Page 1

14 FEBRUARI 2018

ja...ikwil VOOR ALTIJD

UITGAVE BIJ HET HELE WESTLAND


ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

2

Grand Bufet ma. t/m do. vanaf 18.00 uur Volwassen: Kinderen: Kinderen: 65+:

€ 20,50 € 2,50 (van 1 t/m 4 jaar, per leeftijd jaar) € 12,50 (van 5 t/m 12 jaar) € 19,00 (niet op feestdagen)

Grand Bufet vr. t/m zo. vanaf 17.00 uur Volwassen: Kinderen: Kinderen: 65+:

€ 23,50 € 3,00 (van 1 t/m 4 jaar, per leeftijd jaar) € 14,50 (van 5 t/m 12 jaar) € 21,50 (niet op feestdagen)

Grand Bufet op maat is ook mogelijk

- Accommodatie tot 350 pers. - Zakenlunches en -diners - Diner-dansant - À la carte ma-do 12.00-22.00 vr t/m zo & feestdagen 12.00-22.30

- Ruime parkeergelegenheid - Recepties, bruiloften, feesten en verjaardagen - Catering Party service - Tevens afhalen mogelijk

Hét adres voor

Bruidswerk

Bloemdesign by Corrine Lievaart Opstalweg 41, Naaldwijk Tel. 06-11 277 647 www.bloemdesignbcl.nl


COLOFON

ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

3

Mark & Inge

‘De reacties op ons filmpje waren geweldig’ Mark en Inge Verbeek vormen het

Ja...ikwil voor altijd’ is een speciale uitgave bij de regionale krant Het Hele Westland.

stralende bruidspaar op de voorpagina van deze krant. Op 4 november vorig jaar gaven zij elkaar het ja-woord.

Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Foto voorpagina: Marlies Dekker Fotografie

Stokdijkkade 10 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw @uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl

Op deze zonnige winterse dag werd de liefde tussen Mark Verbeek en Inge van Rossum bezegeld met het ja-woord en ringen. Het stel uit Monster is al bijna 6 jaar bij elkaar. De twee leerden elkaar via gemeenschappelijke vrienden. In de Pianobar in Naaldwijk is uiteindelijk de vonk overgeslagen. De 32-jarige Mark had op Oudejaarsavond 2016 een verrassing in petto voor zijn Inge. Terwijl hun vriendengroep zorgde voor een romantische sfeer met brandende fakkels, vroeg hij haar ten huwelijk. Na tien maanden was de grote dag zover.

In de kas Het ja-woord vond plaats in het Heilige Geesthofje in Naaldwijk en daarna volgde een ceremonie in de Adrianuskerk in Naaldwijk. Marlies Dekker Fotografie maakte de trouwfoto’s van het bruidspaar in het sfeervolle Ockenburgse bos. Mark is eigenaar van Handelskwekerij Mark Verbeek en uiteraard poseerden Mark en Inge dus ook in hun eigen kas aan de Papelaan in Monster. De dag werd afgesloten met een knallend feest in MIJN Torpedoloods in Hoek van Holland. “Dat was echt helemaal super!”, vertelt Inge. “Als verrassing hadden we een filmpje opgenomen voor de opening van het feest en de reacties van onze gasten waren geweldig.”

Bijzonder “Het leukste van onze bruiloft was om dit te vieren met alle mensen om ons heen. Zo’n hele dag is heel bijzonder om samen mee te maken. We hebben veel tijd gestoken in het uitdenken en regelen van de bruiloft, maar op de dag zelf is het nog een verrassing hoe alles samenvalt.” Om bij te komen van de trouwdag zijn Mark en Inge bijna drie weken op huwelijksreis geweest naar Ecuador. “Echt een waanzinnig land met super afwisselend landschap. Samen met Mark backpacken door een onbekend land was een grote droom van mij”, blikt Inge terug.

Foto’s: Marlies Dekker Fotografie


ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

4

(advertorial)

Het mooiste pak, voor de mooiste dag! Wanneer jullie straks op één van de meest bijzondere dagen van jullie leven in de echt met elkaar worden verbonden, wil je natuurlijk op je allerbest voor de dag komen in een pak dat je laat schitteren naast je partner. By Krijn is hét adres voor trouwpakken om ‘ja’ tegen te zeggen. Met een breed assortiment pakken in alle soorten, merken en maten óf op maat gemaakt, hebben we voor elke man een pak naar zijn hart. Als familiebedrijf zijn we in 109 jaar en vier generaties tijd, uitgegroeid tot een begrip in de regio en met een winkeloppervlak van 1000m2.

By Krijn staat voor kwaliteit, vakmanschap, persoonlijke aandacht en service.

Afspraak plannen Een bezoek aan Krijn begint met het bespreken van je wensen. Vervolgens gaan we in onze trouwhoek op zoek naar Hét Pak voor Dé Dag. De mogelijkheden zijn eindeloos; van een confectiepak tot een maatpak. Met een keuze uit ruim driehonderd stofen bepaal je zelf de knopen, stiksels, voering en initialen van je eigen maatpak. Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak via 0174-212 426. Je vindt By Krijn aan de Hortensiastraat 4-8 in Monster.

MODE VOOR

BRUIDS MOEDERS

• bruidegom-afdeling • lange jurken • kostuum afdeling

GROOTSTE COLLECTIE BRUIDSMOEDER KLEDING VAN NEDERLAND!

Trouwen op jullie eigen plekje Trouwen is al lang niet meer gebonden aan een gemeentelijke trouwzaal. Het ja-woord mag je elkaar geven op de locatie van jouw keuze: op het strand, in een oude boerderij of een feestlocatie. Zo maak je de dag nog persoonlijker. Gemeente Westland biedt twee locaties aan; het immer populaire Heilige Geest Hoje en natuurlijk het splinternieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan. De voormalige kapel van het Heilige Geest Hoje in Naaldwijk stamt uit 1600. De trouwzaal is in 1994 gerestaureerd en na de herinrichting van de tuin ziet het geheel er prachtig uit. De sfeervolle kapel biedt plaats aan 70 personen. In het nieuwe gemeentehuis zijn twee zalen; één waar 30 personen in passen en één voor 80 personen.

Afspraken Spreken de gemeentelijke locaties je

niet aan? Dan kun je ook kiezen voor een andere locatie in de gemeente. Voorwaarde hierbij wel is dat het huwelijk zal worden voltrokken op gemeentegrond, en niet in de lucht of op het water. De trouwlocatie moet ook (brand)veilig zijn en ‘naar behoren’ zijn ingericht. Je moet dan wel een aantal zaken zelf regelen en de afspraken maken met de beheerder van de locatie. Sommige niet-gemeentelijke locaties hebben inmiddels zoveel ervaring met het sluiten van huwelijken op locatie, dat daar geen problemen zullen ontstaan.

Maak uw trouwdag compleet door het aanvragen van 7 witte duifjes

Praktisch Sommige restaurants of horecagelegenheden - vaak met een aparte ruimte - stellen ook hun ruimte beschikbaar voor de huwelijksvoltrekking. Wel zo praktisch, want na het ja-woord kun je daar meteen blijven voor een receptie, diner of feest. Het kan veel voordelen opleveren om alles op één locatie te vieren.

Meer informatie op www.hetbruidsduifje.nl Tel. 06 – 30 39 29 39


ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

5

Fotoshoot met vijf bruidjes

‘Natuurlijk hebben we elkaars jurk ook gepast!’ Wat doe je met die mooie trouwjurk, als de grote dag voorbij is? Vaak belandt hij in een kledinghoes op zolder. De vriendinnengroep van Denise van der Zwan uit Poeldijk bedacht iets leukers: een fotoshoot in hun trouwjurken. In augustus, september én oktober vorig jaar trouwden drie van de vriendinnen. “We hadden elke maand een bruiloft”, lacht Denise. Toen vriendin Sascha op 7 oktober trouwde, ontstond het idee om een fotoshoot te doen. “Omdat het zo leuk was dat we allemaal zo kort na elkaar trouwden: Linsey op 5 augustus, ikzelf op 9 september en Sascha op 7 oktober”, vertelt Denise. Drie andere vriendinnen waren ook nog niet zo lang geleden getrouwd: Lisanne op 25 juni 2016, Jackie op 29 juli 2016 en Gwenda al op 9 augustus 2014. “Met elkaar hebben we toen de fotoshoot gepland, maar waar Linsey helaas niet bij kon zijn.”

Gerbera’s De fotosessie vond plaats op een zondag in november en dus werd gezocht naar een binnenlocatie. “Drie van onze mannen zijn tuinder, dus dat werd een kas”, legt Denise uit. Tussen de kleurige gerbera’s van Holstein Flowers kwamen de witte jurken mooi uit op de foto. Carmen den Haan, de bruidsfotograaf van Sascha, werd gevraagd om de foto’s maken. “We hebben er een leuke middag van gemaakt en veel lol gehad. Normaal ben je als bruid de enige in zo’n mooie jurk en nu liepen we er allemaal zo mooi bij. Natuurlijk hebben we ook elkaars jurk nog aan gehad en hebben we veel herinneringen opgehaald van onze bruiloften”, vertelt Denise.

Video De meiden kijken sowieso graag terug op het trouwfeest. “Na elke bruiloft organiseerden we een avondje om na te borrelen alle foto’s en video’s te bekijken. Ik wil bruidsparen zeker adviseren om de dag te laten vastleggen door een videograaf. Met zo’n ilm beleef je de dag weer helemaal opnieuw.” En de trouwjurk? Die krijgt bij Denise in huis een bijzonder plekje. Wellicht doen de vriendinnen over een paar jaar nog eens een fotoshoot. “We hebben dat al besproken: als we de jurk over tien jaar nog passen, doen we het nog een keer!”

Van links naar rechts: Jackie Schefers-Voskamp, Lisanne Zwemstra-Van den Beukel, Gwenda van Holstein-Bentvelzen, Denise van der Zwan-van der Knaap en Sascha van den Ende Davidse. Foto: Carmen den Haan Photography


ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

6

Trouwtrends 2018

Lange mouwen, lange split óf een lange broek? Vrijdag blijkt de populairste dag van de week te zijn om te gaan trouwen. Al zullen dit jaar de meeste bruiloften waarschijnlijk op woensdag 8 augustus (08-08-2018) plaats gaan vinden. Welke trouwtrends kunnen we dit jaar nog meer verwachten?

Bruidsmode De laatste trends op het gebied van bruidsmode konden gespot worden tijdens de Bridal Fashion Week. Zo was op de catwalk onder meer te zien dat er weer steeds meer gebruik gemaakt van lange mouwen of (lange) handschoenen. Dit geeft een klassieke en chique look aan de jurk. Daar tegenover staan de wat meer sexy jurken; een lange split, een diep decolleté, doorschijnende stofen en veel glitters laten de bruiden van 2018 volledig stralen. En voor wie het helemaal over een andere boeg wil gooien is er ook de jumpsuit trend. Aan het bovenstuk verandert eigenlijk niks ten opzichte van een jurk alleen wordt de rok vervangen door, vaak heel wijde, broekspijpen. Een mooi alternatief voor dames die niet graag een rok of jurk dragen.

Overige trends De trendkleur van de bruiloften in 2018 is blauw en dan het liefst in allerlei verschillende tinten. Blauw kleurt mooi bij het wit van de trouwjurk en in combinatie met goud-, zilver- en kopertinten zorgt het voor een hele chique uitstraling. Deze kleuren kan je natuurlijk terug laten komen in de aankleding of tafeldecoratie. Verder lijkt de klassieke, meerlaagse, bruidstaart een beetje te verdwijnen. Bruidsparen kiezen steeds vaker voor een wat lossere opstelling van allerlei soorten gebak en taarten. Op deze manier is er voor ieder wat wils en daarnaast staat zo’n tafel vol met lekkernijen ook erg feestelijk. Qua locatie was de industrieële trend vorig jaar al een beetje ingezet. Deze urban/vintage stijl zal ook in 2018 nog steeds te zien zijn. In de aankleding worden grove materialen als beton en onbewerkt hout gecombineerd met mooie bloemen en planten. Dit zorgt voor een losse, informele sfeer maar het geeft wél een hele romantische ambiance. Een bruidsjurk met lange mouwen lijkt een trend te worden in 2018.

Foto: PR

Bron: www.theperfectwedding.nl en amayzine.com


ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

7

Floris & Kim

‘Fifties bruiloft met cowboylaarzen en Cadillac’ Vier jaar geleden, net na de Westland Reünie in Naaldwijk, ging Floris van Adrichem op de knie voor zijn Kim van Geest. Komende lente, op 21 april, wordt het huwelijk voltrokken. Maar dan wel op geheel eigen wijze. Kim en Floris trouwen op geheel eigen wijze.

Foto: Privé

Het stel ziet niets in een grote bruiloft die de hele dag duurt. Kim: “We houden het allemaal redelijk klein. De ceremonie is om vier uur, aansluitend is het diner en na aloop daarvan is een feestavond. De dag zelf zijn we met dertig man; familie en getuigen. Op de feestlocatie is ruimte voor honderd man, dus daarvoor kunnen we wat meer vrienden uitnodigen.” Floris en Kim geven hun trouwdag een bijzonder thema mee. Kim: “Een standaardtrouwerij past niet bij ons. Ik moet er niet aan denken om de hele dag in een prinsessenjurk te moeten lopen! Wij gaan voor een jaren vijftig rock ‘n roll-thema. Ik doe een mooie ifties jurk aan met stoere cowboylaarzen eronder.”

Tifanylampen De ceremonie wordt gehouden bij Op Hodenpijl. Floris: “Een mooie en bijzondere locatie waar we ook foto’s kunnen laten maken. Aansluitend is daar ook het diner. Het feest wordt gehouden bij CombiVliet in Maasdijk. Daar is een grote feestzaal die helemaal ingericht is als oude, jaren 50-kroeg, compleet met Tifany-lampen en Chesterield-banken. Ook het vervoer is in stijl. We worden met een prachtige, net gerestaureerde Cadillac rondgereden. Super!”

Kaastaart Kim is eigenaresse van de Naaldwijkse Brasserie Cannes by Kim. De catering voor het feest wordt dan ook niet elders ingekocht, maar komt ‘uit eigen keuken’. Kim: “Ik vind het prettig om zelf zaken te regelen, dus voor ons was het niet meer dan logisch dat we via Cannes de catering zouden doen. Het liefst zou ik overdag zelf nog aan de slag gaan om alle hapjes voor te bereiden, maar dat mag niet van mijn personeel”, vertelt Kim lachend. “Overigens maken we de hapjes met producten van winkels in de Rembrandtstraat in Naaldwijk; onze buren. Zo hebben we geen bruidstaart, maar soort van kaastaart die geleverd wordt door Kaashuis Tromp. Oh, en er is ook een chocoladefontein!”

Trouwambtenaar Remmert Keizer

‘Ik wil er een speciaal en persoonlijk tintje aan geven’ Het sluiten van een huwelijk is een bijzondere ceremonie, dat door de buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand (BABS) wordt gesloten. Trouwambtenaar Remmert Keizer heeft sinds 2007 al vele stellen in de echt verbonden. “Het sluiten een huwelijk is niet zomaar iets, dat moet wel even een momentje zijn. Niet te zwaar natuurlijk, het mag best luchtig zijn, maar het moet geen toneelstukje worden”, vertelt Keizer. De ondernemer heeft als eigenaar van GJ Personeelsdiensten en voorman van GemeenteBelang Westland een volle agenda. Keizer staat niet vermeld als trouwambtenaar op de gemeentelijke website. “Dat heeft dus met mijn agenda te maken, daar ben ik eerlijk in. Voor dit jaar staan er al een stuk of vijf op de planning. Ik doe er 4 of 5 per jaar, op speciaal verzoek. De ceremonie zelf is niet heel lang, maar het vergt wel veel voorbereiding. Het mag geen automatisme worden, dus ik wil er een speciaal en persoonlijk tintje aan te geven. Het moment kun je immers niet over doen.”

Strand De Monsternaar sloot zijn eerste huwelijk in 2007. “Eerder had ik wel eens een ceremonie geleid, maar mocht ik de wettelijke tekst niet uitspreken. Toen ik gevraagd werd om goede vrienden te trouwen, heb ik me laten beëdigen tot BABS. Sindsdien mag ik dus oicieel mensen in de echt verbinden. Het eerste stel dat ik trouwde was op het strand, een van de eerste strandhuwelijken in gemeente Westland”, zegt Keizer. Naast de gemeentelijke locaties hebben stellen in Westland de volledige vrijheid om zelf een

locatie te kiezen. Keizer vindt dat mooi: “Ik ben blij dat die mogelijkheid er is en dat er heel veel mooie locaties beschikbaar zijn.”

Enthousiast stel Keizer heeft bijzondere huwelijken mogen sluiten. “Die eerste bruiloft op het strand was in een heel bijzondere setting en zo’n eerste keer blijft je altijd bij. Verder heb ik heel goede herinneringen aan de bruiloft van Jerry Mensing en Dirk Hoen in 2016. Zo’n enthousiast stel en vrolijke daggasten! Ik mocht ook drie zusjes tegelijk trouwen; een tweeling en hun oudere zus. Dat was wel even opletten natuurlijk”, lacht Keizer. “En vorig jaar had ik opnieuw een huwelijk op het strand. Het was echt een zomerse hete dag en dat was even afzien in mijn warme toga.” Remmert Keizer.

Foto: PR


8

ja...ikwil | Uitgave bij Het Hele Westland 14 februari 2018

HET MOOISTE PAK, VOOR DE MOOISTE DAG ‘‘Kom voor vrijblijvend advies langs’’

Bij ons vind je : * Kwaliteit * Maatwerk * Vakmanschap * persoonlijke aandacht * Service T 0 1 7 4 2 1 2 4 2 6 / M i n f o @ b y k r i j n . n l / H o r t e n s i a s t r a a t 6 2 6 8 1 C E M o n s t e r / w w w. b y k r i j n . n l

Spe 2018 02 14b  
Spe 2018 02 14b