Page 1

VAN2019

MAAK KANS

OP VELE MOOIE PRIJZEN

SPECIALE UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND VAN 3 JANUARI 2019


2

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

GEZOCHT 25 PERSONEN DIE HUN GOEDE VOORNEMENS WAAR WILLEN MAKEN

ONDER LEIDING VAN EEN LIFESTYLE COACH

De 32e editie van het Lopersproject start op zondag 6 januari 2019 om 9.30 uur bij Sportpark Verburch in Poeldijk. Hardlopen en sportief wandelen onder begeleiding van ervaren en enthousiaste trainers. Hardloopgroepen voor de 5, 10, 21 en 42 km en een groep voor de trailrunners. Ook een aparte groep voor de startende hardlopers en sportief wandelen in 3 niveaugroepen.

In 13 weken slanker, sterker en fitter! KRACHT

UITHOUDINGSVERMOGEN

Inschrijven en informatie via de vernieuwde website:

LENIGHEID

COÖRDINATIE

start op 7 januari 2019 schrijf je snel in want vol = vol

LOPERSPROJECT.NL Hoofdsponsor

MINDER STRESS

Kledingsponsor

AVILAS

F I T

S AUNA

BE AUT Y

CE N T ER

Verburchlaan 23 2671 CP Naaldwijk 0174 64 08 28

www.avilas.nl

AVILAS

RC WORKOUT, Elite Fitness & Personal Training wenst iedereen

EEN GEZOND EN SPORTIEF 2019. Wil jij jouw dromen omzeten in acies? Kom naar RC WORKOUT, de HOEKSE SPORTSCHOOL op de Zekkenstraat 1-3

omg!

AL 12 JAAR VOORLOPER IN PERSONAL TRAINING

Kom kennis maken en proiteer van onze unieke nieuwe leden actie:

THINK POSITIVELY EXCERCISE DAILY EAT HEALTHY WORK HARD

TWEE KEER PERSONAL TRAINING, INTAKEGESPREK EN HEALTH CHECK VOOR 99 EURO!

STAY STRONG WORRY LESS DANCE MORE LOVE OFTEN

Kijk op jptraining.nl voor meer informatie.

BE HAPPY AND RELAX

Samen streven naar vitaliteit, gezondheid en geluk

Naast fitnessen kunt u bij RC WORKOUT ook groepstrainingen volgen zoals: - Cross Fit - Indoor Cycling - Yoga - Paal Fitness - Pilates - Step Aerobics - Boksen - Senioren Fit - Zumba - Kids Fit enz. - Aerobics Ook kunt u een zonnebank boeken, een sportmassage of Fysiotherapie.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U KIJKEN OP WWW.RCWORKOUT.NL


EEN

3

FIT BEGIN VAN 2019

Een FIT Begin van 2019

GOEDE VOORNEMENS MAKEN EN VOLHOUDEN!

Het jaar starten met een goed voornemen is makkelijk, maar hoe houd je het vol?

Het jaar 2019 is nog spiksplinternieuw en je barst van de positieve energie. Na de drukke decembermaand, waarin je toch vaak wat teveel gegeten of gedronken hebt, is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Meer bewegen, gezonder eten en natuurlijk ook stoppen met roken, om maar wat te noemen. Dit jaar ga je het helemaal anders doen! Dit jaar wordt jouw jaar! Goede voornemens zijn prachtige idealen, maar veel mensen zullen in december slechts met veel moeite hun voornemens van januari voor de geest kunnen halen. Sommigen hebben daar in februari al problemen mee. Goede voornemens verzinnen is namelijk heel gemakkelijk. Goede voornemens uitvoeren is echter een stuk lastiger. Het vergt veel doorzettingsvermogen of, bij gebrek daaraan, een flinke stok achter de deur.

Met dat laatste gaat Het Hele Westland je helpen! In deze speciale bijlage vertellen trainers, coaches en bedrijven uit de regio over hoe ze jou kunnen helpen om 2019 fit te beginnen. Bovendien geven ze, in samenwerking met Het Hele Westland, een aantal mooie prijzen weg waarmee het nog gemakkelijker gaat worden om jouw goede voornemens tot een even zo goed uiteinde te brengen! Zie de puzzelpagina verderop in deze bijlage voor meer uitleg. Telefoon Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders goede voornemens maakt. Het zal daarbij geen grote verrassing zijn dat de klassiekers ‘meer sporten’, ‘minder eten’ en ‘afvallen’ de top drie vormen. ‘Minder met computer/ telefoon bezig zijn’ en ‘Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen’ worden

Foto: Freepik

ook regelmatig genoemd. Anderen nemen zich voor om hun financiële situatie te verbeteren door meer te sparen of minder uit te geven. Stoppen met roken wordt, misschien door de invloed van ‘Stoptober’, minder vaak genoemd. Volhouden Ongeveer tweederde van alle mensen met goede voornemens kan deze uiteindelijk niet waar maken. Te weinig doorzettingsvermogen wordt daarbij als belangrijkste spelbreker genoemd. Ook merken mensen dat goede voornemens veel tijd en energie kosten. Lastig als je het ook druk hebt met andere dingen. Andere mensen voelen na korte tijd de noodzaak niet echt meer om door te zetten. Tot slot is er een kleine groep mensen die, ondanks al hun inzet, faalt omdat ze simpelweg onrealistische doelen hebben gesteld. Weinigen kunnen

veertig kilo afvallen in een paar maanden tijd. Wat kun je doen om niet in deze valkuilen te lopen? De ondernemers uit deze bijlage kunnen je daar veel meer over vertellen, maar deze richtlijnen zijn goed om je aan vast te houden: Stel jezelf realistische en concrete doelen en subdoelen. Bedenk ook welke acties je moet doen en laten om die doelen te behalen. Beloon jezelf als je zo’n subdoel haalt; maar natuurlijk niet met ongezond eten of een sigaret. Houd ook rekening met tegenslagen. Als je een keer een training mist of tijdens een feestje verkeerd eet, blijf dan gewoon bij je oorspronkelijke plan. Ga niet paniekvoetballen, compenseren of de moed opgeven. Tot slot; zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt die je steunen. Of dat nu familie, vrienden of een personal trainer zijn; zij kunnen je er doorheen slepen.

COLOFON ‘Een FIT begin’ is een extra uitgave van de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl


4

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

Voor ma ar 49 kan je o euro/4w n gebruik beperkt maken v My Circ le en no an g meer fa ciliteiten veel zoa HotYoga , Fitness ls en Groepsl essen.

F I T N E S S Wat maakt Highline Fitness zo uniek? INNOVEREND: Highline fitness is graag vernieuwend bezig en biedt zijn klanten de mogelijkheid om hierin mee te gaan zoals: My Circle, BodyTec of Hot Yoga. VEELZJDIGHEID: In de ruime trainingszaal kan je als fitness beoefenaar, Crossfitter of op de Cardio, je uitleven. Kom een gratis proefles volgen in onze ruime groepslessenzaal met zowel live als virtuele lessen. Ben je meer een spinner, bootcamper, bokser of wil je liever individueel of in een groep? En om niet te vergeten hebben we ook Personal training vanaf 30 minuten. RESULTAAT: In beweging zijn, komen en gaan is een heel goed voornemen maar als je er een intentie aan verbindt, dan is resultaat gegarandeerd. Highline Fitness helpt je hier graag mee. Kom naar de club en laat je inspireren door onze coaches.

TRY IT OUT

MAAK GEBRUIK VAN GRATIS PROEFWEEK

C I R C L E

B O D Y T E C

F I T N E S S

Einsteinstraat 6 | ‘s-Gravenzande

www.highlinefitness.nl 0174-417092 info@highlinefitness.nl

TRAMPOLINEFITNESS .. HEERLIJK WERKEN AAN JE CONDITIE, COORDINATIE, BALANS, SPIEREN, .. REACTIE/UITHOUDING VERMOGEN EN TEGELIJKERTIJD CALORIEEN VERBRANDEN EN NOG LOL HEBBEN OOK! TRAMPOLINEFITNESS IS EEN SUPER WORK-OUT VOOR JE HELE LICHAAM. Trampolines veren mee dus minder impact en belasting op je gewrichten en nog eens heel effectief in vergelijking met bijv. hardlopen want 10 minuten trampolinefitness staat gelijk aan ca. 30 minuten hardlopen. Tevens gebruik je bijna al je spiergroepen, goed voor je! En je verbrand ook nog eens vele calorieën. Oefeningen zijn bij ons zeer divers van jumpen met een bal tot oefeningen met/zonder gewichtjes voor buik/ been en armspieren merendeels op en soms naast de trampolines. WIL JE OOK HEERLIJK IN BEWEGING ZIJN MAAR HAD JE JOU SPORT NOG NIET GEVONDEN?? MELD JE DAN NU AAN VOOR TRAMPOLINEFITNESS!! JOU SPORT!! Dinsdagavond van 19.00-20.00 of van 20.00-21.00 uur Kosten € 8,50 per keer incl. flesje water en fruit na afloop Kosten speciale jumpsokken 1e keer € 1,50 Knipkaart (12 x) incl. 1 paar jumpsokken € 90,00 kaart is niet persoon gebonden (€ 7,50 per keer) Aanmelden kan via 0103133830 of via WhatsApp, 0651444238 geef je naam, aantal personen en tijdstip door en je krijgt een bevestiging terug, wil je info bel dan 0103133830 Geen inschrijfkosten, abonnement enz. Wel gaan we er vanuit wanneer je je hebt opgegeven je ook komt, afmelden kan 24 uur van tevoren dan zijn er geen kosten aan verbonden.

wenst ieder een gezond en ontspannen nieuw jaar!

Tai Chi – Chi Kung De Chinese bewegingsleer voor een goede gezondheid en harmonie. Door de ontspannen oefeningen stroomt de energie beter door je lichaam, en ontstaat er balans tussen lichaam en geest.

Begin 2019 ontspannen, kom eens meedoen en ervaar het zelf.

TAO for you is er voor jou! (ook voor workshops) Indoorpretpark Maassluis Dr. Albertschweitzerdreef 435 3146 AP Maassluis

www.indoorpretpark.nl

gegeven door Hanneke Jansen, gediplomeerd docente Tai Chi Tao – Chi Kung en T.C.G. natuurgeneeskundig therapeut

www.taoforyou.nl / 06-30067789


EEN

5

FIT BEGIN VAN 2019

HARDLOPEN VOOR BEGINNERS Het nieuwe jaar begon voor veel Nederlanders vol goede voornemens. Meer bewegen is een veel gemaakt en heel gezond voornemen. En wat is nu heerlijker dan buiten een stuk wandelen of hardlopen? We geven enkele tips om succesvol te beginnen met hardlopen. Wie zich voornam in het nieuwe jaar te beginnen met hardlopen, is er vast al achter gekomen dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Wanneer je nog nooit eerder hebt hardgelopen, zul je met geduld moeten beginnen. Start eerst met wandelen in een stevig tempo, om de spieren en pezen te versterken. Haast je niet in deze beginfase, maar bouw de lengte en snelheid van je wandelingen langzaam op. De beste manier is om geleidelijk op te bouwen naar 30 minuten stevig wandelen, 2 tot 4 keer per week. Hierna kan je proberen 2-5 minuten hard te lopen en weer te wandelen. Blijf dit gedurende 30 minuten vol houden. Na een paar weken ben je klaar voor een volledige hardloopronde. Opbouw Ben je eenmaal aan het hardlopen toe-

gekomen, laat je dan niet leiden door het aantal gelopen kilometers. Het is beter om te werken met de tijd als je je uithoudingsvermogen wilt opbouwen. Loop elke week een stukje langer, maar versnel niet meteen je tempo. Ga je te snel of te lang, dan kunnen blessures ontstaan en raak je gefrustreerd omdat het niet lukt. Door een langzame opbouw naar een gewenste snelheid kan het lichaam wennen aan de belasting en wordt het sterker. Ontspan Voor een goede looptechniek zijn er enkele spelregels voor een goede lichaamshouding. Rechtop en ontspannen zijn de sleutelwoorden. Houd je borst omhoog en je schouders naar beneden. Houdt het lichaam in een rechte lijn van hoofd naar tenen en ontspan je handen. Het geluid van je voetstappen is een goede graadmeter: klinkt het hard, probeer dan de voeten beter af te rollen. Goede hardloopschoenen met de juiste demping helpen bij een goede loophouding. Heb je helemaal de smaak te pakken, motiveer je zelf dan door nieuwe routes te verkennen of doe eens mee aan hardloopevenementen.

Werk aan je uithoudingsvermogen door steeds langer te gaan hardlopen.

Foto: Stock

Highline Fitness

GOEDE START MET YOGA KNOWHOW

‘CHANGE YOUR BODY AND MIND’ IN 30 MINUTEN

Sinds Yoga Knowhow, voorheen Free Spirit Yoga, op een nieuwe locatie zit kun je er terecht voor méér dan yogales alleen. “Met ingang van 15 januari bieden wij naast Authentieke yogales een nieuwe vorm van yoga: Dynamic Yoga! Bewegen zonder jezelf te blesseren is wel zo ijn. Bewegen waar je lekker van in je vel gaat zitten nóg beter. We noemen het daarom wél Yoga. Energieke les, Yoga in een nieuw jasje, passend bij deze tijd. Een les van 45 minuten waarbij je op cardio niveau werkt. Level 1 voor als je wel kan bewegen maar niet zo heel it bent. Level 2 voor diegenen die meer sportief zijn en regelmatig trainen, daarmee meer it zijn. Kijk op de site.” Goede start Heb je pijn of klachten waar je mee blijft

My Circle is een individuele training in een groep. Nieuw in 2019 bij Highline Fitness in ‘s-Gravenzande is My Circle. Iedereen heeft het druk en de wil om wat aan de gezondheid te doen is er wel maar de tijd... Om toch op een eenvoudige en snelle manier resultaat te willen behalen heeft Highline itness twee trainingsvormen: My Circle en BodyTec. Beide trainingsvormen zijn intensief en kort omdat meerdere spiergroepen tegelijk getraind worden. BodyTec is een vorm van personal training met minimale belasting voor de gewrichten en maximale aanspanning van de spieren zowel de grote spiergroepen als de kleine. My Circle is een individuele training in een groep waardoor intensiteit en gezelligheid zorgen dat je het vol blijft houden. Afvallen “Combineer je het trainen met ons succes-

lopen en voel je je niet it genoeg om in beweging te komen? Maak dan in het nieuwe jaar een goede start. Span je meer in voor jouw gezondheid en vergroot jouw zelfredzaamheid. Yoga Knowhow biedt diverse mogelijkheden om je hierbij te helpen. Zo kun je gebruikmaken van Andullatie, een bijzondere manier om pijn te verlichten en om klachten te verminderen. Bij nog meer fysieke malaise is er BodyWork, diepte massage en zenuwpijn verlichting. Op afspraak! Contact Yoga Knowhow is gevestigd aan de Huydecoperstraat 21A in Hoek van Holland. Meer informatie? Bel met 06-24676590 en 06-29179984, mail naar info@yogaknowhow.com of bezoek www.yogaknowhow.com of facebook.com/yogaknowhow.

Foto: Highline Fitness

volle BodySupport programma, dan komt het resultaat vanzelf. Ons voedingsprogramma is geen extreem lijnprogramma maar gewoon weer normaal en gezond eten. Onze klanten verbazen zich hoeveel ze mogen blijven eten en toch met gemak 0,5 tot 1,5 kilo per week afvallen.” Sylvia: “20 cm van mijn benen af dat is met geen enkel programma (BodyTec en BodySupport) gelukt.” Informatie “Neem de stap nu, bel 0174-417092 en begin 2019 met een goed gevoel. Bezoek onze site voor alle mogelijkheden die wij te bieden hebben zoals: hot yoga, onbeperkte aanbod groepslessen, boksen, spinning en nog veel meer. Zie www.highlineitness.nl of mail naar info@highlineitness.nl voor meer informatie. Begin het nieuwe jaar goed door je in te spannen voor je gezondheid.

Foto: Yoga Knowhow


6

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

Hoe Gezond wil jij je voelen in het nieuwe jaar? Januari is de maand van de goede voornemens. De meesten zullen het met elkaar eens zijn over het belangrijkste voornemen: gezondheid. Gezondheid voor jezelf en voor een ander. Dit geldt helemaal als er lichamelijke klachten meespelen, zoals voedselintolerantie, de overgang, een prikkelbare darm, gewrichtsklachten, burn-out, chronische vermoeidheid fibromyalgie, diabetes type 2 en gewrichtsklachten. Je wil dan niets liever dan je gezond voelen. Want als je je gezond voelt sta je immers sterker in het leven en heb je volop energie om van het leven te genieten! Meten is weten Lilian van der Zanden van het Wateringse Hoe Gezond is natuurgeneeskundig therapeut. Vanuit een holistische benadering, waarin lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, helpt ze mensen gezonder te leven. Ze vertelt: “Mijn werkwijze is mens- en onderzoekgericht. Pas na een uitgebreid intakegesprek en gedegen analyse kan ik effectief en duurzaam met de cliënt werken aan een betere gezondheid en als sparringpartner fungeren. Ik help je met de keuze welke onderzoeken nodig zijn en maak een behandelplan op maat. Met net zoveel consulten als jij nodig hebt om jezelf vitaal te voelen en te blijven. Mogelijke therapievormen zijn bioresonantie, darmfloraonderzoek, orthomoleculaire therapie en bloedwaardentesten. Daarmee meten we op eenvoudige en veilige wijze de onderliggende oorzaak van de klachten en wat er nodig is om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Maar de onderzoeken kunnen ook preventief worden gedaan om inzicht te krijgen in hoe je er qua vitaliteit voor staat en hoe je eventueel bij kunt sturen”. Voeding Gezonde voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Lilian: “Hoe Gezond begeleidt het proces om grip te krijgen op het effect van voeding op jouw lijf. Welke gezonde keuzes maak je dan in de supermarkt? En wat zijn gezond(-ere)

alternatieven waarmee je je gezondheid ondersteunt? We worden overstelpt met informatie over voeding en zien door de bomen het bos niet meer. Hoe Gezond helpt je inzicht te krijgen in jouw voedingspatroon en geeft je aan de hand van een orthomoleculaire aanpak praktische handvatten om je lichaam te versterken en meer in balans te brengen. Hierdoor kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter zijn werk doen”. Workshops De behandeling kan verder ondersteund worden door een kookworkshop of een supermarktbezoek. Ook geeft Lilian workshops voor het bedrijfsleven en particulieren. Hier leer je de kwaliteit van voedsel te herkennen en krijg je volop praktische tips. Wil je 2019 inspirerend en gezond beginnen? Op zaterdag 26 januari staat de eerste workshop van het nieuwe jaar gepland. Geef je op via de website www.hoegezond.com.

Het Tolland 4 2291 VS Wateringen T: 06 57 202 017 E: info@hoegezond.com

Waarom Fysio-Bodytec: • Eerder en sneller revalideren. • Persoonlijke begeleiding met een ervaren fysiotherapeut. • Uw persoonlijke doel sneller en effectiever bereiken. • Meer resultaat in minder tijd (20 minuten training) • Geen zware belasting op de gewrichten.

Fysio-Bodytec bevordert: • De spieropbouw na operaties en blessures. • Het kracht-uithoudingsvermogen van de spieren. • Positieve mindset. • De stofwisseling en vetverbranding. • Werk, sport en dagelijkse bezigheden. • Doorbloeding van de huid en spieren. • De kwaliteit van het leven bij (chronische) klachten.

Groot aanbod aan meditatieve,

dynamische en statische Yogalessen bij dé Yogaschool van Wateringen. O.l.v. ons ervaren en erkende team.

Fysio-Bodytec vermindert: • (Artrose) klachten aan de nek, schouder, rug, heup, knie of enkel. • Klachten na fracturen/botbreuken. • Pijnlijke gewrichten, spieren, banden en/of pezen. • Klachten na een operatie.

JPT Body & Mind Smederijstraat 22 2671 BV Naaldwijk 0174 760 800 info@jptbody-mind.nl

Tijd voor jezelf.. Doe YOGA Ontwikkel een meer ontspannen Leefstijl Het Tolland 4 • Wateringen • www.solideyoga.nl • 06-24771145


EEN

7

FIT BEGIN VAN 2019

Ondernemers opgelet:

INVESTEER IN JE GEZONDHEID, START MET PERSONAL TRAINING Negen jaar geleden startte Jeroen Pronk JPT Personal Training & Coaching aan de Smederijstraat in Naaldwijk. Na 2 jaar was het tijd om uit te breiden. Er werden meer trainingsruimtes geopend en later werd ook de start met JPT Body & Mind gemaakt. Hiermee biedt JPT een totaalconcept aan, waaronder: Personal/Bodytec Training, Lifestyle & Voedingsadvies, Fysiotherapie, Fysio Bodytec, Coaching, Mindfulness en Massages. Kortom, diensten die elkaar aanvullen om het doel van de ondernemer te bereiken. Afspraak Jeroen weet als geen ander hoe het druk-

ke ondernemersleven in elkaar steekt en heeft zijn dienstverlening daar helemaal op aangepast. We zien dat dit aansluit bij de wens van andere ondernemers, managers, leidinggevende en mensen die willen investeren in hun gezondheid:, vertelt Jeroen Pronk: “Alles gaat op afspraak en hiermee zijn we de stok achter de deur. We hebben geen vaste openings- en sluitingstijden. De klant bepaalt wat de beste tijd is om er even een uurtje tussenuit te zijn om aan de algehele itheid te werken. JPT heeft inmiddels alles in huis om de klant zo goed en eiciënt mogelijk te helpen naar een itter en gezonder leven. Dit gaat natuurlijk niet alleen om sporten

maar omvat de hele levensstijl. Daarom bestaat ons team uit 15 specialisten waaronder Personal Trainers, Lifestyle & Voedingscoach, Mental/Mindfulness Coach, Fysiotherapeuten en Masseuses.” Doelen “Wij brengen de klant in fases dáár waar hij of zij wil komen”, gaat Jeroen verder. “Tijdens een intakegesprek bespreken we de doelstellingen. Na een uitgebreide keuring maken wij een persoonlijk trainingsprogramma en gaat de klant met zijn/haar Personal Trainer aan de slag. Met één-opéén trainingen, gericht op persoonlijke aandacht, gaat de personal trainer in één

Het JPT team gaat ook in 2019 graag met u de uitdaging aan!

Goede voornemens:

HOE HOUD JE ZE VOL?

van de zeven luxe studio’s met jou aan je fysieke en/of mentale doelen werken.” Naast een gevarieerd trainingsprogramma zijn ook gezonde voeding en een goede levensstijl belangrijk. De Personal trainers begeleiden de klant naar het gewenste resultaat. “Als je elke dag moet presteren op werk, moet je lichaam en geest in topconditie zijn en wij helpen daar graag bij!”, besluit Jeroen. Je bent van harte welkom om kennis te maken of een proeles in te plannen. Neem contact op via info@jptraining.nl of bel naar 0174-760800. Kijk voor meer informatie op www.jptraining.nl.

Foto: JPT

DE BASIS VAN YOGA Of je nu voor de klassieke hatha yoga gaat, de actieve ashtanga yoga of de krachtige power yoga, in de basis is het doel hetzelfde: de verbinding tussen lichaam en geest verbeteren of versterken. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Yoga biedt oefeningen die het evenwicht herstellen en lichaam en geest lexibel maken. Vaak

wordt gedacht dat yoga alleen beoefend kan worden als je lenig bent, maar dat is geen vereiste. Door de oefeningen regelmatig te doen, zal de soepelheid van het lichaam wel bevorderd worden. Tijdens de les worden er een aantal yogahoudingen gedaan, allemaal met als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten en het evenwicht beter te

laten functioneren. De doorbloeding wordt gestimuleerd en dankzij ademen ontspanningsoefeningen wordt een diepe ontspanning gecreëerd en krijgt het lichaam de kans om te herstellen en op te laden. De verbindende factor van yoga zorgt er dan ook voor dat je je niet alleen lichamelijk itter voelt, maar ook mentaal weer meer energie krijgt.

Huid & Zorg Het begin van een nieuw jaar gaat voor veel mensen gepaard met goede voornemens. Het moeilijkste aan goede voornemens is om ze vol te houden. Dus de vraag is, wat kun je er aan doen om jouw doelen van 2019 wel te bereiken? Beperk je in eerste instantie tot één goed voornemen en stel alles in het werk om je hieraan te houden. Dit werkt vaak beter dan wanneer je meerdere goede voornemens hebt. Zorg vervolgens dat het doel concreet én realistisch is. Dus als je wilt afvallen stel dan het aantal kilo’s vast dat je bijvoorbeeld per maand kwijt wil. Maak hierna ook geen geheim van je doelen. Sterker nog; schrijf jouw doelen op en stel andere. Hier ook van op de hoogte. Dit heeft een motiverende werking. Probeer daarnaast een maatje te vinden. Samen sporten bijvoorbeeld is leuker dan alleen en zo kun je elkaar motiveren om door te zetten. Tot slot misschien wel de leukste manier; beloon jezelf. Leg het geld wat je normaal aan sigaretten besteedde apart en koop hier iets leuks van. Of trakteer jezelf op een etentje als je een doel bereikt hebt.

VOEL JE FIT IN JE VEL Ga je het nieuwe jaar goed beginnen met gezond eten of vaker sporten? Heb je ook dat er ondanks intensief sporten of diëten er op sommige plekken van het lichaam vetophopingen blijven bestaan? Dat kan komen omdat op bepaalde plekken van het lichaam het vet hardnekkiger is. Er is in dit geval wat extra hulp nodig om dit vet kwijt te raken. “Bij Huid & Zorg behandelen we deze hardnekkige vetrolletjes door middel van cryolipolyse is een methode om lokaal lichaamsvet te verwijderen door middel van bevriezing. Het cryolipolyseapparaat wordt op de probleemzone (zoals de lovehandles, buik, rug, bovenarmen, benen of dijen) geplaatst en koelt de vetcellen af tot -9 graden Celcius. De bevroren vetcellen worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgevoerd”, vertelt eigenaresse Wendy van der Knaap.

Door deze behandeling kun je het lichaam mooi shapen. Daarnaast is de perfecte combinatie om met de LPG endermologie verslapte huid en cellulite te behandelen. En lipomassage biedt de oplossing om hardnekkige vetophopingen los te maken en daarnaast cellulite en huidverslapping te behandelen. Endermologie

is een intensieve bindweefselmassage die uitgevoerd wordt met het LPG-apparaat. Het is een vrijwel pijnloze methode die zowel de huid en de onderhuid als het onderhuids bindweefsel behandelt. Zie www.huidenzorg.nl voor meer informatie of bel naar 0174-503974.

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage die uitgevoerd wordt met het LPG-apparaat. Foto: Huid & Zorg


8

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

Health Me

‘IK HAD NOOIT GEDACHT DAT IK SPORTEN ZO LEUK ZOU VINDEN!’ “Met wat zenuwen in mijn lijf ging ik naar Health Me in Naaldwijk. Toch niet weer zo’n mega itnessclub waar ze veel beloven en niets waarmaken?” “Een vriendin had voor mij een afspraak gemaakt. Zij is erg enthousiast. ‘Dit is écht anders vertelde ze. Dit is écht iets voor jou.’ Ook toonde zij via een app de resultaten die ze inmiddels had geboekt en de verloren centimeters om haar middel logen er ook niet om. Als zij het kan moet ik het ook kunnen, ondanks dat ik niet zo’n sporter ben…” “Na een korte vragenlijst over mijn gezondheid en mijn redenen om te willen sporten, waarin ik vertelde dat ik het toch spannend vond de eerste keer in een sportclub en geen idee had hoe ik dit nu

allemaal moest doen, werd ik door een vriendelijke en professionele coach erg op mijn gemak gesteld. Het feit dat er niet allemaal slanke dames en mannen in halter shirts rondliepen bevorderde mijn gemoedstoestand. Na het gesprek kreeg ik eerst een uitleg over de Milon Cirkel, dit zou voor mij de ideale manier zijn om te starten. ‘De Milon Cirkel is een gemakkelijke manier om goed intensief te sporten’, vertelde mijn coach me. ‘Elke spieroefening duurt één minuut en de conditietraining slechts vier minuten. En dit alles in maar 35 minuten!’ Ik kreeg een persoonlijk polsbandje en mijn coach maakte een lichaamsscan om de toestellen juist in te stellen. Zelfs met mijn zwakke onderrug werd rekening gehouden, waardoor ik pijnvrij kon bewegen. De

Foto: Health Me/Facebook

Foto: Health Me/Facebook

volgende training moest ik gewoon mijn bandje opnieuw tegen het toestel houden en alles stelde zich dan automatisch in!” “Ik had direct een goed contact met de andere leden. 35 minuten later was ik link bezweet! Ik had nog nooit zo gezweet, maar toch voelde ik me super. De tijd was omgevlogen. Voordat je een oefening beu bent moet je weer naar de volgende. Ik dacht dat ik het nooit zou kunnen maar ik werd ook prima geholpen door de andere leden.” “Ik merkte dat het elke week beter en beter ging. Ik had niet verwacht dat ik zo

snel resultaat zou voelen. Na een maand was ik mooi een hele kledingmaat kwijt! Ik voelde me bovendien ook itter, had minder last van mijn rug, sliep beter én ik leerde een heleboel leuke mensen kennen. Ik ga nu zelfs vaak twee keer per week. Het kost me echt geen moeite meer om mezelf te motiveren om te gaan en het resultaat mag er ook zijn! Ik eet een beetje anders dan vroeger maar zeker niet minder en ook bijzonder lekker!” Meer weten? www.healthme.nl

VUL JE VITAMINE- Gezond en diervriendelijk TEKORT AAN Iedereen voelt zich wel eens vermoeid en neerslachtig. Zeker als het buiten guur en donker is. Op tijd naar bed gaan en een gezonde levensstijl zijn bekende middelen. Ook extra vitaminen kunnen helpen. Alle vitamine B’s maken allemaal energie vrij. Vitamine C speelt hier ook een belangrijke rol in. Rijk aan vitamine B1 en B2 zijn varkensilet, halfvolle melk en zilvervliesrijst. Groene groenten zitten bomvol B11 en groenten en fruit zijn rijk aan vitamine C. IJzer speelt een belangrijke rol bij de opname van zuurstof in je lichaamscellen. Je lichaam neemt ijzer het beste op uit vlees en vleesproducten. Vitamine C helpt bij de opname van ijzer in het lichaam. Vitamine B12 is belangrijk voor de bloedaanmaak en een goede werking van de hersenen en zenuwen. Een tekort aan deze vitamine komt vaker voor bij ouderen. Vitamine B12 zit voornamelijk in vlees, zuivelproducten en vis. Ook erg belangrijk voor het menselijk lichaam is vitamine D. We krijgen dit voornamelijk binnen via zonlicht, dus zeker in de donkere wintermaanden is het moeilijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Het is dan ook raadszaam om deze vitamine extra binnen te krijgen via de voeding. Vitamine D zit voornamelijk in cholesterolrijke voeding als vette vis (zalm, makreel, sardines en forel) en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Ook is het tegenwoordig steeds vaker toegevoegd aan boter en bakproducten.

LEVEN MET MINDER VLEES

Een dierenleven redden én niet op smaak en voedingswaarde hoeven inleveren, wie wil dat nou niet? Is jouw beeld van een maaltijd zonder vlees nog steeds droge kikkererwten of tofu die naar rubber smaakt? Dat willen we graag bijstellen! Minder vlees eten hoeft helemaal niet saai of minder lekker te zijn. Er zijn namelijk tegenwoordig veel mogelijkheden om op een gezonde en lekkere manier je vlees te vervangen. Hier 5 eenvoudige tips die het laagdrempeliger maken om minder vlees te eten. Tip 1: Marineer de tofu of tempeh Sojaproducten zoals tofu en tempeh marineren maakt het zo veel lekkerder. Hierdoor wordt tofu namelijk allesbehalve smaakloos en de tempeh zuigt de ingredienten dusdanig op dat je er van blíjft eten.

Om er voor te zorgen dat de marinade goed intrekt is het belangrijk om de tofu of tempeh in kleine stukjes te snijden. Een voorbeeldmarinade (voor 2 personen): 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel chilisaus 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knolook, geperst 1 theelepel gemberpoeder en/of 1 theelepel uienpoeder klein beetje citroensap Laat de marinade 3 uur intrekken voor je de tofu of tempeh bakt. Haal de blokjes uit de pan wanneer ze goudbruin zijn. Tip 2: Maak een heerlijke vega curry Er zijn ook genoeg heerlijke en voedzame vegetarische curry’s zonder vlees of vis te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een

curry met zoete aardappel of een curry met kikkererwten, boontjes en cherrytomaten. Tip 3: Pasta met vega gehakt in plaats van dierlijk gehakt Een pasta is ook heerlijk met vegetarisch gehakt in plaats van gehakt van een varken of rund. Bovendien kom je met vegetarisch gehakt absoluut geen eiwitten tekort. Tip 4: Neem een heerlijke kaas-, bonenof groenteburger In de meeste supermarkten vind je steeds meer vervangers voor vlees.. De bonenburgers, vega schnitzels en groenteburgers doen qua smaak niet onder voor een burger van vlees en bevatten veel eiwitten. Ook kaasburgers zijn favoriet. Tip 5: Kies vaker voor vegetarische vleesvervangers Ten slotte zijn er ook allerlei vegetarische vleesvervangers op de markt die goed smaken bij je vertrouwde Hollandse pot en allerlei wereldgerechten. Denk maar eens aan vegetarische shoarma, kipnuggets, falafel of runderreepjes. Heerlijk op je broodje of pizza, bij je aardappeltjes, curry, salade… De mogelijkheden zijn net zo eindeloos als bij vlees.

Minder vlees eten hoeft niet saai of minder lekker te zijn.

Foto: www.it.nl

Bron en meer info op www.it.nl.


EEN

9

FIT BEGIN VAN 2019

LESROOSTER MAANDAG ZUMBA HONSELERSDIJK 19.30 - 20.30 12 MIN. WORK-OUT HONSELERSDIJK 20.45 - 21.00

WOENSDAG ZUMBA MAASDIJK 20.00 - 21.00

Keep Dancing POWERWALKING IS FIT EN FUN! WIL JE MET PLEZIER FITTER WORDEN, AFSLANKEN EN MEER ENERGIE KRIJGEN? WIL JE EEN STAP ZETTEN NAAR EEN GEZONDER LEVEN, OP EEN LEUKE MANIER NIEUWE MENSEN ONTMOETEN, OF GEWOON LEKKER BUITEN BEWEGEN?

Kids Dance & Zumba in Maasdijk Zumba in Honselersdijk

www.keepdancing.nl Facebook: @Keepdancing.eu 06 - 46 38 46 75

DAN IS DIT PRECIES WAT JIJ ZOEKT! Met Power Walken wandel je in een stevig tempo van 6 a 7 km per uur, afgewisseld met oefeningen voor je hele lijf en met name benen/billen/buik/borst. Je werkt aan je gezondheid en hebt hier plezier in. Hierdoor zijn de trainingen makkelijk vol te houden. Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan wel Power Walken.

WANNEER:

Vanaf 14 januari op maandag om 19.00 en 20.15 uur en op vrijdag om 09.00 uur Gratis proefles!

STARTLOCATIE: parkeerterrein Sportpark Verburch Poeldijk

VRIJDAG KIDS DANCE GR. 1/2 MAASDIJK 14.00 - 14.45

AANMELDEN:

Ingrid van den Bos www.powerwalkingclub.com of op 06 40716717

ALL IT TAKES IS THE FIRST STEP !!

KIDS DANCE GR. 3/4 MAASDIJK 15.00 - 16.00 Voor meer informatie mail naar info@keepdancing.nl of bel 06-46384675

AFVALLEN ZONDER LIJNENProefsessie januari voor € 20,00 Stoppen met roken

ASSLUIS“Ik voel me 10 jaar ger. In zes maanden tijd ben ik Afvallen zonder lijnen kilo afgevallen. Als je voorgoed wil afrekenen met overtollige kilo’s heeft Make n lichamelijke klachten zijnit Easy al 25 jaar de uitkomst. Bovendien 95%heet afgenomen. Ik ben ook, het niet voor niets Afvallen zonder Lijnen, een dieet is dus wijl ik toch astmatisch ben, veel overbodig. der kortademig geworden”, Make it Easy, al 25 jaar elt een eenenthousiaste bewezen succes!Rita K. Easy hanteert de ges eenMake vanitde cursisten, die combineerde aanpak. Naast het enthousiasme ‘Afvallen lichaam wordt het ook de geest aangepakt. Onze therapeuten der Lijnen’ programmabeginnen volgen daarom de eerste behandeling met Makeeen It training Easy.gebaseerd “Het ijne is, op Neuro Linguïstisch (NLP) je normaal eetProgrammeren en ook best voor een juiste mind-set. l lekkers mag waar je niet dik Auriculo-therapie (puntjes) wordt.”Er wordt geen dieet Bij de behandelingen wordt gergeschreven. “Zeker puntjes als jevan een werkt met piepkleine chirurgisch staal, die pijnloos in k leven leidt, heb je geen tijdhet oor worden geplaatst. Deze puntjes precies volgens hetdat boekje zorgen er o.a. voor je geen behoefte hebt aan dat wat je eigenlijk dschappen te doen en te wil laten. en. Wij zeggen: eet gewoon ar je trek in hebt. zijn maar een paar belangrijke gen waarvan het beter is om minder frequent te nuttigen, ls o.a. chips en koekjes. Maar behandeling gaat die behoefte tegen. Verder mag je enoeg alles eten.

of Afvallen zonder lijnen?

Cryotherapie herstelt lichaam & geest in slechts 3 minuten “Ervaar de helende werking van kou” Drie minuten "Tijdens de drie minuten bibberen in extreme kou zullen de haarvaatjes van de huid zich vernauwen om je warmte vast te houden. Het bloed stroomt naar je buik om je vitale organen te beschermen tegen de kou. Door de extreme situatie maakt het lichaam razendsnel een boost van hormonen en stoffen aan die de rest van de dag nog doorwerken. Er treedt eerder herstel op bij verzuring van spieren. Tevens worden er 500 tot 1000 kcal per dag meer verbrand. De Cryo sauna geeft het lichaam een enorm verkwikkend gevoel."

Moeiteloos Stoppen met Roken Met deze unieke combinatiemethode van Make it Easy kunt u ook op een simpele manier stoppen met roken. Momenteel rookt nog Bij de dieinMIE toepast 23% van methode de volwassenen Nederland. Ieder jaar doen met circa 1piepkleinemiljoen wordt gewerkt rokers een poging te stoppen. Voor puntjes pijnloos in het de meestendie is hun gezondheid de oor belangrijkste reden om te stoppen. worden geplaatst.Deze zorgen

o.a. voor een snellere vetverbranNieuwsgierig? Veel voordelen Je benten bij Make it Easy vanbehoefte harte Dat Cryotherapie een aanvulling is op het ding dat je geen hebt aanbod wat JPT Personal Training & Coaching welkom op onze locaties Monster, al in huis heeft, bewijst de lange lijst van aan zoetigheid en overmatig eten. Maassluis, Delft, Schiedam. voordelen: Kijk voor informatie en reacties op • Het versterking het immuunsysteem en de De Make It Easy methode wordt facebook.com/makeiteasy, weerstand of www.makeiteasy.nl. • boost de stofwisseling en de energie, toegepast in 31 praktijken in heel • helpt bij chronische pijn en ontsteking, Of bel 0174-213202. Nederland. • stimuleert de bloedcirculatie, Make It Easy, dát is makkelijk! • verbetert de nachtrust, • vermindert huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, • helpt bij artrose en reuma, • verstevigt en verjongt de huid • helpt bij migraine en slaapstoornissen. Jeroen vertelt: "Niet alleen voor sporters biedt Cryotherapie uitkomst. Ook mensen die herstellende zijn van een operatie

Onze therapeuten werken uitsluitend op afspraak.

kunnen zich melden bij ons. De Cryotherapie activeert het gehele immuunsysteem. Zuurstofrijk bloed bereikt het beschadigde weefsel en het herstelproces wordt daardoor versneld. Cryotherapie balanceert zelfs de hormoonspiegel, te denken aan vrouwen in de overgang die te kampen hebben met opvliegers. Kortom; Cryotherapie kan een uitkomst bieden voor alle mensen, zeker niet alleen voor sporters." Pantoffels en handschoenen "Bij aanmelding nemen wij eerst een aantal gezondheidsvragen door. We zullen starten met een proefsessie waarbij de klant plaats neemt in de cabine en de temperatuur langzaam wordt teruggebracht. Ter bescherming van het lichaam draagt de klant makkelijk zittende (sport)kleding en door JPT verstrekte warmte pantoffels, handschoenen en een hoofdband. Tevens krijgt de klant een mondkapje voor mond en neus om de longblaasjes te beschermen. Na drie minuten kom je als een ander mens de cabine uit. Fitter. Vitaler. Vol energie. Verkwikkend en opgeruimd. Wie wilt dat nou niet?"

Kijk voor meer informatie over Cryotherapie op de website www.jptraining.nl of bel naar 0174-760800.


10

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

JE ZIT FIT IN JE VEL Endermologie en Cryoliplyse; - Het lichaam shapen - Behandeling van hardnekkige vetrolletjes - Behandeling van cellulite - Behandeling van verslapte huid

Bij inlevering van deze advertentie ontvang je

€ 50 korting op een cryolipolyse behandeling of een LPG-kuur.

Geldig t/m 28-02-2019

✁ Wil jij weer stralen? Wil je lekkerder in je vel komen en bewuster in het leven staan? Wil je ontdekken wie je bent en wat je nu echt wilt met je leven? Dan is het Bewuster Leven of Lichter Leven coachprogramma wellicht wat voor jou!

Aan de slag met uw goede voornemen?

Kom in beweging bij FormFit! - 30 min. doelgericht sporten in warmtecabine - gezond afvallen zonder dieet - gegarandeerd omvangverlies / figuurcorrectie - sfeervolle studio - persoonlijke begeleiding - ontspannen sfeer

Mag ik jou helpen? Up to Grow biedt coaching, training en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Een goede start met het detox programma, de K-Bio kuur. 4-8 kg verantwoord afvallen in 21 dagen! Bel:

UP TO GROW MARTINE DE BRUIJN Sprongenloet 5A, 2675 KV Honselersdijk 06 - 1437 7089 info@uptogrow.nl | www.uptogrow.nl

0174 - 51 16 08

WWW.FORMFIT.NL

WWW.K-SLIM.NL


EEN

11

FIT BEGIN VAN 2019

Win mooie PRIJZEN

DOE MEE MET HET FIT LOGOSPEL 1

2

3

4

5

6

7

8

H ME

www

Yogales, nu oo

AP NAAR EEN GEZONDE LIFESTYLE 9

10

11

12

13

14

15

16

Herkent u de bovenstaande beeldmerken? Dit zijn gedeeltes van logo’s van adverteerders die door deze krant heen staan. Als u kans wilt maken op een van de onderstaande prijzen, dan moet u bij bovenstaande logo’s het goede bedrijf zoeken. U stuurt vervolgens een mail naar puzzel@uitgeverijwestmedia.nl met de nummers van de logo’s + de corresponderende bedrijfsnamen. Vergeet niet uw naam, adres en leeftijd te vermelden. Door mee te doen aan dit logospel, maakt u kans op de volgende prijzen: Health Me Social Fit Club: Maandabonnement Solide Yoga: Maandabonnement Huid & Zorg: LPG endermologie-behandeling Indoorpretpark Maassluis: Knipkaart voor fitness RC Workout: De Afval Challenge (lidmaatschap bij RC Workout verplicht) Avilas: Maandabonnement Yoga Know How: Driemaal een maandabonnement Dynamic Yoga level 1 of 2

Highline ‘s-Gravenzande: Maandkaart voor BodyTec, My Circle en Yoga, geldig tot en met 1 sept 2019 Hoe gezond: Voedingsadvies Bodytec Studio: Vier gratis BodyTec-lessen Formfit: Gratis intakegesprek incl. figuuranalyse en voedingsadvies + 1 proefles Up to Grow: Coachsessie


12

SPECIALE BIJLAGE BIJ HET HELE WESTLAND - 3 JANUARI 2019

Meld je nu aan voor ons 9-weekse Fat Burn Project healthme.nl

HEALTH ME

EERSTE LIFESTYLE OOK DE VOOR ALSSTAP JE NAAR NIET EEN VANGEZONDE SPORTEN HOUDT! DE EERSTE STAP NAAR EEN• GEZONDE SNEL • EENVOUDIG EFFECTIEFLIFESTYLE

Health Me Naaldwijk • Willem van Hooffstraat 91, 2671JC Naaldwijk • 0174-352058

Verantwoord fit • Dynamic yoga, level 1&2 van 45 minuten Verdieping • Authentieke Hatha/Raja yoga van 90 minuten Doe mee! * Gratis van 15 t/m 22 januari Dynamic Yoga level 1 & 2 * Gratis van 14 t/m 31 januari 1 X proefles Authentieke Hatha/Raja Yoga * Schrijf je in vóór 31 januari en ontvang ook nog eens 10% korting over je lesgeld in februari (abonnement).

Het lesschema en de tarieven zijn te vinden op www.yogaknowhow.com

CHRONISCHE PIJN EN VERMOEIDHEID BESTRIJDEN EN VERMINDEREN.

Andullatie www

Yogales, nu ook v

30 20 0

Medisch apparaat, onder begeleiding. Voor kennismaking, behandeling, leasen of aanschaf. Op afspraak! De eerste ervaring is gratis.

Sundar 0624676590 / Linka 0629179984 | Hoek van Holland | Huydecoperstraat 21A | www.yogaknowhow.com |  yogaknowhow

Profile for WL Media

Spe 2019 01 02  

Spe 2019 01 02  

Profile for wlmedia