Page 1

ONDERNEMERSHART Peelland EEN SPECIALE UITGAVE VAN BEDRIJVENCENTRUM TRAVERSE


2

ONDERNEMERSHART Peelland

STEEDS MEER ZP’ERS WERKEN OP FLEXPLEKKEN Nog steeds werken de meeste ZP’ers (Zelfstandig Professionals) vanuit huis. Toch zijn steeds meer van deze éénpitters in flexkantoren en coworking spaces te vinden. Dat komt ten goede aan hun productiviteit maar ook aan hun omzet.

Flexibel werken Deze ambulante of mobiele ZP’ers werken op locaties van de opdrachtgevers, zijn op pad met (eigen) vervoermiddelen of maken gebruik van het groeiende aanbod van flexibele werklocaties.

Externe werklocatie Eén op de acht ZP’ers die vanuit huis werken heeft behoefte aan een externe werklocatie. Dat zijn vooral ICT’ers en zelfstandigen in grootstedelijke gebieden. Steeds meer ZP’ers werken mobiel en zoeken daarvoor flexibele werkplekken.

Daarbij gaat de voorkeur uit naar locaties met ruime openingstijden, kort lopende contracten en dichtbij huis. Er zijn nog steeds weinig locaties die aan deze voorwaarden voldoen.

COLOFON Ondernemershart regio Peelland is een uitgave van Bedrijvencentrum Traverse, voor alle ondernemers en niet ondernemers in regio Peelland. Uitgave van:

Kasteel Traverse 68-100 5701 NR Helmond 0492 52 25 60 info@bedrijvencentrumtraverse.nl www.bedrijvencentrumtraverse.nl Redactie:

Kasteel Traverse 90 5701 NR Helmond 06-46 49 42 69 www.funtrepreneurs.com info@funtrepreneurs.com Vormgeving/opmaak:

Iekendonksevoort 65 5706 HH Helmond 06-11 31 64 83 info@willigendael.com www.willigendael.com Fotografie: Joost Duppen www.joostduppen.nl

Het overnemen van artikelen, geheel of gedeeltelijk, is toegestaan, mits met bronvermelding. Voor de inhoud kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard. Copyright © 2013 Bedrijvencentrum Traverse

Werk-privé balans Uit het onderzoek blijkt dat een gedeeld kantoor mogelijkheden biedt voor netwerken. Dat vergroot de kans op omzet van ZP’ers. Het kan ook een beter evenwicht tussen werk en privé betekenen of een oplossing zijn voor mobiliteitsproblemen.

Coworking space Een nieuw type externe werklocatie is de coworking space, waar veel flexibiliteit is gekoppeld aan een grote mate van interactie tussen de gebruikers. De gebruikers van het kantoor werken in een open sfeer en kunnen elkaar ontmoeten en kennis delen.

Faciliteiten Daarnaast kan de ZP’er op deze flexlocaties over faciliteiten beschikken die thuis niet of moeilijk te realiseren zijn, zoals ruimtes voor besprekingen of cursussen, of een betere ICTinfrastructuur.

Productiviteit ZP’ers die daar gebruik van maken hebben daar merkbaar zakelijk profijt van, aldus onderzoek. Acht van de tien ZP’ers vindt dat zijn productiviteit is gestegen door het gebruik van deze coworking spaces.

ONDERNEMERS HOROSCOOP 21 maart t/m 20 april Ram: Het wordt een fantastisch zakelijk jaar, natuurlijk loop je tegen de geijkte zaken op, maar jij weet met je standvastigheid toch je resultaat te bereiken. Laat je adviseren daar waar nodig en durf toe te geven dat je niet alles weet om het beste uit jezelf te halen. Jij komt er wel, kans op groei is zeer aanwezig.

22 juli t/m 22 augustus Leeuw: Je gaat voortvarend te werk, af en toe schreeuw je misschien harder dan dat je het waar kan maken, maar je idee is goed. Wat er op je pad komt, je pakt het aan, je bent een harde werker. Pas wanneer jij je doel bereikt hebt kun je rustig worden. Verspreid je energie over de dag. Zorg dat je afmaakt waar je aan begint.

21 april t/m 21 mei Stier: Niet gemakkelijk om te zien dat anderen om je heen wel komen waar ze moeten zijn. Voor je gevoel werk je harder maar bereik je minder! Verandering van omgeving zal je goed doen, baan af van de standaarden en sla eens een nieuwe weg in, er gaat een wereld voor je open.

23 augustus t/m 23 september Maagd: Ben jij het die de onderneming draaiende houdt? Draait alles op en om jou? Maak dan als de wiede weerga een backup van je plan want als jij wegvalt valt alles weg. Als ondernemer ben je vaak te voorzichtig, pak eens door en vraag eens wat meer. Jij bent het waard om die faktuur te sturen.

22 mei t/m 21 juni Tweeling: Je hinkt op 2 benen als het gaat om stoppen of doorgaan. Ben je nog gelukkig, ga dan vooral door er doen zich kansen voor maar je moet ze wel aanpakken. Het spreekwoord zegt niet voor niets dat het leven een feestje is, maar dat je zelf de slingers moet hangen. Hang de slingers op en vier je lustrum groots.

24 september t/m 23 oktober Weegschaal: Twijfelen brengt je niet verder, goed de situatie afwegen is goed maar blijf niet wikken en wegen. Je zult begrijpen dat je daar veel tijd aan kwijt bent, die je veel beter kunt besteden aan het leuke van je werk. Mensen staan centraal in je beleving en daardoor word jij als mensen mens blij van de reacties van hen. Haal daar je energie uit.

22 juni t/m 21 juli Kreeft: Je hoeft niet bezorgd te zijn, er staan zoveel dingen op uitbreken dat het niet lang kan duren voordat een van je projecten erg succesvol afgerond kan worden. Je wilt meer doen wat je leuk vind, en dat zorgt er voor dat je kansen creëert. Nu is het zaak om door te pakken.

24 oktober t/m 22 november Schorpioen: Jij prikt door waar anderen twijfelen, je kunt af en toe een hele rake opmerking maken die eigenlijk zonder verdere gevolgen blijft. Waar jij naar op zoek moet is een systeem om jouw idee om te zetten naar een bedrijf. Je hebt de kennis, de kunde, het lef en de kracht. Zoek je nog geld om je plannen te realiseren, schrijf je dan in voor een ondernemerswedstrijd.

23 november t/m 21 december Boogschutter: Een logo, dat is het enige wat je nog nodig hebt, je idee is goed, je hebt er lang over nagedacht. Alle signalen staan op go go go. Omring je nu met professionals zodat het startschot sneller gegeven wordt. Briefpapier, visitekaartjes en niet die van een site maar gewoon voor jou gemaakt. Boogschutter, schiet die pijl maar af op jouw doel. 22 december t/m 20 januari Steenbok: Je kunt niet blijven vechten om je doel te bereiken, maar opgeven is ook geen optie. Als je het soms even niet meer ziet zitten, verander van omgeving en doe nieuwe ideeën op. Werk je thuis, zoek dan eens een flexwerkplek waarbij je wel de lusten maar niet de lasten van collega’s hebt. 21 januari t/m 18 februari Waterman: Eigenwijs is ook wijs, maar je kan het overdrijven Waterman. Het is helemaal niet verkeerd om je oor soms te luisteren te leggen, al heb je zeker wat interessants te vertellen. Je zit boordevol ideeën maar zijn ze wel allemaal even realistisch. Pak de beste en zet die om in daden, daarmee bereik je het meest. 19 februari t/m 20 maart Vissen: Als een vis in het water? Lekker blijven doen wat je doet. Begint het ongemakkelijk te worden voor je, kies je eigen pad. Er is zoveel leuks te bereiken. Als je in de zorg werkt is het nu tijd om voor jezelf te beginnen. Jouw omgeving is al klaar voor jouw grote stap. Zet hem met beleid.


3

ONDERNEMERSHART Peelland

NETWERKEN IS ONMISBAAR VOOR ONDERNEMERS Waarom moet een ondernemer eigenlijk Netwerken? Het antwoord op de vraag is bijna net zo eenvoudig als de vraag; omdat je op een informele manier informatie bij collegaondernemers kunt halen die je anders niet te horen krijgt en omdat je kennis en ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. De tijd dat je thuis of op de zaak kon gaan zitten wachten tot de klanten je nummer gevonden hebben in het Telefoonboek of Gouden Gids zijn allang voorbij. Als ondernemer zul je actief aan de slag moeten om je persoonlijke netwerk op te bouwen. Naast je zichtbaarheid op online netwerken als LinkedIn, Facebook en Twitter, is het voor de meeste ondernemers net zo belangrijk om fysiek met andere ondernemers in contact te komen. Ook daarvoor is Bedrijvencentrum Traverse de ideale locatie. Naast het feit dat je als Flexwerker of huurder dagelijks de gelegenheid hebt om kennis te delen met anderen, zijn er ook enkele gestructureerde manieren van Netwerken mogelijk in het vijfsterren Ondernemershart van Helmond. Elke tweede donderdag van de maand is er bij BCT een Open Coffee bijeenkomst. Van 9 tot 11 uur in de ochtend komen ondernemers bij elkaar om onder het genot van een kopje koffie kennis met elkaar te delen. Meestal is er een gastspreker die een korte presentatie geeft over een aansprekend onderwerp

waarna er de gelegenheid is om hierover vragen te stellen dan wel een discussie te voeren. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk.

Zeker voor ondernemers die weinig collega’s hebben een uitgelezen kans om dat gevoel toch op te roepen. Elke vrijdag middag vanaf vier uur is de VriMiBo in de lounge van Bedrijvencentrum Traverse

Bedrijvencentrum Traverse huisvest ook een Chapter van BNI (Business Network International). BNI is een internationale netwerk organisatie die lokale ondernemers de gelegenheid biedt om op een gestructureerde wijze met elkaar te netwerken en daadwerkelijk te helpen aan meer omzet. De groep van 20 - 30 ondernemers komt wekelijks op woensdagochtend bij elkaar om gezamenlijk te ontbijten. Tijdens het ontbijt vertelt men elkaar wat men doet en vooral ook waarmee men geholpen wil worden. Door ieders netwerk aan elkaar open te stellen ontstaat een mega netwerk van misschien wel 10.000 mensen die voor iedereen bereikbaar worden. Onder het motto “Geven Loont” worden wekelijks vele warme aanbevelingen uitgewisseld. Alle ondernemers zijn welkom om een of twee keer als gast aan te schuiven aan het ontbijt om te beoordelen of deze manier van Netwerken past binnen hun bedrijfsvoering. Het minst formeel is de VriMiBo, de Vrijdag Middag Borrel. Het moment van de week om even de boel de boel te laten en samen met anderen de week door te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.

GEWOON FRANK! Niet het debuutalbum van Amy Winehouse, niet de oude munteenheid uit Zwitserland en België, niet de Russische natuurkundige en Nobelprijswinnaar of de Amerikaanse filosoof, nee, gewoon Frank! Frank bestiert met passie het Bedrijvencentrum Traverse in Helmond. “Zeg anders maar gewoon Frank hoor!“ is een gevleugelde uitspraak van hem. Daarmee laat hij zien dat hij het allemaal maar heel gewoon vindt om gewoon te doen. Je ziet dat dus ook terug in de prijsstelling die ze hanteren voor werkplekken, vergaderruimtes of de kantoren die ze verhuren. Geen belachelijke opslagen omdat er een CEO, COO, Managing Director, Sales Executive rondloopt, nee, gewoon Frank! Soms wat onwennig komen nieuwe huurders voor het eerst het bedrijvencentrum binnenlopen, geen idee over de hoeveelheid ruimte die opdoemt achter de gevel van het pand aan de Kasteel Traverse. Vier etages vol met mogelijkheden. Op de begane grond zitten naast een aantal huurders, de centrale hal en receptie. Op de 1e etage vind je flexwerkplekken, seats2meet, vergaderruimtes, presentatie zalen, de bar en keuken en een aantal kleinere kantoren. De 2e etage bestaat uit leuke kantoren en SPOT, speels ingedeeld en overzichtelijk gerangschikt. De derde etage is nu nog een grote ruimte, in te delen naar de wensen van nieuwe klanten. “We pakken het per etage aan.” Zegt Frank, samen met de eigenaar van het pand overleg ik over de kan-

sen en mogelijkheden. Geen ingewikkelde organisatiestructuur, geen managementlagen, er heerst een hele duidelijke hands-on-mentaliteit, gewoon Frank! Maar zo gewoon is Frank niet, hij is co-bedenker van de Open Coffee in Helmond, initiator van de eerste Helmondse Tweetup, introduceerde het nieuwe werken als mogelijkheid en niet als plan. Op zijn vraag welke titels hij bezit zegt ie: “Schrijf maar op MvA.“ Pas later thuis drong het tot me door dat ik die titel nog nooit had gehoord. Na enig speurwerk op internet kwam ik er ook niet verder mee. “Manusje van Alles!“ lacht ie als ik hem bel om het uit te leggen. Zo is Frank gewoon. Betalen voor wat je krijgt, niet moeilijk doen om een paar stappen harder te lopen, service met een hoofdletter “S” en pragmatisch. Wil je een kantoorruimte huren? Wil je niet te duur? Bel Frank gewoon! Zijn nummer is: (0492) 522 560 en vraag gewoon naar Frank* *) Frank in dit verhaal wordt bijgestaan door Petra Vulders en Patricia v.d. Eertwegh samen vormen zij het team wat binnen Bedrijvencentrum Traverse het vergadercentrum runt. Wat velen niet weten is dat het Vergadercentrum integraal onderdeel uit maakt van het Bedrijvencentrum, je kunt er ruimtes per uur en dagdeel huren. Inclusief koffie en thee. Waar je in het verhaal Frank leest kun je net zo gemakkelijk Petra of Patricia lezen!


4

ONDERNEMERSHART Peelland

STARTERSAVOND 2014 In november 2012, een datum die alweer geruime tijd achter ons ligt, werd het idee geboren om een startersavond in Helmond te organiseren. In navolging van andere steden in Brabant zoals Eindhoven, Tilburg, Breda en ’s Hertogenbosch zou het zeer interessant kunnen zijn om voor startende ondernemers in Helmond en Peelland een informatieavond te organiseren waarbij zij kennis en informatie zouden kunnen vergaren en workshops met betrekking tot het (startende) ondernemerschap zouden kunnen bijwonen. In nauwe samenwerking met de gemeente Helmond, Rabobank Helmond, Kamer van Koophandel en Bedrijvencentrum Traverse werd een datum geprikt in februari 2013 voor de eerste Startersavond. Na een

periode van intensieve voorbereiding met betrekking tot organisatie en inhoud werd er een mooi programma samengesteld voor de potentiële deelnemers. Gelijktijdig werden via alle kanalen de startende ondernemers uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze avond. Zowel via traditionele kanalen als kranten en weekbladen alsook via sociale media zoals Facebook en Twitter werd er bekendheid gegeven aan deze bijeenkomst. Dat resulteerde uiteindelijk in ruim 160 aanmeldingen en een fantastische Startersavond op donderdag 21 februari 2013. Na afloop werden de aanwezigen uitgenodigd om deel te nemen aan een online enquête over de Startersavond. Aan

die uitnodiging gaf ruim de helft gehoor. Dat is een behoorlijke respons op een dergelijk verzoek. De gehele Startersavond werd gewaardeerd met een cijfer 7,7. Een mooie en dikke voldoende voor de totale avond. De vier workshops die op deze avond zijn aangeboden werden gewaardeerd met cijfers tussen de 6,8 en 8,1 en op de vraag of de avond aan de verwachtingen had voldaan antwoordde 65% “JA” en nog eens 18% met “Meer dan dat”. Daarnaast werden er door de deelnemers nog een aantal opmerkingen geplaatst die een eventuele volgende Startersavond nog zou kunnen verbeteren. Ook de organisatie zelf heeft nog leerpunten geconstateerd welke zouden kunnen bijdragen aan een nieuwe invulling van een volgende Startersavond. En die

volgende Startersavond gaat er komen. Het ondernemersklimaat in Zuid Oost Brabant in het algemeen en Helmond in het bijzonder verbetert en de overtuiging heerst dat er nog steeds belangstelling is voor en behoefte aan informatie en kennis over het starten van een eigen onderneming. De Startersavond voor 2014 staat gepland op donderdag 20 februari 2014. Mocht u net met een onderneming zijn gestart of voornemens zijn dat binnen nu en 12 maanden te doen, dan is dit een datum die met dikke rode stift in uw agenda moet worden omcirkeld. Deze Startersavond 2014 zal namelijk nóg beter aansluiten bij de wensen en behoeften van startende ondernemers in Helmond en omgeving.

DONDERDAG 20 FEBRUARI 2014

van 18.00 - 22.30 uur • Bedrijvencentrum Traverse • Kasteel Traverse 100 te Helmond.


5

ONDERNEMERSHART Peelland

SEATS2MEET Door de uitvinding van de stoommachine zijn we twee eeuwen geleden getransformeerd van de agri-culturele samenleving naar de industriële samenleving. Deze zogenoemde Industriële Revolutie heeft een enorme impact gehad op onze maatschappij. We leven op dit moment in zo een nieuwe overgangsperiode, waarbij we het industriële tijdperk inwissellen voor de informatie maatschappij. Deze nieuwe samenleving noemen we Society 3.0 (Van den Hoff, 2011).

fundamenteel anders aangepakt zijn. We geloven in de balans tussen sociaal kapitaal en financieel kapitaal. Beiden zijn nodig voor een succesvol businessmodel. En dat betekent dat wanneer je komt werken in een S2M locatie je betaalt door het delen van je kennis. Je krijgt hiervoor een werkplek, wifi en een kop koffie of thee. Deze gedeelde kennis wordt zichtbaar in deze virtuele deken en is dus voor iedereen real time toegankelijk.

We hebben in deze nieuwe digitale maatschappij steeds meer fysieke locaties nodig waar mensen kunnen werken, ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen. In deze fysieke locaties ontmoet de zelfstandige professional de traditionele organisatie. Seats2meet.com biedt met fysieke locaties de mogelijkheid om deze virtuele deken toe te voegen en op deze manier de plek om te vormen tot de meest bruisende en innoverende poel van mensen. In Seats2meet.com locaties kun je werken, ontmoeten en samenwerken. Een gigantisch hub en spoke netwerk van fysieke Workspaces, Deskspaces en Meetingspaces. Verbonden door een virtuele deken, de S2M Community dashboards.

Hiermee zorgen we ervoor dat mensen transformeren in lijn met Pine & Gilmore’s Theory of Progression of economic Value (Experience Economy. Updated version, 2011). Wanneer je naar een S2M locatie gaat weet je dus op voorhand welke kennis daar aanwezig is en waar je gebruik van kunt maken. Dit betekent dat de kans dat je de juiste mensen tegenkomt en je dus naar huis gaat met een nieuwe lead, een oplossing voor je probleem of nieuwe samenwerkingpartner veel groter is. De kans op een toevallig relevante ontmoeting (serendipiteit) wordt hiermee veel groter en dat is en blijft voor mensen een reden om terug te blijven komen. Heb je geen behoefte om kennis te delen en zoek je een ruimte met meer privacy, dan betaal je met financieel kapitaal en kun je bijvoorbeeld je eigen vergadering of social

Een concept wat klaar moet zijn voor Society 3.0, en dat betekent dat er veel zaken

STARTERS IN DE ZORG OPGELET! Er komt een moment dat je als starter toe bent aan een professionele bedrijfsruimte. Om werk en privé te kunnen scheiden. Om gasten in een representatieve omgeving te kunnen ontvangen. Maar naast het hebben van betaalbare professionele huisvesting, is het ook belangrijk dat je jezelf als ondernemer in de zorgsector kan ontwikkelen en ergens terecht kan met je vragen. Helaas hebben starters in veel gevallen problemen om de eerste jaren door te komen. Een ondernemer zijn is namelijk een vak apart. Daarom heeft het Bedrijvencentrum Traverse in samenwerking met de gemeente Helmond het idee om in het voorjaar van 2014 (of indien de behoefte er eerder is)te starten met een bedrijvencentrum voor ondernemers in de zorg. Een bedrijvencentrum Zorg waar ondersteuning , samenwerking, netwerken en een stimulerende omgeving centraal staan. Zo kan jij als ondernemer en onderneming groeien.

Alhoewel vanuit de gemeente de nadruk ligt op starters in de Zorg (mensen die starten of de afgelopen 5 jaar gestart zijn) staan de deuren ook open voor de gevestigde orde. Dus ben jij een startende zorgverlener, heb je gedachtes om voor jezelf te beginnen of ben je korter dan 5 jaar bezig? Hou dan de agenda van het Bedrijvencentrum goed in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. In november zal er voor geïnteresseerden een informatieavond gehouden worden voor iedereen in of uit de zorg. Natuurlijk kan je ook contact opnemen met Bedrijvencentrum Traverse per telefoon 0492 522560 of per e-mail info@bedrijvencentrumtraverse.nl

event organiseren. Daarmee hebben wij een nieuwe balans gevonden tussen sociaal kapitaal en het noodzakelijke monetaire kapitaal. We zien bij Seats2meet.com dat het sociale kapitaal niet alleen tot de transformatie van mensen leidt, maar zeker ook tot een transformatie van onze organisatie. Wij hebben geen helpdesk, maar toch worden al onze vragen beantwoord. Wij hebben geen marketing of PR medewerkers, maar toch zitten bijna alle locaties elke dag weer vol. Wij organiseren geen events, en toch kan er bijna elke week in een S2M locatie een feestje gevierd worden. Hoe kan dat? Deze grote groep van mensen doet graag wat voor je terug, Wij faciliteren het podium waarop zij mogen acteren. Zonder ons geen podium, zonder hun geen acteurs. Een beter waardenetwerk kun je je toch niet voorstellen?


6

ONDERNEMERSHART Peelland

DOE DE TEST! Bent u ondernemer? NEE

RMATIE MEER INFO 2560 BEL 0 4 9 2 5 2

JA

Bent u van plan ondernemer te worden?

NEE

Werkt u vanuit huis?

NEE

JA

Houd de website van Bedrijvencentrum Traverse in de gaten of abonneer u op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in het ondernemershart van Helmond

Huurt u een externe kantoorruimte?

NEE

Heeft u wel eens behoefte aan een rustige werkplek, spreekkamer of trainingsruimte?

NEE

Houd de website van Bedrijvencentrum Traverse in de gaten of abonneer u op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in het ondernemershart van Helmond.

JA

JA

Heeft u behoefte aan een externe kantoorruimte?

NEE

JA

Maak vrijblijvend een afspraak met een adviseur van Bedrijvencentrum Traverse om uw huidige voorwaarden te vergelijken met de flexibele voorwaarden van Bedrijvencentrum Traverse.

JA

Maak vrijblijvend kennis met onze gratis flexwerkplekken en voordelige spreekkamers. Gratis koffie en wifi aanwezig!

Maak vrijblijvend een afspraak met een adviseur van Bedrijvencentrum Traverse voor een kennismaking en rondleiding en laat u informeren over de flexibele voorwaarden.

www.bedrijvencentrumtraverse.nl


Courant ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN HET VIJFSTERREN ONDERNEMERSHART IN HELMOND

KANTOORRUIMTE

VERGADEREN FLEXWERKEN EVENEMENTEN PRAKTIJKRUIMTE FACILITEITEN

Kasteel Traverse 68-100 | 5701 NR Helmond | 0492 522560


8

ONDERNEMERSHART Peelland

KANTOOR-/ PRAKTIJKRUIMTE Bedrijvencentrum Traverse hanteert een vaste huur-

Postadres

prijs per kantoorruimte. U huurt bijvoorbeeld een

Kantoorruimte 18m2

werkruimte van 18m netto voor € 310,- per maand

Kantoorruimte

26 m € 435,-

all-in*. Bij Bedrijvencentrum Traverse huurt u zonder

Kantoorruimte

71 m2 € 910,-

­verborgen kosten en weet u altijd waar u aan toe

Kantoorruimte

246 m2 € 3.155,-

bent. Bij Bedrijvencentrum Traverse kunt u kiezen

Praktijkruimte incl keukenblok 25m2

€ 445,-

uit diverse instapklare kantoor- en praktijkruimtes.

SPOT gemeubileerde werkplek

€ 225,-

2

v.a. € 68,€ 310,-

2

Laat ons weten wat uw wensen zijn. Groot of klein, een of meer ruimtes, met elkaar verbonden of apart. Op de eerste, tweede en derde etage zijn de ruimtes vrij indeelbaar en volledig naar eigen wens

* n i l l A

in te richten. All-in* zie pagina 10 (prijzen)

zie pagina 10

(prijzen)

VERGADEREN Zoekt u een goed ingerichte ruimte om met een of meer mensen af te spreken? Dan kunt u bij Bedrijvencentrum Traverse kiezen uit veel verschillende trainingsruimtes, vergaderkamers, coachingsruimtes, spreekkamers. We hebben zelfs een film- en conferentiezaal. Ruimtes geschikt voor 2 tot 60 personen. Per uur, dagdeel of dag te huur, apart of in combinatie met een werkplek. U kunt uw bezoek aan Bedrijvencentrum Traverse compleet maken met een overheerlijke lunch, verzorgd door Ton Appétit catering. Een ‘lunch op maat’ voor u en uw klanten. Of wilt u aansluitend dineren in een sfeervolle ambiance bij Brasserie Hotel restaurant St. Lambert? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij meerdaagse arrangementen bieden wij u de mogelijkheid om comfortabel te overnachten bij Brasserie Hotel restaurant st. Lambert, op nog geen vijf minuten loopafstand van Bedrijvencentrum Traverse. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij horen graag wat uw wensen zijn. Ontzorgen noemen wij dat, zodat u zich kunt richten op uw werkzaamheden. 2 pers 1 uur

€ 14,-

8 pers halve dag, koffie/thee, beamer, flipover

€ 130,-

20 pers, hele dag, lunch, koffie/thee, beamer, flipover

€ 590,-

Kickback fee trainer Verenigingen en stichtingen 1e dinsdagavond vd maand GRATIS* (*vraag naar de voorwaarden)

FLEXWERKEN Heeft u af en toe een leuke werkplek nodig of

Flexwerkplek Gratis

wilt u samenwerken met anderen? Dan biedt

Stiltewerkplek

€ 6,- per keer

Bedrijvencentrum Traverse de perfecte oplossing.

Afsluitbare kast

In overleg

In onze centraal gelegen, sfeervolle lounge kunt u werken wanneer het u uitkomt en beschikt u over wifi en diverse aanvullende faciliteiten. Sociaal kapitaal Omdat je niet in euro’s betaalt voor de S2M Workspace verwachten wij dat je betaalt in sociaal kapitaal. Dit betekent dat je open staat voor onverwachte relevante ontmoetingen en het delen van je kennis en talenten! In ruil voor kennis en het toevoegen van waarde faciliteren wij graag een werkplek met wifi, koffie en thee. Wij geloven in de kracht van dit sociaal kapitaal omdat dit de zo belangrijke waardenetwerken stimuleert en versterkt.


9

ONDERNEMERSHART Peelland

FACILITEITEN U huurt in een professionele omgeving, in het centrum van Helmond met eigen parkeerkelder en 470 aanvullende parkeerplaatsen in parkeergarage Doorneind aan de achterzijde van het pand. Een eigen fietsenstalling en op 3 min. loopafstand van het Centraal Station. BC Traverse beschikt over een bemande receptie waar uw gasten professioneel worden ontvangen en de post wordt aangenomen. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen kantoorruimte of praktijkruimte.

Kantoorartikelen

Zie vitrine

Av-middelen beamer

€ 50,-

AV-middelen laptop

€ 50,-

Printen

v.a. € 0,20

Uitgaande server voor e-mail Secretariële ondersteuning

€ 42,50 per uur

Administratieve ondersteuning

€ 42,50 per uur

Telefoonservice div. abonnementen

va € 35,-

Internet, backup, private cloud

va € 35,-

GLASVEZEETL INTERN

EVENEMENTEN Wij houden verschillende eenmalige en soms

Ondernemersscan +1 uur Funtrepreneurs

€ 450,-

terugkerende evenementen. Deze evenementen kunnen uiteenlopen van een career event tot een

20 pers hele dag, incl ruimte, koffie/thee,

event speciaal voor vrouwen of een startersavond.

Lunch, beamer, flipover, ipadchallenge

€ 990,-

10 pers hele dag, incl ruimte, koffie/thee, lunch, Beamer, flipover, teambuilding activiteit ism Funtrepreneurs

€ 500,-

Voorlichting startende bedrijven/zzp door Funtrepreneurs

1e uur gratis

Voorlichting gevestigde bedrijven door Funtrepreneurs

1e uur gratis

Overnachting St. Lambert incl ontbijt

va

€ 69,50

Diner St. Lambert

va

€ 19,75

Beurs / expositie ruimte 4e etage

hele dag

€ 500,-

TERUGKERENDE EVENEMENTEN Open Coffee

elke 2e donderdagochtend van de maand 9-11 uur

BCT Try Out Stage

elke 1e dinsdag van de maand van 9-12 uur

Open Dag

24 november 2013 11-17 uur ism Fotoclub Helmond, BNI Vitis Vinifera

Dagelijkse netwerklunch

€ 3,25 per persoon

Maandelijkse kennislunch

€ 3,25 per persoon

RMATIE MEER INFO 2560 BEL 0 4 9 2 5 2

DIVERSE MANIEREN VAN WERKEN IN HET CENTRUM VAN HELMOND Wie graag in het het centrum van Helmond komt

Heeft u interesse? Vraag nu vrijblijvend om een

Kasteel Traverse 100

flexwerken of vergaderen zit bij Bedrijvencentrum

rondleiding! Wanneer het u uitkomt lopen we eens

5701NR Helmond

OPENINGSTIJDEN (voor publiek)

Traverse op het juiste adres. Duidelijke all-in prijzen

samen door het hele gebouw. U kunt ook onze

T: 0492 52 25 60

Maandag

08:30 - 17:00

voor vergaderruimtes en kantoorruimte en zelfs

brochure aanvragen.

E: info@bedrijvencentrumtraverse.nl

Dinsdag

08:30 - 17:00

I: www.bedrijvencentrumtraverse.nl

Woensdag

08:30 - 17:00

Donderdag

08:30 - 17:00

Vrijdag

08:30 - 17:00

gratis flexwerken bij Seats2Meet.

Zaterdag Gesloten Zondag Gesloten


10

ONDERNEMERSHART Peelland

KANTOORRUIMTE HUREN Prijzen Bedrijvencentrum Traverse hanteert een vaste all-in huurprijs per kantoor- / praktijkruimte. U huurt bijvoorbeeld 18m2 voor € 310,- per maand. Kantoorruimtes beginnen bij 18m2 en kunnen uiteraard worden uitgebreid tot de door u gewenste omvang.

Lift

106

121

122

Deze kantoorruimte ligt op de begane grond aan de voorzijde van het gebouw. Veel raampartijen.

Deze kantoorruimte ligt op de eerste verdieping aan de noordzijde van het gebouw.

Deze kantoorruimte ligt op de eerste verdieping aan de noordzijde van het gebouw.

94 m2 € 1504,00 p/maand all-in*

25,6 m2 € 435,20 p/maand all-in*

16 m2 € 275,50 p/maand all-in*

Schoonmaak kast

Optie Keuken

ruimte 1.22 16,0 m2

ruimte 1.23 ruimte 1.22

ruimte 1.21 25,6 m2

ruimte 1.20

Hoofdentree

Deze kantoorruimte ligt op de eerste verdieping aan de noordzijde van het gebouw. 11

20

19

18

17

16

15

13

12

14

6

5

4

3

2

1

9

8

7

10

17,9 m2

16,0 m2

17,9 m2

5

11

20

19

18

17

16

14

13

12

Garderobe

15

Hal

Lift

Pantry

10

20 x 180 = 3,600 m

9

Dames Toiletten Heren Toiletten

Lift

Vide

8

Keuken

7

Noodtrappenhuis

0

6

10

9

8

7

6

5

4

3

2

Kantoorruimte met vloerbedekking Zonwering (zuidzijde) Gas, water, elektra Rioolheffing, OZB-belasting Vastrecht glasvezelnetwerk Koffie en thee Vergaderruimtes met forse korting Fitness, douche Ontspaningsruimte Gebruik van koelkast en vaatwasser Schoonmaak algemene ruimtes Balie bemanning 24/7 toegang voor huurders

205

Balkon

5

Pantry

4

11

19

18

17

16

15

14

13

12

Garderobe

20

Lift

1

Dames Toiletten Heren Toiletten

Hal

20 x 180 = 3,600 m

10 m

VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond

Deze kantoorruimte ligt op de tweede verdieping aan de zuidzijde van het gebouw.

30,5 m2 € 513,22 p/maand all-in* 3.500

ruimte 2.06 8.544

ruimte 1.24 ruimte 1.23 ruimte 1.22

All-in prijs € 275,50

Lift

Vide

10 m

3.583

5

VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond

Schaal 1:100

€ 225,00 p/maand

Keuken

All-in*

123

0

15 m2

werkplek inclusief alle faciliteiten

Noodtrappenhuis

Garderobe

Balkon

KANTOORRUIMTE 1.06 ! !

44 m2

ruimte 2.04 ruimte 2.05 30,5 m2

KANTOORRUIMTE 2.05 !!!netto 30,5 m2 All-in prijs € 513,32 ruimte 2.23

ruimte 2.22

ruimte 2.21

ruimte 2.20

ruimte 2.19

ruimte 2.17

ruimte 2.16

ruimte 2.14

ruimte 2.15

11

20

19

18

17

16

15

14

13

12

ruimte 2.24

Lift

Noodtrappenhuis

Vide

Hal

Lift

Schacht

Keuken

10

9

8

7

6

5

4

3

20 x 180 = 3,600 m

ruimte 2.01

ruimte 2.06

ruimte 2.02

ruimte 2.07

ruimte 2.08

ruimte 2.09 ruimte 2.10 ruimte 2.11

ruimte 2.12

ruimte 2.03 ruimte 2.04 ruimte 2.05

Flexibel

0

5

11

20

19

18

17

16

15

14

13

12

Garderobe

Lift

Vide

Lift

Hal

Pantry

10

9

8

7

6

5

4

20 x 180 = 3,600 m

3

Keuken

2

Noodtrappenhuis

1

Balkon

Dames Toiletten Heren Toiletten

All-in prijs € 308,24 Garderobe

210

ruimte 2.18

Balkon

KANTOORRUIMTE 1.23 !!!netto 17,9 m2

10 m

Deze kantoorruimte ligt op de tweede verdieping aan de zuidzijde van het gebouw. VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond

30,5 m2 € 513,22 p/maand all-in* 3.500

ruimte 2.09 ruimte 2.10 ruimte 2.11 8.700

30,5 m2

Opzegtermijn van één maand Geen waarborgsom Geen bankgarantie Kortlopend contract glasvezel internet Flexibele ruimte indeling Groeien zonder verhuizen Kleiner zonder kosten Verhuisbus beschikbaar Vergaderruimtes naar behoefte Spreekruimte per uur te huur Parkeerabonnementen Opslagruimte Duohuur mogelijk

Balkon

217 praktijk 0

5

10 m

VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond

Deze praktijkruimte ligt op de tweede verdieping aan de noordzijde van het gebouw. 24,7 m2. Per direct beschikbaar.

24,7 m2 € 425,33 p/maand all-in*

KANTOORRUIMTE 2.10 !!!netto 30,5 m2 All-in prijs € 512,32

ruimte 2.18

Balkon

ruimte 2.23

ruimte 2.22

ruimte 2.21

ruimte 2.20

ruimte 2.19

ruimte 2.17

ruimte 2.16

ruimte 2.14

ruimte 2.15

11

20

19

18

17

16

15

14

13

12

ruimte 2.24

Lift

Vide

Noodtrappenhuis

Hal

Lift

Schacht

Keuken

10

9

8

7

6

5

4

3

2

20 x 180 = 3,600 m

1

SPOT heeft nog meer voordelen Een grote lichte ruimte, met dakterras 14 werkplekken, waar ontmoeten, kennis delen en co-creatie het uitgangspunt mag zijn Centrale, bemande, receptie Secretariaatsservice Onbeperkt gebruik vergaderruimtes tegen gereduceerd tarief Vestigingsadres met post- en pakketontvangst Opzegtermijn van één maand

KANTOORRUIMTE 1.22 !!!netto 16,0 m2

All-in prijs € 435,20

20 x 180 = 3,600 m

SPOT: de kantoortuin SPOT is dé oplossing voor (startende) ondernemers en werknemers die flexibel willen werken. Compleet ingerichte werkplekken voorzien van: Internet (glasvezel) Onbeperkt koffie en thee 75 zwart-wit en 25 kleurafdrukken per maand In hoogte verstelbaar bureau, ladeblok en goede bureaustoel, volgens de arbo-eisen

ruimte 1.21

38,0 m2 KANTOORRUIMTE 1.21 !!!netto 25,6 m2

Bereikbaarheid en parkeren Uitstekend bereikbaar met fiets, auto, MODELKANTOOR VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond trein en bus 17,9 m2 € 308,24 p/maand all-in* Eigen beveiligde parkeergarage (meerprijs) Openbare parkeergarage Doorneind aan achterzijde (470 plaatsen)

224 SPOT

16,0 m2

17,9 m2

3

94 m2

34 m2

2

Balie

1

Heren Toiletten

Garderobe

Toilet

2

Faciliteiten Gezamenlijk gebruik pantry Volledige inrichting leverbaar Receptie en secretariaat Kopieerservice Opvangen en coördineren van post en pakketten Filmzaal, auditorium Evenementen ruimte Uitgebreide catering Schoonmaak van uw ruimte (meerprijs) 2 liften / rolstoelvriendelijk Extra diensten in overleg

Dames Toiletten

Schacht

1

Lift

Hal

ruimte 2.01

220

ruimte 2.06

ruimte 2.02

ruimte 2.07

ruimte 2.08

ruimte 2.09 ruimte 2.10 ruimte 2.11

ruimte 2.12

301

311

Deze kantoorruimte ligt op de tweede verdieping aan de noordzijde van het gebouw.

Deze kantoorruimte ligt op de begane grond aan de westzijde van het gebouw.

Deze kantoorruimte ligt op de derde verdieping aan de noordzijde van het gebouw en is vrij indeelbaar.

31,7 m2 € 533,51 p/maand all-in*

75,8 m2 € 972,00 p/maand all-in*

247 m2 € 3166,00 p/maand all-in*

ruimte 2.03 ruimte 2.04 ruimte 2.05 Balkon

0

5

10 m

VERHUURDE KANTOORRUIMTE aan de Kasteel Traverse te Helmond

RMATIE MEER INFO 2560 BEL 0 4 9 2 5 2


11

ONDERNEMERSHART Peelland

INTERVIEW FUNTREPRENEURS.COM Ook Funtrepreneurs.com is sinds enige tijd huurder bij Bedrijvencentrum Traverse. Een interessant klinkende naam voor een onderneming. Vooral het woordje “Fun” triggerde uw verslaggever. Maar voor het antwoord op de vraag wie zijn de Funtrepreneurs en waar Funtrepreneurs.com voor staat moest ik toch echt op bezoek bij de Funtrepreneurs zelf.

Wie zijn de Funtrepreneurs? De Funtrepreneurs zijn Bart Cox en Mark Snijders en de titel Funtrepreneur is een samenvoeging van de woorden “fun” en “entrepreneur” waarbij fun staat voor plezier en entrepreneur voor ondernemer en ondernemerschap. Wij vinden dat ondernemers hun onderneming en werkzaamheden zo kunnen inrichten dat zij zich daadwerkelijk kunnen bezig houden met hun passie, hun vak en hun ondernemerschap. Gezamenlijk hebben wij ruim 40 jaar ervaring in het coachen, trainen en ontwikkelen van ondernemers, medewerkers en ondernemingen. Dat klinkt allemaal interessant, maar wat doen jullie dan? We zullen proberen het kort samen te vatten. In de eerste plaats helpen wij ondernemers, of liever nog entrepreneurs, bij de ontwikkeling van hun ondernemerscompetenties. Met andere woorden zorgen we ervoor dat ze betere ondernemers worden. Daarbij richten wij ons bij voorkeur op de competenties die al goed zijn en die door te ontwikkelen naar excellent. In de tweede plaats trainen wij eventuele medewerkers van deze ondernemers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en samenwerking, verzorgen wij teambuilding en teamvorming zodat de ondernemer het maximale uit zijn ‘human capital’ kan halen. In de derde plaats ontwikkelen wij nieuwe (bedrijfs) concepten voor ondernemers of zijn wij betrokken bij de doorontwikkeling van bestaande concepten die aan een frisse impuls toe zijn. Tijdens onze Brain Space Sessies halen wij ondernemers uit hun comfortzone en de waan van de dag en creëren we letterlijk ruimte in de hersenen voor nieuwe ideeën. Binnen een halve dag sturen we een ondernemer met een compleet uitgewerkt business idee de deur uit inclusief merknaam en marketingplan. Sommige concepten vinden we zo leuk dat we ze zelf doorontwikkelen of intensief bij de ontwikkeling betrokken blijven. Kun je daar eens een voorbeeld van geven? 30 % van de ondernemers die zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel stoppen binnen een jaar met hun onderneming. Binnen 3 jaar is dat zelfs 50 %! Het kan niet zo zijn dat al deze mensen een slecht idee hebben. Om de kansen van een startende ondernemer zo groot mogelijk te maken is een goede

voorbereiding en begeleiding van essentieel belang. Een zakelijk betrokken en kritische blik op de voortgang en de ontwikkeling van de prestarter mag hierbij niet ontbreken. Vaak is het ook een goed advies om iemand te ontraden om te gaan ondernemen. Bijvoorbeeld omdat er onvoldoende perspectief is in een branche, of omdat er bij de kandidaat onvoldoende (ontwikkelbare) ondernemerscompetenties aanwezig zijn. Daarnaast zijn heel veel ondernemers die de eerste drie jaar overleven, ik durf geen percentages te noemen, voornamelijk bezig met de waan van de dag. De kostbare tijd gedurende de werkweek wordt opgeslokt door korte termijn activiteiten en slechts enkele ondernemers nemen de tijd en de ruimte om na te denken over de middenlange en lange termijn. Ook drijven ondernemers langzaam maar zeker af van hun oorspronkelijke doelstellingen en motivaties waarmee ze ooit zijn gestart. Voor zowel de starters als de gevestigde ondernemers, kan het zeer raadzaam en verfrissend zijn om met een externe sparringspartner te praten. Deze kan hen helpen bij het duidelijk formuleren van hun Visie (wat zijn ontwikkelingen die de komende jaren in mijn branche gaan plaatsvinden, wat vind ik daarvan en

welke invloed kan ik daar op uitoefenen) en hun Missie (welke rol wil ik spelen binnen deze ontwikkelingen). Vanuit visie en missie kunnen vervolgens strategie en doelstellingen worden geformuleerd. Een minstens zo belangrijke rol van een externe adviseur is de gave om een spiegel voor te houden en ongecensureerde feedback te geven. Niet uit beleefdheid mee praten maar de vinger op de zere plek leggen. Dat zijn momenten dat de Funtrepreneurs in beeld komen. Hoe lang werken jullie al vanuit Bedrijvencentrum Traverse? Sinds begin 2013 hebben we een kantoor in dit bedrijvencentrum. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom we voor deze locatie hebben gekozen. In de eerste plaats is dat het idee van een bedrijvencentrum. In het pand zijn zo’n 30 ondernemers gevestigd. Dit aantal zal in de toekomst nog groeien. Dat levert een energie op die je door het hele pand kunt voelen. Al deze ondernemers werken hard, ieder op zijn eigen manier, aan het succes van zijn onderneming. Daarnaast heerst er een onderling saamhorigheidsgevoel. Alle ondernemers zijn bereid tot kennisdeling en het helpen van elkaar. Het wordt met recht het vijfsterren Ondernemershart van Helmond genoemd.

Daarnaast is de flexibiliteit van het huren voor ons erg belangrijk. Snelle mogelijkheden tot uitbreiding, mogelijkheid tot het gebruiken van vergaderzalen en spreekkamers, goed verzorgde algemene voorzieningen voor alle ondernemers en een professionele uitstraling van je bedrijf richting zakelijke relaties dragen positief bij aan de beeldvorming van je bedrijf. Dat het bedrijvencentrum ook nog goed bereikbaar is zowel per auto, fiets als openbaar vervoer en slechts op een steenworp afstand ligt van het centrum van Helmond maakt de zaak compleet.

Kasteel Traverse 90 5701 NR Helmond Bart Cox M: 06 46 494 269 Mark Snijders M: 06 87 314 769 www.funtrepreneurs.com info@funtrepreneurs.com


12

ONDERNEMERSHART Peelland

KANTOREN EN BEDRIJVEN IN HELMOND EN DE PEEL Er is de laatste jaren veel veranderd in de wereld van kantoor- en bedrijfsruimtes. Dat geldt voor heel Nederland en in Helmond en De Peel is de situatie niet anders. Er is duidelijk een overaanbod van kantoorruimtes. Bij bedrijfsruimtes ligt de situatie iets anders. Er is vrij veel aanbod, echter geen overaanbod en een passende ruimte vinden is toch vaak moeilijk. Aan bedrijfsruimtes worden immers vaker specifieke eisen gesteld dan aan kantoorruimtes. Even inzoomend op kantoorruimtes in Helmond. Zoals gezegd is er overaanbod. Uit studies blijkt dat de leegstand in Helmond en omgeving circa 25 tot 30% bedraagt. Veel kantoren staan geheel of gedeeltelijk leeg en zijn zichtbaar onderbezet. Deze leegstand heeft een aantal aanwijsbare oorzaken. Door de automatisering is er steeds minder behoefte aan ondersteunend personeel wat een directe invloed heeft op de behoefte aan kantoorruimte. Daarnaast speelt natuurlijk de economische crisis een rol. Veel bedrijven maken gedwongen pas op de plaats of centraliseren op hoofdkantoren en sluiten regiokantoren. In het verleden is er veel gebouwd zonder dat eventuele huurders of kopers bekend waren en werd onroerend goed gezien als een waardevaste investering met een gegarandeerd rendement. Aan dat laatste is gelukkig een einde gekomen. In de

praktijk komt het er op neer dat een aantal kantoren in de toekomst nog levensvatbaar is. Voor een aantal andere geldt dat niet. Het is noodzakelijk hiervoor een passende andere bestemming te zoeken of te slopen. De kantoorruimtes die levensvatbaar blijven zijn kantoren die goed bereikbaar zijn met auto, openbaar vervoer en fiets. Verder spelen parkeerfaciliteiten zeker een rol. Binnen de verhuur van kantoren zien we ook een ontwikkeling. Het sleutelwoord daarbij is flexibiliteit. Dat geldt zowel voor

contracten, indelingen, grootte van de ruimtes, voorzieningen en abonnementen / verplichtingen. Niemand wil zich voor 5 jaar binden (zeker niet bij kleinere oppervlaktes). Op zich natuurlijk logisch. De maatschappij en economie zijn veranderd. Niets is meer zeker. Daarom zal iedere huurder bij verlenging van zijn contract bovenstaande ontwikkeling in zijn gedachte meenemen en alle mogelijkheden op een rij zetten. Dat betekent zo flexibel mogelijk huren met groei- en krimpmogelijkheden, liefst op dezelfde locatie.

Daarnaast zien we ook steeds meer flexwerkplekken ontstaan in goed bereikbare kantoren. Zowel voor ondernemers alsook voor medewerkers van bedrijven waarvan de regiokantoren zijn opgedoekt maar nog wel regionale vertegenwoordigers of medewerkers actief zijn. Dat heeft voornamelijk te maken met minder reizen en meer contact. Al met al een hele verandering waar de onroerend goed wereld op in zal moeten springen.

- ADVIES BIJ AAN- EN VERHUUR - AAN- EN VERKOOPBEGELEIDING - BEOORDELING LOPENDE HUURCONTRACTEN - TMI GECERTIFICEERDE TAXATIES - ADVIES BIJ ONTEIGENING / HERONTWIKKELING

WÉRKT VOOR U Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek.

WWW.HEUVEL.NL 08009-Adv-BC-01.indd 1

20-02-2008 22:43:44


13

ONDERNEMERSHART Peelland

SUPERSTARTER PEELLAND 2013 Op 21 februari 2013 werd tijdens de Startersavond in Helmond de aftrap gedaan van de ondernemerswedstrijd SuperStarter Peelland 2013. (Potentiele) ondernemers werden uitgenodigd om hun vernieuwende idee in te sturen. Op 29 april stond de teller op 51 inzenders die zich hadden ingeschreven voor deze kans, 51 ondernemers die hun innovatieve plan ter beoordeling aan een professionele jury wilden voorleggen. Na een strenge voorselectie werden 15 ondernemers uitgenodigd om een videopitch op te nemen die via de site en Facebook konden worden bekeken en beoordeeld door een breed publiek. Hieruit rolden vervolgens 10 live pitches die op 6 juni voor een groot publiek werden gehouden. 5 ondernemers uit deze live pitches hebben de afgelopen periode gesprekken gehad met potentiële investeerders en op donderdag 27 juni werd bekend gemaakt welke van de ondernemers zich SuperStarter Peelland 2013 mocht noemen. 27 juni vanaf 19.30 kon men bij het Bedrijvencentrum Traverse live de finale bijwonen. Een spectaculair einde van spannende strijd. Wie is nou uiteindelijk SuperStarter Peelland 2013 geworden? De avond begon met 3 pitches van finalisten: Fam. Van Hees met hun groente pate, Pa Hornman verving zijn zoon Joost die in Australië bij zijn vriendin op bezoek was en

Wim van de Wal vertelde over zonnepanelen verwerkt in gevelbekleding. De jury kwam tot het unanieme besluit dat SuperStarter Peelland 2013 Joost Hornman moest zijn van Aamatic. Aamatic is een product wat er voor zorgt dat je ouderen op een ongedwongen manier kunt volgen. Door iedere morgen en avond op een knop te drukken stuurt het systeem van Aamatic een sms bericht naar een vooraf geprogrammeerd 06-nummer. Een andere functionaliteit is de PANIEK-button, waarbij er 3 alarm SMS-jes verzonden worden. Zodat in geval van nood meerderen een boodschap krijgen om te reageren. Pa Hornman moest de presentatie van zoon Joost overnemen, omdat deze bij zijn vriendin in Australië was. Die reis was al heel erg lang van te voren gepland, zodat er geen rekening gehouden kon worden met de afloop van de wedstrijd. Bijna de hele familie was er, pa, ma, zusje en zelfs oma Hornman. Zij namen uiteindelijk ook de prijzen in ontvangst, naast de bos bloemen en de cheque kregen zij symbolisch het magazine Dichterbij van de Rabobank uitgereikt met de belofte een volledig artikel aan de winnaar te besteden in het eerst komende nummer. De wedstrijd was algemeen geslaagd en vraagt absoluut om herhaling in 2014, we gaan er vanuit dan ook weer veel inschrijvingen te mogen ontvangen. Meer info vind je op de website www.SuperStarterPeelland.nl

Ben je of Ken je een innovatieve ondernemer? Schrijf je dan NU in voor SSP2014 !

www.SuperStarter Peelland.nl


14

ONDERNEMERSHART Peelland

ZOSO

Incasso Incasso--Administratie Administratie& &Belastingadvies Belastingadvies--Interim Interim

website strategieën trategieën trategieë n

Administratie & belastingen voor een vast bedrag per maand Een compleet dienstenpakket. U boekt zelf, maar wij controleren uw

Het complete dienstenpakket maar dan met verwerking

Een totaalpakket met onbeperkt advies en kwartaalrapportages.

jaarrekening.

rapportage.

Per maand

PAKKET 1

PAKKET 2

PAKKET 3

ZZP

€ 45

€ 75

€ 90

Eenmanszaak

€ 75

€ 150

€ 180

VOF

€ 100

€ 200

€ 240

BV

€ 125

€ 250

€ 300

4 uur advies en

www.we-concern.com

Ontwikkeling en consultancy van website strategieën. Een juiste website strategie zorgt voor resultaat. www.zoso.nl

+ Continu verbeterproces + Interne beheersing + Optimalisatie processen + Managementinformatie + (voorbereiding)

Advisering Controle

Controlling Rapportering

accountantscontrole

- Outplacement - Verzuimbegeleiding - Reïntegratie, 1e/2e spoor - Training en Coaching - P&O - Loopbaanonderzoek - Loopbaanbegeleiding - Studiekeuze - Counseling

Kasteel Traverse 94, 5701 NR Helmond info@flexcontrolplus.nl | tel. nr. 06-13186573

www.flexcontrolplus.nl

Het zijn sterke ondernemers die zien en toegeven dat het tijd wordt voor ondersteuning www.calculusofficesupport.nl

www.teamcoactief.nl

MatriXcoaching • leerproblemen • gedragsproblemen • angsten • trauma’s en fobieën • emotionele problemen Trainingen • basistraining leerlingbemiddeling • omgaan met agressie • nascholingstraining N 147 code 95

www.richardreijnhout.nl


15

ONDERNEMERSHART Peelland

huurders overzicht: Pro-Cases.nl

www.salon-cindy.nl

‚ t snoepje Incasso - Administratie & Belastingadvies - Interim

Kasteel Traverse 68-100 | 5701 NR Helmond | 0492 522560

www.bedrijvencentrumtraverse.nl


improvisatie

ervaren

presenteren

ondernemers

sparren

out of the box bart visie mark

entrepreneurs

Bart Cox M: 06 46 494 269

Mark Snijders M: 06 87 314 769

intrepreneurs

ondernemerscompetenties

Bezoek adres: Kasteel Traverse 90 5701 NR Helmond

persoonlijke effectiviteit

creatief

trainers

interactief

medewerkers

missie

Postbus: Postbus 1005 5700 BA Helmond

energie

info@funtrepreneurs.com

www.funtrepreneurs.com

Van concept tot eindresultaat. Of het nu gaat om een logo, flyer, folder, verpakking of website. Wij leveren een breed scala aan diensten en producten. Creativiteit speelt daarin een belangrijke rol.

www.willigendael.com | info@willigendael.com |

helpen

feedback

06 - 11 31 64 83

samenwerking

vertrouwen

intervisie

ontwikkelen

strategie

Ondernemershart Peelland  

De krant voor ondernemend Peelland

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you