Page 1

Hallo allemaal, Voor jullie ligt het vierde Windrooster van het schoolseizoen 2010 - 2011. Veel plezier ermee.

De jongens gaan spelen op maandag 5 en 12 april. We wensen beide teams en hun trainers heel veel succes.

De dode hoek les. Jolijn, Emma en Demi.

Groep 7 op het witte doek.

We kregen eerst een theorie les en een veilig op weg test. Toen leerden we wat de dode hoek was en dat je minstens 3 meter achter en voor de vrachtwagen moet staan anders kan de bestuurder je niet zien . en daarna gingen we naar de vrachtwagen die buiten stond. Eerst mochten we in de cabine daar werd uitgelegd waar je niet moest fietsen bij een vrachtwagen waar je kan worden overgereden. Toen dat was uitgelegd mochten we achter het stuur zitten. En er zat ook een bed in. Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en soms zelfs een camerasysteem. En toch kan de bestuurder niet alles zien.. Een verkeerongeluk tussen een fietser en een vrachtauto loopt meestal niet goed af. Een serieuze zaak dus.

Er was een wedstrijd, daarvoor moest je op papier een zeepkist ontwerpen, en daarmee heeft Sasha uit groep 7 gewonnen. Dus mocht heel groep 7 naar de set van Ben Stout in het Zuiderzeemuseum gaan figureren. En de zeepkist die Sasha heeft ontworpen werd in het echt nagebouwd en in de film gebruikt. Dit is Sasha’s ontwerp:

Schoolvoetbal 2011 Vanaf maandag 28 maart gaat het schoolvoetbaltoernooi weer van start. De Windroos doet mee met twee teams. Het meisjes team speelt op dindag 4 en 18 april.

Op de volgende bladzijde krijg je verhalen van andere kinderen te zien. -De redactie-

Obs de Windroos, Karveel 22-28, 8231 BG Lelystad Tel. 0320221451


We gingen 9 maart met de hele klas om half 7 met de bus naar Enkhuizen. [ik moest om kwart voor 6 op] om daar met de film Ben stout mee te doen wand sasha had de zeepkist wedstrijd gewonnen. dus we gingen met de bus naar Enkuizen en het was heel gezellig in de bus. Toen we daar aan kwamen moesten we in een hele grote zaal wachten tot dat iemand ons kwam halen om ons om kleden iedereen zag er heel mooi uit. En toen mochten de hele klas naar een scene dat deden we ongeveer 10 keer iedereen had een andere rol ik moest samen met Ruben een beetje dolen en naar school lopen dat was heel leuk toen moesten we weer naar de zaal en moesten we weer wachten en de klas was al in twee groepen gedeeld ik zat in groep 2 en en groep 1 mocht weer naar een scene dat duurde heel lang en groep 1 zat een spel kaarten te spelen dus we hadden wat te doen toen kwam groep 1 weer aan en we gingen eten een hamburger en patat daar na werd ik en Cornée en Keela en Ruben N door jeugdjournaal ge interviewt maar ik lag helemaal in een deuk want Cornée stond heel serieus maar we hadden zeker 25min ge interviewt maar is maar 15 seconden op tv en omroep Flevoland was er ook en we gingen weer naar de zaal en toen mocht groep 1 nog een keer dus wij mochten nog langer wachten en we mochten even naar bauten en we weer binnen waren moesten we met de hele klas nog 1 keer en toen weer omkleden en naar huis

gevonden en toen waren we binnen en moesten we gaan luisteren naar baas Bo Die gingen vertellen wat we gingen doen en toen zaten we daar wachten we hebben heel lang gewacht om iets te doen maar het was wel een heeeeeellleeee leuke ervaring

Groetjes roy

We moesten op woensdag 9 maart 2011 om half 6 opstaan. Het was wel om een goede reden. We moesten de bus halen om naar Enkhuizen te gaan. Waarom we daar heengingen? We hadden een wedstrijd gewonnen. Het was een wedstrijd waar veel scholen aan mee deden. Het ging er om wie de mooiste zeepkist kon tekenen voor de film: Ben Stout. Nu mochten we dus meespelen in die film. De bus vertrok om kwart voor 7. Het was een half uurtje rijden dus waren we er best snel. Daar aangekomen moesten we een stukje lopen om bij het Zuiderzeemuseum te komen en daar moesten we gaan omkleden voor de film. We kregen allemaal kleren uit de jaren ’30. De film speelt zich namelijk af in die tijd. Sommige van ons hadden klompen, en andere weer leren schoentjes. Het zag er heel echt uit. We speelden verschillende scènes, maar we moesten tussendoor HEEL lang wachten. Dat was meestal wel een beetje rumoerig. Maar het was ook een leuke belevenis.

Sascha heeft gewonnen Op woensdag 9 maart 2011 ging groep 7 naar Enkhuizen om in een film te spelen als figurant, en de film heet ben stout en hoe we daar zijn gekomen. Nou er was een zeepkisten wedstrijd en daar konden alle scholen mee aan doen en de klassen groep 7 en 8 konden de wedstrijd winnen. En dankzij sasha konden we naar de set in Enkhuizen en nu vertel ik wat een zeepkist is. Nou een zeepkist is een soort van auto achtig ding, maar dan is het een klein autootje waar je in kan zitten en dan had je een touw als een stuur. En voor de rest hebben we hele leuken dingen gedaan we kregen daar zelf eten we moesten ons zelf omkleden en nog veel meer andere dingen. Groetjes bilal We hebben meegedaan aan de teken wedstrijd van: maak een zeepkist. En tussen al die zeepkisten hebben we gewonnen. Dus moesten we om half 7 bij school staan om dat toen de bus vertrok. En toen zaten we in de bus en lekker zingen slapen. En toen waren we daar eerst konden we het niet vinden maar we hebben het

Van Ruben j Gemaakt door:Gijs Op woensdag 9maart gingen we naar Enkhuizen een film maken. We kregen in het begin eerst kleren aan Van de jaren 30. Ik vond het wel leuk om te figureren maar ik moest lang wachten. Ik had twee scènes de eerste was: naar school lopen en de tweede was: praten.Ik heb zelf Bennie ontmoet dat was wel leuk en hij is ook aardig. Ik vond het leuk om te figureren. Maar ik moest heel lang wachten 8uur. Er waren ook twee mensen uit spangaz luxor en nog iemand maar ik weet niet hoe zij heet. Het was een leuke ervaring.

Tara en Jessie Een volledige fotoreportage staat op de schoolsite.

Obs de Windroos, Karveel 22-28, 8231 BG Lelystad Tel. 0320221451

Windrooster maart 2011  
Windrooster maart 2011  

schoolkrant

Advertisement