__MAIN_TEXT__

Page 1

Meest gezochte oplossingen:

BESCHERMENDE COATINGS: minder oplosmiddelen, dezelfde kwaliteit!

Bedrijven met beschermende ofwel ‘Protective coatings’, streven steeds meer naar een flinke reductie van oplosmiddelen en daarmee een toename van high solid en solvent-free coatings. Deze ontwikkelingen vragen om aanpassingen in de applicatie processen. Wiltec denkt hier graag in mee en is dan ook samen met relaties kritisch gaan bekijken hoe dit gerealiseerd kan worden, met zo optimaal mogelijke spuitresultaten.

1.

2K SPUITEN: BEWEZEN IN DE PRAKTIJK Zeker weten dat iets écht goed werkt? Dat is pas het geval als je het in de praktijk ziet. Daarom heeft Wiltec dit keer samen met Hempel*, fabrikant van Tankliningcoatings, een bezoek gebracht aan diverse looncoaters welke beschermende coatings verwerken. Veel van hen spuiten met een 1K pomp waarbij de 2K-coating vooraf handmatig wordt gemengd. Om te laten zien hoe het ook kan, hebben Hempel en Wiltec de Graco XP70 2K-installatie gedemonstreerd, met de Hempadur Tanklining coating. Een prima combinatie: het product werd probleemloos verspoten met een uitstekend eindresultaat! Bovendien is het spoelen een stuk eenvoudiger, wat flink wat tijd én spoelmiddel bespaart.

*Hempel is een coatingfabrikant met een breed assortiment coating oplossingen voor de complete bescherming van opslagtanks.

2.

REACTIES VAN GEBRUIKERS:

‘Doordat ik niet meer handmatig hoef te mengen, kan ik veel sneller beginnen.’

12

te laagdik r e e met an m t a k d k ‘I en l engen it vee r u b p n s a a ik xter.’ ruk, la d e r r e mind

'Ik h oef a prod uct w lleen het gem at no aanw engd g in ezig de sp e is we uitsl ang g te gooie sche n, da elt v t eel g eld!'


Wist u dat...

Protective coatings beschermen de ondergrond tegen de meest extreme omstandigheden. De coatings worden gekenmerkt door een hoge viscositeit en vragen om speciale spuitapparatuur. De coatings worden vooral gebruikt bij commerciële gebouwen zoals stadions, vliegvelden, hoogbouw, bruggen, maar ook drijvende productiesystemen, olieplatformen, pijpleidingen, opslagtanks, windmolens en in de chemische industrie.

Onze oplossingen voor het verwerken van Protective Coating:

1. Graco Xforce Een draadloos airless handspuitpistool met een spuitdruk tot 280 Bar. Voor het bijwerken, repareren en coaten van kleine oppervlakten. Perfect inzetbaar waar de gewenste laagdikte met een kwast niet behaald kan worden.

3.

2. Graco NXT xtreme Een serie van airless spuitinstallaties met een ongekend lange levensduur. Gaat tot wel 10 keer langer mee dan zijn voorganger. Geschikt voor verwerking van 1K coatings of handmatig gemengde 2K coatings. Werkdruk gaat tot circa 500 bar.

3. Graco XP70 Deze 2K-spuitinstallatie is een gebruiksvriendelijk alternatief voor handmatig mengen. De XP70 installatie is inzetbaar voor het verspuiten van diverse hoog viskeuze/high solid materialen met vast ingestelde mengverhouding. Mengt alleen het materiaal dat nodig is. Bespaart op materiaal, oplosmiddelen én tijd. Ideaal voor grotere projecten. Materiaalverwarming is optioneel.

4.

5.

4. Graco XM Een geavanceerde 2K-spuitinstallatie die uitermate geschikt is voor bedrijven welke grote volumes 2K high solid materialen met verschillende mengverhoudingen willen verspuiten. Door middel van een geavanceerd, nauwkeurig, traploos instelbaar mengsysteem is de installatie snel ingesteld voor een andere mengverhouding. Het is een kwestie van het spoelen van de machine en hij is gereed voor de nieuwe coating. Bespaart op materiaal, oplosmiddelen én tijd. Materiaalverwarming is optioneel.

5. Graco XM PFP

er en ze l e p dat ‘Sim elen, o p s e !’ snel t el tijd e v t l schee

Een geavanceerde 2K-spuitinstallatie welke uitermate geschikt is voor bedrijven welke brandwerende coatings willen verspuiten. In basis een Graco XM installatie, uitgebreid met de accessoires die nodig zijn voor de verwerking van brandwerende coating. Waaronder een uitgebreide verwarmde toevoerinstallatie die zorgt voor een constante temperatuur van het te verspuiten materiaal, wat zeer belangrijk is.

i

Wilt u ook een vrijblijvende demonstratie met een Graco 2K installatie of een advies op maat? Neem dan contact op met Wiltec! info@wiltec.nl | 0413-24 44 44

13

Profile for Wiltec B.V.

Beschermende coatings  

Beschermende coatings  

Profile for wiltec_bv