Page 1

A wonderland called WiSH Outdoor Met nog maar een paar dagen te gaan is het aftellen tot WiSH Outdoor weer begonnen. Gedurende het weekend van 4 tot en met 6 juli 2014, zullen ruim 45.000 bezoekers een bezoek aan het festival brengen.

Check alle { nieuwe }

areas p5

Het Laarbeekse festival is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de absolute smaakmakers binnen de (inter)nationale festival scene. Dat het festival, waarbij beleving, service en sfeer centraal staan, ook in het buitenland niet onopgemerkt blijft, blijkt wel uit de ruim 21 verschillende nationaliteiten die dit jaar naar het Laarbeekse land zullen afreizen. Op de ruim 200 artiesten tellende affiche, heeft het festival met namen als Chuckie, R3hab, The Opposites, Lil Jon, Gers Pardoel, Headhunterz, Nielson en Sander van Doorn weer een line-up van hoogstaande kwaliteit weten te realiseren. Deze speciale festivalkrant, voorziet u van alle informatie omtrent WiSH Outdoor.

CAMP WOW!

GOEDE DOEL

GEZELLIG OVERNACHTEN PAL NAAST HET festival p6

ONZE STEUN AAN LOKALE VERENIGINGEN EN GOEDE DOELEN p7

ALLE

ARTIESTEN OP EEN RIJTJE

p 12


2


3

Terugblik 2013 Gedurende het weekend van 5 tot en met 7 juli 2013, vond de 7e editie van WiSH Outdoor plaats. Het zonovergoten festivalterrein heeft ruim 35.000 enthousiaste festivalgangers mogen ontvangen, wat voor de derde maal op rij resulteerde in een volledig uitverkochte festivaleditie!

Bezoekers van WiSH Outdoor komen van heinde en verre!

FACTS


SPOnSoren WisH outDOOr 2014

s

t &Even y t r Pa Tenten meubilair & toebehore n

van Balkom

ZICHTBAAR MOOI

WATERTECHNIEK OP LOCATIE

INTERIEURPROJECTEN

MARCO GAS BV INDUSTR.-VLOEIBARE GASSEN SNACKBAR

DE BEEMD

Houtse Bazar • cafe/zaal Dave van De burgt • onsbraBantnet • herberg het huukske • cafe de tapperij


5

onze AREAS: oude bekenden en nieuwe pareltjes VRIJDAG Voor de echte diehards gooien we op vrijdagavond de poorten al open. Een exclusieve pre-party voor de feestbeesten en kroegtijgers onder ons. Op de Friday Mainstage zullen in de avond de eerste bassklanken van het weekend klinken. De optredens van R3hab, Lil Jon (DJ Set), Headhunterz, Makj, Firebeatz en Funkmaster B vormen een warming-up voor een veelbelovend festivalweekend. Verzorg jij mee de aftrap?

ZATERDAG Niet meer weg te denken uit onze collectie podia. Ook dit jaar heeft de Devoted stage weer een verfijnde samenstelling aan House en Electro artiesten op het programma staan. Met trots presenteren we Chuckie, de Surinaamse grootmacht onder de deejays. Daarnaast staat er nog veel meer te wachten. Zo is het aan Sander van Doorn om zijn skills aan het WiSH-publiek te vertonen. Maar ook Dyro en Blasterjaxx mogen dit jaar niet ontbreken op dit meesterlijke artiestenplatform. Met MC Iceman als host zullen tevens New World Sound, Oliver Heldens en La Fuente het publiek op z’n kop zetten. Met Thomas Newson en Funkmaster B als kers op de taart is een heel groot feest onvermijdelijk!

This one is dedicated to all the hardstyle lovers in the nation. De Dedicated stage. Zoals gewoonlijk ook dit jaar weer barstensvol dikke, vette namen. Zo zijn Brennen Heart en D-Block & S-te-Fan weer terug van weggeweest en keert ook Hard Driver terug op het vertrouwde nest. B-Front, Code Black en Adrenalize beloven weer voor explosief vuurwerk te gaan zorgen. En ook last but not least hebben we nog een paar zeer aangename verrassingen op het programma staan. Zo zullen Audio Addicts, Audiotricz en Slim Shore onder vocale begeleiding van MC DV8 en MC Renegade de Dedicated stage weer tot een waar hardstyle-paradijs kronen.

De verborgen parel op het festivalterrein. De perfecte plek om je adrenaline-peil als een speer omhoog te laten schieten. Ook in 2014 biedt de Delicious Dutch een line-up om even bij stil te staan, om vervolgens de hele dag het dak eraf te dansen. Wat te denken van The Partysquad, Mightyfools en Feestdjruud? En dan hebben we het nog niet eens over Boaz van de Beatz, Glowinthedark, Dirtcaps, Naffz en SL8.

Alle hens aan dek! De muzikale navy gooit haar ankers uit en meert dit weekend aan in de thuishaven van WiSH Outdoor. Duikboot gaat de diepte in met een portie ervaren deephouse kapiteins. Detroit Swindle en De Sluwe Vos laten je het water in de mond lopen. Met Cinnaman en De Hofnar zetten we juiste koers voort en ook Nuno Dos Santos weet deephouse in z’n puurste vorm over te dragen. Mr. Belt & Wezol en Mikey Biemans Soundsystem staan uiteindelijk op de uitkijk als rotsen in de branding. FIER. Niet over het hoofd te zien. Lekkerrrr!

Hocus pocus pilates danspas! Voor de rauwere hardstyle liefhebber is er natuurlijk weer The Magic Show-stage. Jaarlijks wordt hier de toekomst van de hardstyle gepresenteerd door de heren van de populaire radiozender en het gelijknamige label. De artiesten zijn tot aan hun hoge hoed gevuld met de nieuwste tracks. Onthoud de namen van The Magic Show-stage, want dat zijn de mixtovenaars die we over enkele jaren op de mainstages terug gaan zien. Daar kun je je Hans Klokje op gelijk zetten!

Links of rechts. Polka of Happy Hardcore. Kun je nooit kiezen? Dan ben je bij de Theatre of Themes aan het juiste adres. Met maar liefst twee podia komen in een roetsjbaan alle muziekgenres aan het licht. Van 60’s tot carnaval en van hiphop tot boybands. Met Paul Elstak, Otto Orgel en Dikke Dennis lijkt het feest al compleet. Maar niets is minder waar. De enige echte Timmie Tirol en Addyhaddy & Partynase zullen in dit prachtige decor hun handen het werk laten doen. Als toegift is ook Puinhoop Kollektiv van de partij!

Oftewel de WiSHipster genaamd. Maar ook voor niet creabea’s voelt deze plek als een warm bad. Deephouse, tech-house en progressive house zijn hier aan de macht. Maar ook dubstep en drum ’n bass komen zo nu en dan om de hoek kijken. Om in Lingo-termen te denken: deze area staat niet op de kaart! Dus voor de woudlopers onder ons, zoekt en gij zult vinden! Ra ra, waar ben ik! Waar WiSHkunde afgelopen jaar haar debuut vierde op WiSH Outdoor, is het nu een must-have geworden op het festival. Een lekkere technobeat mag immers niet ontbreken op een festival als dit. Dit jaar kunnen we met trots de echte headliners van deze stage presenteren; Egbert (live), ROD (Benny Rodrigues) en Darko Esser! Naast deze klappers komen ook niemand minder dan Kevin Arnemann, Kom-Plot, Rogue Trades en LINK ook nog eens op bezoek. Dat wordt gegarandeerd de voetjes van de vloer. Dat is zo logisch als 1+1=2.

Brabantse nachten zijn lang. Ook op festivalterrein de Aa. De kleine, gezellige kroeg is na grandioos succes van vorige editie ook dit jaar te vinden op WiSH Outdoor. Het authentieke gevoel van een bruin café is vanzelfsprekend aanwezig en ook het programma werkt daar prima aan mee. Zo is het feesten geblazen met Feestdjgerrit & Jordy, Zanger Bas en nog vele anderen. Ben jij een van de stamgasten? Wereldberoemd op Curaçao dankzij de beruchte Hangover edition. Versgeperst en ongeëvenaard. Het beste van dit zonnige eiland wordt overgevlogen om de bezoekers van WiSH Outdoor te laten genieten van de beste latinhouse, house, r&b, reggae en hiphop. Evenals vorig jaar zullen Mr. Bermuda en Jamie Johnson deze geweldig zonnige line-up aanvoeren. Samen met Kenneth G en nog vele anderen valt deze stage vast en zeker in de smaak!

ZONDAG Dat main je niet! Ook dit jaar staat het grootste podium weer garant voor een knalfuif. De beste feestartiesten trekken richting festivalterrein de Aa om WiSH Outdoor op z’n kop te zetten. Dit jaar maken The Opposites hun opwachting. Aangevoerd door de opzwepende rock&roll beats van de Memphis Maniacs. Vervolgens neemt Gers Pardoel je met z’n band mee naar een land hier ver vandaan. Hoe ‘ie dat doet, laat ie aan Nielson & band over. Tenslotte zal Niels Geusebroek zijn tijd nemen om zijn meezingers ten gehore te brengen. Trouwe bezoekers weten dat de eindshow, wegens ongekend succes, wederom wordt verzorgd door het WiSH Allstars team.

De Delicious Dutch wordt door ons liefkozend de ‘paradiso’ van WiSH Outdoor genoemd. Met een briljante mix van party, party en nog eens party is deze area een plek om je vingers bij af te likken. Zo komen The Jillionaire en Vato Gonzalez & MC Tjen een acte de presence geven. Traditiegetrouw gaat Mental Theo dit jaar met Zany gegarandeerd het kwik in het overdekte muziekpaleis laten stijgen. Om het programma helemaal in te vullen, is het aan LNY TNZ, Ronnie Flex, Jamie Johnson en David Ghetto om er het aller-alleraller-aller-allermooiste feestje van te maken!

De enige echte house-area op de zondag. En dat is zijn vermelding meer dan waard. Ook voor deze stage hebben we een mooi pakket aan artiesten weten af te leveren. Want met namen als Bassjackers, Jay Hardway en Jordy Dazz worden hier hoe dan ook puike muziekprestaties geleverd. De voetjes zullen bij Julian Jordan, D-Wayne en East & Young zeker te weten net zo hard van de vloer gaan. En anders zorgt host Mitch Crown daar wel voor. Zo niet, dan toch! De Delivery Room bezorgt je de dag van je leven!

Do it like they do it in Discovery Room! Want als je net zo ruw bent als de diamanten die hier geprogrammeerd staan, dan kom je er wel! Een fijne selectie aan deejays uit de regio grijpen de mogelijkheid om zichzelf te presenteren. Nog niet al te lang in de scene, maar wel al een verfijnde kwaliteit. Vers uit het blik, zeg maar. De nieuwe lichting talenten klonk nog nooit zo fris. Van house tot electro tot progressive. Wij hebben er in ieder geval zin in, want deze talenten zijn absoluut een bezoek waard!

Hooggeëerd publiek! Mogen wij u welkom heten op deze spiksplinternieuwe area: The Theatre of Themes. Noem maar iets, en het komt voorbij! Zo is buurman Special D gespecialiseerd in kekke gedateerde danceplaten, en maakt Dikke Dennis het feestelijk bont met 70’s, 80’s, 90’s en punk rock. Daarnaast is het aan Addyhaddy & Partynase en Puinhoop Kollektiv om het feest helemaal compleet te maken. Pas op: niet geschikt voor mensen met plankenvrees!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is… de Creative Area. Misschien nog wel bekend van afgelopen editie. Ook nu weer staan er nieuwe gekke concepten klaar om Jan en alleman van de nodige hilariteit en verrassingen te voorzien. Dus open je ogen, kijk om je heen. Alles lijkt veranderd! Dat zie je meteen. Ik tel tot tien. En wie niet weg is is gezien!

De gezelligste spot van het veld, zonder twijfel! Hier wordt Brabantse Gezelligheid geschreven met een hoofdletter B en een hoofdletter G. De Interim Pub wordt met polonaises, gehos en boordevol muzikaliteit gevuld. Mede door Der Kleino, Zanger Bas en Krissy Welten. Feestdjgerrit en Jordy verzorgen ook op zondag 6 juli deze area. Laat je verrassen in de knotsgekke kroeg aan de rand van het terrein. Voor de enige echte vertrouwde kroegsfeer. Proost!

Villa Ananas is sinds de introductie afgelopen jaar een absoluut begrip op WiSH Outdoor. Versgeperst en ongeëvenaard. Genieten van de beste beats uit het zonnige Curacao, terwijl je met je blote voeten in het strandzand een cocktail naar binnen tikt? Dan ben je bij Villa Ananas aan het goede adres. Het summum van de Caribische zomervibe. Met het ene verrassingsoptreden na het andere, is Villa Ananas een knus spektakelstuk op WiSH Outdoor. Bijzijn is meemaken!


6

Camp wow! De ultieme overnachtingslocatie In navolging van het groeiende aantal buitenlandse bezoekers, kon een officiële WiSH Outdoor camping niet achterblijven. Sinds afgelopen jaar hebben bezoekers de mogelijkheid om hun weekend WiSH Outdoor te completeren met een verblijf op Camp WOW!, de officiële WiSH Outdoor camping, gelegen op een steenworp afstand van het festivalterrein. Camp WOW! is de ultieme overnachtingslocatie tijdens een weekend WiSH Outdoor! De camping, gelegen in de groene weelde naast het festivalterrein, is van alle gemakken voorzien om er voor de bezoekers een onvergetelijk weekend van te maken. Dit jaar krijgt Camp WOW! ook een flinke upgrade zodat campingbezoekers alle benodigde faciliteiten binnen handbereik hebben gedurende het WiSH Outdoor weekend. Zo is er een speciale supermarkt, waar campinggasten een breed assortiment aan producten kunnen aanschaffen tegen zeer schappelijke prijzen. Hierbij kan men denken aan ingrediënten voor een goed ontbijt of warme maaltijd, een selectie aan verfrissende dranken, basisbenodigdheden voor het campingverblijf en diverse (gezonde) lekkernijen. Tevens zal er een speciale blikkenbar aanwezig zijn waarbij campinggasten gekoelde alcoholische dranken kunnen aanschaffen, zijn er diverse eettenten met een brede variatie aan gerechten en kan men genieten van een tropische cocktail of andere drank in de exclusieve Carribean lounge bar. In lijn van het festival, hecht Camp WOW! ook veel waarde aan service en kwaliteit. Zo is de camping bijvoorbeeld voorzien van doorspoeltoiletten (i.p.v. dixies) en zijn de gratis douches van hoge kwaliteit. De uitgebreide selectie aan verzorgde sanitaire voorzieningen op het campingterrein bieden dan dus ook de perfecte gelegenheid om jezelf op te frissen voor of na het festivalbezoek. Voor bezoekers die toe zijn aan wat extra ontspanning, zijn er speciale hot tubs op het campingterrein en zijn er verschillende lounge zones. Gedurende zaterdag- en zondagochtend, zal Healthcity een speciale bootcamp verzorgen op het campingterrein voor campingbezoekers die graag de ochtend energiek willen beginnen.

CAMP WOW RADIO Vanaf dit jaar is het mogelijk om WiSH Outdoor 24 uur per dag te volgen via je radio! Gedurende het weekend van 4 tot en met 6 juli, zal WiSH Outdoor, in samenwerking met Omroep Kontakt, haar eigen radiozender presenteren: Camp WOW! radio. Zo kun je tijdens het weekend, 24 uur per dag genieten van de beste live sets, speciale deejay sessies, mystery guests, interviews op het festivalterrein en natuurlijk alle informatie rondom WiSH Outdoor! Of je nu op de camping verblijft, je aan het opwarmen bent voor de festival dag of je onverhoopt geen tijd/ticket hebt om naar WiSH Outdoor te gaan, via Camp WOW! radio beleef je de mooiste muzikale momenten van het festival op je radio!

FESTITENT Heb je geen zin om een tent mee te nemen naar de camping, dan kun je via www.festitent.eu een kant-en-klare tent reserveren op Camp WOW!. Tickets voor Camp WOW! zijn beschikbaar via de website van WiSH Outdoor. Wees er snel bij, want op is op!

Openingstijden Camp WOW! Camp WOW! is geopend van vrijdag tot en met maandag. Datum: vrijdag 4 juli 2014 - maandag 7 juli 2014. Check in: Van vrijdag 13.00 uur tot zondag 12.00 uur. Check out: Maandag tot 12.00 uur. Geen uitzonderingen!

Voorzieningen • • • • •

Gratis douches & toiletten Eten & drinken WIFI hotspot Kluisjes Telefoon opladen

• • • •

Campingwinkel Leuke activiteiten Verfrissende campingbar Koffiehoek


7

GOEDE DOELEN ONZE ideologie Sinds de oprichting van stichting WiSH Events in januari 2007, hebben we onze doelstellingen nooit onder stoelen of banken gestoken. Voorop staat vanzelfsprekend het organiseren van een fantastisch festival voor en door de regio. Daarnaast streven we sinds de eerste editie in 2007 een ideologie na om een deel van de opbrengsten te doneren aan een goed doel. Inmiddels, aan de start van alweer de 8e editie, is het festival uitgegroeid tot een internationaal dance-festival, met ruim 45.000 bezoekers afkomstig uit ruim 21 verschillende landen. Deze groei en het succes van het festival is met name te danken aan de honderden vrijwilligers, sponsoren en relaties die het festival door dik en dun hebben gesteund. De groei van het festival heeft natuurlijk ook veel veranderd met betrekking tot het festival en de organisatie daarvan. Desalniettemin zullen we nooit onze idealen vergeten en zullen wij ons altijd in blijven zetten voor hen die het nodig hebben, zoals ook anderen ons in 2007 op weg hebben geholpen en ons door dik en dun hebben gesteund.

Lokale goede doelen Na ruim 5 jaar op rij een bedrag te hebben gedoneerd aan de Doe een Wens stichting, een stichting die zich inzet voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, hebben we in 2012 besloten om een nieuwe richting in te gaan. Als organisatie met een sterke lokale en regionale binding, willen we graag iets terugdoen voor de samenleving. Daarnaast hebben de economische crisis en de gepaarde bezuinigingen, de afgelopen jaren veel impact gehad op talloze lokale verenigen en goede doelen. Subsidiekranen werden dichtgedraaid en de sponsoring liep terug, waardoor veel lokale goede doelen een steuntje in de rug ontzettend goed kunnen gebruiken. Daarom hebben we in 2012 besloten om het roer om te gooien. Gedurende de afgelopen twee jaar hebben we ruim 40.000 euro gedoneerd aan de lokale Rotary partij (Gemert-Beek en Donk-Lieshout). Onze volledige donatie wordt via deze partij zorgvuldig verdeeld onder talloze lokale goede doelen.

Goede doelen op het festival Ieder jaar bieden we ruimte aan enkele goede doelen om zichzelf te profileren op het festivalterrein. Via deze weg kunnen goede doelen meer bekendheid vergaren en biedt het bezoekers ter plekke de mogelijkheid om vrijblijvend een donatie te doen. De afgelopen jaren hebben o.a. de Doe een Wens stichting, Hope for Lyme en het KWF een stand op WiSH Outdoor bekleed. Ook dit jaar hebben we als organisatie weer enkele goede doelen de mogelijkheid geboden om zichzelf op het festival te profileren.

Onemen Onemen steunt pioniers over de hele wereld. Mensen die zich inzetten om het leven van anderen te verbeteren. Onemen steunt deze pioniers door gebruik te maken van concrete middelen,

zoals auto’s, fietsen, computers, maar ook ezels en kamelen. Op het festivalterrein hebben bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan de speciale ‘twomen-expedition’: een verborgen hindernisparcours die men als geboeid koppel kan afleggen op het festivalterrein.

KWF Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. De ziekte is hiermee doodsoorzaak nummer één. Reden genoeg dus om dit goede doel positief onder de aandacht te brengen op het festivalterrein. Bezoekers kunnen zich gratis in laten smeren bij de ‘insmeerbar’. Bezoekers hebben daarnaast de mogelijkheid om vrijblijvend een donatie te doen.

Vrijwilligers Samen met ruim 1000 vrijwilligers en tientallen sponsoren, zetten we ook dit jaar weer alles op alles om er een onvergetelijk festivalweekend van te maken. Niet is onmogelijk. This is our wonderland.

OVERZICHT DIVERSE GESTEUNDE DOELEN Kindervakantieweek Beek en Donk Muziektuinpodium Beek en Donk EHBO vereniging Beek en Donk AED Alert Laarbeek Openluchttheater Mariahout Juni Watermaand Laarbeek Stichting inloophuis de Peel Omroep Centraal Hope for Lyme Sinterklaas uittocht Aarle-Rixtel Wensvervulling via Doe een Wens Koiskoier Stichting Bakel 1300

De Mortel Leeft Cliëntenkoor Huize Padua Vrienden van Casa Gemert NAH café Harmonie Excelsior Fietstrein Zorgboerderij de Liesvelden IVN Laarbeek Social Sofa project Jeugd3daagse Aarle-Rixtel Kindervakantieweek Lieshout Alpe d’huzes Outdoor Laarbeek Speeltuin de Wieken Beek en Donk

Dit is slechts het topje van de ijsberg aan goede doelen die worden ondersteund. Indien u zelf een lokaal goed doel wilt aanbevelen, kunt u natuurlijk contact opnemen met de Rotary Gemert-Laarbeek. Ook dit jaar willen we deze lokale lijn doorzetten.


8

Een oneindige herinnering Het prille begin

WiSH Outdoor 2008

In december 2006 is het oorspronkelijke idee voor WiSH Outdoor ontstaan. Zoals het goede ideeën vaak betaamt, is ook het idee om een festival in de regio Laarbeek te gaan organiseren ontstaan aan een bar. Er waren twee hele duidelijke achtergrondredenen aan te wijzen. 1; het festival moet goed zijn in alle facetten, dus ook de toiletten, de drank, decoratie, geluid, enz. Iets waar andere festivals het regelmatig af lieten weten. En 2; het festival staat in het teken van samenwerken met Laarbeekse partijen. Wanneer er geld overbleef, zou dit geschonken worden aan een goed doel. En zo geschiedde…

In september 2007 lagen de allereerste plannen voor de volgende editie alweer klaar. Dat het festival faam had gemaakt, bleek wel uit de verse aanwas aan nieuwe vrijwilligers (waarvan de meesten nu nog steeds een vaste waarde zijn). Wederom begon een proces van maanden voorbereiding om WiSH Outdoor op 5 en 6 juli 2008 naar het volgende hoogtepunt te brengen. Met namen als Headhunterz, D-Block & S-te-Fan, Erick E en Tribute 2 Bob Marley, begon ook de line-up van WiSH Outdoor te groeien. Ondanks dat het festival maar uit slechts twee area’s bestond, was de groei al duidelijk merkbaar. Gedurende WiSH Outdoor 2008 wisten ruim 4.500 bezoekers het festival te vinden.

WiSH 07 Op 26 januari 2007 was Stichting WiSH Events een feit. Voor een groepje enthousiaste jongeren begon daarmee een levens veranderende ervaring. Niemand had ervaring met het organiseren van een evenement. Op deze manier werd er getracht om op alle kennisgaten een antwoord te vinden. Na maanden van voorbereiding begon de eerste editie van WiSH Outdoor langzaam maar zeker vorm te krijgen. In 2007 werd het festival door zo’n 30 vrijwilligers (voornamelijk vrienden) opgebouwd. Na veel bloed, zweet en tranen stonden er op 30 juni en 1 juli zo’n 2500 bezoekers op de allereerste editie van WiSH Outdoor: WiSH07. Evenemententerrein ‘de Raagten’ te Beek en Donk had voor het eerst in jaren een sprookjesachtige uitstraling gekregen. Het festival was een gekkenhuis van gezelligheid, en dat smaakte naar meer. En dat kwam er al gauw.

WiSH Outdoor 2009 Voor het eerst in haar geschiedenis presenteerde WiSH Outdoor niet één, maar twee hoofdpodia. Inmiddels zat er ook meer structuur in het ontwerpen van de podia, waaronder het gebruik van digitale 3d-modellen. Op zaterdag 4 juli kon men genieten van zoete house-muziek op de fantastische Devoted-stage, en kon men voor de hardere stijlen terecht op de oogstrelende Dedicated-stage. Naast de twee mainstages, presenteerde WiSH Outdoor nog een derde stage: de Reboot, waar de technobeats van de zaterdageditie op zondag ruim baan maakten voor een gezellige 70’s, 80’s en 90’s show. Met grootheden als Laidback Luke, Don Diablo, Showtek, Noisecontrollers, Marco V en de legendarische Space Pirates begon WiSH Outdoor nu serieus grootse vormen aan te nemen. Met namen als Nick & Simon, Frans Duijts, de Memphis Maniacs en de 3J’s, wist ook de zondag editie flink wat bezoekers te trekken. Eindresultaat: ruim 10.000 enthousiaste festivalbezoekers.


9

WiSH Outdoor 2010

WiSH Outdoor 2013

Door de groei van het festival was de organisatie genoodzaakt om afscheid te nemen van het vertrouwde festivalterrein. Na een lange zoektocht door stad en land, wist de organisatie uiteindelijk op een steenworp afstand een nieuwe locatie te vinden: evenemententerrein ‘de Aa’ te Beek en Donk. In 2010 verliepen de processen steeds beter. In 2010 was de poster weer rijkelijk gevuld met (inter)nationaal toptalent. Op zaterdag kon men genieten van Afrojack, Robbie Rivera, Dr. Lektroluv en Beek en Donks exportproduct Zany. Tevens werd de Delicious Dutch geïntroduceerd. Vanaf deze editie is het ontzettend hard gegaan met de bezoekersaantallen. Foto’s van de Dedicated stage, ook wel bekend als de ‘Adelaar’, maakte internationaal furore. Met 15.000 bezoekers was WiSH Outdoor in 2010 wederom een gigantisch succes en bleef haar opmars vervolgen.

25.000 bezoekers zorgden dat de zaterdag al ruim een maand voor aanvang was uitverkocht. Deze bezoekers telden in totaal 19 nationaliteiten. Van Israël tot Canada en Australië tot Venezuela. Om nog niet te praten over de line-up. Topartiesten waaronder Martin Garrix, Showtek, Zedd en Di-rect bezochten festivalterrein de Aa. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden Celsius was dat absoluut geen straf. Voor het eerst werd er een extra dag aan het festival toegevoegd. Voor de diehards. Die tevens gebruik konden maken van de gloednieuwe festivalcamping, Camp WOW!. Als klap op de vuurpijl is de 100.000ste bezoeker van WiSH Outdoor verwelkomd. En dat in zeven jaar tijd!

WiSH Outdoor 2011 WiSH Outdoor bestaat 5 jaar. En wie jarig is, trakteert! Een extra lange lijst artiesten, waaronder Van Velzen, Chuckie, Alain Clark, Crookers, Charly Lownoise & Mental Theo, Hardwell, de Donkey Rollers en Frans Duits. Maar ook extra podia en area’s, speciale win-acties en een fantastische eindshow. Ruim 450 vrijwilligers hebben een jaar lang gezwoegd om van WiSH Outdoor te maken wat de slogan doet beloven: This is our wonderland! Met 20.000 bezoekers en twee uitverkochte festivaldagen was WiSH Outdoor 2011 de absolute kroon op vijf edities WiSH Outdoor.

WiSH Outdoor 2012 Met ruim 25.000 bezoekers verdeeld over twee dagen, was WiSH Outdoor 2012 wederom een groot succes. In tegenstelling tot voorgaande jaren, raakte het festival al enkele dagen voor aanvang volledig uitverkocht. Met Deense, Franse, Engelse en zelfs Australische vlaggen in het publiek, was duidelijk dat WiSH Outdoor ook internationaal steeds bekender begon te worden. Een zonovergoten festivalterrein waar gezelligheid de boventoon voerde; het weekend van 30 juni en 1 juli 2012 was er een om nooit meer te vergeten.

Life is either a great adventure or nothing


10

VRIJWILLIGERS: ONMISBAAR EN ONVERVANGBAAR Vrijwilligerswerk Vrijwilligers. De motor van het festival. De spil in het web. Zonder hen waren we nergens. Waar het festival in 2007 kon bouwen op een groep van ‘slechts’ 30 personen, is deze vrijwilligersbasis inmiddels uitgegroeid tot een ware kolonie van ruim 900 mankrachten. Gedurende het hele jaar zijn de vrijwilligers bezig met allerlei zaken om het festival op 4, 5 en 6 juli wederom tot een hoogtepunt te brengen.

Aftrap nieuwe editie Waar voor de meesten WiSH Outdoor eindigt, beginnen voor sommigen de voorbereidingen voor alweer een nieuwe editie. Na afloop van de afbouw, wordt er flink geëvalueerd en gebrainstormd om zo alvast de eerste schetsen voor een nieuwe editie op tafel te krijgen. Jaarlijks krijgen we veel feedback van onze vaste kern vrijwilligers (lees: die-hards) die we vervolgens verwerken in de nieuwe plannen. Rond oktober zijn we alweer druk in de weer met de allereerste zaken. In de relatief rustigere maanden (oktober tot en met januari) zijn er nog steeds talloze vrijwilligers die ons ondersteunen met ideeën, concepten en vroege promotieactiviteiten.

Podia Een van de vele unieke punten die het festival rijk is, zijn die indrukwekkende podia. WiSH Outdoor wordt al jaren binnen en buiten de festivalwereld geroemd om haar kleurrijke, gedetailleerde en imposante podia. Wat echter veel mensen niet weten, is dat deze podia van WiSH Outdoor, in tegenstelling tot veel andere evenementen, vrijwel uitsluitend worden gebouwd door vrijwilligers. Na een periode van intensieve brainstormsessies, meestal rond oktober, worden de eerste schetsen voor de podia opgeleverd. De schetsen vormen de uiteindelijke basis voor de gedetailleerde 3D-tekeningen, alvorens de prefabricage van de podia van start kan gaan.

Prefabricage Tussen februari en juni zijn er ruim 75 verschillende vrijwilligers betrokken bij de voorbereiding van de verschillende podia die op WiSH Outdoor te zien zijn. De meesten van hen hebben daarnaast een fulltime baan, maar spenderen na hun werk behoorlijk wat uurtjes in onze productieloods. In deze loods worden vervolgens de onderdelen van de decoratie geproduceerd. Om ze vervolgens tijdens de opbouw van het festival als een puzzel in elkaar te laten vallen. Normaliter wordt er twee avonden per week gebouwd. Maar naarmate het festival nadert, worden dat er meer en meer.

Promotie Met alleen een mooi festival kom je er niet. Daarvoor is promotie vereist. Daarom gaan er vanaf april wekelijks diverse teams op pad, gewapend met posters, flyers en tape om op zoveel mogelijk plekken een poster op te hangen en flyers uit te delen. Waar andere bedrijven regelmatig gespecialiseerde organisaties inhuren voor de promotie van hun evenement, loopt ook hier weer de promotie voornamelijk dankzij vrijwilligers. Naast verspreiding op regionale schaal (een straal van circa 30 kilometer), zijn er ook diverse studenten die zich in de studentensteden inzetten voor WiSH Outdoor. Dus kom je in Amsterdam, Utrecht of Nijmegen een flyer van WiSH Outdoor tegen? Kijk dan niet raar op!

WIL JIJ OOK DEEL UITMAKEN VAN ONS TEAM? MELD JE DAN NU AAN VIA INFO@WISHEVENTS.NL!

Op- en afbouw En dan gaan we het terrein op. Zo’n drie weken voor aanvang van het festival gaat de opbouw van het evenement van start. Wanneer het uitzetten van het terrein is voltooid, kunnen de rijplaten en hekwerken worden geplaatst. Vervolgens gaat de ruwbouw van start. Ruim 150 vrijwilligers zijn betrokken bij de op- en afbouw van WiSH Outdoor. Van vlonders leggen en steigerbouwen tot en met de interne bebording op het festival. Vrijwel alles wordt door de organisatie en de vrijwilligers zelf gedaan. Traditiegetrouw wordt er iedere dag samen gegeten en ’s avonds afgesloten met een koud pilsje aan het kampvuur. Naast de heerlijke maaltijden die worden gesponsord door lokale restaurants, zijn er natuurlijk altijd nog de zorgzame vaders en moeders van de vrijwilligers, die hun steentje bijdragen aan de maaltijden. Bij WiSH Outdoor is iedereen onderdeel van de familie. Dat is misschien nog wel het mooiste van alles. Vrijwilligers worden gewaardeerd en zorgen ervoor dat WiSH ieder jaar weer een succes wordt. Niet voor niets groeit de vrijwilligersschare nog steeds als kool. En dat is ook de insteek die WiSH Outdoor altijd heeft gehad en zal hebben. WiSH Outdoor is van iedereen die er aan bijdraagt. This is our wonderland!

Festival Om ook het festival zelf in goede banen te laten verlopen, staan er al jaren vrijwilligers paraat. In 2014 zullen er zo’n 400 vrijwilligers actief zijn tijdens het weekend. Allen met verschillende taken. Allereerst het sfeerteam, dat al jaren diverse posten (plaatsen waar mensen backstage kunnen gaan) op het terrein in de gaten houd. En zoals de naam al zegt, zorgt dat het festival een gezellig en goed verloop krijgt. Met een ploeg van ruim 50 personen wordt er jaarlijks hard gewerkt om het festival draaiende te houden. Daarnaast zijn er ruim 175 man betrokken bij het reilen en zeilen van het horecagebeuren. Zowel op vrijdag, zaterdag en zondag zullen er weer flink wat vrijwilligers actief zijn achter de verschillende bars op het terrein. Maar ook backstage wordt er hard gewerkt om ook de vrijwilligers te voorzien van goede maaltijden en koude drank. Ook de artiestenbegeleiding omvat in zijn totaliteit zo’n 50 personen, die ervoor zorgen dat alle artiesten op het juiste moment op het juiste podium staan. Klinkt simpel, maar dat is het alles behalve. Dan nog maar te zwijgen over de druk op het parkeerbeheer, die er voor zorgen dat WiSH Outdoor logistiek op rolletjes loopt. Ook het facilitaire team, een soort team vol met troubleshooters, is een onmisbare factor op het evenement. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dankwoord Bij het organiseren van een festival komt gigantisch veel kijken zoals je waarschijnlijk wel merkt. Zonder de hulp van ruim 900 vrijwilligers, had het festival nooit zo kunnen worden zoals het nu is: een (inter)nationaal erkend festival dat kwalitatief niet onderdoet voor de grote jongens in de industrie. Een prestatie om ontzettend trots op te zijn. Via deze weg willen we dan ook alle vrijwilligers, partners, ouders, sponsoren en andere helpende handen bedanken voor de onvoorwaardelijke steun gedurende de afgelopen zeven jaar. Jullie zijn onmisbaar en onvervangbaar!


11

vrijwilligers aan het woord Jorrit Donkers

24 jaar oud 4 jaar actief als vrijwilliger Waarom ben je vrijwilliger voor WiSH Outdoor? “Leuke groep mensen waarmee je werkt, is gezellig! En ik leer er persoonlijk heel veel.” Welke werkzaamheden voer jij als vrijwilliger uit? “Prefabricage en op het terrein opbouw en afbouw.” Waar ben je het meest trots op wat je ooit hebt gemaakt? “Toch de regenboog die Tomas en ik 4 jaar geleden als eerste ‘project’ hebben gemaakt, nota bene als rookie!” Wat betekent WiSH Outdoor voor jou? “Gezelligheid, iets van het begin mee maken en dan met zijn alle naar één doel toe werken. Dedication!” Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt tijdens het festival? “Dat andere mensen kunnen genieten van de decors en het helemaal geweldig vinden. Plus natuurlijk op zondag het podium op.”

Tomas van Duijnhoven 25 jaar oud 4 jaar actief als vrijwilliger

Waarom ben je vrijwilliger voor WiSH Outdoor? “3,5 jaar geleden zijn een vriend en ik in gesprek geraakt met Jimmy over WISH. Tijdens het gesprek vroeg hij zich af of het niks voor ons was om te komen helpen bij WISH. Na twee weken twijfelen toch maar de werkschoenen aangetrokken en ons gemeld in de loods. Tijdens die avond zijn we besmet geraakt door het WISH virus en zodoende ben ik nog steeds actief als vrijwilliger. Het is uiteindelijk een hele leuke hobby geworden.” Welke werkzaamheden voer jij als vrijwilliger uit? “Pre-fabricage in de loods en podia/ horeca opbouw.” Waar ben je het meest trots op wat je ooit hebt gemaakt? “De regenboog van Devoted in 2011, de lijsten van Dedicated 2013 en natuurlijk de 300 frames voor de terreintorens!! ;)” Wat betekent WiSH Outdoor voor jou? “Een mooie hobby met een leuke groep mensen.” Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt tijdens het festival? “Zoveel leuke dingen meegemaakt tijdens WISH. Het mooiste is op zondagavond op het podium een feestje bouwen met de die-hard vrijwilligers.”


12

mainstage r3hab

lil jon (dj set)

headhunterz

makj

firebeatz

funkmaster b

mc dv8

interview: makJ Dit word je allereerste festival optreden in Nederland ooit. Heb je er al zin in? Ja, heel veel zelfs. De Nederlanders luisteren vanaf het ontstaan van de dance muziek. Het wordt dus een hele uitdaging om ze te kunnen imponeren.

Had je voorheen al ooit van WiSH Outdoor gehoord?

Mijn collega DJ’s hebben me er al veel over verteld. Ik kan niet wachten tot 4 juli, wordt een groot gekkenhuis!

Wat zijn je verwachtingen van het festival?

Als ik van de gehele Nederlandse scene uitga moet het helemaal te gek worden. Zoals ik al eerder heb gezegd, de Nederlanders weten hoe ze een feestje moeten bouwen!!

Je grote hit “Let’s get f*cked up” met Lil Jon, die ook op WiSH Outdoor staat, doet het erg goed. Gaan jullie in de toekomst meer dingen samen doen? Yes, Jon en ik zijn al een tijdje goede vrienden. Op dit moment hebben we beide overvolle agenda’s maar we hopen nog een track samen te kunnen doen in de toekomst.

Je hebt in het verleden al samengewerkt met grote Nederlandse DJ’s als Hardwell en Bassjackers. Hoe kwam je in contact met ze? Robert (Hardwell) en ik spreken elkaar al jaren eigenlijk. Ik stuurde Robert eerst al mijn edits, mash-ups en bootlegs door via Skype en Twitter. Robert pakte dit op en dat opende veel deuren voor me in de DJ scene. Inclusief een goede vriendschap met Bassjackers. Ik ben Hardwell daar nog steeds erg dankbaar voor!

Kunnen we nog meer samenwerkingen verwachten met Nederlandse DJ’s?

Ja, sterker nog, mijn volgende release is er een met een van Nederlands grootste Dance Duo’s van het moment.

Wie is je favoriete artiest van het moment? (in alle genres)

Ik val echt voor goede rock muziek, ik ben een groot fan van “Chvrches” uit Schotland.


13

deVoted chuckie

sander Van doorn

blasterjaxx

dyRo

new world sound

funkmaster b

mc iceman

oliver heldens

thomas newson

la fuente

haRd driVeR

slim shore

audiotricz

dedicatEd brennan heaRt

d-bloCK & s-te-fan

b-front

code blaCK

adRenalize

mc dv8

audio addiCts

mc renegade

delicIous dutch tHE PartYsQUad

mIGhtyfools

FeestdJruUd

GlowIntHEdarK

boaZ Van de beatZ

dIrtcaPs

naffZ

sL8

de hofnaR

mIkEY bIeMans soUndsYsteM

FiEr.

duikboot de slUwe Vos

detRoIt swindle

cInnaman

nUno dos santos

mr. belt & wezol


14

ThE mAGIc Show PARTYRAIsER

DELETE

ThE mAcHINe LIVE

ThE GEMINiZeRS

E-FORCE

TARTAROs

DIGITAL PUNK

CLOCKARTZ

SuBMOTIoN

Mc SHIZZLeR

OuTBREAK

PHUTuRe nOIZE

wishkunde EGBERT LIVE

ROD

DARKO ESSER

kEVIN ARNEMANN

KOM-PLoT

ROGUE TRAdEs

LiNK

THeATRe OF THeMEs PAUL ELSTAK

DIKKE DENNIs

IT ALl STARTEd iN ThE 90’S

puINhOOP kOLlekTIv

OTTO ORGEL

TIMMIE TIRoL

BARRY BAdPAK

vILlA ANANAs kENNETh G

MR. BERMuDA

JAMIE JOhNSON

WALTER LOOKS

iNTERIM pUB FEesTDJGERRIT & JORdY

ZANGER BAs

SERAn

ADDyHAddy & PARTyNASE


15

maInstaGe The Opposites

Gers PardOel & Band

Nielson & Band

Niels GeusebrOek

Memphis Maniacs

WiSH alLsTArs

Delicious DuTch the JillionaIre

meNtaL THeo

zaNy

LnY tnZ

rOnNie FleX

VATO GOnZALeZ & mc tJen

dAVID GHeTtO

inTerview: mentAl theo Het begint nu toch echt op een traditie te lijken. Hoe vind je het om de Delicious Dutch op zondag weer af te mogen sluiten?

Ja ik moet zeggen dat het ieder jaar weer een verrassing is en meteen een uitdaging! Afgelopen jaar kwam er een onverwachte set uit met The Darkraver waarin veel freestyle te horen was. Het publiek was waanzinnig en ging 600% los. Dit jaar met zany zal totaal anders zijn. Aangezien Zany een top dj is met mega veel ervaring, denk ik dat we een dikke set kunnen neerzetten met veel hardstyle invloeden, oldschool en freestyle bangers!!! Zany is net zoals ik een Brabander dus feest en gezelligheid gegarandeerd. Kortom weer een Delicious uitdaging.

Vorig jaar deelde je het podium met The Darkraver. Wat verwacht je van je optreden met Zany? Hebben jullie nog iets speciaals in gedachten?

Nee geen idee, totaal niet haha! Het mooiste van dit verhaal is dat ook Zany niet weet wat er gaat gebeuren. Het zal waarschijnlijk zo gaan: “He Roeleke wah goan we doen jonguh? Wa denkte gij? Bietje beuken en wa ouwe zooi af en toe? Oke, he was lekker die BBQ he?

Van EDM tot aan Early Hardcore, niets is te gek voor jou! Welke genre spreekt jou tegenwoordig het meeste aan?

Ik ga voor Freestyle zo breed mogelijk! EDM met dikke kicks op 145 BPM werkt heel goed maar harde remixen op 170 met hardcorekicks van top 40 plaatjes is ook vet!

Wat is jouw favoriete act in de WiSH Outdoor 2014 line-up? Ik vind die Brabander wel leuk, van Stars & Wonderfull days haha! (geintje ik vind alles leuk).

We lopen alvast voor op de feiten. Met wie zou je ooit nog een B2B set willen draaien op WiSH Outdoor?

Oke B2B draaien volgend jaar op WiSH Outdoor? Ehmm Steve Aoki en ik zullen wel goed passen, alleen denk ik dat hij helemaal gek wordt hier naast mij en hij zal na 30 min in tempo omhoog moeten haha!

Uiteraard is de welbekende artiesten barbecue weer aanwezig. Wat voor vlees moet er dit jaar zeker op de plaat liggen? Op de barbecue graag veel vis haha , vis, inktvis, jacobs schelpen maar ook lamsrackjes / haasjes en ossenhaas, hmmm.

JAMIe JOHNSOn


16

DelivEry room bassJAcKers

JORDY DAZZ

jay hArDwaY

JULiAN JORDAN

D-wAYne

eAsT & YOUNG

Mc miTch crown

tHeATre OF tHeMEs SpeCiAL d

sLIm shoRe & the pitCheR

DIKKE DEnNIs

puinhOop kOLlektiv

ADDyhaDdY & partynase

vILlA aNANAs JAmiE JOHNSOn

MR. BERMUDA

DYNA

DisCovery room 24/7

LAZY JACKS

NANO Bites

DAx

GLobina

JAGGS

iNTerIm pUB FEesTDjGerrit & JORDY

ZAnGEr bAs

Der kLeiNo

krissY weLteN

De GoeD=FOUtE vInyL pARADeSHow

FIRebLAstErZ


19

ALGEMENE INFORMATIE Algemene informatie festival Dag

Datum

Festival

Opening

Start

Einde

Leeftijd

Vrijdag

4 juli

Dag 1

18:30 – 19:00

19:00

01:00

18+

Zaterdag

5 juli

Dag 2

13:30 – 14:00

14:00

02:00

18+

Zondag

6 juli

Dag 3

13:30 – 14:00

14:00

23:30

Alle leeftijden

• •

De camping is geopend op vrijdag 4 juli vanaf 13:00 en sluit op maandag 7 juli om 12:00. Op zondag mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen, mits onder begeleiding van een volwassen persoon.

Tickets De zaterdag- en combitickets zaterdag-zondag zijn voor deze editie totaal uitverkocht. Bij de lokale verkooppunten zijn daarom alleen nog maar de zondagtickets te koop. Alle overige tickets die nog te koop zijn worden online aangeboden via www.wishoutdoor.com of bij één van de ruim 400 Primera winkels in Nederland. Tickets

Dagen

Prijs (EURO)

2 days wonderland pass

Vrijdag, zaterdag + camping

72,50

Full wonderland weekend pass

Vrijdag, zaterdag, zondag + camping

82,50

Camp WOW!

Vrijdag t/m maandag

17,50

Friday + Camp WOW!

Vrijdag

37,00

Suprising Sunday

Zondag

27,50

Suprising Sunday VIP

Zondag

50,00

• •

Deze prijzen zijn excl. fee mits u online koopt. Upgrade van je zaterdag ticket naar een combiticket is mogelijk. Mail info@wishevents.nl voor meer informatie.

Lokale verkooppunten Lokaal kun je kaarten kopen bij de volgende adressen:

De Beemd Kapelstraat 48 5741 CE Beek en Donk

Le Patat Dorpsstraat 62 5735 EE Aarle-Rixtel

Plus van Balkom Piet van Thielplein 30 5741 CP Beek en Donk

2Facesfashion Virmundstraat 9 5421 BT Gemert

Mensroom Oude Aa 4 5701 PZ Helmond

Top 1 Toys Dorpsstraat 47 5737 GA Lieshout

Klachten, tips en meldingen Gedurende de periode van 13 juni t/m 13 juli zijn we actief op het terrein aan de Lekerstraat. Mocht u tips/meldingen en/of klachten hebben dan vernemen we dat graag. U kunt dan contact opnemen met de organisatie via de volgende kanalen. Email:

service@wishevents.nl

Website:

www.thisisourwonderland.com/buurtbewoners.

Telefoon:

0492-747109. Melding- en klachtenlijn. Gedurende het festival kunt u ons bereiken via dit nummer.

Secretariaat:

Festivalterrein de Aa aan de Lekerstraat tijdens 17:00 en 19:00 gedurende de op- en afbouw.

this is our wonderland


20

bereikbaarheid VERKEERSPLANNEN EN BEREIKBAARHEID

Belangrijkste verkeersmaatregelen (zie tekening):

De belangrijkste aanpassingen voor dit jaar zijn de verplaatsing van de bussenparkeerplaats en het verplaatsen van de Kiss&Ride die afgelopen jaar aan de Koppelstraat/Vincent van Goghlaan was. Op de tekeningen is te zien waar deze nu plaats vinden. We gaan er vanuit dat dit ervoor zorgt dat de festival in- en uitstroom nog beter verloopt.

1. Op vrijdag 4 juli gelden er geen afzettingen of veranderingen in de verkeerssituatie. 2. Afzettingen gelden op zaterdag 5 juli, van 12:00 uur tot 03:00 uur en op zondag 6 juli van 12:00 uur tot 00:30. 3. Bij de toegangswegen wordt door verkeersbegeleiders gecontroleerd of bewoners, ondernemers of bezoekers (van een omliggend bedrijf) toegang krijgen tot de straten rondom het festivalterrein. 4. De gehele Bosscheweg (Rotonde Boerdonk t/m kruispunt Brugstraat) wordt afgezet gedurende de festivaldagen. Het achterliggende industrieterrein de Bemmer is te bereiken voor ondernemers/bezoekers van bedrijven en bewoners via de Bosscheweg en de Vonderweg. Hekwachten/Verkeersbegeleiders krijgen de instructies om bezoekers voor de bedrijven door te laten. 5. Er wordt bewoners aangeraden beide dagen vanaf 12:00 geen gebruik meer te maken van de overgang Donkse Brug met motorische voertuigen. 6. De Monseigneur Verhagenstraat, Lekerstraat en Peeleindseweg t/m Broekweg worden afgesloten gedurende beide dagen voor gemotoriseerd verkeer. 7. Om de uitstroom van de bezoekers na afloop van het festival te bevorderen is het op zaterdag 5 juli tussen 00:00 en 03:00 niet mogelijk om de Peeleindseweg/Lekerstraat in te rijden. Eveneens is het gedurende deze tijden niet mogelijk om te rijden op de Monseigneur Verhagenstraat en de Bosscheweg. 8. Om de uitstroom van de bezoekers na afloop van het festival te bevorderen is het op zondag 6 juli tussen 23:00 en 00:30 niet mogelijk om de Peeleindseweg/Lekerstraat in te rijden. Eveneens is het gedurende deze tijden niet mogelijk om te rijden op de Monseigneur Verhagenstraat en de Bosscheweg. 9. In overleg met de politie is er gekozen om ”Kiss and Ride en taxi’s” (ophalen en brengen) aan de Broekkantsestraat te laten plaatsvinden. Ook hier zullen verkeersbegeleiders controleren.

Wat is er veranderd aan de verkeersplannen? • • • •

De parkeerplaats voor bussen is verhuist naar de Bosscheweg ter hoogte van het voormalige terrein van “Van Koningsbrugge”, Formula Air en van Thiel United. De parkeerplaats op het Thibodraad terrein wordt dit jaar alleen gebruikt voor personeel, vrijwilligers en mindervaliden. De Kiss&Ride en taxistandplaatsen maken gebruik van de Broekkantsestraat. Uiteraard wordt bovenstaande uitgevoerd met behulp van professionele en gecertificeerde hekwachten, verkeers- en parkeerbegeleiders.

Zie de tekeningen voor de verkeerssituaties die van kracht zijn tijdens WiSH Outdoor.

Wat is er veranderd aan de bereikbaarheid? •

Alle bewoners rondom het festivalterrein ontvangen dit jaar in plaats van een toegangs/ parkeerkaart een autosticker. Deze kunnen ze op de voorruit van de auto bevestigen om zo bij de eigen woning te komen. De wijk is dit jaar opgedeeld in wijken. Dit betekent dat je met een bepaalde kleur sticker niet overal kan komen. Op de tekening ziet men welke kleur sticker bij welk gedeelte van de wijk hoort. Met deze toegangsstickers kan de woning ten alle tijden bereikt worden. Er wordt aan de bewoners van Laarbeek echter vriendelijk gevraagd rekening te houden met enige overlast die te maken heeft met de afzettingen. Onze excuses hiervoor. De bewoners zijn geadviseerd om zo min mogelijk gebruik te maken van de auto gedurende de onderstaande periodes. Wanneer de auto gebruikt wordt is het belangrijk dat de toegangs/parkeersticker duidelijk zichtbaar onder de voorruit van de auto ligt. Bewoners die aan de Monseigneur Verhagenstraat of Lekerstraat wonen wordt de mogelijkheid geboden om te parkeren in de Julianastraat, om eventuele schades aan de auto te voorkomen. Er gelden diverse parkeerzones/verboden rondom de aan het festivalterrein gelegen straten. Houd de bebording goed in de gaten om onnodige boetes te voorkomen.

Het plan is opgesteld met de nadruk op het ontlasten van de wijk en het zo snel mogelijk verwerken van bezoekersstromen. De in- en uitstroom van bezoekers wordt begeleid door professionele en gecertificeerde verkeersbegeleiders.

Bereikbaarheid voor de bezoekers (parkeren, kiss&ride, taxi’s en fietsers) • • • • • •

Auto’s worden geparkeerd op de parkeerplaats aan de Broekweg. Bussen parkeren aan de Bosscheweg en op en rondom het terrein van, van Thiel United en Formula Air. Kiss&ride en taxi’s, brengen en halen bezoekers op het aangegeven terrein aan de Broekkantsestraat. Bezoekers die op de fiets komen kunnen parkeren op de daarvoor aangegeven fietsparkeerplaatsen gelegen aan het festivalterrein. Bezoekers die met de pendelbus vanuit Eindhoven of Helmond komen op zaterdag worden afgezet bij de bushalte aan de Koppelstraat nabij het Piet van Thielplein. Op en rondom alle parkeerterreinen zullen parkeer- en verkeersbegeleiders aanwezig zijn. Tevens zal er regelmatig beveiliging rond lopen en zal de politie het geheel begeleiden.


21

Trots om voor de derde keer op een rij de Wish Festivalkrant te mogen verzorgen i.s.m. diverse mensen van WiSH. Het is leuk, speciaal en uitdagend om onder andere op deze manier mijn steentje bij te dragen aan een van de mooiste festivals van Nederland! Roel Beekmans eigenaar & creatieve geest trouwe vrijwilliger

identiteit & huisstijl

internet

www.skyhighmedia.nl . info@skyhighmedia.nl . 06 - 42 81 22 32

drukwerk & print

concept

Schoolstraat 15 . Beek en Donk


Uw maatwerk wonderland! Keukens en Interieurs op maat en naar uw wens gemaakt

www.hetmaathuys.nl Korenmijt 3, Beek en donk Bedrijventerrein Bemmer

UW WENSEN ZIJN ONZE INSPIRATIE


WiSH Outdoor Festival Krant

Rabobank Peel Noord sponsort

Wish Outdoor 2014

Enthousiaste doorzetters komen ver Al vanaf de eerste editie steunt Rabobank Wish Outdoor. Rabobank waardeert de inzet van de organisatie om van dit festival elk jaar een groot succes te maken. Daar is lef en doorzettingsvermogen voor nodig. En dat mag best eens gezegd worden.

Rabobank Peel Noord wenst je een onvergetelijk festival toe! Samen sterker

WiSH Outdoor festivalkrant 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you