Page 1

ZOMER

2019

|

UITGAVE

NU-OPGERUIMD WONEN Orde in je huis, orde in je leven.

VAN

UITGEVERIJ

WEST

YVONNE SKIN&BEAUTY Elke huid heeft dagelijks bescherming nodig.

MEDIA

BV

|

WESTLAND

MORENA PERSONAL TRAINING BOUTIQUE Maak krachtige keuzes met Morena.


Column

Teveel? Jaren geleden liep ik een kroeg binnen en daar stond boven de bar geschreven: “Morgen gratis bier.” “Oh wow, wat leuk dacht ik. Ik kom morgen zeker terug!” Om vervolgens de volgende dag terug te komen en, je raadt het al, er weer het zelfde bordje boven te bar hing . De wereld rent en holt. Er is altijd meer en beter om de hoek. Het gras is vaak groener bij de buren en als je zelf die buren bent is het gras aan de overkant beter.  Meer spullen, meer kleding en nóg mooier willen zijn. Maar waarom? Waar ligt de grens tussen genoeg en nóg meer willen? Mogen we dan niet nóg meer wensen? Ik denk van wel! Maar ik denk dat er wel een nuance in zit  De vraag is wáárom wil je meer? Wil je meer omdat het je hart vervult van vreugde? Of wil je meer omdat je op deze manier denkt dat andere mensen je bijvoorbeeld leuker en interessanter vinden? (buitenwereld).  Is het niet zo dat mensen vaak meer willen (kopen) om een leegte te vullen in zichzelf? Een stuk liefde en waardering? Al kun je nog zoveel consumeren, één ding is zeker… die leegte krijg je op deze manier nooit opgevuld. Wat mij heel erg helpt is: Dankbaarheid. Dankbaar zijn voor alle fijne dingen die er in je leven verschijnen! Zoveel je kunt! Zo geef je een seintje aan het universum dat dít is waar je blij van wordt! Je energie gaat omhoog en zo trek je nog meer moois aan. Het is een universele wet. Het kan gewoon niet anders dan dat het werkt. De energie van vreugde en dankbaarheid is magnetisch. 

Adressenlijst ANJA TROOST Emmastraat 76, 2681 RR Monster, 06 – 1173 6630 info@anjatroost.nl, www.anjatroost.nl ALBA COACHING WESTLAND Reiger 63, 2693 AM ’s-Gravenzande, 06 – 1711 8340 albacoachingwestland@gmail.com www.albecoachingwestland.nl BIEFIT GEZONDHEIDSWINKEL Geestweg 56, 2671 ED Naaldwijk, 0174 – 624 987 winkel@biefit.nl, www.biefit.nl CESAR WESTLAND 0174 – 627 221 info@cesarwestland.nl, www.cesarwestland.nl FITWINKEL NAALDWIJK Hovenierstraat 122, 2671 DB Naaldwijk, 0174 – 257 006 info@fitwinkel-naaldwijk.nl, www.fitwinkel-naaldwijk.nl JPT PERSONAL TRAINING & COACHING Smederijstraat 22, 2671 BV Naaldwijk, 0174 – 760 800 info@jptraining.nl, www.jptraining.nl MASTOU info@mastou.nl, www.mastou.nl MEYA BODY & MIND Bachlaan 1, 2671 TJ Naaldwijk, 06 – 455 305 63 info@meya-naaldwijk.nl, www.meya-naaldwijk.nl MORENA PERSONAL TRAINING BOUTIQUE Laan van Waalhaven 307, 2497 GJ Den Haag, 06 – 8399 6132 www.morenapersonaltraining.nl NU-OPGERUIMD WONEN Florence Nightingalelaan 10, 2694 AG ’s-Gravenzande 0174 – 400 004 info@nu-opgeruimdwonen.nl, www.nu-opgeruimdwonen.nl PRAKTIJK HARTSTOCHT 06 – 511 703 79 info@praktijkhartstocht.nl, www.praktijkhartstocht.nl ROYAL HEALTH FOAM Soetensstraat 18, 2586 XS Den Haag, 070 – 338 7010

Vul jouw hart met dankbaarheid en verwelkom de oneindige mogelijkheden in je leven!

info@healthfoam.com, www.healthfoam.com THE READ SHOP Wilhelminaplein 11, 2671 GS Naaldwijk, 0174 – 767 279 naaldwijk@readshop.nl UP TO GROW Sprongenloet 5A, 2675 KV Honselersdijk, 06 – 1437 7089 info@uptogrow.nl, www.uptogrow.nl YVONNE SALON VOOR HUIDVERBETERING

Elenoor Meijer www.elenoorcreates.com

2

BEWUST | ZOMER 2019

Anjerlaan 50, 2671 KJ Naaldwijk, 0174 – 629 479 info@salonyvonne.nl, www.salonyvonne.nl


COLOFON Vormgeving en druk geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Advertenties Bianca de Koning 06 – 460 609 67 bdekoning@uitgeverijwestmedia.nl Redactie Fred Louter 06 – 172 284 37 flouter@uitgeverijwestmedia.nl

Bewust WL is een kwartaalmagazine voor mensen die iets bewuster in het leven (willen) staan. Het bevat interessante artikelen, mooie reportages en nuttige informatie, waarmee je kunt werken aan je eigen bewustwording en welzijn.

Volg ons op Facebook.com/Bewustwl Instagram.com/Bewustwl

4

Elenoor Creates

5

Nanomineralen

9

Morena Personal Training Boutique

10

Royal Health Foam

11

Cesar Westland

12

Alba Coaching Westland

12

Up to Grow

Water is leven!

Zilverwater bewijst waarde al eeuwenlang

13 15

Yvonne Skin&Beauty Elke huid heeft dagelijks bescherming nodig

JPT Personal Training & Coaching Vitaal ondernemen met JPT!.

Maak krachtige keuzes met Morena

Bewuste slapers kiezen voor maatwerk

Goed slapen kun je leren

Familieopstelling gunt inzicht

Leer lichten leren in één dag

BEWUST | ZOMER 2019

3


Kangenwater via Elenoor Creates:

Voor Elenoor Meijer ging er een wereld voor haar open toen ze in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met Kangenwater. Het water heeft zoveel mooie dingen gedaan voor haar eigen lichaam en voor haarzelf, dat ze het nu ook zélf verspreidt in Westland en omgeving. ‘Het is mijn missie om meer mensen bewust te maken van het water dat ze drinken’.

“Kangen betekent in het Japans ‘terug naar de bron’, zoals de natuur het dus écht bedoeld heeft”, zegt Elenoor. “Het gaat over water in zijn puurste en gezondste vorm. Het mooie is dat dit water nu voor iedereen bereikbaar is via het ionisatieapparaat van Enagic, dat heel eenvoudig wordt aangesloten op de eigen kraan.” Het kraanwater gaat eerst door een actief koolstoffilter en wordt daarna geioniseerd. Elenoor: “Kangenwater drinkt heel erg licht en wordt vrijwel direct opgenomen in het lichaam en haar cellen, zonder een zwaar gevoel op de maag. Naast gezond is het dus ook heerlijk om te drinken.” Kangenwater is echt voeding voor de cellen. Het hydrateert het lichaam op een heel diep niveau. “De meeste drinkers slapen veel beter en vallen af. Tevens helpt het om verzuring en veroudering tegen te gaan. Kangenwater heeft een heel hoog PH-gehalte van 9,5 (ons eigen kraanwater heeft een PH van 7) en is een bron van anti-oxidanten”, aldus Elenoor. Alle informatie kun je vinden op de site van Elenoor. Daar kun je ook een gratis E-book aanvragen over de bijzondere kracht van water. Ook worden er met regelmaat waterexperiences georganiseerd. Houd voor data de website in de gaten.

ELENOOR CREATES

Noordeinde 64G, 2415 GK, Den Haag 06 - 1719 8765 | because.yourbodyiswater.info

4

BEWUST | ZOMER 2019

Foto: Infoleo Fotografie

Water is leven!

Anja Troost Life Coach

Anja helpt bij stress, eenzaamheid, conflicten en gebrek aan zelfvertrouwen Veel mensen lopen rond met problemen waar ze zelf geen oplossing meer voor zien. Niet altijd zijn er instanties of specialisten die hen kunnen helpen hun leven weer op orde te brengen. De inzet van een life coach kan heel vaak de sleutel zijn om een knop om te zetten. Als life coach is Anja Troost uit Monster gespecialiseerd in uiteenlopende problemen. Van stress en spanning tot eenzaamheid, van mensen die vast lopen in conflicten tot mensen die kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Life coaching is vooral luisteren, zegt Anja zelf. ‘Ik ben iemand die altijd al een luisterend oor voor anderen heeft gehad. Uiteindeijk ben ik de studie Life Coach gaan volgen om mijn talenten nog beter te benutten.’ Vanuit haar eigen praktijk in Monster begeleidt ze bij een veelheid aan vragen. Anja: ‘Ik draag nooit mijn eigen antwoorden aan. Ik zoek de antwoorden vooral bij de persoon zelf. Doordat die persoon actief meewerkt aan het vinden van antwoorden, is hij of zij veel gemotiveerder om iets aan de situatie te veranderen.’ Een praktische aanpak staat centraal. In het eerste gesprek stelt Anja samen met de cliënt meteen een plan van aanpak op. Naast de gesprekken in de praktijk krijgen cliënten opdrachten voor thuis mee. Anja: ‘Cliënten vinden mijn methode van werken en mijn gesprekstechnieken heel effectief.’ Elke sessie duurt maximaal 1 uur. Het intake gesprek is kosteloos. Voor meer informatie kunt u mij bellen of een email sturen.

ANJA TROOST LIFE COACH Emmastraat 76 | 2681 RR Monster www.anjatroost.nl | 06 - 1173 6630 info@anjatroost.nl


Zilverwater bewijst zijn waarde al eeuwenlang

Zilverwater. Misschien dat er bij de ouderen onder ons nog een lichtje gaat branden, maar voor jongere mensen is dit bijzonder effectieve product toch nog vrij onbekend. Dat is jammer, want dit natuurlijke antibioticum kan gezien worden als een soort eerste hulp bij onder meer allergieën, blaasontsteking, brandwonden, huidproblemen en nog veel meer klachten. Het is al heel lang bekend dat zilver in zeer kleine hoeveelheden een gunstig effect heeft op onze gezondheid. Heel vroeger, toen de adel nog met zilver bestek en van zilveren schalen at, zag je dat soms zelfs een beetje terug in de huidskleur van deze mensen. Ze hadden een enigszins zilveren en blauwe gloed op het lichaam. Deze mensen leefden vaak langer doordat het zilver in hun bloed een betere weerstand opleverde, wat zeker in die tijd heel belangrijk was. Als je dus ‘blauw bloed’ had, betekende dat niet alleen dat je van adel was, maar dus ook dat je vaak langer leefde.

Anno 2019 is zilver, in zeer kleine (nano-)hoeveelheden verwerkt in water, gelukkig voor iedereen beschikbaar. Zilverwater is verkrijgbaar als spray of in druppelvorm. Vroeger hoorde je nog weleens verhalen van een overdosis, maar de technieken zijn zo verbeterd dat dit niet meer voorkomt. Bij verstandig gebruik van een goede kwaliteit colloïdaal zilver, is er geen enkele risico. De meest krachtige vorm van Zilverwater is nu Nano Zilver, hierin zitten de allerkleinste zilverdeeltjes in colloïdale vorm verwerkt. Hoe kleiner het deeltje, hoe veiliger en effectiever. Zilverwater is een prima natuurlijk antibioticum en detoxmiddel en kan ingezet worden bij onder meer chronische darmklachten, verlaagde weerstand, infecties en zelfs als mondwater. Kortom, een zeer breed inzetbaar product dat zijn waarde al eeuwenlang bewijst! Kijk voor meer informatie op www.nanomineralen.nl

BEWUST | ZOMER 2019

5


Zomerse smoothie

De schappen op de groente- en fruitafdeling beginnen weer vol te raken met zomers fruit. Kortom, tijd voor een zomerse smoothie!

• 3 minuten voorbereiding • 0 minuten kooktijd • Ontbijt • 2 portie(s) • 262 kilocalorieën per portie • 4 gram eiwitten • 36 gram koolhydraten • 3 gram vetten

Benodigdheden • Blender

Ingrediënten

• 250 gram (1 doosje) zomerfruit • 1 rijpe banaan • 1 takje verse munt • 1 klein glas ijsblokjes • 30 gram havermout • 100 ml kokoswater

Bereidingswijze:

1 Stop alle ingrediënten in de blender en blend het geheel glad. Houd eventueel nog wat ingrediënten over voor garnering. 2 Genieten Eet smakelijk! 

Meer recepten of gezondheidstips? Kijk snel op fit.nl

6

BEWUST | ZOMER 2019


Nu-Opgeruimd Wonen:

Orde in je huis, orde in je leven

Mirjam Wijnands van Nu-Opgeruimd Wonen in ’s-Gravenzande staat als professional organizer/opruim­ coach volledig in haar kracht, zo vindt ze zelf. Die kracht en expertise geeft ze graag door aan mensen die door welke omstandigheden dan ook hun leven letterlijk en figuurlijk even niet op orde hebben.

De drukte van de huidige maatschappij kan leiden tot te veel turbulentie in de vorm van bijvoorbeeld stress en onrust waardoor mensen het overzicht kwijt kunnen raken’, aldus Mirjam. ‘Dat zie je dan vaak als eerste terug in de woning, het huishouden of de administratie. Er zijn bijvoorbeeld te veel spullen, het huishouden en de administratie worden verwaarloosd en daardoor onoverzichtelijk. Met de klant kijk ik waar de oorzaken en pijn liggen, om vervolgens samen in actie te komen. Stap voor stap en zonder oordeel bewerkstelligen we een blijvende verandering, zodat de klant weer overzicht krijgt en weer lichter kan gaan leven.’ Mirjam heeft inmiddels tientallen klanten geholpen bij het terugkrijgen van zowel fysieke als mentale rust in hun leven. ‘Dat maakt mijn werk ook zo ontzettend uitdagend en leuk’, aldus Mirjam. ‘Ik werk op een breed gebied en met een

grote diversiteit aan klanten. Soms help ik mensen via de gemeentelijke WMO-regeling, maar vaak komen mensen ook zelf naar mij toe. Ik begin altijd met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Elke situatie is anders, dus we gaan op zoek naar maatwerk en de oplossing die echt bij iemand past. Mensen hoeven niet bang te zijn dat er dingen gebeuren die ze niet willen of dat er spullen weggegooid worden waaraan zeer gehecht zijn. De klant is altijd leidend in het proces, dat vind ik heel belangrijk. Ik geef in het coachingstraject vervolgens efficiënte adviezen en inzichten en bied concrete hulp. Dat doe ik bij de mensen thuis, eventueel ondersteunend via WhatsApp of Skype. Zo sta je er dus geen moment alleen voor. Daarnaast heb ik op de doordeweekse avonden en de zaterdagochtend een gratis telefonisch spreekuur. Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie!'

NU-OPGERUIMD WONEN Florence Nightingalelaan 10 2694 AG ’s-Gravenzande 0174 – 400 004/06 – 2463 4646 www.nu-opgeruimdwonen.nl info@nu-opgeruimdwonen.nl

BEWUST | ZOMER 2019

7


Te veel gedachten … De grootste verslaving van mensen? Roken, alcohol, drugs, gokken? Dit zijn zeker de bekendere verslavingen, maar de grootste verslaving van de mens zit letterlijk… tussen de oren. Het betreft een verslaving die je niet zo snel zou verwachten en die ook niet zozeer bekend staat als een verslaving, maar er wel degelijk eentje is: de verslaving aan ‘het denken’. Veel mensen hebben de gehele dag gedachten, die hen continu uit het Nu halen. Ze bevinden zich onbewust in verleden of toekomst. En wie in het verleden of de toekomst leeft, is aan het denken, ofwel niet aanwezig in het huidige moment. Het Nu, het huidige moment, het enige wat je ooit in je leven zal hebben, is voor velen een hindernis of zelfs een vijand. Of het Nu wordt gereduceerd tot een middel tot een doel, iets wat we nodig hebben om ‘straks’ iets te bereiken. Met andere woorden: het Nu, dit moment, deze situatie is niet goed genoeg, niet compleet, er moet iets bij of af. Dat levert altijd onrust, ofwel ‘lijden’ op.

8

BEWUST | ZOMER 2019

Een van de belangrijkste vragen in je leven is: wat is mijn relatie met het huidige moment? Bespeur je onvrede, irritatie, angst of een andere vorm van negativiteit? Dan kan je ervan uitgaan dat je in psychologische tijd bent beland: verleden of toekomst. Is dat erg? Dat ligt aan de mate waarin je je bewust bent van je eigen gedachten. Besef je dat je niet die gedachten bént en kan je er afstand van nemen als zijnde gedachten die in ‘jouw’bewustzijn plaatsvinden? Kan je dit, besef je dit, dan kan je simpel terugkeren naar het Nu. Identificeer je je nog helemaal met je gedachten, dan kan het leven zwaarder worden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere mensen en zelfs andere levensvormen. Bedenk: je wint het nooit van het verleden of de toekomst, in dat opzicht strijd je tegen een illusie. Probeer derhalve bewust te blijven en in het heden te leven. In het Nu is immers nooit een probleem, alleen maar een situatie waarop je wel of niet in actie kunt komen. Zoals mijn eigen spiritueel leraar Eckhart Tolle zou zeggen: stay present! Fred Louter (ACT-trainer) www.spiritualiteitinjedagelijksleven.nl


Maak krachtige keuzes met hulp van team Morena Morena Personal Training Boutique, gevestigd in Den Haag en Amsterdam, is nu ook actief in het Westland met personal training aan huis. Eigenaresse en coach Tessa Morena de Niet, van oorsprong Westlandse, heeft een uniek concept met de missie: "Mensen transformeren, voor een krachtig en succesvol leven.” Tessa is al vijftien jaar werkzaam binnen de fitnessbranche en voormalig Nederlands kampioen 100 meter sprinten. Ook met het estafetteteam heeft zij een Nederlands record behaald.

MORENA PERSONAL TRAINING BOUTIQUE Laan van Waalhaven 307 2497 GJ Den Haag T 06 – 8399 6132 www.morenapersonaltraining.nl

Een krachtig lichaam is een krachtig leven Ervaar jij ook dat je leeft in een tijdperk waarin je rent, vliegt en waarin jij jezelf voorbij loopt? Focus en doe één ding tegelijkertijd. Werk met duidelijke deadlines en plan je agenda hierop in. Stel jouw prioriteiten voorop. Zorg voor een juiste balans in werk en privé en plan tijd in om leuke dingen te doen. Dit geeft je weer energie. Eet gezond en voed je lichaam. Blijf sporten, dit is heel erg belangrijk en veel studies tonen aan dat dit juist een burn-out tegengaat. Relativeer, wees brutaal eerlijk tegen jezelf, zodat je gaat herkennen wanneer je te veel dingen tegelijkertijd aan het doen bent. Herken en erken je klachten, zodat je er iets aan kunt doen. Word meester van je mindset Het doorbreken van patronen en gewoontes start met het verhogen van je eigen bewustzijn. Vraag jezelf af waar je over 6 maanden staat als je de gewoontes en patronen aanhoudt zoals je nu doet. Morena Boutique staat voor bewustwording, powerful living door onze mind en daarmee ook onze body onder controle te krijgen. Dat doen we niet alleen door fysieke personal trainingslessen aan te bieden, want dat is slechts één tool. Wil je zelf ervaren wat onze lessen en coaching kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke groei, zodat je krachtiger door het leven kunt gaan? Meld je aan via onze website en ervaar het zelf! www.morenapersonaltraining.nl

BEWUST | ZOMER 2019

9


Slaapgoeroe Chris Nederhorst van Royal Health Foam:

‘Bewuste slapers kiezen vaker voor maatwerk’ Wie soms niet goed en lekker slaapt, kan daar al heel snel de negatieve gevolgen van ondervinden. Denk aan symptomen als prikkelbaarheid, minder concentratievermogen en een verhoogd stressniveau. Structureel te weinig slaap kan zelfs resulteren in volledige overspannenheid en totale uitval. Wie zo veel mogelijk variabelen uit wil sluiten, kan het beste beginnen met het optimaliseren van zijn slaapomstandigheden, zoals het matras en de bedbodem. Bij Royal Health Foam in Scheveningen gaan ze zelfs zover dat je deze producten op maat kan laten maken!

Specialisatie Chris Nederhorst van Royal Health Foam is al 30 jaar gefascineerd door het fenomeen ‘slapen’. Wat kan nou werkelijk bijdragen aan een goede nachtrust , vraagt hij zich al decennialang af. ‘Hier is helaas niet één antwoord op maar meerdere. Een echt goed passend matras, een heerlijk kussen met een super zacht kussensloop en fris beddengoed. Werkt allemaal mee. Maar wat is nou een echt goed matras? En hoe vind ik die? Het begint met matrassen die in 6 verschillende stevigheden geleverd worden. Er is zelfs één matras (de Perfection) die in 16 verschillende stevigheden geleverde kan worden. Maar ook het juiste slaapklimaat is belangrijk. Slaapklimaat betekent onder meer niet te warm, niet te koud. Maar ook geen magnetische of elektrische straling door metalen in het matras of de bodem en geen mobiele telefoons en WiFi in de omgeving. Dit draagt allemaal bij aan iemands nachtrust en dus welzijn.’ 10

BEWUST | ZOMER 2019

Intake De uitgebreide collectie in de zeer ruime showroom van Royal Health Foam in Scheveningen bevat tientallen verschillende matrassen en schotelbodems. Het bijzondere is echter dat mensen die heel bewust met slaap bezig zijn ook terecht kunnen voor specifiek maatwerk. ‘In dat geval doen we vooraf nemen we alles door met de klant, waarbij we kijken naar zaken als leeftijd, gewicht, slaapvoorkeuren etc.. Zo weten we zeker dat een klant het bed krijgt dat echt volledig bij hem of haar past.’ Caravans, boten en campers Naast matrassen voor ‘gewone’ bedden is Royal Health Foam overigens ook gespecialiseerd in matrassen voor boten, campers, caravans en bankstellen. ‘Hierbij zie je vaak dat matrassen en kussens de sluitpost zijn en van inferieure kwaliteit zijn. Dat wil je natuurlijk niet. Juist dan wil je lekker zitten en liggen. Dan is het goed om te weten dat we ook dát hier in Scheveningen doen!’

ROYAL HEALTH FOAM,

Soetensstraat 18, Den Haag. 070-3387010 www.healthfoam.com


Cesar Westland

Ook goed slapen kan je leren Voor Linda Heine van Cesar Westland is een van de grote gevaren voor onze gezondheid vandaag de dag slapeloosheid. De oorzaak volgens Linda? Te veel prikkels. ‘Mensen moet wat vaker de aanknop uitzetten’.

Linda behandelt al jarenlang cliënten succesvol via de zogeheten Cesar-therapie. De Westlandse is naast Cesartherapeut tevens fysiotherapeut, docent poweryoga én gespecialiseerd in psychosomatiek (stressgerelateerde klachten). ‘Cesar is een houdings- en bewegingstherapie, waarbij mensen met individuele adviezen en oefeningen leren hun lichaam op een optimale manier te gebruiken’, zegt de energieke Linda. ‘Ik behandel mensen met diverse klachten: rugpijn, nek- en hoofdpijn, klachten door een veranderd bewegingspatroon, ademhalingsklachten, hyperventilatie en ook andere klachten. Wat nu erg vaak voorkomt bij cliënten is slapeloosheid, zeker ook onder jongeren. De oorzaak is alle prikkels die we de gehele dag te verwerken krijgen; dat zijn er door bijvoorbeeld internet en sociale media veel meer dan vroeger. Met Cesartherapie maken we cliënten bewust van hun eigen leefpatroon, zodat ze in gaan zien dat ze te vaak ‘aan’ staan. Ze moeten de actieknop dus vaker uitzetten, zeker in de avonduren voordat ze gaan slapen.’

Uiteindelijk is het de bedoeling van Cesartherapie dat cliënten zélf de juiste balans in hun leven weten te vinden én behouden. ‘We geven mensen hiervoor de juiste tools en adviezen mee. Bijvoorbeeld door meer op de juiste manier te gaan bewegen, bijvoorbeeld door sporten of yoga. Als iemand klachten heeft of gewoon meer wil weten over Cesar, kan hij of zij binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur voor een persoonlijk advies.’

Vier locaties in Westland Cesar Westland heeft vier locaties in Westland: in Naaldwijk, Monster, ’s-Gravenzande en Honselersdijk. Op laatstgenoemde locatie is ook een ruime yogaruimte beschikbaar. Meld je aan als yogabeoefenaar via een e-mail naar Linda Heine: info@cesarwestland.nl. Ook yogainstructeurs zijn welkom. Kijk voor meer informatie over alle diensten op www.cesarwestland.nl. N.B. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

BEWUST | ZOMER 2019

11


Alba Coaching Westland

Familieopstellingen: gun jezelf dat inzicht Tietsje van der Linden-Ypma van Alba Coaching Westland in ’s-Gravenzande organiseert ­regelmatig bijeenkomsten waarin wordt gewerkt met Familieopstellingen. Ze doet dit in groepsverband, maar mensen kunnen ook terecht voor een 1-op-1sessie.

“Via een Familieopstelling word je je bewust van de geheimen en gaten die je familiesysteem met zich meedraagt en die op een bepaalde manier een rol kunnen spelen in jouw leven of dat van je kinderen. Denk aan mensen die je irriteren in je familie of op het werk, zaken waar je steeds tegenaan loopt óf gedrag van jou dat je ook bij je eigen kinderen herkent. Gedrag dat je zou willen veranderen; voor jezelf, maar ook voor je eigen kinderen, zodat het leven in positieve zin verandert en lichter wordt.” Tietsje merkt nog wel dat mensen soms een drempeltje voor zichzelf opwerpen om deel te nemen aan een Familieopstelling: “Ze denken weleens dat ze de vuile was

buiten gaan hangen. Dat is niet wat het is. Door te kijken naar je levenssituatie en achtergronden geef je jezelf nieuwe mogelijkheden om anders om te gaan met ingesleten patronen en pijn die vaak al op jonge leeftijd is ontstaan. Gun jezelf dat inzicht, het levert jou én je omgeving uiteindelijk veel op.” De volgende workshop Familieopstellingen zijn 2 juli en 6 augustus in het Gouden Huis in Poeldijk. Wil je eerst laagdrempelig kennismaken? Kom dan op 17 oktober naar de lezing bij de VU in de Lier.

ALBA COACHING WESTLAND Tietsje van der Linden-Ypma Reiger 63, 2693 AM ’s-Gravenzande 06 - 1711 8340 albacoachingwestland@gmail.com

Up to Grow

Leer ook lichter leven in slechts 1 dag! Het Lichter Leven programma van Martine de Bruijn van Up to Grow heeft inmiddels talloze mensen in Westland en omgeving een lichter en zeker ook rijker leven bezorgd.

Wie ook open staat voor een lichter leven, kan 5 juli terecht op Boerderij Dichtbij in Wateringen. Die dag organiseert Martine namelijk de training Lichter leven in 1 dag. Tijdens de dag krijgen deelnemers van de ervaren Martine diverse tools aangereikt, die ze meteen in hun dagelijks leven kunnen toepassen. ‘Deelnemers ervaren dan meteen wat Lichter Leven voor hen kan betekenen. Dit doe ik door te laten proeven van de verschillende methodes en oefeningen die in het Lichter Leven programma aan bod komen. Ook deel ik mijn eigen ervaring. Je gaat naar huis met heel waardevolle tools, die je direct kan inzetten voor het realiseren van een Lichter Leven’, aldus Martine. De dag alleen is al zeer waardevol, maar is meteen ook een mogelijke introductie naar het complete Lichter Leven programma, dat in september weer van start gaat. Aan jou dus de keus!

12

BEWUST | ZOMER 2019

Lichter leven in 1 dag Vrijdag 5 juli 2019, Boerderij Dichtbij, Wateringen. Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@uptogrow.nl. Meer info op www.uptogrow.nl of bel naar 06-1437 7089.


Yvonne Skin&Beauty

‘Elke huid heeft dagelijks bescherming nodig’ De zomer staat voor de deur en dus zal ook de zon zich weer steeds vaker laten zien. Natuurlijk is het heerlijk om van het zonnetje te genieten, maar te veel zon is niet goed voor je huid. “Om beschadiging te voorkomen heeft elke huid dagelijks bescherming nodig”, zo vertelt Yvonne van der Wel van Yvonne Skin&Beauty uit Naaldwijk. Gelukkig wordt het steeds bekender dat te veel zon schadelijke gevolgen kan hebben zoals bijvoorbeeld versnelde huidveroudering. Yvonne: “De huid is ons grootste orgaan die te maken heeft met de gevolgen van schadelijke UV straling. Elke huid heeft dan ook bescherming nodig; de lichte maar ook de donkere huid, jong en oud, man en vrouw maar zeker de ook gevoelige huid van bijvoorbeeld baby’s en jonge kinderen. Ook moedervlekken en tatoeages hebben die extra bescherming nodig.” Straling Zonbeschadiging is het meest voorkomende huidprobleem in huidverzorging bij mannen en vrouwen. Deze beschadiging word opgelopen voor het 18de levensjaar. “De UVA en UVB straling lijden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker. Het is belangrijk om je dagelijks te beschermen omdat de straling UVA zelfs door de wolken heen komt. UVB zorgt voor verbranding en ook deze straling zorgt voor ontwikkeling van huidkanker. Of je nu verbrand, verkleurd of geen fysische verandering ziet aan de huid; blootstelling aan uv-straling maakt schade aan ons DNA en maakt dus cellen kapot.” Bescherming De meeste schade komt vooral door dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen, tuinieren of shoppen. Daarom is het belangrijk je dagelijks te beschermen; iedere dag het hele jaar door en niet alleen als je gaat zonnebaden. “Wij adviseren onze klanten het hele jaar rond een daglichtbescherming met SPF 15 waar vooral gezonde filters in zitten en heel veel antioxidanten. Deze bescherming is bijvoorbeeld ook in al onze make-up aanwezig”, zo besluit Yvonne. Sfeervolle salon Sinds 2008 kunnen klanten van Yvonne Skin&Beauty terecht in de sfeervolle salon aan de Anjerlaan 50 in Naaldwijk. Het team streeft naar maximale verzorging van de huid en beauty op maat. Klanten kunnen hier terecht voor diverse behandelingen voor huidverbetering of om huidproblemen op te lossen of te verminderen. Lees meer over de behandelingen en producten van Yvonne Skin&Beauty op www.salonyvonne.nl of neem contact op via info@salonyvonne.nl of bel 0174-629479. BEWUST | ZOMER 2019

13


Luisterkind Methode Te veel aan je hoofd, te veel gedachten, te veel gevoelens: een Luisterkind-afstemming kan hierbij helpen. Bij een Luisterkind-afstemming wordt er naar jouw innerlijke ik geluisterd. De Luisterkind Methode is een manier om op afstand contact te leggen, antwoorden op jouw vragen naar boven te halen en waar mogelijk direct een verandering door te zetten. Er wordt vooral geluisterd. Alles kan en mag in een afstemming gezegd worden. Jij, jouw innerlijke, bepaalt in de afstemming waarover we praten en wat er op dat moment speelt en belangrijk is. Het kan dus zijn dat niet alle vragen beantwoordt worden. Wat er op dat moment naar boven komt in de afstemming heeft vaak echter alles met de achterliggende vragen te maken.

In een afstemming komen vaak handvatten naar boven. Ga hiermee aan de slag; dit kost tijd en inzet. Neem dan ook de tijd en rust om alles op je in te laten werken. Soms komen er in een afstemming auralifters of entiteiten voor. Deze hoor ik aan en indien nodig breng ik ze naar het licht. Het kan ook zijn dat ik terugga naar een vorig leven omdat daar nog iets opgeruimd moet worden. Een Luisterkind-afstemming kan best pittig zijn; wees je daar bewust van. Weet ook dat het juist handvatten en aanknopingspunten geeft voor vernieuwing en verbetering. Ook komt er vaak meer rust in huis en in jezelf. Nieuwgierig geworden en wil je eerst een voorproefje? Stuur mij een e-mail met het onderwerp BewustWL en ik zal hier met een mini-afstemming op reageren.

MASTOU

www.mastou.nl | 06-46384675 | info@mastou.nl

14

BEWUST | ZOMER 2019


JPT Personal Training & Coaching

Fitte ondernemers presteren beter

A

ls zelfstandig ondernemer is het belangrijk om in balans te zijn en te blijven. Dit zorgt dat je op alle vlakken voor optimaal resultaat kunt gaan. Sportende ondernemers zijn productiever, energieker en halen zo meer uit hun dag. Zo kan je jouw tijd overzichtelijk indelen en heb je genoeg ruimte over voor ontspanning, vrienden en familie.

JPT PERSONAL TRAINING & COACHING Smederijstraat 24 2671 BV Naaldwijk 0174 – 760 800 info@jptraining.nl www.jptraining.nl

JPT Personal Training & Coaching Vitaal ondernemen met JPT! JPT Personal Training & Coaching biedt een totaalpakket aan diensten aan waarbij we verder kijken dan alleen een gezonde levensstijl. We gaan samen met jou een traject aan waar we focussen op de fysieke en mentale doelen. Trainen bij JPT zorgt voor een fitter en vitaler lichaam en geest, je voelt je goed en presteert ook nog eens beter! Voor Jeroen Pronk van JPT Personal Training & Coaching is het duidelijk: het welzijn en de gezondheid van mensen zit echt verweven in het totaalplaatje. ‘De som der delen is altijd groter dan de losse trainingsmodules’, zegt Jeroen in zijn professionele en luxe Personal Training studio in Naaldwijk. ‘Daarom kiezen we er bij JPT ook voor om mensen exact díe onderdelen te laten trainen waar ze op dat moment behoefte aan hebben en ondersteuning bij kunnen gebruiken, maatwerk is hierbij van toepassing. Dit is per persoon verschillend, afhankelijk van de doelstellingen. We monitoren daarbij altijd periodiek,

zodat we tijdig bij kunnen sturen. Uiteindelijk gaan we met elkaar op weg naar een gezonde levensstijl, waarin we met plezier en passie het beste uit onszelf halen. De een heeft behoefte aan lichamelijke ondersteuning, bij de ander leggen we het accent op het mentale vlak, aan de hand van mindfulness, coaching of bars. Zo volgt iedereen zijn eigen trainingsschema via zijn persoonlijke coach.’ Het unieke aan JPT is dat het echt alle disciplines onder één dak heeft: van fysieke personal training tot fysiotherapie, van voeding/lifestyle advies tot mental coaching. Er hoeft dus niet te worden doorverwezen naar andere instanties. ‘We zijn daarbij altijd op zoek naar nieuwe technieken waarmee we mensen nog beter kunnen trainen, en zich fysiek/ mentaal gezonder te laten voelen’, aldus Jeroen. ‘Zo is (lokale) cryotherapie een nieuwe behandelmethode die volledig is doorgebroken. In dat opzicht zijn we altijd up-to-date en dat verdienen onze klanten natuurlijk ook.’ BEWUST | ZOMER 2019

15


Verkrijgbaar bij Biefit Gezondheidswinkel

16

Geestweg 56 | 2671 ED Naaldwijk | www.biefit.nl | 0174-624987 | winkel@biefit.nl

BEWUST | ZOMER 2019


DE TOP 3 SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD:

ADHD een extraatje

1

De edele kunst van not giving a fuck Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven.

2

Alle dagen hartstikke druk* *ADHD, of: Alle Dagen Helden Daden Hartverwarmend en humoristisch kinderboek over ADHD Indy heeft ADHD. Dat betekent dat hij Alle Dagen Hartstikke Druk is. Volgens Indy's moeder tenminste. Indy zelf denkt dat het ook best Alle Dagen Helden Daden kan betekenen.

Mij werd maanden geleden gevraagd iets te schrijven over TE VEEL. Opeens bleek de deadline de volgende dag te zijn. Ineens wist ik waar ik iets over zou kunnen schrijven; namelijk ADHD bij volwassenen. Of hoe haal je TE VEEL aan gedachten uit je hoofd? door Ylona van den Bos Vorig jaar november heb ik mij laten testen op ADHD. In mijn omgeving was een volwassene die zich had laten testen. Na de diagnose en bijbehorende medicatie ging diegene als een speer. Ik dacht ‘Dat wil ik ook!’ Ik wilde ook wel eens alles rustig hebben in mijn hoofd. Ik ben 56 jaar en hoe verrassend, ik bleek ‘gewoon’ ADHD te hebben. Ik kreeg medicatie en het

Ik wilde ook wel eens alles rustig hebben in mijn hoofd

eerste wat mij ontzettend blij maakte was de rust in mijn hoofd. Geen last meer van alle prikkels die normaal binnenkomen. Alles werd rustiger en overzichtelijker. Geen geraas meer van alle ideeën die ik had en die állemaal meteen uitgevoerd moeten worden waardoor alles half gedaan werd. Ik ben nu 6 maanden verder en het gaat steeds beter. Ik barst van de ideeën maar alles gaat rustiger én ik maak het ook nog af!

3

ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd? Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar ADHD bij volwassenen. Dus herken je jezelf hierin, doe er wat mee. TE VEEL is niet altijd goed. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij The Read Shop in Naaldwijk

BEWUST | ZOMER 2019

17


Samen gaan wij uw sportieve uitdaging aan!

7 dagen per week geopend! Breed assortiment fitnessapparatuur! Mogelijkheid tot 1 op 1 advies en passende offertes buiten openingstijden! Alles op voorraad en goede deals! Bezorging en montage op iedere gewenste etage door onze eigen bezorgers!

Hovenierstraat 122 | 2671 DB Naaldwijk | Woonboulevard info@fitwinkel-naaldwijk.nl | +31 (0)174 - 25 70 06

Ma t/m vr Zaterdag Zondag

09:00 - 18:00 09:00 - 17:00 12:00 - 17:00

Elders een goedkopere prijs? Dan komen we samen tot een goede oplossing! Alle apparaten te testen in onze showroom!

KOM ZIEN, VOELEN EN TESTEN IN ONZE RUIM 600 M² GROTE SHOWROOM!!

18 B E W U S T | Z O M E R Fitnessapparatuur

Fitnessaccessoires

2019

Vechtsportartikelen

Sportvoeding


Geboortesteen juni:

Alexandriet Alexandriet is een doorzichtige steen die meestal groenig/geel aandoet. Maar, onder gepolariseerd licht, zoals van de zon, komen de mooiste kleuren uit deze steen! Varierend van rood naar donkerpaars of zelfs oranje, afhankelijk van de richting van het invallende licht en de hoek waaronder je de steen houdt. Bij kaarslicht en kunstlicht, komt er vaak een bruinige, paarse gloed over de steen. Dit fenomeen heet Pleochroisme, en is heel erg bijzonder voor een edelsteen.

Alexandriet is een steen van blijdschap, van wijsheid en energie van het hart. Hij stimuleert je om overvloed te zien op alle niveaus, Je kunt er rijkdom mee aantrekken en je hartenwensen en dromen mee manifesteren. Alexandriet is een heilzame steen en wordt tot vandaag de dag gezien als gelukssteen. Alexandriet helpt bij het loslaten van angsten, loslaten van negatieve gevoelens, nierklachten, klachten t.a.v. zenuwstelsel, helpt tegen verdriet of zelfmedelijden.  Alexandriet zorgt voor innerlijke liefde, vrolijkheid, geluksgevoel, geheugen, brengt evenwicht in hersenfuncties, communicatie, persoonlijke groei, delen van kennis, terug halen van informatie uit vorige levens, vreugde, het ontvangen van liefde,helpt je om op  je intuïtieve gevoel te vertrouwen, helpt je om in je eigen kracht te komen staan. WAT IS EEN GEBOORTESTEEN? Geboortestenen horen bij een specifieke maand waarin iemand is geboren. Er bestaan verschillende lijsten over welke geboortesteen bij welke maand hoort, en uit verschil­ lende culturen worden soms ook verschillende stenen bij de­zelfde maand genoemd. In 1912 heeft de organisatie Juweliers van Amerika een moderne lijst samenge­steld om een beetje lijn te brengen in de verschillende lijsten.

Yoga OEFENINGEN voor thuis Bhujangasana 1 (cobra) Een gezonde rug is zowel sterk als soepel. Je behoudt een gezonde rug door deze zo optimaal mogelijk te gebruiken, met respect voor de natuurlijke krommingen. Door zittend werk en een verkeerde houding echter, houden we met deze krommingen vaak maar weinig rekening. De onderrug bijvoorbeeld is van nature hol, maar veel te vaak hangen we hier waardoor we de onderrug recht of rond houden. Dit kan vervelende klachten in de rug geven, van spanningsklachten tot een hernia. De cobra houding is een houding om de onderrug weer in de juiste positie te laten komen. Tevens opent deze houding je borst waardoor er verdieping mogelijk is voor de adem. Het masseert de buikorganen en stimuleert deze. Ten slotte helpt het vermoeidheid en stress te verminderen. Het uitvoeren van yogahoudingen kun je het beste doen onder begeleiding van een yogadocent. Hoe we eruitzien van binnen is namelijk net zo verschillend als hoe we eruitzien van buiten. Onze botstructuren zijn net zo uniek als ons uiterlijk, en daarom zal een houding er per persoon anders uitzien. Bij MEYA Body & Mind in Naaldwijk word je hierin goed begeleid. Meer informatie vind je op www.meya-naaldwijk.nl

ESSENTIËLE OLIE – PEPPERMINT Peppermint heeft een fris munt aroma en is één van de oudste en meest gewaardeerde kruiden vanwege de rustgevende werking op de spijsvertering. Wanneer je peppermint verdunt met een basisolie en in masseert op je buik, kalmeert het problemen zoals misselijkheid, buikkramp,maagzuur, obstipatie en reisziekte. Op de psyche werkt peppermint in als een frisse wind met een kalmerende invloed en werkt daarom goed bij gebrek aan concentratie en mentale

vermoeidheid. Gebruik in je diffuser of doe 1 druppel op een zakdoek en inhaleer de frisse lucht of verdun met een basisolie en smeer in het kuiltje van je nek en op je slapen. Dit werkt tevens verzachtend bij hoofdpijnklachten. Ben je benieuwd hoe je met essentiële oliën lichaam en Geest op een natuurlijke manier gezond houdt?,

kijk dan eens op de website van praktijk HartsTocht www.praktijkhartstocht.nl Disclaimer: dit artikel is informatief en vervangt in geen geval een medisch consult! BEWUST | ZOMER 2019

19


BIEFIT GEZONDHEIDSWINKEL Geestweg 56 2671 ED Naaldwijk 0174 – 624 987 winkel@biefit.nl www.biefit.nl

20

BEWUST | ZOMER 2019

Profile for WL Media

06 Bewust WL.pdf  

06 Bewust WL.pdf  

Profile for wlmedia