Page 1

Netwerkinstallatie WinFakt! Scholenversie WinFakt! technische richtlijnen voor installatie WinFakt! kan zowel volledig op losstaande pc’s worden geïnstaleerd, geïnstaleerd op pc’s met de data op een netwerkmap als volledig op servers met enkel een snelkoppeling op de aparte pc’s. Volledig op losstaande pc’s

Methode 1: Installatie

Je kunt de setup die op de cd’s staat op de aparte pc’s uitvoeren. Je kan zoveel dossiers aanmaken als er leerlingen op de pc werken (max 99) Stap 1: Overzetten gegevens Alle gegevens van het dossier bevinden zich in de \\winfakt\Dosx.SMD map. Waarbij x de nummer van het dossier is. Je kan de naam van het dossier terugvinden in \\winfakt\Dosx.SMD\dossier.ini Voor het ophalen van gegevens of overzetten van of naar een pc van de leerling of leraar volstaat het om de gevevens in deze map te kopieren naar het dossier waarheen je dit wil overzetten (let op: hiermee overschrijf je de bestaande gegevens). Hiervoor kan je de tool dircopier gebuiken die je in de map van winfakt kan terugvinden Pc’s in netwerk met dossiers op server Stap 2: Installatie 1. Voer de setup die op de cd’s staat op de aparte pc’s uit. 2. verplaats je de map \\winfakt\Dosx.SMD naar de gewenste locatie op de server. 3. Pas in \\winfakt\Dos1.SMD\dossier.ini de parameter “dir voor dosx.smd= “ aan naar de netwerklocatie waarheen je het dossier verplaatst. 4. Voor het standaarddossier (een leeg dossier dat je normaal enkel gebruikt om op te starten en je gewenste dossier te kiezen) pas je deze parameter aan in \\winfakt\winfakt.ini ook hier pas je “dir voor dosx.smd= “ aan naar de locatie waarheen je het dossier verplaatst. Stap 3: Overzetten gegevens Alle gegevens van het dossier bevinden zich in de map die je in de stap hierboven hebt ingesteld. Voor het overzetten van of naar een pc van de leerling volstaat het om de gegevens in deze map te kopieren naar het dossier waarheen je dit wil overzetten (let op: hiermee overschrijf je de bestaande gegevens). Hiervoor kan je nogmaals de tool dircopier gebuiken die je in de map van WinFakt! kan terugvinden. Voor het opvragen van de gegevens door de leraar kan je de tool voor dossierselectie gebruiken in WinFakt! waarin je het gewenste dossier kan kiezen.

1


Methode 2: Installatie volledig op server Installatie: Hiervoor kan je de setup die op de cd’s staat uitvoeren op de server. Je maakt dan in winfakt de nodige dossiers aan. (Max 99, meerdere installaties per server zijn eventueel mogelijk). Overzetten gegevens: Alle gegevens van het dossier bevinden zich in de \\winfakt\Dosx.SMD map. Waarbij x de nummer van het dossier is. Je kan de naam van het dossier terugvinden in \\winfakt\Dosx.SMD\dossier.ini Voor overzetten van of naar een pc van de leerling volstaat het om de gevevens in deze map te kopieren naar het dossier waarheen je dit wil overzetten (let op: hiermee overschrijf je de bestaande gegevens). Hiervoor kan je de tool dircopier gebuiken die je in de map van WinFakt! kan terugvinden Voor het opvragen van de gegevens door de leraar kan je de tool voor dossierselectie gebruiken in WinFakt! waarin je het gewenste dossier kan kiezen.

2

Netwerkinstallatie scholenversie  
Netwerkinstallatie scholenversie  

Handleiding over hoe WinFakt! Scholenversie te installeren oor gebruik binnenin de school.

Advertisement