Page 1

Magré & Magré

g r Neem at is me e!

Magazine

2017 www.wimmagre.nl www.wilbertmagre.nl


IJsselEnergie helpt om zelfvoorzienend te worden in de eigen energiebehoefte. Huishoudens en bedrijven kunnen zelf electriciteit opwekken met zonnepanelen. Zonnepanelen zijn besparend, omdat ze zonlicht omzetten in stroom en hierbij geen CO² uitstoten. Een ander groot voordeel van zonnepanelen is dat je de opgewekte stroom direct kunt gebruiken waardoor je direct bespaart op je energierekening.

Hoeveel kan ik besparen op mijn dak? Doe de gratis dakscan op de website van IJsselEnergie (www.ijsselenergie.nl)

Showroom elke zaterdag open 10-15 uur Veldoven 4e IJsselmuiden

Vraag vrijblijvend offerte aan: 085 30 38 488

Doe de GRATIS dakscan

IJsselEnergie B.V. | Veldoven 4 E | 8271 RT IJsselmuiden | 085 30 38 488 | www.ijsselenergie.nl


Magré & Magré MAGAZINE Colofon Het Magré & Magré magazine blijkt een groot succes te zijn. Elk jaar bereikt het digitaal 25.000 mensen en 10.000 via de papieren versie. Volgend jaar ook adverteren in het magazine? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande contactinformatie. Van Kinsbergenstraat 2a 8081 CL Elburg T 0525 - 685413 M 06 - 50831734 E info@wilbertmagre.nl E info@wimmagre.nl W www.wilbertmagre.nl W www.wimmagre.nl -------------------------------

In 2013 ontstond het idee van Wilbert Magré om een Magré & Magré krant uit te geven met een oplage van 10.000 stuks. Het succes blijkt uit het grote aantal dat online is bekeken; meer dan 25.000 keer. Daarom verschijnt er nu elk jaar een nieuwe edititie. Met trots presenteren we hierbij de nieuwe uitgave voor 2017! In het magazine vindt u onder andere informatie over cd’s, bladmuziek, concerten en de concertreizen naar het buitenland. Hartelijk dank aan de vele adverteerders. Zonder hun advertenties konden wij dit magazine niet gratis verspreiden. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u graag eens te ontmoeten bij één van onze concerten.

Wilbert Magré info@wilbertmagre.nl

Volgt u Wim en Wilbert Magré al op de social media? Ze zijn onder andere erg actief op Facebook waar ze inmiddels al duizenden volgers hebben. Zo krijgt u een extra kijkje achter de schermen van vader en zoon en blijft u altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties. Ook verzenden ze een aantal keren per jaar een nieuwsbrief via de mail met de laatste nieuwtjes.Voor deze nieuwsbrief kunt u zich inschrijven via www.wimmagre.nl.

Inhoud 4 CD’s

15 Zomertour 2017

6 Johannes de Heer koor

17

9 Concertreis Leipzig

21 Nieuwjaarsconcerten 2018

13 Over de heren Magré

26 Volledige agenda

Heeft u uw CD collectie al compleet?

Een koor met 700 zangers!

Ontwerp

Blijf op de hoogte

Ga mee als luisteraar naar Duitsland.

Verhalen van mensen over de heren.

Veertien instrumentale zomerconcerten

Prachtige koren

Onder leiding van Wim en Wilbert.

Gezellige en ontspannen concerten.

Waar zien wij u?

Magazine Magré & Magré

3


R

ENERGIEK

eestelijke e Air en er-medley. ng van het 600 koorleden eren uit

Magré & Magré

Vrijdag 24 juni 2016, in de vroege morgen, vertrok ik samen met mijn vader naar pianostemmer Jan van Loo in ’t Harde. Eenmaal aangekomen bij hem stapten we met z’n drieën in de bus van Muziekcentrum Oostendorp met de vleugel achter in de bus.

ee mensen te . Hierbij Jan Wielink

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in de prachtige St. Maartenskerk te Tiel. De prachtige Yamaha C7 Concertvleugel werd uit de bus gehaald en gestemd. Ook opnameleider Arend-Jan Wielink van Excellent Recordings was al vroeg aanwezig om de microfoons op te stellen.

d een reeks ook afzonderlijk begeleiding

De opname liep vlot en voorspoedig.

nemen via:

R

PASTORALE

de opname

amd aartenskerk in Witte-orgel en m Oostendorp.

Ik wens u veel luisterplezier met deze piano CD!

CD ‘Energiek’ Magré & Magré De nieuwste CD van vader en zoon op orgel en vleugel vanuit de St. Maartenskerk te Tiel. Met o.a. Champagne galop, Music was my first love, Morricone medley, Oceans ‘Where feet may fail’ en een piano improvisatie door Wilbert.

wim en wilbert magre

Samen piano

wilbert Magré

CD ‘Pastorale’ Wilbert Magré De eerste piano CD van Wilbert. Op deze CD vindt u prachtige geestelijke nummers zoals: Vrede van God, Zoals ik ben en Gebed voor mijn kind’ren. Ook staan er Psalmbewerkingen op van Psalm 62, 138 en 150. Eerste

wilbert & wim magré musiceren

CD ‘Samen’ Magré & Magré Vader en zoon Magré op orgel en vleugel in de prachtige Martinikerk te Bolsward. Een unieke cd met een eigen verhaal! Inclusief de muzikale levensloop met foto’s van Wim en Wilbert.

solo CD

Met trots presenteer ik mijn eerste solo CD op piano samen met symfonische orkest klanken. Tijdens het geven van concerten werd mij regelmatig de vraag gesteld wanneer ik een solo CD ging opnemen. Hierdoor werd ik extra gestimuleerd om deze CD te maken. Het resultaat ligt nu voor u. Het is een CD geworden met populaire melodieën uit musicals, films en van bekende zangers en zangeressen. Ik wens u veel luisterplezier.

Wilbert Magré PIANO AND SYMPHONIC ORCHESTRA

Meer info / boekingen: @ info@wilbertmagre.nl W www.wilbertmagre.nl T 0525 - 685413

Pagina 4

CD ‘Concerto’ Instrumentale cd door: Wim Magré, orgel, Wilbert Magré, piano en Carina Bossenbroek, panfluit. Met onder andere: Greensleeves, High and Lifted Up, Hoe groot zijt Gij, Someday, My heart will go on en bekende psalmbewerkingen.

Pagina 1 Pagina

CD ‘Sfeervol’ Wim Magré (orgel), Wilbert Magré (piano) en Carina Bossenbroek (panfluit). De CD is opgenomen in de prachtige Martinikerk te Bolsward met o.a. geestelijke, licht klassieke en populaire muziek.

CD Piano and symphonic orchestra Wilbert Magré op piano samen orkestklanken die zijn ingespeeld op een keyboard. Op de CD staan bekende nummers zoals You raise me up, When summer is over, Nooit meer een morgen en nog vele anderen.

CD ‘Vierhandig Vuurwerk op twee orgels’ - Martin Mans en Wim Magré bespelen het Quellhorst hoofdorgel en het Hendriksen en Reitsma koororgel in de Grote Kerk te Elburg. Ze brengen een programma met prachtige werken voor twee orgels!

CD ‘Geliefde Psalmbewerkingen’ Wim Magré speelt geliefde koraalbewerkingen in Den Haag. Op de CD staan Psalmbewerkingen van o.a. Klaas Jan Mulder en Jan Zwart.

Bklt --p 242x120mm std.qxd

7

ORGELCONCERT WIM MAGRÉ

ž

Evangelisch Lutherse Kerk Den Haag

CD ‘Orgelconcert Wim Magré’ Vanuit de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag met o.a.: Merck toch hoe sterck van Cor Kee en Andante (trio sonate 4).

4

Magazine Magré & Magré


The Lord bless you DE HEERE ZEGENE U

YOUNG LADIES CHOIR REJOICE O.L.V. WILBERT MAGRÉ

CD Orgelwerken J.S. Bach De Elburger organist heeft een orgel CD opgenomen met werken van Johann Sebastian Bach in de Grote- of St. Nicolaaskerk te Elburg. Het Quellhorst-orgel uit 1825 leent zich uitstekend voor deze muziek.

CD ‘Geliefde Orgelklanken’ Wim Magré toog naar het geliefde orgel van de Grote Kerk te Hasselt en nam er een heel programma op met geliefde orgelklanken. Op de cd staan bekende werken zoals: de Air op de g-snaar van Bach en de Trumpet tune.

CD ‘The Lord bless you’ De eerste CD van Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré. Prachtig repertoire met klassieke werken van (on)bekende componisten, geestelijke liederen en (bewerkte) psalmen.

RICHT JE BLIK DAN NAAR DE HEMEL, NAAR DE SCHADUW VAN MIJN HAND EN IK LEID JE DOOR DE GOLVEN VEILIG NAAR DE OVERKANT! ROEP MAAR, KIND, WANNEER DE VREES JOU IN HET DUISTER OVERSPOELT EN DE ZEE MET HAAR GEVAREN OM JE SCHEEPJE ZIEDEND WOELT. LAAT MIJN ALMACHT JE OMRINGEN, DAN BRENG IK JE VEILIG THUIS DOOR DE SCHADUW VAN MIJN HANDEN NAAR DE KUST, HET VADERHUIS! Geciteerd uit 'Schuil maar veilig'.

COLOFON

CD ‘Zingt met vreugde’ Het Gemengd Koor Groot Veluwe o.l.v. Wim Magré zingt prachtige liederen in de Grote Kerk te Elburg. De koorbegeleiding is in handen van Martin Mans op het orgel en Wilbert Magré op de vleugel.

Opnamelocatie: Sint Maartenskerk, Tiel

Opname, mastering & montage: Excellent recordings

Met dank aan: pianostemmer Jan van Loo & registrant Jan Willem Bonenberg

Fotografie & Vormgeving: henriekewielink.nl

KERST-CD ‘Joy to the world’ Een cd met prachtige kerstmuziek, gezongen door alle gemengde koren (300 leden) van Wim Magré, plus het Elburgs Mannenkoor Oefening Baart Kunst o.l.v. Wim Magré.

Jezusiefde

VELUWS MANNENENSEMBLEGY-8(1[Lö kees alers fluit | marco den toom orgel | wilbert magré piano

CD ‘Schuil maar veilig’ Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Met medewerking van: Marco den Toom (orgel), Kees Alers (fluit) en Wilbert Magré (piano).

zie de stroom van

Alle CD’ s zijn verk rijgbaar tijd ens de con cert en. Of via de web site s:

WIlbert magré | pIano martIn mans | orgel strIjkersensemble

InterkerkelIjk koor ‘Deo Cantemus’ DoornspIjk o.l.v. WIm magré

CD ‘Zie de stroom van Jezus liefde’ Interkerkelijk Koor ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk o.l.v. Wim Magré m.m.v. Wilbert Magré (piano), Martin Mans (orgel) en een strijkersensemble.

KERST-CD ‘Een Kind is ons geboren’ Deze nieuwe kerst CD verschijnt eind 2017! Young Ladies Choir Rejoice en Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Misschien wel een cadeautip voor sinterklaas of voor op uw lijstje?

www.wim mag re.nl www.wilbertm agre.nl

Magazine Magré & Magré

5


[ advertentie ]

Ook Wilbert & Margreet kochten hun trouwringen bij de gezelligste en leukste juwelier op de Veluwe!

In het middeleeuwse centrum van Elburg is het énige Orgelmuseum van Nederland gevestigd. Laat u verrassen door de bijzondere collectie met heel veel bespeelbare orgels. Kom luisteren, spelen, genieten! We organiseren veel activiteiten. Op de website kunt u altijd het meest actuele aanbod aan concerten, lezingen of een tentoonstelling terugvinden.

J uwelier Mieke’s Sieraderie Zuiderzeestraatweg West 122 8085ZG Doornspijk www.juweliermieke.nl

Restaurant & Partycentrum

De Haas Elburg

Openingstijden: ma t/m zaterdag van 11-17 uur (in de zomermaanden ook maandagmiddag geopend, vanaf 13.30 uur) Nationaal Orgelmuseum | Van Kinsbergenstraat 5 8081 CL Elburg | Tel. 0525 – 684220 www.nationaalorgelmuseum.nl | info@nationaalorgelmuseum.nl

ROY A A L V E R ZORGD Tot in de puntjes geregeld, overal

Het meest veelzijdigste restaurant van sfeerstad Elburg! GRAND CAFÉ • RESTAURANT TERRAS LUNCH • BORREL PLATE SERVICE • A LA CARTE 10 SPECIAALBIEREN VAN DE TAP

aan gedacht. Is dat niet waar u als gastheer of –vrouw voor gaat? Voor Hoogerbrug Cuisine is het ons dagelijks werk om van feestjes

BUFFET TEN

geslaagde partijen te maken.

BEDRIJFSFEESTEN

Onze inzet? Een perfect geregeld culinair gedeelte, desgewenst

HOUSE-WARMING

feestelijke aankleding en vriendelijk

BARBECUE

(bedienend) personeel.

VERHUUR

Bezoek onze website voor een overzicht van de mogelijkheden.

Elke zondag springkussens in de feestzaal

Heeft u vragen? Bel of mail gerust. Tot ziens?

Kijk al onze mogelijkheden en menukaart op onze website

A RT Y UW P ST A LVA ENS AR W EL N A E H A E I G NV SA M E E E B SI T W E ON Z S T EL

Jufferenstraat 21 0525-681737

www.restaurantdehaas.nl Van der Hoopstraat 24-26 2921 LR Krimpen aan den IJssel Telefoon 06-13253491 info@hoogerbrugcuisine.nl www.hoogerbrugcuisine.nl

rs Caterana va e Natur


Concerten 2017 - en nieuwe seizoen 2018 !

GROOT NEDERLANDS

JOHANNES DE HEER KOOR Dit jaar (2017) staat de tweede edititie in het teken van de zee. Johannes de Heer heeft tal van prachtige liederen geschreven en gecomponeerd die elementen van water, zee, schepen en havens bevatten. Het koor was in korte tijd weer vol met maar liefst 700 zangers uit het hele land! De zangers o.l.v. Wim en Wilbert Magré geven concert in Kampen, Apeldoorn en Rotterdam. Ook is er een concertreis gepland naar Parijs met gegarandeerd vertrek. Wegens het grote succes zijn er ook al weer plannen voor 2018 uitgewerkt. Lees hieronder meer informatie en wie weet zingt u volgend jaar ook wel mee met het grootste koor van Nederland?

Zing in 2018 ook mee met het koor

Concerten 2017

Dit jaar hoopt het koor drie prachtige concerten te geven. Het eerste concert is op zaterdag 1 april in de Bovenkerk Kampen. De koorleden staan dan onder leiding van Wilbert Magré en het orgel wordt bespeeld door Wim Magré. Medewerking wordt verleend door het koper kwartet Imperial Brass o.l.v. Arjan Post. Ds. J. Enderlé verzorgt de opening en sluiting. Tevens is er extra veel ruimte deze avond voor samenzang!

Wat maakt deelnemen aan dit koor zo aantrekkelijk? Vooral het samen zingen tot eer van God spreekt tot de verbeelding. De liederen uit de bundel van Johannes de Heer zijn bekend, alom geliefd en vertolken een tijdloze, diepe boodschap. Ook de onderlinge ontmoeting is voor velen een reden om mee te zingen. De repetities en concerten vinden plaats in historisch kerken die op zich al een bezoek waard zijn! Dat het koor een goed doel ondersteunt, geeft een waardevolle bijklank!

Aanmelden kan vanaf zaterdag 1 juli 2017. Schrijf de datum in uw agenda en wacht niet te lang!

Concertgebouw de Doelen te Rotterdam is de tweede concertlocatie van dit koor. Op deze avond dirigeren vader en zoon allebei (één voor de pauze en één na de pauze). Bij het thema de zee mag natuurlijk niet een Urker koor missen en daarom zingt ook voor u het christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk o.l.v. Jaap Kramer. Tevens is jong talent Erica Vogel (dwarsfluit) te horen en verzorgt Ds. P.J.Visser de opening en sluiting.

Concertreis naar Parijs Het derde en laatste concert van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor in Nederland is in de Grote Kerk te Apeldoorn. Young Ladies Choir Rejoice uit Nunspeet en het Johannes de Heer koor staan deze avond onder leiding van Wilbert Magré. Het bekende Duo Friends bestaande uit Corrie Wielink (viool) en Gerlinda van den Berg (panfluit) zijn deze avond ook te horen. Het prachtige orgel van deze kerk wordt bespeeld door Wim Magré en de opening en sluiting wordt verzorgd door Ds. G.H. Molenaar uit Doornspijk. Alle bovenstaande concerten beginnen om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn te bestellen via: www.johannesdeheerkoor.nl

Het koor reist 15 t/m 17 juni 2017 af naar de Lichtstad van Europa. Hoogtepunt op deze reis worden concerten in La Madeleine en de wereldberoemde Notre-Dame van Parijs. Uiteraard maakt u kennis met Parijs en ziet u de mooiste bezienswaardigheden. Zo gaan we naar de top van de Tour Montparnasse en bezoeken we Place du Tertre met de sneltekenaars. Deze koorreis is geheel verzorgd op basis van halfpension. Gaat ook u mee? Zowel koorleden als nietkoorleden zijn van harte welkom! Meer informatie via www. johannesdeheerkoor.nl of 0172 - 725 000 (Goed Idee Reizen)

Magazine Magré & Magré

7


[ advertentie ]

23/ 24/ 25 FE BR UA R I

OPENINGS WEEKEND

SPRING / SUMMER 2017

23/ 24/ 25 FE BRUARI

BRINKERSWEG 9 • N U NSPEET • TEL. 0 3 4 1 2 5 1 9 7 0 INFO@ATELIER 9 • WWW.ATELIER 9 .N L

SPRING / SUMMER 2017

OPENINGS WEEKEND

PROEF logo! ONZE COMPLEET VERNIEUWDE Ons nieuwe COLLECTIE EN LAAT U INSPIREREN!

Compleet verni

DE NIEUWE KAWAI SILENT VLEUGEL GL10 ATX2

VLEUGELS

Atelier 9 bestaat op 17

DE SILENT VLEUGEL VAN KAWAI

nu met 35% introductiekorting

Een nieuwe vleugel, tijdelijk jaar en dat gaan we natu voor een 2ehands prijs.Samen Maar met u welteve ren! dan met de nieuwste digitale maandag 18 t/m zaterdag techniek aan boord. Compact geven wij u 25% kassakor en stil. Geniet van beste cadeau! Op d 2ehet artikel november start ons fees van 2 werelden: akoestisch bileumweekend! Daarnaast spelen wanneer het u uitkomt en op de digitalewij standu deze twee weken aantrekkelijke acties en wanneer dat anderen beter uitkomt. Zo heeftve-aways. u alle vrijheidVier het mee, om te spelen wanneer u maar welkom! wilt. In onze showroom hebben we alles opgesteld staan en laten we u graag horen wat de mogelijkheden zijn.

van € 19.818,-

Jan en He

€ 12.990,-

Onze klanten beoordelen ons met een

9,4

VLEUGELS PIANO’S DIGITALE PIANO’S ORGELS KEYBOARDS SYNTHESIZERS BELEEF MUZIEK BIJ DÉ TOETSENSPECIALIST VAN NEDERL AND

OOSTENDORP-MUZIEK.NL

Showroom Telefoon Email

Stationsweg 1, 8091 AA, Wezep 038-3762954 klantenservice@oostendorp-muziek.nl


In de voetsporen van Luther en Bach

4-DAAGSE CONCERTREIS Van D.V. 3 t/m 6 oktober 2017 maakt Gemengd Koor Groot Veluwe o.l.v. Wim Magré een concertreis naar Polen. Tijdens deze reis wordt het orgel bespeeld door Wilbert Magré. Deze reis is niet alleen voor koorleden maar ook u kunt mee! Als u geen lid bent van het koor kunt u toch genieten van de vele bezienswaardigheden tijdens de reis en natuurlijk van de concerten. U maakt een stadswandeling onder leiding van een gids en na afloop heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en/of de stad verder te bezichtigen. Tevens is het mogelijk om van 12.00 tot 12.30 uur een orgelconcert in de Slotkerk bij te wonen (in het kader van Orgelfestwoche). In de loop van de middag keert u terug naar uw hotel. U dineert in het hotel en na het diner vertrekt u naar de Laurentiuskirche voor het concert.

Dag 1

Vandaag treedt u in de voetsporen van Luther en Bach en begint uw prachtige 4-daagse concertreis naar Leipzig.Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit de opstapplaatsen Elburg, Ermelo, Oldebroek en Doornspijk richting Duitsland. Op de heenreis brengt u een bezoek aan Eisenach (476 km). Wanneer u Eisenach nadert ziet u van verre het trotse symbool van de stad, het UNESCO- werelderfgoed De Wartburg, al liggen. In 1522 maakte Luther hier zijn beroemde vertaling van het Nieuwe Testament.Vanaf de Wartburg kunt u via het Luthererlebnispfad naar het centrum van Eisenach wandelen (ca. 1,7 km). Langs dit pad bevinden zich prachtige beelden en spreuken. In het centrum bevinden zich onder andere het Lutherhaus, het Bachhaus en de Georgenkirche. In de loop van de middag rijdt u verder naar Leipzig waar u aan het begin van de avond zult arriveren (203 km). U verblijft deze reis in Atlanta Hotel International Leipzig****. Vanavond dineert u in het hotel.

Dag 3

Vanaf het hotel vertrekt u naar het centrum van Leipzig waar u onder leiding van een gids deze prachtige stad gaat ontdekken. Leipzig is een bruisende cultuurrijke stad met een rijke historie, prachtige gebouwen en vele interessante musea. Deze interessante stadswandeling eindigt bij de Thomaskirche. In 1539 verkondigde Luther hier zijn nieuwe ideeën. Muziekliefhebbers kunnen ook niet om een bezoek aan de Thomaskirche heen. Het is de kerk waar Johann Sebastian Bach dirigeerde, speelde, muziekles gaf en vooral: waar hij componeerde week na week. In de Thomaskirche bevindt zich ook het graf van de componist. Het graf heeft zozeer een ereplaats gekregen dat de hele kerk een beetje zijn monument geworden is. Het graf is niet te missen en ligt in het koor. Het koor zingt 20 minuten acapella voor het graf van Johann Sebastian Bach.Vervolgens is de middag ter vrije besteding. Aan het einde van de middag dineert u in de stad. Na het diner gaat u lopend naar de Evangelisch Reformierte Kirche voor het avondconcert.

Meer informatie / aanmelden via: www.wimmagre.nl of 0525-685413 Dag 4 Dag 2

Den bezoek aan de Lutherstad Wittenberg staat vandaag op het programma. De Lutherstad Wittenberg staat bekend als een protestants bedevaartsoord en als bakermat van de Reformatie. Hier spijkerde Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk.Vanaf het hotel vertrekt u naar Wittenberg waar u in de loop van de ochtend arriveert.

Vandaag reist u weer terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveert u in Arnhem waar het afscheidsdiner plaats zal vinden. Na het diner gaat u verder naar De Koepelkerk, waar het laatste concert van deze reis zal worden gegeven. Daarna wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats en is er een einde gekomen aan deze reis.

Magazine Magré & Magré

9


[ advertentie ]

FinanciĂŤle dienstverlening Belastingen

DĂŠ specialist in autoschadeherstel

Accountancy Oude Kerkweg 41, 8085 AM Doornspijk Postbus 1, 8085 ZG Doornspijk Telefoon: 0525 - 660690

Broeklandstraat 2, 8082 AE Elburg T (0525) 63 29 66, www.dickhof.nl

Ontdek onze visie op

beter zien

Markeresplein 9 IJsselmuiden Tel. 038 - 33 28 000

Dinsdagmiddag en zaterdagmiddag gesloten

E-mail: info@timmerbv.nl

www.timmerbv.nl


‘ Ik geniet altijd van hun concerten’

[ advertentie ]

OVER DE HEREN MAGRÉ Henk Starreveld uit Waddinxveen Als ik deze heren zie dan wordt ik stil, dan ga ik zitten en ga denken aan de concerten die ik met hen hebt meegemaakt. Concerten van het Groot Nederlands Mannenkoor waar vader Wim bij aanwezig was, dit ook tijdens de concertreis afgelopen jaar in Thuringen. Afgelopen jaar natuurlijk de repetities met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor. Mooie concerten die wij gegeven hebben in Apeldoorn, Kampen, Gouda en Rotterdam. Wilbert talent op de piano en orgel, en dan de rust die deze heren uitstralen naar de zangers en zangeressen, dat vind ik heel apart en geniet daar van. Beide heren vullen elkaar uitstekend aan, zowel in het dirigeren en het begeleiden, (hoewel ik het idee krijg dat de koorleden heel blij zijn als Wilbert dirigeert.) Kort samengevat; de heren vullen elkaar aan zowel in het begeleiden als bij het dirigeren. Mooi zijn de improvisaties die beide heren geven tijdens de concerten, hierbij vooral de improvisatie over ruwe stormen mogen woeden daar heb ik van genoten. Mooie CD van het GNJDHK, prachtige liederen, ook de DVD is een aanrader. De middag te Wezep waar we met mensen terugblikten op het afgelopen seizoen was een middag om nooit te vergeten. Nog even een opmerking over het koor Young ladies Choir Rejoice, die zaterdag 11 Maart met het Groot Nederlands Mannenkoor een concert gaven was een prachtig concert. Mooie liederen die goed bij mij overkwamen, een goede dirigent die de dames op een prachtig niveau gebracht heeft in de Joriskerk te Amersfoort. Zie uit naar de concerten die wij straks gaan geven in Kampen, Rotterdam en Apeldoorn en Parijs.Veel succes heren in alles wat jullie doen.

www.magnatech-international.com

Trijnie Bos uit Rouveen Mijn man en ik zijn al meerdere keren naar een concert van Wim en Wilbert Magré geweest. Elke keer raakt ons de muziek weer.Veel afwisseling qua muziek, van christelijke liederen en psalmen tot muziek uit films en klassieke muziek. Alles word met evenveel overgave gespeeld. Dit jaar doen we mee met het groot Johannes de Heer koor. Bij ons is Wim Magré de dirigent. Wat een enthousiasme weet hij over te brengen op het koor. We genieten elke repetitie weer van de mooie liederen die we ten gehore mogen brengen.

Rosanne Bouwman We hebben thuis verschillende Magré & Magré CD’s, en ze zijn allemaal supermooi! De CD’s hebben mooie nummers waar je altijd van kunt genieten. Als het aan mij ligt, staat de CD-speler de hele dag aan. ;) De concerten van Magré & Magré zijn ook altijd geweldig! En meestal wordt er ook wel een grapje gemaakt.. Greet van Luit uit Lienden Ik vind dat jullie het grote koor heel erg mooi begeleiden en hoop op veel bezoekers zowel in Kampen als de Doelen in Rotterdam en in Apeldoorn. Heb er zelf veel zin in. Als ik het zo lees geven jullie heel veel concerten. Heel veel succes met alle concerten.

Op een van de concerten op de familiedagen liep hij zelfs een rondje om de vleugel heen.

Magazine Magré & Magré

11


[ advertentie ]

BANDEN - VELGEN - APK - ONDERHOUD ELBURG Industriestraat 21 8081 HH Elburg

0525-682356

Openingstijden: Dagelijks van 08.00 - 17.00 Zaterdag van 09.00 - 12.00

www.vakgarageelburg.nl www.elburgbanden.nl

‘ Heerlijk om te zingen met hart en ziel’

OVER DE HEREN MAGRÉ Bertus van Hell uit ‘t Harde Sinds vorig jaar ben ik lid van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor. Na de eerste repetities had het koor mijn hart gestolen. Geweldige concert gehad in Apeldoorn, Gouda, Kampen en Rotterdam. Heerlijk om te zingen met hart en ziel en gedragen te worden door de liederen ter eer van onze Heiland. Ook dit jaar zing ik mee en verwachtingen zijn weer hoog gespannen. Ik ben al 5 jaar met het programma “Lied van de Heer” bezig bij de Locale Omroep Elburg. Elke zondagavond kunt u naar me luisteren met prachtige liederen ook in oude uitvoeringen door John Burman, klaas en Riek Post enz. Heb een verzameling van 650 Johan de Heer liederen opgebouwd. Tot mijn verbazingen zingen we dit jaar een lied dat ik nog niet in mijn bezit heb, namelijk lied 217. Koning van hemel zee en aard. Dank je Wim! Veel zegen op jullie prachtige werk. Dat het Evangelie door jullie gave en ons zingen door de wereld mag klinken ter eer van God.

Jurrie Noorloos uit Urk Zowel vader als zoon, twee top dirigenten/organisten met het hart op de goede plaats. Trots dat ik lid mag zijn van het Johannes de Heer koor. Prachtig om met zoveel mensen de naam van onze Heer groot te maken. Ik nodig een ieder uit om één van deze mooie avonden mee te maken. Lydia van Meeuwen uit Dordrecht Ik kan altijd terecht bij jou, Wilbert, om je te vragen voor begeleiding op de vleugel/piano. Altijd weer een feest! Je bent geweldig! Bij deze voor al die keren, hartelijk dank!!

12

Magazine Magré & Magré

Piet van Zeggelaar uit Nunspeet vader en zoon Magré die zitten er echt niet mee ze spelen voor een groot publiek een ieder geniet van hun muziek op vele concerten ben ik al geweest van orgel/piano geniet ik het meest deze heren kunnen heel veel spelen hun muziek gaat mij nooit vervelen spotify of cd’s luister ik altijd nooit krijg ik van hun muziek spijt van klassiek tot geestelijk en populair ze doen het maar hun vingers spelen het altijd weer klaar ze musiceren door het hele land met af en toe een trip naar het buitenland helaas kan ik dan niet met ze mee gaan en dan laat ik soms wel een een traan zelfs vorig jaar zomer met Wilbert en Margreet en hun vrienden op stap geweest jongens jongens wat was dat een feest ik hoop dat deze heren nog lang mogen musiceren en vooral daarbij hun God mogen eren deze talenten hebben ze gekregen van Hem voor mij speelden ze de lichtstad over Jeruzalem daarom beste vrienden ga zo door met orgel en piano en jullie koor


‘Gaat goed komen’ was de steevaste uitspraak van Wilbert

OVER DE HEREN MAGRÉ Frieda van der Schee uit Uddel In 2002 verhuisden wij van de Randstad naar de Veluwe. Een van de eerst dingen die ik deed om te integreren was lid worden van de Chr. Gem. Zangvereniging Maranatha in Ermelo, met als dirigent Wim Magré. Een dirigent met passie en met liefde voor het vak. Bij het eerste orgelconcert dat we in die tijd bijwoonden zorgde Wilbert voor de registratie. Ik verbaasde me erover dat zo’n jochie (hij was toen een jaar of 10) dat kon en vroeg me af waar en hoe hij dat leerde. Ik hoorde dat hij al van kinds af aan bij Wim op de orgelbank zat en goed keek en luisterde. Onze belangstelling was gewekt en veel orgelconcerten volgden. Na een poosje werden het concerten met orgel en piano door Wim en Wilbert samen. CD opnames van Magré en Magré volgden. Eén van de CD’s heet Identiek. Een betere titel konden ze niet bedenken, want identiek zijn ze. Zo identiek zelfs, dat Wilbert naast pianist en organist, nu ook dirigent is van verschillende koren. En dat doet hij super goed. Zo vader zo zoon. Laatst was Wim verhinderd om bij een afscheidsdienst ons koor te dirigeren en op de piano te begeleiden. Wilbert was bereid Wim te vervangen. Het was verbazend hoe “gewoon” dat voelde. Als je niet beter wist, zou je denken dat Wim er stond in plaats van Wilbert. Over Identiek gesproken….. Heren, ontzettend veel succes met jullie Zomertour 2017 en verdere optredens en we hopen nog veel van jullie muzikaliteit te mogen genieten.

Mariska Kok uit Barneveld Met ruim 80 enthousiaste zanglustigen waren we bij elkaar gekomen in het Verenigingsgebouw Rehoboth in Renswoude. Wat onwennig en voor de één geen of weinig en voor de ander veel zangervaring, schaarden we ons om de piano en onze mega-enthousiaste dirigent Wilbert Magré. In onze handen lag een muziekbundel gevuld met 12 prachtige Johannes de Heer liederen, het ene lied wat bekender als het andere, om het dan nog maar niet te hebben over de verschillende stempartijen sopraan/alt/tenor/bas. Gaat dit goed komen in drie repetitie-avonden, hoorde je elke zanglustige denken. “Gaat goed komen”, was de steevaste uitspraak van Wilbert waarmee hij elk lied afsloot en in sneltreinvaart door ging naar het volgende lied. Ach ja, misschien had hij ook wel gelijk, want naast de koorrepetities konden wij thuis onze zangkunsten bijspijkeren door mee te zingen met de solo’s van vader Magré die op de toegestuurde oefenbestanden stonden. En…. het is méér dan goed gekomen, want met een gezellige dosis humor werden alle zanglustigen onder leiding van Wilbert door de drie repetitie-avonden heen geloodst en werd ons harde werken bekroond met……4 geweldige concerten op prachtige locaties: Apeldoorn, Gouda, Kampen en De Doelen in Rotterdam. De uitverkochte locaties werden gevuld met de klanken van 600 Johannes de Heer zangers, andere koren en musici. Het waren indrukwekkende en bijzondere avonden met een boodschap uit de liedbundel van Johannes de Heer, een lied van toen en voor nu. Een lied van vreugde, een lied van troost, een lied van bemoediging, een lied van kracht, een lied voor iedereen. 150 jaar Johannes de Heer, samen herdenken en samen vieren, dankzij het geweldige initiatief van Magré & Magré!

Ria Sluiter-Palland Het is me nog niet gelukt om een uitvoering bij te wonen van het prachtige koor optreden. Maar wat ben ik altijd erg blij, dat een trouw koorlid, vaak een prachtig uitvoerend lied op Facebook zet. Soms denk ik dat ze het speciaal voor mij doet, wetend dat ik liefhebber ben. Blij dat ik zo even kan meegenieten. De laatste toezending op FB bevatte het zeer ontroerende lied “Dank sei dir Herr” gezongen door het Groot Ned. Mannenkoor en Young ladies choir Rejoice. Echt genieten! Juist de stemmen van de heren en de jonge dames stemmen, maakt het tot een geweldig mooi geheel. Ode aan de dirigenten bij zo’n groot koor. Wat zou ik graag een keer mee willen zingen met dit prachtige lied. Gezien mij leeftijd maak ik weinig kans, maar stilletjes hoop ik dat ik als “blond-blond en wat ouder” toch een keertje mee mag doen. Hoe dan ook, ik hoop nog dikwijls via FB wat te ontvangen en mee te genieten!

Wijnand Dijkgraaf uit Elspeet Ik geniet altijd weer van hun concerten en cd’s. Ook zing ik bij het Johannes de Heer koor, petje af hoe hun zo’n groot koor leiden. Ga zo door Wim en Wilbert.

Magazine Magré & Magré

13


‘ Z onder plezier hou je het niet vol’

VAN CD OPNAME NAAR EEN ZOMERTOUR VAN 14 CONCERTEN Ook dit jaar maken Magré & Magré weer een nieuwe instrumentale CD. Dit jaar is de opname weer in de prachtige Martinikerk van Bolsward. Het schitterende orgel blijft de heren Magré trekken. Dit keer verleent ook de panfluitiste Carina Bossenbroek haar medewerking. De nieuwe CD wordt gepresenteerd tijdens veertien zomerconcerten door het hele land. Tevens is er nieuwe bladmuziek uitgekomen voor een solo-instrument met begeleiding. In dit boekje staan bewerkingen over Psalm 6, 56 en 146. Op de nieuwe CD wordt ook de bewerking van Psalm 146 opgenomen. Als je een instrument bespeelt is het straks dus ook mogelijk om met de CD mee te spelen! De bladmuziek en CD zijn beide verkrijgbaar tijdens de zomertourconcerten.

Tijdens de opname is pianostemmer Jan van Loo van Oostendorp Muziek uit Wezep de hele dag mee om de prachtige Yamaha C7 concertvleugel in top condititie te houden. Meestal rijden vader en/of zoon Magré met de bus van Oostendorp mee. Ook is Jan van Loo tijdens de zomerconcerten aanwezig met de vleugel en zorgt hier voor goed gestemde piano’s. De sfeer tijdens de concerten is altijd ontspannen en plezierig met Jan erbij. Als dit niet zo zou zijn hielden we het denk ik niet vol de hele zomer.

Reserveren met korting !

Toegangskaarten voor de zomerconcerten zijn op de concertavonden aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 15 jaar € 7,50.

De opnames van de nieuwe CD worden gemaakt door Excellent Recordings van Steven- en Arend-Jan Wielink uit Nunspeet. Deze twee heren slagen er altijd weer in een prachtige sound te maken van het geheel. Uiteraard ook niet onbelangrijk zorgen hun voor een prachtige CD layout.

14

Magazine Magré & Magré

Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525 – 685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 5,-. Voor groepen met 10 of meer personen kunt u contact opnemen met Wilbert Magré via 0525-685413 of info@wilbertmagre.nl. We maken dan samen met u een mooie groepsprijs!


OOSTENDORP MUZIEK

ZOMERTOUR 2017

Wim Magré (orgel) Wilbert Magré (piano) Carina Bossenbroek (panfluit) vrijdag zaterdag vrijdag zaterdag donderdag vrijdag zaterdag donderdag vrijdag donderdag vrijdag zaterdag vrijdag zaterdag

28 juli 2017 29 juli 2017 4 augustus 2017 5 augustus 2017 10 augustus 2017 11 augustus 2017 12 augustus 2017 17 augustus 2017 18 augustus 2017 24 augustus 2017 25 augustus 2017 26 augustus 2017 1 september 2017 2 september 2017

nc A a nva n g co

De Levensbron De Open Haven Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Dorpskerk IJsseldijkkerk Oude Kerk Hervormde Kerk Zuiderkerk Vrije Evang. Kerk Ontmoetingskerk Havenkerk Hervormde Kerk Immanuëlkerk

Rouveen Oost-Souburg Kollumerzwaag Doornspijk Aalsmeer Krimpen a/d IJssel Lunteren Zuidwolde Drachten Nijverdal Heerde Alblasserdam Burgh-Haamstede Ermelo

Esdoornlaan 3 Oranjeplein 2 Foarwei 97 Zuiderzeestraatweg 84 Kanaalstraat 12 IJsseldijk 232 Dorpsstraat 34 Hoofdstraat 98 De Drift 46 Grotestraat 68 Kanaalstraat 21 Ieplaan 9 Ring 1 Stationsstraat 137

e rt e n:

r u u 0 0 . 0 2

Magazine Magré & Magré

15


[ advertentie ]

Vector-logo in Full Color

(Hoogwaardig logo, te gebruiken zonder kwaliteitsverlies,uitsluitend voor grafische toepassingen)

kel voor in w e n li n o é D Toepassingen: jke muziek teliadvertenties, chrfulliscolour voor full colour drukwerk, IJsseldelta-Logo_1212_FC.eps Bent u van plan om te gaan verbouwen, renoveren of heeft u andere bouwplannen, ons bedrijf is gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw en renovatie. Ook voor onderhoud en utiliteitsbouw kunt u bij ons terecht. Onze doelgroepen zijn particulieren en IJsseldelta-Logo_1212_ZW.eps bedrijven. IJsseldelta Bouwbedrijf streeft naar hoge kwaliteit en klanttevredenheid. Duidelijkheid en transparantie zijn de uitgangspunten in onze vrijblijvende offertes. Ook kunt u bij ons terecht voor nieuwbouw van bedrijfshuisvesting in diverse marktsectoren.

Buurskamp 26 | 8091 CX WEZEP IJsseldelta-Logo_1212_FC.jpg

vlaggen,bedrijfskleding, belettering, etc.

Vector-Logo in Zwartwit

(Hoogwaardig logo, te gebruikenbesteld, zonder morgen in huis · Vandaag kwaliteitsverlies, uitsluitend voor grafische toepassingen) · Gratis verzending vanaf € 20,in heel Nederland Toepassingen: · Gratis retourneren etc. voor zwart/wit-drukwerk, zwart/wit-advertenties, · Cadeau inpakservice

· Webshop keurmerk Pixel-Logo in RGB-kleur (Logo niet te sterk uitvergroten i.v.m. kwaliteitsverlies!)

Toepassingen: voor gebruik in Word/Excel/Powerpoint en andere Windows toepassingen, verder voor internet/mail etc.

Volg ons ook op

www.ijsseldeltabouw.nl | 06 - 14747016 Pixel-Logo in Zwart-kleur

(Logo niet te sterk uitvergroten i.v.m. kwaliteitsverlies!)

IJsseldelta-Logo_1212_ZW.jpg

FC 85/20/0/70

FC 100/0/0/0

Toepassingen: voor gebruik in Word (bijv. een faxformulier),Excel, Powerpoint en andere Windows toepassingen, verder voor internet/mail etc.


Houdt u van zingen?

Kom eens vrijblijvend bij een koor kijken.

Elburgs Mannenkoor ‘Oefening Baart Kunst’ www.elburgsmannenkoorobk.nl Het mannenkoor is opgericht in 1922 en telt nu ongeveer 70 leden. De meeste leden zijn al jarenlang lid van het koor, wat de klank van het koor ten goede komt. Het koor oefent elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in het ‘Buurtgebouw Oostendorp’ te Elburg. Het repertoire van het koor is erg uitgebreid. Het bevat geestelijke liederen zoals negro-spirituals, gospels en koralen, naast vaderlandse liederen. Ook wordt muziekliteratuur ingestudeerd van de grote componisten.

Koor ‘Een Nieuw Lied’

Chr. Gemengde Zangvereniging ‘Maranatha’ www.koormaranatha.nl Maranatha bestaat sinds 30 september 1986. Mede door de ontspannen en vriendschappelijke sfeer binnen het koor, is het uitgegroeid tot een koor van ruim 80 leden, die uit Ermelo en omstreken komen. Het repertoire bestaat uit geestelijke liederen en populaire klassieken. Onder de bezielende leiding van de bekende dirigent en organist Wim Magré uit Elburg, repeteert het koor elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Concertzaal van Content Orgels (Mariënhoef 7) te Ermelo.

De naam van het koor, “Een Nieuw Lied”, is ingegeven door de eerste twee verzen van Psalm 96, waar staat: ‘Zingt de Here een nieuw lied, zingt de Here, gij ganse aarde. Zingt de Here, prijst zijn naam, boodschapt zijn heil van dag tot dag.’ Het koor telt 95 leden. Sinds september 1995 is Wim Magré de dirigent van “Een nieuw lied”. De repetitieavonden zijn op woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur onder leiding van Wim Magré in het kerkgebouw van de VEG te Oldebroek.

Interkerkelijk Koor ‘Deo Cantemus’ www.deocantemusdoornspijk.nl Kinderkoor ‘Klein maar dapper’ www.kleinmaardapper.eu Het repertoire van het kinderkoor bestaat overwegend uit geestelijke liederen. De leden variëren in leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Het aantal leden staat op het ogenblik op +/- 60 . Repetities zijn wekelijks op woensdagmiddag van half zes tot kwart over zes in een zaal van “De Bron”. Alle kinderen zijn daar welkom om eens te luisteren of mee te zingen voor ze besluiten om lid te worden van ons koor.

“Deo Cantemus”: wij zingen Gods lof! Wim Magré dirigeert het koor vanaf 1984. Met hem als dirigent heeft het koor veel opgetreden, cd’s gemaakt en ook buitenlandse reizen gemaakt. Onder leiding van Wim Magré uit Elburg, repeteert het koor elke donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de achterzaal van de Gereformeerde Kerk (Zuiderzeestraatweg West 84) te Doornspijk. Het koor telt ongeveer 80 leden.

Magazine Magré & Magré

17


[ advertentie ]

SIND

S 198

4

Het palet van Mart Wat het ook is...

Liever haaks

Kom eens naar onze showroom, dwaal door de verschillende

‘Je komt in onze showroom niet zoveel kamers tegen waarin de bank schuin staat. Daar hebben we geen speciale reden voor. Het is smaak, stijl misschien. Materialen mogen kronkelig en doorleefd zijn, objecten mogen zelfs quasi-achteloos zijn neergezet. Maar als je je interieur in onze stijl wilt inrichten, zet je de belangrijkste meubels haaks ten opzichte van elkaar. Dat geeft rust en uitstraling.’

interieurs en denk eens na. Wat maakt de sfeer in deze woonkamers zo voelbaar? Zo anders? Zo Mart? Het zijn misschien de landelijke tinten, die een wonderlijke harmonie vormen. De kunst van ogenschijnlijke nonchalantie. Het pure karakter van meubels en aankleding. Wat het ook is, bewonder de stijlen ‘New York’, ‘Witte Lente’, ‘Mansion’ of ‘Puur Natuur’ van Mart. Onze interieuradviseurs helpen je graag verder. Welkom!

Margreet, interieurstyliste

9

Inspiratie van Mart? Vraag GRATIS aan of bekijk ‘m online!

Mart Kleppe

Vlijtseweg 206, Apeldoorn T. (055) 526 22 72

www.martkleppe.nl


Houdt u van zingen?

Kom eens vrijblijvend bij een koor kijken.

Veluws Mannenensemble www.veluwsmannenensemble.nl Het mannenensemble is samengesteld uit zestien ervaren zangers allen gekozen door de dirigent Wim Magré. De mannen maakten hun debuut al weer een paar jaar geleden tijdens de zomerconcerten in Elburg tijdens de Vestingdagen. Het repertoire bestaat onder andere uit negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen.Ook heeft het mannenensemble een eigen CD gemaakt getiteld: ‘Schuil maar veilig’, aanbevolen!

Young Ladies Choir Rejoice www.youngladieschoirrejoice.nl In september 2013 heeft de jonge musicus Wilbert Magré een nieuw koor opgericht met meiden/dames tussen de 15 en 35 jaar. Het koor repeteert één keer in de twee weken op donderdagavond van 19.30 t/m 21.00 uur in de Driestwegkerk (Driestweg 4) te Nunspeet. Tijdens de repetities is er een pauze van 20.15 t/m 20.30 uur. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 70 leden uit de hele regio. Lijkt het je leuk om ook op ons koor te komen, maar twijfel je nog? Kom dan vrijblijvend eens langs op een repetitieavond om te zien of het ook iets voor jou is! Ook is het mogelijk om je gelijk aan te melden, kijk daarvoor op de website van het koor.

Vocalgroup Undique www.facebook.com/vocalgroupundique De betekenis van de koornaam is ‘overal vandaan’ en dat komen de leden van deze groep ook. Speciaal voor dit koor heeft de dirigent, Wilbert Magré uit Elburg, ervaren zangers geselecteerd uit het hele land. Het koor bestaat uit tien sopranen, tien alten, vier tenoren en vier bassen. Het koor zong in 2016 onder andere meerdere malen het prachtige oratorium Jezus op aarde van Marco den Toom. Er staan prachtige concerten op de agenda en een nog nieuw uit te geven oratorium Jakob. Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met: Wilbert Magré - info@wilbertmagre.nl

Noorder Jongerenkoor www.noorder-jongerenkoor.webnode.nl Vanaf 29 augustus 2016 staat het Noorder Jongerenkoor in Drachten onder leiding van de nieuwe dirigent Wilbert Magré uit Elburg. Het koor bestaande uit jongeren van 15 t/m 35 jaar uit de regio repeteert één keer in de twee weken op maandagavond in de Eben Haëzerschool (Engwerd 1) in Drachten van 19.30 t/m 21.30 uur, met tussendoor een gezellige pauze. Lijkt het je leuk om ook op ons koor te komen, maar twijfel je nog? Kom dan vrijblijvend eens langs op een repetitieavond om te zien of het ook iets voor jou is!

Magazine Magré & Magré

19


[ advertentie ]

“Waar respect en afscheid elkaar omarmen” Persoonlijke aandacht en begeleiding ook na de uitvaart. Ongeacht waar u verzekerd bent. Bel voor een vrijblijvend gesprek. Postbus 59, 3840 AB Harderwijk

Adres: Voorste Wei 77 3844 JW Harderwijk E-mail: info@schuttefinancieeladvies.nl Postbus 59, 3840 AB Harderwijk

Telefoon: 0341 - 418 868

www.schuttefinancieeladvies.nl

Hendriksen & Reitsma-Orgelbouw Vreeweg 49 | 8071 SJ Nunspeet Tel./fax: 0341-252484

• Nieuwbouw • Onderhoud • Stemmen • Reparatie www.hendriksen-reitsma.nl E-mail: info@hendriksen-reitsma.nl

Dag en nacht bereikbaar (038) 3865544 of 06 319 615 71

.nl

Purperreigerlaan 2a | 8064 DC Zwartsluis | gmooiweer-uitvaart@home

www.uitvaartverzorging-gertmooiweer.nl


TWEE EXCLUSIEVE

NIEUWJAARSCONCERTEN

‘Magré & Magré’ in Ermelo Traditiegetrouw geven vader en zoon Magré op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar twee nieuwjaarsconcerten. Deze twee exclusieve concerten vinden plaats op zaterdag 6 januari 2018 in de concertzaal van Content Orgels (Mariënhoef 7) te Ermelo. De concerten worden verzorgd door Wilbert Magré aan de vleugel en Wim Magré op een Content-orgel. Tevens zullen de musici enkele nummers op twee orgels tegelijk spelen en staat ook vierhandig pianospel op het programma. De verrassende mix hiervan zal ongetwijfeld voor een geslaagde middag en avond zorgen. Gezien de belangstelling van voorgaande jaren hebben de heren Magré ook dit jaar weer een middagconcert (16.00 uur) en een avondconcert (20.00 uur) georganiseerd. Bij beide concerten is er in de pauze gratis koffie en thee en na afloop een hapje en een drankje.

Reserveren aanbevolen - vol = vol !

In verband met het maximale aantal zitplaatsen van 100 per concert, is het aanbevolen om tijdig te reserveren via de website www.wimmagre.nl of te bellen naar: 0525 – 685413. De toegang is € 10,- per persoon incl. hapjes en drankjes.

Magazine Magré & Magré

21


[ advertentie ]

CONTENT ORGELS

KWALITEIT & DUURZAAMHEID

Content Orgels en Magré & Magré laten samen de mooiste orgelklanken klinken. Of het nu gaat om een digitaal orgel met extravoice stemmen of een nieuw Hauptwerkorgel, Content biedt u de keuze uit een ruim assortiment. Maak nu vrijblijvend een afspraak in onze showroom in Ermelo. De koffie staat voor u klaar!

BAMBOE ECOLOGISCH VERANTWOORD

NAT U U R MUZIKAAL KWALITEIT

SIERLIJK

Content Orgels Elpro B.V. • Mariënhoef 7 • 3851 ST Ermelo NL 0031 341 55 48 76 • info@contentorgels.nl • www.contentorgels.nl


STRUNK-ORGEL DOORNSPIJK ALS VANOUDS

Alle pijpen, 1832 stuks van het orgel zijn uit het orgel geweest Het Strunk-orgel in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk heeft vanaf eind 2016 t/m half maart 2017 een grote onderhoudsbeurt gehad. Alle pijpen,1832 stuks van het orgel zijn uit het orgel geweest voor restauratie. Jacques Helling en Nelis Mourik namens Slooff Orgelbouw hebben met grote zorg gezorgd voor het prachtige orgel. Op 10 maart is het orgel opnieuw ingebruik genomen met een concert. We hopen deze zomer weer prachtige concerten te organiseren op het gerestaureerde orgel, van harte welkom!

Concerten:

24 juli - Wim en Wilbert Magré op twee orgels (‘Strunk’ en ‘Content’) 31 juli - Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré en Wilbert Magré (orgel) 7 augustus - Verjaardagsconcert Wim Magré (orgel) 14 augustus - Jong talent Erica Vogel (dwarsfluit) en Wilbert Magré (orgel/piano) 21 augustus - Eerste orgelconcert Wilbert Magré De concerten beginnen om 20.00 uur en om 19.30 uur gaat de deur open voor concertbezoekers. Toegangskaarten zijn op de concertavonden aan de kerk verkrijgbaar voor zes euro. Kinderen t/m 15 jaar onder geleide hebben gratis toegang.

   

     

         

    

  

ORATORIUM JEZUS OP AARDE

Gratis te beluisteren in Nunspeet Op woensdag 5 juli 2017 geeft Vocalgroup Undique onder leiding van Wilbert Magré een concert in de Driestwegkerk te Nunspeet. Met deze ervaren zangers hoopt hij het het oratorium ‘Jezus op aarde’ uit te voeren. Door dit werk worden bekende Bijbelverhalen vertolkt. De muziek van dit oratorium is geschreven door Marco den Toom en de teksten zijn van Ria Borkent. Het koor wordt begeleid door Wilbert Magré zelf op de piano. Ook werken mee: Hans van der Meer (spreekstem), Wim Magré (orgel), de violisten Hannah Oudijn en Hilliene Vandermeer en Erica Vogel (dwarsfluit). De aanvang van de concerten is 20.00 uur. Er is gratis toegang, wel is er een collecte voor de onkosten. De organisatie hoopt vele concertbezoekers te ontmoeten!

[ advertentie ]

BLADMUZIEK NIEUW - Psalmbewerkingen voor solo-instrument en begeleiding Muziek voor solo-instrument en begeleiding bewerkt door Wim Magré. In het boekje staan een fantasie over Psalm 146, een fantasie over Psalm 56 en een voorspel en koraal over Psalm 6. 2 Psalmbewerkingen In het 8 pagina tellende boekje staat een Koraalfantasie over Psalm 98 en een Voorspel en Koraal over Psalm 119. 3 Psalmbewerkingen Drie bewerkingen over Psalm 6, 56 en 139 voor orgel.

Magazine Magré & Magré

23


[ advertentie ]

U kunt ons bereiken

Nunspeet 0341 - 492826 Elburg 0525 - 745999

www.sluijmerenvanolst.nl Bent u verzekerd (ongeacht bij wie) of particulier, wij bieden u onze diensten aan.


ORGELSERIE GROTE KERK TE ELBURG

op het Quellhorst- orgel Ook dit jaar is er weer een orgelserie samengesteld in de Grote- of St. Nicolaaskerk te Elburg. Het prachtige “Quellhorst” hoofdorgel van deze kerk wordt bespeeld door bekende namen. De concerten beginnen om 20.00 uur en om 19.30 uur gaat de deur open voor concertbezoekers. Toegangskaarten zijn op de concertavonden aan de kerk verkrijgbaar voor zes euro. Kinderen t/m 15 jaar onder geleide hebben gratis toegang.

Concertdata:

27 april Wim Magré (16.00 uur) 12 juli Wim Magré 19 juli Harm Hoeve 26 juli Sander van Marion

2 augustus Wim Magré 9 augustus Pieter Heykoop 16 augustus Peter Eilander 23 augustus Wim Magré (verzoekprogramma)

Feestelijk nieuwjaarsconcert Op maandag 1 januari 2018 geeft de Elburger organist Wim Magré een feestelijk nieuwjaarsconcert om 20.00 uur in de Grote Kerk te Elburg. Ook van harte aanbevolen!

GRATIS

ZOMERCONCERTEN

Veluws Mannenensemble In 2013 heeft Wim Magré een ensemble samengesteld van zestien ervaren zangers voor de zomerconcerten in Elburg. Totaal trokken deze vier concerten meer dan 2.500 bezoekers, waardoor het plan ontstond om door te gaan met dit mannenensemble. Dit jaar verzorgen de heren alweer voor de vijfde keer gratis zomerconcerten in Elburg. Tijdens de Vestingdagen in de sfeervolle binnenstad van Elburg geeft het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré iedere woensdag van 19 juli t/m 16 augustus gratis concerten in de prachtige Grote Kerk aldaar. Het Quellhorst orgel wordt bespeeld door de organist Wilbert Magré. De concerten beginnen om 11.00 uur en duren ongeveer een uur.

Exclusief online te beluisteren

Van Uw Roem wil ik zingen Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré

Magré & Magré

GAAN MET DE TIJD MEE Tijden veranderen en ook Magré & Magré gaan met de tijd mee. Onlangs zijn er nieuwe opnames gemaakt van:Young Ladies Choir Rejoice en Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Deze opnames komen niet op CD maar zijn alleen exclusief online te beluisteren op onder andere Spotify, Deezer en iTunes. Ook zijn inmiddels andere CD’s die zijn uitverkocht toegevoegd aan deze online streams.

Magazine Magré & Magré

25


Volledige agenda zaterdag zondag woensdag zaterdag zaterdag zondag woensdag zaterdag zaterdag woensdag donderdag donderdag zaterdag zondag

1 april 2017 2 april 2017 5 april 2017 8 april 2017 8 april 2017 9 april 2017 12 april 2017 15 april 2017 22 april 2017 26 april 2017 27 april 2017 27 april 2017 29 april 2017 30 april 2017

Bovenkerk Vredeskerk Alle-Dag-Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Hervormde Kerk Grote Kerk Gereformeerde Kerk Alle-Dag-Kerk Grote Kerk Grote Kerk Bovenkerk Grote Kerk (Loolaan)

Kampen Wezep Amsterdam Damwoude Schoonhoven Amsterdam Ederveen Elburg Doornspijk Amsterdam Elburg Elburg Kampen Apeldoorn

19.30 uur 19.00 uur 12.25 uur 19.30 uur 19.30 uur 19.00 uur 19.30 uur 20.00 uur 20.00 uur 12.25 uur 16.00 uur 20.00 uur 14.00 uur 19.00 uur

Groot Johannes de Heer concert Zangdienst m.m.v. onder andere Magré & Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Concert Noorder Jongerenkoor o.l.v. Wilbert Concert Jongerenkoor m.m.v. Wim Magré (orgel) DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Paasconcert met onder andere Wilbert Magré Concert Elburgs Mannenkoor en YLC Rejoice Concert Koor Deo Cantemus en Magré & Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Feestelijke orgelbespeling Wim Magré Oranjeconcert Elburgs Mannnekoor O.B.K. Orgeldag rondom Willem Hendrik Zwart DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

vrijdag zaterdag zaterdag woensdag zaterdag zaterdag zondag

5 mei 2017 6 mei 2017 13 mei 2017 17 mei 2017 20 mei 2017 27 mei 2017 28 mei 2017

Grote Kerk De Doelen Bovenkerk Alle-Dag-Kerk Grote Kerk (Loolaan) Gereformeerde Kerk Grote Kerk (Loolaan)

Harderwijk Rotterdam Kampen Amsterdam Apeldoorn Doornspijk Apeldoorn

20.00 uur 19.30 uur 20.00 uur 12.25 uur 19.30 uur 19.30 uur 19.00 uur

Gratis bevrijdingsconcert Groot Johannes de Heer concert Orgelconcert Wim Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Groot Johannes de Heer concert Noorder Jongerenkoor en Magré & Magré DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

woensdag donderdag t/m zaterdag zondag woensdag

7 juni 2017 15 juni 2017 17 juni 2017 25 juni 2017 28 juni 2017

Alle-Dag-Kerk o.a. La Madeleine en de Notre-Dame Grote Kerk (Loolaan) Alle-Dag-Kerk

Amsterdam Parijs Parijs Apeldoorn Amsterdam

12.25 uur n.v.t. n.v.t. 19.00 uur 12.25 uur

Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Koor- en concertreis Parijs Groot Nederlands Johannes de Heer koor DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zaterdag zondag dinsdag woensdag zondag woensdag zaterdag zondag zondag woensdag zondag maandag woensdag vrijdag zaterdag zondag maandag

1 juli 2017 2 juli 2017 4 juli 2017 5 juli 2017 9 juli 2017 12 juli 2017 15 juli 2017 16 juli 2017 16 juli 2017 19 juli 2017 23 juli 2017 24 juli 2017 26 juli 2017 28 juli 2017 29 juli 2017 30 juli 2017 31 juli 2017

Koepelkerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk (Loolaan) Driestwegkerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Grote Kerk Gereformeerde Kerk Vrije Evang. Gem. Grote Kerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk De Levensbron De Open Haven Grote Kerk (Loolaan) Gereformeerde Kerk

Renswoude Doornspijk Apeldoorn Nunspeet Doornspijk Elburg Steenwijk Doornspijk Oldebroek Elburg Doornspijk Doornspijk Elburg Rouveen Oost-Souburg Apeldoorn Doornspijk

20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 19.00 uur 11.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur

Concert Wilbert Magré en Erica Vogel (fluit) Open Deur Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Concert Magré & Magré Oratorium Jezus op aarde (gratis toegang!) Open Deur Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Orgelconcert Wim Magré Orgelconcert Wim Magré Open Deur Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Zangdienst m.m.v. Wilbert Magré Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Open Deur Dienst m.m.v. mannenensemble Orgelconcert op twee orgels / 2x Magré Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Concert Veluws Mannenensemble

26

Magazine Magré & Magré


dinsdag 1 augustus 2017 woensdag 2 augustus 2017 woensdag 2 augustus 2017 vrijdag 4 augustus 2017 zaterdag 5 augustus 2017 zondag 6 augustus 2017 zondag 6 augustus 2017 maandag 7 augustus 2017 woensdag 9 augustus 2017 donderdag 10 augustus 2017 vrijdag 11 augustus 2017 zaterdag 12 augustus 2017 zondag 13 augustus 2017 zondag 13 augustus 2017 maandag 14 augustus 2017 woensdag 16 augustus 2017 donderdag 17 augustus 2017 vrijdag 18 augustus 2017 zaterdag 19 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 maandag 21 augustus 2017 dinsdag 22 augustus 2017 woensdag 23 augustus 2017 donderdag 24 augustus 2017 vrijdag 25 augustus 2017 zaterdag 26 augustus 2017 woensdag 30 augustus 2017

Gereformeerde Kerk Grote Kerk Grote Kerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Driestwegkerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Dorpskerk IJsseldijkkerk Oude Kerk Gereformeerde Kerk Driestwegkerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Hervormde Kerk Zuiderkerk Grote Kerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Vredeskerk Grote Kerk Vrije Evang. Kerk Ontmoetingskerk Havenkerk Driestwegkerk

Doornspijk Elburg Elburg Kollumerzwaag Doornspijk Nunspeet Doornspijk Doornspijk Elburg Aalsmeer Krimpen a/d IJssel Lunteren Doornspijk Nunspeet Doornspijk Elburg Zuidwolde Drachten Mijdrecht Doornspijk Doornspijk Katwijk aan Zee Elburg Nijverdal Heerde Alblasserdam Nunspeet

15.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 20.15 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur

t/m 17.00 uur gratis inloopconcerten Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Orgelconcert Wim Magré Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zangdienst m.m.v. Wilbert Magré (orgel) Open Deur Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Verjaardagsconcert Wim Magré (orgel) Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Open Deur Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Zangdienst m.m.v. Wilbert Magré (orgel) Concert Wilbert Magré en Erica Vogel (fluit) Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Orgelconcert Wim Magré Open Deur Dienst m.m.v. Koor Maranatha Eerste orgelconcert Wilbert Magré Orgelconcert Wim Magré Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit Concert Veluws Mannenensemble

vrijdag 1 september 2017 zaterdag 2 september 2017 zondag 10 september 2017 donderdag 14 september 2017 zondag 17 september 2017 zaterdag 30 september 2017

Hervormde Kerk Immanuëlkerk Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Goede Herder Kerk Gereformeerde Kerk

Burgh-Haamstede Ermelo Amsterdam Harderwijk Borger Doornspijk

20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur

Zomerconcert orgel, piano en panfluit Zomerconcert orgel, piano en panfluit DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert Magré & Magré Zangdienst m.m.v.Veluws Mannenensemble Gratis try-out concert koor Groot Veluwe

dinsdag 3 oktober 2017 t/m vrijdag 6 oktober 2017 vrijdag 6 oktober 2017 zaterdag 7 oktober 2017 zondag 8 oktober 2017 zaterdag 14 oktober 2017 zondag 15 oktober 2017 zaterdag 28 oktober 2017 zondag 29 oktober 2017

o.a. Thomaskircke en Laurentiuskirche Koepelkerk Hoofdstraatkerk Immanuëlkerk WHZ-Hal Engelse Kerk (Begijnhof) Dorpskerk Grote Kerk (Loolaan)

Leipzig, Eisenach en Wittenberg Arnhem Hoogeveen Maassluis Lemelerveld Amsterdam Hierden Apeldoorn

n.v.t. n.v.t. 20.00 uur 19.30 uur 19.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 19.30 uur 19.00 uur

4 Daagse concertreis in de voetsporen van Luther en Bach met koor Groot Veluwe Gratis concert Gemengd Koor Groot Veluwe Mannenkoor Stereo Genemuiden en Wim Magré Zangdienst m.m.v. koor Groot Veluwe Magré & Magré met Erica Vogel (dwarsfluit) DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert Hierdens Mannenkoor en Wilbert DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zaterdag zaterdag zondag zaterdag zondag zaterdag zondag

4 november 2017 4 november 2017 5 november 2017 11 november 2017 12 november 2017 25 november 2017 26 november 2017

Content Orgels Bovenkerk Hofstadkerk Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Grote Kerk (Loolaan)

Ermelo Kampen Apeldoorn Terneuzen Amsterdam Elburg Apeldoorn

Overdag 20.00 uur 19.00 uur 19.30 uur 19.00 uur 20.00 uur 19.00 uur

Opendag Content Orgels Koren o.l.v. Gezinus Veldman, Wim Magré (orgel) Zangdienst m.m.v. koor Groot Veluwe Orgelconcert Wim Magré DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert Magré & Magré DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zondag vrijdag zaterdag zondag vrijdag zaterdag vrijdag zaterdag zondag

3 december 2017 8 december 2017 9 december 2017 10 december 2017 15 december 2017 16 december 2017 22 december 2017 23 december 2017 24 december 2017

Engelse Kerk (Begijnhof) Gereformeerde Kerk Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Oude Kerk Boerderijmuseum GKV De Voorhof Sporthal ‘t Huiken Concertgebouw

Amsterdam Kollumerzwaag Elburg Amsterdam Meppel Oldebroek Nieuwleusen Elburg Amsterdam

19.00 uur 19.30 uur 19.30 uur 19.00 uur 19.30 uur 19.30 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur

DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Kerstconcert Noorder Jongerenkoor en Undique Kerstconcert YLC Rejoice en Mannenensemble DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Kerstconcert YLC Rejoice en Mannenkoor Meppel Kerstconcert Veluws Mannenensemble Kerstconcert Mannenkoor Staphorst en 2x Magré Uniek groots kerstconcert Kerstavonddienst met gratis toegang

Grote Kerk Content Orgels Content Orgels

Elburg Ermelo Ermelo

20.00 uur Nieuwjaarsconcert Wim Magré (orgel) 16.00 uur Nieuwjaarsconcert Magré & Magré 20.00 uur Nieuwjaarsconcert Magré & Magré

maandag 1 januari 2018 zaterdag 6 januari 2018 zaterdag 6 januari 2018

Magazine Magré & Magré

27


JWDENBOER MAATKLEDING 06 284 792 04

Magré & Magré magazine 2017  

Magazine vol met informatie over concerten, CD's, concertreis en nog veel meer!

Magré & Magré magazine 2017  

Magazine vol met informatie over concerten, CD's, concertreis en nog veel meer!

Advertisement