Page 1

90 YEARS FAMILY 1 9 2 8 -2 0 1 8


90 JAAR HISTORIE

Wim en Jan Hendriks blikken terug Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de familie Hendriks hun bedrijf startte in de tuinbouw. Op dit moment staan de neven René en Marco aan het roer, zij namen het stokje in 1997 over van hun vaders Jan en Wim, en sinds 2010 versterkt Raymond van der Knaap dit directieteam. Opa Jan Hendriks senior, toen nog groenteboer van beroep, is het bedrijf in 1928 gestart.

Fotografie Glenn Mostert

J

an (84) en Wim (81) zijn nog altijd sterk met het bedrijf verbonden. Beide heren zijn iedere ochtend nog in de tuin te vinden. “Sommige mensen begrijpen dat niet, maar dit werk is ons leven en we vinden het heerlijk om hier iedere dag te kunnen helpen.” Wim en Jan vertellen bevlogen over het verleden van het bedrijf dat in Loosduinen opgestart is. “Onze vader had geen gulden toen hij het bedrijf begon. Hij huurde een stuk grond en begon onder plat glas met het kweken van allerlei

soorten groenten”, zo vertelt Jan. “Wij werden van jongs af aan bij het bedrijf betrokken”, vult Wim hem aan. “Voor en na school waren wij met onze broers in de tuin aan het werk.” In 1962 namen Jan en Wim samen met hun broer Leo het bedrijf over. Wim: “We kochten gelijk een ketel waardoor we verwarmd konden gaan telen. Een flinke investering, maar we waren wel één van de eerste.” Ook later liepen de broers Hendriks vaak voorop wat

betreft de ontwikkelingen in de tuinbouw. “In 1971 verhuisden we met het bedrijf naar Madestein en besloten we het hele jaar door alleen nog tomaten te gaan telen. Wij waren in 1981 één van de eerste tuinders die hun kassen 80 centimeter verhoogden en energiedoek installeerden.” Ook andere energiebesparende maatregelen zoals dubbelglas en warmteopslag werden door de gebroeders Hendriks ingevoerd.

Van tomaten naar orchideeën

Jaar 1974: Madestein. Een open hoekje land aan de Westmadeweg, Piet van der Meer had het hoekje door opa laten zaaien met radijs en peen. Op de foto zijn vlnr. Wim, Piet, Jan en Ton aan het peen bossen.

Na de overname besloten René en Marco al snel de tomatenteelt af te gaan bouwen en over te stappen op iets nieuws. René: “We hebben lang gezocht naar iets vernieuwends. We wilden iets gaan telen waar we ons mee konden onderscheiden op de markt.” Het nieuws dat de tomaten vervangen zouden worden voor potplanten was voor Wim en Jan wel even schrikken. “Dat was voor ons toen nog iets heel onbekends, maar als je nu ziet wat het geworden is dan kan je daar natuurlijk alleen maar ontzettend trots op zijn.”


CREATING ORCHIDS

Onderscheiden met creativiteit en eigen identiteit 20 jaar geleden bestelden Marco en René hun eerste Phalaenopsis planten en sindsdien heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Opti-flor heeft op dit moment zes locaties waar ruim 200 soorten binnen 20 verschillende lijnen Phalaenopsis planten worden gekweekt.

Fotografie Glenn Mostert

O

pti-flor heeft klanten over heel Europa en levert voornamelijk aan bloemisten en tuincentra. Binnen het enorme aanbod is er een grote diversiteit aan kleur, vorm, maat en uitstraling.

Of het nu voor de huiskamer, de bedrijfsvloer of een hotellobby is; de Loosduinse kweker in het Westland heeft er een geschikte orchidee voor. “Het is natuurlijk fantastisch dat het bedrijf op deze manier zo gegroeid is. Maar groter worden is nooit echt onze prioriteit geweest. We willen goede producten ontwikkelen in een fijn werkklimaat en als je daar goed in slaagt dan is groei wel een logisch gevolg”, vertelt Marco. Research & Development Op het moment dat Marco en René de overstap maakten naar de Phalaenopsis werden er jaarlijks 10 miljoen orchideeën gekweekt in Nederland, terwijl dat er nu 135 miljoen zijn. René: “Mede door deze sterke productietoename is het voor ons van belang dat wij ons onderscheiden.” Het motto van Opti-flor is ‘Creating Orchids’ en de afdeling Research & Development vormt dan ook het kloppend hart van het bedrijf. “Hier testen we jaarlijks honderden nieuwe soorten op onder andere bloeiduur, kleur, bloemdiameter, taklengte en houdbaarheid. Vervolgens krijgen alleen de beste planten een plekje in onze collectie. Met onze creativiteit kunnen we ons onderscheiden en een eigen identiteit creëren.” Een ander voorbeeld van het innoverende vermogen van Opti-flor is de ontwikkeling van het unie-

ke Opti-flor watergeefsysteem Aquo. Dankzij dit systeem ‘drinkt’ de orchidee exact de juiste hoeveelheid water via een soort rietje dat de plant verbindt met een waterreservoir. Specialisten Gemiddeld duurt het zo’n anderhalf jaar voordat de planten de kassen van Opti-flor verlaten. Afhankelijk van het soort Phalaenopsis varieert het productieproces tussen de 35 weken en 3 jaar. Een lang proces en bij het kweken van orchideeën komt dan ook veel kijken. “We maken gebruik van de 3 R’s: rust, regelmaat en ruimte. Hierdoor krijgen we sterke planten met een lange houdbaarheid”, aldus René. Opti-flor is een veelzijdig bedrijf waarbij er medewerkers op veel verschillende facetten nodig zijn. “We hebben op dit moment zo’n 220 medewerkers in dienst en iedereen heeft vanzelfsprekend zijn of haar eigen talent. Door onze medewerkers goed op te leiden, hun talenten te benutten en goede doorgroei mogelijkheden te bieden, hebben we een sterk team met weinig verloop.” Sinds juli vorig jaar is Opti-flor ook een samenwerking aangegaan met Reakt. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de Phalaenopsis kweker terecht voor een re-integratie traject.


World Horti Center In maart van dit jaar werd in Naaldwijk het World Horti Center geopend; een kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouw. Bedrijven, onderwijs, onderzoek en overheid komen hier samen om te innoveren, creëren, verbinden en inspireren. Ook Opti-flor is met het World Horti Center verbonden. “We vinden het belangrijk om verbinding te leggen met studenten. We leggen actief links met het onderwijs om studenten te inspireren te kiezen voor een carrière in de tuinbouw

en wellicht dan bij Opti-flor”, zegt Marco. Investeren in goed opgeleid personeel is belangrijk voor de orchideeënkwekers. Het was voor hen dan ook een logische stap om zich aan te sluiten bij het World Horti Center; een leeromgeving waar toptalenten uit het MBO en HBO samenwerken met vooraanstaande kennisinstellingen. “Bij het World Horti Center ligt de nadruk op kennis, innovatie en internationalisering. Hier worden vakmensen opgeleid die goed bij ons bedrijf kunnen passen.”

BLIK OP DE TOEKOMST

Investeren in duurzaamheid en mensen Het 90-jarig jubileum is een schitterende mijlpaal en natuurlijk een mooi moment om terug te kijken. Maar bij een modern en innovatief bedrijf als Opti-flor wil je ook zeker naar de toekomst kijken.

Tuinbouwcommunicatie

E

en belangrijk speerpunt voor René en Marco is om hun milieu-footprint tot een minimum te beperken. “Om dit te bereiken maken wij onder meer gebruik van een recirculatiesysteem waarmee het water dat wij gebruiken in de kassen wordt opgevangen om vervolgens hergebruikt te worden”, aldus René. Verder wordt regenwater opgevangen in silo’s en maken ze maximaal gebruik van biologische gewasbescherming. Ook wordt er geïnvesteerd in duurzame energie. Sinds 2017 is Opti-flor aangesloten bij Aardwarmte Vogelaer. Door middel van lokale aardwarmte, waarbij warm grondwater wordt opgepompt, kunnen de zeven aangesloten tuinders hun kassen op een duurzame manier verwarmen. WWW.OPTIFLOR.NL

Maar ook investeren in goed personeel en duurzame relaties staan hoog op de agenda. Marco: “Wij vinden het belangrijk om het contact met onze klanten goed te onderhouden. Sommige klanten zijn al decennia lang met onze bedrijf verbonden en dat willen wij natuurlijk graag zo houden.” Of er in de toekomst ook

een vierde generatie Hendriks aan het roer komt te staan, is nog niet duidelijk. “Daar zijn onze kinderen nog iets te jong voor”, lachen René en Marco. “Ook binnen het bedrijf hebben we goed opgeleid personeel. We gaan er hoe dan ook voor zorgen dat het bedrijf ook na ons weer in goede handen komt.”

Profile for WL Media

Optiflor special  

Optiflor special  

Profile for wlmedia