Page 1

1


To ηλεκτρονικό περιοδικό ΚΟΜΙΞ Wiki! περιέχει ιστορίες από ερασιτέχνες σχεδιαστές που αγαπούν το σύμπαν των παπιών που δημιούργησε ο Καρλ Μπαρκς. Και με άρθρα από άτομα που αγαπούν εξίσου το σύμπαν του Ντόναλντ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στην πραγματοποίησή του συμβάλλουν αρκετά άτομα: Paride Prete & Roberto Diglio (σχέδιο, ιστορία) JimR (ιστορία, σχέδιο) ΚΟΜΙΞ (δομή περιοδικού, άρθρα, design περιοδικού)

Οι σχεδιαστές μας:    

JimR Johnny12 Angel.tze Alex Koutοukas

2


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Paride Prete ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΟΜΙΞ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: ΚΟΜΙΞ WIKI

 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΗ ΠΡΑΞΗ 1 ΜΕΡΟΣ 2

(Σενάριο: Roberto Diglio & Σχέδιο: Paride Prete) …σελ. 6 - 28  ΠΙΣΙΝΑ ΠΑΡΤΥ (Σενάριο & Σχέδιο: JimR) … σελ. 30 - 40

 Τα Νέα της Ένατης Τέχνης... σελ. 4-5  Τα Νέα της ΚΟΜΙΞ Wiki… σελ.42

 Άρθρο: Η Τελευταία Γη … σελ. 29  JimR Duckverse... σελ. 41

@komixwiki ΚΟΜΙΞ Wiki

Χριστούγεννα στην Λιμνούπολη αλλά τι μπορεί να πάει στραβά; Τι γυρεύουν οι Ντακ στο διάστημα; Μια νέα περιπέτεια από έναν νέο σχεδιαστή και αναγνώστη του περιοδικού μας!

ΚΟΜΙΞ Wiki @KomixWiki Komix Wikia 3


NEA

Στον χώρο των Disney κόμικς…

Ας ξεκινήσουμε από την Ιταλία που είναι η πιο σημαντική πηγή νέων για καινούργιες εκδόσεις! Μια νέα έκδοση που θα ξεκινήσει σύντομα είναι το Mega Almanacco! Πρόκειται για επιστροφή του τίτλου μετά από αρκετά χρόνια. Ανθίζουν οπι εκδόσεις στην Ιταλία. Άλλη μια ενδιαφέρουσα έκδοση είναι το Paperink. Πρόκειται για συνέχεια του Ιταλικού περιοδικού Paperinik Appgrade το οποίο έκλεισε το κύκλο του (με τεύχος #52) και θα περιλαμβάνει παλιές και νέες ιστορίες με τον αγαπημένο μας σουπερ ήρωα. To πρώτος τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2017. Διαστάσεις: 13,9 x 18,6, Σελίδες: 242 και Τιμή: 3,50 ευρώ. Σε μέγεθος είναι λίγο μικρότερο από το Αλμανάκο θα λέγαμε.

Το εξώφυλλο του Mega Almanacco #1 αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην γειτονική Ιταλία!

Από ιστορίες από ότι φαίνεται από το πρώτο θα έχει και αρκετά παλιές και πιο πρόσφατες αλλά και ολοκαίνουργιες ιστορίες! Να σημειωθεί ότι η πρώτη ιστορία είναι μια ολοκαίνουργια ιστορία σχεδιασμένη από τον Τζόρτζιο Καββατσάνο! Πρόκειται για το Paperinik e lo speciale salvataggio spaziale (Φάντομ Ντακ και η ειδική εξοικονόμηση χώρου πιθανότατα στα ελληνικά;) Κυκλοφορεί στις 5 Ιανουρίου.

Paperinik #1

4


Στην Αμερική IDW & Fantagraphics

Αριστερά: Ο ενδέκατος τόμος της βιβλιοθήκης Φλόυντ Γκότφρεντσον με τίτλο «Μίκυ εναντίων Μίκυ». Θα εκδοθεί από την Fantagraphics και θα περιλαμβάνει ημερήσια στριπ του μεγάλου ποντικοδημιουργού. Η κυκλοφορία αναμένεται τον Ιούνιο του 2017. Μέση: Ο τρίτος τόμος με τα ημερήσια στριπ των Μπομ Καρπ και Αλ Ταλιαφέρρο που θα κυκλοφορήσει από την IDW. Θα περιλαμβάνει τις χρονιές 1945-1947 και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2017. Δεξιά: Πως ο Μίκυ συνάντησε τη Μίννι; Ένα νέο τομάκι που κυκλοφορεί στις 17 Ιανουρίου 2017 με σχεδιαστή και σεναριογράφο της ιστορίας τον Bernard Cose.

Παρατηρούμε διάφορες σποραδικές εκδόσεις από άλλες εταιρίες πέρα από τις 2 γνωστές που είδαμε προηγουμένως στην Αμερική. H σειράς «Disney Graphic Novels» της Papecutz, συνεχίζει με το πέμπτο τεύχος της να έχει το δεύτερο μέρος της σειράς X-Mickey με τίτλο της ιστορίας να είναι The Contest. Θα κυκλοφορήσει από την εκδοτική Papercutz τον Φεβρουάριο του 2017. Το εξώφυλλο φαίνεται στα δεξιά σας.

5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


ΑΦΙΕΡΩΜΑ PK - L'Ultima Terra (Φάντομ Ντακ – Η Τελευταία Γη) είναι ένα κόμικ γραμμένο και εικονογραφημένο από τους Ιταλούς φαν Roberto Diglio και Paride Prete. Δίπλα έχετε εξώφυλλα για τις πράξεις 2 και 3 που θα δημοσιευτούν κάποια στιγμή στο περιοδικό.

Η ιστορία έχει πάρει στοιχεία και από το σύμπαν των Νέων Περιπετειών του Φάντομ Ντακ αλλά και από τη σειρά Σουπερ-Ήρωες που είχαμε διαβάσει παλιά στο Μίκυ Μάους της Α΄ Περιόδου. Υπάρχουν πολλά γνωστά υπερηρωικά στοιχεία και ένα από αυτά είναι η σύγκρουση του Σουπερ Γκούφυ και του Φάντομ Ντακ που θα δούμε αργότερα. Ακόμα, ο χαρακτήρας του Φάντομ είναι πιο κοντά στον Μπατμαν και γενικά υπάρχει μια σύγκρουση για το τι πρέπει να κάνει ή για το τι είναι σωστό. Μπορείτε επίσης να δείτε τις εντυπωσιακές εικονογραφήσεις του Paride Prete στο deviant art του! Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που μας επέτρεψαν να μεταφράσουμε την ιστορία τους.

Φάντομ Ντακ Η Τελευταία Γη Μια νέα περιπέτεια με πολλές ανατροπές και μυστήριο αρχίζει!

29


30


31


32


33


34


35


36


37


38


39


40


ΑΡΘΡΟ Καλώς ή κακώς όμως, επειδή υπάρχει μια σύνδεση των ιστοριών μου (αν και πολλές φορές όχι άμεσα εμφανής), έφτιαξα στα πρόχειρα ένα σχεδιάγραμμα με την σειρά που θα ήταν προτιμότερο να διαβαστούν οι ιστορίες μου. Η αφετηρία είναι το "Μυστικό της Σονόρα" (KW! #3), πάνω αριστερά και απλά ακολουθείτε τα ίχνη. Προφανώς και δεν είναι απαραίτητα όλα αυτά για να κατανοήσει κάποιος την πλοκή της ιστορίας "Πισίνα Πάρτυ", αλλά όσο να'ναι υπάρχουν πολλά easter eggs και αναφορές παλαιότερων ιστοριών!

Το Τεαζερ της ιστορίας.

Σε όλα αυτά υπάρχουν και 2 bonus ιστορίες εως 2 σελίδες, που παρά του ότι είναι μέρος του continuity, είτε τις διαβάσει κάποιος είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό. Τέλος, η το 3ο Κεφάλαιο από το "Πετράδι του Που-Γι" δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, οπότε γι'αυτό και δεν υπάρχουν ... εχμ, παπιοποδαράκια(!).

Η σειρά των ιστοριών στο σύμπαν του JimR.

Αν δεν κάνω λάθος, με εξαίρεση του 2ο Κεφάλαιο από το "Πετράδι του Που-Γι", όλες οι υπόλοιπες ιστορίες έχουν δημοσιευθεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό της ΚΟΜΙΞ Wiki.

41


NEA ΚΟΜΙΞ Wiki

Διάφορες αλλαγές! Να επισημάνουμε ότι έγιναν σημαντικές αλλαγές στα κύρια άρθρα χαρακτήρων όπως:  Μόμπυ Ντικ  Μόμπυ Ντικ - Πίνακες & Σχέδια  Σχέδια - Πάολο Μοττούρα  Ιστορία: Ντόναλντ για Πάντα!  Χρυσό Σεντούκι  Κύρος Γρανάζης

Φλέγοντα θέματα στο Φόρουμ! 1. Σουπερ Πρότζεκτ για 70 χρόνια του Σκρουτζ! 2. Η ΚΟΜΙΞ Wiki προτείνει...

«Διάσημα» Άρθρα 1. Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney 2. Ιστορία: Παλτό

Το

Μαγικό

3. Σκρουτζ Μακ Ντακ

Αλλάξαμε και το πρότυπο πληροφοριών τους και αυτό θα γίνει σιγά σιγά και σε άλλες σελίδες. Facebook Για γρήγορη ενημέρωση στον χώρο των Ντίσνεϋ κόμικς αλλά και για μαθαίνετε τα να της σελίδας μας μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μας κυρίως στο Facebook.

DisneyComicsPress 1. Ιανουάριος 2017: ΚΟΜΙΞ #31

2. Ιανουάριος 2017: Μίκυ Μάους (#134 και #135)

@komixwiki

komixwiki@gmail.com

42


ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! KOMIΞ Wiki – Ηλεκτρονικό περιοδικό τεύχος 14! Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσετε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία από έναν 43 δώνέο σχεδιαστή και αναγνώστη του περιοδικού μας στον οποίο σαμε την ευκαιρία να μπει στο περιοδικό η ιστορία του!


44

ΚΟΜΙΞ Wiki - Ηλεκτρονικό περιοδικό Τεύχος #13 - Η Τελευταία Γη Πράξη 1 Μέρος 2  
ΚΟΜΙΞ Wiki - Ηλεκτρονικό περιοδικό Τεύχος #13 - Η Τελευταία Γη Πράξη 1 Μέρος 2  

Το δέκατο τρίτο τεύχος με το δεύτερο μέρος της πρώτης πράξης της ιστορίας των Roberto Diglio και Paride Prete να είναι επιτέλους εδώ!

Advertisement