DL 2020-01-15.pdf

Page 1

oud

EEN LIERENAAR ALS MAKELAAR?

van Veen

6e jaargang 15 januari 2020

redactie.dl@uitgeverijwestmedia.nl | advertentie.dl@uitgeverijwestmedia.nl verspreidingsgebied de lier | de lierenaar verschijnt iedere twee weken.

Agenda Donderdag 16 januari - Bijeenkomst Passage in ‘t Centrum Zaterdag 18 januari - De Liora Open Jeugd Muziekdag in De Rank Zondag 19 januari - Top2000-kerkdienst in de Vredekerk Woensdag 22 januari - Computer Vragen Week bij SeniorWeb in de Lierse bibliotheek Zaterdag 25 januari - Halve finale van Liora’s Maestro in de Domkerk - Oliebollenactie Scouting De Lier Zondag 26 januari - Zondagmiddagbreek met optreden van Les Sirènes Woensdag 29 januari - Klaverjassen en bridgen bij KBO in de Ark Zaterdag 1 februari - Snertbridgedrive bij Bridgeclub de Brede Lee in de Rank Vrijdag 7 februari - Open Huis Historische Werkgroep De Lier in de Zaagloods naast De Timmerwerf Dinsdag 11 februari - Jeu de boules aan de Kanaalweg Woensdag 12 februari - Jaarvergadering KBO in de Ark met na afloop een optreden van De Lachcarrousel Woensdag 12 februari - Kaarten maken bij H.V.G. Woensdag 19 februari - Harald Veenstra komt met zijn nieuwe programma ‘De oude schooltijd’ naar H.V.G.

OBS De Vlieten op jacht naar 60.000 flesjes en blikjes Maandag 13 januari werd op het schoolplein van OBS De Vlieten het startschot gegeven voor de actie Cleanup team Westland. Vanaf nu kunnen de leerlingen en omwonenden - die allemaal op de hoogte zijn gebracht via een flyeractie - hun blikjes en flesjes inleveren bij OBS De Vlieten. Wethouder Snijders was aanwezig om symbolisch het eerste flesje in te leveren en verder kregen alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 maandag een gastles over de actie en over plastic. Blue Bottle Voor elke 300 kleine plastic flesjes of blikjes die de basisschool verzameld, ontvangen zij een Blue Bottle. Het doel van De Vlieten is om 60.000 flesjes en blikjes te verzamelen zodat alle leerlingen zo’n Blue Bottle kunnen krijgen. Deze Blue Bottles moeten het drinken van kraanwater stimuleren. Naast de deelname aan de Cleanup team Westland start OBS De Vlieten ook een petflessenactie met statiegeld om geld op te halen om een groen schoolplein te kunnen realiseren.

De leerlingen van OBS De Vlieten zagen hoe wethouder Snijders de inzamalactie aftrapte.

Cleanup Team Westland De flessen- en blikjesactie is een initiatief van Cleanup team Westland. Hun doel is om tot aan 19 september van dit jaar samen met Westlanders, sportclubs, ver-

Tuinbouw Ondernemersprijs gaat naar Prominent

Donderdag 20 februari - Bijeenkomst Passage met Simply Six in ‘t Centrum Zaterdag 22 februari - Carnavalsoptocht

normaal 7,99 NU VOOR

4,99

Prominent viert de winst.

Coöperatieve telersvereniging Prominent uit De Lier is de grote winnaar van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mogen deze tomatentelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Jack Groenewegen, voorzitter van de Coöperatieve vereniging ontving de prestigieuze prijs uit handen van Wiebe Draijer, groepsvoorzitter van Rabobank. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op

Foto: TO

8 januari in Keukenhof, Lisse. Drie bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020: Plantanious uit Kwintsheul, SK Roses uit De Lier en dus Telersvereniging Prominent. Zij tonen alle drie onderscheidend ondernemerschap, oordeelt de jury. De bedrijven zijn innovatief, met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf. Daarnaast zetten zij zich ook in voor de ontwikkeling van de sector, door met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw te werken.

ding terecht komt en kan de grondstof opnieuw gebruikt wordt dankzij recycling. Voor elke 300 flesjes of blikjes geven zij dus een Blue Bottle weg.

Aanmelden WestlandHart gestart Organisaties en verenigingen waar vrijwilligers actief zijn kunnen tot en met vrijdag 31 januari een aanmelding doen voor de vrijwilligersprijs WestlandHart, de nieuwe naam voor De Loftrompet. Jaarlijks zetten Gemeente Westland en Vitis Welzijn alle onmisbare vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Week van

Top2000-kerkdienst in de Vredekerk

Vrijdag 6 maart - Open Huis Historische Werkgroep De Lier in de Zaagloods naast De Timmerwerf

VOGEL VOEDER KRANSEN

enigingen, scholen, organisaties, instellingen, winkelcentra en bedrijven 1 miljoen blikjes en plastic flesjes in te zamelen. Met de inzamelactie wordt voorkomen dat het plastic en blik in de vuilverbran-

Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Vorig jaar deden meer dan 100 kerken mee aan deze bijzondere vorm van een kerkdienst. Zondagavond 19 januari kun je om 19.00 uur kennis komen maken en ben je welkom in de Vredekerk in De Lier. In de dienst wordt aangehaakt bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. De voorganger is dominee Lennart van Berkel. Het thema is: Jezus, 2000 jaar aan de Top! Net als door de verhalen van Jezus, is er veel popmuziek waardoor mensen geïnspireerd en getroost worden. Popmuziek en geloof gaan prima samen: verrassend veel popsongs zijn gebaseerd op verhalen of personen uit de Bijbel. Een aantal enthousiaste jonge muzikanten en zangeressen/zangers uit het Westland zorgt voor de begeleiding. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren, maar ook om mee te zingen. De toegang is gratis, maar er zal wel gecollecteerd worden.

de Vrijwilliger. Hierin krijgen zij de kans een voorstelling te bezoeken, een workshop te volgen, een bedrijf te bezoeken of om samen met andere vrijwilligers te ontbijten. Ter afsluiting van deze week wordt de vrijwilligersjaarprijs, het WestlandHart, uitgereikt. Kent of bent u vrijwilliger bij een organisatie of vereniging die uitzonderlijke inspanningen heeft geleverd, een bijzonder initiatief heeft of al jarenlang van groot belang is voor de Westlandse samenleving? Meld deze organisatie dan vóór 1 februari 2020 aan via het inschrijfformulier op www.westlandhart.nl. Uit de inzendingen kiest een onafhankelijk jury, onder voorzitterschap van wethouder Piet Vreugdenhil, vier genomineerden voor het WestlandHart.

STIJF, MOE OF PIJN? CHIRO PRACTIE

D E L IER

HOOFDSTRAAT 29 DE LIER

T. 06 - 317 499 66 W W W.C H I R O P R AC T I E D E L I E R . N L


2

|

De Lierenaar 15 januari 2020

familieberichten Lupine uitvaartverzorging Voorstraat 26 2685 EM Poeldijk Herenstraat 22 2291 BG Wateringen Hoofdstraat 82 2678 CM De Lier

0174 - 27.00.90

Familieberichten Familieberichten zijn overlijdensadvertenties, dankbetuigingen, in memoriam en overige familieberichten zoals geboorte,verloving, huwelijk, jubilea en felicitaties. Aanleveren van familieberichten Uiterlijk dinsdag 10.00 uur. Mail: advertentie.dl@uitgeverijwestmedia.nl Telefonische informatie ma-vr 8.30 - 17.00 uur (0174) 62 42 12 Schriftelijk aanleveren Stokdijkkade 10, Naaldwijk, Vermeldt duidelijk de uitgave, plaatsingsdatum, uw naam- en adresgegevens. Familieberichten worden alleen geplaatst als verificatie van de afzender mogelijk is. Geef in uw mail aan onder welk telefoonnummer u overdag telefonisch bereikbaar bent. Uitgeverij West Media is niet verantwoordelijk voor eventuele zetfouten.

Kerkdiensten RK Parochie zaterdag 18 januari 19.00 uur: Eucharistieviering, pastor Van Well zondag 19 januari 09.30 uur: Oecumenische viering Vredeskerk, diaken Dits en ds. Geke de Haan zaterdag 25 januari 19.00: Eucharistieviering, pastoor Steenvoorden zondag 26 januari 09.30 uur: Woord- en Communieviering, diaken Dits. PKN zondag 19 januari 09:30 uur Vredekerk: ds. G. de Haan 19.00: Vredekerk: ds. L.L. van Berkel, Top 2000 dienst zondag 26 januari 09.30: Domkerk ds. G. van Velzen 09.30: Vredekerk ds. G. de Haan 19.00: Domkerk: ds. G. Schouten PKN Themadienst Gereformeerde kerk vrijgemaakt zondag 19 januari 09.30 uur oecumensiche gezamenlijke dienst in De Lier. 16.30 uur ds.G. Treurniet zondag 26 januari 09.30: ds. G.E Messelink gezamenlijke dienst in Maassluis 16.30: ds. C. van Zwol dienst in De Lier.

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie. Kijk op kadoneren.nl

Samen gaan wij uw sportieve uitdaging aan!

Voor particulieren en bedrijven!

7 dagen per week geopend! Breed assortiment fitnessapparatuur! Mogelijkheid tot 1 op 1 advies en passende offertes buiten openingstijden! Alles op voorraad en goede deals!

Naaldwijk Hovenierstraat 122 | 2671 DB Naaldwijk | Woonboulevard info@fitwinkel-naaldwijk.nl | +31 (0)174 - 25 70 06

www.itwinkel-naaldwijk.nl

Ma t/m vr

09:00 - 18:00

Zaterdag

09:00 - 17:00

Zondag

12:00 - 17:00 09:00

Bezorging en montage op iedere gewenste etage door onze eigen bezorgers! Elders een goedkopere prijs? Dan komen we samen tot een goede oplossing! Alle apparaten te testen in onze showroom!

KOM ZIEN, VOELEN EN TESTEN IN ONZE RUIM 600 M2 GROTE SHOWROOM!!

Fitnessapparatuur • Fitnessaccessoires • Vechtsportartikelen • Sportvoeding


15 januari 2020 De Lierenaar

Fietsreizen bij de Hervormde Vrouwengroep Woensdagavond 15 januari is er jaarvergadering van Hervormde Vrouwengroep en daarna komt Jan v.d. Ent met een diapresentatie, waarbij hij zijn fietsreizen belicht en bij elk plaatje zijn eigen verhaal verteld. De avond begint om 19.45 uur in De Rank. Voor meer informatie :Nel v.d. Mout tel 51 36 02 of Greet v. Eendenburg tel 51 48 96.

|

3

Carnaval als remedie bij winterdip

Bijeenkomst Passage Donderdag 16 januari heeft Passage de eerste bijeenkomst van het jaar. Paula en Bram Overvoorde uit Delft komen vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van het poëziealbum. Ook zullen er poëziealbums van diverse leden of hun ouders besproken worden. In de pauze zijn er vele albums te bewonderen. De avond wordt gehouden in ‘t Centrum en de bijeenkomst begint om 19.45 uur. Ook gasten zijn van harte welkom, zij betalen 3 euro entree.

Belangrijke nummers

112

◗ Alarmnummer Als elke seconde telt ◗ Telefoon politie 0900 - 8844 ◗ Misdaad anoniem: 0800-7000 Aangifte kan ook via www.politie.nl ◗ Huisartsen - Dhr. Dupuis, Mw. Fritsch-Jager, Mw. Fens, Kon. Julianalaan 1, 0174-512271. Mw. Van der Sande, Dhr. De Haan, Dhr. Vos en Dhr. de Vries, Van Rijnstraat 20, 0174-523995. Patiënten, die buiten reguliere werktijden dringend een huisarts nodig hebben, kunnen bij de huisartsenpost op de tweede etage van Behandel Centrum Westland Middelbroekweg 2a Naaldwijk terecht. Tel: 638738. www.huisartsenpostwestland.nl. ◗ Apotheek - Apotheek De Lier, Hoofdstraat 80, telefoon 0174-514411. Maandag t/m vrijdag 08.30-17.30 uur, zaterdag 11.00 - 12.00 uur. Buiten deze tijden en voor spoedgevallen: 08002769378. ◗ Bloedafname - Buurt informatiepunt, Hoofdstraat 7-9, ma t/m donderdag 09:15 – 10:15 uur ◗ Weekenddienst dierenartsen - Dierenkliniek ’t Westland, Middelbroekweg 5, Naaldwijk, 624401. Bij afwezigheid: dierenarts D.M. Lammers, Berkstraat 11a, ’s-Gravenzande, 414098. ◗ Buurtpreventie De Lier buurtpreventie.kerndelier@gmail.com ◗ BuurtInformatiePunt De Lier – Hoofdstraat 7 (naast Lunchroom Bijzonder) 2678 CE De Lier. Geopend op: maandagmiddag van 14.00 – 17.00 uur en vrijdagochtend 09.00 – 12.00 uur.

Colofon van Veen

Uitgeverij West Media bv. Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk Telefoon 0174-624212 www.uitgeverijwestmedia.nl Verschijning: tweewekelijks op woensdag Oplage: 5.525 Deadline redactie: Maandag 8.00 uur. Deadline advertenties: Maandag 12.00 uur Aanleveren persberichten en ingezonden brieven: Digitaal aanleveren kan via redactie.dl@uitgeverijwestmedia.nl. Aanleveren advertenties: Digitaal aanleveren vóór maandagochtend 12.00 uur via advertentie.dl@uitgeverijwestmedia.nl. Voor algemene vragen: advertentie.dl@uitgeverijwestmedia.nl.

De carnavalsoptocht van De Lier vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 februari.

Het nieuwe jaar is net begonnen en buiten is het nat en guur. Na de feestdagen is het tijd om de accu op te laden. Weg met die winterdip en ga aan de slag voor de carnavalsoptocht van De Lier op zaterdag 22 februari. Het thema dit jaar is ‘We bouwe ‘n feessie’ en de inschrijving voor de optocht is geopend.

Foto: Theebukkers

bouwen. Heb je die niet? Ga op zoek in de buurt of informeer bij de Theebukkers. Misschien kunnen zij je helpen. Spreek een vast tijdstip in de week met elkaar af, zodat iedereen kan helpen. Maak een stappenplan, regel materiaal en begin gewoon. Je zal versteld staan van ieders kwaliteiten. Tot slot de kleding. Als groep meelopen of op

Hoe je zo iets aanpakt? De Theebukkers leggen het graag uit. “Nodig je vrienden of familie uit, of met de straat, je collega’s, het maakt niet uit. Ga gezellig een avondje inspiratie opdoen. Schrijf alle ideeën op. Kies het leukste idee en werk dit uit in de vorm van een bouwtekening of grove schets. Handig is ook een ruimte waar jullie kunnen

Eerste keer Snertfietsen 2020

Laatste dag ‘Kerst zonder grenzen’ Nu de feestdagen achter de rug zijn en het Driekoningenfeest is gevierd wordt het tijd om de kerststallen weer in te pakken. Voor degenen die de expositie nog niet hebben

bezocht, is er op zaterdag 18 en 25 januari nog gelegenheid de grote verscheidenheid aan kerststallen te komen bewonderen in museum De Timmerwerf in De Lier.

Op zaterdag 18 januari vindt de eerste editie van het Snertfietsen van het nieuwe jaar plaats. Voorfietser Marja van der Ende van Fietsen voor m’n eten neemt fietsers mee het Westland in en laat ze zien bij welke stalletjes langs de weg je terecht kunt voor het bij elkaar fietsen van ingrediënten voor erwtensoep. Zo worden ‘Boer Pait’ Peter Hoogendonk en zijn nepboerin Coriza in de Oranjepolder bezocht, kan er iets lekkers geproefd worden bij Bakkerij Vreugdenhil, wordt er een kleine lunch genoten op een nog onbekende locatie en laat Slagerij Zwaard zien hoe rookworst op ambachtelijke wijze gemaakt wordt.

Prins Mauritsschool doneert aan School’s cool Om kinderen meer te betrekken bij de verkoop van kinderpostzegels hebben scholen sinds 2018 de mogelijkheid om een deel van het opgehaalde geld te besteden aan een goed doel in de omgeving van de school. Lokaal Besteden heet dat project. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Christelijke Basisschool Prins Maurits uit De Lier hebben een aanzienlijke hoeveelheid kinderpostzegels en wenskaarten verkocht en ze besloten een gedeelte te doneren aan School’s cool Westland. School’s cool Westland is een organisatie die vrijwillige mentoren

aan basisschoolleerlingen van groep 8 koppelt. Er zijn altijd leerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Vaak is deze overstap behoorlijk ingrijpend en steun van een mentor kan daarbij helpen. De cheque van 650 euro - uitgereikt door de juf van groep 7 - werd door coördinator Wendy Enthoven van School’s cool Westland dankbaar in ontvangst genomen. Kijk voor meer informatie over School’s cool Westland op www. schoolscoolwestland.nl.

Ook in 2020 kunt u Westland Verstandig benaderen met vragen, problemen en ideeën

Niet ontvangen?

BROOS VERSPREIDINGEN

Foto: PMS

De Lierenaar

Wendy Enthoven van School’s cool Westland nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Deelnemers kunnen zich via het aanmeldformulier op de website van Marja aanmelden: www.fietsenvoormijneten.nl. De route begint om 10.00 met een bakkie koffie bij Zorgbakkerij Het Blauwe Hek tussen Naaldwijk en Maasdijk. De fietstocht eindigt in De Lier waar de soep al klaargemaakt is door snertexpert Sylvia Simons en bij de warme houtkachel gegeten wordt bij Santé Holland. Deelname aan het Snertfietsen kost 17,50 euro per persoon (dit is inclusief de kosten voor de erwtensoep, exclusief consumpties onderweg en fietshuur).

(advertorial)

De Lierenaar denkt aan het milieu en wordt daarom vervaardigd met een waterloos drukproces. Tevens drukken wij de krant op volledig gerecycled papier.

info@broosverspreidingen.nl Tel. 0174 - 514 508 Tijdens kantooruren bereikbaar. Als u vóór vrijdag 12.30 uur belt, krijgt u de krant nabezorgd.

een kar staan is veel leuker als je samen verkleed bent. Met gezellige muziek, of misschien zing je wel zelf, is het feest compleet.” Neem voor aanmelden of meer informatie contact op via optocht@ theebukkers.nl. Aanmelden voor de carnavaloptocht van De Lier kan nog tot en met zondag 16 februari.

Westland Verstandig is een partij die niet alleen concrete plannen heeft voor Westland zoals meer groen, meer goedkope woningen voor jong tot oud, betere structurele zorg, betere wegenstructuur, niet alle beschikbare ruimte vasthouden voor de glastuinbouw, maar daarnaast voelt Westland Verstandig zich volksvertegenwoordiger en heeft een luisterend oor voor alle inwoners. Immers voor die inwoners daar doen we het voor. Voor Westland Verstandig is het zo dat of het nu om stoeptegels, wateroverlast, verzakkingen, verkeershandhaving of de gemeente die niet correct communiceert gaat, iedere inwoner heeft het recht geholpen te worden.

Westland Verstandig zet zich daar ook in 2020 voor in. U kunt ons altijd benaderen. Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Marktplein 10 op werkdagen dagelijks tussen 13.00 en 15.00 uur of het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur.

WESTLAND VERSTANDIG

Zie ook: www.westlandverstandig.nl


De Lierenaar 15 januari 2020

SALE

*M.U.V. CONTINU ARTIKELEN EN NIET IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES EN KORTINGEN.

|

FINALE WINTER

4

50-70% KORTING* OP DE GEHELE WINTERCOLLECTIE

H ERENSTRA AT 33 - 2671 HZ NA ALDWIJ K - T 0174 62 40 70 - WWW.ROBVOLLEBREGT.N L O P E N I N G S T I J D E N : D I .W O . D O . 9 . 3 0 U U R - 1 7 . 3 0 U U R

-

VR 9.30-21.00 UUR

-

ZA 9.00 - 17.00 UUR

RUIM 74 JAAR EEN BEGRIP IN ONZE REGIO

WIJ STOPPEN ERMEE

(Junior) Arbeid (Junior) Manager Manager Arbeid

60%

Agro Care & van Steekelenburg teelt kwaliteitstomaten en is gevestigd

Agro Care & van Steekelenburg teelt kwaliteitstomaten en is gevestigd in De Lier. We maken deel uit van de Agro Care Holding, één van de inkoplopers De Lier. We maken deel uit van de met Agro Care Holding, één van de binnen de glasgroentesector vestigingen in Nederland,

Tunesië enbinnen Marokko. Care is een jong, met snelgroeiend en innovatief koplopers deAgro glasgroentesector vestigingen in Nederland, bedrijf met een moderne en professionele en een en innovatief Tunesië en Marokko. Agro Care is een bedrijfsopzet jong, snelgroeiend teeltoppervlakte van ruim 200 hectare. Ambitie, gedrevenheid,

bedrijf met een moderne en professionele bedrijfsopzet en een

OP ALLE SCHOENEN

KORTING Ganter, Finn Comfort, Durea, Hartjes, Lilian, Paul Green, Solidus, Mephisto, AQA, Peter Kaiser, Gabor, K&S, Hassia, Rohde, Xsensible, DLS Sport, Pertini, Birkenstock, van Bommel, Floris v. Bommel, Waldlaufer, Magnanni, Panama Jack, Gijs

Dinsdag gesloten woensdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur Deze aanbieding geldt tot een minimum bedrag van €30,-.

Voorberg Uw schoenenzaak Dr. Kuyperkade 13 – Maassluis – 010-5912427

enthousiasme en nieuwsgierigheid met een ‘open mind’ maken dat we

teeltoppervlakte van ruim 200 hectare. Ambitie, gedrevenheid, grenzen verleggen.

enthousiasme en nieuwsgierigheid een ‘open mind’ maken dat we De slogan van Agro Care luidt dan ook met ‘No Limits, No Nonsense’. grenzen verleggen. De slogan van Agro Care luidt dan ook ‘No Limits, No Nonsense’.

Voor onze productielocatie in De Lier (4 hectare) zijn wij op zoek naar een (junior) manager arbeid. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het

arbeidsproces en geeft daarbij leiding zo’n 30zijn wij Voor onze productielocatie in De Lier (4 aan hectare) Jij verzorgt de planning en uitvoering van op zoekmedewerkers. naar een (junior) manager arbeid. het productieproces en stuurt daarbij op kwaliteit en rendement waarbij je de productiekosten goed monitort.

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het Wij zoeken betrokken dezo’n volgende arbeidsproces eneen geeft daarbijcollega leidingmet aan 30 eigenschappen. medewerkers. Jij verzorgt de planning en uitvoering van MBO/HBO werk- en denkniveau. het productieproces en stuurt daarbij op kwaliteit en Zelfstandig en besluitvaardig. rendement waarbij je de productiekosten goed monitort. Leidinggevende capaciteiten. -

Sterk in plannen.

Ineen staat het overzicht te bewaren. Wij zoeken betrokken collega met de volgende Aanpakker die niet bang is zelf de handen uit de eigenschappen. mouwen te steken. - MBO/HBO werk- en denkniveau. - Zelfstandig besluitvaardig. Uiteraard isen ervaring in een leidinggevende rol binnen de - Leidinggevende capaciteiten. glastuinbouw prachtig, maar ook voor een starter met de juisteintalenten hebben wij mogelijkheden. - Sterk plannen. - In staat het overzicht te bewaren. - Aanpakker die niet bang is zelf de handen uit de Agro Care van Steekelenburg mouwen te&steken. Laan van Vijverberg 7

2678LD De Lier in een leidinggevende rol binnen de Uiteraard is ervaring www.agrocare.nl glastuinbouw prachtig, maar ook voor een starter met de juiste talenten hebben wij mogelijkheden.

Bij Agro Care werken we met een jong team van gedreven professionals. We geloven erin dat we doormiddel van samenwerking, zowel intern en extern, de beste resultaten kunnen bereiken.

Bij Agro Care werken we met een jong team van gedreven

Naast een passend pakket arbeidsvoorwaarden bieden we professionals. We geloven erin dat we doormiddel van onze medewerkers veel verantwoordelijkheid, vrijheid, samenwerking, zowel intern en extern, de beste resultaten vertrouwen en de mogelijkheden om het beste uit zichzelf bereiken. tekunnen kunnen halen. Voor starters zetten we een gericht ontwikkeltraject in en ook op de lange termijn stimuleren we het volgen van trainingen en opleidingen. Naast een passend pakket arbeidsvoorwaarden bieden we

onze medewerkers veel verantwoordelijkheid, vrijheid,

Heb jij interesse in deze functie, stuur dan jouw motivatie en de mogelijkheden om het beste uit zichzelf envertrouwen cv naar hr@agrocare.nl

te kunnen halen. Voor starters zetten we een gericht

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt stimuleren niet ontwikkeltraject in en ook op de lange termijn opwe prijs hetgesteld. volgen van trainingen en opleidingen.

Heb jij interesse in deze functie, stuur dan jouw motivatie en cv naar hr@agrocare.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


|

15 januari 2020 De Lierenaar

Scouting De Lier komt in (oliebollen)actie Zo’n 20 jaar geleden vond de oliebollenactie van Scouting De Lier voor de laatste keer plaats; de hoogste tijd om deze actie nieuw leven in te blazen zo vinden ze bij de scouting. Net als 20 jaar geleden worden ook nu de oliebollen gebakken door bakkerij Van Delft. Zaterdag 25 januari komen alle leden van Scouting De Lier in actie om de oliebollen te gaan verkopen. De scouts gaan in zoveel mogelijk wijken langs de deuren, ze

zijn in het dorp te vinden bij bakkerij Van Delft, de Albert Heijn en Jumbo en de bollen zijn ook verkrijgbaar bij het clubgebouw aan de Chrysant. Een zak met zes oliebollen is 5 euro en kan alleen contant betaald worden. Het opgehaalde geld zal worden besteed aan onderhoud aan het clubgebouw, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten.

Schrijfworkshop bij Inloophuis Carma

Gratis boek om Blue Monday door te komen

Op woensdag 22 januari van 19.30 tot 21.00 uur organiseert Inloophuis Carma - de ontmoetingsplaats in Westland voor wie geraakt is door kanker - een schrijfworkshop. Deze workshop wordt verzorgd door Tietsje van der Linden. Schrijven geeft rust, werkt ordenend en uiteindelijk ook helend. Mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook naasten en nabestaanden zijn van harte welkom. De eigen bijdrage is 5 euro. Inloophuis Carma is te vinden aan de Dijkweg 21 in Naaldwijk. Aanmelden via info@inloophuiscarma.nl.

20 januari staat Blue Monday alweer voor de deur. Om van deze dag geen deprimerende dag, maar juist een mooie dag te maken, verspreiden ruim dertig coaches van Big Five for Life 10.000 exemplaren van de internationale bestseller The Why Café door heel Nederland. The Why Café is geschreven door John Strelecky. Het boek in onder meer gratis op te halen bij Maurice van Lier van bedrijf VijfKracht Training & Coaching in De Lier. De actie duurt van maandag 20 januari tot en met vrijdag 24 januari. Maurice van Lier is bereikbaar op 06-42125566.

5

Kunst & Genoegen speelt Zuchtende Zusters

Een repetitie van Kunst en Genoegen. V.l.n.r.: Johan van der Laan, Sandra Buijs, Louise van der Wal, Lloyd Overvliet, Theo van der Stok, Sjaak Buijs, Jessica van der Stok, Gerda Huisman, Ineke Vreugdenhil. Foto: K&G

Op 23, 24 en 25 januari zorgt de Lierse toneelvereniging Kunst & Genoegen ervoor dat hun publiek in De Rank een warme, gezellige, hilarische middag/avond vol vertier zal beleven. Op deze data speelt Kunst & Genoegen de theatervoorstelling Zuchtende Zusters. Dit toneelstuk is geschreven door Jan Hoogervorst en wordt geregisseerd door Dan Segijn. Zuchtende Zusters gaat over die

ongehuwde zusters die door een notaris worden verzocht naar een hotelletje op de hei te komen. De oude oom van de zusters is overleden en laat het landgoed na waarop onder andere het hotel is gebouwd. De notaris vertelt hen echter dat er voorwaarden aan de erfenis zijn verbonden, waar de zusters flink door van slag raken. Toegangskaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij Vakfotografie Q,

Hoofdstraat 44 en Bloemsierkunst de Carlton, Hoofdstraat 19. Aanvang avondvoorstelling is 20.15 uur, zaal open om 19.30 uur. Op zaterdag 25 januari is er ook een matineevoorstelling, aanvang 14.00 uur en de zaal gaat dan om 13.15 uur open. Kijk voor meer informatie op: www.kunstengenoegendelier.nl.

Snertbridgedrive in de Rank

Uitgelezen? Doe de krant bij het oud papier!

Liefhebbers van bridgen en erwtensoep kunnen zaterdag 1 februari in hun agenda noteren. Bridgeclub de Brede Lee organiseert dan een snertdrive: bridgen voor prijzen wordt afgewisseld met een lunch met snert en brood. De

VERWARMING VENTIL ATIE INSTALL ATEUR DAKBEDEKKING SANITAIR WARMTEPOMP LOODGIETER ZONNE-ENERGIE TEGELS

zaal in het Party Centrum de Rank aan de van Weelystraat 2 is vanaf 9.30 uur open. En vanaf 10.30 uur worden de kaarten geschut. Om 15.30 uur is de prijsuitreiking. Deelname kan alleen door inschrijving via de website van de Brede Lee;

www.debredelee.nl. De inschrijving sluit bij 56 paren, dus wees er op tijd bij, want vol is vol. Voor verdere inlichtingen kan contact worden opgenomen met wedstrijdleider Joost Naber, via email; jnaber@ kabelfoon.nl of via 0174 630848.

Last van innerlijke onrust, spanningen of stress? Blijf er niet mee rondlopen. Laat mij je helpen. Als Life Coach werk ik doelgericht en praktisch naar een oplossing toe. Ik ga samen met jou op zoek naar de antwoorden op de vragen die je hebt. Die antwoorden liggen soms heel dichtbij je!

geleden r a ja 0 4 ? g in rm a rw Ve keken we niet op inder. m f o r e e m b u u k n e e We willen allemaal een comfortabel binnenklimaat. Maar met de gasprijzen van vandaag en morgen ontkomen we niet aan energiezuinige technieken. Een gewone installatie of misschien wel een warmtepomp? Vloerverwarming of warmte terugwinnen uit de afvoerlucht? Niet iets om 1-2-3 over te beslissen nu energiebesparing grof geld kan opleveren. Gelukkig maar dat er een bedrijf is dat al die ontwikkelingen op het gebied van verwarming op de voet volgt. Zoals Installatiebedrijf Vis. We zijn die vertrouwde partner die adviseert, installeert en onderhoudt.

Omgaan met spanning en stress Eenzaamheid verminderen Conflicten oplossen Je zelfvertrouwen vergroten

Bel voor een kosteloos intake gesprek.

Installatiebedrijf Vis. Al meer dan 40 jaar met z’n tijd mee. www.anjatroost.nl 06 11 73 66 30 Emmastraat 76, 2681 RR Monster

info@anjatroost.nl BEWUST | HERFST 2018

LIERWEG 65, 2678 CT DE LIER • TEL. (0174) 518070 • INFO@VIS-BV.NL • WWW.VIS-BV.NL

1


6

|

De Lierenaar 15 januari 2020

Boekje 75 jaar bevrijding Westland e.o. Begin april 2020 krijgen alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Westland en Hoek van Holland en de brugklassers van ISW en van Lentiz (Westland/ Maasland/Maassluis) ter ere van 75 jaar bevrijding gratis een boekje uitgereikt. De titel: Toen mag nooit meer nu of ooit worden. Het boekje staat vol met verhalen van kinderen over de verhalen die ze gehoord hebben van mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Het boekje bevat ook andere verhalen over die periode. Kinderen die tot de doelgroep behoren maar niet op de genoemde scholen zitten kunnen ook in het bezit van een boekje komen. Stuur voor 30 januari 2020

een email naar 75herdenken75@ gmail.com met vermelding van naam, adres, school en klas. In het antwoord krijg je te horen waar je het boekje kunt ophalen. De bestelling telt pas als je antwoord hebt gehad. Het boekje is ook te koop. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Geef dat dan gelijk door. In de voorverkoop kost het 7,50 euro. Aanmelden voor 30 januari 2020 op dezelfde manier als hierboven beschreven. Een andere manier van reserveren is helaas niet mogelijk. Na 2 april is het boekje te koop voor 10 euro bij Bruna in De Lier en in Monster. De voorraad is dan beperkt.

Lierse schakers verliezen van Botwinnik Op de eerste schaakavond van 2020 speelde Lierse 1 hun 4e HSB wedstrijd tegen Botwinnik 2. Wim Poot speelde tegen Lucas Albers. Wim kreeg een Schotse opening voor zijn kiezen, en loste deze scheef op. Na een slag om het centrum had Lucas een prima combinatie die twee stukken opleverde. Na nog wat spartelen moest Wim opgeven. Invaller Dennis van Berkel speelde tegen Ferdi Sieben, een partij waarin Dennis uiteindelijk op moest geven. Ook Gera de Jong gaf in haar partij tegen Jeroen Verkade uiteindelijk op. Annemarie Voorberg speelde remise tegen Gerard Arp. Bij de partij tussen Frans Pieter van den Bos en Merlijn Albers draaide alles op de zwarte pion op veld e5. Frans Pieter besloot deze te offeren in ruil voor een actieve loper.

Merlijn antwoordde echter met een gevaarlijke koningsaanval die doorsloeg voordat Frans Pieter gevaarlijk kon worden over de diagonaal. Verder was er een ingewikkelde partij tussen Jan Tamerus en Michael Soetenbroek waarbij het lange tijd de schijn had dat Jan aan het langste eind zo trekken, maar Jan op een gegeven moment toch twee pionnen achter stond. Hij wist uiteindelijk een halve punt in de wacht te slepen. Ar Verduijn moest opgeven in zijn partij tegen Ciro Catalan en Teun van Dijk speelde een lange pot tegen Luuk Goudemans. In het middenspel veroverde Teun een pionnetje en dat kleinood deed zijn tegenstander na bijna 4 uur spelen de das om. Teun was als laatste nog bezig en bracht de eindstand op 2-6

Start nieuwe cursus Keramiek

Column

Nostalgie wordt weer vandaag

De cursus Keramiek die VU Westland aanbiedt in De Lier is zeer populair en heeft al jaren ongeveer dezelfde deelnemers. Op veler verzoek wordt er gestart met een extra cursus vanaf donderdag 23 januari van 19.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek De Lier. Voor wie interesse heeft, geldt geef je snel op want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie is te vinden op www.vuwestland.nl.

Zestig jaar geleden gingen we met enkele vrienden op zondag stiekem met de bus naar Rotterdam om daar naar een bijzondere kerkdienst te gaan. Het was nog in de jaren dat op zondag tweemaal naar de kerk gaan niet zo vreemd was. We waren jong en wilden wel eens iets anders meemaken. Op de HBS in Vlaardingen gingen verhalen rond over middagdiensten in de Pauluskerk in Rotterdam. Daar kwamen zoveel mensen op af dat het vrij normaal was om twee uur voor de aanvang van de dienst al in de rij te gaan staan. Als de rij te lang was geworden dan kwam een vriendelijke mijnheer aangeven waar de onherroepelijke streep getrokken zou worden. Voor de streep betekende een plaatsje in de kerk. Dan kon je luisteren naar de kerkband en werd je toegesproken door een enthousiaste predikant. Stond je achter de streep dan keerde je huiswaarts zonder de extra geestelijke bagage waarvoor je allerlei ‘kerkelijke smoesjes’ had bedacht om je ouders om de tuin te leiden. Pakweg dertig jaar geleden werden we in een zondagse dienst in de Johanneskerk plotseling verrast door de plaatselijke predikant die daar met zijn eigen band verscheen. Behalve een hoeveelheid gesprekstof voor de verbaasde oudere kerkgangers leverde dat ook veel instemming bij de jongere bezoekers. De kerkdiensten met

Les Sirènes te gast bij Zondagmiddagbreek Op zondagmiddag 26 januari is het koor Les Sirènes te gast bij de Zondagmiddagbreek om mooie liederen ten gehore te brengen. Het luisteren naar muziek en misschien ook wat meezingen wordt afgewisseld met een kopje koffie en een praatje. Want het samenzijn en de gezelligheid staan voorop. Iedereen is van harte welkom in ‘t Anker van 14.30 uur tot 16.30 uur. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het project ‘Koren zingen voor ouderen’. De middag wordt georganiseerd door de Lierse kerken en Vitis Welzijn. Voor info kunt u bellen met 0625503383.

Computer Vragen Week bij het SeniorWeb Voor vragen over het gebruik van laptop, tablet of telefoon, kunnen senioren terecht bij de open ochtenden van het Seniorwebwestland. Zij proberen samen met u de vragen te beantwoorden. Zij zijn daarvoor woensdag 22 januari aanwezig in de bibliotheek van den Rijnstraat in de Lier.

een andere insteek kwamen overal tot, soms ongekende, bloei. Langzamerhand kwam ook de popmuziek in kerkdiensten ter sprake. In onze Lierse kern zijn de Johnny Cash-diensten bekend geworden door de inzet van een van de oud-predikanten. Maar nu is het vandaag. Nu hebben we elk jaar in december te maken met allerlei TOP-hitlijsten. Hadden we het eerst over de TOP 100, inmiddels zijn we al bij de TOP 2000 die via de radio over ons wordt uitgestort. Ook de kerken hebben ingespeeld op die soorten muziek. Eerst via de internetdominee, vervolgens door enkele enthousiaste predikanten opgepikt. En nu ook in onze kern. Zondag 19 januari om 19.00 uur start er een echte TOP2000 dienst in de Vredekerk. Enthousiaste jonge muzikanten en zangeressen/zangers uit Westland zullen samen met ds. Lennart van Berkel de dienst begeleiden. De deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open. Kom maar op tijd. Ik ga ook. Ik hoef geen smoes te verzinnen; ik kom gewoon lopend. Voor alle zekerheid neem ik wel een krijtje mee om desnoods achter me een eigen streep te trekken. Het zal me toch niet gebeuren dat ik onverrichter zake teruggestuurd wordt. W.E.Sterlee

Nieuwe cursussen bij Muziekmeesters Westland vanaf februari 2020! De korte muziekcursussen van Muziekmeesters Westland starten dit voorjaar op nieuwe locaies. In samenwerking met de muziekverenigingen PIUS X, St. Gregorius en Phoenix starten Muziekparade en Instrumentenparade in Kwintsheul, Wateringen en Poeldijk. Schrijf je online in, kom naar de grais proeles, neem je vrienden mee, en maak muziek dit voorjaar. Kijk voor meer info op:

Muziekcursussen 4-11 jaar / 12 groepslessen / € 78 Cursus

Leetijd Locaie

Instrumentenparade

DrumStarter

KeyboardStarter

GitaarStarter

Tijd

Startdatum

Muziekparade

4-6 jaar

Kwintsheul Wateringen Poeldijk

wo. 29 jan. ma. 17 feb. wo. 29 jan.

14:30-15:00 15:15-15:45 13:00-13:30

wo. 5 feb. ma. 2 mrt. wo. 5 feb.

Instrumenten parade

7-11 jaar

Kwintsheul Wateringen Poeldijk

wo. 29 jan. ma. 17 feb. wo. 29 jan.

15:00-15:30 16:00-16:30 13:30-14:00

wo. 5 feb. ma. 2 mrt. wo. 5 feb.

GitaarStarter

8-11 jaar

s-Gravenzande De Lier

vr. 13 mrt. wo. 29 jan.

16:00-16:30 13.00-13.30

vr. 20 mrt. wo. 5 feb.

KeyboardStarter

6-11 jaar

s-Gravenzande Kwintsheul

do. 30 jan. wo. 29 jan.

15:30-16:00 15:45-16:15

do. 6 feb. wo. 5 feb.

DrumStarter

7-11 jaar

s-Gravenzande

vr. 6 mrt.

16:00-16:30

vr. 13 mrt.

www.muziekmeesterswestland.nl of bel naar 0174 352125 Muziekparade

Proeles

Geef je op voor de proeles door te mailen naar info@muziekmeesterswestland.nl

Muziek voor 0 - 4 jaar Kijk op www.muziekmeesterswestland.nl/ukkies

facebook.com/Muziekmeesters

@Muziekmeesters

www.muziekmeesterswestland.nl


15 januari 2020 De Lierenaar

Midwinterwandeltocht vanuit De Lier Op 18 januari organiseert SV De Lier weer de Midwinterwandeltocht vanaf sportcentrum Vreeloo in De Lier. De organisatie is al flink bezig om de Midwinterwandeltocht weer tot een succes te maken. Bij de rustposten worden de voorbereidingen getroffen en de routes worden voorgelopen en nagekeken. Dit jaar zijn er weer nieuwe routes gemaakt. De wandelaars passeren de vele groene gebieden in het

Westland richting de kust. Dit keer zijn er extra afstanden zodat er voor iedereen een wandeling is. De routes 25, 35 en 40 km mogen vanaf 8.30 uur starten. De routes van 15 km en 20 km mogen vanaf 09.00 uur de pijlen volgen en de twee kortste afstanden, 5 km en 10 km kunnen vanaf 09.30 uur op pad. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of op de website www.midwinterwandeltocht.nl.

Dit jaar wordt de Midwinterwandeltocht vanuit De Lier voor de 44e keer georganiseerd.

Foto: PR

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is met ingang van 1 januari 2020 door de International Korfball Federation (IKF) opgenomen op de lijst van internationale scheidsrechters. Hierdoor kan hij in actie komen op toekomstige internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de aankomende Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal. Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds dit seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht. Dit seizoen wordt er in de Korfbal League geëxperimenteerd met twee volwaardige scheidsrechters, waardoor een assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort. Vorig seizoen werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot onder andere de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019. Rick Voskamp over zijn promotie naar IKF -scheidsrechter: “Je stelt jezelf continu doelen, je wilt het hoogste behalen en daar doe je alles voor. Dit voelt als een enorme waardering.” Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Net als Valto heeft ook Rick ambities en is deze aan het waarmaken. Na zijn prestaties van de afgelopen jaren in de Korfbal League, de hoofdklassefinale in de zaal en het Nederlands

Rick Voskamp is door de IKF (International Korfball Federation) opgenomen op de lijst van internationale scheidsrechters. Foto: Perry vd Leuvert Fotografie

Kampioenschap veldkorfbal is dit een nieuwe stap in zijn carrière als toparbiter. We zijn als vereniging

Kimberly de Gier is de nieuwe trainer/coach van Valto A1. De huidige speelster van Valto 4 en trainer/ coach van Valto 3 zal samen met Marcel Kortekaas en Ruben Kester de A-junioren komende maanden onder haar hoede nemen. Eerder was zij trainer/coach bij Tempo 2 en Avanti 2. Marcel Kortekaas zal zich blijven richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding. Ruben Kester, huidige trainer van Valto A2 en speler van Valto 3 complementeert het geheel. Hij zal zowel bij trainingen als wedstrijden betrokken zijn.

Voor mooi gedragen kleding

Bekijk voor meer informatie over activiteiten, nieuws en openingstijden de website.

dinsdag 21 januari van: 9.30 tot 16.30

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Op zoek naar opvolging van Erna Fisher voor de rest van het seizoen, kwamen we al snel bij Kimberly terecht. Ze traint en coacht Valto 3 en heeft voldoende ervaring. Na een eerdere training en wedstrijd met Valto A1 is er een klik, ook dat geeft vertrouwen voor de komende maanden. We zijn erg blij dat Marcel en Ruben hierbij willen aansluiten en dat we op deze manier verder kunnen.”. Voor het lopende seizoen is het doel voor Valto A1 zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste klasse veld en handhaving in de overgangsklasse zaal.

redactie@winkellier.nl | www.winkellier.nl | Volg ons ook op Facebook

25-01-2020 Après-ski-avond

Wij zijn er even niet van 27 januari t/m 1 februari

OPENINGSTIJDEN: 09.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur

erg trots en wensen Rick heel veel succes bij zijn nationale en nu ook internationale wedstrijden.”.

Kimberly de Gier interimcoach/ trainer van Valto A1

Kom gezellig winkelen in De Lier!

maandag 20 januari van:

7

Rick Voskamp gepromoveerd tot internationale scheidsrechter

Pink en Lot

MAANDAG 20 EN DINSDAG 21 JANUARI

|

Als ClubMid nodigen wij jullie van harte uit op onze Aprèsski-avond! Om samen met ons op de “latten” te gaan staan. Het thema is: “Hoe hoog leg jij de LAT”? Ga jij in het leven voor de blauwe, rode of zwarte piste? Of ga je zelfs off-piste? Net als in een Après-ski-bar is er ruimte voor gezelligheid, goede gesprekken en mooie verhalen en misschien ontmoet je wel nieuwe mensen. Spreekt dit je wel aan en ben je ergens tussen 25 tot 55 jaar? Zet dan deze avond in je agenda en la(a)t je verrassen!

Op MAANDAG 3 JANUARI staan wij vanaf 13:00 UUR weer voor u klaar met een mooie actie...!

ClubMid Sandra Volkering, Lennart van Berkel, Edwin Bongaards, Pete de Bruijn, Marijke Haring, Peter Keijzer, Gertjan Pellikaan

2020

Tijd: vanaf 21.00u

ff anders en

Hoofdstraat 20, De Lier T 0174 51 11 44

IN PINK EN LOT

Gezelligheid, goede gesprekken, gewoon

Ben jij ergens

genieten van

tussen de 25-55 jr.?

hapjes en drankjes

Geef je dan nu op!

Hoe hoog leg jij de “LAT”?

IS ALLE DAMESKLEDING MET EEN 2e LEVEN NU VOOR 5 EURO

ar?

GELPOLISH

Maak een afspraak via:

ClubMid ClubMid Sandra Volkering, Lennart van Berkel, Sandra Volkering, Lennart van Berkel, Edwin Bongaards, Pete de Bruijn, MarijkeMoerman Haring, Mariska Edwin Bongaards, Pete de Bruijn, Marijke Haring, Peter Keijzer, Gertjan Pellikaan

vanaf € 24,-

Peter Keijzer, Gertjan Pellikaan

06 12 18 77 22 Kanaalweg 6A

2678 LX De Lier

Burg. Crezeelaan 26 • 2678 KX De Lier www.pinkenlot.nl

mariskasnailsbeauty.nl

2020

AANMELDEN:

peterhanneke@caiway.nl Locatie: Fam. (Leo) Paauwe Noord-Lierweg 47 De Lier Info: 06-23256921


8

|

De Lierenaar 15 januari 2020

Bakkerij Vreugdenhil Bakkerij Erwin Scholtes Bakkerij Paul Schalke Echte bakker Langerak Meesterbakker Roodenrijs

STEUNEN SKATE4AIR

SKATE4AIR CAKE een winterse kruidencake

VAN ELKE VE RKOCHTE OCHTE OCH TE CAKE C AKE DONE DO NE RE N WIJ W J 1 EURO ATE4AIR O A AN SK ATE AIR

Help elp jij ook mee?

Schaatsen tot het niet meer nodig is.