Page 11

Ik geef de pen aan.. . algemeen

door:Martijn Hilhorst

Hallo Scouting broeders en zusters.

Aan mij is de eer gegeven een stukje te schrijven voor ons mooie blad. Ik ben als 7 jarige mijn scoutingloopbaan begonnen als welp. Dat was niet bij de jutters, maar bij Scouting Assendelft. Dat is een dorpje vlak bij Amsterdam. Daar ben ik uiteindelijk stamlid geworden en ook welpenleiding. Toen ik naar Groningen ging verhuizen voor een baan bij de universiteit, moest ik dus opzoek naar een nieuwe groep want ik wou graag welpenleiding blijven. Ik woonde vlakbij het Havik gebouw, maar die hadden al teveel leiding en gaven me het telefoon nummer van ene Stefan Wildeman. Een week later was ik welpenleiding en weer een week later zat ik al bij mijn eerste NHW, toen nog in Anloo.

Na 10 jaar welpenleiding te zijn geweest (waarvan 4 bij de Jutters) moest ik me richten op het afronden van mijn onderzoek op de universiteit. Zodra dat was gebeurd werd ik gevraagd door de toenmalige voorzitter Rein Corten of ik interesse had om in het bestuur te komen. Dat leek me wel wat en ik werd secretaris. Dit heb ik ruim 7 jaar gedaan met veel plezier. Omdat ik toe was aan wat anders heb ik daarna de financien overgenomen. Die leuke contributie facturen komen dus van mij!

Afgelopen jaar was een apart jaar voor mij. Ik heb een jaar in de Verenigde Staten gewerkt. Mijn taak was een laboratorium op te zetten in Kansas die dezelfde werkwijze volgt als het laboratorium in Assen waar ik normaal werk. Dat is goed gelukt en het lab draait nu zelfstandig. Jordy heeft gelukkig veel penningmeestertaken van mij overgenomen want het was erg druk. Toen ik weer voor het eerst op het gebouw kwam een paar weken geleden, was ik aangenaam verrast. We hebben een prachtig eiland en maar liefst 150 leden! Men heeft bepaald niet stil gezeten dat is duidelijk. Een compliment aan iedereen! Uiteraard hoor je veel per email, maar je moet er toch echt in levende lijve zijn om te zien hoe mooi het is geworden en de sfeer te proeven. Komende tijd pak ik de financiĂŤle draad weer op en inmiddels zijn de nieuwe contributiefacturen de deur weer uit. We zijn overgegaan op een nieuw contributie systeem en ieder lid krijgt een brief met de vraag automatisch te betalen. Ik hoop dat veel mensen hier gehoor aan geven want dat scheelt veel werk.

Martijn Hilhorst

Tot slot geef ik de pen aan een van mijn toenmailge welpen: Ronald Keuning WK10

11

08. Windkracht10 november 2011  
08. Windkracht10 november 2011  
Advertisement