Page 1

PERSONAL LOGO V

E

R

S

L

A G


INTRODUCTION Ja, het eerste verslag van het CIBAP is een feit! En dit verslag kwam er niet zo maar; er moesten stappen terug gezet worden en tja, dat was niet altijd even leuk, tenminste dat dacht ik! Voor u/jouw ligt een verslag over de ontwikkeling van een personal logo die te gebruiken is voor de presentatie van het portfolio. Het verslag is als volgt ingedeelt: Inspiration: Op deze pagina’s staan mijn bronnen van inspiratie die ik gebruikt heb voor het maken van mijn personal logo. Sketch: Op deze pagina’s begin ik met de tekstuele schetsen, die later veranderen in de illustratieve schetsen. Typography: Bij de typografie denk ik na over de tekst en het font dat ik wil gaan gebruiken, en toch uiteindelijk nog niet definitief heb gekozen. Color: Bij de pagina color sta ik stil het hoe en waarom van de kleur die eigenlijk geen kleur is... Word: De boodschap van het logo Opinion: Natuurlijk het belangrijkst; mijn eigen mening!


INSPIRATION Wat spreekt aan: Het bedrijf wat achter dit logo zit, heet Red Matters.

De eerste letters, R en M vormen samen een nieuwe vorm: een hart, zonder dat de letters onduidelijk worden.

Wat spreekt aan: Beide medewerkers van Silver Alert zijn verwerkt in het logo. Hierdoor ontstaat een min of meer gepersonaliseerd logo. Het lijkt me een leuk idee om in mijn “personal logo“ ook dit idee te verwerken.

Wat spreekt aan: Deze Graphic Designer (Dan Viveiros) heeft zijn initialen verwerkt in rustige vorm. Het grappige is dat hij de vulling van de vorm telkens een andere kleur geeft. Toch blijft het logo duidelijk en herkenbaar.


INSPIRATION Wat spreekt aan: Het bedrijf wat achter dit logo zit, houdt zich bezig met duurzaamheid.

De vingerafdruk is te vergelijken met onze watervoetstap. Mijn idee achter deze uiting is ook je persoonlijke ID; elke opdracht die je maakt heeft iets persoonlijks, je zet er eigenlijk je vingerafdruk op.

Wat spreekt aan: Een heel illustratief logo wat me wel aanspreekt.

Het ziet er lekker fris, strak, creatief en echt “design“ uit.

Wat spreekt aan: Deze designer (Lorenzo Moschi) heeft weer een heel typografisch logo. Zijn initialen zijn verwerkt L M -> M en daaronder staat wat hij doet/is.


INSPIRATION Wat spreekt aan: Peter Jansen heeft de zijkant van zijn hoofd in een sterk vereenvoudigd logo terug laten komen. Hierdoor is het logo erg persoonlijk en goed herkenbaar.

Wat spreekt aan: Ryan Ford, een graphic designer, heeft verschillende logo’s.

Hij ziet zichzelf als “praatgaar“ en heeft dat terug laten komen in zijn logo als praatwolkje. Hij heeft dus een karaktereigenschap verwerkt in zijn personal logo.


SKETCH T

E

K

S

T

U

E

E

L

Commentaar: De uiting Wilfred’s portfolio komt wat jonger en

frisser over dan Wilfred Beukens. M’n volledige naam zorgt gelijk dat het al “strak“ klinkt en ik wil het juist wat “informeler houden.“


SKETCH T

E

K

S

T

U

E

E

Commentaar: De eerste schets op deze pagina WB vind ik

L

strak en rustig, maar op zichzelf wat saai. De ĂŠĂŠn-na-laatste (zoekzoek) voorm spreekt me wel aan omdat daar iets met typografie gebeurt en de restvorm iets zou kunnen gaan worden. (tot zover het tekstuele gedeelte)


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

Commentaar: Zoals bij de INSPIRATION pagina’s het logo van

Peter Jansen mij aanspreekt, heb ik geprobeerd om wat karakteristieke eigenschappen te vereenvoudigen en verder uit te werken. Rechtsonderin m’n kuif in een cirkel geplaatst waardoor de restvorm een “W“ vormt.

I

E

F


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

Commentaar: Een logo van een bedrijf waar het logo me erg

bekend voor komt (geen idee hoe het bedrijf heet) heeft een logo zoals hier links boven; het zijaanzicht van iemand z’n hoofd. Best moeilijk, de eerste schets lijkt wel een halve schildpad... Rechts dan een goed gelukte schets. Deze schets heb ik in Illustrator overgetrokken zie de volgende pagina

I

E

F


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

+

Commentaar: Al zeg ik het zelf: best herkenbaar toch?

Ondanks dat het een best schematische schets is, blijft het geheel wel herkenbaar. Toch vind ik het nog wat flauwtjes.

I

E

F

=


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

Commentaar: De vingerafdruk sprak me eigenlijk al vanaf het

begin aan. Het verhaal erachter, dat je eigenlijk op elk “werk“ dat je maakt je eigen vingerafdruk achterlaat vind ik toepasselijk en ook je eigen identiteit past binnen dit plaatje. Daarom heb ik het zijaanzicht van m’n hoofd uitgeknipt uit de vingerprint. Het resultaat vindt ik niet echt duidelijk dus dat ga ik verder uitwerken.

I

E

F


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

Commentaar: De vorige fingerprint was niet echt duidelijk en

groot genoeg om er een herkenbaar portret uit te knippen. Heb nu dus een andere fingerprint gezocht (wil nog een keer m’n eigen fingerprint maken!), die wel bruikbaar is om mee te knippen. Dit portret vind ik veel duidelijker, maar nog steeds saai, ik wil nog iets doen met m’n haar...

I

E

F


SKETCH I

L

L U

S

T

R

A T

Commentaar: M’n personal logo zoals hier rechts spreekt me

erg aan. ‘k Ben zelf duidelijk te herkennen in de fingerprint, dat komt ook door de donkere kleur van mijn haar dat dan ook weer terug komt in het logo. Een strak geheel, en toch ook nog speels en creatief.

I

E

F


TYPOGRAPHY

Commentaar: Over het lettertype ben ik nog niet uit. Dat komt ook omdat ik het eigenlijk wat verrassender vind om het logo zonder naam te gaan gebruiken omdat die toch ook al onder al de briefwisselingen en andere uitingen komt te staan. Ook bij het digitale portfolio staat m’n naam op de homepage vermeld.

Mocht ik toch nog voor een lettertype kiezen dan ga ik voor het lettertype dat ik in dit verslag heb gebruikt: Myriad Pro. De reden is simpel: er zijn hier maarliefst 11 varianten in te vinden die toch een geheel vormen. En eenheid vind ik belangrijk omdat dat rust geeft.


TYPOGRAPHY Wilfred Beukens portfolio

Commentaar: Ook de plaats van de tekst vind ik lastig te

portfolio

Het tweede logo vind ik zelf nog iets meer aanspreken omdat dit meer als labeltje is te gebruiken wat ik altijd wel een leuk idee vind, omdat je min of meer toch je eigen label ontwikkelt. Daarnaast neemt dit logo veel minder ruimte in dan het bovenste logo, die veel breder is.

Wilfred’s

bepalen. Het bovenste logo lijkt wat op die van Schwarzkopf, maar spreekt me ook wel weer aan omdat m’n hoofd niet overdreven aan wezig is.


COLOR and WORD

Commentaar: Ik heb lang getwijfeld over de kleur. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om het in grijstinten uit te voeren omdat ik er met kleuren niet uit kwam wat ik wilde. Een kleur aan het geheel toe voegen of in het ontwerp toevoegen zorgde niet dat het meer aansprak. Misschien is het nu wel te zwart/wit terwijl ik dat niet ben. Ik wil nog wel verder gaan proberen met kleuren. Misschien in een vorm plaatsen of iets dergelijks, maar dan wil ik dat ook die vorm iets waardevols toevoegd aan het logo, en ik vond dat dat nu niet het geval was.

De boodschap van het beeldmerk is nu best wel zakelijk en strak. Opzich is dat wel een kenmerk van mij, maar ik ben ook sociaal, opgewekt en positief ingesteld...


OWN OPINION

Samenvattend: ik ben nog niet tevreden, maar heb wel meer over de basis nagedacht en dat vond ik toch het meest leuke en leerzame aan deze opdracht!

portfolio

begin te veel bezig met de techniek, maar waardeerde zeker het “commentaar“ (lees: tip) om meer onderzoek en schetsen te maken. Dat bleef ik lastig vinden al heb ik er ook weer van geleerd omdat ik dan toch weer dieper over dingen ga nadenken. Nu aan het einde van de opdracht ben ik er nog niet klaar mee, maar de basis is er en daar wil ik mee verder gaan. Het beeldmerk wil ik zeker gaan gebruiken in m’n porfolio!

Wilfred’s

Commentaar: Ik vondt dit een leuke opdracht, was aan het


Verslag persoonlijk logo  

Verslag ontwikkeling persoonlijk logo

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you