mogelijk worden deze dan ook aansluitend op elkaar ingepland. Bij FysioZande kunt u terecht voor o.a. ■ Fysiotherapie ■ Manuele therapie ■ Mensendieck ■ Medische training ■ FysioSport ■ ShockWave Daarnaast is FysioZande specifiek gespecialiseerd in o.a. ■ Claudicatio/etalagebenen ■ COPD ■ CVA ■ MS ■ Parkinson ■ Hartrevalidatie ■ Bekkenklachten ■ Zwangerschapsklachten ■ Revalidatie na een operatie ■ Whiplash ■ Chronische Pijnklachten ■ Turn- acroblessures ■ Complexe sportblessures ■ Psychosomatische klachten ■ alle overige voorkomende klachten.


Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

5

Inschrijven brommerrit Ook de honderden brommers zullen dit jaar weer ronkend op het Marktplein verzamelen voor de Brommerrit. De rit wordt in samenwerking met OBC De Oudcamp georganiseerd. Inschrijven kost 5 euro (contant en gepast!) en kan op de dag zelf bij de witte tent op het Marktplein. Deelnemers van de brommerrit kunnen zich van 13.00 tot 13.30 uur inschrijven. De start van de brommerrit is om 13.30 uur. De brommerrit is ieder jaar populair.

Prijsuitreiking Voor deze dag is er op het Marktplein een springkussen voor de kleinste machineliefhebbers en is er de gehele dag muziek. Ook zal de lokale horeca klaar staan om u te bedienen. De prijsuitreiking van dit evenement zal aan het einde van de dag geschieden. De ingang van dit evenement bevind zich aan het Graaf Florisplein. De prijsuitreiking en afsluiting van de dag is van 16.00 tot 16.30 uur.

Foto: Archief

Inschrijven tourrit De jaarlijks terugkerende tourrit van het Breeje Durp Oldtimerfestival, uitgezet door ons prachtige Westland is al jaren een daverend succes. Uiteraard kunt u dit jaar ook gewoon weer meedoen. De deelnemers verzamelen op het Marktplein en het Graaf Florisplein. Inschrijven kost 30 euro (contant en gepast!) per auto met 2 inzittenden en kan via http:// eepurl.com/dydELv. Extra inzittenden kosten 10 euro per persoon. Inschrijven deelnemers toerrit kan van 09.00 tot 11.00 uur. Starten deelnemers toerrit om 11.00 uur.

De verzekeringsadviseur Oldtimerverzekering U bent natuurlijk zuinig op uw oldtimer en rijdt extra voorzichtig. Maar dat geldt helaas niet altijd voor uw medeweggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met uw klassieker kunnen wij u een goede oldtimerverzekering bieden. Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een relatief lage premie heeft u al een (wettelijk verplichte) WA-dekking waarmee schade die u toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een dekking bieden voor beperkt casco (ook wel ‘wa-plus’ of ‘wa-extra’ genoemd) of voor volledig casco (ook wel ‘all-risks’ genoemd). Daarmee wordt ook de schade vergoed aan uw klassieker. Eerder oldtimer voor de verzekering dan voor de wegenbelasting Pas als uw oldtimer minimaal 40 jaar oud is en op benzine rijdt, wordt uw klassieker volledig als oldtimer aangemerkt door de belastingdienst. Vanaf dat moment is uw klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Is het kentekenbewijs van uw oldtimer tussen 1975 en 1988 afgegeven, dan geldt er een overgangsregeling waarbij u in aanmerking kan

komen voor een verlaagd tarief van de motorrijtuigenbelasting. Uitkering op basis van taxatiewaarde Kiest u voor een oldtimerverzekering die naast een WA-dekking ook een (beperkt)cascodekking biedt, dan moet u in veel gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd. Aanvullende dekkingen Verder kunt u ervoor kiezen om uw oldtimerverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld inzittenden, rechtsbijstand of pech onderweg. Keuzehulp oldtimerverzekering Heeft u vragen of hulp nodig bij de keuze van uw oldtimerverzekering? Kijk dan eens op www.devriesverzekeringen.nl/oldtimerverzekering. Of neem gerust eens contact met ons op.

Bij aankoop van een paar Gabor schoenen of laarzen een paar

GABOR SOKKEN CADEAU Langestraat 247-251 | ’s-Gravenzande tel. (0174) 412377 info@voorbergschoenen.nl www.voorbergschoenen.nl


6

Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019


Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

Showpresentaties en racesimulator

7

PROGRAMMA BREEJE DURP OLDTIMER FESTIVAL 5 OKTOBER • Hele dag • Hele dag • Hele dag • Hele dag • 09:00 • 11:00 • 13:30 • 14:00 • 16:00

Muziek/DJ Springkussen Show Presentaties Race simulator Start inschrijvingen Vertrek auto’s Vertrek brommers Live Band Prijsuitreiking

Foto: Archief

Ook eens plaatsnemen in een Formule 1-wagen?

Foto: Stock

Het Graaf Willem II plein en het Marktplein worden ingericht als festivalterrein met een gedeelte voor showpresentaties. Te zien zijn auto’s, motoren, tractoren, klassieke racefietsen, F1-race-simulatoren en meer. Laat u verrassen! Speciaal voor de jeugd zijn er diverse F1-Race-simulatoren met voor de snelste deelnemers mooie prijzen. Deelname kost 2 euro per heat.

Bedrijfsauto van het jaar

CITROËN JUMPY Neem contact met ons op voor meer informatie of een proefrit. AUTOBEDRIJF VAN SCHIE Sand-Ambachtstraat 119. ‘S GRAVENHAGE Tel. 0174 - 415 601, www.vanschie.citroen.nl verkoop@vanschie.citroen.nl

Gildestraat 107 2671 BV Naaldwijk tel.: 0174 - 61 09 56 fax: 0174 - 62 21 72 e-mail: info@autovangulik.nl internet: www.autovangulik.nl


8

Breeje Durp Oldtimer Festival | Speciale uitgave bij Het Hele Westland 2 oktober 2019

HEMA ’s-Gravenzande

KLAAR voor de TOEKOMST De afgelopen weken is er hard gewerkt bij HEMA ’s-Gravenzande. In verschillende fases is het volledige interieur onder handen genomen, waarmee de winkel weer een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. “Tijdens de verbouwing gingen de zaken gewoon door” aldus Frank Petri, eigenaar van HEMA ’s-Gravenzande. “We hebben geprobeerd de overlast voor de klanten zoveel mogelijk te beperken en denken dat dat goed gelukt is. We zijn blij met de nieuwe inrichting en gaan hiermee vol vertrouwen de toekomst in” In de vernieuwde HEMA wordt het voor klanten eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. Tijdens de verbouwing zijn de muren van de HEMA geïsoleerd, is de oude koelinstallatie vervangen door een nieuwe,

energiezuinige installatie en is volledig overgegaan op ledverlichting. Daarmee is de winkel niet alleen overzichtelijker maar ook duurzamer geworden. Tijdens de Breeje Durp Oldtimer Rally op 5 oktober aanstaande wordt de periode van verbouwen feestelijk afgesloten. De foodtruck met warme worst

staat voor de deur in de Langestraat 125, voor de kinderen altijd prijs met een speurtocht in de winkel, klanten krijgen mini tompoezen aangeboden en deelnemers aan de Breeje Durp Rally kunnen gratis een foto van hun oldtimer ophalen in de winkel.

1e 500 klanten: GRATIS Hema Bigshopper bij besteding vanaf 10 euro

Profile for WL Media

SPE 2019-10-02-2.pdf  

SPE 2019-10-02-2.pdf  

Profile for wlmedia