Page 1

PTS-FLASH 2010-2011 in beeld…

Als directeur ben ik blij je onze eerste PTS-flash voor te stellen. Er leeft heel wat in onze school. Vaak wordt dit met veel enthousiasme onthaald en beleefd, maar weet de andere kant van de speelplaats hier niets van. Daarom blikken we terug naar enkele belangrijke momenten van het voorbije schooljaar, waarover we als school zeker tevreden mogen zijn. De spanningen rond de afschaffing van ons onderwijs aan het begin van het schooljaar zijn verleden tijd.

Ons leerlingenaantal steeg dit jaar opnieuw, hetgeen aangeeft dat wij het als school niet slecht doen! Daarnaast behaalde de school nog enkele mooie prijzen en waren er heel wat onvergetelijke momenten voor leerlingen, leerkrachten, ouders en directie. Als school zijn wij best trots op onze leerlingen. Ik hoop dat de PTS biedt wat van ons verwacht wordt. In de toekomst zullen wij zeker blijven streven naar kwaliteitsvol onderwijs met aandacht voor elke leerling als individu! Voor nu alvast een prettige zomervakantie gewenst, veel leesplezier met deze PTS-Flash en tot ziens in september. Directeur K. Bouve

<< Manifestatie in Hasselt Duizenden leerlingen en personeelsleden uit het provinciaal onderwijs trokken op 17 november de straat op tegen de mogelijke afschaffing van het Provinciaal Onderwijs. Ook onze school was van de partij. Mede dankzij deze ludieke actie zijn we zeker van het voortbestaan van ons onderwijs!

Leerling wint fiets! >> Eén van de acties voor Kom op tegen Kanker was de fietstombola. Per € 10 die een leerling binnenbracht, kreeg hij een tombolalot. Terwijl de leerlingen op de laatste schooldag een drankje kregen aangeboden, vond de loting plaats. Mandic Admir (1B) werd als dolgelukkige leerling door een onschuldige hand uit de grabbelton gehaald!

<< Restauratie kerkhofmuur Eisden Cité De samenwerking tussen de gemeente Maasmechelen en de leerlingen van onze afdeling bouw en lassen resulteerde in de renovatie van de kerkhofmuur van Eisden Cité.

Koken voor daklozen >> Stilaan wordt het een traditie dat de leerlingen van DBSO in de kersttijd koken voor de VZW Basis in Hasselt. VZW Basis verzorgt dagactiviteiten en woongelegenheid voor mensen met verslavings- of psychiatrische problemen. Een tiental leerlingen en leerkrachten zetten hun beste beentje voor. Voor de mensen van VZW Basis werd het een “smakelijk” gebeuren.


<< ICT4U-project over de grenzen heen Een delegatie van onze school heeft dit schooljaar twee projectmeetings bijgewoond in IJsland en Spanje. Het project ICT4U wil het gebruik van ICT in Europese klassen verhogen. Scholen uit IJsland, Griekenland, Spanje, Hongarije en België lieten hun leerlingen samenwerken voor het opstellen van educatieve kaarten en de demonstratie van de webtools.

De PTS-bus >> Ze is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, onze schoolbus. Dagelijks zorgt ze voor een veilig leerlingenvervoer van thuis naar school en terug. Het spreekt voor zich dat onze bus ook wordt ingezet voor studiereizen. Aan chauffeurs geen gebrek: 7 collega’s behaalden hun rijbewijs voor busvervoer.

<< Visiting London Leerlingen van het 5de en het 6de jaar TSO beleefden een vermoeiende maar zeer leuke en leerrijke dag aan de overkant van het kanaal. Op 6 mei vertrokken ze vroeg in de ochtend voor een uitstap naar London. Na een hele dag hollen van punt A naar B kregen ze een mooi beeld van deze Europese hoofdstad.

1ste prijs Peter Heller talent Award >> Voor de derde keer mag de PTS zich de trotse winnaar noemen van de Peter Heller Talent Award. Tijdens deze wedstrijd worden de eindwerken van leerlingen van het laatste jaar beoordeeld. De automatische steakbakker van de leerlingen van 6EM was goed voor de eerste prijs!

<< Limburgs kampioen zaalvoetbal Dankzij de “voetbalkunde” van onze scholieren en de intensieve coaching van B. Terwingen, slaagde onze school erin Kampioen van Limburg zaalvoetbal te worden. Vele woensdagen werd er op hoog niveau gevoetbald. Dit leidde in mei uiteindelijk tot een spannende finale met winst voor de PTS! Nadien werd diezelfde ploeg nog tweede op het Vlaams kampioenschap in Schelle.


<< Kinderrechten-fietsmarathon Op 19 november trotseerden de leerlingen van de LO-afdeling de regen in een fietsmarathon, georganiseerd in een samenwerking tussen de PTS, enkele lagere scholen en de Fontys-hogeschool in Sittard. De leerlingen fietsten – via wat omwegen - van Maasmechelen naar Sittard en terug. Op die manier wilden zij de kinderrechten in de kijker zetten.

PTS-cup zaalvoetbal >> Het is intussen een traditie geworden dat er tijdens het tweede trimester heel wat “afgevoetbald” wordt tijdens de middagpauze. Verschillende leerlingenploegen nemen het in onderlinge duels tegen elkaar op en dit over de verschillende jaren heen. Uiteindelijk wordt er een finale gespeeld met als kers op de taart de wedstrijd van de winnende ploeg uit die finale tegen de leerkrachten. De winst van de leerlingen tegen die leerkrachtenploeg is intussen blijkbaar ook traditie geworden.

<<1000 km voor Kom op Tegen Kanker Van 2 t.e.m. 5 juni fietsten twee leerlingen en twee leerkrachten samen met vele andere sportievelingen uit het hele land 1000 km! Dit kaderde in de Vlaamse actie ‘1000 km voor Kom op Tegen Kanker’. Dankzij de verschillende acties die wij hier als school aan koppelden konden wij als school een goede € 4.000 schenken aan het goede doel. De inspanningen van vele leerlingen, leerkrachten, de stortingen en de sponsoring van Insight Marketing Consulting Bvba, Ebema NV, Fietshandel Breuls, De Zigeuner en Verheyen NV hebben hier zeker toe bijgedragen.

Technokids >> Op vrijdag 13 mei kwam een 400-tal leerlingen van de lagere scholen uit de omgeving een bezoekje brengen aan onze school. Voor velen was het een boeiende ervaring. Jongens en meisjes kwamen voor de eerste keer in hun leven in aanraken met bakstenen, elektrische bedradingen, boormachientjes…


<< OKAN-leerlingen en de ‘Orde van den Prince’ In opdracht van de Orde van den Prince werkten OKANleerlingen een heel jaar lang aan “hun eindwerkje”. Het resultaat is een mooi boekje vol kleurrijke foto’s en aangrijpende verhalen, verschillend van leerling tot leerling. Voor deze prestatie werden de leerlingen samen met andere Limburgse OKAN-scholen in de erehal van het provinciehuis te Hasselt uitgenodigd.

Eindejaarsreis Barcelona >> Elk jaar opnieuw sluiten de leerlingen van het zesde jaar af met een vijfdaagse naar Barcelona. De weergoden waren niet zo Spaans-gezind, maar dat nam niet weg dat de leerlingen enkele onvergetelijke dagen beleefden. Van 31 mei tot 4 juni konden ze genieten van de kunst en cultuur van Barcelona, de vriendschap en de nachtelijke uitstapjes…

<< De Sint bezoekt onze school Het is een jaarlijkse gebeurtenis voor de leerlingen van de eerste graad. Rond zijn verjaardag bezoekt de Sint onze school. Hij trakteert de leerlingen op een leuke film en nadien is het spannende moment in de Stille Ruimte van onze school aangebroken. De Sint kijkt in zijn grote boek en weet veel meer dan de leerlingen verwacht hadden. Goed of slecht maakt voor de Sint niet uit: elke leerling krijgt immers een zak met lekkere snoepjes mee…

Scheepswerf >> Tijdens het tweede trimester was het voor de leerlingen van lassen en metaal vroeg opstaan! Ze vertrokken naar Papenburg (D) voor een bezoek aan scheepswerf Meyer. Wie dacht dat het daar om kleine bootjes ging, zat verkeerd. Op deze scheepswerf maakt men immers grote cruiseschepen. De leerlingen waren met verstomming geslagen en voelden zich naast deze immense luxe-schepen in opbouw, plots heel klein…

PTS FLASH  
PTS FLASH  

info fjv sdj sldhf sdhf sdlhf lsdhf lsdhf lsdhflsdhf l

Advertisement