Page 13

De Schakel MiddenDelfland donderdag 21 april 2016

Nieuw Schipluidens volkslied? De musical Gerommel in het Rusthuis leverde vorige week niet alleen een paar vermakelijke uurtjes vol dorpsplezier op maar misschien ook wel het nieuwe Schipluidense volkslied ‘Heimwee naar Schipluiden’. De muzikale voorstelling werd geschreven, ge-

componeerd en uitgevoerd door Schipluidenaren met ondersteuning van het Waarheen-Waarvoor-koor en begeleiding van de Alsje-dement-band. Door woordspelingen en versprekingen werden herkenbare situaties uit het dorp voor het voetlicht ge-

bracht, “Almelo heeft Herman Finkers en Delft Hugo de Groot, maar er gaat niets boven Schipluiden, want wij hebben HK Poot.” Zelfs De Schakel MiddenDelfland had er een rol in. Dvd bestellen? Zie www.gerommelinhetrusthuis.nl

|

13

Elke  uitdaging  aanpakkend,  origineel,     aansprekend  en  integer;  dit  vindt  u  terug  bij  ons   ontwikkelingsteam!     Kijk  voor  meer  informatie  over  onze  projecten     op  onze  w ebsite.  Hieronder  alvast  een  impressie!            

ntw Wij o

ik

verh & n er e , beh n e l ke

uren

           

           @gambeheer.nl       www.gambeheer.nl  

   

CDA Midden-Delfland pleit voor lagere belastingdruk Naar aanleiding van de nota lokale heffingen zoals die werd behandeld in de commissievergadering op 12 april jongstleden heeft raadslid Cornelissen van het CDA in Midden-Delfland een pleidooi gehouden voor een lagere woonlastendruk voor de inwoners van MiddenDelfland. Hoewel de tarieven voor de OZB en de afvalstoffenheffing redelijk in de pas lopen met de omliggende gemeenten is het tarief voor de rioolheffing aanzienlijk hoger dan gemiddeld. Omliggende gemeenten betalen € 164,- terwijl in Midden-Delfland € 274,betaald moet worden. Dit komt omdat indertijd gekozen is om deze heffing kostendekkend te maken en omdat de woningen in Midden-Delfland relatief ver uit elkaar liggen levert dit een duur rioolstelsel op. Cornelissen bepleitte dat nieuwe technieken waarbij het mogelijk is om in bestaande rioolbuizen nieuwe te plaatsen de afschrijvingstermijn en afschrijvingskosten aanzienlijk omlaag kunnen en vroeg wethouder Horlings om deze mogelijkheid te onderzoeken.

Kringloopmarkt Op zaterdag 30 april is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. De kringloopmarkt is van alle markten thuis. De markt wordt gehouden Dr. J. de Koninglaan 2a, 2636 BZ in Schipluiden van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk. Deze markt is iedere laatste zaterdag van de maand. Voor meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 015-3809482.

Ontsnappen uit een Amerikaanse schoolbus Het is de laatste tijd steeds populairder: jezelf laten opsluiten in een ruimte, waaruit je binnen een bepaalde tijd moet ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. De Tuinderij heeft haar eigen Escape Room ontwikkeld: de Rock ‘N Roll Escape. Deze eerste escape room op Westlands grondgebied is in een omgebouwde gele Amerikaanse schoolbus. “Na maanden van opbouw, brainstormen, verzinnen van puzzels, testfase enzovoorts, zijn we nu helemaal tevreden”, zegt Ruud van Mil van De Tuinderij. De naam ‘Rock ‘N Roll Escape’ verwijst naar het thema van de

bus. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘60. Een Amerikaanse band rijdt op tournee door de VS en wordt in Death Valley staande gehouden en overvallen. De overvallers gaan er met de buit vandoor, plaatsen een tijdbom in de bus, die binnen 1 uur explodeert, en doen de deur op slot. De bandleden moeten binnen dat uur zien te ontsnappen door codes te kraken. Met een ouderwetse telefoon kun je om een hint vragen. “We hebben alle opdrachten zelf ontwikkeld en de tijdbom is speciaal voor ons gemaakt, echt uniek dus.” Zie voor meer informatie www.detuinderij.nl.

De escape room bevindt zich in een Amerikaanse schoolbus.

Foto: PR

Muziekvoorstelling over Joodse onderduiker Schrijfster Ida Vos dook in de Tweede Wereldoorlog onder op de zolder van de voormalige pastorie van Op Hodenpijl in Schipluiden. Haar verhaal is opgetekend in het boek Joods Leven in het Westland. In dit boek van genootschap Oud-Westland is een hele reeks verhalen uit de Joodse gemeenschap in de regio opgenomen. Ida’s zoon Bert Vos brengt op zondag 1 mei een muzikale ode aan het onderduikavontuur met een voorstelling in

Op Hodenpijl. Samen met accordeonist Erica Roozendaal brengt hij stukken uit de voorstelling ‘Het koffertje van Ida Vos’, dat speciaal werd geschreven. Ook klinkt oude Nederlandse muziek, afgewisseld met klezmermuziek. Na afloop is Boekhandel Vingerling aanwezig en is er gelegenheid om het boek in te zien of aan te schaffen. De voorstelling vangt zondag 1 mei aan om 12.00 uur. De entree bedraat € 15,-. Zie ook www.ophodenpijl.nl.

Wilt u goud of zilver verkopen?

Stomen van een pantalon

Chris van Waes is naast antiquair en juwelier ook gediplomeerd taxateur. Voor uw goud en zilver biedt Chris van Waes op basis van een vakkundige taxatie een goede prijs.

KOLBERT

€ 5,00

PANTALON

€ 5,00

Primera Den Hoorn Dijkhoornseweg 31

AL 12½ JAAR UW VERTROUWEN WAARD!

24 uur service € 5,00 KOLBERT

PANTALON

€ 5,00

24 uur service

...even naar Primera

www.primera.nl

Geopend woensdag t/m vrijdag 11.00 - 17.30 uur zaterdag 11.00 - 17.00 uur, of op afspraak. Jan Barendselaan 66, 2685 BV Poeldijk, Telefoon 0174 44 46 35 info@chrisvanwaes.nl, www.chrisvanwaes.nl

...even naar Primera

www.primera.nl

Wijzigingen inzameling tijdens feestdagen Koningsdag Valt je reguliere aanbieddag op een woensdag? De inzameling van je gft en restafval op woensdag 27 april verschuift naar zaterdag 30 april.

2e Pinksterdag Valt je reguliere aanbieddag op een maandag? De inzameling van je gft en restafval op maandag 16 mei verschuift naar zaterdag 14 mei.

Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag Valt je reguliere aanbieddag op een donderdag? De inzameling van je gft en restafval op donderdag 5 mei verschuift naar zaterdag 7 mei.

Milieustraten gesloten Let op: alle Avalex-milieustraten zijn op Koningsdag (27 april), Hemelvaartsdag (5 mei) en 2e Pinksterdag (16 mei) gesloten.

#Avalex_nieuws

/Avalexnieuws

avalex

Profile for WL Media

Md 2016 04 21  

Md 2016 04 21  

Profile for wlmedia