Page 1

Factsheet

Benut het volledig potentieel van een gebouw met behulp van technologie Smart Buildings aanpak van Winvision bespaart organisaties ruimte en geld

IoT

Let’s talk about IT

Met de komst van goedkope sensoren en de revolutie van het nog nieuwe Internet of Things wordt vastgoed eindelijk intelligent. Door het aanbrengen van sensoren in een gebouw kunnen data worden verzameld, waarmee het gebruik van bijvoorbeeld ruimtes effectiever en efficiënter wordt. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw zijn de mogelijkheden talrijk.

N

u steeds meer slimme apparaten en sensoren met elkaar praten en data uitwisselen met de cloud, kunnen gebouwen aanmerkelijk slimmer en efficiënter worden. Bijvoorbeeld met een zelflerende energievoorziening die de behoeften van de gebruikers van een pand leert kennen en op basis hiervan het aanbod aanpast. Dus als jij als gebruiker een kamer binnen loopt, is deze aangepast aan jouw wensen. Anticiperen op veranderende weersomstandigheden en de aanwezigheid van mensen zorgt hierin voor aanzienlijke besparingen, denk daarbij aan het uitschakelen van lampen en verwarming wanneer dat niet nodig is.

INTERNET OF THINGS VERBINDT APPARATEN EN OBJECTEN MET ELKAAR Het Internet of Things (IoT) refereert naar een nieuw type internet, waarin communicatie niet alleen tussen computers en mensen plaatsvindt, maar ook tussen fysieke objecten. Dat maakt van de projecten die Winvision doet rond het IoT, waaronder ook haar Smart Buildings activiteiten, niet langer IT-projecten, maar echte businessprojecten. Connectiviteit met een wereldwijd netwerk in combinatie met krachtige analytische mogelijkheden, transformeren immers niet alleen de manier waarop we werken, maar ook hoe we leven en ontspannen. Onderzoeken van gerenommeerde instituten voorspellen dat komende tien jaar wereldwijd tot 100 miljard kleine en grote objecten met internet verbonden zullen zijn, waarbij veel technologie in gebouwen zelf verwerkt zal zitten.

Hulp in onderhoud De voordelen van smart technologie beperken zich niet tot energiebesparing. Een slim gebouw weet bijvoorbeeld ook wanneer een luchtfilter vervangen moet worden. Normaal gesproken wordt dit regulier een aantal keer per jaar gedaan en nu is het mogelijk om te voorspellen wanneer dit gaat gebeuren. Een stuk efficiënter en goedkoper.

Nieuwe technologie als eerste toepassen

Ruimte Management Wat betreft ruimtegebruik zijn er vele scenario’s denkbaar waarbij het Internet of Things in combinatie met de steeds goedkoper wordende sensoren nieuwe mogelijkheden schept. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slimmer inregelen van vergaderkamers. Hoe vaak gebeurt het niet dat medewerkers kamers reserveren maar deze niet gebruiken, waardoor in het boekingssysteem alle ruimtes in gebruik lijken te zijn? Door toepassing van sensoren zien gebruikers van het gebouw welke ruimtes nu écht gebruikt worden en kunnen bedrijven hun gebouwen beter inrichten.

Meer fysieke veiligheid Hetzelfde geldt voor gebruik van de parkeerplekken buiten of in de parkeergarage. Individuen die hier niet horen te zijn, kunnen nu direct worden opgemerkt. Door de systemen samen te voegen die voorheen als aparte onderdelen binnen facility management gezien werden, ontstaat een veiliger omgeving voor de gebruikers van een gebouw en wordt beheer vereenvoudigd.

Winvision is in staat te bouwen op bewezen technologie dankzij ons hechte partnerschap met Microsoft. De oplossingen die worden ontwikkeld binnen Smart Buildings projecten draaien vaak op het Azureplatform, waarbij Winvision deelneemt in het Microsoft Azure IoT Black Belt Program. Binnen het Black Belt Program verleent Winvision advies aan de ontwikkelaars van Microsoft die zich bezighouden met IoTproducten binnen het cloud Azure-platform. Omgekeerd verkrijgt Winvision exclusieve toegang bij IoT-productondersteuning. Dat maakt dat Winvision als eerste de laatste concepten rond IoT en Smart Buildings in Nederland kan toepassen.


IoT

ROUTE BINNEN GEBOUW

WAAROM WINVISION?

Bied uw bezoeker een app aan, en laat de route naar uw afspraak zien

Onze dienstverlening rond Smart Buildings past in ons streven als strategische partner structurele meerwaarde te bieden. Een Smart Buildings traject start met een analyse van bestaande systemen en processen en het kiezen van slimme technologie.

PLANNEN VAN VERGADERINGEN

WAAR KAN IK WERKEN?

Wees op de hoogte van beschikbaarheid om uw vergaderingen te plannen

Duidelijk in kaart waar vrije plekken zijn en een vooruitzicht of het druk word vandaag

Een methodische aanpak met bewezen successen binnen verschillende sectoren. Ideale kruisbestuiving tussen onze brede expertise van markten én van IT-technologie. De frisse blik van een betrokken externe partij met innovatief vermogen.

IS ER EEN PARKEERPLEK VRIJ?

Realistische adviezen, gepresenteerd in bruikbare en leesbare rapportages.

Check bij aankomst of er een parkeerplek vrij is en voorkom onnodig zoeken

Hechte samenwerkingsverbanden met specialistische partners als Microsoft. RECEPTIE 3.0

Prioriteit bij beveiliging Beveiliging van apparaten en objecten die data met elkaar uitwisselen geniet voor Winvision de hoogste prioriteit binnen Smart Buildings projecten. Toegepaste systemen binnen het facilitaire ecosysteem worden van tevoren uitgebreid getest en moeten voldoen aan de strengste veiligheidsstandaarden. Het volgen van best-practices in beveiliging en continue monitoring van kwaadaardige activiteiten in het netwerk zijn daarbij vanzelfsprekend.

Digitaal aanmelden of Skype bellen met mijn afspraak

Jarenlange ervaring en expertise in sectoren als onderwijs en zorg.

Zelflerende gebouwbeheersystemen De data die sensoren en apparatuur binnen een Smart Building oplevert, scheppen mogelijkheden voor verdere analyses. Winvision onderzoekt manieren om met toepassing van machine learning verschillende

beslissingen die naar aanleiding van geopenbaarde data ontstaan te automatiseren. Zo kan door het schrijven van een algoritme steeds nauwkeuriger het energiegebruik van een gebouw beheerst worden. Volautomatisch.

Over Winvision Winvision is strategische ICT-partner van een groot aantal organisaties in retail, onderwijs, zorg, non-profit en overheid. Met zo’n 125 betrokken specialisten helpt Winvision haar partners om effectiever, kostenefficiënter en dus succesvoller te opereren. Wij bewijzen dagelijks dat ICT een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen op de lange termijn. Winvision

Winvision BV Marconibaan 12 3439 MS Nieuwegein

+31 (0) 30 6580158 info@winvision.nl www.winvision.nl

richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Het is sinds 2002 actief en met meerdere Gold- en Silver-competenties behoort Winvision tot de top in de wereld van Microsoft Partners. Winvision is ISO9001- en ISO14001-gecertificeerd en gevestigd in Nieuwegein. Voor meer informatie www.winvision.nl.

Profile for Odin Groep

Factsheet Smart Buildings  

Met de komst van goedkope sensoren en de revolutie van het nog nieuwe Internet of Things wordt vastgoed eindelijk intelligent. Door het aanb...

Factsheet Smart Buildings  

Met de komst van goedkope sensoren en de revolutie van het nog nieuwe Internet of Things wordt vastgoed eindelijk intelligent. Door het aanb...

Profile for winvision
Advertisement