Page 1

ANTHONY POLUKIN PORTFOLIO


MIT NEXUS

MIT EAST CAMPUS MASTERPLAN FALL 2017

CULINARY ARTS SCHOOL SPRING 2017

RESEARCH/DISPLAY CENTER FOR EMERGING TECHNOLOGIES

FALL 2016

BOX VILLAGE

URBAN HOUSING FOR YOUNG PROFESSIONALS

SUMMER 2016

OFF-GRID TINY HOUSE

SUMMER 2017

SCHEMATIC CONCEPT IMAGE

FOR YMCA

DECEMBER 2015


MIT

NEXUS

The Volpe site is situated within Kendall Square, an up and coming part of Cambridge. My master plan for the site enables it to act as the nexus of MIT and the city, sparking interaction and engagement, and helping to build connections between the public and the MIT community. This plan focuses on the design of a laboratory building adjacent to Binney Street and Loughrey Walkway, a very important edge on the north side of the site that provides a direct connection back to MIT, as well as being an active pathway within Kendall Square. There is a permeation of public into private spaces in this building, making the private accessible without barriers to the flow of foot traffic in the space. The atrium fosters interaction and engagement between workers and the public through a series of wide stairs with nooks where people may sit and talk. The labs are designed to be generic, because research is always changing, and I expect flexibility to be vital to the success of the building. To this end, I investigated loose fit architecture and the separation of systems during the course of this design.


Loughrey Walkway

N

BIN

ET

TRE

S EY

VOLPE SITE MASTER PLAN


Loughrey Walkwa y

CONCEPT DIAGRAM

PLANS 1.RETAIL 2.CLASSROOMS 3.CAFE 4.GREAT HALL 5.THEATER

6.TEACHING LABS 7.LABS 8.OFFICE 9.NON-LAB/WRITE UP 10. CLEAN ROOM 11. LECTURE HALL


SECTION A


0

12

32

N


SECTION B


0

12

32

N


PHYSICAL SECTION MODEL-1/4”=1’-0”


SITE MODEL


Photovolatic Panels Rainwater Collection System

KING TRUSS DETAIL

Smoke and Air Exhaust

ATRIUM ROOF DETAIL


4-5

2-4

3

1-2 4-5

2-4

1-2

STAIR DIAGRAM

VIEW FROM COLLAB POD

EXPLODED AXON


EAST ELEVATION


CULINARY

ARTS

The Culinary Arts School in Hingham, MA is a bold proposal, as it floats over the wetlands with the help of space frame technology. My design studies for this building involved modeling the planes formed by the canopies of the trees on site, and using the voids between them to guide the placement of floors in the building, which are not uniformly spaced, as is usual practice. One of the major voids was through the teaching labs module, where I placed a vertically-structured hydroponic farm. This placement allows students to easily step out of the kitchen and pick fresh produce at any time of the year. Lacking a roof, it also teaches the students what produce can be grown during different seasons. The organization of program was based on a narrative I developed for a day in the life of an average student at the school, and through a series of perspectives and models. I investigated the sequences between program and asked myself how to showcase the activity of what happens within the school and how that could influence the architecture, as in Bernard Tschumi’s philosophy. Drawing from Le Corbusier’s Carpenter Center at Harvard, I designed an orange path running through the first floor from the parking lot back to the main road, guiding the user seamlessly through. I extended this path through the other levels to serve the same function there.  

ATRIUM OPTION 2 WITH SPACE


SECTION A


SECTION B


SITE SECTION

SECTION C


SITE PLAN

GROUND


ONE OF THE VOIDS STRIKES THROUGH THE RESTAURANT AND CREATES A SPACE FOR GREENERY TO BE PRESENT WITHIN, WHILE PRESERVING THE TREES ON SITE.


SECOND


THIRD FLOOR


THE VOID THROUGH THE TEACHING KITCHENS PROVIDES ACCESS TO THE OUTDOORS, AND THE OPPORTUNITY FOR A VERTICALLY ORIENTED FARM


RELATING BACK TO THE CONCEPT OF PLANES FLOATING ABOVE GROUND LEVEL, THE BOOK SHELVES BEGIN TO DO THE SAME


SECTION PERSPECTIVE


DETAIL WALL SECTION

TEACHING KITCHEN

TEACHING KITCHEN

DETAIL WALL SECTION 1


TEACHING KITCHEN

DETAILED WALL SECTION 1.5”=1’-0”


RESEARCH AND DISPLAY CENTER

FOR EMERGING TECHNOLGIES

Wentworth has asked us to design a building that exhibits and exemplifies new advances in archi¬tectural technology and represents and showcases the school. The program calls for an auditori¬um, labs, leasable office spaces, and a cafe. The site for this building is located next to the Massachusetts Turnpike and the intersection of Boylston Street and Massachu¬setts Avenue. It was originally just a parking lot, but my design takes over Parcel 12 which has air rights that I employed to enable me to design a building spanning the highway. Because of this, it is technically a bridge, and so I designed it to take the form of one. Positioned here, this monolithic building makes a grand gesture and statement about Wentworth for those entering, exiting, or merely passing through Boston. While on site during analysis I noticed a lot of prevailing winds coming from all directions, and thought about what happens when wind hits a physical object. Inspired by the forms that rocks eroded by winds make in the desert, I metaphorically massed my building based on them. I also applied the concept of the wind revolving around a central object to the circulation, which wraps around and flows through the atrium. After laying out the spaces, I applied new technologies to en¬hance the design, an example of which is the custom shaped fins located to the right of this rendering, which not only shade the users from the sun, but also utilize turbine technology to generate electricity when wind hits them. This further enhances my concept by showcasing wind in a physical way.  

VIEW FROM MASS-PIKE (I -90)


SECTION A


FITH FLOOR EXHIBITON SPACE


SECTION B


SITE PLAN


GROUND FLOOR


LEVEL 1A

LEVEL 2


LEVEL3

LEVEL 4


VIEW FROM MASS-


DETAILED WALL SECTION


URBAN HOUSING

FOR YOUNG PROFESSIONALS Building upon the idea of micro housing, this project focuses on small apartments to accommodate Millennials living on a minimal salary. Situated at the intersection of Ruggles and Parker Streets in Boston, the design process consisted of examining site forces and massing the building to respond to them. Thus, the building adds a Z component to the X, Y of the intersection and provides agÂŹgregated living units. Building off of the precedent of the BIG Mountain Dwellings project, in which most peoÂŹple have a balcony, I staggered the units diagonally to create an outdoor space for each resident. Raising the building up from the ground allowed for direct views to the Museum of Fine Arts from the street level, created public space, and also addressed the problem of loud traffic below. Unlike the Mountain Dwellings, my building appears lightweight and floats seamlessly, due to the complex structural truss system which is aggregated at the back of the building. I placed two towers rising from street level to bring each resident up to his respective unit. These towers also hold laundry and mechanical rooms.


LEVEL 2

LEVEL 1


LEVEL 5


LEVEL 6


SECTION A


PHYSICAL FINAL MODELS


TYPICAL TWO BEDROOM UNIT-AXON


TYPICAL UNITS SECTION


INTERIOR PERSPEC-


SECTION B


DETAIL WALL SECTION


INTERIOR PERSPECTIVE 2


PHYSICAL MODELS


FREELANCE WORK


OFF-GRID TINY HOUSE REDEFINING SMALL LIVING RISE TINY HOME DESIGN CHALLENGE SUMMER 2017

MECHANICAL PANEL FOLDING BED WITH DESK UNDERNEATH

WALK IN CLOSET 4 FOLDING COUCH

A102 FOLDING BED WITH DESK UNDERNEATH

4 FOLDING COUCH FOLDING TABLE

A102

3 A102

FOLDING CHAIRS FOLDING TABLE WALK IN CLOSET

3 MECHANICAL PANEL A102

FOLDING CHAIRS WALK IN CLOSET FOLDING COUCH

FOLDING CHAIRS FOLDING TABLE

OVEN

FOLDING COUCH FOLDING TABLE

A102

REF.

2

1

KITCHEN/DINING 1 92 SF

FOLDING CHAIRS

A102

REF.

DN

2

UP

4

3

A102

A102 LIVING 2 61 SF

KITCHEN/DINING 1 92 SF

22 SF OVEN

DN

BATHROOM UP 4 22 SF

X

X LIVING 2 61 SF

OVEN

A102

KITCHEN/DINING 1 X REF. 92 SF X=10'-0"

2 A102 2

X LIVING 2 61 SF

KITCHEN/DINING 1 REF. 92 SF X=10'-0"

DN

BATHROOM 4 22 SF

DN X

Level 1 Final Plan 1/4" = 1'-0"

BEARING WALLS

MASTER BEDROOM 3 67 SF MASTER BEDROOM 3 67 SF 6' - 8 11/16"

X

BEARING WALLS

BEARING WALLS N 0'

2'

4'

X

X

8'

N 0'

Level 1 Final Plan 1/4" = 1'-0" 1

BEARING WALLS

6' - 8 11/16"

BATHROOM 4 22 SF

A102

1

MASTER BEDROOM 3 67 SF MASTER BEDROOM 3 67 SF 6' - 8 11/16"

BATHROOM UP 4

A102 A102 1

FOLDING BED WITH DESK UNDERNEATH

A102 LIVING 2 61 SF 3

OVEN

1 A102

MECHANICAL PANEL FOLDING BED WITH DESK UNDERNEATH

4

UP

1 A102

2'

4'

8'

6' - 8 11/16"

X=10'-0"

X=10'-0" N 0'

2'

4'

8'

N

1

0'

Level 1 Final Plan 1/4" = 1'-0" 1

2'

4'

8'

Level 1 Final Plan 1/4" = 1'-0"

DN

DN

BEDROOM 2/3 5 BEDROOM 2/3 102 SF 5 102 SF

OPEN TO BELOW OPEN TO BELOW

Inspired by New Brunswick’s tradition of craftsmanship, this col-umns and beams. Using locally-sourced natural materials with¬in the tiny home means less embodied energy is required to construct the house. The competition con-

HVAC

2

Level 2 Final Plan 1/4" = 1'-0"

price point of $34,823.36, well under budget.  

BED WITH DESK AND STORAGE UNDERNEATH BED WITH DESK AND STORAGE UNDERNEATH

OPEN TO BELOW N 0'

2'

4'

HVAC

2' 4' BED WITH DESK AND STORAGE UNDERNEATH

HVAC

Level 2 Final Plan 2 1/4" = 1'-0" 2

Level 2 Final Plan 1/4" = 1'-0"

8'

N 0'

strained designs within a budget of $40,000 and required the utilization of recycled and found materials. I achieved a

BEDROOM 2/3

102 SF

OPEN TO BELOW

Level 2 Final Plan 1/4" = 1'-0"

2

DN

5 BEDROOM 2/3 102 SF 5

HVAC

small house floats above the ground supported by timber

DN

8'

BED WITH DESK AND STORAGE UNDERNEATH

N 0'

2'

4'

8'

N 0'

2'

4'

8'


PHOTOVOLITIC PANEL

WOOD SIDING

VAPOR BARRIER

BUILDING PAPER

FIBERBOARD EXTERIOR SHEATHING

BIRCH WOOD PANEL

R-30 DENSE PACK CELLULOSE INSULATION CONTINUS ENVELOPE

RADIANT FLOOR HEATING

1

Detail Wall Section 3/4" = 1'-0"


PHOTVOLATIC PANEL GLULAM TIMBER COLUMN

PHOTOVOLTAIC PANEL

RECESSED SHELVING UNITS

Roof 18' - 0" GLULAM TIMBER COLUMN BEDROOM 2/3

RECESSED STORAGE

AIR DUCTS BEDROOM 2/3 RECESSED STORAGE

MECH

Level 2 10' - 0"

Level 2 10' - 0"

RECESSED BED

LIVING

MASTER BEDROOM LIVING

CLOSET SEPTIC TANK

BOILER TANK

KITCHEN

Level 1 Working 2' - 0"

Level 1 Working 2' - 0"

Ground 0' - 0"

Ground 0' - 0"

RAIN WATER COLLECTION TANK N SEPTIC TANK

3 1

NORTH SECTION A 1/4" = 1'-0"

EAST SECTION A 1/4" = 1'-0" N

PHOTOVOLTAIC PANELS

GLULAM TIMBER COLUMN GLULAM TIMBER COLUMNS

AIR DUCT PHOTOVOLTAIC PANEL

BED WITH DESK AND STORAGE AIR HANDLER BEDROOM 2/3 LOCATION OF BED AFTER FOLDED

RECESSED STORAGE

BEDROOM 2/3

BED WITH DESK AND STORAGE RECESSED STORAGE

RECESSED BED MECHANICAL PANEL

MECH

Level 2 10' - 0" 5 A102 LIVING

1 A104

Sim

Level 2 10' - 0"

Sim

MASTER BEDROOM BATHROOM

MASTER BEDROOM

KITCHEN

Level 1 Working 2' - 0"

Level 1 Working 2' - 0"

RAIN WATER COLLECTION TANK SEPTIC TANK

DESK

Ground 0' - 0"

Ground 0' - 0"

N

5

TABLE FOLDED UP 1/2" = 1'-0" N

NORTH SECTION B 2 1/4" = 1'-0"

SECTIONS

EAST SECTION B 4 1/4" = 1'-0"


SCHEMATIC CONCEPT IMAGE FOR YMCA

Working as a freelance designer, I proposed a concept and provided schematic design options to the stakeholders of a new YMCA building in Needham, MA. Providing the client with various options and some renderings, I successfully captured what the clients had envisioned, and could use to move forward.


Anthony polukin portfolio  
Anthony polukin portfolio  
Advertisement