Page 1

Deze maand: Cinekid!, Dirk Scheele, Johan, Cuby + Blizzards, Moke en vele anderen!

Oktober

Podium- & filmagenda En nog veel meer op

www.gigant.nl

Johan + Tim Knol (voorprogramma)

vr 2/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €16,00 / €14,00 Mooie teksten, glorieuze melodieën die zich vastzetten in je hoofd en altijd weer een paar pittige gitaren. Johan is terug met hun 4e album en neemt gelijk ook afscheid. Onlangs kondigden ze aan er na deze tour mee te stoppen. Dank Johan, voor een avond waarvan we nu al weten dat het zo een fijne gaat worden! Tim Knol neemt vanavond de honneurs waar voor het voorprogramma. Een Gram Parsons zonder zorgen. Dat compliment van een zegsman van Excelsior Recordings (waar binnenkort zijn debuutalbum zal uitkomen) zegt al genoeg over zijn talent. Op zijn debuut wordt Tim Knol begeleid door Anne Soldaat en leden van Johan.

Hardcore Never Dies

za 3/10, popzaal, aanvang 23.00, vvk €10,00/€9,00, deur €12,00 / €9,00 Niemand kan er nog langer omheen. Hardcore staat weer hoog op het menu van danceliefhebbers. Dat wordt keihard beuken in de kelder! Met Evil Activities, T.Junction, Nemi, Divato en MC Syntax.

Muziekcafé met Want Want

zo 4/10, café, aanvang 16.00, gratis Want Want maakt powerpop in het Nederlands. Dat doen ze met z’n vieren. Al balancerend tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang gaan ze waar de nederpop nog te weinig is geweest. Het Nederlands alternatief voor Weezer en Fountains of Wayne, als je wilt. Hun debuut, dat dit voorjaar verschijnt, bewijst dat Nederlandstalige liedjes ook heel leuk en fris en pakkend en in je gezicht kunnen zijn.

De Dijk (UITVERKOCHT)

vr 9/10, popzaal, aanvang 21.30, zaal open 20.00, €24,00 / €23,00 De Dijk bewijst steeds weer dat er maar één ding is waar alles om draait: la musique. Zo’n band is altijd weer van harte welkom in Apeldoorn.

Moke + The Madd (voorprogramma) za 10/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €12,50 / €11,00

Welcome

Philippe Lioret Een warm, menselijk portret over de jonge Koerdische Bilal, die op weg is naar zijn vriendin in Londen. In Calais strandt hij, net als honderden andere vluchtelingen die vroeg of laat hopen het Kanaal over te steken. Bilal besluit het Kanaal over te zwemmen en gaat daarvoor in training in het lokale zwembad. Frankrijk, 2009 (110 min.) do1/10 t/m di 6/10

Skin

Anthony Fabian Sandra Laing groeit op in het door apartheid verdeelde Zuid-Afrika. Ze wordt in de jaren vijftig geboren als het zwarte kind van twee blanke Afrikaners, die niet wisten dat ze zwarte voorouders hadden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Verenigd Koninkrijk, 2008 (107 min.) do 1/10 t/m wo 7/10, zo 11/10, ma 12/10, wo 14/10, wo 21/10, do 22/10, zo 25/10, vr 30/10

Reserveren: 055 521 63 46

Podium

Film

Pranzo di Ferragosto (tip van de programmeur)

OKW lezing

wo 21/10, popzaal, aanvang 19.45, zaal open 19.30, €8,00 / €6,00 Als klinisch psycholoog/psychotherapeut is drs. Nella Croese jarenlang bezig geweest met het thema verwerken van traumatische gebeurtenissen. Vanavond geeft ze de lezing getiteld Op het snijvlak van kunst en psychologie; over kunst in de context van het verwerken van gebeurtenissen in het leven van de kunstenaar. Waarom voelen mensen, kunstenaars zich geroepen om via beeld, muziek en taal gebeurtenissen te verwerken, helpt dat bij de verwerking? En is het dan kunst?

Dirk Scheele & Band : LiedjesBOX Tour

do 22/10, popzaal, aanvang 16.00, €10,00 / met Volkskrantkorting €8,00 Dit jaar staat kinderpopster Dirk Scheele vijftien jaar op het podium. Met zijn Liedjesbox tour komt hij naar de popzaal met zijn vetste hits zoals Een Elastiekje, Doe De Hond Na en De Fruitshake. De vierkoppige band van Scheele speelt net zo makkelijk de ballad Lieveheersbeestje als het feestelijke In De Speeltuin. Dat wordt een vrolijke middag met veel meezingen en –doen! Óók leuk voor vaders, moeders, opa’s en oma’s.

The Sheer + Swelter (voorprogramma)

vr 23/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30 €11,00 / €10,00 Naast al het enthousiasme over Johan, Voicst en Gem is er nog een Nederlandse band die we niet uit het oog mogen verliezen: The Sheer. Al op het debuutalbum The Keyword Is Excitement! (2004) klonk The Sheer volwassen, met pakkende Britpopsongs vol fraaie koortjes en even soepele als stijlvolle arrangementen. Inmiddels hebben ze met de komst van hun derde album, Here And Now And Long Before, een kleine koerswijziging gemaakt richting een meer Amerikaans en rootsy geluid à la Neil Young, Ryan Adams en Wilco. Dat belooft een mooie avond!

Stichting Joods Apeldoorn presenteert: Orion Ensemble Muzikaal Sefarad

Gianni Di Gregorio

Dit hartverwarmende portret van Italiaanse omgangsvormen en gewoonten was de verrassingshit op het afgelopen filmfestival van Venetië. Giovanni, een man van middelbare leeftijd, bewoont met zijn veeleisende 93-jarige moeder, een oud huis in het centrum van Rome. Tijdens Ferragosto, het weekend van Maria Hemelvaart, krijgt hij ook nog de moeder van zijn huisbaas én die van zijn huisarts op zijn dak. Italië, 2008 (75 min.) do 1/10 t/m wo 7/10

The Reader

Stephen Daldry Wegens groot succes nog steeds te zien in Gigant. VS, 2009 (124 min.) Met o.a. Kate Winslet en Ralph Fiennes vr 2/10, vr 9/10, zo 11/10, vr 16/10

zo 25/10, café, aanvang 16.00, gratis Het debuut The Long Way Back was een album van bijna ouderwets goed smederij, met pure en delicate liedjes. Bij de opvolger is de band er in geslaagd een nieuw niveau van emotie in de nummers te stoppen. In oktober komt de opvolger Never be Scared, Don’t be a Hero op het Excelsiorlabel. Tijd voor een hernieuwde kennismaking in Plato’s Muziekcafé dus!

Shows in het voorprogramma bij modfather Paul Weller, Amy MacDonald, Keane en Razorlight, twee uitverkochte clubtours, prominente plaatsen op Pinkpop, Lowlands en het Hongaarse Sziget festival, Moke heeft het allemaal al voor elkaar gebokst. Ter ere van het in september uitgebrachte The Long and Dangerous Sea, doet Moke nu een clubtour. Noem wat ze doen neo wave of Britrock, maar wat je krijgt is een pak songs dat een waar popgevoel uitademt, beklemtoond nog door sterke vocalen, trefzekere drums, krachtige bas, smaakvolle toetsenpartijen en wat je noemt nou eens een écht Grote Gitaar. Ook niet mis is het voorprogramma van de beatboys van The Madd. De één kent deze Rotterdammers van hun fanatieke sixties beatsound, de ander omdat ze deze zomer een vruchtbare samenwerking aangingen met hiphopidool DIO. Na afloop van het concert kan je blijven plakken bij Gigant Danst!

Roué Verveer en Murth Mossel (cabaret)

wo 28/10, theaterzaal, aanvang 20.15, zaal open 20.00, €15,00/€14,00

za 10/10, popzaal, ca. 23.00 na afloop Moke, gratis Tinus Trackvogel beleefde in zijn DJ-historie, onder zijn eigen naam Martijn, al een fiks aantal hoogtepunten in de popzaal (krijg maar eens een meute rockliefhebbers mee met Tom Jones). Daar moest toch in elk geval één keer een vervolg op komen. Emily houdt hem met haar muziekkeuze een béétje in het gareel, zodat we vanavond vooral bij muziek uit de 80’s en 90’s blijven. Een mooie afterparty van het concert van Moke en The Madd!

Gigant Classics met Cuby + Blizzards

zo 11/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €20,00 / €17,50 Bluesmuzikanten stoppen niet bij de pensioengerechtigde leeftijd, of die nu wel of niet wordt verhoogd naar 67 jaar. Cuby + Blizzards is daar Nederlands meest bekende voorbeeld van. Voor het eerst in 11 jaar heeft de band een album afgeleverd: Cats Lost. En Harry Muskee heeft de blues nog steeds stevig in zijn systeem zitten. Cuby + Blizzards klinken als in de oude gloriedagen, zonder te vervallen in nostalgie.

Filocafé over emoties

wo 14/10, popzaal, aanvang 20.15, €5,50 / €4,50 De inleiding bij het Filocafé wordt vanavond verzorgd door filosofe Hilde Nab. Aan de hand van historische achtergronden en verschillende definities van het onderwerp ‘emoties’ zoals omschreven door de Stoïcijnen, Spinoza en Martha Nussbaum kunnen we vanavond beter kijken naar dit onderwerp en erover praten. Uitgebreidere info kan je alvast lezen op gigant.nl.

Nits + Mist (voorprogramma)

vr 16/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €15,00 / €12,50 De Amsterdamse popgroep Nits, met als harde kern Henk Hofstede, Robert-Jan Stips en Rob Kloet, weet als geen andere Nederlandse band het typisch Hollandse gevoel te vertalen naar Angelsaksische popmuziek. Denk bijvoorbeeld aan de hit In the Dutch Mountains. Die bracht de band op tour ver over de Nederlandse grenzen. Momenteel werken de Nits aan een nieuw album. In het voorprogramma speelt Mist, de formatie van Rick Treffers en Ivar Vermeulen. De liedjes van Mist zijn dromerig, gelaagd en intens. Ze maakten er al vele gevoelige zielen in deze wereld blij mee. Muzikaal voelt Mist verwantschap met artiesten zoals The Notwist, Damon Albarn, Hood, Tunng, Loney Dear, Daryll-Ann en Grandaddy.

Murth Mossel speelt vanavond, na een succesvol debuut, zijn tweede show 1e pers. Enkelv. Bij Roué Verveer is het feest want hij is 10 jaar comedian. Zijn eerdere programma’s werden allen door de VARA uitgezonden. Vanavond speelt hij uit zijn nieuwe voorstelling Mans Genoeg.

Wie heeft de bal? met Rico en Typhoon

Heinrich Breloer Over de opkomst en ondergang van een Duitse familie tijdens de overgang naar de moderne tijd. Vol weelde en met thema’s die zowel universeel als actueel zijn, vertelt Breloer het verhaal van een familie die vecht om te overleven, worstelt om sociale erkenning en streeft naar geluk en liefde. 27/10 te zien in de serie Boek & Film. Duitsland, 2008 (152 min.) Ook te zien op do 22/10 t/m di 27/10

Disgrace Steve Jacobs

Disgrace (naar het boek van J.M. Coetzee) vertelt het verhaal van David Lurie, een docent aan de universiteit van Kaapstad. Hij misbruikt zijn positie door één van zijn studentes te verleiden tot een korte affaire. Wanneer de vader en vriend van Melanie hier lucht van krijgen, raakt David zijn baan kwijt. Hij neemt de wijk naar zijn dochter op het platteland. Een boek en film over nederigheid, waardigheid en het leven in hedendaags Zuid-Afrika. (Op 24/11 is Disgrace ook te zien in de serie Boek & Film die wordt georganiseerd i.s.m. CODA) Zuid-Afrika, 2008 (120 min.) Met o.a. John Malkovich, Jessica Haines vr 16/10 t/m wo 21/10

Encounters at the End of the World

Werner Herzog De chroniqueur van eenzame zielen en briljante geesten, brengt een overdonderend visueel portret van het science fictionachtige landschap van de Zuidpool en de (bizarre) mensen die er tijdelijk verblijven. Verenigde Staten, 2007 (99 min.) vr 2/10 t/m zo 4/10, wo 7/10 t/m zo 11/10

za 31/10, popzaal, aanvang 23.00, zaal open 23.00, gratis De legendarische status van deze alternatieve club vraagt om meer, deel drie dus van dit feest waar je oude en nieuwe bekenden hoort en ziet. Met DJ’s Ton en Pieter!

Power of Community

Groen Links organiseert deze filmvertoning in samenwerking met Transition Town Apeldoorn. Na de film kunt u in gesprek met betrokken burgers en deskundigen. De documentaire Power of Community gaat over de creatieve manier waarop Cuba een voedsel- en oliecrisis doorstond, door onder andere te kiezen voor een systeem dat uitgaat van biologische landbouwmethoden en lokale stadslandbouw. do 13/10

Les plages d’Agnes Agnès Varda

Door terug te gaan naar de stranden die haar leven getekend hebben en met behulp van uittreksels van haar films, foto’s en reportages, schetst Agnès Varda haar zelfportret. In 2009 ontving deze uitbundige film de César voor beste documentaire. Frankrijk, 2008 ( 110 min.) do 15/10 t/m zo 18/10

Marcello Marcello

Denis Rebaglia In deze romantische komedie is er op het schilderachtige eilandje Amatrello (we schrijven 1956) een bijzondere traditie. Wanneer een meisje 18 jaar wordt, moet iedere jongeman die naar haar hand dingt een speciaal cadeau geven…aan haar vader.. Italië, 2008 (97) do 15/10, vr 16/10, ma 19/10, di 20/10, vr 23/10, zo 25/10, di 27/10

Of je nou 3, 6 of 12 bent, of iets daar tussenin, in de herfstvakantie is er allerlei grappigs, spannends en moois te beleven in Gigant! Er zijn films van het Cinekidfestival, Dirk Scheele maakt er een meezingfeest van in de popzaal en Markant organiseert bij 3 films kinderworkshops die zelfs leuk zijn voor opa’s en oma’s! Op de ladderkant van deze maandagenda staan alle voorstellingen en activiteiten aangegeven. Vraag om de folder bij de kassa of kijk op gigant.nl voor alle inhoudelijke informatie!

Mammoth

Lukas Moodysson Na hits als Fucking Åmål en Together heeft Lukas Moodysson zijn eerste engelstalige film gemaakt. Leo is een geslaagde internetondernemer. Zijn vrouw is een chirurg die nachtdiensten draait. Hun dochtertje is in goede handen bij hun Fillipijnse oppas Gloria. Het ongemak over het langs elkaar heenleven en de twijfels of ze wel goed voor hun dochter zorgen spelen het stel parten. Mammoth doet denken aan de kaleidoscopische film Babel. Met o.a. Gael García Bernal en Michelle Williams Denemarken, 2009 (121 min.) do 22/10, zo 25/10, di 27/10, wo 28/10

Chéri

Stephen Frears

Per Ahlin, Alicja Jaworski, Karin Nilsson, Lasse Persson Een schattige animatiefilm over het bange spookje Laban, dat in een kasteel woont en bevriend is met prins Bas. De film is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. In de herfstvakantie is het volgende deel te zien! Zweden, 2006 (62 min.), Nederlands gesproken zo 4/10, zo 11/10

Parijs van de jaren ‘20. De knappe, verwende, jonge rijkeluiszoon Fred Peloux - alias Chéri heeft al jaren een passionele relatie met de vijftigjarige, beeldschone courtisane Léa de Lonval. Dan arrangeert zijn moeder een huwelijk met de negentienjarige Edmée. Groot-Brittannië/ Duitsland, 2009 (100 min.) Met o.a. Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates. vr 23/10 t/m zo 25/10, wo 28/10 t/m za 31/10

Angst

The Escapist

Michiel van Erp Documentairemaker van Erp portretteert een aantal mensen voor wie, dankzij hun angsten, iedere dag een strijd is. NL, 2009 (95 min.) zo 4/10

Rupert Wyatt

Away We Go Sam Mendes

Frank Perry zit een levenslange gevangenisstraf uit en weet zich in die wereld te handhaven. Met zijn dochter buiten de gevangenismuren gaat het echter helemaal niet goed. Frank ontwikkelt een ingenieus vluchtplan. The Escapist is boven alles een meeslepende en originele ontsnappingsfilm met sterk acteerwerk. Verenigd Koninkrijk / Ierland, 2008 (102 min.) Met o.a.: Brian Cox, Joseph Fiennes en Liam Cunningham vr 23/10 t/m ma 26/10

Wende, No. 9 try-out

Gigant Danst! terug naar de Swing

Julian Schnabel Dit is het waargebeurde verhaal van de Franse Ellehoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die door een beroerte volledig verlamd raakt en alleen zijn linkeroog nog kan bewegen. Door met zijn oog te communiceren weet hij een boek te schrijven. Deze film (met nabespreking door Paul Vogelaar) wordt vertoond op de Internationale dag van de palliatieve zorg. Frankrijk, 2007 (112 min.) za 10/10

Herfstvakantie = Cinekid en nog veel meer voor kinderen!

do 29/10, theaterzaal, aanvang 20.15, zaal open 20.00 €15,00 / €14,00 Na de grote zalen en festivals zoeken Rico Mc Dougal (Opgezwolle) en Glenn de Randamie (Typhoon) de intimiteit van het theater en gaan ze samenwerken met de akoestische band Muppetstuff. Dit bijzondere gezelschap combineert op een uitzonderlijke manier de verhalende teksten met eigenzinnige akoestische muziek in een persoonlijke setting. Het resultaat: een genreontstijgende theatervoorstelling voor de onderbuik van jong en oud.

vr 30/10, popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.00, €25,00 De try-out van Wende Snijders’ eerste clubtour, ter gelegenheid van haar nieuwe album No. 9 is in Gigant. Met de trilogie van Franse chansons als fundament heeft Wende 9 maanden vrij genomen om zichzelf en haar talent opnieuw te ontdekken. In deze periode is zij de wereld in getrokken en na alle ontmoetingen, na door een landschap van geluiden gereisd te hebben vervielen alle grenzen in stijl of smaak; dance, pop, rock, singer-songwriter, blues, het passeert allemaal de revue.

The Diving Bell and the Butterfly

Buddenbrooks

Kinderfilm: Het Kleine Spookje Laban

Gigant Danst met Tinus Trackvogel en Emily

Dit is de winnaar van de Oscar voor beste buitenlandstalige film. De getalenteerde cellist Daigo Kobayashi vindt door een typefout werk bij een uitvaartondernemer nadat zijn orkest plotseling werd opgeheven. Zijn omgeving reageert weinig enthousiast. Desondanks raakt Daigo steeds meer bedreven in en gesteld op zijn werk als portier tussen leven en dood. De film met een verrassend lichte toon over een allesbehalve luchtig onderwerp ontroert. Japan, 2008 (130 min.) vr 9/10 t/m wo 14/10

In oktober gaat de serie Boek & Film weer van start, die Gigant organiseert i.s.m. CODA. Het boek is te leen in de bibliotheek en bij de verfilming is er een boeiende inleiding en nabespreking.

Trancelife Brazilian Carnaval

Plato’s Muziekcafé met Moss

Yôjirô Takita

Boek & Film

za 24/10, theaterzaal, aanvang 19.45, zaal open 19.30, €15,00 / €14,00 Brachten ze ons vorig jaar in vervoering met hun muzikale reis naar het Oosten, dit keer gaan we naar het Zuiden, naar Sefarad ofwel het Joodse Spanje. Meer over de inhoud van het programma is na te lezen op gigant.nl.

za 24/10, popzaal, aanvang 23.00, vvk €14,00 / €13,00 deur €15,00 / €13,00 Een avond vol Braziliaanse pit deze keer, met dito danseressen en de beste trance en hardtrance. De volgende artiesten werken mee om Trancelife weer tot een fantastisch feest te maken: Johan D, Michael Satory, Miss Dito, Miss Melody, Ron van den Beuken en MC Lou-E.

Departures

Het schrijverspaar Dave Eggers en Vendela Vida schreef voor Sam Mendes (Jarhead, American Beauty) het scenario over het ongetrouwde dertiger stel Burt en Verona. Ze verwachten een baby. Wanneer ze dit aan Burt’s extravagante ouders vertellen, krijgen ze het bericht dat die voor twee jaar naar België vertrekken. Zelf besluiten ze daarop om een roadtrip door Noord-Amerika te maken, op zoek naar de ideale plaats om een nieuw leven te planten. Het levert hilarische, herkenbare en melodramatische momenten op. VS, 2009 (92 min.) do 8/10 t/m wo 21/10

Oogverblindend

Cyrisch Frisch Georgina Verbaan speelt overtuigend de rol van de jonge Kyra, die in het Amsterdamse worstelt hoe om te gaan met wat ze ziet van mensen die er op de rand van de samenleving balanceren. Per ongeluk krijgt ze op een dag een arts uit Buenos Aires aan de telefoon (gespeeld door Rutger Hauer). Er ontspint zich een lang gesprek waarin een grote verbondenheid ontstaat en de liefde opvlamt. De film heeft een ‘licht hypnotiserende sfeer, die aanzet tot reflectie’, volgens het Parool. Nederland, 2009 (90 min.) do 8/10 t/m zo 11/10

La Siciliana Ribelle

Marco Amenta In 1991 treedt een jonge Siciliaanse, Rita Atri, naar buiten met verklaringen over de maffia. Dit uit wraak voor de dood van haar vader en broer, die ze al op jonge leeftijd verloor doordat zij zelf onderdeel uitmaakten van de Cosa Nostra. Ze duikt vervolgens onder in Rome, waar magistraat Paolo Borsellino haar onder zijn vleugels neemt en haar steunt in haar strijd om gerechtigheid. Italië, 2008 (113 min.) do 29/10 t/m za 31/10

Effi Briest

Hermine Huntgeburth Duitsland negentiende eeuw. De levenslustige, zeventienjarige Effi Briest wordt door haar ouders uitgehuwelijkt aan een oudere hertog. Na hun huwelijksdag heeft hij in het saaie provinciestadje weinig aandacht voor haar. Dan ontmoet ze een jonge luitenant die weer een sprankje geluk in haar leven brengt. Effi Briest, de verfilming van de gelijknamige roman van Theodor Fontane (1895), is één van de beroemdste Duitse realisme romans. Duitsland , 2009 (121 min.) vr 30/10, za 31/10

nog veel meer op: www.gigant.nl Agenda_Gigant_Oktober_v3.indd 1

9/11/09 11:56:25 AM


Oktober

Podium- & filmagenda Film do

1 Welcome, 20.00 Skin, 20.15

Disgrace, 20.00

Pranzo di Ferragosto vr

tip van de programmeur

zo 18 Kikkerdril

2 Welcome, 16.00

The Reader

20.00

Skin, 20.15

Encounters at the End of the World

Les plages d’ Agnes, 16.15

Effi Briest

The Reader, 16.30

Skin, 20.15

Disgrace, 20.00

La Siciliana Ribelle, 21.15

De nieuwe avonturen van

Skin, 20.15

het Molletje kinderfilm 3+ , 14.45

Encounters at the End of the World, 21.15

Kikkerdril kinderfilm 5+, 15.00

kinderfilm 3+

Encounters at the End of the World, 16.00

Marcello Marcello, 20.15

Skin, 16.15

Away We Go, 20.30

di 20 Pluk de kleine bever

Welcome, 20.00

La Siciliana Ribelle, 21.15

Podium Cinekid 6+

14.30

vr 2 Johan + Tim Knol

Disgrace

3 Hardcore Never Dies popzaal, aanvang 23.00, vvk €10,00/€9,00,

20.00

Marcello Marcello, 20.15

Pranzo di Ferragosto, 20.30

Away We Go, 20.30

wo 21 Le petit Nicolas

6 Welcome, 20.00

Cinekid 6+

Skin, 20.15

De nieuwe avonturen van

Pranzo di Ferragosto, 20.30

het Molletje kinderfilm 3+, 14.45

wo 7 Encounters at the End of the World

Workshop: Pop-up actieposter 6+, 16.30

Pranzo di Ferragosto, 20.30

Disgrace, 20.00 20.00

Skin, 20.15

20.15

Away We Go, 20.30

do 22 Karla’s wereld

Encounters at the End of the World, 20.30

vr 9 Departures

Oogverblindend, 20.15

Buddenbrooks

Encounters at the End of the World, 21.15

Skin, 20.15

za 10 Gigant Danst met Tinus Trackvogel en Emily popzaal, ca. 23.00 na afloop Moke, gratis

vr 16 Nits + Mist (voorprogramma) popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €15,00 / €12,50

za 17 Apeldoorns Next Top Model popzaal, aanvang 19.00, zaal open 18.30, vvk €6,00 / €5,00, deurprijs €7,00 / €5,00

za 17 voorrondes NSK theatersport 2009 10.45 tot 17.15 bij Markant. Dagkaart €10,00

20.30

23 It’s not me I swear Cinekid 11+, 14.30 De nieuwe avonturen van

Oogverblindend, 20.15

het Molletje kinderfilm 3+, 14.45

Encounters at the End of the World, 21.15

Kikkerdril kinderfilm 5+, 15.00

zo 18 voorrondes NSK theatersport 2009 10.45 tot 17.15 bij Markant. Dagkaart €10,00

zo 18 Finale NSK theatersport 2009 theaterzaal, aanvang 19.30, zaal open 19.15, €8,00. Passepartout hele weekend €19,50

Workshop: Je eigen film 11+, 16.00

Departures, 16.00

Chéri

The Reader, 16.15

Buddenbrooks, 20.00

Oogverblindend, 16.30

Marcello Marcello, 20.15

19.15

vr

23 The Sheer + Swelter (voorprogramma) popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €11,00 / €10,00

Buddenbrooks, 20.00

za 24 Stichting Joods Apeldoorn presenteert:

The Escapist, 21.15

ma 12 Departures, 20.00

popzaal, aanvang 19.45, zaal open 19.30, €8,00 / €6,00

popzaal, aanvang 16.00, €10,00 / met Volkskrantkorting €8,00 21.15

za 24 Chéri, 19.15

Away We Go, 20.30

wo 21 OKW lezing: Kunst in de context van verwerken

do 22 Dirk Scheele & Band : LiedjesBOX Tour

The Escapist

Encounters at the End of the World, 20.00 Skin, 20.15

popzaal, aanvang 20.15, €5,50 / €4,50

14.30

Mammoth

14.30

Orion Ensemble - Muzikaal Sefarad

zo 25 Workshop Filmheld kunstelen 3+ , 13.15

Skin, 20.15

theaterzaal, aanvang 19.45, zaal open 19.30, €15,00 / €14,00

Kikkerdril kinderfilm 5+, 14.30

Away We Go, 20.30

za 24 Trancelife Brazilian Carnaval

De nieuwe avonturen van

di 13 Power of Community Groen Links i.s.m.Transition Town Apeldoorn

popzaal, aanvang 23.00, vvk €14,00 / €13,00

het Molletje kinderfilm 3+, 14.45

19.45

deur €15,00 / €13,00

zo 25 Plato’s Muziekcafé met Moss

Departures, 20.00

Buddenbrooks, 15.30

Away We Go, 20.30

Marcello Marcello, 16.15

café, aanvang 16.00, gratis

wo 28 Roué Verveer en Murth Mossel (cabaret)

Chéri, 16.30

wo 14 Departures, 20.00 Skin, 20.15

Mammoth, 20.00

Away We Go, 20.30

Skin, 20.15

do 15 Les plages d’ Agnes

theaterzaal, aanvang 20.15, zaal open 20.00, €15,00/€14,00

do 29 Wie heeft de bal? met Rico en Typhoon theaterzaal, aanvang 20.15, zaal open 20.00, €15,00 / €14,00

The Escapist, 20.15

20.00

vr 30 Wende, No. 9 try-out

ma 26 Buddenbrooks, 20.00

Marcello Marcello, 20.15

popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.00, €25,00

Marcello Marcello, 20.15

Away We Go, 20.30

vr 16 Disgrace

di 27 Buddenbrooks Boek & Film

Les plages d’ Agnes, 19.15

za

The Escapist OKW/Gigant Filmacademie, 20.30

16.00

31 Theatergezelschap De Smoesjes: De draak van Laftidoe theaterzaal, aanvang 13.30, zaal open 13.15, €6,00 / €5,00

19.30

za 31 Duo Bagage: Pur Sang

Mammoth, 20.00

The Reader, 20.00

Marcello Marcello

theaterzaal, aanvang 20.15, zaal open 20.00, €10,00 / €9,00

Marcello Marcello, 20.15

20.15

za 31 Gigant Danst! terug naar de Swing popzaal, aanvang 23.00, zaal open 23.00, gratis

wo 28 Mammoth, 20.00

Away We Go, 21.30

(voorprogramma)

popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €12,50 / €11,00

20.00

Departures, 20.00

kinderfilm

popzaal, aanvang 21.30, zaal open 20.00, €24,00 / €23,00

za 10 Moke + The Madd

Cinekid 8+

Kikkerdril, kinderfilm 5+, 15.00

vr

9 De Dijk (UITVERKOCHT)

wo 14 Filocafé over emoties

The Reader, 20.00

Away We Go, 19.15

vr

popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €20,00 / €17,50

het Molletje kinderfilm 3+, 14.45

16.00

4 Muziekcafé met Want Want

zo 11 Gigant Classics met Cuby + Blizzards

Away We Go, 19.15

za 10 The Diving Bell and the Butterfly

14.30

De nieuwe avonturen van

16.00

zo

café, aanvang 16.00, gratis

Kikkerdril kinderfilm 5+, 15.00

20.00

Skin, 20.15

inzoomen

deur €12,00 / €9,00

inzoomen

Skin, 20.15

zo 11 Het Kleine Spookje Laban

za

Kikkerdril kinderfilm 5+, 15.00

5 Welcome, 20.00

(voorprogramma)

popzaal, aanvang 21.00, zaal open 20.30, €16,00 / €14,00

het Molletje kinderfilm 3+, 14.45

20.15

Pranzo di Ferragosto, 20.30

do 8 Away We Go Oogverblindend

Effi Briest, 20.00

De nieuwe avonturen van

Angst

20.00

za 31 Chéri, 19.15 Cinekid 3+ 14.30

Disgrace, 20.00

14.30

Chéri, 19.15

14.30

Welcome, 20.00

Pranzo di Ferragosto, 16.30

di

kinderfilm 5+

ma 19 Laban het allerliefste spookje

3 Pranzo di Ferragosto, 19.30

zo 4 Het Kleine Spookje Laban

ma

vr 30 La Siciliana Ribelle, 16.00

Away We Go, 20.30

21.15

20.00

Chéri, 20.30

Away We Go, 21.30

20.30

Pranzo di Ferragosto, 19.30

za

do 29 La Siciliana Ribelle

za 17 Les plages d’ Agnes, 19.15

Chéri, 20.30 Voorverkoop

De voorverkoop gaat van start als de voorstelling in de agenda op de website is opgenomen en deze loopt via Gigant Café (zie openingstijden), Plato Apeldoorn.

Reserveren

Reserveren kan zodra een voorstelling in de agenda op de Gigant website is opgenomen. Het is niet mogelijk om te reserveren voor concerten uit het Gigant programma. Kaarten die gereserveerd zijn bij de film dienen een kwartier voor aanvang van de voorstelling te zijn afgehaald, bij podiumactiviteiten is dit een half uur.

Reglement

Na aanvang van een voorstelling heeft u geen toegang meer tot de zaal. De entreeprijs wordt in dat geval niet terugbetaald. Drankjes uit Gigant Café mogen alleen worden meegenomen in de zaal wanneer het een filmvoorstelling of een popconcert betreft. U wordt verzocht tijdens de voorstelling uw mobiele telefoon uit te zetten. Bij Gigant Danst! en dance-avonden (zoals Klats!) is de leeftijdsgrens 18 jaar. Bij dance-avonden (zoals Klats!) geldt: eenmaal binnen is binnen! Gaat u naar buiten, dan dient u een nieuw toegangsbewijs te kopen en zult u opnieuw gefouilleerd worden. Bij Gigant Danst is de leeftijdsgrens 16 jaar. Afhankelijk van het programma kan er een leeftijdsgrens gebonden zijn aan concertavonden.

En nog veel meer op

www.gigant.nl Agenda_Gigant_Oktober_v3.indd 2

Contact

Nieuwstraat 377, Apeldoorn Postbus 367, 7300 AJ Apeldoorn T 055 521 63 46 F 055 578 87 97 info@gigant.nl www.gigant.nl

Gigant Café / Informatie, kaartverkoop en reserveren Ma t/m Wo. Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

18.00 - 0.00 uur 18.00 - 1.00 uur 14.30 - 2.00 uur 14.00 - 3.00 uur 14.00 - 0.00 uur

Gigant kantoor / Informatie en reserveren T 055 521 63 46 Ma t/m Vr.

Rookvrij

Gigant is helemaal rookvrij, uitgezonderd het terras.

Lidmaatschap Gigant

Ontvang het maandoverzicht thuis en ontvang met je Gigantpas korting op alle films en voorstellingen. Bel of kom langs voor een informatiepakket en aanmeldingsformulier bij Café Gigant (zie openingstijden) of kijk op onze site.

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de programmering van Gigant. Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief via www.gigant.nl, bij de kassa of telefonisch.

Vormgeving/opmaak Drukwerk: wijontwerpen bno

VDA-groep, Apeldoorn

10.00 - 18.00 uur

Prijzen

FILM Normaal Moviezone Kinderfilms

ENTREE GIGANTPAS CJP/65+ 8,00 6,00 6,00 8,00 6,00 3,50 (m.u.v. 65+) 5,00 voor kinderen t/m 13 jaar

PODIUM

CJP/65+: gemiddeld 1,00 korting op een voorstelling

Cultuurkaart

Scholieren met een cultuurkaart met daarop voldoende geld tegoed betalen voor de meeste Gigant voorstellingen slechts 5,00

Gigant verhuur

Een bijzondere gelegenheid? Huur één van onze zalen. We beschikken over 2 filmzalen (68 en 62 zitplaatsen), een theaterzaal (190 zitplaatsen), een popzaal (500 personen), een foyer. Het is ook mogelijk ons café af te huren. Voor inlichtingen, bel tijdens kantooruren: Jeroen de Haan / Ron Wielens, tel. 055 521 63 46.

Nieuwstraat 377, Apeldoorn Reserveren: 055 521 63 46

9/11/09 11:56:25 AM

Gigant Agenda Oktober 2009  

Gigant Agenda Oktober 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you