Page 1

Volume 4, Issue 3 Spring 2012

Countdown To Graduation Begins! Written by: Marisha Cartwright, Jilien Durand, Lauren Fuster, Ashley Herring, Martha Montoya & Susan Yepes Wildcat Announcer: Attention Seniors…I have a friend here... Hello friend!

Senior: Is there anything else to look forward to?

Senior: Hello!

Wildcat Announcer: This year’s prom is going to be tremenda fiesta! It will be held on May 5th at the Westin Colonnade in Coral Gables. The theme is “La

Wildcat Chronicles

WESTLAND HIALEAH SENIOR HIGH SCHOOL

Wildcat Announcer: Friend…What will YOU be doing on June 7th, 2012? Senior: I AM GRADUATING!!! Wildcat Announcer: Congratulations! Make sure you and your family don’t miss out on that memorable night. The ceremony starts at 8:00 p.m. in the County Miami-Dade Auditorium. Senior: Great! My parents have been looking forward to this moment my whole life! Wildcat Announcer: That’s great... Seniors: Hold on! What else can we look forward to before graduation? Wildcat Announcer: Well friend, on April 20th, seniors will embark on a trip to Universal Studios and Islands of Adventures, also known as Grad Bash. When seniors arrive, the parks have many activities planned, such as performances from DJ Khaled and PitBull and pre-show City Walk events . But wait…before this is possible seniors must meet all the requirements that make them a true senior.

Promenade du Fantôme”. Prom tickets are $85 this year, but if you take your SAT or ACT you can turn in your results to Mrs. Bromfield and get a raffle ticket. If your name is pulled from the raffle, you get a free prom ticket. Senior: Awesome! Wildcat Announcer: 5 quick prom tips: Dress classy not trashy. Buy your ticket before you buy your dress. Make sure to call beforehand the person or company who is going to provide you with transportation. Don’t panic if you don’t find a date you can always go with a friend (wink, wink). Most importantly, drive safely and be above the influence so you can remember this night later on. Senior: Thanks! I can’t wait!

Inside this issue: Volleyball & Sports Quiz

2

Performing Arts

3

Senior Moments/Do’s & Don’ts for College

4

College Corner/Club Announcements

5

What’s Hot/Advertisements

6-8


SPORTS Like My Spike? By: Julio Fumero, Miguel Reynes, Ronald Redondo

As the 2011-2012 boys volleyball season comes to a start, the boys have been working extra hard. The team has been conducting two practices a day; before and after school. Coach Sosa feels that the boys need as much practice and repetition as possible. “The lack of exposure to the game is definitely a problem,” stated Coach Sosa. Another obstacle that the Wildcats are trying to overcome is the loss of key players due to illegibility. Despite those factors, the team has finally found a system that they feel will work very well. “The 3-2 system brings out their individual strengths,” stated Sosa. Their season kicked off on March 2nd as they acquired their first victory against ISH. After a few disappointing losses, they obtained their second victory against Booker T. Washington on April 3rd. We wish the boys volleyball good luck in the rest of their season!

Are You A Sports Connoisseur? Written by: Diana Alonso 1. What year did the Miami Heat defeat the Dallas Mavericks in the NBA Finals? A. 2004

B. 2006

C. 2011

D. None

2. What team does Peyton Manning currently play for? A. Indiana Colts

B. Miami Dolphins

C. New York Jets

D. Denver Broncos

3.Which Miami Heat player attended the University of Miami? A. James Jones B. Udonis Haslem

C. Jason Williams

D. Brandon Knight

4. The Florida Panthers are playing ___ in the 1st round of the 2012 NHL Playoffs. A. New Jersey Devils

B. Tampa Bay Lightning

C. San Diego Sharks

5. What team won Super Bowl XLI (2006)? A. New England Patriots B. Indiana Colts

C. Chicago Bears

D.NY Giants

6. Which baseball team has the most World Series Championships? A. Miami Marlins

B. Boston Red Sox

C. LA Dodgers D. NY Yankees

7. Roberto Clemente played for which professional baseball team? A. Pittsburg Pirates B. NY Yankees C. Florida Marlins

D. Tampa Bay Rays

8. Which NCAA basketball player has us “Bowing to the Brow”? A. Jared Sullinger

B. Thomas Robinson C. Anthony Davis

D. God’s Gift Achiuwa

9. Mike Stanton plays for which professional baseball team? A. Miami Marlins

B. NY Yankees C. Texas Rangers

D. Chicago Cubs

10. Who is the all time leading rusher in college?

Page 2

B. Ron Dayne

C. Cam Newton

D. Vince Young 1.B 2.D 3.A 4.A 5.C 6. D 7.A 8.C 9. A 10.B

A. Reggie Bush


Performing Arts Drama Students Dive Into The World of Ophelia’s Secret Written by: Amy Avendaño, Laura Gomez, Maibel Gonzalez On April 26 & 27, 2012 the drama club will be presenting an original play, “Ophelia’s Secret”, written by our own drama teacher, Ms. Jacqueline Pons. Ophelia’s Secret dives into the world of child abuse and teen suicide. Narrated by Julia (Ophelia’s best friend), played by Beatriz Castro, who shares the life and death of Ophelia. In the production, we learn of Ophelia’s mother, Odette, played by Yarim Caro, and her uncle Claudio, played by Alfredo Conde, the hardships this young girl faced before her passing. Having to deal with so many obstacles, Ophelia chooses to take her life into her own hands. However, the topic of suicide is considered taboo, proscribed by society as improper or unacceptable, and is a subject people prefer to ignore for fear of planting an idea in someone’s head. Ms. Jacqueline Pons said, “According to the J.A.M. foundation, an organization founded by Justin Menendez after losing his brother to suicide in 2009, the topic of suicide is considered taboo and is a subject people prefer to ignore for fear of planting an idea in someone’s head. The cast of Ophelia’s Secret wishes to remove this stigma through education regarding the warning signs of suicide. Talking about this subject raises awareness that has the power to save lives.”

In the United States… *1 in 4girls will get raped before the age of 18 . *1 in 6 boys will get raped before the age of 18 . *9.3% of children are sexually abused . *16.6% experience physical abuse. *7.1% experience emotional/psychological abuse.

The entrance fee for the play is $5. All proceeds will be going to The Johnny & Mikey Katsimatides Foundation for Life (J.A.M.), which was founded for creating suicide awareness. Additional donations will also be accepted at the door the day of the production.

Dance Dreams Written by: Beatriz Castro, Elizabeth Diaz, Nerlys Marzo and Ana Sanchez. Westland Hialeah Senior High School presents its first dance show ever, “Dance Dreams.” The show has been organized and choreographed by Ms. Karla Briceño, our dance teacher. “I am excited since this is the first ever dance year at Westland and offering an opportunity to students to perform in a dance show,” said Ms. Briceño. For only five dollars, enjoy the amazing dance show Thursday, May 3rd, 2012 at 6:30pm in the auditorium.

One of the dancers, Ana Sanchez, said “I am quite nervous and excited about the show since this is my first time performing in front of a live audience. I thank Ms. Briceño for this opportunity.”

There will be a great variety of dance styles from all around the world. They will be performed by the dance team, cheerleaders, dance classes, color guard, jazz band and a special guest performance.

Bring your friends and family to show support to all of our dancers as we boogie the night away!

“I’m excited to be a part of the end of the year show, and it’s also a great opportunity for people who haven’t been on stage to experience it,” said Yarim Caro, one of the Wildcat dancers.

Page 3


My most memorable moment senior year was… “My favorite moment was going to see New Kids on the Block and Secret Society at Grad Night.” -Mrs. Cimino “When our principal dressed up as a Cavalier (our mascot) and climbed on top of the main building to wave at all the students.” -Ms. Socorro

“My most memorable moment was getting accepted into FSU!” -Mr. Manasco

“When I became a drum major! I was the first 11th grader to become a drum major in 10 years!” -Mr. Pollock “Graduation & the accomplishments of starting and finishing something over a long period of time. Plus, the uncertainty of where to go from here.” -Mrs. Sosa

“It was definitely throwing a pie to an administrator’s face.” -Mr. Drummond

“Being introduced into the wonderful world of economics.” -Mr. Quesada

“Graduation day! Sitting on the stage with all my peers and having that feeling of accomplishment.” -Mrs. Villalobos

Do’s & Don’ts for College Freshmen Writen by: Lauren Fuster & Gabriela Sanchez

Do’s 1. Go to College or Vocational School

Don’ts

2. Join a club or social organizations

1. Don’t procrastinate on homework, research papers, etc 2. Don’t take 7 a.m. classes.

3. Stay focused

3. Don’t take classes on Friday’s, unless it is necessary

4. Go to sporting events, be involved!

4. Don’t skip class

5. Get a job (try one on campus)

5. Don’t stay out late the night before a test

6. Take a tour of campus before you start classes

6. Don’t forget to see your advisor every semester

7. Focus on your degree more than your social life

7. Don’t quit when things start getting tough

8. Purchase your textbooks on Amazon.com, Chegg.com, or Half.com 9. Renew your FAFSA every January

8. Don’t purchase textbooks at the school bookstore

10. Use all of the school facilities

10. Don’t take an overload of classes

9. Beware of the “Freshman 15”


C O L L E G E C O R N E R

Westland’s 2nd Annual College Tour Trip Written by: Amanda Blanco, Yeniffer Nunez, Janesy Segui This year the college club will be attending their 2nd annual college tour. They will be visiting Duke, NC Chapel Hill, Georgia Tech and Georgia State University. The purpose of the trip is to show students all the options they have for post-secondary education. The trip will be 3 nights, 4 days, for a total of $175, pricing includes the bus, breakfast, club shirt and entrance to Epcot. There will be 135 student and 15 staff members attending. If you are an active member of the college club, the requirements to attend this trip are simple: you will need to have a 3.0 un-

weighted GPA, and to have participated in the club’s activities. Wildcats can’t wait for this tour and are anxious with excitement. “This tour will provide us with the information we need in order to make the right decision on where we will be going to after high school,” said Amanda Escasena freshman. If you are interested in having the chance of attending the college tour, please contact Mrs. Katrina Cordova or Mrs. Cynthia Rodriguez for more information on next years’ college tour.

Club Announcements

The JACC will be taking a trip to Morikami Japanese Gardens and Museum on Saturday, May 12th, 2012.

Mother Daughter Breakfast will be held on May 11th, 2012

Rainbow Club will be having a special guest motivational speaker on May 16th after school!

May 1-4th, 2012 is Teacher Appreciation Week!

Drama Club presents: Ophelia’s Secret on April 26th & 27th @ 7pm in our Auditorium! Page 5


A D S

What’s Hot Now? Top Ten Movies in The Box Office: F L M G L U E L A G W L

AVOX

H R H O J L S V F N O Q

2 American Reunion

CINNA

A K H Q N G O H E M N U

EFFIETRINKET

3 Titanic

C I N N A X R P K T S E

FOXFACE

4 Wrath of the Titans

E V H C T I M Y A H T C

GALE

N X H V E H I L T N N E

HAYMITCH

E F F I E T R I N K E T

KATNISS

6 21 Jump Street

S C A F P S P E I L D M

PANEM

7 Dr. Seuss' The Lorax

H R A V W Y X U S C I V

PEETA

Q P H F B A Q S S H S G

PRESIDENTSNOW

J E O K X X M Y R U E W

PRIMROSE

D J B K X O C X U H R O

RUE

9 John Carter

W J M I T F F T N F P A

SENECA

10 Safe House

C M A X O U B X K V F Y

THRESH

1 The Hunger Games

5 Mirror Mirror

8 Salmon Fishing in the Yemen

F D Q B B H H W K C T I


Many thanks to our sponsors for their support through the purchase of ads in our school’s newspaper! -With gratitude, The Wildcat Chronicles


WHSH Spring 2012  

Check out our previous newspapers!