Page 1

WINTER 2018 |

UITGAVE VAN UITGEVERIJ WEST MEDIA BV |

REIKI Reiki geeft de juiste energie om weer goed in het leven te gaan staan.

ACCES BARS Stress, onrust,en belemmerende gedachten worden met gemak losgelaten.

WESTLAND

INNERLIJKE STEM We leven in een tijd waarin de innerlijke stem van het hart wordt genegeerd.


Column

Flow Heb jij dat ook wel eens, dat je zo lekker bezig bent en alles om je heen vergeet? Je krijgt veel meer gedaan in een paar uur dan je anders doet in een paar dagen. Je voelt je licht, vrij en vol inspiratie. Ze noemen dit ook wel eens in de "flow" zijn! Het is een staat van zijn die je vaak een continue stroom aan synchroniteit of toevalligheden brengt. Alles lijkt te lopen. Het leven is een feestje en dan... plots ben je er uit en zie je weer de obstakels die je altijd al zag.

Uitgave van Uitgeverij West Media bv

Volg ons op

Herkenbaar? ”Maar wat moet ik doen om in een flow te komen of te blijven?” zul je wellicht denken. Het allerbelangrijkste is om geen "geforceerde actie"

Facebook.com/Bewustwl

te ondernemen en tegen de stroom in te zwemmen.

Instagram.com/Bewustwl

komen en gaan, dat is niet te forceren! Vergelijk het

Voor alles is namelijk een tijd. Inspiratie en flow maar eens met eb en vloed. Soms is er vloed en bulk je van de ideeën en inspiratie. Dan kan het ineens weer eb zijn en zijn de ideeën plots veel minder en heb je behoefte aan rust en minder doen. De kunst is om hier naar te luisteren. Wanneer het vloed is,

Leer zelf Access Bars in 1 dag! Wil jij zelf deze effectieve behandelmethode leren om toe te kunnen passen bij jezelf en anderen?

lekker gaan met die banaan! En wanneer je voelt dat het eb is iets meer rust nemen, jezelf als het ware opladen. Zo hoef je nooit te pushen of te forceren (lees: stress) in welke vorm dan ook. Durf jij je te laten vervoeren in de eb en vloed van jouw leven? Wedden dat je een stuk lichter het nieuwe jaar in gaat!

Dit kan in 's Gravenzande op de volgende data: 16 december 2018 • 20 januari 2019 17 februari 2019 • 15 maart 2019 Petra Alemke van der Gaag Van Geeststraat 1 te 's Gravenzande www.petra-alemke.nl

2

BEWUST | WINTER 2018

Elenoor Meijer www.elenoorcreates.com


COLOFON Vormgeving en druk geheel verzorgd door Uitgeverij West Media bv. Advertenties Bianca de Koning 06 4606 0967 bdekoning@uitgeverijwestmedia.nl Redactie Fred Louter 06 1722 8437 flouter@uitgeverijwestmedia.nl

Bewust WL is een kwartaalmagazine voor mensen die iets bewuster in het leven (willen) staan. Het bevat interessante artikelen, mooie reportages en nuttige informatie, waarmee je kunt werken aan je eigen bewustwording en welzijn.

5

La Vida Geboorte­ begeleiding Westland

20

6-7

Biefit

23

8

Petra’s Happy Feet

13

Cor van Ruijven

14

Praktijk De Bergweg

16 19

Een coach, Voor, Tijdens en Na de geboorte

‘Biologisch zoals het bedoeld is!’

Mananochoja

‘Raja Yoga helpt je dichter bij jezelf te komen!’

Adressenlijst

Lijst met alle deelnemers

Vanuit háár hart naar jóúw voeten

‘Alles draait om bewustwording’

Ook een ijzige relatie kan weer ontdooien!

Recept

Stamppot van zoete aardappel met broccoli, prei en paprika

Up to Grow

Wordt 2019 jóúw jaar?

BEWUST | WINTER 2018

3


Het wordt -110° in Westland! Deze week gaat het -110 tot -140 graden vriezen in Naaldwijk. Plaatselijke kou, op één vierkante meter, in de hypermoderne Cryotherapie van JPT Personal Training & Coaching. Jeroen Pronk, eigenaar van JPT Personal Training & Coaching, biedt hoogstaande kwaliteit en vernieuwing. "Niet omdat het persé om vernieuwing draait, maar omdat de klant dat wilt. Voor hen ben ik altijd bezig met innovatie. De klant vraagt, ik bied. Ik heb mij gedurende enkele jaren verdiept in de Cryo technologie en werd daar direct enthousiast over. Cryotherapie kan bij verlichting van pijn, behandeling van aandoeningen en sneller herstel bij topsporters worden ingezet." Jeroen vervolgt: "In 1978 werd in Japan de eerste Cryotherapie ontwikkeld voor mensen met reuma. Cryo betekent letterlijk koude. Door extreme kou toe te passen op het lichaam kunnen tal van medische klachten en pijnen worden verholpen. In de jaren die volgden hebben Europese onderzoekers de methode van Cryotherapie verder door ontwikkeld tot de Whole Body Cryo. Gedurende drie minuten wordt het lichaam blootgesteld aan extreme kou tussen de -110 en -140 graden Celsius. De ruimte in de Cryo sauna bevat bijna geen vocht waardoor het minder koud aanvoelt." Drie minuten "Tijdens de drie minuten bibberen in extreme kou zullen de haarvaatjes van de huid zich vernauwen om je warmte vast te houden. Het bloed stroomt naar je buik om je vitale organen te beschermen tegen de kou. Door de extreme situatie maakt het lichaam razendsnel een boost van hormonen en stoffen aan die de rest van de dag nog doorwerken. Er treedt eerder herstel op bij verzuring van spieren. Tevens worden er 500 tot 1000 kcal per dag meer verbrand. De Cryo sauna geeft het lichaam een enorm verkwikkend gevoel." Veel voordelen Dat Cryotherapie een aanvulling is op het aanbod wat JPT Personal Training & Coaching al in huis heeft, bewijst de lange lijst van voordelen: Het versterking het immuunsysteem en de weerstand, boost de stofwisseling en de energie, helpt bij chronische pijn en ontsteking, stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de nachtrust, verminder huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, helpt bij artrose en reuma, verstevigt en verjongt de huid en helpt bij migraine en slaapstoornissen. Jeroen vertelt: "Niet alleen voor sporters biedt Cryotherapie uitkomst. Ook mensen die herstellende zijn van een operatie kunnen zich melden bij ons. De Cryotherapie activeert het gehele immuunsysteem. Zuurstofrijk bloed bereikt het beschadigde weefsel en het herstelproces wordt daardoor versneld. Cryotherapie balanceert zelfs de hormoonspiegel, te denken aan vrouwen in de overgang die te kampen hebben met opvliegers. Kortom; Cryotherapie kan een uitkomst bieden voor alle mensen, zeker niet alleen voor sporters." 4

BEWUST | HERFST 2018

Pantoffels en handschoenen "Bij aanmelding nemen wij eerst een aantal gezondheidsvragen door. We zullen starten met een proefsessie waarbij de klant plaats neemt in de cabine en de temperatuur langzaam wordt teruggebracht. Ter bescherming van het lichaam draagt de klant makkelijk zittende (sport)kleding en door JPT verstrekte warmte pantoffels, handschoenen en een hoofdband. Tevens krijgt de klant een mondkapje voor mond en neus om de longblaasjes te beschermen. Na drie minuten kom je als een ander mens de cabine uit. Fitter. Vitaler. Vol energie. Verkwikkend en opgeruimd. Wie wilt dat nou niet?" Kijk voor meer informatie over Cryotherapie op de website www.jptraining.nl of bel naar 0174-760800.


Een coach, Voor, Tijdens en Na de geboorte La Vida Geboortebegeleiding Westland Marian Groenewegen, een enthousiaste, gepassioneerde vrouw, draagt (aanstaande) zwangeren en kersverse moeders een warm hart toe. “Het is mijn passie om een steentje bij te dragen aan een positieve start voor moeder en kind, voor het hele gezin”, vertelt ze. “Ik bied geboortebegeleiding van A tot Z, waarbij coaching de rode draad is door al mijn diensten.” Zwangerschap, de geboorte van een kindje en de start van het ouderschap horen een mooie, leuke en bijzondere tijd te zijn in het leven van een vrouw (en haar partner). “Maar de bekende roze wolk is er niet voor iedereen. De redenen hiervoor zijn heel divers. Soms heb je hier wat hulp of steun bij nodig.”

LA VIDA GEBOORTEBEGELEIDING WESTLAND

0652286783 www.geboortebegeleiding-westland.nl marian@geboortebegeleiding-westland.nl

Marian biedt persoonlijke begeleiding op maat. “Vaak al na twee of drie sessies, soms zelfs al na een keer, wordt resultaat geboekt. De vrouw krijgt inzicht in en wordt bewust van wat er speelt. Ze krijgt tools aangereikt hoe hier mee om te gaan. Hierdoor voelt ze zich (weer) gesterkt. Haar angst of onzekerheid reduceert of kan zelfs worden losgelaten, het zelfvertrouwen groeit.” Tijdens deze sessies stemt Marian zich af op de behoefte van haar cliënt. “Met een luisterend oor en meerdere coachtechnieken.”  Marian Groenewegen is zwangerschaps- en geboortecoach, doula en docent zwangerschapsyoga bij Yogastudio Westland. Ze geeft privé zwangerschapscursus, coaching op maat (zonder lange wachttijden), zwangerschapsmassage en cursussen babymassage.

BEWUST | WINTER 2018

5


BIEFIT GEZONDHEIDSWINKEL Geestweg 56 2671 ED Naaldwijk 0174 – 624 987 winkel@biefit.nl www.biefit.nl

Als consument die bewust met voeding bezig is, is het maken van de juiste keuzes niet altijd even gemakkelijk. Neem nu het begrip ‘biologisch’. Het woord geeft ons direct een positief gevoel, maar ‘biologisch’ staat niet per definitie synoniem voor eerlijke handel, oog voor dierenwelzijn en het intact houden van een product zoals de natuur het bedoeld heeft. “Ik stond er bijvoorbeeld van te kijken”, zegt Cindy van den Bos van Biefit in Naaldwijk, “dat biologisch meel, net als regulier meel in een fabriek, eerst gescheiden wordt in kiemen, meel en vezels, om vervolgens weer in de gewenste verhouding vermengd te worden. Bizar!”

Cindy van den Bos van Biefit:

‘Producten van Demeter

biologisch zoals het bedoeld is!’

Foto: Rolf van Koppen fotografie

6

BEWUST | WINTER 2018


Druk In een tijd waarin biologisch eten (gelukkig!) steeds populairder wordt, is het volgens Cindy dus goed om je ervan bewust te zijn dat er een verschil zit tussen ‘biologisch’ en ‘biologisch’: “Doordat de vraag naar biologische producten stijgt en biologische voeding steeds meer beschikbaar is in supermarkten, wordt de druk op producenten echter groter. Dat zorgt alsnog voor oneerlijke producten.”

UITGELICHT

Keurmerk Biefit neemt daarom steeds meer artikelen met het keurmerk Demeter. Demeter is hét kwaliteitskeurmerk voor producten die afkomstig zijn uit de gecontroleerde biodynamische landbouw. Cindy: “Die biodynamische kernwaarden zijn gebaseerd op liefde en respect voor het leven én de opdracht van de mensheid om de aarde op een verantwoorde wijze door te geven aan volgende generaties. Demeter werkt aan herstellende landbouw, met als oogst kwaliteitsproducten. Veel van deze producten vind je bij ons in de winkel onder het Demeter-keurmerk.”

Waarom Demeter melk niet homogeniseert

Je hebt er vast wel eens van gehoord: homogeniseren. Dit houdt in dat de vette bestanddelen van melk (melkvet) en de waterige bestanddelen tot een emulsie worden gemengd. Dit wordt bereikt door de melk onder hoge temperatuur en druk door een zeef met zeer kleine gaatjes te persen, zodat kleinere vetbolletjes ontstaan. Homogenisatie heeft puur een cosmetisch doel: de melk er voor het oog beter uit laten zien. Na dit proces blijft het natuurlijke opromen van de melk achterwege. Het leidt ook niet tot een langere houdbaarheid. Melk van Demeter wordt bewust níét gehomogeniseerd. Daar zijn een aantal belangrijke argumenten voor: iedere extra bewerkingsstap beïnvloedt een levensmiddel negatief in voedingswaarde, natuurlijkheid en versheid. De hoge druk bij het homogeniseren heeft tevens een ernstig nadelige invloed op de melkkwaliteit en haar werking in de spijsvertering: in de darm wordt de normaal gesproken langzame vertering van het melkvet drastisch verkort. Bovendien binden de verkleinde (en dus een veelvoud van) vetbolletjes veel meer eiwit aan zich. De snelle opname leidt tot het plotseling overspoelen van het bloed met eiwitdeeltjes. Dit vraagt te veel van ons immuunsysteem, vooral bij mensen met (een aanleg voor) allergie. Omdat de melk door homogenisatie niet meer oproomt, wordt bovendien de werkelijke versheid van de melk gecamoufleerd. Dus drink je graag melk? Kies voor Demeter!

BEWUST | WINTER 2018

7


Petra’s Happy Feet Voetreflexpraktijk

Vanuit háár hart naar jóúw voeten Voor Petra Stolze van voetreflexpraktijk Petra’s Happy Feet in De Lier is het een voorrecht om mensen een voetreflexmassage te mogen geven. “Ik ben deze cursus gaan volgen omdat ik het interessant vond wat er eigenlijk allemaal onder je voet zit. Daardoor kan ik mensen helpen bij bepaalde klachten of gewoon ontspanning geven. Dat geeft mij ook een fijn gevoel.” Maar wat is eigenlijk voetreflexmassage? “Het is een natuurlijke vorm van genezen”, weet Petra. “ In onze voeten weerspiegelt zich ons hele lichaam. Onze organen, klieren, spieren, botten, zenuwen et cetera zijn verbonden met de reflexzones op onze voeten. Niet alleen de lichamelijke, ook de emotionele en geestelijke aspecten kunnen we aan de voeten aflezen.“ Wanneer ons lichaam uit balans is, zal het dit via klachten aangeven. Denk maar aan: hoofdpijn, migraine, menstruatieproblemen, stress, vermoeidheid, maag- en darmklachten, nek- en schouderklachten, bronchitis en nog veel meer. Door voetreflexmassage verminderen klachten of pijn of ze verdwijnen zelfs helemaal. Het zorgt voor een betere doorbloeding in organen en weefsels en dit zorgt er weer voor dat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.” Ook zorgt de massage voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. De voetreflexmassage geeft immers een liefdevol, veilig en ontspannen gevoel. “Hierdoor kunnen emoties gevoeld en doorleefd worden en spanning losgelaten. Een gevoel van ‘vrijheid’ ontstaat. Daarom kan het ook fijn zijn voor mensen met AD(H)D of kanker (Petra volgde hier een speciale cursussen voor). Maar voetreflexmassage is ook gewoon lekker voor de ontspanning hoor, zeker in deze drukke tijd”, lacht Petra.

PETRA’S HAPPY FEET Oosterlee 65, 2678 AX De Lier 06 - 29534042 info@rdstolze.nl

8

BEWUST | WINTER 2018

Leren luisteren naar je innerlijke stem “Ben jij bereid om vanuit je hart te leven in plaats van uit je hoofd? Dan ben je bij Stichting Always Rise and Shine op het juiste adres”, vertelt Oesha Bipat. Met deze stichting, die zij in mei van dit jaar oprichtte, wilt Oesha mensen op een holistische manier begeleiden beter in balans te komen en leren meer vanuit zichzelf de wereld te bekijken. “We leven in een drukke tijd waarin veel beslissingen vanuit het hoofd worden genomen, en de innerlijke stem van het hart wordt genegeerd.” Via ‘Empowerment’ en ‘coaching’ begeleidt Oesha mensen om weer dichter bij zichzelf te komen. “Ik gebruik hiervoor onder meer het pallet van energiewerk en beeldcoaching  zoals tarot, tekenen, uttama yoga, kosmische Ankhmassages.” Via haar stichting wenst de psychosociaalwerker mensen te begeleiden die op zoek zijn naar zichzelf en die zich steeds vaker afvragen ‘Wie ben ik eigenlijk?’ of ‘Waarom lukt het mij niet?’. Met haar holistische aanpak wilt Oesha mensen leren in harmonie te zijn met hun natuur en de tijd te nemen om te luisteren naar hun innerlijke stem. “We zijn allemaal verschillend, maar willen uiteindelijk allemaal hetzelfde. En ik ben ervan overtuigd dat we dit niet kunnen bewerkstelligen door een kunstje te leren. Als je je hart volgt en uiteindelijk kan thuiskomen in jezelf, dan zal je ook veel beter in balans zijn en blijven.” Meer informatie? Bel met Oesha op 06-18275141 of stuur een e-mail naar westland-stars@hotmail.com. Like Stichting Always Rise and Shine ook op Facebook.

STICHTING ALWAYS RISE AND SHINE Van Geeststraat 1 ’s-Gravenzande (oude gemeentehuis) www.alwaysriseandshine.nl


Last van innerlijke onrust, spanningen of stress? Blijf er niet mee rondlopen. Laat mij je helpen. Als Life Coach werk ik doelgericht en praktisch naar een oplossing toe. Ik ga samen met jou op zoek naar de antwoorden op de vragen die je hebt. Die antwoorden liggen soms heel dichtbij je!

Omgaan met spanning en stress Eenzaamheid verminderen Conicten oplossen Je zelfvertrouwen vergroten

Bel voor een kosteloos intake gesprek.

www.anjatroost.nl 06 11 73 66 30

Emmastraat 76, 2681 RR Monster

info@anjatroost.nl

BB EE W WU U SS TT || W H EI N RT FE ST R 2018

9


Zen &Zo

Ben jij hoogsensitief, hooggevoelig? Als het om hoogsensitiviteit gaat, is Regina Smeenk van Zen &Zo een zogeheten ervaringsdeskundige. En waar ze voorheen last had van haar ‘vermogen’ om energie van anderen op te pikken, plukt ze er nu gelukkig de vruchten van!

10

BEWUST | WINTER 2018

Het goede nieuws: die vruchten kan jij natuurlijk ook plukken. Regina: ‘Sommige mensen vinden hooggevoeligheid nogal zweverig klinken, maar het tegendeel is het geval. Je kan een mens vergelijken met een zender, die energetische signalen uitzendt. Je ziet ze niet, maar voelt ze wel, zeker als je dus hoogsensitief bent. Denk maar aan een glas water en zet er maar een speaker naast. De geluids-trillingen zullen het water in beweging brengen ... zelfs zonder het aan te raken. Dat is ook wat er met en IN ons gebeurt. Als je dan niet weet dat jouw gevoelens afkomstig zijn van die ander of van een bepaalde situatie, denk je soms zomaar dat dit gevoel van jou is. Zo heb je misschien ‘onverklaarbare’ gevoelens. Kun jij weleens van het ene op het andere moment je stemming voelen veranderen, ervaar je onrust of vertoon je druk gedrag of wordt je juist stil in een bepaalde ruimte of bij bepaalde mensen? Als je weet dat alles energie is, dat alles trilling is wordt dat wellicht al wat beter te vatten. Energie, trilling die we voelen en ons vaak eigen maken.


Door je bewust te worden van je eigen hoge energetische bewegingsfrequentie, van dat wat je ‘beweegt’ ontdek je dat je controle op dit proces kunt krijgen! We staan tenslotte allemaal de hele dag in contact met alles om ons heen. Dat heeft directe invloed op ons gedrag, onze emoties en onze energiebalans. Beginnen met het ontdekken wat van jou is en wat niet geeft je veel meer grip op je leven, handelen en emoties’ Wie zichzelf herkent in het verhaal van Regina is op zijn plek bij Zen &Zo. Tijdens een individueel coachingstraject of in groepsverband met onder meer de training Zentuïtie™ ga je leren om je eigen hooggevoeligheid te herkennen en erkennen. Op laagdrempelige, praktische, zeker niet zweverige wijze, leert Regina je om beter om te gaan met bepaalde gevoelens. “Ik leer mensen zelf ontdekken dat ze vaak veel meer oppikken dan ze denken”, zegt Regina. “Ter vergelijk: wanneer je met een zaklamp in een donkere ruimte loopt, zie je alleen wat in het schijnsel van het licht komt, maar er is natuurlijk veel meer om je heen. In deze training ga je dit onzichtbare wat we onbewust al voelen en ons beïnvloed, ook bewust voelen en ervaren, zodat je vooral plezier en kracht uit je hoogsensitiviteit haalt.” Mocht je vermoeden zelf hoogsensitief te zijn of een hoogsensitief kind te hebben? “Laten we dan samen van de last een lust maken”, zegt Regina. “Hoogsensitiviteit is een prachtige kwaliteit, én met de juiste tools, een bijzondere verrijking van je leven.”

ZEN &ZO

UITGELICHT

Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, 06 - 1424 0001 info@zenenzo.nl, www.zenenzo.nl

Ben jij nieuwsgierig en wil je zelf eens ervaren wat (en of) je ook zoveel oppikt? Kom het zelf ontdekken bij de kennismakingstraining; Wat ‘beweegt’ jou? Datum: 3 januari 19.30 - 22.00 uur of kijk of de site voor andere data. Aanmelden via: ZENenZo.nl N.B. De training is geschikt voor iedereen; van jong tot oud! Voel je welkom.

Regina Smeenk van Zen &Zo is al jaren actief als gecertificeerd lifecoach, trainer, energetisch- & hypnotherapeut. BEWUST | WINTER 2018

11


‘Een gouden plek om op te laden’ 12

co-creator uitgelicht Nancy van der Zeijden coacht mensen met levensvragen en helpt hen op weg naar ontspanning, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ze richt zich specifiek op de thema’s perfectionisme, onzekerheid, zelfbeeld en eigenwaarde.

PLANNING december 2018 t/m februari 2019 Wekelijks op maandag (start januari) Actieve yoga 09:15 – 10:30 Wekelijks op dinsdag (start januari) Raja yoga 08:45 – 10:00 Stoel yoga 10:15 – 11:30 Wekelijks op woensdag (start januari) Dru yoga 20:45 – 21:45

“Een aantal jaar geleden heb ik de BIKmethodiek© ontwikkeld”, vertelt Nancy. “BIK staat voor Breng In Kaart. Deze methodiek gebruik ik in mijn persoonlijke coaching en in workshops waarin deelnemers hun probleem, doel of wens op een creatieve manier in kaart brengen.”

Evenementen 13 december 24 januari 21 februari 16 december & 18 december

Deze methodiek geeft de deelnemers (afhankelijk van het thema) onder meer inzicht en overzicht, houvast, rust, acceptatie en helderheid. Het biedt nieuwe perspectieven en geeft richting aan een volgende stap.

24 december reeks: 7, 14, 21, 28 januari, 4 februari 8 januari 5 februari 11 januari

Naast dat Nancy de methodiek gebruikt bij individuele coaching en in workshops, geeft ze de methode ook door aan coaches en therapeuten zodat die ermee hun expertise kunnen verrijken en hun cliënten ermee kunnen helpen. De kracht van de methodiek zit volgens in het creatieve deel en het op afstand kunnen kijken naar een probleem, doel of wens. “Door de creativiteit wordt op een ontspannen manier het onderbewuste bewust en zichtbaar. Alleen wanneer iets zichtbaar is, kan er desgewenst iets aan veranderd worden. Bijvoorbeeld; pas als je je ervan bewust bent dat je de lat zo hoog legt en dit problemen geeft, dan kun je hiermee aan de slag gaan.” “Het vanaf een afstand kunnen kijken helpt bij het zien van het geheel. Daardoor krijg je andere inzichten en overzicht over de situatie waardoor je nieuwe keuzes kan maken.” De methodiek is voor verschillende problematieken en/of doelen inzetbaar. Bij Het Gouden Huis geeft Nancy diverse workshops met specifieke thema’s en brengt ze de methodiek over aan coaches, therapeuten, hulpverleners om hun cliënten een nieuwe invalshoek aan te bieden.

Zie voor verdere informatie: www.zii-expressie.nl en www.hetgoudenhuis.nl.

17 december

11 januari 13 januari 10 februari 15 januari 12 februari 16 januari 20 februari 18 januari 15 februari 19 januari 16 februari 22 januari 18 februari 25 januari 29 januari 14 februari 19 februari 20 februari

Familieopstelling avond Yoga kennismakingsles (gratis) Raja en Stoel Yoga Yoga kennismakingsles (gratis) actieve yoga Kerstavond in Het Gouden Huis De weg van jullie intimiteit (na seksueel negatieve ervaringen) Adem - werkt individueel Makes & Takes natuurlijke gezichtsreiniger en dagcrème maken Breng je bedrijf in kaart Mantra’s zingen Inner Sound cirkel Talking circle Stichting Project Speak Now Reiki I Op adem komen thema seksueel misbruik Adem - werkt samen met je partner Buik massage ontvangen en leren geven informatie avond: Young Living: Wat etherische olie voor je kan doen Dag van de Liefde Makes & Takes natuurlijke scrub en bodylotion maken Workshop Ontdek en ontluik de sensuele vrouw in jou

HET GOUDEN HUIS

Dr. Weitjenslaan 14, 2685 VX Poeldijk Telefoon: 0622775858 www.hetgoudenhuis.nl

Jouw mooie BEW U S T workshop, | W I N T Etraining R 2 0 1 of 8 event ook in Het Gouden Huis? Neem dan contact met ons op we maken graag kennis met je!


COR VAN RUIJVEN

Van der Goesstraat 54 2675 TW Honselersdijk T 06-2549 6266 E: info@corvanruijven.nl I: www.corvanruijven.nl

“Juist door alle moeilijke situaties die ik in mijn leven heb doorgemaakt, kan ik mensen nu uitstekend begeleiden. Ik heb het pad namelijk zelf al gelopen”, zegt Cor van Ruijven ergens halverwege het gesprek. “Dat is voor mij als coach nu echt een pre, merk ik.” Noem het een positieve manier van omdenken, noem het optimisme: Van Ruijven (61) is er de man niet naar om in een slachtofferrol te belanden. Ja, hij heeft een echtscheiding en zakelijk faillissement achter de rug. Maar juist die tegenslagen hebben hem gebracht tot waar hij nu is: een man met een eigen coachpraktijk, waarin hij ondernemers, zowel fulltime als parttime, en particulieren begeleidt bij de uitdagingen die ze zelf tegenkomen. Cor: “Neem een ondernemer die het gevoel heeft er alleen voor te staan of veel verloop in zijn personeel heeft. Of een deeltijd-ondernemer die zijn praktijk niet verder uit durft te bouwen. Of een particulier die vanuit een bepaald gevoel van angst/onzekerheid geen belangrijke beslissingen durft te

Cor van Ruijven:

‘Alles draait om bewustwording’ nemen als het gaat om werk, relatie, huis et cetera. Met dergelijke problemen komen mensen bij mij terecht. Ik begeleid hen en maak mensen bewust waarom die situatie is zoals hij is. Waar komt die angst vandaan, waarom kom je niet tot die volgende stap? Wat houdt jou tegen? Na een gratis eerste kennismakingsgesprek gaan we aan de slag.” De voormalig bloemenkweker heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid verdiept in de mogelijkheden om mensen te coachen. Zo was hij onder meer twee jaar actief op de Academie voor Coaching en Counseling en rondde hij recent de EIK-Opleiding (Enneagram IntegratieKunde) af. Cor: “EIK is een effectieve methode om problemen op te lossen en verzwakkingen te versterken. Het uitgangspunt is dat veel mensen door emoties en eigen overtuigingen, of die ze van hun ouders hebben meegekregen, een andere persoonlijkheid ontwikkelen. Dat ontstaat door wat je hebt meegemaakt in je leven. Om jezelf te beschermen tegen je onzekerheden, zet je een ander masker op. Daardoor ontstaat er een ander karaktertype, dat niet bij je past.” Die 9 karaktertypen (Enneagramtypen) zijn terug te vinden in het Enneagram. “Een echt probleem in je leven is moeilijk op te lossen vanuit een aangenomen Enneagramtype. Via de EIK-methode breng ik je terug naar je essentietype, het type dat je vanaf je geboorte bent. Alle maskers die je in je leven hebt opgezet, worden door de EIK-methode weggenomen. Vanuit je essentietype kun je daarna alles aan.”

BEWUST | WINTER 2018

13


Lonnie van den Berg

Two-Hands

Reiki beleven en leven Ondanks dat Reiki al decennialang een begrip is in de wereld is er ook nog enige onwetendheid. Wie zich meer wil verdiepen in de mogelijkheden van Reiki, kan terecht bij Reikimaster Christina Spies van Two Hands. “Reiki beleven kan je tijdens een Reikibehandeling hier in de praktijk, een mooie manier om kennis te maken met Reiki”, zegt de goedlachse Christina. “Dit is bedoeld voor iedereen die op laagdrempelige wijze kennis wil maken met Reiki. Het leven van en met Reiki leer je in een 1e graads Reikiklas.” Een Reiki 1 klas bestaat uit vier dagdelen van circa 3 uur, die vier dagen achtereen in klasverband plaatsvinden. Christina: “Je leert hoe jij jezelf kan behandelen. Dat je na de Reiki 1klas Reiki bij jezelf kan toepassen, vind ik het mooie ervan. Je leert ook hoe je mens en dier in je naaste omgeving kan behandelen. Je hoort de Reikigeschiedenis en maakt kennis met de 5 leefregels. Deze kan je als leidraad gebruiken in je leven. Tijdens elke sessie ontvang je een inwijding, dit is een ritueel waardoor je afgestemd wordt op de Reiki-energie.” Reiki levert diverse voordelen op in het dagelijks leven. Eenmaal ingewijd heb je Reiki altijd bij je, kan je meer ontspanning geven en het zet je met beide benen op de grond. "Dat is fijn", zegt Christina, “Reiki kan een spirituele beoefening worden, waarvoor ik verschillende verdiepingsmogelijkheden bied (zie website). Fijn is ook dat het goed matcht met de reguliere zorg. Reiki geeft kort gezegd de juiste energie om weer goed in het leven te gaan staan.”

REIKIPRAKTIJK

TWO-HANDS Gerberastraat 21, 2691 LK ’s-Gravenzande 06-18812965 christina@two-hands.nl, www.two-hands.nl

14

BEWUST | WINTER 2018

Ook een ijzige relatie kan weer ontdooien! De voordelen van emotionele verbinding, bijvoorbeeld met je partner, zijn legio. Je voelt je gelukkiger, functioneert beter, leeft langer en zelfs herstel van ziekte gaat sneller. Maar hoe blijf je emotioneel verbonden als een partnerrelatie langer duurt? De praktijk leert dat dit niet altijd gemakkelijk is. Jullie begonnen zó verliefd, maar nu staan jullie soms als kemphanen tegenover elkaar. Hoe ontwikkelen we toch telkens weer diezelfde negatieve patronen? Vergeet niet: liefde is emotie, ook in moeilijke tijden. Je bent emotioneel immers met elkaar verbonden en reageert op elkaars signalen. Het geeft daarom warmte als het goed gaat, maar helaas ijzige kou als het niet lekker loopt ... Toch er is altijd hoop! Recent mocht ik een stel begeleiden tijdens relatietherapie. Hun inmiddels uitgebluste relatie bestond al meer dan 15 jaar en toen ze bij mij kwamen gaven ze er geen dubbeltje meer voor. Tijdens de sessies leerden ze elkaar echter weer zien als de persoon waar ze ooit verliefd op werden. Hoe? Door achter elkaars gedrag hun eigen behoeften en kwetsbaarheden te zien. Het resultaat? De emotionele verbinding is inmiddels zó goed hersteld dat hij haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd! Wil jij een koude relatie ook weer transformeren naar een warme verbinding? Bel of mail me!

PRAKTIJK DE BERGWEG Lange Kruisweg 24 2676 BL Maasdijk 06 - 1555 5114 info@praktijkdebergweg.nl www.praktijkdebergweg.nl


CBD-R olie

bezig aan opmars

MAKE it EASY

Stoppen met ROKEN of AFVALLEN zonder lijnen? Afvallen zonder lijnen Als je voorgoed wil afrekenen met overtollige kilo’s heeft Make it Easy al 25 jaar de uitkomst. Bovendien heet het niet voor niets Afvallen zonder Lijnen, een dieet is dus overbodig. Make it Easy, al 25 jaar een bewezen succes! Make it Easy hanteert de gecombineerde aanpak. Naast het lichaam wordt ook de geest aangepakt. Onze therapeuten beginnen daarom de eerste behandeling met een training gebaseerd op Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) voor een juiste mind-set. Auriculo-therapie (puntjes) Bij de behandelingen wordt gewerkt met piepkleine puntjes van chirurgisch staal, die pijnloos in het oor worden geplaatst. Deze puntjes zorgen er o.a. voor dat je geen behoefte hebt aan dat wat je eigenlijk wil laten.

De missie van Roy Daenen, Sofieke Faasse en Christian Buitelaar van CBD-R olie in De Lier is om de bijzondere, positieve eigenschappen van CBD olie bekend te maken en de publieke opinie positief te beïnvloeden. Opdat steeds meer mensen gebruik kunnen maken van de positieve werking van het bijzondere voedingssupplement. Dat lukt goed, want het drietal krijgt het steeds drukker. Roy: “CBD-R olie is bezig aan een opmars. Logisch, CBD is een zeer interessant product voor veel patiënten en inzetbaar bij zowel mens als dier en voor zowel jong als oud. Het heeft unieke ondersteunde eigenschappen en helpt bij veel klachten en symptomen. Het is een natuurlijk product en bevat uitsluitend lichaamseigen stoffen. De olie kan gebruikt worden bij onder meer angststoornissen, zenuwontstekingen, nervositeit en stress/slapeloosheid. Het verlicht tevens de pijn.” Volgens Sofieke is het wel belangrijk dat de olie op de juiste manier wordt toegepast: “Naast de verkoop kunnen we daar zeker in adviseren, zodat een optimale werking kan worden bereikt.” Voor bestellingen en vragen: www.cbd-r.nl, info@cbd-r.nl of 0174-284127.

CBD-R OLIE

Colman 11, 2678 GW De Lier 06 - 1495 0363 info@cbd-r.nl | www.cbd-r.nl

Moeiteloos Stoppen met Roken Met deze unieke combinatiemethode van Make it Easy kunt u ook op een simpele manier stoppen met roken. Momenteel rookt nog 23% van de volwassenen in Nederland. Ieder jaar doen circa 1 miljoen rokers een poging te stoppen. Voor de meesten is hun gezondheid de belangrijkste reden om te stoppen. Nieuwsgierig? Je bent bij Make it Easy van harte welkom. Kijk voor informatie en reacties op facebook.com/ makeiteasy, of www.makeiteasy.nl. Of bel 0174-213202. Make It Easy, dát is makkelijk!

BEWUST | WINTER 2018

15


Makkelijk recept

Stamppot: makkelijk, gezond en lekker! Het is winter, buiten is het koud en nat en dan... Is het weer stamppottijd! Natuurlijk denk je meteen aan boerenkool of zuurkool. Lekker, maar niet zo heel bewust. Zeker niet met spek, vette rookworst en een kuiltje vette jus. Deze stamppot met zoete aardappel is licht maar vult goed en je komt in één keer aan je 350 gram groente per dag!

Stamppot van zoete aardappel met broccoli, prei en paprika

Ook in feestmaand december smaakt deze stamppot prima. Je geeft je lichaam een boost met al deze groenten en je kunt er weer even tegen. Ná de feestdagen is deze stamppot een lichte, smakelijke en goed vullende maaltijd! Met dit basisrecept kan je volop variëren. De zoete aardappels kan je vervangen door gewone aardappels en als je niet van broccoli houdt neem je bloemkool of een andere groente. Omdat je alles tegelijk kookt, en in plaats van boter het kooknat gebruikt om een smeuïge stamppot te krijgen is hij lekker licht. Wil je een dagje geen vlees dan voeg je een blikje peulvruchten of wat gehakte noten toe.

16

BEWUST | WINTER 2018


"Het is winter, buiten is het koud en nat en dan... Is het weer stamppottijd!" Ingrediënten Stamppot van zoete aardappel met broccoli, prei en paprika

Aantal: 2/3 personen – 500 gram zoete aardappel, geschild in plakjes – 400 gram broccoli, in roosjes – 1 dikke prei, in dunne ringen – 1 grote rode paprika in blokjes – 1 rode ui, in dunne ringen – 2 teentjes knoflook, gesnipperd – 200 gram kalkoenfilet in repen – 1 bouillonblokje – 1 theelepel gerookt paprikapoeder (mild) – Peper en zout

Bereidingswijze:

– Doe de zoete aardappel, broccoli en prei in een pan met een klein beetje water en een bouillonblokje. – Kook alles in ongeveer 25 minuten gaar. Let op dat het niet droog kookt. – Bak de ui en de knoflook in een klein beetje olie. Neem uit de pan en bak in de achtergebleven olie de met gerookt paprikapoeder bestrooide kalkoenfiletreepjes gaar. – Giet de groenten af en bewaar het kooknat. Stamp de groenten tot een grove stamppot en maak smeuïg met het bewaarde kooknat. Roer het vlees en de blokjes paprika door de stamppot en schep het uien/knoflookmengsel er bovenop.

Meer voedingstips over gezond en lekker eten of wil je een paar kilo kwijt?

Ik help je graag professioneel verder! Neem een kijkje op mijn site of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Anneke Ypma, Gewichtsconsulente Laan van Delfland 63, 2681 VC Monster 06-2428 4767 • info@annekeypma.nl www.annekeypma-gewichtsconsulente.nl BEWUST | WINTER 2018

17


1

Hoe geel weer geel werd

2

Kijk jij ook wel eens om je heen naar anderen? Heb jij ook wel eens dat je anderen bewondert, of naar hen opkijkt? Heb jij ook wel eens, dat je wenste dat je was zoals die anderen?  Dat heeft bijna iedereen wel eens. Ook Geel. Maar Geel ging nog een stapje verder. Zij ging net zo doen als die anderen. Hoe zou dat aflopen?

Eet Q Psycholoog Susan Albers, bekend van haar boeken over mindfulness en eten, biedt met 'Eet Q' uitkomst. Niet diëten is de oplossing, maar in contact komen met je gevoelsleven is de oplossing voor een blijvend resultaat. Ze legt uit hoe emoties je eetpatroon bepalen en leert je slimme keuzes maken die goed zijn voor je gewicht. Na het lezen van 'Eet Q' hoef je nooit meer een dieet te volgen. Je relatie met jezelf én met anderen verbetert, je krijgt meer zelfvertrouwen en je hebt je gewicht voortaan zelf in de hand.

3

Happy Life 365 In Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema's als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk

18

BEWUST | WINTER 2018

4

Fokking druk In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Een nuchter en praktisch antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas in een overvolle tijd?


Up to Grow:

Wordt 2019 jóúw jaar als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en bewustwording? Nog maar een paar weken en dan is het alweer 2019. Een nieuw jaar met daarin nieuwe kansen om te ‘werken’ aan je persoonlijk welzijn. Ben jij al klaar om te ‘ontvangen’, bijvoorbeeld via de coachingtrajecten, cursussen en overige activiteiten van Martine de Bruijn van Up to Grow?

Martine biedt diverse groeimogelijkheden aan. Zo zijn er de maandelijkse meditatieavonden, is er in januari een retraitedag én vindt ook de startavond van de Groepscursus Lichter Leven plaats. Martine: “Mensen kunnen bij Up to Grow terecht voor verschillende activiteiten. Ze hebben alle één ding gemeen: ze dragen bij aan je persoonlijke groei en bewustwording. Dat is altijd het vertrekpunt.” Zeker het Lichter Leven Coachprogramma is interessant voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen en – het woord zegt het al – lichter willen leven. “Dit programma kan je zowel individueel als in groepsverband volgen”, zegt Martine. “Het helpt je in balans te komen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Je ontdekt wie je bent en wat je nu eigenlijk wilt met je leven. Je leert je volledige potentieel te benutten. Het programma omvat alle onderdelen die je nodig hebt om een goed fundament voor een Lichter Leven te leggen. Nadat je dit programma hebt gevolgd kun je jezelf verder ontwikkelen, en raak je nooit meer ‘verdwaald’ in het leven. Alle reden dus om eens te onderzoeken of dit iets voor je is in 2019.” Iedereen die in 2019 zichzelf wil ontwikkelen en lichter wil leven is van harte welkom bij onderstaande activiteiten.

Agenda Up to Grow 28-12 Samen mediteren 13-01 Yoga Running 18-01 Samen mediteren 20-01 Retraitedag ‘winter’ 28-01 Start Groepscursus Lichter Leven

UP TO GROW MARTINE DE BRUIJN Sprongenloet 5A, 2675 KV Honselersdijk 06 - 1437 7089 info@uptogrow.nl | www.uptogrow.nl

BEWUST | WINTER 2018

19


Petra Alemke:

‘Het kan: je winterdip de baas!’ In deze tijd van het jaar zijn de dagen korter en donker. Ook hebben we in de laatste maand van het jaar vaak veel verplichtingen. Kerstmis, Oud & Nieuw en vele eindejaarsborrels komen eraan, gevolgd door die lange januarimaand ... Merk je dat door dit alles de moed je in de schoenen zakt, je meer stress hebt, somber bent, minder goed slaapt en overprikkeld raakt? Lees dan door, want dan is er goed nieuws! Recent is in Amerika onderzoek verricht onder een groep mensen met bovengenoemde klachten. Deze personen ontvingen allemaal één Access Bars-sessie van 90 minuten. Het resultaat van het onderzoek was verbluffend: onder de deelnemers aan het onderzoek was een gemiddelde afname van 82,7% aan klachten zichtbaar! Ook zelf heb ik door het regelmatig ontvangen van Access Bars al twee jaar geen last meer van winterdips! Wat is Access Bars? Access Bars is een behandelmethode waarbij je 32 punten op het hoofd zachtjes aanraakt. Deze punten staan elk voor een

bepaald thema, zoals controle, structuur, geld en tijd. Wanneer deze punten zachtjes worden aangeraakt, kunnen zij weer gaan stromen. Stress, onrust, emoties en belemmerende gedachten en overtuigingen worden met gemak losgelaten, wat zich uit in een diepe ontspanning van lichaam en geest. Zelf merk ik in de praktijk dat een opeenvolgende serie van drie behandelingen een goed beeld geeft of het voor je werkt. Wil je zelf een Access Bars-sessie ontvangen? Neem dan contact op met Petra Alemke van der Gaag via info@petra-alemke.nl of 06-3837 9348.

PETRA ALEMKE

06 – 3837 9348 www.petra-alemke.nl

Raja Yoga helpt je dichter bij jezelf te komen! Spiritueel Lichthuis Mananochoja organiseert sinds 2015 Raja yogalessen in Naaldwijk. Deze lessen worden gegeven door yogadocente Joske Droog. Raja Yoga is yoga in zijn oervorm en wordt ook wel omschreven als ‘de koninklijke weg van de ziel’. Raja Yoga is concreet een combinatie van concentratie, asana's (lichamelijke oefeningen op eigen niveau), pranayama's (ademhalingsoefeningen), meditatie en ontspanning. “Het zijn dus zeker niet alleen lichamelijke oefeningen”, aldus Joske. “Waar het om gaat is dat je bewust wordt van wat zich fysiek en mentaal in je aandient. Je kijkt daar zonder oordeel naar, als de

20

BEWUST | WINTER 2018

toeschouwer. Daardoor kom je dichter bij jezelf en leer je jezelf volledig te accepteren, van jezelf te houden.” Wie Raja Yoga beoefent, merkt ook de positieve gevolgen in zijn dagelijks leven. “Je doet alles veel meer met liefde, bent vaker in het Hier en Nu en ervaart lichamelijk en geestelijk vrede. En wie wil dat nu niet?”, lacht Joske. Let op: yogamatjes, dekentjes en kussentjes zijn aanwezig!

Waar? Spiritueel Lichthuis Mananochoja, Wagenaarstraat 22, Naaldwijk Wanneer? Elke week op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur Meedoen? Schrijf je in via stichting@mananochoja.nl of bel met 0174-627 955. Kosten: - Proefles € 7,50 - Losse les € 12,50 - Abonnement voor 10 keer € 100,00


Zwemvereniging Westland:

Zwemmen biedt zoveel mogelijkheden!

Z

wemvereniging Westland weet het allang: zwemmen is een belangrijk, onmisbaar onderdeel in ons leven. Natuurlijk om te kunnen blijven drijven als je onverhoopt in het water valt. Maar zwemmen is ook heel gezond en leuk om te doen. Bijkomend voordeel: zwemmen is de minst blessuregevoelige sport die er bestaat. En heb je tóch een blessure, dan is het ook nog eens de perfecte sport om van je blessures af te komen! Je verbrandt bij zwemmen ook de meeste calorieën! Last but not least: het is ook al meermaals aangetoond dat zwemmen helpt tegen stress. Kortom: zwemmen is de perfecte combinatie van sport en plezier!

Wist je dat … • Je altijd elke zwemsport bij ZV Westland 3x gratis kan proberen? • Geblesseerde handballers vaak kunnen blijven sporten met waterpolo? • Je bij ZV Westland een 12-weekse KNZB borstcrawlcursus kan volgen en zo in korte tijd van een compleet onervaren zwemmer kan veranderen in een geoefende borstcrawlzwemmer? • Je tijdens de verschillende zwemtrainingen van alles leert over je ligging in het water, je houding, techniek, ademhaling, stabiliteit? • Een van de hoofdtrainers van ZV Westland fysiotherapeut is?

Sporten ZV Westland biedt voor jong en oud een groot aanbod aan zwemsporten. Dit zijn o.a. Waterpolo, Wedstrijdzwemmen en Synchroonzwemmen. Daarnaast heeft zij speciaal voor volwassenen ook Trimzwemmen, QuickSwim en de Borstcrawlcursus. Van beginnende tot de gevorderde zwemmer kunt u terecht. Kinderen Kinderen komen vanuit veiligheidsoogpunt al heel jong in aanraking met zwemmen. Maar let op: het is belangrijk om kinderen na het

behalen van hun A, B en C diploma door te laten zwemmen. Ouders denken vaak: ‘de diploma’s zijn binnen, mijn kind kan zich redden’, echter van groot van belang is om regelmatig te blijven zwemmen als ze zo jong zijn. Kinderen verliezen namelijk een deel van hun aangeleerde zwemvaardigheden weer. Speciaal voor kinderen is ZV Westland dit najaar de ZwemAcademie gestart. Vanaf je B-diploma biedt het beginnende zwemmers de gelegenheid om de zwemsport te blijven beoefenen. En welk kind vindt zwemmen nou niet leuk?

ZWEMVERENIGING WESTLAND Ze zijn aanwezig in elk zwembad in het Westland. Kijk op www.zv-westland.nl Of bel de vereniging voor meer informatie 06-31078022 BEWUST | WINTER 2018

21


Rotterdam Marathon 2019:

Nu ook voor jóú bereikbaar!

Binnenkort start de loopschool namelijk met een uniek trainingstraject ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon 2019. George: “We doen dit middels de methode ‘Sportrusten’ van Koen de Jong en Stans van der Poel. Deze trainingsmethode is veel minder uitputtend dan de traditionele voorbereiding op een marathon. Je loopt een keer in de drie weken een 10 km voluit, diverse trainingen op marathontempo, en daarnaast relaxtere, kortere duurlopen dan gebruikelijk in een marathonvoorbereiding!” Een completere voorbereiding is niet denkbaar. Nadat je omslagpunt en hartslag-

Foto: Carry Wilmink

Altijd al de Rotterdam Marathon (of een andere marathon) willen lopen, maar zag je op tegen de intensiteit van de voorbereiding of de marathon zelf? Dan biedt Loopschool Westland van George Edelman nu een heel mooi alternatief!

zones zijn bepaald, krijg je een zorgvuldig uitgebalanceerd schema. “Naast ondersteuning en support via e-mail verzorg ik geregeld een gezamenlijke training op mooie locaties in en om Westland. We gaan een mooie en gezellige teamspirit creëren en ondersteunen elkaar in het gehele traject!”, aldus George. Start traject en aanmelden: De kick-off is op 16 december a.s. Let op: nog slechts een paar plaatsen vrij! Meld je aan via een e-mail naar info@welzijnspraktijkedelman.nl. Meer informatie over de marathontraining én de overigens diensten van Welzijnspraktijk Edelman vind je op www.welzijnspraktijkedelman.nl

World of Water

Healthy Water op de Werkvloer Hoe zou het zijn als we elke dag schoon en gezond water uit de kraan zouden kunnen tappen? Gefilterd maar met behoud van alle mineralen? Mét een hoog antioxidant gehalte?

Het is de missie van World of Water om Healthy Water voor iedereen beschikbaar te maken en het plastic gebruik drastisch terug te dringen. Veel bedrijven realiseren zich nu ook het belang van gezond water voor de medewerkers, wat resulteert in meer vitaliteit op de werkvloer. World of Water adviseert zowel particulieren als bedrijven graag over de mogelijkheden van een

22

BEWUST | WINTER 2018

watermachine op de tap dat, gezond, schoon en alkaline water produceert voor uzelf of uw medewerkers. Water heeft de toekomst. World of Water komt graag bij u langs voor een kosteloze waterproeverij zodat u zelf kunt ervaren wat het water voor u kan betekenen. Een afspraak maken kan via info@worldofwater.nl.


Adressenlijst ANJA TROOST LIFE COACH

PETRA-ALEMKE VAN DER GAAG

ANNEKE YPMA

PETRA’S HAPPY FEET

Emmastraat 76, 2681 RR Monster 06 - 1173 6630 info@anjatroost.nl www.anjatroost.nl Gewichtsconsulente Laan van Delfland 63, 2681 VC Monster 06 – 2428 4767 info@annekeypma.nl www.annekeypma-gewichtsconsulente.nl

BIEFIT

Geestweg 56, 2671 ED Naaldwijk 0174 - 624 987 winkel@biefit.nl www.biefit.nl

CBD-R OLIE

Colman 11, 2678 WG De Lier 06 - 1495 0363 info@cbd-r.nl www.cbd-r.nl

COR VAN RUIJVEN

Van der Goesstraat 54, 2675 TW Honselersdijk 06 – 2549 6266 info@corvanruijven.nl www.corvanruijven.nl

ELENOOR CREATES

06 - 1719 8765 elenoor.meijer@gmail.com www.elenoorcreates.com

HET GOUDEN HUIS

Doctor Weitjeslaan 14, 2685 VX Poeldijk info@hetgoudenhuis.nl www.hetgoudenhuis.nl

JPT PERSONAL TRAINING & COACHING Smederijstraat 22-26, 2671 BV Naaldwijk 0174 - 760 800 info@jptraining.nl www.jptraining.nl

LA VIDA GEBOORTEBEGELEIDING WESTLAND Prins Willem Alexanderstraat 36 2691 GJ ´s-Gravenzande 06 – 5228 6783 marian@geboortebegeleiding-westland.nl www.geboortebegeleiding-westland.nl

MAKE IT EASY

Herenstraat 4, 2681 BH Monster 0174 – 213 202 info@makeiteasy.nl www.makeiteasy.nl

Geestweg 1, 2691 BE ’s-Gravenzande 06 – 3837 9348 info@ petra-alemke.nl www.petra-alemke.nl Oosterlee 65, 2678 AX De Lier 06 – 2953 4042 info@rstolze.nl

PRAKTIJK DE BERGWEG

Lange Kruisweg 24, 2676 BL Maasdijk 06 - 1555 5114 info@praktijkdebergweg.nl www.praktijkdebergweg.nl

REIKIPRAKTIJK TWO-HANDS

Gerberastraat 21, 2691 LK ’s-Gravenzande 06 – 1881 2965 christina@two-hands.nl www.two-hands.nl

STICHTING MANANOCHOJA

Wagenaarstraat 22-26, 2671 TZ Naaldwijk 0174 - 627 955 stichting@mananachoja.nl www.mananachoja.nl

STICHTING ALWAYS RISE AND SHINE

Van Geeststraat 1, 2691 BE ’s-Gravenzande 06 – 1827 5141 westland-stars@hotmail.com www.alwaysriseandshine.nl

STICHTING ZV WESTLAND 06 – 3107 8022 www.zv-westland.nl

UP TO GROW

Sprongenloet 5A, 2675 KV Honselersdijk 06 - 1437 7089 info@uptogrow.nl www.uptogrow.nl

WELZIJNSPRAKTIJK EDELMAN info@welzijnspraktijkedelman.nl www.welzijnspraktijkedelman.nl

WORLD OF WATER

info@worldofwater.nl www.worldofwater.nl

ZEN &ZO

Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk 06 - 1424 0001 info@ZenenZo.nl www.ZenenZo.nl

BEWUST | WINTER 2018

23


BIEFIT GEZONDHEIDSWINKEL Geestweg 56 2671 ED Naaldwijk 0174 – 624 987 winkel@biefit.nl www.biefit.nl

24

BEWUST | WINTER 2018

Profile for WL Media

04 bewust wl  

04 bewust wl  

Profile for wlmedia