__MAIN_TEXT__

Page 1


PAGINA • 2

BRUISEND FEEST IN HET HART VAN JE STAD

STADSHART ONDERNEMERS HEBBEN HET GOED VOOR ’’ELKAAR’’

ER STAAN FANTASTISCHE AANBIEDINGEN KLAAR


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Furieade traditie

Hans de Bruin Met deze 38e editie ‘Voor elkaar!’, mag de Furieade zich tot één van de langstlopende evenemen-

ten in deze regio rekenen. Voor veel mensen is de Furieade een traditie; lekker met familie en vrienden over het parcours struinen, gezellig met elkaar wat drinken of een mooie slag slaan op de braderie. Tradities zijn er immers om in ere te houden.

vanaf 16.00 uur kunt u tot middernacht genieten van de geweldige optredens, terwijl u heerlijke hapjes en drankjes kunt halen op het Furieade Food Court. Misschien wordt hiermee wel een nieuwe traditie geboren, wie weet.

Ook de Furieade heeft eigen tradities en die houden we graag in stand; een Furieade zonder prachtige schepen in de Binnenhaven, of de lampionnenoptocht zou dan ook onbespreekbaar zijn. Dat sluit echter verandering of verbetering absoluut niet uit! We luisteren goed naar opbouwende kritiek over ons programma en daar wordt waar mogelijk ook actie op ondernomen.

De Furieade staat boven alles voor gezelligheid, prachtige schepen en een ontspannen sfeer waarin jong én oud zich goed kunnen vermaken rond de Binnenhaven en in de Binnenstad van Maassluis. Het bestuur en de vrijwilligers, hebben hun uiterste best gedaan om er ook dit jaar weer een groot feest van te maken. We hopen dat u na uw bezoek aan deze Furieade ook voor volgend jaar alvast het eerste weekend van oktober blokkeert in uw agenda. Ik wens u een geweldige, maar vooral gezellige Furieade toe.

We laten één jarenlange traditie varen dit jaar: zaterdagmiddag 17.00 uur zal de Furie nu niet fluiten ten teken dat het er weer op zit. Zowel op vrijdagals op zaterdagavond zetten we een avondvullend programma neer met fantastische artiesten én de gloednieuwe Furieade Lasershow! Op zaterdag

Hans de Bruin Voorzitter Stichting Maassluis Maritiem

Trots op Maassluis Trots, is eigenlijk het eerste woord dat als inwoner van Maassluis in me opkomt als ik aan de Furieade denk. In 38 jaar is de Furieade uitgegroeid tot een evenement van formaat, waar intussen iedereen uit de wijde regio rekening mee houdt. Je zet gewoon een streep in je agenda door het eerste weekend van oktober, want dan is het weer zover: Furieade! Een maritiem festijn, met prachtige schepen, leuke activiteiten, saamhorigheid en gezelligheid in de stad, dat je gewoon niet mag missen. Wat is Maassluis in alle facetten toch mooi! Gelukkig komen daar meer en meer mensen achter, onder meer dankzij Ervaar Maassluis. Als burgemeester ben ik zeer verheugd over de samenwerking en de verbindingen die het bestuur van de Furieade aan de dag heeft gelegd, onder het thema ‘Voor elkaar!’ Zonder het maritieme uitgangspunt uit het oog te verliezen, krijgen culturele verenigingen dit jaar ook op zaterdag de mogelijkheid om zich te profileren. Vorig jaar heb ik genoten van de Furieade, mijn eerste keer in functie als burgemeester. Het hele

weekend heb ik zoveel mogelijk activiteiten bezocht om uiteraard een ieder mijn belangstelling te tonen, maar ook om te proeven en mee te maken wat een groot feest als de Furieade nou allemaal teweeg brengt in Maassluis. Ik was diep onder de indruk van het grandioze evenement dat hier door vrijwilligers neer wordt gezet. Wat een enigszins terloopse opmerking van mij kan bewerkstelligen, had ik van te voren niet kunnen bevroeden. Ik vond het namelijk heel jammer dat de festiviteiten al om 17.00 uur op zaterdag stopten. De Furieade organisatie is deze uitdaging aangegaan. Kijk maar in het programma van de 38e Furieade dat nu voor u ligt. U kunt dit jaar genieten van een zeer uitgebreide Furieade editie, die al start op woensdag 4 oktober en eindigt op zaterdagavond 7 oktober. Van jong tot oud is er van alles te beleven. Ik hoop u ergens tijdens een van de vele activiteiten te mogen ontmoeten en wens u allen een hele fijne en gezellige Furieade toe!

Edo Haan, burgemeester van Maassluis

Colofon Furieade 2017: De Furieadekrant is een speciale uitgave van Uitgeverij West Media bv in samenwerking met Stichting Maassluis Maritiem.

M secretaris.furieade@gmail.com W www.furieade.nl

Ontwerp, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv

Redactie: Veerle Vliegenthart, Henny Wesselius Ontwerp voorpagina: Ronald van Beest Fotografie: Farlagraaf Fotografie, Veerle Vliegenthart, Jan Steehouwer, PR diverse artiesten

Uitgeverij West Media bv Stokdijkkade 10 2671 GW Naaldwijk T (010) 591 28 23 E info@uitgeverijwestmedia.nl


PAGINA • 4

Zomerdijk 34 B 3143 CT Maassluis 0628 045 248

www.transparantkeukens.nl info@transparantkeukens.nl Facebook: Transparantkeukens

Op afspraak bij u aan huis: ochtend – middag – avond

Wij wensen u e! een stralende Furieade to UW NISSAN DEALER WENST U EEN GEZELLIGE FURIEADE!

Mooie heren- en damesschoenen bij Voorberg Vakmanschap en liefde voor schoenen. Shop de mooiste heren en damesschoenen van mooie topmerken bij schoenhandel Voorberg. Peter Kaiser, K&S, Lilian, Gabor Paul Green, Durea, Pertini, Waldlaufer Hartjes, Panama Jack en nog vele andere mooie, luxe en comfortabele damesmerken. Van Bommel, Greve, Magnanni, Gijs Finn Comfort, Ganter, Waldlaufer Panama Jack, Australian, Solidus, Meindl

VOORBERG uw schoenenzaak

DR. KUYPERKADE 13 MAASSLUIS 010-5912427

Een groot gedeelte van onze heren- en damescollectie is geschikt voor eigen steunzolen en gemaakt op verschillende leestwijdtes van smal tot extreem breed.

WE

Kinderopvang Tik Tak biedt christelijke kinderopvang aan in Maassluis. Wij willen jonge kinderen een liefdevolle omgeving bieden, waar zij zichzelf kunnen zijn en spelen met andere kinderen en zich kunnen ontwikkelen. Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers popelen om uw kinderen te mogen ontvangen bij de kinderopvang Tik Tak! Neem een kijkje op onze website om te ontdekken wat onze kinderopvang te bieden heeft.

Wilt u hierover meer weten? www.christelijkekinderopvangtiktak.nl


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Stoomzeesleepboot Furie

Furieade 2017 Furieade, scheepsparade in de haven van Maassluis. Boten kijken, fijn neerstrijken op terrassen, feestgedruis.

De naamgever van de FURIEade vervult haar hoofdrol in het grote maritieme evenement al 38 jaar lang met trots! Met dank aan een grote groep vrijwilligers die wekelijks het schip onderhouden, is de

Furie in perfecte staat. Op 6 oktober om 19.30 uur vaart de Furie de binnenhaven van Maassluis in, als startsein van de festiviteiten op 6 en 7 oktober. Komt u ook kijken?

Bergingsvaartuig Bruinvisch

Lampionnen, lichtjesbronnen, kinderoptocht met muziek. Kraampjes, standjes kermis, bandjes veel te doen voor het publiek. Informatie, demonstratie, menigeen verkoopt zich goed. Clubs en koren kunnen scoren met een show, die ertoe doet. Furieade, langs de kade en de vlieten ieder jaar.

Tijdens de Furieade is het altijd een gezellige drukte aan boord van de Bruinvisch, die dit jaar haar 80e verjaardag viert. Het bergingsvaartuig laat een onderdeel zien van de werkzaamheden die in vroeger tijden werden gedaan; een demonstratie helmduiken waarbij de decompressietank eveneens

wordt gedemonstreerd. Het publiek kan echter ook zelf ervaren hoe het is om je hoofd in een koperen duikhelm te steken. Van 10.00-17.00 uur ligt de Bruinvisch afgemeerd aan de sleepbotensteiger in de binnenhaven.

Terra Nova

Dolphin

Dik in orde zal ‘t weer worden met z’n allen: Voor elkaar! Jaap van Oostrum Stadsdichter

De reddingsboot Dolphin 70-001 is gebouwd in 1965. Zij was het eerste 70ft Clyde Class schip waar de bemanning aan boord bleef en de eerste dubbelwandige stalenreddingsboot. In haar roemrijke historie heeft ze gereageerd op 287 (nood) oproepen en heeft daarmee 83 levens gered.

De ms Terra Nova is een ‘luxe motor’ dat in 1929 van stapel liep en werd gebouwd in opdracht van L. Hooglander. Hooglander was een vermogend man, die bij het bouwen niet op een cent hoefde te kijken. Hij verlangde dat er de beste materialen werd gebruikt. ‘Gebouwd uit een grote portemonnee’, zei men toentertijd. Het schip stond, wegens zijn prachtige vormen en glimmend lakwerk, bekend als ‘Parel van de Rijn’. Tijdens de Furieade kunt u de ms Terra Nova bezichtigen aan de Haven.

Schepenlijst Furieade 2017 Adriaan, Adriana Wilhelmina, Alphecca, Anna, Assistent, Balder, Bruinvisch, Bugsier 5, Commerijn, Delta, Dolphin, Tonijn, Furie, Hesari, Hudson, Jansje, Koerier, KRVE80, Maassluis, Linquenda 2, Rigel, RV29, Saeftinger, Samenwerking, Terra Nova, Wilhelmina, Zeeland, Krimpen, Noldina, Nostalgie, Friesland, Blauwe Beer, De Hoop IV, Elisabeth, Gantel, Grote Beer, Hendrik, Jacomina, Onderneming, Op zoek, Vaerdigheyt, Zwetvaer, Vlietlander, Jachten (circa 10 stuks)


PAGINA • 6

Programma 38e FURIEADE: Voor elkaar! Woensdag 4 oktober, Seniorenmiddag Locatie: Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5, Maassluis Bent u een senior in Maassluis? Dan wordt er tijdens de festiviteiten van de Furieade zeker aandacht aan u besteed. Met hapjes en drankjes genieten van optredens en een leuke quiz (die speciaal door de Historische Vereniging Maassluis voor deze middag is gemaakt), maar vooral gezellig bijkletsen met iedereen; u bent vandaag van harte welkom bij de seniorenmiddag in de Immanuëlkerk! Toegang is uiteraard gratis, zoals gewoonlijk bij Furieade activiteiten. Het thema van dit jaar ‘Voor elkaar!’ wordt ook met deze sympathieke Furieade activiteit weer eens goed benadrukt.

gezellige vaartocht houden we er volgend jaar ook zeker in. Zorg dat u op tijd bent, anders mist u letterlijk de boot. Tussen 16.00 en 16.30 uur is De Zeeland weer terug bij de Waternetsteiger. Vandaag gaat ook de kermis van start op het parkeerterrein aan de P.C. Hooftlaan. Deze gezellige kermis is open van 15.30 – 23.00 uur.

Het programma is als volgt: 13.30 uur: Inloop met een kopje koffie of thee 14.00 uur: Optreden Seniorenkoor Ons Genoegen 14.30 uur: Een hapje en drankje 14.45 uur: Historische Quiz, met mooie prijzen 15.00 uur: Prijsuitreiking met een hapje en drankje 15.15 uur: Optreden zanger Hans van Katwijk 16.00 uur: Einde van een gezellige middag! Op de achtergrond zullen de beelden van de film over de viering 350 jaar Maassluis op het scherm te zien zijn. Een feest van herkenning voor velen van u. Opgeven voor deze middag is niet noodzakelijk, maar wordt echter wel op prijs gesteld zodat de organisatie beter beeld heeft hoeveel boodschappen moeten worden ingeslagen. U kunt u aanmelden via de mail op secretaris.furieade@gmail.com. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar, dus wij raden u met klem aan om op tijd aanwezig te zijn. Deze oergezellige seniorenmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van de Historische Vereniging Maassluis en diverse middenstanders uit het Stadshart. Het Maassluise Kaaswinkeltje doneert een hele emmer advocaat, slagerij Verduyn serveert de prijswinnende worst en de IJsmaker Jeroen zal alle aanwezigen verwennen met een overheerlijk ijsje! Dat wordt smullen…

Donderdag 5 oktober, Vaartocht minder validen met De Zeeland Locatie: Waternetsteiger, Burg. Van der Lelykade (naast de pont) Inschepen tussen 13.00 – 13.20 uur Vertrek: 13.30 uur Wegens het grote succes van vorig jaar, wordt ook de vaartocht voor rolstoelgebruikers, minder validen en senioren op het gemotoriseerde zeilschip De Zeeland herhaald. U kunt alléén mee als u zich hiervoor hebt opgegeven en van de Furieade hiervan een bevestiging heeft gehad! De boot is voor dit jaar helaas vol, maar deze

Route Lampionnenoptocht Start in de Ankerstraat/Hellingkade, finish op Kerkplein: Ankerstraat, Hellingkade, Govert van Wijnkade (burgemeester neemt defilé af naast de Furie, bij de rode loper), Koepaardbrug, Haven, Wip, Markt, Goudsteen, Wagenstraat, De Wedde, Noorddijk, Ankerstraat, Breugomslop, Kerkplein De lampionnenoptocht wordt begeleid door vier korpsen: Showband Jong-Holland, Showkorps Jong Excelsior, Muziekvereniging Rotterdam aan Zee en Jeugd Rijnmondband Schiedam.

Verrassingsoptreden van basisschoolleerlingen uit Maassluis

Vrijdag 6 oktober, Traditionele opening 38e Furieade 15.30 uur: Kermis (parkeerplaats P.C. Hooftlaan, tot 23.30 uur) 18.00 uur: Start avondbraderie Govert van Wijnkade (tot 23.00 uur) 19.30 uur: Binnenkomst van de Furie in de Binnenhaven 19.45 uur: Opening vanaf de Furie door burgemeester Haan 20.00 uur: Lampionnenoptocht: Start Ankerstraat, finish Kerkplein 21.00 uur: Vertederend Verrassingsoptreden van basisschoolleerlingen op Kerkplein 21.30 uur: Furieade Lasershow, Noordgeer/ Kerkplein 22.00 uur: DJ Tim Dreamex, Noordgeer/Kerkplein

De hoofdact op vrijdagavond wordt u aangeboden door de Furie. Wat er precies gaat gebeuren, is geheim. Het wordt een waar spektakel met heel veel basisschoolleerlingen, die al weken in touw zijn om te oefenen voor dit zeer unieke optreden. Hoe leuk is het om zoveel enthousiaste medewerking te krijgen van iedereen om het geweldige plan ten uitvoering te kunnen brengen. Dus beste ouders, opa’s en oma’s van Maassluis, uw (klein)kind heeft heel hard geoefend… U komt toch zeker met uw kind mee om deze vertederende show met elkaar te kunnen beleven?!

Furieade Lasershow!

Trots. En dan eigenlijk nog in de overtreffende trap, zo blij zijn wij met de nieuwe Furieade Lasershow! Een groots spektakel is eigenlijk een understatement als we het over deze lasershow hebben, dus laat u overweldigen. Speciaal voor de gloednieuwe Furieade Lasershow heeft actrice en musicalster Noortje Herlaar, in de WOS studio, het Lied van Maassluis ingezongen. Haar prachtige stemgeluid zal visueel worden versterkt door de wervelende lasers; met maritieme elementen, bekende punten van Maassluis en uiteraard met stoomzeesleepboot Furie in de hoofdrol. Vrijdag 6 oktober wordt de Furieade Lasershow (aansluitend aan het Verrassingsoptreden) om 21.30 uur vertoond en deze zal worden herhaald op zaterdag 7 oktober om 21.30 uur op Schanseiland/Kerkplein. Dit mag u niet missen!


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Furieade voor kinderen

Zaterdag 7 oktober, FURIEADE! 09.30 – 09.50 uur Bespeling carillon Groote Kerk, Gerard de Waardt 10.00 uur Opening Furieade – stoomfluiten 10.00 – 16.00 uur Optredens op drie podia van cultureel Maassluis (zie programma bij Muziek op de Furieade) 10.00 – 17.00 uur Prachtige historische schepen die u kunt bezoeken in de Binnenhaven en Veerstraat/ Noordvliet 10.00 – 17.00 uur Braderie met nautische markt en oude ambachten, Binnenhaven/Binnenstad 10.00 – 17.00 uur Vrijwilligersmarkt, Anne de Vriesstraat 10.00 – 17.00 uur Scouting, tuin bij De Vliet 10.00 – 17.00 uur Kinderactiviteiten, parkeerplaats achter Nieuwstraat 10.00 – 17.00 uur (Jeugd)brandweer demonstraties, Govert van Wijnkade 10.00 – 17.00 uur Duikdemonstraties, Binnenhaven 10.00 – 17.00 uur Kids Marina, Havenkom 10.00 – 17.00 uur Scouting, tuin bij De Vliet 10.00 – 23.30 uur Kermis, parkeerterrein P.C. Hooftlaan 12.30 – 13.00 uur Orgelconcert Simon Harinck, Groote Kerk 15.15 – 16.15 uur Zangfestijn Voor Elkaar & Met Elkaar, Immanuëlkerk 16.00 – 00.00 uur Furieade Festival & Food Court, Kerkplein Schanseiland (zie programma bij Muziek op de Furieade)

Startpunt van deze speurtocht op zaterdag 7 oktober is op het Scoutingplein. De weg naar het Scoutingplein in de tuin van De Vliet weten veel kinderen intussen te vinden tijdens de Furieade. Al jarenlang organiseert Scouting Karel Doormangroep daar een spetterend speelfestijn voor jong en oud en kan je leren wat de scouting allemaal doen. Lekker genieten van het lekkers dat je zelf mag maken boven het vuur, of stoer vliegensvlug afdalen met de kabelbaan; het kan allemaal.

Speciaal voor de 38e Furieade organiseert de Scouting Karel Doormangroep een hightech speurtocht om de jeugd op een speelse manier te betrekken op en rond onderdelen van het Furieadeparcours. Hoe leuk is het om met een smartphone in je hand op zoek te gaan naar QR codes die overal zijn verstopt. Deze codes moet je met de telefoon scannen en dan krijg je een vraag die je juist moet beantwoorden. Weet je het antwoord niet, of niet helemaal zeker? Dan zal je dus je best moeten doen en het bij iemand moeten navragen. De codes zijn namelijk niet lukraak verstopt. De medewerkers van ieder object met een QR code zijn natuurlijk op de hoogte van jullie komst. Met deze onwijs leuke speurtocht leer je veel over de Furieade en de historie van Maassluis, terwijl je een gezellige tijd doorbrengt met je familie op de Furieade.

Ook aan de overkant, op de parkeerplaats achter de Nieuwstraat kunnen de kids zich van 10.00 tot 17.00 uur uitleven met bijvoorbeeld de Bungeejump en de Jungle Survivalbaan. Tennisvereniging Bequick organiseert hier de hele dag ook tennisclinics, speciaal voor de jeugd.

Parkeren op de Furieade gebruik te maken van openbaarvervoer of de fiets. Cafetaria van Ruyven organiseert ook dit jaar weer een gratis bewaakte fietsenstalling (parkeerplaats aan de Industrieweg).

Op deze plattegrond staan de (beschikbare en aangeraden) parkeerplaatsen voor auto’s aangegeven tijdens de 38e Furieade. Met het oog op de te verwachten drukte, met name op zaterdag 7 oktober, raden wij u echter aan zoveel mogelijk

P

Kom naar de kermis! Ook dit jaar wordt er weer een gezellige kermis neergezet op de parkeerplaats aan de P.C. Hooftlaan. Openingstijden 5 t/m 7 oktober 2017: Donderdag: 15.30 – 23.00 uur Vrijdag: 15.30 – 23.30 uur Zaterdag: 10.00 – 23.30 uur

P

P

P

P

P

P


PAGINA • 8


- Reacies met moivaie en kort cv gevoel hebben voor bestuurlijke verhoudingen. per mail naar interim- voorziter Toine Maes (ajmmmaes@gmail.com) - bereid en in staat zijn om betrokkenheid te combineren met voldoende afstand en daarmee voor de verantwoordelijke manager een goede sparringpartner kunnen zijn.

FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Warbout Rondvaarten www.vlietlander.nl •  tel. 010 - 592 44 94

Ook voor de jeugd heet Theater Koningshof het voor elkaar! Bestuurslidmaatschap van Siching Theater Koningshof is onbezoldigd. Theater

Extra kindervoorstelling Koningshof street naar diversiteit in het bestuur en nodigt daarom nadrukkelijk ook Shaun Het Schaap Bitzer is verliefd! (5+) Zaterdag 7 oktober, aanvang 15.00 uur. mensen met een niet-westerse achtergrond uit om te reageren. Speciaal Furieadetarief € 5,- per kaartje. De doldwaze schapenkudde komt voor het eerst in het theater. Tijdens de Furieade is Shaun Het Schaap te zien in Theater Koningshof. Beleef de avonturen van Shaun en zijn vrienden, raak ontroerd door het mooie verhaal en lach om de gekke streken van Shaun. Lezersactie met de Maassluise Courant De Schakel! Kijk verder in de krant voor de actievoorwaarden en win gratis kaarten voor deze vrolijke komische kindervoorstelling van het beroemdste schaap van tv.

Denkt Denktu udaarbij daarbijaan: aan:

Meer informaie is te verkrijgen via interim-voorziter Toine Maes (ajmmmaes@gmail.com) of interimmanager Marcel ’t Sas (06 51 828 993) Reacies met moivaie en kort cv voorziter Toine Maes (ajmmmaes@gmail.com)

VAN 1-190 PERSONEN!

per mail naar interim-

Rondvaarten door de haven van Maassluis en een stukje Scheur/Nieuwe Waterweg.

Na zo’n 20 jaar bijna alleen rondvaarten en later verhuur van sloepen georganiseerd te hebben in de plassen en vlieten van Midden Delfland, de prachtige achtertuin van Maassluis , worden we nog actiever met rondvaarten in de haven eo. van Maassluis. Uiteraard speelt de opening van de Monstersche sluis volgend jaar daar een voorname rol in. Maar nu alvast kunt u “er”varen hoe mooi Maassluis en haven vanaf het www.vlietlander.nl •  tel. 010 - 592 44 94 water is.

Reserveer via www.theaterkoningshof.nl

Tijdens deze Furieade kunt u bij ons aan boord stappen voor zo’n rondvaart, maximaal 12 personen per rondvaart. Reserveren is niet mogelijk, in principe vertrekken wij of van de passantensteigers(Geerkade w/z) of van de steiger van de stichting sleepboothaven aan de Haringkade. Denkt Denktu udaarbij daarbijaan: aan:

Loof

Meesters

DIVERS AANBOD MET KARAKTERISTIEKE WONINGEN IN MAASSLUIS

START V

1E KWAR ERKOOP TA LOOFM AL 2018

E FASE 3ESTERS &5

Wilt u op de

hoogte blijven? Schrijf nu in op de website!

WWW.LOOFMEESTERS.NL

• • • • •

STARTERSWONINGEN TWEELAAGSE TERRASWONINGEN EENGEZINSWONINGEN HERENHUIZEN GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAPWONINGEN

KOOPSOMMEN VANAF CA. € 199.000 V.O.N.

Verkoop:

Een ontwikkeling van: 010 - 593 90 90


PAGINA • 10

Slagerij P. Verduyn Slagerij P. Verduyn voor de lekkerste zelfgemaakte

worst Heeft U devleeswaren bekroonde leverworst al geproefd? NEE?!

Bestuur Stichting Maassluis Maritiem

voor de lekkerste zelfgemaakte en worst en vleeswaren

Heeft U de bekroonde leverworst al geproefd? Kom dan naar Zuidvliet 7 en proef! NEE?! Meer dan 75 produkten uit eigen keuken Kom dan naar Zuidvliet 7 en proef! Meer dan 75 Maassluis Zuidvliet 7 Maassluis (binnenstad) produkten uit Binnenstad Tel.: 010 5912189 Tel.: 010 5912189 eigen keuken Bestuur SMM v.l.n.r.: Hans de Bruin, voorzitter; Wim van Baalen, techniek & nautiek; Veerle Vliegenthart, public relations; Henny Wesselius, secretaris; Lisette van Baalen, techniek & nautiek; Ingrid van der Kooij, activiteiten; Dick Hubert, penningmeester Foto: Peter Farla

Zonder hun bijdrage is een feest als Het bestuur van SMM is (eind)verantde Furieade organiseren onmogelijk. woordelijk voor de totale organisatie Wilt u ook een bijdrage leveren aan van de Furieade. Gelukkig hoeven zij dit mooie maritieme feest? Neem het niet helemaal alleen te doen, veel contact op via de mail: secretaris. vrijwilligers zetten zich op de dag furieade@gmail.com, kijk op onze zelf in om van de Furieade weer een W website: www.furieade.nl of volg ons groots feest te maken. op Facebook. SMM is ook erg blij met alle bijdragen van onze (trouwe) sponsoren!

UW RENAULT DEALER WENST U EEN GEZELLIGE FURIEADE!

Richard Visser’s Oliebollenkraam

Dit jaar weer te vinden aan de PC Hooftlaan (Tussen de Noordvliet en de Zuidvliet) van 19 september t/m 14 oktober Al voor de 15e keer uitgeroepen tot de beste oliebollenkraam van Nederland in de Nationale Oliebollentest van het Algemeen Dagblad!

voor € 9,-

12 oliebollen

Deze bon is in te wisselen bij:

Richard Visser’s Oliebollenkraam PC Hooftlaan, Maassluis

Geldig t/m 14 oktober 2017

Heeft u vragen over toeristische mogelijkheden in Maassluis in het algemeen, of wilt u weten waar u moet zijn voor een speciale activiteit op de Furieade? De medewerkers van Maassluis Info., hét informatiepunt in Maassluis, helpen u heel graag op weg! Maassluis Info., gevestigd in Nieuwstraat 2 in Maassluis, is dagelijks geopend van 10.00 – 16.00 uur (zondag en maandag van 12.00 – 16.00 uur). Stap eens binnen en ontdek de vele prachtige arrangementen die Ervaar

Meervoudig winnaar AD oliebollentest!

FURIEADE AANBIEDING

Infopunt Furieade bij Ervaar Maassluis

MTS Euro Products B.V. is dé one-stopshop voor alle producten die een bijdrage leveren aan de verbetering van de hygiëne in uw bedrijf of organisatie. We vertegenwoordigen de meest toonaangevende producenten van onder andere hoogwaardige nonwovens en diverse soorten hygiënepapier. Daarnaast staat MTS Euro Products B.V. bekend als dé producent van traditionele poetslappen uit oud textiel. Ook de ontwikkeling en distributie van private labels behoort tot de specialiteiten van het huis. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereld van poetslappen, poets- en toiletpapier, absorberende materialen en bijbehorende artikelen. Onze inspanningen om zo milieuvriendelijk en maat-

Maassluis voor u heeft samengesteld. Buiten toeristische informatie, brengen de medewerkers u ook graag op de hoogte van andere voorzieningen uit de stad. Denk hierbij aan bewoners- en ondernemersinformatie, de stadswandelingen van de Historische Vereniging Maassluis, de activiteiten van de bibliotheek, de voorstellingen in Theater Koningshof en nog veel meer. Mogen we ook u binnenkort begroeten? www.ervaarmaassluis.nl/Facebook Ervaar Maassluis

schappelijk verantwoord mogelijk te werken, zijn beloond met talrijke certificeringen. Vanuit ons ruim opgezette logistiek centrum in Maassluis bieden wij onze klanten een bijzonder compleet assortiment en diensten zoals voorraadbeheer. Dat alles onder het motto ‘The clear and clean solution’. MTS Euro Products B.V. Heldringstraat 4azw, 3141 CG Maassluis T. 010 5991599 E. info@mts.nl W. europroducts.nl


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen in Wilgenrijk Wilgenrijk is schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Met een rust die zeldzaam is in de Randstad. Lanen, straten en pleintjes gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Iedere buurt kent zijn eigen, kleinschalige, intieme sfeer, met aandacht voor kwaliteit en stijl. Het voelt alsof het er al jaren is, door volwassen groen en zorgvuldige keuzes bij de inrichting van buitenruimte. Nu een aantal buurten bewoond zijn, begint het leven in Wilgenrijk echt vorm te krijgen. Mensen wandelen

Foto: Joep van Aert

langs de eilanden, over de prachtig groene Weverskade en genieten vanuit hun tuin van de ruimte, water en groen om zich heen. Bij de Schaapskooi staan rustig schapen en geiten te grazen. Uiteraard passen ook de huizen in deze sfeer, in stijlvolle architectuur en van kwalitatief hoogwaardig niveau. GeĂŻnteresseerd om hier te wonen? Bezoek de website voor het huidige aanbod en de toekomstige buurten of kom langs in de Woonwinkel. Woonwinkel Weverskade 110 3147 PA Maassluis www.wilgenrijk.nl

De Govert van Wijnstichting is een echte maassluise organisatie, die zich onder andere ten doel stelt om steun te verlenen aan organisaties en/of instellingen, die werkzaam zijn op het terrein van cultureel en maatschappelijk werk. Juist om deze reden leek het ons

ook dit jaar een goed idee om het grootste evenement van Maassluis te ondersteunen. Uiteindelijk is de Furieade in haar bestaan uitgegroeid tot een belangrijk plaatselijk cultureel evenement. Als stadgenoten hopen wij hier nog lang van te mogen genieten.

Vopak wenst alle inwoners en bezoekers van Maassluis een gezellige Furieade! Vopak is een Nederlands bedrijf met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals op strategische plaatsen ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische, olie en gasindustrie, voor wie Vopak met veel zorg een grote verscheidenheid aan producten opslaat die vitaal zijn voor onze economie en welvaart.

ELEKTRAWEG 7, MAASSLUIS TELEFOON. 010-592 24 11

VOOR AL UW BINNENHUIS VERBOUWINGEN


PAGINA • 12

Maassluis; een bezoek meer dan waard Vanuit de 18e eeuw heeft Maassluis zich ontwikkeld als belangrijke vissershaven. Vandaag vindt u in Maassluis nog steeds de rijke maritieme historie van Nederland. In het schilderachtige hart van de oude monumentale stad ligt het Nationaal Sleepvaart Museum aan de oude haven waar u ook Neerlands laatste zeegaande stoomzeesleepboot Furie kunt bezoeken en museumschip Hudson. Vergeet vooral in de buitenhaven zeesleper Elbe en bergingsvaartuig Bruinvisch niet. Een must see is de prachtige Groote Kerk op kerkeiland, de enige in Nederland op een eiland. Beklim de toren en beleef het schitterende uitzicht

van maritiem, cultureel en historisch Maassluis. De nautische cultuur, de vele kleine specialistische winkeltjes en leuke cafés en restaurantjes in de oude stad zijn de garantie voor een fijne dag. Kortom, kom naar Maassluis en ervaar de unieke veelzijdigheid aan de Nieuwe-Waterweg tijdens de Furieade; het grootste evenement van Maassluis! Maassluis Info Nieuwstraat 2 | T: 010-3112275 | E: welkom@ervaarmaassluis.nl W: www.ervaarmaassluis.nl | FB: Ervaar Maassluis

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt maatschappelijke projecten Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. is een vermogensfonds dat jaarlijks veel maatschappelijke projecten mogelijk maakt door het verstrekken van donaties aan stichtingen en verenigingen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Heeft u een mooi project waarmee u iets doet voor anderen? Een project waarbij verschillende groepen elkaar ontmoeten? Waar jong en oud aan kunnen deelnemen? Of een project waarbij mensen kennismaken met cultuur of sport? Kortom: een project waarmee u een positieve bijdrage levert aan de samenleving? Wellicht kan Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. iets voor u betekenen!

meer informatie over het Fonds en het indienen van een aanvraag. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en lezen over projecten waaraan het Fonds heeft gedoneerd? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Twitter!

Wilt u ook een project opzetten en bent u op zoek naar financiering? Op de website www.fondssv.nl vindt u

Uitvaartverzorging Van der Pol Persoonlijker en Professioneler “Furiade 2017 : “Voor elkaar!” Bij een overlijden van uw dierbare help ik u als onafhankelijk Register Uitvaartverzorger met het Keurmerk Uitvaartzorg met het regelen en vezorgen van de uitvaart. Denkt u er wel eens aan... : Hoe moet mijn uitvaart eruitzien als ik overlijd? Zou het niet fijn zijn als u uw nabestaanden moeilijke keuzes uit handen neemt? Maakt u eens een afspraak om uw wensen te bespreken en vast te leggen! Uitvaartverzorging Van der Pol : “Met elkaar!” Wij bieden u als nabestaande zes zekerheden: • • • • • •

Bekwaam (gediplomeerd) personeel Transparante duidelijke kostenbegroting Heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart Professionele organisatie van de uitvaart Doelmatige klachtenafhandeling Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek ( momenteel een gemiddeld cijfer van 9,5!)

Ook als u een uitvaartpolis heeft van een grote organisatie mogen wij uw uitvaart verzorgen! Wij kijken samen naar een passende uitvaart binnen uw polisvoorwaarden en budget!

Wij verzorgen uitvaarten in de hele Rijnmond Regio: Maassluis, Maasland, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Albrandswaard, Nissewaard en daarbuiten. Uiteraard mogen wij gebruik maken van de faciliteiten bij collega ondernemers.

010-5903451 Dag en Nacht Uitvaartcentrum “West” met 24 uur kamers, Houtsnipstraat 4 te Maassluis www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

ALLE BAKKIE DOEN? Tot ziens op de Furieade! Deze Furieade is het motto van VVD Maassluis: ’VVD luistert’. Graag gaan we met u, onder het genot van een kop koffie, in gesprek over Maassluis en Nederland: hoe kan en hoe wordt het beter?

Workshops Bent u ons volgende politieke talent? Schuilt er in u een politiek bestuurder of toekomstig raadslid? Kom dan zeker langs - en vraag naar onze workshops!

VVDMAASSLUIS.NL

FIETS KLEDING

OP=OP

HONDERDEN ITEMS VAN TOPMERKEN DAMES EN HEREN COLLECTIE

19 ,

50

PER STUK

MAAK JE KEUZE UIT: FIETSSHIRTS FIETSJACKS • FIETSBROEKEN WINDVESTEN • WINDJACKS EN HANDSCHOENEN • OVERSCHOEN ARMSTUKKEN • BEENSTUKKEN FIETSSCHOENEN • FIETSBRILLEN

ALLEEN OP VRIJDAG 6 EN ZATERDAG 7 OKTOBER BIJ VAN KORTENHOF MAASSLUIS, HELDRINGSTRAAT 101

Ontdek het bij Muziek@Maassluis www.muziekatmaassluis.nl

VANKORTENHOF.NL


Indoorspeeltuin? INDOORPRETPARK!! Een indoorspeeltuin + Trampolinepark! Kinderen van 1 t/m 11 jaar zijn overdag welkom met een volwassen begeleider. Trampoline springen moet natuurlijk wel leuk en veilig zijn vandaar springen 2-6 jaar en 7-11 jaar afwisselend op het Trampolinepark Entree kinderen overdag vanaf 1 jaar € 8.00 / Entree volwassene overdag gratis Overdag geen toegang 12-13-14 jaar! Bij twijfel vragen we legitimatie.

Feestje kan natuurlijk ook Indoorspeeltuin + Trampolinepark + patat + 3x drinken + ijs of slush € 8.00 + *€ 4,50 = € 12,50 per kind overdag *feestpakket € 4,50 p.p., minimaal 7 kinderen - tijdsduur max. 3,5 uur! Trampolinepark is ook diverse avonden open en mogelijkheid om speciaal, ochtend/middag/avond, met je eigen groep/school/vereniging te komen (minimaal 15 personen)

Kijk voor openingstijden altijd op indoorpretpark.nl of Facebook

gratis parkeren

Eigen eten/drinken/snoep niet toegestaan.

Draaimolen-bus

Trampolinepark

Airtrack

Constructie

Mini midgetgolf

Tafeltennis-badminton

“peuterhoek”

Funbowlen

Ook voor Trampoline fitness - bootcamp! Indoorpretpark Maassluis • Dr. Albertschweitzerdreef 435, 3146 AP Maassluis • 010 313 38 30

www.indoorpretpark.nl


!

FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Muziek op de Furieade! De Furieade staat met deze 38e editie in het thema: ‘Voor elkaar!’. En ‘Voor elkaar!’ lukt natuurlijk alleen maar als het mét elkaar wordt neergezet. De Furieade heeft werkelijk iedereen de mogelijkheid gegeven om op te treden. De oproep om overdag drie podia te vullen met variërende voorstellingen van lokale artiesten, is met grote belangstelling ontvangen. Dit levert uiteindelijk dus een zeer afwisselend programma op, waar veel Maassluizers een mooie bijdrage aan leveren. Genieten wordt dat dus van al die geweldige optredens, want met elkaar hebben we het toch maar weer ‘Voor elkaar!’. En daar zijn we best trots op… Programma Podium 1, zaterdag 7 oktober Locatie: Schanseiland/Noordgeer 10.00 – 10.45 uur: Mondiola 11.30 – 12.15 uur: Waterwegkoor 12.45 – 13.30 uur: Rock coverband Fishbank 14.15 – 15.00 uur: Meezingkoor

Programma podium 3, zaterdag 7 oktober Locatie: parkeerplaats achter de Nieuwstraat 10.00 – 10.30 uur: Pop- en Musicalkoor More Voices 10.40 – 11.10 uur: Dance Company M’Joy 11.10 – 11.30 uur: Clowns 11.30 – 12.00 uur: Sgt. Wilson’s Army Show 12.00 – 12.20 uur: Clowns 12.20 – 12.50 uur: Rose Irish Dance School 13.10 – 13.40 uur: Gospelkoor Happy Days 13.40 – 14.00 uur: Clowns 14.00 – 14.30 uur: Sgt. Wilson’s Army Show 14.50 – 15.20 uur: Rock & Bluesband De Sluys 15.40 – 16.10 uur: Jim & Friends 16.30 – 17.00 uur: Sgt. Wilson’s Army Show

Programma Podium 2, zaterdag 7 oktober Locatie: Schanseiland nabij Furieade Food Court 10.45 – 11.30 uur: Die Maeze Sanghers 12.15 – 12.45 uur: Dance Company M’Joy 13.30 – 14.15 uur: Sing for Joy 15.00 – 15.45 uur: Anyways 15.45 – 16.15 uur: Westcoast Net Works - DJ Dominick

U kijkt naar de tijden van de optredens en denkt misschien dat er lange stiltes vallen op Schanseiland. Dat is niet zo! Podia 1 en 2 liggen dicht bij elkaar en de optredens wisselen elkaar af op de twee podia. U kunt de hele dag genieten van al het lekkers op het Furieade Food Court en de geweldige entertainment van de lokale artiesten. Programma podium 1 en 2, zaterdag 7 oktober (‘s avonds) Locatie: Schanseiland/Noordgeer/ Furieade Food Court 16.15 – 17.00 uur: Fishbank 17.00 – 17.45 uur: Ladies On Stage 17.50 – 18.30 uur: Hans van Katwijk 18.30 – 19.00 uur: Ronald van Beest & His Swing Revival Orchestra 19.00 – 19.30 uur: Jazz aan de Waterweg 19.30 – 20.45 uur: Princeton 20.45 – 21.30 uur: The Originals 21.30 – 21.50 uur: Furieade Lasershow 21.50 – 22.35 uur: The Originals 22.35 – 23.05 uur: Princeton 23.05 – 00.00 uur: The Originals

The Originals We hebben dit jaar toch wel een heel grote scoop op de Furieade, met een wervelend optreden van The Originals! The Originals spelen alles op verzoek. Maar dan ook echt álles. Op verzoek! Verzin een liedje, vraag het aan en The Originals spelen het direct. Weet u al welk nummer ú wilt horen? Hans Vorstenbosch (gitaar, zang, toetsen) woont al vijftien jaar in Maassluis en reageerde direct heel enthousiast om op te treden tijdens de Furieade: “Wij treden heel veel op door het hele land, maar we zijn met de band nog nooit in Maassluis geweest. Het maakt het voor mij dan ook wel extra speciaal om voor mijn ‘thuispubliek’ te mogen optreden.”

ck

on

en

!

0

Ronald van Beest & His Swing Revival Orchestra “Ik treed niet op in Maassluis, dat ga ik gewoon écht niet doen,” waren de gevleugelde woorden van zanger Ronald van Beest. En de rest is geschiedenis! Toen de Furieade organisatie Van Beest in contact bracht met de Big Band Jazz aan de Waterweg, werden wilde rock & blues plannen gesmeed en was een mooie samenwerking een feit. In deze unieke setting zingt Van Beest een aantal Big Band klassiekers, a la Frank Sinatra. De medewerking van Van Beest voor de Furieade ging echter nog verder; de poster van dit jaar die overal in de stad te zien is, heeft hij ontworpen. “Ik ben overstag. Speciaal en alleen voor de Furieade, want dit mooie stadsfeest én de organisatie draag ik een warm hart toe,” aldus Van Beest.

Furieade Festival & Food Court op Schanseiland Een veelgehoorde opmerking van de afgelopen jaren, is dat de Furieade op zaterdag om 17.00 uur uitgaat als een nachtkaarsje. Over het algemeen werd dit als jammer ervaren. Nou, die uitdaging heeft de Furieade organisatie dus opgepakt. En hoe! Van 16.00 uur tot middernacht wordt de omgeving van Schanseiland een zogenoemd ‘evenemententerrein’ met geweldige optredens van alleen maar lokale artiesten. En reken maar dat hier in Maassluis topartiesten gewoon bij u om de hoek wonen… Op het Furieade Food Court, waar ook alcohol wordt geschonken, kunt u heerlijk eten en drinken terwijl grote artiesten wel héél dichtbij komen en uiteraard de nieuwe Furieade Lasershow niet ontbreekt. Een avondlang top-vermaak, gewoon op de Furieade in Maassluis… Dit mag u niet missen!


PAGINA • 16

Vaar je eigen koers, samen met Stroomopwaarts. Dat werkt! Sociaal Ondernemen met Stroomopwaarts

Feest in Maassluis. Vier dagen lang. Heerlijk! Even lekker ontspannen en genieten van een gezellig festival. Met familie, vrienden en buren. Of met een paar collega’s. Misschien wel met het hele voetbalteam! Want dat is het mooie van zo’n spetterend feest voor jong en oud: het zorgt voor verbinding. En dat is precies wat Stroomopwaarts, het regionale participatiebedrijf van de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, ook doet. Mensen met elkaar verbinden, maar ook inspireren. En bemiddelen tussen werkzoekenden en werkgevers.

Samen maken we het verschil. Dat werkt!

Inspirational Sales heeft zich recent gevestigd in het Sociaal OndernemersLab Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Als je een leuke baan hebt, veel vrienvan Stroomopwaarts. den en een goed inkomen, dan lukt dat meestal wel. Maar sommige mensen hebben het minder getroffen. Niemand buitennoodgedwongen de boot Die staan langs de zijlijn. Bijvoorbeeld doordat ze hun baan kwijt zijn. Of kampen met een W Stroomopwaarts probeert zoveel mogelijk mensen in de regio aan betaald Stroomopwaarts en het bedrijfsleven arbeidsbeperking. Talervan gezinnen zitten in devoor schulden. Stroomopwaarts MVS, het regionale Participatiewerk helpen. Wij willen niet dat iemand buiten de boot valt. Kansen iedereen, is ons doel. Omdat werken zoveel meer betekent dan alleen wil zoveel mogelijk mensen in de regio aan betaald werk M bedrijfdat van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, Samen zetten we alle zeilen bij! een eigen inkomen. Het zorgt ook voor persoonlijke groei, zelfstandigheid helpen. Om dit te bereiken heeft Stroomopwaarts met name de hulp van ondernemers hard nodig. en sociale contacten. Werkende mensen ontwikkelen zich constant. En nog Stroomopwaarts streeft naar een inclusieve samenleving. Kansen voor veel mooier; u geeft het goede voorbeeld aan uw directe omgeving, aan uw eigen kinderen. U laat zien hoe het is om een eigen koers te varen en niet afhankelijk te zijn van anderen. Waar een wil is, is een weg Mensen die werken, zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen die de hele dag thuis zitten. Maar het is ook een feit dat niet iedereen evenveel kans heeft op een betaalde baan en een zelfstandig bestaan. Voor langdurig werklozen, mensen met een beperking, kwetsbare jongeren en statushouders is het vaak moelijker om aan werk te komen. Maar waar een wil is, is een Stroomopwaarts naar eenWijinclusieve weg. Dat is het uitgangspuntstreeft van Stroomopwaarts. ondersteunen mensen die het zelf even niet redden. We bieden zoeken naar oplossingen samenleving. Kansen voorhulp, iedereen. Dus ook en creëren nieuwe mogelijkheden.

Kansen voor iedereen

voor langdurig werklozen, mensen met een Stroomopwaarts navigeren jongeren en statusbeperking, helpt kwetsbare Bent u inwoner van Vlaardingen, Maassluis of Schiedam en heeft u geen houders. Hoe meer mensen werken, hoe beter inkomen? Of werkt u parttime maar verdient u te weinig om rond te kunnen het isLeeft voor deuwlokale economie. Daarom komen? u met gezin onder de armoedegrens? Heeft uwil schulden? Neem dan contact op met Stroomopwaarts. Samen gaan we aan de slag met Stroomopwaarts intensief samenwerken met uw problemen. Daarnaast helpen wij u bij het zoeken naar een betaalde baan. het bedrijfsleven. Samen we zorgen Dat is een intensief traject. Maar u staat kunnen er niet alleen voor. Stroomopwaarts biedt u alle mogelijke ondersteuning metSlingers uw eigen kracht als uitgangspunt. voor betere samenleving. voor U vaart uw eigen koers en Stroomopwaarts helpt u navigeren. Samen aan de iedereen dus. Gelukkig vinden steeds meer slag, dat werkt! ondernemers het belangrijk om iets te Wilt u weten wat Stroomopwaarts allemaalomgeving. voor u kan betekenen? betekenen voor hun directe Ze Ga dan voor algemene informatie naar www.stroomopwaarts.nl de slag metwiltSociaal Uwillen kunt ook aan even bellen als u meer weten overOndernemen. zaken zoals schuldhulpverlening, hetStroomopwaarts. aanvragen van een bijstandsuitkering of En dat kan met armoedebestrijding. Het algemene nummer van Stroomopwaarts is: 010-2465555.

Stroomopwaarts organiseert regelmatig banenbeurzen voor werkzoekenden.

iedereen. Dus ook voor langdurig werklozen, mensen met een beperking, kwetsbare jongeren en statushouders. Hoe meer mensen werken, hoe beter het is voor de lokale economie. Daarom streeft Stroomopwaarts naar een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven. Door samen alle zeilen bij te zetten, kunnen we zorgen voor een betere samenleving. Gelukkig vinden steeds meer bedrijven het belangrijk om iets te betekenen voor hun directe omgeving. Ze willen aan de slag met sociaal ondernemen. Mensen helpen en tegelijkertijd meerwaarde creëren voor hun bedrijf. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt echt. Wat kunnen wij u bieden? Stroomopwaarts biedt professionele ondersteuning bij het invullen van uw mogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking een werkplek binnen uw bedrijf aan te bieden. Als u ons laat weten dat u openstaat voor sociaal ondernemerschap, gaan wij samen met u uitzoeken wat de mogelijkheden binnen uw onderneming zijn. Als u bereid bent om tijd en energie te investeren in mensen die een helpende hand nodig hebben, dat zet Stroomopwaarts alles op alles om ervoor te zorgen dat het ook lukt. Wij kennen onze cliënten en weten wat ze kunnen. Samen met u gaan we op zoek naar de beste match. Samen het tij keren Denk aan een eventuele vacature die wij voor u kunnen invullen. Nu of op de langere termijn. Maar misschien is het voor u wel gunstiger om bepaalde werkzaamheden uit te besteden aan ons Werkleerbedrijf. Of gebruik te maken van onze Flexpool. Aangepast werk kan ook een optie zijn. Of misschien is het mogelijk om een bepaalde activiteit binnen uw bedrijf in een aantal kleinere, afgebakende trajecten te verdelen en daar iemand met afstand tot de arbeidsmarkt voor in te schakelen. Met een beetje creativiteit en inventiviteit is veel mogelijk. Samen kunnen we het tij keren en ook de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan helpen!

Kan

Bij h spe die ond gr zoe Feit 1-

Samenwerken met Stroomopwaarts

2Helpende hand Stroomopwaarts biedt ondernemers de helpende hand. We denken graag 3met u mee. Niet alleen op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, de Participatiewet, garantiebanen en Social Return, maar ook als het gaat om vaste lexibelezijn personeelsoplossingen, subsidie te Werkgevers die en bereid om tijd en energie -en werknemersregelingen en het uitvoeren van een bedrijfsscan. Het investeren in mensen die een duwtje in de rug nodig 4 Werkgevers Service Punt van Stroomopwaarts is een betrouwbare en ervaren hebben, krijgen hulpvan enpersoneel. ondersteuning van Stroompartner voor werving en selectie Neem voor meer informatie contact op met tel: 010-2465555. opwaarts. Samen gaan weStroomopwaarts, op zoek naar de beste

Mogelijk kunnenlevert wij al meteen Hetaanpak. Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts maatwerk.

één of meer- 5 dere vacatures invullen. En anders is het uitbesteden van werk aan ons Werkleerbedrijf misschien wel een6goede optie. Hier werken zeer gemotiveerde mensen die juist door hun beperking over speciieke kwaliteiten beschikken. Of misschien is het wel mogelijk 7om een bepaald werkproces binnen een onderneming in een aantal kleinere trajecten te verdelen. Kansen 8genoeg!

Stroomopwaarts creëert kansen door te bemiddelenWilt tel: en door nauw samen te werken met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en andere partners. Wij zien onszelf vooral als schakel werkStroomopwaarts wenst tussen alle Bewoners zoekenden en werkgevers. Samen maken we het verschil en dat werkt!


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Sociaal OndernemersLab

Voor maatschappelijk betrokken startups!

b rienffen. t een Werkleerbedrijf levert maatwerk patieerk Maak er gebruik van! ij!

r

Innerlijk kompas Net als ieder ander bedrijf levert u een product of een dienst en werkt u met een verdienmodel. Maar winst behalen is niet uw enige prioriteit. U vindt het minstens zo belangrijk dat u met uw onderneming iets wezenlijks kunt betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. U vertrouwt op uw innerlijk kompas. U heeft hart voor de zaak. Om die reden helpt het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts u graag. Want uw missie is ook onze missie! Nieuwe horizonnen ontdekken Het Werkleerbedrijf biedt sociale ondernemers (tijdelijk) huisvesting en het gebruik van faciliteiten waaronder trainingslokalen, magazijnruimte en machines. Daarnaast kunt u bij Stroomopwaarts terecht voor de werving en selectie van medewerkers. Bij het Werkleerbedrijf werken mensen met een arbeidsbeperking, maar ook mensen die bijgeschoold worden of werkervaring komen opdoen. De ontwikkeling van de arbeidsvaardigheden van onze medewerkers en cliënten staat centraal. Wij denken vooral in kansen. In het ontdekken van nieuwe horizonnen waarbij de kwaliteiten van onze mensen maximaal tot hun recht kunnen komen.

e n

Kansen voor iedereen.

j oek

e

De praktijk wijst uit dat veel jonge, startende bedrijven graag sociaal willen ondernemen. Maar met name in die belangrijke beginfase ontbreekt het die categorie vaak aan de juiste middelen en voorzieningen. Om die reden heeft het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts het Sociaal OndernemersLab ontwikkeld. Hier helpen wij maatschappelijk betrokken ondernemers met de opzet en ontwikkeling van hun bedrijf.

Bij het Werkleerbedrijf werken mensen die door hun beperking over speciieke kwaliteiten beschikken. Stroomopwaarts zorgt er voor dat die bijzondere kwaliteiten zo goed mogelijk benut worden. Dus als u als ondernemer handen te kort komt bij een grote opdracht, dan helpen wij u graag. Misschien heeft u producten die zorgvuldig verpakt moeten worden. Of zoekt u naar een partij die het groen kan verzorgen rondom uw bedrijfspand. Feit is dat onze mensen altijd maatwerk leveren. Maak er gebruik van!

t it

1 - Stroomopwaarts Call Center verzorgt in opdracht van gemeenten, de provincie Zuid-Holland en andere overheidsinstellingen werkgelegenheidsenquêtes. Het Call Center is sterk in outboundn! telefoonactiviteiten. 2 - Stroomopwaarts Schoonmaak bestaat uit professionele en gemotiveerde medewerkers met minimaal een SVS basisdiploma. 3 - Stroomopwaarts Groen en Grijs is gespecialiseerd in groenvoorziening, het onderhouden van gazons en tuinen, straatreiniging, het verwijderen van graiti en het plaatsen en verwijderen van straatmeubilair. Onze mensen zijn gekwaliiceerd en onderhouden de openbare ruimte met professioneel gereedschap. nodig en 4 - Stroomopwaarts Verpakken (Handmatig, Machinaal en HACCP) is een om- betrouwbare partner in verpakkingswerk. Stroomopwaarts beschikt over 55. vier ruimtes waar op basis van de HACCP normen voedsel verpakt kan ste meer- 5 - worden. Stroomopwaarts Graimedia is sterk in printwerk. Ook het vergaren, teden insteken, sorteren en adresseren van uw drukwerk is bij onze medewerkers in goede handen. el een6- Stroomopwaarts Post bezorgt geadresseerde post in Schiedam. In ensen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunnen wij ook huis-aan-huis post en ongeadresseerde post verspreiden. ali7- Stroomopwaarts Montage is gespecialiseerd in het assembleren van elijk (elektrotechnische) producten die niet standaard in automatische neming productielijnen passen. Het zijn de afdelingen voor precisiewerk. Metaal produceert al vele jaren de beroemde Dukdalf sen 8- Stroomopwaarts kampeermeubelen in samenwerking met de irma Umefa. Ook worden er miljoenen zaagbewerkingen per jaar door onze mensen verzorgd.

Uw proiel √ U bent een maatschappelijk betrokken, startende ondernemer √ of een sociaal ondernemer die juist wil doorgroeien √ inancieel zelfvoorzienend √ niet afhankelijk van subsidies of giften √ gedreven en bevlogen √ eerlijk en transparant √ zich bewust van uw ecologische footprint √ niet alleen uit op inanciële winst √ vooral uit op maatschappelijke winst Meer weten? Neem dan contact op met Stroomopwaarts, tel: 010-2465555. Stroomopwaarts streeft naar een inclusieve samenleving.

Fotograie: Ron van Rossum

arts

Wilt u ook samenwerken met Stroomopwaarts? Ga dan voor meer informatie naar www.stroomopwaarts.nl of bel: 010-2465555.

delenWilt u meer weten? Neem dan even contact op met Stroomopwaarts, tel: 010-2465555. sleven, ers. oners en Ondernemers in Maassluis een verbindend, inspirerend en spetterend festival toe!


PAGINA • 18

25 jaar Dairy Automation Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor volgende generaties.

www.lely.com

van nok tot en met fundering

GAAT UW WAS BIJ ONS DOOR DE WASSTRAAT DAN WEET U ZEKER DAT HET SCHOON ONS PAND VERLAAT

ECP Brokx Timmer- Onderhoudsbedrijf voor alle verbouw-, aanbouw- en herstelwerkzaamheden Keukens, dakkapellen, winkelbetimmering, badkamers, toiletten, kunststofkozijnen, nokverhogingen, veranda’s, trappen, mechanische inbraakbeveiliging, serres, parket, kasten, deuren, tevens bouwkundig advies en organisatie van diverse werkzaamheden Dealer van oa: - EuroProvyl kozijnen voor vakmanschap op maat:

ECP Brokx Onderhoudsbedrijf

INDUSTRIEWEG 8A • MAASSLUIS

www.wasserij-smeele.nl

Zwarte Zee 60 3144 DE Maassluis Tel. 010 - 5990870 Tel. 06 - 51450498 Fax. 010 - 5997308 E-mail info@edbrokx.nl www.edbrokx.nl

“U kunt op ons kompas varen!” UW DACIA DEALER WENST U EEN GEZELLIGE FURIEADE!

Apotheek De Jonge Lange Boonestraat 20 , 3142CC Maassluis Tel: 010-5912234 - Fax: 010-5990806


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Liefdevolle zorg voor ouderen in Maassluis Argos Zorggroep is altijd dichtbij voor de kwetsbare ouderen in Maassluis. Wij bieden met toewijding en plezier liefdevolle zorg in de veilige en vertrouwde omgeving van onze huizen. Ook voor omwonenden openen wij dagelijks onze deuren. Wij organiseren allerlei activiteiten in onze huizen en bieden thuiszorg.

DrieMaasHave bevindt zich in het hart van de gezellige Molenbuurt en staat bekend als een warm en gastvrij thuis voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Ook omwonenden schuiven graag aan in de sfeervolle ‘Brasserie 101’ of doen mee aan een van de vele activiteiten die DrieMaasHave organiseert. Uniek aan DrieMaasHave is de Vitaliteitstuin, waar ouderen kunnen bewegen en ontspannen in de buitenlucht. In Parkhof, gelegen aan de Schubertlaan, bieden we dagbesteding voor thuiswonende ouderen met dementie. DrieMaasHave is gespecialiseerd in de zorg voor jong dementerenden en zelfs aangewezen als expertisecentrum op dit gebied in de regio Nieuwe Waterweg Noord. In de kleinschalige woonvoorziening Molenkwartier vinden jonge mensen met dementie een thuis en krijgen zij zorg en begeleiding van gespecialiseerde medewerkers. Voor thuiswonende jonge mensen met dementie biedt DrieMaasHave een op hen afgestemd dagbestedingsprogramma.

De Tweemaster ligt vlakbij het historisch stadscentrum van Maassluis. Omwonenden zal het niet ontgaan zijn, dat De Tweemaster wordt verbouwd. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd en sfeervol ingericht, om te voldoen aan alle wensen en eisen van deze tijd. De eerste afdeling is opgeleverd en de bewoners genieten van hun mooie nieuwe kamers met eigen sanitair. In de prachtige brasserie geniet u binnenkort samen met andere bewoners of familie van een smakelijke maaltijd, of een kopje koie met wat lekkers. Ook omwonenden zijn van harte welkom! Met een variatie aan faciliteiten zoals een kapsalon, winkelstraatje en bibliotheek is De Tweemaster straks van alle gemakken voorzien. In de Tweemaster biedt Argos Zorggroep ook palliatieve zorg. In speciale, mooi ingerichte kamers maken wij met persoonlijke aandacht en goede zorg de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk.

Voor hulp of advies belt u met 010 - 427 83 10 Meer informatie vindt u ook op www.argoszorggroep.nl

Woont u zelfstandig thuis en heeft u zorg of ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld hulp bij wassen en aankleden, wondverzorging of het gebruik van uw medicijnen? Doe dan een beroep op de vriendelijke medewerkers van Argos ThuisZorg! Omdat u zelf weet wat goed voor u is, houden wij rekening met uw persoonlijke wensen. Bovendien komt er zoveel mogelijk een vertrouwd gezicht bij u over de vloer. Wist u dat Argos ThuisZorg ook kan ondersteunen bij dementie en/of gedragsproblemen? Onze gedragsconsulenten gebruiken hun kennis en kunde om u hierbij te helpen in uw vertrouwde omgeving. Dankzij deze ondersteuning leren u en uw mantelzorger omgaan met uw problemen en kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen.


De sleepbootbrug van morgen? De AlphaBridge van vandaag!

AlphaBridge on the Robert Allan Ltd designed hybrid RotorTugŠ RT Evolution built by Damen Shipyards Hardinxveld

www.jrc.am


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Feest bij Skin Solution

Bijna iedereen krijgt ermee te maken:

pigmentvlekken

Skin Solution bestaat 10 jaar dit moet gevierd worden. In de maanden oktober en november hebben wij 3 mooie acties:

Cruise voordeel bij VakanieXperts

- Gratis beenvaten scan om de gezondheid van de benen te laten controleren. - 20% korting op alle laserbehandelingen zoals definitief ontharen en couperose behandelingen. - Gratis intake gesprek/huidconsult. Skin Solution is al 10 jaar specialist op het gebied Ze komen voor in bijvoorbeeld uw gezicht of op van: oedeemtherapie, uw handen. Bij Skin Solution behandelen we wondzorg, aanmeten pigmentvlekken met licht/lasertherapie. van steunkousen, acne therapie, cosmetische U kunt uw pigmentvlekken al laten behandelen behandelingen en laserbehandelingen.

v.a. €45,-

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Neem dan een kijkje op onze website of bel met 010-5925147.

www.praktijkskinsolution.nl | tel. 010 592 51 47

Boogerstraat 2, Maassluis | Van Baerlestraat 153, Churchillsingel 464, Vlaardingen

Voor dezelfde prijs boek je je cruise vakanie bij de cruise experts van Maassluis. Zij hebben vrijwel alle schepen zelf gezien en kunnen u de verschillen uitleggen tussen de verschillende rederijen. Wij doen de online incheck en printen uw reisbescheiden. Boek voor 17 november met voordeel: - grais dranken pakket - grais luxe diner in het Pinnacle Grill restaurant.

Dr. Kuyperkade 6, Maassluis Tel. 010 - 303 02 27


PAGINA • 22

Prijspuzzel 1

2

3

4

5

6

18

7

9

19

23

10

29

21

40

31

41

36

42

43

57 63

64

16

17

54

45

17 51

56

60

61

65

66

69

goden; (La gebed; 1 Versuikerde pil; 6 Lyrisch dichtstuk; 12 Stommiteit; 18 OmHOR.: wentelingslichaam; 19 Regelmaat; 20 Gehoorzaal; 22 Muze van het uit minnedicht; 23 Schraal; 24 Nabootsing; 25 Pauzeren; 26 Gegraven der diepte; 27 Europese taal; 29 Ned. kampioenschappen; 30 Titel; 95 Voegwoord; 33 Dierengeluid; 34 Vochtig; 35 Plaats in Gelder31 land; 100 36 Seizoen; 39 Desktop publishing; 40 Kostbare stof; 43 Land in nis Azië; 45 Schop; 47 Turkse titel; 48 Roofvis; 49 Uniek; 50 Vreemde munt; 52 Windrichting; 54 Gevangenis; 55 Bevel; 56 Noorse stad; goden; 57 Schadeverzekering; 59 Zonnegod; 60 Blijkens de akten Afr (Lat.); 62 Kerkje; 66 Chin. lengtemaat; 68 Muzieknoot; 69 Drieledig gebed; 70 Brief (ironisch); 73 Parkeerverbod; 74 Lidwoord; 77 Niets ter uitgezonderd; 78 Voegwoord; 80 Bouwland; 82 Franse NV; 83 Iedri dere; 86 Een plan smeden; 89 Dwaas; 91 Trend; 94 Koordans; toegang; 95 Toppunt aan de hemel; 96 Vogel; 97 Bitter vocht; 98 Golfterm;

46 50

55 59

33 38

49

58

15

32

37

44

48 53

14

26

35

47

13 22

30

34 39

12

25

28

52

11

20

24

27

62

8

Puzzel mee en maken kans op een heerlijke chocoladetablet van Patisserie Chocolaterie Holtkamp. Stuur uw antwoord in naar: actie@uitgeverijwestmedia.nl HO went De winnaars krijgen persoonlijk mi bericht en kunnen de chocolade diept tijdens de Furieade op 6 en 7 oktober 31 land; ophalen in de winkel van Holtkamp, in A Nieuwstraat 4 in Maassluis. de m

70

67

71

68 72 51

73

74 78

83

84

85

79

80 87

88

89

95 98

99

104

118

76

86

94

110

75

105 111

81

82 90

91

96 100

101

106 113 120

102 108 115 122

100 Indiaans symbool; 102 Posttarief; 103 Teer; 105 Spaans tennisser; 107 Grove wollen stof; 108 Plezier; 110 Reeks; 112 Oude VER stad; 114 Vervoersmaatschappij; 115 Titel; 116 Land in Noordmy Afrika; 118 In orde!; 120 Windjack met capuchon; 122 Stierenvechvan 124 Haarpluk; 125 Bijbelse vrouw; 127 Offerande; 128 Geestter; del 129 Verenwisseling; 131 Europese taal; 132 Overwelfde deurdrift; toegang; 133 Kwajongen. 19

93

103

114 121

92 97

107

112 119

77

109

116

117

123

124 109

125

126

127

131

128

129

132

130

133 PEJOVI

131

88

16

29

95

113

43

92

65

108 130

94

76

3

39

51

133

79

112

25

71

128

vis VER.: 1 Opwelling van woede; 2 Scheepsstuur; 3 Verzonken mythisch land; 4 Bordspel; 5 Gemoedstoestand; 6 Beagle; 7 Gravin her van saus Holland; 8 Smakelijk; 9 Gewennen; 10 Prijzig; 11 Priem; 13 Tijdelijk afstaan; 14 Slede; 15 Bierpomp; 16 Foedraal; 17 Rietsoort; 58 Alleseter; 21 Dagvlinder; 28 Houten kom; 32 Nederlandse Tele19 reau; visiestichting; 37 Profeet; 38 Heldendicht; 39 God (Lat.); 40 Engelse herberg; 41 Russisch gebergte; 42 Operatiekamer; 44 Basilicumlicht saus; 46 Vlaktemaat; 47 Zeerover; 51 Tennispartij; 53 Soort stof; zoek 58 Dreef; 61 Anders genaamd; 63 Algemeen Nederlands Persbugodi 64 Procureur-generaal; 67 Godsdienst; 68 Hert; 72 Buisverreau; lichting; 75 Afslag bij een autoweg; 76 Elk; 78 Wijnkenner; 81 Uitvan zoeken; 84 Europeaan; 85 Bijdehand; 86 Griekse letter; 87 Onheilsbedek godin; 88 Europees record; 90 Pausennaam; 92 Korte tijd; 93 Deel 106 van een huis; 96 Middelbaar onderwijs; 99 Water (Fr.); 101 Gelaatstek bedekking; 102 Vleesgerecht; 103 Ondergevel; 104 Dranklokaal; 106 Fabelmonster; 108 Godin v.d. lente; 109 Drinkgerei; 111 MerkOos teken; 114 Militair bondgenootschap; 115 Land in het Middengenr Oosten; 117 Geliefde van Zeus; 119 Bijbels priester; 121 Muziekgenre; 123 Spaanse uitroep; 126 Water in Friesland; 130 Klein kind.

Wij hebben speciaal voor u tijdens de Furieade op vrijdag en zaterdag een overheerlijke

Furieade taart.

Schilder: Jan Ouwenbroek

Op koers met

www.vanstenisnotarishuis.nl • info@vanstenisnotarishuis.nl Slot de Houvelaan 28a, Postbus 24, 3155 ZG Maasland

Natuurlijk zijn wij ook uw adres voor de allerlekkerste boerenmelk tompoucen!

Nieuwstraat 4 3131 AA Maassluis 010-5912052

www.holtkamp.nl


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Westlands Mannenkoor

Kerstconcert Bestel snel uw tickets: 1e rang

€ 20,-

Tickets nu verkrijgbaar DONDERDAG

De Doelen’ 21 ‘ Rotterdam DECEMBER

aanvang: 20.15 uur (zaal open om 19.45 uur)

TIP! Ga voor € 7,50 p.p. comfortabel met de bus vanuit Westland naar De Doelen (retour) Opstapplaats in Naaldwijk en in Maasland


PAGINA • 24

Uw NVM Makelaar voor Maassluis en het Westland.

Open Huis Zaterdag 7 oktober

Welkom

Tel.: 010 - 474 80 79

Je bent van harte welkom voor een praatje, een kopje koďŹƒe of gewoon om onze nieuwe locatie te komen bekijken. Nieuwsgierig? Kom langs!

www.prinsnvmmakelaars.nl

Start 2 move Bootcamp

Start 2 move bootcamp is een nieuw product van fysiotherapie Hofstra. Veel mensen willen graag een gezondere leefstijl. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit is de vraag van veel mensen waardoor de drempel om te gaan sporten groot is. Start 2 move boot-

Kom eens langs voor een proefles op maandagavond om 18.30 uur.

WWW.SPORTSCHOOLTHOMAS.NL

Tijdens de Furiade hebben wij op zaterdag 7 oktober Open Huis.

Noordvliet 15 | 3142 CH Maassluis 010 - 260 00 20 | info@prinsnvmmakelaars.nl

In de maand oktober kan bij de nieuwe beginnersgroep worden aangesloten.

camp wordt gegeven door een leefstijltrainer en een fysiotherapeut. Het programma bestaat uit een traject van drie maanden met drie testen voor, tijdens en na het programma. In het programma staan we niet alleen stil bij sporten, maar ook; wat is nou gezond

eten? Wat is belasting en belastbaarheid? Hoe kun je dit implementeren in het dagelijkse leven. Want uiteindelijk is gezond leven een verandering in de leefstijl. Het veranderen van de leestijl is het lastigste wat er is. Wij gaan met onze klanten deze uitdaging aan.

GAAT U DE UITDAGING AAN? Meer informatie vindt u op www.start2movebootcamp.nl en www.fysiotherapiehofstra.nl


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Omdat wij begrijpen dat Niels voor zijn controleafspraak kort onderweg wil zijn. Top zorg, dicht bij huis. Dat is wat Franciscus Maassluis u biedt. Nu en in de toekomst. In Maassluis is onze kleinschalige polikliniek gevestigd. U kunt hier terecht voor bijna alle specialismen en voor verschillende diagnostische onderzoeken. Wij verlenen zorg vol passie en staan dicht bij onze patiënten en dierbaren. www.franciscus.nl/maassluis

Franciscus Maassluis De Vloot 206 3144 PK Maassluis Openingstijden 8.00 - 17.00 uur Afspraak maken 010 - 592 18 22


PAGINA • 26

FURIEADE, VOOR ELKAAR!:

In samenwerking met scholen en jeugd van Maassluis door Veerle Vliegenthart Als iemand ons begin dit jaar had gezegd: “Jullie krijgen de jeugd van Maassluis in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 in beweging voor én tijdens de Furieade,” hadden Henny Wesselius en ik diegene waarschijnlijk voor ‘malle lotje’ versleten. Want hoe en waarmee krijg je in deze zeer van elkaar verschillende leeftijdscategorieën alle neuzen dezelfde kant op? Zeker gezien het feit dat de interessegebieden zo ver uit elkaar liggen als je maar kunt bedenken. Dan moet je wel van heel goede huize komen. Om er gelijk nog maar een dooddoener achteraan te smijten, gaat het gezegde niet: wie niet waagt, wie niet wint? In het Engels is het nog beter verwoord: no guts, no glory… en wij zijn voor de glorie gegaan! Oordeelt u maar zelf. Aan de bestuurstafel van de Furie (Stichting Hollands Glorie) ontstond een heel sympathiek idee: ‘laten we een project doen voor en met de jeugd van Maassluis om de betrokkenheid van de jongeren bij Furie(ade) te verhogen’. In samenwerking met een partner van de Furie, het ROC Mondriaan kreeg dit project al snel meer vorm en inhoud. En toen ook de organisatie van de Furieade ‘het idee’

omarmde, was het ‘voor elkaar!’ Een coproductie ontstond en het ‘Verrassingsoptreden van basisschoolleerlingen uit Maassluis’ werd een feit. Nou ja, bijna dan… want we hadden hiervoor nog wel de medewerking van de basisscholen nodig. Positieve reacties en volledige medewerking van bijna alle basisscholen uit Maassluis volgden. Fantastisch, wat werden we daar blij van! Als je eenmaal een stabiele basis hebt, lijkt het wel of dat de rest gewoon vanzelf gaat. De buurtsportmedewerkers van Welzijn E25 stemden direct toe om op de basisscholen de gastlessen te verzorgen. Deze gastlessen werden door alle kinderen met groot enthousiasme gevolgd. Binnen vijf minuten nadat de mail naar de Filmclub Maassluis was verzonden, vonden we de heer Guus Mansveld bereid om de drie instructiefilms voor de basisscholen op te nemen en te monteren. Ervaar Maassluis heeft zich, in samenwerking met de Furieade, sterk gemaakt voor dit optreden de regionale en/of landelijke pers ter plekke te krijgen. Maassluis op z’n allermooist dus! De warme mede- én samenwerking tussen zoveel partijen die zich belangeloos hiervoor hebben ingezet,

maakten het mogelijk om dit unieke optreden van heel veel kinderen op de Furieade neer te zetten. Dit optreden van kinderen (in de leeftijd 4 tot 12 jaar) is de hoofd-act van de Furieade vrijdagavond op 6 oktober, direct aansluitend aan de lampionnenoptocht, rond 21.00 uur op Kerkplein Schanseiland. Een unieke voorstelling met zoveel kinderen, die zoveel moeite hebben gedaan; het kán niet anders dan helemaal geweldig worden. En lieve kinderen van Maassluis: we zijn trots op jullie! Fantastisch dat jullie dit met z’n allen doen en hier zo enthousiast over zijn. Een grote schouderklop voor jullie allemaal! Echter, dit is niet de enige verbintenis met de jeugd tijdens de Furieade. Al jaren bestaat er een nauwe samenwerking met het Albeda College. Albeda College Maassluis Tijdens de Furieade nemen leerlingen van Albeda al jarenlang de toegangsbeveiliging voor hun rekening en houden ze hun ogen open voor eventuele dingen die voorvallen op het parcours. Voor de leerlingen een leermoment, voor de Furieade beveiliging een prima aanvulling. Een win-win situatie dus voor beide organisaties.

Informatie ‘Verrassingsoptreden basisschoolleerlingen’ voor ouders/verzorgers Dit unieke optreden van uw kind(eren) is op school geoefend, zowel in de gastlessen van Welzijn E25, als klassikaal met de leerkracht. De Furieade wil echter benadrukken dat dit géén schoolactiviteit is! Let op: de ouder/verzorger is zélf verantwoordelijk voor de veiligheid van het kind tijdens de Furieade! U mag uiteraard met uw kind mee tijdens het verrassingsoptreden. Wij kunnen ons voorstellen dat u uw (jonge) kind niet alleen in de massa los wilt laten. Hoe leuk is het tenslotte, om dit samen met uw kind te kunnen beleven! Uiteraard heeft de organisatie ook veiligheidsmaatregelen getroffen. Aangezien dit grasveld grenst aan het water, is die kant afgezet met hekken. Tevens zullen er beveiligers rondlopen om alles goed in de gaten te houden. Vanaf 20.45 uur mogen de kinderen zich melden bij de ‘toegangspoortjes’ naar het grasveld op Schanseiland, waar het ‘Verrassingsoptreden’ wordt gehouden. Dit is het grasveldje tussen de Groote Kerk en Scheepswerf De Haas (omgeving Breugomslop/Hellingkade). Wij hopen u, met uw kind(eren) in grote getalen te mogen begroeten op vrijdagavond 6 oktober tijdens de Furieade!

Dit jaar zullen echter ook de gastvrouwen, -heren en de koks meedoen, door de onderlinge samenwerking met het VMBO Maassluis. Gezamenlijk zullen de leerlingen van Albeda college en VMBO Maassluis zorgen voor lekkere hapjes in de Feel-GoodFood-Bus. De Feel-Good-Food-Bus en VMBO Maassluis op het Furieade Food Court Sinds vorig schooljaar rijdt de FeelGood-Food-Bus geregeld door Maassluis en omgeving om basisscholen, verzorgingstehuizen en maassluise evenementen van heerlijke versnaperingen te voorzien. Alle producten die uitgeserveerd worden, worden bereid door de leerlingen van VMBO Maassluis. Tijdens de Furieade dus in samenwerking met studenten van Albeda Maassluis. Samen zullen zij heerlijke Franse en Italiaanse versnaperingen uitserveren, zoals Franse baguettes met brie en verse pizzapunten. De Feel-Good-Food-Bus staat op het Furieade Food Court, op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 00.00 uur. Het Furieade thema ‘Voor elkaar!’ wordt ook met deze ludieke samenwerkingsverbanden uitstekend tot uitdrukking gebracht. Voor elkaar, lukt alleen maar als je het mét elkaar doet.


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017


PAGINA • 28

Haal met een OLED TV van LG een beeldkwaliteit

l A

. . . r a a j 82

ondenkbaar was. Geniet vanuit elke kijkhoek

... uw adres voor Renault, Rover, Mini en MG!

en zelfs bij snel bewegende beelden van een

Onderhoud - reparatie - APK

in huis die bij een vorige generatie TV’s

ongekende contrast- en scherptekwaliteit.

ADVIESEN ENINSTALLATIE INSTALLATIE ADVIES VAN BEELD BEELDEN ENGELUID GELUID VAN Mastersound adviseert adviseertalalmeer meerdan dan2525jaarjaar Mastersound muziekliefhebbers bijbijdedeaanschaf aanschafvan vaneeneen muziekliefhebbers nieuwe geluidsinstallatie. geluidsinstallatie.Wij Wijluisteren luisterengraag graag nieuwe naar uw wensen en laten u graag ervaren naar uw wensen en laten u graag ervaren hoehoe mooimuziek muziekenenbeeld beeldkunnen kunnenzijn. zijn. mooi Wij hebben hebbeneen eenbreed breedassortiment assortimentin indiverse diverse Wij prijsklassen. prijsklassen. MASTERSOUND, NOORDVLIET 29, MAASSLUIS WWW.MASTERSOUNDONLINE.NL

Groot in groen

RENAULT Renault Renault Renault Renault Renault Renault

Twingo 1.2 Clio 1.5dCi Team Spirit Sport Clio 1.2 Mégane CC 2.0 16V 25 2.0 Manager Captur TcE

Metallic zwart Metallic zwart Metallic zilver Metallic grijs Metallic blauw Metallic donkergrijs

2011 2006 2012 2004 1988 2014

ENGELSE AUTO’S Bentley Arnage 6.8 V8 Twin Turbo Mini Mayfair automaat Mini 1000 Cabrio Mini British Open MG TF Brooklands MG TF 115 MG F 1800 MG B MG C automaat MG B Jaguar XJ 6 Jaguar S-Type Land Rover Freelander II HSE diesel Rover 45 1.6i Rover 75 2.5 V6 Sterling automaat

Metallic donkerblauw Metallic zilver Metallic rood Metallic donkergroen Metallic zwart Metallic donkergroen Metallic donkergrijs Racing green Wit Bruin Metallic groen Metallic zwart Metallic grijs Metallic donkerblauw Metallic lichtblauw

2004 1981 1990 1992 2002 2002 1998 1974 1968 1978 1996 1999 2008 2001 2000

OVERIGE MERKEN Alfa Romeo GTV 2.0 16V VW Golf 1.4 Variant

Metallic zwart Metalic zilver

1996 2003

Koree | autobedrijf BV Renault | Rover | Mini | MG Haven 45 - 3143 BD Maassluis - T. (010) 5928497 - (06) 21520263 www.koreemaassluis.nl - www.minicenterkoree.nl


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

Sponsors Furieade 2017

CODE / CREATION

GSS Marine Services

www.kia-westland.nl Wij zijn verhuisd naar: Jupiter 2-4 Poeldijk Tel. 0174-21 30 41 ● Fax 0174-24 35 24 ●

Kevin's grand cafe' & restaurant

Over De dePvdA Koers met Kuiper: Maassluis Vaar meesterk meten desociaal nieuwe wenst u een 2015! PvdA lijstrekker!

anno 1912

Beste stadsgenoten, Zoals ieder jaar is de PvdA Maassluis aanwezig op de Furieade. Zaterdag gaan we, net als ijdens onze wijkbezoeken, in gesprek met u: de inwoners van Maassluis. Over uw wensen, zorgen en ideeën voor onze mooie stad.

Beste stadsgenoot,

Wij verkopen boho green revolution;

Onder het moto ‘Over de Koers met Kuiper” nodigen wij u uit voor een rondvaart Op januari gemeenteLijst verantwoordelijk eenverzorgt groter deel van degrai zorg,s het met1 de PvdA2015 bootwordt op dedeFurieade. rekker Sjoerd voor Kuiper zaterdag bestrijden van werkloosheid en de jeugdzorg. Wij zullen als PvdA Maassluis de uitvoering rondvaarten door de haven met de sloep de Waker. Tijdens de rondvaart kunt u devan deze nieuwe taken extra de gatenmaar houden. Furieade vanaf hetscherp waterinbeleven, ook in gesprek over de toekomst van Maassluis. Onze uitgangspunten zijnenook nieuwe jaar: meegeven voor het verkiezingsU kunt bij onze kraam opindehet boot uw ideeën ·programma Werk: werk extra in crisistijd, wievoor zijn werk verliest helpen we zo snel mogelijk datis we in belangrijk deze periode schrijven de gemeenteraadsverkiezingen in ·maart. Sociaal: bestrijden armoede, sociale uitsluiting kinderen voorop. U kunt ons alsvan PvdA Maassluis vinden op hetvan Schanseiland in de buurt van de de Haringkade waarhuurders vandaanendekopers, rondvaarten vertrekken. ·sleepbootsteiger Wonen: goed enaan betaalbaar wonen voor arm en zullen rijk, oud en jong. · Zorg: Maassluis blijft een zorgzame stad, ook de nieuwe zorgtaken pakken we solidair op. · Leefbaarheid: groen, bestrating, spelen en parkeren op orde in een fijne buurt.

Wij wensen iedereen een fantasische Furieade toe!

Wij wensen u een sterk en sociaal 2015! Sjoerd Kuiper – lijst rekker Arnold Keijzer, wethouder Mocht u ons niet kunnen spreken Sjoerd fractievoorzitter op de Kuiper, Furieade, neem dan contact op via:

www.pvdamaassluis.nl Facebook: PvdAMaassluis Neem contact met ons op, via www.pvdamaassluis.nl twitergerust @PvdAMaassluis

gecertificeerde haarwerksalon

Biologische make-up van hoge kwaliteit

Veerstraat 21 - 3142CP Maassluis - (010) 591 95 46 - info@virgokappersteam.nl - www.virgokappersteam.nl


PAGINA • 30

AGO Automaterialen Vlaardingen Lange Boonestraat 36 Maassluis • T 010 591 05 61 • E info@zweko.nl

THE CLEAR AND CLEAN SOLUTION

MTS EURO PRODUCTS B.V. is leverancier en importeur van hygiënepapier, poetslappen, poets- en toiletpapier, absorberende materialen en bijbehorende artikelen. www.europroducts.nl

AUTOMOTIVE

|

FOOD

|

INDUSTRIE

|

MEDISCH

|

FA C I L I TA I R


FURIEADE MAGAZINE • DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017

McDONALD’S MAASDIJK

ZOEKT JOU! Solliciteren? Ga naar www.werkenbijmcdonalds.nl/maasdijk.html, of stuur ons een persoonlijke berichtje via onze Facebookpagina www.facebook.com/mcdonaldsmaasdijk. Of stuur ons een Whatsapp berichtje via 06 11 27 16 39.

Stuur ons een Whatsapp berichtje via: 06 11 27 16 39 Het leven verloopt niet alijd volgens een vooraf uitgesippelde route... Soms vragen onverwachte gebeurtenissen om een koerswijziging. Dat geldt voor mensen, maar ook voor organisaies. Daarom navigeren wij op basis van ons kompas. Zo spelen wij lexibel en daadkrachig in op de vraagstukken die wij onderweg tegenkomen. Dit doen wij vanuit onze maatschappelijke opdracht.

Wij bieden Wonen Meedoen Ontmoeten

Ons doel is

Verbeteren kwaliteit van leven Verbeteren kwaliteit van dienstverlening Duurzaamheid

Wonen Meedoen Ontmoeten

Inhoud Verhaal Goede behouden Compassie Ontwikkeling

Vanuit de gedachte Samen verder komen Samenredzaamheid

Wij toetsen aan Veiligheid Kwaliteit Coninuïteit

www.wonen meedoen ontmoeten.nl


PAGINA • 32

Wonen in Wilgenrijk Ontmoet ons op de Furieade op 7 oktober! Actueel aanbod

In ontwikkeling Laatste penthouse beschikbaar

Eiland

Ontspannen wonen te midden van water Riant penthouse (121m2!) met wijds uitzicht over het groene en waterrijke gebied vanaf groot terras. Vele ramen zorgen de gehele dag voor prachtig licht in alle ruimtes. Tal van mogelijkheden voor mooie inbouwkasten en unieke indelingen om dit huis een luxe en persoonlijke uitstraling te geven. Vanaf € 439.000.

Nog enkele huizen beschikbaar

Kompas

Windroos

Uitzicht

Start verkoop 4e kwartaal 2017

Thuiskomen in uw stijlvolle, ontspannen dorp op het water Wonen op Uitzicht is een expliciete keuze. Aandacht voor kwaliteit en detail. Uitgesproken architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. En dan om écht goed in te leven. Dit vindt u nergens elders.

Buitengoed

Start verkoop eind 2017

Waterlijn

Modern wonen in natuurlijk design Kleinschalig eiland met slechts 16 grote twee-onder-een-kaphuizen op ruime kavels aan het water. Tuin en water vormen een verlengde van de woonkamers door design schuren met veranda’s en steigers. Kwaliteit van architectuur, openbare ruimte en afwerkingsniveau is er hoog. Vanaf € 449.000.

Dorpse sfeer met ongekende woonvariatie Woongebied dat bestaat uit verschillende kleinere buurten, gelegen aan slingerende groene autoluwe wegen in een knus, groen en waterrijk gebied. U vindt er verassende terphuizen met uitzicht op het water, riante appartementen aan het park en statige huizen aan de vijver en laan.

Nieuwsgierig? Kom langs in de Woonwinkel aan de Weverskade 110 te Maassluis of kijk voor het actuele aanbod op wilgenrijk.nl

Profile for WL Media

Furieade 2017  

Furieade 2017  

Profile for wlmedia