Page 1

Magré & Magré

g r Neem at is me e!

Magazine

2018

www.wimmagre.nl www.wilbertmagre.nl


IJsselEnergie helpt om zelfvoorzienend te worden in de eigen energiebehoefte. Huishoudens en bedrijven kunnen zelf electriciteit opwekken met zonnepanelen. Zonnepanelen zijn besparend, omdat ze zonlicht omzetten in stroom en hierbij geen CO² uitstoten. Een ander groot voordeel van zonnepanelen is dat je de opgewekte stroom direct kunt gebruiken waardoor je direct bespaart op je energierekening.

Hoeveel kan ik besparen op mijn dak? Doe de gratis dakscan op de website van IJsselEnergie (www.ijsselenergie.nl)

Showroom elke zaterdag open 10-15 uur Veldoven 4e IJsselmuiden

Vraag vrijblijvend offerte aan: 085 30 38 488

Doe de GRATIS dakscan

IJsselEnergie B.V. | Veldoven 4 E | 8271 RT IJsselmuiden | 085 30 38 488 | www.ijsselenergie.nl


Magré & Magré MAGAZINE 5 8

EEN KIJKJE BIJ HET WERK VAN JAN VAN LOO

13 27

29

WIM MAGRÉ HERDENKT 40 JAAR ORGANIST

37

CD’S

Heeft u uw CD collectie al compleet? Bekijk op pagina vijf en pagina zeven de cd’s van Wim en Wilbert Magré. Alle cd’s (indien nog voorradig) zijn verkrijgbaar op de concerten of te bestellen via www.wimmagre.nl.

JOHANNES DE HEER KOOR

Het koor is in 2016 opgericht als projectkoor. Dit om de 150ste geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Het project voorzag in een grote behoefte. Daarom is er ook voor DV 2019 een nieuw seizoen gepland.

MAGRÉ & MAGRÉ CONCOURS

Wim en Wilbert organiseren dit jaar voor de tweede keer een concours voor mensen met een muzikaal talent. Alle amateurmusici die wel of geen lessen volgen of gevolgd hebben mogen mee doen.

KERSTCONCERTEN IN ELBURG Op zaterdag 8 en 22 december zijn er twee prachtige kerstconcerten in de Grote Kerk van Elburg. Kijk voor meer informatie op deze pagina!

COLOFON Hartelijk dank aan de vele adverteerders. Zonder hun advertenties konden wij dit magazine niet gratis verspreiden. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u graag eens te ontmoeten bij één van onze concerten. Wim Magré | Van Kinsbergenstraat 2a | 8081 CL Elburg 06 - 50831734 | info@wimmagre.nl | www.wimmagre.nl Wilbert Magré | Beekenkampweg 67 | 8085 BR Doornspijk 06 - 1536861 | info@wilbertmagre.nl | www.wilbertmagre.nl

Magazine Magré & Magré

3


[ advertentie ]

Anders dan de naam ‘’Sieraderie’’ doet vermoeden vindt u in de winkel een volledige juweliers collectie. -------------------------------------------

Welkom bij de gezelligste en leukste juwelier op de Veluwe!

TECHNIEK EN MEER...

ICT diensten

Montage Electrotechniek

J uwelier Mieke’s Sieraderie Zuiderzeestraatweg West 122 8085ZG Doornspijk www.juweliermieke.nl

WWW.FACEBOOK.COM/INFITECHISB

06 -27 41 53 08

WWW.INFITECH.NL • INFO@INFITECH.NL

Restaurant & Partycentrum

De Haas

fotokaarten

HOLLANDKAART een kaartje voor de ander

Elburg

Het meest veelzijdigste restaurant van sfeerstad Elburg! GRAND CAFÉ • RESTAURANT TERRAS LUNCH • BORREL PLATE SERVICE • A LA CARTE 10 SPECIAALBIEREN VAN DE TAP

Elke zondag springkussens in de feestzaal Kijk al onze mogelijkheden en menukaart op onze website

Jufferenstraat 21 0525-681737

www.restaurantdehaas.nl

www.hollandkaart.nl


amd aartenskerk in itte-orgel en m Oostendorp.

eestelijke e Air en er-medley. ng van het 600 koorleden eren uit

ee mensen te . Hierbij an Wielink

een reeks ok afzonderlijk begeleiding

nemen via:

R

ENERGIEK Magré & Magré

Vrijdag 24 juni 2016, in de vroege morgen, vertrok ik samen met mijn vader naar pianostemmer Jan van Loo in ’t Harde. Eenmaal aangekomen bij hem stapten we met z’n drieën in de bus van Muziekcentrum Oostendorp met de vleugel achter in de bus.

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in de prachtige St. Maartenskerk te Tiel. De prachtige Yamaha C7 Concertvleugel werd uit de bus gehaald en gestemd. Ook opnameleider Arend-Jan Wielink van Excellent Recordings was al vroeg aanwezig om de microfoons op te stellen. De opname liep vlot en voorspoedig. Ik wens u veel luisterplezier met deze piano CD!

CD ‘Energiek’ Magré & Magré De nieuwste CD van vader en zoon op orgel en vleugel vanuit de St. Maartenskerk te Tiel. Met o.a. Champagne galop, Music was my first love, Morricone medley, Oceans ‘Where feet may fail’ en een piano improvisatie door Wilbert.

wim en wilbert magre

Samen piano

wilbert Magré

CD ‘Pastorale’ Wilbert Magré De eerste piano CD van Wilbert. Op deze CD vindt u prachtige geestelijke nummers zoals: Vrede van God, Zoals ik ben en Gebed voor mijn kind’ren. Ook staan er Psalmbewerkingen op van Psalm 62, 138 en 150. Eerste

wilbert & wim magré musiceren

CD ‘Samen’ Magré & Magré Vader en zoon Magré op orgel en vleugel in de prachtige Martinikerk te Bolsward. Een unieke cd met een eigen verhaal! Inclusief de muzikale levensloop met foto’s van Wim en Wilbert.

solo CD

Met trots presenteer ik mijn eerste solo CD op piano samen met symfonische orkest klanken.

erde CD met de

Tijdens het geven van concerten werd mij regelmatig de vraag gesteld wanneer ik een solo CD ging opnemen. Hierdoor werd ik extra gestimuleerd om deze CD te maken. Het resultaat ligt nu voor u.

prachtige e CD is de endorp.

ee mensen en. Hierbij an Wielink

een reeks fzonderlijk egeleiding u contact gre.nl

R

PASTORALE

de opname

Het is een CD geworden met populaire melodieën uit musicals, films en van bekende zangers en zangeressen.

Amicaal

Ik wens u veel luisterplezier.

Wilbert Magré PIANO AND SYMPHONIC ORCHESTRA

Meer info / boekingen: @ info@wilbertmagre.nl W www.wilbertmagre.nl T 0525 - 685413

W I M M AG R É O R G E L  CA R I N A B O S S E N B R O E K PA N F LU I T  W I L B E RT M AG R É P I A N O

Pagina 4

CD ‘Amicaal’ Nieuwste CD van Wim Magré, orgel, Wilbert Magré, piano en Carina Bossenbroek, panfluit. Met onder andere: Johannes de Heer medley, Gavotte, Roemeense suite, The Lord bless you and keep you en Danse paysanne.

Pagina 1 Pagina

CD ‘Concerto’ Instrumentale cd door: Wim Magré, orgel, Wilbert Magré, piano en Carina Bossenbroek, panfluit. Met onder andere: Greensleeves, High and Lifted Up, Hoe groot zijt Gij, Someday, My heart will go on en bekende psalmbewerkingen.

CD Piano and symphonic orchestra Wilbert Magré op piano samen orkestklanken die zijn ingespeeld op een keyboard. Op de CD staan bekende nummers zoals You raise me up, When summer is over, Nooit meer een morgen en nog vele anderen.

CD ‘Vierhandig Vuurwerk op twee orgels’ - Martin Mans en Wim Magré bespelen het Quellhorst hoofdorgel en het Hendriksen en Reitsma koororgel in de Grote Kerk te Elburg. Ze brengen een programma met prachtige werken voor twee orgels!

CD ‘Geliefde Psalmbewerkingen’ Wim Magré speelt geliefde koraalbewerkingen in Den Haag. Op de CD staan Psalmbewerkingen van o.a. Klaas Jan Mulder en Jan Zwart.

Bklt --p 242x120mm std.qxd

7

ORGELCONCERT WIM MAGRÉ

ž

Evangelisch Lutherse Kerk Den Haag

CD ‘Orgelconcert Wim Magré’ Vanuit de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag met o.a.: Merck toch hoe sterck van Cor Kee en Andante (trio sonate 4).

Magazine Magré & Magré

5


[ advertentie ]

Inspiratie voor morgen Reformatorische Omroep

CMYK 1-1-1-100 Dagelijks bij de RO naar Bijbels gefundeerde programma’s RGB #1B1B1F Font: Ubuntu Bold PMS 144 C kijken en luisteren? CMYK 0-48-100-0 PMS Hexachrome Black C

RGB #F29300

RO Radio 1 De mooiste en nieuwste muziek van koren, instrumentaal en samenzang, nieuws/weer RO Radio 2 meezingen met de 150 Psalmen RO Video wekelijks prachtige uitzendingen vanuit de mooiste kerken en interessante opnamen Onze programma’s: Alpha&Omega - In gesprek met - Van harte - Kindertrein Orgelistuur - Classic RO - Passie voor muziek - Rondom het orgel - Zingend naar de zondag - Pastorale vragen en Vrouw in beeld

reformatorischeomroep.nl

radio > video > bcro > vacaturebank Donateur worden? reformatorischeomroep.nl

TOET SENS P EC IA L IS T VA N N EDE RL A N D CONT ENT C ELEST E 2 36 MAT ZWART

JOHA N N U S C L AS S IC 2 50 BL A N K E IKEN

Maar liefst vier unieke klankstijlen zorgen ervoor dat u zich blijft verbazen over de mogelijkheden om de mooiste orgelwerken optimaal te laten klinken in één orgel, de Content Celeste 236.

Met de orgelklanken van Johannus zit u altijd goed. In vele opzichten is de Johannus Classic 250 een prachtig meubel gemaakt van hoogwaardige materialen.

Adviesprijs

€ 6.925,-

Adviesprijs

€ 9.995,-

O OST ENDOR P DI GI TA L C L AS S IC D ELU XE I I I

Het beste van twee werelden: De uitstraling en klank van een akoestische piano met het gemak van een digitale piano!

Onze klanten beoordelen ons met een

9,4

van € 3.650,- nu

€ 2.695,VLEUGELS PIANO’S DIGITALE PIANO’S ORGELS KEYBOARDS SYNTHESIZERS

O OS T END O R P - MUZI E K .N L

Telefoon Showroom Stationsweg 1, 038-3762954 8091 AA, Wezep Email klantenservice@oostendorp-muziek.nl


The Lord bless you DE HEERE ZEGENE U

YOUNG LADIES CHOIR REJOICE O.L.V. WILBERT MAGRÉ

CD Orgelwerken J.S. Bach De Elburger organist heeft een orgel CD opgenomen met werken van Johann Sebastian Bach in de Grote- of St. Nicolaaskerk te Elburg. Het Quellhorst-orgel uit 1825 leent zich uitstekend voor deze muziek.

CD ‘Geliefde Orgelklanken’ Wim Magré toog naar het geliefde orgel van de Grote Kerk te Hasselt en nam er een heel programma op met geliefde orgelklanken. Op de cd staan bekende werken zoals: de Air op de g-snaar van Bach en de Trumpet tune.

CD ‘The Lord bless you’ De eerste CD van Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré. Prachtig repertoire met klassieke werken van (on)bekende componisten, geestelijke liederen en (bewerkte) psalmen.

K I N D E R K O O R

ZINGEN

maakt blij

Kinderkoor ‘Klein maar dapper’ Urk o.l.v. Wim Magré

Wilbert Magré, orgel - Wim Magré, piano

Booklet CD ER127717 zingen maakt blij.indd 1

CD ‘Zingt met vreugde’ Het Gemengd Koor Groot Veluwe o.l.v. Wim Magré zingt prachtige liederen in de Grote Kerk te Elburg. De koorbegeleiding is in handen van Martin Mans op het orgel en Wilbert Magré op de vleugel.

Jezusiefde

KERST-CD ‘Joy to the world’ Een cd met prachtige kerstmuziek, gezongen door alle gemengde koren (300 leden) van Wim Magré, plus het Elburgs Mannenkoor Oefening Baart Kunst o.l.v. Wim Magré.

28-08-2017 20:24:38

CD ‘Zingen maakt blij’ De nieuwe CD van kinderkoor ‘Klein maar dapper’ uit Urk o.l.v. Wim Magré. Wilbert Magré (orgel) en Wim Magré (piano). Met onder andere: Alles wordt nieuw, Eens brachten de moeders, Rust mijn ziel en diverse Psalmen.

zie de stroom van

WIlbert magré | pIano martIn mans | orgel strIjkersensemble

InterkerkelIjk koor ‘Deo Cantemus’ DoornspIjk o.l.v. WIm magré

CD ‘Zie de stroom van Jezus liefde’ Interkerkelijk Koor ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk o.l.v. Wim Magré m.m.v. Wilbert Magré (piano), Martin Mans (orgel) en een strijkersensemble.

K ind is on s Een

geboren

- Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré Young Ladies Choir Rejoice en Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré

KERST-CD ‘Een Kind is ons geboren’ Prachtige kerst CD van Young Ladies Choir Rejoice en Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Misschien wel een cadeautip voor sinterklaas of voor op uw lijstje?

Alle CD’ s zijn verk rijgbaar tijd ens de con cert en. Of via de web site s: www.wim mag re.nl www.wilbertm agre.nl

Magazine Magré & Magré

7


50 JAAR IN HET VAK Pianostemmer, technicus en Beëdigd taxateur- certified pianotuner Jan van Loo, volgend jaar 50 jaar in het vak. Wat houdt zijn werk in en op welke manier is hij betrokken bij de zomertour? We nemen een kijkje bij zijn werk!

“Alles moet optimaal en perfect zijn, zodat de pianist geinspireerd wordt tot spelen.”

Jan van Loo: “Op mijn zestiende kreeg ik een brommerongeluk. Ik besloot dat ik daarna niet meer naar school wilde, maar gewoon aan het werk. Mijn vader wilde niet dat ik ging werken in een fabriek, dus ik begon als loopjongen bij een pianobedrijf. Mijn werkzaamheden bestonden uit wc schoonmaken, ramen lappen en allerhande klusjes. Ik verdiende toen die tijd dertig gulden per maand, waar de reiskosten nog van af moesten. In de tijd bij het pianobedrijf groeide ik door tot transporteur. Ook mocht ik de opleiding tot pianostemmer gaan volgen. Dit moest wel gebeuren buiten mijn werktijden om. Ik werkte van acht uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds en deed in de avonduren mijn opleiding tot pianostemmer. Ook ging ik voor mijn rijbewijs. Er was mij beloofd, dat wanneer ik mijn rijbewijs gehaald had, er een auto van de zaak voor mij klaar zou staan. Dat was in die tijd heel wat; bijna niemand van mijn leeftijd had toen nog een auto. Maar na 10 rijlessen haalde ik mijn rijbewijs en stond er de volgende dag een kever 1200 klaar! Hier kon ik mee naar de klanten om piano’s te stemmen. Mijn allereerste klant woonde richting Emmeloord, voorbij de ramspolbrug in een boerderij. Ik vergeet het nooit meer. Ik ging de piano stemmen en trok gelijk een bassnaar kapot! Bij een van de klanten in Hasselt, werd ik beschuldigd van het stelen van een zilveren ring die op de piano zou hebben gelegen. De mevrouw was er van overtuigd dat ik de ring meegenomen had! Ik ben er nooit meer naar toe gegaan. Zo heb ik veel bijzondere verhalen en dingen meegemaakt. Ook ging ik vaak mee met LP opnames. Die duurden dan wel vijf avonden, waarbij ik als pianostemmer ook vijf avonden aanwezig moest zijn. Dat is tegenwoordig wel anders, er kunnen nu wel twee cd’s per dag opgenomen worden.”

“Z o heb ik veel bijzondere dingen meegemaakt.” “Ik werk op 1 april 2018 al 25 jaar bij Oostendorp Muziek in Wezep als pianotechnicus. De werkzaamheden die ik hier doe, bestaan uit het reviseren en repareren van piano’s en vleugels. Wanneer er hier een gebruikte piano of vleugel binnenkomt, wordt deze helemaal geïnspecteerd en dan getaxeerd. Na de taxatie wordt beoordeeld of het de moeite waard is de piano of vleugel te reviseren.Wanneer dat zo is gaan ze de werkplaats in, waar ze weer helemaal worden nagekeken. Hierna kunnen de instrumenten de showroom in. De klant krijgt 10 jaar garantie op de piano of vleugel.We willen het instrument goed afleveren.

8

Magazine Magré & Magré

Bij verkoop komt de piano terug in de werkplaats, waar ik het instrument opnieuw nakijk. De piano gaat compleet en goed naar de klant, waar zes weken na aflevering nogmaals een stemmer bij de klant langs gaat voor extra controle. Alles moet optimaal en perfect zijn, zodat de pianist geïnspireerd wordt tot spelen. Naast het werk in de werkplaats ga ik ook, met een vleugel van Oostendorp, naar concerten en cd opnames. Bij de concerten en cd opnames stem ik de vleugel en tijdens de opname blijf ik aanwezig om de vleugel op stemming te houden en zo nodig aan de kunnen passen.”


“Als je van muziek houdt zoals ik, is het elke keer weer een feestje.” HOBBY “Naast mijn werk, speel ik graag orgel. Ik heb twee LP’s opgenomen en vijf cd’s met geestelijke liederen op elektronisch orgel. Daarnaast vis ik graag, maar dat komt er niet vaak van. Dit jaar hoop ik met pensioen te gaan en ik hoop dan meer tijd over te houden voor mijn hobby’s.” ZOMERTOUR “Ik heb in de loop der jaren al met heel wat artiesten en muzikanten mogen samenwerken. Al een aantal jaren ga ik met Wim en Wilbert mee met de jaarlijkse zomertour. De Yamaha C7 concertvleugel gaat dan altijd mee in de bus. Ik geniet er altijd van. De mensen die de zomertour mede mogelijk maken, zoals de koster en ik als pianostemmer, delen mee in het succes. Medewerkers zijn voor de Magré’s net zo belangrijk als hen zelf. Dat is heel belangrijk voor een goede samenwerking. Hoewel het altijd hard werken is, de vleugel moet mee, neergezet en op tijd afgestemd, kijk ik er elk jaar weer naar uit. Of het me nooit verveelt, een aantal avonden dezelfde concerten? Nee, de sfeer, het concert, het is overal weer anders. En als je van muziek houdt zoals ik, is het elke keer weer een feestje. Elk concert is voor mij weer een avondje uit. Na afloop van de concerten gaan we altijd naar mij thuis, waar mijn vrouw ons al opwacht met lekker hapjes en drankjes. Dat is altijd een gezellige afsluiter!” Kijk ook eens op: www.janvanloo.nl

Magazine Magré & Magré

9


[ advertentie ]

Travel XL Reisbureau Kroeze Samen al ruim 125 jaar ervaring in de reisbranche! Onze medewerkers zijn thuis in de hele wereld. Zeker van een fijne vakantie! Bij Reisbureau Kroeze uit Tubbergen bent u op het juiste adres voor al uw reizen. Wij zijn dé verre (rond)reizen specialist voor Oost Nederland. Ook zijn wij sterk met vertrek vanaf Duitsland met de Duitse reisorganisaties (hoge kinder-kortingen vooral in de meivakantie). Een bezoek aan ons reisbureau loont zich altijd. Onze ervaren reisspecialisten staan garant voor een uitstekende service en persoonlijk advies. Wij hebben naast veel kennis, ook goede prijzen en leveren maatwerk. Als u een afspraak maakt, bent u direct aan de beurt en hebben wij het aanbod klaar als u komt. Bij ons bent u altijd zeker van een fijne vakantie! Als groep op Reis Als Groep op Reis organiseert op ongeëvenaarde wijze groepsreizen voor bedrijven en koren. Onze missie is u en uw reisgenoten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, waardoor u elkaar (nog) beter leert kennen. Het belangrijkste is dan ook niet wáár u bent, maar met wie u bent en wat u er samen onderneemt.

Als Groep op Reis verzorgt ook de co ncertreis naar Normandië! Zie voor meer info rmatie pagina 11 in dit mag azine.

Almeloseweg 6 | 7651 NG | Tubbergen T +31 (0)546 628 629 | F +31 (0)546 628 620 alsgroepopreis.nl | reisbureaukroeze.nl | reisadviesaanhuis.nl


CONCERTREIS

NORMANDIË Van D.V. 1 t/m 5 oktober 2018 maakt Gemengd Koor Groot Veluwe o.l.v. Wim Magré een concertreis naar Normandië. Tijdens deze reis wordt het orgel bespeeld door Wilbert Magré. Deze reis is niet alleen voor koorleden maar ook u kunt mee! Als u geen lid bent van het koor kunt u toch genieten van de vele bezienswaardigheden tijdens de reis en natuurlijk van de concerten.

DAG 3 Met zijn ontelbare mooie huizen met houten gevels, zijn geplaveide straatjes, zijn gotische kerken en vele marmeren kunstwerken is Rouen een museum op zich. Vandaag brengt u een bezoek aan Rouen… de Historische hoofdstad van Normandie. Een stadswandeling staat op het programma en aansluitend heeft u vrije tijd. Het koor zal ‘s middags een concert in de prachtige kathedraal geven.

Aanmelden en meer informatie via: agnes.huetink@reisbureaukroeze.nl

DAG 1 Vandaag begint uw mooie concertreis naar Normandië. Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Elburg, Ermelo, Oldebroek of Doornspijk per luxe comfort class touringcar richting Frankrijk. Aan het einde van de middag arriveert u bij Le Gand Hotel de l’Esperance*** in Lisieux. U verblijft hier 4 nachten op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het hotel is gevestigd in een typisch Normandisch vakwerkhuis en ligt in het centrum van Lisieux op loopafstand van restaurants, winkels en bezienswaardigheden.

DAG 2 Lisieux is gelegen in de Pays d’Auge, een streek boordevol schatten. Ontdek het symbolische beeld van Normandië met haar appels, vakwerkhuizen, landhuizen en stoeterijen. En niet te vergeten de rijkdom aan de lokale gastronomie, met haar welbekende producten zoals cider, calvados en de beroemde kazen. Vanmorgen gaat u één van de lokale schatten ontdekken en brengt u een bezoek aan kaasfabriek Graindorge. Zij produceren de 4 AOP kazen van Normandië, te weten: Livarot, Pont l’Evêque, Camembert de Normandie en Neufchatel. U krijgt een rondleiding door de fabriek en heeft de gelegenheid de diverse kazen te proeven. Na dit bezoek rijdt u terug naar het hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding om Lisieux op eigen gelegenheid te ontdekken. In plaats van een middag in Lisieux wordt u tevens de mogelijkheid geboden om optioneel een bezoek aan Bayeux te brengen. Na het diner gaat u lopend naar de Basiliek waar het koor een concert in de crypte van de Basiliek zal geven.

DAG 4 Vandaag maakt u een D-Day tour. De tour begint met een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats. Hier zal het koor enkele liederen zingen. Sinds 1956 is hier de Amerikaanse militaire begraafplaats van Colleville te vinden, midden in een gebied dat de Fransen aan de Verenigde Staten hebben toegewezen. Er liggen 9387 grafstenen in lange, strakke rijen op een onberispelijk gazon… De emoties is groot, bijna tastbaar. De begraafplaats ligt op een bijzondere plek met uitzicht op Omaha Beach, waar de Amerikanen hun grootste verliezen leden. Na het bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats gaat u verder naar Omaha Beach. Omaha Beach is de bekendste van de vijf landingsstranden van D-Day. Op dit strand kregen de Amerikaanse troepen te maken met felle Duitse tegenstand. Ze leden enorme verliezen en het werd bijna een mislukking. Vanaf Omaha Beach rijdt u verder naar Point du Hoc. Vanuit Point du Hoc gaat u naar de laatste locatie van deze D-Day tour... St Mere Eglise. Tijdens het bezoek aan St Mere Eglise kunt u op eigen gelegenheid de beroemde kerk en het indrukwekkende Airborne Museum bezoeken. Met het bezoek aan St Mere Eglise is een einde gekomen aan deze dag en rijdt u terug naar het hotel.

DAG 5 Alweer de laatste dag van deze prachtige reis. Vandaag reist u terug naar Nederland. Net over de grens bij Van der Valk Breda vindt het afscheidsdiner plaats. Vervolgens rijdt u verder naar Oudenbosch waar in de Basiliek het laatste concert van deze reis wordt gegeven. Na het concert gaat u verder naar de diverse opstapplaatsen waar u omstreeks middennacht arriveert en waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige concertreis naar Normandië.

Magazine Magré & Magré

11


[ advertentie ]

Medisch pedicure Heidi van Staveren

bij mij zijn uw voeten in goede handen

Adres: Jan Topweg 96 te Nunspeet Telefoon: 06 - 11184930 Mail: medischpedicurenunspeet@gmail.com

DĂŠ specialist in autoschadeherstel

Broeklandstraat 2, 8082 AE Elburg T (0525) 63 29 66, www.dickhof.nl


GROOT NEDERLANDS

JOHANNES DE HEER KOOR Bestaande uit 700 zangers! Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is in 2016 opgericht als projectkoor. Dit om de 150ste geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Het project voorzag in een grote behoefte: liefst 700 zangers en zangeressen bezochten de repetities op acht locaties in Nederland. Vervolgens is een aantal concerten gegeven in monumentale kerken. Daarbij was de opbrengst voor het goede doel: de stichting Woord & Daad! Na het slotconcert bleek dat deelnemers graag een vervolg wilden en daarom is in 2017 en 2018 een nieuwe editie georganiseerd. Voor D.V. 2019 staat opnieuw een editie gepland en zo is het eenmalige projectkoor een jaarlijkse traditie geworden. Steeds onder leiding van het bevlogen duo Wim en Wilbert Magré.

Regio-repetities op acht locaties door het hele land! WAT DEELNEMERS ZO AANTREKT IN HET KOOR? Om te beginnen de liederen van Johannes de Heer. Die vertolken een prachtige en diepe Bijbelse boodschap. Voor oudere zangers en zangeressen laat het de muziek uit hun jeugd herleven, voor jonge koorleden is het een verrassende kennismaking met deze tijdloze, geestelijke muziek. Ook de positieve onderlinge sfeer (waarbij kerkmuren volledig ontbreken) draagt bij aan de waarde van dit projectkoor. Repetities worden zeer trouw bezocht en deelnemers leven bij lief en leed warm met elkaar mee.

SAMEN ZINGEN IN DUITSLAND Met prachtig mooie herinneringen keerde het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor in juni 2017 terug uit Parijs. Een bijzondere reis met schitterende concerten. Dankzij dit succes is besloten een nieuwe reis te organiseren. D.V. 14 tot en met 16 juni 2018 organiseert het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor een 3-daagse koor- en concertreis naar Keulen, Münster en Duisburg. Samen zingen in prachtige kerken in Duitsland o.l.v. Wilbert Magré. Wim Magré bespeelt het orgel en Carina Bossenbroek (panfluit) zorgt voor de muzikale omlijsting. Naast de concerten worden ook mooie excursies georganiseerd. Uiteraard blijft er ook tijd over voor vrije tijd en te genieten van een kop koffie op een terrasje. De reis is geheel verzorgd op basis van half pension. Gaat u ook mee?

Ook meezingen in 2019? Ga naar: www. johannesdeheerkoor. nl/aanmelden-2019/

Zowel koorleden als niet-koorleden zijn van harte welkom! Meer informatie via www.johannesdeheerkoor.nl of 0172 - 725 000 (Goed Idee Reizen)

Magazine Magré & Magré

13


[ advertentie ]

U kunt ons bereiken

Nunspeet 0341 - 492826 Elburg 0525 - 745999

www.sluijmerenvanolst.nl Bent u verzekerd (ongeacht bij wie) of particulier, wij bieden u onze diensten aan.


- 5-JARIG JUBILEUM -

YOUNG LADIES CHOIR REJOICE

5 jaar geleden, in september 2013, startte Wilbert een eigen koor op in Nunspeet. Het werd een koor voor meiden tussen de 15 en de 35 jaar, wat hij de naam young ladies choir rejoice gaf. In heel Nunspeet was reclame gemaakt voor de eerste repetitie en met succes. Tijdens de eerste repetitie kwamen er 50 meiden. Dat was een mooie start en sindsdien is het koor alleen maar verder gegroeid. De afgelopen 5 jaar heeft het koor vele concerten gegeven en gezongen in prachtige kerken zoals Lunteren, Elburg,Amersfoort en vele andere.

JUBILEUMCONCERT Om dit vijfjarige jubileum te herdenken is er een gratis jubileumconcert georganiseerd. Dit concert vindt plaats op DV zaterdag 27 oktober 2018 om 20.00 uur in de Driestwegkerk te Nunspeet. Het koor onder leiding van Wilbert Magré zingt prachtige liederen op deze avond. Muzikale medewerking op deze avond wordt verleend door Wim Magré (orgel), Carina Bossenbroek (panfluit) en Maurice van Dijk (trompet). Het concert is vrij toegankelijk voor iedereen! Wel is er een collecte voor de onkosten van deze avond.Van harte welkom!

CD OPNAME Op zaterdag 18 april 2015 nam het koor haar eerste CD op in de prachtige St. Maartenskerk te Tiel. Het orgel werd bespeeld door de vader van de dirigent: Wim Magré. De begeleiding op dit prachtige Bätz-Witte orgel is zeker een aanvulling op deze CD. Ook werd medewerking verleend door het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel uit Wezep. Onlangs won zij nog het Benelux Fluitconcours in haar categorie. De prachtige Yamaha C7X vleugel werd bespeeld door de dirigent Wilbert Magré. Omdat deze eerste CD bijna is uitverkocht wordt er nagedacht over een nieuw te maken CD. Houd voor meer informatie hierover de website in de gaten.

OOK MEEZINGEN ? Lijkt het je leuk om ook op het koor te komen, maar twijfel je nog? Kom dan vrijblijvend eens langs op een repetitieavond om te zien of het ook iets voor jou is! Het koor repeteert één keer in de twee weken op donderdagavond van 19.30 t/m 21.00 uur in de Driestwegkerk te Nunspeet. Tijdens de repetities is er een pauze van 20.15 t/m 20.30 uur. Alle repetitiedata staan op www.youngladieschoirrejoice.nl

Magazine Magré & Magré

15


“Ik kan nu met de training en lening voor het pottenbakken aan onze toekomst werken, dankzij uw steun. Bedankt voor uw partnerschap!”

Wordt u partner van Genzabe?

- Genzabe Gutto (27)

Een partner die het verschil maakt! Dat bent u voor mensen als Genzabe. Samen met partners creëren we kansen voor een betere toekomst. Word ook partner via Partner Plan! (vanaf € 5,-).

www.woordendaad.nl/partnerplan

Een partner maakt het verschil! Dat ervaart Genzabe uit Ethiopië dagelijks: ze kan nu volledig voor zichzelf en haar kinderen zorgen. Dankzij een partner uit Nederland. Woord en Daad werkt al jaren samen met partners over de hele wereld. In goede en in slechte tijden. In Ethiopië, Colombia, Bangladesh én in Nederland. Samen met onze partners in het Zuiden kunnen projecten worden opgezet en uitgevoerd. Dankzij financiële steun van partners uit Nederland (Partner Plan) kan ons werk doorgaan.

GENZABE BAKT AAN HAAR TOEKOMST POTTENBAKSTER, ADDIS ABEBA, ETHIOPIË:

Genzabe Gutto (27) is pottenbakster en woont in Addis Abeba, Ethiopië. Enkele jaren terug was zij als weduwe met twee kinderen nog volledig afhankelijk van anderen. Maar doordat zij via onze partner een training voor pottenbakken kreeg en een lening om gereedschap aan te schaffen, kan ze nu traditionele koffiepotten maken en verkopen. Ze werkt samen met 25 andere vrouwen in een werkplaats en kan inmiddels volledig voor zichzelf zorgen. Genzabe: “dankzij de steun en scholing kan ik nu financieel zelf voor m’n kinderen zorgen en kunnen ze zelfs naar school. Hierdoor krijgen ze uitzicht op een betere toekomst in Ethiopië.”


Veluws Mannenensemble www.veluwsmannenensemble.nl Het mannenensemble is samengesteld uit achttien ervaren zangers allen gekozen door de dirigent Wim Magré. De mannen maakten hun debuut al weer een paar jaar geleden tijdens de zomerconcerten in Elburg tijdens de Vestingdagen. Het repertoire bestaat onder andere uit negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen.Ook heeft het mannenensemble een eigen CD gemaakt getiteld: ‘Schuil maar veilig’. Elburgs Mannenkoor ‘Oefening Baart Kunst’ www.elburgsmannenkoorobk.nl Het mannenkoor is opgericht in 1922 en telt nu ongeveer 70 leden. De meeste leden zijn al jarenlang lid van het koor, wat de klank van het koor ten goede komt. Het koor oefent elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in het ‘Buurtgebouw Oostendorp’ te Elburg. Het repertoire van het koor is erg uitgebreid. Het bevat geestelijke liederen zoals negrospirituals, gospels en koralen, naast vaderlandse liederen. Ook wordt muziekliteratuur ingestudeerd van de grote componisten.

Koor ‘Een Nieuw Lied’ De naam van het koor, “Een Nieuw Lied”, is ingegeven door de eerste twee verzen van Psalm 96, waar staat: ‘Zingt de Here een nieuw lied, zingt de Here, gij ganse aarde. Zingt de Here, prijst Zijn naam, boodschapt zijn heil van dag tot dag.’ Sinds september 1995 is Wim Magré de dirigent van “Een nieuw lied”. De repetitieavonden zijn op woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur onder leiding van Wim Magré in het kerkgebouw van de VEG te Oldebroek.

Chr. Gemengde Zangvereniging ‘Maranatha’ www.koormaranatha.nl Maranatha bestaat sinds 30 september 1986. Mede door de ontspannen en vriendschappelijke sfeer binnen het koor, is het uitgegroeid tot een koor van ruim 90 leden, die uit Ermelo en omstreken komen. Het repertoire bestaat uit geestelijke liederen en populaire klassieken. Onder de bezielende leiding van de bekende dirigent en organist Wim Magré uit Elburg, repeteert het koor elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Concertzaal van Content Orgels (Mariënhoef 7) te Ermelo.

Interkerkelijk Koor ‘Deo Cantemus’ www.deocantemusdoornspijk.nl “Deo Cantemus”: wij zingen Gods lof! Wim Magré dirigeert het koor vanaf 1984. Met hem als dirigent heeft het koor veel opgetreden, cd’s gemaakt en ook buitenlandse reizen gemaakt. Onder leiding van Wim Magré uit Elburg, repeteert het koor elke donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de achterzaal van de Gereformeerde Kerk (Zuiderzeestraatweg West 84) te Doornspijk. Het koor telt ongeveer 80 leden.

Kinderkoor ‘Klein maar dapper’ www.kleinmaardapper.eu Het repertoire van het kinderkoor bestaat overwegend uit geestelijke liederen. De leden variëren in leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Het aantal leden staat op het ogenblik op +/- 70. Repetities zijn wekelijks op woensdagmiddag van half zes tot kwart over zes in een zaal van “De Bron”. Alle kinderen zijn daar welkom om eens te luisteren of mee te zingen voor ze besluiten om lid te worden van ons koor.

Magazine Magré & Magré

17


[ advertentie ]

   

      

    ! "" 

 ! "" 

  

      

 

     

24/7 online

LOKAAL NIEUWS via onze website

   ! ""  

     

   

      

             


PUZZEL doet u ook mee?

Inspiratie voor morgen

Hieronder staan een aantal ‘stukjes’ van advertenties uit het magazine. Zoek bij elk stukje de juiste advertentieReformatorische en win één Omroep van de prijzen die op deze pagina staan vermeld! Inzenden van de antwoorden kan tot 8 september 2018 via: info@wilbertmagre.nl. Dagelijks bij de RO naar Bijbels gefundeerde programma’s PMS Hexachrome Black C CMYK 1-1-1-100 RGB #1B1B1F

Font:

Ubuntu Bold PMS 144 C kijken en luisteren? CMYK 0-48-100-0

Heeft u geen mail? Dan kunt u deze pagina ook sturen naar: RGB #F29300

RO Radio 1 De mooiste en nieuwste muziek van an eenWilbert grootMagré, huis,Beekenkampweg 67, 8085 BR Doornspijk. koren, instrumentaal en samenzang, nieuws/weer arten eren” RO Radio 2 meezingen met de 150 Psalmen

ROY A A L HOLLANDKAART V E R ZORGD

bij Broekhuis Harderwijk

RO Video wekelijks prachtige uitzendingen vanuit de

mooiste kerken en interessante opnamen Naam: .......................................................................................................... een kaartje voor de ander

huis Harderwijk breedte 40 1 - 75 14 00 huis.nl

Onze programma’s:

Tot in de puntjes geregeld, overal Alpha&Omega - In gesprek met - Van harte - Kindertrein Adres: .......................................................................................................... aan gedacht. Is dat niet waar u als

Orgelistuur - Classic RO - Passie voor muziek - Rondom het orgel - Zingend naar de zondag - Pastorale vragen en Voor Hoogerbrug Cuisine is het + Woonplaats: ..................................................................................... VrouwBUFFET in beeld TEN gastheer of –vrouw voor gaat?

PC

ons dagelijks werk om van feestjes geslaagde partijen te maken.

BEDRIJFSFEESTEN

Onze inzet? Een perfect geregeld reformatorischeomroep.nl Telefoonnummer: ...................................................................................... HOUSE-WARMING culinair gedeelte, desgewenst

feestelijke aankleding en vriendelijk

BARBECUE

(bedienend) personeel.

VERHUUR

Bezoek onze website voor een overzicht van de mogelijkheden.

01 05 09 01

Heeft u vragen? Bel of mail gerust.

02

03

04

07

08 raars

Tot ziens?

A RT Y

U W P Elburg is het In het middeleeuwse centrum ST EL van ST A LVA NS énige Orgelmuseum van Nederland Laat R WE A Agevestigd. N L E HE A E I G V met heel veel u verrassen door de bijzondere collectie N E M SA SI T E Restaurant & Partycentrum W EB > video > bcro > vacaturebank bespeelbare orgels. Kom luisteren, genieten! ONZE spelen, radio Donateur reformatorischeomroep.nl We organiseren veel activiteiten. Op de website worden? kunt u altijd het meest actuele aanbod aan concerten, Elburg lezingen of een tentoonstelling terugvinden.

06

Van der Hoopstraat 24-26 2921 LR Krimpen aan den IJssel Telefoon 06-13253491 info@hoogerbrugcuisine.nl www.hoogerbrugcuisine.nl

10

11

De Haas

Het meest veelzijdigste Cate restaurant van e van sfeerstad Elburg! Natur

12

GRAND CAFÉ • RESTAURANT TERRAS

LUNCH • BORREL PLATE SERVICE • A LA CARTE 10 SPECIAALBIEREN VAN DE TAP Openingstijden: di t/m zaterdag van 11-17 uur ..........................................................................................................

Prijzen

hollandkaart.nl Bent u op zoek naarin een nieuwe keuken maar verdwaalt u door specialist alle aanbiedingen en acties? geven al bijna 50 jaar eerlijk UWij kunt ons bereiken Nationaal Orgelmuseum | Van Kinsbergenstraat 5 zondag springkussens Elke 02in.......................................................................................................... keukenadvies elke stijl en elk budget. oschadeherstel 8081 CL Elburg | Tel. 0525 – 684220 in de feestzaal

Nunspeet 0341 - 492826

Ook onze exclusieve maatwerkcollectie is het bekijken waard. | info@nationaalorgelmuseum.nl www.nationaalorgelmuseum.nl 03wij.......................................................................................................... Hierin leveren massief maatwerk in alle RAL kleuren en Kijk al onze mogelijkheden mooie beitskleuren als Nature White en Nature Grey. TWEE TOEGANGSBEWIJZEN en menukaart op onze website 04keukens .......................................................................................................... De maatwerk zijn ook leverbaar in handgeschilderd VOOR CONCERT 3-11-2018 IN zijdeglans of hoogglans. ELBURG DOOR 2X MAGRÉ Jufferenstraat 21 Kom gerust05 langs, Drachten is dichterbij dan u denkt! .......................................................................................................... andstraat 2,eens 8082 AE Elburg 0525-681737

Medisch pedicure 5X Heidi van Staveren

Elburg bij mij zijn uw voeten in goede handen www.restaurantdehaas.nl 0525 - 745999 Keukenstyle | Florijn 5 | Drachten | www.keukenstyle.nl 5)Huizenga 63 29 66, www.dickhof.nl 06 .......................................................................................................... ‘AMICAAL’. MAGRÉ & 2X CD MAGRÉ SAMEN MET 07 ..........................................................................................................

www.sluijmerenvanolst.nl

08

Adres: Jan Topweg 96 te Nunspeet Telefoon: 06 - 11184930 .......................................................................................................... Mail: medischpedicurenunspeet@gmail.com Bent u verzekerd (ongeacht bij wie) of particulier, wij bieden u onze diensten aan.

09 .......................................................................................................... 10 ..........................................................................................................

CARINA BOSSENBROEK

1X

ÉÉN JAAR LANG GRATIS DONATEURSCHAP VAN DE REFORMATORISCHE OMROEP

11 .......................................................................................................... 12 ..........................................................................................................

Magazine Magré & Magré

19


MAGRÉ & MAGRÉ

CONCOURS Muzikaal talent?

Wim en Wilbert Magré, ook wel bekend als Magré & Magré, organiseren dit jaar voor de tweede keer een concours voor mensen met een muzikaal talent. Alle amateurmusici die wel of geen lessen volgen of gevolgd hebben mogen mee doen. Musici die afgestudeerd zijn aan het conservatorium kunnen zich niet inschrijven. LEEFTIJD EN INSTRUMENT De maximum leeftijd is tot en met vijfendertig jaar. Alle instrumenten mogen meedoen. Ook mensen die zingen zijn welkom. WAAR EN WANNEER Het concours vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk op zaterdag 29 september 2018. Er is een piano en orgel beschikbaar om op te spelen of voor jouw begeleider. De tijden zijn nog niet bekend omdat we het aantal deelnemers nog niet weten. We willen je vragen deze hele dag sowieso vrij te houden. Voor het concours krijg je via de mail de tijden en extra informatie door. PRIJZEN WINNAARS De winnaar van het concours moet uiteraard beloond worden met een prijs. Ook merkten we bij het concours vorig jaar dat het niet alleen om winnen hoeft te gaan.

Alleen al door mee te doen kun je ervaring opdoen om voor publiek te spelen en maak je leuke contacten met andere a mateur muzikanten. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van € 100,- en uit een solo optreden ‘s avonds bij het concert van Gemengd Koor Groot Veluwe en Magré & Magré in dezelfde kerk te Doornspijk. De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 25,- en uit een solo optreden ‘s avonds bij het concert van Gemengd Koor Groot Veluwe en Magré & Magré in dezelfde kerk te Doornspijk. AANTAL STUKKEN Alle deelnemers moeten twee stukken voorbereiden van maximaal 5 minuten per stuk. Één stuk voor de voorronde en één ander stuk voor als je doorgaat naar de finaleronde. INSCHRIJVEN Mail de volgende gegevens naar info@wilbertmagre.nl en wij bevestigen je deelname: Voor- en achternaam, adres, postcode, woonplaats, leeftijd, e-mailadres, welk instrument/vocaal. Tevens ontvang je een maand voor het concours digitaal een factuur van € 25,voor je deelname. Deze factuur moet voor het concours voldaan zijn.

20

Magazine Magré & Magré


WINNAAR CONCOURS 2017 In 2017 was de eerste editie van het Magré & Magré concours. Totaal deden er dertig enthousiaste kandidaten uit het hele land mee. De 1e prijs ging naar dwarsfluittiste Geraldine van Hell uit Amersfoort. Het jonge talent werd begeleid door Kim van der Meulen op de piano. In de eerste ronde speelden de dames een Concertino van Cécile Chaminade. “Een super mooi stuk voor dwarsfluit en piano, met mooie langzame stukjes, maar ook met snelle loopjes. “ zegt Geraldine. “Voor de finaleronde hadden wij het eerste deel van La flûte de Pan ingestudeerd. Deze Sonata van Jules Mouquet gaat over een verhaal uit de Griekse mythologie en dat sfeertje hoor je ook echt terugkomen in deze muziek.” Geraldine: “Wat ik me nog het meest herinner van het jurycommentaar is dat de jury vond dat Kim mij super goed in de gaten hield en begeleidde, en dat we erg veel contact maakten tijdens het spelen. Dit heb ik ook zeker meegenomen naar de finale. Contact maken zorgt ervoor dat je echt samen muziek maakt en dat vind ik het allerleukste aan musiceren! In die paar zenuwslopende uurtjes tussen de eerste ronde en de uitslag voor de finale kun je natuurlijk niets meer aan je techniek verbeteren (al heb ik dat nog wel geprobeerd), maar juist dat contact is iets waar je dan extra op kan letten in de finale. Een ander puntje wat in het commentaar genoemd werd, was dat de zuiverheid van de hele hoge noten goed was. Ik was erg blij om dit te horen, omdat dit thuis echt niet altijd goed ging, dus ik nam dit ook zeker mee naar de finale!

“ Ik herinner me deze dag als een enorm gezellige, spannende, leerza me, maar vooral ook leuke dag! “ Ook heb ik door dit concours nieuwe mensen leren kennen. Zo kende ik Kim eerst ook nog niet, maar toen ik hoorde dat ze wel mee wilde spelen, hebben we super vaak afgesproken om te oefenen en zo leerden we elkaar heel snel kennen. Ook op de dag van het concours zelf praat je natuurlijk met andere deelnemers en wissel je ervaringen uit. Het is grappig om er dan achter te komen hoe klein ‘ons’ muziekwereldje eigenlijk is. Zo kwam ik erachter dat ik met verschillende broers en zussen van andere deelnemers weleens samen heb gespeeld.

Ik heb van alle mensen die ik heb horen spelen wel wat geleerd. Sowieso vond ik het van iedereen super stoer dat ze gewoon op het podium voor het publiek durfden te spelen. Daarnaast heb ik van sommige deelnemers de muziekstukken onthouden omdat ik dacht: hé wat leuk, daar wil ik ook nog wel eens wat mee. En bij andere deelnemers viel het me op hoe ze zichzelf presenteerden, hoe vrij ze durfden te spelen of hoe goed ze de muziek in hun vingers hadden zitten. Daar leer ik dan ook weer van. Ik zou andere mensen dit concours echt aanbevelen.

“ Niet om het winnen, maar echt om de ervaring zelf. “ Het is heel laagdrempelig om mee te doen, er is een prettige en veilige sfeer, maar toch ook super leerzaam. Elke deelnemer krijgt van de professionele jury passend commentaar met goede tips en tops waar je echt wat mee kunt! Dat geldt voor het commentaar dat je zelf krijgt, maar ook voor het commentaar dat andere deelnemers van de jury krijgen, daar kun je ook veel van opsteken! Het is echt heel leuk om op zo’n manier met muziek bezig te zijn en super leerzaam!

DEELNEMER CONCOURS VORIGE EDITIE Marjolein van den Berg (piano) vond de vorige edititie een leuke en leerzame dag. ‘Het was een dagvullend programma waardoor je de hele dag verschillende muziekinstrumenten kon horen. Daarna kon ik luisteren naar alle andere deelnemers. Dat was leerzaam en leuk om te zien hoe andere mensen hun instrument bespelen. Ook leerzaam om de opmerkingen van de jury hierover te horen. Zo leer je van elkaar. Tijdens de pauze was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Het was gezellig, veel mensen maakten er echt een dagje uit van. We hebben gezellig met wat mensen zitten te eten waardoor je elkaar een beetje leert kennen. Ik zou andere mensen zeker dit concours aanbevelen omdat je je grenzen verlegt door voor publiek te spelen. Ook kun je van elkaar leren en je leert ook nieuwe mensen kennen. Dus ik zou zeggen, bespeel je een instrument? Verleg je grenzen en doe mee!

“ Verleg je grenzen en doe mee! “ Magazine Magré & Magré

21


[ advertentie ]

Elke reis heeft z’n verhaal

Op reis met uw eigen gemeente, vereniging of koor? Neem gerust contact op met Gert Kranendonk. Vanuit zijn ervaring voorziet hij u van het juiste advies. Vrijblijvend kan er een presentatie worden gegeven in uw kerkelijke gemeente, vereniging of koor. Het team van 'Groepsreizen op maat' staat voor u klaar!

groepsreizen@goedideereizen.nl

â—†

073-5999280


KINDERPAGINA DOOLHOF De muzieknoot is de G-sleutel kwijt! Help jij hem de weg te vinden naar de G-sleutel?

10 VERSCHILLEN Zoek de 10 verschillen en omcirkel ze.

Win een kinder CD! Maak deze pagina en stuur hem op naar: Wilbert Magré, Beekenkampweg 67,8085 BR Doornspijk of scan hem in naar info@wilbertmagre.nl

3X

VERBINDEN EN KLEUREN Verbind de lijnen met elkaar en kleur de vleugel in.

CD ‘ZINGEN MAAKT BLIJ’ KINDERKOOR ‘KLEIN MAAR DAPPER’ UIT URK

Magazine Magré & Magré

23


[ advertentie ]

Postbus 59, 3840 AB Harderwijk

Adres: Voorste Wei 77 3844 JW Harderwijk E-mail: info@schuttefinancieeladvies.nl Postbus 59, 3840 AB Harderwijk

Telefoon: 0341 - 418 868

Laan 17 Nunspeet - Tel. 0341-256498

www.schuttefinancieeladvies.nl

www.smits-hoeden.nl

BANDEN - VELGEN - APK - ONDERHOUD BANDEN -- VELGEN VELGEN -- APK APK -- ONDERHO ONDERHO BANDEN ELBURG ELBURG Industriestraat21 21 Industriestraat 8081HH HH Elburg Elburg 8081

www.vakgarageelburg.nl www.vakgarageelburg.nl www.elburgbanden.nl www.elburgbanden.nl

www.vakgarageelburg.nl www.elburgbanden.nl ANDEN - VELGEN - APK - ONDERHOUD

at 21 burg

0525-682356 0525-682356

Industriestraat 21 8081 HH Elburg ELBURG 0525 - 682358

Openingstijden: Dagelijks van 08.00 - 17.00 Zaterdag van 09.00 - 12.00

www.vakgarageelburg.nl

Openingstijden: Dagelijks van 08.00 - 17.00

Opening Openings Dagelijksv Dagelijks Zaterdagv Zaterdag


OOSTENDORP MUZIEK

ZOMERTOUR Dit jaar hopen we voor de vijfde keer een ‘Oostendorp Muziek zomertour’ te organiseren. Totaal zijn er vijftien concerten gepland door het land in prachtige kerken. Het jonge talent Erica Vogel werkt deze keer mee aan de zomertour. Virtuoos fluitspel samen met Magré & Magré staan garant voor een prachtige avond uit. Naast de dwarsfluit bespeelt ze ook haar piccolo en zingt ze een prachtig lied! Uiteraard ontbreken improvisaties en vierhandig pianospel op deze avonden ook niet van vader en zoon. PRESENTATIE NIEUWE CD Ook presenteert het trio een nieuwe CD tijdens de tour. De opname is in de prachtige Martinikerk van Bolsward. Het schitterende orgel blijft de heren Magré trekken. De nieuwe CD is verkrijgbaar bij alle concerten in de pauze of na afloop van het concert.

DATA EN LOCATIES:

Aanvang concerten: 20.00 uur 20 juli - Heerde 27 juli - Rouveen 28 juli - Kollumerzwaag 2 augustus - Heusden 3 augustus - Yerseke 4 augustus - Lunteren 10 augustus - Krimpen a/d IJssel 11 augustus - Doornspijk 17 augustus - Oost-Souburg 18 augustus - Alblasserdam 23 augustus - Zuidwolde (Drenthe) 24 augustus - Aalsmeer 25 augustus - Nijverdal 31 augustus - Drogeham 1 september - Ermelo

Ontmoetingskerk (Kanaalstraat 21) GKV De Levensbron (Esdoornlaan 3) Gereformeerde Kerk (Foarwei 97) Grote Kerk (Burchtstraat 2) Hervormde Kerk (Kerkplein 5) Oude Kerk (Dorpsstraat 34) IJsseldijkkerk (IJsseldijk 232) Gereformeerde Kerk (Zuiderzeestraatweg West 84) De Open Haven (Oranjeplein 2) Havenkerk (Ieplaan 9) Hervormde Kerk (Hoofdstraat 98) Dorpskerk (Dorpsstraat 11) Vrije. Evang. Kerk (Grotestraat 68) Chr. Geref. Kerk (Lytse Wei 22) Immanuëlkerk (Stationsstraat 137)

RESERVEREN MET

KORTING !

Toegangskaarten voor de concerten zijn op de concertavonden aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 15 jaar € 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525 – 685413 of via www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 5,-.

ERICA VOGEL OVER WIM EN WILBERT Zo vader zo zoon. De concerten van Wim en Wilbert zijn altijd een feest. Als ze samen achter de piano op één kruk zitten is duidelijk te zien dat het echt hun passie is. Wim zorgt voor de sfeer, en Wilbert voor de organisatie.

“ Tijdens de concerten hangt een ontspannen en luchtige sfeer. ” Het zijn ook prettige mensen om mee om te gaan. Tussen het werk en organiseren door is een lolletje wel op zijn plaats. Vanzelfsprekend zijn het natuurlijk ook goede muzikanten. Het samenwerken met de Magré’s is ook altijd leuk. Serieus maar ook ontspannen. Ik vind het dan ook erg fijn dat ik dit jaar met de zomertour van hun mag meedoen! Ik hoop u/jou ook op één van de concerten te ontmoeten.

Magazine Magré & Magré

25


[ advertentie ]

In het middeleeuwse centrum van Elburg is het énige Orgelmuseum van Nederland gevestigd. Laat u verrassen door de bijzondere collectie met heel veel bespeelbare orgels. Kom luisteren, spelen, genieten! We organiseren veel activiteiten. Op de website kunt u altijd het meest actuele aanbod aan concerten, lezingen of een tentoonstelling terugvinden.

B

M

U

S

I

X

É

R

D

N

A

K

N

A

J

R

A

K

M

R

A

H

J

E

G

N

A

Z

N

E

M

A

S

I

M

D

S

N

N

I

T

R

A

M

L

U

I

S

T

E

R

C

D

S

J

E

Z

C

N

V

E

N

N

T

O

T

K

I

K

E

B

E

I

Z

H

E

H

K

E

R

L

I

L

I

A

A

T

L

A

K

I

R

R

O

N

L

I

N

E

M W

A

E

O

M

U

D

I

Z

G

L

G

R

O

C

E

I

E

G

K

E

De overgebleven letters vormen een woord. Dit woord kunt u online aan ons doorgeven via bestelmuziek.nu/puzzelww

Puzzel mee! Maak kans op prachtige prijzen! 1

2

3

EERSTE PRIJS Bestelmuziek.nu cd-pakket

TWEEDE PRIJS Cd Heer wees mijn gids

DERDE PRIJS Luister cd Voor het slapen gaan

s).3425-%.4!!,s

HEER WEES

Openingstijden: di t/m zaterdag van 11-17 uur Nationaal Orgelmuseum | Van Kinsbergenstraat 5 8081 CL Elburg | Tel. 0525 – 684220 www.nationaalorgelmuseum.nl | info@nationaalorgelmuseum.nl

Ontdek onze visie op

beter zien

Markeresplein 9 IJsselmuiden Tel. 038 - 33 28 000

Dinsdagmiddag en zaterdagmiddag gesloten

ANDRÉ ARIE ARJAN CORRIE DICK EDITH GERLINDA HARM JOHAN KERST LUISTERCD MAKKELIJK MANNENZANG MARTIN MUSIX MUZIEK ONLINE ORGEL SAMENZANG SNEL VEILIG WILBERT

MIJN GIDS JAN VAN LOO speelt geliefde liederen van Johannes de Heer


ORGELSERIE GROTE KERK TE ELBURG

op het Quellhorst- orgel Ook dit jaar is er weer een orgelserie samengesteld in de Grote- of St. Nicolaaskerk te Elburg. Het prachtige “Quellhorst” hoofdorgel van deze kerk wordt bespeeld door bekende namen. De concerten beginnen om 20.00 uur en om 19.30 uur gaat de deur open voor concertbezoekers. Toegangskaarten zijn op de concertavonden aan de kerk verkrijgbaar voor zes euro. Kinderen t/m 15 jaar onder geleide hebben gratis toegang.

Concertdata: 27 april 11 juli 18 juli 25 juli 1 augustus 8 augustus 15 augustus 22 augustus 1 januari 2019

Wim Magré (16.00 uur) Sander van Marion Wim Magré Hayo Boerema Wim Magré Pieter Heykoop Evan Bogerd Wim Magré (verzoekprogramma) Wim Magré (nieuwjaarsconcert)

Noorder Jongerenkoor www.noorder-jongerenkoor.webnode.nl Vanaf 29 augustus 2016 staat het Noorder Jongerenkoor in Drachten onder leiding van de nieuwe dirigent Wilbert Magré uit Doornspijk Het koor bestaande uit jongeren van 15 t/m 35 jaar uit de regio repeteert één keer in de twee weken op maandagavond in de Eben Haëzerschool (Engwerd 1) in Drachten van 19.45 t/m 21.30 uur, met tussendoor pauze. Lijkt het je leuk om ook op ons koor te komen, maar twijfel je nog? Kom dan vrijblijvend eens langs op een repetitieavond om te zien of het ook iets voor jou is!

Vocalgroup Undique www.facebook.com/vocalgroupundique De betekenis van de koornaam is ‘overal vandaan’ en dat komen de leden van deze groep ook. Speciaal voor dit koor heeft de dirigent, Wilbert Magré, ervaren zangers geselecteerd uit het hele land. Het koor bestaat uit tien sopranen, tien alten, vier tenoren en vier bassen. Het koor zong onder andere meerdere malen het prachtige oratorium Jezus op aarde van Marco den Toom. Er staan prachtige concerten op de agenda en een nog nieuw uit te geven oratorium Jakob. Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met: Wilbert Magré - info@wilbertmagre.nl

Magazine Magré & Magré

27


Wim Magré

40 JAAR ORGANIST Als klein kind ging ik altijd met mijn moeder naar orgelconcerten in Elburg. Er speelden bekende namen, zoals Piet van Egmond en Feike Asma. Daardoor ben ik het mooi gaan vinden en zelf ook orgelles gaan nemen. Ik was toen 8 jaar oud. Toen ik les kreeg, kregen we thuis ook een orgel. Ik begon aan de muziekschool, waar ik les kreeg van Kees Weggelaar uit Amsterdam. Ik weet nog dat bij mijn eerste orgelles, hij een konijn mee had genomen in zijn tas. Het konijn kon elk moment jongen en daar moest hij bij zijn. Dit is tijdens de les niet gebeurd!

“ Ik weet nog dat bij mijn eerste orgelles, hij een konijn mee had genomen. “ Ik heb 6 jaar les gehad op de muziekschool. De jaren daarna kreeg ik les in de bovenkerk in Kampen van Willem Hendrik Zwart. Hij adviseerde mij om naar het conservatorium te gaan, waar ik, vanaf mijn 19e jaar, 5 jaar heb gestudeerd bij Dorothy de Rooij. Piano was mijn bijvak.Toen ik op het conservatorium zat, bleef ik ook nog les houden bij Willem Hendrik Zwart. Zijn lessen vond ik altijd erg fijn. JONGE ORGANIST VAN 16 JAAR Intussen was ik vanaf 1978, ik was toen 16, vaste organist bij de gereformeerde kerk in Doornspijk. Vanaf juni 2015 werd ik benoemd als organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk te Elburg waar ik het beroemde “Quellhorst” nog steeds bespeel. Hiernaast ben ik ook organist van de middagpauzediensten en de DMB diensten in de Engelse kerk te Amsterdam en ben ik als organist verbonden aan de DMB diensten in de Grote kerk te Apeldoorn. JUBILEUMCONCERT Dit jaar mag ik 40 jaar organist zijn. Dit heugelijke feit hoop ik te vieren met een jubileumconcert op zaterdag 26 mei in de Bovenkerk te Kampen. Ik heb speciaal voor de Bovenkerk gekozen, omdat ik hier dus jaren lang les heb gehad van mijn leermeester Willem Hendrik Zwart. Ik mag met veel dankbaarheid en goede herinneringen terug denken aan deze tijd.

“ Het “Hinsz” orgel vind ik één van de mooiste instru menten van ons land. “ Het jubileumconcert op zaterdag 26 mei begint om 20.00 uur in de Bovenkerk te Kampen. Op het programma staan werken van onder andere: Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Louise Vierne en Willem Hendrik Zwart. Het feestelijke jubileumconcert is gratis toegankelijk voor iedereen! Ik kijk er naar uit en hoop deze avond vele orgelliefhebbers te mogen begroeten.

Magazine Magré & Magré

29


EXCELLENT RECORDINGS Vader Steven en zoon Arend-Jan Wielink van Excellent Recordings uit Nunspeet aan het woord over hun werk. De liefde voor muziek en met name de goede weergave begon al jong. Als 20 jarige knul kocht ik een set grote Hepta speakers. Die waren voor mij een eye-opener. Ik hoor nog de 32-voet van het orgel van de Notre Dame in Parijs rollen van onder voeten van Pierre Cochereau. Vanaf die tijd kon eigenlijk alleen nog maar genieten van muziek als deze goed opgenomen was. In dat opzicht is er eigenlijk sinds die tijd niet zoveel veranderd. Ook toen was er kaf onder het koren, net als dat nu ook nog het geval is. Fantastische opnames, maar ook opnames die gewoon slecht klinken.

“ Het ‘virus’ is ook overgedragen op mijn oudste zoon Arend-Jan. Als jochie van 10-11 jaar ging hij al mee met opna mes. ”

Het opnamevak ben ik eigenlijk ingerold door een opname van een koor waar mijn zus lid van was. Ik ben daar toen gaan kijken en met de opnameleider klikte het meteen. Dat heeft ertoe geleid dat ik daar een aantal jaren samen mee heb opgetrokken en de basis van de opnametechniek heb geleerd. Samen luisterden we veel naar opnames en waren kritisch naar onze eigen opnames.

“ Wij streefden altijd het hoogst haalbare na. “ In 1991 ben ik langzamerhand mijn eigen bedrijfje gestart. Ik meen me te herinneren dat één van mijn eerste opnames als zelfstandige een live-opname was in Oldebroek. Toen werden er meestal MC’s van gemaakt (cassettes). Het bedrijfje is rustig gegroeid en het heeft zich sinds begin van de jaren 2000 e.v. een duidelijke positie binnen de Christelijke opnamewereld verworven. Eén van de dingen die ik meemaakte en nooit meer vergeten zal is het volgende: Tijdens een koorreis moest ik een opname maken van een koor in de Berliner Dom. We hadden heel weinig tijd om de apparatuur op te stellen en ik was dus best een beetje gestrest. Dat resulteerde in een slordigheid waardoor ik tijdens het weglopen achter een microfoon-kabel bleef haken, waardoor een statief met mijn 2 duurste microfoons dreigde te vallen. De dirigent zag dat gebeuren en schreeuwde hard naar mij. Ik draaide mij om en in een reflex stak ik mijn handen uit en het statief viel in mijn handen.

“ Pffff. Wat was ik de man dankbaar. ” VERANDERING IN BEDRIJFSVOERING Dit ‘virus’ is ook overgedragen op mijn oudste zoon ArendJan. Als jochie van 10-11 jaar ging hij al mee met opnames. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hij het bedrijf rond 2013 heeft overgenomen en wij nu samen het bedrijf runnen.

30

Magazine Magré & Magré

Wat er ook veranderd is: de passie voor het maken van goedklinkende opnames is gebleven. Was het destijds met een DAT recorder en een groot mengpaneel, tegewoordig doen we het met een laptop en externe hardware waarin de omzetting van analoog naar digitaal plaatsvindt. Het werk is daardoor iets lichter geworden. Geen gesjouw meer met een zwaar mengpaneel. De samenwerking met de heren Magré verloopt altijd heel gesmeerd. Zij weten dat wij gaan voor kwaliteit en van onze kant weten wij dat zij gaan voor een meesterlijke klank, of het nu gaat om orgel en piano of om een koor. Tijdens de opnames wordt ontspannen omgegaan met het draaiboek. Dat is geen knellend keurslijf maar een leidraad om tot een mooi resultaat te komen binnen een redelijke tijd. Van beide zijden worden kritische opmerkingen gedurende de opname gewaardeerd. Daar spreekt betrokkenheid uit. We hopen dat dit nog veel jaren mag worden voortgezet.


HUIDIGE APPARATUUR Op dit moment beschikken wij over één van de meest natuurgetrouwe microfoonvoorversterkers en AD converters: de Merging Hapi. De combinatie stelt ons in staat om naast de gewone CD opname frequentie van 44.1 kHz, op te nemen in 192 kHz. Hierdoor wordt het kwaliteitsniveau fors omhoog gebracht. In de klassieke opnamewereld is dit inmiddels gewoon geworden;binnen onze branche zijn wij hiermee toonaangevend. De Hapi staat bekend om zijn enorm open en zeer natuurgetrouw realistisch geluidsbeeld, waarbij de plaatsing in het geluidsbeeld ook fabelachtig scherp is. In combinatie met de door Rens Heijnis geupgrade DPA microfoons, is de kwalitatieve standaard op een zeer hoog niveau gekomen. De kenner zal dit geluidsbeeld direct weten te waarderen. Wat ook bijdraagt aan deze zeer hoge opnamestandaard is het vermijden van lange kabelverbindingen tussen microfoon en voorversterker. Deze zijn zeer kort, zodat onderweg geen verlies plaatsvindt. Daarom gebruiken wij microfoonkabel van de wereldwijd bekende Van den Hul. Deze zijn uitstekend in staat om ieder detail, zonder daarbij de klank aan te tasten, van microfoon naar de Hapi te transporteren. U zult dit horen in het geluidsbeeld, wat bij afluistering op kwaliteitsapparatuur een bijna drie-dimensionaal beeld oplevert. Excellent Recordings wil muziek laten klinken zoals het behoort te klinken; open, transparant, gedetailleerd en natuurlijk, zonder sporen van hardheid.

“ Opna mekwaliteit heeft altijd hoog in het vaandel gestaan. Dat is onze passie. “

NA DE OPNAME Na het harde werken gedurende de opname komt de afwerking. Meestal is de werkwijze zo dat door ER aan de hand van de gemaakte aantekeningen een proefmontage wordt gemaakt. Deze wordt beoordeeld door de artiest of dirigent en daarna volgt dan een tweede ronde van correcties. Dit heet editing. Als tenslotte de CD is goedgekeurd is versturen wij deze digitaal naar de fabriek, waar dan inmiddels ook het CD-boekje voor het drukken klaarligt, en wordt deze geperst en direct verzonden naar de klant of ER. Kijk ook eens op: www.excellent-recordings.nl

Magazine Magré & Magré

31


[ advertentie ]

Zing ook mee met het

Groot Nederlands Johannes de Heer koor Koorleden aan het woord: Berdien: “Een geweldige ervaring” Ans: “De teksten zijn zo prachtig en troostvol, soms sta ik zelf te zingen met tranen in mijn ogen.”

e Meer informati op pagina 13! Doornspijk - Bel vrijblijvend voor meer informatie: 06-24688506

Ook meezingen? Ga naar:

www.johannesdeheerkoor.nl/aanmelden-2019/

Naamloos-2 1

23-1-2017 9:40:57

Zijn exclusieve instrumenten van zeer hoge kwaliteit, met ongeëvenaarde draagkracht en levendig klankpalet. Deze orgels staan in veel huiskamers en in meer dan 300 kerken in de Benelux. De orgels hebben 4 tot 9 orgelstijlen naar keuze, van barok tot romantisch. Allen orgels worden standaard geleverd met houten klavieren. Dit zorgt ervoor dat Allen orgels gewaardeerd worden door veel organisten en kerkbesturen. Allen kerkorgel met 4 x 27 stemmen, draagkracht tot 700 volle zitplaatsen € 14.750,- Speelklaar in uw kerk opgesteld, onderhoudsvrij, inclusief 15 jaar garantie. Vraag om een gratis demonstratie in uw kerk.

Loonstra Orgels officieel importeur van Allen Organs. Westergeest-Staphorst www.allenorganbenelux.com

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken maar verdwaalt u door alle aanbiedingen en acties? Wij geven al bijna 50 jaar eerlijk keukenadvies in elke stijl en elk budget. Ook onze exclusieve maatwerkcollectie is het bekijken waard. Hierin leveren wij massief maatwerk in alle RAL kleuren en mooie beitskleuren als Nature White en Nature Grey. De maatwerk keukens zijn ook leverbaar in handgeschilderd zijdeglans of hoogglans. Kom gerust eens langs, Drachten is dichterbij dan u denkt! Huizenga Keukenstyle | Florijn 5 | Drachten | www.keukenstyle.nl


CONCERTTOUR

‘GEVEN DOET LEVEN’ ten behoeve van: Kerk in Actie

Te ve n s p re s e nt at ie n ie u we CD Ve lu w s M a n n e n e n se

m ble

Wim en Wilbert Magré organiseren een tour van drie concerten in Kollumerzwaag, Doornspijk en Lunteren voor Kerk in actie. Het Veluws Mannenensemble bestaat uit 18 ervaren zangers o.l.v. vader Wim Magré en zingt onder andere bekende Psalmen en geestelijke liederen. De leden van Vocalgroup Undique komen uit het hele land en zijn speciaal voor dit koor uitgekozen door Wilbert Magré. Undique bestaat uit: tien sopranen, tien alten, vier tenoren en vier bassen. Het koor zingt tijdens deze tour bekende en minder bekende bewerkingen van prachtige liederen. Ook zullen beide koren samen zingen. Het geheel wordt muzikaal aangevuld door Wim en Wilbert Magré op orgel en piano samen met de bekende panfluittiste Carina Bossenbroek uit Nunspeet. De heren Magré gaven vorig jaar nog een prachtige zomertour van veertien concerten door het hele land met Carina!

RESERVEREN MET KORTING Reserveren met korting kan vooraf via: www.korenindekerk.nl. Uiteraard krijgt u dan korting door vooraf te reserveren. Via de site kosten de kaarten voor volwassenen slechts € 10,-. (aan de deur € 12,50) Kinderen t/m 15 jaar betalen € 5,- (aan de deur € 7,50).Tijdens de avond is er kort aandacht voor het werk van Kerk in Actie en wordt er een collecte gehouden.

Magazine Magré & Magré

33


[ advertentie ]

In onze orgelmakerij bouwen wij met passie

orgels voor het leven

Zoals de Mondri 236 De vier unieke klankwerelden zorgen dat u zich blijft verbazen over de mogelijkheden om de mooiste orgelwerken optimaal te laten klinken in één orgel. Dit betekent dat iedere klankwereld zijn eigen unieke dispositie heeft. Het mooi vormgegeven kabinetmeubel oogt indrukwekkend en heeft een unieke opstelling aan luidsprekers. Kortom het resultaat is verbluffend. Bekijk en beluister het orgel op www.contentorgels.nl

Mariënhoef 7 • 3851 ST Ermelo NL • +31 341 55 48 76 • info@contentorgels.nl • www.contentorgels.nl


TWEE EXCLUSIEVE

NIEUWJAARSCONCERTEN

‘Magré & Magré’ in Ermelo

   

Traditiegetrouw geven vader en zoon Magré elk jaar twee nieuwjaarsconcerten. Deze twee exclusieve concerten vinden plaats op zaterdag 12 januari 2019 in de concertzaal van Content Orgels (Mariënhoef 7) te Ermelo.

    

De concerten worden verzorgd door Wilbert Magré aan de vleugel en Wim Magré op een Content-orgel. Tevens zullen de musici enkele nummers op twee orgels tegelijk spelen en staat ook vierhandig pianospel op het programma. De verrassende mix hiervan zal ongetwijfeld voor een geslaagde middag en avond zorgen. Gezien de belangstelling van voorgaande jaren hebben de heren Magré ook dit jaar weer een middagconcert (16.00 uur) en een avondconcert (20.00 uur) georganiseerd. Bij beide concerten is er in de pauze gratis koffie en thee en na afloop een hapje en een drankje.

         

    

  

Reserveren aanbevolen - vol = vol !

In verband met het maximale aantal zitplaatsen van 100 per concert, is het aanbevolen om tijdig te reserveren via www.wimmagre.nl of te bellen naar: 0525 – 685413. De toegang is € 10,- per persoon incl. hapjes en drankjes.

GRATIS

ZOMERCONCERTEN

Veluws Mannenensemble In 2013 heeft Wim Magré een ensemble samengesteld van zestien ervaren zangers voor de zomerconcerten in Elburg. Totaal trokken deze vier concerten meer dan 2.500 bezoekers, waardoor het plan ontstond om door te gaan met dit mannenensemble. Dit jaar verzorgen de heren alweer voor de vijfde keer gratis zomerconcerten in Elburg. Tijdens de Vestingdagen in de sfeervolle binnenstad van Elburg geeft het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré iedere woensdag van 18 juli t/m 15 augustus gratis concerten in de prachtige Grote Kerk aldaar. Het Quellhorst orgel wordt bespeeld door de organist Wilbert Magré. De concerten beginnen om 11.00 uur en duren ongeveer een uur.

BLADMUZIEK NIEUW - Psalmbewerkingen voor solo-instrument en begeleiding Muziek voor solo-instrument en begeleiding bewerkt door Wim Magré. In het boekje staan een fantasie over Psalm 146, een fantasie over Psalm 56 en een voorspel en koraal over Psalm 6. 2 Psalmbewerkingen In het 8 pagina tellende boekje staat een Koraalfantasie over Psalm 98 en een Voorspel en Koraal over Psalm 119. 3 Psalmbewerkingen Drie bewerkingen over Psalm 6, 56 en 139 voor orgel.

Magazine Magré & Magré

35


[ advertentie ]

ROY A A L V E R ZORGD Tot in de puntjes geregeld, overal aan gedacht. Is dat niet waar u als gastheer of –vrouw voor gaat? Voor Hoogerbrug Cuisine is het ons dagelijks werk om van feestjes

BUFFET TEN

geslaagde partijen te maken.

BEDRIJFSFEESTEN

Onze inzet? Een perfect geregeld

Financiële dienstverlening

culinair gedeelte, desgewenst

HOUSE-WARMING

feestelijke aankleding en vriendelijk

BARBECUE

(bedienend) personeel.

VERHUUR

Bezoek onze website voor een over-

Belastingen

zicht van de mogelijkheden. Heeft u vragen? Bel of mail gerust. Tot ziens?

Accountancy

A RT Y UW P ST A LVA ENS AR W EL N A E H A E I G NV SA M E E E B SI T W E Z ON S T EL

Oude Kerkweg 41, 8085 AM Doornspijk Postbus 1, 8085 ZG Doornspijk Telefoon: 0525 - 660690 E-mail: info@timmerbv.nl

www.timmerbv.nl

Van der Hoopstraat 24-26 2921 LR Krimpen aan den IJssel Telefoon 06-13253491 info@hoogerbrugcuisine.nl www.hoogerbrugcuisine.nl

rs Caterana va e Natur

Uitvoering van koor, orkest of huisconcert?

uw een

Hiervoor hebben wij het juiste orgel beschikbaar.

NIEUWE

CD

Steeds meer beroemde koren en orkesten vanuit heel Europa maken tijdens hun uitvoeringen in kerken en concertgebouwen gebruik van een Allen orgel. Deskundige opstellingen met de juiste volumeverhouding en een perfecte intonatie maken elke uitvoering tot een succes. Ook voor een Content orgel en Hauptwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Raadpleeg www.loonstraorgelverhuur.nl voor referenties.

Jan van Loo speelt geliefde liederen van Johannes de Heer op elektronisch orgel

-- Bestellen: www.janvanloo.nl -Slechts € 14,95 incl. verzendkosten

Wij werken samen met o.a.:

Loonstra Orgelverhuur Rijssen info@loonstraorgelverhuur.nl +31(0)548-789830


KERST IN ELBURG KERSTCONCERT

VELUWS MANNENENSEMBLE YOUNG LADIES CHOIR REJOICE Op zaterdag 8 december geeft Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré een kerstconcert in de Grote Kerk te Elburg. Het concert begint om 20.00 uur. Het Young Ladies Choir Rejoice bestaat uit leden in de leeftijd van 15 t/m 35 jaar. De leden komen uit de hele regio en staan onder leiding van Wilbert Magré. Het koor brengt deze avond prachtige kerstnummers ten gehore. Het Veluws Mannenensemble bestaat uit achttien ervaren zangers en is onder meer bekend van de zomerconcerten tijdens de Vestingdagen in Elburg. Onder leiding van Wim Magré laat het ensemble prachtige nummers horen tijdens dit kerstconcert.

GROOTS KERSTCONCERT

ELBURGS MANNENKOOR ‘OEFENING BAART KUNST’ Zaterdag 22 december geeft het Elburgs Mannenkoor ‘Oefening Baart Kunst’ o.l.v. Wim Magré een groots kerstconcert in de Grote Kerk te Elburg. Het concert begint om 20.00 uur. Deze avond treedt het mannenkoor samen met de bekende zangers Ernst Daniël Smid op! Verder wordt er onder andere medewerking verleend door Laura Krale (trompet) en Wilbert Magré (piano). Toegangskaarten zijn vooraf met tien euro korting te reserveren via www.wimmagre.nl of telefonisch: 0525-685413. Kaarten kosten dan 15 euro. Kaarten ‘s avonds aan de kerk zonder reservering zijn 25 euro.

Toegangskaarten zijn vooraf met korting te reserveren via www.wimmagre.nl of via 0525-685413. Volwassenen betalen dan € 7,50 en kinderen t/m 15 jaar € 5,-. Kaarten ‘s avonds aan de kerk zonder reservering kosten voor volwassenen € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 7,50.

Magazine Magré & Magré

37


Volledige agenda zaterdag zondag woensdag donderdag zaterdag vrijdag vrijdag zondag

7 april 2018 8 april 2018 18 april 2018 19 april 2018 21 april 2018 27 april 2018 27 april 2018 29 april 2018

Grote Kerk (Loolaan) Engelse Kerk (Begijnhof) Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Grote Kerk Grote Kerk (Loolaan)

Apeldoorn Amsterdam Amsterdam Hilversum Doornspijk Elburg Elburg Apeldoorn

19.30 uur 19.00 uur 12.25 uur 10.00 uur 20.00 uur 16.00 uur 20.00 uur 19.00 uur

Concert Groot Nederlands Johannes de Heer koor DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Zangersdag VEG koren Voorjaarsconcert Koor Deo Cantemus Feestelijke orgelbespeling Wim Magré Oranjeconcert Elburgs Mannenkoor O.B.K. DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

woensdag zaterdag zondag zaterdag zaterdag zaterdag zondag woensdag

2 mei 2018 5 mei 2018 6 mei 2018 12 mei 2018 19 mei 2018 26 mei 2018 27 mei 2018 30 mei 2018

Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Bovenkerk Gereformeerde Kerk Bovenkerk Grote Kerk (Loolaan) Engelse Kerk (Begijnhof)

Amsterdam Harderwijk Amsterdam Kampen Doornspijk Kampen Apeldoorn Amsterdam

12.25 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 19.30 uur 20.00 uur 19.00 uur 12.25 uur

Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Gratis bevrijdingsconcert DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert Groot Nederlands Johannes de Heer koor Gratis concert YLC Rejoice en Urker Kinderkoor Jubileumconcert Wim Magré (40 jaar organist) DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

vrijdag zaterdag zondag vrijdag zaterdag zondag donderdag vrijdag zaterdag woensdag zondag

1 juni 2018 2 juni 2018 3 juni 2018 8 juni 2018 9 juni 2018 10 juni 2018 14 juni 2018 15 juni 2018 16 juni 2018 20 juni 2018 24 juni 2018

Gereformeerde Kerk De Doelen Engelse Kerk (Begijnhof) Gereformeerde Kerk Oude Kerk Breepleinkerk De Dom Dom van Elberfeld Salvatorkirche Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk (Loolaan)

Kollumerzwaag Rotterdam Amsterdam Doornspijk Lunteren Rotterdam Keulen (D) Wuppertal (D) Duisburg (D) Amsterdam Apeldoorn

20.00 uur 19.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 17.00 uur 12.00 uur 20.00 uur 15.00 uur 12.25 uur 19.00 uur

Veluws Mannenensemble en Vocalgroup Undique Groot Johannes de Heer concert DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Veluws Mannenensemble en Vocalgroup Undique Veluws Mannenensemble en Vocalgroup Undique Zangdienst m.m.v. Gemengd Koor Groot Veluwe Concert Groot Nederlands Johannes de Heer koor Concert Groot Nederlands Johannes de Heer koor Concert Groot Nederlands Johannes de Heer koor Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zondag dinsdag woensdag woensdag woensdag vrijdag zaterdag zondag maandag woensdag vrijdag zaterdag zondag maandag

1 juli 2018 3 juli 2018 11 juli 2018 18 juli 2018 18 juli 2018 20 juli 2018 21 juli 2018 22 juli 2018 23 juli 2018 25 juli 2018 27 juli 2018 28 juli 2018 29 juli 2018 30 juli 2018

Gereformeerde Kerk Grote Kerk (Loolaan) Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Grote Kerk Ontmoetingskerk Grote Kerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk De Levensbron Gereformeerde Kerk Grote Kerk (Loolaan) Gereformeerde Kerk

Doornspijk Apeldoorn Amsterdam Elburg Elburg Heerde Steenwijk Doornspijk Doornspijk Elburg Rouveen Kollumerzwaag Apeldoorn Doornspijk

19.00 uur 20.00 uur 12.25 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur

Open Deur Dienst m.m.v. koor Deo Cantemus Zomerconcert Magré & Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Orgelconcert Wim Magré Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Orgelconcert Wim Magré Open Deur Dienst m.m.v.Veluws Mannenensemble Orgelconcert Wim Magré Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Instrumentaal zomerconcert met o.a. Wilbert Magré

38

Magazine Magré & Magré


woensdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag vrijdag zaterdag zondag maandag woensdag vrijdag zaterdag maandag woensdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag vrijdag

1 augustus 2018 1 augustus 2018 2 augustus 2018 3 augustus 2018 4 augustus 2018 5 augustus 2018 6 augustus 2018 7 augustus 2018 8 augustus 2018 10 augustus 2018 11 augustus 2018 12 augustus 2018 13 augustus 2018 15 augustus 2018 17 augustus 2018 18 augustus 2018 20 augustus 2018 22 augustus 2018 22 augustus 2018 23 augustus 2018 24 augustus 2018 25 augustus 2018 26 augustus 2018 31 augustus 2018

Grote Kerk Grote Kerk Grote Kerk Hervormde Kerk Oude Kerk Driestwegkerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk IJsseldijkkerk Gereformeerde Kerk Driestwegkerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk De Open Haven Havenkerk Gereformeerde Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Hervormde Kerk Dorpskerk Vrije Evang. Kerk Gereformeerde Kerk Chr. Geref. Kerk

Elburg Elburg Heusden Yerseke Lunteren Nunspeet Doornspijk Doornspijk Elburg Krimpen a/d IJssel Doornspijk Nunspeet Doornspijk Elburg Oost-Souburg Alblasserdam Doornspijk Amsterdam Elburg Zuidwolde Aalsmeer Nijverdal Doornspijk Drogeham

11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 14.30 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 11.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 12.25 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur

Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Orgelconcert Wim Magré Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Zangdienst met o.a. Wilbert Magré Orgelconcert Wilbert Magré t/m 17.00 uur gratis inloopconcerten Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Zangdienst met het Veluws Mannenensemble Orgelconcert Wim Magré Gratis zomerconcert Veluws Mannenensemble Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Orgelconcert op twee orgels / 2x Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Orgelconcert Wim Magré Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Open Deur Dienst m.m.v. Elburgs Mannenkoor Magré & Magré met jong talent Erica Vogel

zaterdag woensdag zondag zondag zaterdag zaterdag zondag

1 september 2018 12 september 2018 16 september 2018 23 september 2018 29 september 2018 29 september 2018 30 september 2018

Immanuëlkerk Engelse Kerk (Begijnhof) Engelse Kerk (Begijnhof) Ontmoetingskerk Gereformeerde Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk (Loolaan)

Ermelo Amsterdam Amsterdam Lelystad Doornspijk Doornspijk Apeldoorn

20.00 uur 12.25 uur 19.00 uur 19.00 uur 09.30 uur 20.00 uur 19.00 uur

Magré & Magré met jong talent Erica Vogel Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Zangdienst m.m.v.Veluws Mannenensemble Magré & Magré Concours (gratis toegang) Gratis try-out concert Koor Groot Veluwe DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

maandag t/m vrijdag vrijdag donderdag zaterdag zondag zaterdag woensdag zaterdag zondag

1 oktober 2018 5 oktober 2018 5 oktober 2018 11 oktober 2018 13 oktober 2018 14 oktober 2018 20 oktober 2018 24 oktober 2018 27 oktober 2018 28 oktober 2018

o.a. Basiliek, Kathedraal en American Cementary Basiliek Grote Kerk WHZ-Hal Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Driestwegkerk Grote Kerk (Loolaan)

o.a. Lisieux en Rouen Oudenbosch Harderwijk Lemelerveld Amsterdam Elburg Amsterdam Nunspeet Apeldoorn

n.v.t. n.v.t. 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.00 uur 20.00 uur 12.25 uur 20.00 uur 19.00 uur

5 Daagse concertreis naar Normandie Koor o.l.v. Wim Magré en Wilbert Magré (orgel) Gratis concert Gemengd Koor Groot Veluwe Orgelconcert Wim Magré Magré & Magré met jong talent Erica Vogel DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert t.b.v. goed doel Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) Jubileumconcert Young Ladies Choir Rejoice DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zaterdag zaterdag woensdag zondag zaterdag zondag

3 november 2018 11 november 2018 14 november 2018 18 november 2018 24 november 2018 25 november 2018

Grote Kerk Grote Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Engelse Kerk (Begijnhof) Immanuëlkerk Grote Kerk (Loolaan)

Elburg Terneuzen Amsterdam Amsterdam Ermelo Apeldoorn

20.00 uur 19.30 uur 12.25 uur 19.00 uur 16.00 uur 19.00 uur

Concert Magré & Magré Orgelconcert Wim Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Concert Koor Maranatha en Urker Kinderkoor DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

zaterdag zondag woensdag zaterdag woensdag zaterdag vrijdag zaterdag zondag maandag woensdag zondag

1 december 2018 2 december 2018 5 december 2018 8 december 2018 12 december 2018 15 december 2018 21 december 2018 22 december 2018 23 december 2018 24 december 2018 26 december 2018 30 december 2018

Gereformeerde Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk Gereformeerde Kerk Grote Kerk Noorderkerk Grote Kerk Kapelkerk Hervormde Kerk Engelse Kerk (Begijnhof) Grote Kerk (Loolaan)

Doornspijk Amsterdam Amsterdam Elburg Ommen Oudewater Amsterdam Elburg Emmen Ederveen Amsterdam Apeldoorn

20.00 uur 19.00 uur 12.25 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 19.30 uur 20.00 uur 17.00 uur 19.30 uur 12.25 uur 19.00 uur

Concert t.b.v. de Veluwse Wens Ambulance DMB Dienst m.m.v. Magré & Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) YLC Rejoice en het Veluws Mannenensemble Kerstconcert koren o.l.v. Gezinus Veldman Kerstconcert Mannenkoor Con Forza Kerstconcert Chr. Urker Visserskoor “Crescendo” Kerstconcert Elburgs Mannenkoor O.B.K. Zangdienst m.m.v. kapella Vocale Concert Koor de Lofstem en Wilbert Magré Middagpauzedienst m.m.v. Wim Magré (orgel) DMB Dienst m.m.v. Wim Magré (orgel)

dinsdag zaterdag zaterdag

1 januari 2019 12 januari 2019 12 januari 2019

Grote Kerk Content Orgels Content Orgels

Elburg Ermelo Ermelo

20.00 uur Orgelconcert Wim Magré 16.00 uur Nieuwjaarsconcert Magré & Magré, zie pag. 23 20.00 uur Nieuwjaarsconcert Magré & Magré, zie pag. 23


“Je kunt pas genieten van een groot huis, als je het deelt met anderen” Ontdek, beleef en ervaar het bij Broekhuis Harderwijk

Broekhuis Harderwijk Zuiderbreedte 40 (T) 0341 - 75 14 00 broekhuis.nl

Magré & Magré Magazine 2018  

Magazine vol met informatie over concerten, CD's, concertreizen en nog veel meer!

Magré & Magré Magazine 2018  

Magazine vol met informatie over concerten, CD's, concertreizen en nog veel meer!

Advertisement