Page 1

WIJ SPOREN NIEUWS! www.campushetspoor.be

Maart 2018

Leerkracht van de maand Hans Verachtert Dag meneer, Het was toch moeilijk toen wij de eerste keer te horen hadden gekregen dat je kanker had. Tuurlijk raakte dat ons echt, maar in ons achterhoofd wisten we ook van; „Ja het is den Hans, dieje is toch sterk genoeg om alles te overleven.” Toch begin je automatisch te denken aan de leukste momenten die we met jou heben meegemaakt: weet je nog in de bus naar Duitsland, dat we eerst stopten bij uw thuis en wij hielpen uw tegels te verplaatsen om uw lieftallig vrouwke te verrassen?! En de rit naar Duitsland, terwijl we elke klassieker meezongen en dat jij op je luchtpiano aan het spelen was zoals de beste. Of Retie kermis, dat we uren aan de toog zaten pinten te drinken (jij toch) en ik je ‘s avonds thuis had afgezet. Dat ik dacht van ‘dieje komt morgen niet’ maar de dag erna stond je er wel! Je zei altijd Indy ik ben onverwoestbaar, ja uiteindelijk moet ik u toch gelijk geven dat je dat echt bent! Nog veel sterkte en we zullen, als je beter bent, nog eens samen iets gaan drinken!! Indy Perkins

Meneer Verachtert is een geweldige vent in het privé en schoolleven. Of je nu een probleem hebt met je auto of met jezelf, hij staat altijd paraat en steunt je door dik en dun. We hebben veel aan hem te danken: materialen, onderhoud aan de Gators…. Kort samengevat een mooier praktijklokaal. Hij is een zeer harde werker en hij motiveert jou steeds ook om hard te werken. Hij wil je dan ook maar al te graag laten zien dat hard werk loont. Hij is een leuke leerkracht, streng maar rechtvaardig. Hij is altijd vrijgevig en denkt aan ons allemaal. We zijn blij dat Meneer Verachtert zijn geluk heeft gevonden op school namelijk bij mevrouw Caers, en we weten dat ze elkaar ook altijd door dik en dun zullen steunen.

-

7DLM


WIJ SPOREN NIEUWS! Maart 2018

www.campushetspoor.be

Leerling van de maand Tayron Koetoepai Voor deze maand hebben wij voor het segment “leerling van de maand” Tayron Koetoepai gekozen, hij is een gedreven en getalenteerde jongen die een grote toekomst voor zich heeft. Tayron Koetoepai is een leerling hier bij ons op school en hij volgt 4 voeding verzorging. Een van zijn talenten is dansen. Hij doet afro dance en is onlangs begonnen met hip hop. Hij ontdekte zijn talent toen hij voor een schoolfeest op de lagere school een dans wou voorbrengen met een van zijn vriendinnen, die hem toen afro dance heeft aangeleerd. Hij hield er direct van en wou meer leren. Hij voelt zich heel goed als hij danst: “Ik voel mij vrij, ik kan alles doen en niks wat ik doe tijdens het dansen is fout. Alles is juist ik kan mezelf helemaal uiten”. Tayron zit in een dansgroep “The black lituation”. Zij hebben ook een instagram account (@theblacklituation) waar zij regelmatig nieuwe dansroutines op posten. Ook op zijn eigen account post hij vaak dansroutines (@tayronmonadiko) . Hij heeft een uitnodiging gekregen om in een andere groep uit Antwerpen te dansen. Zijn keuze staat nog niet vast. Nu is hij bezig met hip hop om zijn repertoire uit te breiden. Graag zou hij er een carrière van willen maken en grote optredens doen zoals op het kwaku festival. Hij en zijn groep hebben nu ook al een paar optredens zoals op trouwfeesten en dergelijke. Tayron Koetoepai is een speciale jongen met een groot talent. Er staan hem nog hele grote dingen te wachten. Wij als Campus het Spoor zijn heel benieuwd wat er voor hem in petto ligt.


WIJ SPOREN NIEUWS! www.campushetspoor.be

Februari 2018

Maart 2018

Chrysostomos Vrijdag 9 maart 2018 was het Chrysostemos. Alle 6de jaars van TSO en ASO vielen de 3de ,4de en de 5de jaars aan. Ze begonnen ’s ochtends voor de schoolpoorten te tekenen op onze gezichten. Daarna hadden we 2 uur les. Toen werden we uit de les gehaald. Daarna moesten we rondjes rennen/stappen. We werden dan ook bespoten met hairspray en gliterspray. We gingen toen de sporthal binnen en moesten toen kijken naar hun show die ze klaargemaakt hadden voor ons. Toen gingen we naar het voetbalveld en moesten we spelletjes spelen. Ze kwamen achter ons gerend met zaagsel, verf, zeep, waspoeder, scheerschuim en gel. Iedereen werd vies, zelfs de leerlingen van het 6de . Toen was alles terug normaal. 3de, 4de en de 5de jaars hadden gewoon terug les. De 6de jaars gingen toen naar de trampoline park in Turnhout.

6de klassers (‘t Egeltje) streamen techniek Vandaag gingen onze 6de klassers STEAMEN op campus Het Spoor. Hun opdracht was op een prototype van een auto die rijdt aan constante snelheid én een toegangssysteem voor een parkeergarage te bouwen.


WIJ SPOREN NIEUWS! www.campushetspoor.be

Maart 2018

7KZ in Zwitserland Op vrijdag 2 maart vertrokken wij met de trein en de bus richting Zwitserland. Klaar voor het avontuur van ons leven. Daar gingen we ons eigen clubje (kinderdagverblijf) runnen. Eenmaal aangekomen vlogen we er meteen in. Na een kort overleg over onze aanpak maakten we ons clubje klaar voor de start. ’s Avonds kregen we al heel wat ouders en kindjes over de vloer die al eens een kijkje kwamen nemen. De volgende dag was het eindelijk zover. Waar we zolang naar toe gewerkt en afgeteld hadden, was tijd om ons eigen kinderdagverblijf te openen. Met open armen ontvingen we de ouders en de kinderen. De eerste dag pinkten heel wat kindjes toch een traantje weg. Al gauw gingen we over naar de orde van de dag. We begonnen met onze activiteiten en probeerden zo het vertrouwen van onze kindjes te winnen. Dit is ons duidelijk gelukt. Onze taken bestonden voornamelijk uit het verzorgen, eten geven, activiteiten aanbieden, troosten, buiten spelen, boekjes lezen,‌ Allemaal te veel om op te noemen! Onze 45 kindjes van 1 tot 3 jaar hielden ons heel de dag bezig. Onze dagen vlogen voorbij. Voor we het goed en wel beseften, was het al weer vrijdag en moesten we met pijn in het hart afscheid nemen van onze kleine vriendjes. In deze week hebben we toch een hechte band kunnen opbouwen met de kindjes en de ouders. Deze waren ook heel tevreden over onze prestatie en konden met een gerust hart hun grootste schat bij ons achterlaten. Dat was voor ons het grootste compliment. We hebben zelf enorm veel bijgeleerd en toch ook wel een beetje genoten van deze week.


WIJ SPOREN NIEUWS! www.campushetspoor.be

Maart 2018


WIJ SPOREN NIEUWS! www.campushetspoor.be

Bal Special

Maart 2018

Bewegingstheater

Op 14 maart vond bal special plaats in het jeugdhuis Tydeeh. Dit was georganiseerd voor gehandicapten en senioren een leuke tijd te geven samen met 7 leefgroepenwerking en 7 thuis-en bejaardenzorg. Dit was allemaal mogelijk door de samenwerking van het gemeentebestuur, dienst seniorenplus, de adviesraad voor personen met een handicap, G-force , jeugdhuis Tydeeh en de leerlingen van Campus Het Spoor. Afgelopen week zorgden onze studenten voor een bewegingstheater in De Witte Mol. De Witte Mol doet dienst als mensen met een beperking op te vangen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Gelukkig zijn de leerlingen van Campus Het Spoor er om hen een beetje op te vrolijken.

Multiculturele dag De leerlingen van 4 ASO en TSO hebben in groepjes een land gepresenteerd en hadden hiervoor kleding van dat land aangetrokken.


WIJ SPOREN NIEUWS! Maart 2018

www.campushetspoor.be

IOK Afvalbeheer 13 secundaire scholen in het werkingsgebied van IOK Afvalbeheer doen mee met de zwerfvuilwedstrijd. Er zijn mensen van de organisatie die bij ons hele beeldige foto’s omtrend de IOK wedstrijd hebben gerokken. Onze foto’s staan op de Facebook pagina van de school. De foto's van alle scholen met de meeste likes op de pagina van IOK Afvalbeheer maken kans op leuke prijzen zoals cinematickets en powerbanks. De hoofdprijs van deze wedstrijd: frietjes voor jouw klas. Het wedstrijdreglement kan je raadplegen via www.iok.be/zwerfvuilstrijd. De likes konden vergaard worden tot en met 16 maart. De uitslag is nog niet bekend.

Examen EHBO

De leerlingen van 3 en 4 Lichamelijke Opvoeding en Sport leggen volgende week het examen EHBO, junior helper van het Rode Kruis af. In het kader daarvan brachten ze samen met 7 Kinderzorg een bezoek aan het Heilig Hartziekenhuis in Mol. De leerlingen maakten er achter de schermen kennis met de verschillende afdelingen en konden al eens enkele beroepen als laborant, verpleger en ambulancier uitoefenen.

MiniMUN op de UA Vrijdag gingen de leerlingen van 6ASO naar de miniMUN op de UA. Ze kropen in de huid van een land om het te verdedigen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties of in de Europese Raad. De leerlingen gaven het beste van zichzelf en vonden het een heel leerrijke ervaring. Kaat Engelen werd zelfs uitgeroepen tot de beste delegaten van de AV van de Verenigde Naties. Ze had haar land op een diplomatische manier verdedigd en goed geprobeerd om tot een consensus te komen.


WIJ SPOREN NIEUWS! Maart 2018

www.campushetspoor.be

De beurs Wij, 5 en 6 handel, zijn op woensdag 7 maart naar Brussel geweest. De jongens zijn samen met mevrouw Rubens met het busje gegaan. Xander en de meisjes zijn met de trein gegaan. We moesten dan in Lier afstappen om samen met meneer Ijseboodt naar Brussel te gaan. We zijn dan aangekomen op het station in Brussel en moesten daar op de rest wachten. Nadat ze aankwamen zijn we naar de Nationale Bank van BelgiĂŤ gegaan, we mochten daar vrij rondlopen. Daarna waren we vrij in Brussel en mocht iedereen kiezen waar ze gingen eten. Na het eten verzamelden we aan de Grote Markt en zijn we met de metro naar Heizel gegaan. Hierna hebben we alles klaargezet voor de beurs. Toen gingen we naar het hotel. Iedereen kreeg een kaartje voor zijn kamer en toen gingen we onze koffers uitladen. Daarna zijn we allemaal samen gaan eten in een Pakistaans restaurant. Toen zijn we terug naar het hotel gegaan en waren we vrij. Sommige van ons gingen slapen, sommigen van ons zaten nog beneden te spelen en zijn later gaan slapen. We werden terug wakker rond 6-7 uur. We hebben ons klaargemaakt en we zijn dan gaan ontbijten. Rond 8 zijn we vertrokken naar de Heizel met de metro. We begonnen ongeveer rond 09:30 met de beurs. Toen zijn we beginnen verkopen en rond 3 was het afgelopen.

Wij sporen nieuws! Maart 2018  
Wij sporen nieuws! Maart 2018  
Advertisement