Page 1

PAGINA

1


I NHOUD

12

10

4 14 PAGINA

2


Een van de dingen die ik eigenlijk altijd al heb wille n doen is een magazine schrijven. “Jullie gaan een magazine schrijven.� waren dan ook de woorden van Patrick Kreling die me blij maakte. Hoewel ik het in mijn hoofd totaal anders had dan het eindresultaat, ben ik er nog aardig tevreden over. Ik heb lang nagedacht over de inhoud van dit blad, en er had nog heel veel meer bij gekund, maar he laas zat ik vast aan een tijdslimiet. Ik hoop dat er met veel plezier in dit magazine gelezen wordt.

PAGINA

3


DIONNE BROMFIELD "Iedereen condoleerde mij maar ik wist niet waarom."

PAGINA

4

Links: fotoshoot Dionne Bromfield voor haar nieuwste album Rechts: Dionne Bromfield op crematie Amy Winehouse


De inmiddels 15-jaar oude soul-zangeres heeft veel moeite met het verlies van Amy Winehouse. Dit is niet gek, want naast dat Amy de peettante was van Dionne, was zij ook haar grootste idool. Amy heeft dan ook geprobeerd haar gave ‘over te dragen’ aan haar petekind, en met succes. Luister naar een nummer van Dionne, sluit je ogen, en het is net alsof Amy staat te zingen. Amy Winehouse werd in gesloten kring gecremeerd, en uiteraard was Dionne daar ook aanwezig. “Het is zonde, de laatste tijd was ze op haar best, en ineens is ze weg.” vertelde ze aan de Britse Radio 1. Inmiddels staat Dionne weer op de podia, het leven gaat natuurlijk gewoon door. En juist met het verlies van een van de beste soul-zangers ter wereld en het gemis van Amy, stijgde de populariteit van Amy de laatste tijd enorm. Ze werd al snel beschouwd als de ‘nieuwe’ Amy Winehouse en haar aantal fans en aantal optredens neemt onwijs snel toe. Ondanks het feit dat Dionne nog gewoon naar school moet, maakt ze veel tijd vrij voor haar muziek. Lees hier haar interview met het Britse nieuwsblad ‘Digital Spy’ (voor het overlijden van Amy).

PAGINA

5


I NTER VIEW

MET DIONNE BROMFIELD

Ben je tevreden met de respons op je nieuwe single 'Yeah Right'?

"Het is zo spannend! Ik ben zo blij dat het is gewardeerd op Radio 1 en 1Xtra omdat mijn vorige singels helemaal niet werden gedraaid, dus dit is echt cool. Ik heb ook een Live Lounge gedaan voor hen daar in de studio. Het was voor mijn school, die volledig angstaanjagend!”

Welke functie had rapper Diggy Simmons?

“Oorspronkelijk was ‘Yeah Right’ gewoon een solo-nummer, maar iemand van de platenmaatschappij wou dat er een rapper in meezong. We hebben Tinchy Stryder en Tinie Tempah gevraagd, maar dat klikt allemaal niet... Pas nadat het nummer was ingezongen kwamen we bij Diggy Simmons, die nog wat mocht inzingen voor het afgewerkte nummer.”

Is het nieuwe album te vergelijken met je debuutalbum?

“Het is zeker anders, want het laatste album bestond enkel uit covers. Maar de stijl is nog steeds jaren ’60 en soul, dat wou ik ook graag zo houden. Deze plaat is als een dagboek van mij leven, maar dan in liedjes.”

Voel je enige druk om om je nieuwe album waar te maken?

“Het is altijd moeilijk om een beter album te maken dat je vorige, en soms voel de je druk, of ben je bang dat het album een flop is. Maar het is is allemaal origineel, PAGINA

6


dit album hoort bij mij. Ik denk wel dat het in de smaak gaat vallen.”

Hoe zagen de opnames er uit?

“Het kostte me 18 maanden om alles op te nemen. Een aantal hebben we gedaan in LA, en de rest in London. Ik werkte in LA samen met Toby Gad, hij produceerde veel voor Beyonce. Selena Gomez was er ook tijdens mijn opnames, en zij werkte ook met Toby, dat was erg cool! In London heb ik gewerkt met Steve Brooker, die heeft veel gedaan met Duffy.”

Heb je vertelt hoe je ontmoeting met Justin Bieber er uitzag tegen Gomez?

“Ja, ik vertelde haar dat ik een groot fan was, en zij zei dat ze hoopte dat mijn album snel zou worden uitgebracht in Amerika. Ik dacht ‘Dat hoop ik ook!’. Ik ontmoette Selena voordat zij en Justin Bieber een koppel waren, dus ze was een beetje vaag over hem. We veranderde snel het onderwerp.”

We hoorden dat je een belangrijke rol speelde in het schrijven van je album... “Ik schreef mee aan 11 van de 13 tracks, dat was geweldig. In het begin vond ik het erg moeilijk, maar na een tijdje was het eigenlijk heel eenvoudig. Ik schreef over alledaagse dingen. Amy [Winehouse] hielp me heel erg met het schrijven van mijn nummers. Ze luisterde altijd naar wat ik zei, en veranderde dat dan in een songtekst.”

PAGINA

7


Wat zijn je favoriete nummers van je album?

“Er is een lied dat heet ‘Foolin’’, dat is de tweede single. Die vind ik echt geweldig. Eigenlijk zijn het allemaal mooie nummers, maar dat is degene waar ik het meest plezier mee had met het opnemen ervan. ‘Time Will Tell’ is ook een super-nummer, het nummer ‘Get Over It’ is ook goed. Helaas zitten de nummers de ik met Toby Gad heb opgenomen niet in het album, maar hopelijk worden ze toegevoegd bij een Deluxe-edition!”

Je maakt een zeer volwassen stijl van muziek, is dat waar je thuis ook naar luistert?

“Met ‘Yeah Right’ wilde ik gewoon iets maken dat pakkend was, en zingen over iets wat we in het dagelijks leven zeggen. Dit liedje bepaalde de richting van het album, want het creëerde de axacte vibe die ik zocht. Old-school voor de huidige generatie.”

Je zit nog op school – hoe combineer je je school en je muziek-carrière?

“Het is vaak erg moeilijk! Ik zou graag verder gaan met school, maar ik zit toch in lastige situatie. Ik zit nu in het op één-na-laatste jaar en iedereen heeft al besloten wat ze willen gaan gaan, en ik doe eigenlijk al wat ik wil gaan doen... En als ik ga studeren moet ik voor twee jaar stoppen met zingen. Ach, school kan wachten.”

Wat vind je van Rebecca Black’s ‘Friday’?

“Vrijdag, vrijdag! Ik voel me slecht, want ik ben heel bang om het te kopen via iTunes, maar ik wil haar niet ondersteunen. Ik zag laatst een interview met haar, en ik dacht dat het een parodie was, maar het was serieus! Het is grappig, de tekst van PAGINA

8


het liedje is verschrikkelijk, maar ik wens haar veel succes.”

Ze is begonnen met het opnemen van haar debuutalbum ...

“Oh Jezus, dat is vreselijk! Mensen worden zo nog gemener tegen haar. Het is gemakkelijk om via internet gemeen te zijn, want niemand ziet je gezicht. Ze verdient deze negativiteit niet... Er zijn ergere mensen.”

Ten slotte, heb je het nieuwe album van Amy gehoord?

“Ik heb het gehoord, en het is heel erg goed! Ik hoorde ook dat ze gaat touren in Europa, maar ik weet niet precies waar. Natuurlijk mag ik niet meer zeggen...”

NU VERKRIJGBAAR PAGINA

9


WORD FEUD

Op de bank, in bed, in de bus, in de trein, in de les, in de pauze, op het werk, bij je vrienden, tijdens het eten, bij het uitgaan... je komt er niet meer onderuit. Eenmaal Wordfeud op je smartphone, kom je er nooit meer vanaf. Als je het niet kent, heb je de laatste tijd werkelijk onder een steen geleefd. Wordfeud is namelijk simpelweg het old-school Scrabble, maar dan online! Het is te spelen tegen je eigen vrienden en kennissen, maar je hebt ook de optie om en willekeurige tegenstander te zoeken om tegen te spelen. Je moet wel oppassen; Wordfeud is enorm verslavend. Op het moment speel ik met zo’n tien man tegelijk, en met meer moet je het eigenlijk ook niet doen. Doe je dat wel, dan hou je geen overzicht meer en ga je maar gewoon willekeurige letters plaatsen waardoor je elk spel verliest.

Daag mij uit op Wordfeud! WillemW94 PAGINA

10


WILLEM WOUTERS MINIMALISME TOT HET MAXIMALE

PAGINA

11

VOLG

@WILLEMW94

GA NAAR

WILLEMW94.WORDPRESS.COM


Roller TYCOON COASTER 1

Dit brengt bij vele gamers geweldige herinneringen naar boven. De nostalgie, prachtig. Je hebt een groot deel van je jeugd gemist als je nooit RollerCoaster Tycoon hebt gespeeld. Kun je het creepy muziekje van het hoofdmenu ook nog herinneren? Als kind zijnde ging dit je grootste fantasieĂŤn te boven. Je eigen pretparken bouwen, dat was toch gewoon te mooi om waar te zijn? Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan en ik moet bekennen dat ik laatst RollerCoaster heb geĂŻnstalleerd op mijn computer. En zoals verwacht, haalde het een hoop mooie herinneringen naar boven. Van het bouwen van achtbanen, naar mensen laten verdrinken. Naast amuserend, is RollerCoaster ook enorm educatief. Je leerde bijvoorbeeld met geld om gaan, je leerde hoe constructies in elkaar zaten, je trainde je creativiteit, je leerde dat attracties gerepareerd moesten worden, en dat voetpaden geveegd moesten worden.

PAGINA

12


RollerCoaster Tycoon is een 2D-spel waarin jij de eigenaar bent van een pretpark. Dat houdt in dat je je eigen attracties kunt maken en neerzetten, je eigen personeel kunt aannemen, je eigen park inrichten, etc. Het spel is bedacht door Chris Sawyer in 1999. Het spel heeft een aantal jaren nodig gehad om geliefd bij het publiek te worden. In 2001 werd het een grote hit, en Sawyer had dan ook al snel een vervolg, namelijk RollerCoaster Tycoon 2. Dat zag er vrijwel hetzelfde uit, alleen er waren een hoop uitbreidingen en nieuwe attracties. Twee jaar later, in 2004, kwam er een derde uitbreiding; RollerCoaster Tycoon 3. Deze was totaal anders dan de eerste twee versies. Er was ook veel negatieve kritiek. De systeemeisen waren namelijk erg hoog voor de gemiddelde computer, en vergeleken met de vorige twee versies was het natuurlijk enorm. Nu, twaalf jaar nadat het eerste spel op de markt is, vind meerendeel van de mensen die RCT hebben gespeeld, RollerCoaster Tycoon 2 het beste.

PAGINA

13


LOGO WW

De totstandkoming van het logo van WW was een heel proces. Als alleereerst ga je brainstormen; hoe maak ik een logo die bij mij past? Je gaat zoeken naar eigenschappen. Je kijkt welke stijlen je mooi vind. Je bedenkt of je letters in je logo wilt. Na een hoop schetsen kwam ik hierop uit.

De vorm beviel me, maar ik wist niet wat ik met de kleuren aan moest. In het logo staan twee W’s boven elkaar, die mijn initialen vormen (Willem Wouters). Op de achtergrond staat een pijl, die symboliseert dat ik vooruistrevend ben. En daarbij bedoel ik niet alleen op politiek gebied progressief, maar ik streef graag naar vernieuwing. Ik vind namelijk dat heel veel dingen beter kunnen. Dat betekent niet dat ik nergens tevreden over kan zijn, maar ik streef wel graag naar perfectie.

PAGINA

14


Dus, de vorm had ik, nu de kleur nog. Daar heb ik redelijk lang over gedaan. Welke sfeer wil ik creĂŤeren? Ik wou allereerst geen drukke kleuren, maar juist rustige, subtiele en zachte kleuren. Dit dan misschien.

Nee, dat was weer te bruinig... Het moest nog zachtaardiger. En na veel gezoek met de kleuren ben ik er uiteindelijk uit gekomen. Dit werd mijn uiteindelijke logo.

Simpel, minimalistisch, strak en stylish. Inderdaad, op de cover staat een andere variant. Die variant past meer bij dit magazine.

PAGINA

15


PAGINA

16

WW Magazine  

Magazine van Willem Wouters

WW Magazine  

Magazine van Willem Wouters