Page 1

Bliek Bliek Schilders Schilders voor kleur & kwaliteit voor kleur & kwaliteit

Schilderwerk

Schilderwerk W Waannddaaffw weerrkkiin g ® ® ERKEND SCHILDER

Hoek van Holland info@bliekschilders.nl

De Hoekse Krant SINDS 1997 HUIS AAN HUIS

DONDERDAG 12 juli 2018

redactie.hk@uitgeverijwestmedia.nl | advertentie.hk@uitgeverijwestmedia.nl

0174 - 38 59 29 VERSPREIDINGSGEBIED • HOEK VAN HOLLAND

Gedipl. pedicure & manicure Laura Dekkers

Genieten van muziek

Hèt adres voor hand- en voetverzorging

0174 - 387283 b.g.g. 06 - 45750535

1000m2 Modeplezier

Elke donderdagavond extra koopavond tot 20.30 uur. Hortensiastraat 6, Monster

Haringopbrengst hoger Verleden week konden wij melden dat de veiling van het vaatje haring voor de tweede goede Hoekse doelen ruim 4.200 had opgebracht. Dat blijkt echter meer te zijn. In de haast om het resultaat zo snel mogelijk bekend te maken was er een telfout gemaakt. Het werkelijke bedrag ligt 1.000 euro hoger: het fantastische bedrag van 5.206 euro! Dat betekent dat HSV 1946 en de Inloop beiden een bedrag van ruim 2.600 euro tegemoet kunnen zien. Het totale bedrag is mogelijk gemaakt door biedingen van: Westhoek Makelaars. TWC Sport, Museum Rockart, Henk de Visser Optiek, Woonvreugde Makelaars, J.M. van der Meijs Bedrijfsdiensten, Op de Fiets, B. van der Ende Assurantiên, Jutter Eten & Drinken, Ron van Reenen Interieur, Van Vliet Recycling BV, Restaurant SAAM, Bom Holding BV, De Vries Hoek van Holland, Ko Bezuijen Airconditioning & Horeca-Apparatuur BV, Van Bergen Personeelsdiensten BV, Albert Heijn, Oostveenzicht BV, Autobedrijf Schalkoort, Peter van Leeuwen Tweewielers en Leo Schalkoort BV.

Historische Hoekse film In het kader van de landelijke filmactie in 1951, gaf het Hoeks Mannenkoor, in de persoon van G.A.Boekestein, opdracht aan een filmmakelaar tot het maken van een film over verschillende verenigingen, scholen en instellingen in Hoek van Holland. In de loop der jaren kwam de film terecht bij de Deelgemeente, maar bleef eigendom van Andre van Andel. Samen met het Videoarchief, dat de film om liet zetten naar wat je praktisch HD kwaliteit kunt noemen, wordt de Hoekse bevolking een filmvoorstelling van de film ‘Hoek van Holland 1951’aangeboden. De film, die ongeveer vijf kwartier duurt, laat onder meer beelden zien van alle Hoekse scholen,. maar ook instellingen zoals de kerken, vrouwenclubs en verenigingen waaronder de complete vereniging HSV1946, paradeerden deze dag speciaal door ons dorp. De film wordt dinsdag 25 september om 15.00 uur in De Hoekstee vertoond. De entree is gratis. Ook bestaat de mogelijkheid tot het kopen van een DVD van de film. Voor ouderen een mogelijkheid zich misschien terug te zien, voor anderen een unieke gelegenheid om te kijken of één van de ouders of grootouders misschien op filmbeeld staat. In ieder geval zal de film een realistisch beeld geven van een deel van het leven in ons dorp.

De concertband van Muziekvereniging RAZ bracht een aantal heerlijke nummers

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee viert ondertussen vakantie. Maar traditiegetrouw geven alle onderdelen van de vereniging voorafgaand aan de vakantietijd nog een miniconcert voor de Hoekse bevolking. Zo ook afgelopen zaterdag. De Show- en Marchingband beet om 14.00 uur onder leiding van Martin Aalbregt het spits af met een mars door een deel van het dorp, gevolgd door een optreden op het plein. Dankzij het schitterende

zomerweer liep het plein snel vol en waren ook de twee terrassen goed bezet. Na het eerste optreden was het de beurt aan het leerlingenorkest dat eveneens onder leiding van Aalbregt, liet zien flink gegroeid te zijn. Om 15.30 uur was het de beurt aan de Concertband, Onder leiding van Peter Habraken werden een aantal moderne maar ook nostalgische nummers gebracht waar het publiek met volle teugen van genoot. Dat bewees ook wel dat de enkele honderden aanwezigen bijna allemaal het miniconcert, dat tot 16.30 uur duurde, uitzaten.

Foto: Tom van Ooijen

Het was druk op het plein met volle terrassen als gevolg

Spetterend afscheid van basisschool

Foto: Tom van Ooijen

Te veel campers Langs de Koningin Emmaboulevard bleken afgelopen bleken afgelopen zaterdag meer campers te staan dan dat er toegestaan was. Degenen die niet op een camperplek stonden zijn door de politie naar de camping doorverwezen.

cor en attributen werden in samenwerking met de leerlingen gemaakt om het geheel een zo professioneel mogelijke uitstraling te geven. Na afloop van de musical nam het leerkrachtenteam officieel afscheid van de leerlingen, met anspeeches actuele vergunningsaanvragen en -besluiten in persoonlijke en de uitreiVoor actuele vergunningsking van het basisschoolcertificaat. aanvragen en -besluiten Dinsdag 10 juli was de laatste schooldag voor de leerlingen. Met • Rotterdam.nl/rotterdambericht het traditionele ‘de school uit• De e-mailservice van gooien’ door de leerkracht en een www.overheid.nl fotomoment met een ware afstudeerhoed, kwam er een einde aan • De app de periode op de basisschool. Na Rotterdam-OmgevingsAlert de zomer starten de leerlingen op diverse scholen in het voortgezet onderwijs.

Deze week

Deze week geen Stadskrant

Groep 8 nam afscheid van de Van Rijckevorselschool

Foto: Rijckevorselschool

Met de zomervakantie voor de deur zit de basisschoolperiode voor de leerlingen van groep 8 van de Rijckevorselschool erop. Afgelopen weken werd druk geoefend aan scenes, liedjes en dansjes van hun afscheidsmusical ‘de tent op zijn kop’. Vorige week werd de uitvoering in tweevoud opgevoerd in LCC de Hoekstee. Leerlingen van school waren overdag getuige van de generale repetitie. Met veel enthousiasme werd de vrolijke musical, over een campinghouder in Spanje, ontvangen bij alle groepen. ‘s Avonds speelde groep 8 de voorstelling voor

ouders, familie en andere genodigden. Met een daverend applaus waardeerde het publiek de prestatie van de kinderen, die ondersteund werd door de hulp van vele ouders. Onder meer de regie, de-


2

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

familieberichten Dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden hadden, nemen wij nu afscheid van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma, overgrootmoeder en lamboyante persoonlijkheid

Jantina Brakel-Zwart * Fijnaart en Heijningen 3 juli 1921

† ’s-Gravenzande 28 juni 2018

Echtgenote van Martinus Brakel † 10 augustus 1997

“mijn rots in de branding” Hillie

Dankbaar voor alle liefde en wijsheid die hij ons heeft gegeven laten wij u weten dat in alle rust is overleden mijn lieve man, onze trotse vader en opa

Jan Huisman * 16 december 1938

Hillie Huisman - Ravenhorst Diana en Rob Ruben en Isabelle Karin en Johan Tristan Kwinten

† Geertje Brakel Irma en Piet van den Ende-Brakel † Lode de Groot Sara en Remy Frantzen-de Groot Tim, Hilde De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Verdrietig, maar dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, laten wij weten dat is overleden onze lieve moeder, mijn schoonmoeder, onze oma en overgrootmoeder

weduwe van Adriaan Jacobus van Leeuwen

Zo kort na het overlijden van haar echtgenoot is een bijzondere vrouw heengegaan. Zij was een vrolijke moeder en oma voor haar kinderen en kleinkinderen.

Johanna Hendrika van der Toorn-den Hertog Ankie sinds 14 oktober 2016 weduwe van Jacobus van der Toorn † 6 juli 2018

Jaap en Liv Jorunn Madeleine May Kristin Hans en Monique Janine Menno Riet en Henk Dominique Bas Correspondentieadres: Familie van der Toorn Guntersteinweg 187, 2531 JV Den Haag De plechtigheid zal worden gehouden vrijdag 13 juli om 10.45 uur in de kleine aula van crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 te Den Haag. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de ontvangkamer van het crematorium. De bijzetting in het familiegraf zal in besloten familiekring plaatsvinden op begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.

‘Maak van uw afscheid een dierbare herinnering.’

Graag willen wij de medewerkers van thuiszorg “Humanitas” heel hartelijk danken voor de zorg en liefde waarmee zij mijn man, onze vader en opa hebben omringd. Dit was voor ons heel waardevol.

Afgelopen zaterdag bereikte ons het intens droeve bericht, dat onze oud voorzitter en ere lid

Jan Huisman

John Heskes

Eerlijke, overzichtelijke tarieven

06 41 31 68 95

paulinevanderwees.nl

”Met een traan en een lach”

David in herinnering en Jopie in herinnering Marcia Christine en Peter Kleinkinderen Achterkleinkinderen Correspondentieadres: CVU Uitvaartzorg o.v.v. mevrouw R.G. van Leeuwen-Ray Bergweg 287 3037 EN Rotterdam Onze moeder verblijft tot de dag van de uitvaart in haar kamer 213 van het "Bertus Bliekhuis", Hoekse Brink 219 te Hoek van Holland, alwaar geen bezoek.

Marja van Dijk Willeke den Hollander Lilly ter Laak Karlijn de Niet info@horizonuitvaart.nl www.horizonuitvaart.nl

(0174) 623 456

Middel Broekweg 5a, Naaldwijk • Sweelincklaan 75, ‘s-Gravenzande

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van crematorium "Hofwijk", Delftweg 230 te Rotterdam-Overschie op vrijdag 13 juli om 11.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de condoleanceruimte van het crematorium.

is overleden.

Uitvaartverzorging Na twee moeilijke jaren met veel ziekenhuis bezoek en operaties heeft Jan de strijd op moeten geven. Een strijd, die zelfs voor een doorzetter als Jan niet te winnen was. Wij verliezen in Jan een markant en charismatisch lid, die altijd pal stond voor zijn biljart cluppie.

van der

eer

Persoonlijke begeleiding Dag en nacht bereikbaar 0174-412230

Namens alle leden van biljartvereniging BC Europoort Het bestuur.

Te vroeg, te snel, te kort

Uitvaartverzorging Van der Pol Persoonlijker en Professioneler Als onafhankelijk Register Uitvaartverzorger met het Keurmerk Uitvaartzorg help ik graag met de voorbereiding van uw eigen uitvaart of die van uw dierbare.

Wij wensen Hilly en de familie heel veel sterkte in de komende tijd bij het verwerken van dit enorme verlies.

Wij beschikken over een opbaarruimte, Prins Hendrikstraat 191 te Hoek van Holland Zandeveltweg 75 - 2692 AS ’s-Gravenzande gmeer@caiway.nl

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

www.uitvaartverzorgingvandermeer.nl

010-5903451

24 uur per dag / 7 dagen per week www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl

Anneke Schulp - Houdijk Mede-eigenaresse van de Cheeze Connection 17-11-1947 – 10-7-2018

Familieberichten Draagt zorg voor begrafenis

De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden Henk Schulp Pres. J.V. Wierdsmastraat 778 3151 EW Hoek van Holland

Ik ben er voor u, ook als u niet of elders verzekerd bent. Voor informatie of het melden van een overlijden: 0174 248 763. yarden.nl/heskes Rietdijkstraat 70 3151 GK Hoek van Holland

Vrijblijvend oriënterend gesprek

* Portsmouth, 11 november 1924 † Hoek van Holland, 8 juli 2018

Correspondentieadres: Lupine uitvaartverzorging t.a.v. Familie Huisman Jan is overgebracht naar de aula van de Algemene Begraafplaats, Kerkhofweg 6 te Hoek van Holland, alwaar gelegenheid is tot condoleren op donderdag 12 juli van 19.00 tot 19.45 uur. We nemen afscheid van hem op vrijdag 13 juli om 13.30 uur in voornoemde aula, waarna wij hem begeleiden naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats. Na de begrafenis is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de aula.

Vormgeven aan (eigen) afscheid of uitvaart

Ruby Gwendoline van Leeuwen-Ray - Ruby -

Voorstraat 26, 2685 EM Poeldijk

Correspondentie-adres: I.M. van den Ende-Brakel Beatrixlaan 107 2751 XX Moerkapelle

* 6 november 1935

† 7 juli 2018

It hurts to let go, but sometimes it hurts more to hold on.

of crematie, dag en nacht. Al meer dan 25 jaar! Fresiastraat 12 | 2671 KS Naaldwijk | M 06 54277626 T 0174 629946 | www.eijk-uitvaartverzorging.nl

Familieberichten zijn overlijdensadvertenties, dank-betuigingen, in memoriam en overige familieberichten zoals geboorte,verloving, huwelijk, jubilea en felicitaties. Aanleveren van familieberichten Uiterlijk woensdag 10.00 uur. Mail: advertentie.hk@uitgeverijwestmedia.nl Telefonische informatie

In droevige omstandigheden tellen alleen uw persoonlijke wensen... Voor al uw moderne & klassieke rouwarrangementen

Bloemen- en plantencentrum

”Omdat ’t gewoon goed moet zijn” Madeweg 1 bis, Monster, Tel. 0174-247713, www.flower-art.nl

Dag en nacht: 010 592 30 78 dewinterenrijkeboer.nl


12 juli 2018 De Hoekse Krant

Renewal kookt Ook dinsdag 17 juli koken de vrijwilligers van Renewal weer een gratis maaltijd voor hen die het niet zo breed hebben. Het menu van deze week is: zomerzuurkool met worst en toetje. Opgeven kan nog op renewalkookt@hotmail. com of bellen met 06-24743063.

Eerste ZwemAPK succes

Egbertuskerk Zondag 15 juli 11.00 uur: eucharistieviering m.m.v. parochiekoor. Voorganger: pastor B. Lansbergen.

Bazuin De Hoekstee, Mercatorweg 50 Zondag 15 juli 10.00 uur: E. Leune.

Belangrijke nummers

112

◗ Alarmnummer Als elke seconde telt ◗ Telefoon politie 0900 - 8844 ◗ Misdaad anoniem: 0800-7000 Aangifte kan ook via www.politie.nl ◗ Huisartsen: tel. 210720 ◗ Huisartsencentrum De Cordes Cordesstraat 111, tel. 210720 www.huisartsendecordes.nl Avond- en weekeinddiensten via Centrale Huisartspost Naaldwijk, Middelbroekweg 2a, tel. 638 738 ◗ Apotheek Hoek van Holland De Cordesstraat 109 , tel. 382632 maandag t/m vrijdag van 08.00-17.30 uur, zaterdag van 10.00-12.00 uur ◗ Humanitas a/z & Thuiszorg Hoekse Brink 219, tel. 315600 ◗ Grof vuil afspraak 14010, ◗ Stedin storing 0800-9009 , ◗ Openbaar vervoer info 0900-9292, ◗ Hoekstee: 0174- 384588 ◗ Zwembad: 0174- 383444, ◗ Klachten, stank, vuil of geluid DCMR: 0888-333 555 ◗ Dierenambulance: 0900-1120000 ◗ Anonieme alcoholisten AAgroep Tel. : 06 24564223, 06 20749748 of 06 26887892. Bijeenkomsten: elke maandagavond van 19.45 tot 22.00 gebouw de Hunselaer, Hunselaer 1 in Honselersdijk.

Woensdag 4 juli was er in het Hoekse Bad de ZwemAPK voor kinderen met minimaal A diploma. De ZwemAPK is een nieuw evenement in het zwembad waar de kinderen een stevig parcours af moeten leggen met diverse onderdelen. De onderdelen, afstand zwemmen, vlot klauteren, over een mat kruipen en lopen, ringen opduiken, zig zag onder water langs pilonnen, in een bootje klimmen en vriendje redden. Kortom te veel om op te noemen. In totaal deden er 55 kinderen mee die na afloop van het zwembadteam een dikke pluim kregen alsmede een certificaat en een ijsje. Kinderen en ouders hebben zich prima vermaakt onder een

prachtig zonnetje en het zwembadteam mocht weer veel complimentjes ontvangen. Gezien dit de eerste keer

Verkeerd bezorgd?

De Hoekse Krant

Bijgaande foto lijkt een typisch gevalletje van verkeerd bezorgd. De bezorger van de folders had er kennelijk geen zin meer in en deponeerde zijn handeltje bij een prullenbak. Zelfs het openen van het pak was kennelijk te veel

werk, want de bindsels zitten er nog omheen. Weet u inder geval waar het folderpakket dat u niet ontvangen heeft gebleven is. De foto werd gemaakt door Ralph Vinjé.

BROOS VERSPREIDINGEN

Vrijwilligersvacature

info@broosverspreidingen.nl Tel. 0174 - 514 508 Tijdens kantooruren bereikbaar. Als u vóór vrijdag 12.30 uur belt, krijgt u de krant nabezorgd.

Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet heeft een breed aanbod aan vacatures in de digitale vrijwilligersvacaturebank.

vr. 13 juli za. 14 juli zo. 15 juli ma. 16 juli di. 17 juli wo. 18 juli do 19 juli

Hoogwater Laagwater 03.22 15.45 08.35 20.56 04.06 16.35 09.18 21.38 04.50 17.17 12.54 22.19 05.37 18.07 14.06 23.09 06.27 18.59 14.56 ---.--07.19 19.56 00.05 15.34 08.15 20.55 00.59 16.35

Schelpweg De nieuwe Schelpweg is nu een aantal weken open en los van het feit dat het een mooi aangezicht is geworden heeft het ook een aantal bijkomende gevolgen:

Repair Café Donderdag 19 juli zitten de vrijwilligers van Repair Café van 13.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de hal bij Humanitas, Hoekse Brink 219 om uw spullen na te zien en zo mogelijk te repareren. Werkt uw audio- of uw huishoudelijk apparaat niet meer of niet goed, uw tuingereedschap zoals heggenschaar of grasmaaiermoet worden nagezien, van uw fiets, rollater of rolstoel is iets met rem of band, knoop van uw jas, scheur in uw broek of een naadje los? De vrijwilligers doen hun best dat voor u op te lossen. Het kost u niets alleen nieuw materiaal en/of een vrijwillige bijdrage als onkostenbestrijding.

Parkeren Parkeren kan niet meer langs de Schelpweg, de camping kost een paar euro dus wordt er in de wijk geparkeerd waarbij de bewoners na het werk geen plek hebben. De Gemeente Rotterdam zou het allemaal regelen met de camping........................P plaatsen staan daar leeg dus waarschijnlijk een kwestie van non communicatie. Wellicht lijkt dit schrijven van een ouwe zeikerige vent die niets te doen heeft, valt best mee (als ondernemer in HvH ) en ik ben voor een 4 seizoenen badplaats, ik besef ook dat onze unieke woonplek een aantal maanden erg druk kan zijn met de daarbij horende eventuele overlast. Het blijft waarschijnlijk bij mijn/ onze perceptie t.o.v. o.a. de Gemeente Rotterdam en de Gebiedscommissie want de reacties zijn niet erg vlot. Mvg Bert Goedhart

Hoekse Tranentrekkers zingen met de buren

Niet ontvangen?

Waterstanden

was zal het zeker herhaald worden met hopelijk nog meer deelnemers.

Vind ons leuk!  De Hoekse Krant

Uitgeverij West Media bv. Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk Telefoon 0174-624212 www.uitgeverijwestmedia.nl

Aanleveren advertenties: Digitaal aanleveren vóór dinsdagochtend 12.00 uur via advertentie.hk@uitgeverijwestmedia.nl. Voor algemene vragen: advertentie.hk@uitgeverijwestmedia.nl.

Schrijvende lezers

Herrie Als motor- en autoliefhebber begrijp ik best dat het fantastisch is om even het gas vol open te gooien en dan terug te schakelen waarbij de decibellen ver boven de standaard zijn met al die open uitlaten. Beperk je de snelheid dan neemt de herrie ook af lijkt mij.

Colofon

Verschijning: wekelijks op donderdag. Oplage: 6.100 Deadline redactie: Maandag 17.00 uur. Deadline advertenties: Dinsdag 12.00 uur. Aanleveren persberichten en ingezonden brieven: Digitaal aanleveren kan via redactie.hk@uitgeverijwestmedia.nl.

3

Snelheid De snelheid staat nergens aangegeven dus de ‘verwarring‘ begrijp ik goed bij automobilisten en motorrijders. Misschien een idee om borden te plaatsen en nog beter een digitaal snelheidsbord. Dit kan de Gemeente Rotterdam ook nog combineren met een periodieke controle het betreft hier nl handhaving van de toegestane snelheid. Nog even en dan is de vakantie begonnen en als ik de gemiddelde snelheid van sommige idioten zie dan is het wachten op een aanrijding met een fietser of voetganger bij de oversteekplaats bij de camping.

Kerkdiensten

Protestantse Gemeente Zondag 15 juli 10.00 uur: ds. D. van Duijvenbode.

|

Op de website www.vitiswelzijn. nl vindt u meer informatie over deze functies en het complete aanbod vrijwilligersvacatures in Westland en Hoek van Holland. Onderstaand een actuele vacature. Aanmelden hiervoor? Mail naar vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl of bel 0174 630358.

Bibliotheek zoekt ‘Digidokter’ De ‘Digidokter’ is een spreekuur dat wordt gehouden in de bibliotheek. Leden van de bibliotheek kunnen op het spreekuur terecht voor vragen over sociale media en computer gerelateerde zaken. Het gaat per definitie niet om reparatie, maar om advies. De bibliotheek zoekt nu nog een handige vrijwilliger die op simpele wijze whatsapp, email of de Ipad kan uitleggen! Aanmelden of vragen via vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl of 0174- 630358.

Het is zomer en dat betekent ook dat het Meezingspektakel Maassluis weer voor de deur staat. Zoals elk jaar op de vrijdagavond, na afloop van de Rijnmond dag van het Varend Corso, vindt op de parkeerplaats achter de Nieuwstraat dit muziekfeest plaats onder leiding van het bestuur van de Stichting Meezingspektakel Maassluis. Twee koren uit de regio trakteren de bezoekers vrijdag 3 augustus vanaf 20.00 uur tot 23.30 uur op een muzikaal spektakel en nemen hen mee op een trip-down-musiclane. Meedeinen is het devies en dat kan prima op de klanken van het Waterwegkoor Maassluis en de Hoekse Tranentrekkers. De muzikale begeleiding wordt

verzorgd door de band De Plengers ook afkomstig uit Hoek van Holland. Vooraf repeteren de koren gezamenlijk hun repertoire van die avond onder de bezielende leiding van de dirigent Jan Wilmer en dirigent Paula van Wanrooy. Dit leidt tot een gezellige Hollandse samenzang. De avond zelf zijn er ook liedjesboekjes verkrijgbaar voor 1 euro, zodat ook u uit volle borst kunt meezingen. Dit jaar wordt de warming-up en de after party verzorgd door zanger en entertainer Hans van Katwijk. De presentatie is in handen van Kirsten van Schaik, bekend van de WOS. Vergeet ook niet de enthousiaste klanken van het carillonspel dat die avond vanaf 19.00 uur door beiaardier Richard de Waardt over Maassluis wordt uitgestrooid vanaf De Groote Kerk. Op het festivalterrein zijn diverse barpunten ingericht voor een lekker drankje om de kelen te blijven smeren.


4

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

zonwering | terrasoverkappingen | vitrona.nl

met zonwering geniet u van een heerlijke plek op uw terras en van een koele woning Een oplossing voor vrijwel elke gevel

openingstijden naaldwijk: ma/vr. 09:00 - 17:00 uur 10:00 - 15:00 uur za.

  

vitrona.nl

De kwalitatief hoogwaardige zonneschermen van Vitrona bieden bescherming tegen directe zoninval en extreme hitte. Met zonwering beschermt u uw woning tegen de ongemakken die de zon soms met zich meebrengt en geniet u van de aangename schaduw.

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom! showroom naaldwijk grote woerdlaan 36c 2671 cl naaldwijk t 0174 - 631 125


12 juli 2018 De Hoekse Krant

|

5

Fiets, Food en Fun

Prima verloop Horecanacht Big Pete bracht vrijdagavond Blues

Foto: Tom van Ooijen

De twee avonden van Horecanacht zijn prima en voor zo ver bekend zonder incidenten verlopen. Donderdag vond het jaarlijkse evenement voornamelijk in de Prins Hendrikstraat plaats. Bij Muziekcafé Timeless zorgden DJ’s voor de nodige entertainement, terwijl de Hoekse formatie Square op het podium bij café Prins Hendrik speelde. Het buitenoptreden duurde tot 123.00 uur toen nam VOF The Bahama’s het over en speelde verder binnen in café Prins Hendrik. Qua bezoekersaantal was het donderdag niet druk, maar door het schitterende zomerweer toch wat drukker dan in voorgaande jaren. Vrijdag is de hoofddag van de Horecanacht. Naast de eerder genoemde café was er ook live muziek in café

Q uit de Hoek van de Harmoniestraat en 1e Scheepvaartstraat. Daar vermaakte Marco Junger het aanwezige publiek. In de Prins Hendrikstraat speelde Big Pete (Pietertje van der Pluijm uit de van Spilbergenstraat zoals hij zelf zei) zijn blues en dat trok heel wat publiek. De internationaal bekende Bluesspeler bracht een keur aan nummers. Ondertussen waren honderden mensen naar het centrum getrokken en was het gewoon gezellig druk. Een indrukwekkend moment ontstond nog toen bij

café Timeless twee veel te vroeg overleden DJ’s werden herdacht: Jorrit Den-

kers en Channa de Man, een voorbeeld van hoe mooi saamhorigheid kan zijn.

Gezellige drukte vrijdagavond

Foto: Tom van Ooijen

BBQ Programma

Weekoverzicht Benieuwd wat er deze week allemaal is gebeurd in de regio? Kijk vanaf vrijdagavond 19.00 uur naar een nieuw Weekoverzicht.

KIJKEN EN LUISTEREN Ether: 87.6 FM Kabel: 93.1 FM Digitaal kanaal: CAIW 876, KPN, Telfort, XS4ALL 1050, T-Mobile 709 Digitaal kanaal: CAIW 12, KPN, Telfort, XS4ALL 1350, Ziggo 38 Of online op WOS.NL

en gezellige live muziek van Petit Acoustique. Een leuk uitje met familie, vrienden, buren of collega’s. Ook leuk als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje. Start en Finish: Camping Hoek van Holland, Cantine ‘21, Wierstraat 71, Hoek van Holland (bij de supermarkt) Tijd: Start vanaf 10.00 uur. Afsluiting met live muziek vanaf 15.00 uur. Prijs: € 35,- (inclusief kopje koffie/thee, 4 gangen lunch, 3 acts onderweg, drankje na afloop en live muziek) Drankjes onderweg zijn voor eigen rekening. Aanmelden t/m 15 juli via mail aan cultuurzee@gmail. com. Hierbij kunnen ook eventuele dieetwensen doorgegeven worden.

Wielerprogramma WOS Sport volgt deze zomer alle wielerrondes in de regio op de voet. Na de Rondes van Honselersdijk en Maasdijk vervolgt het peloton de strijd om het Westland Klassement woensdag in ’s-Gravenzande. In de koopstad rijden geen Elite/ Beloften, maar uiteraard stappen de Regiorenners wel op. Huidige leider bij de Regiorenners is Dennis Meijer. Hij verdedigt in ’s-Gravenzande zijn leiderstrui. WOS Sport is aanwezig om de

Het OchtendMagazine Begin je dag goed en luister elke ochtend tussen 07.00 uur en 10.00 uur naar Het OchtendMagazine met Jim Gardien.

Herexamen In het najaar start er een nieuwe reeks van het programma ‘’Herexamen’’. Deze zomer kan je daarom nog een keer genieten van de vorige kandidaten.

Zondag 22 juli organiseert Cultuurzee een bijzondere fietstocht vanuit en rondom Hoek van Holland met een klein uitstapje naar ‘s-Gravenzande. Het is geen gewone fietstocht maar een met een vier gangen lunch en daarnaast theater en muziek! De route van 16 kilometer gaat van restaurant naar restaurant zodat er steeds een leuk en vooral lekker afstapje gemaakt wordt. Maar liefst 4 keer kunnen de deelnemers smullen van diverse heerlijkheden. Daarnaast worden de fietsers onderweg verrast met enkele bijzondere acts op onverwachte locaties. Bij Cantine’21 op de camping in Hoek van Holland wordt afgesloten met een drankje

verrichtingen van de Regiorenners te bekijken. Presentator Jeroen Toet is eenmalig terug bij WOS Sport om in ’s-Gravenzande het programma te presenteren. Wie wordt de nieuwe leider? Wie wint de koers? De Ronde van ’s-Gravenzande is komend weekend te zien op WOS TV. Komende zondag wordt er ook in Monster gereden. Daar is presentator Stefan van Eijk op locatie en die uitzending is vanaf maandagavond te zien op WOS TV.

Zomaar Zomer

In ‘BBQ Meats Friends’ worden vrienden, familie of kennissen in het zonnetje gezet en verrast met een exclusieve BBQ bij de Westlandse Druif in Monster. Deze week zet Carla haar zus Ada vd Kaaij en zwager Hans vd Kaaij in het zonnetje. Ada en Hans zetten zich volop in voor andere mensen. Zo verzorgt Ada haar moeder en is zij vrijwilliger in Sonnevanck. Ook Hans zit niet stil en is o.a. vrijwilliger bij de

Westland week in het Roosevelt Huis. Daarnaast doen ze samen veel vrijwilligers werk voor de kerk. Samen met Keurslager Warmenhoven bereidt Carola heerlijke kippendijen. Ook voor een lekker drankje is natuurlijk weer gezorgd. Benieuwd naar de reactie van Ada en Hans. Je ziet het vanaf woensdagavond 19.00 uur op WOS TV.

Vanaf vrijdagavond 19.00 uur starten we de zomer met het spetterende zomerprogramma ‘’Zomaar Zomer’’. In dit WOSprogramma gaan Presentatoren Kevin Kouwenhoven en Pim Markering op pad langs de feestweken en evenementen in onze regio. Ze gaan langs bij de wielerrondes, feesten mee bij

BEKIJK DE VOLLEDIGE PROGRAMMERING OP WOS.NL

de verschillende uitgaanstenten, gaan in gesprek met de verschillende dj’s en natuurlijk is de groene lijst er weer voor ‘’de groetjes’’. Presentator Pim Markering trapt af tijdens de feestweek in s’-Gravenzande. Benieuwd of jij ook nog langs komt in het programma? Je ziet het op WOS TV.


6

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

Van der Arend Installaties is actief bij waterschappen, gemeentes, industrie maar ook in de retail. Onze werkzaamheden bestaan uit elektrotechniek, watertechniek en buispostsystemen in de Benelux.

k? e i n

h c e eT

nd i e Wij zoeken een

e m ij

j ei

o Gr

Service monteur m/v In deze veelzijdige en zelfstandige functie houd je je bezig met onderhoud, inbedrijfstellen en het oplossen van storingen maar ook met het schrijven van software voor PLC en buispostsystemen.

Functie eisen: • Minimaal MBO electrotechniek niveau 4 of aantoonbaar door werkervaring • In het bezit van een VCA diploma • Rijbewijs B (BE is een pré) • Geen 9 tot 5 mentaliteit • Goede communicatieve vaardigheden • Open staan voor opleidingen Wij bieden: • Een boeiende baan in een dynamische omgeving • Een open cultuur waar we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen • Veel afwisseling voor verschillende toonaangevende projecten • Leuke collega’s en een prettige uitdagende werksfeer • Uitstekend salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, diverse opleidingsmogelijkheden

.v. ijk w sb tie aald a l TN 71 tal ns 67 1 C 6125 I d 2 4 ren t 21, x 017 ai.nl a rA a de estra 0, F w.vd .nl n 7 Va ustri 6125 w w emen Ind 0174 ai.nl syst t . d s l v e o T is p o@ inf w.bu ww

Spreekt het bovenstaande je aan? Interesse in een kennismakingsgesprek? Mail je sollicitatie naar jeffry.neijts@vdai.nl en laat weten waarmee jij ons team kunt versterken!

NTRUM E C N I R O T O STAL UW M K VAN HOLLAND VAN HOE Elektriciteit aanwezig.

Voor info: 06 22 56 34 32

DE JONGE ADVOCATEN & PROCUREURS HOOFDVESTIGING TE VLAARDINGEN CENTRUM Telefoon 010-3138938. NEVENVESTIGING TE HOEK VAN HOLLAND Mr. I. Correljé, telefoon 0174-383115, Gespecialiseerd in o.m.: Familierecht, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Incassozaken, Huurrecht, Verbintenissenrecht.

WA WATERPOP WA ATERPOP TERPOP 28 JULI ’18 EMMA BALE (BE)

(UK)

AIRWAYS BLACKWAVE. EVIL EMPIRE ORCHESTRA BLACKBIRD

LUWTEN

LEIF DE LEEUW BAND

PROJEKT RAKIJA MAMA FRANKO

(BE)

THE PICTUREBOOKS

(DE)

Camping zoekt TOURCARAVANS TE KOOP Bel: 06-21819821

(BE)

WULF

(BE)

CHANNEL ZERO

BOMBASTIC YES-R + SPECIAL GUEST

HOST: MARCO BIJSTERBOSCH

HET GEZELLIGSTE FESTIVAL VOOR HET HELE GEZIN: STRAATTHEATER

KINDERHOEK

FESTIVALMARKT

Wil jij ook

NIETS MISSEN

op je vakantie?

Lees dan de Hoekse Krant online op Issuu www.uitgeverijwestmedia.nl/issuu/de-hoekse-krant Je gaat lekker op vakantie, even de zorgen van de dag vergeten. Maar toch wil je op de hoogte blijven van het nieuws uit je plaats. Vooral dat lekkere lokale nieuws. Je wilt tenslotte weten wat er in jouw dorp gebeurt. Dan is het makkelijk te weten dat jouw krant gewoon online te lezen is. Of dat nu op een tablet of smartphone is. Jouw nieuws is maar één klik weg, je hoeft het maar één keer in te stellen.

ACTIE: JULI/AUG GRATIS PROEFLES INFO: 06.27498231

Vul in de internetbrowser bovenstaand www adres in, je krijgt dan jouw uitgave in het klein te zien; geef rechtsboven bij je browser aan dat je een snelkoppeling op je startscherm of bureaublad wil maken en de volgende keer hoef je alleen daar op te klikken. Wil je het hele scherm vullen? Klik dan op het tekentje rechtsonder in het kleine scherm en je kunt je krant heerlijk ontspannen lezen.

UITGEVER VAN HET HELE WESTLAND | MAASSLUISE COURANT | DE LIERENAAR | DE SCHAKEL MIDDENDELFLAND DE HOEKSE KRANT | MONSTERSE COURANT | ROZENBURGSE COURANT |WATERINGSE KRANT

Stokdijkkade 10 | 2671 GW Naaldwijk | T (0174) 62 42 12 | www.uitgeverijwestmedia.nl


Kijk hier nou!

12 juli 2018 De Hoekse Krant

Nieuwe oogst AARDAPPELEN Frieslanders, licht bloemig, 5 kilo 3,99 .......................

Dagelijks vers uit de Betuwe: OP = OP 5,99 Hollandse kersen, heel kilo ............................................................... Hollandse aalbessen, 500 gram!!! .............................. 1,99 Hollandse frambozen/bramen/

Tournier Instal atie Groep

Lo dgieterswerk, verstop ingen, lo d-, zink- en bitumineuze bedekking. Pan enbedek ing, scho rste n metselen, cv ketel vervanging Z e k e n s t r a t 9 e‘Den onderhoHoekse ud. Rio lcamera-inspecVishandel’ tie, badkamer- en toiletrenovaties. Unit3 2 doosjes

.......................................................................................................

3,50

Hollandse Opal pruimen, heel kilo! ............. 2,50 Hollandse perfecte aardbeien, 500 gram ... 2,99

7

Rolstoeldriedaagse succes

Onze specialiteit: Westlandse kasbonen, een delicatesse!

Westlandse radijs, bak

.......................................................................................

0,99

Schitterend assortiment tuinplanten MAANDAG + DINSDAG

kassnijbonen,

500 gram .... 1,99 uit de Hoekse Waard 1,49, 2 voor ... 2,50 24 uur per dag 7 dagen per week: Hollandse aardbeien, kersen, frambozen in onze verkoopautomaat Vers gesneden

Bloemkool

Kon. Wilhelminastraat 1 D. v.d. Kasteeleplein 2

’s-GRAVENZANDE

Hoek van Hol and 3 1 5 1 X P Brado, bokking en pepermakreel 6 KOPPE BV 0 9 1 s d Sin samen 2,10 euro T e l . 0 1 7 4 3 8 2 1 8 Volg ons op Facebo k w w.kop ebv.nl vo r acties van de U vindt ons o k op Harwichweg (nabij station) Hoek van Holland tel 0174 - 385166

Alléén vrijdag en zaterdag

Onderdeel van de Tournier Installatiegroep

...................................

Vraag niet hoe het kan, profiteer er van! Ook voor uw heerlijke salades: Zalm - Haring - Tonijn - Gamba’s in Dille - Krab etc.

Tournier instal atiegroep. Linkedin 6 KOPPE BV 0 Sinds 19 Onderdeel van de Tournier Installatiegroep

Loodgieterswerk, verstoppingen, lood-, zink- en bitumineuze bedekking. Pannenbedekking, schoorsteen metselen, cv ketel vervanging en onderhoud. Rioolcamera-inspectie, badkamer- en toiletrenovaties. Volg ons op Facebook voor acties van de Tournier installatiegroep.

U vindt ons ook op Linkedin

Loodgieterswerk, lood-,gemeentes, zink- en bitumineuze bedekVan der Arend Installatiesverstoppingen, is actief bij waterschappen, industrie maar ook in de retail. Onze werkzaamhedenmetselen, bestaan king. Pannenbedekking, schoorsteen cv ketel vervanging uit elektrotechniek, en buispostsystemen in de en onderhoud.watertechniek Rioolcamera-inspectie, badkameren toiletrenovaties. Benelux.

Volg ons op Facebook voor acties van de Tournier installatiegroep.

k? e i n

U vindt ons ook op Linkedin

Tournier Installatie Groep Zekkenstraat 9 Unit 3 Hoek van Holland 3151 XP Tel. 0174-382218 www.koppebv.nl

Tournier Installatie Groep Zekkenstraat 9 Unit 3 Hoek van Holland 3151 XP Tel. 0174-382218 www.koppebv.nl

ech T e

nd i e Wij zoeken een ambitieuze

e m ij

j ei

o Gr

|

Projectleider m/v Als projectleider heb je de leiding over een scala aan uiteenlopende projecten en de daarbij behorende planning. Maar dat is voor jou geen probleem. Je houdt met gemak overzicht en zorgt dat elk project op de juiste wijze wordt gepland, georganiseerd en gemanaged.

Jij bent… • Sterk in plannen, organiseren en in staat om je team te motiveren • Proactief, besluitvaardig, flexibel ingesteld en een teamplayer • Een ambitieuze (project)leider met algemene, aantoonbare skills • Geen 9 tot 5 mentaliteit • Je bewust van het belang van alle partijen die betrokken zijn bij een project • Iemand die open staat voor opleidingen Wij bieden: • Een boeiende baan in een dynamische omgeving • Een open cultuur waar we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen • Leuke collega’s en een prettige uitdagende werksfeer • Uitstekend salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, diverse opleidingsmogelijkheden Spreekt het bovenstaande je aan? Interesse in een kennismakingsgesprek? Mail je sollicitatie naar jeffry.neijts@vdai.nl en laat weten waarmee jij ons team kunt versterken!

.v. ijk w sb tie aald a l TN 71 tal ns 67 1 C 6125 I 4 nd 1, 2 017 i.nl Are t 2 er traa , Fax .vda l d s 0 w .n e n Va ustri 61257 w w men e Ind 0174 ai.nl syst t . Tel @vd ispos o inf w.bu ww

De rolstoelers werden langs de mooiste plekjes in ons dorp geleid

Voor het eerst organiseerde Stichting Humanitas op 26, 27 en 28 juni een wandeldriedaagse voor rolstoelgebonden bewoners en buurtbewoners. Er was een flinke club van vrijwilligers voor nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in een rolstoel vooruitgeduwd kon worden. Het prachtige weer zorgde ervoor dat het extra genieten was. “Per dag zijn er ca. 32 rol-

stoelen geduwd, dat zorgde ervoor dat we niet onopgemerkt door de straten konden lopen! Wat heeft iedereen genoten!”, aldus Roxanne Putz van Humanitas die aangeeft dat er veel mensen bij betrokken waren. “We willen iedereen dan ook enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze driedaagse. De gebiedscommissie voor hun financiële ondersteuning om dit evenement mogelijk te maken, De vrijwilligers voor het uitzetten van de routes, - Vrijwilligers voor het boodschappen

Foto: Roxanne Putz

doen, Vrijwillige verkeersregelaars, Alle duwvrijwilligers en mantelzorgers, vrijwilligers van de catering, de muzikanten die er bij binnenkomst waren, sponsoren Jongbloed, MIJN Torpedoloods, De verenigingen SV de Waterweg, en P.V. Markeer en natuurlijk Loodswezen Rotterdam-Rijnmond, waar we gebruik mochten maken voor de locatie tijdens de tussenstop en verder natuurlijk iedereen die op wat voor een manier dan ook zich heeft ingezet heeft”, lacht Roxanne die tevreden terug kijkt.

Gregoriaans: een nieuw geluid Zondag 22 juli as, zal de 11.00 uur-mis in de H.Egbertuskerk weer volledig Gregoriaans gezongen worden. Het is zomaar mogelijk dat het geluid veranderd is. Sedert mei is namelijk Wil Bol - ervaren dirigent in Honselersdijk en omstreken - bereid gevonden de studiegroep Gregoriaans te begeleiden. Deze zondag valt samen met de kalenderdag van Maria Magdalena. Van haar gaat het verhaal dat zij op de vlucht voor vervolging in zuid-Frankrijk belandt en daar later overleden is. Het verhaal heeft alleen bevestiging gekregen in (de verfilming van) de bestseller de Da Vinci Code van Dan Brown. Maar met de bijnaam ‘de apostel van Frankrijk’ is helder dat die gedenking in Frankrijk alom aandacht krijgt. En wie kent niet de prachtige Madeleine die in de Franse hoofdstad achter de Place de la Concorde opduikt? In lijn met zijn streven vrouwen zichtbaarder betekenis in de kerk te geven heeft paus Franciscus haar gedachtenis tot feest verhe-

Studiegroep Gregoriaans in vakantiebezetting voor het LambertusFoto: PR kerkje in de Heenweg. stane heer gezien, die zij ven. Naar de kerk-kalender niet aan mocht raken. (noli moet dat dit jaar op een me tangere – wil mij niet aansluitende dag gevierd aanraken) Zij vertelt het geworden. Voor ons is het op beurde in deze prachtige zondag 22 juli toch aanleihymne aan Petrus en Jacoding om de bekende opbus. Daarnaast is te horen standingshymne ‘Victimae mis XI “Orbis Factor” en het Paschali Laudes’ te zingen, aanbiddingsgezang Adoro waarin Maria Magdalena Te Devote, dat toegeschreeen prominente rol vervult. ven is aan Thomas van AquiZij heeft vóór alle leerlingen no. het lege graf en haar opge-


8

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

Hoek van Holland Prins Hendrikstraat 241, 3151 AJ Hoek van Holland Tel. 0174-382318 E-mail: hvh@kleijntweewielers.nl

De Lier Kerklaan 4a, 2678 SV De Lier Tel. 0174-235013 E-mail: delier@kleijntweewielers.nl

- Verkoop van nieuwe en gebruikte ietsen - Reparaies alle merken ietsen

- Verhuur van ietsen - Sleutelservice - Indien nodig halen wij de iets bij u op en brengen wij hem weer bij u terug. Onze merken: GIANT - KOGA SPARTA - QWIC - BSP POINTER - ALDO

Woningen Tasmanweg gearriveerd Een bijzonder beeld maandag 9 juli op de Tasmanweg in Hoek van Holland. Ter hoogte van nummers 159-161 werden met groot transport gedurende de dag de kant en klare onderdelen gebracht van twee nieuwe woningen. De woningdelen, in de fabriek gebouwd door Jan Snel in opdracht van woningcorporatie WVH, werden ter plaatste meteen gemonteerd. Als woensdag 11 juli het dak is geplaatst, zijn de woningen nagenoeg klaar. Ze hoeven dan alleen nog te worden afgewerkt en aangesloten op het waterleiding- en elektriciteitsnet. De nieuwbouw is in meerdere opzichten bijzonder voor WVH, vertelt manager Vastgoed Mark Dijsselbloem. “Het is voor het eerst dat WVH deze bouwmethode met systeemwoningen toepast. Deze methode is niet alleen snel. Hij maakt het ook mogelijk om bij de bouw van dit kleine aantal woningen toch de huren betaalbaar te houden. Verder zijn het onze eerste nieuw gebouwde energieneutrale woningen. Dat houdt in dat ze zelf de energie opwekken die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in

De woningen worden prefab geleverd en staan dus binnen de kortste Foto: Gerard Vellekoop keren overeind

huis. De woningen zijn ook gasloos.” Aanleg ‘ideale watertuin’ van de Hoekse Druppies De laatste bijzonderheid is dat WVH bij één van de woningen de ‘ideale watertuin’ laat aanleggen, naar een idee van de Hoekse Druppies. De Hoekse Druppies zijn een groep Hoekse basisscholieren die met hun idee van de ideale watertuin hebben meegedaan aan de internationale wedstrijd FIRST Lego League. De ideale watertuin is bedoeld om wa-

teroverlast te voorkomen. WVH wil deze tuin inzetten voor presentaties en rondleidingen over duurzaamheid in huis en tuin. Dit gebeurt in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Rotterdam. De twee woningen worden eind augustus opgeleverd. Meer informatie, ook over de verhuur, is te vinden op de website www.wvhwonen.nl/nl/Nieuwbouw-Tasmanweg.

Prijswinnaars puzzel De prijswinaars van de puzzelpagina in de maand juni zijn bekend en hebben inmiddels hun prijs ontvangen. Guy van Neer won een tegoedbon van Bloemsierkunst De Carlton, Prins Hendrikstraat 400. De winnaar zocht twee planten uit. Ook Hanny Veninga won en wel een manicurebehandeling bij Vanessa’s Hair Creations in de Prins Hendrikstraat 252, waar je dus ook uitstekend terecht kunt voor je nagels.

Expositie ‘Verstoven Verleden’ naar Fort 1881 De expositie ‘Verstoven Verleden’ opent zaterdag 14 juli 2018 haar deuren in Fort 1881. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde de Duitse bezetter langs de West-Europese kust de grootste verdedigingslinie uit de 20e eeuw. Deze linie van mythische proporties is de geschiedenis ingegaan als de Atlantikwall. Een unieke expositie waarin archeologische vondsten onderverdeeld in vijf thema’s de verborgen verhalen van de atlantikwall vertellen. In 2018 is een deel van deze unieke vondsten te bekijken tijdens de reizende expositie ‘Verstoven Verleden’ Aan de hand van vijf thema’s wordt de bezoeker straks meegenomen naar

deze verborgen en verstoven wereld. De meeste vondsten komen uit particuliere collecties en zijn dan ook niet eerder in musea tentoongesteld. De Atlantikwall herbergt nog steeds vele geheimen die zich goed verborgen onder het duinzand bevinden. De sporen en vondsten zijn bijna altijd onzichtbaar, maar soms komen door opgravingen of door verstuivingen delen van dit verstoven verleden omhoog. In het fort worden meer dan 80 unieke archeologische vondsten tentoongesteld die in de loop der jaren in Zuid-Holland langs de Atlantikwall zijn gevonden. De verhalen uit de expositie zijn tevens opgenomen in het gelijknamige boek waarin tientallen unieke en

veelal niet eerder gepubliceerde historische foto’s het verhaal complementeren. Het boek en de expositie geven daarnaast een inkijk in het dagelijkse werk van een archeoloog die de Atlantikwall onderzoekt, waardoor duidelijk wordt wat het bodemarchief nu zo bijzonder maakt. De expositie zal tot 7 oktober in het Fort te bezichtigen.Daarna zal de expositie een verdere rondreis maken. reguliere openingstijden van fort 1881: woensdag zaterdag en zondag 11:00 tot 17:00 hoogseizoen 7 juli tot 2 september dinsdag tot zondag geopend vanaf 11:00 - 17:00 kinderen tot 4 jaar gratis ,kinderen tot 12 jaar € 4,50, volwassenen € 6,00 gratis entree met de Rotterdampas.


12 juli 2018 De Hoekse Krant

Advertorial

Master Sportfysiotherapie Laura de Koning Vanaf 29 juni jongstleden mag Laura de Koning, van Fysiotherapie Hoek van Holland, zich master Sportfysiotherapie noemen! Tijdens deze drie jarige studie heeft Laura, op theoretisch vlak maar ook in de praktijk veel geleerd over (sport) revalidatie. Het is ook een aanwinst voor het dorp Hoek van Holland. Er was nog geen sportfysiotherapeut in het dorp, je moest er toch al snel 10 km voor uit het dorp, en nu is er zelfs een met een master titel. Het grote verschil met reguliere fysiotherapie is dat de sportfysiotherapeut zich inzet om de cliënt zo te laten revalideren dat hij of zij daarna terug is op het oude niveau van sport. Waar de reguliere fysiotherapeut helpt om weer dagelijks te kunnen functioneren gaat de sportfysio net dat laatste stukje verder. De sportfysiotherapeut kiest vaker voor analyseren, testen, meten, trainen en evalueren maar vooral voor bewegen. Laura heeft zich in de laatste jaren in verschillende sporten verdiept en haar kennis verbreed om zich er van te verzekeren precies te weten wat er nodig is bij een specifieke aandoening/sport. Elke sport kent vanzelfsprekend verschillende specifieke revalidatiedoelen. En bij iedere sport wordt er op andere factoren getraind. Laura heeft tijdens haar studie bijzondere kennis opgedaan van onder andere voorste kruisband operaties en van hardlopenblessures.

En dan specifiek over de techniek en de loopstijl van de verschillende mensen bij het hardlopen. Maar de meeste sportmedische kennis heeft Laura van de sport Rugby. Ze is actief bij rugby club RTC de Hookers , daar ondersteunt ze de dames en jeugd op medisch gebied. Ze heeft een extra cursus gevolgd over hoofdletsel bij Rugby. En onlangs heeft tijdens het Amsterdam 7ens een team mogen ondersteunen met oud internationals van o.a. de All Blacks.

Zoekt u hulp om te herstellen na een blessure of wilt u juist een blessure voorkomen door de juiste training intensiteit aan je lichaam te geven? Maak snel een afspraak, Laura staat voor u klaar. U kunt terecht met of zonder verwijzing. Fysiotherapie Hoek van Holland is geopend van maandag tot vrijdag van 08:00-20:00. Telefoon nummer: 0174-383851.

Jong geleerd oud gedaan. Drazic Rondhuis werd afgelopen weekend tijdens de atletiekcompetitie kampioen van Haaglanden. De 8-jarige C-pupil, die uikomt voor OIympus’70 uit Naaldwijk, werd in de competitie die over vier wedstrijden gaat, alle keren eerste en behaalde daarmee het hoogste puntentotaal. De onderdelen waarop gestreden werd waren: 40

Aanstaande zaterdag 14 juli om 15.00 uur treedt het ‘t Heijdse Vismaatjeskoor op bij restaurant Porte Salute, Paviljoensweg 2, Hoek van Holland. Met het combo en koor worden

liedjes over de zee gezongen waarbij oude klederdracht van Ter Heijde wordt gedragen. De entree is gratis. En iedereen is van harte welkom.

Rein Mostert captain The Hookers Thijs Mostert geeft na 4 seizoenen als captain van Hookers I het “stokje” over aan broer Rein, die daarmee beoogd aanvoerder wordt. Afzwaaiend captain Thijs Mostert blijft overigens gewoon deel uitmaken van de hoofdmacht van The Hookers, die gaat strijden voor

terugkeer van het team in de Ereklasse van Rugby Nederland. Tim Weerman heeft zijn rugbyschoenen aan de bekende boom gehangen.. Voor het aankomende seizoen worden binnenkort de nieuwe aanwinsten bekend gemaakt.

Woont u in of nabij de wijken Ganzenduin en l’Avenue Hoek van Holland en vindt u het leuk om uw huiskamer op zaterdagavond 29 september 2018 beschikbaar te stellen voor ‘een optreden in eigen huis’ bij ons Huiskamerfestival? Geeft u zich dan op via info@cultuurverbinders.nl.

meter sprint, verspringen en Vortexwerpen. Op dit laatste onderdeel verbeterde Drazic afgelopen zaterdag het clubrecord. Hij gooide maar liefst 31,06 meter. Daarnaast liep de Hoekenees mee met de estafette race van de B pupillen waar hij volgend seizoen gaat uitkomen. Het team behaalde een tweede plaats.

Foto: Danielle Rondhuis

Vakantiefoto? Heeft u een leuke vakantiefoto die u met de lezers in ons dorp wil delen? Of gewoon een geinige zomerfoto? Stuur hem op naar redactie. hk@uitgeverijwestmedia.nl en wie weet wordt hij dan als lezersfoto geplaatst. Geef bij de foto, liefst een liggende, wel even aan door wie en waar hij genomen is, en wat de plaats voorstelt.

gevraagd in Hoek van Holland Foto: PR

9

Kampioen van Haaglanden

voor Huiskamerfestival Heijdse Vismaatjes Campagne Hoek van Holland zingen in de Hoek Huiskamers

De Cultuurverbinders heeft onlangs succesvolle huiskamerfestivals in Westland georganiseerd met als doel cultuur dichter bij de mensen te brengen. Ook zijn wij bekend om de Moonwalks en andere verbindende, culturele publieksevenementen in de regio. Nu is Hoek van Holland aan de beurt voor een huiskamerfestival! Is uw huiskamer groot genoeg om ongeveer 15 personen per groep te ontvangen en vindt u het leuk dat er een lokale ‘artiest’ in uw huis een kort optreden geeft en dat wij dat regelen? Zo ja, laat even van u horen! In de huiskamers in de wijk vinden korte optredens van circa 15 minuten plaats met muziek, poezie, storytelling, theater en andere kunstvormen door bijvoorbeeld leden van verenigingen.

|

Kleine groepjes mensen wonen deze optredens bij en op deze avond zijn er maximaal 6 optredens van dezelfde artiest in uw huis. De verschillende huiskamers in de wijk zijn door een wandeling met elkaar verbonden. Niet alleen wijkbewoners, maar ook buitenstaanders, kunnen na betaling van een bijdrage genieten van het huiskamerfestival in Wateringen. Wilt u uw huiskamer beschikbaar stellen op zaterdagavond 29 september 2018 en een leuke avond beleven? Stuurt u dan voor 30 juni 2018 een e-mail naar info@cultuurverbinders.nl. Woont u in Hoek van Holland en vindt u het leuk om mee te doen als publiek, stuurt u dan een mail naar info@cultuurverbinders.nl en u krijgt het programma en deelnamevoorwaarden toegestuurd als dit bekend is. Tevens zoeken wij lokale sponsors van bedrijven, organisaties en personen in Wateringen die de programmering of een huiskamer willen sponsoren. Interesse neem contact op met info@cultuurverbinders.nl. Alvast bedankt.

‘t Kraayenest We hebben ondertussen al weer heel wat evenementen achter de rug de laatste tijd. Om maar een handjevol te noemen: Berghaven Live, twee avonden horecanacht, miniconcerten van alle afdelingen van Muziekvereniging RAZ, Blendfest op het strand. Kortom de Hoek stond bol van de muziek. En met dit mooie weer is het absoluut geen straf om zo iets te bezoeken lijkt me. Op Blendfest na was het nergens gigantisch druk. Maar ik denk dat dat juist de charme is van de evenementen die in of rond het centrum plaatsvinden. Met honderden in plaats van duizenden mensen blijft het meestal gezellig, is er meer sociale controle en blijft het dorps karakter een beetje behouden. Dat doet niets af dat feesten als Blendfest ook prima zijn, laat dat duidelijk zijn. Er komt echter meer en vaak ook deels ander publiek op af. Voor de echte die-hards was het afgelopen week dan ook een aaneenschakeling van muziek. Wie dat wilde kon donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond op allerlei plekken uit zijn dak gaan. Wat voor mij eigenlijk toch wel één van de mooiere zaken was, was dat er voor zo ver bekend geen enkel incident is geweest. Als ik dan kijk naar Monster, daar moest de afsluiting van de feestweek vervroegd worden afgebroken vanwege vechtpartijen tussen iongeren. Waarbij gezegd mag worden dat de uitdagers niet uit Monster maar uit Den Haag kwamen. En als je dan in ons dorp kijkt, waar alles echt goed is verlopen, denk ik bij me zelf: Zie je wel critici, Hoek van Holland is prima in staat evenementen te organiseren. Heb ik dan helemaal niks te zeuren? Ja eigenlijk toch wel. Drie euro voor een glas water uit een fles van 49 cent tijdens de Horenacht? Zoiets zou agressie op kunnen wekken. Geef het water voortaan gewoon gratis, doe je goed mee. De Uiktyk


10

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

Hoekse in Oranje

Waterpolojeugd op kamp

De Hoekse Noa Donkersloot heeft afgelopen weekeinde meegedaan aan de EK ronde Rugby Sevens. Donkersloot, afgelopen seizoen voor The Hookers spelend, stond twee weken gelden al op de nominatie om te spelen, maar moest toen door een blessure afhaken. Bondscoach Sascha Werlich riep haar, nadat Dondersloot blessure

De waterpolojeugd had een heerlijk weekeinde

Het afgelopen weekend zijn de jeugdleden van de waterpolo van Zwemvere­ niging Westland op kamp geweest. Vrijdagavond ver­ trok er een bus volgeladen met bagage en enthousias­ te jeugd naar kamphuis de Stoofpolder in Bruinisse. Daar aangekomen werden vlug de bedden opgemaakt en de tassen uitgepakt, zodat er snel met het spelprogramma kon worden begonnen. Het thema van het

HOEK VAN HOLLAND

Foto: PR

weekend was ‘stripfiguren’. De kids werden in groepen verdeeld en kozen met elkaar een leuke teamnaam, passend bij het thema. Deze teams strijdden het hele weekend tegen elkaar via allerlei leuke spellen. Zo werd er hard gerend bij het smokkelspel, er werd een zeskamp gehouden en werd het spel Crazy88 gespeeld. Hierbij moest de jeugd via allerlei bijzondere opdrachten in het dorp zoveel mogelijk punten verzamelen. ‘s Avonds werd er natuurlijk een knus kampvuur gemaakt en de oudste jeugd deed nog wat extra spellen zoals

AGENDA De VVV is niet verantwoordelijk voor eventuele foutieve informatie. Wijzigingen voorbehouden

Toeristen Tennis Toernooi: Van 5 juli t/m 30 augustus kan iedereen die dat wil deelnemen aan een gezelligheidstoernooi op de Hoekse tennisclub. Het tennistoernooi is vooral bedoeld voor vakantiegangers. Deelname kost € 2,50 per persoon; daarvoor speel je minimaal twee wedstrijden. Het doorgaan van het toernooi is afhankelijk van de weersomstandigheden en de opkomst. Elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur, inschrijven kan van 8.45 tot 9.00 uur, VT de Hoek, Harwichweg 201.

een escaperoom. Op zondagochtend werd er een handbalclinic gegeven door enkele spelers van handbalvereniging Westlandia. Rond 14.00 kwamen alle ouders om de vermoeide kinderen weer op te halen. Ook werd het winnende team bekend gemaakt. Team 6, de ‘Gelukkige Ganzen’ werden beloond met een lekkere chocolademedaille. Vervolgens werd de leiding bedankt voor hun enorme inzet en kon iedereen naar huis om terug te kijken op een fantastisch weekend!

Uw gebit verdient de zorg van de tandprotheticus

Condens tussen uw dubbelglas ? Glasschade ?

• vergoeding via uw zorgverzekeraar • kunstgebit ook op implantaten • reparaties

Tel. 0174 - 21 27 22

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK E.G.C. Veringmeier Hof van Spaland 45 3121 CA Schiedam tel. (010) 471 13 20 Nieuwe Haven 131 3116 AC Schiedam tel. (010) 426 14 17 e-mail: vmeier@hetnet.nl

w w w. k l i k g e b i t s c h i e d a m . n l

Voor meer informatie www.hoekvanholland.nl. Uw evenement in deze agenda? Mail naar vvv@hoekvanholland.nl. VVV behoudt het recht evenementen niet te publiceren.

vrij was, toch op voor het tweede deel van het EK. Afgelopen zondag werd in Hongarije met 19-12 van Oekraïne gewonnen. Donkersloot maakt overigens komend seizoen de overstap van The Hookers naar de dames van RC Delft, dat uitkomt op een hoger niveau, zo laat de WOS op haar site weten..

Bel voor een vrijblijvende prijsopgaaf. Tevens levering van o.a. dekoratief glas isolatieglas glas in lood / koper en brons

J. van den Ende

B. van der Ende Assurantiën

Prins Hendrikstraat 183 A 3151 AG HOEKGlasVAN HOLLAND en Schildersbedrijf T (0174) 38 57 52 Vlotlaan 103, E info@bvdende.nl 2681 TW Monster I bvdende.nl

Tel. 0174 - 212722

vertrouwd verzekerd

B. van der Ende Assurantiën Prins Hendrikstraat 183 A 3151 AG HOEK VAN HOLLAND T (0174) 38 57 52 E info@bvdende.nl I bvdende.nl

verzekeringen bankzaken financieringen belastingen

b. van der ende assurantiën prins hendrikstraat 183 a 3151 ag hoek van holland t (0174) 38 57 52 e info@bvdende.nl i bvdende.nl


12 juli 2018 De Hoekse Krant

11 juli 2018 week 28

|

11

In deze Stadskrant onder andere

■■Fort als museum ■■Gratis ‘propere plee’ ■■De nieuwe wethouders ■■Laadpaal nodig?

Stadskrant Rotterdammers kunnen helpen dorstig groen water te geven

Extra aandacht voor bruggen en bomen Beweegbare bruggen koel houden en bomen en plan­ ten extra water geven. Dat zijn de belangrijkste maatre­ gelen van de gemeente, nu het warme en droge weer al een tijd aanhoudt. Rotterdammers kunnen zelf ook een handje helpen.

Pak een gieter Ook het groen krijgt extra aandacht. In tijden van droogte hebben de bomen en planten extra water nodig, anders kunnen ze doodgaan. Vooral de bomen kunnen momenteel ‘een extra slokje water gebruiken’, zo vertelt een

woordvoerster. Rotterdammers kunnen daarbij helpen. ‘Als je een dorstige boom ziet, pak dan je gieter of een emmer en geef ‘m wat water. Vooral jonge boompjes hebben dat hard nodig.’

Waterpret Sinds een aantal jaren is Rotterdam druk bezig met het aanleggen van waterbergingen en waterpleinen. Deze vangen niet alleen overtollig water op bij hevige regen; ze kunnen het water ook weer afgeven in tijden van droogte. Bijvoorbeeld voor het extra bewateren van het groen in de omgeving. Waterpleinen kunnen ook voor waterpret zorgen. Zoals op het Bellamyplein in Spangen. Bij zware regenval stroomt het regenwater in de lage bassins van dit waterplein, maar bij mooi weer staan deze bassins droog. Dan kunnen bewoners een deel van het plein

Zomerconcerten

Rene Castelijn

In warmteperiodes heeft de gemeente extra aandacht voor beweegbare bruggen. Door warmte kan het metaal in een brugdek maximaal enkele centimeters uitzetten. Dat kan ertoe leiden dat een brugdek niet meer goed aansluit op het landhoofd, en dus niet meer goed dichtgaat. Vandaar dat de gemeente beweegbare bruggen, zoals ophaalbruggen, momenteel regelmatig nat houdt. Het water waarmee dat gebeurt, wordt opgepompt uit de rivieren en vaarten waar de bruggen overheen liggen.

Beweegbare bruggen, zoals de Mathenesserbrug in Delfshaven, worden met water gekoeld. Dat is om te voorkomen dat het metaal uitzet en de bruggen daardoor niet goed meer dichtgaan. zelf onder water zetten. Zo wordt het een waterspeelplein.

Tips Kijk voor tips en adviezen over

het gebruik van water in en om het huis op de website van het waterbedrijf. Waterbedrijven roepen mensen op om hun waterverbruik tijdens piekmomenten (tus-

Sporten na schooltijd Veel kinderen zijn te dik en bewegen te weinig. In Rotterdam zijn er daarom schoolsportverenigingen, die leerlingen laten kennismaken met verschillende sporten. Want sporten is leuk én het helpt tegen over­ gewicht. Wereldwijd worden kinderen steeds dikker. In Rotterdam is maar liefst één op de vier kinderen te zwaar, tegen één op de acht landelijk. Dit aantal is de laatste jaren redelijk stabiel gebleven, mede dankzij de schoolsportvereniging. In 2004 liet de GGD al weten dat vooral in een aantal wijken op Zuid het percentage te dikke kinderen alarmerend hoog was. Reden voor een paar basisscholen om hier samen met Rotterdam Sportsupport en sportverenigingen iets aan te doen. Ze richtten

12,5 jaar geleden de eerste schoolsportvereniging (SSV) op. Inmiddels zijn er 25 van deze SSV’s. Een SSV zorgt ervoor dat sportclubs na schooltijd op basisscholen training geven. De kinderen kunnen per locatie uit circa vijf sporten kiezen. Na een paar proeftrainingen kunnen ze lid worden van de sportclub zelf. Inmiddels zijn al 3100 kinderen op 71 scholen op deze manier aan het sporten. Ruim 1120 kinderen zijn doorgestroomd naar sportclubs.

Aad Hoogendoorn

Nieuwe coalitie van start

Het is al een traditie aan het worden: zomerconcerten rond de stadscarillons in de stadhuistuin en de Laurenstoren. Op zaterdag 21 juli en 11 augustus staat op het Grotekerkplein een echte jukebox. Tussen 13.00 en 14.00 uur kunt u een liedje aanvragen, dat vervolgens hoog bovenin de Laurenstoren wordt gespeeld door stadsbeiaardier Richard de Waardt (foto). Ook in de stadhuistuin valt veel te genieten, bijvoorbeeld van Flamenco&Bells en Brass&Bells. De meeste concerten zijn gratis toegankelijk, wel even reserveren: www.torenmuziek.nl.

Sinds donderdag 5 juli heeft Rotterdam oficieel een nieuw stadsbestuur. Tijdens de gemeente­ raadsvergadering beëdigde burgemeester Aboutaleb de tien nieuwe wethouders. Daarmee is de nieuwe coalitie van VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP van

start gegaan. Door de aanstelling van nieuwe collegeleden kwamen zetels vrij in de gemeenteraad; deze zijn inmiddels ingenomen door nieuwe raadsleden, zie ook pagina 2. Op pagina 3 stellen de nieuwe wethouders zich kort voor. U leest over hun favoriete plek in Rotterdam, hun belangrijkste ambitie voor de komende jaren én waar Rotterdam volgens hen voor staat.

sen 7.00 en 9.00 uur ‘s ochtends en 18.00 en 22.00 uur ‘s avonds) te verminderen. Dit voorkomt problemen met de waterdruk.

Tips tegen inbraak Gaat u binnenkort lekker op vakantie? Zet dat dan niet meteen op Facebook of andere sociale media, maar doe dat pas achter­ af. Want dieven lezen ook mee. Met het stijgen van de temperatuur stijgt ook de kans op inbraak. Inbrekers slaan graag toe tijdens de zomervakantie. Daarom werken gemeente, politie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en verschillende bewonersorganisaties samen in het zomeroffensief Rotterdam #inbraakvrij. Vooral vijf wijken blijken kwetsbaar te zijn voor inbrekers: Bloemhof, Lombardijen, Pendrecht, Tarwewijk en Vreewijk. Voorlichters bezoeken in de zomer evenementen en bijeenkomsten in deze wijken. Via sociale en andere media worden praktische tips verspreid, zoals: doe alle ramen en deuren op slot, zorg dat geld, sieraden of andere spullen niet van buitenaf te zien zijn en bel bij een verdachte situatie altijd 112. Meer tips op: www.rotterdam.nl/ wonen-leven/veilig-wonen.


12

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018


12 juli 2018 De Hoekse Krant

|

13


14

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018


12 juli 2018 De Hoekse Krant

Stadskrant

15

11 juli 2018 Week 28

Hoek van Holland

Via de gebiedscommissie kunt u als actieve buurtbewoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie invloed uitoefenen op het wel en wee in uw wijk. Lees hier wat er in uw wijk gebeurt en wat de gebiedscommissie doet. De commissieleden zijn gekozen door de Rotterdammers en vertegenwoordigen de inwoners van het gebied. Ze ondersteunen initiatieven die Hoek van Holland leuker en beter maken.

|

Voetbal in de bibliotheek

Verbouwing in september klaar

Stadswinkel naar De Hoekstee

Woensdagmiddag 18 juli zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar welkom in de bibliotheek voor een bijzonder voetbaltoernooi. De teams gaan penalty’s trappen in de bieb (op een spelcomputer) en op het Brinkplein (in het echt). Ook is er een voetbalquiz om extra punten te verzamelen. Aan het einde van de middag krijgen de winnaars een prijs.

Pret in de zomervakantie Volgende week begint de zomervakantie. Veel Hoekenezen pakken de koffers, maar niet iedereen gaat op reis. De thuisblijvers hoeven zich niet te vervelen. Bij de Summerschool in De Hoekstee is van alles te doen en te ontdekken.

Daan Overkleeft

Handletteren, speksteen bewerken, liedjes schrijven, streetdance, yoga, gedoemanagement en nog veel meer. Hoekenezen die in de zomer hun creatieve talenten willen ontwikkelen, kunnen bij de Summerschool kiezen uit diverse workshops. Leontine Moen van Applaus & Zo organiseert het evenement voor de tweede keer, samen met Vitis Welzijn. ‘Vorig jaar was het een groot succes. Toen waren er alleen activiteiten voor kinderen, nu is er voor alle leeftijden iets leuks te doen. Zo kan iedereen die niet op vakantie gaat, na terugkomst in de klas of op het werk toch wat bijzonders vertellen. Dat is belangrijk, want thuisblijvers hebben vaak het gevoel dat ze niet meetellen.’

De foto ‘Altijd wat te beleven in Hoek van Holland’ kwam als winnaar uit de bus. ‘Het Noorderhoofd’ van Hajo Piebenga werd tweede.

Het gebiedskantoor aan de Prins Hendrikstraat gaat verhuizen naar Huis van de Wijk De Hoekstee aan de Mercatorweg 50. De aannemer is al druk bezig met de verbouwing. De nieuwe gemeentelocatie opent in september de deuren. Tot dan is iedereen van harte welkom in de huidige stadswinkel. De dienstverlening in de nieuwe gemeentelijke vestiging blijft zoals u gewend bent. In De Hoekstee kunt u straks terecht voor uw paspoort, rijbewijs of geboorteaangifte, maar ook voor informatie en advies van VraagWijzer, Vitis Welzijn en het Centrum voor Jeugd en Gezin. De gemeentelocatie krijgt wel een andere uitstraling: warm, laagdrempelig en uitnodigend. Er komen open balies zonder glas, spreekkamers en leestafels, sfeervolle houten meubels en zitjes. De wanden worden versierd met twee

Wat is het programma? De Summerschool begint 24 juli en duurt vijf weken. Elke dinsdag en vrijdag zijn er in De Hoekstee workshops. ’s Ochtends voor de groep van 7 tot 12 jaar, ’s middags voor 13- tot 16-jarigen en ’s avonds voor 18 jaar en ouder. De workshops kosten 2,50 euro (tot 12 jaar) en 5 euro (13+). Dankzij financiële steun van de gebiedscommissie kan iedereen gratis twee workshops volgen. Op alle basisscholen is het programmaboekje uitgedeeld met zes kortingsbonnen. Het boekje ligt ook bij de VVV en bij Van der Sluis Schoenen (op is op). Wilt u meedoen met de Summerschool? Inschrijven kan nog op woensdag 18 juli tussen 12.00 en 13.30 uur in De Hoekstee. Of per mail: info@applausenzo.nl.

grote zwart-witfoto’s van Hoek van Holland. In april konden alle Hoekenezen kiezen uit vijf foto’s. De inzending van amateurfotograaf Daan Overkleeft uit Maasdijk kreeg de meeste stemmen. Hij is apetrots. ‘Ik fotografeer al mijn hele leven en zie dit als een erkenning van mijn werk. De foto heb ik geschoten in augustus 2016. Het was een snikhete dag en ik maakte een fietstochtje langs de Nieuwe Waterweg. Daar zag ik het echtpaar op de campingstoeltjes en… knip!’

Jan van der Meijde

De gebiedscommissie bestaat uit elf Hoekenezen. Zes leden hebben al een zittingsperiode achter de rug, vijf zijn nieuw. In een kennismakingsrondje stelt dit keer Joey de Waard (28) zich voor. Hij werkt als accountmanager en is getrouwd met Remco. ‘Ik wil me nuttig maken voor de gemeenschap.’

Joey de Waard: ‘Hoek van Holland is echt mijn thuis.’

‘Ik ben geboren in Gorinchem. Daar was ik actief in de lokale politiek. Ik vond Hoek van Holland altijd al leuk, maar nu is het echt mijn thuis. Het is een mooi dorp, met een kleine, hechte gemeenschap en een eigen karakter. Ik wil graag dat dit zo blijft, maar dan moet er wel wat veranderen. Voor starters op de woningmarkt is hier vrijwel niets betaalbaars te vinden en voor jongeren is er nauwelijks iets te doen. Met een vergrijzende bevolking verdienen ook de voorzieningen voor senioren extra aandacht. Om De Hoek leefbaar en vitaal te houden, moet de gemeente hierin investeren. Daar ga ik me als commissielid voor inzetten.’

Nieuwe regels voor bewonersinitiatieven Heeft u een mooi idee voor uw straat, buurt of wijk? Dien dan een bewonersinitiatief in bij de gebiedscommissie. Die kan uw plan financieel ondersteunen. Daarbij gelden vanaf nu wel strengere spelregels, heeft de commissie onlangs besloten. Gebiedscommissielid Peter Stok legt uit waarom: ‘Het geld voor bewonersinitiatieven is bedoeld voor kleinschalige buurtactiviteiten die de samenhang in de wijk versterken. De laatste tijd krijgen we steeds meer

aanvragen voor feesten en partijen, inclusief barbecues. Daarbij gaat het om bedragen van 10.000 euro of meer. Goed voor de levendigheid in het dorp, maar ons subsidiepotje is zo wel snel leeg. Met de nieuwe regels brengen we dit weer in balans. Initiatieven moeten aansluiten bij de wijkagenda en van en door bewoners zijn. Grote evenementen blijven nog steeds welkom, maar alleen met medefinanciering.’ Meer weten? Kijk op www.rotterdam.nl/hoekvanholland.

Applaus & Zo

‘We leven in een mooi dorp’ De deelnemers aan de workshop zomerspiegel gingen vorig jaar trots naar huis.

Denk mee, praat mee Vanavond, donderdag 12 juli, vergadert de gebiedscommissie in het gebiedskantoor aan de Prins Hendrikstraat. De commissie neemt dan een besluit over de wijkagenda 2019-2022. Dit is een plan voor de komende vier jaar, waarin staat wat nodig is om Hoek van Holland gezond en leefbaar te houden. De vijf doelen die in de wijkagenda staan zijn: behoud van het levendige dorpskarakter, meer toekomstbestendige en duurzame woningen voor starters, gezinnen en ouderen, een aantrekkelijkere leefomgeving, betere bereikbaarheid en versterking van De Hoek als vierseizoenenbadplaats. In augustus stelt de gemeenteraad de wijkagenda definitief vast. De vergadering begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Meer informatie www.rotterdam.nl/hoekvanholland 14 010 gebiedscommissies@rotterdam.nl facebook.com/hoekvanholland010 twitter.com/hoekvholland


16

|

De Hoekse Krant 12 juli 2018

Hk 2018 07 12  
Hk 2018 07 12