a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

SPORT EN

SPECIALE BIJLAGE VAN HET HELE WESTLAND VAN 28 AUGUSTUS 2019


2

SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

POWERWALKING IS FIT EN FUN! WIL JE MET PLEZIER FITTER WORDEN, AFSLANKEN EN MEER ENERGIE KRIJGEN? WIL JE EEN STAP ZETTEN NAAR EEN GEZONDER LEVEN, OP EEN LEUKE MANIER NIEUWE MENSEN ONTMOETEN, OF GEWOON LEKKER BUITEN BEWEGEN?

DAN IS DIT PRECIES WAT JIJ ZOEKT! Met Power Walken wandel je in een stevig tempo van 6 a 7 km per uur, afgewisseld met oefeningen voor je hele lijf en met name benen/billen/buik/borst. Je werkt aan je gezondheid en hebt hier plezier in. Hierdoor zijn de trainingen makkelijk vol te houden. Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan wel Power Walken.

ALL IT TAKES IS THE FIRST STEP !!

YOGA • Qi

AANMELDEN:

Ingrid van den Bos, 06 40716717 of via powerwalkingclubwestland@gmail.com

Qong/Taiji •

BioResonantie en Voedingsadviezen Voetreflexologie • Holistische Therapie Zwangerschapscoaching- & massage • SensiTherapie AromaZENse behandelingen • Coaching DoTERRA esseniële oliën

Wil jij ook je vakantiekilo’s kwijt?

Kom in beweging bij FormFit! - 30 min. doelgericht sporten in warmtecabine - gezond afvallen zonder dieet

- gegarandeerd omvangverlies / figuurcorrectie

Zondag 8 september - 13.00 tot 16.00u

- sfeervolle studio Het Tolland 4 • Wateringen

- persoonlijke begeleiding - ontspannen sfeer

LVE TRI

VOO

ATLON

HA

- voor alle dames jong & oud

R K A IK

FO R GO EXTREME

Een goede start met het detox programma, de K-Bio kuur. 4-8 kg verantwoord afvallen in 21 dagen!

KIKA!

ME I 2 0 2 0 A N O L E C R . 3 BA IRONMAN 70 UG. 2020 A Y H IC V 3 . IRONMAN 70

Bel:

WWW.KIKAEXTREME.NL

0174 - 51 16 08

WWW.FORMFIT.NL

WWW.K-SLIM.NL

Gratis 2 proeflessen bij Avilas Kickboksen, Streetdance en Jeugdfitness

AVILAS

Ben jij tussen de 4 en 15 jaar? Kom dan naar Avilas! Vanaf 1 september starten we het nieuwe seizoen

Verburchlaan 23 FI T

SA U N A

B EA U T Y

C E N TER

AVILAS

AVILAS

2671 CP Naaldwijk 0174 64 08 28

Kijk voor tijden en tarieven op www.avilas.nl

F IT

SA U N A

B EA U T Y

C EN T ER

AVILAS


SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

Synchroonzwemsters 4e op Wereld Masters Van 3 tot 18 augustus werden de 18e FINA Wereld Masters Kamioenschappen in Gwangju, Zuid Korea gehouden. Volgens de organisatie namen er dit jaar 5.700 zwemmers vanuit de hele wereld mee; samen vertegenwoordigende zij 84 landen. De deelnemers kwamen uit in verschillende disciplines: wedstrijdzwemmen, open waterzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Namens Zwemvereniging Westland deden Mieke de Zeeuw en Linda Zwaan mee aan het synchroonzwemmen. Ze kwamen uit op het onderdeel duet in de leeftijdsgroep 50-59 jaar. Het was na een ietsongeluk van Linda lange tijd onzeker of ze deel konden nemen aan de wedstrijd. Het herstel van de verbrijzelde oogkas verliep niet zoals verwacht en toen die voldoende hersteld was bleek er nog een blessure aan de schouder over het hoofd gezien te zijn. Dit was een echte spelbreker, vlak voordat ze moesten afreizen hebben ze hun bestaande technische uitvoering aangepast op de blessure en besloten er toch voor te gaan. Deelnemen zou belangrijker zijn dan winnen was het motto. Na de technische uitvoering stonden ze 5e en waren blij dat er duetten in jongere leeftijden waren met minder punten dan zij hadden. Bij de inale lieten zij normaals hun technische uitvoering lieten zien en zwommen ze met meer vertrouwen en dat resulteerde uiteindelijk in een 4e plaats.

Bridgen in Poeldijk Twee bridgeclubs uit Poeldijk zijn op zoek naar nieuwe leden. Het gaat om Bridgeclub No Smoke en Bridgeclub Poeldijk. Bridgeclub No Smoke in Poeldijk bestaat ruim 30 jaar en ondanks dat de club 130 leden heeft, zijn nieuwe van harte welkom. Het is een gezelligheidsclub en er wordt wekelijks competitie gespeeld in een ontspannen sfeer. Bridgen is gymnastiek voor de hersenen en levert leuke contacten op. Interesse? De locatie van de club is de aula van de ISW school in de Irenestraat te Poeldijk. Maandag 2 september begint het nieuwe seizoen, de aanvang is 19.30 uur. Voor informatie of lidmaatschap belt u secretaris J. Samwel op 0174-295821. Bridgeclub Poeldijk bestaat sinds 1951 en speelt in de Backerhof (Witte Brug) in Poeldijk. De start van het seizoen is op woensdag 4 september. Vanaf 19.00 uur kan men binnenlopen en de starttijd is 19.15 uur. Wilt u meer informatie of meedoen bel of mail naar 06-53933261 of wimspitzer@gmail.com.

Sportief Westland is klaar voor de start... Westlanders houden van sport, of het nu om voetbal, handbal, atletiek of tennis gaat. Maar ook judo, ballet en tafeltennis zijn in onze gemeente vertegenwoordigd. De meeste verenigingen hebben een zomerstop achter de rug en beginnen binnenkort weer fris aan een nieuw seizoen. Heb jij je sporttas al weer gepakt? Het nieuwe sportseizoen staat weer voor de deur. De competities gaan van start, wedstrijden en toernooien vullen de kalender en er wordt weer druk geoefend voor uitvoeringen. Met deze speciale krant kijken we uit naar het nieuwe seizoen. Want sporten en Westlanders, dat gaat heel goed samen. Naast dat het verenigingsleven hier een grote rol speelt en dus de sportkantine altijd een gezellige plek is, zijn bijna alle sporten in Westland vertegenwoordigd. Maar sporten kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. De een kiest voor een teamsport, de ander voor een individuele sport. En waar sommige het leuk en gezellig vinden om zich bij een vereniging aan te sluiten, kiest de ander er juist voor een zonder enige vorm van verplichting te gaan hardlopen of de raceiets te pakken. In deze editie van Sport en Plezier lees je onder meer over de Lierse tennisvereniging LTC ‘t Loo

die volgend jaar hun 50-jarig jubileum gaan vieren en over de Powerwalkingclub Westland die dit jaar opgestart is. Ook kun je binnenkort gratis kennismaken met het Centrum voor Health & Wellness in Wateringen. Lees ook hier meer over verderop in deze krant.

Westland maakt zich weer klaar voor een nieuw sportief seizoen. Pak die sporttas uit de kast, zoek je mooiste sportoutit uit en train er op los. Want sporten is niet alleen goed voor lichaam en geest, het is ook nog eens heel leuk en gezellig!

Powerwalkingclub Westland

Powerwalken in een bosrijk en heuvelachtig gebied Het startschot voor Powerwalkingclub Westland (Poeldijk) is gegeven op maandag 14 januari. “We zijn gestart met zes groepen; vier avondgroepen en twee in de ochtend”, zo vertelt oprichtster Ingrid van den Bos. “Met powerwalken lopen we in een stevig tempo van 6 à 7 kilometer per uur. Het wandelen wisselen we af met oefeningen voor je hele lijf, met name voor benen, billen, buik en

borst.” Iedere week wordt er een nieuwe route gelopen en ook de oefeningen zijn elke week anders. “Voorbeelden van oefeningen die we doen zijn lunch, squat, plank en opdrukken. Bij de oefeningen maken we soms ook gebruik van attributen als dumbells en dynabands. En dit alles doen we in de mooiste sportschool die er bestaat, namelijk buiten! Natuurlijk hebben we met de seizoenen van het jaar te maken, maar dat maakt het nou juist zo afwisselend en leuk.” Behalve de goede lichamelijke impact

Sporten in herfst en winter Ook in de herfst en winter is buiten sporten een goed idee. Een goede voorbereiding is wel belangrijk om het buiten sporten goed vol te kunnen houden. Denk vooral aan een goede warming up. Warme spieren verkleinen de kans op blessures. Begin vast binnen met een korte warmingup en bouw dat buiten verder uit, het scheelt echt in het krijgen van een blessure. Zorg ook voor de juiste kleding en accessoires. Katoenen kleding is niet zo geschikt in de kou, het wordt vochtig door het transpireren en daardoor krijg je het koud. Draag daarom kleding die je goed beschermd, maar ook het transpiratievocht af voert. Denk daarbij ook aan een goede muts en handschoenen als het echt koud is. Ook veiligheid is belangrijk. Pas op voor glibberige routes door herfstbladeren of ijs en kies voor goed verlichte routes. Tijdens het hardlopen kan het dragen van een lichtje zeker bijdragen aan goede zichtbaarheid.

3

Al snel na de oprichting bleek dat er veel animo was voor het powerwalken.

Foto: PR

biedt het powerwalken ook heel veel plezier een gezelligheid, vertelt Ingrid. “En dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.” Ingrid is tot de oprichting van Powerwalkingclub Westland gekomen vanwege haar passie voor gezondheid en vitaliteit, haar liefde en enthousiasme om met mensen te werken en zoveel mogelijk uit het leven te halen en natuurlijk haar gedrevenheid om te bewegen. “Al na een aantal weken bleek dat er meer vraag was naar powerwalking. Bianca de Bakker is toen in maart begonnen met twee nieuwe groepen, waarvan één ‘low impact’ groep. Deze groep is voor mensen die het lastig vinden om minimaal 6 kilometer per uur te lopen. Als na een aantal weken blijkt dat hun conditie en snelheid verbeterd is, kunnen ze doorstromen naar de volgende groep.” Eens in de 5 à 6 weken is er ook een XL training; een tocht van twaalf kilometer op zaterdag- of zondagochtend. Alle tochten van Powerwalkingclub Westland gaan door een bosrijk, groen en heuvelachtig gebied met ontelbare paden. “Zo lopen we bijvoorbeeld door Madestein, Uithofpark, Ockenburg en Puinduinen van Kijkduin. Een prachtige omgeving aan de rand van het Westland.” Benieuwd of powerwalken iets voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis proeles of ga voor een starterspakket/beginnerscursus van drie weken. Neem contact op via powerwalkingclubwestland@gmail.com of bel Ingrid van den Bos via 06-40716717.

Colofon Sport en Plezier is een extra uitgave van de regionale krant Het Hele Westland. Redactie, opmaak, advertentieverkoop, druk en verspreiding geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Oplage 47.750.

Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk T 0174-624212 E advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl www.uitgeverijwestmedia.nl


4

SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

AVILAS SPORT EN ONTSPANNING VOOR IEDEREEN Maak kennis met ons centrum, de sfeer en ons uitgebreide groepslesprogramma.

AVILAS

Start met een gratis proefweek. Kijk voor tijden en tarieven op www.avilas.nl

Verburchlaan 23 FI T

SA U N A

B EA U T Y

C E N TER

AVILAS

2671 CP Naaldwijk 0174 64 08 28

www.avilas.nl

F IT

SA U N A

AVILAS

B EA U T Y

C EN T ER

AVILAS

Wobbel-yoga voor kinderen ®

wobbel yoga voor kinderen

Bewegen op de Wobbel is leuk voor iedereen! De combinatie van yoga met de Wobbel maken de lessen van Groeiii bijzonder! Lekker bewegen, balanceren, en concentreren , dat geeft het kind kracht, vertrouwen en plezier om te groeien. De lessen worden verzorgd Door Fem van Meerkerk. Gediplomeerd kinderyoga-Wobbel docente.

Nieuw in Zaal Fata Morgana in Monster en De Hoekstee in Hoek van Holland

Wat, waar en waneer,

Dinsdagavond Hoekstee 19.00 - 20.00 Vrijdagavond Fata Morgana 19.00 - 20.00

Ouder-kind wobbelyoga

woensdag van 10:00-11:00, PLSTK café in Hoek van Holland

4-6 jaar

dinsdag 15:00-16:00 Locatie de EWMM te Monster

7-12 jaar

donderdag 15:00-16:00 Locatie de EWMM te Monster

7 - 12 Jaar

Dinsdag 16:00 - 17:00 Locatie EWMM te Monster

Lijkt het je leuk en wil je meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Fem van Meerkerk E-mail: groeiii@outlook.com | Website: groeiii.nl | Instagram: groeiii

Gratis proefrepetities bij popkoor Live Voices Popkoor Live Voices uit Honselersdijk biedt met ingang van het nieuwe zangseizoen maandelijks de mogelijkheid om een keertje gratis een repetitie mee te maken om de zangmethode te ervaren en de sfeer te proeven. Het koor zingt, zonder notenschrift, songs van diverse artiesten vanaf de jaren ‘60/’70 tot heden. Denk hierbij aan Grease, Sister Act, Abba, The Beatles, Ed Sheeran, Racoon en vele anderen. De gratis maandelijkse proefrepetitie vindt telkens plaats op de 1e donderdag van de maand,

tussen 20:00 en 22:00 uur. Geïnteresseerden dienen zich wel vooraf aan te melden zodat er materiaal kan worden verstrekt waarmee mensen zich dan kunnen voorbereiden. Aanmelden kunt u doen door een e-mail te sturen naar: info@vocaalregionaal.nl. De eerstkomende proefrepetities zijn op 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december. De repetities vinden plaats in De Hoeksteen, Fazantlaan 4 in Honselersdijk. Kijk voor meer informatie op www.livevoices.nl of bel naar 06-51505768. Foto: Vocaal Regionaal


SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

5

LTC ‘t Loo

‘Plezier in tennis staat hier voorop’ LTC ‘t Loo is een echte gezelligheidsvereniging waarbij het plezier in tennis voorop staat. Daarnaast vormt de kantine en het terras een ontmoetingsplaats die voelt als een tweede huiskamer voor alle leden en bezoekers en kent de vereniging een sfeer waar nieuwe leden zich snel welkom voelen. Sinds de oprichting is LTC ‘t Loo qua ledenaantal, maar ook qua banen gegroeid. Het Lierse tennispark beschikt over 10 Smashcourt banen met verlichting, een miniveld en een tennismuur. In de winter kan er buiten worden getennist, maar ook in de ballonhal waar drie tennisbanen liggen. Ook niet-leden kunnen een baan huren in deze ballonhal. In 2017 zijn alle tennisbanen gerenoveerd en in 2019 is ook de lichtinstallatie vervangen en is gekozen voor LED verlichting. Verder wordt er naar de mogelijkheid gekeken om zonnepanelen aan te schafen om het park verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Jeugd en senioren De vrijwilligers van LTC ‘t Loo organiseren veel activiteiten voor jong en oud. Zo kan je als lid deelnemen aan competities, club-, jeugd- en het open toernooi. Naast tennis kan je dan ook genieten van feestavonden of van een heerlijk hapje en drankje op het terras. Uiteraard is het ook mogelijk om tennisles te volgen bij een van de professionele tennisleraren. Jeugdige tennissers kunnen vanaf 6 jaar al competitie spelen en tennisles volgen bij ‘t Loo. Verder wordt er voor de jeugdleden onder meer een

Jeugdige tennissers kunnen vanaf 6 jaar al competitie spelen en tennisles volgen bij ‘t Loo. gezellig kamp en een tennisweek georganiseerd. Zowel voor de jeugd als de senioren zijn er speciale selectieteams waarbij de spelers optimale faciliteiten krijgen aangeboden om in teamverband nog beter te kunnen worden. Toekomst Inmiddels heeft LTC ‘t Loo 1200 actieve leden

en staan er meer dan 250 mensen op de wachtlijst om lid te worden. Het is overigens wel mogelijk om daglid te worden zonder dat je op de wachtlijst komt. Dagleden kunnen overdag tennissen en deelnemen aan toernooien. Door de groei van De Lier heeft LTC ‘t Loo de wens en de ambitie om qua tennisbanen verder uit te breiden. Deze groei willen ze samen met de buurtverenigingen maken om

Foto: LTC ‘t Loo

als verenigingen toekomstbestendig te zijn en de inwoners van De Lier de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten in hun eigen dorp. In 2020 viert LTC ‘t Loo haar 50-jarig bestaan. Dit jubileum zal uiteraard gevierd worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Hou voor meer informatie over het jubileum de social media kanalen van LTC ‘t Loo en deze krant in de gaten.

Op de Veilingweg, aan de rand van De Lier, vind je tennisvereniging ’t Loo. Rustig gelegen tussen de andere sportvelden van het dorp slaan hier vele sportievelingen al sinds 1970 een balletje met elkaar. Dit tennispark beschikt over 10 Smashcourt banen met verlichting, een miniveld en een tennismuur. Op het tennispark staat een modern clubhuis met een schitterend terras met uitzicht op verschillende tennisbanen. We zijn ook enorm trots dat we in 2020 ons 50-jarig jubileum mogen vieren.

Lierse Tennisclub ‘t Loo Veilingweg 20 2678 LN De Lier


6

SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

LESROOSTER MAANDAG ZUMBA HONSELERSDIJK 19.30 - 20.30 KEEP DRUMMING HONSELERSDIJK 20.30 - 21.30

Keep Dancing Kids Dance & Zumba in Maasdijk Zumba in Honselersdijk

www.keepdancing.nl Facebook: @Keepdancing.eu

WOENSDAG

06 - 46 38 46 75

OUDER&KIND DANCE 1,5 JAAR TOT 4 JAAR MAASDIJK 09.15 - 10.00

VRIJDAG

ZUMBA MAASDIJK 19.30 - 20.30

KIDS DANCE GR. 1/2 MAASDIJK 14.00 - 14.45

KEEP DRUMMIMG MAASDIJK 20.30 - 21.30

KIDS DANCE GR. 3/4/5 MAASDIJK 15.00 - 16.00

Honselersdijk - Basisschool de Hoeksteen, Fazant 4 Maasdijk op woensdag - Postduivenvereniging,, Lange Kruisweg 44F Maasdijk op vrijdag - Basisschool de Aventurijn, Tuindersweg 52 Voor meer informatie mail naar info@keepdancing.nl of bel 06-46384675


SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

Tennis en Padel kampioenschappen bij MLTV’90 Zondag 18 augustus werden de inales van de Den Braber & Ram Westlandse Tennis en Padel Kampioenschappen bij MLTV’90 in Monster gespeeld. Er streden 316 spelers om de Westlandse tennistitels. In de hoogste categorie herenenkel 5 won Levi Bastiaanssen (LTC Naaldwijk) van Adam Admiraal (VT De Hoek). Bij de dames was de hoogste categorie 6, hier won Joanne Vreugdenhil (LTC Naaldwijk) van Jolanda Heskes (MLTV’90). In de hoogste categorie herendubbel 2 wonnen Timo Tergau en Sander de With (TV Pijnacker) de titel. Op de tweede plaats eindigden Michel van der Goes (Leimonias) en Sebastiaan Schijf (MLTV’90).

Voor de 2e editie van de Westlandse Padel Kampioenschappen hadden zich maar liefst 71 spelers aangemeld. In de hoogste categorie herendubbel wonnen Camil Bouwhuis (Rijshaeghe) en Alexander Vermeijden (MLTV’90). René de Gruijter en Marnick Ryckaert behaalden de tweede plek. Bij de gemengd dubbels behaalden Vivienne van Dijk en Reinier Luijkx de titel. De toernooi organisatie moest regelmatig improviseren vanwege de regenachtige omstandigheden. Mede dankzij de medewerking van VT De Hoek, LTC Naaldwijk en De Rhijenhof konden alle wedstrijden doorgang vinden.

Oud worden door meer bewegen en sporten

De sportschool is één van de vele mogelijkheden om meer te bewegen

Camil Bouwhuis (Rijshaeghe) en Alexander Vermeijden (MLTV’90) in actie op de padelbaan.

Foto: MLTV’90

7

Sporten, we weten allemaal dat het goed voor je is en een mens nu eenmaal beweging nodig heeft. De tijden dat we over de velden lopend achter het wild aan gingen om op ons eten te jagen, liggen ver achter ons. Inmiddels hebben we vaak een zittend beroep gekregen en is dagelijkse beweging bij veel mensen een stuk minder geworden. Sporten, of extra bewegen, is daarom belangrijk. Op welke leeftijd je er mee begint maakt niet uit. Of je nu tiener bent, of een 60 plusser, sporten kan op elk niveau. Voor de een is het tien kilometer hardlopen, voor de ander is een wandeling al voldoende. Mensen die meer bewegen en sporten zijn lichamelijk en mentaal itter, maar je hebt ook een stuk minder kans op bepaalde klachten en ziekten. Sport en

Foto: TvO

bewegen verbetert de kwaliteit van leven, ook wanneer je op latere leeftijd start. Je kunt er letterlijk oud mee worden. Rond deze tijd starten veel verenigingen weer op na de vakantie. Soms met open dagen waar je kennis kunt maken met verschillende sporten. Ga je een teamsport doen of wil je individueel sporten? Wil je een balsport of doe je liever atletiek of turnen? Of ga je liever de sportschool of het zwembad in. Er is keuze genoeg. Ook al hebben niet alle verenigingen open dagen, meestal kun je een proeles volgen of een paar keer vrijblijvend mee trainen. Informeer eens bij je lokale verenigingen of sportschool.

Sporten en afvallen Open Dag Centrum voor Health & Wellness Wateringen Wil jij het nieuwe seizoen starten op een gezonde en ontspannen manier? Kom dan op zondag 8 september a.s. naar het Centrum voor Health & Wellness aan het Tolland 4 in Wateringen. Op deze dag kun je gratis kennismaken met behandelingen en lessen gericht op ontspanning en gezondheid. Zo biedt Solide Yoga & Wellness 3 korte kennismakingslessen in Yoga en Meditatie aan en kun je terecht voor vragen rondom Yoga en Meditatie. Ook kun je kennismaken met Qigong en zullen behandelaars op het gebied van Body Stress

Release, natuurgeneeskunde en bioresonantie, sensi-therapie, voetrelexologie, aromatherapie en zwangerschapscoaching en massage je te woord staan en enkelen kunnen je zelfs laten ervaren wat hun behandelingen inhouden. Mocht je verder interesse hebben om je praktijk parttime in dit unieke, gunstig gelegen en rolstoelvriendelijke pand te starten kun je ook binnenlopen om informatie te vragen. Graag tot ziens op zondag 8 september tussen 13.00 en 16.00 uur.

De juiste voeding is bij sporten heel belangrijk

Wie af wil vallen krijgt meestal als eerste te horen “Ga meer bewegen.” Maar hoe zit dat nou toch? Ook voeding is belangrijk toch? Er zijn verschillende mogelijkheden om je doel te bereiken. Je kunt het op eigen kracht doen, maar dan is de kans dat er een jojo efect ontstaat duidelijk aanwezig. Je kunt het ook onder begeleiding doen: bewegen onder toezicht van een fysiotherapeut of personal trainer en voor je voeding een diëtiste inschakelen. Ook op de sportschool zijn normaal gesproken mensen aanwezig die je kunnen begeleiden.

Op 8 september is er Open Dag bij het Centrum voor Health & Wellness in Wateringen.

Foto: PR

Een paar tips Een goed ontbijt is ongeloolijk belangrijk. Het brengt het verbrandingsproces in je lichaam op gang, maar zorgt ook voor concentratie. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Foto: Wikipedia

Eiwitrijk zijn onder meer: eieren, yoghurt, melk, havermout. Het zijn zaken waar je vaak eindeloos mee kunt combineren zoals yoghurt met fruit of havermout met noten en melk. Met havermout heb je al snel een vol gevoel en zul je minder de drang hebben om naar een ongezond tussendoortje te grijpen. Neem geen uitgebreide lunch, maar hou het bij iets lichts en neem tussendoor bijvoorbeeld een stukje fruit. Te lang niet eten zet je lichaam in een soort slaapstand. Ook voor het diner zijn er tal van keuzes als het om magere eiwitrijke voeding gaat. Kip, zalm, haring, tartaar en natuurlijk vis. Maar ook verschillende groenten zoals broccoli, spruitjes en peulvruchten zijn echte eiwitbommen en gezond. Hamburgers bijvoorbeeld zijn ook eiwitrijk, maar bevatten veel vetten en toegevoegde suikers.


8

SPORT EN PLEZIER 28 AUGUSTUS 2019

Ben je gek op water? Waterpolo, Wedstrijd-, Synchroon- en quick-trimzwemmen

Vind Vind je je het het leuk leuk om om te te zwemmen? zwemmen? We hebben vier hele leuke zwemsporten, probeer ze allemaal 3x GRATIS uit bij Zwemvereniging Westland De ZwemAcademie

Waterpolo

Dansen in het water

Quick/Trimzwemmen

Heb jij zwemmen altijd al leuk gevonden? En wil je van goede trainers alle slagen, starts en keerpunten leren? Zodat je steeds sneller gaat en je records verbreekt. Bij onze ZwemAcademie kan je je zwemslag diploma’s halen. De nadruk ligt op plezier en het leren van de techniek. Je bent welkom op onze proeftraining.

Kan jij hard met een bal gooien en houd je van scoren? Dan is waterpolo de sport voor jou! Je speelt een wedstrijd met twee teams en twee doelen. Wie het meest scoort, wint. Eigenlijk hetzelfde als bij handbal, maar dan in het water. gooi jij de bal in het doel en word jij de topscoorder van je team? Kom dan eens langs en doe mee.

Bij synchroonzwemmen leer je dansen in het water. Hou je van dansen en muziek? Dan is dit echt iets voor jou! Je ontwikkelt lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en creativiteit. Synchroonzwemmen kan je alleen, met z’n tweeën of in een team van maximaal 8 meisjes doen. Je bent van harte welkom om eens mee te zwemmen.

Voor volwassenen is er nu ook Quick/Trim zwemmen. Eén avond in de week onder leiding van een trainer. Je traint op je eigen niveau, ideaal voor iedereen die van lekker door zwemmen houdt. Ook ideaal voor allerlei sporters, zoals (voormalige) zwem, triatlon en duursporters. Doe mee met de gratis proeflessen.

Heb jij je A en B diploma en wil je komen zwemmen? Kijk op www.zv-westland.nl of bel naar 06-57817526

www.zv-westland.nl

Profile for WL Media

2019-08-28 Sport&Plezier.pdf  

2019-08-28 Sport&Plezier.pdf  

Profile for wlmedia