Page 12

Het Hele Westland 11 juni 2014

Pagina 12

WestlandTheater De Naald WO 05 NOV

ZA 14 juN

ZA 29 NOV

BALLETScHOOL PAPILLON 27 T/M 29 juNI

THEATER ZATERDAG 21 & ZONDAG 22 JUN Dance Expression Cultuur uit eigen regio VRIJDAG 27 T/M ZONDAG 29 JUN Balletschool Papillon Cultuur uit eigen regio ZATERDAG 21 & ZONDAG 22 JUNI Dance Expression ‘Show 2014’ Cultuur uit eigen regio VRIJDAG 27 T/M ZONDAG 29 JUNI Balletschool Papillon ‘Dansshow’ Cultuur uit eigen regio ZATERDAG 5 & ZONDAG 6 JULI Dance Innovation ‘Het Stadsmysterie’ Cultuur uit eigen regio VRIJDAG 11 JULI Floracollege musicalklas ‘Het Geheim van Spinnensteyn’ Cultuur uit eigen regio

BIOSCOOP The Other Woman (6 jr / vuist / grof taalgebruik) 11, 12, 13, 14 juni 20.15 uur Nieuwe Helden (AL / Grof taalgebruik) 12 juni 20.15 uur Verkoop NIET via De Naald, maar via We Want Cinema Tinkerbell en de Piraten (2D) 11 juni 13.30 uur

GA NIET IN ZEE MET MALAFIDE TICKETSHOPS!

KLAAR VOOR DE START VAN DE LOSSE KAARTVERKOOP? Na de kaartverkoop bij de voorinschrijving, begint op zaterdag 14 juni de losse kaartverkoop. De Naald maakt het u gemakkelijk; via de website (www.westlandtheater.nl) is de gemakkelijkste weg; u bladert op uw gemak door de vele voorstellingen en theaterconcerten, maakt uw keuze en mailt ons. Bellen of langskomen binnen de openingstijden van onze balie kan ook! N.B: Wanneer u via internet kaarten reserveert, worden deze thuisgestuurd. Op uw bevestigingsmail staat de exacte procedure beschreven. WestlandTheater De Naald steunt de campagne ‘Weet waar je koopt’ van de VSCD (vereniging van schouwburg- en concertgebouwdirecties) om de verkoop van kaarten via niet-officiële verkooppunten tegen te gaan!

Let u op Dagelijks kopen duizenden mensen kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via Internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen, met als enig doel het maken van winst. Wij kregen helaas bericht dat er mensen voor veel geld gedupeerd zijn door via protickets. nl kaarten te kopen voor een voorstelling in De Naald die al was uitverkocht! Let u op: De Naald werkt (met uitzondering van NTK Nationale Theater Kassa en See Ticket), niet samen met andere websites. Kaarten van De Naald kunnen dus maar beter via onze balie en onze website worden gekocht. Alleen in dat geval betaalt u de prijzen die er voor staan en krijgt u de service die De Naald al bijna 30 jaar verleent. Da’s wel zo zeker en wel zo betrouwbaar!

DO 27 NOV

VOORuITBLIK OP HET NIEuWE SEIZOEN

VOORuITBLIK OP HET NIEuWE SEIZOEN

KOMMIL FOO TIjDELIjK NIET IN VERTROuWDE SAMENSTELLING

DE GROEP DIE DE GESCHIEDENIS HERSCHRIjFT

MICH WALSCHAERTS DOET HET EVEN ALLEEN Halverwege het aflopende seizoen drong het door in de Nederlandse en Vlaamse theaterwereld: de broers Raf en Mich Walschaerts gaan tijdelijk uit elkaar. Ze gaan in die tijd elk solo verder. En nu, amper een half jaar later, introduceren wij u ‘Duizend Man sterk’, een solo van Mich. Hij zingt in het Nederlands, Frans en Engels zijn favoriete songs, vertelt schrijnende, hilarische verhalen en speelt de meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages. ‘Duizend Man sterk’ is een voorstelling over zichzelf, of over diegene die hij ook, of zelfs beter had kunnen zijn. Een theaterprogramma over leven en liefde, over alles of niks. Absoluut autobiografisch alsook volledig uit de duim gezogen. Over duizend man sterk zijn. Of net niet. In 1987 gaven de Essense broers hun eerste optreden als ‘Kommil Foo’, een verbastering van het Franse ‘comme il faut’, ofwel ‘zoals het hoort’, De rest is prachtige theater- history.

‘VOICE MALE’, WEERGALOOS IN à CAPELLA Wat op muziek van toepassing blijft, is dat ze een tijdgeest weerspiegelt en hele generaties beïnvloedt. Dat gold al voor holbewoners, Vikingen en zonnekoningen en is nog steeds van toepassing; er is altijd gezongen en dat wordt nog steeds gedaan. Over ons leven, onze liefdes, angsten en wensen. In het wervelende à capella theaterconcert ‘Big Bang’ brengt de groep ‘Voice Male’ nummers die te maken hebben met belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis, ontwikkelingen die ons leven grondig hebben veranderd, of de samenleving gewoon iets leuker hebben gemaakt. Voice Male voorziet evoluties, ontwikkelingen en trends uit onze geschiedenis van een sound. Voor elk historisch feit is volgens de groep wel een deun te bedenken. Oké, niet altijd even waarheidsgetrouw, maar wel vrolijk, ontroerend en soms confronterend. Wat in de jaren ‘80 begon als een groepje van 6 brave kerkkoorknaapjes, groeide uit tot één van de bekendste à capella-formaties van Europa. Voice Male…weergaloos!

VR 30 jAN

DI 17 juN

Rio 2 (3D) (6jr / vuist) 11 juni, 16.00 uur 14 juni, 13.30 uur Pim & Pom het grote avontuur (AL) 14 juni, 16.00 uur TOP film Grace of Monaco (6 jr / vuist) dinsdag 17 juni om 14.00 uur. Toegang € 6,75 inclusief kopje koffie of thee vooraf. Grace of Monaco vertelt het wereldberoemde verhaal van Hollywood actrice Grace Kelly, gespeeld door Oscar winnares Nicole Kidman, die door haar huwelijk met Prins Reinier de derde (Tim Roth) Prinses van Monaco werd.

Ook na afloop van een film kunt u in onze foyer terecht voor een gezellige nazit waarbij onze bar geopend is.

VOORuITBLIK OP HET NIEuWE SEIZOEN EERBETOON AAN ZANGER/COMPONIST BRAM VERMEuLEN

‘OM MET BRAM TE SPREKEN..’

VOORuITBLIK OP HET NIEuWE SEIZOEN

Voor meer informatie en filmdata zie www.westlandtheater.nl Wijzigingen voorbehouden

CABARETIER: “OMDAT TIjDEN VERANDEREN”

ROué VERVEER DACHT: ‘FF WAT ANDERS’ Na vijf succesvolle theaterproducties vond cabaretier Roué Verveer het welletjes. Het roer moest om. Hij wilde nóg grappiger zijn en nóg sneller. Frisser ook. Het resultaat? Ga er gerust goed voor zitten, want het tempo is hoog. Roué laat je niet eens meer uit lachen. Hij praat nu sneller dan hij denkt…nee… juist andersom.

cabaretier etaleert bijvoorbeeld zo scherp de verschillen tussen Antillianen en Surinamers. En de overeenkomsten.

Roué’s belangrijkste boodschap in ‘FF wat Anders’ is simpel: ‘leef en lach. Dat is het belangrijkste’. Tijden veranderen. Daarom: FF wat anders. Maar troost u: Roué is dan wel meer dan ooit op zoek gegaan naar de komiek die in hem schuilt, ook in ‘FF wat Anders’ blijft hij ontroeren, verbazen en ontwarren. U gaat zoals gewoonlijk naar huis met buikpijn van het lachen! Onder meer omdat hij als Surinamer scherper dan ooit met het fenomeen ‘afkomst’ afrekent. Geen andere

4 Sterren Verveer is vanaf 1999 lid van ‘Comedytrain’ en sinds 2002 produceert hij z’n theatershows. In 2010 en 2011 trad hij - samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe - op onder de naam ‘Caribbean Combo’. In het najaar van 2011 presenteerde hij samen met Daphne Bunskoek het tv-programma ‘De Slavernij’ en nu reist hij weer dagelijks van theater naar theater met ‘FF wat Anders’. “Prachtige kleinkunst”, recenseerde het AD. “De openheid van Roué geeft zijn show diepgang, terwijl het ogenschijnlijk slechts luchtige verhalen zijn”.Zowel het AD als de Volkskrant, NRC en Trouw geven ‘FF wat Anders’ 4 sterren!

WestlandTheater De Naald Stokdijkkade 3 2671 GW Naaldwijk

Openingstijden kassa di t/m zo 12.00-16.00 uur en drie kwartier voor aanvang van elke theater - en filmvoorstelling

Rode Wijn, De Steen, Een goede Reden, Verlangen en De Wedstrijd zijn slechts enkele liedjes uit het brede repertoire van Bram Vermeulen (1946 - 2004). Dat repertoire wordt nog maar nauwelijks gehoord of uitgevoerd, vinden Bas Marée en Willemijn Smeets. En zij zijn het die hier met het theaterconcert ‘Om met Bram te spreken’ - een oprechte hommage aan Bram – verandering in brengen. Bas en Willemijn kwamen er tijdens de selectie snel achter dat talloze nummers al een plekje in hun hart hadden. Samen met Gijs Baas (basgitaar en contrabas) en Erik Smans (piano), vertolken zij zowel het bekende als het minder bekende werk van deze eigengereide liedkunstenaar, die vele jaren met Freek de Jonge het duo Bram & Freek vormde. Met dit bijzondere theaterconcert, opgedragen aan één van de grote kleinkunstenaars die ons land heeft gekend, wordt deelgenomen aan het Rabo Talenten Concours 2014-2015. Boek voor dit prachtig liedjesprogramma!

TOP-FILM VAN DE MAAND juNI

‘GRACE OF MONACO’ IS GEEN BIOGRAFIE Het filmfestival van Cannes opende dit jaar met ‘Grace of Monaco’, het verhaal van voormalig Hollywood-ster en prinses van Monaco Grace Kelly. Tijdens een politieke crisis tussen Frankrijk en Monaco, in de jaren ’60 van de vorige eeuw , trouwde zij prins Reinier van Monaco, toen één van de meest begerige Europese vrijgezellen van die jaren. Deze Reinier was nauw betrokken bij die politieke crisis. De film verhaalt van de gevolgen daarvan voor haar huwelijk en identiteit. Het is de TOP- film van De Naald van de maand juni. TOP staat voor Theater Overdag Programma. Nicole Kidman speelt de hoofdrol in de film, die niet bedoeld is als een biografie van de vermaarde Grace Kelly. Juist omdat het allemaal fixie is, is de woede over de film aan het hof van Monaco zeer groot. Volgens prins Albert van Monaco is het scenario gebaseerd op bewust foutieve en dubieuze historische referenties.

THE OTHER WOMAN

ONLINE KAARTEN RESERVEREN KAN 24 uuR PER DAG

Reserveren 0174 - 636 900 Overig 0174 - 636 909 www.westlandtheater.nl

COLOFON

Samenstelling: WestlandTheater De Naald Redactie: Take One Tekst & Beeld, Louis Bruijnzeels

Profile for WL Media

Hhw 2014 06 11  

Hhw 2014 06 11  

Profile for wlmedia