__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


19e editie 2019

5 & 6 oktober | 11:00 tot 17:00 ď„ˆ

www.kunstroute-barendrecht.nl

ď‚‚ www.facebook.com/kunstroutebarendrecht


VOORWOORD WETHOUDER Oktober staat in Barendrecht jaarlijks in het teken van kunst. Want al voor de 19e keer wordt in deze maand de Kunstroute georganiseerd. Dé gelegenheid voor inwoners om kennis te maken met het werk van Barendrechtse kunstenaars. Kunst kent geen grenzen, spreekt alle talen en is van iedereen. Kunst kan een inspiratie zijn, maar ook een spiegel. Kunst is onmisbaar. Maar vooral kunstenaars zijn onmisbaar in onze samenleving. Het zijn de kunstenaars tenslotte, die in staat zijn op allerlei soorten manieren interactie te zoeken met het publiek. Ludiek zoals Banksy, die tijdens de veiling van zijn schilderij ‘Girl and Balloon’ het kunstwerk liet vernietigen in een in het schilderij verborgen papierversnipperaar. Maar kunst kan ook confronterend zijn,

om de boel op te schudden. Of juist verbindend. Nederland staat bekend om haar ruimdenkendheid, maar in een veranderende samenleving, waarin we soms bang zijn voor het onbekende, is het gevoel van vrijheid ook hier niet altijd meer vanzelfsprekend. Dat geldt niet voor kunst. Kunst kent geen angst en is grenzeloos. In kunst zien we de schoonheid van verschillen en laten we onze verbeelding spreken. Dat moeten we omarmen. Kunst en cultuur zijn dan ook belangrijk voor Barendrecht. Ik ben daarom erg trots op de organisatoren van de Kunstroute. Want daardoor kunnen we in Barendrecht ieder jaar genieten van het talent van kunstenaars in en uit onze gemeente. Veel plezier! Tanja de Jonge - wethouder Cultuur


Helaas hebben wij op 31 mei van dit jaar veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze voorzitster ‘s Jeanneke van Nielen-Verduin. Sinds 2014 heeft zij niet alleen voor ons als bestuur, maar tot op het laatst ook voor de kunstenaars veel betekend. Zij was een daadkrachtig en creatief persoon met vele goede ideeĂŤn. Tijdens de Kunstroute bezocht zij alle kunstenaars persoonlijk, hetgeen enorm werd gewaardeerd. Wij gaan haar allen enorm missen!


VOORWOORD BESTUUR Kunstroute Barendrecht vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. Hier tonen Barendrechtse kunstenaars hun werk en bieden u de gelegenheid hun kunstwerken te kopen. De kunstenaars exposeren in hun eigen atelier, huis en tuin. Daarnaast zijn er een aantal locaties waar meerdere kunstenaars hun werk laten zien, zoals bij Bergarde Galleries, Waterpoort, hoveniersbedrijf Paul Casteleijn en de Bondt Publishing.

In de brochure vindt u de adressen en een plattegrond. Er zijn vele kunstuitingen te bewonderen, zoals onder andere schilderijen, beelden, foto’s, glasobjecten, geweven objecten en zelfs kunst gemaakt van gedroogde groenten. Tevens zorgt de filmclub voor de vertoning van films over de werkwijze van de kunstenaars. Wij hopen dat u weer kunt genieten van deze 19e kunstroute met wederom een aantal nieuwe kunstenaars. Bestuur Kunstroute Barendrecht


1

2

3

4

jacqueline boonstra

sjon buitendijk

6

7

8

9

10

lia van bergem

marina

paul bernhard

arie dubbeldam

marianne boers

nel grevel

5

pieter grevel

joke

15

van dobben de bruyn

van den heuvel-bennis

11

12

13

14

leo odekerken

arie van der pijl

16

17

18

19

20

ziyad yad elhak

gied rietveld

aad meijboom

sira tamerius

aad van der munnik

ad timmermans

angelique

marianne verhoeff

van der valk

21

netty van zetten

22

anita van der zijde

23

filmclub rvsl

24

kunstexpress

25

noggus asvz


Lia is een veelzijdig natuurfotografe en voor haar zijn water en ijs een belangrijke inspiratiebron. Naast haar reizen, veelal per

zeilschip,

naar

desolate

Arctische

bestemmingen, is Lia regelmatig met haar camera te vinden in de Zuidpolder, maar ook in de grienden langs de Oude Maas. De Brabantse Biesbosch is een andere favoriete bestemming van haar waar ze vanaf het water regelmatig in een sloep geniet van de prachtige serene natuur.

1

LIA VAN BERGEM fotografie

contactinformatie info@liavanbergem.nl www.liavanbergem.nl/fotografie 0180 611740

expositieadres Paul Casteleijn Noldijk 126 2991 VL Barendrecht


Ruimte en on-werkelijkheid proberen te laten ontstaan, dat is in zijn fotografie het

voornaamste

vervreemdend

doel.

beeld

Daarnaast

creëren,

dat

een het

midden houdt tussen abstract en figuratief. De laatste jaren is de poëzie bijna volkomen naar de achtergrond verdwenen.

2

PAUL BERNHARD

fotografie, poëzie

contactinformatie ruinol@gmail.com sites.google.com/site/ruinolles 06 23588066

expositieadres Noldijk 114 2991 VL Barendrecht


Iedere keer als je een steen bekijkt, of het nu albast of serpentijn is, voel je de spanning: “Wat ga ik hier van maken?� Wordt het dit keer een abstract of iets figuurlijks en wat voor kleuren zitten er in? Het eindresultaat blijft toch steeds weer een verrassing!

3

MARIANNE BOERS beelden

contactinformatie mhhboers@gmail.com www.beeldenmarianne.nl 06 50241140

expositieadres Logger 15 2991 DG Barendrecht


“Wat zie je?”, die vraag stelde onze zoon tijdens een wandeling. Toen ik echt keek, zag ik de vormen, structuren, kleuren die de natuur ons voortovert. Het werk dat ik deze Kunstroute laat zien, gaat over de vraag “ Wat zie ik?” en de verwondering die dat oplevert.

4 JACQUELINE BOONSTRA

schilderijen, collages

contactinformatie jacboonstra@hotmail.com www.jacquelineboonstrapaintings.nl 0180 616374

expositieadres De Bondt Publishing Voordijk 520 2993 BE Barendrecht


Sjon

is

schilder

Gebaseerd

op

van

het

ongekende.

mythologie,

oeroude

verhalen, verloren tijden en magie. Hij belandde na de Academie van Beeldende Kunsten in de reclame, maar bleef altijd schilderen als therapeutische uitlaatklep tegen de deadlines. Hij maakt schilderingen op doek of paneel, met olieverf of acryl. Het meeste werk is magisch-realistisch, maar een beetje andersoortige gekkigheid vind ‘ie óók leuk op z’n tijd.

5

SJON BUITENDIJK

schilderingen

contactinformatie j.buitendijk2@chello.nl 06 51382112 expositieadres De Bondt Publishing Voordijk 520 2993 BE Barendrecht


De kleurrijke dubbelweefsels van Marina worden

gekenmerkt

door

hun

grote

dieptewerking, deze ontstond door zowel vorm als kleurgebruik. Haar nieuwe serie is in zwart-wit, met soms ook kleur. Maar haar abstracte vormentaal blijft ze gebruiken met af en toe een vleugje herkenbaarheid. Haar foto’s hebben abstractie en vergankelijkheid als

thema.

Ook

maakt

ze

unieke

genummerde halssieraden van gerecycled glas en brons met oude handelskralen en half-edelstenen.

6

MARINA L. VAN DOBBEN DE BRUYN weven, fotografie, kralensnoeren

contactinformatie ml.vandobbendebruyn@tiscali.nl www.mlvddb.com 0180 619673

expositieadres Bergarde Galleries Het Buitenland 1 2995 TP Heerjansdam


Diversiteit en kleurrijkheid vallen op in zijn atelier. Stadsgezichten, woeste bergen, natuur, stilleven, mensen, een afbrokkelende muur, voor Arie inspiratiebronnen om het penseel zijn werk te laten doen. Soms werkt hij naar wat hij ziet, dan weer ontstaan de schilderijen vanuit kleurvlakken op zoek naar compositie en balans. Voor de kleurrijke abstracte schilderijen gebruikt Arie meestal olieverf. Tijdens deze kunstroute is er aandacht voor werken in pastelkrijt.

7

ARIE DUBBELDAM pastelkrijt

contactinformatie a.dubbeldam5@kpnplanet.nl www.ariedubbeldam.nl 0180 613209

expositieadres Ebweg 31 2991 LS Barendrecht


Nel Grevel is een creatief mens. Ze zet graag haar indrukken uit het dagelijks leven om in uit klei vervaardigde beelden. Dit resulteert in allerlei verschillende vormen. Zij werkt met zelfhardende klei en maakt zo haar unieke beelden. Bij de afwerking van de gedetailleerde creaties en beelden gebruikt ze verschillende technieken.

8

NEL GREVEL beelden van klei

contactinformatie grevelvdnoort@ziggo.nl 0180 558919

expositieadres De Bondt Publishing Voordijk 520 2993 BE Barendrecht


Pieter is samen met zijn vrouw eens een ‘beeldend stel’ genoemd! Zij maken immers samen beelden. Pieter maakt ze van steen en meestal abstract. Zijn voorkeur gaat uit naar beelden van vrouwen.

9

PIETER GREVEL beelden van steen

contactinformatie pgrevel@ziggo.nl 0180 558919 expositieadres De Bondt Publishing Voordijk 520 2993 BE Barendrecht


Joke

heeft

schilderen.

verschillende Zo

schildert

stijlen ze

van onder

andere stadsgezichten in een modern impressionistische stijl, voornamelijk met paletmes in dikke toetsen, zowel met olie,als acrylverf. Elk schilderij is uniek. Joke maakt  verder realistische  portretten van mens en dier, landschappen, bloemen en ‘Oude Meesters’. Ze geeft schilderlessen en diverse workshops onder andere in de stijl van ‘De Dikke Dames’. Joke werkt ook in opdracht.

10

JOKE VAN DEN HEUVEL -BENNIS

impressionistische en realistische schilderijen contactinformatie jokebenniscrea@gmail.com www.jbcreatief.nl 06 18511701

expositieadres Kempenaar 44 2991 PH Barendrecht


Ziyad heeft diepe filosofische en spirituele ideeĂŤn, die weet hij tot openbaring te brengen op het doek. Kunst is voor hem het geheim van het leven, de filosofie van het hele bestaan. Ziyad ziet kunst als de reflectie van een persoon, alsof je jezelf in een spiegel aanstaart. Gevoelens en dromen worden zichtbaar bij het maken van kunst. De technologische ontwikkeling en moderniteit vormen daarbij de eerste dimensie. En de kunst vormt daarbij de tweede dimensie voor het leven.

11

ZIYAD JAD ELHAK

schilderijen in olieverf en acrylverf

contactinformatie ziyad.jad888@gmail.com 06 46756007 expositieadres Waterpoort Middeldijkerplein 9 2993 SB Barendrecht


Aad maakt niet alleen beelden van kunststof en brons, maar ook spiegelboxen. Hij maakt schilderijen met acrylverf. Zijn interesse in de mens en de filosofie verwerkt hij in veelal maatschappijkritisch werk. Aad toont een aantal voorbeelden van zijn werk.

12

AAD MEIJBOOM

beelden, etsen, schilderijen

contactinformatie arendjanart@gmail.com www.aadart.nl 06 55270415

expositieadres Bergarde Galleries Het Buitenland 1 2995 TP Heerjansdam


Aad

importeert

en

verkoopt

kunst/

kunstnijverheid uit West-Afrika en werkt daarnaast als vrij kunstenaar. In zijn atelier geeft hij cursussen en workshops, waaronder portret/model tekenen en het vervaardigen van sieraden van handgemaakte Afrikaanse kralen. Aad tekent en schildert vanaf zijn jeugd

en

verwerkt

vergankelijkheid

en

alledaagse gebeurtenissen in snelle notities met potlood, nat in nat aquarel, acryl verwerkt met de verfroller en olieverf met mes.

13

AAD VAN DER MUNNIK

grafiet, aquarel, houtskool en verf

contactinformatie aad@afrikaad.com www.afrikaad.com/atelier 06 19337479

expositieadres Koedood 2B 2993 AL Barendrecht


Leo is een autodidact, die door zelfstudie zijn schildercreativiteit heeft ontwikkeld. Hij stelt de vraag ‘moet een kunstenaar niet kritisch zijn op de maatschappij?’ Ja zeker, dat moet hij. Leo heeft stevige kritiek op het sociaal vangnet. Deze tekening, gemaakt met pen en aquarelverf, laat zien hoe moeilijk het is om uit dit sociaal vangnet te komen. Zijn stelling wordt uiteraard toegelicht wanneer u langskomt om zijn kunst te bewonderen.

14

LEO ODEKERKEN

pastel,- pentekeningen, olieverfschilderijen

contactinformatie l.odekerken@hccnet.nl lodekerken.kunstinzicht.nl 0180 531722

expositieadres Preludehof 6 2992 NT Barendrecht


Arie maakt naast zijn opdrachten voor glasin-loodramen allerlei objecten, waarbij glas de basis vormt. Het glas kan gevat worden in lood, ijzer, keramiek of hout en daardoor ook geschikt zijn voor verfraaiing van bijvoorbeeld een tuin. Door zelf het glas te smelten ontstaan met het toevoegen van oxyden en poeders diepe kleuren in het object, dat op die manier een blikvanger wordt.

15

ARIE VAN DER PIJL glaskunst

contactinformatie arie@hetglasinloodatelier.nl www.hetglasinloodatelier.nl 06 33167718 expositieadres Prins Hendrikstraat 5 2991 BP Barendrecht


Gied is na zijn pensionering serieus gaan fotograferen, o.a. als vrijwilliger-fotograaf bij woonzorglocatie Borgstede. Met als resultaat reportage foto’s van de evenementen en portretten voor diverse doeleinden binnen Borgstede. Voor de kunstroute is Gied op zoek gegaan naar mensen die net als sommige bewoners van Borgstede, al dan niet tijdelijk, in een fantasiewereld leven en zich daar zo mogelijk, naar uitdossen. Een fantasiewereld bestaat voor alle leeftijd groepen, maar wel met totaal verschillende redenen.

16

GIED RIETVELD fotografie

contactinformatie info@samsamfotografie.nl www.samsamfotografie.nl 06 28262908

expositieadres Borgstede Marjolei1nlaan 43 2991 HP Barendrecht


Sira maakt lyrisch abstracte schilderijen, veelal in natuurlijke kleuren, die opvallen door de combinatie van natuurlijk verval of slijtage, waardoor een hergebruikte indruk ontstaat en daardoor een natuurlijke uitstraling geeft.

17

SIRA TAMERIUS schilderijen

contactinformatie info@siratamerius.nl www.siratamerius.nl 06 34571267

expositieadres Waterpoort Middeldijkerplein 9 2993 SB Barendrecht


Al heel zijn leven is de thematiek in het werk van Ad de metamorfose, de gedaanteverandering.

Hij

is

geboeid

door de diversiteit aan levensvormen en de

daarachter

schuilgaande

DNA.

De

bronzen sculpturen van vrouwen torso’s transformeren in vogelvormen met vleugels, die in de werkelijke wereld niet bestaan maar die wellicht wel mogelijk zouden zijn.

18

AD TIMMERMANS

bronzen sculpturen

contactinformatie a.timmermans313@upcmail.nl www.adtimmermans.nl 06 52386430

expositieadres Bergarde Galleries Het Buitenland 1 2995 TP Heerjansdam


In het werk van Angelique is een liefde voor abstractie zichtbaar, gecombineerd met de schoonheid van het natuurlijke materiaal. Haar werk is heel divers en door het combineren van zowel oude als nieuwe

technieken

steeds

verrassend.

Het spanningsgebied van abstractie aan de ene kant en de organische vormentaal van het materiaal aan de andere kant, blijft interessant.

19

ANGELIQUE VAN DER VALK

groentepapier, fotografie

contactinformatie info@angeliquevandervalk.nl www.angeliquevandervalk.nl 06 23498121

expositieadres Paul Casteleijn Noldijk 126 2991 VL Barendrecht


Marianne schildert en tekent zowel realistisch, naar de aanschouwing, zoals landschappen en modellen, als geabstraheerd of compleet abstract gemaakt. Vaak is de realiteit het uitgangspunt, om van daaruit het beeld naar een abstract om te buigen. Marianne gebruikt

verschillende

materialen,

vaak

in combinaties. Haar werk kent een diepe gelaagdheid en is bijzonder kleurig.

20

MARIANNE VERHOEFF schilderijen

contactinformatie mverhoeff@develsteincollege.nl www.marianne-schilderijen.nl 06 57282943 expositieadres Kreeftwater 40 2993 DZ Barendrecht


Netty maakt beelden van zeer verschillend materiaal en formaat. Dit kan (papier)klei zijn, speksteen, een bepaald soort cement of tegenwoordig ook kunststoffen en glas wat wordt bewerkt met epoxy en pigmenten. Ze houdt erg van experimenteren om het schijnbaar onmogelijke toch te kunnen creĂŤren.

21

NETTY VAN ZETTEN

beelden en objecten

contactinformatie nettyvanzetten@live.nl www.nettyvanzetten.nl 06 12217343

expositieadres Noldijk 105 2991 VJ Barendrecht


Anita laat haar schilderijen vaak intuĂŻtief ontstaan vanuit een basis van lijnen en kleurvlakken of structuren van kant, wol of andere materialen. De natuur, de mens en alles wat op haar mysterieus en geheimzinnig overkomt zijn haar inspiratiebronnen, het ongrijpbare wat net niet te zien valt. Vormen, lijnen of vlakken Reflecties in een schemerspiegel Worden tot dromerige impressies Tussen werkelijkheid en fantasie

22

ANITA VAN DER ZIJDE

olieverf, acryl, aquarel, pen en inkt

contactinformatie info@schemerspiegel.nl www.schemerspiegel.nl 0180 618554

expositieadres Schouw 3 2991 DK Barendrecht


Binnen de vereniging RVSL is veel kennis aanwezig over film en video en wat daarbij komt kijken. Door middel van filmavonden, gastsprekers, onderlinge kennisuitwisseling, oefenavonden en buitenactiviteiten wordt deze kennis met elkaar gedeeld.

23

FILMCLUB RVSL

Rotterdamse Video en Smalfilm Liga

contactinformatie www.rvsl.nl

expositieadres De Bondt Publishing Voordijk 520 2993 BE Barendrecht


De

kunstenaars

van

het

kunstatelier

‘Kunstexpress’, hebben dit jaar, samen met hun begeleiders, gekozen om een andere weg in te slaan. Ze maken geen schilderijen maar zijn met 3D aan de slag gegaan. Deze uitdaging heeft veel nieuwe vormen opgeleverd en is voor de doelgroep een hele nieuwe uitdaging geworden. Met veel trots presenteren wij een geheel nieuw scala aan ‘3D-Kunst’ en daarom nodigen wij u uit om naar onze resultaten te komen kijken.

24

KUNSTEXPRESS Humanitas DMH

contactinformatie

kunstexpress@humanitas-dmh.nl www.kunstexpressbarendrecht.nl 06 51042566

expositieadres

Middeldijkerplein 150 2993 DL Barendrecht


De

Kunstroute

dagcentrum

is

voor

voor

Noggus,

mensen

met

een een

verstandelijke beperking, een manier om de deur voor belangstellenden open te zetten. Binnen Noggus zijn er vier activiteitengroepen, die afzonderlijk van elkaar werken aan kunst met materialen, zoals weven, keramiek, schilderen en hout. Een aantal cliĂŤnten zullen die dag aanwezig zijn om hun werk te exposeren. Op alle groepen is er weer hard gewerkt om producten volgens de nieuwe trends te maken.

25

NOGGUS ASVZ

contactinformatie

dac-barendrecht@asvz.nl www.asvz.nl 0180 627189

expositieadres

Oosteinde 11C t/m E 2991 LG Barendrecht

alleen zaterdag

!


WATERPOORT & DE KUNSTROUTE Waterpoort is een accommodatie met een veelzijdig aanbod van activiteiten. En veelzijdige plaatsen met een rijk aanbod van activiteiten trekken mensen aan. Alle steden van enig belang liggen aan een route die mogelijkheden bieden mensen te verbinden. Meestal zijn het smeltkroezen van culturen, volkeren, uiteenlopende ambities. Vanuit deze gedachte zal het niemand verbazen dat Waterpoort aan de Kunstroute ligt. Dit jaar niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst. Historie De Multi Functionele Accommodatie (MFA) Waterpoort opende begin 2001 officieel haar deuren voor het publiek. Nu liggend midden in de wijk, toen nog grenzend aan gronden waar volop gebouwd werd. Het winkelcentrum was in aanbouw, net zoals het zorgcentrum, de trambaan en vele woningen. Parkeren deed je in die tijd gewoon voor de hoofdingang, heuveltje op. Noem het pionierstijd.

Het gebouw Onder het dak van MFA Waterpoort bevinden zich een veiligheidspost, een praktijkcentrum, een basisschool, een kinderdagopvang, een sporthal, een jongerencentrum en een sociaal cultureel centrum. Boven Waterpoort zijn veertig senioren appartementen gesitueerd. De bouwkosten bedroegen destijds 7,8 miljoen euro. Het gebouw is ontworpen door Alynia Lerou Architecten en beslaat ruim zesduizend vierkante meters. De bouw gebeurde in opdracht van de gemeente Barendrecht. Je kan alles van het gebouw vinden maar niet dat het een standaard, saai gebouw is. De ovale vorm, de twee niveaus, wijk- en dijkniveau, en de kleuren dwingen je ogen tot zich goed de kost geven. Voor het eerst in Waterpoort, dan klinkt vaak de opmerking: ‘het lijkt hier wel een doolhof!’. Een gebouw dat verbaast, je in verwarring brengt, dwingt tot nadenken, dat schuurt toch tegen Kunst aan.

Activiteiten Sinds de opening in 2001 is er veel veranderd, in het gebouw maar zeker rondom het gebouw. Gebleven zijn de vele activiteiten in Waterpoort, zeven dagen per week en doordeweeks van 07.30 uur tot 23.00 uur. Van qigong tot gitaatles en vergadering tot volleybal. De greep aan activiteiten waarvoor je naar Waterpoort komt is enorm. De Ontmoetingsruimte is de centrale plaats van het gebouw, je kan er je rust pakken, een praatje maken, achter je laptop werken en ook een drankje nuttigen. Mocht je vragen hebben, dan is er altijd een beheerder aanwezig om je verder te helpen. Eigenlijk teveel woorden, Waterpoort moet je net als Kunst beleven, ondergaan. Beheer Waterpoort heet u van harte welkom en wenst u veel kunstzinnige inspiratie. Gemeente Barendrecht Afdeling Vastgoed


Bergarde Galleries Het Buitenland 1 / Heerjansdam / 078-8438353 / info@bergarde.com / www.bergarde.com


RONDLEIDING NATUURGOED ZIEDEWIJ Natuurgoed Ziedewij start met de ontwikkeling van 10 hectare polder naar een gevarieerd en natuurlijk landschap waar diverse dingen samenkomen. Zo kan je er straks wonen, vakantie vieren, eten en drinken en zal er een voedselbos aangelegd worden. Het Natuurgoed zal met de tijd steeds verder groeien. Maar ook nu is er al volop activiteit! Een team van bevlogen makers oogsten al volop uit het gebied en maken er heerlijke hapjes en drankjes van. Op 5 en 6 oktober exposeren Angelique van der Valk en Lia van Bergem hun werk geĂŻnspireerd op het Natuurgoed. Initiatiefnemer Paul Casteleijn geeft daarnaast tweemaal daags een rondleiding waarbij u kan kijken en proeven van het landschap. Datum: 5 en 6 oktober Tijd: 12.00 en 15.00 uur Adres: Noldijk 126, 2991 VL, Barendrecht Info: www.natuurgoedziedewij.nl Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Foto door Lia van Bergem.


TREE FEST BIJ NATUURGOED ZIEDEWIJ Natuurgoed Ziedewij en The Pollinators organiseren Tree Fest op 2 november. De wereld heeft meer bomen nodig! Dat vinden ook The Pollinators. Daarom organiseren we samen met hen het Tree Fest en planten we 1000 bomen. Een dag vol leerzame workshops, kunst, muziek en lekker eten en drinken. Maar dit is nog niet alles, we hebben namelijk iets te vieren. Natuurgoed Ziedewij tekent de overeenkomst met de Gemeente en dat willen we graag vieren met een officieel moment en het planten van de eerste boom. Tree Fest 2019 vindt plaats op 2 november aanstaande bij Natuurgoed Ziedewij. Kom je mee planten en proosten? Datum: 2 november Adres: Noldijk 126, 2991 VL, Barendrecht Info: www.natuurgoedziedewij.nl


CUISINE CULINAIRE BARENDRECHT Culinaire kunst is wat de hobbykoks Dus houdt je van lekker koken, van Cuisine culinaire Barendrecht gezelligheid en culinaire hoogstandjes maken in de kookstudio tegenover Ikea kom dan eens meekoken! in Barendrecht. Ruim 180 hobbykoks beoefenen daar maandelijks in clubverband hun culinaire kunsten bij de kookclub die dit jaar 30 jaar bestaat in de regio Rijnmond. Ter gelegenheid daarvan zullen we dit jaar in november en volgend voorjaar ook een aantal workshops houden voor enthousiastelingen die de culinaire kunst willen beoefenen in de regio. Cuisine Culinaire Barendrecht is onderdeel van Cuisine Culinaire Nederland. We nemen deel aan landelijke wedstrijden en tv programma’s. Naast culinaire kunst staat gezelligheid en samen dineren centraal. Daarnaast zijn er jaarlijks een aantal verenigingsevenementen waaronder specifieke workshops en kidskoken.

Vol trots kunnen we u nu alvast mededelen dat we in 2020 onze accommodatie ter beschikking stellen voor de Kunstroute. Gelijktijdig bieden we de gelegenheid om de culinaire kunstwerkjes te ervaren in onze kookstudio.

Belangstelling? Cuisine Culinaire Barendrecht Stockholm 6, Barendrecht Contact: Bert Nagtegaal 06 52720718 cuisinebarendrecht@hotmail.com www.cuisinebarendrecht.nl


HOOFDSPONSOR Bergarde Galleries

Het Buitenland 1 / 2995 TP / Heerjansdam

078 843 83 53

www.bergarde.com

Binnenhof 1 / 2991 AA / Barendrecht

0180 69 83 98

www.barendrecht.nl

Coolhaven 238c / 3024 AP / Rotterdam

010 201 99 98

www.rottterdamse-fotografieschool.nl

ABC-Kwakernaat B.V.

Zuideinde 37 / 2991 LJ / Barendrecht

0180 82 02 43

www.abcaccountants.nl

Afrikaad

Koedood 2b / 2993 AL / Barendrecht

0180 62 89 51

www.afrikaad.nl

Apotheek Carnisselande

Middeldijkerplein 2 / 2993 DL / Barendrecht

0180 69 96 00

www.apotheekcarnisselande.nl

Apotheek de Lindehoeve

Lindehoevelaan 2a / 2991 EL / Barendrecht

0180 69 29 29

www.apotheekdelindehoeve.leef.nl

Baan Bedrijfskleding

Bijdorp-Oost 50 / 2992 LA / Barendrecht

0180 64 18 90

www.baanbreker.nl

Brood en Banketbakkerij Pot

Singel 29 / 2992 BN / Barendrecht

0180 61 33 56

www.bakkerijpot.nl

Paul Casteleijn

Noldijk 126 / 2991 VL / Barendrecht

078 677 11 23

www.paulcasteleijn.nl

SUBSIDIEVERLENER Gemeente Barendrecht

SPONSOREN Rotterdamse Fotografieschool

VRIENDEN


De Weypoort Kaas, Dick Schumacher

Middenbaan 87 / 2991 CT / Barendrecht

0180 61 29 29

www.deweypoort.nl

Fitnesscentrum Aad van Loon Sport

Maasstraat 28a / 2991 CJ / Barendrecht

0180 62 12 29

www.aadvanloonsport.nl

Florensis

Langeweg 77-85 / 3442 LD / H.I.Ambacht

078 623 32 00

www.florensis.com

Groenveld en van Houdt Notarissen

Binnenlandsebaan 136 / 2991 CA / B’drecht

0180 61 23 99

www.groenhoudt.nl

Gerstaecker Harolds B.V.

Burg. Van Walsumweg 730-860 / 3011 MZ / R’dam 010 412 05 12

www.gerstaecker.nl

Het Rozenpakhuys

Middeldijk 73a / 2992 SH / Barendrecht

0180 62 12 98

www.hetrozenpakhuijs.nl

Hofrijn BV Aannemers & Installatiebedrijf

RFC weg 171 / 3022 EZ / Rotterdam

010 478 09 44

www.hofrijn.nl

Huijgen Makelaardij BV

Middenbaan 55a / 2991 CS / Barendrecht

0180 61 71 91

www.huijgenmakelaardij.nl

Keurslagerij Heunks

van Beuningenhaven 7 / 2993 EH / B’drecht

0180 54 76 30

www.heunks.keurslager.nl

Oogwereld Broekhuis

Middenbaan 69 / 2991 CS / Barendrecht

0180 61 40 06

www.oogwereld.nl

Praktijk voor huidverbetering Inge Besems

Devel 5 / 2991 RB / Barendrecht

06 10 85 1612

www.ingebesems.nl

De Schakel

Singel 55 / 2992 BN / Barendrecht

0180 641 022

www.deschakelbarendrecht.nl

Solo advies voor kleur, kleding & kapsel

2e Barendrechtseweg 382 / 2992 SM / B’drecht 06 41 65 1405

www.solo-advies.nl

4 Suze VOF 2e Barendrechtseweg 184 / 2992 SK / B’drecht 0180 444 352

www.4suze.nl

Visgilde Leen de Jong

Middenbaan 73 / 2991 CS / Barendrecht

0180 61 75 41

www.leendejong.visgilde.nl

Wolders Metaalgieterij B.V.

Prins Reinierstraat 5 / 4651 RZ / Steenbergen

0167 56 37 36

www.wolders.nl

Wijnkelder/Den Toom-Reijenga B.V.

Onderlangs 8-10a / 2991 EM / Barendrecht

0180 61 67 01

www.dewijnkelderdigitaal.nl


Apotheek LINDEHOEVE

Apotheek CARNISSELANDE


Ervaar Ervaarhet hetverschil verschil ABC-Kwakernaat ABC-Kwakernaat ABC-Kwakernaat is is een een is een accountantsaccountantsaccountantsen en belastingadvieskantoor en belastingadvieskantoor belastingadvieskantoor in in Barendrecht. Barendrecht. in Barendrecht. “Daar “Daar “Daar zijn zijnzijn er er zo zo er veel zo veelveel van”, van”, van”, hoor hoor hoor ik ik uuikbijna bijna u bijna denken. denken. denken. Maar Maar Maar wellicht wellicht wellicht heeft heeft heeft uu nog nog u nog niet nietniet ervaren ervaren ervaren dat datdat er er toch toch er toch een eeneen behoorlijk behoorlijk behoorlijk verschil verschil verschil kan kankan bestaan bestaan bestaan in in de de in wijze de wijze wijze waarop waarop waarop uwaccountant uwaccountant uwaccountant met metmet uu omgaat, omgaat, u omgaat, met metmet uu meedenkt meedenkt u meedenkt en en uen u tijdig tijdig u tijdig van vanvan de de juiste de juiste juiste adviezen adviezen adviezen voorziet. voorziet. voorziet. Dat DatDat klinkt klinkt klinkt voor voor voor ons onsons heel heelheel erg ergerg vanzelfsprekend, vanzelfsprekend, vanzelfsprekend, maar maar maar wij wij komen wij komen komen toch toch toch regelmatig regelmatig regelmatig met metmet ondernemers ondernemers ondernemers in in in aanraking aanraking aanraking die die die juist juistjuist vanwege vanwege vanwege deze deze deze reden reden reden de de overstap de overstap overstap naar naar naar ons onsons kantoor kantoor kantoor maken. maken. maken. En En daar En daar daar hebben hebben hebben ze ze geen geen ze geen spijt spijtspijt van. van.van.

Dat DatDat is is geen geen is geen mooi mooi mooi verhaal, verhaal, verhaal, maar maar maar gewoon gewoon gewoon de de realiteit. de realiteit. realiteit. Belt BeltBelt uu ons ons u ons maar maar maar eens eens eens en en vraag en vraag vraag naar naar naar een eeneen referentie. referentie. referentie. Investeer Investeer Investeer er er eens eens er eens een eeneen kwartier kwartier kwartier van vanvan uw uw uw tijd tijd tijd in. in. Wellicht Wellicht in. Wellicht blijkt blijkt blijkt deze deze deze kleine kleine kleine investering investering investering achteraf achteraf achteraf heel heelheel waardevol. waardevol. waardevol.

Zuideinde Zuideinde Zuideinde 37 37 2991 37 2991 2991 LJ LJ Barendrecht LJ Barendrecht Barendrecht t:0180-820 t:0180-820 t:0180-820 243 243243 f:084-731 f:084-731 f:084-731 3570 3570 3570 www.abcaccountants.nl www.abcaccountants.nl www.abcaccountants.nl info@abcaccountants.nl info@abcaccountants.nl info@abcaccountants.nl


Andre Nijenhuis


KAPSALON ADVIES VOOR KLEUR, KLEDING EN KAPSEL

AFRIKAAD verzorgt creatieve workshops voor uw vriendenkring, bedrijf of familie. De mogelijkheden zijn:

SOLO

Advies voor Kleur, Kleding & Kapsel Kleur-Figuuranalyse & Stijladvies 2e Barendrechtseweg 382 2992SM Barendrecht 06 41651405

www.solo-advies.nl info@solo-advies.nl

• Sieraden ontwerpen en samenstellen (glazen en bronzen kralen uit eigen collectie) • Schilderen (diverse technieken en thema’s) • Ook korte cursussen van 5x tekenen, schilderen, aquarelleren en portret/ model tekenen

Voor meer informatie info@afrikaad.com of 0180 628951.


lia van bergem

paul bernhard

marianne boers

jacqueline boonstra

sjon buitendijk

marina

arie dubbeldam

nel grevel

pieter grevel

joke

ziyad yad elhak

aad meijboom

aad van der munnik

leo odekerken

arie van der pijl

gied rietveld

sira tamerius

ad timmermans

angelique

marianne verhoeff

van dobben de bruyn

van den heuvel-bennis

van der valk

netty van zetten

anita van der zijde

filmclub rvsl

kunstexpress

noggus asvz


COLOFON Dit magazine is een uitgave van: Stichting Kunstroute Barendrecht Oplage 4.000 stuks Secretariaat Bark 108 | 2991 JG Barendrecht 0180 616511 info@kunstroute.nl www.kunstroute-barendrecht.nl

Ontwerp Wim Verhoeff www.wimverhoeff.nl

Het bestuur van de Stichting Kunstroute Barendrecht bedankt sponsoren, vrienden en alle medewerkers. In het bijzonder:

Fotografie Kunstenaars AndrĂŠ Nijenhuis www.andrenijenhuis.com

Gemeente Barendrecht Bergarde Galleries Rotterdamse Fotografieschool

Uitgeverij De Bondt Publishing www.penrpublishing.nl


Kunstroute Barendrecht 19e editie 2019

- hoofdsponsor -

Profile for Wim Verhoeff

Kunstroute Barendrecht 2019  

Brochure t.b.v. de 19e editie van de Kunstroute Barendrecht

Kunstroute Barendrecht 2019  

Brochure t.b.v. de 19e editie van de Kunstroute Barendrecht

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded