Page 1

Westland woont Westland leeft 3 OKTOBER 2018 SPECIALE UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND

ACTUELE BOUWPROJECTEN

woontrends SPECIALE NVM OPEN HUIZEN ROUTE


Westland woont, Westland leeft

2

3 oktober 2018

NOOIT GEWETEN DAT ZELF BOUWEN ZO LEUK KAN ZIJN Mevrouw Driessen

Laat u inspireren! Vraag nu het Livingstone inspiratieboek boordevol nieuwe woningideeën aan op www.livingstone.org

Al voordat uw villa wordt opgeleverd, voelt u zich thuis. De ruim dertig jaar ervaring in het ontzorgen van onze klanten maakt dat wij u persoonlijke aandacht, compromisloze kwaliteit en een soepel bouwproces tegen een scherpe prijs kunnen bieden. Welkom Thuis. “De combinatie van een zeer hoge afleveringskwaliteit, bouwsnelheid en complete ontzorging maakt dat Livingstone voor ons een geweldige bouwpartner was. Zij was in staat om het gehele proces eenvoudig te houden.” Gehele recensie lezen? www.livingstone.org/familie-driessen. Voor inspiratie bent u ook van harte welkom in onze showroom in Breda! Vossenberg 4 4825 BH Breda Noord T 076 5735735


Westland woont, Westland leeft

3

Woningmarkt blijft onder druk

Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte Bestaande koopwoningen waren in augustus 9,3 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar, bleek onlangs uit cijfers van CBS en Kadaster. Maar het tempo van de prijsstijging zwakt volgend jaar wel af, denken economen. Al sinds mei 2018 liggen de prijzen van koopwoningen boven het niveau van de piek in augustus 2008. En vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 is de gemiddelde prijs van een woning met 32 procent gestegen. Ook de NVM ziet dat de huizenprijzen snel stijgen. Landelijk liggen die op een recordniveau van 288.000 euro. Voor een appartement betaalde men in Westland gemiddeld al een slordige 217.000 euro. De gemiddelde transactieprijs in het tweede kwartaal voor een woning in Westland was 318.000 euro, terwijl dat in het tweede kwartaal van 2017 nog ‘slechts’ 263.000 euro was. Landelijk zal de gemiddelde prijs binnenkort ook wel door de drie ton gaan, verwachten Rabobank-econoom Nic Vrieselaar en ING-econoom Marten van Garden. Zij denken wel dat de snelle prijsstijging volgend jaar zal afzwakken. Van Garden voorziet voor dit jaar een plus van 8,5 procent, maar voor 2019 voorspelt hij een stijging van 4,4 procent. Rabobank-econoom Nic Vrieselaar houdt het op maximaal 7 procent. De economenten voorspellen dat de hypotheekrente de komende periode laag blijft en maar langzaam omhoog gaat. De hoge huizenprijzen en het beperkte aantal beschikbare woningen, maken dat het aantal verkochte woningen terugloopt. Zo werden in het tweede kwartaal 11% minder transacties gesloten dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van de NVM. De cijfers van het derde kwartaal 2018 worden deze week verwacht.

Huizen wachten niet lang op een nieuwe eigenaar

Eerst kopen Het beperkte aantal beschikbare woningen zorgt ervoor dat je er snel bij moet zijn. Gemiddeld staan woningen 43 dagen te koop, tegenover 57 dagen in het eerste kwartaal. “Sinds 2000 is de verkooptijd

Er worden minder woningen verkocht, maar de verkooptijd is nog nooit zo kort geweest. niet zo kort geweest”, aldus NVM-voorzitter Gert Jaarsma. Veel mensen kiezen er voor om eerst een huis te kopen en daarna hun woning verkopen. “In de crisis was dat precies andersom”, zegt Jaarsma. “Toen was het vooral zaak eerst een koper te vinden voor de huidige woning. Uit het ruim beschikbare aanbod was het vervolgens niet moeilijk om een nieuwe woning te vinden. In de huidige krappe woningmarkt wordt in ruim 70% van de gevallen eerst een nieuwe woning gekocht, alvorens te verkopen.” Een aankoopmakelaar kan volgens Jaarsma helpen om goed beslagen ten ijs te komen bij een beschikbare woning.

Nieuwbouw Om er voor te zorgen dat er voldoende woningen beschikbaar komen en blijven, moet de nieuwbouwproductie omhoog, pleit Jaarsma. Want die loopt achter bij de opgave. Het ING Economisch Bureau voorspelde onlangs dat de groei van het aantal nieuwbouwwoningen in 2019 zal stagneren, vanwege capaciteitsproblemen bij bouwbedrijven en stijgende inkoopprijzen. Dat is een landelijke trend. Het aantal nieuwbouwvergunningen groeit daarbij niet meer door te weinig nieuwe bouwlocaties en plancapaciteit. In Westland wordt er op veel plaat-

Foto: stockfoto

sen hard gewerkt aan de productie van nieuwbouwwoningen. Een aantal grote nieuwbouwwijken zoals Tuinveld in ‘s-Gravenzande, Juliahof in Wateringen en Woerdblok in Naaldwijk gaan de laatste fase in of zijn al afgerond. Op andere plekken staat nog veel op planning of er zijn meer kleinschalige bouwprojecten in de kernen. Verderop in deze krant vindt u een overzicht van de projecten die momenteel in ontwikkeling zijn.

Open huis In deze nieuwe editie van ‘Westland woont, Westland leeft’, geven we daarnaast weer volop inspiratie om aangenaam te wonen. In uw bestaande woning of misschien wel in een nieuwe woning. Heeft u verhuiskriebels gekregen? Aanstaande zaterdag 6 oktober is het weer de landelijke NVM Open Huizen Dag. Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur weer veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Het is een uitgelezen kans om interessante woningen te bekijken. Voor verkopers is het een mooie gelegenheid om de woning van zijn beste kant te laten zien. In deze krant is een overzicht opgenomen van de woningen die zaterdag de deuren open zetten.

Colofon ‘Westland woont, Westland leeft’ is een speciale uitgave bij de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Foto voorpagina: NVM/Sicco van Grieken. Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl


Westland woont, Westland leeft

4

Schrijf u nu in voor onze gratis inbraakpreventiecheck! brabander.enorm.nl/inbraakpreventiecheck of via enorm@brabanderbv.nl

• Onze politiekeurmerk-expert komt gratis en vrijblijvend bij u langs • Hij voorziet u van praktische adviezen en wijst u op zwakke plekken • U ontvangt een persoonlijk advies met aanbevolen preventiemaatregelen Tijdens de actieperiode tot en met november 2018 geven wij 15% korting op alle hang- en sluitwerk (ook als u zelf de montage doet).

3 oktober 2018


Westland woont, Westland leeft

5

Inbrekers zijn actiever tijdens donkere dagen De dagen worden korter en dat betekent dat er weer een periode aankomt waarin inbrekers meer toe zulen slaan. Voor de politie is woninginbraak één van haar prioriteiten. In de bestrijding ervan wordt de burger als belangrijkste partner genoemd. “Een inbraak blijft voor een slachtoffer een ingrijpende gebeurtenis omdat er onbekenden in de privé-omgeving onder andere geld en privé goederen stelen. Slachtoffers voelen zich daarna vaak een tijdlang niet meer veilig thuis”, vertelt Hilda Vijverberg, woordvoerder van politie Haaglanden. Maar, hoe vaak slaat het inbrekersgilde toe in Westland? Dat is te zien op de website www. hoeveiligismijnwijk.nl van Regionale Eenheid Den Haag van de politie.

In de eerste zes maanden werd ‘slechts’ 149 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Cijfers

Op die website blijkt dat het aantal inbraken vanaf 2012 gestaag is gedaald. Werden in 2012 nog 619 inbraken en pogingen daartoe gemeld bij de politie, het jaar daarna waren dat er ‘slechts’ 476. Let wel; het gaat hierbij om pogingen én voltooide inbraken en dan alleen incidenten waarvan burgers daadwerkelijk aangifte deden bij de politie. In 2014 zakte dat aantal minimaal naar 463 om in 2015 op 407 te komen. Wat de reden is voor die daling valt niet eenduidig te zeggen. “Vanuit het basisteam Westland wordt er al lange tijd, samen met onder andere de gemeenten Westland en Midden-Delfland en de buurtpreventen binnen alle woonkernen, samengewerkt om de aantallen inbraken in de regio te laten doen dalen”, gaat Vijverberg verder. “Een oorzaak voor deze daling, die zich sinds 2012 inzet, valt niet precies te verklaren, maar het zal een mix van redenen zijn van: de enthousiaste inzet van buurtpreventieteams die zelf hun wijk veilig willen houden, inbrekers die door ons opgepakt worden en na vrijlating in de gaten gehouden worden en bewoners die maatregelen hebben genomen om de kans op een inbraak te verkleinen.”

Burger Vanaf 2016 blijft het aantal steken, wat 401 meldingen in 2016 en 405 meldingen in 2017 oplevert. Het huidige jaar maakt aanstalten om een betere score op te leveren. In de eerste zes maanden werd ‘slechts’ 149 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Ter vergelijking: vorig jaar kregen Westlanders in de eerste zes maanden reeds 217 keer ongewenst bezoek. “Natuurlijk zijn ook wij blij met de daling, die ook weer dit jaar duidelijk zichtbaar is”, gaat

Goed hang- en sluitwerk is essentieel Vijverberg verder. “Echter is elke inbraak er één te veel, juist omdat het zo’n impact heeft voor de slachtoffers. Voor de politie blijft het daarom één van de prioriteiten om woninginbraken, samen met onze belangrijkste partner dé burger, tegen te gaan. Naast goed hang- en sluitwerk, helpt het als bewoners verlichting laten branden in de woning, zodat het lijkt of er iemand thuis is. Een automatische lichtschakelaar kan hierbij helpen. Verder is het belangrijk om alle ramen en deuren te sluiten als je (ook maar even) weggaat en draai daarbij de deur op het ‘nachtslot’. Leg kostbare goederen, zoals portemonnees en tablets, uit het zicht. En als laatste, doe ook de tuinpoort goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin. Snoei daarbij ook de struiken kort rondom de woning. Hierdoor blijft je woning voor buren en voorbijgangers goed zichtbaar!”

Bel 112 Daarnaast moeten inbraken natuurlijk gemeld worden. Bellen naar 112 is bedoeld voor spoed, maar ook wanneer men getuige is van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. “Dus als je een verdachte situatie signaleert. Jij kunt dan samen met de politie een misdrijf voorkomen”, benadrukt Vijverberg. Overigens is iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt, maar ook de voorbereidende handelingen zijn, onder bepaalde voorwaarden, al strafbaar. Ze kunnen daarvoor gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen. Zo kan de politie sinds enige tijd ook verdachten aanhouden die ‘s nachts rondrijden of rondlopen met inbrekerswerktuigen (bijvoorbeeld een koevoet, breekijzer, schroevendraaier, etc.). “Dus bel ons op 112 als je een verdachte auto rondjes door de wijk ziet rijden of een onbekende in de achtertuin van je buren ziet staan, terwijl je weet dat ze op dat moment niet thuis zijn”, besluit Hilda Vijverberg.

Foto: Archief/Stock

Onze voordeuren zijn voor het merendeel (56,1%) slecht beveiligd, zo blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Met ‘slecht’ bedoelen experts dat een inbreker een slot moeiteloos binBeslag voordeur met nen drie minuten cilindertrekbeveiliging. openbreekt. Foto: Fotostudio Alain Baars Een op de acht (13,6%) van de voordeuren heeft een wel erg zwak aluminium beslag, vaak herkenbaar aan schroefjes aan de buitenkant. Inbrekers zijn daar met een grote schroevendraaier of koevoet en tang binnen een minuutje binnen. Voor het wat steviger beslag zonder goede beveiliging gebruiken ze het zogenaamde cilindertrekken. Het neemt ook dan niet meer dan 2 tot 3 minuten in beslag om zo’n slot open te breken. Alleen voordeuren voorzien van beslag met cilindertrekbeveiliging geven voldoende bescherming. Dit beslag is voorzien van een stalen plaatje met een gleuf over de cilinder. Slechts 12% van de voordeuren is momenteel met dit beslag uitgerust. Velen hoeven het voor de prijs van het beslag niet te laten, het is al voor ongeveer 70 euro te koop. Ook met een SKG*** veiligheidscilinder ben je beschermd tegen cilindertrekken, maar dat is (voor de inbreker) van buitenaf niet te zien. Bron: Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken


Westland woont, Westland leeft

6

3 oktober 2018

89,64,-

1.

299,-

3.

2.

Het toevoegen van groene planten zorgt voor een softe touch in deze industriële woonstijl.

must have

stoer & ruig industrieel met een vleugje natuur, urban woods

899,-

1. karpet 160x230 cm 2. tafellamp 45 cm hoog 3. kussens vanaf 17,50 4. 2,5-zitsbank Aintree in stof River 5. bijzettafel ø40 cm 125,- 6. wandkast Hawai Lamulux 200 cm hoog

699,-

4.

6.

5.

De nieuwe collectie is binnen! Maatwerk

Gezellig tafelen begint met de juiste eettafel, de comfortabelste stoelen en mooie verlichting.

4.

voor tafelen..

Oké, heerlijk eten en dierbare familie en vrienden mogen zeker niet ontbreken, maar lekker natafelen kan alleen in een supercomfortabele eetkamerstoel of fauteuil.

1.

6.

299,-

Een mooi vintage karpet onder de tafel geeft warmte aan de voeten en dempt het geluid.

MAAK JE TAFEL UNIEK ZOVEEL KEUZE. bladvorm, poten, kleur

899,-

3.

2.

looks

1. hanglamp ø50 cm metaal 149,- 2. stoel Gwenda in stof Cherokee 3. eettafel Maury ø140x78 cm eiken/metaal 4. karpet 160x230 cm 249,- 5. eettafel Ruby 78x220x120 cm Lamulux 6. fauteuil Kacey in stof Adore

..en natafelen

OTAK Westland 219,-

&

Woutersweg 2b ‘s-Gravenzande Telefoon: 0174 - 440013 Je vindt ons in de Multimate in ‘s-Gravenzande

699,-

5. Openingstijden OTAK Westland ma t/m vr 09.00 - 20.00 uur za 09.00 - 17.00 uur


Westland woont, Westland leeft

7

Royal Health Foam

‘Wat zie je er goed uit: vast lekker geslapen!’ Ondanks dat er al veel bekend is over het belang van een goede nachtrust, wordt er nog altijd regelmatig onderzoek gedaan naar de effecten van goed en slecht slapen. Zo kwamen recent de resultaten naar buiten van een onderzoek dat zich bezighield met de relatie tussen goed slapen en geluk! “De conclusies waren ook voor mij als slaapexpert toch weer enigszins verrassend”, zegt Chris Nederhorst van Royal Health Foam in Den Haag. “De belangrijkste uitkomsten: je mate van geluk hangt nu ook wetenschappelijk bewezen af van je nachtrust. Wie niet goed of te weinig slaapt, heeft namelijk een veel grotere kans om depressieve gevoelens te ontwikkelen. Ook ga je er slechter uitzien. Een testpanel kon aan het uiterlijk unaniem aflezen welke testslapers goed en slecht hadden geslapen! Je ziet dus: zo inwendig, zo uitwendig. Verder bleek dat mensen dikker worden van slecht slapen. Kortom: een gezond bioritme is essentieel is voor ons eigen functioneren. Wie goed slaapt, is overdag gelukkiger, leeft lichter en presteert beter. Wie zegt daar nu nee tegen?”

Maar wat kun je doen om ‘de ultieme droom’ van goed slapen te bereiken? Een goede nachtrust hangt volgens Nederhorst samen met een tweetal factoren: “Ten eerste met een matras dat exact bij je pas. Het matras is je belangrijkste gereedschap, zeg ik altijd. Essentieel zijn de stevigheid van het matras en het textiel. Bij Royal Health Foam kunnen we inmiddels zes verschillende stevigheden aanbieden. De matrassen zijn daarbij altijd gemaakt van natuurlijke materialen, wat zorgt voor optimale vochtopname. We maken een matras dat volledig is geënt op de gebruiker. Een tweede belangrijke factor: een goede slaapomgeving. Dat wil zeggen: stil, donker, een goede kamer temperatuur, droog, schoon, fris én geen elektrische en/of magnetische velden door

stalen bedconstructies of door de aanwezigheid van telefoons, wekkerradio’s, WiFi et cetera. Dat laatste zorgt namelijk letterlijk voor spanning in de kamer, die ook het lichaam bereikt. Zo ontstaat kramp in de benen of andere ledematen. Goed om in de gaten te houden dus.” Tot slot nog een tip van Chris: heb je een elektrisch bed? Ontkoppel de stroom als je gaat slapen of maak gebruik van een stroomontkoppelaar.

Slaap lekker! Royal Health Foam, Soetensstraat 18, Den Haag. 070-3387010. www.healthfoam.com

INGE JONGSTE INTERIEURONTWERPER & STYLIST

25 ■ VLOERBEDEKK I NG ■ HOUTEN VLOEREN / LAM I NAAT ■ V I TRAGE EN GORD I JNEN ■ B I NNEN - EN BU I TENZONWER I NG ■ BEHANG EN SCH I LDERWERK

Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (maandag gesloten)

*vraag naar de voorwaarden

D IN DE OKTOBER WOONMA AN CTIE* LLE CO 15% KORTING OP DE GEHELE

Schoolstraat 30a, 3151 AZ Hoek van Holland, Tel. (0174) 418 466, Fax: (0174) 416 112, info@ronvanreenen.nl

w w w. ro nvan re e n e n. n l

WWW.STYLINGENTRENDS.NL

06-43763472


Westland woont, Westland leeft

8

3 oktober 2018

TWO LAYERS

Bent u op zoek naar een schilderij voor in uw bedrijf, huis of kantoor? Bezoek

het

atelier

aan

de

Braillestraat 15 in ‘s-Gravenzande Bel / mail voor meer informatie of

maak

een

afspraak.

T 0174 - 44 0109 M 06 - 20336871 info@willemienmoster t.nl

www.willemienmostert.nl

WOERDBLOK ZANDHEUVEL 71 NIEUWBOUWWONINGEN IN DORPSE SFEER

VERKOOP IN VOLLE GAN

G

VOOR DE ACTUELE VERK OOPSTAND, BEL: 0174 29

4 652

HET GAAT GOED MET DE VERKOOP VAN DE WONINGEN IN ZANDHEUVEL. HET ZIJN DE LAATSTE GRONDGEBONDEN WONINGEN VAN WOERDBLOK, EEN BIJZONDERE NIEUWBOUWWIJK. BENT U OP ZOEK NAAR ULTIEM WOONGELUK, GELEGEN IN EEN KENMERKEND HEERLIJKE DORPSE SFEER? WACHT DAN NIET TE LANG, WANT ER ZIJN NOG MAAR ENKELE WONINGEN BESCHIKBAAR! MAAK KENNIS MET DE ROYALE HALFVRIJSTAANDE WONINGEN: • Woonoppervlakte van 156m² tot 180m² • 2e verdieping standaard voorzien van dakkapel of dwarskap • Tuinen op noord-west, zuid-oost en zuidwest • Standaard vloerverwarming op de begane grond • Separaat toilet op verdieping • Standaard voorzien van zonnepanelen • Diverse opties: uitbouwen / dakkapellen / dakramen / zolderindeling Zie voor meer: www.woerdblok-zandheuvel.nl

RIJNPOORT MAKELAARS 0174 294 652 info@rijnpoort.nl www.rijnpoort.nl

WOERDBLOK-ZANDHEUVEL.NL


Westland woont, Westland leeft

BER 6 OKT1O :0 5 0 uur

NVM OPEN H IZEN DAG

11:00 -

Alle zorg uit handen? Dé makelaar met persoonlijke aandacht!

Hofje van Maat 27 te Poeldijk

Q U E E N @ B E D S – S L E E P I N G , LI V I N G & M O R E Altijd al willen wonen aan het water? Dit is dan uw kans. Deze geschakelde villa in Poeldijk Noord-Oost heeft een ruime en fraai aangelegde tuin met diverse terrassen, een ruime volledig eiken overkapping met een luxe buitenkeuken met geïntegreerde BBQ, een riante woon/eetkamer met een zij-erker en een halfronde zitgedeelte voorzien van een fraaie haardpartij. Bijzonderheden: eigen grond, kavelopp. 388 m², woonopp. ca. 164 m², garage/berging ca. 19 m², centraal stofzuigersysteem, energielabel B, achtertuin gelegen aan doorgaand vaarwater.

Vraagprijs € 650.000,-- k.k. TIJDENS DE OPEN HUIZEN DAG EEN LEUKE WONING GEZIEN? Ons team staat voor u klaar om u te begeleiden. Vraag naar onze zeer gunstige aankooptarieven.

www.korporaalenbertels.nl Arnold Spoelplein 101 • Mauritskade 61 • Den Haag • 070 - 346 84 00

Het THUIS gevoel is belangrijks voor jong & oud. Iedereen begint en eindigt de dag in BED & de ‘Hotel’ ervaring is eenieder wel bekend. Thuis deze kwaliteit en luxe bieden is ons streven! We hebben dit vertaald in benodigdheden voor het hele huis. Stel uw eigen boxspring samen of kies een mooi bed met/of hoogwaardige matrassen uit. Maar ook voor stoelen, tafels, banken en kasten etc. bent u bij Queen@ beds aan het juiste adres om van uw huis een waar paradijs te maken. Ook vindt u de nieuwste woonaccessoires om uw huidige interieur een finishing touch te geven bij ons. Iedereen zal kunnen slagen bij Queen@beds.

MOOI HOEFT NIET DUUR TE ZIJN

Queen@beds is o.a. dealer van: Axelsson Richmond Eichholtz

DE LIKE STEEL LIJN VAN GLASS INSIDE Unieke, robuuste kozijnen met een “stalen“ uitstraling. HET alternatief wanneer u op zoek bent naar een industriële look in uw interieur.

Glass Inside Westland ‘s-Gravenzandseweg 16a 2291 PE Wateringen T: 0174 296668 E: info@glassinside.nl

Laat tijdens de bouw van uw nieuwbouwhuis het kozijn weg waar u een Like Steel deur wenst. Wij plaatsen hier uw complete Like Steel deur op maat. Kijk ook op:

www.likesteel.nl

Voor inspiratie, sfeerfoto’s en de nieuwste producten: Queenatbeds

Showroom Molenstraat 20 2671EX Naaldwijk www.queenatbeds.nl info@queenatbeds.nl

9


Westland woont, Westland leeft

10

3 oktober 2018

rijnpoort.nl RIJNPOORT MAKELAARS PLEZIERIG WONEN, PROFESSIONEEL WERKEN!

WONEN Onze makelaars met hun specialistische kennis en vakmanschap zetten zich volledig in om uw aan- of verkoop te begeleiden. Persoonlijk contact staat bij ons op nummer 1. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Bij Rijnpoort Makelaars krijgt u vakkundig advies en de beste service. Persoonlijk contact staat op nummer 1. Dit wordt door onze klanten zeer gewaardeerd, met een

BEDRIJFSMATIG VASTGOED Op zoek naar een nieuw bedrijfspand of wilt u uw pand verkopen? Ook hiervoor moet u bij Rijnpoort Makelaars zijn. Wij zijn actief en betrokken en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

HYPOTHEKEN + VERZEKERINGEN

NIEUWBOUW De afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld als een echte specialist op het gebied van nieuwbouw. Onze specialisten adviseren u dan ook graag bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Bekijk onze website voor de actuele projecten.

8.9!

Droomhuis gevonden? Dan is het tijd om een hypotheek en/of verzekering af te sluiten! Onze onafhankelijke adviseurs informeren u graag. Want ook voor hypotheken en verzekeringen bent u bij ons aan het juiste adres!

CONTACT? Heeft u vragen, neem contact met ons op. Lilian, Eline en Ilse helpen u graag!

rijnpoort.nl

Heulweg 80

Kwintsheul

0174-294652

info@rijnpoort.nl

‘Uniek wonen in het hart van het Westland!’

NOG ENKELE WONINGEN TE KOOP !!

VERKOOPINFORMATIE

T: (0174) 294 652


Westland woont, Westland leeft

11

Droogte in de tuin, wat doe je er aan? We hebben een bijzonder warme en droge zomer achter de rug. En als we de meteorologen moeten geloven, moeten we er ernstig rekening mee houden dat we steeds vaker met dit soort zomers te maken krijgen. De hortensia bloeit lang en tot ver in de herfst blijven de bloemen mooi. Natuurlijk hebben we zoveel mogelijk genoten van het lekkere weer, maar een probleem waar veel huishoudens mee kampten was een dorre en droge tuin. Hoe kun je in de toekomst voorkomen dat je tuin lijdt onder de warme en droge tijden?

Sproeien De oplossing lijkt misschien simpel: sproeien, sproeien en nog eens sproeien zou je zeggen. Toch is dit niet helemaal de oplossing. Natuurlijk moeten de bloemen en planten een handje geholpen worden door ze wat water te geven, maar doe dit met mate. Vooral bij planten in de vaste grond geldt dat als je teveel water geeft, de planten ‘luie wortels’ ontwikkelen. De wortels groeien dan niet meer dieper de grond in om zelf

op zoek te gaan naar water en dus zal de plant sneller uitdrogen. Bij planten in een pot werkt dit uiteraard niet, deze kun je dan het beste wel dagelijks water geven. In de vroege ochtend of ‘s avonds zijn de beste momenten om de tuin te sproeien, hiermee voorkom je dat het sproeiwater grotendeels verdampt. Richt tijdens het sproeien ook op de wortels en niet op de bladeren, zodat het water daar komt waar het nodig is. En verder is het beter om in één keer grote hoeveelheden water te geven in plaats van korte spoeibeurten. In het kader van water besparen is het raadszaam om een regenton in de tuin te zetten. Vang het water op in regenachtige tijden, want ook daar

Foto: stockfoto

zullen we nog regelmatig mee te maken krijgen, en gebruik dit tijdens de droogte.

Mulchen Iets wat kan helpen om het vocht in de grond beter vast te houden is de bodem bedekken. Dit wordt ook wel mulchen genoemd: het bedekken van de bodem rondom planten en struiken met organisch materiaal zoals stro, houtsnippers, boomschors of compost. Behalve dat deze laag het vocht beter vast houdt, beschermt het planten ook tegen kou en het zorgt ervoor dat onkruid minder kans krijgt. Bron: tuinadvies.nl, de tuinoptafel.com

B C A

C

Een nieuwe keuken, nieuwe vloer of raamdecoratie?

Westland Vloer en Raam, dé PVC-vloeren specialist. Naast de verlijmde versies hebben wij nu de nieuwste dessins in de CLICK-variant in de showroom. Beide zeer geschikt voor vloerverwarming. Vakkundig gelegd en alleen A-merken! Reeds v.a. € 19,95

Bij ons vindt u alles onder 1 dak! www.westlandvloerenraam.nl

A

Vitrage 100% polyester met een linnen-look 12 topkleuren 300cm hoog van € 32,95 nú voor € 19,95

B

Duo rolgordijnen hebben 2 stolagen, een transparante en een niet transparante stof. Zo kunt u perfect de lichtinval regelen. Prijsvoorbeeld: 150x150 v.a. € 199,00

Maasambacht 12 2676 CW Maasdijk www.westlandkeukens.nl

Bij onze keukens hoeft u niet te vechten voor een mooie prijs. Wij geven u direct een eerlijke prijs!

Maasambacht 12 2676 CW Maasdijk


Westland woont, Westland leeft

12

3 oktober 2018

Maatwerk keukens ook massief houten keukens!

Zomerdijk 34 B 3143 CT Maassluis 0628 045 248

www.transparantkeukens.nl info@transparantkeukens.nl Facebook: Transparantkeukens


Westland woont, Westland leeft

13

Nieuwe duurzame leefomgevingen in Westland In Westland wordt volop gebouwd aan nieuwe leefomgevingen. Deze woonwijken sluiten zo goed mogelijk aan bij de identiteit en het karakter van iedere Westlandse kern. In nauwe samenspraak met de partners in Westlandse ontwikkelingscombinaties vertelt BPD het ‘verhaal van de plek’. Een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Het nieuwe Hart van ‘s-Gravenzande is een bijzondere gebiedsontwikkeling, waar wonen en winkelen worden gecombineerd. Het winkelcentrum bestaat uit open, goed toegankelijke straten met bebouwing in enkele lagen. Wonen en winkelen worden op een menselijke schaal met elkaar verbonden. Een schaal die past bij ‘s-Gravenzande. De Groene Kreken in Poeldijk is een kleinschalige woonwijk tussen groen en het water. De brede school, winkels en andere voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. De jarendertigarchitectuur versterkt het landelijke karakter van deze groene woonwijk. Julia’s Eiland in Wateringen sluit aan bij de dorpse sfeer van de oude Wateringse kern. Het is hier goed toeven voor gezinnen met kinderen.

Duingeest in Monster ligt pal achter de duinen. De tuinen van de woningen lopen moeiteloos over in het duingebied. Grote raampartijen, veranda’s en karakteristieke kappen van de woningen, verwijzen naar de kustarchitectuur van begin jaren twintig. In Poeldijk Dorp wordt tussen de rivier de Gantel en het oude centrum een nieuwe, groene en kindvriendelijke wijk gebouwd. Het appartementencomplex Het Gantel Huys wordt zorgvuldig ingepast in de omgeving en is met lucht/water warmtepompen en zonnepanelen klaar voor de toekomst. LierMolensloot is de eerste wijk in Westland die door BPD zonder gasaansluiting wordt gebouwd. Klimaatadaptiviteit is hier ook een belangrijk thema.

Gemeente wil plastic, blik en drinkpakken inzamelen aan huis Medio 2019 wil de gemeente Westland overgaan tot de inzameling van plastic, blik en drinkpakken (PBD) aan huis. Naar schatting zou de hoeveelheid huishoudelijk restafval met 25 procent moeten dalen. De grijze bak zal daarom minder vaak worden geleegd. “Westland heeft nog een behoorlijke stap te maken,” stelt wethouder Leen Snijders (Milieubeleid). “Momenteel bieden inwoners gemiddeld 206 kilo restafval per jaar aan, en daarmee scoren we landelijk in de middenmoot. In dit geval is gemiddeld niet goed genoeg, want die ranglijst geeft een vertekend beeld. In kilo’s is er een hoop te winnen. Ik roep eenieder op daaraan bij te dragen. En dat kan met deze nieuwe manier van afvalinzameling, onder de gemeenten die dat hebben gedaan zijn er die onder de 100 kilo restafval uitkomen.” Dat is precies de richtlijn van samenwerkende landelijke overheden als Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNG en Rijkswaterstaat: 100 kilo restafval per inwoner in 2020. In Westland bestaat het restafval momenteel voor 75% uit herbruikbare materialen, zoals plastic verpakkingsmateriaal, GFT (groente-, fruit- en tuinafval) papier en glas. Dat

zijn precies de materialen die goed zijn te gebruiken als grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe plastic verpakkingsmaterialen, compost, biogas of als nieuwe glazen pot.

Eens per maand Om dat te realiseren, gaat de gemeente eens per twee weken PBD huis-aan-huis inzamelen. Huishoudens met een laagbouwwoning in de kernen ontvangen plastic zakken voor de inzameling van PBD, huishoudens in het buitengebied ontvangen hiervoor een minicontainer. Het volume aan restafval daalt hierdoor in verhouding aanzienlijk, en zal daarom eens per vier weken worden ingezameld. Bij hoogbouwwoningen en woningen die voor het restafval gebruik maken van een verzamelcontainer verandert er niets. Het voorstel voor deze nieuwe werkwijze is in samenspraak met de raadswerkgroep beheerkaders

Het restafval in Westland bestaat voor 75% uit Foto: Stockfoto herbruikbare materialen.

openbare ruimte tot stand gekomen. In de gemeenteraad van 16 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de nieuwe manier van inzamelen in 2019 gefaseerd ingevoerd. Ook start dan een campagne om inwoners uitgebreid te informeren over de nieuwe wijze van inzameling.

Timmerwerf blikt terug op overstroomd De Lier

De overstroming van september 1998 staat bij veel Lierenaren in het geheugen gegrift. Foto: De Timmerwerf

Op zaterdag 15 september opende een nieuwe expositie in museum De Timmerwerf in De Lier. De expositie gaat over de strijd van De Lier tegen de wateroverlast. De opening was precies twintig jaar nadat De Lier in september 1998 onder water kwam te staan. Bij die overstroming drong het water veel huizen en bedrijven binnen. De tentoonstelling heet ‘Pompen of verzuipen’ en brengt met veel beeldmateriaal de penibele situatie van toen terug in het collectieve geheugen. Er wordt een film vertoond, waarin gedupeerden en betrokkenen van toen hun herinneringen opha-

len en verder zijn de nieuwsuitzendingen uit die hectische week te zien. Het Hoogheemraadschap laat zien hoe men daarna heeft gewerkt aan het uitbreiden van de opvang en beheersing van het water. In een presentatie kunnen de bezoekers kennisnemen van de huidige werken en de toekomstige plannen. De expositie is tot medio juni 2019 elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te zien in Museum De Timmerwerf aan de Hoofdstraat 63 in De Lier. Zie ook www.museumdetimmerwerf.nl.


14

Westland woont, Westland leeft

3 oktober 2018

Royal Health Foam Showroom 7 dagen p.w. geopend

Royal Health Foam

Soetensstraat 18 (zijstraat van de Stevinstraat) Scheveningen

matrasspecialist sinds 1998

Goed voorbereid op je nieuwe huis tijdens de NVM Open Huizen Dag Loop op zaterdag 6 oktober tussen 10:00 en 15:00 uur geheel vrijblijvend binnen op ons advieskantoor in Maassluis, Naaldwijk of Wateringen. En stel al je woonvragen aan een van onze financieel adviseurs. Alleen bij een rentevaste periode van 20 jaar. Kijk voor de overige actievoorwaarden op Rabobank.nl/wonen

Kom maar op met de toekomst

20 t e m u N g n i t r o k jaar je op * k e e h t o hyp


Heeft u een huis gezien waar u graag thuiskomt? Wij helpen u bij uw aankoop. ‘s-Gravenzande

OPEN HUIZEN DAG

Groeneweg 171 Levensloopbestendige vrijstaande woning op riant perceel met hobbykas Vraagprijs: € 495.000,- k.k.

ZATERDAG 6 OKTOBER 11.00 - 15.00 UUR

T: 0174 213 257 E: info@broch.nl I: www.broch.nl

Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,- v.o.n

Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,- v.o.n Kwintsheul

Monster

Van Lottomstraat 16

Larixlaan 19

Instapklare gezinswoning met vier slaapkamers en heerlijke tuin! Vraagprijs: € 295.000,- k.k.

Hoekwoning nabij centrum Monster met garage incl. serre Vraagprijs: € 272.000,- k.k.

Kijk voor al onze deelnemende panden op rijnpoort.nl

Naaldwijk Strauss 5 Eengezinswoning met tuin op het zuidwesten nabij centrum Vraagprijs: € 259.000,-

Telefoon 0174 294 652 rijnpoort.nl

.rijnpoort.nl

Naaldwijk Oleander 25 Ruime hoekwoning met zonnige tuin en carport nabij groen autoloos park Vraagprijs: € 269.500,- k.k.

Voor verkoop, aankoop, taxaties en beheer van woningen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een servicegesprek.

-

  

Naaldwijk

Dreeslaan 55 Instapklaar en goed onderhouden appartement met eigen berging Vraagprijs: € 275.000,- k.k.

T: 0174 213 257 E: info@broch.nl I: www.broch.nl Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,- v.o.n

Woning op het oog, wat nu? Vraag naar ons gratis

Koop inZicht gesprek!

Naaldwijk

Boterbloem 9 Uitgebouwde hoekwoning met eigen parkeerplaats in kinderrijke woonwijk Vraagprijs: € 323.500,- k.k.

Service van Waarde voor Wonen! www.waardevoorwonen.nl

LET OP!: 11.00-12.30 UUR

Vraagprijs bouwkavel: € 475.000,- v.o.n

“Dit huis had ik zelf nooit gevonden!”

Naaldwijk

Professor Holwerdalaan 93 Ruime gezinswoning uit 2013 met zonnige tuin en zonnepanelen Vraagprijs: € 339.000,- k.k.

.rijnpoort.nl

Woning

Secretaris Verhoeffweg 9 app. 1 Te koop / te huur: Nabij ‘De Tuinen’ gelegen ruim 3-kamerappartement € 445.000,- k.k. of 1.575,-/maand

Naaldwijk

Verspycklaan 2D Ruime jaren ’30 hoekwoning, nabij centrum van Naaldwijk Vraagprijs: € 388.000,- k.k.

Telefoon 0174 294 652 rijnpoort.nl

www.waardevoorwonen.nl

Naaldwijk

Kijk voor al onze deelnemende panden op rijnpoort.nl

gekocht? Wij verzorgen snel een NWWI-taxatie voor uw hypotheek! www.waardevoorwonen.nl

-

  

Extra zekerheid bij de koop van uw droomwoning? Neem ons mee als uw aankoopmakelaar. Naaldwijk

Naaldwijk

’s-Gravenzandseweg 73

Geestweg 45

Geheel gerenoveerd herenhuis met diepe tuin aan Naaldwijkse Vaart Vraagprijs: € 489.000,- k.k.

Vrijstaande woning met woonkeuken en vrij gelegen achtertuin Vraagprijs: € 509.000,- k.k.

T: 0174 213 257 E: info@broch.nl

T: 0174 213 257 E: info@broch.nl I: www.broch.nl I: www.broch.nl

OPEN HUIZEN ROUTE ZATERDAG 6 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR


Westland woont, Westland leeft

16

3 oktober 2018

Nieuwbouwprojecten in Westland Gemeente Westland wordt de komende jaren flink uitgebreid met nieuwbouwwoningen. We geven hier een zo compleet mogelijk overzicht van de huidige woningbouwprojecten in Westland.

(1) Waelpark

(9) De Omslag

(20) Kerkstraat 77

Tussen ‘s-Gravenzande en Naaldwijk ligt Waelpark. Van het deelproject Dijckerwaal zijn veel woningen zijn al bewoond. De bouw van de laatste fase, fase 4, is in volle gang. Fase 2 van deelproject Vlindertuin is in de verkoop, er zijn nog enkele twee-onder-eenkapwoningen beschikbaar. Daarnaast wordt ENTREE gerealiseerd; twee kleinschalige woongebouwen met koop- en huurappartementen. De verkoop start in oktober 2018 en de bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019. De woningen in het deelplan Rijnvaart worden volledig gasloos. Onder de naam Zand en Honing worden 112 woningen in stijl van de Delftse School ontwikkeld. Het woonproject Graaf van Zande omvat 42 vorstenhuizen en appartementen. De verkoop van beide projecten start najaar 2018. Het eerdere project Mipatio is van de baan. Wonen Wateringen ontwikkeld in Rijnvaart sociale huurwoningen. waelpark.nl en www.dijckerwaal.nl en vorm.nl/ vlindertuin en vorm.nl/entree en www.woneninrijnvaart.nl en zandenhoning.nl en www.graafvanzande.nl

Aan de Sportlaan in De Lier ontwikkelt Borgdorff Makelaars 7 eengezinswoningen aan het water. www.borgdorff.nl

Op de hoek Kerkstraat/Vorkotterstraat moet woningbouw mogelijk worden. Een deel van het perceel is bedoeld om de uitrit veiliger maken.

(10) Lier Molen Sloot

(21) De Driesprong

Ten oosten van De Lier worden in Lier Molen Sloot in totaal 800 woningen ontwikkeld zonder gasaansluiting. Het wordt een klimaatadaptieve wijk. In mei was er een inloopavond, waarop de eerste tekeningen te zien waren. Fase 1 is in het gebied Lier Molen, waar als eerste Vlasbuurt wordt ontwikkeld. De verwachting is dat in het vierde kwartaal 2018 de eerste woningen in verkoop komen. www.nieuwbouw-delier.nl

Aan de noordelijke rand van Kwintsheul is ruimte voor nieuwbouw. De gemeente wil dit gebied zelf ontwikkelen en er 150 tot 175 woningen laten bouwen. Het gaat nog twee tot drie jaar duren voor er gebouwd zal worden.

(2) Waelplas Omsloten door de Poelmolenweg en Rijnvaartweg, ligt Waelplas. Momenteel wordt gewerkt aan het bestemmingsplan. De eerste kavels – gelegen aan het water - komen medio 2019 beschikbaar. https://waelplas.nl

(3) Hart van ‘s-Gravenzande In het nieuwe winkelcentrum Hart van ‘s-Gravenzande worden ook appartementen gebouwd. Alle appartementen zijn verkocht en fase 3 is in aanbouw. De oplevering is eind 2018. www.hartvansgravenzande.nl

(4) Villa Alba Aan de Van der Horstweg heeft Arcade het appartementengebouw Villa Alba gerealiseerd. Begin september werden de appartementen opgeleverd. www.arcadewonen.nl

(5) Nieuw Ambacht Op de plek van de oude Multimate aan de Sand Ambachtstraat komt het project Nieuw Ambacht. Er komen 70 appartementen in 14 typen en voor diverse doelgroepen. Het gebouw is klassiek en eigentijds met verschillende bouwhoogten. De verkoop is in juli gestart. www.nieuw-ambacht.nl

(11) Hof van Vreeburch In het Hof van Vreeburch aan de Vreeburchlaan is de bouw van fase 4 in volle gang. Er komen appartementen, rij- en hoekwoningen en tweeonder-één-kap woningen. www.hofvanvreeburch.nl

(12) De Leilinden Het oude gemeentehuis in De Lier heeft plaatsgemaakt voor de Leilinden, een project met appartementen en eengezinswoningen. In juli werd ‘Het Oude Raedthuys’ officieel in gebruik genomen.

(13) Druivenhof De Druivenbuurt in De Lier wordt uitgebreid met 22 woningen in Druivenhof. Er komt een woonblok met beneden- en bovenwoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Alle woningen zijn verkocht. www.noordam-makelaardij.nl

(14) Boomparck Aan de Van Poeljestraat in Buytenplaats te Honselersdijk bouwt Arcade 26 sociale huurappartementen verdeeld over zes verdiepingen. De bouw is onlangs gestart, oplevering is in het derde kwartaal 2019. www.arcadewonen.nl

(15) Endeldijk De Endeldijk is een kleinschalig project in Honselersdijk, bestaande uit 6 appartementen met loggia. www.endeldijk.nl

(16) Wonen aan de Dijkstraat Midden in het centrum van Honselersdijk zijn zes woningen met een dorps karakter gepland, waarvan 1 levensloopbestendige semi-bungalow. www.wonenaandedijkstraat.nl

(6) De Watertuinen

(17) Endeldijk 3

In mei van dit jaar zijn weer enkele woningen in Watertuinen fase 2 opgeleverd. Eind juni is de verkoop van fase 3 gestart. Deze fase bestaat uit 69 woningen en vier woningtypes. www.watertuinenmaasdijk.nl

De in 1864 opgerichte villa aan de Endeldijk 3 heeft een nieuwe eigenaar, die het pand in de oude staat wil herstellen. Het project moet in 2019 gereed zijn. Eerder was een projectontwikkelaar van plan er appartementen in te maken, maar dat lijkt nu van de baan.

(7) Glaszicht Wonen à la Carte start in het vierde kwartaal met de verkoop van 8 twee-onder-een-kapwoningen op ruime kavels aan de Prinses Maximastraat in Maasdijk. Kopers bepalen zelf hoe hun woning er uit komt te zien, maar worden begeleid in het ontwerp en de bouw. Wonenalacarte.nl/glaszicht

(18) Park Sonnehoeck De Ranken vormt het eerste wijkje van Park Sonnehoeck, aan de noordkant van Kwintsheul. Fase 1 is opgeleverd, de bouw van fase 2 wordt afgerond. De woningen in fase 3 zijn verkocht en in aanbouw; voor de bouwvak werden de eerste palen geheid. www.deranken.nl en www.parksonnehoeck.nl

(8) Dijckse Weelde Aan de Lange Kruisweg zijn 6 ruime kavels beschikbaar. Samen met Thuis in Bouwen en Wendy van der Voort biedt Bouhuisen zes woningtypen aan om hier te ontwikkelen. www.bouhuisen.nl

(19) Wonen in Quintsheul Wonen in Quintsheul is de naam van het bouwproject aan de Heulse Kerkstraat. Bouhuisen ontwikkelt er 9 eengezinswoningen en 4 patiowoningen. www.bouhuisen.nl en www.facebook.com/woneninquintsheul

(22) Juliahof In het Wateringse Juliahof is de verkoop van de derde en laatste fase van Julia’s Eiland in juli gestart. Er komen villa’s, herenhuizen en rijwoningen en er zijn nog 25 woningen beschikbaar. Aan fase 1 en 2 wordt nog gebouwd. www.nieuwbouw-juliahof.nl

(23) Wateringen noord Langs de Poeldijkseweg, Ambachtsweg en Erasmusweg is een transformatiegebied van 22 ha aangewezen waar een wijk zal ontstaan van naar verwachting 450 woningen. Een groot deel zal sociale woningbouw zijn en er zijn flats gepland. De bedoeling is dat er geen gasaansluiting komt. De grond is eigendom van gemeente Westland, Weboma, BPD en woningcorporatie Staedion. Een eerste stap is de ontwikkeling van het bestemmingsplan. www.transformatiegebiedwateringen.nl

(24) Zonneberg Zonneberg is de nieuwe naam voor project De Zonnehof, huisvesting van 24 mensen met een verstandelijke beperking. Het is een project van Wonen Wateringen en Philadelphia Zorg aan de Dr. Schaepmanstraat. www.wonenwateringen.nl

(25) Park Leeuwenhoeck De nieuwe woonwijk Park Leeuwenhoeck komt tussen de Poeldijkseweg en het Groenepad. De royale woningen, omringd door groen en water, zijn allen verkocht en de bouw is in augustus gestart. Facebook.com/parkleeuwenhoeck

(26) Poeldijkerhout De nieuwe wijk Poeldijkerhout aan de rand van Poeldijk heeft een groen karakter en ruime tuinen. Aan De Hoven, de eerste woonbuurt, wordt nog druk gewerkt. Fase 2 is in aanbouw en wordt naar verwachting tweede kwartaal 2019 opgeleverd. Fase 3 is in verkoop. Het volgende deelproject is De Kreken deelplan 2, waar geen gasaansluiting komt. Het bestemmingsplan lag tot 20 september ter inzage. www.poeldijkerhout.nl en www.dehoven-poeldijkerhout.nl

(27) Poeldijk Dorp Tussen de Gantel en het centrum van Poeldijk wordt de nieuwe wijk Poeldijk Dorp ontwikkeld. De Bouw in fase 3 en 4 is gestart. Ook is de verkoop van Het Gantel Huys van start gegaan: een complex met 41 appartementen zonder gasaansluiting. Daarnaast worden er 9 villa’s aan de Gantel gerealiseerd. www.poeldijkdorp.nl

(28) Schelpenduin De kavels in Schelpenduin zijn verkocht. De luxe woningen in De 13 van Schelpenduin zijndeze zomer opgeleverd. Op de locaties Santhorsthof en Madewater zijn nog enkele kavels beschikbaar. www.schelpenduin.nl en www.de13vanschelpenduin.nl


Westland woont, Westland leeft 29

Ter Heijde

31

17

26

23

25

28

22

Monster

30

37

4 1

5

Kwintsheul

17 16

19

38

39

3

14

15

40

Naaldwijk

Wateringen

21

Honselersdijk

2

24

20

27 43

’s-Gravenzande

18

Poeldijk

32

36 42

34 33

41

35

13

11

10

Heenweg

9

De Lier

12

7

6 Maasdijk

8

(29) Achter de Duinen In het langgerekte gebied tussen Monster en Den Haag komen meerdere nieuwbouwbuurten. Westmade-noord, de locatie tussen Plaats Langeveld en de Oorberlaan, wordt als eerste ontwikkeld. Het bestemmingsplan lag tot 20 september ter inzage. Ontwikkelaar OBWZ verwacht eind 2018 informatie te hebben over de eerste woningen. Monster-noord is onderdeel van Achter de Duinen en is in deelgebieden op te delen. Het project Molenslag op het voormalig NAM-terrein aan de Rijnweg omvat 19 vrijesector huurwoningen. De bouw is vertraagd omdat de NAM eerst het gaslek moet dichten. Aan de andere kant van de strandopgang, tot aan de Argos benzinepomp, ligt de locatie Watergat, waar koopwoningen zullen komen. Binnen Madewater, aan de Haagweg, worden villa’s gerealiseerd. www.wonenachterdeduinen.nl

(30) Duingeest In de nieuwe wijk Duingeest langs de Emmastraat worden fase 1 t/m 5 al bewoond. De bouw van de 16 appartementen Zilverschoon is gestart en de verkoop van de 6e fase met ruime eengezinswoningen startte op 27 september. De luxe appartementen in de kleinschalige gebouwen Zeekraal en Zandzegge komen in oktober 2018 in verkoop. www.duingeest.nl

(31) De Admiraal In Ter Heijde komt het luxe appartementengebouw De Admiraal, gelegen aan het Willem III plein. Alle appartementen zijn verkocht. www.wonenindeadmiraal.nl

gemeenteraad heeft een aangepast plan aangenomen, waarmee het project doorgang krijgt. Als de procedure doorlopen is, kan de bouw van start. www.woneninderentmeester.nl

(34) De Oude Veiling Het oude politiebureau aan de ‘s-Gravenzandseweg is gesloopt, zodat hier een nieuw onderkomen voor de Naaldwijkse brandweer gebouwd kan worden. De brandweer maakt op haar beurt plaats voor een appartementencomplex van woongroep De Oude Veiling. Zodra de brandweer verhuisd is, kan de bouw van appartementen van start.

(33) De Rentmeester Het project De Rentmeester in Naaldwijk omvat een grote supermarkt, een parkeergarage en 47 appartementen rond een ruime binnentuin. De

Woerdblok in Naaldwijk bestaat uit vier wijken: Waterwijk, Zandstrand, Waterrijk en Zandheuvel. De wijk is nog niet af. De verkoop van de allerlaatste 72 woningen in Zandheuvel is gestart. In deelproject Wonen op ‘t Zand is in mei de bouw gestart. www.woerdblok.nl

(40) Floriëndaal Floriëndaal is verder in ontwikkeling met XL herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. www.floriendaal.nl

(41) Hoogeland (35) Zuyt Brugge Op de locatie naast de voormalige Kistenfabriek wil Stichting Droom je Thuis appartementen realiseren die geschikt zijn voor begeleid wonen voor jongeren met een beperking. Projectikon wil er appartementen voor senioren en/of starters realiseren. Samen met de gemeente wordt de haalbaarheid onderzocht.

(36) Pijletuinenhof Op de plek van voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof in Naaldwijk heeft KMV Vastgoed plannen voor appartementen. Er komen zo’n 60 woningen.

(37) Geestweg Op de voormalige locatie van de Dalton Mavo aan de Geestweg in Naaldwijk zou woningbouw moeten komen. De nieuwe eigenaar Specht Bouw kijkt samen met de gemeente naar de plannen. Zodra die haalbaar blijken, zal de eigenaar het pand gaan slopen. In het derde kwartaal zou meer duidelijkheid moeten komen.

(32) Molino Nieuwbouwproject Molino Wonen voorziet aan de Molenweg 12 sociale koopappartementen voor starters op de woningmarkt. De 3-kamerappartementen hebben een balkon of buitenplaats en externe berging. www.molinowonen.nl

(39) Woerdblok

(38) De Watertoren Weboma zorgt voor de transformatie van de monumentale watertoren in Naaldwijk tot een state of the art wooncomplex. Hoewel het plan nog in procedure is, kan men al belangstelling aangeven voor de acht appartementen en een penthouse. www.wonenindewatertoren.nl

In de wijk Hoogeland wordt aan verschillende deelprojecten gewerkt, waarvan een groot deel is afgerond. De XL-woningen in Hoogeland Oost zijn verkocht. Aan de rand komt Hoogelandse Zoom, een buurtje met 21 koopwoningen en sociale huurwoningen. De bouw is in volle gang en de woningen zijn al in volle glorie te zien. De patiowoningen en ensuitewoningen in Hogedael zijn inmiddels ook uit de steigers. Verder zijn Ibiza Plaza the second en Ibiza Plaza the final afgelopen zomer opgeleverd, net als de appartermentencomplexen Hoogeland Twins. AM Wonen realiseert in Hoogeland-West Parc Hooglande: de eerste fase is in aanbouw, de tweede fase is verkocht en de bouw start binnenkort. www.hoogeland-oost.nl www.hoogelandsezoom.nl www.hogedael.nl www.ibizaplaza.nl www.vorm.nl/hoogelandtwins www.bouhuisen.nl en www.parchooglande.nl

(42) Chrysantenstraat Aan de Chrysantenstraat zijn volgens het Begeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 21 woningen gebouwd. De kopers hebben zelf hun woning samengesteld. www.chrysantenstraatbcpo.nl

(43) Gantel de Baak In Gantel de Baak, fase 2, De Eilanden, zijn kavels te koop. Kopers kunnen de kavels zelf indelen en een woning laten ontwerpen en bouwen. De plannen voor Fase 3, het ‘Middengebied’, zijn nog in ontwikkeling. www.ganteldebaak.nl


18

Westland woont, Westland leeft

3 oktober 2018


Westland woont, Westland leeft

Bel voor ‘n GRATIS verkoopwaarde bepaling!

19

DE MOOISTE WONINGEN STAAN OP: WWW.ROESTSTAALDUINEN.NL

info@roeststaalduinen.nl www.roeststaalduinen.nl

R 50 JAA OOR L, OOK V VO S U CC E S Z IT ! BARE BE T S O K UW

010 591 10 11 0174 64 00 01 015 215 48 48

WESTLAND MAKELAARS

info@vijverberg.nl www.vijverberg.nl

WEGENS SUCCES WONINGEN GEVRAAGD



BTW Actie! Dé slaapspecialist van het Westland!

1 Jaar!

Be Wi j be dzzz traktee talen v r oor u d t! e BTW !

van 2499,-

voor van 699,-

vanaf

107,-

DEKBED ELEGANCE DONS 4-SEIZOENEN LEVERBAAR IN DIVERSE FORMATEN

140 x 200

van 129,95

voor 107,-

240 x 200

van 219,95

voor 181,-

voor

577,-

2065,-

van 549,MATRAS PULLMAN SILVERLINE PREMIER

voor

453,-

BOXSPRING SCANDI YOUNG

PULLMAN EXPRESS VLAK

140 X 200

160/180 X 200 - ELEKTRISCH VAN 3499,- VOOR 2891,-

90 X 200

0% BTW

Kom het vieren!

vanaf

66,-

DEKBED TEXEL COMFORT WOL 4-SEIZOENEN LEVERBAAR IN DIVERSE FORMATEN

140 x 200

van 79.95

240 x 200

van 149.95

voor 66,voor 123,-

Actie geldig t/m 31-10-2018. Actie niet geldig op showroommodellen en linnenkasten.

van 1390,-

van 1498,-

voor

voor

1148,-

1238,BOXSPRING SUNDAY 700 VLAK

BOXPRING VELDA JUBILEE VLAK

160/180 X 200/210 - ELEKTRISCH VAN 1995,- VOOR 1648,-

160/180 X 200/210 - ELEKTRISCH VAN 2498,- VOOR 2064,-

www.bedzzzbedden.nl

O.a. onze merken:

Maasambacht 7 - Maasdijk - T 0174 200 044

Machtig wonen

Zeer luxe 3-kamerappartement (ca 139m2) met balkon (15m2) op de 1e etage: • Woonkamer 54 m2; • Eetkeuken ruim 37 m2 met kookeiland; • 2 Slaapkamers van 12 en 9 m2; • Badkamer voorzien van

ligbad, inloopdouche, wandcloset; • Inpandige parkeerplaats.

RENOVLIES • 150 GRAMS • VOORGESCHILDERD • 25M²

VOOR MAAR € 34,50 koopste Altijd de goed

behangcompany.nl | Warmoezenierstraat 14 Naaldwijk

Open huis: 6 oktober van 12.00-14.00 uur

Prins Willem III-plein 14 Ter Heijde Prijs: € 547.500,- V.O.N. www.wonenindeadmiraal.nl ww.wonenindeadmiraal

T 0174 22 56 00


Westland woont, Westland leeft

20

3 oktober 2018

Badkamerdromen werkelijkheid bij Meer dan HELEMAALworden HOLLANDS met

w u e e Z De

Nieuwe badkamer? Nieuwe badkamer? Blijf niet dagdromen, maar stap binnen bij BouwCenter De Zeeuw in Poeldijk. Daar vindt u alle actuele badkamertrends overzichtelijk gepresenteerd. In sprankelende opstellingen maakt u kennis met het pure wellness gevoel van modern badcomfort. Onze adviseurs vertalen uw wensen naar een badkamer die past bij uw ruimte, budget en stijl-voorkeur. Online badkamerontwerper! Thuis inspiratie opdoen? Kijk eens op www.imabodezeeuw.nl. Daar vindt u ook onze online badkamerontwerper!

Openingstijden Maandag t/m vrijdag Zaterdag

07.00 - 17.00 uur 07.00 - 12.00 uur

Slachthuiskade 30, 2685 LN Poeldijk T. 0174 245 516 - info@imabodezeeuw.nl www.imabodezeeuw.nl


Westland woont, Westland leeft

21

Karin Zwinkels’ dynamische zoektocht naar woonruimte arbeidsmigranten Goede woonruimte voor arbeidsmigranten die in de Westlandse kassen werken, is schaars. Van de twaalfduizend arbeidsmigranten vinden vierduizend naast werk ook woonruimte in Westland. De andere achtduizend forenzen. Dat gaat veranderen. Voor in elk geval tweeduizend arbeidsmigranten wordt in Westland zo snel mogelijk extra onderdak gecreëerd. Zonder arbeidsmigranten draait de glastuinbouw niet.

Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Doe Dag 2018

door Evelyne Lammerding “Er zijn deze week nog drie nieuwe plannen binnengekomen”, zegt wethouder arbeidsmigrantenhuisvesting Karin Zwinkels (CDA) stralend in haar kantoor. “En binnenkort ga ik in gesprek met ondernemers die met hun plan heel dicht aan zitten tegen wat mogelijk is.

Westland telt op het moment in totaal 43.530 woningen

Tekort

Waar de zogenaamde ‘Polenhotels’ twee jaar geleden nog met veel lege bedden zaten, is door de aantrekkende economie een schreeuwend tekort ontstaan aan huisvesting die specifiek is bedoeld voor arbeidsmigranten. Zij zijn via de uitzendbureaus weer massaal aan de slag in de glastuinbouwsector, maar vinden moeilijk woonruimte. Uitzendbureaus trekken in het vroege voorjaar van 2017 aan de bel bij GBW-wethouder Frank Rijneveen die dan verantwoordelijk is voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Zij geven aan dat per direct behoefte bestaat aan 2400 tot 2500 bedden in Westland. De gemeenteraad stemt in april 2017 in met een eerste nog te ontwikkelen locatie, Elzenbosch, het gebiedje op de grens van Honselersdijk en Naaldwijk. Er worden 448 bedden gerealiseerd. Daar kan het niet bij blijven. In september 2017 besluit het college dat er in Westland ruimte wordt gemaakt voor tweeduizend extra bedden. Karin Zwinkels (CDA) is als nieuwe wethouder arbeidsmigrantenhuisvesting sinds mei verantwoordelijk voor de ontwikkeling van tijdelijke woonruimte voor arbeidsmigranten. Zij heeft de huisvesting van de buitenlandse uitzendkrachten vlak na haar aantreden hoog op de agenda geplaatst. “Zonder arbeidsmigranten draait de glastuinbouw niet. En de tuinbouw is belangrijk voor de Westlandse en de landelijke economie.”

Locaties De Taskforce waarin gemeente, LTO Glaskracht en de Westlandse Vereniging van Uitzendbureaus (WVU) samen optrekken, gaat op zoek naar geschikte locaties. Zestien geschikte terreinen worden gevonden. Geschikt betekent: tegen een

dorpskern aan, maar niet binnen een dorpscentrum. Bij de selectie is gekeken naar de verhouding tussen arbeidsmigranten en aantal huidige inwoners. Zo zijn er bij alle dorpen, behalve Ter Heijde, Maasdijk en Wateringen locaties gevonden. De terreinen zijn geschikt voor onderkomens van verschillende grootte. De kleinste ligt bij De Lier en biedt ruimte aan een accommodatie van zestig bedden, maar bij De Lier liggen ook geschikte gebieden voor short stay met 250 en 175 bedden. De grootste hotels hebben ruimte voor driehonderd bedden en zijn gevonden bij onder meer ‘s-Gravenzande. De nieuwe onderkomens bieden meer privacy aan de bewoners. Zij kunnen bijvoorbeeld op hun eigen kamer koken in plaats van in een eetzaal te eten. Daarbij moet er iets aan recreatiemogelijkheid komen. “Denk bijvoorbeeld aan een picknicktafel buiten, een tennistafel, of een basket,” illustreert Zwinkels.

Draagvlak Waar de zestien locaties voor deze accommodaties zich precies bevinden, wil Zwinkels nog niet zeggen om onnodige onrust te vermijden. Iedereen weet wel dat arbeidsmigranten belangrijk zijn voor de economie. Dat de uitzendkrachten ook tijdelijk ergens moeten wonen, begrijpt iedereen ook wel, maar vrijwel niemand wil een arbeidsmigrantenhotel in de buurt hebben. “Belangrijk bij het ontwikkelen van de nieuwe accommodaties is het creëren van draagvlak onder omwonenden, ondernemers en de toekomstige bewoners van de onderkomens,” geeft Zwinkels aan. “Er komt bij de gemeente een aanspreekpunt voor omwonenden met vragen of zorgen.” De wethouder zegt binnen enkele weken in gesprek te gaan over een aantal plannen die al ver zijn ontwikkeld. “Ik hoop in december te kunnen vertellen om welke locaties het gaat.” Wanneer de eerste nieuwe locaties worden ontwikkeld, kan Zwinkels nog niet concreet aangeven. “Gezien de noodzaak ga ik er vanuit dat ondernemers er gang in willen zetten. Maar plannen doorlopen ook procedures. Ze kunnen vertragen of vervallen. De locatie aan de Tiendweg zal de eerste zijn die wordt ontwikkeld.” Het plan om op deze locatie in Naaldwijk een kantoor te transformeren tot een hotel met 76 bedden, bestaat al langer. Het is een beginnetje van een veelomvattende ontwikkeling.

Lucht De nieuwe short stay hotels gaan de drukke Westlandse woningmarkt ook wat lucht geven, verwacht Zwinkels. “Ik kan me voorstellen dat ondernemers die nu woningen huren, hun uitzendkrachten straks liever onderbrengen in units die hij zelf kan bouwen. Wat er dan met de vrijgekomen woningen gebeurt, is aan de markt.” Van de vierduizend arbeidsmigranten die in Westland wonen, verblijven zeshonderd in de hotels in Wateringen en Maasdijk, geven gemeentelijke cijfers aan. Zeventienhonderd wonen in huizen in dorpscentra en een ongeveer even groot aantal woont in een tuinderswoning. Uitzendbureaus huren of hebben 320 woningen waarin zij arbeidsmigranten laten wonen. Westland telt op het moment in totaal 43.530 woningen. Tijdens de zoektocht naar geschikte gebieden, zijn ook drie locaties gevonden die geschikt lijken voor woningbouwlocatie voor Westlanders die met spoed op zoek zijn naar een woning. Die locaties heeft Zwinkels doorgespeeld naar Ben van der Stee, LPF-wethouder Wonen. De gronden waarop de hotels worden gebouwd, krijgen een ‘dubbelbestemming’: de bestemming van glastuinbouw en arbeidsmigrantenhuisvesting. “De vergunning loopt tien jaar. Daarna krijgt de grond weer de agrarische bestemming. Dit hebben wij landelijk bij wet kunnen regelen,” legt Zwinkels uit.

Verdeling van in Westland wonende arbeidsmigranten: Kern ‘s-Gravenzande Naaldwijk Wateringen Monster De Lier Honselersdijk Poeldijk Maasdijk Kwintsheul Ter Heijde Totaal

Inwoners 21.600 21.100 15.900 14.000 12.400 7.500 6.500 4 .400 3.800 760 108.000

Ingeschr. arbeidsmigranten 640 (=3%) 501 (=2%) 352 (=2%) 652 (=5%) 377 (=3%) 498 (=6,5%) 256 (=4%) 518 (=12%) 108 (=3%) 11 (=1,5%) 3913 (=3,5%)


Westland woont, Westland leeft

22

3 oktober 2018

VE G R ES KO TA O RT P !

Duingeest, Monster Kijk snel op www.duingeest.nl

Twee-onder-een-kapwoning type Zandlelie vanaf €574.850,- v.o.n.

Vrijstaande villa type Zeewinde Vanaf €629.850,- v.o.n.

Twee-onder-een-kapwoning type Zandhaver C en D Vanaf €429.850,- v.o.n.

Herenhuizen type Duingras en Duinroos XL Vanaf €364.850,- v.o.n.

Laatste fase ruime gezinswoningen Herenhuizen van 138 en 166 m2 Twee-onder-een-kapwoningen met 7 m. brede woonkamer Vrijstaande woningen van 179 tot 220 m2 Gelegen op kavels tot wel 850 m2 Direct achter de duinen

De verkoop is gestart! Wil je hier straks wonen? Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 8 oktober 17.00 uur via www.duingeest.nl! EEN ONTWIKKELING VAN

INFORMATIE EN VERKOOP

BPD 088 - 712 28 21

Borgdorff Makelaars Helm en Heus Makelaars 0174 - 22 50 55 0174 - 41 90 00


Westland woont, Westland leeft

23

Hotel Westland

‘De integratie vindt plaats in de keuken’ Hoe is het voor de arbeidsmigranten om te wonen in Hotel Westland op Honderdland in Maasdijk? Een bezoek maakt duidelijk dat het er goed vertoeven is. Trots

door Geraldine Hindriksen Om via de draaideur Hotel Westland binnen te komen, kun je aanbellen of een tag gebruiken. Op deze manier wordt ongewenst bezoek tegengegaan. Eenmaal binnen vallen de keurige receptie en ruime ontvangsthal meteen op. Brian Lexmond van NL Jobs, het uitzendbureau dat arbeidsmigranten een plek biedt in Hotel Westland, legt uit hoe het in het hotel in zijn werk gaat. “We hebben ruimte voor 350 mensen maar er zitten hier op dit moment 284. De meesten werken in een straal van 2 à 3 kilometer in de tuinbouw en gaan te voet naar het werk. Ook kunnen ze een fiets of auto gebruiken. Wij bemiddelen in werk, huisvesting en vervoer. De hoofdgroep van bewoners bestaat uit mensen uit Polen, Roemenië, Moldavië en Letland en soms komen ze uit Slowakije, Hongarije of Rusland.”

‘Ik ben heel tevreden hier, ze zorgen goed voor ons’

Regels

De Maasdijkse woonlocatie, die NL Jobs een jaar geleden heeft overgenomen, ziet er uit als een echt hotel met lange gangen en veel deuren. “De meeste kamers zijn voor twee personen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en satelliet-tv. Er zijn ook nog kamers voor drie personen en een paar voor vier personen. Die laatste worden vaak gebruikt voor de eerste opvang van nieuwe bewoners. Het hotel voldoet aan de SNF-norm en we doen er alles aan om het de mensen naar de zin te maken. Ze mogen lang blijven, zolang ze zich maar aan de regels houden.” Regels zijn bijvoorbeeld niet roken in het gehele hotel en (matig) alcohol alleen nuttigen op de eigen kamer. Logés zijn niet toegestaan. “Wie overlast veroorzaakt krijgt een waarschuwing. Bij een tweede waarschuwing kan hij of zij vertrekken.” De kosten van het wonen in Hotel Westland bedragen 91 euro per week. “Daar zit alles in: een gemeubileerde kamer, werkend internet, een 24-uurs receptie, vervoer, gas/water/licht en eigen kookgerei om te gebruiken in de gemeenschappelijke keukens. Het enige wat ze zelf mee moeten nemen is een kussensloop en een dekbedovertrek.”

Igor is manager in Hotel Westland en hij is er 24/7 aanwezig. Met enige trots laat hij het hotel zien. Iedere verdieping heeft een gemeenschappelijke keuken met op de eerste verdieping de grootste keuken. De voormalige brasserie is nu een fraaie recreatieruimte met pooltafel, tennistafel, gokkasten en een groot tv-scherm. In een aparte ruimte staan wasmachines en drogers. Het ziet er allemaal mooi en schoon uit. Igor praat enthousiast en het is goed voor te stellen dat het voor onze medelanders hier goed vertoeven is. “Mits ze zich aan de regels houden!”, stelt Igor nadrukkelijk. “Die regels lijken misschien streng, maar zijn voor de bewoners een goed houvast en dat vinden ze prettig.”

Damian op zijn kamer.

Tevreden Een van de bewoners is Damian, een 34-jarig man uit Polen. Hij laat zijn kamer zien en vertelt dat hij graag in Hotel Westland woont. “Voordat NL Jobs het overnam, waren er problemen. Nu is alles beter: er zijn geen dronken of boze mensen buiten en er wordt ook niet gevochten. Ik ben heel tevreden hier, ze zorgen goed voor ons.” Damian is een vrolijke man. Als je hem vraagt of hij al wat Nederlandse woorden kent, antwoordt hij: “Ja: een, twee, drie, vier, oranje, goedemorgen, goedemiddag, tot ziens!” En met een grote grijns: “Opzouten!” Hij weet nog meer woorden, maar lachend laat hij weten deze maar niet te zeggen. In Polen was Damian chef-kok. “Ik kook hier graag, ook weleens voor vrienden. Weet je, de integratie vindt plaats in de keuken! De mensen groeten elkaar en je bent allemaal aan het koken. Je hebt dan verschillende nationaliteiten bij elkaar.” Waar houdt hij zich mee bezig als hij niet aan het werk is? “Ik kijk tv en luister naar muziek en in het weekend ben ik dj in Happy Valley in Maasdijk. Ik heb een Poolse vriendin die ergens anders woont en ik ga graag naar voetbalwedstrijden toe.” Terug naar Polen wil hij niet. “Daar is het politiek gezien een drama.” Na een vurig betoog over voetbal en het uiten van zijn bewondering voor spelers als Robin van Persie, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert gaat Damian, na het geven van drie zoenen en een handkus, terug naar zijn kamer, de interviewster met een glimlach achterlatend.

De recreatiezaal.

Hotel Westland.

De receptie.

Een waskamer.

In de grote keuken wordt gekookt.

Brian Lexmond en Igor.

Fotos: Geraldine Hindriksen


Westland woont, Westland leeft

24

3 oktober 2018

www.voorechtlekkerslapen.nl

Wij vieren ons 20 jarig jubileum!

Royal Health Foam matrasspecialist sinds 1998

Daarom

€ 150 korting op álle matrassen Hoogwaardige matrassen koud- & traagschuim

Matrassenfabriek Scheveningen

Luxe elektrische bedbodems

medische kwaliteit schuim leverancier ziekenhuizen

Ergonomische kussens

persoonlijk advies

Luxe moltons antiallergisch

Royal Health Foam Showroom 7 dagen p.w. geopend Soetensstraat 18 (zijstraat van de Stevinstraat) Scheveningen

TE KOOP

TE KOOP

OPEN HUIS ZATERDAG 6 OKTOBER Riante geschakelde woning in de woonwijk ‘’De Hoogheyd’’ rustig wonen maar toch op loopafstand van het gezellige centrum en de sportvelden van Naaldwijk. OPEN HUIS VAN 12.00 TOT 14.00 UUR

€ 549.500,- k.k.

Zuidweg 43D te Naaldwijk

Wonen midden in het centrum van Naaldwijk, net afgewerkte appartementen. Woonopp ca. 90 m2(20A) en 72 m2 (20C). Grote stadswoning (20D) met woonopp ca. 160 m2, tuin en dakterras! OPEN HUIS VAN 12.00 TOT 14.00 UUR

‘s-Gravenzandseweg 20A ‘s-Gravenzandseweg 20B ‘s-Gravenzandseweg 20C ‘s-Gravenzandseweg 20D

In prijs verlaagd

€ 249.500,- k.k.

VERKOCHT In prijs verlaagd € 219.000,- k.k. € 515.000,- k.k.

0174 - 25 48 76 info@wendyvandervoort.nl www.wendyvandervoort.nl

Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen in Naaldwijk, op bijvoorbeeld de plek van de ‘’Oude Kistenfabriek’’ of bij de voormalige auto garage aan de Frederik Hendrikstraat? Ben je opzoek naar een nieuwbouw koopappartement of ben je starter en zoek je een betaalbaar huurappartement?! Binnenkort meerdere ontwikkelingen nabij het centrum van Naaldwijk. Laat bij interesse je gegevens achter en wij houden je op de hoogte!

BINNENKORT IN VERKOOP Schubertstraat 7 te Naaldwijk Ruime eengezinswoning aan de rand van het centrum in Naaldwijk. Ca. 110 m2 woonoppervlakte.


Westland woont, Westland leeft

25

Woontrends voorjaar 2019

Multifunctionele inrichting mét huiselijke sfeer Het tekort aan woningen neemt in de steden steeds meer toe en dus moeten we vaker genoegen nemen met minder woonruimte. De uitdaging is dan om een woning multifunctioneel in te richten, maar dit mag de huiselijke sfeer niet in de weg staan. Want behalve functionele aspecten staan ook kleur en sfeer centraal in de woontrends van 2019. Thuis moet weer rust en comfort bieden. Rommel kan achter de deurtjes worden opgeborgen terwijl accessoires kunnen Foto: stockfoto schitteren in de open kast.

Modulair meubilair Als je ruimte wilt besparen en jouw interieur multifunctioneel in wil kunnen zetten, dan is modulair meubilair wellicht een goede oplossing. Modulair meubilair bestaat uit meerdere losse onderdelen waar eindeloos mee geschoven en gevarieerd mee kan worden. Zo kunnen de onderdelen samen één groot meubelstuk vormen, maar zijn de onderdelen daarnaast ook apart van elkaar voor verschillende doeleinde inzetbaar. Een voorbeeld hiervan is een bank die uit losse onderdelen bestaat; een aantal mét en een aantal zonder rug- en armleuningen. Met deze bank kun je alle kanten op: schuif alles aan elkaar om één grote loungebank te creëren of koppel de onderdelen juist los waardoor je er bijvoorbeeld een fauteuil, een

Een rustig interieur wordt gevormd door simpele en elegante vormen

tafel en een poef van maakt. Verder zijn kasten en opbergsystemen vaak ook erg geschikt als modulair meubilair. Denk aan stapelbare kastjes en losse kubussen die in elke gewenste opstelling kunnen worden opgehangen of neergezet. Bij sommige systemen is het zelfs mogelijk om er desgewenst een deurtje voor te doen. Berg rommel op achter de deurtjes en laat de mooie accessoires juist schitteren in de open vakken.

Rust en comfort Veel mensen lijden een steeds hectischer leven. Om dat te compenseren neemt de behoefte aan rust en comfort in huis steeds meer verder toe en dat zie je weer terug in de woontrends. Een rustig interieur wordt gevormd door simpele, elegante vormen, lichte kleuren en subtiele decoraties. Door de trendkleuren van 2019 hier aan toe te voegen wordt een warme en comfortabele uitstraling gecreërd. Dit zijn onder andere donker paars, curry geel, chili rood en bruintinten zoals terracotta. Verder zal de trend van ‘de natuur

Terracotta, bekend van de aardewerken potten, is een echte trendkleur dit Foto: stockfoto najaar.

in huis halen’ ook volgend jaar nog verder door worden getrokken. Bloemen en planten kunnen in elke ruimte van de woning staan en ook het gebruik van natuurlijke materialen neemt verder toe.

Tegenpolen Iets wat ook past in een druk en hectisch leven is multitasken; je moet snel kunnen schakelen van de ene naar de andere rol. Dit multitasken kun je in het interieur terugzien in bepaalde tegenpolen. Bij de woontrends in het najaar van 2018 kwam dit al naar voren bij het colorblocking: contrasterende kleuren naast elkaar gebruiken. Nu wordt deze contrasterende trend ook doorgetrokken naar het meubilair. Zo staat een zacht fluweel fauteuil recht tegenover een stoere industriele kast, maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan een ronde tafel op een groot vierkant vloerkleed. Bronnen: homify.nl, stijlvolstyling.com, andersmeubelen.nl

Bloemen en planten kunnen in elke ruimte van de woning staan

Foto: stockfoto


26

Westland woont, Westland leeft

3 oktober 2018

11 OKTOBER Informatieavond 19.00 tot 21.00 uur vrije inloop bij Lans, Maasambacht 2b in Maasdijk. Tijdens deze avond willen wij u kennis laten maken met het project GlasZicht.

WonenalaCarte.nl/GlasZicht

GlasZicht Maasdijk


Westland woont, Westland leeft

27

Blijverslening sinds invoering slechts één keer verstrekt De Gelderse plaats Renkum had eind 2016 de primeur: de invoering van de blijverslening. De Westlandse gemeenteraad besloot op 21 februari 2017 dit voorbeeld te volgen en dus kan sinds 1 maart vorig jaar ook hier de blijverslening aangevraagd worden. Met deze, wellicht nog relatief onbekende, lening kunnen particulieren levensloopbestendige woningverbeteringen financieren. Hiermee biedt de gemeente haar inwoners een extra mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Dit kan gaan om woningaanpassingen voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook een gezin met een gehandicapt kind kan in aanmerking komen voor deze lening. Voorbeelden van de aanpassingen waar de lening voor bedoeld is, zijn een traplift of een veilige douche. Maar het kan ook gaan om het realiseren van een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Toenmalig wethouder Frank Rijneveen zei er na de invoering van deze lening het volgende over: “In onze gemeente zien we een hoge, sociale binding met de buurt waar men woont. Mensen wonen vlakbij hun familie en

vrienden. Op deze manier kunnen ze in hun vertrouwde omgeving blijven.”

Slechts één keer Toen de blijverslening hier ingevoerd werd, was gemeente Westland de vijfde gemeente in Zuid-Holland die dit deed. Nu, anderhalf jaar later, is het maar de vraag of er in Westland ook daadwerkelijk behoefte is aan deze blijverslening. “De lening is sinds de invoering ervan één keer verleend en een tweede aanvraag is binnen”, zo laat een woordvoerder van gemeente Westland weten. “De toegekende lening betrof de aanpassing van de toegang bij de voordeur, het verbeteren van de sociale veiligheid (hang- en sluitwerk) en meer onderhoudsvriendelijke materialen qua schoonmaak en onderhoud.”

Nieuwbouw plannen? U zorgt voor de kavel, wij voor de woning.

Allure Bouw is een traditionele aannemer, gespecialiseerd in het op maat maken van luxe woningen. Wij hebben de juiste mensen in huis voor het vertalen van uw eerste idee naar een schets, tot het eindresultaat op de bouwplaats. Wanneer u een eigen kavel in optie of in bezit heeft, is het tijd om plannen te gaan maken. U kunt een vrijblijvende afspraak maken met één van onze adviseurs, om uw wensen te bespreken. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden op de kavel, het gestelde budget en de eisen van de gemeente. Aan de hand van deze mogelijkheden wordt een ontwerp gemaakt. Bent u al in het bezit van een eigen ontwerp? Uiteraard bent u ook dan van harte welkom! Allure Bouw, da’s thuiskomen!

Kijk snel op www.allurebouw.nl Allure Bouw V.O.F. | Argonstraat 3 | 7463 PD Rijssen | T 0548 – 80 19 50 | info@allurebouw.nl

Een traplift is een voorbeeld van een woningaanpassing waar de lening voor aangevraagd kan worden. Foto: Stockfoto

Voorwaarden Uiteraard heeft gemeente Westland een aantal voorwaarden verbonden aan de aanvraag van deze blijverslening Zo moet de aanvrager eigenaar en bewoner van het huis zijn, mag de blijverslening samen met de hypotheek maximaal 80 procent van de WOZ-waarde van het huis zijn en verder is de maximale hoogte van de lening 30.000 euro.


Westland woont, Westland leeft

28

3 oktober 2018

20% KORTING + Quooker cadeau!* F. Klein “Wij hebben onze keuken gekocht bij Grando Naaldwijk. De service was perfect zowel vooraf, tijdens, als na het plaatsen van de keuken.”

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9

,3

score

Bron: FeedbackCompany

Service, zoals u wenst Geen verbouwingsstress! Servicewerkzaamheden zoals demonteren en afvoeren van de oude keuken, aansluiten en nazorg... Grando Naaldwijk regelt het voor u!

Ontdek nu onze ruime keukencollectie! Maak direct e e afspraa n k grando op .nl!

“Wij staan altijd voor u klaar met een passend advies.” Johan Hofman, Grando Naaldwijk

Grando. Keukens. Koken. Genieten.

Grando Naaldwijk Hovenierstraat 127, tel. 0174-623763, grando.nl

*Vraag naar de voorwaarden


Westland woont, Westland leeft

29

Toon van den Bos

‘Er zijn meer bunkerfielen zoals ik’ Bij Toon van den Bos in ‘s-Gravenzande ga je niet binnenkijken. Niet dat daar niets te zien is, maar buiten is véél meer te zien… een warmtebuffervat. En het is hier ook zowat zelfvoorzienend door twintig zonnepanelen.”

door Geraldine Hindriksen Aan de Parallelweg in ‘s-Gravenzande zijn, vlak bij elkaar, nog drie bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. Een daarvan ligt bij de woning van Toon van den Bos (73), voor wie de bunker een waardevol bezit is. Uiteraard is het samen met zijn echtgenote Jacqueline heerlijk wonen in de vrijstaande bungalow, maar echt genieten doet Toon op het bijbehorende perceel van 2500 m2. In 1993 wilde hij een stuk grond kopen om daar een kasteelachtig huis te bouwen. “Helaas, er waren veel te veel regels zodat dit plan niet door kon gaan. Ik heb toen dit huis met bunker gekocht en ben hier aan de slag gegaan.” In verschillende stappen heeft de voormalige bloembollenhandelaar de afgelopen 25 jaar het terrein bij zijn woning naar eigen wens geoptimaliseerd. “Van de bunker heb ik een ‘ridderzaal’ gemaakt met een open haard erin. Op de plek van de haard zat oorspronkelijk de periscoop. Een afzuiger boven op de bunker zorgt ervoor dat de rook goed afgevoerd wordt. De geitenstal is een theehuis geworden en ik heb een haven gegraven en een havenhuis erbij gemaakt. (Lachend) De boot eruit halen lijkt op een scène uit James Bond.”

‘Ik wilde op de muur kanonnen en camouflage schilderen’

Sauna Er is meer water te vinden op het terrein van Toon. “Er is een zwembak waarin ik kan springen vanaf de bunker, zeven meter hoog. Ik ga vrijwel iedere dag in de sauna en dan het zwembadje in. Douchen doe ik iedere dag buiten.” Voor zijn eigen kasteelbelevenis heeft Toon een vestingmuur om de bunker gebouwd. “En er is een bunkerplein: hiervoor heb ik 300 m2 grond afgegraven en er een plein van gemaakt en een carport gebouwd. Op het terrein is een eigen stroomvoorziening. Ik heb een motor staan die stroom maakt en de overtollige warmte komt in

Bunkerfielen Toon kan blijven vertellen over zijn fraaie terrein. Het is tijd om het maar eens te laten zien. Wat volgt is een wandeling langs meerdere trappetjes, via smalle doorgangen, door poortjes, over bruggetjes en terrassen en over het bunkerplein. De muren van de bunker zijn mooi beschilderd. “Ik wilde op de muur kanonnen en camouflage schilderen maar dat vond Jacqueline geen goed idee. Toen hebben we Tiny van der Sar gevraagd om er wat moois van te maken en dat is haar heel goed gelukt!” Het perceel is gelegen aan het water en hier heeft Toon een speciale passantensteiger aangelegd. Er liggen enkele oude Westlanders, de corsoboot van Maassluis mocht hier liggen tijdens de opbouw en bezoekers kunnen er hun boot aanleggen. “Ik krijg bijvoorbeeld bezoek van mensen van de Stichting Atlantikwall en van toeristen die het leuk vinden om te zien wat voor speeltuin ik er hier van gemaakt heb. Ik vind het leuk om mensen die geïnteresseerd zijn in de bunker een rondleiding te geven. Ja, er zijn meer bunkerfielen zoals ik.”

Water en vuur

Toon van den Bos wilde eigenlijk een kasteel bouwen. Fotos: Geraldine Hindriksen

De binnenkant van de bunker.

Toon is gelukkig waar hij woont. De oorspronkelijke wens om een kasteel te hebben heeft hij trouwens toch nog in vervulling laten gaan: in België kocht hij een écht kasteel. “In dit waterkasteel Ter Leyen uit 1410 heb ik veel energie gestoken. Bruidsparen, familie en vrienden kunnen daar hun feest houden. Hier in ‘s-Gravenzande kan ik mijn twee hobby’s water en vuur goed beoefenen. Ik mag graag een vuurtje stoken en er is veel water aanwezig. Ik geniet hier volop en verveel me niet want ik moet natuurlijk wel alles, inclusief het huis, goed onderhouden. Weet je wat me ook heel erg leuk lijkt? Ik wil met mijn elektrische truck met een treintje erachter door het dorp gaan rijden. Dat is toch leuk voor de kinderen? Ach ja, een beetje gek ben ik wel.” Lachend voeg Toon eraan toe: “Prettig gestoord, zeggen mijn buren af en toe.” De buitenkant is versierd door Tiny van der Sar.

Overzicht van de tuin.

Een toegangspoort tot ‘de speeltuin’ van Toon.

De haven met een theehuisje.


30

Westland woont, Westland leeft

3 oktober 2018

Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van de acties en woontrends.

Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van de acties en woontrends.

OKTOBER Woonmaand! Auping Plaza - Ladela Trendy Wonen - Roobol - Troost Interieurs - Keuken Vision - Beterbed - Wooning - Kwantum Leen Bakker - Pronto wonen - Woonstijlgalerie - Grando Keukens - Keukenstunter - Sanistunter - Jysk

www.woonboulevardnaaldwijk.nl


Westland woont, Westland leeft

Inbouwapparaat stuk ?

Bouw sociale huurappartementen in Honselersdijk gestart

Wij lossen het op! > > > >

31

Gratis inmeten Vrijblijvend oferte Prijs altijd inclusief montage Oude apparaat wordt kosteloos afgevoerd

Uw inbouwspecialist

Julianastraat 1 AA, Wateringen T (0174) 29 32 89 E info@wimvanleeuwen.nl www.wimvanleeuwen.nl

Op 20 september 2018 sloeg wethouder Ben van der Stee (r.) samen met René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade de eerste paal voor de bouw van 26 sociale huurappartementen. Foto: Gerard-Jan Vlekke V o ri g e w e e k d o n d e r d a g s l o e g w e t h o u d e r B e n v a n d e r S t e e s a m e n m e t R e n é L e m s o n , d i r e c t e u r - b e s t u u r d e r b ij w o n i n g c o r p o r a ti e A r c a d e d e e e r s t e p a a l v o o r d e b o u w v a n 2 6 s o c i a l e h u u r a p p a rt e m e n t e n . H e t a p p a rt e m e n t e n g e b o u w k o m t i n d e n i e u w b o u w w ij k B o o m p a r c k i n H o n s e l e r s d ij k . D e s t a r t v a n d i t p r o j e c t i s e e n b ij z o n d e r e m ij l p a a l v o o r d e w o n i n g c o r p o r a t i e o m d a t z ij e e r d e r n o g n i e t a c t i e f w a s i n H o n s e l e r s d ij k . “ H e t i s v o o r c o r p o r a ti e s s t e e d s l a s ti g e r n i e u w b o u w p l a n n e n u it t e v o e r e n . T o c h p a k k e n w ij d e k a n s e n d i e o n s v o o r d o e n e n d a t b il j v e n w e d o e n . I n 2 0 1 5 w e r d e n w ij b e n a d e r d o f w ij d i t p r o j e c t v a n V e s t i a o v e r w i l d e n n e m e n . N a t u u r il j k s t o n d e n w ij h i e r v o o r o p e n , w a n t z o k u n n e n w ij e e n b ij d r a g e b il j v e n l e v e r e n a a n d e b e s c h i k b a a r h e i d v a n s o ci a l e h u u r w o n i n g e n i n h e t W e s t l a n d . I k v e r w a c h t d a t d e b o u w v a n d it p r o j e c t v o o r s p o e d i g v e r l o o p t , z o d a t w e e i n d 2 0 1 9 d e b e w o n e r s w e l k o m k u n n e n h e t e n ” , v e rt e lt R e n é L e m s o n . H e t a p p a r t e m e n t e n g e b o u w k r ij g t e e n f r i s s e u i t s t r a il n g e n g e z e l il g e h o e k b a l k o n s . H e t g e b o u w t e l t v ijf v e r d i e p i n g e n e n e e n b e g a n e g r o n d e n il g t a a n d e V a n P o e jl e s t r a a t i n d e n i e u w b o u w w ij k B o o m p a r c k . D e a p p a r t e m e n t e n h e b b e n e e n o p p e r v l a k t e v a n 5 4 tot 8 3 m 2, e e n w o o n k a m er m et o p e n k e u k e n, e e n of t w e e s l a a p k a m e r s , e e n b u it e n r u i m t e e n e e n e i g e n b e r g i n g o p d e b e g a n e g r o n d . D e a p p a r t e m e n t e n k r ij g e n m i n i m a a l e n e r g i e l a b e l A . E n k e l e w e k e n v o o r o p l e v e r i n g p u b il c e e r t A r c a d e d e w o n i n g e n o p w w w . w o o n n e t - h a a g l a n d e n . n .l

‘Westland moet de hoogte in’ In de toekomst zal er in Westland meer in de hoogte moeten worden gebouwd dan voorheen. Ook moet er gekeken worden naar dubbel gebruik van grond, bijvoorbeeld appartementen boven een schoolgebouw. Dat en meer staat in de plannen van het Westlandse college voor de periode tot 2022, die onlangs gepresenteerd werden.

D a ar n a a st w o r d t v o o r h et cre ëre n v a n m e er w o n i n g e n g e d a c h t a a n h e t s ti m u l e r e n v a n d i v e r s e m o b i e l e w o o n v o r m e n . N i e t a l l e e n ti n y h o u s e s m a a r o o k a n d e r e “ m o b i e l e w o o n c o n c e p t e n o p t ij d e il j k e l o c a ti e s : ‘ o p p a k b a a r ’ e n w e e r e l d e r s t e p l a a t s e n ” , s t e l t h e t c o l l e g e i n h a a r ‘ W e s t l a n d P r o g r a m m a ’.

Statushouders H et c o lle g e wil p r o b e r e n d e a a n W e st la n d o p g el e g d e t a a k s t e l il n g v o o r d e h u i s v e s t i n g v a n s t a t u s h o u d e r s t e l a t e n v e r l a g e n . D i e a a n t a l l e n z ij n t o t d u s v e r p u u r g e b a s e e r d o p h e t i n w o n e rt a l v a n d e g e m e e n t e , m a a r v o o r W e s t l a n d z o u e e n u it z o n d e ri n g m o e t e n w o r d e n g e m a a k t o m d a t d e z e r e g i o o o k t e k a m p e n h e e ft m e t h e t h u i s v e s t e n v a n a r b e i d s mig ra n te n. D a a rt o e w o r d e n b i n n e n d e g e m e e n t e W e s t l a n d a l l e r l e i c ijf e r s v e r z a m e l d : f e i t e n o v e r o n d e r m e e r d e w o n i n g v o o r r a a d , d e z o g e h e t e n m u t a ti e g r a a d e n d e w a c h t t ij d e n v a n d i v e r s e d o e l g r o e p e n . D e z e o n d e r b o u w i n g w i l l e n B e n W g e b r u ik e n a ls b a sis v o o r h e t z o g e h e t e n t o e zic h t h o u d e r g e s p r e k m e t d e p r o vi n ci e Z u i d - H o l l a n d . D it w i l h e t c o l l e g e c o m b i n e r e n m e t

e e n l o b b y t r a j e c t, e v e n t u e e l v i a d e V e r e n i g i n g v a n N e d e r l a n d s e G e m e e n t e n , o m d e H u i s v e s ti n g s w e t t e d o e n w ij z i g e n .

Heenweg K o m e n d j a a r w o r d t d e m o g e il j k h e i d v a n u i t b r e i d i n g v a n d e k e r n H e e n w e g o n d e r d e l o e p g e n o m e n . E r is v o l g e n s h e t c o l l e g e r u i m t e v o o r c ir c a 5 0 w o n i n g e n . “ I n d e p l a n v o r m i n g n e m e n w e o o k d e w e n s e il j k h e i d v a n h e t i n i t i a t i e f ‘ fi t p a r k / b e w e e g b o x ’ m e e i n s a m e n h a n g m e t e e n n i e u w e g y m z a a .l V o o r d e z e g e b i e d s o n t w i k k e il n g m o e t e e n n i e u w b e s t e m m i n g s p l a n i n p r o c e d u r e w o r d e n g e b r a c h t ”, a l d u s B e n W . A l s h e t g a a t o m d e k w a il t e i t v a n d e l e e f o m g e v i n g wil h e t c o lle g e e r d e k o m e n d e ja r e n v o o r z o r g e n d a t e r m e e r k w a il t a t i e f g o e d g r o e n k o m t . I n o n d e r z o e k z ij n m o g e il j k h e d e n v o o r d e a a n l e g v a n t i n y f o r e s t s ( k l e i n e b o s p e r c e l e n ) n a b ij d e d o r p e n e n o o k w i l l e n B e n W g a a n m e e w e r k e n a a n i n i t i a t i e v e n v o o r t ij d e il j k e m o e s t u i n e n . H e t a lja r e n le v e n d e p la n o m h e t a a n d e n o o r d k a n t v a n N a a l d w ij k g e l e g e n P r i n s e n b o s u i t t e b r e i d e n , z o u b i n n e n a f z i e n b a r e t ij d w e r k e il j k h e i d m o e t e n

Het dorp van Wateringen op de voorgrond en de flats van Den Haag op de achtergrond. In Westland zal in de toekomst vaker hoogbouw komen te staan. Foto: Archief

w or d e n. H et g a at o m e e n gro e n z u i d w e s t z ij d e v a n h e t P r i n s e n b d o m is v a n d e N A M . V e r d e r is h o m S c o u t i n g N a a l d w ij k a a n e e n r e c r e a ti e g e b i e d t e h e l p e n .

g e bie d a a n o s d at n u n o et d e b e d o e o n d erk o m e

d e g eig e n il n g n i n d it

Woonlastenstijging T e n a a n zi e n v a n d e w o o n l a s t e n w o r d t a a n g e k o n d i g d d a t d e a f v a l s t o f f e n h e f fi n g m e t 5 , 7 5 p r o c e n t z a l s t ij g e n e n h e t t a r i e f v o o r d e r i o l e r i n g m e t 2 , 4 p r o c e n t . D e o n r o e r e n d z a a k b e l a s t i n g b il jf t o n g e w ijzi g d . E e n e n a n d e r b e t e k e n t v o l g e n s h e t c o l l e g e e e n g e m i d d e l d e w o o n l a s t e n s t ij g i n g d i e b e p e r k t b il jf t t o t d e i n f l a ti e ( 2 , 4 p r o c e n t ) , z o a l s w a s a a n g e k o n d i g d i n h e t c o a il t i e a k k o o r d .


Westland woont, Westland leeft

32

3 oktober 2018

Een greep uit ons aanbod Poeldijksepad 12a

Verspeyklaan 5

Maasdijk 101

Gouden Rijderplein 100

Mariëndijk 51

HONSELERSDIJK

NAALDWIJK

‘S-GRAVENZANDE

DELFGAUW

HONSELERSDIJK

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Vraagprijs € 650.000,- k.k.

Naaldwijkseweg 278

Monsterseweg 26

‘S-GRAVENZANDE

‘S-GRAVENZANDE

Sinds 1962 Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 800.000,- k.k.

Burg. Kampschoërstraat 75

Sternstraat 7G

MONSTER

MONSTER

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Vraagprijs € 30.000,- k.k.

Breitner 5

Vlotlaan 3

MONSTER

MONSTER

de panden op

Kijk voor alle deelnemen

BORGDORFF.NL

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Vlotlaan 514

Vraagprijs € 650.000,- k.k.

OPEN HUIZEN DAG

MONSTER

Van Houtenstraat 18 NAALDWIJK

ZATERDAG 6 OKTOBER 11.00 - 15.00 UUR

Vraagprijs € 169.500,- k.k.

Vraagprijs € 479.000,- k.k.

Herenstraat 44

Wateringseweg 10

Wantsnijdersplaats 17-49

Het Eiland 42

Martin Luther Kingstraat 25

MONSTER

POELDIJK

NAALDWIJK

MONSTER

‘S-GRAVENZANDE

Vraagprijs € 625.000,- k.k.

Vraagprijs € 297.500,- k.k.

Vraagprijs € 50.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Vraagprijs € 439.000,- k.k.

BEKIJK ONS ACTUELE AANBOD OP WWW.BORGDORFF.NL | KERKPLEIN 12 | 2681 BB MONSTER | 0174 - 28 60 80 | MONSTER@BORGDORFF.NL

Profile for WL Media

Spe 2018 10 03  

Spe 2018 10 03  

Profile for wlmedia